Full speed!

Publicerat: 2011-11-30 Kl: 19:15:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag hunnit med ganska mycket tyvärr inte det jag stressat extra mycket för att hinna till :/ - besviken pojkvän/sambo då han förstod att jag inte skulle hinna komma hem och följa med till våra vänner för att ge present till deras senaste tillskott i familjen - en liten flicka :)

Hela sex hästar har jag iaf ridit, eller ja fem har jag ridit dagens första häst - Hera longerade jag och sedan satt jag på henne för FÖRSTA gången!! Duktig tjej :) Två gånger satt jag på henne och hon skötte sig exemplariskt, nästa gång ska jag ha med någon som kan leda runt mig lite om det fungerar bra.

Här kommer lite bilder ifrån gårdagens "photo shoot" med Hera på utebanan


En del päls har hon redan fått, inte alltför lång men väldans tjock!

Tjusig i knoppar, andra gången hon har det i sitt liv. Första var vid fölmönstringen.

Är hon inte fin?
Väldigt "färdig" och välväxt för sin ålder tycker jag, snygg att titta på och hon ser så vuxen ut.
Hon är alltså född 2009 så hon är 2,5år men hästar "fyller" alltid vid årskiftet så hon är ju snart tre.
Jag mätte henne igen och hon mäter nu, med vår gammla halvskraltiga mätpinne hela 166cm. Jag ska nu försöka mig på en liten video liknande Poseidons så jag kan lägga ut en annons på henne snarast - vi har för mycket hästar! (även om hon är fin)

Efter Hera var det Poseidon som fick sig ett pass i ridhuset och det var ett tag sedan nu, han hade en ganska lugn vecka förra veckan, gick ut ett pass och så tömkörning med Fia.

Sedan fixade jag färdigt vårt lilla stall innan jag hämtade in två busfrön - Navange och Elton och red båda dessa i ridhuset. Fixade äntligen så att vi har en radio i ridhuset nu, så trist att sitta och rida själv i det tysta och den fina ljudanläggningen som finns går det nog ej att få in radio samt att den är mkt bökig att sätta igång :/

Elton - ljuset i tillvaron - gick som vanligt väldigt bra, detta betyder dock inte att vi inte har saker att träna på men han är verkligen en störtskön individ!

Sötaste Elton i början av sommaren..

Pappa lagade lunch som jag sedan intog i hyfsat hög fart innan jag kilade ut och fortsatte med Rangun, borsta och linda sedan upp på skritten 30min under tiden mockade jag hagar och fodrade samt ströade i stora stallet. Mamma och Fia blev såklart försenade på hoppträningen för Pether därför fick jag rycka in i stora stallet också. Mamma kikade när jag red Rangun och sedan var det bara Rocco kvar, han var riktigt fin ända tills jag bara skulle ta högergaloppen en sista gång DÅ skulle syster såklart dra in nån kardborre - typ vante eller nått - så Rocco tvärvände och den hästen kan vädna på en femöring. Aldrig varit med om en så fruktansvärt snabb häst, blir lika förvånad vajeg gång att jag lyckas sitta kvar på vilden.
Efter denna händelse var han inte lika trevlig längre så vi fck göra det bästa av situationen, han var ganska trött och svettig också, innan jag sedan tog in honom. 10min på skritten fick det bli för Rocco medans jag ryktade Rangun.

Jag har fått mail ifrån mina två vinnare i tävling nr 1 så så fort jag skickat paketen ska jag avslöja här i bloggen vad det innehöll :)

Jag har fått in några bidrag till tävling nr 2 men skulle var kul med FLER!

Kram Madde

Birthday celebration!

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 21:45:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fyller man alltså hela 23år! Tiden bara rinner iväg och inte blir man yngre minnsan men jag ska väl inte klaga än.. men om några år så :P

Mamma, pappa, syster och farmor har varit här ikväll och fått sig en god middag made by me och Anders :) Cous cous gjord i kycklingfond och till detta baconinlindad kycklingfilé fylld med basilika cremé samt rökt älgstek, sås gjord på grädde och trattkantareller.


:D

Tove Björksten har varit hos oss idag och tittat på lite inackorderingar samt Limits rygg.. Jag fixade Hera för lite foto/film imorse också som ni ska få se så snart jag laddat upp dem på datorn! Riktigt fin blev hon iaf :)

Kram Madde

Tävling nr 2

Publicerat: 2011-11-28 Kl: 10:00:00 | I kategori: TÄVLING! | 5 kommentarer

Ja tycker vi kör på med en ny tävling på en gång nu när jag har lite ideér!

Nästa tävling blir lite annorlunda..

DU mailar mig: madde_8813@hotmail.com din bästa/snyggaste "matchningsbild" på dig och din häst/ponny samt lite info om dig, hästen och tillfället då kortet togs :)


Jag och Rangun i blå/gul matchning

Vinnaren får sin bild publicerad här i bloggen och även en länkning till din blogg - om du har någon :)
Känns som att alla har bloggar idag..

Hoppas på stort deltagande!
Själv är jag extrem "matchare" har tonat ner mig lite de senaste åren men tycker fortfarande det är kul och lite viktigt att det passar ihop.


Svart och beige på Helios

Lycka till!!

Maskerad-dressyr!

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 22:19:44 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Som några säkert vet så ska jag ordna en maskerad-dressyr den 10 december hemma på Ekelund!

Mer info och anmälan finns på anslag i stallet samt på vår hemsida: ekelunds-ridskola.se

Detta är något jag gärna själv skulle vara med på men vem ska då annordna kalaset?? :P

Många verkar ha "dålig" fantasi med vad de ska klä ut sig och sin häst till.. Det är ju BARA er fantasi som sätter gränserna!!

Jag har här nedan lite bilder mer tips på utklädnader!


Vi startar med en smått galen bild på mig själv och Helios vid en maskeradhoppning för ett antal år sedan. Ett tips - Skippa klackarna :P


Bild jag hittade på nätet ifrån Globen..
Hehe ja kommer nån in sähär med sin häst så kan jag nog garantera en vinst i maskeradtävlingen!!


Riddare?? (Google)


(Google) vet inte vad de ska föreställa men lite kul var det - SJÄLVKLART får man ej rida utan hjälm som de gör på denna bild.


(Google) jag tror de ska föreställa två hundar :P


(google) En liten ponny som Rudolf


(Google) EXTREMT söt! Ballerina ekipage..


(Google) haha.. detta ser ut som är jag och Fia klädde katterna i våra dockkläder när vi var små!!

Ja det var som sagt lite tips!!

Någon som har fler ideer eller roliga bilder att dela med sig av?

Förutom dressyrtävlingen, LC:1 och LB:1 kan man rida, så ska jag även ha en "Julklappshoppning" den 22 december på Ekelund. Då väljer man höjd och rider en sk Clear Round - rider man felritt får man rosett och jag lottar ut två "hästklappar" bland de tävlande under dagen.

Till båda dessa tävlingar har jag beställt hemm lite roligare och annorlunda rosetter!!

Kram Madde

Första tävlingen avslutad!

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 21:46:30 | I kategori: TÄVLING! | 0 kommentarer

Då är det dags att presentera vinnarna i tävlingen "Hästklappen"!!!
Var ju inte supermånga deltagare och VINNARE BLEV "Helena"
Man behövde ju inte skriva ngt rimm men blev mycket förtjust i detta!
"Ni gjort mig till en lycklig tjej
med Zephyros, trots handikappen,
är den bästa hästklappen!
"

Jag har även lottat ut ett litet extrapris som gick till signaturen "Lotta"

De två vinnarna får kontakta mig via mail: madde_8813@hotmail.com så att jag kan skicka era "klappar"
Paketen förblir hemliga tills jag vet att de kommit fram - ska ju vara en överskning :)

Kram Madde

Dressyr på TV!

Publicerat: 2011-11-27 Kl: 16:21:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag hann se slutet, de fyra sista ritterna på SVT 1 ifrån Globen nu alldeles nyss! Dubbelt svenskt i toppen!!!!

Helt amazing!!

Patrik Kittel vann på sin andra häst Toy Story

Tror han fick 79,5%
Jag tycker absolut det var den bästa ritten av de få jag hann se, såg ju inte Isabells ritt tyvärr. De hade nån liten miss men idet var överlag riktigt bra och speciellt travdelen var kanon, som vanligt med hans hästar så visade hästen fin passage och piaff samt övergångar - Partiks absoluta paradnummer :)

Tinne Vilhemson - Silfven knep andra platsen med Don Auriello

79%
VÄLDGT FIN häst!! De visade fina rörelser och speciellt även här ett fint travprogram MEN jag tycker även det var lite för mycket missar och att han ibland blev lite låg i formen. Han är ju bara 9år så han saknar ju självklart en del styrka innan han blir helt på topp. Verkligen ett framtidslöfte för Svensk dressyr! Och hur enomt är det inte att ha två svenskar på första och andra plats i denna tävling? :D

Kram Madde

Då var det dags igen..

Publicerat: 2011-11-26 Kl: 17:55:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

På med partyblåsan - kan knappt andas nu när jag sitter ner :/ hehe "vill ma vara fin får man lida pin" dessa ord ekar i mitt huvud varje gång det är något som är jobbigt obekvämt när man vill se bra ut. Pappa sa ALLTID detta när han torkade mitt hår med hårtork och en borste då jag var liten och man gnällde över att det gjorde ont när han drog borsten genom håret :P

Har ett tema på mitt födelsedagsparty: Färg, spets och höööga klackar det sista lär jag absolut leva upp till iaf :) Ska ha ett par skyhöga kilklackar kvällen till ära :) men som sagt jag fyller inte förenn på tisdag så jag firar lite i förskott!

Idag åkte jag iaf mot stallet starx före halv tio, hämtade upp Ebba på vägen och sedan mockade vi och jag lyckades få med mig Ebba på Elton och vi red ut en sväng i extrem blåst - INTE skönt :/

Rocco fick gå på skritten vilket ha gjorde mycket bra, han har inte gått där på ett par veckor då jag inte litar på honom eftersom han ofta "lever rövare" med bocksprång osv på bandet. Idag gick han dock som ett ljus :)

Sedan lektion för Ebba på Gordon - HOPPLEKTION! På Ebbas egna begäran vilket hon ska ha en extra guldstjärna för!

Jag byggde upp en trestudds på ena långsidan, på andra långsidan två sockerbitshinder på böjt spår och sedan la jag vattenmattan mitt på medellinjen som hon fick rida över på "A-volten". Gick mycket bra :)


Jag och Limit över muren i sommras!!

Det du Ebba!! Nästa gång så ;P
hehe

Kram Madde

Middag för fyra

Publicerat: 2011-11-25 Kl: 23:33:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just hemkommen ifrån en trevlig middag med Anders, Josse och syster på Ming Palace här i stan. Anders hade först bokat bord för oss två på Papas Tapas men så ville syrran och Josse med och de hade inte plats så då fikc vi ändra planen..

Idag har jag och Fia varit själva stor del av dagen i stallet. Pappa åkte tidigt med två hästar till Strömsholm, Thaleia på återbesök med sin opererade hov - hon  kom hem med en "toffel" ser urkul ut :P Limit fick följa med för röntgen.

Pappa var inte tillbaks fören vid halv två och mamma åkte även hon tidigt för VIP-dag på Globen för tränare så henne han jag endast hälsa på imorse..

Jag och Fia fixade stallet och jag fick åka med pappas hund Ross till veterinärboden i Åker då han troligtvis dragit på sig nån form av skabb :/ Blä! Hundstackarn kliar sig hela tiden.. Detta spektakel tog två timmar då jag även skulle till Apoteket för att hämta ut medicin, vad är det för allvarligt fel på de som jobbar på Apoteket i Mariefred?? Tar sjukt lång tid!!!!


Haha vilken härlig bild ja hitta på Rossen - eller mitt nya smeknamn - Skabbe hehe..
Denna tog jag dagen före midsommar 2010..

Jag red Rangun en kort stund på morgonen i ridhuset och sedan skulle jag och Fia ta en lugn tur ut på Rocco och Mille men den blev ganska lång ändå, visserligen ganska lugn med mycket skritt men Roccan fick ju jobba extrem hårt igår, inget som märktes av på  honom idag inte. Massor ave energi och på vägen hemåt igen la han i högsta växeln och skrittade på av bara den så han verkar minsan inte känna av gårdagens pass som sin ryttarinna inte. Jag har ganska mycket träningsvärk i lår, rumpa och ljumskar! Då vet man att man ridit ordentligt iaf!

Red även ett dressyrpass på Navange och han är verkligen en "quick learner" han verkar (nästan helt) ha förstått att det är färdigsprunget med nosen i bringan :P Duktig och FIN pålle, han fick sig en ordentlig omgång med ryktborsten idag också. Blir ju lite si och så med just rykten när man har många hästar att hinna rida tyvärr, jag gillar att rykta - är så härligt att slå ur skrapan på gången och se allt stöv man fått bort samt den fina blanka pälsen som blir efter en ordentlig rykt :D

En bra ryktborste är A och O för att få till den rätta glansen i pälsen..
Till den använder man, enligt mig, bäst en ryktskrapa i metall :)

Tänkte upplysa er läsare om att jag tänkte publicera tävlingens vinnare på söndag! Så än finns tid att anmäla för er som inte gjort detta :)

Kram Madde

Härlig respons!

Publicerat: 2011-11-24 Kl: 20:56:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Kul med sån respons på min första tävling här i bloggen!! :)

Idag har vi alltså varit hos Pether igen, äntligen!! Jag fick premiärvisa Rocco och rida av bara f*n kan jag säga, Roccan var geomblöt - en underdrift nästan haha.. Det rann av svett så imorgon kommer han nog vara ganska mör i kroppen.. Får bli en lång promenad ut i skogen för hans del imorgon.

Dagens pass för Pether var iaf GRYMT bra, han är helt amazing i sin sätt att undervisa och förklara. OCH framför allt att få ut det absolut bästa ur varje ekipage. Men som sagt man får RIDA och det är JOBBIGT - men det är så verkligeheten ser ut, det finns inga genvägar.
Jag fick idag jobba med att få ut halsen - inte dra i tyglarna :/ - och få igång honom mer för skänkeln. Han ska ridas för skänkel och säte INTE handen.. Högerhanden är ju svår som tusan i högervarvet, men jag är väldigt medveten om detta och tänker på det iprincip hela tiden då jag rider!

Rangun på Arphus i april tidigare i år..

Elton var jätrefin och duktig idag vid vårt lilla dressyrpass i ridhuset, jag kunde rida ut halsen och formen riktigt bra :)
Red även Lady på morgonen innan avfärden till Arphus, och även hon var finfin!

Kram Madde

Första TÄVLINGEN i bloggen kommer HÄR!

Publicerat: 2011-11-24 Kl: 11:00:00 | I kategori: TÄVLING! | 15 kommentarer

Nu har det äntligen blivit dags för den efterlängtade "bloggtävlingen"

Vad tävlar ni om?
- En i allra högsta grad hästig julklapp!


Vad klappen innehåller blir en glad överaskning men jag tror inte att vinnaren kommer bli besviken :)

Hur vinner man då klappen?
Enkelt (enligt mig iaf, tycker vissa har så krångliga regler och det orkar jag inte författa ihop :P )
Du kommenterar detta inlägg med "Hästklappen"
Du måste även skriva under med ett namn, måste inte vara hela eller ditt eget men detta för att jag sedan ska kunna presentera vinnaren och så får vinnaren kontakta mig så jag kan skicka/överlämna paketet!

Lycka till!

Kram Madde

Dagens fråga!!

Publicerat: 2011-11-23 Kl: 20:46:17 | I kategori: Dagens Fråga | 7 kommentarerBara en månad kvar till JULAFTON!
Känns så konstigt med all julreklam på tv osv det är ju ingen snö eller julkänsla alls tycker jag.. Sedan missade ju jag julen förra året då jag var borta hela december och inte kom hem fören på juldagen, så det är ju två år sedan jag "kände" julen på riktigt.

Min fråga denna gång är:

Vad önskar ni er mest av allt i jul?

Det måste ju inte vara hästiga svar..

"Kvack kvack" hmm

Publicerat: 2011-11-23 Kl: 20:40:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj och god kväll allesammans :)

Idag har det verkligen varit pisstrist höstväder, kändes som att det aldrig blev riktigt ljust, Grått, halvdassigt mörkt och duggregn..
Mamma och jag red ut i detta regn på morgonen med Demeter och Poseidon. Gick bra men idag har mamma pratat med Tove som fått svar på bakt.provet hon tog på Demeters ben förra veckan och det var inga goda nyheter :/ Massa ilskna bakterier som växte så fint där så nu ska hon, precis som i början av året, få specialbandage på natten och penicilin.. Troligtvis så är hon så extremt känslig så det kan räcka med ett litet sår som det kommer in bakterier i så tar de genast fäste..

Fina Demeter..

Det känns motigt med många hästar nu.. Hera är halt i trav vid longering och vi kan inte hitta var problemet sitter, vi hoppas på hovböld då detta tydligen är vanligt förekommande i höstleran i år.
Rangun däremot verkar nu vara helt ok, varkade ju så redna för någon dag sedan men tyckte att han lika gärna kunde få vila med promenad på skritten ett par dagar till för säkerhets skull. Han är tillbaks med besked - kändes toppenfin idag MEN jag "fick" ju tyvärr inte rida så länge. Nöjde mig efter ca 20min jogging :)

Navange var också finfin idag, ska bli så intressant att få igång honom ordentligt och se hur långt han kan gå.

Kram Madde

hoppträning för Erik!

Publicerat: 2011-11-22 Kl: 20:44:58 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Elton hoppade så bra idag!! Lilla hjärtat mitt :D Erik  verkade mycket positivt överaskad och hans teknik förbättrades avsevärt efter att vi travhoppade en lite högre kryssoxer med travbom framför..

Måste få nån som kan filma den lilla stjärnan nästa gång!

Rocco fick också hoppa lite små sockerbits hinder i trav idag, duktig pålle och han blev både svettig och lite flåsig. pappa har även skott honom idag så nu har han nya fina skor, han sliter dem extremt så pappa måste sätta på helt nya varje skoning :/

Navange var vädligt fin idag också, men systeryster är mycket missnöjd och skeptisk till denna stora häst. Och ja visst blev han inte vad vi trott och önskat, fel på många sätt men ibland gör man minder bra köp. Däeremot en mycket fin häst, om än fel för verksamheten, och jag ska nog bevisa för Fia att han kan och då får vi se vad hon säger sen när han är igång, "väldresserad" och hoppar hus!! Haha!


Hoppning i sommras..

Så till en liten fin kommentar på mammas inlägg efter sin kurs..

Postat av: Ingunn

Roligt att läsa om kursen och jag kan tänka mig att vackra Arrobell imponerande som vanligt!
Det är bra att vi vanliga motionsryttare får veta och bli påminda om hur träningen ser ut på högre nivåer, det är lätt att tro att ju duktigare man blir ju mer krummelurer rider man på träning men så är det ju inte alls utan nästan tvärtom. Hög nivå kräver massor av grundträning, så är det nog inom alla dicipliner. Jag har ett förflutet som yrkesmusiker och där var det samma sak; många timmar varje dag med skalor och enkla övningar men med stora krav på kvalitet, det var enda sättet att få de svåra sakerna att fungera.
Tycker att vi lektionsryttare borde tänka mer på det och inte "sura" över att vi aldrig får träna de högre skolorna!

- Tänk vad trevlig med en ryttare som förstår "jobbet" och hur mycket timmar det faktiskt tar!! TUMMEN UPP! :DKram Madde

Önskningar

Publicerat: 2011-11-22 Kl: 20:31:49 | I kategori: Maddes önskningar! | 0 kommentarer

Ja har idag kommit på några fler önskningar till födelsedagen som närmar sig med stormsteg, har inte bjudit in all släkt osv än :/ Spark i baken Madde!


Ridstrumpor går åt i mängder!!
Älskar dessa ifrån Equiline, finns även med orange text som är om möjligt ännu snyggare :)


Mössa är en MÅSTE på vintern!
Har redan tre "stallmössor" men man kan inte ha för många och det är ju alltid snyggt att kunna matcha :)
Denna är en Kingsland mössa ifrån årets kollektion..


Finns det några bättre skydd än de ifrån Professional Choice??
Sitter som ett smäck och är mycket hållbara, hade ett par sådana på en ponny jag red när jag var yngre.
Nu finns det dessutom i ruskigt många snygga färger!
Dessvärre dyra men det tar man igen på hållbarheten - garanterat :)

Så en "ohästig" önskning..

Hittade ingen bild på sängkläder i denna färg så fick bli en bild på färgen istället..
jag är alltså på jakt efter vinröda/rubinröda sängkläder som kan matcha vårt nymålade sovrum :)

Kram madde

Nöjd med starten på veckan trotts att den inte blev som planerat..

Publicerat: 2011-11-21 Kl: 21:43:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag skulle vi ju åkt till PETHER!!! Men en timme innan vi skulle åka fick Fia ett sms att han råkade vara i Danmark!! Smått hopplös - tur att han är så bra så man får bara gilla läget :/ Ska iaf dit senare i veckan istället :D
Rocco som var så fin och blank efter gårdagens tävlingsputs fick nu "bara" visa upp sig i ridhuset hemma.. han var iaf riktigt fin!!! Åh äntligen känns det som att jag kan rida honom som en normal häst :P Min lilla turbopålle..

När vi var färdiga med stallet satte jag pappa och mig själv på att påbörja uppgrusning av gången i utestallet som sett ut som ett månlandskap på tok för länge.. Ett antal timmar senare och många många tunga kärror med grus är gången nu skitsnygg rent ut sagt! :D Nu hoppas vi att den ska få se ut så här och att det inte grävs nya kraterhål av uppställda hästar på gången..
MEN jag fick ett mycket bra tips som jag ska ta med mig och tipsa de som har grävmaskiner till hästar om - GUMMIMATTA! man skaffar alltså en gummimatta som man lägger ut under hästens framhovar då man ställer den på gången. Tydligen så har de flesta sådana vid större tävlingar där det är uppstallning, som ofta är på grusplaner osv. Förutom att det håller stallgången hel och snygg så skonar det hästens skor som slits enormt av att de stå och gräver.

Själv avskyr jag hästar som gräver, en dum olat. Jag har dessvärre upptäckt att den finns hos mina nya stjärna som jag nu försöker fostra och han skarapar aldrig länge då jag är med honom på gången, däremot kan han göra det om man går iväg för att hämta något och då är det ju svårt att straffa hästen - går ju inte att göra i efterhand direkt. Eftersom stallgången utanför hans box har spångång framför så står jag iprincip aldrig där med honom då det förstör gången om han skrapar, jag står antingen i boxen eller på stallgången i vårt stall då all utrustning finns där - slipper jag kånka på den också :)

Rocco tävlingsfixad inför gårdagens tävling..
insåg att han börjar få en fin nacke :)

Är han inte lik min fina gammla Helios här?? :)


Idag fick han träna i den nya fina schabraket jag vann förra helgen med Rangun i Sorunda.

Förutom att fixa grus i utestallet gjorde vi även iordning de två små sjukhagarna med ny fin sand och även den "stora sjukhagen" där var det ruskigt tungt att mocka ut skit och lera som blandats i ena änden av hagen. Jag och pappa utgör ett riktigt bra team måste jag säga!


Världens bästa pappa!

Jag red även Navange på em, mamma hjälpte mig och vilket fin häst han är ändå. Fick ändra min ridning en del för att få ut han lilla hals och nosen som så gärna kryper in - riktigt bra resultat!!


Navange i sommras. Foto: Erika Torrång

Kram Madde

Årets KM avklarat!

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 18:01:57 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Japp då var två dagars KM i hopping och dressyr färdigt för denna gång! Jag deltog idag på en av hästarna - Rocco. Red LB:2 programet som vi även startade vid vår lokala dressyr här i början av oktober. Han var kanonfin på framridningen men tror det blev ca 5min för lång framridning för han hade inte samma kraft och schwung kvar inne på banan plus att han föll tillbaks lite i sitt "tygelryckande". En del missar tycker jag och slutresultatet blev 65%, blev nog precis utanför placering i klassen.
San Rocco

I år har vi gjort så, även tidigare år, att vi (TK) väljer ut ett LC, LB, LA, MsvC och MsvB och sedan väljer ryttarna själva - det är alltså inte så att ponny går LC t.ex För lektionsryttarna var det LC:1 som gällde för privatryttarna var det "valfritt" alltså man väljer (förhoppningsvis för de övriga deltagandes skull) den klass man rider normalt på. Jag valde alltså LB:2, blev Roccos tredje start och tredje i LB. Hade jag ridit Rangun hade jag ridit MsvB:2 men planen var inte att starta honm plus att han är lite halt :/ Troligtvis inget allvarligt, kan vara ifrån tappskorna han fixade förra helgen.
Detta är ett bra sätt att ordna tävlingen på just så att alla verkligen kan få vara med och rida på sin nivå, det som ev kan "strula" till det/ folk blir irriterade är ju om nån/några väljer en klass betydligt lägre än vad man tävlat på under året. Det är ju kanske även något som kan vara svårt att komma till sin rätt med, man får lita på folk och skriva tydligt så är det sällan några problem och det är ju för att det ska bli så rättvisst för alla som möjligt. Mamma skulle ju t.ex inte rida med "guldgossen" Arrobell i MsvB, det vore ju isf som att jag skulle rida typ LA på Rangunmannen :P
För de som rider högre klasser så har vi koffecient som man räknar på nått vis för att det ska jämnas ut då det är svårare att rida ett högre prog. osv :)

Något som vi gjorde nytt för i år är att vi körde samma sätt på hoppningen - man anmäler sig på höjden man normalt är ute och tävlar på och vad jag förstått så fungerade detta bra!

Nu brínner snart tangenterna igen!! haha

Det har inte kommit upp några resultatlistor ännu så jag kan inte redogöra för exakt hur det gick för alla med Ebba och Gordon vann KM för lektionsryttare Junior!!69%!!

Jag har efter KM:et ridit Elton och Navange och därefter pyssel med hemsidan, ni kanske skulle kika in och kolla? :) mest ändringar i "Till salu" delen än så länge - tar lite tid att pilla med den där hemsidan..

Nu ska jag ut och dömma programridning igen! Tredje kvällen denna veckan :) Inte lika kallt idag så det ska nog gå bra :)

Kram Madde

Bra kämpat!

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 21:21:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Är mycket stolt över min dressyrnörd Ebba som "överlevde" sin hoppning CR under dagens KM. Hon var smått förstörd innan men lyckades på något vis samla sig och rida hela banan - FELFRITT!
Hon är ju ruskigt lik mig vad gäller hoppningen och jag hoppas verkligen att det inte är jag som överfört min "hopprädsla" till henne på något sätt. :/ Tror och hoppas att det är "medfött"!


Well imorgon är det dags för dressyr KM och jag har till slut beslutat att rida Roccan i LB:2, tänkte även ta Elton men nu blir det bara en pålle.

Idag har jag ridit ut på först Limit - länge sedan jag satt på honom, härligt faktiskt. han var fin :) Sedan en smått het Rocco - hoppas han sprungit av sig lite till imorgon!

På em har jag och Fia bakat en satts lussebullar och en sockerkaka - detta ska tas med och avnjutas i mariefred imorgon.

Kram Madde

Vackert..

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 21:10:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick ju tips om en liten film en av våra ridande gjort för Nibson "Nisse", vår fina trogna skolhäst som lämnade oss och jordelivet för hästarnas paradis - Trapalanda för ca 1månad sedan..

Här kommer den..

Inte ett öga torrt :.(

Tack Emelie för den fina videon, tror vi är många som känner som du får denna fina fux..

Madde

Fortbildning IGEN! Nyttigt

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 16:02:22 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,

En liten rapport från gårdagens kurs. Jag - Ann har ju kursat en hel del sista tiden. Fattar inte allt kommer samtidigt. Nu var det dressyrdags och äntligen efter flera års påstötning så var det förre förbundskaptenen i dressyrlandslaget Elisabeth Lundholm som höll i fortbildningen för instruktörer och tränare.

Det var inte lika många deltagare som på hoppkursen sist men vi var nog kanske 40 st. Vi var 11 som var med och red det var Arro Bell som fick följa med denna gång. Han skötte sig utmärkt emellanåt kände jag mig lite dålig i min ridning. Har ju haft mkt problem med min nacke + att jag haft fel glasögon.
Blev på lurad progressiva glasögon vilket varit en katastrof och mina nya skulle jag fått i torsdags men tyvärr så fick jag dem inte förrän i går kväll när jag kom hem. Så jag fick rida utan glasögon och det påverkar faktiskt balansen. Men nu så kan jag se igen efter 1,5 mån.
Absolut värst var att köra hem i mörkret utan glasögon....

Kursen var mkt givande + att det är kul att träffa alla andra "kolleger" i branschen. Träffade en gammal bekant som arbetade på Hista ridskola för en herrans massa år sedan. Eva Maria Härdin som nu drev ridskola i Filipstad.
Någon som kanske minns henne hon arbetade ihop med Ylva Gustavsson vill jag minnas.

De deltagande hästarna var i olika åldrar och i utbildningen. Elisabeth visade på hur man kan förbättra med fokus på sits och grundridning. Ni som tror att vi som arbetar med hästar sitter och tränar "grejer/rörelser" ska veta att det är 95 % grundridning och sits. När det sitter fungerar allt!
Nästa tillfälle att träffa alla igen är nu på fredag då det är VIP dag på Globen för instruktörer och tränare. Kul -när man träffas så här brukar jag alltid passa på att diskutera med andra hur de lägger upp arbetet på sina ridskolor. Nu har jag fått tips på en ny ide´-utvecklingssamtal i ridgrupperna se hur man kan lägga upp detta får väl testa i några grupper och göra en utvärdering.
Det innebär ju ganska mkt tid att avsätta.

Idag lördag har det varit VARMT vilket jag gillar strålande sol så efter min fm lektion fick det bli en uteritt på Arro Bell Madde på Rocco o Carina på Bosson hängde med.
Härlig tur. Ridklubben har även haft KM i hoppning idag så där var jag med en liten sväng. Maskus hade hand om detta - bra jobbat! En smart ide´hade de också prisutdelning efter allt var undanplockat ska jag ta efter.

Ha en härlig helg själv ska jag bada badtunna och ta det lugnt

Ann

Uppvärmning!

Publicerat: 2011-11-17 Kl: 18:14:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Sitter med en stor kopp te och försöker få upp värmen i kroppen innan jag strax ska ut i kylan igen.. Har haft två privatlektioner på em vilket kylt ner mig en del, duktiga ekipage var det iaf - först ut var Åsa & Lady och här är det en ryttare som verkligen har börjat rida nu - såg kanon ut!

Isabell och hennes fina lilla haflinger Novio fick sig en omgång med programridning inför helgens KM, gick även det mycket bra och hon har nu fått lite tips på vad hon behöver tänka på för ännu ett snäpp upp på poängen :)

Nu måste jag kila och klä på mig allt jag kan hitta!

Arrobell i vinterskrud.. Foto:Erika T

Trevlig kväll :)

Kram Madde

Trött

Publicerat: 2011-11-16 Kl: 19:41:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tycker jag sover och sover men känner mig inte ett dugg pigg, är det mörkret och kylan tro? :/

Igår var datorn upptagen när jag kom in efter programridningen och sedan var jag så trött så det vara bara att krypa ner i sängen.

Jag red igår Rocco, Rangun, Elton och Lady. Hade även lektion för Emma på Sixten, finslipning inför KM på söndag!

Tror  faktiskt att det inte är bara jag som saknar sommaren.. Navange & Elton under en av sina många och långa powernaps i sommras :P

Idag har jag på morgonen tömkört Poseidon igen och även lite träning och longering med Hera som idag var opstinat och smått motsträvig :/ Till att börja med vägrade hon att lyfta sina framhovar - har inte varit något problem tidigare.. Envisa djur! Unghästar TAR TID!

På em kom Gunilla och jag var först ut med Rocco, kanonfin största delen men vi hade det lite kämpigt med med framför allt skänkelvikningarna som vi nu måste börja rida lite mer på allvar. Han är en riktig latmask och enormt smart och kvick i sina försök att ta sig undan. Han bjöd även på ett bocksprång haha..

Rangun gick också kanon, Gunilla var mycket nöjd, han fick idag gå på tränset då jag tänkt att denna vecka ska vara lite lugn för hans del och även skippa kandaret. Det gick iaf kanon och han levererade fina galoppiruetter och vi fick jobba lite med seriebytena som verkligen försämrats och inte alls var lika raka och säkra längre men efter envist jobb så fick jag till en kanonfin spikrak serie med 5 byten i vart 3:e!! Han börjar verkligen bli stark och få så härlig egen bärighet :)

Imorgon är det programridning för torsdagsgrupperna så där lär det bli ett antal timmar i det kalla ridhuset på kvällen - gäller att klä sig varmt!

Kram Madde

Måndag igen..

Publicerat: 2011-11-14 Kl: 21:37:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

och det är kallt som sjutton! Galet nedkyld efter mina två lektioner nu på kvällen.. Men verkligen duktiga elever, mina yngre barn fick idag trava bommar och rida en slingrig bana med serpentiner runt sockerbitshinder osv.. Dressyrtjejerna fick träna på lite programdelar inför helgens KM i dressyr på söndag, hoppningen går på lördag :)

Mamma skrev ju om Fias tävlingar i helgen och jag tänkte då stoppa in några bilder ifrån i somras på henne och "Memo"

Hehe lite lustig stil på detta kanske :P

Åhh vad jag redan saknar sommaren och värmen :/

Idag har jag longerat Hera för första gången vilket gick bra men hon tyckte sadeln var lite konstig så jag lär få jobba henne mycket ifrån marken innan det är dags att sitta på henne. Det gick ju väldigt bra med Thaleia men nu verkar det alltså bli lite mer "markjobb" innan uppsittning på riktigt.

Bell's Hera

Jag har ridit ut på först Elton tillsammans med Fia på nervvraket Kolibri och sedan Rocco tillsammans med Fia nevvrak nummer två - Mille.. hehe spookyhästar idag..

Poseidon tömkörde jag på utebanan och han var DÖFIN i vänstervarvet som jag började i vet inte om han blev lite trött sedan kanske men höger var inte riktigt lika bra. Tänk om han kunde gå så när man satt på - då skulle han kanske inte vara till salu.. haha

Kram Madde

Vilken helg!

Publicerat: 2011-11-13 Kl: 22:50:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Slutet av veckan blev allt annat än lugn. Tidigt upp i fredagsmorse och så iväg till Södertälje på tävling. sofia skulle starta 1.20 på Kolibri o Millet.
Hon började med Kolibri som var lugn som en filbunke vilket resulterade i en helt annan ridning än vanligt tyvärr blev det stolpe ut hon ville helt enkelt inte så även nästa häst Millet som stannade på ut på samma hinder.

Där kan man se att man som tävlingsryttare har lätt att tappa fokus och bli störd av en ritt som man sedan upprepar. Då bestämde vi snabbt att det fick bli hopptävling även lördag i Eskilstuna som hade lokal hopptävling.
Efteranmälning och super ritter igen. Grattis Sofia det blev en klass på Millet i 1.00 där han tog en placering dubbel nolla och Kolibri hade ett ner i omhoppningen. I 1.10 så startade hon bara Kolibri som där tog en placering. Så det kan verkligen svänga snabbt. Det gäller att ej grotta ner sig utan ta nya tag och nu är tävlingssäsongen avslutad med ett gott resultat Sofia red även fina Memo som hon var felfri på i unghästklass 1.00 och ett ner i 1.10.
Snyggt jobbat
Tur att Jocke kunde avstå älgjakten!
När jag kom hem var det bara att snabbt ut och hoppa finaste hästen och sedan var det ridhuset som gällde tre lektioner på raken. Bla en grupp på 5 st som knappt ridit förut mycket kul var det oj vad duktiga de var.

Madde har under söndags em också avslutat tävlingssäsongen i Sorunda på Rangun. En fin 4:e plats på 66,5 % i MSVB:1. Grattis!

Så nu är det bara att träna på inför nästa säsong. Härligt.
Även jag har ju  tävlat färdigt för i år.

Själv har jag jobbat på för fullt i helgen - Telia var här på kurs lö-sön + mina vanliga lektioner så många arbetstimmar har det varit i helgen. Men det har gått bra roliga människor som ger mkt energi både mina ordianrie grupper + kursen.
Avslutade dagen med en lyckad "hopp-markarbets" övning tyvärr hade jag en avsittning i sista gruppen. Tur att det ej sker oftare. Det som gått så bra hela helgen.

Thaleia är ett litet monster som redan tröttnat på boxvila. Tar av sig sitt bandage ideligen när jag skulle fixa till det i lördagskväll så hade jag hjälm på mig då tog hon tag i knoppen och drog i hjälmen. Har tejpat bandaget men naturligtvis så lyckas hon ändå att dra ut padden inunder......ska bli skönt när dessa veckor är över.

God natt
Ann

Videon fixad!

Publicerat: 2011-11-12 Kl: 11:32:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu kan ni spana in videon på Poseidon lite längre ned i bloggen!
Det var min låt som var problemet, nu fick det bli nån slupmässigt vald låt ifrån tuben :/ bättre än inget iaf..

Nu blev det kallt!

Publicerat: 2011-11-12 Kl: 11:24:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

typ nollgradigt ute BRRR.. Men jag började ju klä på mig dunjackan redan för några veckor sedan så jag är förberedd! :)

Men hellre ca 5 minus än 5 plus för det blir så råkallt och fuktigt samt så är det ju fortfarande lera när det är plusgrader..

Ni minns säkert den här härliga bilden jag visade för nån månad sedan, höstbilden på tidningen ridsports hemsida.

Det här är ju lite mysigare, tycker iaf jag! (google)

Kram madde

Fredag :)

Publicerat: 2011-11-11 Kl: 21:55:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vet inte om smileguppen passar helt då det varit en ganska jobbig dag då jag blev själv i stallet med vår praktikant. Mamma och Fia på tävling och pappa åkte för att sko efter vi släppt ut hästarna och kom inte tillbaks fören efter lunch = tre stallar att färdigställa. Mocka, ströa, fodra, sopa, kratta osv osv..

Red Elton på utebanan och han var döfin :) Fick rida i den nyomstoppade Amerigon som var superskön att rida i! Toppen att den låg som ett smäck på honom - han är värd det bästa!


Oj vad han ljusnat i färgen på de dryga 6 månader han varit hos oss!!
Denna bilden togs i mitten av maj :) Ser så fram emot att utbilda honom till ett dressyress! Han har så lätt för sig, jag blir så glad av att rida honom.

Rangun fick ett drygt 1h långt dressyrpass där vi trimmade MsvB:1an igen.. Nu börjar det sitta och det känns betydligt bättre än i början på veckan :)
Rocco fick också ett lite lättare dressyrpass..

Imorgon ska jag föröska sova ett par timmar längre än vanligt, lär väl vakna tidigt bara för det - så brukar det ju bli :/ och åker inte till stallet fören efter lunch är min plan, då ska jag ha lektion för Ebba och rida.

Föresten! Angående tävling här i bloggen så är det på väg!! Klurar lite men snart så :)

Kram Madde

Hopp x 2 + sadeldoktorn + operation

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 23:26:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hej,

Ja då har det återigen varit några fartfyllda dagar!
Hoppning i massor började med en superhoppträning i tisdags för Erik. Rolig övning för att träna rytm o balans o linjer. Två st 3 studs som stod på hörnlinjerna med böjt spår emellan. Ett räcke o en oxer samt två sockerbitshinder på böjt spår. Behövs ej så många hinder för att göra en bra övning.
Det gick riktigt bra att träna och Bosson var mkt fin.

Onsdag morgon rullade jag så iväg mot Strömsholm redan 06.15 med mig i transporten hade jag Bosson för att delta på fortbildningskurs för instruktörer för Jens Fredricsson i hoppning förstås.
Dessutom var Bell´s Thaleia med pga av operation på Strömsholm. Henne lämnade jag av först hon tyckte det var läskigt att gå in där men efter en viss tvekan så följde hon med in och gick även snällt på vågen 491 kg vägde hon mer än jag trodde då hon ju faktiskt inte är så stor ännu.
Hon fick ju en skada i kronranden för länge sedan så att det blivit en liten missbildning ner i hoven och nu i slutet av betet så slog hon i den så att en flik av hoven släppte. För att det ej ska komma tillbaka så var hon tvungen att opereras där de nu har skurit rent området och sytt ihop efter detta så är nu hoven gipsad och hon får stå på box i två veckor. Därefter återbesök och borttagning av gips samt en sista fix av sprickan som blev i hoven nu.

Därefter ska hon vara fitt för faijt igen. Härligt!
Åter till hoppkursen som var en bra repetition från kursen för 14 dgr sedan men nu handlade det om personlig färdighetsträning.
Jens påpekade vikten av att som tränare/instruktör/ridlärare att hålla sin egen ridning igång då det är vanligt att man själv stagnerar i utveckling.
Samma sak nu det handlade om att galoppera på framåt olika linjer rytm, balans. Det var banhoppning på programmet i det stora röda ridhuset. Bosson tyckte det var läskigt först både med folk så högt upp på läktaren samt alla hinder och stora speglar.
Jag var nog lite övertaggad + ont i nacken så jag var ej lika nöjd med min ridning som dagen innan. Men alla tyckte att Bosson var så fin, käck och med en härlig inställning. Fick även kommentaren att jag var "modig" och att det såg bra ut men jag hade lite problem med trekombinationen först galopperade jag inte på tillräckligt och sedan för mkt.... men i övrigt ok.
Vi var väl ett 50 tal med på kursen varav ca 18 red och vi var nog bara 3 som hade med oss lektionshästar hemifrån de flesta hade egna tävlingshästar.

Ikväll har vi haft föreläsning med Jimmy om sadlar - mycket lärorikt det är en man som kan snacka det och det han inte vet om sadlar och sadeltillpassning är nog ej värt att veta.
Kul att ridklubben satsat så mycket på föreläsningar under hösten men konstigt att ej fler tar tillfället i akt för att lära mer.
Han hade många bra saker att säga om sadeltillpassning men sa också att det räcker ju ej med att ha en perfekt sadel utan det ska ju också till bra ridning och träning. Tänkvärda ord.

Nu är det sov dags imorgon rullar trailern mot Södertälje för hopptävling (jag är bara schaufför)
Godnatt
Ann

Äntligen!

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 22:00:45 | I kategori: Hästarna | 14 kommentarer

Jag har äntligen lyckats klura ut hur jag skulle lösa "Movie maker - problemet" Fick pyssla och flytta över filerna till Anders dator som är mkt nyare och nu fungerade det :)


Här kommer videon:
Vad tycks?

Jag är iaf ganska nöjd med resultatet och låtvalet :)

Kram Madde

Mys i skogen

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 19:52:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Rangun fått hela TVÅ ridpass! Tror det är första gången faktiskt.. Jag och Fia/Limit red ut på morgonen tillsammans med Ylva (skötare på Athos & Navange) som red Athos. Sedan var det så härligt väder att Åsa ville rida ut på sin eftermiddagslektion så då fick det bli Rangun igen eftersom jag inte har någon annan säker/vettig häst att rida först på, och Rangun gillade såklart att få gå ut i skogen TVÅ gånger på en och samma dag :)
Min älskade skogsmulle i tävlingsskick!

Rocco fick ett kort joggingpass i ridhuset och Elton spände jag in och så fick han lösgaloppera i ridhuset, detta ska jag absolut göra igen men då ska jag använda riktiga inspänningstyglar för halsförlängaren/gummisnodden gick han bara och drog i.

Jag hade även en lektion för Emma på hennes fina lilla Parsival på eftermiddagen och vi tränade på LB:2 inför nästa helgs KM. Han var jättefin och det var absolut det bästa passet hitills och det bästa jag sett honom gå! :D

Imorgon ska syster iväg med Mille & Kollan på tävling hos SRK, tror hon ska hoppa 1,20m.. Kanske kan få ett inlägg av henne i helgen där hon berättar hur det gick och kanske lite tävlingsupplägg och annat smått och gott?!  Ni läsare får väl höja er röst om ni inte vill att jag ska fortsätta tjata dressyr! ;P hehe

Fia & Mille i segertäcke i våras!!
Kanonsnyggt täcke :)

Kram Madde

Fortsättning..

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 20:08:20 | I kategori: Maddes önskningar! | 0 kommentarer

Ja har nu funderat ut lite fler önskningar till den kommande födelsedagen :D

Idag blir det lite "ohästiga" önskningar..


Smink!
Smashbox - Photo finish.. Ca 400kr beroende på vart man köper den.

---------------


Stor palett med ögonskuggor i härliga färger!
120-paletten Happy color ifrån Kosmetikan.se - 279kr

---------------------

Något annat som ALLTID går hem är ju såklart Presentkort!

Själv är jag ju då mest intresserad av presentkort på/hos:

Djurmagazinet
Kicks
H&M
MQ
Mio
IKEA
Nelly.se


Det var allt för denna gång :)

Kram Madde


Aj aaaj!

Publicerat: 2011-11-09 Kl: 19:22:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag varit hos halsläkaren på morgonen och efter den del bök och undersökningar fick han till slut syn på mitt havreskal och lyckades även såsmåningom att få bort det :D Happy, men min tunga har lite eller ganska mycket ont pga att de drog ut den vid undersökningarna och då fick jag sår på undersidan :/ men men det läker ju fort i munnen..

Jag blev ju då alltså lite senare ut till Ekelund där stallfix väntade innan lunch.. Jag och Fia red sedan ut på Demeter och Mille, blev lite miljöträning då vi skulle ta oss förbi en skogshuggare som var vädligt farlig :P
Sedan återigen ett dressyrpass utan stigbyglar på Rangun som stundtals var superspänd då han hörde hästar promenera förbi utanför ridhuset, kämpade vidare med MsvB:1 programet dä vi har en del problem med högerbytet på serpentinbågen :/


Jag & Rangun i Eskilstuna 2010

Rocco fick idag hoppa lite :) hade världens bästa syrra på marken och coachade oss! Hoppade över ett litet sockerbitshinder utmed ena långsidan, rullade på en ganska stor volt och växlade mellan varven. Tog inte alltför lång tid innan han var svettig och flåsig - kanonträning för honom!

Kram Madde

Önskningar igen..

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 21:48:03 | I kategori: Maddes önskningar! | 4 kommentarer

Jag har letat och letat men hittar inga bilder på de nya Pikeur modellerna, ja ni minns de svarta dösnygga ridbyxorna jag köpte för ett par månader sedan? De finns även i ljus/mörkbrun samt lila/svart - VILL HA, speciellt de lila :)

ÄNDRING!! Det är såklart EURO-STAR ridbyxor och inte Pikeur!! Beklagar mitt virriga huvud :)

Dreglar över dem varje gång jag är på Bidermans..

Jag hittade en bild på de svarta jag har :)


En annan sak på min önskelista är YLLESOCKAR att ha i stallet, de slits ut mycket fort och nu har jag bara två kvar men båda dessa par har stora hål i hälen :/

(Google)
Härlig färg på dessa..

Mer kommer inom kort!

Hoppträning

Publicerat: 2011-11-08 Kl: 21:12:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp idag var det dags för Erik hoppträning igen.. Även denna gång fick Elton hoppa, energin var inte på topp och jag måste nog ta och träna bort hans "bajspauser" då han vill stå still - detta fungerar sådär när man ska hoppa en trestudds :/ hehe..
Erik tycker han är störtskön och duktig iallafall :) Nästa gång räknar jag med att Demeter ska vara fullt igång igen.

På morgonen fick Thaleia sitt sista "arbetspass" innan sin hov/kronrands operation imorgon, pappa fick aggera ledare och jag skrittade ett varv i ridhuset. Pappa har även hämtat hem Hera på em så nu ska vi se till att sätta igång med henne medans Thaleia är konvalecent.


Rocco red jag ett dressyrpass på idag, blev lite miljöträning också då Amanda Gullström hoppat på "titt-hinder" bland annat en stor sverigeflagga - Nyttigt för lille Roccan.. Han var iallafall riktigt fin och mamma berömde oss och tyckte att vi utvecklats ännu lite till :)San Rocco! (ingen optimal sitts av ryttaren på denna bild inte :/ )

Rangun tränade jag idag på MsvB:1 inför söndagens och årets sista tävling. Denna klass går på kort bana - riktigt svårt måste jag säga :/ blir en utmaning.

Poseidon fick sig ett ganska tufft pass på utebanan, blev mycket svettig men fick till honom stundtals riktigt bra och mamma tyckte han såg fin ut.

Kram Madde

Då var det dags igen..

Publicerat: 2011-11-07 Kl: 21:41:45 | I kategori: Maddes önskningar! | 0 kommentarer

Ja det har ju blivit lite av en tradition att min önskelista kommer här i bloggen.. Snart är det dags för födelsedag och syrran tjatar envist om en önskelista.. Så nu blir mina önskningar en egen Kategori här i bloggen.
Perfekt då kan familj och släkt gå in här och kika när det närmar sig födelsedag, jul eller någon annan gång de villa skämma bort mig kanske :D


En sak som jag önskat mig tidigare kommer tillbaks i år, eftersom jag fortfarande inte fått den eller köpt själv.


Hattboxen!

Vid min förra "hattävling" gick ju kartongen sönder helt så nu har jag min hatt i en plastpåse :/
Märke eller så spelar ingen större roll - den ska vara snygg och praktisk.Mmm lindor kan man aldrig få nog av!
Är alltså sugen på två nyanser av blå samt de vinröda :)

Så nu har jag påbörjat min önskelista för i år..

Havreskal..

Publicerat: 2011-11-07 Kl: 21:23:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är väl lika bra att jag berättar om mitt genialiska drag att tugga hästfodrer :/ Brukar smaka på foder som luktar gott eller så för att se hur det smakar, Ranguns Enzion för hovarna luktar mkt gott och det står ju att det smakar knäckebröd för att hästarna ska gilla det - då måste man ju testa själv. Rocco & Kolibri äter Kraft pellets, vet inte vilken sort men ibland när jag fodrar så tar jag en pellets och smaskar i mig, vilket jag även gjorde i lördags då oturen smällde till..
Så nu har jag vad det verkar som ett havreskal sitter fast i halsen :/ Inte skönt och inget jag ätit har hjälpt, imorse hade jag fruktansvärt ont då jag vaknade men på dagen när man gör annat och äter osv blir det ganska ok ändå..

Som tur var har jag ju en "egen" läkare :) Ebbas fantastiska mamma som tydligen hade en granne som var öron/hals läkare, så imorgon ska jag ringa dit för att boka in ett besök - och vad kul jag som älskar allt vad sjukhus osv heter.. Men jag kan ju inte gå runt och ha ett skal i halsen så det är bara att bita ihop!

Så nu är de som idiotförklarat mig då jag tuggat hästfoder nöjda såklart - typ familjen.

Idag har jag iaf skrittat på lilla Thaleia igen, ska bli imorgon också för på onsdag åker hon för operation till Strömsholm så sedan lär hon vara konvalecent ett tag framöver. Vi ska hämta hem Hera ifrån Ylva så vi kan sätta igång med henne under den tiden :)

Rocco, Poseidon och Rangun har fått gå ut i skogen, idag äntligen en annan väg än den tråkiga "runt sjön" som vi tjatat med den senaste dryga månaden pga jakt och lera/regn.


Det var ju ett tag sedan skogsstigarna var såhär gröna, mysiga och framför allt TORRA.. Fia och Kolibri skrittar framför..
Elton red jag ett dressyrpass i ridhuset, lite kärv till en början men på slutet blev han riktigt fin och jag red utan sporrar idag - måste ju gå att rida utan dessa också.

Mina söta måndagsbarn fick träna på "Ruter ess" som jag kallar övningen, en övning man faktiskt kan göra på alla typer av grupper/nivåer då det går att anpassa den efter eleverna mycket bra.
Dressyrtjejerna fick rida HELA passet (utom framtrav/nedtrav) UTAN stigbyglar - mycket nyttigt och man kan snabbt se skillander och förbättringar. Vi jobbade mest på volterna med övergångar och tempoväxlingar OCH att behålla sitsen :)


Kram Madde

Ont i magen..

Publicerat: 2011-11-06 Kl: 20:51:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Usch fick just läsa om det fruktansvärda som hände i dagens världscup, vi har haft middag med Anders familj så jag kunde inte titta..

Man kan inte fatta hur det kan hända, så hemskt och att se bilder och filmsnuttar ifrån det får mig verkligen att känna mig illa till mods - det gör ont :/ Vilken fantastisk häst om man dock ska försöka se något positivt i detta så fick han ju iaf avsluta på topp och med att göra vad han (troligtvis/förhoppningsvis) älskade - hoppa hinder och vara i rampljuset.


Erik & Hickstead på väg mot OS - guld i Hong Kong 2008..

Kram Madde

Gråmulet :/

Publicerat: 2011-11-05 Kl: 17:44:29 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vilket pissväder vi har.. Riktigt disigt och råkallt, kändes som duggregn nästan.. Tråkiga mörka höst, däremot är ju växter och träd väldigt vackra i klara färger :)

Var ute si stallet strax före åtta och släppte då ut några av hästarna i vårt stall innan jag gjorde iordning Rangun för framskrittning på bandet medans jag mockade åt de fem hästar vi har i vårt lilla stall. Sedan red jag honom i ridhuset och direkt efter detta hopplektion för Ebba på en fin Gordon :)
Igår hade vi ju programridning på Ekelund, tyvärr var det många sena strykningar så det slutade med endast fem starter varav tre var Ebba :P haha.. Tre "CR" rosetter fick hon med sig hem, red man över 60% fick man rosett :)
Ebba red Ture i LC:1 på typ 67% och Gordon i LC:1 på drygt 72% och Gordon i LB:1 på 70%.. Höga siffror, men så red hon bra och LC:1an är ju väl lätt kanske :P

Man kan ju verkligen se hur hennes ihärdiga tränande har givit mycket resultat i hennes ridning och jag har ju traglat program och programdelar sedan första passet iprincip :D Snart 2år sedan Ebba red sin första lektion för mig, i jan-feb nån gång om jag minns rätt..


Gordon & Ebba på första tävlingen i våras..

Efter min lektion mockade jag våra tre boxar i utestallet och sedan ridning av Roccan.. Mamma hjälpte mig och han gick som en miljon ifrån första steget! Så himmla skönt att ha mamma vid min sida då jag rider - det går inte att utvecklas genom att sitta och klura på egen hand - OAVSETT hur duktig man är..
Mamma satt iaf och dreglade i hörnet, märkligt att han minnsan sköter sig som ett ljus när mamma står bredvid.. En riktigt ögontjänare och verkligen latmask, han kan ställa sig och frysa fast som en riktig ponny - både när man leder OCH när jag rider.. Mycket speciell herre det där :)


Kram Madde

Hästskötseldag

Publicerat: 2011-11-05 Kl: 17:17:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vi har för många hästar men flera är ju till salu så förhoppningsvis så blir det mindre jobb efter hand.
Idag har jag försökt att vara lite ledig......men det gick inte så bra.
Började i alla fall sent så lite sovmorgon blev det dock så ringde telefonen lite tidigt. Har ju normalt bara en lektionsgrupp på lördagar. Men Madde ville ha hjälp med Rocco så det fick bli efter lektionen.
( Fin häst Rocco men speciell idag skötte han sig bra )Sedan en tur i skogen för att plocka lite svamp. Ja Madde jag vet att frysen är full men det är avkoppling.
Sedan så har eftermiddagen gått åt till att spola hästben kratsa hovar sårvård och muggvård. Hästar av o på skritten, byta täcken och borsta. Sofia är riktigt dålig hosta feber ont i halsen och med tanke på att hon ska tävla imorgon så tog jag hand om hennes hästar också. (Om hon blir bättre)Så det blev ingen hästfridag skippade i alla fall ridningen. Ridfri dag idag alltså.

Egentligen skulle det varit nationell dressyr i Enköping i helgen men de hade tydligen sjuka hästar i stallet så allt blev inställt. Så nu har i alla fall jag tävlat färdigt för i år. Nu är det bara att ladda för nästa år.

Trevlig helg
Ann

Muggtips!

Publicerat: 2011-11-03 Kl: 20:34:23 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag fick ju ett muggtips ifrån en läsare förra veckan jag glömt skriva om!

Muggbild ifrån GooglePostat av: mamber

hej, har haft en häst med svår mugg på foder i flera år. Hästen är 25 år och ägaren är en gammal hästkarl från dalarna. han har lärt mej ett knep, så fort hästen får mugg, vilket kan komma snabbt så river jag ett par matskedar pepparrot och blandar i fodret tills det gett sig. kanske kan vara något att prova för er.
Tack för en superfin blogg.

 

Tusen tack för tipset detta ska absolut prövas! Kanske hästarna gillar pepparrot men det känns ju som att det blir en väldigt annorlunda smak för dem :)


Pepparroten! (Google)

 

Till just muggbesvär finns ju en hel mängd med hemmakurer osv.. Finns det andra annorlunda tips av er läsare?

Vi använder även örondroppar för hund/katt, vilket fungerar på vissa hästar.. Märkligt.

 

Kram madde

Det går bra nu..

Publicerat: 2011-11-03 Kl: 20:23:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nä inte direkt.. :/ Fick stressa om en idiot igår då jag skulle ta tåget till Sthlm 15.29 - jag hade planerat att åka ifrån Ekelund absolut senast 15.10.. Gissa vad jag gjorde 15.10? - Jo det ska jag berätta, jag kom precis in med Rangun i stallet efter ett programridningspass för Gunilla Åkerman :/ av med grejjerna och upp på skritten eftersom jag inte hunnit skritta av.. Ebbas snälla mamma Carina fick sedan aggera hästskötare och ta han om min prins 30 min senare..
Jag kastade om till andra kläder och sparng till bilen, körde i ilfart till Läggesta och väl där var tåget ca 5min försenat så jag han både köpa biljett och vänta ett par minuter - TACK SJ! Ibland är man nöjd med förseningar också :)

Ducha fick jag göra då jag kom upp till Sthlm, Anders syster bor vid Hornstull där bostadsrättsföreningen har en övernattningslägenhet som är till för släktingar osv då vi burkar sova när vi är uppe :) Urmysig är den..

Middag på en mysig resturang alla fyra, La Casa tror ja den hette.. Valde en rätt med superstora hemgjorda typ tortellinis fyllda med hummer och kräftstjärtar - det ska jag ta och testa hemma. Kanske kan vara något nytt kul till mammas ridweekends där vår mat brukar vara mycket uppskattad :) Möjligt att jag skippar just hummern, känns lite väl exklusivt kanske - då får vi nog lov att höja priset :P


Jag älskar HUMMER :)

jaja nog om mat.. Vi skulle ju på konsert i Globen - Rihanna. Skulle börja halv åtta men är ju förband osv.. vi kom dit kanske kvart i åtta, köper massa godis, popcorn, läsk osv och beger oss mot våra sittplatsen precis utanför dörren till arenan möts vi av ett besviket högljut folkhav - hon ställde in!! Snacka om framförhållning :/

Snopna var det bara att skynda iväg till T-banan som blev knökafull med folk :/Anders  hade ju tagit ledigt ifrån jobbet idag så vi var i sthlm en stund på fm innan vi sedan åkte hemåt.
Anders släppte av mig vid Läggesta och jag åkte till Ekelund. Rocco fick sig en omgång med rakapparaten - endast 30min tog det :) men då tog jag inte benen, känns onödigt och framför allt jobbigt. Han är bara fem och det är inte ens några tävlingar eller så kvar så det handlar bara om att han inte ska bli så svettig vid träningen. Han skötte sig iaf helt klart över förväntan, det vara bara under magen, vid flanken och uppemot skapet han tyckte det kittlades väldigt :P

Rangun gick ett dressyrpass på tränset i ridhuset, gick kanonbra verkligen och vi fick lite miljöträning då pappa precis var klar med att byta ut ALLA lysrör i hela ridhuset - ca 180st.. Skylift och annat fanns att skrämma min lilla prins! Perfekt inför lördagen tänkte jag men mamma ringde för en stund sedan och berättade att hon just får ett mail att de var tvunga att ställa in pga feber hos häst i stallet.. Så blev det alltså med det  :/ Typiskt att det skulle bli så nu  när han känns som en miljon!

April 2011
Får se till att ta lite nya bilder på honom för det har hänt enormt senaste månaderna :)

Jag fick även "kliva" upp på "Kollibollan" Fias Duracellkanin :P (jag pratar om Kolibri) Mamma skulle rida henne men tyckte hon inte hade nån koll på henne så hon tyckte jagf skulle rida istället. SÅÅ fin häst och SÅÅ svår att rida bra. Man blir lite besviken att det inte läggs mer tid på utbildningen av en så fin häst vid inridningen och de första åren därefter, är ju lite svårt att göra några enorma förändringar nu när hon är hmm 12år? Tror det iaf..
Väldigt nyttigt för mig som ryttare att rida henne iaf för hon är ju inte som någon annan häst direkt :P


Kolibri och Fia på prisutdelning..

Kram Madde

Hur är blir man en tjuv?

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 22:45:32 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja den frågan kan man nog diskutera länge. Vi har alltså råkat ut för tjuvar på Ekelund - har trots andra inbrott runt på bygden ej trott att vi skulle bli drabbade då man måste åka ner till oss och vi alltid har liv och rörelser på gården + hundarna.
Men nu så känns verkligen obehagligt vi har blivit av med en hel del verktyg och maskiner och de har verkligen sökt igenom gården.
Nu blir det nog en vägbom vid nerfarten.
Man fattar bara inte hur man är funtad när man går in hos andra människor och tar andras ägodelar.
Tydligen var det inbrott på en annan gård med hästar i natt utanför Mariefred.
Ja man kommer ju ej sova lika gott på natten och får väl hoppas på att grejerna dyker upp men det är väl mindre troligt.
God natt
Ann

Hästar vi aldrig glömmer..

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 17:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tänkte här göra ett litet inlägg om några av ridsportens genom tiderna största stjärnor..
Och visst är jag dressyrnörd men jag börjar självklart med allas vår vita sagohäst - MILTON!


The one and only..
Han hade kanske inte den bästa hoppkapaciten och han vann inte allt MEN han vann hela världens hjärtan med sin utstrålning och fantastiska inställning.
Han vann över 10miljoner i vinstpengar och hade sin storhetstid mellan 1986-1991, han pensionerades senare och avled år 1999 på gården hemma hos sin ryttare John Whitaker där han även är begravd.


--------------------------

Inte en ridhäst men vi glömmer honom inte i första taget!
Victory Tilly - en stjärna
Under sin karriär sprang han 101 starter av vilka han vann hela 70st.
Totalt sprang han in 37.705.278kr!!
Jag har faktiskt själv träffat denna lilla häst en gång i tiden, jag hade dock inte kunnat tro det om jag inte fick det berättat för mig :P Jag var med Emelie Brolin hos landslagsveterinär Jonas Tornell nere i skåne med några av hennes hästar och vips kom en långhårig liten häst gående i stallgången - Jo minsann visst var det Victory Tilly!

-----------------------Bonfire!!
Hade svårt att hitta en film med bra kvalite, till slut fick denna duga.
Anky och Bonfire vann allt som gick att vinna, bland annat OS guld i Sidney år 2000 och de tävlade på elitnivå mellan ca 1991-2000.

-------------------------------


Ja det var lite tidsödande att leta info om dessa gamla godingar men nu har vi iaf några stycken att minnas lite extra!

Kram Madde

Tisdag med flyt :)

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 19:51:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen har verkligen rullat på smärtfritt och hästarna har fått gott om pyssel och motion :) Startade morgonen med Thaleia som jag longerade och sedan fick Fia vara behälplig medans jag för första gången hängde på henne. Hon var stencool och superduktig, vi skrittade även några meter med mig "hängandes" på henne. Ska se till att hinna med henne imorgon bitti igen för torsdag blir det inget av.


Thaleia på sommarbetet 2011

Sedan red jag och Ebba ut på Rangun och Elton, Ebba var lite nevös för hon trodde han skulle bocka med henne man han skötte sig så bra så och Ebba fick träna på att galoppera på framåt :P Hon tyckte dessutom att han var jätterolig att rida!

Därefter stallfix innan lunchen och sedan ut och sätta igång med resten av hästarna. Demeter red jag även en idag en kort stund i ridhuset och hon var SÅÅÅ SÅÅ fin!!! Lite salig blev jag nog allt, var länge sedan jag kände så med henne och det var stor skillnad emot gårdagens pass. Traven var superfin idag och även då formen som var det huvudsakliga resultatet till att traven var så rund och fin. Mamma berömde oss :D
Hon riktigt vilade på steget och VÄNTADE på mig vilket varit en av de största utmaningarna tidigare då hon gärna vill springa på som "en symaskin" och inte släppa efter på betet. Superkul och nu hoppas jag kunna behålla kvar den här fina känsla imorgon!

Rocco fick idag en ny hopplektion, var betydligt lugnare emot förra veckan men jag valde också att se till att vara själv i ridhuset idag. Fia skulle hoppa sina och jag hade verkligen ingen lust att rida samtidigt som "snurre sprätt" (Kolibri) hehe..
Han fick hoppa fram på volt över ett litet sockerbitshinder och sedan kom mor och hjälpte mig vilket var behövligt då det inte var helt lätt, stundtals är han ju mer eller mindre okontrollerbar :P han vill inte svänga, eller så springer han på på tok för fort för att nästa stund ställa sig som en ridskoleponny och vägra gå.. helt enorm personlighet och uppfinningsrikedom har han iaf! Tokhäst :P Hoppar bra gör han när han väl hoppar får jag ju visserligen medge.

Jag måste ta tag i att raka honom också för idag blev han om möjligt ännu svettigare än igår, fungerar ju inte sedan när det blir kallt med minusgrader :/ (Bild ifrån provridningstillfället i juni)

Efter Rocco tog vi in hästar och sedan hjälpte Ebba mamma med att fixa Jolita och Bosson, tror hon värmde upp Bosson lite och sedan bytte de häst. Så Ebba har nu fått prova på fina Jolita! Såg mycket bra ut och speciellt för att vara första gången hon satt på henne :)


Mamma och Jolita i vintras..

Imorgon blir det nog inget bloggande för min del, kanske min käre mor kan göra ett trevligt bidrag :) Kanske fixar ett tidsinställt inlägg senare ikväll om jag får tid..

Jag ska nämnligen upp till huvudstaden på konsert!! Jag gav min käre pojkvän dessa biljetter i födelsedagspresent i februari så vi har väntat länge :) Vi ska se Rihanna i Globen och det ska bli superkul, vi ska sova kvar uppe hos Anders syster efter konserten också.

Rihanna..

Kram Madde

Hur kan man utsätta sin häst för detta?

Publicerat: 2011-11-01 Kl: 19:26:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hamnade i en av mina läsares bloggar där hon lagt upp denna film ifrån höghoppningstävlingar genom tiderna..


Helt sjukt i mina ögon :/

Vilken enorm påfrestning för hästens ben, det är många tusen kilo som ska landa på de smala smala benen..

Madde
RSS 2.0