dj-a dag

Publicerat: 2015-09-30 Kl: 22:36:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte mycket som går rätt väg just nu. Tur att jag fick två riktigt bra dressyrpass på mina damer. Så fina idag Melete är det dags att byta galopp på nu då jag inte tänkt att tävla mera i år utan lägga fokus på byten och grundridning förstås hon var sjukt fin idag mådde bra av att ut och galoppera igår. Även Demeter var fin och bytena är riktigt bra nu. Men även traven som jag tyckt vara svår och speciellt skolorna har blivit fina.
I övrigt en skit dag med veterinär besök av Tove och vi passade på att göra ultra ljud igen på Uranos och tyvärr kunde man nu tydligt se att ringbandet är skadad och det kan ta allt från 3 mån till 1 år ev blir det operation om det inte har blivit bättre på en månad.
Melete hade en liknande skada som treåring och fick stå ganska många månader en hel höst innan hon blev bra.
Så typiskt!
Inte nog med elände för Madde skulle sedan klippa en ponny som vi gav lugnande  när veterinären var här.
Trots det flippade han ut och tur att Madde hade hjälm i alla fall men skulle haft visir också för nu har hon en fraktur i näsan. Stackars Madde en rejäl smäll på ena armen + benet.
Vilket elände...
Skit slut gick jag ut och hade mina lektioner och tänk vilken energi man får av roliga elever och hästar det var hoppning idag och alla var så duktiga.
Så nu är jag pigg.
Imorgon är det bara att gå upp tidigt ridskolechefs träff på Strömsholm ska plocka upp Andreas från Strängnäs så vi kan samåka.
Ann
 

Ann & Melete

Publicerat: 2015-09-29 Kl: 21:46:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
 

Ny vecka igen

Publicerat: 2015-09-28 Kl: 23:03:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tiden går så himla fort. Dagen har rullat på som vanligt. Inspirerad av träningen i fredags så blev det dressyr på mina damer. Demeter har vilat i tre dagar så hon var nog glad att få arbeta igen.
Tömkörde Samoa så fin häst det där på måndag är det dags att dräkrighets undersöka våra ston får hoppas att de fortfarande är dräktiga,
Eftermiddagen tillbringades med kontors arbete inte min favoritsyssla men nödvändigt och känns skönt när det är klart.
Längtar efter att flytta in i vår nya sadelkammare det kommer bli så fint!
Nu är det sovdags och ladda för en ny dag.
Finaste Gaia o Melete
Ann

Beställning...

Publicerat: 2015-09-27 Kl: 19:33:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har jag beställt lite grejer till nya sadelkammaren! :D
Denna tamburmajor är snart påväg! Här ska träns m.m hänga i inväntan på puts INNAN det hängs på sin plats! Åhh vilken ordning det ska bli när vi är iordning ordentligt :D
 
 
 
 

Lycka

Publicerat: 2015-09-27 Kl: 18:11:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foton ifrån kvällens Clinic för mästaren Patrik Kittel
Alla tagna av Jossan Sundin :D 
Fick en fin RS tröja att rida i som jag också fick behålla samt ett RS låneschabrak så att alla ekipage var lika.
 
Positiv häst :)
 
Mina fina De Niro stövlar och nya OneK hjälmen såklart!
 
Uhh bjuder på denna ikullagda hand :S
 
Gillar verkligen denna bild - kunde dock haft mitt eget huvud mer buret.. 
 
Happy athelete!
 
Diagonalsluta.. 
 
Tack för en fantastisk upplevelse och möjlighet tillsammans med min fina stora kille <3
 
Kram Madde

200 km/h till slut tar kroppen slut.

Publicerat: 2015-09-27 Kl: 11:56:51 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Inget bloggande på ett tag jag var ju så pepp inför fredagens kurs för Patrik Kittel. Haft problem med urinvägsinfektion och natten till torsdagen då var det hel kört. Otroliga smärtor i rygg och mage kunde inte ligga ner mådde illa och kallsvettades. Efter samtal med sjukvårds rådgivningen så var det bara att väcka den fantastiska mannen i mitt liv för att be om transport till akuten.
Vad menas med ordet akut?
Inte att man får snabb vård i alla fall. Med facit i hand hade jag kunnat försökt stå ut och tagit mig till vårdcentralen på morgonen känns det som. Hade jag inte fått fantastisk hjälp av  en vän som kom och såg till att jag fick medicin så hade jag kanske suttit där än vem vet.....STORT TACK FÖR DET HELT OVÄRDERLIGT
Kom hem halv elva på torsdag fm låg sedan i soffan hela dagen för att gå upp och åka till Strömsholm 07.20 fredag morgon tillbaks på Ekelund 22.45.
Då fanns det inte mycket kvar av mig. Om jag inte haft min fantastiska familj och Jossan till hjälp hade det aldrig gått.
Jag red på morgonen som första ryttare på Melete då vi började med unghästar och gick upp till GP under dagen.
Det var en riktig självboost. Jag fick så många positiva kommentarer - åh vilken fin häst du har-åh vad du har blivit bra på att rida osv....Man svävar helt enkelt på små moln Patrik sa att det nog bara är ryttare som till varje pris ska ha stövlarna på och har svårt att sjukskriva sig.
Det var i alla hänseenden en fantastisk upplevelse Patrik är så ödmjuk och med fokus på att det är på hästens villkor, små hjälper- spö vill han ej att man rider med. Utan att man i så fall en kort stund och sedan släpper det. Hästen ska gå fram för skänkeln.
På kvällen var det ju dags för clinicen och den var en mycket stolt mamma och pappa på plats för att se Madde rida på Millet som näst sista ekipage.
Läktaren var helt full och det hade ej gått att få in flera där.
Madde o Millet var så duktiga och Millet såg så fin ut. Patrik frågade Madde vilka styrkor resp svagheter de hade och hon svarade traven som svaghet och galoppombyten som styrka. Lite kul med hästutbildning då han fick vara hopphäst ett tag med Sofia för att bytena strulade så mycket. När de sedan började med travarbetet så var Patriks kommentar - vad var det som var problemet med traven?
Clinicen avslutades med Emelie Nyreröd på sin fina Miata som hon red EM på i somras. Oj vilken duktig tjej! Superfin häst naturligtvis.
Alltid lika kul att åka på fortbildning och träffa alla andra tränare och ridlärare bla så träffade jag på Magnus som är banbyggare också han hade byggt i torsdag när Sofia var och hopptävlade på Pommes. Hans kommentar- Oj vad duktig Sofia är att rida hon red bäst på hela tävlingen. Fick man vara stolt en gång till!
Två rosetter hade hon med sig hem.
 
Gårdagen var väl inget vidare då jag hade mina lektioner som vanligt och är inte speciellt pigg utan rent av slut efter de senaste dagarna och man blir ju inte piggare av pencillin och värktabletter.
Hade lovat att ställa upp i Di´v II laget då det saknades en ryttare hade jag inte haft min fantastiska familj + Jossan till hjälp hade det aldrig gått då. Fick hästen fixad lastad lunch serverad etc det var bara att springa ur ridhuset byta kläder. Slänga sig i bilen och köra iväg själv. Med facit i hand skulle jag stannat hemma men jag har svårt att inte göra saker jag lovat.
Hästen skötte sig utmärkt men det är svårt att fokusera när man är själv o det finns inga klockor någonstans det är kanske 400 m till tävlingsbanan ingen speaker för den banan vid framridningen osv.
Jag var helt enkelt för stressad och tappade fokus på banan  red fel bla och hade missar vi ej ska ha med det får jag ta på mig. Försöker trösta mig att det var debuten i LA och hennes tredje start i livet det blev 61,7 % men jag tänker inte åka igen under samma förutsättningar.
Nu ska jag försöka reparera kroppen så den får läka ut.
Har tyvärr inga bilder från fredagen men det kanske kommer från Madde. Jossan tog många på Madde i alla fall.
Ann
 

Torsdag

Publicerat: 2015-09-24 Kl: 22:42:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Torsdagen är avklarad! 
Bra dag även om den blev långt ifrån som planerad då vi fick ställa in Segersta trippen då mamma blev dålig - hon hoppas innerligt att hon kan rida på Strömsholm imorgon ändå 😅
 
Så på fm red jag dressyr på ett gäng men började ut i skogen med min bruna prins = nöjd kille!
Seamie var sedan döfin! Snacka om spikrak utvecklingskurva uppåt för den ponnyn. Ikväll har han gått med i min ungdomsgrupp med bravour också.
Boss var också fin - vi tragglar framdelsvändningar och skänkelvikningar. SÅ viktigt att hästen (och ryttaren) behärskar fram- och bakdelsvändningar innan man går vidare till skänkelvikningar och såsmåningom skolor. 
Själv anser jag mig lite av en expert på fram-/bakdelsvändningar. 
Hade en väldig bra (eller ja säkert många olika) men en som utmärkte sig lite var nog en väldigt fin ponny jag hade förmånen att få tävla då dottern tröttnat/växt ur honom. 
Ägaren/mamman ansåg iaf att just bakdelsvöndändningar var hans "paradnummer" 😃 
Tyvärr har jag haft lite svårt med dem just på tävling i PSG nu senaste tiden. Har lagt extra jobb på skrittpiruetterna med Mille sista veckorna och vi har lätt för dem o gör dem för minst 8:or på träning nu - gäller bara att hålla samma linje på tävlingsbanan.. 
Med Rangun som lätt bromsar sig och vi har lite svårt i den samlade skritten väljer jag hellre MsvA då det ej är skrittpiruetter där - strular det så kan man ju undvika klasser med svårigheterna tills det verkligen sitter på träning. 
Blir så lätt en ond cirkel av det annars 🐴
 
På em red jag lilla Marko också - perfekt skolhästmodell och börjar nu tagga ner och vara lagom framåt 😀 Mille fick jag trimma på egen hand, var väldigt på och stark idag efter först markarbete i tisdags och så vila igår.
Sötnosen 😍 
 
God natt!
Kram Madde

Vilka duktiga elever och hästar

Publicerat: 2015-09-23 Kl: 23:17:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härlig onsdag kväll! Min ungdoms grupp fortsätter att leverera  idag tränade vi på förberedelse för bakdelsvändning och innan lektionen var slut så gjorde vi även bakdelsvändning vilket gick över förväntan!
Kyras övning med att rida "fyrkantsvändning" står sig fortfarande då man i övningen får tag på yttersidan och lär sig kontrollera innerbak.
Seamie var också med och skötte sig utmärkt så fin ponny.
Nästa grupp var hopp gruppen och de skötte sig med beröm godkänt också. Kul att ha en hoppgrupp som spänner från yngsta deltagaren som går första året i gymnasiet till den äldsta på 71 år!
Man är aldrig för gammal för att rida tror man håller sig yngre helt enkelt och i bra form.
Tänk vad mycket energi det ger med roliga lektioner härliga hästar och elever.
Men nu är jag trött så snart väntar sängen.
Härlig bild på fantastisk häst Simsalabim pappa till två av våra helt gudomliga lektonshästar skulle gärna ha flera efter honom!
Ann

Clinic!!

Publicerat: 2015-09-23 Kl: 21:07:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Lyx-eftermiddag

Publicerat: 2015-09-23 Kl: 16:32:21 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hos frisören! Tänk att ja hinner klämma in några träffar med en frisör varje år?! 
Tyvärr har min vän och tidigare frisör bytt inriktning och börjat plugga på extremt hög fart och nivå så hon hinner inte ens med klippning stacks ( och stackars mig) men hon tipsade om en av hennes tidigare elever så hoppas jag är i goda händer 😅
Man blir såklart bortskämd med fika på AMINO 😃
 
Mille har vilodag idag - bara en kort promenad på skritten imorse. Rangun var bitvis skitfin rent ut sagt, sedan därimellan är han åt helt andra hållet. Traven känns faktiskt bäst just nu, högerbytena strular som attan = sjukt svårt med serierna. 2:orna är faktiskt "lättast" 
Boss gick fint han med, dressyr idag. Hoppade honom igår, inne för första gången, var sjukt spänd och rädd för det mesta i början men slappnade sedan av såsmåningom och hoppade fint och avspänt! Mille var så lycklig att få skutta lite småhinder också - rally fart så fort han får chansen! 
 
Dålig bild men här är de två nya förmågorna!!
Ballycotton Lady och killen till höger är namnlös verkar det som.. Förslag? Bloggtävling kanske? 
 
Kram Madde

Programridning

Publicerat: 2015-09-22 Kl: 21:47:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Clinic!

Publicerat: 2015-09-22 Kl: 19:47:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 

Vilken start på ny vecka....

Publicerat: 2015-09-21 Kl: 22:43:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Den sista ponnyn vi köpte bestämde vi att ej behålla så vi var iväg jag o Sofia för att byta den. Kom hem med två! Svårt att välja och båda verkar super.
Tur att Sofia var med hade jag o Madde åkt hade hon inte blivit glad....Vi tittade på ett helt gäng med ponnyer då vi fått första tjing på att komma och välja vi hittade tre som vi tyckte om. Men dessa två var nog bäst i alla fall. Nu har de fått bada i virkon och kommer hållas isolerade ett tag så att vi inte får in någon smitta.
Ett sto skäck förstås och en valack. Stoet är 6 år och valacken 9 år. Valacken är odöpt så vi får lov att hitta ett bra namn till honom.
Blir spännande!
Andra roliga nyheter - även Madde ska rida för Patrik Kittel men på den öppna clinicen på kvällen. Kul!
Allt sker på Strömsholm i röda ridhuset.
Takläggningen fortskrider på gamla stallet.
 
Imorgon är det dags för hoppning med Erik igen. Kommer nog bara rida en häst - Jaqueline. Demeter har ju vilat ett tag pga hovbölden så hon får vänta med hoppning.
Idag hade jag hoppning på schemat och min sista grupp som ej ridit så länge har utvecklats enormt vad kul det är då att undervisa!
Ann
Vår superfina Magic som är en klippa på ridskolan efter bästa hingsten Simsalabim! Vilket temperament han har hade jag aldrig trott skulle gå så bra att skola in på ridskolan
 

BFF

Publicerat: 2015-09-21 Kl: 22:27:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Seamie, vi uttalar det [simii] typ, är numera bästa vän med den svåra Marko. Marko har ju som ni kanske vet inte haft det så lätt med andra hästar och betett sig mycket illa och märkligt sedan han kom. Jagat ut stackars Mickis tex.. Nu verkar han dock börja komma till ro hos oss och verkar mer och mer avspänd och harmonisk. Kommer till och med fram i hagen och är riktigt social - vill man ens veta vad den stackars ponnyn fått vara med om tidigare i sitt liv? 😓
 
Jag har hunnit rida fem hästar - dressyr på samtliga, Rangun, Mille, Winnie, Seamie & Kirre (älskade Kirre var ju uelände sedan sist!) 😍 
haft en privatlektion min kvällsgrupp och målat samt fått hjälp av pappa att sätta upp skåp i sadelkammaren = inflyttning så smått!!!!
 
Kram Madde
 

Härlig sovmorgon!!!!

Publicerat: 2015-09-19 Kl: 12:12:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det blir inte ofta men idag så har jag sovit länge. Laddar nu inför en intensiv helg med alla härliga människor från ICA.
Alltid lika kul när de är här.
Startade upp dagen med en simtur i poolen som fortfarande är på samma igår kväll efter en skogspromenad i skymningen så blev det en simtur i poolen. Vilken lyx!
De andra i familjen undrar när vi ska stänga av luftvärmepumpen speciellt Jocke. Men så uppfriskande att kliva upp seg i kroppen och starta upp med ett bad. Då vaknar man garanterat.
Igår körde jag premiärturen med vår nya fantastiska bil. Har aldrig haft något liknande ej heller så ny, men oj så många finesser som man måste lära sig. Stannade till på granngården där några unga killar var gröna av avund.
 
Nästa vecka blir spännande fredagen så ska jag och Madde på tränarfortbildning för Patrik Kittel. Jag ska få rida för Patrik igen på Melete. Ska bli så kul!
Superladdad inför detta.
Sedan är det tävlingsdags på lördagen har ju inte blivit så mycket tävling i år på Melete direkt men har inte känts som högsta prio med allt kaos som varit. Det är viktigare att få träna regelbundet och jag sätter nya mål för nästa år då jag hoppas att vi ska komma ut mera och rida unghästprogrammen.
Men att träna är ju det som är absolut roligast skulle kunna göra det oftare om det fanns mer tid då det går åt en halvdag att åka och träna plus kostnaden.
Ann

Höst

Publicerat: 2015-09-18 Kl: 22:27:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

=
Både Mille och Rangun utnyttjade dagen utan täcke.. Jippi vad vi älskar lera 😅
 
Kram Madde 

Ikväll har jag gett allt

Publicerat: 2015-09-17 Kl: 22:39:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jäklar vad nöjd jag är med kvällens pass! Tre mycket bra lektioner med skänkelvikningar på schemat. Kände redan efter första timmen att rösten var ansträngd :/ lyckades dock hålla ihop stämman hela kvällen och har levererat tre innehållsrika pass för mina härliga torsdagsgrupper. Många väldigt nöjda elever och även föräldrar på läktaren i första gruppen där jag har ett gäng ungdomar.
Många vill bli duktiga att rida men det krävs en hel del och inte bara timmar i sadeln, ett brinnande intresse för hästen i övrigt och att läsa på/gå på utbildningar/clinics/teori osv. Bara titta på andra som rider är oerhört nyttigt, åk tidigare eller stanna efter ditt ridpass - titta på de som rider och lyssna. Gratis sånär som på tiden.
I höst har vi flera matnyttiga teorikvällar för våra elever och ridklubbens medlemmar - John Rickets kommer tillbaka, Roger Ohlsson och jag hoppas kunna fixa med ett gäng voltigemänniskor som kan komma en dag bland annat.
 
Nu har jag två sockerkakor till helgens ridweekend i ugnen och kudden väntar på mig för länge sedan..
 
Imorgon kommer spekulanter på min fina lillprins Rocco..
 
Idag fick han gå en privatlektion med Anna på fm - så fin häst <3
Seamie har utvecklats massor och breddat sig flera centimeter fram - superkul - en helt annan häst än när han landade hos oss för hmm har det en gått två månader?
 
Boss går också med stormsteg framåt och ikväll red Jossan med i min sista grupp på honom. Döfin!!
 
Mille har fått gå markarbete i duggregnet - lycklig häst och småblöt ryttare! Rangun såg faktiskt bättre ut i sitt ben nu ikväll, jag har joggat honom hela denna veckan. Totalvila hjälpte inte så nu får han jobba lite och blir det inte sämre så fortsätter jag tills han är helt ok i benet, märkligt. Men vilat det känner jag att han gjort mer än tillräckligt nu.
 
Kram Madde
 

Vilket träningspass..

Publicerat: 2015-09-16 Kl: 23:09:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen fick vi träna och vilket pass det blev. Idag var han på hugget Mads. Det var bara att rida på helt enkelt. Min fina Melete får ett pass ute i skogen imorgon.
Mads är en fena på att se till att man får hästen framme för skänkeln. Det handlar ju om att aldrig klämma och att hästen ska svara fram direkt.
Man får en helt annan dimension på att bjuda framåt.
Ett bra pass blev det.
Jossan var med kändes bäst då Melete aldrig åkt lilla trailern. Hon stod snällt men vilken skillnad på släp och släp. Väghållingen är ju inte i närheten av vårt stora Fautras släp märks ju inte ens att man har det efter och tre hästar i med Chevan.
De står ju mycket bättre i Fautras släpet och så är det ju stor skillnad på bil också.
Dessutom slukar riskokaren bensin.
 
Imorgon så får vi hämta den nya bilen!
Ann
 

Snart snart

Publicerat: 2015-09-16 Kl: 22:01:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

flyttar vi in!! 😍
Det blir så fint med alla laserade trädetaljer! 
Även de fina gamla takbjälkarna har vi laserat :)
 
 
 
Det är egentligen bara ett fönster, golvlister och runt ytterdörren kvar samt lite ifyllnad här och var kvar med målningen nu.. 
Hoppas att sadel- och tränshängarna dyker upp inom kort - har beställt handgjorda i trä och med samma lasyr vi har på övriga trädelar. 
 
På morgonen red ja o Fia ut med Mille och Pommes - Mille har några dagar dressyrfritt nu fram till lör har ja tänkt. Kändes kanonfin ute och det är verkligen en helt annan häst nu - känns så stark och ihop i galoppen även ute vilket verkligen är ett kvitto på utveckling! 👍🏼🌟 
Så surt med Rangun som jag knappt hunnit få igång helt då ja hittade honom med ett svullet bakben förra måndagen, är bättre men vill inte riktigt ge med sig. 
 
Även Samoa har stått nu då hon fått ett lutåt litet sår på hasen.. Boss och Seamie gör stora framsteg och Seamie har gått med två lektionspass med elever nu. 
 
Kram Madde

Blandad dag...

Publicerat: 2015-09-15 Kl: 23:11:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Segt att gå upp idag ett litet pass på finaste gulingen och koll av Demeter som verkar ok så det blir lite jogging imorgon.
Vi har många bollar i luften just nu. Vår stora dragbil är trasig och varit ett tag står på verkstad och man är ju ganska off utan bil. Vi har ju bara vår lilla "riskokare" som bara går att köra lilla släpet och det betyder endast en häst i! Dessutom så drar den hur mycket som helst och orkar inte speciellt mycket med släp på.
Så imorgon är det min tur att träna på Segersta för bästa Mads.
Jag o Jocke har varit och tittat på ny bil idag så förhoppningsvis har vi dragbil snart igen. Tyvärr så är det ju inte så många bilar som får dra så mycket och de är ju inte gratis....
 
Åkte i princip vilse i Stockholm också fattar inte hur man kan vilja bo där.
 
Längtar efter att träna igen då det var Maddes tur förra veckan
Ann

Huvudet på spiken

Publicerat: 2015-09-15 Kl: 22:13:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Han gör det igen och igen...
 
"Captain Tourettes" blogg är ofta väldigt läsvärd.. 
Kika in själv, läs och begrunda http://nouw.com/tourettes 

Måndag igen.

Publicerat: 2015-09-14 Kl: 22:43:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny vecka och nya tag,  Verkar som hösten på riktigt är här. Vackert är det ute imorgon ska det bli skit väder. Idag har jag bara ridit Melete och Rocco.
Jocke har slagit på skon på Demeter igen så förhoppningsvis är hon ok.
Eftermiddagen ägnades åt att gå med röj såg runt hagarna. Blir sjukt mycket slån och annat skit under trådarna och strömmen går inte fram. Men det är inget vidare att gå med då det blir otroliga vibrationer som känns i händerna.
Men två hagar blev i princip klara.
Jocke har snart slängt av alla takpannor på gamla stallet för vi måste byta tak och det blir då plåt tak.
Nya sadelkammaren är snart färdig målad och vi kan börja inreda så smått.
Ska bli så kul att få plats med alla grejer och kunna få ordning.
Innan mina lektioner så satt jag med på styrelsemötet i ridklubben. Det är en del roliga saker på gång i höst.
Bla så ska det vara dressyrclinic med Roger Ohlson och John Ricketts kommer tillbaks dels för en demo clinic 1/10 och därefter en halvdagskurs 25/10 där man kan vara med tillsammans med sin häst eller bara att titta på.
 
Idag har skolorna haft studiedag så vi har haft ett gäng tjejer här på ridskolan hela dagen och de har fixat och grejat med det mesta dessutom super gulliga och glada. Kul!
Tack för all hjälp
 
Ann
 
 

Jobb jobb jobb

Publicerat: 2015-09-13 Kl: 22:32:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en helg avklarad och första kursen. Härliga elever som alla utan en varit här förut. Det blir långa dagar men så kul!
I helgen har även vår fina San Rocco fått vara lektionshäst!
Hade en tjej med som jag visste är superduktig att rida. Dock hade hon inte ridit på 1,5 år pga av graviditet. Hon var skeptisk när jag berättade om Rocco om hon skulle fixa det efter att inte ridit på så länge. Men oj så bra det gick!
Kan säga att hon var kär efter tre pass på super hästen. Han gick som en klocka hela helgen.
Han tyckte själv att han var duktig också.
Tyvärr kunde jag ju inte följa med Madde till Djursholm. Men så fin på filmen tycker jag allt. Tror att det är tredje Intermediare I starten de gjort inte illa!
Känns som att det är ett supertryck på att rida just nu har haft många privatlektioner och ännu flera inbokade. Tur att vi har så fina hästar.
Ikväll har Semie gått sin försa lektion och han var så duktig.
Nu hoppas vi på att vår bil är hel så vi kan åka och träna på Segersta i veckan som kommer. Sjukt taggad på att träna. Vi har så fina hästar just nu.
Ann

Film från Küren

Publicerat: 2015-09-13 Kl: 22:05:11 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag är jättenöjd med Mille och vår prestation idag - la om upplägget med framridningen och satt upp 30min innan start då han kändes matt igår. Hade i efterhand kunnat haft 5min extra för jag han inte med galoppslutorna ordentligt. 
Jag satte sverigheterna med serierna som är direkt i början i programmet - kändes SÅÅ bra att vi klarade det. Ändrade ju programet i måndags så kort inpå.. Vi red ihop nästan 66% vilket är en liten höjning sedan i Norrköping, hade dock gärna haft några poäng till idag. Nu blir det lite välförtjänt vila och sedan blir det lite mer intensiv träning på piruetterna ett tag för de måste vi komma tillbaka och få till bättre igen. Gick ju så bra hemma på vårt meeting i sommras men sedan har vi tappat det lite. Något jag är jätenöjd med är den ökade skritten idag då han verkligen är svår i skritten men fick 7, 7 och 6,5. Tyvärr missade vi lite i den samlade då han snublade till lite och jag var nog lite bidragande där då jag hamnade lite före i musiken till skritten.
Återigen STORT TACK alla som varit där och hejat/peppat oss under dessa två dagar! Några elever/kursare som kommer på kurs nu nästa helg och så kom Siv & Rebecca för att titta idag och överöste mig med komplimanger efteråt :D 
Här kommer videon så får ni själva kika och se :)
 
 
och ja - jag kan dra ner på tempot lite till :P Man blir så lätt lite för på och stressad att komma efter i musiken i kür..
 
Nu jäklar ska vi höja nivån till sista kür-starten första helgen i november :D
 
Kram Madde 

Nöjd med dagens insatts

Publicerat: 2015-09-12 Kl: 22:40:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

men vi kan mer.. 
64,5% skrapade vi ihop idag i PSG - tror det är PB för oss. Två stora missar med taktmiss inför galoppfattningen och så 3:orna som sprack I början.. Vi hamnade mitt i resultatlistan av 40ekipage - många av dem de bästa i landet på den nivån så tufft motstånd. Hade vi bara klarat oss utan de där större missarna hade det varit stor skillnad i resultatlistan med ett par % till upp! 
Foto: Anna Olofsson
 
Fick med mig vår elev Anna som också jobbar i stallet samt som instruktörselev/instruktör hos oss. Har en barngrupp och vickar för oss andra ibland. 
Bra med gpshjälp på vägen också! 😳🔫 köra i Stockholm är inte alltid enkelt.. 
 
Han kändes matt redan på framridningen så var helt klart ovant eftersom han alltid ligger på som bara den. Gäller att ställa om snabbt då, var lite svårt att få igång honom helt så som jag ville samtidigt som jag inte vill spänna bågen för mycket med helt ny tävlingsplats osv. 
Men han kändes väldigt mjuk och fin vilket jag tycker ja kunde behålla även genom tävlingsmomentet. Väldigt jämn bedömning vilket är trevligt också.  
Imorgon är det küren,  ltackades pricka in att få soundchecka i en paus på fm så hoppas det blir bra med volymen till imorgon! 
Startar först i klassen kl.16, strök ju R som hade den platsen o då frågade de om ha ville byta och kändes faktiskt som att det passade bra, annars blir det också jäkligt sent innsn man e hemma igen.. Oftast vill man ju inte starta först heller.. Jag har dock bestämt mig att se det som en fördel imorgon!! 🌟
 
Kram Madde 

Ihopsläpp

Publicerat: 2015-09-11 Kl: 22:44:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Långt borta men man ser att det är hästar iaf! Boss blev så glad över alla nya kompisar 😃🐴

Möte

Publicerat: 2015-09-10 Kl: 23:35:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har jag varit i Flen då vi i distriktet haft tävlingsterminsträff för alla klubbar i Sörmland. Jag o Johanna som är grenledare i distans samt vår nya konsulent Josefin höll i mötet.
Så nu är man lite trött jobbigast är ändå att åka i mörkret när man är trött fast det går ju bra när man har bra res sällskap,
Vi har i alla fall arrangörer till de flesta allsvensk omgångarna. Fick också bra input från de som var där om hur vi kan förbättra regler mm.
 
Idag har varit en bra dag trots att jag inte hunnit med så mycket. Vår veterinär Tove var här och med allra största sannolikhet så har min Demeter hovböld. Så nu står hon med omslag. Så förhoppningsvis är det kortvarigt.
Uranos var ju mycket tjock i ett bakben förra veckan dock inte halt men han har fått stå på stall och sjukhage sedan dess då vi vill kolla upp att det inte är något med senorna. Han är nu ultraljudad och det såg ok ut utan mer en svullnad så vi får nu börja sätta igång honom så småningom. Härligt för den hästen är värd sin vikt i guld.
En välutbildad häst som alla kan rida -kul för den som är duktig säker för den som är nybörjare oavsett om man är ung eller gammal.
Imorgon har jag ett gäng privatlektioner.
Nu väntar sängen.
Ann

Bra dag!

Publicerat: 2015-09-10 Kl: 22:23:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

En stor guldstjärna till Boss idag! Jäklar villen fin ponny mamma hittat! 🌟 
 
Mille kändes fin, kunde iprincip börja där vi slutade hos Mads igår. Küren gick bra och jag hoppas verkligen jag kan komma till bra ridning inne på banan så vi sätter alla svårigheter. 
På lördag rider vi PSG på fm och küren går sön em o ja rider på slutet där. 
Känns spännande och kul att få rida på Djursholms stora elittävling igen 😃 jag har gjort det en gång tidigare - 2007 med Arrobell i Krafftcup finalen för YR. 
Tror inte den finns kvar längre.. 
 
Red Samoa på em och fick bästa passet hittills - fin tjej! Och så skönt med en 3-åring då det går snabbt att bli klar oftast. Rider max 15min plus longering kort åt båda håll innan. Tänk va många hästar man skulle hinna på en dag om man bara hade bebisar?! 
 
Kram Madde 

Tur att vi har fina hästar på ridskolan

Publicerat: 2015-09-09 Kl: 23:12:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har de varit så duktiga igen och mina elever rider fantastiskt bra. Mina ungdomar är en fröjd att undervisa vilken utveckling.
Så kul att jobba då.
I övrigt full fart i helgen så kommer Telia på rid weekend ska bli kul då det är ett tag sedan de var här.
 
Idag har jag töm kört fina Samoa oj vilken fin häst vi har där snart är det dags för dräktighetsundersökning igen och hoppas att hon fortfarande är dräktig.
Gammal bild på Aztor som är en superfin häst och utvecklas hela tiden.
Ann
 
 

Läsvärt!

Publicerat: 2015-09-09 Kl: 19:52:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2015/09/07/ditt-egna-ansvar-for-din-utveckling/
 
Lyckdes inte länka den på mobilen så ni får klippa o klistra!! 
 

Kildromin Emilia

Publicerat: 2015-09-09 Kl: 19:50:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken sötnos va? 
Hon är en 5-årig Connemara 😃
 
Imorgon blir det premiär på banan - om ja nu får fortsätta rida ponnysarna 😅
"-Du förstör ponnysarna" sa mamma, Fia o Ylva igår... De blir för fina för att bli skolponnys tydligen.. 
Jobbigt att rida föör bra? Vilket lycko-problem 😍
 
Idag har jag fått åka helt solo till Segersta med Millemannen - fick massor med beröm över formen vilket känns kanon för den blir lätt lite kort och "förhållen". Vi jobbade idag med slistor i galopp ett par piruetter åt varje håll och sedan fokus på traven som jag tycker är svårast för tillfället. Skolorna blev tillslut riktigt bra :)
Känns bra inför helgen - imorgon blir det att rida igenom küren igen.
När mamma hjälpte mig i måndags gjorde vi om lite i rörelserna igen - galopplängningen på volt funkade inge bra så nu slår vi på riktigt hög svårighetsgrad med 3:orna där istället och innan det lite inspiration från Lotta Espings GP Kür med Ciwi  där hon rider förvänd galopp på ett par ställen. 
 
Tyvärr blir det ingen kür med min bruna prins, han har lyckats göra något på skenan ena bak (troligtvis i boxen) hopplösa häst.. 
I Enköping ska vi tamejfasiken komma till start iaf!! 
 
Sadelkammaren närmar sig inflyttning - vi målar så ofta vi hinner.. Inflyttningsfest måste det bli när ALLT är klart!! 
 
Kram Madde 

Hemma igen.....

Publicerat: 2015-09-07 Kl: 22:30:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Borta bra men hemma bäst! Även om det inte var så kul att komma hem. Min fina Demeter har gjort sig något när jag varit borta så hon kändes inte helt ok igår hoppas att det inte är något allvarligt men känns som ett dåligt omen då hon blev skadad sist jag var borta också. ....
Så är bilen trasig vår fantastiska cheva som rullar som en klocka. Står i Strängnäs och vi får antagligen köpa en ny bil inte så lätt att hitta en bil som kan dra vårt stora släp och gratis är de inte heller direkt utan helt enkelt snuskigt dyra..
Måste ha en som kan dra minst 3.500 kg.
Surt då vi ska träna på Segersta på onsdag Madde får väl åka med en häst och lilla släpet. I helgen ska hon ju till Djursholm också med båda hästarna och tävla får se hur det blir med det.
Alla hästarna har skött sig bra på lektionerna ikväll och det är kul att ha så fullt i våra rid grupper.
Själv har jag ju fått mycket inspiration under vår resa till Italien.
Vi hade en mycket bra föreläsare med oss - Marie Hallander Larsson som gav mycket inspiration i ämnet ledarskap!
Träffat nya roliga människor hanns det ju med och ett o annat dopp i poolen förstås. Garanterat så blir det någon resa igen till Garda då det var en fantastisk mysig stad.
Imorgon kommer Erik för hoppträning igen inte så pepp då jag inte kan vara med på Demeter..
Tur att jag har Jaqueline
Ann

Ledig tid

Publicerat: 2015-09-05 Kl: 14:04:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu sitter ja i bil i regnigt väder mot Stockholm för att fira Anders födelsedag i efterskott tillsammans med hans syster. 
Beordrad att sova så länge som möjligt så 07.45 ringde larmet. Mockning o fix innan lektioner 9.30-11.30 - sällan ja har lördagsgrupperna så det var kul och flera nya elever jag inte träffat innan 😃 Passade på att vara på utebanan då den är blöt av allt regn och så strålande sol från blå himmel! 
Nästan en HEL KÄRRA med dynga klämde hästarna ur sig på 2h (!) 
Tänk om vi inte mockade så noga som vi gör - underlaget skulle må skit bokstavligen! Tack vare mockningen spar vi inte bara på hästarnas slitage med att gå på dåligt underlag utan såklart även att inte behöva byta underlaget så ofta. Många ridskolor byter underlag ca vart annat år.. Där finns dock oftast kommunen med och finansierar.. Att byta underlag i både ridhus och utebanan skulle nog alla gånger kosta runt en halv miljon (!) 
Tänk på det och hjälp gärna till att ta några högar om du har tid..
 
 
Sista fix i stallet och lyckades få en "akut-tid" hos min fantastiska kiropraktor innan vi åkte så 12.45 låg ja på hennes brits för genomknådning - AJ 😅 
Tror jag överansträngt mig sista dagarna.. 
 
Igår red ja sex hästar och hade en privatlektion, hade gärna hunnit med att rida Siri också men tog tid att se till att allt var iordning för stalltjänst o sätta hästar till elever osv.. 
 
Nu ska ja ha trevligt och vila mig lite!
 
Kram Madde 
 
 

Ahh helg!!

Publicerat: 2015-09-03 Kl: 22:06:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det känns som helg - för imorgon har ja inga lektioner (förutom en privat - räknas det?) 😁 
Känns som ja inte gjort annat än stått i ridhuset dessa kvällar.. Kul med elever som utvecklas och såklart världens bästa arbetskamrater - HÄSTARNA!!
Så fantastiskt fina och snälla, tror nog inte riktigt att alla de som är "uppväxta" hos oss riktigt förstår hur  bra hästar vi faktiskt har alla gånger🐴 
Många nya och folk utifrån berömmer för fin anläggning och bra lektioner osv. Senast igår fick jag höra det, o det är så himla kul och man blir stolt och extra glad över vad vi faktiskt åstadkommit här på Ekelund. 
Man blir lätt hemmablind och själv tycker jag alltid det finns saker att ändra och förbättra - vilket visserligen är bra men tror man lätt glömmer bort det man har och det som fungerar och är bra. 
Vackra Samoa spände upp sig för vilda djur vid intag idag.. Imorgon ska hon få jobba igen 😍 
 
Idag har det ändå hunnits med mycket trord att ja till viss del är själv. Turligt nog gör regnet att pappa inte behöver åka och tröska så jag har honom till hjälp med in och utsläpp. Bästa Anna fixar stallsysslorna och ovanpå det har jag haft Carin som extra hjälp och sällskap igår och idag. 
 
På fm blev det kratta ridhus medan hästarna åt frukost, dressyr på Rangun, lite markarbete med Boss, ut o galoppera på nysladdad väg med Mille och en tur ut på Melete tillsammans med Carin o Demeter. 
Efter lunch dressyr på Seamie och sedan var jag tvungen att sanera typ 5 av skolhästarna då de kom in heltäckta i lera :/ Hade ambitionen att hinna med en häst till men sansade mig till slut. Så lektioner 18-21. 
Fröken söt!! 
 
Kram Madde 

Garda..

Publicerat: 2015-09-02 Kl: 18:48:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är vi på plats i Garda. Min telefon är död så om någon försöker kontakta mig så är det omöjligt. Ring Madde nr finns på hemsidan.
Här går det ingen nöd på oss föreläsning på fm med Marie Hallander som var mkt bra. Em eget arbete vid poolen.....och efter det en promenad till "byn" där vi drack Hugo och åt lite melon och priscuottie stavas inte alls så men ni vet nog vad det är!
Snart är det middags dags och i inväntan på det så kollar jag mail osv.
Hoppas det går bra därhemma hört att det är skitväder. Oss går det ingen nöd på i alla fall!
Ann

Vilken dag..

Publicerat: 2015-09-01 Kl: 22:24:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyckte det började så bra och kändes även under kontroll när alla väl kom iväg till flygplatsen..
 
Red Rangun, Mille och Samoa på fm samt hade en privatlektion. Turligt nog blev det lite halvt uppehåll så jag kunde ta Samoa på utebanan :) Så fin tjej men blev såklart snabbt trött, nu har hon jobbat i tre dagar på raken så imorgon får hon ta det lugnt. Ska släppas ihop med en hagkompis och så får vi se hur jag hinner med på tor och fre.
Efter lunch tog jag och pappa in hästarna direkt då det var så träligt väder, red sedan Boss och Seamie. STOR skillnad på Boss idag!! Kul när det ger resultat snabbt :) Seamie var också bättre, sedan om det var bettbyte eller att han jobbat igår eller en kombination det kan man aldrig veta.
En ny elev i första gruppen 17.00 så extra uppassning i stallet (han springa in och äta några kalla pastaskruvar och en och en halv kallrökt laxskiva) Efter 17-gruppen hade jag en nybörjargrupp med 6 glada barn = en del extra och såklart drar man ju över tiden lite när det ska pysslas och grejas i stallet.
Få ut alla hästar i hagarna, ströa hos några som hade för lite (Jazza & Jolita får sova inne i natt då de är nyklippta och kommer en skur då och då) Ta hand om skadade/halta hästar och kvällsfodra..
 
Inne igen vid 21 - lite ost och kex hittade jag som extra middag o nu har jag lagt ut lite info på vår hemsida både allmänt och om fodret. Måste lägga in alla produkter där och det är ett digert jobb..
För er som saknat terminsplaneringen för hösten ligger den nu uppe under "Kalender"
 
Återigen en liten stövel till de som inte avbokar sig.. Tråkigt och onödigt när hästarna får gå ojämnt - en ryttare igår och en idag på SAMMA häst så stackars Marko har fått vila då jag varken hade tid eller lust att rida honom nu ikväll 20.00 när jag insåg att hans ryttare aldrig dök upp :/
Betyder att jag måste hinna med honom imorgon så han inte är för pigg till kvällens grupper.. Skulle behöva en "hästfixare" nu när jag är själv - det som tar tid är ju att göra iordning dem före och efter ridning..
Imorgon och på tor fm har jag iaf fått lite extra hjälp av en gammal elev och även god väns mamma som inte har semester och saknar hästlukt och lite stalljobb :)
 
Lite effektivare borde jag då kunna vara :D
 
Kram Madde
 

5-korn Plus

Publicerat: 2015-09-01 Kl: 21:55:46 | I kategori: Mühldorfer Hästfoder | 0 kommentarer

Dags att skriva om ett nytt foder för er - jag har även gjort det till en egen kategori så man kan klicka på "Mühldorfer Hästfoder" i vänsterspalten så kommer alla våra inlägg om fodret fram..
  

Mühldorfer 5-Korn Plus havrefritt

Pellets- och havrefritt fullkornsmüsli med prebiotiskt tobinamburkoncentrat

Mühldorfer 5-Korn Müsli havrefritt är ett välbalanserat müsli som innehåller 5 olika spannmålssorter (korn, majs, solroskärnor, emmer och linfrön - inget havre) vilket ger en välgörande acceptans.
En stor fördel är det prebiotiska topinamburkoncentratet som främjar en sund tarmflora

 

Alla fördelar med 5-Korn Plus havrefritt i överblick:

  • Passar alla hästar
  • God acceptans och hälsosamt
  • Havre- och pelletsfritt
  • Fullt ut vitaminiserat och mineraliserat
  • Med högvärdigt prebiotiskt ämne

Observera: Mühldorfer 5-Korn Plus havrefritt har en hållbarhetstid på minst 4 månader från tillverkningsdatumet om det lagras hygieniskt, torrt och svalt.

Foderrekommendationer

Pony: 0,5-1 kg

Stora hästar: 1-2 kg

Högpreseterande: 2-4 kg

Beroende av behov och prestation eller som kvalitativt lyft av fodret.

 Ingredienser
Korn (rostat och kroddat) 45 %, majs (poppad och krossad) 42 %, sockerbetssirap 3,50 %, solrosfrön 3 %, emmer 1 %, linfrön 2 %, topinamburkoncentrat 0,50 %

Näringsfysiologiska tillsatser per kg:
Vitamin A 9 600 IE, Vitamin D3 1 500 IE, Vitamin E 60 mg, Vitamin B1 1,5 mg, Vitamin B2 4,5 mg, Vitamin B6 4,5 mg, Vitamin B12 24 mcg, Vitamin C 60 mg, folsyra 3 mg, nikotinsyra 24 mg, kalcium-D-pantotenat 9 mg, biotin 30 mcg, molybden 0,3 mg, järn 60 mg, jod 1,2 mg, zink 120 mg, kolin 60 mg, mangan 90 mg, koppar 27 mg, selen 0,6 mg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta foder ger vi till nästan alla våra tävlingshästar. Det är omtyckt och riktigt gott (ja jag brukar tugga i mig den poppade/krossade majsen den smakar mums!)
 
Foderstaten ändras ju ofta beroende på träning/tävling men de som äter den är: Mille, Rangun, Pebblan, Demeter, Melete, Pommes & Rocco - tror inte jag glömt ngn..
 
Kram Madde
 
RSS 2.0