Skit eftermiddag..

Publicerat: 2015-08-31 Kl: 23:09:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har stressat som en tok för att jag skulle till Eskilstuna till specialist tandläkare på Mälarsjukhuset för att fixa en ny bettskena.
Efter en halvtimmes snack så konstaterade tandläkaren att han hade en patient som väntade så jag kunde få komma tillbaka imorgon......
Snacka om att jag blev ledsen och förbannad.
Inte konstigt att sjukvården har långa köer och att det inte fungerar. Nu skiter jag i det!
Gick bort en hel eftermiddag. Då har jag först fått vänta sedan i januari när jag fick remiss fick tid i början av sommaren och de försökte fixa min skena som jag redan hade som ej passade och om det inte funkade skulle jag komma tillbaka och så får de göra en ny.
Tänk om någon elev skulle boka en ridlektion och komma med sin häst åkt lång väg och så skulle jag prata med eleven en halvtimme och sedan säga att du kan ju komma tillbaka imorgon så får du rida!
 
Tur att jag har fina hästar att rida på - sådan lycka att ha två fina ston helsyskon men så olika. Dessutom har jag ridit och ägt pappa Arro-Bell mamma Gaia morfar Troll och mormor Trischa.
Melete är väldigt lik Arro-Bell tycker inte om att bli ryktad men gärna masserad av en ryktskrapa! Gärna hårt.
Imorgon blir det stubbåkrarna som gäller.
Hann även med att rida fina Mickis idag eller Stonehavens Micka som han egentligen heter. Superfin häst är det.
Ska även rida ett pass imorgon bitti.
Har även en ny ponny på ingång som besiktats idag! Så man kan säga att det händer saker här hela tiden. Det gäller att täcka upp för alla nya elever som vi fått och det tar ju tid att skola in hästar i verksamheten så det gäller att vara steget före så att säga speciellt då vi valt att satsa på lite yngre hästar som vi heller utbildar själva då blir de bäst.
Det är ett Connemara sto på 5 år.
 
Kvällen avslutades senare än vanligt då jag o Jossan stod och pratade i mörkret innan vi skulle gå in och hörde hästarna gnägga och sedan ett fasansfullt skrik som någon blev attackerad så Jossan slängde sig i bilen så åkte vi på tur i mörkret i beteshagarna för att kolla att hästarna var ok.
Det måste ha varit några vilda djur som slagits för det var lugnt i hagarna i alla fall.
Imorgon bär det av till Italien i alla fall även om jag just nu inte känner mig så pepp så känns det nog bättre imorgon.
Finaste Melete och Gaia
Ann

Måndag igen och snart "solokvist"

Publicerat: 2015-08-31 Kl: 19:44:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ganska bra måndag - har hunnit massor känns det som. Ridit Rangun & Mille dressyr på morgonen och PREMIÄRTUR på vår fina Samoa <3 Så vacker tjej och med ett hitintills fantastiskt temperament och gången ska vi inte tala om..
Igår longerade jag henne i full mundering - en mycket spänd häst men svansen som en arab rakt upp i taket och frustandes som en drake. Dock cool så fort jag stannade henne mellan varven. Hängde lite på henne efter longeringen. Hon är ändå riden väldigt lite, typ 2månader innan vi köpte henne och sedan har hon bara gått på bete nu hos oss. 
Säkrast att vara väldigt noga redan ifrån början, blir det fel så kan det bli så fruktansvärt fel och resultera i en förstörd häst om hon blir skrämd och det går illa. 
Idag började jag återigen med longering, inspänd löst med en "gummisnodd". Hon var mycket lugnare idag och efter en stund åt varje håll satt jag upp och travade några varv åt varje håll.
Imorgon ska jag vara på utebanan så jag får lite bredare bana, kände inte för att gå ut idag då det tröskades på åkern intill. Dumt att utsätta henne för massa saker på en gång.
Kanske kan få med lite film imorgon också :D
 
Efter lunch red jag nyaste tillskottet "Boss" som nu "sluppit" mig i tre dagar då han fått uteritt och vila. Blev fin men det satt rätt hårt inne idag, svetten rann om honom och då red jag ändå inte särskilt länge. Fokus ligger på att gå RAKT utmed fyrkantspåret i samtliga gångarter och så blir det några stora 20m volter därimellan. Riktig unghästridning med andra ord, tror och hoppas att han blir kanon som skolponny senare.
Han även med fina Seamie en stund och han blev även han fin men tog en stund att ta stödet på rätt sätt, imorgon blir det till att byta tillbaka till tränsbetet och se om det blir ngn skillnad. Bytte till ett Nova-bett för två veckor sedan då han hade ett litet sår i ena mungipan.
 
Ponny-POWER!!
Så kul att ha så många fina ponnysar i utbildning nu :) Har dock inte hunnit komma igång med Siri som jag önskat ännu då vi skaffat så många nya förmågor som har första prio men nästa vecka är allt någolunda som vanligt igen.
Imorgon drar nämnligen typ halva personalstyrkan till Italien! Kvar hemma blir jag, pappa (hoppas det regnar så han inte behöver åka och tröska) samt Anna som jobbar lite timmar på fm och har några av mammas grupper så jag inte behöver stå fyra timmar tis,ons,tor och lör..
 
Lilla Siri
 
Kram Madde
 
 
 

Stubbmys!

Publicerat: 2015-08-31 Kl: 06:14:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Äntligen är stubbåkrarna här igen! 
Grymt bra för konditionsträning och varierad miljö 😃 Mille fick ut och sträcka ordentligt på sig i lördags (han ville gärna sticka) tredje och sista galoppen var han dock lite spal på slutet. Så kul och välbehövd träning! 
Perfekt upplägg att gå på Horsetrainern och sedan ut och jobba och så Horsetrainern igen, eller så får de gå bara före eller efter beroende på. 
 
Kram
 

Ännu en helg över....

Publicerat: 2015-08-30 Kl: 21:48:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Solen skiner från klarblå himmel och jag njuter. Badat i poolen har jag hunnit med på em innan mina lektioner. Lördagen var det fullt ös men någon ridning hann jag inte med.
Klubben hade ju funktionärs kurs för privat ryttare och då det var svårt att få tag i en dressyrtränare så fick jag hoppa in på lördagen och Madde tog dressyrryttarna idag.
Sedan var Wilma Hellström här och hade hoppningen. Alla verkade nöjda och glada och Ledare i fokus gänget fixade men mat och övrig trivsel.
Idag har jag hunnit med mina damer som skötte sig utmärkt det var dressyr på programmet. Själv är min nacke lite sliten så det var vad jag orkade rida idag.
Imorgon hoppas jag att jag är på topp igen för det gäller att hinna med och rida igenom lite hästar innan vi åker till Italien....
Ska bli så kul och skönt hoppas att jag hinner läsa något och att mina nya glasögon hinner komma innan vi åker så att jag kan se ordentligt....
 
Jocke han tröskar för fullt varje dag och kväll och även vissa nätter.
 
Vi ska hinna med att fixa lite staket innan vi åker så att vi kan skifta hage på lektionshästarna de ska gå på vallen som vi tagit foder på.
 
Just nu är det mycket planeringsarbete framför oss också då vi måste planera alla aktiviteter som är på gång. Det gäller både höstaktiviteter men även jullovs läger och sommarens läger då det är många som är på och vill anmäla.
 
Samoa har ju kommit in på stall och Madde har jobbat med henne idag. Det är ju dags att börja träna henne och om några veckor är det dags för dräktighetsundersökning igen så att det går att foster och föl försäkra.
 
Fin bild på Pommes!
Ann
 

Bilder

Publicerat: 2015-08-27 Kl: 06:33:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite bilder från mobilen (jag har återigen lyckats förbruka mitt internet så är lite "off") 
Lyckades få Aztors söta tryne på bild efter en dykning (?!) i spånet.. 
 
En del av lektionskillarna
 
Mina älskade stövlar börjar hänga på sista versen nu 😓😓😓 De har dock hållt väldigt bra tycker jag. Tänk om man hade skrivit upp hur många timmar de nötits i en sadel? 
 
En av hästprodukterna ifrån Mühldorfer - kylgelen använder jag en hel del, främst på Milles ben efter träning. 

Härlig värme fortfarande bara att njuta..

Publicerat: 2015-08-26 Kl: 23:13:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så skönt att det är bra väder och vi har bete kvar så lektionshästarna får gå ute på natten. De gillar verkligen detta på eftermiddagen så sover de när de kommer in i sina boxar.
 
Bra dag med ridningen är superladdad för Segersta imorgon. Tänk att det blir bara bättre och bättre för varje pass man rider. Nästa vecka blir det ju ingen träning för då ska jag till Italien!!!!
Blir första gången ska åka med Ledare i Fokus som är ett projekt vi har i Ridsportsförbundet i vårt distrikt. Jag är med som representant från vår distrikts styrelse men vår ridklubb är med också så vi är fyra till som ska åka. Sofia , Jossan, Sofia och Veronica.
Har idag haft en privatlektion i tömkörning = duktig elev och häst.
Imorgon startar jag upp med att rida några lektionshästar som behöver ridas lite det gäller att hålla dem i trim.
Elton och Mickis får det bli.
På fredag har vi bestämt att ta hem Samoa från betet då vi anser att hon vilat färdigt så är det snart dags att dräktighets undersöka igen här i september och håller tummarna för att hon fortfarande är dräktig med Dahlwinnie.
Hon ska också ridas under hösten det ska bli spännande!
Sjukt fint sto med mycket intressant stam!
Ann
 

En liten update

Publicerat: 2015-08-26 Kl: 20:58:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har visst inte skrivit på länge nu igen.. 
Jag är nöjd med min tävlingshelg i Norrköping - många erfarenheter rikare. Mille har fått lite lugnt med uteritt i måndags och helt vila igår så idag var han laddad för lite jobb i ridhuset - kändes superfin och som att vi kommit ett snäpp till framåt efter helgen. 
Red inte särskilt länge, ordentlig uppvärmning och sedan några serier, piruetter och någon galoppsluta. Imorgon ska vi trimma på Segersta för Mads igen :D
 
På tur för lite genomridning är Jolita vilket jag fått äran att göra och vi har hunnit med två korta pass denna vecka, fin tjej men det känns tydligt när hon inte ridits igenom ordentligt på länge. Hon har frustat som bara den efter en stund och idag när jag tog den avslutande galoppen frustade hon om och om igen vilket ledde till att hon spräckte nått litet blodkärl i nosen = näsblod. Blev livrädd när jag klev av och hon var prickig på frambenen, lätthänt när de frustar eller fått in något i nosen. 
Jullan i täten med en liten barngrupp för några år sedan :)
 
Kirre har Jossan "adopterat" och han såg kanonfin ut på em idag - synd att han inte funkar som skolponny som vi hoppats på. 
Den nya förmågan Boss fick en dust på tömmen idag och Seamie känns bara bättre och bättre för varje pass jag rider. Börjar förstå skänkelvikningar helt okej och förvänd galopp testade vi idag - helt okomplicerad, han har ju väldigt fin galopp.
 
 
Rangun får jag utöka jobbet med och han känns rätt fin och framförallt är han väldigt fin i kroppen nu. Skrittbandet är ovärdeligt!!!!! 
 
Idag har jag även fixat med golvet i vår nya sadelkammare, ska tydligen vara fem olika lager med fuktspärrar osv innan Anders ska lägga klinker på fredag <3 Kommer bli så fint när allt är klart!!
 
På fredag ska jag till Ylva igen för att ha träningar och sedan fortsätter jag till Stockholm för att lyssna in Ranguns kürmusik - spännande! 
 
Kram Madde

Hoppelihopp...

Publicerat: 2015-08-25 Kl: 22:16:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en hysterisk dag till ända på Ekelund!
Som börjades med ett dopp i poolen som blivit en vana gäller ju att passa på så länge det går och super skönt att simma lite det första man gör. Inte så svårt när man har 29 grader och tak som håller kvar värmen.
Sedan var det dags att hoppa började med Demeter som var mycket bättre än förra veckan eller jag red helt enkelt mycket bättre och det brukar ju hänga ihop.....
Det var en rolig och nyttig övning som vanligt och vi värmde upp med att trava cavaletti fatta galopp och hoppa på rak linje studs som sedan blev kryss 6 galoppsprång studs. Sedan byggdes övningen på med bana där det handlade om att vända upp på olika hinder diagonalt där de antingen kom snabbt eller lång anridning.
Nästa häst Jaqueline gick som en klocka. Även nya ponnyn Seamie fick vara med och går från klarhet till klarhet, Siri var pigg som en kanonkula och mkt duktig och även Magic och Bosson var med av lektionshästarna och gick också riktigt bra.
Sofia hoppade sina stjärnor och på em även Melete som var super duktig på samma övning.
Idag har vi även startat en till barngrupp så kul med alla nya elever.
Nu har jag lite kvällsjobb kvar att göra vid dator...
God natt
Ann
 

Nya ponnyn fin!

Publicerat: 2015-08-24 Kl: 23:17:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vår lilla Boss ser ut att vara ett kap. Vi hoppas att han kommer att trivas hos oss. Här på ridskolan har vi fullt upp att placera in alla nya elever i grupperna. Det är många grupper som är fulla nu. Vi har startat nya grupper och får varje dag förfrågan om ridplats.
Tittar fortfarande efter någon mer ponny. Tur att vi har så fina snälla stora hästar som får vara låtsas ponnyer. Fick ett mail från en mamma som sa att Athos var nya favoriten hos hennes barn.....
Alla hästarna är så fina nu vi har lagt mycket jobb på att rida dem under sommaren både för att lösgöra och stärka upp men också att vidarutbilda dem.
Sedan hjälper det ju att vi instruktörer har samma linje på vår utbildning av eleverna med samma fokus på grundridning och en korrekt och följsam sits.
Grunderna är ju det vi sysslar med varje dag på våra egna hästar för att komma vidare det finns inga genvägar...
 
Idag har min fina gula fått ut och galopperat det gillar hon och viktigt med varierad träning. Hästarna måste tycka att det är kul att arbeta och viktigt att stärka upp hästen med uteritt i skog och mark och även hoppning alla våra hästar hoppas regelbundet. Den enda som har dispens från hoppning är Rangun som verkligen inte uppskattar detta alls...
Precis som Sofia jobbar sina hopphästar mycket dressyr också.
Imorgon är det hoppträning för Erik igen och då ska jag hoppa Demeter och Jaqueline. Sofia hoppar sedan Melete på em.
Bättre att Sofia hoppar henne åt mig hon som är den riktiga hoppryttaren i familjen. Så kan jag ta över så senare. Jag har ju inte hoppat Demeter tidigare utan började med det detta året då jag har varit fullt nöjd med att hoppa mina fina lektionshästar.
Fina Melete!!
Ann

Vilken dag!

Publicerat: 2015-08-22 Kl: 18:48:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Första dagen på Åby i Norrköping avklarad! Mille var fin och kändes bitvis riktigt bra på banan, tyvärr dundertabbe av mig innan start som gjorde att jag tappade fokus 😁
fick två grova missar, 3:orna och högerpiruetten. Desstuom är "alla" här - kul men sätter också lite mer press när Jan Brink, och många andra höjdarnamn är på plats. 
Är väldigt nöjd med banorna- underlaget känns kanon och det är stort men inte "tittigt". 
 
Nu laddar vi om inför küren imorgon fm! Ska strax åka ut till tävlingsplatsen för soundcheck vid 20 så blir sen middag. 
Jättenöjd med min nya hjälm som anlände IGÅR (!) tur ja hade! Från OneK, supersnygg, skön OCH en av de få hjälmar som fr.o.m. nästa år är godkända säkerhetsmässigt. 
 
Tusen tack Emelie Brolin för hjälpen 😃🌟
 
Nu är min tävlingsoutfit verkligen komplett, dösnygg och sval frack från Equiline, sköna och snygga ridbyxor från Pikeur samt hjälmen och såklart stövlarna från De Niro. Funderar dock på en ny plastrong då jag inte är helt nöjd med den jag har - tycker den är för "fluffig". Handskarna börjar också hänga på sista versen men dessa grejer är småpengar i jämförelse.
 
Kram Madde

Attyrory Boss

Publicerat: 2015-08-22 Kl: 18:37:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Nya ponnyn

Publicerat: 2015-08-21 Kl: 22:44:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi hälsar Boss välkommen till Ekelund Ann

Härlig träning idag!

Publicerat: 2015-08-20 Kl: 23:04:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Små moln dansar jag på i kväll. Vilken fantastisk tränare jag o Madde har! Mads vet verkligen hur man ska få fram det bästa av häst och ryttare. Älskar när han är på mig - släpp benen sluta kläm - korta tyglarna- rid ut i hörnet.
Så uppepå det allt beröm. Dessutom är han rolig.
 
Idag fick vi mycket beröm!!!
Båda mina hästar är bättre för varje gång vi kommer dit och han tycker de utvecklats enormt sista månaden.
Idag verkligen öste han beröm först över min fina gula Melete som är så sjukt fin att rida man är glad hela tiden. Så även min kära fux Demeter som börjar bli riktigt tam. Så kul längtar redan tills nästa pass!
Madde red sitt o Millets kür som såg så bra ut och han hjälpte henne att få till det än mer med musiken.
 
Imorgon anländer vår nya B-ponny som är ett välbehövligt tillskott då vi har sjukt många nya elever anmälda till hösten. Hoppas vi kan leverera lite bilder snarast.
Gammal bild från i somras
Ann

Muhldorfer Riskli

Publicerat: 2015-08-19 Kl: 21:11:00 | I kategori: Mühldorfer Hästfoder | 0 kommentarer

Mühldorfer Riskli

 

Detta foder lämpar sig för utfordring av magra och svårutfodrade eller försvagade hästar under uppbyggnadsperioder för kapacitetsfrämjande samt vid prestationssporter och muskeluppbyggnad som högvärdig olje-/spannmålsersättning.

 

Används altl oftare som alternativt foder, inte endast vid problem med spannmålsstärkelse.

 

Mer information om produkten:

  • Spannmålsfri energikälla, cirka 20% naturliga vegetabiliska fetter (risolja)
  • Sund, effektiv energi
  • Rikt på naturliga vitaminer och organiskt bundna antioaxidanter
  • Länt smällt råfiber.

Ingredienser
100% ren riskli. Stabiliserat så näringsämnen bevarats. Pellets färdigt för utfodring.
 
Foderrekomendationer
0,1-1 kg per dag, alternativt efter behov och prestationskrav.

 

Vi har ganska nyss nu börjat testa detta och ger det till några hästar vi tycker behöver lite extra för att gå upp i vikt och få hjälp med att höjja energi inför hårdare träning eller som nu i helgen då Mille ska iväg och då ofta tappar i vikt. Seamie som är lite "tunn" och framförallt muskelfattig och även Rocco får av det. Vi ger dem då även luzernen för att hålla balansen med fosforn. 

Jag har blandat den med luzernen och de äter den villigt - t.om Mille som kan vara rätt kinkig. 

 

Kram Madde

Fina fina hästar

Publicerat: 2015-08-19 Kl: 21:05:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Josefine Sundin
 
Åhh älskade fina Magic <3 Är alltid så nöjd och glad när jag ridit honom och han är verkligen en klippa i hoppningen - jag känner mig så säker och duktig. Tänk vilken resa vi gjort - han var ju nästintill oridbar när han kom till oss för drygt 2år sedan..
 
Red vår nyaste ponny Seamie i ena gruppen och han gick också riktigt bra - kommer bli en sjukt fin ponny och förhoppningsvis ska han passa bra som skolponny men är för orutinerad och känslig för att kunna gå in i verksamheten ännu. Men säkert kommer någon av våra duktiga ungdomar få chansen snart och vi själva kommer även rida med honom i grupp för att träna honom.
 
Mille känns fin inför helgen. Hans schema:
Mån - Dressyr
Tis - Dressyr
Ons - Markarbete & skritt i skogen
Tor - Träning Segersta
Fre - Jogga/dressyr 
Lör - Tävla Intermediarie I
Sön - Tävla Intermediarie I Küren!!
 
Rangun joggas o ska på återbesök för mer "nackmassage" på måndag - hoppas då på sådan förbättring att jag kan trappa upp träningen. Annars får jag nog avstå tävlandet på Djursholm i september :(
 
Jolita har fått bli av med sin vita skrud idag också - först ut av skolhästarna, som vanligt.. Supersnygg blev hon!
 
Kram Madde

Lång dag...

Publicerat: 2015-08-18 Kl: 23:01:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hittade en B-ponny idag som vi fastnade för som ska besiktas imorgon. Spännande!
Nu sitter jag trött i soffan Jocke har fortfarande inte kommit hem han har ännu längre dag. Imorgon blir nog likadan men då ska jag i alla fall vara ledig en stund mitt på dagen. Ska till Strängnäs för klippning passar på att äta lunch med svärmor samtidigt.
Hästarna har jobbat super idag igen kul att jobba då.
 
Hoppträning var som vanligt superkul och Jaqueline ler man ju mest hela tiden när man hoppar lite tryck i den hästen. Demeter var med på sin första hoppträning sedan i januari då hon ju blev skadad så där var det lite svårare att hitta en bra ridning men emellanåt så var det bra.
 

Ridskolan äntligen igång!

Publicerat: 2015-08-17 Kl: 22:51:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag börjar rutinerna återgå till det normala. Första dagen på denna termin!
Åh vilka fina hästar vi har lektionerna gick super och alla elever var så duktiga brukar vara så - många har inte ridit på hela sommaren har därför låga förväntningar och rider mer avspänt och det man tränat på under året verkar har landat in.
Veckorna med ridläger är jätte kul men intensiva som bara den. Så det har varit dåligt med bloggande förra veckan hade vi ett mycket kärt besök då dök Sofi upp som gick gymnasiet här i tre år så kul! Hoppas hon kommer tillbaks snart igen vilket är högst troligt då hon är mamma ledig och hade med sig sin som Albin.
Tror Sofi är den enda som jobbar med hästar fortfarande.
Förra veckan var extra stressig då jag for iväg och debuterade Demeter i MsvB:4. Var väl inte helt optimalt med den tuffa arbetsveckan. % blev inte helt lysande men mycket positiva omdömen av domaren som gillade henne! Känslan var helt ok men i galoppdelen blev det flera missar i bytena som annars funkar bra på träning. Det ena blev det 0 på och det är ju dubbel kofficient på alla bytena så det kostade många procent. Så det är bara på det igen.
Imorgon är det dags för terminens första hoppträning för bästa Erik Berggren! Därefter går bilen härifrån för att titta på nya ridskole ponnyer. Håll tummarna för att jag hittar något bra.
Eftermiddagen har annars bestått i kontors arbete = planering av hösten.
 
Mina fina ston är i alla fall helt super att rida just nu alltid något! PÅ torsdag är det dags för Segersta igen.
 
Ann

Uppladdning för tävling och ridskolestart imorgon!

Publicerat: 2015-08-16 Kl: 18:23:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det bara några dagar kvar innan  jag ska rida min kür på riktigt på tävling! Kommer nog vara nervös innan den starten, skönt att ha en start innan så man varit inne på tävlingsbanan.
 
På lördag åker jag alltså med Mille till Åby i Norrköping :) Intermediarie I rider jag då vid 13.00 - Tusen tack för att jag slapp starta i början då vi har en bra bit i bil. 
På söndagen är det preliminärt vid tjugo över 11 på fm, då blir Anders glad så vi slipper gå upp svintidigt och missa hotellfrukost. 
Ska bli väldigt intressant och läroroikt - även nervöst inser jag, jag som aldirg brukar vara nervös på dressyrtävlingar :P
Hoppas Mille äter och framförallt dricker ordentligt då han brukar vara dålig på det - laddar upp med extra foder inför och så Elektrolyter såklart. Han använder inte saltsten så vi ger honom alltid salt i kraftfodret. Kinkiga häst..
 

Mille & bästa Fia <3
 
Nu ska jag se till att få iväg Ranguns video till min musik-kille för att fixa ljudet!
 
Ni missar väl inte att ridskolan startar kommande vecka! Imorgon är det back to verkligheten igen!
 
Kram Madde

Grattis Sofia!!

Publicerat: 2015-08-16 Kl: 17:06:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Sofia haft en "bra dag på jobbet". Tävlat på sina fina hästar i Nyköping Pommes o Pebblan. Fyra rundor alla med 0 fel och tre placeringar.
Extra kul med Pommes som Sofia kämpat med så målinriktat. Han har ju inget svårt att hoppa stora hinder och vill alltid hoppa men överhoppar sig lätt och blir spänd. Så Sofia har låtit honom gå en massa 1.00 m och 1.10 så att han ska få tid att bli stark och få själv´förtroende och att det inte ska bli för svårt så idag först placering i 1.10 och sedan red de 1.20 och red en felfri runda dock utan placering då det var en A:0.
Kul när målinriktad träning ger resultat det är ju så lätt att man går upp ett snäpp för tidigt det ska ju vara lätt för hästen att tävla. Han har sett mycket fin ut på hoppträningarna och nu så satt det!
Mycket bra jobbat och Pebblan var ju placerad i båda starterna så fin denna lilla dam med ett speciellt temperament. Hon lyckades delta på prisutdelning utan att "flippa" ut.
Ann

Ridlägersommar avklarat för denna gång!!

Publicerat: 2015-08-13 Kl: 20:46:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Sista gänget påväg till hagen efter avslutning med riduppvisning :)
 
Hoppas vi har många nöjda och glada nya och gamla elever efter dessa tre veckor. Vi kommer inom kort börja planera för nästa sommars lägerveckor och kommer strukturera om lite kan jag avslöja redan nu..
 
Vill du delta på nästa sommars läger kan det sedan vara bra att vara ute i god tid med din anmälan.. Vårt läger nr2 är alltid mest populärt och årets upplaga var fullbokad redan i januari!!
 
Kram Madde

Bra dag men ingen ny häst..

Publicerat: 2015-08-11 Kl: 22:42:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phju.. Äntligen i säng! 
Kom på att ja var tvungen att checka av min kürmusik innan sovdags.. Filmade igår när ja red, blir en liten ändring/tillängg i galoppdelen För att musiken ska klaffa.. 
 
Mille gick fint på Segersta idag, kändes ovanligt mjuk och fin vid uppvärmningen - han brukar kunna vara lite styv och stark då annars. Ville ändå att Mads skulle ta honom då det var några veckor sedan sist. Vi fick mycket beröm - även om det såklart är mycket kvar att slippa på och jobba vidare med. 
Svettigare än svettigast blev han också - TUR ja rakade honom förra veckan!! 
Hästen ja skulle fått med mig hem idag hade de fått såld till utlandet så det blev inget denna gång. Mycket glad och hedrad över erbjudandet och vem vet kanske något annat dyker upp längre fram. 
 
Milles knoppar i lördags 😊
 
Kram Madde 

Nöjda kunder!

Publicerat: 2015-08-11 Kl: 21:53:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kan man bli lyckligare av ett sådant meddelande! Plötsligt känns allt lite lättare.. 
 
 

Helgens uppvisning!

Publicerat: 2015-08-10 Kl: 19:25:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gick kanon 👍🏻 
 
Starten på nya veckan - mindre kanon dessvärre 👎🏼
 
Jag hoppas för allt i världen att detta år aldrig kommer igen och att vi framöver kan få ha lite mer tur och flyt med livet och jobbet - HÄSTARNA <3
 
Nytt ridläger, sommarens sista, är igång med 12st elever - alltså ej helt fullt denna gång. Jag har hunnit rida 2 hästar idag - Rocco & Mille. Rangun skrittas på HorseTraninern även denna vecka, ska försöka hinna med lite uppsuttet också.
Bloggen har ju varit lite eftersatt sista tiden.. Rangun var på sin vanliga hälsokoll förra måndagen hos bästa Axel Wallman på Mälaren Hästklinik i Hölö. Kollar honom 2ggr/år så nu var det dags igen.. 
Visade sig att knölen han haft bakom ena örat en tid nu var en inflamation, troligtvis en smäll han fått. Axel trodde det var en gammal skada och att han slagit upp det igen på något.. 

Ska bli väldigt spännande att se om det känns någon skillnad - han var ju dödligt fin på framridiningen dag 1 i Gripen.. Hur kan han då gå om han inte har ont i nacken tro?
Eller så blir det ingen skillnad alls.. Han ska tillbaka om två veckor för koll och mer stötvågsbehandlig där. De verkade tycka det var ganska intressant iaf - kul att familjen Holmqvist aldrig kan ha något "normalt fel" på sina hästar.
 
Imorgon ska vi till Segersta med två hästar - med hem igen blir det dock tre (!) hästar. Får bli lite hemlis sålänge innan allt är bestämt kring denna häst.
 
Kram Madde
 
 

Mina fina ❤️

Publicerat: 2015-08-08 Kl: 08:41:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Idag ska vi ha stor 70års fest för mormor på gården!! Massor att fixa och planera.. 15.30 drar det igång och vi ska ha en riduppvisning med på festen. Tror det kmr bli galet bra och uppskattat!
 
Trevlig lördag!
Kram Madde 

Läger 2 avslutat!

Publicerat: 2015-08-07 Kl: 23:49:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En fartfylld vecka med ridläger till ända!
Mycket har vi hunnit med - långritt, hoppning, dressyr, barbacka, teori, bad m.m 
Vi har så fantastiskt fina skolhästar - tåls att säga om och om igen 💗 
 
Imorse blev det extra tidigt för mig då bilen skulle in på lagning - var i stallet redan kl.6 och fodrade då innan jag drog igång med klippning av Mille - MYCKET välbehövligt.. Skjutit på det väl länge nu.. 
Känns galet att klippa redan i början av augusti 😅 
Blev en del hår, särskilt från knä/has och nedåt får han alltid en väldans hårväxt. Kan det ha med hans vita strumpor att göra tro?? 
Torkar aldrig och ni vet ju att han är världens svettlök 😁 
Tänkte han skulle få Back on Track pyjamas ikväll men är ju fortfaramed 19 grader ute så inte direkt behövligt.. 
 
Kram Madde 

Badvakt...

Publicerat: 2015-08-06 Kl: 17:59:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ridläger då är det ett måste med pool och bad. I år har vi ju både tak och uppvärmd pool ca 29 grader. Helt ok att bada då tycker jag ändå så är det några som hoppar att bada och andra som vill bada hela tiden.
Idag har vi ridit långritt runt Hista. Hästarna skötte sig bra även om min fux var lite motspänstig ibland - vi red ju där vi inte brukar.......
Men ju längre vi red desto bättre gick det.
Kanske lite trött idag då vi åkte efter lektionerna igår till Segersta för att träna. Fick så bra hjälp - som vanligt. Melete blev sjukt fin. Traven är ju inte hennes bästa gångart men Mads kommentar  vilken trav det finns i den hästen! Lycklig blir man då.
Demeter var också fin -det är bara matte som måste vara noggrannare och inte ha för bråttom. Inte så lätt när hjärnan alltid försöker vara ett steg före.
Så glad över mina hästar i alla fall- vill inte byta bort....
Just nu vill jag bara träna och inte tävla synd att jag anmält mig till en massa tävlingar bara nu i augusti eftersom hösten ser kärv ut för mig med alla kurser jag har inbokade.
 
Idag har ena ponnyn vi köpte åkt hem igen då vi inte tyckte att den passade till oss så vi letar med ljus och lykta efter en ny ponny.
Ann
 
 

Semester är för veklingar...

Publicerat: 2015-08-04 Kl: 23:34:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sa en av våra grannar när jag frågade om hon skulle ha semester. Hon är också egen företagare. Ikväll så sa jag när jag fick åka iväg ca 1 ½ tim från gården för att repa inför helgens fest att nu tror jag inte att det kan hända mer.
 
Ska aldrig nämna de orden igen för det kan alltid hände mera saker. Igår kom jag in väldigt sent och idag ännu senare och frågan är när har hjärnan varvat ner så att man kan sova så att man orkar upp tidigt imorgon.
 
Tyckte att jag var klar tidigt kollat till lägerbarnen/ungdomarna diskat efter middagen kommer in och så ringer en granne och säger att vi har sett två hästar på Åby......
Så det var bara att slänga sig i bilarna och dra iväg. Som jag har ränt i skogen och naturligtvis utan telefon för det finns ju aldrig batteri kvar när kvällen kommer.
Tur att jag hittar i Åby skogen tyvärr så vet jag ju också att det är mycket berg som sluttar kraftigt ner mot Histas marker.
Vi fick tag i Sussie som äger den ena hästen det var alltså två dräktiga märrar på vift tur att hennes var oskodd o lite ömfotad.
Det var så mörkt till slut och vi var färdiga att ge upp men de luriga hästarna hade ju vänt och kommit tillbaks och gick på åkern.
Jocke fick hämta stora trailern så det blev transport hem........
 
En helt vanlig dag på jobbet med andra ord!
God natt
Ann

Konstig häst..

Publicerat: 2015-08-04 Kl: 22:49:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min lilla Rocco är inte som alla andra hästar.. 
 Normalt brukar hästar gillar det kortaste gräset - typ gräsmattskort 😋 
inte min Rocco inte han gör allt för att komma till det höga, överväxta och som det ser ut jämförelsevis med det korta inte alls särskilt aptitliga gräset... 
 
Ikväll har två hästar varit på rymmen också 😓 typiskt att ja åkt hem.. De var dock många som var ute på hästjakt och till slut hittade djuren.
Vår fina 3åring tillsammans med sin hagkamrat var ute på äventyr i mörkret :/
 
Kanske Samoa ledsnat på betet nu? Hon har iaf sett ut lite så när man kollat till dem, mycket gosig och följer en i hagen när man ska gå igen. 
 
Lägret går kanon - ett stort härligt gäng, bara tjejer denna vecka. 
 
Kram Madde 

Lycka ❤️

Publicerat: 2015-08-02 Kl: 22:51:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

2:a

Publicerat: 2015-08-01 Kl: 22:49:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gehäng fick vi t.om!! 
 
Rangun fick ta emot Milles pris då vi ganska nyss ridit.. 
Båda hästarna gick bättre än igår, tyvärr onödiga missförstånd med Mille. Rangun blir lite seg/avstängd då vi kmr in på banan tyvärr 😓 Igår var han galet fin på framridningen och även idag kändes han fin. Inga större missar MEN bedömningssport som det är skillde det 6% mellan en av de tre domarna :/ jättetråkigt när det blir så. Han var verkligen förtjänt en placering i våra ögon.. 
 
 
 

Tävlingsdags!

Publicerat: 2015-08-01 Kl: 22:46:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte för mig men båda döttrarna har visat framfötterna denna veckan!
Sofia tävlade i början på veckan på Sundbyholm måndagen så var det Pommes som fick en rosett. Onsdagen så var det Pebblans tur med två placeringar  i 1.10 + 1.20 bra jobbat! Så fin den hästen.
Idag var det Maddes tur en andra plats i St Georges på Millet.
Kul när det rör på sig!
Vi har haft ett mycket roligt läger denna veckan med blandade åldrar mammor och barn/ungdomar.
Några nya elever blev det på det som kommer att börja rida på ridskolan i höst trots att de bor i Stockholm. De hade ju bara 6 mil hit......kul med nöjda kunder.
I övrigt är det ju en bra sommar för hästarna tycker helt ok väder!
Ann
RSS 2.0