Sommar-sommar...

Publicerat: 2016-06-29 Kl: 22:57:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Härligt med sommar hästar på bete och lugnt eller inte ?
Inser att det tar längre tid att hålla hagar vatten och kolla hästar. Hästar som blir skadade osv.
Men skönt med värme i alla fall. Nu är det bara några dagar kvar innan hästarna har helt ledigt. Två dagar med Äventyrsläger och sedan hoppmeeting.
Hoppas det blir lite lugnare sedan men det är fortfarande hagar kvar att fixa. Det sliter på kroppen att gå med röjsåg och motorsåg så vet inte hur mycket mer min nacke pallar.
Tur att vi har en fantastisk kiropraktor messade henne idag och frågade om hon hade semester eller om det gick att boka tid. Fick svar att jo semester men fick ändå två förslag på tider att boka. Så är det att vara egen företagare.
Alltid i tjänst om man inte åker bort.
Har bokat en resa i september för mig och Jocke äntligen ska vi åka till Canada. Detta har vi pratat om i många år. Har en fantastisk vän boende där som arbetade hos oss på 90 talet. Nu lever hon på en stor ranch med 1.500 djur som de sköter från hästryggen så nu ska vi prova på livet som cowboys!
Härligt!
God natt
Ann
 

Happy horse

Publicerat: 2016-06-29 Kl: 14:16:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun passade på att visa magen när jag gick för att ta in Mille 😝

Klagosång

Publicerat: 2016-06-28 Kl: 22:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett trappsteg upp och så raskt ett antal ner... Är det något i väggarna hos oss? Kanske ska anlita en andeutdrivare eller nått - någon som har erfarenhet av sånt? 
Trot eller ej men är nog snart seriös på den frågan..
 
 
Nu ökar ju såklart risken för skador osv markant för varje häst vi har (vilket är väldans många) MEN hur kan det vara så mycket hela tiden - när vänder vinden på riktigt? För just nu känns det ganska tungt och ovärt att slita som vi gör när så mycket går emot oss. Hästar och landet är helt underbart men lyckan är kortvarig och smällen därefter numera mer nedåtdragande än vad lyckan piggar upp.
Sår i all ära - ge mig sår - inte lymfangitben utan direkt orsak, som inte hjälper med olika sorters behandlingar. Ett fantastiskt fint och efterlängtat föl - även den numera tjockbent och i natt har han även flått hela undersidan av sin hals på krubban i boxen. Måste ha kliat sig på något vis och sedan blev det väldigt fel :/ han har nämnligen lite kläda i pälsen. Fia har extrem otur med sina hoppehästar - Pommes går visserligen sjukt fint nu men vem vågar tro att man kan få glädjas längre stunder.
 
Högst upp på min önskelista just nu:
1. Friska hästar!
2. Arbetskraft (Det känns att vi är två man kort) :/
3. Ordning och reda
 
Nog på klagosång - vem orkar lyssna på sånt!
Igår hade vi finbesök i stallet, Jenny som red hos oss under sina ungdomsår - en i "järngänget" på den tiden det begav sig. Alltså när även jag var ungdom, Jenny är ett år äldre än mig, de var ett stort tjejgäng på typ 6st eller var ni fler? Som hängde i stallet för jämnan och de CYKLADE iprincip alltid, tror Jenny har rekordtiden också? :P Hon fick även ta vår fina skolponny Cally när det blev dags för pension och där hade Cally kanonfina sista år. 
Nu hoppas vi på återfall in i hästvärlden - vem klarar sig utan dessa djur längre stunder!
 
Idag har jag hjälpt Oda med hennes nya häst - superfin och finare kommer hon att bli med lite trimning! Jag var ju sugen på att ta den själv till verksamheten om inte hon köpte den. 
Imorgon blir det träning på Segersta, länge sedan sist nu :( men tiden räcker verklien inte till och det känns inte bara kul att åka iväg alla de timmar som går åt när man har en lång "to do list" hemma..
 
I helgen blir det hopptävling med en av mina små stjärnor! (om jag inte fegar ur innan) :P
 
Kram Madde

Hermes

Publicerat: 2016-06-26 Kl: 20:56:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Alltså hur läcker är han inte?! 😍

Finfin helg!

Publicerat: 2016-06-26 Kl: 18:23:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Midsommar är härligaste helgen på hela året - särkilt när vädret är på rätt sida vilket det varit större delen av helgen. Igår var det galet varmt och soligt - perfekt för att ligga och lata sig med goda vänner vid poolen och en o annan drink. Mamma o pappa flyr fältet till vänner i Härad medans jag och fia fira hemma och håller ställningarna på gården med alla kreatur! Inte en lugn stund när man har så mkt hästar :/
Är det inte det ena så är det det andra och det är alltid minst en häst skadad på något vis.. Extra känsligt för sår osv i värmen såhär års också. Mackan är hemma med tjockt ben, troligtvis försökt fly undan mygg eller annat insektsfä och knatat igenom något buskage då han hade några rivssår men verkligen bara ytligt. Svårt också med pälsen då det kan vara svårt att hitta om de lyckats få in nån liten tagg från haggtorn eller annt i huden. 
Samoas och hennes föl fick vi hämta hem idag i ösregn och lervälling då han fåt en nästintill osynlig rispa frampå skenbenet så är såklart svullen och idag mer än igår så bara att släpa hem djuren. Mamma och pappa la ett snyggt bandage så nu kommer han vara van vid lindade ben innan han ens blivit inriden :P
Så liten han var här! Växer så det knakar nu!
 
Fölstona kollar vi två gånger per dag och de andra beteshagarna en gång om dagen. Så det blir lite promenader och extra meck. Imorgon drar en ny vecka igång och detta blir sista kaosveckan innan vi får ett par veckor med mindre att göra.
Äventyrsläger varje em, fixa anläggning o stallar innför hoppmeeting i helgen, hinna med att rida och träna de som ska ridas och så är det en och annan privatlektion och min elev Oda som nu köpt ny häst som ska få hjälp att sätta igång henne då hon fått stå i lite karantän någon vecka nu. 
Imorgon ska dessutom Thaleia till station för att se om hon nu är dräktig - spännande - vi håller alla tummar och tår att det gick vägen på första försöket!
 
Kram Madde 
 

Glad midsommar!

Publicerat: 2016-06-24 Kl: 13:01:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

sitter i bilen äntligen på väg! Startade morgonen med hästkoll, köra traktor ta hem en styck skadad häst Mackan som var tjock i ett ben som tur var ej halt eller feber. Lagt omslag och han får stanna hemma så tjejerna kan hålla koll. Nu ska jag vara ledig!!!!!!!!!!! Ann

Världens bästa Kirre!

Publicerat: 2016-06-24 Kl: 08:13:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Han har blivit en så fin liten ponny ❤️ Lite för smart men det kan vi stå ut med!
 
lite överviktigt även han för tillfället 😓 Sjukt svårt med lite bete till våra tjockis-ponnysar.. 

Pics from today!

Publicerat: 2016-06-23 Kl: 21:46:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bebis-lycka! Prometeus, till vänster, växer så det knakar!! Tror han har lite växtvärk också för han är lite loj och inte lika i gasen som Hermes. 
 
Bantning pågår, Boss har svält ngt kopiöst så går nu hemma i ogräshage. Till sällskap har han fått Seamie, inte i närheten av lika svullen men hör honom bara gott att inte få i sig för mycket inför tävling nästa helg! 
 
Såhär snyggt matchade vi idag jag och Seamie 👍🏼 Pink-power! 
 
Stort grattis till pappsen idag!!!! 
 
Kram Madde

Trött så ögonen trillar ur..

Publicerat: 2016-06-22 Kl: 22:04:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ögonen går i kors sedan länge men har fortfarande inte ens tagit mig till duschen.. Har varit lite väl hektiska veckor och sömnen går lite förlorad plus mycket att stå i hela dagarna. Idag har jag haft superbra hjälp då jag fick med mig Ebba till stallet, plockade upp henne utanför Strängnes strax efter 06.30, då for vi först till fölstona och där hade nog Ebba kunnat stått o gosat med fölen hela dagen tror jag :P
 
Det är ju svårt att slita sig ifrån sötnosarna..
 
Såhär söta var de igår när jag kollade dem på morgonen <3
 
Prometeus växer så det knakar - kommer bli en stor kille!
 
Tack vare Ebba kunde jag rida på snabbt på morgonen då hon servade med hästar åt mig. Boss (som har blivit dyngfet på de där typ 5 vilodagarna och ny hage) gick ett bra dressyrpass i ridhuset, han går numera hemma i en ogräshage på bantning!
Bally nästa tjej ut, tror inte vi skrivit om henne, det är samma ponny vi köpte in i slutet av sommaren förra året och sedan sålde i början av januari i år. Hon är nu tillbaka på utbildning och försäljning hos oss. Kanonfin ponny som kommer kunna gå högt upp i klasserna på hoppbanorna, vi har dock en del dressyrjobb att arbeta med.
Seamie - drömponnyn - är faktiskt inte superfet som de flesta andra ponnyer även om några kilo bort inte skulle skada. Han är superfin och verkligen snygg i kroppen nu, välmusklad och stark. Planen är att jag ska starta honom på vårt hoppmeeting nästa helg :)
Rangun överlät jag till Ebba, hjälpte henne lite medans jag passade på att kratta ridhuset. Hon rider honom så mjukt och fint och han trivs med henne på ryggen.
 
Han spola nästan hela blå stallet innan lunch och belv sedan klar efter lunchen - SKÖNT, nu är allt färdigspolat för i år! Ebba red sedan lektion för mig på nyaste tillskottet Matanza, en ponny vi dock känner ganska väl då hon stått inackorderad hos oss i typ 1år. Filmklipp finns på vår fb sida, där har jag även idag lagt ut filmklipp på Fia och Killy när de hoppar på utebanan. 
 
Kram Madde
 

Långa arbetsdagar...

Publicerat: 2016-06-21 Kl: 23:05:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trots att ridskolan är slut.....Idag blev det ca 12 timmar men för Jockes del vet jag inte ens om han kommer hem innan klockan slår 24.00. Han sladdar vägen efter allt regn.
En blandad dag som just nu känns skit. Började bra med hoppning på min fina Demeter som gick som en klocka.
Jacqueline var också duktig.
Sedan det tråkiga veterinär besök för att kolla Meletes svullnad på utsidan av kronan.
Hon har troligtvis fått en smäll där och det syns även på röntgen och vid ultraljud så är det även skada på ligament.
Hon är inte halt och Toves kommentar att det borde hon vara måste vara en "hård" häst. Så nu är det lång vila som gäller......så ledsen för mina hästar betyder mycket för mig och det är bara att hoppas att det inte tar alltför lång tid. Maddes kommentar att det är ju sådana risker man får ta när man låter hästar vara hästar och gå tillsammans i stora hagar och inte i en liten ruta själv.
Men då får det vara så för det är så här jag vill att hästar ska leva så då får man ta den risken helt enkelt.....
 
Helgen har varit tuff och någon dator har man inte ens hunnit öppna.
Fredagens klass fick jag en nolla i protokollet med kofficient 2 så det kostade en hel del %. Lördagen gick bättre men första utanför placering sur plats.
Söndagen kändes ett snäpp bättre men surt låga poäng. Kändes bättre när flera andra ryttare hade samma känsla men fick lägst % i denna klass.
 
Längtar till midsommar då ska jag vara ledig....
Ann
 

Kaos-vecka över!

Publicerat: 2016-06-19 Kl: 22:43:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sjukt bra vi är!! Fantastiskt fina och bra tävlingar har arrangerats i helgen!! Jättekul och kul med alla nöjda deltagare 😊 Då känns det med ens mycket lättare att genomföra dessa mastodont dagar, lr ja för vår dek som har stallarna osv så handlar det ju om även väldigt många dagar o timmar innan också. 
 
Nästa vecka blir ju trevlg på slutet då det är min favorithögtid - midsommar! Men innan dess har vi återigen tokspäckat schema, två stallar kvar att spola och en beteshage som måste fixas denna vecka. O såklart massa hästar som ska hinnas med att ridas, skulle behöva förstärkning i arbetsstyrkan 😅 
Men har vi tur kanske det också dyker upp några av våra ridelever som har sommarlov nu - en av mina var en dag förra veckan och var så duktig och hjälpte till att tömma boxar - tungt jobb för en liten tjej 💪🏼 
 
Nu måste jag sova, får bli mer utläggning kring mina starter senare! 
 
Surt!! 
 
Kram Madde 

Tävlingsplats

Publicerat: 2016-06-19 Kl: 07:05:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Innan start
 
Urläckra rosetter
 
Och segerbuketter
 
Sekretariatet, pappa lyckas smita in på bild även här.. 
 
Sponsorinfo
 
nu är bara sista dagen kvar, allt flyter på bra med betoning på flyter faktiskt.. Regnet har vräkt ner sedan igår natt 😓 Det skulle vara uppehåll idag men än sålänge regnar det.. 
 
Jag hade sån flax med kort uppehåll precis när jag red fram igår, de flesta fick rida i regn och några i vad som liknade monsunregn! Vi slipper vattna framtidningsbanan iaf.. 😂
 
Kram Madde 
 

Trött på riktigt...

Publicerat: 2016-06-15 Kl: 22:14:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Sitter i soffan -vilken dag....men nu börjar det att bli klart. Sista sysslan idag fick mig att bli riktigt grinig. Hag fix med en skällande hund och trasslig tråd. Trodde det skulle bli en tidig kväll.
Jocke hörde hur arg-frustrerad jag var när han ringde och hörde hur det gick för att jag aldrig kom hem. Så han dök upp och hjälpte mig med resten så jag kunde gå och kolla våra guldklimpar och göra lite sårvård på Samoa som haft lymfangit.
Så fina föl en lycka bara att titta på dem. Då kändes livet lite roligare igen.
 
Mobilen har stressat mig hela dagen nu inför tävlingarna.
Allt ska ju klaffa.....
Sofia fick ett samtal från Sveriges Radio under dagen som ska komma hit på fredag och göra intervju. Antar att det var direkt sändning. Lite kul med tanke på att tidningarna i närområdet är måttligt intresserade av hästsport.
Dags för en förändring!
Sjukt trött på fotboll som ständigt finns i TV o tidning. När ska samhället få upp ögonen för att vi som håller på med ridsport knappast behöver polisbevakning och tårgas.
Ändå så läggs otroligt mycket av våra skattemedel på fotboll.
Tittade på nyheterna från Frankrike där man fått sätta in tårgas på engelska supportrar. Tror någon att så kommer ske på EM i Göteborg nästa år?
Knappast troligt.
Upp till kamp MER RIDSPORT I TV OCH TIDNINGAR!!!!!Var ju ´nyss stora tävlingar på Strömsholm med SM i dressyr tex och vår egna Strängnäs tidning/Eskilstuna Kuriren hade inte ens ett reportage därifrån.
Stäng alla fotbollsmatcher för publik så kanske de förstår att de måste ta tag i detta problem.
 
Ann
 

Tack alla fantastiska elever....

Publicerat: 2016-06-14 Kl: 23:29:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ikväll var sista lektionsdagen för ridskolan men än har inte hästarna sommarlov. De är dock lediga till måndag och går nu i nya beteshagar över meetinget.
Nästa vecka är det lite extra träningsmöjligheter för de som vill rida lite till innan semestern. Veckan därpå så är det Äventyrsläger här.
Tack alla härliga elever och för alla presenter blommor öl, vin, bubbel och choklad.
Imorgon så är det hårt jobb som gäller hela stora stallet ska högtryckstvättas och virkonas. Städa stugor och annat fix...
Idag har vi släppt ihop alla stona med föl det gick riktigt bra och jag är så nöjd med våra fantastiskt fina föl i år!
God natt
Ann
 

Vilken dag...

Publicerat: 2016-06-12 Kl: 22:38:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilka kreativa barn o ungdomar vi har i stallet. Men Jacqueline själv vågade inte gå in i sin box på eftermiddagen jag fick till slut "sudda ut" då vågade hon gå in - fegis....
Vaknade och insåg att jag inte mådde så bra ont i halsen och riktigt förkylningshuvud.....
Har inte gjort så mycket nyttigt idag men mår bättre ikväll. Fixat funktionärslistor i alla fall. Men här har det städats och fejats så det stått härligt till.
Vilka fantastiska föräldrar och ryttare som gjort fint inför tävlingarna.
Dessutom var det massor med barn och ungdomar på plats som hade en hel dag med roliga aktiviteter som ett termins avslut på det fantastiska projektet MRK haft Trygg i stallet.
Detta till stor del tack vare sponsring från Möller bil i Eskilstuna som finansierat detta.
Alla verkar haft en härlig dag och Anna höll i detta idag med hjälp av våra äldre duktiga ungdomsledare.
 
Ann
 

Fler hästar....

Publicerat: 2016-06-11 Kl: 18:09:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

idag har Thaleia seminerats med denna snygging! 
Pga flygstrejk så kördes dosen upp med bil och Jossan hämtade i natt i Södertälje och körde sedan ner till station i morse. I övrigt så är det som vanligt upp o ner. Fick hämta hem Samoa med fölis igår pga lymfangit. Som tur är så är hon redan bättre idag. Ann 

En hyllning..

Publicerat: 2016-06-09 Kl: 23:07:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

till min far och hovslagare! Så jäkla skicklig, här är Ranguns nysvarvade hovar 😍 
Grymt fint och stort tack pappa!! 
 
Rangun har förövrigt gått väldigt bra de senaste dagarna och jag funderar numera allvarligt på att starta honom nästa helg.. 
 
Kram Madde 

Föl 😍

Publicerat: 2016-06-09 Kl: 23:03:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 

Hopp idag....

Publicerat: 2016-06-07 Kl: 23:51:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bra rid dag idag! Bästa Erik var här för vår regelbundna hoppträning. Idag började jag med Demeter och det kändes riktigt bra. Började super och när vi sedan skulle hoppa sista banan som strulade jag till ridningen lite och kunde sedan lösa det och fick en superb runda hoppningen känns överlag mycket säkrare och det är hur kul som helst!
Efter Demeter så fick den fantastiska Jacqueline rycka in. Har inte hoppat henne sedan början av januari. Hon var så fin och så kul att kunna sitta upp efter så långt uppehåll och känna att det går ännu bättre än förut.
Jag kände verkligen att det har varit nyttigt att hoppa andra typer av hästar sådana som jag tyckt varit svårt förut då jag helst ridit hästar som Jacqueline som är heta och verkligen tar tag i hindren.
Hann även med ett pass på Melete på eftermiddagen och det är sådan lycka att rida henne.
Imorgon är det dags för dressyr på Segersta för Mads.
Ska bli kul han lär ju vara sjukt taggad efter sina framgångar i helgen på SM:et.
 

Bildbomb!

Publicerat: 2016-06-06 Kl: 20:05:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad denna helg gåt i ett! Men måste ändå säga att vi hunnit med en hel del, tävla, fixa allt hemma, fixa sommarhage, titta på SM finalen på Strömsholm och jag har t.o.m hunnit umgåtts med flera kompisar de senaste kvällarna. Fördelen med denna årstid att det är trevligare att gå ut och äta en bit mat tillsammans :)
 
Rangun efter dressyrpass i går! Första gången jag rider på underlaget sedan pappa lagt in det sista och fixat till. Nu känns det verkligen perfekt! 
 
Idag red vi ut en sväng på fm! Samtidigt var pappa och tittade till fölstona, det ser ju ut som han ger Prometheus en puss men han tittar bara på hans framben noggrant :P Rangun älskar de små nykläckta, han skulle kunna tå och titta på dem i timmar!
 
Såhär snygga var Fia & Pommes då de skulle på hopptävling i lördags - Pommes i sitt snygga täcke ifrån Mühldorfer.
 
Mille har fått tre välförtjänta dagar utan matte på ryggen nu efter tävlingarna tor och fre. Han har gått på Horse-Trainern och jag har använt Pharma Lighten varje dag på bakknän och ländrygg. Imorgon blir det jogg med bommar och nåt litet hinder sedan Segersta på onsdag - nu börjar uppladdningen för våra egna stora tävlingar nästa helg!!
 
Rosetterna har kommit..
Snygga va?! Jag är rosett-freak och sköter beställning av dessa varje år :) I år har vi hela fyra "cuper" där dessa "extrema" ska delas ut. 70cm långa!
 
Hermes tar sig en slurk efter utsläppet i morse :)
 
Vi måste se till att ordna tid för földop också! :S Hur vi nu ska hinna klämma in det..
 
Mina prinsar i sin härliga hage!
 
Idag var jag bara i stallet på fm och skyndade sedan till Strömsholm för att hinna se SM finalen göras upp av våra svenska seniorstjärnor! Kungen Patrik Kittel med magnifike Scandic var såklart svårslagen men jag kan säga att Mads kommer bli farlig när de ridit in sig ordentligt på sin nya kür för den var väldigt bra. 
Så kul och inspirerande att se och längtar nu till nästa träningspass på onsdag!
 
Prisutdelningen :) Strömsholm bjöd ju även på strålande väder vilket såklart lockade extra mycket publik idag på finalen!
 
Vi ska ju dit igen redan på lördag då årets upplaga av Grand National går av stapeln! Hoppas på lika  fint väder då :) Jossan var snäll och tog min måndagsgrupp så jag kunde rymma till Strömsholm, extra plus att jag även han lägga tid på att plugga körkortsteori för att ta det där förbaskade BE-kortet..
 
Kram Madde 

Bilder!

Publicerat: 2016-06-03 Kl: 23:32:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ekelunds Hermes född idag tidigt på morgonen. En lång vak natt....överst Ekelunds Prometheus som nu går på bete
 

Bästaste Mille!

Publicerat: 2016-06-02 Kl: 23:22:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Surt att bli första utanför placering idag! 😓 
Men jag är jättenöjd med vår gemensamma prestation ändå, han kändes fin på framridniängen och jag tycker det blev lagom i tid. Svårt att avväga nu när det blev så varmt! 
Lyckades dra igång nån sorts nackspärrsvariant på min vänstersida typ 5-10min innan start också 😁 Har känt att det legat och pyrt i nacken ett par dagar.. 
Jaja bara att bita ihop och rida! Vi levererade ett jämnt och fint program, en domare höll oss faktiskt som 4:à med över 68%!! 
Vi missade lite i 2:à skrittpiruetten, surt för de är ha bra på och han strulade med tungan så han slog sig fri strax efter bytet efter första piruetten.. 
 
Nu laddar vi om till morgondagens start i "Ettan" 😀☀️
 
Kram Madde

Betes släpp...

Publicerat: 2016-06-01 Kl: 23:21:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
Under eftermiddagen idag så var det då dags. Sussie Stenfors kom hit med sin travare med föl som Samoa gick ihop med förra sommaren.
Vi lastade och körde dem till granngården Åbykvarn då kan vi även se dem hemifrån.
Gick bra att lasta och även utsläppet gick bra men Samoa var väl snurrig i början och for omkring och fölis hade fullt sjå att hålla koll på mamma.
Det märks att hon bara är 4 år och första fölet.
Ikväll efter mina lektioner så cyklade jag dit för en extra koll är nog lite hönsig av mig just nu....
Allt var lugnt endast Sussies hästar hade tíd att hälsa på mig.
Nu ska jag gå ner och kolla Thaleia en sista gång innan läggdags. Det är inte dags ännu men känner mig ändå osäker då Samoa lurade oss så totalt.
Hon har inte fyllt i helt i juvret och inga vaxproppar på gång hon var ju väldigt tydlig förra året och de brukar vara likadana år från år.
Det är det som är skönt när man har avelssto som får föl regelbundet.
God natt
Ann
 
RSS 2.0