Jaha snart fulltaliga nedräkningen har startat

Publicerat: 2013-01-31 Kl: 22:11:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då har Madde o Anders bara en soldag kvar just nu ligger de och sover som bäst misstänker jag, Thailand ligger ju 6 timmar före oss.
Idag har det rullat på som vanligt här på gården.
Jag red Demeter på fm ridhuset förstås just nu är det ju inte så kul med all is. Hon skötte sig bra som vanligt faktiskt så kul är det men man måste ha lite feeling annars så kommer det röda håret fram min favorit övning just nu 20 m volt övergångar trav - galopp- trav bra övning för taimingen samtidigt som man måste hålla reda på böjning/spåra/eftergift. De blir så fina av det.
Sedan så arbetar vi just nu mycket med skänkelvikningar då hon har mkt svårare undan vänster skänkel mest för att det är svårare att få en riktigt bra eftergift i yttertygeln men det tar sig......
Tidig lunch idag hjälpte Charlotte en stund med mästerhopparen Jaqueline /fast då i dressyr. Skulle rida lite själv först men det gick sisådär idag. Inte helt lätt är hon också då ett fuxsto med humör. Tror dock att hon nog hade lite träningsvärk eftersom hon gått så bra många pass med Charlotte i veckan. Även om Charlotte inte alla ggr varit nöjd.
Men men ju bättre än häst går desto högre sätter man ribban. Hon verkar nöjd och glad i alla fall. Har pussat och klappat på henne i kväll.
Ja efter det något svettiga passet så fick de båda stona Thaleia o Hera ett pass i ridhuset. Sedan var det faktiskt en ledig stund några timmar på em. Min heliga stund som fått stå tillbaka ganska länge.
Avslutat kvällen med först en privatlektion och därefter vanlig lektion.
Ebba red Ronjah och vi tränade inför nästa tävlingsstart 16 mars då Ebba ska rida LA:1 på Ronjah. Kul med fina lektionshästar! Det gick mkt bra och de kommer ha gott om tid på sig att träna in svårigheterna som finns i programmet för Ronjahs del är det nog upptagningen från skritt.....
Imorgon ska jag ta ledigt på em för att besöka en mkt kär vän på Ekerö som lärt mig det mesta inom hästaveln + att hon är "mamma" till Arro Bell. Hennes "fel" att jag startade med aveln köpte mitt första avelssto av henne Bewitch som var dräktig med Troll 660 (som jag sedan köpte av henne) samt en hel hög andra hästar som jag köpt av henne. Även Simsalabim också hingst!
Finaste Limit med Sofia ......vilken häst
 
Ann

Nu hittade jag bilderna

Publicerat: 2013-01-30 Kl: 22:15:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fin hingstunge e: Arro Bell - Troll
Inte min dock

En gul häst eller kanske två?

Publicerat: 2013-01-30 Kl: 21:12:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Efter mycket funderande så kommer Arro Bell med största sannolikhet att betäcka i år igen. Han har ju ej varit i avel sedan 2009 då det sliter mycket att betäcka naturligt + att det är en skaderisk och jag ej ville riskera något så  länge han tävlade. Så jag kommer närmsta tiden planera inför detta.
Arro Bell är ju avelsvärderad vilket betyder att avkommor får grå papper men idag har ju inte det lika stor betydelse som förr då man får delta i de flesta unghästaktiviteter ändå.
Återkommer när mera är klart.
Betäckning kommer då att ske naturligt.
De som inte känner till oss från vår kan ju nämnas att vi från början var mer inriktade på avel. Hade egen godkänd halvblodshingst - Troll 660 e: Falstaff - Idealist - Drabant - Novarro.
Vi hade även andra hingstar här på station: Flyinges Uttini, Epson , Primör och även Marwin har betäckt lite här.
 
För att få en isabell så underlättar det ju om man har ett fuxsto då har man 50 % chans till isabell. Har man ett isabellsto så är det fortfarande 50 % chans till isabell men 25% risk till albino om jag minns rätt det finns avancerad forskning på detta.
Vi har ju 3 gulbruna avkommor men vi har ej haft fuxston att betäcka - vad jag förstått så kan det aldrig bli isabell men ändå gulbruna = gul med svart man o svans.
Gaia som var helt brun har fått en svart avkomma efter Marwin och med Arro Bell: en fux, en brun, och en gulbrun.
Till höger Leukothea e: Briar- Troll - Fantom II - Portos mamma till Hera
Godkväll igen

Regn......

Publicerat: 2013-01-30 Kl: 20:53:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Ja idag var det inget mysigt väder att börja att släppa ut hästar i! Regnet riktigt skvalade och halt blev det förstås. Efter utsläpp så fick det bli en match med lillhäxan med det stora humöret Thaleia.
Spänd var hon i början vilket hon i och för sig är jämnt imorgon provar jag nog att rida efter lunch. Fick stressa med att komma ut i ridhuset eftersom jag ville vara själv åtmindstonde i början.
Det gick i alla fall bra men man får aldrig vara mesig med henne. Min kropp är "hyfsad" höften och baksidan av låret är väl inte ok men det funkar att rida och jobba så jag ska inte klaga.
Därefter så var det storhäxans tur (Demeter) hon var egentligen ganska lik Thaleia från början.
Hon skötte sig bra och känns starkare och starkare på ett positivt sätt.
Har bestämt mig idag att jag ska åka på fortbildning för tränare nästa vecka jag har velat fram och tillbaka om jag har tid att åka bort en hel dag.
Ska ju bort nästa helg också och då missar man ju en massa ridning på hästarna. Men Madde kommer ju hem på lördag så då är vi ju fulltaliga igen.
Så på torsdag bär det av till Strömsholm kurs för Eva-Karin O och Daniel S då får Demeter åka med och gå ett pass för Eva-Karin. Hon behöver komma bort och ridas då hon ju ibland "spårar" ur när man ska tävla tex.
 
Bra för mig att komma bort och få lite input också tyvärr har ju alla saker en förmåga att inträffa ungefär samtidigt.
 
Efter insläpp så fick Hera gå ett pass i ridhuset och det gick riktigt bra men det är otroligt mycket mera häst att rida än Thaleia. Men hon får riktigt fin trav när hon kommer igång. Känns som en stor "valp".
Sofia skulle idag åka till Segersta för att hämta hem Rocco men det blev sedan bestämt att Madde hämtar honom själv när hon kommit hem.
Fina Gaia som är helsyster med Uranos född 1999 e:Troll-Curacao xx - Ilad - Ural
Mamma till min fina Demeter och Poseidon och Melete.
Gaia och Bell´s Melete som är född 2010
Godkväll
Ann

Fina lektionshästar

Publicerat: 2013-01-30 Kl: 13:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Erika & Karaat
 
Sofia & Bosson
 
Ebba & Grappan
 
Sofia & Gent
 
Alva & Gordon
Mamma & Uranos
 
Jag & Ture
 
Tidsinställt
 
Kram M
 

Vilken dag det blev idag!

Publicerat: 2013-01-29 Kl: 23:13:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag var det ju dags för hoppträning för Erik. Jag började med Jaqueline och det gick mkt bra. Hon höll sig i "skinnet" även om vi red de sista banorna i ett ganska högt tempo. Hade en bra känsla i princip hela tiden. Charlotte filmade en del försökte blogga från mobilen för att jag tänkte att det skulle gå att lägga in film från mobilen men det gick inte.....
Sedan var det dags för Bosson och det gick också mycket bra - vad jag är glad över att hoppa dessa två hästar så olika men fantastisk bra hoppkänsla. Det blir bara roligare och roligare att hoppa så jag hoppas att jag verkligen hinner ut på några tävlingar i vår. Jag gillar att ha mål med ridningen oavsett om jag hoppar eller rider dressyr.
Man måste ju inte tävla för att ha mål men det blir ju ett tydligare "kvitto".
Efter lunch så blev det en tur ut på lillhäxan Thaleia. Höll på att gå riktigt illa!
Jag red först och Sofia efter på Pommes. Vid Åbykvarn så kom vi i trav och hon stod emot vid badkaren - pang så gick hon upp på bakbenen och slog runt. Gick riktigt fort utan förvarning.
Har ridit i 36 år och detta var första gången som det gick hela vägen så att säga.
Insåg att min reflexer funkade mkt bra så jag klarade mig fint förutom baksidan av vänster lår och att jag knyckte till höften. Men jag har kylt det se hur det känns i morgon bitti när man skall kliva upp.
Riktigt läskigt men jag blev egentligen bara väldigt arg för att prata snäll svenska. De som känner mig vet att jag blir arg om jag blir rädd. Så vi fortsatte sedan vår tur. Sofia erbjöd sig att byta häst men jag rider hellre på henne som jag ändå känner en sätter mig upp på en annan unghäst som jag aldrig ridit.
Ja ja allt gick ju väl men jag hade verkligen börjat slappna av för hon har skött sig så bra.
Bara att jobba vidare.....
Avslutade i alla fall kvällen med mina roliga tisdagselever. Mina ungdomar ä r störtsköna nästa vecka ska vi äta tårta innan de rider......vi hoppade idag och de var superduktiga.
Se om jag lyckas få in några hoppfilmer på bloggen. Nu är det läggdags.
Imorgon hämtar Sofia hem Rocco.
Drömhästen
Godnatt
Ann

Ja då är Sofia på plats!

Publicerat: 2013-01-28 Kl: 23:01:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Bara Madde som saknas. Men på lördag så......är vi fulltaliga igen.
Idag har varit en bra dag om en lite ostrukturerad nu när man är van att vara själv. Fast kanske beror på alla telefonsamtal jag fick under förmiddagen samtidgt som jag försökte mocka och rida.
Började dagen med Thaleia som var extra taggad efter några dagars vila. Fast mest har hon svårt att acceptera att stå still så  att man kan sitta upp. Vilket är mkt viktigt i all hästutbildning. Lätt hänt att man blir slarvig med det.
Det gick i alla fall mycket bra att rida och sedan var det Heras tur. Idag gick det ännu bättre än sist. Gillar verkligen den hästen men det är mycket mera att rida än den andra.
Cristina C kom när jag red och tyckte att hon såg fin ut! Hon har ju inte sett henne på länge.
Var här med sin käre far som fått i julklapp  att rida ut med sin dotter.
Avslutade fm ridningen med Demeter som hade vilat i 2 dagar men kändes mycket fin. Imorgon så ska hon få  hoppa med Sofia på Erikträningen så det är ju bäst att hon är genomriden. Så man inte får skäll.
Efter intag av hästar så blev det ett pass på finaste Uranos det var mycket länge sedan och han har sett ut som om han behövde ridas igenom. Jag blev förvånad att han var så fin som alltid.
Sedan hade jag tur för Charlotte kom och gjorde iordning Bosson så att jag hann rida honom ett pass innan Erikträningen imorgon.
Han kändes också mycket fin att rida. Tänk att man kan bli så glad över att rida den hästen han älskar att arbeta.
Nu ska jag avsluta kvällen med min favoritglass - Melondröm endast hittat den på Torghallen.
 
Det känns i alla fall kul att ha ett gäng hästar att utbilda som är så roliga att rida.
Nu laddar jag inför hoppträningen imorgon bitti.
Godnatt
Ann
 

Mina mål 2013

Publicerat: 2013-01-28 Kl: 18:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tänkte här författa ihop lite om mina mål för mig och hästarna under detta år :)
 
Rangun
 
Han ska under våren gå några MsvA & PSG men det blir uppstart i MsvB och vad jag förstått så har vi ett div 1 lag anmält i dressyren även i år så det troliga är att han får gå MsvB klasserna där. Sedan är det väl lite svårt och säga om vi kan kliva upp ytterligare ett snäpp frammot hösten men med tanke på hur fin han blívit sedan i oktober då jag var på återbesöket hos Axel så känns det ju lovande :)
 
San Rocco
 
Mina förhoppningar är STORA på denna lilla vilde i år. Vi startar, kanske väl enkelt men han har startat så himmla lite, med en LB:1 här hemma i slutet av februari. Sedan hoppas jag på att vi kan debutera LA vid vår nästa tävling hemma om det inte dyker upp någon på annat ställe innan. Men nu behöver han ut och få rutin och bli lite säker. Beroende på hur utveckligen går kan det ju eventuellt vara så att han ska gå något i laget i MsvC och årets mål är att han ska gå MsvB på bra procent.
 
Det var målen för mina egna pållar :)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sir Elton
 
Även fast han nu är ridskolehäst mer eller mindre på heltid så ska han fortsätta att utbildas och tävlas. Vi debuterade LA med massa onödiga missar och blev första utanför placering i höstas. Så i år startar vi först LB LB här hemma och sedan blir det LA för hans del. Hoppas kunna starta MsvC till sommaren men det beror ju också såklart  mycket på hur många hästar vi har då alla ska hinna ridas och utbildas.
 
Vi har ju två fyra-åringar också och det verkar ju inte som att man får nån häst såld just för tillfället så de ska ut och lära sig tävlingsmiljön och få lite LB klasser.
 
Tidsinställt
 
Kram Madde

Duktiga Ronjah o Ebba!

Publicerat: 2013-01-27 Kl: 16:53:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
 
Sitter och laddar inför kvällens dressyrlektioner men ska se till att titta på Världscuphoppningen innan. Idag har det då varit ponnydressyr här  på ridskolan. Det rullade på mycket bra och dessa korta dressyrdagar är syftet att få många nya funktionärer som kan träna idag har det varit nya fräscha som jobbat i bland annat sekretariatet. Samt någon som suttit med och tränat på att skriva så att vi haft två skrivare.
Vi har fått mycket beröm angående vår tävling - kul!
Fin andra plats för Ebba och Ronjah!
Det gick också mycket bra för Lisa som inte har många starter bakom sig.
Plats Tid Ryttare Häst C  
1 10:42
 
Caruso
Okänd - Okänd
Imp TysklandElisabet Elvelind
66.7861 66.7861
2 11:18
 
Ronjah
Okänd
OkändAnn Holmqvist
66.0712 66.0712
Ej placerade
3 10:48
 
Twynmelyn Replica
Ffoslas Saint David - Tireinon Triple Crown
Twynmelyn StudVictoria Stenberg
65.5363 65.5363
4 11:12
 
East Troy
Power Boy - Candide
Jeanette Ågren, HudiksvallAnneli Lövgren
63.3934 63.3934
5 11:00
 
Åstratorps Mingus
Fridolf - Värends Pedro
Lena Jonsson, GeirosÅstratorps Mingus
60.1795 60.1795
6 11:06
 
Sun Sirocco
Värnbergs Orin - Roundstone Chief RC1
Åse BrolinÅse Brolin
59.1076 59.1076

 

I LB:! så gick det också mkt bra men tyvärr lite trassel i skritten och övergångarna till trav och galopp.  Strax över 63 % blev det i alla fall och tom en 8:a fick hon. Tyvärr ingen placering men inte långt ifrån det var de missarna som var skillnaden. Fina Ronjah! Men det var överlag mycket fina ekipage en liten B-ponny hingst som var gulbrun.

Ett kärt besök blev det på eftermiddagen Christina Craaford dök upp för att titta på Ebba när hon red.

Nu ska jag bänka mig framför TV:n

Tyvärr har jag ingen bild på Ebba o Ronjah men det får bli en bild på Athos o Ronjah från LektionsDM som de vann med Elin o Emma
Ann

Herkules

Publicerat: 2013-01-27 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tidsinställt
 
 
 
Fina Herkules som vi tyvärr fick ta bort pga en mkt stor benbit i en av hans hovar som ej gick att åtgärda :/
 
 
M

Vid liv!

Publicerat: 2013-01-27 Kl: 05:17:03 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Detta blir mitt forsta inlagg ifarn Thailand, Kho Jum och Season Bungalow.. Resan har framtill i forrgar varit KANON!! :) fint vader och kul att traffa syster..

I fredags var det alltsa dags att aka hit vilket blev ett smarre kaos da jag och Anders alltid har extrem otur nar vi ska hitta pa nagot  hmm nu blev det av nagon anldeing stor text :(

Bade jag och Anders kande oss konstiga pa kavveln och da vi fick ont i lungorna och rethosta, vi trodde det berodde pa myggmedlet.. Vi sov lange och vid frukosten igar kande jag mig kraftigt illamaende och skulle ga till toaletten men kom inte langt innan det svartnade for ogonen och jag forsokte ta mig fram i blindo. Innan benen han vika sig kom de rara Thailandskorna som jaobbar har med en stol och en liten burk med tigerbalsam under min nasa. Ett svenskt par kom ocksa till undsattning.. Det borjade sticka i armar hander ben och fotter sedan tappade jag formagan att anvanda mina hander da fingarna laste sig.. De fick halla i fata flaksan sa jag kunde dricka lite..
Vi fick skjuts till en sjkukskotersna mkt nara dar jag fick vatskeersattning och massa piller.. Sa nu knaprar jag 9 piller om dagen..
Lag igar och halvsov iprincip hela dagen och inte foren till middagen borjade det aterga till det normala.. Idag kanner jag mig som vanligt igen :) Tack och lov!
 
NU ska jag ata lunch och sedan halla tummarna for Ebba & Ronjah idag!
 
Kram Madde

Lördagkväll i soffan!

Publicerat: 2013-01-26 Kl: 21:50:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här sitter jag nersjunken i soffan. Bara ett dygn kvar sedan är Sofia i Sverige igen. Hon längtar tydligen hem -till mor o far.....nej det var tydligen till hästarna och ridningen. När vi reste tillsammans (när de var mindre) så ville hon alltid hem till hästarna på slutet.
Själv klarar jag mig alldeles utmärkt utan hästarna när jag är bortrest även om jag inte skulle klara ett liv utan hästar.
Idag så vad det alltså tävlingskonferens på programmet som startade redan 9 i Kungsör.
Det var många på plats men få från Sörmland. Västmanland hade betydligt flera deltagare. Vi var bara respresenterade med 5  klubbar från vårt distrikt av 25!
Men en hel del matnyttigt bla en hel del om säkerhet på tävling och katastrofberedskap. Vi behöver knopa ihop en katastrofplan i klubben, så att man är väl förberedd när det är tävling.
Men det diskuterades också konflikthantering och värdskap. Tänk vad mycket ett leende och glada funktionärer påverkar en tävlingsplats.
Själv fick jag hjälpa till med passet om allsvenskan pga att jag sitter med i tävlingskommitten i Sörmland. Vi har fått en ny konsulent i distriktet AMA som nyss börjat och verkar mkt bra.
 
Hela dagen tog det i anspråk så det blev ingen ridning idag. Imorgon är det ju dags för ponnydressyr här och våran lilla Ronja ska ju tävla med Ebba.
Se om jag hinner med någon ridning imorgon. Nästa vecka är det ju hoppträning igen och denna gång har jag ju verkligen inte hunnit rida något på "mina" hopphästar varken dressyr eller hoppning. Men men inte mycket att göra åt.
 
Om 14 dagar är det dags för nästa konferans denna gång blir det med båt till ja Riga kanske. Denna gång är det en idrottskonferens där jag ska representera Ridsporten tillsammans med ordf i vårt distrikt samt Västmanland. Ska bli kul.
 
Nu är det dags att slå sig till ro.
Sofia och Ronja
 
Godkväll
Ann

Ebba & Gordon

Publicerat: 2013-01-26 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

 
 
 
 
Tidsinställt
 
M

Fredagen avklarad

Publicerat: 2013-01-25 Kl: 22:59:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då är veckan snart slut! Sofia o Andreas får börja sin nedräkning ligger väl och sover så här dags. Idag hanns det bara med en häst och direkt efter privatlektioner.
Har lärt mig en läxa att ej rida sig svettig och sedan stå i ridhuset och undervisa. Jag var så kall så det blev ett varmt bad och sedan en spontan middag hos grannen. Supermiddag bättre än restaurang kan man sig men så var det en riktig kock som fixat maten.
Nu laddar jag för tävlingskonferens imorgon.
Hästarna får vila och Carina tar min lektion.
Jocke har plogat av hela ridbanan så att vi kan ha parkering där på söndag. Själv ska han på jakt!
Konstaterade på hemvägen att vintern är väldigt vacker i alla fall och man slipper ju leriga hästar!
Nästa helg startar vi upp både en nybörjargrupp för barn och ungdomar samt att knatteridningen drar igång igen 2/2.
Sov gott!
Ann
Avslutar med en bild på bästa stona Demeter o Thaleia
Ann

Kollan-bollan

Publicerat: 2013-01-25 Kl: 13:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
 
Tidsinställt
 
M
 
 

Klarar oss ganska bra själva faktiskt :)

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 21:55:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
 
Nu när det snart är över så inser jag att vi klarat oss väldigt bra själva. Det var nog mest mentalt innan tror jag. Idag började ju inte dagen så bra med den kylan och fruset vatten och en massa hästar att sköta om. Ändå han jag rida tre hästar på em innan det var dags för lektioner.
Alla tre damerna blev det. Thaleia och Hera går ju ganska fort eller med andra ord rider jag ju inte så länge.
 
Visst skulle det behövts att rida flera men väl kallt ändå.
 
Nyss inkommen är bara strax över -17 grader känns helt ok har man vant sig?
Inte klagar eleverna heller och kommer och rider  gör de också. Maddes grupp kom alla utom en!
 
Sofias och Andreas katt har kommit till rätta också. Har varit ute sedan tisdag förmiddag. Tinat vattnet till Sofias hus (misstänker att det är roligare att komma hem om man har vatten i kranen).
 
Imorgon har jag två privatlektioner och hoppas hinna rida några stycken för på lördag blir det noll ridning då är det tävlingskonferens i Kungsör som gäller hela dagen. På söndag är det lokal ponnydressyr här! Så det gäller att rida på så de kan vila i helgen.
 
Imorgon ska Jocke skrapa snö så att vi har parkering på söndag till de små ponnyerna. MRK ska ju ha lokal hästdressyr i slutet av februari vi har totalt 40 platser och redan nu är det över fullt 29 reserver tror jag vi är uppe i totalt. Folk vill tydligen tävla även på vintern.
 
Jag o Arro Bell på framridningen på någon sommartävling här hemma. Han har dock tävlat färdigt gamle mannen förmodligen kanske han får betäcka igen i år!
Godnatt
Ann
 
 

Ridläger bilder

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Karaat i fin avslutnings frisyr!
 
Jolita vid hopplektion på utebanan..
 
Ture
 
Avslutningsfika!
 
Gordon på avslutningshoppningen
 
Barbacka till hagen efter en härlig dag på läger :)
Ronjah, Jazza & Grappan
 
Vackra skogar
 
Grappan
 
Missa inte att redan nu anmäla dig till årets upplaga av läger och kurser i sommar :D
 
Tidsinställt
 
 

Bara 3 dagar kvar....

Publicerat: 2013-01-24 Kl: 12:57:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då är snart Sofia hemma igen söndag kväll så ska hon förhoppningsvis dyka upp. Idag blev det en extra jobbig start då det naturligtvis hade frysit nere i stora stallet och blå (vattnet). Kl 8 hade vi -21 grader!
Det tog sin lilla tid innan alla var ute och stallarna klara men vi har ju en strålande sol och just nu -5 fast det är ju i solen mot väggen så det är nog bra kallt i skuggan.
Härlig känsla att mocka i utestallet all skit frusen så det är som att mocka stenkulor om än lite stora och oftast sittandes ihop. Näsan fryser ihop och fingrarna blir kalla.
Igår kom ju alla mina ridelever i kylan strongt gjort och Ebba red hela två pass + lille Gordon innan. Rangun skötte sig som en klocka får jag lov att säga han kanske har en ny framtid som lektionshäst.........nej skulle inte tro det men det fungerar bra med Ebba. Hon ville jag skulle hålla i så hon kunde länga stiglädren men det gick jag inte med på för han var lite spänd i början - då får man hoppa av helt enkelt. Onödigt att prova.
Otroligt egentligen det är många människor som säger att min häst skulle aldrig klara av att bli lektionshäst. Men så fel de allra flesta har. Det handlar bara om inskolning. Hästar gillar att arbeta i grupp! De är flock djur! De blir också trygga ien grupp och har man som instruktör en bra relation med hästarna så lyssnar de på en och man kan kontrollera mkt från backen.
Det som avgör om en häst passar som lektionshäst är egentligen gångarterna. Rangun har för mkt trav för att passa. Men skulle naturligtvis kunna gå med rutinerade ryttare.
Gent var ju knappast en ponny som folk skulle trott bli den absolut bästa ponnyn. Tänk vilken het hopp ponny känslig till max och absolut ej lämplig när han var Sofias tävlingsponny. Men med långsiktig inskolning så blir det så bra och allra bäst blir de pigga känsliga hästarna om man låter det ta ett par år innan man låter orutinerade rida.
De som har lagom med fart i sig från början blir lätt lite tröga.
En annan viktig sak är ju temperamentet i boxen/spiltan. Det ska ju gå att göra iordning dem! Hästar är ju skickliga att lära sig vilka man kan skrämma. Nej nu är lunchen slut och det är dags att gå ut.
Om det känns ok så blir det nog lite ridning.
Ann
 Sofia o Gent

Fina minnen..

Publicerat: 2013-01-23 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Vackra häst! Min fina Helios, tyvärr inte i vår ägo längre. Något som visserligen var mitt beslut och vad jag vet så har han det bra där han bor nu även om mamma ångrar det lite då han varit en toppen häst att ha som läromästare på ridskolan och kurser. Dock hade vi inte haft Mille i vår ägo om det inte varit för Helios.
 
 
Såhär tunn och emmlig var han..
och såhär fin har han blivit..
 
...................................................................................................................................................................
 
Grisekno'arna!
 
Div 1 laget med en andra placering för några år sedan.. Från v. Josse E, Sofia, mamma och jag :)
 
Sofia & Simsalabim
 
Tidsinställt inlägg
 
M

Välkommen till klagomuren!

Publicerat: 2013-01-23 Kl: 14:49:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Idag har vi då varit helt själva. Dagen började med -19 grader. Det tar ju en evinnerlig tid att ta ut hästarna när det strular lite.
En sak kan man säga i alla fall att jag tror att hästar verkligen går in för att förstöra och göra sig illa.
Vi haren "rolig" häst som öppnar handtagen i hagen. Idag tog jag ut de första två gick och hämtade nästa två när jag kommer tillbaka har de redan öppnat och gått ut igen. Alla som håller på med hästar vet ju hur de reagerar på morgonen när de stått stilla en hel natt och det är nästan -20 ja de är sprakiga - pigga - galna.
Fick tag i boven som öppnat grinden och släpper in henne med de två jag hade med mig ut. Halleluja vad roligt det var med en häst kvar ute. Naturligtvis var det ju Hera som jag nu blivit bundis med och börjat fantisera om en fortsättning. Den galen pannan for runt och bockade och kastade sig in i en snödriva mellan elstolpar med tre vajrar och blev hängande uppe på en vajer.
Hon kom som tur var  loss och jag lyckades per mobil få tag i Jocke som i sakta mak kom med en havrehink.
Hera gick då att fånga men var ordentligt chockad och skakade hela hästen. Hon fick gå in igen och stå en stund ser ut som om hon klarat sig bra isåfall har hon haft änglavakt!
Till saken hör ju att alla hästar som jag fött upp med målet att jag ska ha den själv har skadat sig på något sätt. Har i alla fall hållt på med detta sedan -88 (uppfödning).
Dessutom är det så att Hera´s mormorsmor köpte jag i mitten på -80 talet:
Verona (kallades Fatale) e: Fantom II-Portos-Ganymed-Magnet Kyff
Jag köpte henne av Helena Widell och det var ett litet sto med mkt hopp i sig och fina gångarter. Hon fick tyvärr bara två föl som överlevde det första före min tid som faktiskt gick junior EM i fälttävlan e: Happy Day
Här födde hon Kalypso -96 e: Troll 660 vår egen hingst.
Kalypso var en mkt lovande unghäst som tex hoppade 8-9 på tre årstestet det var bara tre det året som hade högre på Strömsholm av totalt ett 80 tal hästar. Detta var ju en häst som jag skulle ha själv och tyvärr så överred jag henne hon hade otroligt  lätt för sig och jag kan säga att jag idag har lärt mig en läxa som gjort att träningen av unghästarna ser mkt annorlundare ut idag.
Kalypso stod alltså skadad som 4 åring men efter lång rehabilitering så skolades hon in på ridskolan där hon arbetade i ganska många år med den äran! Kallade henne en målsökande torped i hoppningen. Har för mig att Ange vann ridskolemästerskapet DM i hoppning ett år. Nu lever hon ett mkt gott liv utanför Strängnäs sedan 3 år? tror jag.
Det var  ett tufft beslut men riktigt nya ägaren Karin skulle inte ens prova att hoppa henne vid provridningen för hon skulle ju bara rida dressyr men 2012 var de med i Gripens div III lag i hoppning!
Då jag absolut ville ha en egen häst med Fatale i så betäckte jag Kalypso med Briar. Ut kommer en jättehäst Leukothea som naturligtvis tar sig ut ur hagen (vid 2 års ålder) och hamnar i ån-diket som är full av gyttja där hon blev liggande länge. Det var  ett tufft arbete att få upp henne.
Det tog lång tid att reparera och jag betäckte henne då med Arro Bell.
Jag har i alla fall bestämt att aldrig mer säga jag ska ha någon av uppfödningarna allt är tll salu så kanske någon lyckas hålla sig vid liv till mig!
Bell´s Hera
 
 
Ann

Myteri på ridskolan....

Publicerat: 2013-01-22 Kl: 20:01:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
 
Inne tidigare ikväll har lejt in Jenny då jag inte mäktar med alla pass själv och det är ju så kallt!
Har gjort en tripp till byn (Mariefred) vanligtvis säger jag stan men då undrar folk om jag ska till Stockholm. Buffy har äntligen fått ett nytt täcke som hon fick följa med in och prova i butiken. Men hon var mest intresserad av vissa pipdjur som fanns där.
Buffy är ju som sagt var min lilla speciella jackrussel. Hon har ett alldeles eget humör men en tvättäkta renrasig knähund som alltid fryser. Det blev ett rött så kan hon matcha mig med min röda jacka och skor.....rött är inte min favoritfärg direkt men men...
Därefter handling av mat medan käre mannen handlade - pizza. De som känner mig väl vet att det är guds straff för mig men ok vi provar ett nytt ställe i "byn" - nyss ätit nja inget vidare. De som nu fortfarande känner mig tänker då att ja du klagar ju gärna på maten ute. Det stämmer inte alltid men jag tycker så här att om man betalar betydligt mycket mer för maten ute så ska den smaka bra. Annars kan man lika gärna laga maten själv. Vilket jag i och för sig gärna gör. En slags meditation att stå och göra tre rätters och våra luncher brukar hålla hög standard. Det är den lyxen vi unnar oss då vi har långa arbetsdagar.
Nog om mat träffade en gammal barndomskamrat på ICA vi gick tex ridledarutbildningen ihop för en väldans massa år  sedan. Fick en mycket rolig kommentar av henne - vi träffas nämligen ytterst sällan. Hon sa att hon tyckte att det kändes som om vi träffades ofta för att hon läste Maddes blogg varje dag!
Kul!
Nu till huvudämnet - myteri på ridskolan:
Madde har gjort  ett alldeles förträffligt schema för alla hästarna hur de skall arbeta varje dag redan innan men även nu då hon är borta. Jag har ju då ej fyllt i eller för den delen hunnit med att titta i kalendern utan försökt att rida på så mycket jag hinner och orkar. Såg idag att jag ej följt detta schema men så går det när man tar semester och lämnar mor o far ensamma. ......inte för att Jocke skulle rida någon utan en pistol i pannan.
Ja idag var det då alldeles för kallt på morgonen så ingen ridning för en något äldre kropp. Ändå tog stallet nästan lika lång tid som när jag rider 2 på fm fattar inte det riktigt.
Efter lunch satt jag i möte tills det var dags att ta in hästarna men då var det ju lite varmare så Thaleia fick gå ett pass i ridhuset hon skötte sig bättre från början än igår men hon har så mkt energi så hon inte riktigt vet vad hon ska göra av den ibland.
Jag kommer nog att fortsätta min inslagna linje tiden ut men anpassa mig efter kylan. Alltså fortsatt myteri!
Några bilder hinns det ju ej med att ta så det får bli ngt gammalt igen
En gammal bild på finaste hästen i stallet - Arro Bell.
Tänk att han är 22 år i år. Ska kolla honom i slutet av veckan - longera. Hoppas att han nu är återställd. Han hinner emellanåt med lite piaff o passage på skritten när det händer saker på gården så jag hoppas....
Godkväll
Ann
 

remember this?

Publicerat: 2013-01-22 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tidsinställt inlägg
 
Kommer ni ihåg denna underbara film jag tror jag visade för något år sedan?
 
 
 
Man kan undra om killen fortfarande rider??

Dagen började bra i alla fall........

Publicerat: 2013-01-21 Kl: 23:10:56 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hej,
 
Idag har det varit ridväder = inte för kallt. Efter utsläpp av massor med hästar ( det tarsin lilla tid) så fick Hera ett pass i ridhuset. Tror att jag snor henne från Madde!
Stor skillnad i dag att rida när vi fick vara själva i ridhuset. Det är lättare att få dem fokuserade när de är så här unga. Igår var det flera hästar i ridhuset och betydligt svårare även om hon är  mycket snäll att rida.
Tänk att det är så kul att rida unghäst! Hon tar ett härligt stöd på bettet och får riktigt fin trav emellanåt.
Nästa häst var Demeter och hon fick ocskå gå i ridhuset ett dressyrpass som fick bli lite lättare hon gick ju med på min hoppkurs i lördags den fina pållen så imorgon blir det nog vila.
Längtar efter Sofia som kommer hem på söndag - har ingen lust att rida ut själv på de där humörstinna stona.
Sedan var det mockning och stallfix och alla hästar som ska gå på skritten utan den hade jag gått under.
Efter lunch skulle jag rida yrvädret Thaleia men då var det andra i ridhuset som red markarbete så jag red efter insläpp och då visade hon sitt rätta jag igen. Hon hade ju för guds skull fått gå från hagen in i vårt stall utan mat och alla kompisarna som står i utestallet.
Men jag vann den matchen och hon var mkt fin efter att testat mig.
Man hoppas att hon blir vuxen snart......
Med stort självförtroende i bagaget så gav jag mig på nästa häst - Rangun. Han fick gå en match med gammelmatte. Jag kan säga att efter det passet så var det bara att gå upp och duscha!
Inte lika stor chans att jag snor honom även om han är riktigt fin emellanåt så får man ju inget gratis. Tänk att det behövs så mkt drivning för att få ut halsen och gå med lätt stöd på bettet han lurar en att bli stark i handen o det löser ju inget.
Idag har det varit hoppteori första passet tittatde vi bla på en film som Lotta Björe o Sylve Söderstrand gjort men även en hel del snack.Det andra passet blev det bara snack om allt ifrån hindertyper hur tävling går till osv. Det varen blandad kompott av elever då det var två vuxen grupper som ridit olika länge men som vanligt drog jag över tiden då det blev roliga diskussioner och frågor.
Ikväll har vi haft det turbulent så imorgon får vi se om jag orkar med några besvärliga.....hästar.
 
 
6 dagar kvar sedan är Sofia hemma..........
 
Måste se till att ta några nya bilder på hästarna och när jag själv rider kanske så det få bli en drömma bort bild då det nu har sjunkit till -15,6 tänk på det Madde o Fia om ni läser bloggen.
Godnatt
 

Åh - måste skaffa en boll till Rangun!

Publicerat: 2013-01-21 Kl: 14:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tidsinställt inlägg..
 
 
 
 
 

Vilka sötnosar

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 15:58:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lille Pommes o Rangun
Fotograf Erika Torrång

Härliga vinterbilder från Ekelund

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 15:55:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Visst är det en härlig bild!
En till!
En till!
Fotograf Erika Torrång

Härliga dagar!!

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 15:46:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja då varsnart helgen snart över bara kvällslektionerna kvar + ett antal hästar som skall gå på skritten. Men jag kanske får hjälp med det när min jagande man kommer tillbaks. Idag har det varit kanonväder. Solsken hela dagen och ridbart väder.
Tänk vilken skillnad det gör när solen skiner man får faktiskt mera energi!
 
Har passat på att rida då det ska bli superkallt igen från tisdag. Så Demeter och Hera fick varsitt pass i ridhuset. Thaleia fick gå ut en sväng då jag fick sällskap av Charlotte o Jaqcueline.
Igår hade jag ju hoppkurs för ett gäng från Telia som skulle finslipa inför sitt Telia SM. Då fick Demeter gå med och hon var så duktig!
Så imorgon hoppas jag hinna rida hästarna igen så att de kan vila med gott samvete om det blir så där kallt igen. Jag rider inte om det är 15 grader kallt min kropp pallar inte det.
Idag har det släppts ihop hästar då vi fick en ny inackordering förra helgen . Det gick bra och har suttit och tittat på dem på em i solen när de farit runt och gjort upp vem som bestämmer och det blev väl ingen förändring då det är den yngsta hästen Milano som verkar basa i hagen.
Nu är ju snart 3 dagar avklarade utan både Sofia o Madde nu kommer kraftprovet denna veckan och nästa söndagkväll är Sofia tillbaks.
Ann
 

Fråga

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 14:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tidsinställt inlägg
Snart är det dags för lillprinsen att börja introduceras för ett kandar..
 
Så ett eget kandar blir han ju så småningom i behov av - vad tycker ni han skulle passa bäst i?
 
Rangun har ett svart rundsytt med vitfodrad nosgrimma och swarovskipannband med ofärgade stenar.
(Älskar rundsydda träns/kandar)
 
Arrobell har ett svart med ganska bred nosgrimma och swarovskipannband med ofärgade stenar..
 
 
(Google)
Gaah det längst till vänster vill jag nog ändå ha!! fast i brunt då eftersom han har brun sadel..
Av märket BR modell Wendover. Inte alltför dyt heller.Ligger tydligen på mellan 1.799-1.999.
Gillar lackad nosgrimma :)
 
Fast skulle ju vara vackert med ett rundsytt också.. Hmm
 
Kram M
 
 
 

Vackert och lite fyndigt

Publicerat: 2013-01-19 Kl: 12:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Detta är ett tidsinställt inlägg eftersom jag är på resande fot :)
 
Fick syn på denna video i en annan hästblogg i veckan..
 Lite häftigt gjort och GUUD vilken amazing häst - så trist att han inte fick stanna hos Edward.. Ngt uttjatad låt men men..
 
 
M

Sovdags!

Publicerat: 2013-01-18 Kl: 22:52:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja nu är vi själva jag o Jocke. Madde o Anders landar väl snart i Phuket och själv ska jag krypa till kojs. Just nu har vi -18 grader och jag har följt väderprognosen hela veckan. Det skulle bli super kallt imorgon men så har de ändrat sig.....och så blev det kallt ändå.
Det är bara att klä sig varmt imorgon kommer ett gäng glada från Stockholm på hoppkurs men först är det hoppteori för mina ordinarie elever.
Idag var det så kallt å det blev bara ett ridpass för min del. Jag är för gammal att träna när det är -15. Det var Hera som fick gå några varv......red henne första gången igår och är kär. Vi har ju våra "egna" hästar vi rider och jag vill bara rida unghäst om jag rider kontinuerligt. Nu är ju alla borta så det var  bara att kasta sig upp igår.
Det är bara att konstatera att vi har några fina unghästar i stallet.
Men den som jag tror har allra bäst förutsättningar är ju inte inriden ännu blir spännande till våren.
Jag som ojjat mig om att jag inte har någon häst nu finns det flera att välja på.
Godnatt
Ann

Då bär det iväg

Publicerat: 2013-01-17 Kl: 18:46:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Just avslutat min sista lektion innan semester, skulle åkt med ett tåg till sthlm strax men det blev tydligen för tajt med tid :S
Så nu lagar pappa lite middag så blir det ett senare tåg vilket betyder  att jag kanske hinner fixa något mer inlägg till de sista dagarna jag är borta :)
 
Thailands blomma mamma fotat..
 
Var på Segersta efter lunch och lämnade min vilde, hmm kändes lite konstigt att lämna honom där men det kommer att bli så bra :) passar perfekt just nu känns det som, inte bara för att jag ska bort utan också för att han börjar bli väldigt fin och stark. De åt lunch då jag kom så jag fick lite tid att slå mig ner och prata lite innan Mads skulle iväg till ridande polisen för träning av dem. Galoppombyten var mitt önskemål :) Toppen att kunna få hjälp att börja med dem för det är inte kul om det blir fel, minns så väl hur jag kämpade med Helios och så är det ju man måste ju lära sig och det "kostar" några hästar på vägen. Även Rangun har framförallt högerbytena tagit mer än ett år att få hyfsat befästa. Kan Mads ge honom en introkuktion och så vi får lite "nycklar"så kan det underlätta enormt.
Kul att träffa Jenny som jobbar där som jag kom bra överens med sist jag var där :) Jag hoppas kunna åka dit snart igen för lite jobb och träning, v.7 ska jag försöka klämma in några dagar och att allt runtikring kan flyta på ändå hemma. Vi har ju tävling sedan typ helgen efter så det är full rulle och många hästar som ska startas.
 
Anders har varnat mig för att blogga ifrån Thailand men kan jag lura bort honom en kort stund så kan ni nog få ett litet inlägg därifrån också ;P
hehe
 
Kram Madde

Kul jobb

Publicerat: 2013-01-16 Kl: 21:30:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Omväxlande jobb har man- aldrig långtråkigt och tränar gör man på jobbet. Idag fick jag byta kläder vid lunch genomsvett efter mockning och fm ridpass. Mina ston är tama nu ( ialla fall tillfälligt). Demeter har i och för sig varit ridbar länge men  kan ju fortfarande emellanåt "spoka" till sig.
Men man får lov att rida på. Riktigt rolig häst att rida.
För att inte tala om lilla gulgråa Thaleia. Vilken galopp den hästen har! Har man en gång haft förmånen att njuta av en sådan fantastisk häst som Arro Bell så vill man inte ha sämre galopp på nästa häst.
 
Eftermiddagen hanns även med dressyrpass på "mina"hopphästar Bosson o Jaqueline testade annan sadel på Jaqueline och den satt som en smäck och hon fick jobba på den lilla damen fin blev hon synd att inte "matte" var här.
Avslutat kvällen med två ridgrupper och det var dressyr på schemat idag. Oj vad bra de red - tänk att det fortfarande är lika kul att stå på "backen" och riktigt kul när alla rider så bra och hästarna arbetar rätt. Blir så stolt över våra fina lektionshästar.
Men men allt är ju inte en dans på rosor. Igår sa journalisten häpet när vi kom in i ridhuset - Oj det var lite kyligt här........ja vad skulle man inte göra för ett isolerat ridhus man kan ju drömma. Ikväll var det riktigt bistert och till helgen skall det ju bli ännu kallare!
Gokväll
Ann
Det fick bli en "bebisbild" från 2009 Thaleia o Hera

Hopp - hopp om mindre snö kanske....

Publicerat: 2013-01-15 Kl: 21:54:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Vilken tisdag -saknar Sofia förstås. Hoppträning för Erik med bästa lektionshästarna Jaqueline o Bosson. De var så duktiga Jaqueline fick till riktigt bra språng och ganska högt hoppa vi!
Men en knepig dam att rida man får inte tagga upp för mycket själv utan mer tänka att man bara rider runt annars blir hon het som bara den. Idag var det en väldig massa klossar o hinder lättast är att det hela tiden är ett nytt hinder.
Eftermiddagen var hemsk - fixa stallet,ta in hästar och ploga snö hur mkt som helst har ju kommit idag.
 
Hade en reporter här på ridskolan innan mina lektioner skulle börja och jag har nog aldrig blivit så mycket fotograferad tror att jag kommer få skäll av Madde för jag var ju inte så staylad precis ganska ful mössa och jackan stod det Joakim på......
Ridtjejerna myste av all fotogrefering jag kände mig mest obekväm och tror att min ansiktsfärg antog rödare toner efter hand. Sofias kommentar efter attha sett våra semesterbilder - vet vad jag ärvt det ifrån att inte bli bra på bild hon tycker att hon ärvt alla mina mindre bra egenskaper.
Får väl se vad det blir för reportage. Återkommer om det
Godnatt
Ann
Gammalbild i repris Bosson o jag i tävlingsdebuten för snart 2 år sedan

Not same luck today..

Publicerat: 2013-01-15 Kl: 21:38:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grr.. Var ju så nöjd över en relativt smärtfri gårdag - det slog tillbaks idag kan vi säga. Först hoppträning för Erik 9'00 - 12'00 på Elton och Demeter. Sen kom inte jag och mamma in för lunch fören strax före ett och så visade det sig att pappa och Thomas ej gjort färdigt i utestallet, plus att jag hade halva vårt lilla stall kvar och så sopning/krattning i stora stallet OCH alla hästar som ville in ifrån snöyran :/ Pappa var inte så populär.. Han hade ju åkt iväg så han slapp få pisk just då iaf..
 
Han med att rida Rangun en stund i ridhuset innan jag skulle ha Sofias lektion iaf. Det dök dessutom bara upp två elever pga det usla vädret. Men ooh så duktiga och nöjda de var efter en hopplektion där de verkligen fick hoppa mycket eftersom de var så få :)
 
Jag & Helios för några år sedan..
 
 
Började igår knåpa på lite inlägg som kommer upp när jag är borta så det inte blir stendött här om inte mamma ser till att skriva :)
 
Så ni behöver inte vara oroliga för att det inte ska finnas några uppdateringar att läsa under min semester!
 
Kram Madde

En sån här skulle man ha/haft..

Publicerat: 2013-01-15 Kl: 21:01:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Segersta har haft denna ponny och såg på fb att de sålt honom nu..
 
Sjukt fin ponny som kan typ ALLT - vilken lycklig unge som kan få denna som läromästare!!
 
 
M
 
 

Snart läggdags

Publicerat: 2013-01-14 Kl: 23:21:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu ringer sovklockan efter en hektisk dag på vår ridskola. Dressyr på värsta "märrarna" på fm gick super Thaleia testade ej ens mig ja inte som hon brukar efter passen fick hon träffa på bästa hovslagaren Jocke och det var på tiden. Han ligger sjukt mkt efter eftersom vi hade semester i 14 dagar och sedan var han sjuk lika länge.....
Även Hera blev skodd idag.
Demeter var också mycket skötsam hon blir starkare och starkare alltså på ett positivt sätt. Just nu är det mkt fokus på övergångar, galoppfattningar och böjning. Grunderna helt enkelt det allra viktigaste - gå själv och vara framme för skänkeln.
Kul med unga hästar även om jag just nu saknar Arro Bell otroligt. Förhoppningsvis är han igång om någon månad igen han skrittas varje dag i alla fall.
Imorgon så är det dags för Erik-hoppning!
Ska bli kul men lite jobbigt är det då hela förmiddagen går och så har man flera hästar att rida + stallet att sköta.
Imorgon kommer även reporter och fotograf hit så mkt som ska hinnas med.
Det är lovar jag var betydligt varmare än dagens arbetspass i ridhuset fötterna är fortfarande iskalla
Godnatt

Så nära så nära..

Publicerat: 2013-01-14 Kl: 22:25:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh typiskt.. Jag som ringt fyra gånger ikväll.. Hmm jaja.. Lisa var en sjukt värdig vinnare och det hade absolut varit henne jag röstat på om det inte varit en ryttare med :)
 
M

Spännande!!

Publicerat: 2013-01-14 Kl: 21:33:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har ni röstat på SARA??? Nu håller Svenska Idrottsgalan på för fullt och Sara är fortfarande kvar och slåss om den ärorika titeln!
 
(Google)

Härlig dag..

Publicerat: 2013-01-14 Kl: 20:50:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

De dagar allt bara flyter på är ganska trevliga och ganska ovanliga i ett hästliv.. Idag var iaf en sådan dag :) Fint, klart, kallt väder och goa hästar och människor. Är lite pyssel att få ihop det med alla hästar som ska gå på skritten  men det fungerar ändå ganska bra. Man skulle nästan behöva ett band till ;P hehe.
Tänk om man hade mycket pengar.. men men man skulle väl inte bli lyckligare för det - tror dock att en hel del skulle gå betydligt enklare och snabbare.
 
(google)
 
Red Rocco och Hera på fm, båda mycket fina och utvecklas i snabb takt. Hera med sin stora kropp börjar få en mer rund och bärig galopp och Rocco blir starkare och starkare i speciellt galoppen. Idag blev han lite "dum" ( I know there are no "stupid" horses) men ibland undrar jag? Har en längre tid haft lite problem att få honom att gå utmed heela långsidan på ena sidan då han spelar rädd och försöker tränga inåt och eller vända. Var skitfin idag och så gick mamma ut ur ridhuset med sin häst och då började han igen :/ Då fick han dock jobba hårdare, på volten blev det till att minska volten i svag sluta och sedan öka volten i skänkelvikning allt detta i galopp. Det fick nog minsann hans muskler och hjärna att fokusera på annat än bus!
 
På lunchen skrev jag ihop en lista till Rocco och hans vistelse på Segersta och gjorde även iordning ridläger info som nu är uppsatt i stallet. Sommaren kommer snabbare än man tror :)
 
På em red jag ut en kort sväng på Rangun innan privatlektion och sedan mina måndagsbarn som idag bara blev tre.
 
Kram Madde

För kallt för ridning......

Publicerat: 2013-01-13 Kl: 22:42:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Madde är duktig hon har lyckats lura med mig ut två dagar på raken i skogen. Nu gillar jag verkligen skogen i o f sig men hur kul är det att rida ut när det är antingen jätteskare att gå i, eller is som spricker och under blöt lera. Man fryser häcken av sig att skritta trots termobyxor mm.
Igår var det då Thaleia som fick äran att gå ut det är en modig dam som glatt traskar först och visar vägen trots sin ringa ålder nyss fyllda 4 om så  som man räknar hästår från och med 1 jan.
Den damen tror jag mycket på hon har hur mycket attityd som helst bangar inte för något och kräver ett ledarskap som är 150 %!
Planen är att hon ska starta här hemma i dressyr men även nu hoppas lite mera av Sofia för att starta längre fram i april- maj är det nog dags. Hon älskar att hoppa. Så vi rider henne alla tre lite beroende på vad för arbete och hur mycket hästar var och en har.
Idag blev det en tur med nästa sto med attityd Demeter!
Hon skötte sig alldeles utmärkt förutom att det var en massa hästätande rådjur i skogen. I alla fall börjar man känna sig "fit for fight" efter all halsont och feber och det lär behövas för att hinna med och rida alla hästar.
Imorgon är det ridhuset som gäller och även resten av veckan tror jag också.
Det är både hoppning och dressyr på tapeten.
Nu börjar nybygget bli klart uppställingsplatserna är klara så det är städning kvar lite målning samt diskbänk som skall upp får bli en liten invigning där men det blir nog när Madde o Sofia är hemma igen.
Ska försöka mig på lite bilder när det är uppstädat.
 
Så vad passar väl bättre än en bild där man ligger i en hängmatta i nästan 30 graders värme.........efter en kväll i ridhuset med hopplektioner
Godnatt
Ann
 

Phi Phi

Publicerat: 2013-01-13 Kl: 20:15:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gaaahh vad härligt!
Snart så :)

Kyligt och vackert!

Publicerat: 2013-01-13 Kl: 20:12:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Burr då var det riktigt kallt igen, under -13 på fm då jag gick ut till stallet.. Pappa var iväg och jagade och hade som vanligt inte ställt fram foder innan han åkte så igång med traktor och fram med hö i båda stallarna.
Sedan privatlektion för Ebba på Ronjah - sista innan jag åker på fredag.. Men hon har tränat halvt hysteriskt sista veckorna så jag tror nog hon ska klara sig galant utan mig i drygt två veckor :)
 
Happy-face Ebba med Elton :)
 
En mycket glad tjej blev det också då jag frågade om hon möjligtvis ville rida min Rangun lite då jag är på semester då han inte behöver två veckors vila och mamma inte hinner träna honom varje dag. Så Ebba kommer att rida och sköta honom 2-3 dagar i veckan iaf och rida med i någon av mammas grupper för att få lite hjälp.
 
Rangun har tömkörts i tre dagar nu och är riktigt fin, mamma gjorde det igår och jag i fredags och idag. Rocco har fått gå ut på promenad i skogen både igår och idag. De kommande dagarna mån-ons blir det nog nått mer pass ut och så lite bommar för på torsdag kör jag honom til SEGERSTA!!!! Weihoo! (det var det jag skrev om på typ nyårsdagen eller när det var - att jag önskade)
Efter mycket trix har bästa Maria fått ihop det så att min lilla stjärna får plats :D Han är verkligen inte i behov av någon längre vila då han titt som tätt råkar ut för saker som gör att han ofrivilligt får vila och såhär i början på säsongen och då det nu känns som att det börjar lossna känns det toppen att få ha honom där en period.
Troligvis får syster hämta honom innan jag kommer hem, det beror lite på vad det kommer att kosta plus att det blir ändå ganska tufft för honom. Jag tror att detta blir kanon för honom och jag hoppas Mads kan introducera honom för lite galoppombyten då han börjar bli så pass stark i galoppen och den förvända har utvecklats bra.
Rocco!
 
För övrigt har jag haft fullt upp idag då det är full rulle på skritten då Mille ska gå minst 30min, Kolibri 2ggr 30min, Arrobell 2ggr ca 15min och så har Rangun gått 30min. Dessutom har vi haft två tjejer som hjälp oss med lite mockning då de var så ridsugna, så de komme räven nästa helg och hjälper mamma och pappa. kanon eftersom då är både jag och Sofia borta :) Tack Hanna & Jossan!
 
Kram på er!

Fredag och en vecka kvar..

Publicerat: 2013-01-11 Kl: 21:34:46 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Go' kväll gott folk!
 
Sitter i soffan lyssnar på Anders som förklarar sina stora planer med lägenhetsrenoveringen för vår goda vän och målare Kim.. Hehe.. Tror jag flyttar hem till mamma och pappa när kaoset drar igång om några månader! ;P
 
Imorgon drar syster till soolen och Thailand! Vi ses där om drygt en vecka då jag och Anders flyger på fredag..
 
Jag & syster för typ ett år sedan i Kamala..
 
Var det ingen som kände igen Don Negro "Svarten" på gårdagens bildinlägg???!
 
Idag har jag ridit två hästar, tömkört en och haft en privatlektion. Red iof Charlottes pålle Jacquline som går som skolhäst hos oss en kort stund då hon ville ha upp mig för att få tag på v.tygeln. Charlotte har ju inte så mycket vikt att sätta emot när hon vill iväg :) Blev förvånad över hur fin hon än då var men absolut ingen häst jag skulle vilja rida varje dag - för mycket "hopp" skalle och nerv för att passa min dressyrmuppiga sida :P

 Imorgon blir det lite sovmorgon då jag börjar min första privatlektion kl.9'45. Sedan följer mockning, ytterligare en privatlektion samt rida lite hästar och på em ska jag skruva hängare i den nya skåpen och ev måla lite så inackorderingarna kan flytta in sina saker i de nya skåpen :)
 
Kram Madde
 

Lite gamla bilder från 2006

Publicerat: 2013-01-11 Kl: 21:18:21 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jazza lite gråare då :)
 
Bästa Samantha <3
 
Nejlika som såldes till en familj i Stockholms området om jag inte minns fel.
 
Coolaste Challe som nu bor på Gotland :)
 
Fina Kabyl!
 
Envisa Latjo Lajban.
Jag kommer faktiskt ihåg när jag och Madde skulle ta dessa bilder och vi fick kämpa för att hästarna skulle se lite intresserade ut, de ville bara tillbaka till stallet för att äta hö... ;)
 
kram //Sofia

Minns ni denna häst?

Publicerat: 2013-01-10 Kl: 21:43:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Kalla tassar..

Publicerat: 2013-01-10 Kl: 20:23:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Burr det är kyligt och råkallt ute nu.. Ganska trist med massa blåst och elände också.. Är inne (på Ekelund) och äter lite kvällsmat o värmer mina kalla fötter efter 2h i ridhuset. Först mina söta barn/ungdomar och sedan privatlektion för Ebba som är smått nervös över hur hon ska klara sig utan mig i två (!) veckor.. Haha. Dessutom en tävling som ska genomföras också :)
 
Det blir sällan som man tänkt sig med tiden och idag var planen att sova kvar här så jag kan få lite målat i sadelkammaren i utestallet så det går att börja flytta in i skåpen. Så nu ska jag klä på mig igen och ut för att måla och kvällsfodra. 8h arbetsdag vad f*n är det egentligen? - Existerar ej i hästvärlden.. Går ut i den 13:e nu tror jag :P
 
Hoppade Hera på morgonen vilket gick mycket bra, tror det nu var fjärde gången hon hoppas under ryttare. Var så kul att se henne då vi kom in i ridhuset och hon riktigt sken upp och spänt/nyfiket spetsade öronen mot alla hinder som stod framme :D
 
Sedan var det Roccans tur där jag i hoppsadeln verkligen kommer åt honom, mycket intressant, får bli mer jobb i hoppsadel framöver. Dock sjukt obekväm med att "hoppa" honom - för att inte säga livrädd. På slutet hoppade jag faktiskt över ett litet räcke några gånger iaf. Galet trött häst efteråt också. Tur att jag har mamma som kan hjälpa mig. Insåg att problemet är INTE att jag är rädd att ramla av när han får "spunk" utan jag är rädd att INTE ramla av. Det låter väl märkligt kanske. Jag är rädd att jag ska tappa kontrollen och inte kunna påverka honom och sitta kvar i nån rodeo-historia varv på varv. Usch..
 
 
Rangun fick idag sitt första lite tuffare dressyrpass och var riktigt fin, han kom ihåg bra piaffträningen från dagen innan han blev skadad. Fina fina häst :)
 
Kram Madde

Trötta och sjuka..

Publicerat: 2013-01-09 Kl: 21:44:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken eländig vinter.. Jag som hoppades att 2013 skulle bli ett bra år, visserligen har bara knappt två veckor gått in på det nya året men det fortsätter käpprätt åt fel håll :/
Pappa har varit sjuk i två veckor och legat till sängs drygt halva den tiden.. och nu börjar mamma krokna.. Fia fick hoppa in och ta en privatlektion åt henne idag på em och hennes två kvällsgrupper tog hon faktiskt själv. Fia påstår sig känna av halsont osv till och från - jag håller mig frisk men känner mig ovanligt trött den sista tiden.
Har inte varit sjuk på över ett år har jag kommit fram till om man nu ska hitta något bra :) Däremot har jag ju min "skit-hals" som jag har nån form av konstant infektion i. Det bekymrar mig dock inte då jag inte lider av det och tidigare behandlingar ändå inte har hjälpt mer än en kort tid.
 
(Google)
Sjukstuga Ekelund..
 
För övrigt så fortsätter lyckan med hästarna :/ Mamma var på Strömsholm igår för ytterligare ett mindre kul veterinärbesök. Arrobell som var mycket halt är behandlad lite här och där och ska på återbesök om några veckor. Kolibri som veterinären som tittade på henne i fredags ville ha in till kliniken för en ytterligare koll visade sig ha ännu en allvarlig skada som veterinärerna MISSAT vid tidigare koller.. Senskadad häst var det här :/ (Tror inte jag ska räkna de ledsna smile-gubbarna i detta inlägg)
 
Mot roligare nyheter..
 
Idag har vår lilla Thaleia genomfört sitt livs första program! LB:1 fick hon testa och det gick hyfsat med tanke på hur lite hon egentligen är riden i ridhus och att det tagit tid att "tämja" vildkatten som gärna gått mer på bakbenen och slagit med huvudet än att göra som ryttaren önskat. Lycka!
Så vacker häst! Bilden tog vid 3-års testet i våras där vi hade proffs-hjälp av Anders Pedersén :)
 
Hera fick en rump/svanstvätt då hon är mycket lös i magen för tillfället och sedan blev det 30min jobb på skritten, medans jag red syster Thaleia. Nu har jag flätat svansen så kanske den håller sig fräschare lite längre. Nu är det ju hyfsat milt ute men när det sen blir kallt igen vill man inte gärna blöta ner svansarna osv..
 
På lunchen blev det kontorsjobb då jag och mamma knåpade ihop datum och räknade på priser för sommarens ridläger där vi i år ändrar konceptet lite med bland annat lite färre dagar. Kika in på hemsidan för mer info!
www.ekelunds-ridskola.se
 
Därefter intag av hästar och så en privatlektion för Åsa på fröken Lady. Kul med elever man haft under flera år och se utveckligen och vara med i både upp och nedgång. Åsa var med på Nyhetsmorgon i söndags (fick titta i efterhand då jag hade stalltjänst och julklappshoppning vid tidpunkten) och hon pratade då om att hennes fina lilla häst var en stor hjälp i arbetet med hennes senaste bok där hon körde fast och då fick tid och andrum att tänka osv när hon var i stallet.
Tänk vilka fantastiska djur vi har fått förmånen att ha i våra liv!
 
!!
 
Kram Madde
 
 
 

Fina totto-hästar :)

Publicerat: 2013-01-07 Kl: 21:11:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen startades efter utsläppet med ett dressyrpass på Rocco som var fin och idag låg fokus på lite öppnor och förvänd galopp.
 
:)
Sedan var det Heras vilket resulterade i en svettig häst och ganska nöjd ryttare. Tiden går så fort nu är de fyra år och svårighetsgraden höjs på utbildningen för att följa utbildningskalan och planen är ju att de båda brudarna ska debutera på dressyrbanan vid vår hemmatävling i februari.
 
Stallfix och så lunch där jag fixade lappar till två kommande maskeradtävlingar jag ska annordna :) Dressyr och hoppning. Ska fixa ut info på hemsidan under veckan också, för tillfället finns bara info och anmälan i stallet.
 
En stycke överlycklig häst hoppade in i sitt träns idag då han skulle få jogga lite efter en dryg veckas vila pga skadan han drog på sig. Rangun Rangun min lilla skrutt - kändes mycket fin och benet är sedan några dagar som vanligt. Sjukt skönt då jag var orolig att han skulle dragit på sig ett sk aktivt överben. Nu blir det några dagars försiktigt jobb och se så benet säkert inte visar några tendenser till förändring och så borde jag ju hinna med ett par lite mer ordentliga pass innan semester.
Prisutdelning med hjärtat..
 
På em fick jag några minuter över inna min privatlektion för Ebba så då passade jag på att städa ur det värsta ur det såkallade kontoret i stallet. Det har en förmåga att bli nån form av sop/förvaringsrum :/

Jag HATAR oordning!
 
Imorgon ska jag rida båda fyraåringarna då mamma åker tidigt till Strömsholm med Arrobell & Kolibri. Let's hope for some good things to happen..
 
Kram på er
Madde
 

Innehållsrik dag

Publicerat: 2013-01-06 Kl: 20:40:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tidigt söndagsmorgon blev det med stalltjänst och så fort vi var klara i stallet var det samling för deltagarna i "Julklappshoppningen". Banbyggnation och sedan iordningställande av hästar och så var första start 11'15. Fina ritter och flera rosetter delads ut. :) Jag tycker ju det är så kul med priser och rosetter så jag har beställt hem specialrosetter till Julklappshoppning som är mycket snygga! Röda och gröna med guldplatta och såklart texten "JULKLAPPSHOPPNING" på banden :)
 
Såhär nice! Här har Sixten och Alicia fått en för sin felfria runda..
Så lottades det även ut en "hemlig" julklapp bland deltagarna :)
 
Fick sedan tillfälle att hoppa Elton då Fia sparade en del hinder och byggde en serie med fyra räcken med två galoppsprång emellan. Lilleman fick jobba minsann :D Urkul!
Rocco fick ett litet dressyrpass.
 
På vägen hem stannade jag hos goda vänner utanför Strängnäs på middag, dit också Anders kom så vi har nyss kommit hem.
 
Kram Madde

Mannfall..

Publicerat: 2013-01-03 Kl: 21:17:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hmm man brukar ju säga så men det såg konstigt ut när jag skrev det??
 
Igår startade ridskolan och första veckan brukar det alltid vara folk som fortfarande är iväg på semestrar eller helt enkelt missar att vi startat igen. Idag hade jag EN (!) ynka liten tjej i min grupp där det normalt är sju. Kan säga att hon var ganska trött och mör efteråt :P hehe.. Sittsträning utan både stigbyglar och tyglar. Tror dock det är mycket nyttigt att rida själv/privatlektion för barnen i den åldern för det ger så mycket när de kan få instruktörens uppmärksamhet till 100% och man får så mycket mer tid till att förklara just den individens svagheter och hur man på bästa sätt ska tänka och träna för att uppnå framsteg.
 
På morgonen red jag Hera i ridhuset men idag var hon inte lika fin som igår utan testade en del och satte sig på tvären. Imorgon blir det tömkörning för den donnan! Längtar tills man kan rida ut och galoppera på för det är så oerhört nyttigt och VIKTIGT för unghästarna och deras framåtbjudning.
Bild ifrån i höstas på Thaleia & Hera
 
Sedan lektion för Ebba på Ronjah ( ni kanske undrar vart "hennes" Gordon tagit vägen men han har dragit på sig en hälta) Idag tränade vi skolor och avslutade med att rida igenom ett nytt program för henne - LA:P1
Mycket trevligt och roligt program. "- Det är ganska nytt, jag kommer ihåg när det kom" sa jag till Ebba och sedan slog det mig att åren går och det är nog iaf tio år nu :/ herrejisses vad gammal jag börjar bli!!
Om jag inte minns fel vann jag en tävling där jag red det programet - på Lidens Gentleman "Gentis".
 
Långlunch med en del pappersfix där jag bland annat satte ihop anmälan och info till Grönt Kort kurs jag tänkte starta redan om två veckor. Vill ha första tillfället innan jag åker på semester.
 
Longerade Rangun ca 10min då hans ben nu varit fint i drygt ett dygn men efteråt hade han värme över det skadade området så jag kylde så får vi se hur han ser ut imorgon men åter hog honom vara ett par dagar till :/ Typiskt nu när vi kommit igång! Och hädanefter får han ha benskydd även på helgerna, han har alltid boots nu i broddtider och jag brukar ha benskydd i veckorna men då inte vi sköter utsläpp på helger så har han bara boots då. Vill ju ha honom med kompisarna även på vintern, de senaste 2 eller 3 åren har han fått gå ensam så länge de ha broddar men i år har jag valt att låta honom gå med kompisar. han är ju så sjukt lekfull och de flesta skador han får är pga honom själv då han kliver och sparkar på sig själv :(
 
Mille & Rangun i höstas..
 
Idag fick jag lite hjälp av mamma då jag ville försöka mig på lite markarbete med Rocco även idag då det gick sådär igår :/ Han hoppade mycket bättre idag men känns ändå inte så kanon inte.. Gud vad hoppning är färskvara och speciellt på honom.
 
Kram Madde
 

Jacquline

Publicerat: 2013-01-02 Kl: 21:54:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sommrig hoppbild på mamma och Jacquline :)
 
Jag & Rangun på tävling i sommras..
 
Hera på betet..
 
 

Oj vilka fina lektionshästar......

Publicerat: 2013-01-02 Kl: 21:23:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja som Madde redan skrivit så hade vi en extra hoppträning så här i juldagarna för Erik idag! Jisses vad kul det var som vanligt får man frågan hur mycket man hoppat sedan förra träningen och denna gång var det ju faktiskt 4 veckor sedan sist......pga av semester. Dessutom har jag ju ej suttit på Bosson o Jaqueline sedan förra hoppträningen.
Några "hopppoäng" lyckades jag klämma till med då jag i alla fall tittat på hoppning på TV.......det brukar också räknas i alla fall bland oss dressyrryttare.
Det gick överförväntan kan man säga. Båda hästar var så duktiga och jag kände mig även duktig som nu börjar känna mig riktigt säker. I första gruppen var jag den som hoppade högst idag. Nu brukar jag ju alltid säga att höjden inte är det viktiga men om man är sådan som helst ej hoppar så högt så känns det ju bra att det inte känns högt när hindren blir högre utan snarare lättare då båda "mina" hästar är något milt sagt heta.
Längtar redan till nästa hoppträning om 14 dagar men nu så ska det hoppas något emellan också.
en bild på mig o Bosson från vår första hopptävling i Hölö april -11
Ann

Hoppning!

Publicerat: 2013-01-02 Kl: 19:20:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har det varit massor av hoppning!! Erik Berggren var ute hos oss på em där jag först red Elton och sedan Demeter. Mycket trevlig övningfick vi jobba med och speciellt Elton var fin, Demeter blev bättre på slutet när ryttaren kom på att hon måste använda benen lite mer :P
 
Lill-skrutten på hoppträning i sommras :)
 
 
Är ju lite lite hoppning i den här bloggen men man tycker ju att Fia kunde dra sitt strå till stacken så att säga :/
 
"Hoppmuppen"!
 
 
Red Hera på morgonen, planen är (om hon inte säljs innan dess) att hon ska debutera på dressyrbanan vid våra tävlingar i slutet av februari. Så vi har en del att jobba med men tror det kan vara bra med ett tidigt delmål så vi verkligen kommer igång nu efter några veckors lugnare arbete och lufsande i hagen..
 
Vacker som få..
 
Imorgon ska jag få mer mig en "stalltomte" :) Plockar upp Ebba på vägen till Ekelund..
 
Kram Madde

Året 2012

Publicerat: 2013-01-01 Kl: 21:52:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jahapp då har ett nytt år dragit igång! Hoppas alla hade ett trevligt nyår med goda vänner och mat :) Det hade iaf jag!
 
Tänkte på vackert bloggvis göra en förhoppningsvis läsvärd och minnesvärd årsresumé av det gångna 2012
 
Det blir lite resultat och andra både roliga och mindre roliga händelser..
 
 
 
Jag har i år satt ihop ett bild/filmklipp på det gånga årets händelser..
 
 
 
Årets roligaste minne:

Även om jag anser att det gångna året varit av riktigt dålig kvalité så finns det självklart några ljusglimtar man kommer att minnas. Just nu känns det inte som att det finns en specifik händelse som man känner WOW för men att vi finally lyckades vinna hela Div 1 allsvenskan kändes stort då vi fallit på målsnöret allför många gånger. Sedan var min vecka på Segersta något alldeles extra och gav mig verkligen en skjuts i rätt riktning. 

Årets tråkigaste minne:

Två hästar har vi iår fått ta bort två hästar. Först Limit efter flera års resultatlöst sökande och träning för att bygga upp honom. Det sista vi gjorde var en ny ryggoperation men även den utan resultat, han vandrade vidare till Trapalanda i augusti och det visade sig att han hade en gammal fraktur på lårbenet/höftbenet. Hemskt att vi kämpat så och att han troligtvis hela tiden haft denna skada. Han hade iaf ett lyckligt slut med sina kompisar i hagen hela sommaren.
 
Årets bästa resultat:
 
Ja som jag tidigare sagt så är ju de fina resultaten inte så många att skryta med :/
Årets högsta procent fick jag på Rocco med nästan 69% och en andra plats.
 
Årets sämsta reslutat:
 
Det lägsta resultatet är det som inte ens blev räknat då jag valde att utgå med Limit i början av sommaren. Det lägsta räknade resultatet stod Rangun för vid Gripens meeting där han var back to crazy och var rädd för allt. Där blev det 53.26% Weihoo!
 
Årets pålle:
 
Svårt jag älskar dem alla på ett eller annat sätt. Men den där lilla Elton får en att bli sådär varm och glad så fort jag ser hans söta huvud :) Han har ju även utvecklats en hel del, trotts att jag ridit honom allt mindre då han gått in mer i verksamheten och tiden inte räckt till.
 
Årets "tabbe":
 
Vi har två så fina 3 (nu 4) åringar som vi hade fina förväntningar på inför 3års testet. "Tabben?" - att vi skulle lagt mer tid på att åka iväg och träna dem i nya miljöer. De var för spända för att visa sina bästa sidor då det var dags :(
 
Årets "Yes":
 
Hmm här fick jag tänka till en stund.. Tror ändå priset går till årets dressyrmeeting där vi lyckades driva runt hela arrangemanget på bästa vis och fick många fina lovord. Vi har även i och med detta fått ihop ett härligt gäng till klubbens tävlingssektion och kommer på så vis kunna genomföra ytterligare tävlingsdagar för våra klubbmedlemmar osv.
 
Det får bli min summering av 2012
 
Jag hoppas vi ses under det kommande året!
 
Kram Madde

Gott Nytt År!

Publicerat: 2013-01-01 Kl: 20:54:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har ännu ett år gått - snabbt dessutom bara svischat förbi. Sista delen av året var inte så lysande med skadade hästar så vi hoppas nu attvi får ett år med friska hästar.
Semester fick vi innan jul. Det tackar vi för och att Madde o Sofia sköter allt så bra när vi är borta från snöröjning till undervisning. Snart  är det deras tur och då får vi bekänna färg jag o Jocke.
Det får bli en semesterbild från Ko jum:
 
En härlig bild att drömma sig bort till när kylan biter på hemma.
Eller en härlig mat bild den fantastiska maten vilka smaker.
En som tam (papaya sallad) nästan en gång om dagen med två chili ska det vara.
 
Året avslutades sedan i 100 knyck: läger för 10 ungdomar i stallet med övernattning som var en möjlighet tack vare MRK:s Idrottslyfts pengar. När ungdomarna var  klara fredag em så var det dags för ett gäng glada vuxna som drillades i tre dagar. Alltid lika kul med kurs om några veckor är detdags för Telia igen som skall träna till sitt SM!
Imorgon startar ridskolan igen efter jul uppehållet.
 
Ann
RSS 2.0