Toon & jag toksnygga!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 20:51:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Partynight!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 20:49:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloween!!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 18:01:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hehe någon har pyntat kvistarna utanför vårat hus! Fladdermöss..

XXL ASS & 10 euro +

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 17:58:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hallo!!

Har varit en lugn men händelserik eftermiddag känns det som.. Kunderna, en ryttare hon heter Dorothea Schneider tror jag och hennes sponsorer,  som kom vill köpa Rosi KUL! MEN Sabine vill egentligen inte sälja honom :S så nu vet hon inte hur hon ska göra.. Han är den enda av hästarna som hon har som hon känner att hon vill spara till sig själv.. men jag kan tänka mig att det handlar om ganska mycket pengar också så vi får se vad som händer.
Jag sa på skoj till henne att du kan väl ta Licutos istället :P o då sa hon - He will not fit for my XXL ass haha hon e ju för underbar..
O sponsorn som var med gav mig och Alisha varsin 10euro sedel! Jippi she can come everyday!

Imorgon är det ju söndag och ledig dag men Sabine ska åka iväg med Day, de som redan tittat på henne två gånger ska nu prova en gång till, så jag sa att jag kan hjälpa henne med att förbereda Day innan hon åker.. I övrigt så har jag inga som helst planer blir inget av att åka till Moorsele iaf känns för långt o jag hittade ju två hästar som står i Bremen men det är ocks¨å vädigt långt, ca 3-4h, plus att mamma tyckte att de var för dyra.. Svårt att hitta hästar som är både bra och billiga :(

Bye!!

Lycka till idag mamma!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:34:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde skriva lycka till i  Enköping i eftermiddag!

Hittade ju kameran i morse så de vart lite nya bilder :P

Ruebens hus..

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:31:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På väg till lunch, Felix till vä o Toon till hö..

Alisha

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:28:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hon rider på den "nya" fuxen som skulle åkt men kom tillbaka..

Stallarna

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:26:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hagar till vänster sen är det dyngplatta, Sabines lastbil o till hö stallarna..

Rosi knoppad i fin!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:24:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Daylight

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:23:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Day äter hö..

Ridhus

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:21:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

detta är ridhus nr 2 o fönsterna är till mitt rum :P

Härligt!

Publicerat: 2009-10-31 Kl: 13:19:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Lördag och såå fint väder!! Helt underbart känns nästan som sommar :P På morgonen har jag fixat en del i stallet borstat och knoppat Rosi så nu har jag Freddy kvar, han förstör dem om man ställer in honom i boxen när han är knoppad.. :S
Longerade bara Licotus för han var tjockare i benet samt lite halt i början, han har fått ett sår precis under höger has..
Daisy hade jag tänkt longera o sen bara jogga lite men hon var sämre idag så det vart bara longering och hon har de senaste dagarna blivit helvild när jag ska leda henne tillbaks till stallet, ögonen bara snurrar o hon blir hel stressad vet inte varför :S

Igår hade vi iaf väldigt trevligt även om det tog vääldigt lång tid innan maten kom :( Vart ganska sent jag o Jana gick o la oss sist vid 12 nångång.. Men vaknade före larmet imorse ändå :D

En av tjejerna i stallet hade bakat brownies idag SÅ goda!! :D
Ska väl snart kila ut igen vet inte riktigt när kunderna kommer för jag har inte träffat Sabine idag men igår pratade hon om 1-2 nångång o de e ju typ nu :S

Bye..

China mat och skvaller!

Publicerat: 2009-10-30 Kl: 20:41:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Funny Funny!!

Härligt med fredag!  Jana och Alisha är här och Toon kmr nog snart in.. Alisha har precis varit hemma hos sig och hämtat en matlista ifrån ett kinaställe..
Dagen har i övrigt varit mycket lugn o skön med fint väder.. Har longerat Anton, Jamie, Daisy och Licutos samt ridit honom några varv i longeringshallen.. men har var väldigt lugn trodde att det skulle vara en vild häst så det var ju skönt..
Jag har friserat Hamlet ordentligt halva manen försvann men är ändå tjock :P sen tog sabine med en annan häst samtidigt som hon hämtade Licutos så honom har jag också borstat och friserat..

I morgon kommer det kunder som ska titta på Rosi och Freddy, de var här för två veckor sen också, samt några andra hästar..
Jana tjatar om att jag ska följa med ut imorgon för det är en tjej i stallet som fyller år.. men har ingen större lust så vi får se..

Ha en trevlig start på helgen allesammans!

Strålande sol!

Publicerat: 2009-10-30 Kl: 14:10:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Här är det strålande sol o klarblå himmel även idag :D Har inte gjort så mkt på förmiddan mest borstat puttsat o longerat.. Ska ut o rida Licutos nu, hoppas han inte är alltför vild efter att ha vilat en vecka..
Var kalasgod lunch idag - fiskpanetter med kokt potatis remouladsås o gurka i en annan sås! Sen var det olika bär och vaniljsås till efterrätt :D Mums!

Har tappat bort kameran igen :S så blir väl inga bilder förens jag hittat den..

Måste kila vidare..

Bye!

Fredag igen..

Publicerat: 2009-10-30 Kl: 08:50:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

halloj!!

Vaknade för tidigt idag.. Var väl bara för att jag gick upp tidigare igår :P är lite stressad men hinner skriva en liten snutt iaf..
Pratade med mamma igår o hon sa att jag kunde ju kolla hästannonser vid tid över.. så jag kollade lite snabbt igårkväll o hittade flera stycken så de va ju inte så svårt :P

när jag skulle gå o lägga mig så var jag ju tvungen att skaka av täcket eftersom Pokie haft upp sand på det och då upptäckte jag att hundskrället också tuggat ett hål (!) på påslakanet :S Jaja hade ju inte tänkt att ta med mig sängkläderna hem sen..

Nu måste jag borsta tänder och kila iväg ut!

Bye..

äntligen

Publicerat: 2009-10-29 Kl: 20:42:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Imorse var det för stressigt och tidigt för att skriva o på lunchen vart de inget av..  Slutade tidigt idag kvart i sex.. men när jag kom in så var internet borta, antog att Toon hade lämnat kvar det på sitt rum.. Och så var det också nu har han kommit in o jag har snott det!
Hade först inte tänkt o skriva alls eftersom internet var borta o jag är sjukt trött o på lite dåligt humör.. :S
Dagen har iaf varit ganska lugn.. kunden som kom i morse har tydligen blivit vunnit Belgiska mästerskapen 3ggr o om jag förstod Toon rätt så letade de häst till någons dotter.. så de tittade på Freddy o två andra hästar..
Lili åkte igår kväll.. Red Jamie innan lunch han blir bara bättre och bättre.. Daisy mådde inte så bra i kroppen idag så hon fick vara.. hon har ju så mycket bakben när hon går så hon får nog ganska ordentlig tränngsverk stackarn.. hon har ju inte så mycket muskler ännu.
Efter lunch, som jag åt tillsammans med Toon o sen varsin chokladgriffel som Sabine köpt, så red jag hans häst och det kändes verkligen katastrof dåligt! :( Fick honom inte att gå fram ordentligt o bytena vart inge bra elle inte alls.. :( trist men Sabine ska hjälpa mig med honom imorrn..
Imorrn ska också Licutos komma tillbaks han lär ju vara helvild efter en veckas vila.. :P
Sen har jag borstat de flesta hästarna ordentligt på em samt puttsat en del, och Larongo har fått gå i skritten.. Efter det så gjorde jag iordning Day och Rosi till Sabine innan jag slutade..

Hade tänkt ta en promenad in till affären, tar kanske 15min, för jag glömde köpa musli i förrgår men de vart aldrig så o nu orkar jag inte lyfta mig från soffan mer än att släpa mig till sängen om en stund..
men behöver nog skaka täket för Pokie hade släpat upp sin gosedjursälg där och den har hon släpat runt på utomhus :S

Sov så gott allesammans.. det ska iaf jag göra!

Bye..

Trött

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 19:25:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Go' kväll!

Nu är jag väldigt trött :S  orkar nog inte skriva om allt jag skrev innan som försvann.. Skrittade Day på morgonen samt red Lili och longerade några hästar..
Efter lunch red jag först Amon uthomhus!! Härligt men det har varit väldigt varmt här idag, kunde ha ridit i t-shirt.. Strålande sol ifrån klarblå himmel hela dagen :)
Sen red jag Daisy som idag var lite tjurskallig igen.. typiskt hon som blivit så fin. efter det var det Jamies tur och Sabine red Freddy samtidigt, han var iaf fin idag :) och Sabine red honom en stund efter att jag ridit och tyckte att han blivit mkt bättre..
Licutos kom aldrig hem idag för fuxen som skulle lämnats igår gick inte igenom besiktningen så den är tillbaks och kmr vara här ngn vecka till.. Lili har inte heller åkt o vet inte när hon ska åka heller.. Hon var fin idag när jag red henne :D

Stackars Elin har åkt iväg på tävling o kommer inte tillbaks förns på söndag :( Johannes ska tävla o de har tre hästar med sig..

Christina är på väg till Moorsele i Belgien, de ska på hopptävling där. Så jag håller på att kolla upp hur lång tid det kan ta att åka dit :P Vore kul o träffa henne, vi ses ju inte så många gånger om året efter som hon bor så långt bort.. Så i såna fall kanske jag åker dit på söndag :)

Imorgon blir det till att gå upp tidigt också.. kommer kunder som ska titta på Freddy kvart över åtta, konstig tid. Så jag tänkte försöka vara ute i stallet vid kvart i åtta.

Det var nog allt som hänt här idag.. :)

Trevlig kväll!

onsdag Ekelund

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 16:12:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Hoppningen igår gick riktigt bra för mig o Jolita, kul då har jag en häst till att hoppa på. Även Millet gick bra med Sofia - en riktigt fin häst det där. Idag har det varit skritt runt sjön med Arro Bell o Millet. Sophia kom bakom på cykel och Millet blev riktigt rädd så jag kan förstå att förra ägarna tyckte han var otäck att rida ut på. Men inget mer hände och Sofia tyckte att det inte var ngt att hänga upp sig på. Rätt inställning.
Har haft två privatlektioner på fm tog sedan ledigt och har ätit lunch med min kära svärmor och shoppat träningskläder............nu så ska här trimmas.
Tyvärr blir det ingen träning med Gunilla imorgon så vi får träna själva :(
Nu är det dags för kvällslektionerna hoppas det kommer lite fler elever än de andra dagarna. Eftersom det är höstlov så är många bortresta i måndags hade jag två elever i en grupp. I och för sig bra för dem och bra red de också men ändå.

Ann

ÅHHHH

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 13:24:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag hade just skrivit ett kjätte långt inlägg o så försvann det!!!!!!!!!!! kan man bli mer arg ! :S

orkar inte skriva om allt nu.. är för sur..
Får skriva allt igen ikväll istället..

Hoppas ni har en bra dag iaf!

Bye..

en del skräp vart det..

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 08:32:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var ju o handlade igår.. detta är en del av resultatet :S Supergoda aloe vera kakor längst till vä, rocher chokladen är SÅ god, singoalla var vi tvugna att köpa, kex med typ honung/sirap längst till hö och det långa paketet är nåra kex med choklad emellan som Elin lurade på mig :P

Onsdag o två veckor kvar..

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 08:27:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon!

Har sovit som en klubbad säl i natt.. Skönt - utvilad. Idag blir det mycket ridning igen.. Ska börja med Lili nu på morgonen, hon ska ju åka sen.. Licutos kommer tillbaks så jag ska rida honom också samt Daisy, Jamie och Amon..

Ha en bra dag!

Lili :)

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 19:59:26 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Lili Marlen 3
f.-00
e. Lord Sinclair ue. Fontainebleau

Skräpigt

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 19:44:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så här såg det ut i stallgång nummer 4 idag..

Lili Marlen 3

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 19:17:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

har just ätit kvällsmat.. Även fast jag inte var hungrig, efter lunch så gjirde jag nämnligen brownies = jättemätt plus att typ 2h senare så kom Jana o hon ahde med sig lite sötsaker :P Usch man bara äter och äter..

Vart inte en så lugn dag som jag trodde Sabine ko  inte iväg förens efter 1  med fuxen.. Hon red Day och jag filmade innan lunch.. Jag red oxå Daisy innan lunch - fin som vanligt.. och det vara massor av hästar i ridhuset :S
Efter lunch så red jag först Amon, Toons häst, sen red jag underbara Lili Elin tog lite bilder men de vart inge bra :( hon filmade en snutt med Janas mobil och det vart ganska bra vi ska nog lägga in den på torsdag..
Hon var fin gjorde byten i vart annat o några fantastiska travökningar.. Salig:D
Sen kollade jag på videon o bilderna lite snabbt samt pratade med en tjej som har två hästar i Sabines  stall, aom tyckte att det var npå tok för mycket pengar för Lili men att hon var en fin häst.. o hon berättade om ett annat ställe inte så långt härifrån där de brukar ha auktion, brukar vara många hingstar som inte blivit godkända, där hästarna inte var så dyra och man kunde hitta riktigt fina.. Så jag ska se om jag kan hitta någon hemsida eller så dit :P
Frågade henne lite om hur lång utbildningen är, herr Rueben vill ju att jag ska stanna som elev hos honom, och den är 3år.. :S lååång tid :(

Ska nu lägga ut en annons åt Sabine på bukefalos om att hon söker nån som vill komma och jobba för henne..

Bye..

Tisdag på Ekelund

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 13:52:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj,
Sitter just nu o väntar på att Alwa o Sophia ska bli klara. Jag ska ha privatlektion innan all annan verksamhet drar igång. Idag har det varit först skritt ut och sedan har jag galopperat Arro Bell i ridhuset - lite konditionsträning ej dressyr. Vågar ju ej ut på grusvägarna eftersom det var ju då han blev halt i somras. Han är i alla fall helt fräsch nu och som det ser ut så är det tävlingsdags på lördag. Enköping har ju nationellt meeting och jag är anmäld till Intermediare I.
Siv har lovat att hjälpa mig på framridningen - måste ha någon som skärper upp mig så jag rider som jag brukar hemma, vilket jag tänkt göra denna gång.
På torsdag kommer Gunilla så då blir det programridning inför lördagen.
Ska bli kul! :)
Idag har jag hjälpt Sofia med Rangun och han är riktigt fin, lite tramsig var han allt först innan han kom igång. Handlar ju mkt om rakriktningen för hans del.
Men vilken fin galopp han har behöver bara bli lite snabbare bak men otroligt lätt för samling.
I em är det hoppdags. Erik kommer hit för hoppträning och jag har väl tänkt att vara med på Jolita även om det är mot mina principer att hoppträna en häst som jag ej hoppat tidigare. Dock red jag ju henne mkt under hösten innan ringormsbekymren. Har ju låtit bli att rida de andra hästarna med risk för att sprida smittan från vårt stall.
Men det är väl bara att rida på har ju inte så mycket att välja på. Sofia ska rida Millet.
Igår hade Sofia dagläger det gick bra för henne-är ju annars Madde som brukar ha detta. Vi har ju höstlov i Mariefred.
Nu så är det dags att arbeta.
Ann

Fluga :S

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 08:16:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon allesammans!
Ni som har en god mogron, en annan väcktes av en liten fluga som flyget runt o surrar o landar på mig och spattserar runt.. Finns det något värre?! usch!
Igår somnade jag iaf så fort jag lagt huvudet på kudden :)
Idag blir det nog en ganska lugn dag eftersom Sabine åker iväg. Blir väl säkert ganska mycket att göra men jag kan ju bestämma ordningen på allt själv :P

Längtar iaf tills jag ska rida den svarta lilla stjärnan!! Hon e så fin! Ska fråga Sabine om jag kan få låna filmkameran så kanske Elin kan filma lite.. :D Så kan ni få se en fantastisk häst ;)

Bye..

Sötnos i boxen..

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 22:25:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Titt ut ;P

Fina Lili!

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 22:22:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I wan't that horse!

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 22:17:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Nu var det kväller igen och har nu varit här i exakt en månad :) Har blivit störtförälskad i en helt underbart fin häst.. En av de som kom hit i fredags för försäljning.. Det nästan svarta stoet, hon ser ut som en stor ponnyhingst! och är jättfin att rida.. Utbildad t.om St. George & Sabine tycker att jag passar jättebra på henne :D
men hon är dyr :.......( Snyft!
Ska få rida henne imorrn och på onsdag också, hon åker tillbaks på ons :(
Idag har det iaf varit en lite halvstressig dag.. kunder på fm som tittade på Daisy och ett annat sto.. såg bara när hon red den andra  men det såg bra ut men hon tyckte inte att den passade henne :S

hade ingen lunchrast eftersom det skulle komma kunder till fuxvalacken, den som kom i fredags, så de har nu bestämt sig för att köpa honom så Sabine ska åka och lämna honom imorrn..
Så hon ska bara rida två hästar på morgonen sen åker hon och komme rinte tillbaka förens till kvällen = Lugn dag :P

Jamie var jättefin idag så det var nog ett bra pass vi gjorde i lördags med honom :)

Nu är det sovdags!

Bye..

måndag igen..

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 08:47:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

God morgon!
Tiden går fort redan ny vecka.. sitter i soffan på mitt rum efter en god frukost :) ska strax byta kläder o gå ut till stallet.. Hade svårt o somna igår, borde ju varit tvärtom med tanke på vintertid, var fortfarande varmt o ja har så mycket att fundera o planera i huvudet.. Hehe Så när jag ska sova jobbar skallen på högvarv :P
Somnade iaf tillslut och vaknade för tidigt, inte ett dugg trött heller, konstigt.
Jaha dags att kila! Hoppas att Daisy är lika fin idag som hon var i lördags och att Jamie nu har blivit en snäll häst på heltid igen :P

Ha en bra start på veckan!

Soligt

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:58:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Mm inte bästa bilden kanske men men

Här är det minsann inte grått o trist!

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:55:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Traktor :P

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:49:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rosor..

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:37:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här blommar det för fullt mina fönster som syns i bakgrunden..

Unghästar..

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:34:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Höst..

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:32:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Pokie flyger!

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:30:43 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Elin har hypnotiserat Pokie hehe

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 14:28:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

1h promenad..

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 13:55:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har vi kommit tillbaks  det var skönt o fint väder :P
Hundarna var jättsöta.. Lägger in lite bilder också.. nu börjar det bli höst här också..
Ska snart städa av allt här.. Pokie har ju slitit sönder ett fårskinn i hela köket så :S

Bye..

Söndag = ledig :)

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 11:50:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Slö morgon men nu ska jag o Elin iaf ta o pallra oss ut en sväng.. Stackars Toon hade missat att det var vintertid så han gick upp en timme för tidigt :S Har ju också glömt o berätta om hans självmedicinering i veckan :P
Han var ju sjuk o så gav herr Rueben honom medicin så han har tagit två sprutor i skinkan :S SJÄLV! galning!
men men nu är han iaf bättre så :P Hehe..

Vi hörs!

Täcket!!

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 11:47:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

So bad for my feets! :S

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 01:31:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hallllooo..

Nu har vi kommit hem efter en seg kväll.. Toon ska ju jobba kl.8 imorrn också..
Stället vi var på var så sjukt varmt, vart svettig av att sitta helt stilla utmed väggen :S USCH! o alla tyskar e så fula o har så dålig smak eller nått.. Vet inte riktigt hur de tänker när de klär sig eller för den skull när de klipper sig :S Jaja.. Hade ganska ont i mina fossingar redan innan vi kommit dit o nu hade jag så ont att jag trodde hela fötterna skulle trilla av :S men ska man vara fin får man lida pin! ( har pappa alltid sagt :P ) Hehe..

Elin o Jana var hungriga så vi stannade på Mc Donalds på vägen hem så de fick lite mat.. o nu har toon gjort croissater som är i ugnen. Mmmm..

Ska försöka sova lite längre imorrn tänkte jag.. o sen när jag vaknar så ska jag gå en lång promenad, om det är fint väder, o sen blir de frukost eller lunch beroende på vad klockan är då :P
Sen ska jag städa lite här och typ vid 4-5 nån gång så ska jag hjälpa Sabine med ett hästbyte när det kommer kunder..

Sweet dreams..

Shoes

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 21:32:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

wohoo! Kvällens outfit!

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 21:30:33 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Herr Rueben want me to stay..

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 18:28:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Lördagkväll!!

Slutade kvart i sex idag! så skönt :P men stötte ihop med Herr Rueben på vägen in så jag vart kvar en stund till.. Han pratar ju bara tyska men han försöker få mig att förstå ändå.. Han vill iaf att jag ska stanna här som elev hos honom.. Kul! men jag måste åka hem.. Pojkvän blir annars väldigt sur och lessen och jag saknar alla därhemma.. o mina pållar såklart!

Har just stoppat in en lasagne i ugnen o när jag ätit blir det till att hoppa in i duschen.. för idag har jag RIDIT ordentligt! Jamie har ju börjat med hyss så idag skulle vi ta igenom det o ja Sabine på marken o lilla ja på honom.. Gick bättre än vad jag trodde, han var inte rolig men jag trodde att jag inte skulle kunna ta igenom det, men det gick till slut.. o min ena stövel har fått sig lite repor av sargen :( men går nog att puttsa bort.. Sabine skrek åt mig - Keep sitting, whip, outside rein och kick him inside.. Tog bra lång tid innan han gav sig..
Toons häst gick sådär men men de blir nog bra när jag hittat alla knapparna han är ju ganska stor..

Måste äta nu..

Bye!

Underbara Daisy!!

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 13:32:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tjo!

Har just ätit lunch o innan det red jag Daisy som var så himla fin idag!! Kul att det går framåt :D
Är något skumt med mobilen kan inte ringa ifrån den idag :S står ngt konstigt på den men men..
Ska väl snart gå ut igen så man blir färdig någon gång.. Ska börja med att rida Toons häst tänkte jag, hade ju tänkt rida på utebanan eftersom den hästen verkar väldigt snäll men nu halvregnar det så det blir väl till att rida inne ändå :(

Bye..

Lördag!

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 08:34:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Godmorgon alla  morgonpigga läsare :P

Känner mig inte ett dugg trött även fast ja inte gick o la mig förens typ halv ett.. Kalasbra! Idag kommer kunderna kl.10 så jag tänkte strax gå ut så jag hinner färdigt i stallet innan o ska longera Freddy och Jamie också..
Men dessa kunder vill tydligen göra allt själva, borsta osv, så det är bra annars hade ja behövt knoppa, rykta frisera o  tvätta hovar. Kan ju inte bli bättre!

Längtar till ikväll tror att vi kommer få jättekul.. vet dock inte vad ja ska ha på mig än :( Ångar nu att jag inte köpte en kjol jag såg i Aachen första gången vi var där.. men men jag hittar nog på något bra..

Ha en skön lördag.. ser ut att bli en fin dag här :D

Bye

Smaskens..

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 22:45:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Söta kakor och typ O'boy

Dagens lunch..

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 22:43:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så gott idag! Ris med kycklingwook o sötsur sås.. samt typ kolsallad.. MUMS!

Äter!

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 22:39:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Ja, Toon o Elin har just varit på Penny o handlat massa mat o gott.. Så nu är jag i full färd med att testa nya kakor osv.. :P
Har varit hemskt efter lunch.. o varit på så dåligt humör :S hade ingen lunchrast eftersom det skulle komma kunder kl. 15 och jag skulle rida Toons häst innan.. Så allt var jätte stressigt när jag ridit för då skulle jag fixa iordning Day och sopa gångarna plus att Felix frågade på sin knakiga tysk/engelska om jag kunde förbereda Anton åt honom , jag försökte förklara att jag inte hann men han förstod inte så jag gjorde det ändå.. :P

Sen  var det stressigt hit o dit när kunderna väl kom.. sen åkte de och jag gjorde iordning Freddy till Sabine och Jamie till mig vi skulle rida samtidigt så hon kunde hjälpa mig eftersom Han gick så dåligt igår.. men jag väntade och väntade.. Ingen Sabine :( efter drygt 1h kom hon o då fick jag ställa in hästarna igen för vi hann inte med dem sen fick Licutos åka iväg med en lastbil för det kom två hästar som ska visas imorgon så han fick inte plats stackarn.. Det var ett svart sto, så snygg, ser ut som en hingst och jätte vackert huvud o hon e så liten kanske 1,60 tror att båda är 8år. den andra var en fuxvalack också supersnygg o kanske 1,65 max så båda var väldigt små och superfina.. Jag red den svarta och Alisha red fuxen vi ska visa dem för kunderna imorgon..

Daisy var iaf fin idag och Toons häst var bättre jag tog en annan sadel och andra sporrar kändes mkt bättre..

Ska bli kul o komma hem o rida hästarna därhemma sen.. se om  man lärt sig något :P

Måste kila o duscha nu!

Hörs imorrn..

Ekelundsnytt

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 18:00:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Har dröjt med inläggen. Var utan dator någon dag pga strul med 3 :( inte mina favoriter precis. Men nu så.....
väntar besök av släkt från Jönköping så i helgen ska jag försöka att vara lite ledig i alla fall söndagen.
Skulle ju åkt med Elin-Ronjah + Emma -Athos till Kungsör på distriktsfinal i ridskolemästerskapet.
Men fick meddelande idag att det är framflyttat en vecka pga av domarbrist. Undra om de hade fixat någon från början, det duger ju inte med vem som helst då man ska ha gått kurs för just de bedömningarna. Men men som tur var verkar både Elin o Emma kunna nästa helg.
Så på söndag ledig dag + vintertid den som väcker mig då hänger löst......

Här på ridskolan har det rullat på ungefär som vanligt. Eleverna från Botkyrka har varit här och vi har löshoppat lite hästar. Tyvärr inte Demeter som har skadat sig. Bytte box i veckan och att en 2,5 åring kan vara så tuff så hon försöker att puckla på grannen i boxen bredvid genom att sparka i boxväggen. Nu har hon två svullna haser och haspetsar :( länge sedan jag hade en så tuff unghäst. Varken jag eller Sofia vill rida, så nu hoppas vi ju på Madde när hon kommer hem. Vi ska försöka förbereda henne ordentligt med sadel och longering.
Sto och fux.......vacker som en dag är hon i allafall. Travar som bara den..........
Men det gjorde Poseidon vid löshoppningen också-det verkar bara finnas den gångarten just nu då han hellre travar än galopperar.

Igår var Liane Wachtmeister här. Det gick riktigt bra att rida Arro Bell, Liane tyckte att han var fin och det var lite extra tryck i honom igår också. Sofia red Rangun och det gick också riktigt bra hon fick jobba med en mkt bra övning för att få honom stadigare i formen med mera bjudning samt rakare- halva bakdelsvändningar och direkt igång i trav.
Denna gång red Carolina M två hästar då vi ej hade några fler och Jenny red Alcaprinz -  så kom Julia med sin mammas fina Master häst-jag han med o titta på nästan alla utom Jenny eftersom jag gjorde iordning min häst samtidigt tror att Liane var nöjd med samtliga.

Sätter in lite fina bilder jag fått av Erika Torrång hon är duktig att fota.
 Athos -97 vinnare KM förra helgen visst är han fin? Duktiga Emma

 Bosson min fina hoppare

 Bells Hera - 09 vår nästa stjärna? Arro Bell - Briar - Troll - Fantom II
 Jolita alltid lika bildskön född 02 polsk imp.

 Bells Thaleia 09 nästa stjärna ?Arro Bell-Troll- Bordeaux - Legend
Uranos -00 Troll - Curacao xx - Iliad - Ural visst är han fin?
Allt för idag
Ann

Pokie is dead!

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 08:43:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

So qute! Sötnosen sover..

Morgonfriss!

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 08:42:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hehe så här ser jag ut när jag gått o lagt mig med blött hår :S

frukost

Publicerat: 2009-10-23 Kl: 08:37:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

God morgon allesammans!

Har just ätit frukost.. Hade väldiga problem med att somna igår :S kl vart nog 1 innan ja lyckades.. För det första så var det så sjukt varmt i mitt rum, ikväll ska jag öppna det andra fönstret också, o sen så låg ja o funderade på massa ideer till nyår :P Ja e väl galen e ju flera månader kvar men jag vill att det ska bli en perfekt kväll!
Så när jag hade kommit på massa nya saker så var jag tvungen att lägga in allt i mobilen så att jag säkert inte skulle glömma bort något viktigt..
Sen körde jag en omgång Tetriss också :P Slog nytt rekord! Haha.. Så till slut somnade jag väl..

Med blött hår :S vilket resulterade i att mitt hår är nu överallt :P
Ska nu borsta tänder och byta om för att gå ut till stallet.. Idag är det kunder som kommer till Daylight kl.15'00 i övrigt är det nog inget speciellt..

Bye..

Sparkling ice coffee by Toon

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 20:33:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kaffe, vaniljglass och lite choklad på toppen samt ett tomtebloss!

Ice Coffee by Toon

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 20:31:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Chef från Pizza Mann

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 20:17:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Spenat, skinka, mozzarella, oliver, räkor, champinjoner och vitlök

Tjo!

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 13:12:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har just avnjutit en god lunch bestående av potatis och supergott kött i brunsås och kokta grönsaker.
Har longerat Anton och Freddy på fm samt ridit Licutos, fin som vanligt, Toons häst, som ganska fin men inte så rolig :S och Jamie som var hemsk idag :S
Trodde att han skulle vara lugn o fin idag eftersom han gick ett ordentligt pass igår men icke då.. Vet inte var han hämtar all energi ifrån..
Nu har jag iaf rast nån timme till sen ska jag rida Daisy för Sabine o sen ska hon rida resten av hästarna..

Bye..

To bad Madde

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 22:00:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Jag ska faktiskt alldeles strax gå o lägga mig.. Försöka iaf :P  Pratade med Christina idag och nu har vi bestämt tema till nyår verkar det som!! Thjoho! men avslöjar inget ännu.. :)

Var tydligen meningen att det skulle vara lite slappt idag :P efter lunch longerade jag iaf lille Licutos han var så fin han travar som bara sjutton!!!! Sen red jag Daisy hon var fin men red inte spec länge.. De gör ju inget annat än springer runt i ridhuset :S tänkte skritta runt stallarna men Daisy hade inte lust att bara skritta så det var lite spännande men det är lite läskigt för de har betong överallt och det är väldigt halt för hästarna.. Elin berättade att det är ganska vanligt att hästar går omkull :S

Idag har jag också gjort något som man absolut inte ska göra, men jag måste väl berätta om det iaf :S Jag red utan hjälm.. Fy skäms! Bara vart så.. Visade Toons häst för veterinären och efteråt så gick jag för att berätta för Sabine om vad han sagt, hon hade precis hoppat upp på Day, o hon ville då gå o prata med veterinären själv och bad mig att börja trava igång henne.. Så jag hoppade upp och red ca 10-15min Sabine kollade också en stund när hon kom tillbaks hon tyckte att det såg bra ut :D kul!! Day är ett 9-årigt sto som går GP hon är jätte snäll och ser ut lite som en hingst, jättenacke och hög samt mycket muskler.
Nu har iaf fransmannen köpt Toons häst men den ska stå kvar i träning till typ januari så nu ska jag rida den tills jag åker :P En häst till :P Amon är en svettfux valack med 4vita ben och bläs 9år tror jag..
Fransmannen är en amatörryttare som tydligen bara ska rida på helgerna sen när hästen kmr till honom, och i veckorna så rider beridare.. Vissa har bra mycket pengar :P

Tydligen så har alla som står i detta stallet gott om pengar.. Elin berättade att Jana sagt att hennes häst kostar ca 10 000 i månaden :S  Så våra priser är gaaanska billiga..

Slutade 19'00 idag men Elin hade så mycket kvar att göra så jag hjälpte henne att mocka o ströa i en box där det står en stackars häst som aldrig gör annat än står där.. Elin trodde att han är/varit skadad eller så..
Så jag kom in starx innan 8..

Sov gott.. Det ska iaf jag göra!

Trött..

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 13:56:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!
Har lunchrast nu.. E fortfarande trött o seg :S Trodde att jag hade slarvat bort kameran har letat både på mitt rum o i stallet efter den utan resultat.. men hittade den nyss den hängde i datorsladden vid köksbordet.. hur den nu har hamnat där :S
Har  ridit Jamie på fm han var fin men vart ett ganska långt pass för han hade extremt mycket energi idag och tramsade en del i början..
Licutos ska jag bara longera idag tänkte jag.. han har varit så duktig nu i två dar. Får se om Sabine kommit tillbaka när jag kommer ut igen, ho har en förmåga att försvinna o ingen vet vart hon är eller när hon kommer tillbaks.

Varmt idag också lite molnigt men solen skinner ändå :P

Bye..

God morgon

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 08:44:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag är jag trött :S vart ganska sent även igår, får bli skärpning på de.. ikväll ska jag lägga mig tidigt.
Har iaf just avnjutit en god frukost o ska snart byta kläder o kila ut till pållarna.
Ser ut som att det är lite kallt ute idag :S
Christina verkade iaf gilla mina förslag till nyår! Så vi ska göra lite justeringar i inbjudan och sen bestämma vilken maträtt som är smidigast att göra till många personer.. Tänkte ju förbereda innan så vi inte behöver stå o laga mat när allt folk kommit.. Då vill man ju umgås! Så jag ska ringa henne senare vid tillfälle :D

Starckars min älskling han verkar ganska deppad för att jag inte är hemma :( men idag är det bara tre veckor kvar sen e jag hemma igen! Saknar honom och alla andra därhemma..

Bye..

Frågestund med NPH08

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 21:36:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

1. Hur hinner du med att skriva så mycket som du gör?
- Börjar ju inte förens 9 så brukar gå upp strax efter 8 så du skriver jag ibland på morgnarna. SEn har vi lunch
12'30 till ca 14'00-14'30 och sen skriver jag på kvällen.. men det gäller ju att internet finns när man har tid vi är ju några stycken som delar på det :P

2. Hur många skor har du nu? :P
- Vilket tjat om dessa skor.. Jag har inte så många skor som alla tror! Här har jag köpt tre par o hemma har jag ca 25par, högklackade alltså.

3. Hur många gånger rider du per dag?
- Vanligtvis tre.. Har ju Daisy, Jamie och Licutos sen är det ibland nån mer om de e kunder eller så..

4. Vad är dina sysslor i stallet?
- Jag ser till att Sabines 9 hästar har det bra dvs borstar, fixar hovar ( sprayar med hovspray och har på hovfett) byter täcken och mockar ut skiten hos en häst morgon och kväll.
- Longera Freddy på morgonen och ibland Hamlet. Rida Licutos, Daisy och Jamie.
- Se till att allt är ok i "sadelkammaren" ( den är stationerad i en box) puttsa av träns och sadlar, metallputts på bett och pannband vid behov eller om det kommer kunder. Linda upp vita lindor ( går åt många när det är mycket kunder)
- Göra iordning hästarna när Sabine ska rida.
- Försöker hålla våran stallgång ren.. Ska ta en bild på någon av de andra stallarna så får ni se lite skillnad :P

5. Har du någon favorit häst?
- Hmm Licutos och Jamie tycker jag nog bäst om :P

6.a Är det plakat som sitter uppe i ridhuset?
- Det är gamla förstorade bilder från typ 80 och 90-talet från tävlingar.

6.b Kan du ta kort så vi får se?
- Det ska jag försöka göra så snart som möjligt men vissa kort är mycket blekta.

7. Hur många timmar jobbar du per dag?
- Vet inte riktigt.. från 9 till ca 7-8 på kvällen o sen ca 1-2h lunch. Så det är bra tycker jag.. Jag har ju absolut inget tungt jobb eftersom jag aldrig fodrar eller mockar (åt mer än 1 häst)

8.a Får du maten lagad?
- Frukost gör jag själv, musli och naturell yoghurt. lunchen får vi, den äter vi i familjens hus det är en cateringfirma som kommer med den varje dag, utom lördagar då lagar fru Rueben lunch och på söndagar lagar alla själv.. Kvällsmaten lagar vi också själva..

8.b Är det go mat?
- Lunchen som vi får är alltid jättegod! och vi brukar på vaniljpudding eller yoghurt med färsk frukt i till efterrätt.

9. Vad gör du på fritiden?
- jag gillar ju att städa så har städat en del i huset där vi bor o sen har jag varit inne i Aachen o shoppat.. Vi har varit ute på krogen två gånger också.. Annars så brukar vi sitta o skvallra på kvällarna.. Hehe

10. Hur ofta är du ledig?
- Söndagar är fria :P och har fått en halvdag också förra veckan..

11. Trivs du?
- Jag trivs jättebra!! Alla är trevliga och roliga :P Detta stället är nästan som att vara i en dokusåpa eftersom det hela tiden händer så mycket och familjen Rueben är ju som sagt lite speciell de tre syskonen kommer inte så bra överens milt sagt.. Så det blir en del skvaller osv varje dag :P

Kul med alla frågor!!
Bara att fråga på om det är något annat ni vill veta!

Sov så gott och var snälla mot varandra!

Tisdagkväll-gymnasievecka

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 21:13:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej
Idag har klassen kommit ner igen. Kul vi har tittat på filmerna från Madde. Alla tyckte hästarna såg fina ut. Jag gillar nog stoet mest av det man kunde se på filmen.
Imorgon ska vi löshoppa alla unghästarna hoppas vi kan ta lite bra bilder som jag kan lägga in.
Fölen har idag fått egna boxar men fick gå tillbaks till stona nu ikväll. Får vänja dem succesivt, meningen är att de sedan ska stå i stora stallet i samma stora box. Jag är nu mkt sugen på att sätta igång Leukothea igen. Men i och med att de är ovana att vara ifrån fölen så väntar jag ett tag med att börja rida.

Jag gör ju alltid så att fölen får börja med att vara ifrån mamma på natten och gå i hagen på dagen tillsammans det brukar gå bäst på det sättet och defenitiv avvänjning blir det inte förrän efter nyåret. Thaleia är ju född senare också. De är gudomligt fina.......
På torsdag kommer Liane Wachtmeister hit och tränar oss. så nu ska jag göra ridschema.
Sofia ska i alla fall rida Maddes häst Rangun......... så är det när man är i Tyskland o jobbar. Det är bara bra att byta hästar med varandra ibland.
Millet får däremot vara han har vi ju precis börjat rida.
God natt
Ann

Varm dag..

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 20:39:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hej hej!

Idag har det varit kalasväder och var riktigt varmt att rida, vart helt svettig.. På morgonen fixade jag i stallet och hjälpte till med att veterinärbesiktiga Toons häst. De franska kunderna vill äntligen ha honom efter att ha provat hästen fyra dagar i rad (!)
Sen red jag Licutos och Jamie, båda var fina! åt sen lunch o efter det så skulle jag gå ut och beta en stund först med Rosi o sen Hamlet men ingen av dem verkade riktigt fatta tt de skulle äta gräs utan tuggade istället på lite lera och dräglade över min nytvättade jacka :S

Sen vart det Daisys tur ridas hon var fin men som vanligt stundtals riktigt tjurskallig.. Hon står iaf inte på bakbenen nu :P mamma har kollat på de videoklipp jag la in som länk tidigare idag.. Ville ju att hon skulle kolla på Licutos men hon fastnade för Daisy.. :P
Sabine hjälpte mig på slutet också och vi fick till några fina travslutor och övergångar galopp-skritt-galopp.. Så det går framåt :D
Alisha berättade att igår hade Larongo rymt ifrån stallet.. Sabine tyckte att jag kunde lämna honom på gången när jag slutade för att hon skulle rida honom men när hon kom så var han borta :P han hade sprungit ut till hagarna och det var ju kolsvart ute så de hade en del problem att hitta honom.. han som är hingst oxå :S
Så idag lämnade jag honom färdig i boxen istället..

Har under de senaste dagarna börjat planera nyår :D Jippi! Har gjort inbjudningskort och skrivit en lång lista på allt som behövs till den stora dagen.. :D älskar nyårsafton! Christina kommer hem och vi ska ha nyårsfirandet på Ekbacken precis som för 3år sedan.. Kommer att bli såå underbart!
Har just mailat över allt material till Christina så ska snart ringa o se vad hon tycker.. :D

Bye :P

Go' morron!

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 08:45:47 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Just ätit frukost.. Ska straxt byta om och kila ut till stallet.. ser ut att bli fint väder idag solen skiner :D
Jag ska nog använda min nya tröja också! Sabine mailade mig en länk till de videos vi tog på hästarna förra veckan försökte att lägga in den som länk utan resultat så jag försöker att lägga in den här under istället..
:D

Ha en bra dag!

https://rcpt.yousendit.com/756309589/f6d11b4e9cd0cc9814c368fa3ba2f5cc

Söta pannkakor!

Publicerat: 2009-10-19 Kl: 22:09:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Heej!

Nu har vi ätit pannkakor! Toon gjorde dem, han hade massa socker i smeten också :S , o jag o Elin åkte till affären för att köpa lite tillbehör - vaniljglass  och nutella.. ännu mer socker! Men men det var iaf väldigt gott :D

Sabine hade mycket att göra på em så hon kom inte ut förens vid halv sex så jag hann rida alla tre hästarna inna  hon kom.. De skötte sig bra och var fina alla tre idag, även fast de vilade igår, både Licutos och Daisy vart ganska svettiga.. och Jamie var lite hingstig när jag red krummade sig och skrek lite :P Brukar ju alltid vara fullt med hästar i båda hallarna men just då var det helt öde..

Idag körde de iväg 5-6 unghästar till det andra stallet.. vart lite cirkus när de skulle lasta allihopa i lastbilen men tillslut fick de på alla.. Tur att man inte behöver hålla på med massa halvilda unghästar! Frågade Elin hur många hästar som egentligen får plats i det andra stallet o de fanns tydligen bara 5 boxar o vad jag vet så är det redan en del hästar där så de staplar väl hästarna på varandra då eller någor kanske :P
Vad jag förstått så har de väl en sisådär 30 unghästar som ska in på stall - men inga lediga boxar :S är därför som det är extra mycket kunder här nu.. De behöver sälja!

Fick en jättefin tröja av Sabine idag.. hon hade också beställt nya svetttäcken med sin logga på som kommer i slutet av veckan.. jag skulle få ett sånt med :D Dom e jättefina, mörkblå med guldtryck och guldkant i ylle!

Sleep well! Bye..

Tröja!

Publicerat: 2009-10-19 Kl: 21:52:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick denna fina tröjan av Sabine idag!

Seg start på ny vecka..

Publicerat: 2009-10-19 Kl: 13:52:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Helloj!

Har just ätit lunch, potatis med köttfärsfyllda paprikor och jättegod sås. Sen åt ja o Elin upp det sista av det som Janas mamma kom och lämnade igår.. lite sötsaker. Har varit lite segt på förmiddan puttsat av alla träns efter igår och borstat  Hamlet, Larogno och Rosi.. Sen började jag med att longera Licutos för att jag skulle rida men då kom det kunder så jag fick ställa in honom igen, men det var nog bra för honom att bli longerad en gång extra innan jag ska rida eftersom han vilade igår. Så fick jag lite snabbt fixa Anton för att släppa honom i ridhuset o efter det byta till sadel och så fick Felix rida.. Sen gick jag på lunch.

Ska börja med Licutos nu efter lunch så får vi se om jag hinner rida någon mer innan Sabine kommer..
ska väl iaf rida både Jamie och Daisy idag..

Bye..

Städning..

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 17:02:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är den andra toaletten städad så vi kan använda den också :P Hoppas på en spegel dit också!

Ja i taxin..

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 17:00:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja och Jana!

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 16:57:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag städar vi!

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 14:23:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo!

Lite trött idag men gick inte upp förens vid 11 :P skönt! Pratade med Anders o sen en stund med Christina.. Var ju tvungen att berätta om igår o kolla när hon kommer hem till nyår! :)
Ätit lite frukost med Elin o Jana sen har ja o Elin städat eller vi håller väl på fortfarande kommer bli fint när vi är klara..

Solen skiner blir kanske en promenad senare också!

Bye!

Jamie..

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 03:36:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer en bild på Jamie.. Glömde lägga in den förut :P

Something for Christina!

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 03:26:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hello!

Nu har vi precis kommit hem från Aachen.. Vi var först på Cafe Madrid där det var mycket folk men inte så mycket dans :( Vi vill ju DANSA! Så vi var där en stund och sen åkte vi till Starfish.. Vilket underbart ställe, flera stora dansgolv med massa människor!
Trevligt trevligt blir säkert fler gånger innan jag kommer hem igen :)
På vägen hem nu så stannade vi på en bensinmack och köpte choklad croissanter 6st 3 för nu och 3 för frukost.. Hehe..

Natti natti!

Outfit!

Publicerat: 2009-10-17 Kl: 23:24:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu väntar vi på taxin.. :P Nya stövlar ikväll!

Tjo..

Publicerat: 2009-10-17 Kl: 20:29:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej!

Trött och mätt är jag!
har varit en låång dag.. Fixade som sagt Toons häst imorse sen longerade jag en 4åring och red typ 2 varv på den för jag skulle visa honom klockan ett. Elin berättade att han bara gått i skritten hela veckan :S man han var from som ett lamm! Vart ingen lunch eftersom det skulle komma kunder klockan ett så Sabine ringde Pizza mann sen och de körde hit en pizza vid halv 3.. I allafall så visade jag 4-åringen för kunderna och det gick bra sen hoppade tjejen upp och jag gick tillbaks till stallet och efter en stund ringde Sabine en signal så jag gick dit för att hämta hästen men då visade det sig att tjejen ramlat av hehe..
Så jag fick hoppa upp o rida en stund igen :D Ganska fin häst..
Var tvungen att fråga Sabine sen när de åkt om han bockat eller vad som hänt men han hade bara sprungit typ o hon kunde inte bromsa så hon hade trillat av! Haha

Sen försvann Sabine, vet inte vart hon tog vägen, min pizza kom ja åt halva och gick ut igen borstade 3 hästar men hon var fortfarande inte tillbaka så jag bröjade rida de hästar jag brukar rida.. Började med Jamie eftersom han vilade igår men han var lugn o fon Jana tog bilder..
Sen vart det Licutos tud o han var så fin min lilla älskling.. Han har verkligen trist galopp när han springer själv men när man rider är han så rund o fin!
Daisy han jag börja med o sen kom Sabine och red några varv, hon tyckte att hon var jättefin nu :D Känns bra..
Sen fick jag hoppa upp igen och rida några slutor innan vi avslutade.. Fixade sen iordning hästarna och allt för natten..

Elin jobbade fortfarande när jag var klar vid 6 så jag fick köra för första gången här.. fick låna Sabines bil o ja o Jana åkte till affären o köpte lite mat och vin för kvällen.. Vi ska till Cafe' Madrid ikväll.. Lediga imorrn!!

Ha en trevlig kväll!!

Regnig lördag

Publicerat: 2009-10-17 Kl: 15:36:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Ja här har det hällregnat på fm, men våra hästar går ju ut ändå så nu är det en massa hästar att göra rent. Har precis gjort startlistor till kvällens hopptävling för vuxna. Middagen är i stort sett klar också.
10 modiga ställer upp idag. Kul!
Alla tävlar på sin egen nivå-höjd. Man rider banan en gång på tid, direkt efter rider man banan en gång till också på tid och den som lyckas pricka sin egen tid vinner oavsett antal fel. Det blir ju stilpris och prestationspris också. Inte så allvarligt med andra ord.
Hästarna har nu kommit in så då får Arro Bell gå ut. Vill ej ha honom ute samtidigt som de andra hästarna då han springer så fort ngt händer. Det får bli vilodag idag.
Medlemsbladet från Dressyrringen kom igår så den har jag läst på lunchen. Där berättar Ulla Håkansson om sin nya häst hon köpt hos fam Rueben. Kul att läsa de är tydligen goda vänner.
Nu är hästarna vaccinerade mot ringorm och ingen ny häst har blivit smittad på ca 14 dgr så det verkar som det är lugnt nu.
Lite tomt är det allt utan Madde. Men det är ju inte så lång tid kvar nu innan hon kommer hem.
Ha det
Ann

fredag kväll..

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 22:56:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tjo!

Nu har alla gått o lagt sig utom lilla ja.. Toon har just åkt till Belgien och kommer inte tillbaks förns på söndag.. Han ska på bröllop imorrn och han tycker att han har den bästa ideen till bröllopspresent - en shettlandsponny! Tjejen har tydligen häst om jag förstått det rätt, så imorrn så ska han leta rätt på en liten ponny att köpa som present :P han har dock inte bestämt hur han ska slå in den det visar sig.. jag har sagt att han måste ta massa kort för detta vill jag inte missa! Hehe
Skar upp en annanas förut som jag o Elin klämde i oss på några minuter.. Slurp! Gott med frukt - och bättre än allt skräp, som choklad och kakor osv..

Ska väl ta o krypa till sängs jag med.. ska ut till stallet lite tidigare imorrn ska knoppa en häst till kunder som kommer kl.9 Tur att man är snabb på att fläta manar! ;) MIna naglar mår inte spec bra av allt flätande känns som att dom går av hela tiden :.(

Sov sött!

Toon!

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 22:23:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Smoking and talking at the same time!

Sent.. :(

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 20:10:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Usch vilken tid allt tar!!!! kom just in från stallet :S skulle ju sluta tidigare idag eftersom jag inte hade någon lunchrast, vanligtvis har vi ca 1,5h lunch, men kom alltså inte in förens nu veterinären kom vi halv 6 kanske eller något för att röntga Freddy och Daisy och det tog sammanlagt ca 1,5h :S o sen skulle hon röntga en av Toons hästar o han red så jag fick börja med den osv..
Och eftersom det varit lite kaos under em så kunde jag inte longera Licutos tidigare så jag släppte honom en stund i ridhuset nu innan jag gick in.. Glömde dock att ta med kameran. GUD va fin han e!

Kaoset berodde på att Sabines syster var sur för att Sabine tog upp ett av ridhusen med kunder som ville se hur många hästar som helst, vilket bara är bra, och tog in nån unghäst och släppte i longeringshallen vilket resulterade i att man inte kunde longera eftersom max en kan longera i det andra ridhuset när det är folk som rider.. Det var 10 hästar där, med den som longerades,  när jag red Daisy = trångt!
och eftersom hästarna inte går ute så vill många longera osv innan de ska rida.

Har ju inte skrivit något om det tidigare men Familjen Rueben är ju som sagt lite speciell, de andra vill inte ha Sabine här. Hennes två syskon talar inte med henne absolut mer än nödvändigt och knappt en det :S
Hennes mamma fungerar det inte heller med vad jag förstått.. Herr Rueben går det bättre med iof

Ska duscha nu.. får skriva mer sen!

bye

Morrn morrn..

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 08:40:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Har just ätit frukost och fixat till den fina bilden på syster.. :D Grattis tösen! hoppas du får en bra dag..
Och jag har just räknat ut att det är bara 26 dagar kvar tills jag kommer hem igen, tiden går så fort ibland.
Var iaf underbart att vakna i ett varmt rum idag :) men har en känsla av att det inte är spec varmt ute :S burr men har ju nya vantar och mössa som ska invigas!

Bye!

Herzlichen Glückwunsch!

Publicerat: 2009-10-16 Kl: 08:35:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Haha.. vilken rolig bild ja hitta på dig :P

Tofflisar!

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 21:07:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nu behöver ajg inte vara kall om fötterna längre!

Mössa o vantar till stallet!

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 21:05:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Stövlar var det här!

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 21:01:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Var ju ett par av dessa som jag letade efter och hittade.. nu slipper jag knata runt i mina fula smuttsiga pumaskor..

Skor!

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 20:50:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kunde ju inte låta bli!! Och de e ju iaf svarta.. :P

På väg mot Aachen

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 20:46:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Choklad diet?!

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 20:42:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hello!

Kom ut till stallet starx efter 7 imorse kallt och mörkt.. Burr! Red först Licutos sen Jamie och till sist Daisy, som nu blir bättre och bättre igen.. men Sabine satt upp ett par varv och satte en del press på henne och hon vart då ganska sur och gjorde världens språng rakt upp framåt i luften. men hon bara skrattade.. Galen! Men Daisy vart väldigt fin sen..

Vi kom hem för typ en timme sen.. Har bytt lite täcken och mockat åt Day efter det..
Vi fick låna Sabines bil och jag fick hennes kreditkort :P Perfect..
Vi var iaf först och hälsade på Alisha i en klädbutik där hon jobbar sen kollade vi i en skobutik bredvid efter det åkte vi till Aachen o kollade runt lite gick till en ridsportbutik. Jag köpte en mössa och tjockare vantar, har lånat Elins mössa i två dagar nu :S
Sen åkte vi och plockade upp Jana på en bensinmack där vi också köpte lite gott! hehe sen vart det Mc Donalds o sen tillbaka hem.. VÄRMEN är nu PÅ! :D Jippi!

Funderar nu på om jag kanske gått ner i vikt eftersom mina nya jeans sitter lite löst... men kan inte tro att det är så efter all choklad osv som jag trycker i mig hela tiden..
Appropå mat så var lunchen idag inte så lysande, FÖRSTA gången, har iaf testat på knödel nu = helt smaklöst och konstigt..

Imorrn blir det vanlig dag.. Kommer kunder på förmiddagen.

Faktureringsdags - pappersjobb:(

Publicerat: 2009-10-15 Kl: 15:58:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej
Sitter nu i Strängnäs med min käre fakturerare och går igen ridgrupperna. Inte det man brinner för när man jobbar med hästar men måste göras annars kommer det ju inte in några pengar.
Har i alla fall hunnit rida guldhästen-Arro Bell och haft en privatlektion på fm.
Nu blir det vaccinering av alla hästarna på stallet mot ringorm. Vi har ju inte fått några flera smittade utan de som är står isolerade i vårt lilla "tävlingsstall". Det känns skönt men oerhört jobbigt med skötsel av dessa för att inte sprida vidare mellan stallarna. Vad vi kan konstatera är att de som smittats har fått smittan via borstar och sadelgjord. Ej på annat sätt. Så det verkar ej vara speciellt smittsamt.
Verkar ändå som en bra ide´att vaccinera.
Pga smittan har jag ej velat starta upp träningen med våra unghästar som ska ridas in utan avvaktar tills faran är över. Bökigt med alla klädbyten och handtvätt etc.
Just nu är alla lektionshästar pigga och krya. Peppar, peppar...........
Solen skiner i Sverige hoppas även på Madde
Ann

Jag..

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:24:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hehe. var väl tvungen att ha ta med mig själv på nån bild.. :S

Konstiga prylar..

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:21:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Detta är nån grej som är bra om hästarna hostar.. Flera stycken som har såna här i stallet.. Alisha står bredvid..

Fölis..

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:18:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fölets mamma är Ulla Håkanssons nya häst som hon köpte precis innan jag kom hit.. Surrogatmamman är en travare..

Licotus!

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:14:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Rosi blir longerad..

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:13:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fortfarande kallt :S

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 22:11:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Vi har just lagat o ätit tacos, Alisha, Elin, Toon och jag. Är alldeles för mätt :S
Licotus var fin idag, inget bockande, provade en annan sadel eftersom den jag haft tidigare åker fram tycker jag. Så det vart bättre :) Red sen Daisy och det gick bra! Bestämde mig för att nu fick det vara färdigtramsat för hennes del = inte stå på bakbenen o vara helt oridbar i höger varv, och det gick ju riktigt bra :) Sabine red henne en stund också och tyckte att det var stor skillnad mot igår.. KUL!

Sen flätade jag Don Cavallo igen, han visades ju för kunder igår, och när jag gjorde rent hans hovar så visade det sig att han inte hade några söm kvar på insidan på höger bak så jag sa till Sabine att jag kunde fixa det om hon ville :P Så jag fick visa prov på min tappskokompetens! Johannes, Sabines bror, skor men han var inte hemma så Elin hade nycklar till hans rum så vi kunde sno lite grejjer för att fixa det..
När det var klart så red Sabine och jag filmade :P

Herr Rueben och Johannes är och hämtar hem en del unghästar så de kommer tillbaks ikväll någon gång.. de åkte igår.. Ingen vet vart de ska göra av alla hästar men men..

Förhoppningsvis så fixar de värmen när de kommer hem för det verkar inte vara någon annan som vet hur man sätter på den.. så tills dess för vi fortsätta med värmeljusen :P
Ska tydligen bli 5minus här i natt!

Natti natti..

KALLT!

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 14:22:31 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Heej!

I natt kom första frosten här.. Så det var svinkallt eller det är det fortfarande men solen skiner iaf nu.. Ska fråga Sabine om elementen sen för de verkar inte gå att få varmare än va de är.. :S Vart sen lunch idag typ kvart i två.. En kund som kom halv ett o skulle kolla på Freddy och Rosi.. Var iaf som vanligt god mat, potatismos och nått kött samt morötter i en sås :)

Nu har jag också ätit en chokladgriffel som jag fått av Sabine och sen ¨några chokladbitar på det :P
Red Jamie förut och han var jättefin idag med! Han är 4år kolsvart med lite vita tecken och så har han en tjusig hingstnacke. Kanske Elin kan ta bild när jag rider honom någon dag..

Nu efter lunch ska jag rida Licutos, hoppas att han sköter sig idag, får longera honom lite extra innan jag rider.
Pratade med Sabine idag om att jag bokat biljett hem den 11november, det tyckte hon var jättebra så hon inte behöver oroa sig för hästarna när hon är i New York helgen innan.. Elin ska också åka hem och hälsa på några dagar så hennes flyg går typ 2h före mitt, hon bor i Göteborg. Vi tyckte det var smart om vi bokade flyg samma dag eftersom det tar 1,5h att köra till flygplatsen i Dusseldorf.. Hon flyger tillbaks hit sen på söndagen igen.
Så nu har Sabine skrivit till Lisa den svenska tjejen som ska komma ner i mitten av november, om hon kan komma ngt tidigare annars så ska jag lägga ut en annons nästa vecka om att hon behöver hjälp i ett par veckor tills Lisa kommer..
Nu verkar det också som att Sabine ska stanna här till typ 1 januari istället, var sagt 1 december innan, men hon har väl inte hittat något nytt ställe än..

Bye!

Kväller..

Publicerat: 2009-10-13 Kl: 20:56:21 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hej hej!

Nu är jag ganska trött har just kommit in från stallet efter att kunderna åkt.. skönt.. nu ska vi åka och handla lite mat o annat gott! :D
Han som var och tittade på flera hästar tidigare var en mycket speciell man och väldigt trevlig.. hehe Det gick iaf hyfsat att visa hästarna..
Red sen Jamie som var jättefin och Sabine var jättenöjd över hur fin han var.. Tycker att jag passar honom så bra :P o han e jättefin superfin trav och galopp, skritten är dock inte så bra men tror att den kan bli mycket bättre när man fått lägga lite jobb på den..

Hinner inte skriva så mycket mer nu måste vi åka!

Ha det kalas!

Kunder..

Publicerat: 2009-10-13 Kl: 13:06:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Heej!

Har en kort lunchpaus nu.. Kommer kunder kl.14 som ska kolla på typ 5 hästar. På morgonen har jag förberett hästarna som ska visas, ska knoppa nu efter lunch, och gjort iordning två hästar åt Sabine.
I natt har jag iaf sovit som en stock! Var så utvilad när jag vaknade :D
Jag ska visa Daisy och Licutos och Sabine visar de andra hästarna.. Sen får vi se om de blir ridning av Hamlet idag istället kanske :P
Ikväll kommer de som var intresserade av Day tillbaks men de kommer inte fören kl.20 :S Blir sent ikväll med.. Vi som hade tänkt laga tacos.. får se hur det blir med det.

Bye..

Santonio "Anton"

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 22:27:37 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Anton är 3år ganska galen och vääldigt hög..
Idag fick jag inte ens på tränset även fast jag stod på en pall :S

Poki och Choklad!

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 22:13:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Toons hund Pokerface "Poki" och Choklad.. So sweet :D

Lång dag..

Publicerat: 2009-10-12 Kl: 21:58:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj..

Vart lite kaos idag och kom inte in förens halv nio :S
De har tömt alla boxarna idag, görs tydligen varannan vecka, de mockar ju inte halmboxarna utan läggar bara in lite nytt varje dag. Och vi hade kunder som skulle komma kl 12 så det var ganska rörigt eftersom alla hästarna står ju i sina boxar hela dagarna så det vart en del omplaceringar och Sabines hingstar fick stå i varsit solarium under tiden..  De tittade på Santino och Freddy de var intresserade av Freddy men till ett lägre pris så vi får se hur det blir.. Sen kom det kunder på em igen tittade på två andra hästar jag fick visa en av dem en stund.

Var supergod lunch idag med.. Kydklingfile' fylld med nån spenatblandning, potatis och stuvad blomkål.
Sabine hade köpt en hel påse med gott idag! 3st ckoklad grifflar, 2 äppelmosmunkar, och kakor som var typ som sega pepparkakor :D
På em red jag Jamie när jag hade lite tid över o de var bra att jag gjorde det då annars hade vi inte hunnit med honom idag eftersom jag skulle ridit 4 st o det slutade med 1,5 hästar Jamie och en stund på Daisy men sen tog Sabine över och det var bra för hon är fortfarande mycket istadig i höger varv  och jag hade ingen lust att hon skulle resa sig eller liknade igen.. Såg aldrig när hon red men Toon sa att Daisy var riktigt fin sen..
Bra.. Hon ska rida henne imorrn bitti igen, det kommer kunder sen som ska kolla på henne och typ 4 st till tror jag..

Licutos hann jag inte rida vart lite longering, Hamlet skulle jag också ha ridit men vart longering där med
:( Longerade även Rosi.

På torsdag ska jag få halva dagen ledig :D för Elin ska ha de så då tyckte Sabine att jag m skulle ha det.. Nice då kanske det blir lite shopping..


Det var nog ungefär vad som hänt idag..

Bye..

Lite bilder från veckan som gått

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 20:45:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej
Här kommer lite bilder från Ekelund. Gymnasietjejerna har tagit dessa bilder. Karin (Maddes gamla klasskompis o Christinas) hade hand om splitsning i veckan och alla tjejerna var jätteduktiga att splitsa. Det blev uppbindningsrep i boxarna, grimskaft mm.

Söt Thaleia...

Har ikväll tvättat hästar med Virkon men jag är ju inte lika noga som Madde som alltid har skurhandskar så nu är jag inte så fin om händerna :(

Rangun ser nu helt ok ut hoppas att vi kan rida i veckan.

Imorgon kommer det politiker på besök när det är fritidsridning.........vi ska visa våran excellenta fritidsverksamhet som Sofia nu tar hand om när Madde är hos Sabine.

Ann

Elin

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 19:00:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här är ingången till anläggningen..

Här bor vi!

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 18:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag och Choklad

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 18:56:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På promenad vid majsfältet :)

Choklad!

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 18:52:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Choklad vill ha godis..

After 2

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 17:41:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Från andra sidan..

After 1

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 17:39:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite skillnad vart det allt :D

Before 2

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 17:36:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Från andra sidan

Before 1

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 17:34:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite extra stökigt eftersom jag har lite tvätt hänger på tork..

Rent!

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 17:32:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej igen!

Nu är det klart ska bara torka golvet en gång till sen.. tog typ två timmar så de gick ganska fort :D
Så nu är det riktigt fint.. Nu kan vi sitta därinne o ha trevligt istället.. Elin har kommit in nu också så vi ska strax ut på en promenad.. men hon var sugen på choklad så det blir några bitar först :p

bye..

Ledig från datorn

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 15:33:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej,
Har precis satt på datorn som jag tagit ledigt från ett antal dagar. Ser att det händer saker hos Madde. Var försiktig när du rider. Här har det varit lugnt inte så många hästar att rida på pga ringormen. Bara  finaste Bell. Han har fått ta det lungt men nu i helgen så har vi tränat på igen. Nu sitter verkligen bytena i varje! Nu är det bara att göra så många man vill lätt som en plätt.
Amanda kom sedan in och red Svarowski (jag hade lektion för henne senare) och då blev det ju även super lätt att briljera i passage. Ska be att få ta med ett sto in på banan nästa gång jag tävlar............
Siv B o Dag var här igår kväll. Vi gjorde en hästinspektion, Siv gillade verkligen Hera - kul. Jocke sa att hon är till salu men det är nog mkt tveksamt för mig. Men jag skulle ju kunna samla på hästar :).
Nu ska jag ut i skogen och rensa hjärnan med att plocka svamp och skaffa energi. Har snart hela frysen full.
Ann

Dags att göra lite nytta...

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 14:26:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Elin har just gått ut igen efter sin lunch vi åt båda pizza som man lägger i ugnen.. :P och kollade på ett avsnitt av Svenska Hollywood fruar :D härligt.. men nu måste jag ta tag i rummet om de ska bli ngt gjort idag för Elin slutar kl 17 o då ska vi ta en promenad är det tänkt och sen spela lite badminton om det inte är någon i ridhuset :P
Funny funny :P Love badminton!

Hejsvejs!

Glöm inte att jag blir jätteglad om ni kommenterar o ställer massa frågor!!

LEDIG :)

Publicerat: 2009-10-11 Kl: 10:24:47 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj!

Mysdag idag.. Har just bokat biljett hem :P det blir den 11 november en onsdag! Sabine skulle ha clinic i New York över helgen så hon kommer tillbaka den 10, hon ville att jag skulle stanna tills hon var tillbaks. Elin stackarn jobbar idag med hon kom just in och lämnade sin lilla hund, Choklad, så jag har en kompis här i sängen :P  Tänkte kanske kolla påen film nu o sen så ska jag fixa iordning lite här! Blir nog en promenad in till Aacen lite senare också tror jag.. Trist bara att det enda som är öppet på söndagar är bensinstationerna :S

Känner inte av något ont i benet alls idag, däremot lite i nacken men kan ju lika gärna ha sovit konstigt :P

Ha en bra dag!

Pizza maan och ananas!

Publicerat: 2009-10-10 Kl: 22:15:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Heej!

Idag har jag känt på ridhusbotten i ridhuset :P Licutos var lite pigg, han vilade ju igår och eftersom hästarna inte går ut så blir det en del överskottsenergi :S Kul med lite fart i hästarna men man behöver ju inte trilla av kanske hehe.. Han är ju så lite också så han bara försvann framför mig.. Måste ha slagit i framsidan på låret i sadeln eller så när jag föll för det gör lite ont :P  Blir väl stelben imorrn kanske.. men jag är ledig hela dagen.. SKÖNT jag ska städa och möblera om mitt rum :D
Jamie var också lite på bushumör.. var ösregn när jag red så det dånade i hela ridhuset och var typ 5 hästar till därinne.. Kom spekulanter på Day igen och de vill komma igen på tisdag så det är kul..
Ikväll åkte jag, Elin och Jana, tysk tjej som har sin häst stallet, till pizza man o åt pizza :D vart samma som förra gången!

Sen har jag skurit upp en ananas som försvann fort när vi komm hem :P  Jag tycker nu att vis ak skippa alla sötsaker, iaf bara äta en dag kanske i veckan, o sen äta frukt o sånt i stället :P får se hur det går med det..

Verkar som att alla ska ut hemma i sverige idag.. kul för dem trist för mig :S

Bye..

Seeent igår..

Publicerat: 2009-10-10 Kl: 08:47:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Morgon!

Vart ganska sent igår vi satt o gaggade som vanligt.. Toon gick väl o la sig vid halv 11 kanske men ja o Elin satt kvar o plötsligt var klockan ett :S men men knner mig inte spec trött för det idag så det är ju kalas!
Kom ju på när jag skulle lägga mig att jag skulle puttsat mina ridstövlar, så jag satte mig och gjorde det då :P
Så nu är de glänsande fina!

Nu ska jag kila ut till stallet.. Ha en bra dag!

A hugh for Daisy!

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 20:14:52 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hallo!!
Sitter o väntar på att pastan ska bli klar :P
Har varit en händelserik em/kväll efter lunch hjälpte jag Toon med hästen de skulle filma sen knoppade jag en de skulle ta kort på och ställde ut Larogno i skritten, äntligen tomt på ston där.
Sen red jag Daisy som var bättre idag men ganska tjurig så hon stannade jag la till skänkel = ännu mer sur Whip! säger Sabine jag lägger till spöet inte spec hårt och hon svarar med att ställa sig rakt upp! Så då vart de en kram runt hennes hals och hon gjorde en spinn lr något i luften och höll på att landa på sabine som sparng ut ur manegen och sen var det ett varv på volten i bocksprång :P Så nu kan Johannes faktiskt få kalla mig John Wayne om han vill då :P  Efter det var det dags för Jamie som först fick en sko på hö fram som han saknat ett tag.. Sabine kollade en stund på slutet efter det var det gjorde jag iordning Day och när hon var klar med henne red jag Freddy en stund och Sabine avslutade..

Toon verkar verkligen vilja att jag ska stanna här, jag har ju knappt vart här i två veckor o han tjatar redan om att jag snart ska åka hem. Han tyckte att jag kunde väl ta ner mina hästar hit istället.. hehe han e så sweet går runt med ett stort leende på läppana och käkar choklad hela dagarna ändå är han smal som en pinne, så rider han iof från kl.8-20 så det blir en del hästar..

Undrar vart alla har tagit vägen jag o Elin ska ju åka o köpa choklad hade vi tänkt :) Smaskens!

Ha en bra kväll!

Hagar

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 13:17:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här är några av alla hagar.. Dock inte så många hästar i dem :S

Utestall

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 13:16:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Utestall med plats för 6hästar de har som en box ute och en under tak.. här står också Daisy..

Stallarna utifrån

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 13:00:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I det första till vä står Sabines hästar sen är det nog mellan 15-20 hästar i alla stallar. Längst bort är Ruebens hus.

Dagens lunch!

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 12:57:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Supergott! Potatisgratäng Köttfärsrulle med nån creme fraiche röra i och typ kokta grönsaker.. Sen var det såklart god pudding till efterätt!

Kalasväder :)

Publicerat: 2009-10-09 Kl: 12:54:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Här är det strålande solsken och klarblå himmel har just ätit en supergod lunch och tryckt i mig en sylt munk :) Mums!!
Har haft en lugn förmiddag jag skulle ju börja senare idag så det var typ 30 min senare än vanligt :P sov faktiskt ända till 8'40! skönt men man känner sig tröttare.. Har knoppat en häst åt Toon som de ska filma efter lunch.. ska knoppa en till då som ska fotas, bäst o passa på nu när det är så fint väder. Igår gick min tumnagel av :,(
Har pratat med farmor innan lunch också hon verkade ha det bra och hon vart jätteglad när jag ringde :D KUL!

Efter lunch ska Sabine hjälpa mig med Freddy, Daisy och Licotus (Så heter han jag trodde hette Liquido) Imorrn fyller Sabine år men det ville hon inte veta av :S Hehe hon undrade hur jag fått veta det för hon ville inte attt någon skulle veta det..  To late eftersom att både Alissa och Toon har skvallrat på detta underbara ställe :P

Har tagit några fler bilder i solen som jag lägger in nu också :)

Bye..

Liquido

Publicerat: 2009-10-08 Kl: 20:29:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här e han på långt håll..

Choklad!

Publicerat: 2009-10-08 Kl: 20:23:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Har just kommit in från stallet vart lite senare idag för vi hade kunder som skulle komma kl. 7 så jag fick visa en häst jag aldrig suttit på tidigare :P men det gick bra den var fin, 6år tror vi att den är. Påminde ngt om Helios fast mkt mjukare :P

Liquoido var lite springig idag, inte lika fin som igår, och Elin försökte ta lite bilder men det var typ en bra av 20 så jag lägger in den också.
Ganska roliga människor här iaf.. Har fått ett smeknamn av Johannes idag James är nya Madde för att jag hade beige/vita ridhandskar, var tvungen att köpa nya innan jag åkte och då var den färgen de enda som fanns i min storlek. Toon trodde först att det var mina städhandskar jag hade ute :P för de har visst samma färg.
Kul att man kan roa någon iaf :P

Har ridit Freddy igen, Sabine hjälpte mig, vart några bustrick ifrån honom men i övrigt gick det ok.. Sabine kallar honom för Fireboll.. hehe kan nog stämma lite.. Var också typ 8-9 hästar därinne så det var ganska rörigt :S
Toon har försett oss med choklad på em/kvällen.. så imorrn ska ja o Elin Köpa sån cholkad Lindt med hela hasselnötter :D MUMS!!

Nu ska vi käka lite kvällsmat för min del blir det rester från igår.. råkade göra lite för mycket.
Imorrn ska jag börja lite senare  tydligen.. men jag tycker ju redan att jag sover länge så jag får väl gå upp och städa elelr nått..

Natti!!

Städning!

Publicerat: 2009-10-08 Kl: 14:07:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Jag har satt lite fart på de som bor häs så nu börjar de blir riktigt rent! Har nu invigt mina nya diskhandskar och skurmedlet vi köpte.. Så nu luktar det friskt av citron :D Elin städar även sitt rum och när hon skurat en vända kom Toons lilla valp och kissade på golvet.. Hehe Elin är nu ganska arg :S

Jag har longerat Freddy och Lorango på morgonen och Loragngo har också fått promenera i skritten. Sen red jag Jamie som var riktigt fin, rör sig jättebra! Sen fixade jag Day och sabine skrittade henne en stund, efter det så skulle hon hjälpa mig med Daisy men Daisy verkade ha ganska mycket träningsverk idag så vi travade bara något varv sen fick hon gå in igen.. Fick ge min första spruta då också, något som är bra för muskler och skelett.
De sprutar hästarna jämnt här!

Pratade nyss med mamma också de var och shoppade vitvaror i Jönköping.. Blir kul o se lite nytt och fräsht när man kommer tillbaks!
Nu ska jag iaf gå ut och rida Liqouido.. Elin ska ta några bilder så ni får se hur fin han är!

Bye..

Galopp!

Publicerat: 2009-10-07 Kl: 19:15:33 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Freddy in action! SÅ fin galopp :)

Freddy!

Publicerat: 2009-10-07 Kl: 19:13:55 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Freddy i trav..

Varm dag..

Publicerat: 2009-10-07 Kl: 19:11:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan!!

Idag har det varit jättevarmt hela dagen.. Imorse longerade jag Freddy och knoppade Day och två hästar åt Toon som kunderna skulle titta på de tyckte bäst om Day..
Sabine hade sovit i drag i natt så hon har nackspärr o svårt att röra den ena armen så jag red Freddy åt henne efter lunch, Elin tog några biler. Så har jag longerat Lorango och han var lugn som en gammal ko idag med, helt förvånad för han brukar vara helt vild!
Sen red jag Liquido. Longerade först i longeringshallen, gick bra, sen när jag gick in i ridhuset vart han helspänd och sprattlade runt och fräste o frusta! Toon tyckte jag skulle longera lite till därinne o sen höll han i när jag satt upp. Det gick bra han tyckte jag var modig när jag sa att han inte behövde leda mig en bit :P Han ät ju så liten så det är ju nära till marken tyckte jag..
Ska komma kunder till honom imorrn men när jag sa till Sabine att jag tyckte han  var fin och att han skulle passa mamma bra så sa hon att hon tänker visa kunderna några andra hästar istället så ska jag får tida honom nån vecka till :D

Daisy gick bättre idag fick byta sporrar dock.. :P till lite längre med hjul.. Vart lite sken en långsida också för Felix kom in på en unghäst som inte ville gå till andra änden så jag skulle gå först men då vart båda rädda och drog! :P
Hehe..

Imorrn ska jag få rida en ny häst igen Jamie en kolsvart valack som Sabine har på försäljning åt någon.. Så nu snor jag ännu en häst ifrån Felix han har ridit Liquido innan också :P

Nu ska jag först duscha för jag har varit genomsvettig hela eftermiddan så jag känner mig inte så fräsh :S
sen ska jag göra lite kvällsmat och lägga in en annons åt Herr Rueben  de behöver en ny beridare/groom..

ha det fint!

kväll igen..

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 19:36:41 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hallo!

Sitter här med svampsoppa och knäckemacka :P
funderar på när jag ska flyga hem, tänkte boka biljetter snart.. Lite rörigt nu på eftermiddan men det har gått bra ändå.. Daisy var inte på bästa humör idag hon var ganska grinig och det gick sådär att rida men men..
Har ösregnat hela eftermiddagen också.. slutade för ngn timme sen. Har nog regnat lite varje dag sen jag kom men aldrig så här mkt!
Gör ju iof inte mig något eftersom man bara är inne.. Alla stallar ridhus osv är i samma byggnad, bara Daiysys uteboxar som är typ 10m bort..

Vart ingen tårta o kaka för mig idag.. Jag skulle rida när de andra gick för att fika så det vart inget. Lika bra det eftersom man äter så kt ändå varje dag, och det lär säkert finnas kvar som vi får till lunchen imorrn :P

Ha en bra kväll!

Mätt!

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 14:09:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej!

Är föör mätt nu.. :S Först god lunch med fruktyoghurt som efterätt o sen ett par chokladbitar på det :p
Herr Rueben fyller 75 idag så det var redan uppställt typ 4st jättetårtor i huset som är till ikväll och Sabines mamma höll på med sockerkakor.. Så sockerintaget lär vara på topp hela kvällen..
Kunderna till Day tyckte mycket om henne och Sabine fick sitta och prata med dem i typ 2h innan de åkte..
Har longerat Freddy och ridit Liquido innan lunch han var jättefin och jag är lite kär i honom tror jag.. men han är j väldigt grön, hoppas nästan att de som är intresserade av honom ångrar sig så jag kan ta med honom hem han är så liten o härlig!

Ska prata med Sabine om vilket datum jag ska åka senare idag eftersom jag insåg när jag kollade lite i förrgår att det är väldigt mycket billigare att boka långt i förväg.. :)
Och hon verkade vilja att jag stannar till mitten av november men jag har ju redan lovat Anders att jag inte skulle vara borta längre än sex veckor.. Så vi får se..

Stackars Toon, beridare ifrån Belgien, sitter här bredvid vid köksbordet och kjedejeröker o pluggar till beridare. De hade ringt fru Rueben igår från skolan och frågat efter hans papper och hon sa att han skulle lämna allt imorgon så han har hur mkt som helst att göra :S

Jaha nu ska jag snart ut och rida Daisy och hjälpa Sabine med resten av hästarna hon har kvar att rida!

Bye..

Morgon

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 08:34:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hej hej..
Trött idag det var sent igår jag o Elin satt o sancakade alldeles för länge.
men nu är jag iaf uppe, hade tänkt tvätta nu på morgonen men någon har hunnit sno maskinen :(
Så ska gå ut till stallet nu..
Här rider ALLa utan hjläm, kan hända att någon har den på sig om de ska rida någon unghäst.. Felix var väl den enda som hade hjälm på i princip alla hästar, tror att han har de flesta som är lite galna, men i torsdags så tuggade Liquido sönder den så  nu rider han alla utan hjälm.. och de som hade ponnyn med sig i förrgår där red tjejen först och hon var väl kanske 15 eller nåt hon hade inte helelr någon hjälm :S
Så är det här nere..

Nu måste jag iaf gå ut! Ska se om kanske Elin kan ta några kort när jag rider idag :P

Bye

Freddy

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:21:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Freddy kan inte stå still som vanligt!

Linnen

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:18:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu har jag kläder så jag kan gå ut!

Bra saker

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:16:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny jacka och halsduk..

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:14:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nya skor!!

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:11:55 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Helt underbara!

Äntligen internet..

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 22:10:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Jag o de andra tejejerna sitter i köket o snackar och käkar massa saker.. Kokosnöt, kaka som Christianes mamma gjort och vanlijpudding som jag köpte tidigare :P
Igår var en galen dag.. Jag och Elin åkte ju in till Aachen för att shoppa men fick soppatorsk när vi skulle hem igen :S vi tog taxi till en bensinstation och köpte disel men när vi kom tillbaka till bilen så fick vi inte upp locket så det slutade med att vi fick ta taxi tillbaks till stallet eftersom jag skulle rida ponnyn som Sabine ska sälja vid 7 på kvällen.. Det var dtur att vi inte fick upp locket för det skulle tydligen vara bensin i bilen :S Sen dröjde det ända till 8 innan de kom och ponnyn var fin 6-årigt fuxsto, när vi skulle ställa in henne i boxen så var den upptagen så de fick åka till Sabines gamla stall och ställa den där så länge..
Ska lägga upp lite bilder på vad jag köpte igår! Bland annat ett par skor :) Får skaffa en till väska när jag ska hem för det kommer inte att få plats med allt jag har annars :S

Sabine ska köpa en spray som hon har till hästarnas hovar till mig också.. ska prova det på Rangun han har ju sån dålig stråle i en av sina hovar.. :(
och det lär ju bli lite mer shopping innan jag åker hem.. nästa gång så ska vi till en ridsportaffär här.. :P
Idag har jag ridit Liquido eller om han heter Licutos vet inte riktigt alla säger olika om alla hästar :p
Vi skulle filma hans skritt för de som var och tittade på honom förra veckan ville se den igen.. så de köper nog honom.. Alla säger att han är galen så de frågade hur det gått när jag var klar men han var fin så Sabine vill att jag rider honom imorgon också :D Han var iof ganska galen när jag longerade innan men det är väl kanske inte så konstigt när unghästar står inne dygnet runt o han hade vilat i två dagar nu..

Sen fick jag hjälp men Daisy igen idag fick vi fortsätta med galopp-skritt-galopp- skritt och avsluta med några travslutor, det var förtsa gången hon gjorde det och det gick bra spec till vänster!
Så Sabine är jättenöjd över att det går så bra när jag rider henne.. Happy!!

Imorgon kommer det en kille och ska titta på Daylight så jag ska fixa och knoppa henne på morgonen.. I övrigt är det nog som vanligt..

Ha det bra!!

Söndag Ekelund

Publicerat: 2009-10-04 Kl: 21:00:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag har det varit lite lugnare. Jag och Sofia red ut på Arro Bell o Millet en lång tur. Gick på 1 ko med tvillingkalv 2 ggr samt fem dovhjortar och två harar. Millet klara alla djuren.....Jocke var och jaga i Stallarholmen men såg inte lika många djur som vi........
Har haft hoppträning under em så ingen vilodag idag. Ponnytjejerna var duktiga.
Rangun är riktigt bra i huden nu så i slutet av veckan kan jag nog rida. På tisdag kommer Karin hit med sin häst.
Det har vräkt ner regn i helgen så det börjar bli lerigt i hagarna synd det har varit så himla fint ihagarna.
Hade tänkt plocka svamp men har inte varit väder för det.
Varit på styrelsemöte o berättat att det går bra för Madde men fler har ju läst bloggen o hälsar.
Ann

Lunch

Publicerat: 2009-10-04 Kl: 13:40:49 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Halloj!

Nu sitter Elin och jag o käkar lite pizza sen ska vi in till Aachen för affärerna är tydligen öppna idag ändå!
Sabine kom iväg dock inte den tid hon tänkt från början utan 45min senare ungefär :P
Jag har knoppat och fixat Daylight innan hon åkte och longerat Freddy letat efter den enda grepen som finns på hela anläggningen på förmiddan utan resultat :S Grepen är en omgjord högaffel då de sågat av en del av den gammla metallgrepen och sen skruvat fast ett plast huvud som dessutom saknar ett par piggar :S
Så det slutade med att jag fick mocka med en skyffel i spånet.. Sabine ska köpa en riktig grep imorgon sa hon låter bra!

Fick en ny syltmunk idag som jag delade med Elin.. igår fick vi fyra så då fick Elin och Felix varsin också.. Socker socker socker! :S

Skriv gärna kommentarer och frågor om de finns några!!

De andra tjejerna visade mig lite filmer på några av hästarna igår på youtaube..
så kolla in   xaviervales  på youtaube!

Sabines hemsida är för övrigt sabinerueben.com men det står int så mkt där..

Ha en bra dag!!

Keep sitting!

Publicerat: 2009-10-03 Kl: 21:37:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Idag har jag och Daisy fått en riktig om gång av Sabine det.. Var kul och lärorikt! Sitter i köket med tjejerna och Elin har just kommt hem från tävling.. Många som har tävlat i stallet idag och det har blivit en del placeringar..
Imorgon ska jag hjälpa Sabine med Daylight hon ska iväg och ha en clinic så hon  ska åka vid tolv sen tänkte jag försöka åka int till Aachen och shoppa lite..
På kvällen sen så ska jag provrida en ponny som Sabine ska hjälpa till att sälja.. Så i överigt är jag ledig imorrn..

Har inte så mycket mer att skriva nu.. Ska vara lite social här istället..

Ha det bra! Bye..

På väg hem

Publicerat: 2009-10-03 Kl: 09:03:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sofia & Elin i taxin..

Cafe Madrid

Publicerat: 2009-10-03 Kl: 09:01:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt mycket folk!

Skorna :S

Publicerat: 2009-10-03 Kl: 09:00:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Här är de!

Cafe Madrid!

Publicerat: 2009-10-03 Kl: 08:58:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Fanns inget internet igår igen :S
Tjejerna lyckades iaf få med mig ut och vart ett par skor med typ 3cm klack :S
kände mig super kort och tråkig men men.. Aachen var inte som jag trodde var galet mycket folk ute
hela gatorna var som myrbon med människor. Innan vi gick ut så åkte vi, ja Elin och Sofia, till en tjej som
har sin häst här.. de bodde i ett jättefint hus/ lägenhet som var i tre våningar :P

Sen åkte vi till Cafe Madrid och de andra fyra åkte till Starfish för de hade biljetter dit.. det var något skolparty.
Det var iaf väldigt fint och anorlunda mot sverige.. De hade verkligen höst tema där så det var stora orange/röd gula blad i taket och runt pelare osv... på uteplatsen så hade de bark på hela golvet och massa stora växter så det var riktigt fint!
Fick en liten bonus av Sabine igår också! :D 50euoro som jag skulle hitta å ngt roligt för tyckte hon så det var kul!
Det mesta av de pengarna gick dock till taxi.. :( Fick veta också att i detta landet så är ALLT stängt på söndagar endast bensinstationen är öppen, skulle vara stängt idag också för att det var nån helgdag :S Mkt konstigt land!!!

Jaha nu måste jag ut till stallet ska lägga in några av bilderna jag tog också!

Daisy

Publicerat: 2009-10-02 Kl: 14:03:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vart väl ingen superbild men här e hon iaf!

Fina Daisy!

Publicerat: 2009-10-02 Kl: 14:00:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan!!

Kunde inte göra något inlägg igår då Pauline stott internet..
Kunderna kom iaf vid 5 igår och de tittade på 5 hästar Anton, Loragno, Liquido, Freddy och stoet jag red på morgonen.. De gillade tydligen Liquido bäst vet inte om de ska ha honom, var andra kunder här innan lunch också idag.
Liquido är iaf en super fin liten valack,4år men ser ut som en 2-åring i storlek. Skulle nog passa mamma perfekt :P
Daisy var superfin idag har fått lite koll på henne nu så de e kul.. Sabines pappa Hans är ju lite överallt i stallarna och så fort han kommer så säger han mitt namn och efternamn.. Jag fick lov att skriva ner det på en lapp igår så han kunde se vad jag hette.. Lite konstig är han allt.. :P

Sabine gav mig en mobil som jag kan ringa hur mycket jag vill ifrån, kalasbra! Efter att vi var färdiga med allt i stallet så åkte vi, Christinie (tysk), Elin (svensk) och Sofia (Finsk men pratar svenska), till Pizza Man i Aachen och åt det absolut godaste pizzan jag ätit. valde minsta storleken men var mätt efter halva :s var svarta oliver, spenat, färska champinjoner, räkor och lite vitlök på. Mums! Delade en Tiramisou med Sofia till efterätt.
Kan säga att jag kommer gått upp typ 10kg och ha ett enormt sockersug innan jag kommer härifrån :S
Tyskarna gör ju inget annat än äter kakor osv. Sabine har köpt varsin syltmunk till mig och Elin både idag och igår.. Och innan det så var det chokladbaglar.. Vi får ju efterätt på lunchen varje dag också igår var det vaniljpudding :D och idag var det också vaniljpudding fast med biskvier i :P

Får väl se om det blir någe party för mig ikväll.. alla de andra ska ju iväg, men jag har ju inga skor och har sen igårkväll jätteont i mina benhinnor så jag ska nog sova istället.. :S
Anton tänkte gå till baks till stallet när jag skulle longera honom igår, fick stå utanför longeringen och vänta en stund för det var upptaget, så han vända och tog några språng vilket jag också fick göra så tror att de var det som gjorde att jag fick ont :(

Nu ska jag ut till stallet igen! Lägger in en bild jag tog på Daisy idag innan jag red..

Bye..

Dressyrträning

Publicerat: 2009-10-02 Kl: 13:55:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej,
Idag har vi haft träning för Gunilla på morgonen. Sofia red Millet riktigt bra. Jag fick också till det på Arro Bell. Eftersom vi bara hade två egna hästar nu så avslutade jag med ett pass på Jolita som Gunilla tyckte riktigt mkt om. Fina skänkelvikningar gör hon. Ska rida henne lite mer nu är planen.
Sofia har precis avslutat ridningen med skolbarnen, sedan ska vi förbereda middagen. Ikväll har jag dressyrkurs med middag efteråt.
Här har det varit frost nu på nätterna hela veckan. Men det är vackert ute med alla vackra löv och fina hästar i hagarna. Unghästarna är riktigt fina speciellt Demeter!
Ann

Full fart

Publicerat: 2009-10-01 Kl: 13:59:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj!
Har nu lunchrast.. har ridit två hästar på morgonen Daisy var fin idag nu har jag kommit på hur man ska göra när man rider henne.. Red oxå en häst som jag tror heter Mari eller ngt liknande vet inte hur gammal hon är kanske 3 ser ut som en liten hårig skogshäst men rör sig otroligt bra :)

Kunderna kommer vid fem tror jag så nu ska jag gå ut och knoppa o puttsa på hästar och utrustning.. Ska bara knoppa en häst Santino "Anton" , 3årig jättestor fux, blir sydda knoppar på honom.
Sabine undrade om jag trivdes bra ok om boender var ok för annars så kunde hon hyra något annat åt mig, så hon är verkligen supergullig. men jag trivs bra här det enda som är jobbigt är att vi måste dela internet.. och alla är ju lediga iprincip samtiding :S

Vi hörs igen ikväll!
RSS 2.0