Premiär "hoppning"

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 20:43:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag fick Rocco faktiskt hoppa lite, om man nu kan kalla två kryss på ca 30cm hinder :P Kul tyckte han iaf!
Han har så sjukt mycket energi och fick först gå 40min på skritten och tanken var att jag skulle rida ut men det blev bara unghästrundan och sedan red jag alltså lite markarbete med bommar och kryssen på utebanan i den stekande solen.. Ska nog passa på att "hoppa" lite imorgon också.

Appropå hoppning såm gick det ju verkligen kanon för Fia & Mille i helgen då de gick till dagens final där de väl fick lite stople ut då en rivning satte stopp för omhoppningen.. Ändå mycket bra och Mille har faktiskt aldrig varit på ett meeting tidigare.

Fia & Mille!!

Idag fick även Rangun jobba, om än mycket lätt, efter behandlingen på Equirehab i onsdags.. Han fick följa med ut då tre av lägereleverna ville rida ut på em.

Igår red jag Elton och Navange på vallen igen och Elton börjar nu så smått vakna till liv efter sommarvilan.. Navange var lite spänd i början men sedan blev han fin och sedan blev jag faktiskt alldeles paff då jag kom till galoppen, för det första var han väldigt mjuk, rund och fin OCH han "bockade" faktiskt lite - jag trodde han skulle skaka av sig flugorna men det var nog ändå en liten bock. Jag trodde inte han visste hur man gjorde, men de e klart han har överskottsenergi efter att ha vilat i flera veckor :)

Kram Madde

Pictures!!

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 09:49:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Woohoo! Jag hittade färska bilder ifrån Fia och Milles tävlande i Hammarö!! Tack Melina Wallén för att du laddat upp så många bilder på fb!! Nu snor jag dem :D


Mille på promenad tillsammans med hästskötaren - Elin F


Hästskötaren verkar göra sitt jobb iaf ;P


Thea gör Sally fin!!


Nöjd ryttare verkar det som!


Rosetter efter torsdagens CR och gårdagens 7:e placering där de blev dubbelnolla sånär som på ett tidsfel i omhoppningen.

Dagens klass startar kl.10 och Fia startar i början!
Följ det hela på Equipe - Föreningen för Equality Riders tror jag det hette som ordnade tävlingen..

Kram Madde

Fråga

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 09:39:32 | I kategori: Dagens Fråga | 8 kommentarer




Många av er läsare har säkert varit på ridläger någon gång..

Vad är ditt bästa/roligaste lägerminne?



Lägerstart idag

Publicerat: 2011-07-30 Kl: 09:36:57 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jahapp idag börjar en veckas "ridlägerkaos" hehe.. Läger 1 kör igång kl.15'00!! Lite ovant att inte ha något läger i början av sommaren och att de inte börjar förens nu. I år har vi två sommarläger, läger ett sluta på fredag då det blir tävlingar hos Gripen hela helgen innan läger 2 startar måndagen efter.

Avslutnings hopptävling vid ett av våra läger förra året.. Lindsey med elev!


Ronjah, släkt och vänner tittar på. Efter den lilla hopptävlingen och en kadrilj blir det av slutningsfika med tårtor!

Igår blev det tyvärr inget inlägg då det var en del tidspress när jag kom hem ifrån stallet och sedan kom vi hem så sent på kvällen..

Kram Madde

Kock!!

Publicerat: 2011-07-28 Kl: 20:13:43 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja hade jag inte fortsatt  med hästar så var nog inte kockyrekt långt borta!! Älskar att laga god mat, det bästa är att lage helt efter mitt eget huvud och vad som finns hemma!!

Idag lagade jag först lunch då jag kom ut till Ekelund, var först på bilprovningen med min bil och sedan följde jag med Anders då han äntligen fick hämta sin nya fina bil :) Blev en mycket god köttfärssås med tagliatelle, för att "skruva" till köttfärsen lite hade jag i syltlök (som jag älskar!) och en skvätt "Smokey.. nånting hehe..

Sedan rida fina Rocco för Gunilla som var ute och hade programridning för mammas dressyrkursare.. Han skötte sig ganska bra och Gunilla tyckte han var superfin :) Carina L tog lite bilder så jag hoppas på att nån blev bra, hon skulle skicka dem till mig.

Red även en kort sväng på tjockisen Elton efter han lilla sommarvila, det blev en kort tur i galopp på vallen vilket han tyckte var kul men jobbigt såklart. Kan man ju förstå med den kulan till mage ;P


Efter en den stallpyssel blev det upp i köket igen, nu för att förbereda kvällens middag åt far samt morgondagens lunch. Till middag kokade jag färskpotatis till en potatissallad på egen vinegrette gjord på olja, soltorkade/vitlöksmarinerade tomater, svarta oliver samt lite kryddor. Hackade även purjolök och isbergssallat till detta. Gjorde en enligt mig supersmarrig sallad med majs, oliver, sallat, gurka, körsbärstomat och en väldans god melon jag inte minns namnet på. Till detta gjorde jag även en egen Tzatziki och sedan var det bara kvar för pappa att steka kycklingfileerna :) Hoppas det blev gott!
Imorgon ska de få svamppaj, mammas goda kantareller! Förberedde pajbottnen idag så den får stå till sig i kylskåpet över natten.

Väl hemma ikväll skulle jag ju laga ngt gott till mig själv, Anders var iväg hos sin bror. När han är hemma själv äter han hämtmat - pizza / Kebab.. Inte jag!! Jag tinade en kycklingfile som jag stekte tillsammans med bladspenat "thaisoya" och "thaikyckling/chilisås" blev så supergott - OCH väldigt NYTTIGT!!

Får kanske starta en "matblogg" istället ;P

Fia är iväg med Mille i Hammarö och jag har inte pratat med henne själv med det gick tydigen väldigt bra idag (nolla) så vi hoppas på att de nu håller formen hela helgen så vi får se dem i Globen i höst/vinter :)

Kram Madde

Frågan

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 22:39:45 | I kategori: Dagens Fråga | 12 kommentarer





Vilken gren gillar du bäst och varför?


Varm dag på Equi-rehab!

Publicerat: 2011-07-27 Kl: 22:38:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har vi varit iväg med Navange, Rangun & Limit hos Monica på Hästrehab i Kvicksund, utanför Strömsholm..
Tog lång tid men nu är hästarna mycket väl genomgångna och det känns väldigt bra med Monica då hon är mycket noggran och verkligen tar tid på sig med varje häst. Vet inte om jag orkar redogöra idag för exakt vad som hittades och behandlades hos varje häst, kanske inte finns ngt intresse heller?

Igår blev det tyvärr inget inlägg då vi var ivåg på födelsedagsuppvaktning utanför Stockholm, min morbror fyllde år! Mycket god mat och trevligt sällskap.

Jag har iaf lite bilder att bjuda mina kära läsare på!


Rocco i hagen..

Trav i hagen, han måste alltid springa några varv för att kolla läget efter att man släppt honom:)


Mycket viktigt att lägga revir!!

Och så lite bilder som Charlotte tog igår, svårt att fota i ridhus dock så ni får ha lite överseende men kvaliten på bilderna..

Halt

Ngt suddigt men man kan ändå se hans fina trav :)

Här blev vi ganska skarpa iaf! Blank och fin är han - han har extremt mjuk och fin päls.


Lite bättre utomhus!

Dags att gå in.. Nästa gång får vi ta lite bilder på utebanan!

Tror Fia tagit lite bilder på sin vita springare..


Det nya fina staketet runt mammas och pappas hur samt "Kollan" i bakgrunden - hon har många smeknamn ;P

Mmm vad mysigt i solen  - en liten kula har hon fått om magen också!

Ser nu älgen i skogskanten? Han var på besök hela dagen igår, sov och åt om vart annat i rapsen..

Imorgon bitti drar Fia till Hammarö med fina Mille får hoppmeeting och Agriahoppet!! Elin F följer med som hästskötare..

På hemmatävlingen..

Kram Madde

Mera videos!

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:30:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu ska ni få se ritterna i MsvB:3 & MsvB:4 också!!


I denna klassen fick jag alltså 67,22% och det var "Maggan" Blom som dömde..




MsvB:4 här var det "Roggan" som dömde igen och vi fick strax över 63% jag var dock överlägset mest nöjd med denna ritt!




Sist men inte minst - Mamma & Arrobell i sin start i Intermediarie I

Kram Madde

Ny vecka

Publicerat: 2011-07-25 Kl: 20:11:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag måste säga att det verkligen är perfekt "ridväder" nu.. Lite svalare med en del moln för solen, är så sjukt jobbigt att rida i tryckande hetta och stekande sol.

Red först Rangun på morgonen, blev ett ganska tufft pass med mycket galopparbete i ridhuset, vi avslutade med att rida igenom St: George programet. Först lite problem med seriebytena, han blev för långsam i sin reaktion så det fick bli korta och snabba tempoväxlingar för att få ihop honom och igång bakbenen. Sedan blev seriebytena alldeles vingliga på diagonalen och så kan vi INTE ha det, vi vill ha raka och luftiga byten - det gäller bara att få till fullt fokus på oss båda när det väl gäller :)
På Arphus tidigare i år - jag saknar Pethers hjälp :/ Mamma har jagat honom ett tag nu men som vanligt med Pether är han ibland (eller oftast) väldigt svår att få tag på..

Efter min stora prins var det dags för den lilla prinsen - Rocco! Min syssling är på Ekelund ett par dagar och jag tänkte först att det kunde ju vara prefekt om hon kunde fota mig & Rocco men så kände jag att inte idag, då det verkligen inte gått så bra  våra senaste pass :/ Jag är ju mycket väl medveten om att det inte är en vanlig häst jag skaffat mig utan en Ferrari och att en sådan typ av häst ofta kräver mycket mer - Perfektion!
Han är mycket känslig, speciellt i munnen samtidigt som han är så himmla snabb att ta tillfället i akt att "hugga" så fort jag inte är med. Jag får absolut inte bli kvar eller stark i handen utan det är benen och sätet som måste bli superaktivt och såklart snabb som blixten.

Jag måste ha reagerat INNAN han fallit ur ramen. Den här hästen kommer förutom att vara en stor prövning för mig ge mig en enorm (förhoppningsvis) utveckling i min ridning. Jag tror iaf väldigt mycket på honom och han har absolut kapacitet för de abslout högsta klasserna.

Bild ifrån första ridpasset..
Eftersom han nu gick så bra idag så kan jag nog se till att Charlotte kan ta lite bilder imorgon ändå! :D Jag vill ju att ni ska få se honom ifrån hans bästa sida - även om det är mycket nyttigt att se både och :P

På em roade vi oss med att flytta lektionsvalackarna till en ny beteshage då de nu ätit upp allt och lite till i den de gått i tills idag - men de är verkligen feta, speciellt Athos! Pappa har även skott tre av dem, Karaat, Barris & Gordon..

Tog även in Navange & Elton en stund på em för att tvätta Navanges man och svans.. Navange har verkligen "krallat" på sig och måste gått upp ca 30-40kg.. Elton har också gått upp i vikt MEN han behövde det INTE - lilla tjockisen, jag måste sätta igång honom igen nu så han tränar bort kulan :)


Runda & goá pojkar!


"Köttbullen Elton"


Visst har det hänt en del sedan han kom?

Så här såg han ut under ryttare (Maria) i början..

Första dagen i boxen - vilket skelett!

Kram Madde

En video

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 22:56:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

En film bjuds det på ikväll.. Resten blir imorgon!

Jag & Rangun i MsvB:2



Kram Madde

Söndagens fråga

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 19:01:13 | I kategori: Dagens Fråga | 5 kommentarer



Hur, varför, när föll du för hästarna och ridningen?





Elin och fina Ronjah

Helgen till ända..

Publicerat: 2011-07-24 Kl: 18:58:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Rangun & Rocco fått vila men igår blev det dressyrarbete för dem båda, i värmen på utebanan. Rangun var sjukt fin!!! :D Sista pusselbiten till galoppiruetterna föll på plats! Han gjorde superfina centrerade helpiruetter - min prins :) Nu känner jag mig verkligen redo att ta ett kliv upp i klasserna, piruetterna var tidigare det som vi hade mest jobb kvar med men gör han dem som igår så är det nemas problemas!! :)

Nu har vi snart bara den där ökade traven kvar att få till med Rangun, den blir ju bättre och bättre men den är ju gaanska långt ifrån så här fin som Scandics.. :P

Jag håller äntligen på o ladda upp filmerna ifrån vårt dressyrmeeting så de kommer lite senare! Kul att ni gillade mina knoppar - då ska jag se till att ordna en liten intreuktionsvideo/bilder så snart som möjligt.

Kram Madde

Tryckande hetta

Publicerat: 2011-07-22 Kl: 15:25:58 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Idag är det verkligen "Thailandsvärme" alldeles kvalmigt och kladdigt i luften - sk åskväder.. Det åskade visst extremt mycket i natt/morse inget som jag märkte av då jag sov som en stock! När jag väl sover så sover jag!  :)
Hade fixat till både mig och Rocco fint matchade i marinblått inför en liten photoshoot på utebanan i den varma vädret på fm.. Fia hade jag tänkt skulle hålla i kameran men så blev det såklart inte då hon knappt kommit ur sängen och det var så mycket viktigare att kolla bilder och äta frukost :/ Så ni får härda ut ett tag till innan det bjuds på nya bilder på min ädla springare..
Han gick iaf väldigt fint igenom hela passet, om än att han sprang och kikade lite på "Simson" i hagen bredvid en stund i början..

Har iaf fixat lite bilder till datorn jag tagit med mobilen som jag kan lägga upp :)


Såhär fin gjorde jag Ranguns svans till MsvB:4an på söndagens hemmatävling. Gjorde flera mindre flätor för att få det su vågit och luftigt :)


Arrobell fick såhär fina knoppar inför sin start i Intermediare I


Jämna och hårt flätade!


Pannknoppen :)

Kanske skulle ta och göra ett inlägg om hur jag gör mina knoppar.. En liten filmsnutt kanske - kan det vara intressant??


Två blöta beteshästar - Poseidon & Demeter

Kram Madde

 

Riddardags!

Publicerat: 2011-07-21 Kl: 19:26:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då var det återigen dags för de årliga Riddardagarna i Mariefred.. Årets höjdpunkt i vår lilla stad/by :P Massor av festligheter och folk strömmar hit.
Det verkar dock som att årets upplaga inte kommer bjuda på något strålande väder :/ men men jut för tillfället är det iaf inget regn  - man får vara glad för det lilla.
Riddarspelen hålls från idag torsdag till söndag och på kvällen blir det party på "stan".. Då jag var yngre hade vi alltid ponnyridning på dagarna med ett par av ridskolans ponnyer men på senare år har andra tagit över då det är ganska jobbigt att promenera runt, speciellt om det är varmt samt att vi faktiskt inte har några direkt passande ponnyer längre. Jazza finns men vi skulle ju behöva iaf en till för att det ska vara värt det.
Det krävs ju ett visst psyke för att de ska palla "cirkusen" som är där.

Jag red först Rangun ett dressyrpass på morgonen och han var jättefin, klockrena byten i vart annat nu :D Rocco fick gå ut i skogen tillsammans med Fia och Mille, något han tyckte var lite jobbigt då steglängden inte var densamma på slutet. Han är väl inte van att knata runt över stock och sten bland massa buskar och träd!

Mamma, pappa, farmor, mormor & morfar är på hmm ja nått slott kanske :/ Pappa fick i födelsedags present av mamma med lerduveskytte bland annat. Sedan bjöd de med de andra också :)

Mamma & Arrobell..

 

Kul med så många svar på dagens fråga! Kan ju passa på att svara på den själv också.
Jag följer nästan dagligen:
Emelie Brolin
Fokis

Sedan kollar jag då och då in på vänners bloggar samt Dressyrmupparna..

Kram Madde

Då testar vi ngt nytt! Dagens fråga

Publicerat: 2011-07-20 Kl: 20:59:19 | I kategori: Dagens Fråga | 10 kommentarer



Vilken/vilka bloggar förutom denna följer du?

Verkning av unghästar

Publicerat: 2011-07-20 Kl: 20:52:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började dagen med att rida Rangun & Rocco, båda fick sig ett dressyrpass i ridhuset. Mamma hjälpte mig en stund med Rocco också - så fin men helt annorlunda mina andra hästar så det är inte helt lätt :)

Rangun var jättefin och vi fotsätter traggla seriebyten, piruettarbete och piaff/passage jobb, mycket jobbigt men o så nyttigt. Han blir bara bättre och bättre!

Rangun

Efter lunch körde vi hem unghästarna för verkning och sedan körde vi dem till nytt bete.. Lyckliga de blev då de fick ny hage med massa gräs. De är så runda och fina nu! :)

Kram Madde

Lite annorlunda dag..

Publicerat: 2011-07-19 Kl: 22:42:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Startade som vanligt med att rida mina prinsar. Rocco först ut för ett dressyrpass på utebanan, mamma kom förbi efter en stund och jag bad henne (gjorde det redan igår men då slingrade hon sig ur) att sitta upp och prova då jag inte får det att fungera i högervarvet där han biter sig fast i bettet.
Satt upp igen efter att hon ridit några minuter och det var super att jag fick upp henne på honom så hon kunde känna vad jag känner. Man ser en sak när man står på marken men känslan ovanpå kan vara helt annorlunda. Nu gick det SÅ mycket bättre och vi kom fram till att han gör detta pga att han är så extremt känslig i munnen, svårt eftersom det gått så bra i vänster varvet :/

Nu är det ridning med "Kyra -kontakt" som jag kallar det :) mycket mjukt och löst stöd - han går som en dröm!!! Jag har iaf tagit bort min anmälan ifrån Gripentävlingen som är om ca två veckor då jag verkligen vill ha de bästa förutsättningarna innan första start. kan ju hända massor på de dagar fram till dess och skulle det vara så kan jag säkert hoppa in i någon klass ändå då det nu har försvunnit massa anmälningar när det börjar närma sig sista anm.dag.


Bild från första passet - ska se om jag kan få Fia att ta lite pics och ev filma imorgon, har dock slarvat bort  min kamera laddare :/

Sedan Ranguns tur i ridhuset, han har nu haft "dressyrvila" i 8 dagar och kändes lite smått stel faktiskt. Han känns nu som en gammal läromästare eftersom han faktiskt kan  väldigt mycket nu och gör många rörelser väldigt stadigt :) Min fina fina häst! Lite skillnad mot att sitta på den lille sprätten Rocco.. Tänk att jag haft Rangun i hela fyra år nu, han var också fem då vi köpte honom..

Nästa vecka ska han få följa med till Monica för en genomgång även han tillsammans med Navange.

Sedan har resten av dagen spenderats med att skura badkar och fylla nytt vatten till beteshästarna och på em även lite vedkapning (!) Ja själva kapningen stod far för, jag hjälpte till att släpa fram själva veden :) Efter detta for jag snabbt iväg till Aspö utanför Strängnäs för att hämta massa hästprylar vi fått köpa av bekanta då de inte har kvar några hästar. Jag har efter det varit ute på Vansö där jag träffat tre gamla klasskompisar ifrån grundskolan, mycket trevligt!!  Därav det sena inlägget :)

Tänkte försöka med ngt nytt här i bloggen...Får se om jag får någon respons om det är uppskattat eller ej..

Dagens fråga? kan det vara något? Kommer nog inte bli en fråga varje dag men ett par ggr i veckan iaf :)

Kram Madde

På ett ögonblick kan livet förändras för alltid

Publicerat: 2011-07-18 Kl: 19:00:54 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Det händer så snabbt, det bara blixtrar till. En sekund då fokus ligger på något annat än hästen/hästarna i din närhet.. Det är så otroligt lätt hänt, jag kan säga att bara för min egen del så har man bara haft enorm tur vid väldigt många tillfällen - tillfällen som inte ens kan räknas på mina båda händer.

Alla har tyvärr inte den turen.

Det kan hända den mest erfarna precis som den oerfarna. Den erfarna känner sina hästar och sin omgivning, tänker på annat, gör samma sak varje dag och känner sig säker på hästarna. Dessa fantastiska djur är dock flyktdjur och tänker inte innan de handlar.
Den oerfarne har inte lärt sig att hantera hästen korrekt ännu, kanske till och med är lite rädd för dem - vilket såklart ger dem övertaget i ett spänt läge. Hursomhelst så händer en olycka så enormt snabbt och när det väl händer hinner man inte tänka..

Som vanligt pratar jag ju iprincip dagligen med min bäste vän som bor på tok för långt bort.. Gårdagens samtal ger mig rysningar och det är något jag tänker på hela tiden jag är i hästarnas närhet. Hon berättade om en hästskötare till en familj de känner som i helgen blev mycket illa sparkad i huvudet då hon släppte ut en häst i hagen.
Finns ännu ingen information ute på tidningenridsportshemsida eller liknande, det vi vet är att hon fick föras i helikopter till Göteborg där hon (om hon nu klarat sig så här långt) hålls nedsövd. Tjejen är i ca 19 årsåldern och jag kan aldrig ens föreställa mig hur fruktansvärt det måste vara.


Man blir lätt hemmablind och för säker på hästarna, idag har jag verkligen tänkt extra mycket på detta och var noga med hjälmen på då jag "bara" skulle longera Navange några få varv på stallplanen. Hjälmen är en så otroligt lätt sak att sätta på sig som säkerhetsåtgärd - men hur många har den på sig då de hanterar sin häst??
Hur gör ni?
Själv har jag den då jag rider (vilket det fortfarande är många som inte gör) samt om jag ska leda hästar jag vet är stökiga som unghästar osv..
Hur lätt är det inte att bli sparkad då du borstar din häst i boxen eller då du leder den? Vilka är noggrana och ALLTID binder upp sin häst vid hantering?? Också ett väldigt enkelt sätt att göra situationen med hästen säkrare.

Hmm ja.. Detta är något jag skulle kunna skriva en hel novell om men ni läsare får gärna besvara mina frågor ovan och kanske ni har ett eget "nära döden/kunde hänt" ögonblick i ert hästliv..

- En dag vänder turen -


Bild ifrån Google

Åter till dagens händelser.. Rangun fick börja min dag med en härlig ridtur, planen var runt sjön då det regnat en del och då blir grusvägen inte lika hård men det blev en längre tur då Rangun inte ville gå den korta vägen hem.. Min lilla prins - han älskar verkligen att gå ut i naturen :)

Sedan fick Rocco sig ett ordentligt dressyrpass med mammas hjälp :) Tur att jag har en så duktig och bra mamma!!

Elton och Navange fick komma in och vila lite på em. Elton är fet som en julgris! Navange har verkligen "biffat" på sig och börjar verkligen bli riktigt snygg. Longerade honom på stallplanen och även mamma tittade på honom och vi är överens om att han är nog inte halt i ngt ben iaf utan som han rör sig msåte det vara ngt med musklerna som är lite ur fas, så det är nog toppen att vi ska till Monica på Hästrehab i Kolbäck på tisdag med honom för en riktig genomgång. Hon gjorde ju verkligen underverk med Ronjah så vi hoppas på det bästa!

Nu har jag alldeles nyss beställt mig en NY HJÄLM!!  Äntligen :) Hoppas den hinner komma innan nästa tävling..

Kram Madde

Storstädning

Publicerat: 2011-07-17 Kl: 20:58:56 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag var det dags, Anders har nån lätt form av städmani så oftast brukar jag "klara" mig ur städningen här hemma men nu hade det gått så långt. Mycket beroende på att vi faktiskt inte varit hemma så mycket under de senaste veckorna då det varit tävlingar, midsommar osv..

Föll för ett par fantastiskt snygga skor på flygplatsen i England men lyckades stå emot och köpte dem inte - känner mig extremt duktig men nu saknar jag dem i min garderob :/ Hursomhelst så har jag gått igenom alla mina skor och fatiskt slängt hela tre (!) par som avr så skruttiga att de inte ens är någon ide att sälja eller ge bort. Sedan har jag plockat bort ca fem par som jag ska lägga ut på Tradera. Är ju faktiskt onödigt att ha massa skor som jag aldrig använder eller kommer att använda igen.

Nu sika jag bjuda på lite bilder ifrån den senaste veckan :)


Mamma & Arrobell på framridningen

Jag & Rangun på tävlingsbanan

Fia & Anders tittar på utsikten i Newquay

Världens bästa farmor och lillasyster såklart :P

Jättebläckfisk på Akvariumet

Vore coolt o ha ett saltvattensakvarium - men det är massa jobb och mycket dyrt att ha :)
Jag får nöja meg med vårt fina med sötvatten..

Här är vårt akvarium för er läsare som inte sett det tidigare, det ser dock lite annorlunda ut nu då denna bild togs för ca 1 år sedan. 190l rymmer det :)

Jag och min fina Anders :P

På väg till stranden..

Massa musslor som satt fast på stenar och klippor då tidvattnet dragit sig undan..

Vår lilla släktträff en av dagarna


Var såklart fler bilder men de får ni se senare efterhand om det finns ngt intresse?

Idag har jag förutom städning och en lång skön sovmorgon, kroppen är fortfarande helt ihjäl efter resan hem, varit i stallet hos mina små pojkar för mockning och motionering.

Fina Rangun för hmm kanske två år sedan?

Ska se till att ordna lite bilder på Rocco i veckan som kommer!! :)

Kramar Madde

CRAZY day yesterday..

Publicerat: 2011-07-16 Kl: 11:09:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi har haft superhärliga dagar i Newquay, England - mamma, pappa, fia, ja, Anders o farmor. Världens grymaste farmor har ja iaf! :)
Vi bodde på ett mycket fint och mysigt Bed & Breakfast, Fia & farmor fick rummet som låg på undervåningen och så tog jag och Anders det rum vi trodde var sämst för att mamma och pappa skulle få det bästa. Det visade sig dock att vi fick det bästa! hehe.. med bubbelbadkar i ett väldigt snyggt nyrenoverat badrum :)

Igår var det dags förhemfärd, först flyg ifrån Newquay till London Gatwick där vi hade ca 1h 15 min på oss emellan planen vilket skulle varit problemfritt om det inte var så att Fia & farmor försvann :/ Farmor hade Assistance service eftersom hon har lite jobbigt att gå och Fia gick med henne, de fick däremot vänta sjukt länge på "transporten" och det plus en del anndra incidenter som jag inte ens orkar skriva om så blev vi nekade att åka med planet. Istället fick vi nu vänta till nästa plan 20'25 som blev ca 20min försenat innan det kom iväg..
Så istället för att vara hemma vid ca 17-18 så kom vi hem till Eskilstuna strax före klockan två på natten..

Tror jag glömt kamera/datasladden i mariefred men jag hittade lite bilder på Google :)


Flygbild över Newquay
Ganska stort som ni ser, vi trodde det skulle vara lite mer som en "by" men det var ju faktiskt en stad. En stad med surfare då det var många som surfade och massor av sådana affärer oxh flera resuranger, hotel och B&B's hade "surfnamn" Vi var nere på stranden en dag men det var fruktansvärt kallt i vattnet :/ Blev lite sol på klipporna..


Cothele Lodge
I detta hus bodde vi på såkallat B&B


I detta rum bodde Fia & farmor
Ser dock på bilden att det är en "tjocktv" det hade inte vi utan den var nog iaf 42'


Akuvarium i Newquay som låg precis vid stranden, den enda egentliga sevärdhet/aktivitet vi var och såg :P

Tävlingarna förra helgen gick iaf mycket bra om än det är supertrist att hamna precis utanför placering, speciellt tre dagar i rad :/ blev ju 2 el 3:e utanför på fredagen, första utanför på lördagen och 2 el 3:e igen sedan på söndagen..
Känslan på fredagen var mycket bra och det kändes nu som att jag verkligen kunde RIDA igenom programet, domaren verkade gilla Rangun också - Roger Ohlsson. 63% nånting blev det i MsvB:2.

Lördagen var det ny domare, "Maggan" Blom i MsvB:3 som är ett mycket "hackigt" och lite småkrångligt program om jag får säga vad jag tycker.
Kändes inte lika bra som på fredagen men vi lyckades iaf rida ihop 67,22% :D Vilket kändes kanon inför söndagens start i MsvB:4 som återigen dömdes av "Roggan" (Roger O) Ritten kändes verkligen kalas och jag var riktigt nöjd med det mesta! Tyvärr måste Roger varit på lite dåligt humör eller något för jag tycker inte alls jag fick betalt som jag skulle, speciellt inte om jag jämnför med fredagens ritt. Vi slutade på 63% någonting igen.. Inte dåligt men inte som jag förväntat mig.
Hade det varit samma domare som på lördagen hade jag säkert legat på 68-69%.. men men dressyr är dressyr det är bara att gilla läget och komma igen till nästa tävling som för övrigt blir hos grannklubben Gripens RF på deras sommarcup.


Bild ifrån meetinget förra året. Ska se om jag hittar sladden till kameran och förra helgens bilder då jag packar upp alla väskor.



Svar på era två frågor ska det ju bli också!

"Louise" hade en fråga om när Ekelund grundades.
-Gården har ju funnits väldigt länge och om jag minns rätt så köptes den ifrån början av min pappas morföräldrar som "sommarhus" - det såg ju inte riktigt ut som idag.
Mamma kanske kan författa något inlägg lite bättre om det ssom hänt före "min tid" så att säga.
Från början var det ju ingen ren ridskoleverksamhet utan lite mer turridning med uteritter och såklart även en del vanliga lektioner. 1994 bildades Mariefreds Ridklubb som har sitt säte hos oss och vi byggde även "Stora stallet/ ridskolestallet) som egentligen var tänkt att vara ca 10 boxplatser.
Men det var en sk "byggkrasch" vid tidpunkten och därav kom vi över stallet som egentligen skulle blivit nån form av kontor nånannanstans i Sverige. Därför blev det istället så många boxar som 22 :D

Efter detta har ju verksamheten och anläggningen bara växt och växt. Ridhus byggdes 1998 20*40m med plats för läktare och kafeteria, ridhuset byggdes sedan ut hmm kan det varit 2003-2004 till dagens ridmått på 20*82m. Läktare och kafeteria har byggts på efterhand.  Även utestallet utmed ridhuset har tillkommit och även det byggts i två omgångar, troligtvis blir det även en tredje omgång då vi planerar bygga spiltor för iordningställande av hästarna samt fler skåp till de hästar som står i utestallet. Vårt lilla stall där vi har våra tävlingshästar var ifrån början lösdrift för kor och senare hästar innan det blev boxar av det hela.

"Christina" frågade när det var dags att tävla med min nya stjärna.
Jag har anmält mig till 5-års klasserna (2 st) på Gripen men det är inte säkert att jag rider dessa. Jag har fortfarande ridit honom väldigt lite och han saknar mycket stryka och muskler ännu så vi får se om debuten blir då eller om det dröjer ännu några veckor :)

Nu ska jag  försöka få liv i Anders som fortfarande sover :)

Kram Madde

England till på fredag!! Ska försöka hitta en dator innan dess :)

Publicerat: 2011-07-12 Kl: 18:43:50 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Första dagen avklarad!

Publicerat: 2011-07-08 Kl: 21:04:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dag ett på vårt tredagars meeting är nu snart till ända.. Just ätit en mycket god ryttarmiddag och är på väg in i duschen för att spola av mig dagens varma väder.

Igår blev det som ni märkt återigen dåligt med skrivandet ifrån min sida, vet inte vad det är med sommaren men tiden bara flyger iväg!

Rangun kändes fin redan på värmningen och då jag kom in på banan kände jag att jag verkligen kunde RIDA :) Dessvärre hade jag läst lite fel i programmet, red igenom det första gån gen igår och läste då igenom det samtidigt som jag skrittade fram. Så jag fick -2 på typ andra bedömningpunkten, trodde längningen var på diagonalen men det var rakt fram :/ Kunde då snabbt räkna ut att även längning nummer två skulle ligga likadant.. Tur man ridit så mycket program annars hade jag varit helt lost :P

Förutom detta lilla missöde så flöt det på kanonfin sånär som på ett högerbyte där han blev efter bak :/ = en fyra, dubbel koffecient så det drar ju ned ganska mycket. En åtta fick vi iaf på första 8m volten i galoppen! Slutprocenten blev strax över 63 och det blev ca andra utanför placering. Imorgon är det ny domare - Maggan Blom - och nya tag!
Idag var det "Roggan" Roger Olsson som dömde, han dömmer även på sön. Minns så väl första gången jag tävlade med honom som dommare var lite rädd nästan innan :P hehe.. Var på Väsby ridklubb tror jag det heter, utanför Sthlm nånstanns.. Kom trea med fina "Gentis" Lidens Gentleman i FEI's Inledande prog. för ponny, "Maggan" äger för övrig ponnyn :P Liten värld ibland..

Älskar att rida ponnys! Jag på Nejlika i slutet av vintern.. Tidigare ridskoleponny som vi nu sålt.

Efter min start hade jag en liten stund över då jag kunde umgås lite med Anders som låg och slappade vid poolen med hundarna innan jag sedan skulle puttsa åt mamma och sedan vara speaker i MsvA:1..

Red sedan Rocco på utebanan, som vanligt "urbökig" i början - testar genom att dra i bettet och försöka springa ifrån mig men som vanligt efter ca 15-20min går han  som en klocka - SUPERFIN!! :D Fick idag låna ett bett med fasta ringar av Anne då vårt tydligen fått fötter :/ Hatar när saker man vet att man har försvinner!!! Hoppas att Anna-Lena på Nykvarns Ridsport som är här och säljer under helgen har ett som vi kan köpa, han får nämnligen sår i ena mungipan av de vanliga lösa ringarna..

Rangun vid tävling förra året.

 

Imorgon rider jag 10.07 och Mariefreds RK har som vanligt Equipe.com där man kan följa ritterna i procent och ställning :)

Kram Madde

 

Härliga uteritter..

Publicerat: 2011-07-06 Kl: 22:42:04 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Idag har jag ridit ut på mina små prinsar igen :) Passade på igår och idag att ta lite fina bilder på omgivningen då jag red Rangun, är så himmla fint med alla raps- och linåkrar som står i full blom! Skulle gärna fixa till hästarna och ta massa fina bilder bland blomstret men när ska man ha tid för ngt sådant?? :/


Denna bild är lite äldre och togs på midsommarafton då jag red ut på Elton tillsammans med Fia/ Mille & Josse/ Limit.. Elton kom lite på efterkälken som ni ser :P


Vackert! Hista har sått lin på massa åkrar så det ser ut som vatten överallt.. :)


Tänk och ställa svarta Rocco här!!


Mammas & pappas hus och våra beteshagar syns i bakgrunden..

Gult gult gult - INTE fult!!


En av alla fina ridvägar vi har att tillgå ifrån anläggningen.. Hista har även börjat fixa till flera av skogsvägarna med grus så det kommer bli toppen då allt är klart så det finns långa galoppslingor i skogarna :D


Vift på svansen - mycket insekter har vaknat till liv i värmen..


Rangun älskar att gå ut o skogen och både skritta och busa i galopp! Tycker det är en mycket viktig del i hästens utbildning och motionering att de får gå ut över stock och sten..

Idag har vi ägnat många timmar till att fixa i stora stallet. Jag och pappa har sopat ur det sista "kladdet" ur alla boxarna, jag krattade till gången innan vi sedan körde in en väldans massa kärror med nytt råspån på den. Nu är det så ljus, tjock och fin. Nu gäller det att vara noggran med vattning så den inte torkar upp och blåser iväg samt att de som krattar gången verkligen gör på rätt sätt.
Man måste kratta mycket löst ovanpå spånet så det inte följer med för då blir den snabbt förstörd då spånet försvinner in i boxarna eller ut på dynghögen. Att kratta spångång är verkligen en konst, som få behärskar, och kräver som mycket annat en del träning för att man ska bli bra på det :)


Fia krattar gången (nån gång under förrra året)

Pappa har även fixat ridhuset och kört in lite nytt material i form av råspån även där - har inte hunnit kolla men misstänker att det är kanon. Pappa sköter ridhusbotten mycket noggrant med material, harvning, sladdning och vattning.. Vårt underlag är känt för att bara mycket bra vilket är superkul och gör att folk kommer tillbaks till ex våra fina tävlingar som Mariefreds Ridklubb annordnar. Speciellt dressyrryttare är kinkiga med att det inte ska vara för stumt och självklart inte massa sten, vilket det var på utebanan som det var framridning på hos Gnesta RK i lördags. Vi har också alltid haft lite problem med sten på vår utabana men inte SÅ stora stenar. man får gå med grep eller händer och plocka sten helt enkelt - lär bli en del sådant under morgondagen inför tävlingarna fre-sön.

Har också klippt en väldans massa gräs med gräsklipparen och mamma har gått med röjsågen..

På morgonen var Tove Björksten "Hästspecialisten" ute för att besiktiga vår store Navange men då han varit/är halt så fick det bli lite haltutredning istället, troligtvis är det inget allvarligt och Tove tyckte vi skulle åka med honom till samma tjej som behandlade Ronjah eftersom han är ganska sned i korset och sin muskulatur i bakdelen. Tove tittade även på Fias fina Kolibri igen och det var inte så muntert som vi trott så det blir vila resten av sommaren för hennes del :/ Stackars Fia! Hon som var så sugen på att komma igång med sin nya stjärna nu.. Men vad gör man när det är levande djur? Man kan ju inte gärna linda in dem i bomull..
Hon får trösta sig med att hon iaf har fina Mille att hoppa på samt Petras Memo som det gått så bra med :)

Milleman!!
Han hade för övrigt "damp" i Ranguns box idag, Al Caprinz står tillfälligt i hans box över helgen och på em när "Prinsen" kommer in är våra pojkar fortfarande inne och eftersom jag red Rangun fick Mille gå in i hans box. När jag kom tillbaks stod han helt frenetiskt och lekte med vattenkoppen :/ = mycket vatten utanför vattenkoppen.
Jag filmade med mobilkameran men orkar inte lägga upp dem nu så det får bli vid senare tillfälle..


Kolibriiiii
Debut på dressyrbanan tidigare i år..

Sovdags nu!

Kram Madde

Färdigspolat!!

Publicerat: 2011-07-05 Kl: 20:37:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhhhhh! Idag har vi spolat de sista boxarna i stora stallet!! Jag avslutade spolningen med de 6 boxar som var kvar.. Smått blöt och snuskig efter att ha spolat klart :/ Nu är det ett helt år kvar till nästa gång..

Hann även med alla pållarna idag :) Rocco fick ta en tur ut i skogen tillsammans med Fia på Elton vilket gick mycket bra.. Ja alla hästarna fick faktiskt gå ut när jag tänker efter - Rangun, Poseidon och Demeter. Demeter red jag ut på själv och hon var helt underbar, hon sköter sig faktiskt bäst när hon går själv :) Efter det fick hon och Poseidon flughuvor och flugspray på sig innan jag fick gå en ganska lång promenad med dem till deras nya hage då de nu ska få ha lite semester.
Hade tur att Fia inte var klar i hagen utan kunde åka med henne hem på vattenkärran bakom traktorn :P

Demeter vid ett hoppass ca två veckor sedan..

De blev mycket nöjda över hagen med MASSOR av gräs i, Demeter lär ju inte bli smalare direkt och Poseidon gör det nog bara gott för han är lite mer svårfödd än sin äldre syster.

Kram Madde

E-G Haking Millet

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 19:33:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer två videosnuttar på Mille & Fia ifrån Haking kursen förra veckan!







Fina Mille!

Videotajm!

Publicerat: 2011-07-04 Kl: 19:29:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu ska jag bjuda er på lördagens start i Gnesta :)

Denna ritt gav alltså drygt 65%

Mamma ville inte att jag skulle lägga upp hennes ritt :S så ni som vill se den får väl kommentera så kanske hon ändrar sig ;P hehe

Maria & Elin informerade mig om innan jag åkte hem att det inte alls är MsvB:5 i helgen utan den tjatiga B:4an IGEN!! Jaja - kan den ju utan och innan bakifrån och framifrån så det är väl positivt ändå..

Vi har idag börjat spola stora stallet, mamma och Fia har turats om med högtryckstvätten och det är ganska mycket kvar så vi får se hur det blir med ridningen imorgon för vi måste få det färdigt till torsdag.. Är ju bra om det hinner torka upp innan vi ska in med nytt strö också.

Rocco fick sig ett ganska lätt dressyrpass på morgonen och han har även spenderat 1h på skrittbandet idag.
Rangun gick också ett dressyrpass - riktigt fin var han och riktigt gick runt och sög på bettet :) Nu gör vi väldigt fina serier i vart annat!! Även har har gått 1h på bandet.. Mycket bra investering det där skrittbandet!

Elton och Poseidon fick gå ut en sväng i skogen medans mamma tömkörde Demeter & Limit.

Kram Madde

Tryckande hetta i tävlingskavaj

Publicerat: 2011-07-03 Kl: 15:47:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Det skulle ju bli dåligt väder med regn i helgen men regnet har lyst med sin frånvaro.. Vi hade verkligen behövt lite vatten på gräset på Ekelund, i Mariefred var det skyfall och vattnet pressad3es upp ur gautbrunnarna men på Ekelund förblev det torrt..

Min start på Rangun i stekande hetta kändes väl inte kanon, jag var smått missnöjd då jag kom ut från banan men 65,22% räckte faktiskt till en placering :) Duktiga prinsen. Det jobbigaste var iaf framridningen i all klädsel eftersom jag inte kan klä på/av mig på Rangun - han är lite för "spattig" för sådana äventyr..







Jag & Rangun
Hade med mig bästa hästskötaren också - Anders :) Var även han som tog de ovanstådende bilderna..




Mamma startade MsvA:1 på Arrobell och fick en del  missar men var ändå ganska nöjd och hon fick drygt 62% :)



Mamma & Arrobell

Videos kommer senare ikväll (hoppas jag)
Det känns mycket bra med Rangun nu inför nästa helgs tredagars hemmatävling på Ekelund.. Då startar jag MsvB:2 MsvB:3 & MsvB:5 - tror det var dessa klasser :) Skönt o "slippa" bfyran som jag startat varenda tävling heeela våren och försommaren.. Från början såg det ut som vi skulle få sjukt långa dagar men nu har en del ryttare tagit tillbaks sina anmälningar så det blir lite mer lagom :) Kom gärna och titta OCH vi är i behov av lite funktionärer framför allt skrivare.. Jag själv kommer att skriva varje dag som det ser ut som..


Kram Madde

Sir Elton

Publicerat: 2011-07-01 Kl: 19:42:19 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Idag var Eltons gamla ägare på besök med lite papper och då fick jag se att han heter inte bara Elton utan  SIR ELTON!! Lille plutten :) Hon fick även se honom lite riden i ridhuset och tyckte han var jättefin och var så glad över att han kom till oss :) KUL!

"gammal" bild på mig & Elton

Rangun gick ett mycket bra pass i ett växthusliknande ridhus - kanonvarmt & fuktigt! Även Rocco gick bra och både han och Rangun fick börja passet med en sväng i skogen som framskrittning..

Ebba red ännu ett pass.. Hmm 4:e?? denna vecka kanske? Hon åker på semester nu så det gällar att passa på! Idag gick det iaf riktigt riktigt bra - både hon och Gordon har utvecklats enormt och jag tror hoppningen har haft en positiv effekt på Ebbas ridning :)

Min starttid imorgon är 12.38!  Då får ni hålla tummarna!

Kram Madde
RSS 2.0