Sista passet avklarat nu mot solen.....

Publicerat: 2015-11-30 Kl: 22:42:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Detta blir det sista inlägget på ett tag från mig. Nu väntar solen det ska bli så skönt!
Det blev inget Segersta idag insåg att det inte hanns med jag har haft fullt upp ändå med att organisera upp allt som behövs innan vi åker. Ändå rädd för att jag glömt något vilket jag brukar och ringer då flitigt innan flyget går hem till Madde o Sofia.....
Min telefon lämnar jag hemma ska bli så skönt ingen dator eller mobil bara rensa hjärnan med böcker sol bad och fantastisk god mat.
Here we go.....to Ko Jum Thailand.
Ann
 

Kunskap....

Publicerat: 2015-11-29 Kl: 14:06:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja vad är det?
Man kan läsa sig till kunskap inom många områden så även i hästvärlden. Det finns otroligt många delar i arbetet med hästar som kräver kunskap om hur hästen fungerar allt ifrån matsmältning, hur hästen är uppbyggd, hur man tränar och utbildar hästar, hur fungerar hästen som årtusental utvecklats till dagens häst, hästens behov etc etc listan kan göras oändligt lång.
Allt detta kan man läsa sig till men hur man sedan gör praktiskt det måste man träna praktiskt på och det innefattar även att kunna läsa av hästen innan det händer så att man som ryttare, tränare, ridlärare, hovslagare etc (finns ju många olika sätt man kan arbeta med hästar på) hinner agera och reagera så att varken häst eller människa blir skadad.
Man kan lära sig den hårda vägen vilket man ofta gör då livet med hästar är ett tungt och tufft liv. Jag är otroligt tacksam över de förebilder jag haft genom alla år. Möjligheten att få mer kunskap genom veterinärer, uppfödare, tränare.
Mentorer som man kunnat ringa vilken tid som helst vid akut läge.
Har insett genom årens lopp att fullärd blir man aldrig då det dyker upp nya saker som man aldrig varit med om tidigare fortfarande och kommer så att göra även fortsättningsvis.
För mig kommer alltid säkerhet i första rummet både för hästens skull min egen och mina kunder och elever och personal. Samt att vara en bra förebild då ungdomar och även vuxna  gör som man gör och inte som man säger.
Allvarliga händelser har jag varit med om där jag haft tur att tiden inte varit inne så att säga för min egen del. Men det har gett mig mer kunskap.
Det har som sagt var varit "nära ögat" flera gånger där jag faktiskt varit nära att förlora livet. Med åren blir man klokare och tar mindre onödiga risker men ofta är människor omedvetna om vilka risker de tar pga av okunskap.
För mig är okunskap inte dåligt så länge man är medveten om att man inte kan så mycket. Det är mycket värre när man är okunnig men tycker att man kan då är det farligt!
 
Detta var några tankar från mig en helt vanlig söndag där jag önskat att det funnits utrymme att åka till Friends för att se Världscups dressyren. Men jag hoppas att jag ska hinna se lite på TV strax men har två hästar kvar att motionera innan mina kvälls lektioner.
Jag får hålla tummarna för att Mads lyckas idag igen här hemma i soffan. Har fått tid för ett sista pass imorgon innan min semester men är osäker på om jag hinner med det.
Ann
 

Mot London!

Publicerat: 2015-11-28 Kl: 07:53:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag pyser en snabbis till London med min andra hälft t.om måndag! 
Ska bli skönt och mysigt - har alltid velat se julskylten i London 😍 
Hästarna får några dagars lugn utan mig i sadeln.. 
Finaste Samoa! 
 
Kram Madde

Ledig kväll

Publicerat: 2015-11-26 Kl: 18:28:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här och väntar på att Maddes kaka ska gå att ta ut ur ugnen. Sedan iväg till bästa grannen en stund. Har klarat av dagen förvånansvärt bra trots förkylning o halsont.
Gläder mig åt alla fina hästar vi har just nu och att det är så roligt att rida!
Hoppade Demeter i dag och kände mig så duktig allt stämde och hade flyt i ridningen hela tiden.
Sofia var snäll och hoppade Melete för det kändes som att tre hästar fick räcka idag.
Elton var superfin att rida Mickis är det mer jobb på han har tappat en del ryggmuskler under hösten då jag inte hunnit trimma honom så synd att vi ska bort av den anledningen.
Innan jag gick in så var jag ner och tittade på Madde när hon red Bad Boy idag åkte klippmaskinen fram och manen är friserad så han såg ut som en helt annan häst såg mycket större ut. Mycket trevlig häst som rör sig bra.
Ni kommer väl på ridklubbens clinic nästa vecka?
ANN
 
 

Sjuk.....

Publicerat: 2015-11-25 Kl: 23:37:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sitter i soffan helt slut och snorig har ju haft ont i halsen ganska länge och förstått att förr eller senare så bryter det ut.
Har ändå jobbat på inte så smart men det är mycket att göra och många hästar att rida ...har inte hunnit - orkat blogga heller. Nu är det inte många dagar kvar innan semestern och jag brukar ju krokna i slutet innan det är dags att vila.
Melete jobbar jag på med bytena och det går emellanåt riktigt bra. Demeter blir bara starkare och starkare vi jobbar på med galoppen slutor byten och serier så kul! Lycklig varje dag jag rider mina hästar.
Elton har också fått ett pass dressyr idag sedan fick jag soppatorsk.
Just nu har jag lite extra jobb med Elton, Mickis och Mackan. Så jag försöker hålla ut då det gäller att rida hästarna ofta om det ska göra skillnad.
Hoppas att jag orkar hoppa imorgon.
En privatlektion ska jag ha annars så är det ju inga kvälls lektioner för mig på torsdagar. Så jag får spara rösten lite.
I övrigt håller jag på med planering för nästa år. Det gäller ju att planera noga om jag ska hinna tävla så mycket som jag tänkt mig.
Sådan lycka att ha kvar något av Arro Bell genom mina fina ston!
Ann

Om jag måste välja en..

Publicerat: 2015-11-25 Kl: 21:38:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

så är det denna fantastiska häst..
Vore jag tvungen att välja EN favorit bland våda fina skolhästar skulle det vara Mr Magic <3 
 
Eftersom vi har så mycket att göra och framförallt rida då vi har köpt in så många nya hästar som ska utbildas och skolas in har min ögonsten hamnat vid sidan, han har ju dessutom fungerat klockrent i verksamheten så då får de inte heller lika stor prio att ridas vid sidan av.
Vi har ju även haft väldigt fullt med helgkurser och där är han såklart omåttligt populär och då har jag avstått även Erik-hoppningarna med just honom. Så har ridit honom kanske 3ggr denna höst och då är det hoppning vi ägnat oss åt. Men idag var det dags för ett pass i dressyrsadeln och jag säger det igen "-He is amazing" Går som en klocka från där vi slutade när vi trimmade i somras. 
Eftresom han var så fin var jag bara tvungen att nosa på lite byten då vi har i planeringen att lära honom och några till detta för att höja nivån ytterligare på hästarna. Vi testade först ett till vänster - klockrent på första försöket, han blev supertaggad, gjorde ett till till vänster - klockrent och ett till höger också klockrent!!
 
Bra dag på jobbet med andra ord :D
 
Kram Madde 

Ridning!

Publicerat: 2015-11-24 Kl: 21:45:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det är så kul när hästarna går bra och utvecklas! På fm red jag först Mille - styekan hos honom blir bättre och bättre men vi båda har mycket teknikträning att slipa på under vintern.. 
Seamie får en stor guldstjärna idag 🌟 ÄNTLIGEN kändes det som att vi fattat galoppen. Han får mer och mer styrka i galoppen, de enkla bytena börjar bli riktigt skapliga och han får mer och mer luft i steget i travarbetet. 
Vår nya häst vi fått på utbildning hade premiär under ryttare med mig idag vilket gick mkt bra, han har en god grund även om han ligger efter i utbildning åldersmässigt. Tror det kan bli en riktigt fin häst men behöver nog dra några drag med rakapparaten då han blev alldes krullig av svett på bara 15min jobb.. 
Bally har vi äntligen börjat sätta igång igen - sjukt fin ponny men mkt ängslig/ känslig. Även hon blev svettig på vår korta dejt i ridhuset 😝 
Seamie vid hoppträningen förra veckan!
 
Efter lunch hade jag spekulanter intresserade av Rangun och sedan red jag vår döläckra och stencoola 3-åring Samoa 😍
imorgon ska hon skos och även få broddar så kan vi ta oss ut på tur igen, så viktigt att rida ut mkt på unghästarna! 
 
Kram Madde

Gamla minnen

Publicerat: 2015-11-23 Kl: 22:46:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var tvungen att göra ett nytt försök men bilder i ett nytt inlägg!
Här är jag och fantastiskt fina hingsten Marwin 942 som vi hade på station och jag fick träna och tävla honom hmm 2006 tror jag bestämt. Tanken var vi skulle försöka kvala till JSM men vi han inte göra så många tävlingar tillsammans, sedan var ju hans starka sida hoppning men slitna knän satte stopp för det på senare år.
 
Bästa mamman Thaleia tillsammans med Fia på hopptävling, vi hoppas så att vi ska få ett friskt och fint föl av henne nästa sommar. (Denna bild är ju inte så gammal iof)
 
Samantha, vackert D-ponny sto som gick på ridskolan för ett antal år sedan.. Pigg och älskade att hoppa, jag hopptävlade henne en del och tror bestämt vi startade t.om nån LB
En lite gråare variant av Jazza!!
 
Tyvärr lite suddig men här är fina ANIRCO!! Mammas första, och senare även min första, riktiga läromästare! Utan honom hade vi saknat mycket kunskap och ridteknik när vi väl sedan fick möjligheten att köpa Arrobell ett antal år senare. Anirco var ingen flashig gångartshäst men han kunde allt upp t.om GP och han hoppade även bra. Både mamma och jag fick möjlighet att lära oss de svåraste rörelserna med denna underbara häst. Som för övrigt var mkt rädd för stenar (vid uteritter) :P Även pappa hade mycket glädje av honom då de tävlade en del hoppning tillsammans t.om 1.20m och ingick i klubbens lag. Jag tävlade honom t.om MsvB och vi lyckades faktiskt kvala till JSM 2006 men jag valde att lämna honom hemma och fokusera på en häst den helgen (Arrobell)
 
Nu är det sovdags för länge sedan!
 
Kram Madde
 

 

Grislycka!

Publicerat: 2015-11-23 Kl: 22:19:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll var tyrannerna ute och letade ekollon i hagen utanför huset.. Då går man inte säker när Jocke kommer med bössan - ett vildsvin fällt, kunde tydligen blivit två men jag var visst för snabb att släppa ut de heltokiga hundarna som blir skvatt galna så fort det smäller. Jag och mamma ansåg dock att det räckte gott och väl med en gris för ikväll. Är ju inte bara att skjuta man ska ta rätt på det efteråt också, så han for nyss med grisen i traktorskopan till granngården för att ta ur, flå och hänga in den i deras kylrum.
Så ni kursare får kanske vildsvin på tallriken nästa ridweekend! :D
 
Fått ganska mycket gjort idag, red Mille och Rangun på fm sedan kom Ylva med en av hennes fina hästar en 5åring jag är smått förälskad i, rör sig väldigt bra och hoppar även sjukt bra. Efter lunch red jag en av våra inackorderingars hästar som jag rider varje måndag men ofta 2-3 pass/vecka. Kul att bygga upp och utbilda hästar och när man får möjlighet att rida dem så pass ofta blir det dessutom verkligen skillnad och ett betydligt snabbare resultat än att sitta på hästen kanske en gång i veckan eller ännu mer sällan.
Red även lille Boss och tömkörde Samoa innan jag skyndade att äta lite middag och baka en sockerkaka till Stallmötet jag skulle hålla direkt efter min 18-19 lektion.
 
 
Verkar inte bli några bilder ikväll, datorn vill inte lägga in några :/
 
Kram Madde
 
 

Bad Boy

Publicerat: 2015-11-20 Kl: 19:57:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Är på plats. Hästen vi ska ha på utbildning. Blir spännande att se vad det är för något han har bara fått flytta in ikväll så jag har ju inte sett så mycket. Pappan är andalusier som gått svår dressyr och mamman fullblod.
Antar att Madde kommer ta bilder så småningom - inte min starka sida.....
Idag har vi bytt galopp på Melete min fina!
Haft två privatlektioner som kändes bra. Så kul när hästarna går bra!
Den ena står det ANN på med stora bokstäver om ägaren nu inte vill ha den kvar....... Så fin häst!
Jag har ridit honom några ggr och han är verkligen fin. Vissa hästar faller man bara för helt enkelt.
Hans helsyster har startar GP!
Men jag är så nöjd med mina damer men det krävs ju lite förhandlingar med ston ibland vilket Jocke tycker inte är så konstigt för han är ju van.........
Idag har vi haft en hovslagare utifrån på gården. Jocke har ju varit dålig i ryggen i 3 veckor sedan har var iväg och skodde. Det betyder att inga hästar är skodda och vi ska på semester 1/12.
Tjejen fick ta 5 hästar idag av våra egna och Jocke ser till att ta sina kunder först och främst. Idag var det små hästar som skoddes lite jobbigare med små för Jocke som är ganska lång.
Nu ska jag ta fredagskväll och äta kräftor!
En last som vår familj lider av tills vi äter.
Ann
 

Ledig kväll = städning...

Publicerat: 2015-11-19 Kl: 21:38:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Har gjort en ny annons på en av mina fina hästar.. Hittade lite bilder från Arphus i gömmorna.. Vackra Rocco <3
 
Nu ska jag gå och sova för förskylningen som kom krypandes i måndags ger inte med sig.. Huvudet känns som en ballong och nosen rinner ovanpå detta lyckades jag nocka min nu läkta näsa i Anders huvud natten till tisdag när jag skulle vända mig om lite för hastigt så nu ömmar den pga det också :/ Tredje (!) gången jag gör detta på natten sedan jag fick frakturen och jag har aldrig gjort det förut så vet inte vad det beror på..
 
Imorgon kväll har jag ju lektioner i nästan 4h så måste försöka krya på mig lite till dess!
 
Kram Madde

Gud så söta!

Publicerat: 2015-11-18 Kl: 19:47:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Råkade snubbla över denna söta video på youtube..

Clinic!

Publicerat: 2015-11-18 Kl: 19:29:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

"Reklamfilm"

Publicerat: 2015-11-18 Kl: 19:23:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Igår roade jag mig med att sätta ihop en liten "film" med bilder ifrån Ekelund
:)
 
 
 
Vad tycks?
 
Vore kul att göra något liknande men med filmklipp - dock ett stort jobb att pyssla ihop..
 
Kram Madde

Träning och mera träning....

Publicerat: 2015-11-17 Kl: 22:38:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mycket träning sista tiden men så kul blir så  taggad av att träna. Idag var det dags för två pass hoppträning med Erik. Kul som vanligt med roliga övningar och banor. Så nyttigt första banan ganska lång och låg och sedan så lite högre och något kortare med fokus på att hålla rytmen.
Som vanligt red jag Demeter och Jaqueline. Båda hästarna kändes fina och jag kände mig duktig!
Idag red jag lite kortare pass på Melete och bytte galopp flera byten blev bra!
Nu är jag och mina hästar på gång!
 
Vi har så sjukt bra lektionshästar just nu men det kräver en hel del ridning av dessa.
Seamie är så lugn och fin i hoppningen Madde red honom idag så även Reilly med Jossan och Bosson med Anna.
 
Ikväll har det varit dressyrlektioner och idag var det en hel del avbokningar så hästarna har inte behövt jobba ihjäl sig direkt. Alla var så fina, Rocco fick gå en lektion och var superfin!
Elton gick som han hade eld i baken....kul när det ger resultat med alla ridning. Dessutom så var det ju clinic igår och ryttaren var med och tittade och såg hur jag red honom då och kunde själv hitta den bjudningen idag.
 
Nu får man klara sig utan träning till nästa vecka då jag hoppas att vi kan få en tid på Segersta beror ju lite på om Mads får rida världscupen i Friends när vi får rida. Håller tummarna att han får en plats synd bara att man inte har någon biljett dit. Men man hinner inte allt.
 
Men om två veckor så är jag på väg på semester så då ska mina hästar ha lite ledigt också och smälta allt arbete. Så blir det att träna på när man kommer hem igen.
Ann
 
 
 
 

Härliga hästar och duktig personal!

Publicerat: 2015-11-16 Kl: 22:26:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen startades med kontorsjobb.....tråkigt men måste göras och ville ej fresta på min kropp med att rida på fm då det var träningsdags och på kvällen teori/clinic med mina elever.
Har tagit det lugnt med tanke på halsont.
Fick ju ta med båda mina stjärnor idag. Demeter är så fin men ack vad man måste rida och tänk att det kan vara så svårt att rida rakt! Mads ger sig inte förrän det är 100 % bra- gör om- vänd kom igen- super svettig blev jag och häst. Hon gör så fina byten men fick order att ej göra dem fullt så stora och luftiga då jag lätt tappar rakriktningen.
Det var medellinjen som gällde och som Mads sa allt ska vara perfekt annars rider man ju som alla andra....det är bara att skärpa till sig hemma också.
Mads fick rida Melete igen så att jag får lite hjälp med bytena blev riktigt bra åt ena hållet. Han ger sig verkligen inte Mads det är så kul att se honom rida och hur noggrann han är och inte skyndar på utan att hästen verkligen ska vara igenom ryggen rak på båda tyglarna. Jag inser att man lätt själv går för fort fram.
Trots att det ramlade in fler och fler som skulle träna efter oss så såg han till att det var bra utan att stressa fram.
 
Så kul träning! Men hemskt att köra hem i mörker och ösregn med massa trafik och med Madde i bilen som skulle till Strömsholm efteråt.
 
Clinicen vi hade i kväll kändes så bra. Är så stolt över våra fina hästar och duktig personal alla rider verkligen så bra. Anna och Jossan hjälpte mig och red Bosson och Aztor. Själv red jag Mickis och Elton. Min tanke var att eleverna skulle få se 4 rätt så olika hästar.
Hoppas att alla var nöjda och fick med sig något hem.
God natt
Ann
Ps ska se om jag hittar några hopp bilder då jag ikväll använder annan dator Ds
Pebbel Beach så fin!
Pommes o Pebblan

Coolt

Publicerat: 2015-11-16 Kl: 17:02:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vid dagens lunchkonversation tyckte pappa det var ett väldigt farande att träna, mamma högg emot med att Meletes byten måste jobbas med då semester snart vankas och de är svårt med att få till de där galoppombytena.
Jag påpekade då att Boss kan byta! (Han var så fin förra veckan så var tvungen att testa, samt idag på fm) 😊 
Pappa kontrade då med att ja det var ju meningsfullt med en ponny (det ingår ju inga galoppombyten i dressyrprogram för ponny) 
"- Nä men det är coolt!" svarade jag raskt 😆 
 
Hur häftigt vore det inte att ha en ponny som gör ALLT?! Och som Mads sa att det är kanon för ponnyryttare att kunna träna dessa saker innan man byter till en stor häst för det är tillräckligt svårt ändå med bytet från ponny till häst. 
Så pappa får nog hålla tyst så ska han minsann få se på GP -ponny! 
Gulle! 
 
Förutom Boss han jag även med Rangun, Samoa och Seamie på fm - tack vare hästleveranser av Jossan! 
Mille fick åka med till Segersta och har gått kanon, mkt bra hjälp och coachning så nu ska vi minsann höja nivån under vinterträningen 😃 vi har även börjat trampa lite mer på allvar och han har väldigt lätt för sig - klart över vad jag förväntat mig även om ja tycker han varit duktig när vi "lekt" med det hemma.. 
 
Mille i Enköping
 
Nu när vi kmr tillbaka till Ekelund så blir det rally för jag ska vara på Strömsholm 18.30 för fortbildning då jag är handledare i Grönt Kort. 
 
Kram Madde 

Seg..

Publicerat: 2015-11-15 Kl: 17:27:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu börjar det närma sig semester och som vanligt börjar jag känna mig risig i kroppen har hållit ut hela hösten trots att flera i omgivningen varit sjuka. Känner av halsen och hoppas att jag inte kroknar nu...
Har haft funktionärskurs på fm ett glatt gäng som ridit dressyr. Jag bytte med Madde så hon har mina lektioner ikväll. Det sliter på kroppen att jobba många kvällar i veckan även om det är kul.
Sofia har varit på Strömsholm och tävlat sina fina hästar skulle haft med sig Kristoffer men han var sjuk så hon åkte själv. Fattar inte hur hon klarade det då det är långt emellan allt - parkering-veterinärbesiktning-framridning-tävlingsbana.
Super-Sofia klarade det galant!
Hon hann inte gå banan i 1.10 där hon red Pommes det blev en felfri runda och rosett. Sofia tyckte inte att känslan var bra då Pommes var spänd men hade en mycket bättre runda i 1.20 men då tyvärr en rivning. Men så är det i hoppning det är ju antal fel som gäller och man kan ju ha en superkänsla men fel och tvärtom.
Monster Pebblan som inte är så lätt att ha med på tävling var visst väldigt het -inte så ovanligt. Sofia var väldigt nöjd hade två pet men sa att det var hon som inte hann bli klar och var kvar i handen.
Vilket jobb Sofia har gjort med henne hon lägger timmar i veckan på att hantera henne enligt John Ricketts sätt att jobba med "svåra" hästar.
John var ju här i fredags igen och hade träning det var tre till inackorderingar som var med och tränade sina hästar.
 
Hon var tydligen jätte duktig idag då det är just saker runt i kring som är problemet som tex transportering.
 
Pommes
Hmm hittar dåligt med bilder på Sofia och hennes hästar ....
Ann
 

Svårt att skriva positivt..

Publicerat: 2015-11-14 Kl: 19:14:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

När man vaknar till en katastrof. Själv har jag aldrig varit vidskeplig angående dagen 13. Beror kanske på att jag är född den 13:e.
Därför har jag aldrig haft några problem med fredagen den 13:e.
Men det kommer väl att ändras efter 2015.
Har ätit frukost och lunch o em fika framför TV.
Dessa människor saknar kärlek och förmåga att älska som begår sådana fruktansvärda brott att döda urskiljningslöst oskyldiga människor.
 
Ja igår blev det ingen tid till bloggande då jag var helt slut efter att först rida 2 hästar sedan åka till Segersta och träna mitt på dagen utan lunch som tur var fick vi äta lunch med alla på Segersta innan vi for vidare till Mälar kliniken för att hämta hem Uranos. Han såg verkligen ynklig ut hade inte ätit och druckit speciellt. Så det kändes så där att lasta och åka därifrån men han blev glad när vi kom.
När vi kom hem så åt han faktiskt och såg mycket bättre ut. Men nu på eftermiddagen så åt han dåligt han får metacam då en sådan här operation är ganska smärtsam.
Ann
 

Fruktansvärt

Publicerat: 2015-11-14 Kl: 12:19:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Halleluja!!!! Äntligen något roligt!

Publicerat: 2015-11-12 Kl: 18:10:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Har i eftermiddag fått ett roligt samtal från den fantastiskt duktiga veterinären Dylan från Mälarkliniken. Uranos operation har gått bra. Inget skadat på senorna innanför ringbandet.
Vilket gör att det är mycket god prognos för vår fantastiska lektionshäst.
Ringbandet är uppskuret och imorgon behandlas han så att det inte ska svullna upp då det tydligen blir mycket blod när man skär av ringbandet. Med avsvällande.
Vi får hämta hem honom imorgon eftermiddag. Åker dit efter vi har tränat på Segersta.
Då får jag veta mer hur lång konvalescens det blir. Förhoppningsvis inte så lång.
Han skulle även ringa vår stallveterinär Tove så det låter bra då hans svenska ibland är lite svår att förstå då jag först trodde att det inte gått bra med operationen men det kanske var för att jag var så inställd på dåliga nyheter.
 
Uranos och nedan hans brorsa Helios som förhoppningsvis kan kampera ihop i hagen igen. De är ju födda samma år och gick tillsammans hela sin uppväxt.
Gaia hans helsyster
Ann
 

Oj trampade visst på en öm tå...

Publicerat: 2015-11-11 Kl: 23:27:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kul med kommentarer inte så ofta det kommer. Mitt inlägg angående logistik handlade inte om att klanka ner på andra yrken eller utbildningar.
Jag har ju blivit rätt gammal har jag insett till slut....man har ju hunnit med att arbeta med hästar i väldigt många år. När jag växte upp fanns det inga hästutbildningar alls efter grundskolan vad jag vet inte heller några utbildningar i logistik....
Det närmsta jag kunde hitta vad jordbrukslinjen och där läste man häst i hela 2 timmar!!! av hela utbildningen. Idag finns det hur mycket olika val som helst.
Vill tillägga att det jag skrev handlade om en person för många år sedan då jag förvånat förstod att det fanns utbildningar för detta.
Tänk om det funnits det utbud som finns i dag när man själv gick i skolan.
Hästyrket är väldigt svårt att läsa sig till - det krävs otroligt mycket praktisk träning. Men även teoretiska kunskaper förstås. Jag lär mig något nytt varje dag fortfarande. Kommer att fortsätta göra detta.
Av hästarna, veterinärer, tränare och andra hästmänniskor inom yrket osv.
Ingen dag är den andra lik och även om vi försöker att planera våra veckor så att logistiken ska flyta så alltid inträffar något som gör att man måste prioritera om.
 
Vill tillägga att min lantbruksutbildning har jag haft mycket stor nytta av i mitt nuvarande arbete på väldigt många sätt och jag vill nog kalla mig hästbonde. Man fick lära sig köra traktor-plöja-harva-så-pressa hö, men även att sköta alla maskiner dvs meka, hugga i skogen, sköta grisar, kossor, svetsa, elektriska installationer, bygga vet att vi gjorde takstolar då vi byggde en lada för halmen på Öknaskolan.
Mycket av dessa saker får man ju inte ens göra idag. Väldiga restrektioner på att använda en motorsåg.
Jag jobbade ett tag som traktor förare på en del olika gårdar.
Men vill tillägga att jag inte kommer i närheten av vad Jocke kan åstadkomma han är super experten vet att båda mina bröder ser väldigt mycket upp till honom trots att de har väldigt många studie år. Bosse är doktor i ekonomi o Mats tror jag i botten är typ el ingenjör och sköter avancerad teknologi inom mobila nätet.
Jocke har lärt sig allt i livets hårda skola och fixar verkligen allt, den som många ringer till om det är problem med något. Han fick senast idag ett telefon samtal om byggnation på annan gård.
 
Mycket av det vi kan försöker vi dela med oss till alla praktikanter vi får hit. Just nu har vi två 15 åriga grabbar som aldrig hållit på med hästar. Snacka om att jag blev snopen när den ena ringde om praktik plats. Cyklar hit gör de dessutom. Idag har de fått prova att rida. De är super ambitiösa och lär sig fort. Dessa två killar kommer att bli duktiga på vad de än väljer för yrke i framtiden.  Flera praktikanter är på ingång.....
Jag ångrar inte en dag mitt val av yrke har världens bästa jobb. Det som kunde vara bättre är ju arbetstiden man lägger men jag har ju roligt!
God natt
Ann
bild på mina bröder på vår fantastiska resa i våras
Utsikt från vårt boende..
 

Logistik...

Publicerat: 2015-11-10 Kl: 17:47:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vet när jag hörde det ordet för länge sedan då någon pluggade logistik vilket jag tyckte var märkligt ....det är ju det vi sysslar med varje dag att få livspusslet att klaffa att spara tid på att organisera allt.
Behöver man plugga det?
För mig är logistik att ta ut hästarna i rätt ordning tex så att man går så lite som möjligt på kortast möjliga tid. Vilket jag är rätt bra på vill jag påstå tror att jag kan ta in alla hästar snabbare än två personer som inte tänker så.
 Att ta med sig alla saker på en gång så man slipper gå två gånger eller flera.
Att ta två spånbalar samtidigt istället för att gå två ggr. Att ta med sig en tom kärra när man ska tömma den fulla i ridhuset så slipper man gå tillbaks.
Låta en häst skritta fram på skrittbandet när jag gör iordning nästa häst etc.
Göra två saker samtidigt eller tre eller fyra....men man blir oerhört stressad i längden på att jobba på det sättet. Lätt att hjärnan då har svårt att plocka fram det man vill till slut....
Har fått träningstid för Mads på fredag och om allt gått bra med Uranos kan jag ju ta med honom hem och spar då en resa. Om han inte får gå hem orkar jag åka ytterligare samma resa han ska ju först lämnas?
Träna eller inte träna det är frågan?
Hör Jocke prata i telefon en som sökte hovslagare hör och häpna han sa faktiskt NEJ. Jag trodde inte det ordet fanns just nu är han visserligen justerad och har stränga order på att ej böja sig vrida sig osv. Vilket han tolkar som att man ej ska dammsuga eller plocka ur diskmaskinen.....men hoppas han inräknar sko hästar där också.
Rolig man jag har!
Men det blir nog inga hästar skodda de närmsta dagarna.
Det började med denna fantastiska häst som kom till Trappalanda för snart ett år sedan. Därefter har det ju bara blivit flera och flera.
 
 
Ann

En dag som alla andra..hästar och mera hästar....

Publicerat: 2015-11-09 Kl: 23:07:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Nyss inkommen efter en regnig dag men man ska inte klaga vi har ju haft en kanon höst. Har varit hundvakt en vecka då mina föräldrar varit bortresta men Onyx har nyss åkt och om tre veckor är det dags för våra hundar att åka på semester i Strängnäs.....
Veckan är fullspäckad som vanligt. Det är  en massa hästar  som ska ridas förstås kontorsjobb privatlektioner och vanliga lektioner.
Sedan det värsta att åka med Uarnos till Mälarkliniken för operation jag hoppas verkligen att han blir bra vi har ju haft nog med elände på hästfronten detta år.
Mina fantastiska damer har varit duktiga idag har börjat med bytena på Melete så kul och Demeter blir bara bättre och bättre och traven är riktigt fin nu och skolorna är riktigt bra. Ser verkligen fram emot 2016!
Har redan börjat planera så smått tävlingsupplägg i början av säsongen.
Imorgon hoppas jag det är uppehåll för då ska vi ut o galoppera. Onsdagen ska det hoppas.
Ev tar jag med mig damerna när jag lämnar Uranos och stannar hos Siv på Lejondal och rider under tiden han opereras.
I helgen är det funktionärskurs för alla duktiga funktionärer i klubben..

Finaste ponnyn Gent!
Ann
 

Helgen över...

Publicerat: 2015-11-08 Kl: 22:31:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trött men kul med alla ICA ryttarna! Denna helg var det verkligen järngånget som var här och de red hästarna så bra. Skönt att klara helgen trots att halva styrkan var borta + att Jocke jagade idag så jag var ganska själv.
Nu är alla hemma igen.
Ikväll har jag haft teori/clinic med mina söndagselever. Jag red Melete o Anna Bosson. Det handlade om grundridning och sitsens inverkan.
Båda hästarna skötte sig utmärkt och även Anna! Hon har ju i många år dansat proffisionellt  och är har en enorm förmåga att kontrollera sin kropp och balans.
Imorgon ny vecka och nya tag.
Lite dressyr står på schemat på fm och sedan kontorsjobb.
Fina Aztor som gick så fint i helgen!
Ann
 

regn o regn...

Publicerat: 2015-11-07 Kl: 23:29:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken dag vi haft idag regnet bara öst ner kom in sent efter middagen ikväll då jag haft täcken på tork som varit dyng blöta. Borsta hästar krats hovar back on track skydd linimenta osv osv. Vi är ju själva helgen jag o Jossan. Tur att Charlotte var här i morse.
Dagen har alltså rullat på för fullt tid för att rida själv? Glöm det!
ICA är här på kurs och en fröjd att se alla våra fina hästar dansa runt med dessa duktiga ryttare!
Imorgon hoppas jag på att hinna rida i alla fall.
I torsdags morse så var jag med Sofia o Pebblan på tävling inte vilken tävling som helst utan Elit tävlingarna på Strömsholm. Länge sedan jag var med Sofia och det var nog det bästa jag sett Sofia rida på länge grundomgången var helt super felfritt och mycket bra ridning Pebblan var fantastisk men även Sofia. Mycket stor bana och hon var inte i närheten av en bom. Men i omhoppningen så kom de snävt in på hinder o Pebblan sa tack för sig trots det så var de första utanför placering så det var ingen lätt bana.
På kvällen så var Pebblan öm i flanken och ville ej bli borstad ens, troligtvis sträckte hon sig i sina fantastiska språng. Jag har i alla fall masserat och linimentat och ikväll verkade hon ok.
Så Madde o Sofia jag kollar era hästar torkar täcken o masserar o grejar hoppas ni har kul :) i Bryssel!
Välkomna hem imorgon.
 

Fredagsmys

Publicerat: 2015-11-06 Kl: 20:38:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Här sitter vi och har fredagsmys jag Jocke o Charlotte. Ätit sushi dock ej Jocke....
Lite träningsvärk från gårdagens pass med fantastiska Mads. Fortfarande hög på den träningen. Båda hästarna gick bra men så kul med Melete som jag ej haft med på lång tid.
Mads tyckte hon utvecklats superbt. Stor skillnad och ännu bättre blev det under träningen. Mads kommentar i sommar rider ni i Falsterbo!
Ja det gäller ju att träna på då förstås.
Idag har jag o Jossan varit själva sedan 08.40 och det har gått bra vi är själva hela helgen då resten av ligan Madde o Sofia är på resande fot - Bryssel. Sofia blev kidnappad idag en födelsedagspresent från ett gäng tjejer.
Hoppas de får en toppenhelg i Bryssel. Tror att Sofia var mycket överraskad då hon fått order att ha rena stallkläder på sig.
Såg nyss en film från flygplatsen i Bryssel där bästa Emma Å mött upp man blir tårögd. Det är Josse,Madde, Anna O, Christina o Sofia o Emma alla har ridit här på ridskolan och fantastiska tjejer
Ha KUL!
Kram
Hälsar
Ann Jocke Jossan o Charlotte  

svettiga pass

Publicerat: 2015-11-05 Kl: 17:18:58 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Mamma och Demeter trimmar för Mads
 
Hinner ju tyvärr inte se så mycket när vi åker själva med tre hästar då man mest skyndar emellan..
Rangun blev riktigt fin men som vanligt så krävs det ju sin ryttare att få ihop alla delar 😅 
 
Mille är ledig från dressyr denna vecka - idag blev det konditionstrimm på stubben! Supernöjd kille och han fick gå på max ett par gånger i ca 250m - härligt att flyga fram på den stora explosiva hästen! 
Nu väntar fyra grupper hemma på banan innan dagen är slut! 💪🏼
 
Kram Madde 

Finaste Uranos

Publicerat: 2015-11-04 Kl: 22:14:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är operations tid bokad för Uranos. Han ska till Mälarkliniken och jag hoppas verkligen att det går att göra honom frisk.
Han är ju en av våra mest användbara lektionshästar och han har en alldeles speciell plats i våra hjärtan. Allra mest i mitt tror jag då jag hade honom som min från början. Född och uppvuxen på gården där han kamperade ihop med Helios de gick ju som hingstar länge kastrerades först som 4 åringar.
Hans liv är ju just nu inte så roligt har stått i liten hage i 2 månader nu. Så tråkigt och det känns som vi fått tillräckligt med elände detta år 2015.
Hans pappa Troll 660
Uranos
Nu ska jag snart i säng blir lång dag imorgon först till Strömsholm med Sofia på tävling och sedan till Segersta för träning
Ann

Seamie

Publicerat: 2015-11-04 Kl: 11:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fin ponny!!! 
 

Kvällsbak

Publicerat: 2015-11-04 Kl: 06:05:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Citron/hallonmuffins till helgens ridweekend 😃
Gillar inte att servera köpefika så baka är ett måste! 
 
ICA kommer på lördags för årets sista (och fjärde!) kurshelg. Nästa helg har vi visserligen "Funkis-kurs" och så har vi ju våra kurser i mellandagarna vid jul/nyår så helt slut på dem är det inte.. 
 
Nu mot stallet 🐴
 
Kram Madde

4 veckor kvar

Publicerat: 2015-11-03 Kl: 17:54:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Innan semester....ska bli så skönt. Både jag o Jocke behöver vila. Men det är bara att spotta upp sig och köra på. Idag har det hoppats igen känns som det var hoppträning nyligen men veckorna går fort.
Hoppningen var kul även om jag blev bra trött i kroppen efteråt. Demeter kommer bli så bra för mig att hoppa när jag ridit in mig mer just nu vill jag inte hoppa för högt utan verkligen träna på att få in rytmen och ridningen mellan hindren. Hon är ju stor galopperad men viktigt att inte ta bort galoppen för det.
Jaqueline var väldigt på som vanligt hon gillar verkligen våra hopp pass även om jag var rätt trött efteråt kvik i benen är hon allt.
Känns trögt med nya sadelkammaren som inte är klar ännu men denna vackra hjorts horn ska få pryda väggen ovanför sadlarna när det är klart.
Jocke sköt denna hjort för ett par veckor sedan och det är riktigt stora horn som inte riktigt får plats i huset.
Bra med lite riktig mat i frysen även om det är många som delar på det i området så blir det en del i frysen ändå.
Vi äter ju sällan köpekött och det är verkligen skillnad på att äta vilt kött mot det som köps i affären.
Ann

Trevlig söndag trots allt.

Publicerat: 2015-11-02 Kl: 18:50:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Madde var väl inte så glad men det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi var i Enköping på deras nationella meeting och Millet o Madde red sin fina Intermediare I kür.
Millet var så avspänd och fin på framridningen men missarna kom redan i början av programmet. Det är ju betydligt svårare när man rider kür för det gäller ju att hänga med i musiken också och kommer man efter måste man rida på och då blir det ju lätt flera missar.
Tror att Madde ändå efter att ha sett siffrorna inte var fullt lika bedrövad. En av domarna kom fram och sa senare att han ser så fin ut och bra i formen bara att jobba vidare.
Men förstår att det är surt när hon fått till küren så bra tidigare.
En tröst i allt var att jag fick bästa Siv B komma tidigare så vi hann att äta och snacka ganska länge och det uppvägde resan då man har svårt att hinna med att umgås med sina vänner speciellt om de bor så pass långt bort.
Idag har vi haft veterinären här och tyvärr så ser det inte så bra ut med Uranos ringbands skada. Inte något bättre alls snarare sämre.
Nu hoppas vi på att Dylan ska ge en bra prognos för operation samt att det inte kostar en förmögenhet. Det känns som vi haft nog med elände detta år och Uranos är verkligen en av våra absolut bästa lektionshästar.
Dessutom uppfödd på gården så han har ju hunnit bo här i 15 år....
Hittade denna bild på min fantastiska Arro Bell tagen i våras är väl en av de sista bilderna..
Ann
RSS 2.0