Söndag igen!

Publicerat: 2015-05-31 Kl: 21:44:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såhär söt var Magic vid insläpp igår 😁 Usch!! Blev en dusch kan jag säga...
Gårdagens lyxiga dessert med färska smarriga hallon 😍
 
Idag åkte de hem nöjda och glada efter 1,5 intensivt dygn i hästens tecken 😃 Välkomna åter! 
 
Kram Madde 

Helgkurs igång!

Publicerat: 2015-05-30 Kl: 16:45:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man ska väl inte klaga men f*n va träligt väder!!! Har släppat in hästar i ösregn :/ så träligt.. Dessutom gör regnet att kursen som började idag på em blir lite utdragen. Eftersom det pissar ner så kan bara ett gäng rida i taget.. 
 
Jag skulle också försöka vara effektiv med flera saker igång samtidigt = överkokad grädde och rök/stank i hela kafeterian 😓
Sitter nu och vaktar ett nytt försök till dessert - eftersom grädden som är kvar inte räcker fick ja hastigt tänka om o nu blir det kladdkaka istället för pannacotta.. 
 
Kram Madde 

Crazy friday!

Publicerat: 2015-05-30 Kl: 07:08:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Häst i hatt!
Prinsessa på vift?
Välklätt ska de va! 
Ingen ordning..
Gitarren på plats!
Vi spanar på Jockes fina ritt med Uranos - vinst såklart 🏆
 
 

Höga höjder..

Publicerat: 2015-05-29 Kl: 00:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu! Startade dagen extra tidigt imorse.. Satt på första hästen vid sju, en väldans fin treåring mamma hittat utanför Västerås.
Ilfart hem o ha lektion för Malin & Dazy strax innan nio 😅
Red ett bra pass på Mille även idag och fick sedan hjälp av mamma med hoppning av Magic. Sjukt fin häst 😍 vi har så himla fina skolhästar verkligen!! 
 
Efter lunch brottades ja o Jossan med att stänga staket 😁 sedan hann jag med att uppdatera hemsidan innan mina lektioner. 
Sista gruppen fick rida ut och de var heelt saliga - så måste bli igen innan terminen är slut! 
Fixade sedan i stallet och avslutade denna kväll med att hjälpa pappa med isolering av ridhustak. Jag avskyr höjder så kändes sådär att stå i skyliften och gunga.. Man vänjer sig dock ngt efter en stund iaf. 
Låång dag med andra ord..
Min pappa kan ALLT!
 
Hu för höjder! 
 
Kram Madde

Halv dag i bil..

Publicerat: 2015-05-27 Kl: 20:19:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Red ett väldigt bra pass på utebanan med fina Millis på morgonen efter en privatlektion. Känns verkligen som han är på g tillbaka! :D :D :D
 
Sedan pysse och fix i stallet, hela fyra praktikanter idag då vi utöver Alva som alltid är hos oss på onsdagar ifrån Realgymnasiet även hade tre stycken 7:or ifrån Gripsholmsskolan. Planterat blommor och städat undan massa tjocka vintertäcken. 
Strax efter 11 åkte jag till Eskilstuna där jag lämnade bilen på grovrengöring då den sett ut som skit alldeles för länge nu.. Plockades upp och åkte vidare till Askersund för att hjälpa till och titta/prova häst åt en av våra elever på ridskolan. 
 
Nu har jag lovat min stackars sambo att hjälpa till med städningen så har tagit på mig badrummet som jag tydligen grisar ner mest mer hår och smink.. :/ 
 
 
Älskar den här bilden på mina fina killar!!! Tror Erika Torrång fotat den?
 
Kram Madde
 

Värme :)

Publicerat: 2015-05-26 Kl: 20:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mycket nöjda killar! Idag fick de äntligen tillbaka sin egna hage också, Marco & Ceasar har abonnerat den en tid..
 
"Ta i trä" så gick det bra med ihopsläppet idag, en del pip och skrik och lite galopp. Alla hästarna var hela och hade alla skor kvar vid insläppet på em.. Phjuu!! Men som sagt tar någon vecka innan de är helt överens om rangordning osv skulle jag tro, den där Marco är en riktigt kax-pelle och verkar inte lära sig av att få lite "örfilar" av Aztor och Helios idag. Hoppas de kan sätta honom på plats så han inte håller på och "tuppar" sig så mycket.
 
 
Detta är en del av våra häst/stalltjejer på Ekelund! I söndags var de i Katrineholm och deltog i tävlingen "Vi i stallet" en teoritävling för barn/ungdomar mellan 10-13år. Tävlingen sker i lag med mellan 3-5 deltagare, vi hade två lag anmälda då de var sex som deltog i den förberedande kursen. Tyvärr saknades en på tävlingsdagen men vad gjorde det när det lag som bara hade två deltagare lyckades knipa 3:e platsen och det med tre deltagare VANN!!! Duktiga tjejer!
Stor eloge till våra duktiga äldre Ungdomsledare Sara & Amanda som hållt i kursen under våren för att förbereda dessa elever för tävlingen.
Här hittar ni info kring "Vi i stallet" http://www3.ridsport.se/Ungdom/Vi-i-Stallet/  
Mariefreds RK har deltagit i tävlingen i många år i rad och vunnit den flertalet gånger - vinnarlaget vinner hela 2.500kr som går till föreningens Ungdomssektion - MaskUS. 
Alla barn/ungdomar under 26år i MRK är med i "MaskUS", där finns också en styrelse precis som stora styrelsen i ridklubben. De annordnar aktiviteter med mera för alla barn/ungdomar. 
 
Kram Madde 
 
 
 

Snyggast!!

Publicerat: 2015-05-26 Kl: 18:57:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snygg, snyggare Helios!!!
 
 

planering, planering

Publicerat: 2015-05-25 Kl: 23:05:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Denna eftermiddag har tillbringats framför datorn och planerat in en massa kurser i höst. Har redan fått många bokningar och det finns inte så många helger kvar.
Dels är det företag med ridsektioner som ICA och Telia, men också privata bokningar oftast med någon som varit på kurs med dessa företag.
Har bla en tre dagars kurs inbokad med flera mammor och deras barn.
En sådan kurs har vi nu i helgen som kommer. Då är det en del elever från ridskolan men också ett gäng utifrån som aldrig varit här.
 
Annars börjar det att dra ihop sig till ridklubbens stora meetingar i sommar och just nu är det många frågor om boende till dessa.
Men det är mycket annat som skall planeras inför dessa tävlingar....
 
Idag har jag ridit min fina Melete på utebanan och hon är så rolig att rida vill verkligen arbeta hela tiden. Därefter var det tömkörning av fyra hästar Marko, Mickis, Uranos och Elton.
Ikväll red Jossan med på lektion på Marko och han var riktigt fin så han kommer nog att bli ett bra tillskott på ridskolan.
 
Imorgon bitti är det dags att släppa ihop alla valacker känns läskigt men förr eller senare måste de ihop så jag hoppas verkligen att det kommer gå bra. Alltid lika läskigt!
 
Gammelmannen har ett sto här på betäckning från Värmland hon är betäckt och klar men ska stå kvar för dräktighets undersökning innan hon åker hem då hon står så långt bort. Väntar in ett sto till. Spännande.
Fina Thaleia
 

Sommarpyssel

Publicerat: 2015-05-25 Kl: 21:16:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det märks att sommaren är på intåg! Ljusa kvällar och värme i luften plus en del extra jobb med att fixa staket osv till beteshagarna.
 
Ridit dressyr på Mille & Rangun idag, Mille känns okej men han är svår att "sätta igång". Det är en häst som verkligen  måste jobbas igenom och är svårt ibland att avväga hur mycket man vill/kan/bör rida på. Ligger såklart på sjukt mycket också - blir inte lättare av att ha stora utebanan till förfogande. Klart skönt o vara ute när det är så härligt väder men hade gärna varit inne mer med honom men då de håller på och isolerar ridhuset blir det bara störningsmoment att ha en skylift osv mitt i manegen :/
 
 
 
Rangun gick riktigt bra idag, fick till en riktigt fin helpiruett åt båda hållen och 2:orna känns enkla. Mina killar var helnöjda över att få gå ut i gräshagen efteråt. Rangun visste vart vi skulle redan innan vi kommit ur stallet :P Igår fick de gå ut en stund där på morgonen och de ville såklart inte bli fångade när jag skulle flytta dem..
 
 
 
Ikväll var mina ungdomar så himla duktiga också! Visserligen saknades nästa halva gruppen men då blev det mycket tid för de som var på plats och därmed även mycket hoppning då det var hinder p schemat idag :)
 
Kram Madde

Läängtar!

Publicerat: 2015-05-25 Kl: 20:54:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Fina lilla Melete som nykläckt fölis <3 
 
Vi väntar otåligt på Thaleias föl nu...

Jaha ännu en vecka har passerat...

Publicerat: 2015-05-24 Kl: 21:50:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här på gården jobbas det på för fullt! Tjejerna är äntligen hemma och det kommer vara mycket att göra i veckan som kommer. Många hästar att rida så tur att vi är fulltaliga igen.
Det ska fixas hagar och släppas ihop hästar. Vilket jag fasar för då det oftast fungerar mycket bra de första dagarna och sedan pang har man en sparkskada som ett brev på posten om man nu får någon post längre kanske får likna det med sms för det får jag många. Fråga Madde hon blir så trött på ,mig att jag inte alltid har svarat på sms.
 
Men som sagt var hästarna ska släppas ihop så de kan gå tillsammans på betet och det är ju lite lättare nu när det finns gräs som lockar också.
 
Idag har våra duktiga tjjejer i klubben varit och tävlat kunskapstävling- Vi i stallet i Katrineholm. Det blev en seger med ena laget och en tredje plats med det andra laget. Så stolt över dessa duktiga elever. Dessutom vann de 2.500 kr inte dåligt!
Synd att inte flera klubbar och ridskolor satsar på detta.
 
Igår var vi på Bullersta och red finalen i div I Madde, jag , Anna och Linda. För mig själv på Helios gick det så där han har ju svårt med bytena till höger och det är ju inte lättare på tävling dock så har vi satt en del i veckan. Vi fick en väldigt ojämn bedömning största skillnaden var på bytena till höger fick 5 av en och 0 av en och så är det kofficient 2 så det kostar ju på kan man säga. Ja det är bara att träna på och göra bättre i från sig helt enkelt.
Tur att de andra skötte sig.
I veckan blir det ingen träning för Mads som befinner sig hos Patrik Kittel o tränar inför SM som avgörs nästa helg. Men sedan så ska det tränas på!
 
Isoleringen av ridhuset rullar på men det tar sin lilla tid så Jocke och Sofias Kristoffer har jobbat på i helgen och Jocke har fortfarande inte kommit in utan håller på ännu.....
I väntan på föl......
Ann

4:a

Publicerat: 2015-05-23 Kl: 23:50:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Rangun blev 4:e placerad i dagens MsvB:4 på strax över 63% efter en låg och ojämn bedömning av de tre domarna. Normalt har man ju bara en domare i MsvB men när det är final i div 1 har man alltid tre. 
Flera trodde jag skulle fått vinnarpoängen och även om det för min del inte kändes super så var det nog värt lite mer poäng ändå.. Tjusningen i denna ibland (läs ofta) märkliga sport. 😋
 
Laget hamnade strax under placering med några ynka procents marginal - tråkigt.. 
 
Mycket trevlig tävlingsplats dock - bra framridning och tävlingsbana (allt utomhus) och supermysigt att skritta fram i gräset på deras terrängbana. Rangun var ganska skeptisk till hinderna - fåntratt! Tror han hade varit kanon som fälttävlanshäst om han inte vore så hopp och vattenrädd. Inte för att jag skulle försökt mig på fälttävlan.. 
 
Red honom mycket kort på fm, en kort framskrittning i skogen och sedan ca 10min på utebanan. Han kändes fin så behövde inte mer än så, ville bara kolla av eftersom han rent dressyrmässigt inte förberetts för tävling. Dressyr i måndags, vattenbandsträning tis, ons och tor och så vila igår.
 
Nu blir det träning fram till dressyrmeetinget första helgen i juli 😃 hoppas på mycket hjälp av Mads!! Ikväll släpptes anmälan till vårt meeting och det är redan över 150 starter 😃👍 
Du kommer väl och tittar på alla ekipage? Kanske hjälper till som funkis i någon/några klasser?
 
Jag har anmält mig med Mille till MsvA på fre, PSG på lör och PSG Kur på sön - hoppas vi är igång helt till dess. Rangun är anmäld samma som Mille fre-lör men sedan Intermediare på söndagen istället.. Förra året red ja bara fre-lör och han gick väldigt bra plus att ja inte vill slita på honom i onödan så blev bara två dagar då. Får se hur jag lägger upp det i år, känns det bra vill jag jättegärna debutera på hemmaplan då jag  förhoppningsvis också har Mads som hjälp. 
 
Nu är det iaf sovdags!
 
Kram Madde 

4:a

Publicerat: 2015-05-23 Kl: 23:50:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun blev 4:e placerad i dagens MsvB:4 på strax över 63% efter en låg och ojämn bedömning av de tre domarna. Normalt har man ju bara en domare i MsvB men när det är final i div 1 har man alltid tre. 
Flera trodde jag skulle fått vinnarpoängen och även om det för min del inte kändes super så var det nog värt lite mer poäng ändå.. Tjusningen i denna ibland (läs ofta) märkliga sport. 😋
 
Laget hamnade strax under placering med några ynka procents marginal - tråkigt.. 
 
Mycket trevlig tävlingsplats dock - bra framridning och tävlingsbana (allt utomhus) och supermysigt att skritta fram i gräset på deras terrängbana. Rangun var ganska skeptisk till hinderna - fåntratt! Tror han hade varit kanon som fälttävlanshäst om han inte vore så hopp och vattenrädd. Inte för att jag skulle försökt mig på fälttävlan.. 
 
Red honom mycket kort på fm, en kort framskrittning i skogen och sedan ca 10min på utebanan. Han kändes fin så behövde inte mer än så, ville bara kolla av eftersom han rent dressyrmässigt inte förberetts för tävling. Dressyr i måndags, vattenbandsträning tis, ons och tor och så vila igår.
 
Nu blir det träning fram till dressyrmeetinget första helgen i juli 😃 hoppas på mycket hjälp av Mads!! Ikväll släpptes anmälan till vårt meeting och det är redan över 150 starter 😃👍 
Du kommer väl och tittar på alla ekipage? Kanske hjälper till som funkis i någon/några klasser?
 
Jag har anmält mig med Mille till MsvA på fre, PSG på lör och PSG Kur på sön - hoppas vi är igång helt till dess. Rangun är anmäld samma som Mille fre-lör men sedan Intermediare på söndagen istället.. Förra året red ja bara fre-lör och han gick väldigt bra plus att ja inte vill slita på honom i onödan så blev bara två dagar då. Får se hur jag lägger upp det i år, känns det bra vill jag jättegärna debutera på hemmaplan då jag  förhoppningsvis också har Mads som hjälp. 
 
Nu är det iaf sovdags!
 
Kram Madde 

I luften!

Publicerat: 2015-05-22 Kl: 23:00:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen är vi i luften! Flyget blev ca 1h försenat 😓😁 Känns sådär att komma hem mitt i natten när ja dessutom har tävling som väntar imorgon. Startar visserligen inte fören 16.30 men mycket som ska hinnas med innan...
 
Ses snart i stallet igen!
 
Kram Madde 

Berlin Zoo ❤️

Publicerat: 2015-05-21 Kl: 23:33:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi varit på zoo - helt klart det bästa jag besökt! Enormt stort och mängder med djur från världens alla hörn.  Runt 1500 arter har de!!
Nästan häst ;P
det fanns faktiskt några hästar där, dock var nog de några av de få arter som vi faktiskt inte tyckte hade det så bra. :(
 
En dag kvar innan flyg hem igen imorgon kväll!
 
Kram Madde 

Jaha får bli några rader då....

Publicerat: 2015-05-20 Kl: 23:09:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bloggfritt för min del på ett tag då det helt enkelt inte funnits tid till detta i mitt liv. Tur att Madde håller er uppdaterade på vad som händer på gården!
Men nu har ju Madde o Sofia "rymt" till Berlin med mina kära föräldrar. Äntligen har de kommit iväg på Sofias studentpresents resa.
Hoppas de njuter av sina lediga dagar.
Här börjar sjukstugan bli en friskstuga.
  • Fina Mickis fula sår på knät är i stort sätt läkt och det är dags att sätta igång honom
  • Bästa Uranos är också på gång då vi har satt igång honom
  • Demeter är också i igång sättning idag har vi galopperat "LYCKA" men jag har superkoll på hennes framben icevibe efter varje pass hon känns precis som vanligt.
  • Melete likaså där vet jag ju inte vad som var problemet hon var ju bara inte sig själv men nu är hon så sjukt pigg och älskar att få arbeta igen.
  • Siris sår på insidan av frambenet är också mycket bättre undrar bara hur sjutton hon lyckats få ett sår på insidan av armbågen.

I måndags hade vi ju hoppträning eftersom Sofia o Madde skulle bort. Erik var på plats på eftermiddagen och vi hoppade bana ute. Oj vad Jaqueline hoppade bra så roligt att hoppa Helios var också sjukt fin. Däremot är min kropp lite sliten så igår var det dags för kiropraktorn som undrade om jag kunde rida överhuvudtaget....fick mig en rejäl omgång.

Min kropp blev ju inte bättre efter det fantastska vikinga bröllop som vi var  på i lördags. Alla som ser mig på vintern eller överhuvudtaget vet att jag är extremt känslig för kyla och vi kan ju säga att det var kallt i lördags kväll + 5 grader. Inte så lämpligt när man är "utklädd" till viking eller försökte i alla fall.

Idag rullade bilen o jag till Segersta för träning med Mads bästa Helios fick följa med och vi fick ett riktigt bra träningspass.

Kvällen har tillbringats i ridhuset då John Ricketts hade clinic - så bra! Han fick tre olika lektionshästar att visa och träna och gillade dem speciellt vår nya Marko även Jolita fick komma ut i ridhuset och hon var inte alls lika spänd som jag trott hon skulle bli, John avslutade med Aztor oj vilka resultat han fick med hästarna. Måste upplevas på plats. Nu hoppas vi att vi kan ha en heldags kurs där intresserade får komma med sina egna hästar. Så är någon intresserad kontakta mig på tel 0708-706426.

Plats finns för 6 hästar på en heldagskurs och man kan naturligtvis även vara med till fots.

Ann

Härlig bild på Simsalabim
 

  

 

Surt..

Publicerat: 2015-05-20 Kl: 22:57:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Att missa kvällens clinic för John.. 
Hoppas alla ni som hade möjlighet verkligen tog tillfället i akt att delta!? 
 
Jag och Fia har det finfint i Berlin med mormor och morfar  :)
Ja hittade faktiskt en häst (!) idag 😃
 hihi... 
 
Kram Madde 

På smällen!

Publicerat: 2015-05-18 Kl: 22:07:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Syns kanske inte fullt lika tydligt på bild men vår fina dräktiga Bell's Thaleia är riktigt rund om magen nu!!! 
Vi vill ha fölis nu!!

Ännu mera Clinic!

Publicerat: 2015-05-17 Kl: 20:42:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mariefreds ridklubb bjuder in till

Clinic med John Ricketts

 

Datum: Onsdag 20 Maj

Tid: 18.00-21.00

Plats: Ekelunds Stuteri och Ridskola

 

John Ricketts är en välkänd problemlösare och kommer under kvällen demonstrera sina tränings och kommunikations metoder på olika hästar

 

Pris: Medlem i MRK: 50kr (Gratis för ridskolans elever som har sin ordinarie lektion 20/5)

Ej medlem: 100kr

 

Anmälan: mail till mariefredsridklubb@hotmail.com Betalning kan ske kontant på plats eller till klubbens bankgiro 5457-6335(ange namn)

 

Cafeterian är öppen, lättare middag och fika finns till försäljning.

 

Vi hoppas att ni vill komma och ta del av Johns kunskaper denna onsdag kväll och ser fram emot att se er alla där!

 

”You are the one having to change your behavior to make it possible for the horse to change his”

John Ricketts, www.johnriketts.se

Full rulle helg

Publicerat: 2015-05-17 Kl: 17:29:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

jahapp då var ännu en vecka till ända. Det har som vanligt varit full fart på Ekelund och vi hästfolk har inga "långhelger" inte..
I torsdags hade Mariefreds RK lokal ponnyhoppning med div 3 allsvenskan där vårt hemmalag slog till med fyra 0:or i både grund och omhoppning vilket ledde till blå/gula rosetter!! Grattis tjejer, bra ridet och fina ponnyer.
 
Karolina Nylander & Tinker Bells Rose slog även till och vann LC klassen för kategori B :)
 
Det har jobbats många timmar med att bygga ny altan/pooldäck av min käre far samt min och min syrras sambos. Det gamla har varit rangligt och skruttit i flera år nu så det var verkligen på tiden, det nya blir även lite större = jag har varit med och påverkat, då blir det alltid lite dyrare.. hehe..
 
Jag har ridit mina pållar och haft en del lektioner, Ebba har varir flitig och ridit tre dagar på raken. Det gav även resultat - idag var Ronjah mycket bättre och fin redan ifrån start. 
Det har även gått bra för några av mina elever som varit ute och tävlat under helgen vilket är superkul! Malin är nu färdigkvalad till Fjord SM med Dazy efter tre starter på minst 60% i LA.
 
Malin & Dazy
 
Den kommande veckan blir ett lite ihopplock då vi flyttat Erik-hoppningen till imorgon. På kvällen är det även teori för samtliga ridgrupper. Min 17-18 grupp får lite blandad teori och Jossans grupp som är en nybörjargrupp får "basic" teori. Sedan har mamma teori om allternativ till ridning, att jobba sin häst ifrån marken - tömkörning och longering. Detta är ett ämna flera efterfrågat så hoppas att många utöver de som normalt rider på måndagar dyker upp för att se och lära nytt!
 
På tisdag ska jag föröska hinna rida några hästar tidigt för kl.9 ska jag vara hos min kiropraktor och efter behandling ska man ta det lugnt. På eftermiddagen sedan åker jag och Sofia till Berlin med mormor & morfar till fredag. Syrrans (mycket) försenade studentpresent som jag får följa med på då hon fick åka med på min, då var vi på ett spahotell utanför Tallin i Estland.
 
Lördag sedan är Div 1 finalen i Nyköping och söndag ska vi äta födelsedagslunch för bästa farmor som fyller snart :)
 
Kram Madde 
 

Mer än nöjda!

Publicerat: 2015-05-16 Kl: 08:17:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mina killar står nu äntligen tillsammans igen ❤️ Överlyckliga har de varit hela dagen igår, galopperat runt med spetsade öron.. 
 
Idag tog jag lite sovmorgon till åtta och nu ska ja ut o ha två privatlektioner innan det ska mockas och motioneras hästar 😃
Gårdagens besök hos kiropraktorn var tufft, tydligen var jag ännu sämre. Min skolios var mer framträdande och det beror på min starka och ojämna muskulatur. Hon kopplade t.om ström i de envist krampande musklerna :/ 
Nu ska jag fortsätta att stretcha noggrant och sträcka på mig - samt TA DET LUGNT, vad nu det innebär.. 
 
Kram Madde

Bra dagar!

Publicerat: 2015-05-13 Kl: 23:59:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så nöjd med dessa dagars träningar och all hjälp av Mads 😃 
Tävlingen var ingen succé men nu har vi fått träna på vatten och insett att det måste vi göra mer av! 
Fina fina häst ❤️ 
 
Kram Madde 

Regnet det bara öser ner...,

Publicerat: 2015-05-13 Kl: 17:21:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trallala.. 
Att hitta motivation och ladda upp för start när tävlingen går utomhus och det har vräkt ner vatten iprincip hela dagen 😁 
Jag har försökt tömma den begynnande simbassängen på Segerstas utebana så gott det går med ihärdigt krattande för att leda bort vatten. 
Tror jag har lite fördel av vattenbandsträningen nu, Rangun hatar vatten men när jag red på fm gick han förvånansvärt snällt genom kladdet :)
Desto värre var det med utrustningen..
Mina orangea lindor är under grus/vatten/lera.. Red i ridhuset först så detta blev på några minuter ute bara. 
 
Han känns fin och Mads tycker han är bättre nu MEN känns som ja skulle behöva några dagar till med träning faktiskt.. 
Håll timmarna kl.19.16 då rider vi ut i detta
 
 
Tjohoo!
 
/Madde 

Ändrade planer..

Publicerat: 2015-05-12 Kl: 20:07:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då hamnade jag på Ekelund i natt.. Pappa kom på att han inte kunde hämta Rangun imorgon kväll då de ska bygga altan här.. Så jag fick åka hit och ta med mig lilla ekipaget imorgon bitti, inte enligt planen men ibland blir det inte som man tänkt. Hade jag vetat innan att jag skulle vara här ändå ganska skapligt tidigt på kvällen, 18.30 hade kanske någon av mina elever velat rida efter som jag är borta och flera har tävlingar i helgen.
 
Sent som tusan blir det imorgon också :/ De har flyttat fram starten till 16 från 15 plus att det var väldigt tilltaget med tid för de få unghästarna då Mads ska göra fyra starter där.
Jag själv har starttid kl.19.16 i MsvA, klassen är klar vid 21 och så är det lång resa hem till Ekelund efter det.
På träningen idag tyckte Mads iaf att R var mycket bättre och kortare redan ifrån start, vi jobbade med galoppen, piruetter och gjorde en serie med 3:orna samt en uppridning med halt.
 
Förutom min egna pålle har jag ridit tre andra hästar även idag, två av de jag red igår och så en väldigt fin men mycket grön 3-åring. Lite kär blev jag allt i henne :)
Var dock smått skraj till en början då den "kunde ha lite sadeltvång" :/ av alla svårigheter en häst kan besitta är detta vad jag gillar minst. Och efter alla resor med vår Poseidon så är jag inte superkaxig.
Fick dock jättebra hjälp från Mads och insåg hur alldeles för mesig man varit med våra egna i början, "- Men rid på spåret för h*lvete!" Den rörde sig riktigt fint och var inte heller så himla stor.  Så det var helt klart dagens mest lärorika pass!
 
På tisdagar är det även Yoga på schemat så innan lunch dök det upp en Yoga-lärare så det var bara att byta om och möblera om i loungen så vi kunde köra ett pass. Första gången jag testar och tror verklige att det kan vara av nytta!
Nöjd kille fick beta lite gräs efter träningspass och dusch!
 
Kram Madde
 
 

Träning

Publicerat: 2015-05-11 Kl: 22:57:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Ja ny vecka har startat och känns helt ok trots sjukstuga i stallet. Uranos misstänkta hov böld har kommit fram så förhoppningsvis är han snart på banan igen.
Siri har ett fult skär sär på insidan av armbågen högt upp och är ju då också halt förstås. Men förhoppningsvis så blir det snart bra.
Mickas ben ser ganska ok ut så jag hoppas att han snart är igång också igår tog Jocke bort fränet i knät.
 
Helios har fått en liten paus från ridskolan och ligger i trimning inför sista omgången i div I.
Så idag bar det av till Segersta igen. Hade med mig Rangun åt Madde som redan var på plats och tränade själv för Mads. Fick mycket bra hjälp med bytena Mads tyckte att han var mycket finare idag än i torsdags.
Jag måste få honom mycket snabbare på hjälperna så det var skritt galopp skritt galopp många galoppfattningar blev det. Han är mycket noggrann Mads och lämnar inget åt slumpen.
Så mycket lättare när man blir påmind hela tiden om att släppa benen - inte klämma - snabb att reglera på handen- snabb på hjälpen ja ja skam den som ger sig bästa Siv kom förbi då hon skulle träna efter mig och tyckte Helios såg jättefin ut.
Vad vore ridningen utan träning och den fantastiska Mads.
 
Bygget flyter på i ridhuset och isoleringen är på väg- fick jag på mailen ikväll. I helgen ska det byggas nytt pool däck bakom huset så det finna att göra på gården.
Det ska även hinnas med att fixas hagar nu när det börjar grönska.
Svårt med utfodringen nu när det finns gräs en del hästar är inte så hungriga när de kommer in.
 
Ny dag och nya tag imorgon då ska jag sätta igång Melete igen samt kolla Demeter.
Lång väntan på föl visst är det en härlig bild på Leukothea o Amphitrite denna bild har några år på nacken men vår fina Thaleia har nu börjat att fylla i juvret och jag hoppas verkligen att hon ser till att föla innan våra meetings här på ridskolan...
Ann
 
 

Good day 😋

Publicerat: 2015-05-11 Kl: 20:35:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun fick skritt av runt gården efter vårt pass för Mads :)
Ett mycket givande pass och det vore ju kanon om ryttaren kunde behålla denna ridning utan en gapande dansk på marken.. 
Han blev kanonfin min älskade häst och känns så himla bra att få hjälp igen imorgon och så tävling på onsdag. 
 
 
Han får bo i en superstor box i utestallet under dessa dagar. Verkar vara en rätt nöjd kille. 
 
Som sagt så är jag u på Segersta dessa tre dagar för att få bra träning, inspiration och en ordentlig kick-start för både mig och Rangun då det känns som vi kört fast lite och ett träningspass i veckan är långt ifrån tillräckligt. För att hålla ner kostnaden för dessa dagar är jag där hela dagarna och jobbar med allt vad som förekommer på anläggningen.
Mycket bra deal tycker jag, man lär sig massor av att se bra ridning och så har jag även fått rida flera fina hästar idag på fm. En väldigt trevlig ponny och två hästar (mycket stora sådana). Samt då även fått lite hjälp av Mads på dessa hästar - alla tre nya för mig även om jag sett ponnyn tränas tidigare. 
 
Förutom riding har jag borstat hästar, sopat, krattat, mockat, putsat osv..
 
Nu ska jag sova ordentligt och vila upp kroppen iför morgondagens bestyr.. Var ganska tufft för ländryggen (kallas den så på människor?) :/ att rida Rangun idag..
 
Kram Madde 
 

Maskrosmums!

Publicerat: 2015-05-10 Kl: 21:46:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nöjd Millis får maskrosor! 😍 
 

Nya elever :)

Publicerat: 2015-05-10 Kl: 14:20:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår var jag iväg och hade träningar hos Ylva utanför Södertälje igen :) Tyvärr kunde hon och hennes döttrar inte själva vara med då de var på ponnyhopptävling i Vingåker men det rådde inge brist på ekipage för det. Fick träffa tre nya ekipage varav den ena en väldigt fin avkomma till vår Arrobell, ett 7årigt vackert isabellsto med vita strumpor och bläs. 
 
Kul med så många som vill vara med och träna för mig, igår satt jag även upp och provade fyra av de fem hästarna. Jag själv tycker det är jätteviktigt att ha en tränare som kan och vill sitta upp och känna/hjälpa till att ta igenom eventuella problem. 
 
Idag har lag ledig söndag som spenderas i mycket lugn tack och med lite sovmorgon :)
 
Imorgon åker jag till Segersta tidigt som tusan och ska spendera tre dagar där med Rangun, jobba och få hjälp med träning. På onsdag är det tävlingar där och jag ska då starta MsvA med honom.
 
Kram Madde

Äntligen...

Publicerat: 2015-05-08 Kl: 22:56:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bra dag idag. Ridit bästa Bosson som är så kul att rida han har tyvärr fått stå åt sidan detta året men denna veckan har han fått två dressyrpass och riktigt fin. Han är nog den mest oliksidiga av våra hästar för våra elever. Men han har känts så fin bjudit bra in på båda tyglarna men det krävs att man är stadig.
Så var det ju tävlingsdags ikväll. Nu är vi färdigkvalade till MSVB jag o Helios! Samt placering i Eskilstuna. Extra kul att vi var två Anna på Werra åkte med i trailern och vi red på exakt samma procent och samma placering. 5:a blev vi båda två.
Helios kändes fin på framridningen fick inte till det helt på banan och red fel igen......men i det stora hela så var det inga missar men jag behöver verkligen tävla mera så att jag rider lika på tävling som träning.
Stort tack till Mads som peppade mig att åka iväg idag!
Ska nog se till att alltid få ett träningspass dagen före tävling för Mads.
Nu är jag trött!
God natt
Ann
 

Bra kväll!

Publicerat: 2015-05-07 Kl: 22:16:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket härligt vårväder att stå ute på utebanan o ha lektioner i 😊☀️
Även om det ett par gånger kom lite moln med några regndroppar så gör ju inte det så mycket. 
Mina grupper fick idag rida en lååång bana - samma som vi red för Erik i tisdags med 14st hinder! 
Tyvärr var det flera som inte dök upp i en av grupperna, så himla trist när de inte avbokar för hästarna får gå ojämnt och som idag hade jag gärna haft vissa av ryttarna på andra hästar om jag vetat att några ej skulle dyka upp.
Även om det är kort inpå lektionsstart - hör av er via sms så kan man hinna möblera om i listan ändå. 
 
En en tårta lyckades det bli 🎂 pappa lyckas som vanligt dyka upp som gubben i lådan just när sånt händer.. Jubel! 😜 De var vår egna Jossan som föll, visserligen landade hon nästan på fötterna men tårta får det allt bli! 
 
Kram Madde
 

Stanna upp och tänk efter innan..

Publicerat: 2015-05-07 Kl: 13:25:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Att ta på sig allt som går dygnets vakna timmar och använda tankesättet "vila kan man göra när man är gammal" eller t.om i graven" har jag bittert fått äta upp och inse att om man ens ska orka bli gammal så får man lov att prioritera vad som är viktigt och inte.
Min sambo har såklart tjatat länge men inte lyssnar jag på det OCH jag har inte tid att gå på nått gym för att stärka kroppen på rätt sätt. 
Jag talar vitt och brett om för mina elever om vikten av att stärka kroppen och att stretcha (!) 
Lever jag som jag lär? Nej.. 
 
Hädanefter är det slut med att slita på kroppen mer än absolut nödvändigt - den är mitt arbetsredskap och att syssla med något stillasittande jobb är nog inte min melodi. Förlåt Anders - ska lyssna bättre från och med nu..
 
Som jag skrivit tidigare har jag tagit tag i att besöka kiropraktorn - första gången för två veckor sedan. Vid andra besöket förra veckan ville hon att jag skulle känna efter och komma tillbaks först efter två veckor. Men då det kändes sådär i tisdags och jag trolugtvis inte kan fören fre nästa vecka fick jag en tid igår. 
Tur att hon hade tid för hade jag kört på något dygn till hade det troligtvis varit väldigt mycket sämre - jag som redan tyckte det var rätt illa.. 
Man inser att man tål mycket smärta då jag gångerna innan tyckt det bitvis varit fruktansvärt och gårdagens behandling var betydligt värre. 
Jag balanserar tydligen på en skör tråd för hur mycket stryk kroppen står ut med så nu blir det skärpning. Så fort den värsta smärtan är över ska jag se till att träna, och innan dess stretching av höftböjaren och bröstmusklerna som är väldigt spända och drar fram mina axlar.
Värktabletter ska ätas ( jag som hatar piller) 😣 jag har dock mycket starka grejer hemma sedan jag blev sparkad förra vintern. 
 
Idag har jag "tagit det lugnt" genom att låta bli ridning, har haft tre privatlektioner och planterat lite blommor jag köpte igår utanför stallet. 
Nu är jag o mamma påväg till Segersta med Helios och Rangun. 
 
"Tänk efter före"
 
Kram Madde 
 
 

Nu kommer värmen...och här händer det grejer...

Publicerat: 2015-05-06 Kl: 23:05:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen idag har arbetet påbörjats i ridhuset. Vi ska isolera! Jippiiiii!
Men det kommer ju ta ett tag innan det är klart, meningen är att  taket ska vara klart innan sommaren.
 
Många byggplaner har vi och det ska bli ett spännande år.
 
Vi kommer även att utöka verksamheten med flera rid grupper och kurser. till att börja med kommer vi att starta upp en grupp för de mindre barnen på söndagar kl.16-17.
 
Planen är också att erbjuda barn och ungdomar prova på ridning till rabatterat pris under resten av terminen.
 
Imorgon är det dags för träning på Segersta . Mads är hemma från tävlingarna i Tyskland så äntligen träningsdags.
Ann
 

En olycka kommer sällan ensam....

Publicerat: 2015-05-05 Kl: 22:46:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår så skadades vår nya stjärna Stonehaevens Micka. En av hans nya hagkompisar Marko ville vara själv med Ceasar i hagen så han jagade helt enkelt ut honom.
Micka, Mickis eller Mike vi har inte enats om hans smeknamn.....försökte då hoppa ut och lyckades inte så bra med det då han stöp på huvudet som han skrapade upp samt fick ett fult sår ovanför höger framknä.
Då detta sår gick ner i knäleds bursan har vår veterinär Tove idag fått lägga ett drän i knät. Ser inte så kul ut när man gör det. Han är bandagerad så att han inte ska kunna böja på knät och står nu på smärtstillande och pencillin.
 
Så typiskt vi hade tänkt att släppa ihop de tre nya hästarna med resten av valackerna i går men nu får vi avvakta.
Vi får helt enkelt fundera ut hur vi ska göra med de andra två. Hade bestämt att vi skulle släppt ihop dem men då det var kaos vid utsläpp i söndags fick Kaarat en liten sårskada på ett bakben (ser inte så farligt ut som tur är) men då ville vi inte att det skulle bli massa spring.
Typiskt för annars hade det kanske inte hänt att Micka skadats.
Den där Marko behöver ju tuktas och det tror jag att Aztor skulle sett till att han höll sig på mattan.
Så vi får se hur det blir.
 
Men lite roligt har vi trots allt haft idag då Erik Berggren var här i förmiddags och vi hoppade en hel del av lektionshästarna. Jag red Jaqueline och Helios och Jossan W-T Madde red Siri och Marko.
Super nöjd med hoppningen som gick kanon känns så enkelt nu för tiden trots att jag inte hoppat sedan sist som var 3 veckor sedan.
Nu ska här sovas......
Ann
 
 

Jobbig start på veckan...

Publicerat: 2015-05-05 Kl: 22:37:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Veckan är i full gång och börjades med att en av våra trotjänare fick somna in och galoppera vidare i Trappalanda ❤️
Allas vår Gordgeous Boy "Gordon" har fått vandra vidare då hans hovben inte längre höll för honom. Hovbroskförbening är vanligt hos hästar och mer i vissa raser samt stora/tunga hästar. Han fick diagnosen för många år sedan och många hästar lever med det utan bekymmer. Med honom har vi fått skära ner på hoppningen och varit extra noga med vilket underlag han går på. 
Han svarade inte på den sista behandlingen/chansen han fick nu och då ska han inte behöva ha ont längre. 
Tack vår fina lilla gangster Gordon ❤️ 
 
Som om inte detta vore nog jagade Marko igår ut Micka ur hagen vilket resulterade i ordentligt mörbultad häst då han hjorten kullerbytta. Skrapat hela huvudet och sina framknän, särskilt det ena var illa. Idag var Tove vår veterinär här och satte drän och gav honom ett superbandage! 
Vi tror och hoppas att han ska bli helt återställd .. Ett riktigt elefantben har han fått för att han inte ska kunna böja och röra på benet nu de första dagarna.. 
 
Som pricken över i känner jag mig dessutom halvt överkörd då rygg/skuldror och nacke spelar mig ett ruskigt spratt. Ländryggen blir något bättre efter en stund på hästryggen men det andra har bara blivit värre och värre under dagen. Nackspärr delux 😓 
 
Får avsluta med något positivt iaf! Jag hoppade Marko och Siri för Erik på fm och det gick kanon!!! Superkul!
 
Kram Madde 

Tack för den här tiden.......

Publicerat: 2015-05-05 Kl: 22:32:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår så fick ju vår fantastiska Gordon - Gordgeous Boy galoppera vidare till Trappalanda. Med stor sorg då han varit hos oss sedan han var 4 år.
En speciell ponny i mångas hjärtan. Lärt många små barn att rida och att vara bestämd. Då Gordon själv var en bestämd valack som det gällde att hålla efter på lektionerna.
Varken Jazza eller Grappan var så förtjust i honom så det gällde att som ryttare hålla avstånd på lektionerna.
Han hade problem med hovarna och till slut så funkade det helt enkelt inte.
Konstaterades för länge sedan att han hade hovbroskförbening och därför fick han aldrig vara med och hoppa när det var lite högre hinder för att spara på honom.
I övrigt så var det hans stora talang vet att Ylva som vi köpte honom av hade lös hoppat honom 1.30 som han klippte utan att blinka.
När han var ung så var han ute och tävlade hoppning med Alwa Åbrandt som hade honom som favorit. Deltog i allsvenskan bla.
Men det fick sedan bli fokus på dressyr där han varit ute och tävlat  en hel del tom LA:1 med Ebba Ottosson. Samt även där deltagit i allsvenskan i dressyr.
 
Vi kommer alltid att minnas denna speciella ponny som dessutom var en new forest som är min favorit ponnyras och jag själv har tävlat hans farfars far Smedhults Cavat när jag var liten. Vi hade en annan fantastisk ponny Armstrong också new forest som var Maddes första tävlingskompis och gick på ridskolan han var efter Värends Pedro som var Gordons mormors far. Lite nördig information men när jag var "liten" så var jag expert på new forest hingstar. Åkte till Stockholm och satt på biblioteket där och läste stamböcker och forskade på "mina" favorit ponnyer.
 
Det finns många som genom åren haft Gordon som favorit här på ridskolan och han har haft förmånen att ha dessa ungdomar som pysslat om honom med det lilla extra.
Ann
 

Helgen är över....

Publicerat: 2015-05-03 Kl: 22:11:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har det varit ännu en helg i 150 km/tim. ICA har varit här på kurs fredag-söndag. Kul som vanligt de är så duktiga att rida och de är så nöjda och positiva.
Mickis var med i helgen och skötte sig alldeles utmärkt. Vilken fin häst vi köpt.
Känns som att vi har mycket välridna hästar just nu.
Nu hoppas vi på sol och värme för jag har haft mössa och vinterjacka + dun väst på mig hela helgen.
 
Ann

Sol ☀️

Publicerat: 2015-05-03 Kl: 16:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun värmer sig i solariet hos Tomas på Horseworks tidigare i veckan :)

Hemmatävling

Publicerat: 2015-05-01 Kl: 23:23:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såhär tjusig var Siri idag! Ska se till att skaffa ett nytt träns till henne, idag fick hon låna Kirres träns men med Meletes pannband 😁
65% red vi ihop, hon känns obalanserad och inte alls redo men hon är ju inte helt igång efter vilan tycker jag... 
I min mening rätt bedömning på min ritt men enligt de som tittat på många ekipage så tyckte de jag fick väldigt snålt betalt. Bedömningsport... 
 
Vi blev några poäng ifrån placering, fick en onödig 4:a bland annat. 
 
Kram Madde
RSS 2.0