Finfin helg!

Publicerat: 2016-06-26 Kl: 18:23:47 | I kategori: Allmänt

Midsommar är härligaste helgen på hela året - särkilt när vädret är på rätt sida vilket det varit större delen av helgen. Igår var det galet varmt och soligt - perfekt för att ligga och lata sig med goda vänner vid poolen och en o annan drink. Mamma o pappa flyr fältet till vänner i Härad medans jag och fia fira hemma och håller ställningarna på gården med alla kreatur! Inte en lugn stund när man har så mkt hästar :/
Är det inte det ena så är det det andra och det är alltid minst en häst skadad på något vis.. Extra känsligt för sår osv i värmen såhär års också. Mackan är hemma med tjockt ben, troligtvis försökt fly undan mygg eller annat insektsfä och knatat igenom något buskage då han hade några rivssår men verkligen bara ytligt. Svårt också med pälsen då det kan vara svårt att hitta om de lyckats få in nån liten tagg från haggtorn eller annt i huden. 
Samoas och hennes föl fick vi hämta hem idag i ösregn och lervälling då han fåt en nästintill osynlig rispa frampå skenbenet så är såklart svullen och idag mer än igår så bara att släpa hem djuren. Mamma och pappa la ett snyggt bandage så nu kommer han vara van vid lindade ben innan han ens blivit inriden :P
Så liten han var här! Växer så det knakar nu!
 
Fölstona kollar vi två gånger per dag och de andra beteshagarna en gång om dagen. Så det blir lite promenader och extra meck. Imorgon drar en ny vecka igång och detta blir sista kaosveckan innan vi får ett par veckor med mindre att göra.
Äventyrsläger varje em, fixa anläggning o stallar innför hoppmeeting i helgen, hinna med att rida och träna de som ska ridas och så är det en och annan privatlektion och min elev Oda som nu köpt ny häst som ska få hjälp att sätta igång henne då hon fått stå i lite karantän någon vecka nu. 
Imorgon ska dessutom Thaleia till station för att se om hon nu är dräktig - spännande - vi håller alla tummar och tår att det gick vägen på första försöket!
 
Kram Madde 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0