Äntligen brunstig!

Publicerat: 2010-06-30 Kl: 23:38:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja nu är Gaia brunstig i alla fall. Hon är bra skum när hon har föl med sina brunster. Så då blir det betäckning med Arro Bell ändå.....Ska be Madde att ta en bild och sätta in på bloggen hon ser ut som ett lodjur just nu. Idag lyckades vi i alla fall få henne kvar i daghagen, tydligen var strömmen ej kopplad på den nedre tråden inte så konstigt om hon gått ut. Arro bell var fin att rida idag även Svarten skötte sig bra - vi hoppade ju igår och det gick bra även om han kändes lite trött på slutet. En liten bana på en meter hoppade "dressyrtanten". Kul var det  i alla fall. Imorgon är det pappers arbete som gäller efter vår träning på morgonen. Nu ska det ridas program det får bli finslipning inför nästa helg. Gunilla kommer hit, länge sedan hon var här nu. På måndag blir det en tur ner till Liane också så då går nästan hela den dagen det är ju inte nästgårds precis.
Idag har Maria o Emma finslipats inför helgens dressyrtävling i Strängnäs, de var riktigt duktiga båda två så nu håller vi tummarna hårt. Maria debuterar i LA:3 + 4 och Emma rider LB:1 + LA:1 som hon ej ridit på Uranos tidigare heller. Lycka till!
Det ska ju bli supervarmt i helgen hoppas det kommer lite mera regn så att återväxten sätter fart.
Ann

Galoppombyten och iPhone :D

Publicerat: 2010-06-30 Kl: 20:39:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Idag har det hunnits med mycket.
Började dagen med att rida Mille på utebanan i 20min han kändes nog lite sämre än igår men e svårt och avgöra.. Nu är det bara att rida på och se om det blir bättre efter hand, tog bild på hans stygn men glömde kameran i stallet som vanligt..
Efter Mille skulle jag rida dressyr på lille Rangun så jag gjorde iordning honom för det och hoppade upp utanför stallet men i ridhuset höll pappa på och förberedde för att vattna och ridbanan är full med bommar & hinder :S Så jag tänkte jag kunde skritta fram en bit på vägen eller så men sen kom jag på att ja kunde rida till en åker som står i träda så så vart det och väl där fick han sig ett litet dressyrpass mest i form av galoppombyten som fungerade riktigt bra. Red på serpentiner fram och tillbaka och högerbytena, som vi har svårt med, vart riktigt fina och stora så nu blir faktiskt högerbytena mycket bättre än vänsterbytena när de väl blir rätt. Imorrnbitti så kommer Gunilla äntligen, hon har varit sjuk och bortrest, så då får jag visa upp finpojken och se vad hon säger :)

Sen var det Leos tur och jag red på ridbanan för första gången på henne och i början var hon riktigt motspänstig, som alla Briarhästar verkar vara - riktigt vassa och svåra, men sen på slutet efter en del halvresningar och försök till bocksprång så vart hon så fin och gick mycket bra även i galoppen i båda varven.. Så jag är jättenöjd med henne och hennes framsteg!

Resten av dagen har jag ägnat åt att ösa vatten i stallet :S skittrist! men ooh så fint det blir nu och idag har vi också bestämt oss för att det måste målas!! Så Fia hämtade färg på em så vi kan sätta fart med målning också.. Nu är det väl ca 6stora boxar kvar och så Chanels lille pluttbox i hörnet.

På vägen hem så hämtade jag min efterlängtade iPhone som de av nån anledning skickat till nån Blomsterbutik i Stallarholmen :S Fick ringa Jenny och fråga vart det var.. Nu har jag den iaf och ska bara lära mig hur allt fungerar..


Bye

Flytt till hus..

Publicerat: 2010-06-29 Kl: 21:26:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte jag utan kompisar till oss har köpt ett jättefint hus ute i Borsökna här i Eskilstuna så de har flyttat in idag vi har varit ute och burit lite grejjer.. Huset ligger superfint med sjöutsikt och ganska högt ovanför vattnet, så där blir det nog en del grillkvällar när de kommit i ordning :)

Dagen har i övrigt varit mycket varm såklart och har till största delen ägnats åt att spola stallet med varmvattenstvätten :S Mindre kul men ett måste.. Hade shorts, syrrans nya gummistövlar & en plast jacka.. Kan säga att det hjälpte inte direkt då jag sen kunde vända upp och ner på stövlarna för att hålla ur allt vatten och jag hade hästbajsvatten över hela benen.. Nu är det iaf bara halva stora stallet kvar, pappa får göra taket för jag tycker de e liste småläskigt och ostadigt att stå på stege och spola plus att munstycket läcker så det rinner in i ärmen och hela vägen ner i stövlarna :S

Red Mille för första gången på ca 3 veckor i morse, började i ridhuset men det är så torrt där inne så sen gick jag ut på utebanan istället.. Man får ju typ andnöd i ridhuset och pappa har inte haft tid att vattna där än.  Han var iaf lite "sparkig" i början men det släppte efter hand och sen var det iprincip borta så förhoppningsvis gav operationen resultat - det återstår att se när vi kommer igång lite mer med ridningen igen..

Rangun fick gå ut en sväng i skogen med mamma och Arrobell och tro det eller ej men jag fick syn på en orm även idag, uppe vid Svedet.. Usch!!!

Bye..

Ingen brunst ännu

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 23:04:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har vi till slut valt att spruta brunst på Gaia. Vill ju ej att hon ska gå tom men det har ju varit hopplöst att se någon brunst på henne. Men om hon ej haft ägglossning de senaste dagarna så ska hon nog komma i brunst inom några dagar.
Vill ju betäcka henne så att hon kan gå ut på bete - hon ska till Hista och gå med andra ston med föl vid sidan.
Hon är ju lite skum med sina brunster vi fick lov att spruta förra året också tur att hon lätt blir dräktig - peppar, peppar. Emma Å har kommit hit idag hon hjälper till i stallet samt rider Uranos hon ska ju tävla dressyr på lördag i Strängnäs. LB:1 + LA:1 ska de rida. Håll tummarna....Imorgon är det sista Erik träningen före sommaruppehållet jag rider Svarten som vanligt och Sofia Miran o Bosson. Limit har ett sår på ena bakkotan så han är lite svullen. Så då blir det Bosson som får gå.
Ann

Uppstoppad häst

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 20:25:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Trigger

Han föddes 1934 och uppträdde i Roy Rogers komedishow mellan 1951-1957, där han räknade och knöt upp knutar. Efter sin död så stoppades han upp och han ska nu säljas på Christie's auktion i mitten av juli, han beräknas dra in ca en halv miljon kronor.


Vem vill ha en uppstoppad gammal kuse??Åh underbara sol!

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 20:14:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så sköna dagar i solen, det enda som är jobbigt är när man måste göra något :S hehe..

Idag red jag först dressyr på Rangun vart inte så långt pass ca 30min och han var verkligen fin fick till riktigt fina arbetspiruetter åt båda hållen i galoppen.. Sen fick Leo sig ett pass i ridhuset - hon var inte så rolig idag, brukar bli så när hon inte gått på ett par dagar.. men hon är ju sjukt fet - ändå har de inte speciellt mycket gräs i hagen hon går i.. Så vi planerar nog att ha henne i en gräsfri hage och på stall för att få bukt med jättemagen, det är ju faktiskt inte hälsosamt för henne heller..

Har "dammsugit" poolen också efter helgens badäventyr och när jag låg o läste en tidning vid pollkanten så hörde jag ett ljud så jag sträkte på mig för att se vad det var - en ORM!!! De som känner mig vet att jag är rädd för ormar och anser att det är det absolut värsta djuret som finns.. och vi har de senaste veckorna fått upp 2 snokar vid stallet och nu alltså även vid poolen.. Jag tror jag dör!!

Nu har det börjats med rengöringen av stora stallet & blå stallet - sen är det äntligen färdigt.. För i år..

Skulle kunna fortsätta några dar till :D

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 20:12:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..
Dagen har spenderats vid poolkanten tillsammans med de som var kvar efter gårdagens partykväll.. så mysigt och trevligt, vädret har ju verkligen gjort sitt också.. Tror inte att det varit så fint på midsommar så länge jag kan minnas. Lördagskvällen/natten vart senare än fredagens då de sista inte givk o la sig förens vid 6 i morse.. ja tror ja gick o la mig strax innan 5.. Solen var typ uppe iaf :P
Har träningsvärk i magen för att vi skrattat så mycket och i låren efter två omgångar av brännboll på ridbanan..

Midsommarstång på plats - upp kom den men så mycket mer gjorde vi inte med den :P Partytältet vi reste på torsdagskvällen anvädes bara på lunchen på fredagen i övrigt satt vi bara vid poolen så det känns lite onödigt såhär i efterhand att vi ens byggde upp det..

Poolhäng :)

En del av gänget i köket!

Kubbspel lördag kväll..

Syster & jag i Kims fina hatt :)

Idag red jag mammas pållar - Arrobell & Svarten.. Kul att rida Arrobell det var länge sen, han fick ett dressyrpass i ridhuset på förmiddagen.. Tränade på lite allt möjligt kul att kunna göra lite svårare saker mot man är van vid med Rangun.. Arrobell har ju till exempel väldigt fina byten och nått som jag tycket tidigare när jag tävlade honom vart lite svårt var galoppiruetterna, han vill gärna göra dem på sitt eget vis ganska snabbt, men idag gjorde han superfina piruetter och speciellt en åt höger var verkligen säkert 9 mässig :D
Svarten fick också tränas i det varma ridhuset, honom har jagf inte ridit på väldigt länge men han kändes bättre än förut.. Han är dock mycket "tung & stark" tyckte att det fungerade bäst att rida på mer framåt för att få upp honom han går gärna och kryper in med nosen - stundtals fick jag faktiskt en ganska bra känsla.

Nu är det matdags! Har för övrigt inte gjort annat än och ätit de senaste dagarna känns det som :P

hmm

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 19:55:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

såg nu att inlägget jag skerv igår aldrig publicerades :S la in det nu då istället..

Amazing midsommar!!

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 19:54:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dåligt med skriva har det varit :S
Fullt upp med midsommarfirande på fina Ekelund med underbara vänner.. Vi har nu kommit in på sista kvällen och sitter vid poolen o solar, spelar spel, snackar skit osv.. Helt underbart och SÅ sjukt härligt väder.. Alla verkligen älskar att vara hör och är jätteglada och nöjda att vi fick fira midsommar här.. :D Tack mamma & pappa!
Mamma & pappa har nog just klivit på en finlandsfärja för att åka en dygnskryssning - just för att vi ska få vara här och mysa o festa..

Red Rangun på fm i ridhuset - han är som en dröm att rida nu!! Fina hästen.. han börjar bli så stark och fin!
Igår hade han dragit av en sko så jag hann aldrig rida innan allt folk kom..

Idag har vi också hunnit med ett bröllop då min morbror fick för sig för drygt en vecka sen att de skulle gifta sig!! Jättefint var det & det hölls i kärnbo kyrkor

Tack för all hjälp Thea o Melina-lycka till med ridningen/hästarna

Publicerat: 2010-06-24 Kl: 23:00:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde att berätta - idag åkte Thea o Melina hem. De såg rätt trötta ut! Hoppas att de nu vilar ut hemma - Thea ska ju iväg till Anna Hassö en sväng och jobba också. Flitigt!
Super duktiga tjejer och de avslutade med att rida på Haking kursen Thea på Wega o Melina på Gent. Gick riktigt bra för båda.
Välkomna tillbaka och lycka till med ridningen.

Igår fick jag även en superpresent av alla tjejerna i ungdomsprojektet. Rygg och nackmassage det ska bli skönt ska se till att boka in snarast. Känner mig en aning stel faktiskt :-).
TACK det värmde ni är så härliga så man blir så glad.
Ann
PS
Har även hört att Jenny Andersson har det bra hos Kyra Kyrklund. Ska se om jag får tag i henne någon dag så jag får höra själv hur det går.
DS

Glad midsommar!

Publicerat: 2010-06-24 Kl: 22:52:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det kväll igen och fortfarande härligt ljust ute-tyvärr blir det nu mörkare o mörkare igen :-(
Jag älskar ljuset och solen/värmen även om vi fått en stor dos de sista två dagarna.
Idag avslutades ju kursen för Haking. Det har varit mkt givande och alla verkar mkt nöjda. Idag gick det dessutom bra för mig. Lite knackigt kändes det allt igår men idag så kändes det super.

Dessutom är jag ju mkt stolt över alla mina elever som ridit så bra dessa dagar. Har fått mkt beröm av Haking för god ridning, sitsar och fina lektionsponnyer/hästar.
Känns härligt :-D.
Man blir bara lycklig när man ser alla hästarna hoppa runt och de ser verkligen ut att njuta av hoppningen.
Igår fyllde Jocke år men det blev inte så mkt firande för honom - upp tidigt och köra hösilage som nu är färdigt och hemkört.Gårdagen började 7 och det drog ut på tiden så 20.30 tror jag att middagen åts!
Sedan var Jocke upp med tuppen kl 6 för att vattna banan åt oss som skulle hoppa så vi slapp dammet.
Men när alla hade åkt hem idag så kom kära svärmor hit med en prinsesstårta så då blev det lite firande ändå och imorgon ska vi bort o fira midsommar kan inte minnas när vi var iväg sist. Brukar alltid fira här!
Men det ärä andra som firar här.....och sköter hästar, hundar. Skönt!
God natt
Ann

Urgulliga Ebba!

Publicerat: 2010-06-23 Kl: 21:24:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fick en jättefin sommarpresent av min duktiga elev Ebba Ottosson idag!


En fruktskål med citrusfrukter.. Mmm


Åh ett supergulligt kort.. Vad glad man blir :)

3h & 2 000kr senare..

Publicerat: 2010-06-23 Kl: 20:45:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har jag just klivit ur duschen efter ett smått påfrestande shoppingnummer med Anders & två killkompisar.. Vi har handlat i princip all mat till midsommarfirande på fredag och lördag :D ÄLSKAR MIDSOMMAR! och de har jag gjort sen jag var liten, jag brukade ha nedräkning så närhelst någon frågade visste jag exakt hur många dagar det var kvar :)

I år ska vi fira midsommar på Ekelund, jag har skrämt iväg mamma & pappa - mest för att mamma inte är så förtjust i hög musik långt in på småtimmarna.. Så vi blir drygt 20st glada midsommarfirare som hoppas på att det fina vädret håller i sig..

Idag har ALLT verkligen, som vanligt, gått i ett.. Började dagen med att hämta Ebba och sen när vi kom till stallet så red jag först dressyr på Rangun - han var jättefin det vart mycket galopparbete då jag fortfarande tjatar och tjatar om fattningarna & sen lite samlat travarbete.. Han börjar få till en del fina piaff & passage steg nu till och från så det är superkul!
Efter det så hade jag dressyrlektion för de 5tjejer som varit på 2,5 dagars läger hos oss med egna ponnyer.. Har bara sett dem en mycket kort stund på deras första pass i måndags och jag måste säga att det var verklogen skillnad på dem idag - de red mycket noggrannare och sittsen hade förbättrats på dessa dagar.. Alla verkade mycket nöjda och glada så förhoppningsvis kommer de tillbaks - den ena tjejen var Ylvas dotter, hon som tidigare hade tisdags och torsdagslektionerna på ridskolan..

Direkt efter lektionen tog jag och Ebba en cykel och hämtade Gordon o sen började jag med lunchen till de ca 30 personer som skulle äta inna Sofia kom och tog över så jag kunde gå ut och ha lektion för Ebba.. Hon och Gordon kom riktigt bra överens.

Sen vart det till att diska efter lunchen och så förberedde jag 4st efterättspajer till middagen, 1 med bara hallon 2st med hallon och björnbär och en med rabarber.

Så har jag faktiskt beställt en Iphone när jag kom hem idag -den kommer på måndag.. Mamma står ju fortfarande på abbonemanget och enda sättet att föra över det är att både hon och jag går in i en 3 butik :S Hur stor är chansen att det händer tror ni?? :S Jag har iaf fått en blankett att fylla i så sen är det "bara" att få med sig mor också..

Nu ska jag packa allt man kan tänkas behöva i klädväg till helgen och sen måla tånaglarna :P

Bye..

Hopp i två dagar med Haking

Publicerat: 2010-06-22 Kl: 23:28:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja i kväll dök då E-G Haking upp och en av hans elever som tidigare. Han har planerat och gjort iordning hoppövningen inför morgondagen. Första gruppen rider 07.00! Hurtigt tidigt men säkert mkt skönt då det har varit väldans varmt att rida o ha lektion idag. Sedan är det hoppning till 19.00 imorgon kväll med avbrott för lunch o teori 13-15. Torsdagen så börjar vi 08.00 och har lunch o teori från 13-15 sedan är det slut.
Ska bli mycket spännande och det är galet mkt bommar på banan travbommar galoppbommar mm mm.

Många lektionshästar ska vara med:
Ronjah, Lindsey, Gent, Karaat, Wega, Jolita övriga hästar i stallet Svarten, Swarovski, Miran, Novio, Rose, Silver tror inte att jag missat någon.
Så kommer det ju hästar utifrån också.
Idag har mina lägerelever med egna hästar fått hoppa, på fm så var det låga hinder -sockerbitar tre st med 5 galoppsprång emellan för att träna rytmen och de som hade lite äldre hästar fick också prova att lägga till ett och plocka bort ett galoppsprång.
På em var det en liten bana på 4 hinder med på två diagonaler att hoppa ur sväng med 4 galoppsprång emellan.
Imorgon är sista dagen och då ska Madde ha dressyr med dem.
Hon tycker att de har fått hoppa för mkt.......hoppas att tjejerna är nöjda i alla fall.
Arro bell har fått vila idag - gått i hage och i horsewalkern igår blev det en skogrunda. Men imorgon fm ska jag träna dressyr igen. Nu är det bara på det igen. Vi fick ju inga strålande siffror i helgen. P Ålördagen så blev han så på i programmet, jag brukar ju missa mkt i traven denna gång gick travdelen mkt bättre o så missade vi i allt som vi har lätt för som bytessierierna - båda och piruetter. Hmm...
Men jag var glad ändå för jag hade en mkt bra känsla på framridningen och så kändes han "glad" på banan. Länge sedan vi tävlade nu sist vi red Intermediare var i början på nov. Ja o så har vi då deb i Svår B:1 första gången för mig och tredje gången för Arro Bell. Vi hade mindre rena missar men tappade mkt energi i passage o piaff tyvärr men får erkänna att det var lite nervigt men gav mersmak. Missade även ettorna som sitter som ett smäck hemma....
Ann
Ann

Lite solskadad.. igen..

Publicerat: 2010-06-22 Kl: 21:36:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjohoo!

Idag har jag ännu en gång spenderat för mycket tid i solen utan solskyddsfaktor :S men kan inte ens se när jag skulle haft tid att gå ifrån för att smörja in mig.. Galet fullspäckat schema denna vecka, o mamma som sa förra veckan att vi skulle börja spola stora stallet :S NEJ NEJ - det får vänta till nästa vecka.

Igår vart det inget skrivet för jag sov på Ekelund och just när jag satt mig vid datorn så kom mamma och ville ha den så jag gick sen o la mig..
Rangun fick en kort skogspromenad med mamma och Arrobell, Leo fick gå dressyr i ridhuset - gick riktigt bra de 2 sista varven i trav :P O Mille ja han promeneras flera gånger om dagen och i övrigt boxvila.. Har väl inte berättat om hans senaste veterinärbesök? Minns inte.. Han har iaf varit med om en mindre operation i höger höftknöl där Kauko tyckte att han hade hittat en lösbenbit vilket sen visade sig vara en fett/broskknöl.. Han verkar iaf må bra i övrigt vet inte hur länge han ska promeneras innan jag sen kan börja rida igen.. Tror att största anledningen till att han har boxvila är att han inte får rulla sig då såret lätt går upp då.. han har fått stå ett par timmar i sjukhage både igår och idag men han blir ju så rastlös så han gräver ju upp underlaget :S

Har ju haft tvådagarskurs för 5 tjejer och sen 5 till tjejer som kommit hit med egna ponnys - de med egna ponnys är kvar ända tills imorgon förmiddag..
Rangun fick idag gå ut i skogen då min grupp ville rida ut på fm, han tyckte att det var sådär eftersom de var så himmlans långsamma vi fick stanna och vänta väldigt många gånger..

Leo var faktiskt riktigt fin idag, för att vara hon alltså, och jag kunde fortsätta iprincip där vi avslutade igår..

Imorrn ska jag hämta upp Ebba vid Mc Donalds hon ska hjälpa mig på morgonen och sen ska hon rida lektion för mig..

Efter imorrn blir det förhoppningsvis lite bättre uppdateringar också för jag planerar att hinna till Eskilstuna innan 18 för att byta mobil - Iphone är planen!! :D jag kan då blogga dygnet runt!

Ryttarkamraterna Finspång i bilder

Publicerat: 2010-06-20 Kl: 19:55:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ridhuset 20*80


Mamma på Arrobell i gårdagens Intermediare I på utebanan


Här sov vi i natt, en "lägerstuga" mycket mysig.. Jag sov som en stock mamma sov tydligen ganska dåligt..


Här är banorna sett ifrån "vårt" hus.. först framridningsbanan och sen de två tävlingabanorna..
Jag & Rangun på  morgonpromenad i solen :)

Dåligt med uppdatering igen :S

Publicerat: 2010-06-20 Kl: 19:51:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helgen har verkligen gått i ett, i fredags hann jag aldrig skriva ngt och sen har jag inte haft tillgång till nån dator förens nu..

Slutade iaf med att jag och mamma kom iväg med Rangun & Arrobell igår, efter många om och men kan jag säga.. Det sista som hände innan vi åkte var att mamma förlagt bil nyckeln, som hon efter ca20min letande hittade i ett köksskåp :P

Rangun gick iaf riktigt bra i LA:6an igår och procenten räkte till en 4:e plats :D
Jag glömde tyvär min superkamera i Eskilstuna i fredags morse så alla bilder ifrån helgen är fotade med min mediåkra mobilkamera.. Bättre än inget tänker jag mig iaf! Här är den röda rosifetten vi lyckades rida ihop till igår.. Red för övrigt på kandaret i båda klasserna.. Idag var han också mycket fin då vi debuterade MsvB:3, jag var riktigt nöjd men dommaren höll ner mig en del :( Så var det visserligen för de flesta i början av klassen, för nu när jag gick ut o kollade resultat listan så måste hon ha ryckt upp sig på slutet..

Regional/ Nationell dressyr 2100620


 

Ryttarkamraterna Finspång 18/6 - 20/6
Klass 3 DRESSYR MSV B:3 2008
C:Susanne Persson.

 

Plac.

Ryttare

Häst

Poäng

Procent

* 1

KATHRIN PETTERSSON, Suderbys RK

DELIZIA

325

( 67.71%)

* 2

CAROLINA GRÜNERWALD, Vikbolandets RF

REGINE

320

( 66.67%)

* 3

CAROLINE CARLSTEDT, Åby RK

WELL DONE

319

( 66.46%)

* 4

HELENA LARSON, Linköpings RS

CIARA K

316

( 65.83%)

* 5

LOTTA JERHAMMARCIDHEDEN, Söderköpings RS

GINSENG

315

( 65.62%)

* 6

ALEXANDRA KJÖRSVIK, Söderköpings RS

ONYX

314

( 65.42%)

* 7

ELISABETH AARDALERIKSSON, Linköpings RS

ERA

313

( 65.21%)

* 8

CAROLINE TORNDAHL, Strömsholms RSF

ROULETTE

311

( 64.79%)

* 8

INGELA REINHOLDSSON, Stjärnholms RF

CONDOR

311

( 64.79%)

10

SUSANNE GUSTAVSSON, Dyltabruk RF

DENISE LB

310

( 64.58%)

11

SIRI BERTLINGWIIK, Söderköpings RS

BRIGHTON

303

( 63.12%)

12

LENA GRÜNERWALD, Vikbolandets RF

NIGHT PASSION

302

( 62.92%)

13

EMELIE EKLUND, Sällskapet Segersta

MERLIN

297

( 61.88%)

14

CAROLINA GRÜNERWALD, Vikbolandets RF

LEONARDO

292

( 60.83%)

15

DANIELLA HANSSON, Linköpings RS

CHAQUELINE

288

( 60.00%)

16

LISA WESTERBERG, Skogslottens RF

FELLOW

287

( 59.79%)

17

PETER LILJA, Hogsta DressyrR

CASSIS

286

( 59.58%)

18

JENNIE ARVENÄS, Stångberga RS

RICOCHET

285

( 59.38%)

19

CAROLINE CARLSTEDT, Åby RK

CARA MIO

283

( 58.96%)

20

LISA JAEGER, Vretagymnasiets Häs

TABASCO

282

( 58.75%)

20

LINA ÄLEGÅRD, Gnesta RK

TOR

282

( 58.75%)

22

CAROLINE TORNDAHL, Strömsholms RSF

GOLDEN DREAM

280

( 58.33%)

22

AGNETA JOHANSSON, Hageby RK

SHINING GHOST

280

( 58.33%)

24

SIGRID MÅNSSON, Djursholms RK

DELIRIOUS

279

( 58.12%)

25

SANDRA SVENSSON, Ryttarkamraterna Fi

ROYAL

277

( 57.71%)

26

AMANDA EKLUND, Sällskapet Segersta

MATISS

275

( 57.29%)

27

MADELEINE HOLMQVIST, Mariefreds RK

RANGUN

270

( 56.25%)

27

JOHANNA THEORÉN, Gnesta RK

ZISKA ENEMAERKE

270

( 56.25%)

29

HELENA RÅDSTAM, Ridklubben Ekenrytta

DORNRÖSCHEN

269

( 56.04%)

30

PETRA WALL, Örebro FRK

WILSON

266

( 55.42%)

31

ELLENOR HJALMARSSON EKMAN, Mjölby RK

E-TYPE

265

( 55.21%)

31

HELENA LARSON, Linköpings RS

CINCINNATI

265

( 55.21%)

33

MADELENE STRANDBERG, Vindö RS

FELIX

252

( 52.50%)

34

KARIN ÖHMAN, Katrineholms RF

WHITESIDER

Ute

 

34

AGNETA LILJA, Hogsta DressyrR

MISS DIAMOND

Ute

 

 


Jaha 27 plats vart det visst till slut..

Nedan är resultatlistan för LA:6an

Regional & Nationell dressyr 100619

 
Klass 8 DRESSYR LÄTT A:6 2005
C:Marie Carlgren.

 

Plac.

Ryttare

Häst

Poäng

Procent

* 1

ELISABETH AARDALERIKSSON, Linköpings RS

ERA

300

( 69.77%)

* 2

STINA NERMAN, Mantorps Ryttarna

CONCEPT

286

( 66.51%)

* 3

EMELIE EKLUND, Sällskapet Segersta

MERLIN

280

( 65.12%)

* 4

MADELEINE HOLMQVIST, Mariefreds RK

RANGUN

280

( 65.12%)

* 5

KARIN ÖHMAN, Katrineholms RF

WHITESIDER

276

( 64.19%)

* 6

DANIELLA NORSTEDT, Stångberga RS

LUDWIG AF TORTUNA

273

( 63.49%)

* 7

AMANDA EKLUND, Sällskapet Segersta

MATISS

269

( 62.56%)

* 8

EMMY CARLSSON, Katrineholms RF

SLOTSGÅRDENS SAFIR

268

( 62.33%)

* 9

EVAKARIN LINDWALL, Hageby RK

BEE PARRADO

268

( 62.33%)

10

JENNY NILSSON, Skärlunda RK

LOGIK V

266

( 61.86%)

10

NINA LILJA, Mantorps Ryttarna

WINSLET

266

( 61.86%)

12

LINDA MELIN, Vikbolandets RF

FROZEN

264

( 61.40%)

12

ANNA KARLEGÅRD, Gnesta RK

HEDWIG

264

( 61.40%)

14

IRMELIE KUUSINIVA, Vikbolandets RF

BAHAMAS

263

( 61.16%)

14

JONNA KARNGÅRD, Mantorps Ryttarna

DIAMANT

263

( 61.16%)

16

OSCAR ERIKSSON, Eskilstunaortens RF

LIANDOR HEART BREAKER

262

( 60.93%)

17

HELÉNE TERNING, Stjärnholms RF

CAYENNE

260

( 60.47%)

18

JOHANNA LAGER, Vikbolandets RF

LEWIS

260

( 60.47%)

19

LISA JAEGER, Vretagymnasiets Häs

TABASCO

260

( 60.47%)

19

VERONICA KARLSSON, Ryttarkamraterna Fi

LARISSA

260

( 60.47%)

21

INGRID HELLMANN, Skärlunda RK

RAFINESSE

259

( 60.23%)

21

SARA JANSSON, Åtvidabergs RK

AXEL

259

( 60.23%)

21

THERÉSE SJÖBERG, GlanshammarsRyttarn

WILLOW

259

( 60.23%)

24

KIM AXELSSON, Vikbolandets RF

CHESS

258

( 60.00%)

24

LOVISA LÖFVING, Skärlunda RK

CARTAGO

258

( 60.00%)

26

JULIA DAHLBECK, Stjärnholms RF

LATICIA 4

250

( 58.14%)

27

ERIKA KRÖNERT KJELLSSON, Wittvångs Hästsälls

FABIAN

247

( 57.44%)

27

MADELENE STRANDBERG, Vindö RS

FELIX

247

( 57.44%)

29

ERIKA KRÖNERT KJELLSSON, Wittvångs Hästsälls

WAREMO

246

( 57.21%)

30

HANNA ARVIDSSON, Vikbolandets RF

NINJA XX

239

( 55.58%)

31

EMILY DOYLE, Stjärnholms RF

BUGATSO

235

( 54.65%)

32

KATARINA SANDBERG, Ryttarkamraterna Fi

LARENZO

224

( 52.09%)

33

EMILIE GRIPEWALL, Eskilstuna SportR

COLORADO AF PAN

205

( 47.67%)


Vad vore klubben utan ungdomar?

Publicerat: 2010-06-18 Kl: 22:58:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja imorgon är det då dags för vårt årliga hoppmeeting. Det har varit förberedelser under en längre tid men denna vecka har det jobbats på verkligt flitigt. Vilka duktiga ungdomar vi har i klubben!
Hoppas att Madde lägger in bilder på det enormt snygga hindret de gjort.

Visst är det några vuxna som sliter "hund", men utan ungdomar så stannar klubben. Idag har jag pusslat med boxschemat. Jag och Madde sviker ju tävlingarna då vi ska åka till Finspång imorgon men det är osäkert hur det blir med Rangun. Han sprang som en tok när vi släppte ihop ponnystona med Gordon. Naturligtvis så trampa han av sig skon ordentligt så Jocke fått plasta den o han såg ej ok ut på em hoppas han bara var lite öm. Vi får se imorgon. Annars har vi tänkt att ta med oss Limit så får han miljöträna vi har ju ändå betalt 900 kr för boxen :-P.

Madde o Thea o Melina var o hämta björkar sent.... men nu har nog alla gått o lagt sig så nu är det min tur också.
God natt
Ann

Lovely heels!

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 21:48:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måste bara visa upp mitt nya fynd till min samling! Alla ni som känner mig är väl mycket väl medvetna om mitt stora skointresse.. Har en samlong som växer, men i år har jag faktiskt inte köpt några höga klackar fören dessa.. Har fått ett par av Anders, men inte köpt några själv FAKTISKT! :P

Fick syn på ett par såå snygga klackar på en tjej som tog studenten i Sundsvall i helgen och vart störtförälskad, och när jag kom hem och kollade mailen hade jag fått nyhetsbrev ifrån Nelly.se och där var de!! Vilket sammanträffande - så jag var bara tvungen att ha dem :)

Ljusrosa snyggingar.. ämtade dem på posten idag - de sitter som ett smäck!

Eftersom jag ändå skulle ha ett par skor så valde jag ut en fin klänning som jag tänkte ha på midsommar också, när man ändå ska betala frakt för en grej kan man ju lika gärna ta en klänning också- eller hur? ;)

Klänningen satt HELT PERFEKT - lite orolig när jag först skulle dra upp dragkedjan men det gick och den är kalassnygg!
Kul också att de är iprincip exakt samma rosa färg på skorna som på klänningen..

Bye..

Nu börjar kroppen bli trött..

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 20:31:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan & go' kväll!

Idag har vi fortsatt med rengöring av vårt stall där det finns 5 boxar.. Var bara Arrobells box kvar att mocka ut och sen spolades allt med högtryckstvätt.. Så nu på kvällen innan jag åkte hem så ströade vi upp boxarna igen :) SKÖNT!! Kroppen är helt seg efter att ha  skottat halmbäddar, råspån och vatten.. samt sopat massa vatten för att få ut det ur stallet.. Thea & Melina är verkligen två tjejer av "segt virke" de är superduktiga och inte en endaste gång säger de att det är jobbigt eller tråkigt..  Men ikväll syntes det även på dem att det har varit tungt arbete med boxarna de senaste dagarna men de orkade iaf rida nu på kvällen så det var ju bra :) De andra dagarna  har de ridit 2 hästar var varje dag, tror jag - åker ju hem framåt kvällen..

Imorrn blir det iaf lite lugnare då stallet är klart så då blir det lite lättare jobb som att städa så det är snyggt överallt, kanske klippa lite gräs & rensa rabatter.. Jag körde 2h med gräsklipparen & 1h med röjsågen efter lunch. Så nu är det snyggt umed hagarna nedanför vårt hus, vid friggebodarna och sen hela vägen ner utmed utestallet och sen utmed vägen tillbaka :)

Rangun fick gå dressyr i ridhuset idag, han var mycket fin och jag red först igenom LA:6an som jag ska rida på lördag & sen MsvB:3an som jag ska rida på söndag.. Det gick faktiskt ganska bra, fick göra om ett par grejjer i Msv men annars så skötte han sig bra :D Så nu känns det lite bättre inför helgen..

Här är finpojken i Eskilstuna tidigare i vår..

Mamma åkte idag till Sundbyholm för att kolla upp Herklues hov för att se om man kan göra något åt den, tyvärr verkar det som att det är kört för som jag förstod det på pappa så skulle man ta bort den lösa delen så skulle det betyda att typ 1/3 av hovbenet försvann :S Jättetrist för han är verkligen en så fin häst..
Mille fick också följa med fast till Kauko "Coco" har jag skrivit tidigare.. För vi ville att han skulle kolla igenom honom en gång till - han hittade då en lös benbit i höger "höftknöl" så det bestämdes att Lasse på Sundbyholm skulle ta bort den redan idag. men när han började skära så såg det tydligen lite konstigt ut och det var ingen benbit som de tog ut utan enligt mamma så var det en "fettknöl" fast avlång.. Fattar ingenting! Nu ska han iaf ha boxvila - jättekul eftersom vi har ont om boxar till helgens hoppmeeting :S Plus att han ska skrittas så mycket som möjligt flera gånger om dagen :S Kaos kaos kaos!!Hur mkt kan man hinna med på en dag?

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 23:45:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag började dagen med ett besök av vår käre Jimmy Inserte som kollade över våra sadlar dessutom så tog han med en passier som jag köpt begagnad till Nisse som ska stoppas om. Han är den enda av lektionshästarna som ej har en riktig sadel. Han är mkt svår med sadelläget så han har fått dragits med en Wintec allround sadel.
Nu ska han äntligen få en bättre. Jag har i och för sig bytt med Lindsey som haft en Kieffer dressyr som Nisse nu haft någon vecka och Lindsey kan ju lika gärna ha sin hoppsadel -en stübben. Den sadeln köpte jag till svärmors halvblodsvalack Kortjnoj ungefär 1983 kanske, men det är riktiga kvalitets sadlar både stübben o keiffer gillar jag till ridskolehästarna - det är ju tydligen bara de som gör allround sadlar numera. Men även apaloosa (har fyra av lektionshästarna), men de har inte alls hållt i skinnet som de andra sadlarna som är mkt äldre. Däremot är de ju mkt skönare att rida i de gamla sadlarna är ju hårdare.

Arro Bell fick ett dressyrpass. Idag red vi igenom helgens program Svår B:1 det gick ganska bra. Alltid svårt när man rider själv och ej får feedback av någon annan än en själv......
Eftermiddagen var det lite ogräsrensning i mina rabatter utanför stall o ridhus samt arbetat med ansökan till Idrottslyftet. Så kvällen var det dags för mina onsdagselever att rida sista gången för terminen. Hade bestämt att sista gruppen fick rida ut men även de andra ville ut så det blev tre timmar till i sadeln. Härliga tider vid avslutningsdags även om det är lite sorgligt.
Av några elever fick jag en ansiktsmassage- härligt och av min sista grupp blev det en flaska Laphroig. De som delar min passion för denna dryck behöver ingen närmare presentation. Mmmm tackar så mkt alla gulliga elever.
Imorgon bitti åker jag med Herkules till Sundbyholmskliniken (vi har ju köpt tillbaks honom då han har en mkt stor benbit i en framhov) mycket sorgligt både för oss och Malin som köpte honom och redan är mkt fäst vid honom. Veterinären ska nu imorgon bedöva hovleden för att se att det släcker hältan - först då vet man ju om det finns en möjlighet att operera.
Johanna o Agnes följer med så slipper jag åka själv - hoppas ändå på att det kommer gå fort.
God natt
ANN

Rosa nails :)

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 21:59:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var hos Jossan och fixade nya naglar.. De vart ceriserosa med lite vita prickar nu till midsommar..Full fart i stallet!

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 21:45:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!!

Kollar på Grey's men de e paus nu.. SÅ spänande sista avsnittet för säsongen..
Idag har det varit fullt upp som vanligt jag och fia red ut på morgonen o sen kom Jimmy och sadlarna låg bra :P
Thea & Melina har kämpat vidare med rengöringen av utestallet och på eftermiddagen så vart det klart så bara att fortsätta i vårt lilla stall jag tömde ur resten ur Ranguns box och sen allt i Milles box också, så nu är det bara Arrobells kvar sen.. Mitt hår luktade verkligen hästskit efter det!! :S

Melina & Thea fodrar lunchkraft i stora stallet :P

Pappa låter sin jycke springa lös på gården i hopp om att han kanske blivit lite mer lydig - knappast idag var han uppe hos grannen :S

MaskUS fantastiskt snygga hinder med maskrosor på infångarna.. Här målar Amanda..
Gula bommar med gröna ränder!
Dessa hinder kommer helt klart vara snyggast på banan i helgen!

Innan jag åkte hem så plockade jag ner lite rosetter som vi har hängande i stallet, eftersom vi ska spola.. Fick hjälp av lilla Agnes :P
Nu vill hon flytta dem ifrån påsen till foderhinken..
Sötnos!

Härlig uteritt med vuxengruppen..

Publicerat: 2010-06-15 Kl: 22:18:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jaha då var man inne igen efter lektionerna.. Började men en barngrupp på 45min de fick träna mycket vägar och avstånd samt tänka på sitsen då överlag alla i den gruppen satt mer eller mindre framåtlutade på hästryggen..
I grupp nr 2 så var det lite äldre tjejer som ridit lite längre och de ville absolut ha gymkhana, vilket jag tycker är sådär kul att ha i 1h men det var ju deras sista gång och de fick välja..
Sista gruppen var en vuxengrupp och de ville avsluta vårterminen med en uteritt så jag sadlade på lilla Gent och sen red vi ut på en ganska lång sväng med mycket trav och galopp i en alldeles underbar kvällssol.. Vi lyckades också rida på en grisflock ute i skogen men de flyttade som tur var på sig..

Idag fick alltså varken Mille eller Leo nån träning, Leo var visserligen riktigt fin igår och hon fick faktiskt till ett par galoppsprång i något rundare galopp och form.. Så det går framåt! Med den hästen får man vara glad för det lilla känns det som, förhoppningsvis så mognar även hon snart så man kan få till galoppen lite bättre..

Imorgon kommer Sadeldoktorn Jimmy Inserte kl.9'00 så jag och Fia bestämde att vi ska rida ut på Leo & Rangun innan..

Nu är det iaf sovdags.. Fia gav mig morgonfodringen imorrn :S
Kollade på lite gamla bilder i den här datorn.. Här är en som jag bara var tvungen att ta med den är ifrån en julavslutning för typ 2år sedan ungdomssektionen MaskUS hade en käpphästkadrilj där hälften var killar och tjejerna var riktiga partypinglor.. Killarna vart såklart bäst! Frän vänster: Angelica Porsin, Elin Friberg, Sofia Holmqvist, Annelie Hedin & Josefin Sundin.. Vad tycks?? Elin påminner lite om Johnny Depp eller??
Nu vart ja ju tvungen att ta med en på oss brudar också! Från vänster Jenny Lionell, Maria Granberg, Hanna Ybring, Madeleine Holmqvist & Amanda Vesterinen..
Bye..

Tchihoo!

Publicerat: 2010-06-15 Kl: 15:59:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick syn på en urhärlig bild på mina buspojkar Mille & Rangun..Det är Robin Hood jag vill ha! :P

Publicerat: 2010-06-15 Kl: 15:48:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Robin Hood var super som vi var och såg på bio igår.. Rekomenderas varmt särskilt om ni gillar Gladiator o Russel Crowe!

Idag började jag mocka ur Ranguns halmbädd imorse :S Luktar SKIT!!! DEt var verkligen en fruktansvärd stank..
Rangun fick iaf träna på MsvB:3 programmet vi ska rida på söndag och kändes verkligen sådär efter första rundan eller ja efter andra också kanske, men mest bytena som jag stör mig på att de inte blir som jag vill.. Mamma hjälpte mig iaf och sen fick jag till ett par riktigt fina byten och även travslutorna utmed långsidan vart bra.. Mamma tyckte att det inte vart tillräckligt med tvärning och jag tror anledningen till det är att det tidigare blivit för mycket tvärning, det gäller att hitta den perfekta balansen :D
Dressyrstaketen är självklart LIVSFARLIGA, om ni frågar Rangun alltså, fattar inte hur han kan vara så hysteriskt rädd för dem var eviga dag.. Så fungerar det ok och nästa gång man kommer så är det samma visa igen :S

Hade 1h privatlektion för Nils-Arne innan lunch och sen har jag haft skötarträff på eftermiddagen.. Vi har för tillfället ca 15 skötare men tyvär var det  bara 7st som dök upp.. Väldigt trist med tanke på att det var sista träffen för terminen och det är ofta som det saknas folk på våra träffar.. Jag ordnar ju dessa träffar för deras skull, för att de ska lära känna varandra bättre, jobba på sammanhållning och utöka sina kunskaper om hästen.

Ikväll ska jag ha Jennys 3 tisdagslektioner, hon har ju åkt till England för att jobba hos Kyra i några veckor.. :)

Bye.. 

Världens bästa Thea & Melina har anlänt till Ekelund!!

Publicerat: 2010-06-14 Kl: 18:57:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Lite stressad för jag och Anders ska ner på bio, fick jag för mig, så blir ett snabbt inlägg nu.. Robin Hood ska vi iaf se :D Älskar Russel Crowe som spelade i min favvofilm Gladiator..

Igår kom iaf Thea & Melina, tjejerna som hade praktik hos oss i två veckor i slutet av november förra året, de ska vara hos i ca 1,5 vecka för att hjälpa till :) Helt underbart med dessa tjejer och de är så duktiga och positiva.. De behövs verkligen nu när vi håller på att blåsa ur utestallet samt vårt lilla stall innan hoppmeetinget i helgen.. Så det blir rent och fint, stora stallet tar vi innan dressyrmeetinget..

Rangun var superfin idag red dressyr med mycket galopparbete för att jobba med bytena, vilket givk både bra och dåligt känner mig lite oförberedd inför helgens tävling.. Mille fick gå ut runt sjön med mamma och Arrobell.. Han tycket det var super att få komma ut och sträcka på sig..'

Måste kila innan Anders släppar ut mig i håret ;P

Bye..

Lite bilder..

Publicerat: 2010-06-13 Kl: 20:35:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer nu några bilder ifrån mina dagar i Sundsvall :D

Grillning före utgång torsdagkväll.. Marielle var en helt underbar halvgalen brud ( helgalen vid närmare eftertanke) hehe..

Jag & Anders!


Utspring fredag 14'00 Detta är Sebbes klass NO7a tror ja den hette, han gick natur iaf..

Sebbe med sin pappa Lasse..

Härlig bild i kvällsolen på Sebbe & Lotta :P

Buskul!

Publicerat: 2010-06-13 Kl: 13:50:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan nu är jag tillbaks i "verkligheten" igen :) Kom till Ekelund igår men det var fullt upp från det att vi kom och sen var jag så trött på kvällen så det vart en film.. men såg att mamma har skött bloggandet mycket bra!!

Vi, Anders & jag, åkte alltså till Sundsvall för att fira hans kusins student vilket var mycket trevligt och kul.. Blir lite bilder därifrån senare..

Så mina pållar har fått en liten 2dagars minisemester och igår fick Rangun ett dressyrpass i ridhuset, han skötte sig mycket bra och några av våra weekend deltagare tittade på och tyckte han var superfin :D Han känns dock lite matt men tänker mig att det nog beror på allt gräs han trycker i sig, ser inte spec fet ut men det märks lite på sadelgjorden.. Igår red jag också Mille igen för första gången sen vi var på Strömsholm ooch det gick ganska bra han gjorde en del "konstigheter" i början men sen gick han som spjutet.. Var mycket pigg också eftersom han inte gjort så mycket, och han älskar att arbeta, s¨å det vart även ett par minibockar :P hehe Härligt med en glad häst!

Idag red jag först Mille i ridhuset på morgonen igen och det gick ok, han var lite värre i början jämnfört med igår men veterinären har sagt att jag bara ska ignorera det och rida på framåt så efter en stund var han sen lika fin som igår.. Så vi får se hur han utvecklar sig den närmsta veckan.

Rangun fick ut och busa med Fia & Limit runt sjön på fm.. Det tycket båda två var ruskigt kul och Limit hängde med ganska bra idag han brukar annars komma en bit efter när vi skrittar..

Mer kommer senare..

Regnrusk o hösilage

Publicerat: 2010-06-12 Kl: 22:41:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är de första balarna hemkörda. Snälla lillebror med traktorfrälsta sonen Fabian hjälpte idag Jocke att köra hem balarna från Hedlanda gård. Lite problem hade de - det är mkt branta backar och Jocke kom ej upp med första lasset - 37 bal a´500 kg. Mats fick skjuta på med vår traktor......hade varit något att se.
Idag är Madde tillbaka från Sundsvall men tittar just nu på film - hon har lagat en excellent kvällsmiddag till vårt ridweekend. Lunchen vart på lillasyster Sofias lott. Då var det tagliatelle med pastasås med musslor och räkor mums.. och Maddes måltid var Thai mat wookade nudlar med kyckling bambuskott mm mt smarrigt även det och bärpaj till efterätt.
Igår var det Jocke som lagade maten och då var det potatissallad med färskpotatis och regnbågslax och kassler även det super gott. Madde avslutar med lunchen tror det blir paj.
Svårt med meny när det är många som kommer tillbaka så denna helg är det "ny" mat.

Nu hoppas vi på sol och värme så att vi kan slå resten av vallarna. Vore skönt att ha allt inne till helgen!

Idag red jag dressyrpå Arro Bell - finare häst kan man inte ha. Övergångarna passage-piaff-passage blir bättre o bättre. Idag var han faktiskt lite extra pigg så han spela mig ett spratt i bytesserierna i varje - man måste passa honom annars gör han fler än man tänkt sig.

Svarten fick hoppa samma övning som kursen red. Min favorit övning som jag knyckt av Erik.
Massor med hinder cavalettibommar och kontrollövningar. Man måste rida hela tiden. Den är riktigt rolig och Svarten var mkt fin :-). Så idag bara positivt.
Innan kvällsmaten kom jag på - unghästarna. Allt har gått för runt så ingen hade varit uppe. Så det fick bli cyckel i leran. Åh vad fina de är 4 st alldeles perfekta Arro Bell avkommor en brun, en fux, o två gulbruna. Tänk vad fina hästar vi har om några år.
De var elektriska idag kan man säja.......

Ann

Nattjobb :-P

Publicerat: 2010-06-11 Kl: 23:29:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan

Imorgonär ju Madde tillbaks så det blir ordning på bloggen igen. Idag har Arro Bell fått gå ut - runt sjön och en hel del galopp blev det bra tror jag efter dressyrpasset hos Liane igår.
Imorgon blir det dressyr igen. Vi var ute emellan regnskurarna så härligt att galoppera ute på en väldresserad häst.....mjuka fina vägar efter regnet.

Svarten fick ett lätt dressyrpass på utebanan eftersom Jocke vattnade ridhuset när jag red - så kom mina härliga weekend deltagare lite tidigt så jag hann ej rida så länge.

Kul gäng igen - har däremot fått gå upp efter middagen och slutföra deltagar förteckningen till Hakings hoppkurs som är är 23-24 juni. Lovat att han ska få deltagar förteckningen snarast så han kan planera. Många av eleverna har han ju aldrig träffat. Ska bli kul!
Jag hoppade för Haking 1983 tror jag det var. Då arbetade jag som traktorförare på Lennartsnäs säteri i Kungsängen (då fanns inga hästar där). Jag hade min svärmors häst Kortjnoj (e: Gulliver u polskt halvblod)med mig uppstallad på granngården. Jag brukade åka till Järfälla som han då drev.

Imorgon är det dressyrpass på fm för mitt wekeend och hoppning på em.


God natt
Ann

Allt på samma gång

Publicerat: 2010-06-10 Kl: 22:55:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Ja här händer allt på samma gång det är ju skördetider så Jocke slog ju i tisdags en del. Vi tar i år hösilage borta på Hedlandet - en bit att åka. Idag var det så dags att pressa och plasta. Tyvärr har ju vädret varit lite ostadigt så det första de pressade idag var lite blötare en vi brukar köra in. Men sedan så kom solen emellanåt och när jag var förbi ikväll med mat så såg det riktigt bra ut. Tycker det är bäst med en TS- halt på 70 %. Vi rundbalar allt och så hackas det i samband med pressningen mkt bra tycker jag. I år köpte vi en del foder ifrån Gnesta och det var riktigt bra + att det var fyrkantsbalar som jag tycker bättre om - men ej hackat och det är mkt tyngre att hantera och svårare att få rätt mängd vid fodring - Usch!
Madde är i Sundsvall och Sofia på studenten i Strängnäs. Själv har jag varit och tränat hos Liane och finslipat inför nästa helgs tävlingsstart. Det kändes bra idag och Liane verkade nöjd. Fick bra tips på hur jag ska rida övergången passage-piaff och det blev riktigt bra. Så det ska jag träna mera på inför nästa helg.
Galoppdelen känns mkt bra som vanligt och de branta travslutorna går också bra. Så nu ska vi rida likadant på tävling!
Imorgon kommer 8 glada Teliaryttare hit på weekend. Det ska bli mkt kul de har varit här nu i ganska många år och de flesta har varit här förut.
Men det är naturligtvis en hel del jobb från 15.00 fredag till söndag ca 16. Men roligt.

Imorgon blir det lätt jogging för Arro Bell och dressyr på Svarten får starta tidigt.

Några bilder från Edinburg kommer här. Hade ju ingen egen kamera utan Per har nu fixat bilder till mig.

Edinburg castle med mig o Jocke o Kerstin framför

200 parker finns i Edinburg...
God natt

Ann

Agria Ridskolemästerskap för lektionsryttare!

Publicerat: 2010-06-08 Kl: 21:37:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu har det kommit ut info om årets upplaga av Ridskolemästerskapet!!

Många nyheter är det.. Så nu måste vi trimma upp de ridskoleryttare som är intresserade så vi kan visa framfötterna :P Det har ju gått super de senaste åren, förra hösten så hade vi både ponny och hästryttaren ifrån vår ridskola & klubb i finalen!

Agria Ridskolemästerskap för lektionsryttare

Svenska Ridsportförbundet presenterar
Agria Ridskolemästerskap 2010
i samarbete med Ackordhäststiftelsen och Ridskolan Strömsholm

Agria

Är DU Sveriges bästa ridskoleryttare?

Agria Ridskolemästerskap, tidigare Agria Riksmästerskap, tioårsjubilerar och bjuder på stor fest för alla aktiva på landets ridskolor. Alla som regelbundet rider i ordinarie verksamhet på ridskola kan delta.

Nytt för i år
• tre grenar - hoppning, dressyr och hästkunskap
• två finaldagar
• tre delsegrare
• två ridskolemästare
• fyrbent pris till segrande förening

Finalen i årets Ridskolemästerskap kommer att äga rum på Strömsholm den 20-21 november. Tävlingen avgörs över två dagar med dressyrryttartest, stilbedömning i hoppning och prov i hästkunskap. Precis som tidigare ska det koras en svensk mästare på ponny och en på häst, men i år blir det även delsegrare i varje gren – en i hoppning, en i dressyr och en i hästkunskap.
Dessutom kommer den förening som ligger bakom årets ridskolemästare premieras.

Agria Ridskolemästerskap arrangeras av Svenska Ridsportförbundet i samarbete med Agria Djurförsäkring, Ackordhäststiftelsen och Ridskolan Strömsholm.

Guldregn till klubbarna
Ett jubileum ska firas ordentligt och därför kommer de segrande föreningarna, ponny respektive häst, i Agria Ridskolemästerskap att vinna en häst till sin verksamhet. Hästarna ägs av Ackordhäststiftelsen som ställer den till förfogande hyresfritt under tre år.

Hästarna utbildas av Ridskolan Strömsholm under året och överlämnas på Ericsson Globe i samband med Stockholm International Horse Show i november.
Det blir alltså riktiga topphästar som överlämnas under högtidliga former inför fullsatta läktare! Dessutom kommer hästarna att vara fullt försäkrade under hela avtalsperioden genom Agria.

Agria Ridskolemästerskap – Så här funkar det
Tävlingen är öppen för alla som rider regelbundet i ordinarie verksamhet på ridskola, på skolhäst eller skolponny. Ponnyryttare ska vara 13-18 år och för ryttare på ridhäst är lägsta ålder 15 år. Du får inte vara instruktör eller ha påbörjat någon utbildning till att bli instruktör.

Uttagningar
1. Din förening kvalar fram ryttare för distriktsfinalen. Det är föreningen som planerar uttagningen och ridskolans ordinarie ridlärare får vara domare.
2. Distriktsfinalerna rids i oktober 2010. Varje förening får delta med en ponnyryttare och en ridhästryttare. Finalisterna får rida medhavd häst, men arrangören ska även kunna erbjuda häst eller ponny på plats. Prov i dressyr, hoppning och hästkunskap ska genomföras.
3. Den 20-21 november avgörs den stora finalen på Strömsholm. Hit går en ponnyryttare och en ridhästryttare från varje distrikt.

Det hänger på stilen

Agria Ridskolemästerskap avgörs i stilbedömning. I dressyren avgörs detta i bedömning dressyrryttartävling och i hoppning stilbedömning. Det gäller alltså att rida bra på alla sätt för att bli ridskolemästare!

Frågor?

Kontakta Lena Annergård, SvRF tel: 0220-45613, 0709-795613,
eller e-post lena.annergard@ridsport.se

NM i Drammen

Publicerat: 2010-06-08 Kl: 21:31:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag älskar att följa allt som händer i häst coh speciellt dressyrvärlden..
Speciellt också ponny, junior & YR! Tycker att det är SÅ kul!

Det är klart vilka ekipage som ska representera Sverige vid Nordiskt Baltiskt Mästerskap i dressyr för juniorer och young rider i norska Drammen den 1-4 juli.


Juniorer:
Elin Aspnäs/Donna Romma
Anna Drugge/Stroller
Marina Mattsson/Beckham
Emma Rosenqvist/Galliano

Young rider:
Sara Henrietta B Källström/Ginatricot Diezel
Johanna Due Boje/Don Corleone
Sara Enquist/Gosch
Elisabeth Hjelm/Baltzar

Ponnyekipage uttagna till NM och EM

Ponnydressyrens grenledare Anders Jonsson har nu sina lag klara inför årets NM i Drammen i Norge. Två ekipage är även uttagna till ponny-EM i dressyr.

I kategori C/II rider Tilda Rimsäter/Stenbroåsens Alice, Isabella Tovek/Backens Lotus, Filippa Börjesson/Casio RP 141 och Amanda Svanberg/Findus.
Uttagna kategori D/I-ekipage är Amalie Egholm-Hebsgaard/Extrem, Josefine Ivarsson-Mårtensson/Cracker Jack, Moa Morell-Trolin/Casiopeia II och Ebba Deijenberg/Bambino.

Till Hagen i Tyskland nästa helg åker Emelie Hedström/Nabucco R RP 173, Josefine Frithiofsson/Ragnarps Little Royce och Amalie Egholm-Hebsgaard/Verdi RP 144.

Marina Mattsson rider sin häst Beckham som junior på NM och får därför inte delta med ponny på samma tävling. Däremot är det redan klart att Marina är uttagen till EM i England i månadsskiftet juli-augusti, med ponnyn B Capriole. Till EM får Marina sällskap av Amalie, som där rider antingen Extrem eller Verdi. Övriga ryttare är inte uttagna ännu.

Spännande!

 

 

 

Ingen bra dag..

Publicerat: 2010-06-08 Kl: 21:15:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Dagen har varit av den lite sämre modellen.. Började med bilprovningen är min lille röda tös vart halvt "utdömd" :S Ska ombesiktigas efter en del korrigeringar.. Sen var Sofia hos morfar för att lära sig bokföringen hela dagen, så hon fodrade och släppte ut hästar sen fixade mamma stora stallet och jag vårt lilla och utestallet.. Sen privatlektion för Nils-Arne innan lunch därefter fick Rangun först skritta fram "unghästrundan". Perfekt den tar typ 25min att skirtta runt och sen red jag ett lättare pass i ridhuset, trav i lite lägre form och mycket galopp i lite högre tempo.. Idag fick han gå på tränset.

Sen kom alla tisdagsbarn med bussen och åt mellis sen stallfix resten av dagen, hjälpa barnen med att iordningställa sina hästar osv.. Fixade hjälmhyllan som höll på att falla ihop totalt så nu är den stabil igen :P Höll ju på att bli galen, varje gång man kom in i sadelkammaren så låg minst 2hjälmar på golvet och hyllorna var helt sneda - är det verkligen så svårt att ta en hjälm utan att riva hela hyllsystemet??

Tog iaf lite bilder på Mille som jag lovade och Limit o Rangun fick också vara med på några, tog sen en liten promenad upp till våra fina unhästar och fotade dem också!

Rund o go'!
Tyvär var de inte på nått bushumör så de blev lite halvtråkiga bilder..
Nån mer än jag som tycker att rangun börjar få en liten sommarkula??? :P hehe

Limit snygg i flughuva..
Snyggingarna för framtiden!!
Först Poseidon 2år, Bells Demeter 3år, Bells Hera 1år & Bells Thaleia 1år..
Goa sommartrötta åringar..
Demeter

Hera lär nog bli stor!

När jag skulle åke hem förut vid halv 7 så såg jag ifrån mitt fönster att det rörde sig i det höga gräset i Ranguns & Co hage längst nere vid ån.. 5 små grisar var det!!

Nöff nöff! Halvbra bilder eftersom jag stod uppe vid huset..
:D

Imorrn em drar jag till Sundsvall med Anders för att fira hans kusin som tar studenten - så det blir som det blir med inläggen men kan ju kanske få låna Anders "fantastiska" Iphone :P Kommer tillbaks på lördag.

Bye..

Snuvig :(

Publicerat: 2010-06-07 Kl: 21:26:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Usch för förskylningar!

Har sovit katastrof i natt vaknat flera ggr med sängkläderna klibbade mot kroppen och sjukt ont i halsen.. Vart lite bättre när man kom igång med dagen, men var inte alls pigg på att jobba idag.. Trodde också att jag skulle besikta min lilla bil imorse men det var tydligen inte förens imorrn så jag får åka ut till bilprovningen en sväng till.. Passade på att åka till Statoil nu efter middagen och köra den genom biltvätten :P Behöver ju inte se ut som världens lantis när man kommer kanske..

Idag har jag iaf ridit dressyr på Rangun på fm.. Han var sååå fin! Han kan vara lite småtjärv när man börjar men idag var han så mjuk och härligt när jag började trava så det kändes nästan som att jag kunde ha travat runt så i 30min o sen nöjt mig :P Hursomhelst så fick han det inte så lätt.. Fortsatte tjata galoppfattningar och sen gjorde han faktiskt 2st diagonaler med 3 byten i vart 4:e!! Det ni! Lite tramparbete vart det också och han fick till ett par riktigt fina piaffsteg innan vi gick vidare till piruettarbete i galoppen.. Idag gjorde jag så att jag började i skrittpiruett och fattade i den och höll honom kvar ett par steg och sen ur och framåt.. Stor skilland mot bara för några veckor sedan och fick till en perfekt halvpiruett till höger :D Centrerad, rund och luftiga språng!

Mille tömkörde jag efter lunch och han skötte sig utmärkt, höll inte på spec länge alls max 20min men han vart ändå ganska svettig.. Han har verkligen enorm "svettproduktion" den pållen.. Han är iaf riktigt snygg i kroppen nu! Den här vilan som blivit har nog gjort honom ganska gott och han har kunnat äta upp sig ordentligt - ska försöka ta lite bilder på honom ute i hagen imorrn.

På eftermiddagen kom fritisbarnen som vanligt - en skillnad idag bara - att de var 23st!!! Vi hade avslutning för våren så båda grupperna var i stallet samt ganska många föräldrar och syskorn. De fick rida lite gymkhana i ridhuset och även lite lekar uppe i kafaterian med Marie så de verkade nöjda och glada och jag fick en jättefin lila orkide' av skolan & barnen :)
Får se hur länge den blommar - har flera stycken orkideer som det bara är gröna blad på :S Tror våran lägenhet är lite för varm och torr för att de ska trivas helt.

Bye..

Blommor o mer blommor

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 22:43:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja inget Strömsholm för mig i helgen. I lördags var det lektioner för sista gången innan sommaren - oj vilka gulliga elever jag har. Av första gruppen fick jag en fotvårdsbehandling. Vilken lyx - dessutom känner de nog mig för de hade även bokat tid nu på onsdag. Jag skjuter lätt på saker.....har aldig varit på fotvård annat än i Thailand. Där är det väldigt billigt typ mellan 60 - 100 svenska kr beroende på vad man vill göra.
Tack :-D.
Nästa ridgrupp blev det Rose´vin och nyttig choklad + choklad man äter tillsamman med wiskey.........hm har ju en o annan fin flaska hemma vi var ju i Scotland tex. Tackar...igen:-D.

Efter lektionerna så blev det ett ridpass på Svarten-gick så där vi hoppade och han var ganska stark så min nacke krokna lite. Städning och matlagning därefter då vi hade middag igårkväll ett antal goda vänner var här.
Idag har jag planterat MASSOR med blommor. Nu får det räcka!
Ett antal krukor blev det utanför stallet och resten uppe vid huset så dagen har bestått i trädgårdsskötsel avslutade med att springa runt sjön tillsammans med Ross o Buffy. Skönt.
Hästfri dag med andra ord - ibland måste man ha det för att det ska vara kul.
Ann

Finspång vart det..

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 20:27:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha nu missar jag vårt hoppmeeting för idag har jag anmält mig och Rangun till Ryttarkamraterna Finspångs meeting om 2 veckor.. Mamma ska rida Arrobell i Intermeriarie I på lördagen och Svår B:1 på söndagen.. Jag anmälde till LA:6 på lördagen och MsvB:3 på söndagen.. Så nu blir det till att finslipa allt!!
Känns lite osäkert då bytena, till höger, just börjat fungera och jag skulle vilja få till dem bättre innan tävling men känner att jag verkligen skulle vilja starta honom innan våra hemmatävlingar i juli..
I övrigt så känns det kalas för han är verkligen stark i de flesta rörelserna nu!

Mer Strömsholm!

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 20:15:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Pia Fäldth med Efendi 3:a i GP küren..
Mattias Jansson hade en superfin fux Don Dorn..
Ulla Håkansson (typ 73år lr nått nu va?) på fina Richelle 2 som hon köpt ifrån stället jag jobbade på i Tyskland..
Marina Mattson red även Junior küren på hästen Beckham, som jag skrev om för nån vecka sen, och de vann såklart på 74% före
Elin Aspnäs på Donna Romma, fint men inte i närheten av samma mjukhet och rytm som Marinas ritt.. Så jag tycker därför att Marina fick alldeles för dåligt betalt för sin ritt då Elin fick 73%.. Marina borde haft minst 2-3% till..
Beckam i en travökning..
Juniorärevarv!

Brownie & halsont

Publicerat: 2010-06-06 Kl: 20:05:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tjo tjo!!

Just ätit kalasgod kycklingwook med nudlar :)

Hela dagen har iaf spenderats i strålande solsken på läktaren vid dressyrbanan på Strömsholm! Kan meddela att jag fått en del färg men även halsont, vilket jag iof tror beror på att vi satt ute på en uteservering till typ halv 2 i natt :S Inte spec varmt..

Bilder ifrån ponnyküren.. 6st C-ponnys & 6st D-ponnys..

Hillevi Wijk på Pascall C -ponny vart 6:a
Cornelia Sparring på Esse Buckson vart 5:a
C - ponny
Superfin ponny! Isabelle Hällberg på Ronaldo vart 2:a C-ponny
Thilda Rimsäter Stenbroåsens Alice blev 3:a C-ponny
Findus är en B-ponny som tävlade med C ekipagen.. Slutade 4:a
Ellinor Magnusson Paulo Pan som funnits med i "svängen" så länge jag kan minnas.. Dessa underbara dressyrponnys som bara går och går! Ekipaget vann bland D-ponnyerna..

SÅ fina Casiopeia 2 tillsammans med Moa Morell trolin slutade 5:a

En dansk fanns med bland D-ponnyerna.. Frederik Dannisgaard blev 2:a
Amazing! Verdi RP 144 med Amalie Egholm Hebsgard vann bland D-ponnyerna.. Fanstastiskt fin ponny som en stor häst i liten förpackning.. Marina Mattsson som hade honom innan red honom dock bättre..
Välridande Marina Mattsson på Capriole B slutade 3:a bland D ekipagen..

Överlag var det mycket missar i alla ritter och speciellt de enkla bytena hade många problem med..

Vinnande D & C ponnyn..
Ärevarv

Nya Cally bilder!

Publicerat: 2010-06-05 Kl: 20:15:10 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Cally med väldens bästa "äldrevårdare" ;P hehe
Fam. Holmqvist tackar dig för att du tar hand om Cally på ålderns höst :D
DU klarar det galant!


Myser i solsken..


Ser det ut som hon gått upp i vikt?? Hmm.. Jenny skämmer väl inte bort dig Cally ;P

Svår B:1

Publicerat: 2010-06-05 Kl: 19:20:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer resultat för dagens sista klass på Strömsholmstävlingen..

Strömsholmstävlingen Dressyr 2010

Klass 34 - Svår B:1

11 startande och 3 placerade

510 s/ekip. Beräknad sluttid för omgången 19:11

Senaste uppdaterad 2010-06-05 19:08

H: Gustaf Svalling

C: Wiveca Schenholm

B: Elisabeth Lette

Plats Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare Premie H C B
1 18:38 Jeanna HögbergSegersta SR Liza MinelliCortez - GanescoAnnKristin Karlsson 4000.0 62.7504 70.5001 69.5001 67.5831
2 17:55 Jan BrinkHelsingborgs FRK Okeanos 1097Magini - KrocketHans-Yngve Göransson 3000.0 66.0002 68.0002 64.5004 66.1672
3 19:03 Antonia RamelFlyinge HSK Insterburg TSFHohenstein - Giorgio Armani 2000.0 66.5001 63.5004 64.7503 64.9173
Ej placerade
4 17:30 Caroline De ChampsHogsta DR DonatellaDonatelli - GanymedHelmut Rickhorst
63.0003 64.5003 66.5002 64.6674
5 18:04 Caroline CarlstedtÅby Ridklubb MadameNocturne - MartiniLennart Mattsson
60.5006 63.2505 64.5004 62.7505
6 18:12 SaraHenrietta B.KällströmStorvik Ovansjö ginatricot GarciaBernstein - BrisadAndersson
62.2505 61.2507 64.5004 62.6676
7 18:46 Anncharlotte PetterssonStrömsholms RSF SandemanZorn - ChagallGunilla och Anders Odell
59.2509 61.7506 63.0007 61.3337
8 18:55 Ingrid JerlinStrömsholms RSF Early TrickCome Back II - KarlsdalAnn-Sophie Persson
60.2507 60.7508 61.7508 60.9178
9 17:47 Liane WachtmeisterSödertälje RK SantanaSandro Hit - GrannusG. Breher, Tyskland
60.0008 60.2509 61.2509 60.5009
10 18:29 Sandra DahlinÅgesta Ridklubb MilaiMaster - AmiralJeanette Joelsson
56.75010 57.75010 58.00010 57.50010
11 17:38 Ylva OdelbergBjörklinge RF ChampionSolos Carex - BartokYlva Odelberg
48.25011 51.75011 49.50011 49.83311


Hyfsat jämna dommarsiffror, men vad hände med vinnaren Jeanas siffror?? Vilket håll tittade dommare H Gustav Svalling?? Skiljer en del i poäng jämnfört med de andra 2 dommarna..

Cally..

Publicerat: 2010-06-05 Kl: 17:29:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kul att så många varit inne och kollat på bilderna på Cally! Hon har det iaf bättre än bäst kan jag meddela :D Jenny tar han om henne som om hon vore en ädelsten och hon skickar sms till mig varje dag med frågor om ditt o datt..

Hon är ute och går promenader med henne och pysslar o pussar.. Hehe

Stressig helg? Allitd..

Publicerat: 2010-06-05 Kl: 17:22:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Vart inte att ja skrev ngt igår för ja hade väldigt bråttom för vi skulle till några kompisar och grilla.. Anders torkade till och med håret på mig medan ja fixade sminket :P hehe

Nu är jag iaf sjukt mätt efter en lite sen lunch för nån timma sen med Tacos då Anders ena bror var här med sin familj.. De var även ute på Parken Zoo, vilket jag slapp eftersom jag bestämt att ja skulle ha lektion för Ebba :P
Jag red först Rangun på utebanan och han var riktigt fin fortsatte arbetet med galoppfattningarna och så några byten.. Sen lite piruettarbete som bara går bättre och bättre, samling är inga problem för honom det gäller bara att behålla energin och rundheten i galoppen..
Har lagt in lite mer "tramp" arbete denna veckan också vilket bara blir bättre och bättre, verkligen stor skillnad nu mot tidigare han har verkligen blivit så mycket starkare och biffigare i kroppen.. Riktigt snygg nu!!

Ebba red Karaat, första gången för mig och hon har nog bara ridit honom ett par ggr tidigare, gick riktigt bra efter en stund och på slutet vart han verkligen super!! Duktiga Ebba! Hon fick träna lite skänkelvikningar och mycket övergångar.. men hon tycker såklart fortfarande att Gent är bäst :P Ebba & hennes mamma Carina skulle kommit och kollat på ponnyküren imorrn på Strömsholm med mig men den var på fm och Ebba ska spela instrument då det är nationaldagen imorrn.. Så nu ska de komma och se juniorryttarna på eftermiddan istället ( jag föreslog att hon ju kunde va lite sjuk imorrn :P ) Hehe..

Ja ska iaf ut på fm får se om jag orkar upp så jag ser lite av YR  ryttarna skulle vilja se Sara Henrietta på Diezel och hon red sist av YR ryttarna så får se.. Maria G ska också dit o kolla dressyren så jag får iaf lite sällskap :P

Igår red jag först Rangun dressyr på morgonen han var  fin även då även om han var lite rädd för vattentanken eftersom pappa vattnade ridhuset i början av passet.. Min stackars häst är ju livrädd för vatten, duscha går bra men att gå i vatten är LIVSFARLIGT!

Fredagsbarnen hade avslutning igår så det var massa föräldrar och kollade i solen :P Red Leo i ridhuset på em och gick väl hyfsat, traven är väl ok nu men galoppen är jag tveksam till om man kan få till något som liknar en normal häst, det är som att sitta på ett stort brett fartyg som far iväg..

Nu väntar jag på att älskade Christina ska komma in till stan så ska vi ner och käka lite och kanske nått glas rosevin i kvällsolen..

Någon annan som ska till Strömsholm imorrn som vill göra mig sällskap på dressyrläktarn??!!

Bye

Hoppning för vuxna med middag

Publicerat: 2010-06-04 Kl: 22:55:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det fredagkväll och en hektisk vecka har gått. Avslutat fredagen med hoppning för vuxna o middag. Nu i ny tapppning. Denna gång hade vi gemensam framridning på en liten bana ute. 5 i taget red därefter fick de hoppa en bana på 7 språng och därefter pusta- få feedback och när de andra hoppat färdigt rida samma bana en gång till.
De var så duktiga och som det ser ut med lite mera träning under hösten (framför allt banhoppning med högre hinder)så kan vi nog ha en KM klass för ridskoleryttare senior. Sista åren har det inte ens varit några som ställt upp.
Jag har även några hoppglada i min måndagsgrupp kl 20 som verkar vara på hugget. Km för seniorer går på 0.90 höjd.
Ridskolan kan även dela ut ett extra pris till KM vinnaren senior/lektionsryttare. En privatlektion :-) kan det sporra någon att vara med?
Vissa av dagens ryttare verkar vara intresserade att hoppa på som skötare också. Kul för Madde i så fall bra med stor spridning i åldrarna. Madde har ju olika kurser för skötarna bla och nu i sommar en 2 dagars kurs.
Efter avslutat ridpass så avnjöts en middag i cafeterian - pastasallad med pepparrot och varmrökt lax därefter en hallon o blåbärspaj med vaniljsås. Tack Jocke!

I morgon rider alla lördagselever sin sista ridgång före sommaruppehållet. De får önska själva men min sista ungdomsgrupp ska rida dressyr då det är tävlingsdags på söndag. Elin o Ronjah ska rida finalen i dresyrallsvenskan och Ida Lindsey ska rida B final i hoppning även Bungy Jump o Silver ska tävla.
Håll tummarna för våra duktiga tjejer och ponniesar.

Idag var det dressyrdag för Arro Bell snart är det ju tävlingsdags för oss. Har ju varit dåligt med den varan detta året då Sofia fått låna honom för div I dressyren.
Intermediare I och Svår B:1 blir det nästa tävling. Han är nu superfin. Alla byten sitter som en smäck även ettorna. Galoppsaxen likaså det är piaffen o passagen som vi finslipar på speciellt övergångarna är tuffa. Men funkar helt ok just nu men vis av erfarenhet så gäller det att man kan rida allt på åttor hemma för att det ska bli några poäng när man kommer ut. (Man tappar lätt mkt på tävlingsbanan).

God natt
Ann

Klokare?? Näe inte direkt..

Publicerat: 2010-06-03 Kl: 20:18:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har man tillbringat ännu en dag på Hästsjukhuset Strömsholm.. I värmen.
Mille var idag som han brukar förutom att han idag visade hälta på vänster bakben så veterinären Ulrika, superduktig veterinär för övrigt, la en bedövning i hasen.. Nu ska min lille pålle äta medicin igen i 10dagar men hållas igång med tömkörning precis som tidigare och sen ska jag prova att rida lite lätt efter sju dagar.. Hoppas hoppas!
Idag började ju Strömsholmstävlingarna och de har även hovslagar SM i samband med dessa tävlingar och detta hade de i sjukhusets ridhus så det var fullt med hovslagare.. Synd att inte pappa var med och kunde kolla.
Eftersom de var i ridhuset så fick jag rida på den pyttelilla ridbanan, känns iaf pytteliten när man sitter på Mille, och det var lite spännande eftersom det höll på och bankades på metall överallt och de kapade metall för att göra skorna av och folk, hundar och damm.. Men jag tycker ändå att han skötte sig bra trotts allt runtomkring..

Rangun fick vila idag eftersom det tog sån tid innan vi kom hem, men känns som att han rör på sig bra i sin stora gräshage med Limit så det går nog ingen nöd på honom..
På eftermiddagen hade jag en storrengöring av kylskåpet i kafeterian och slängde även massa gammal mat, så nu kan man börja om från början igen :P hehe Sen vart det frisering av lite lektionshästar - Gordon, Kalypso, Wega, Ture & Athos så nu är de riktigt snygga i "håret"
Har även "möblerat om" i stallet så nu står Grappan i Callys gammla spilta och Ronjah har fått flytta ut i Grappan box.. Skönt att ha alla lektionshästarna sammlade.

Földop :)

Publicerat: 2010-06-03 Kl: 20:06:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer bilder ifrån gårdagens földop i stallet


Hon var för trött för att ens orka ställa sig upp sötnosen.. Gjorde ju visserligen att det vart lättare att hälla Pommac på hennes  huvud :P Hehe


Sofia häller upp Pommac till Anna, Rebecka, pappa och hmm Emma eller Elina :S Sorry tjejer har lite svårt för vem som är vem..


Sofi är superglad!!


Agnes fick såklart också vara med, hon fick hålla sig till sina tekakor :P


Men vad har hon gjort på halsen??! Ser ju hemskt ut! Tydligen har hon kliat bort pälsen för det var inte så här mycket ifrån början..

Bell's Melete

Publicerat: 2010-06-02 Kl: 21:32:56 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Glömde ju berätta att fölet döptes idag!
Gymnasietjejerna tyckte att Melete var det namn som passade bäst och det kan väl jag med tycka :)
Tyvärr glömde jag kameran i stallet så ni får se bilderna ifrån dopet imorrn!

Äntligen!!

Publicerat: 2010-06-02 Kl: 21:29:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mina saker har kommit ifrån Tyskland nu!! :D Var ju tvungen att lämna kvar lite kläder och andra prylar eftersom jag annars skulle fått övervikt & Ryanair är ju superpetiga med vikten.. Så jag bad en tjej som jag lärde känna där nere att skicka dem och hon fick pengar men hon skickade aldrig sakerna så sen lyckades jag få tag på en annan svensk tjej som jobbar där nere så nu har hon fixat det istället.. Tusen tack Lisa!

Sov kvar på Ekelund igår eftersom Anna-Lena ifrån Nykvarns Ridsport skulle komma och visa nya ridbyxor och det var gymnasiets sista vecka då de hade själva lagat en god middag och efterätt :)
Resten av kvällen ägnade jag mig åt att rensa grusgången upp till huset, stor skillnad vart det! I morse började jag och syster med att rida ut på Rangun & Leo & sen tog jag ut Mille på ridbanan eftersom vi nu ska till Strömsholm imorrn. Hade hoppsadeln på och han betedde sig ungefär som förut med mycket sparkar rakt upp bakåt och idag ver det iprincip bara i galoppen och han byter galopp hela tiden.. :S Får se vad de säger imorrn men vi hoppas ju verkligen att de ska hitta något, vare sig det är bra eller dåligt så vill man nu veta.. Han har ju stått i nästan 3månader nu.. Vi kom fram till idag att han beter sig på många vis som en häst vi hade tidigare, Aminov, som också bärjade med sparkar och "bock" me på honom kom det inte plötsligt utan vart värre och värre och han hade något fel på ryggen minns inte exakt vad det var men ländryggen har jag för mig..

Önska oss lycka till det ska dessutom bli ännu varmare imorrn! Jobbigt att sitta på Strömsholm..

Träning för Gunilla

Publicerat: 2010-06-01 Kl: 16:39:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Idag har Gunilla Åkerman varit här och tränat oss, Rangun var riktigt fin och Gunilla var mycket nöjd.. Vart en mest galopparbete idag, och märker nu att jag måste lägga lite mer tid på vänsterfattningarna som tidigare var de som vart bäst, nu har jag verkligen kämpat med högerfattningarna så nu är de super & istället de till vänster måste trimmas.. Alldeles svettig blev han, ja jag också för den delen :P

Nu sitter jag och väntar på att mormor ska komma för hon ska hjälpa mig med papper till skatteverket, kalas att hon jobbade där innan hon gick i pension så hon vet hur man ska göra allt! För jag har verkligen noll koll på papper hit och dit :S

Gordon har varit ute på gräs med betesreducerare (låter mycket bättre än munkorg) för första gången däremot så hade han lyckas klämma ut mulen så vi får verkligen hoppas att han inte har fått i sig allt för mycket gräs så han blir sjuk igen :(

Träning för Gunilla

Publicerat: 2010-06-01 Kl: 16:39:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Idag har Gunilla Åkerman varit här och tränat oss, Rangun var riktigt fin och Gunilla var mycket nöjd.. Vart en mest galopparbete idag, och märker nu att jag måste lägga lite mer tid på vänsterfattningarna som tidigare var de som vart bäst, nu har jag verkligen kämpat med högerfattningarna så nu är de super & istället de till vänster måste trimmas.. Alldeles svettig blev han, ja jag också för den delen :P

Nu sitter jag och väntar på att mormor ska komma för hon ska hjälpa mig med papper till skatteverket, kalas att hon jobbade där innan hon gick i pension så hon vet hur man ska göra allt! För jag har verkligen noll koll på papper hit och dit :S

Gordon har varit ute på gräs med betesreducerare (låter mycket bättre än munkorg) för första gången däremot så hade han lyckas klämma ut mulen så vi får verkligen hoppas att han inte har fått i sig allt för mycket gräs så han blir sjuk igen :(

RSS 2.0