Åter till vardagen....

Publicerat: 2015-03-31 Kl: 22:38:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en dag fylld av träningsvärk. Inte så smart att första dagen (igår) starta upp med att rida 4 hästar efter att hasat runt i sanden och läst böcker badat etc.
Happy me igår när jag fick en träningstid för Mads idag!
Så dagen startades upp med privatlektion och därefter hoppning. Eftersom Sofia ville ha hjälp med att hoppa sina hästar så tyckte jag att jag kunde hoppa tillsammans med Sofia så bästa Jaqueline fick hoppa med mig imorse.
Rolig övning/bana som Sofia byggde upp och hennes hästar hoppade mycket bra.
Därefter gick bilen till Segersta och idag åkte jag själv. Min finaste gula stjärna Melete gick suveränt bra så lycklig!
Tur att jag har Sofia och Madde som ridit henne nu när jag varit bortrest.
Ett bra jobb har de gjort!
 
Mads var mycket positiv och tycker att hon är riktigt fin och att det kommer bli en riktigt bra dressyrhäst. Hon har mycket lätt för sig och är så bekväm att rida.
Förvända galoppen gick riktigt bra. Bodde jag närmre Segersta så skulle jag åka oftare. Tyvärr har jag ju bara en häst just nu då Demeter skadat sig när jag varit borta. Men jag håller tummarna för att det inte är allvarligt.
Hon är inte halt men då hon blev ordentligt tjock i ett framben så tittade Tove på henne i torsdags och senan ser helt ok ut men kan vara något med gaffelbands fästet men det var svårt att säga säkert utan det blir en koll snart igen med ultraljud.
Så typiskt då allt verkligen släppte i vintras och jag började planera tävlings säsongen. Bytena som satt till slut bla.
 
Har väl gjort något i hagen och det är ju risken man tar när hästarna får vara hästar och gå tillsammans. De där damerna har ju lite humör.....
Nu är det dags att sova för länge sedan då min dygnsrytm egentligen har natt och snart morgon....
God natt
Ann

Ögonen står i kors.....

Publicerat: 2015-03-29 Kl: 18:44:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jocke snarkar och själv försöker jag hålla mig vaken ett tag till. Hemma igen! Tänk vad tiden går fort -vi har haft en fantastisk semester.
Men en hemsk hemresa. Startade igår kväll med att åka till (ca 13.00 svensk tid). Hatar flygplatser först flyg till Bangkok där vi mellanlandade i ca 2 tim. Vilket skulle bli längre då vi vid ombordstigning hade en mycket överförfriskad man med oss som luktade pissoar milt sagt och säkert supit hela sin resa vilket betydde att han fick gå av igen och vi blev stående /sittande i planet medan alla väskor lastades ur igen för att få av mannens bagage.
 
Detta gjorde ju att planet blev försenat och middagen serverades väl vid ca 03.00 Thailändsk tid sedan var det ju dags att sova trodde jag.......förstår mig inte på alla människor som släpar med sina nyfödda barn på resa till Thailand just nu är det ju dessutom som varmast -35-38 grader hela dagarna i skuggan.
Vet inte vad de har för glädje med det och speciellt inte vi andra som ska höra dessa barn skrika på planet. Antingen så får man spara längre till nästa resa så att man kan åka första klass eller så får man införskaffa de bästa hörsel skydd som finns att uppbringa på marknaden.
Så mycket sova blev det ju inte på planet.
Startade upp hemkomsten med att gå en lång promenad med hundarna i uruselt väder snacka om ett bryskt uppvaknande. Kändes konstigt att gå i stövlar. På vår fantastiska ö har jag gått barfota i sanden i 12 dagar och de sista dagarna blev det ju sandaler när man gick i "stan/byn" annars brände man ju upp fötterna.
 
Som tur var hade jag förvarnat bästa Anna så det blir inga lektioner för mig ikväll. Tack Anna!
Sofia tar kvällsfodringen som tur är - själv  ska jag försöka att få upp Jocke i sängen eftersom han slocknat i soffan!
God natt.
Ann
 

Mycket lektioner blir det!

Publicerat: 2015-03-28 Kl: 23:39:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad timmar jag instruerat detta år! Särskilt nu när mamma och pappa varit på semester i 2,5 veckor.. Idag hade jag först mammas grupper 9.30-11.30 därefter direkt en privatlektion och en mycket snabb lunch på ca 15min innan dagens sista elev. Palmirs nya ägare och medryttare kom på besök, på onsdag flyttar han..
 
Roade mig med att laga hage i eftermiddagssolen - var mer jobb än jag väntat mig = som vanligt. Blir lite extrajobb med hästar som envisas med att hoppa ut och ta med sig halva staketet :/
 
Red sedan Rocco på utebanan - dödligt fin! Första passet ute i år och han gick verkligen som en klocka, det gör ont i hjärtat att det inte alls blivit som jag från början tänkt med denna fina häst. Men ibland måste man tänka om och inse att det är som det är.. och alla hästar är inte menade att gå GP som Mads vist brukar säga..
 
Helios fick ett lättare pass även han på utebanan och Rangun fick nöja sig med skritten. Kom till slut med på tävlingen imorgon så startar 15.14, prefekt för då hinner jag med städdag med inackorderingarna på fm samt rida Rangun och förbereda Helios inför avfärd.
På måndag får de vila för då ska jag åka långt och prova flera hästar åt en elev..
 
På fm kom också hundarna hem igen!! De har levt livet i stan sedan mamma och pappa åkte, galet bortskämda och odrägliga nu :/
 
Mamma och pappa landar imorgon bitti, syrran hämtar dem på Arlanda och lämnar samtidigt Jossan som ska få en veckas välförtjänt semester och passar då självklart på att åka till Tyskland.
Blir tomt utan henne i veckan men vi har ju lite uppbackning av våra två praktikanter som har några dagars praktik kvar innan de åker på onsdag kväll.
 
Nu är det definitivt sovdags!
 
Kram Madde

Programridning

Publicerat: 2015-03-27 Kl: 21:33:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Hade några minuter över inna jag skulle sitta upp så passade på att knoppa Helios också, tog 5min :D Snabba fingrar!!!!
Jag red ihop 65,33% i MsvC:2 med honom, Lotta skulle försöka säga något "överstrykande" efter ritten men jag avbröt snabbt "-Han går inte på tygeln" Hehe huvudet på spiken. Ser säkert ganska fint och trevligt ut men han går inte genom ryggen bakifrån och blir då även svår att påverka. 
Fick på båda hästarna fin kritik för min ridning och sätt att lotsa hästarna runt banan :)
 
Red Debro först och han var fin i galoppen i LA:3, traven var inte kanon men går absolut att jobba med så han blir stadigare. Många 8:or i galopprogramet! Men som sagt en hel del missar i traven och vi slutade på 63,71%
Lotta gillade honom skarpt!
 
Red fem hästar på fm, Rocco, Elton, Siri, Rangun och Melete. Efter lunch provade jag W-T för första gången sedan i typ november. Jossan har ju lagt beslag på henne ;P
W-T har utvecklats massor och jag hoppas Jossan fick med sig lite bra verktyg för det fortsatta arbetet då hon fick sitta upp efter och jag hjälpte henne. Fin liten ponny!
 
Han även harva både ridhus och ridbana inna jag satt upp på första hästen till programridningen - effektiv!
 
Kram Madde

då är vi snart hemma igen. ..

Publicerat: 2015-03-27 Kl: 12:25:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

För första gången längtar jag hem. Semestern snart slut. Vad jag längtar efter att rida igen. Längtar efter resten av familjen o hundarna förstås. Hjärnan och kroppen har vilat färdigt!  Har lämnat telefon hemma och förundras över allas stora behov av en mobil. Kul att se folk desperat kolla fb mm. För att inte tala om selfie pinnar.....nu är det en kväll kvar och imorgon natt sitter vi på planet på väg hem. Skönt! Ann 

Blandade bilder

Publicerat: 2015-03-26 Kl: 22:39:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vår elev och stalltjej Anna med No Limits
 
Mamma & Jaqculine
 
Fia & Mille
 
Bästa utsikten..
 
Trötta brudar, Thaleia & Melete
 

Veterinär-dag!

Publicerat: 2015-03-26 Kl: 22:25:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vår hemmaveterinär Hästspecialisten Tove Björksten varit på besök nästan hela dagen.. Årlig check av alla våra hästars tänder samt lite annat. De flesta såg överlag fina ut i sina munnar och om tänderna :)
www.hastspecialisten.se
 
Han med att rida iaf tre hästar på fm plus en privatlektion i morse. Dressyr på Rocco, Rangun & Melete.
Rakade Roccan på em - blev SÅ mycket snyggare!
Mina torsdagsgrupper har haft teori ikväll, förra veckan filmade jag dem vid hopplektionen så ikväll har vi studerat och disskuterat. Alla verkade väldigt nöjda med teorin och jag hoppas att de minns vad de behöver jobba med till nästa ridpass :)
 
Fina Mille får ta det lugnt ytterligare några veckor, jäkla skitstart på året.....
 
Imorgon är det programridning för Lotta Finnstorp, ska rida Debro och hade tänkt Rangun men känns sådär så funderade på Rocco men han är hängig nu ikväll efter lugnande han fick tidigare idag så får se. Det blir ju aldrig som man tänkt sig :( Kanske tar lilla Sirpan annars - ponny kan man alltid lita på! Eller Helios, jag är nu 1.a reserv till tävlingen på söndag.
 
Kram Madde
 
 
 

Trevlig onsdag

Publicerat: 2015-03-25 Kl: 21:47:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har jag typ haft kort dag! Åkte hem redan kl.16 (!) Galet..
Hade velat åka förbi Dressyrbutiken men fick inte tag på Biggis.. Hade lektion för Anna på morgonen och red sedan tre o tömkörde en - Charlottes lilla loppa Jacquline - jäklar vad den donnan travar på töm minsann! 
 
Efter lunch hjälpte jag Jossan med Jolita, vår fantastiska medarbetare har utvecklats massor i ridningen. Jättekul att se :)
 
Blev tyvärr ingen träning för mig och hästarna imorgon :( Får se om vi får till det en annan dag. Blir då myckete extra tid till annat - typ klippa Roccan-boll!
 
Är nått galet mer blogg.se så blev inga bilder idag..
 
Kram Madde
 

Bra tisdag!

Publicerat: 2015-03-24 Kl: 22:23:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Nöjd med dagen! Är nog rätt slut om jag vågar känna efter..
Rally-mockning på morgonen och sedan hoppträning för Erik Berggren. Melete först ut (lånade ut Helios till Jossan som fick hoppa med i båda grupperna idag) hon gick verkligen kanonbra och kändes fin. Tycker jag börjar få henne som jag vill ha henne, dressyrpasset igår gjorde nog sitt också. Vi har ju alltid klankat ner på henne att hon inte kan hoppa men idag så visade hon oss alla att det minsann kan ändras på. Superkul att hon utvecklats så 😃
Red Magic i nästa grupp och han var som vanligt fin, känner ju hästen utan och innan nu. Han ger mig ett väldigt bra självförtroende och jag känner mig duktig i hoppningen med honom. Erik tyckte visst att det var dags att höja ribban för högt det blev det! Med lite pirr i magen styrde jag utan tvekan mot de där stora oxrarna utan att släppa blicken ifrån marklinjen (bra sätt att inte tänka på hur högt hindret faktiskt var) 
 
Efter lunch blev det datajobb eftersom jag tagit på mig att ha ytterligare en Grönt Kort kurs då Gripens RF behövde en kurs snarast..
även en hel drös med mail att svara på..
 
Red dressyr på Rocco och sedan lektioner 18-21 😀
 
Nu är det definitivt sovdags!
 
Kram Madde
 

Full fart!!

Publicerat: 2015-03-23 Kl: 20:25:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses vad jag hunnit med mycket idag :D
 
6 hästar ridna, en tömkörd, 3 privatlektioner och min måndagsgrupp! Snacka om effektivt, hade dock såklart inte gått att genomföra utan Jossan plus att vi nu under två veckor har två gymnasietjejer på praktik.
 
Rangun gick bra idag - på torsdag ska vi till Mads igen..
 
 
Melete som bebis! Åren går fort.. Red henne i ridhuset idag, betydligt lugnare än på utebanan ;P
 
Imorgon blir det hoppning hela fm!!
 
Kram Madde
 
 

Dressyrkurs dag 1!

Publicerat: 2015-03-21 Kl: 22:42:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har jag dragit igång min första alldeles egna kurs :) 6st ekipage drillas under 1 dygn. 4st har egen häst och två lånar skolhäst. Idag har de ridit två och två imorgon blir det privatpass hela f.m från 8 till 12.30!
 
Dagen har verkligen gått i ett, sov ett par timmar extra och handlade den mat jag hade kvar att införskaffa på vägen hit. landade vid tio och sedan var det fixa av hö och mockning innan lunch och sedan städning av övernattningsrum och badrum/toalett.
Lektioner i 3h och sedan middag och så disken som efterföljer.
Mormor hade hjälp mig med en fantastiskt god gryta som tillagats i en lergryta i ugnen med vildsvinsskött - uppskattat! Till dessert blev det kladdkaka och lingongrädde, så kul med mat och bakning, till första fikat fick de chokladkaka med choklad/Philadephia topping och riven citron.
 
Imorgon hoppas jag iaf hinna rida något..
 
Jag har ikväll anmält mig och Rangun till debuten i Intermediarie I
 
Sov gott!
 
Kram Madde
 

Lyckad dag!

Publicerat: 2015-03-20 Kl: 21:36:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu! Dagen är avklarad! 
Han i sista minuten till bio kl.18 med Anders och Fia.. Cinderella 💞 både ja o syrran är Disney-fans och den var så klart alldeles alldeles underbar...
 
Siri i väntan på löshoppningen, sista rundan innan vi sänkte igen hoppade hon så jäkla fint!! Grym ponny!
Rocco får också en STOR guldstjärna - var så lugn, klok och hoppade såklart bra som alltid.
Red dressyr på honom på fm och då var han också riktigt fin, känns som vi börjar hitta varandra igen. Fina fina häst.. 
 
Kram Madde

Fötter..

Publicerat: 2015-03-19 Kl: 22:19:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mina fötter är heelt slut :/ Lång dag och nu ikväll har de blivit överhettade i närmre fyra timmar! Hade alldeles för mycket kläder på mig vid mina lektioner, i tisdags blev jag så kalla så klädde mig ordentligt nu men det var tydligen varmare ikväll. Plus att det blir mer rörelse när man har hoppning.
Nästa vecka har mina torsdagsgrupper teori så idag har jag filmat dem (de som ville iaf) och så ska vi titta på det nästa vecka på teorín.
 
I övrigt har det varit en bra dag, jag red tre hästar på fm, Rocco, Melete (betydligt tamare idag) och Elton. Sedan gjorde jag iordning mitt bruna hjärta Rangun för avfärd mot Segersta efter en snabbt intagen lunch. Hästen var -blev- så himla fin idag!!! <3 Mads var på mig som en igel.. Tänk om han bodde närmre....
Han är så sjukt bra på att få mig att rida bra och att ta fram det bästa ur varje häst, min största lärdom idag "Släpp benen!!!!"
Måste sluta klämma med benen på min stackars fina häst. Det blev ett rätt långt och tufft pass för både mig och Rangun, är så himla nojjig att han inte ska hålla osv men han var så fin i benen nu innan han fick sina nattlindor innan jag gick in från stallet. Helt rena och kalla.
Planen var att han skulle åkt till Horseworkz nästa vecka mån-ons men tycker det blir för tufft att sedan åka till Segersta igen på torsdag så får skjuta på det lite till nu när jag inte har Mille att åka med.
 
Fina strumpan vid vår första vinst i MsvB :)
 
Imorgon blir det full rulle om något!
Jag har privatlektion för Anna/Werra kl.8 sedan rida så många jag hinner inna kl.11 då Ylva kommer med Debro. Efter lunch ska vi löshoppa och sedan har jag lektion igen kl.16 för en av våra ridskolelever.
Ska även fixa lördagkvällens efterätt på lunchen så den hinner stå till sig :D
 
Sov gott - det lär iaf jag göra!
 
Kram Madde
 

🌟

Publicerat: 2015-03-18 Kl: 21:47:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grattis till vår elev som igår debuterade MsvC med en fin 3:e plats som resultat på över 68%
 
 
Regelbunden och intensiv träning lönar sig! 😃

Säg den lycka som varar..

Publicerat: 2015-03-18 Kl: 21:36:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppas verkligen verkligen att han bara fått nån smäll men Mille var halt idag när Fia skulle skutta studds.. Varm över skenan på ena bak men annars inget vi kan se.. Avvaktar någon dag, Tove kommer ju nästa vecka men inte fören på torsdag och var tyvärr inte i krokarna innan dess.
 
Så det blir Rangun som får följa med till Segersta imorgon istället. 
 
Hunnit med en hel del idag, Rocco dressyr i ridhuset - duktig kille och stor guldstjärna! Elton på utebanan, Jossan fick även testa honom en stund. Sedan Melete "raketen" också hon på utebanan, Fia testade rida henne på utebanan första gången för i år förra veckan men gick in då det tydligen knappt gick att skritta fram.
Jag gav mig dock inte i första taget, är ju bra om hon är tam när mamma ska rida henne på utebanan när hon kommer hem. Bockar inte men känns som hon ska explodera och drar verkligen järnet! 
Fick galoppera bra länge i början och det hjälpte knappt, blev dock riktigt fin bitvis :) Kul häst!
 
Red ut en mysig tur på Rangun innan lunch.. Inga hästar att rida på em så blev kontorsjobb, svara på mail och göra inbjudan till rid-weekend den 30-31/5 bland annat.
 
Insläpp och så lite klippning av Magic då han har väldigt mycket lurv på benen igen och då han har nån märklig mugg/svamp som inte vill ge med sig blir det betydligt lättare att sköta utan massa päls i vägen..
 
 
 
 
Kram Madde

Sen kväll..

Publicerat: 2015-03-17 Kl: 22:33:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lång dag idag! 07.00-22.00 med ca 1.5h paus för lunch och planering och 45min innan första lektionen då jag visserligen passade på att skriva infolappar att sätta upp i stallet om alla påskaktiviteter.
Långfredagen 3/4 "Knatteläger"
8:e & 9/4 Dagläger (med övernattning för de som vill) för barn/ungdomar
10/4 Uteritt
10/4 Ev Pay n' Jump
11-12/4 Dressyrkurs för mig och mamma
12/4 är jag bokad som domare på programridning här hemma av ridklubben på em
 
Sedan är det hoppträning för Erik den tisdagen också - 7/4
 
Idag har jag testat lite olika ideér till PSG Kür för både Mille & Rangun, tanken är att vi ska ha två Kürer i sommar och om jag ska rida så börjar den klassen börjar det bli lite brådis att hinna bygga ett bra program och sedan hitta någon som kan hjälpa mig med ljudet.
 
Millis
 
Rangun
 
På em red jag dressyr på Helios på utebanan - heelt underbart att vi fått ha så himla fint väder ända sedan mamma och pappa åkte <3 De har tydligen också bra väder, fick sms att de såg ut som kräftor - antar att de menar kokta sådana.. ;P
 
Har sedan haft tre grupper nu ikväll, dressyr på schemat med fokus på övergångar på kvartslinjen.
 
Sov gott!
 
Kram Madde

Ny vecka!

Publicerat: 2015-03-16 Kl: 20:58:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har en ny vecka rivstartat!
Jag red fyra hästar på fm, Mille - kanonfin. Rangun - blev fin, mycket märklig häst det där... Magic var även han kanonfin trotts att jag inte ridit på ganska många dagar. Vi red igenom LA:3 programet, får se om det blir start hemma den 17/4 :) Börjar bli så stark och fin i galoppen, går att börja leka med lite piruettarbete :D 
Helios var fin, känns som jag behöver lite tid med honom. Vet inte om han förändrats mycket eller om jag bara glömt bort lite hur han egentligen var.. Red iaf igenom MsvC:2 och där behöver vi jobba en del på de enkla bytena känner jag.
 
Efter lunch, som lagats av mormor och morfar som var på besök, tog jag itu med Rocco som nu vilat i nästan 1,5 vecka pga skada :( Blir till att ha benskydd på baktassarna i hagen igen. Tömkörning blev det idag och imorgon ska jag rida är planen. Han ska också starta hemma den 17:e och lilla Siri såklart :)
 
Helios för någon månad sedan..
 
Hade en privatlektion på em innan min barn/ungdomsgrupp kl.17 också. Hann även med att mocka en hel traktorskopa (!) i unghästhagen på em. 
 
Kram Madde 
 

☀️

Publicerat: 2015-03-15 Kl: 19:02:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Foto: Malin Husöy
Jag och Mille på Segerstas utebana efter gårdagens träning på domarkursen som  hölls där.
 
 Lilla Siri värmer upp på skritten innan dagens dressyrpass på utebanan. Riktig rally-kalle då hon vilat i två dagar! Liten filmsnutt finns på vår fb-sida "Ekelunds Stuteri & Ridskola" som Amanda Leisser filmade :)
 
Har även tömört Elton, mockat, haft lektion för Ebba/Ronjah och hunnit titta lite på sista gruppen som hoppade för Lotta Björe. 
En tanke som då slog mig var att det var så få som kommit för att titta, tror det iprincip bara var folk som hörde till de som var med och red.
Mycket märkligt kan jag tycka, ett ypperligt tillfälle att se och höra instruktioner från en av landets bästa hopptränare. Se ekipage på olika nivåer och åldrar. SÅÅÅ nyttigt att se och dessutom gratis sånär som på tiden man får lägga.. Var är alla häst- och ridintresserade? Eller är alla redan så duktiga att de inte behöver eller vill lägga ett par timmar en söndag på att titta och lära sig mer?
Vill man bli duktig i sadeln räcker det INTE med timmar i sadeln (även om det är högst avgörande) du måste även ha en bred kunskap kring hästen på marken och en förståelse för hästens utbildning. 
 
Jaja man kan inte göra mer än att påminna om aktiviteter som dagens, sedan får väl folk avgöra själva om de tycker det är värt att komma och titta.
 
Kram Madde
 

Lyckad men ack så stressig dag..

Publicerat: 2015-03-14 Kl: 20:56:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fin solig morgon startades med fix i stallet, mockning osv..
Jag hade mammas två första grupper och hade planerat uteritt (om vädret tillät). Det gick bra med båda gängen och Fia han precis hem ifrån tävlingen för att ha den sista gruppen 11.30. Jag skyndade in i stallet och fick då meddelande ifrån Annie på Segersta att jag gärna fick vara redo 30min tidigare än bestämt då en ryttare fått skadad häst. Ehh kanske 15min tidigare max kunde jag nog hinna till, blev rally med intag av en ngt lerig Mille, köra fram transport, äta lunch och byta om för att sedan packa och rengöra häst. Var klar på knappa 45min!
 
Plockade upp min elev Malin utanför Strängnäs som ville följa med och titta. Fick lagom med framridning och sedan rida lite programdelar för domarna, skolor ifrån MsvB:5. Skrittpiruetter och travlängningar, avslutningsvis red jag igenom PSG vilket gick fint fram till galoppen. När jag var i skrittpiruetterna sa Anna-Britta "- Nu ligger du på 70%, håll ihop det här nu" Ingen press alls.. Och galoppen är ju fortfarande vår akilleshäl.. Miss i andra slutan, en halv-ok priuett och miss i 3:orna.   :S
 
Malin filmade lite så vi ska försöka fixa över video-snuttarna :) Kul att få höra så många domare samtidigt och få mycket inputt på läget. Fick många bra kommentarer om Mille och även bra kritik, särskilt angående bettet då han går och gapar en del. Får testa ändra kjedjan och annars prova byta betsling helt enkelt.
 
Väl hemma igen finputs av Mille, spola/kyla hans ben. Avslutade kvällen med att harva ridhuset inför morgondagens hoppträning för Lotta Björe :D
Hade gärna varit med själv men blev bara två grupper så var nog inte meningen denna gång..
 
 
Kram Madde
 

Dag 3..

Publicerat: 2015-03-13 Kl: 22:18:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

... är en annan dag..
 
Vi har klarat den och säger nu God Natt - bättre lycka imorgon.
 
Kram Madde

Dag 2 avklarad!

Publicerat: 2015-03-12 Kl: 22:17:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mille vid vårt meeting förra året!
När vi har såhär fint väder känns det ju inte så tufft att vi är några färre i arbetsstyrkan inte :D
 
Däremot fick jag ta på mig en av pappas sysslor på morgonen då en av inackorderingarnas hästar dragit en sko och hon smsade mig och bad så snällt så jag kunde som vanligt inte säga nej.. Snyggt och bra blev det iaf!
 
Red sedan Rangun på utebanan (första i år!!!!) och en kort tur med lille Ceasar som är riktigt fin. Klippning av Mille och plockade undan lite innan lunch. Eftersom vädret är så mysigt bara måste man rida ut och som tur är finns det många hästar som gärna vill ut och sträcka på benen. Idag blev det lite väl långa ben då Mille och Limpan stack när vi galopperade sista sträckan, Fia blev smått nervös som satt bakom på oroliga Aztor. Hon hade visserligen Jossan och kolugna Magic på släp, för han bryr sig minsann inte om han hamnar på efterkälken.
 
Jossan tog även ut Uranos med Christina på ytterligare en runda efteråt. Jag har även tömkört Elton och Jacquline har blivit klippt & såklart 3h kvällslektioner där vi idag hoppat en serie utmed ena långsidan - nyttigt och kul!
 
Nu har jag gjort en del "pappersjobb/mail" som jag skjutit på alldeles för länge, presentkort och kursförfrågningar.
 
Min egna dressyrkurs är ju tvär full, vilket den blev väldigt snabbt - kul! Jag och mamma har en dressyrkurs med liknande upplägg även den 11-12/4, den 12/4 är det även programridning på em om man vill ha ytterligare träning den dagen.
 
Rangun vid vårt meeting förra året..
 
Imorgon rivstartar jag med privatlektion 07.30
 
Sov gott!
 
Kram Madde
 
 

Nu är de på väg!

Publicerat: 2015-03-11 Kl: 20:23:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu sitter mor och far på flyget mot en välförtjänt semester :D
 
Kvar hemma är såklart resten av styrkan - Jag, syrran och så oumbärliga Jossan såklart, samt förmiddagshjälpen Anna :)
 
Förutom att det blir extra jobb med ridning av hästar och lektioner så brukar det ändå flyta lite lättare när vi är färre som ska samsas och komminucera med varandra. Det är inte alltid lätt att vara familj och jobba så tätt inpå varandra iprincip varje dag året runt.
 
 
Fia körde dem till tåget imorse, jag hade en lektion efter utsläpp och red sedan Mille innan tandläkarbesök i Mariefred. Passade på att köpa med pizza hem till lunch.. 
Har ridit ut på fem hästar i den fantastiska vårsolen - full galopp på nysladdade mjuka grusvägar. Rocco hade sparkat på sig så det blev lite kort markträning bara. Hoppas det ser ok ut imorgon så jag kan träna vidare.
 
Imorgon ska jag se till att hinna raka Mille för på lördag ska vi till Segersta och rida på en domarutbildning, fick förfrågan och tyckte det var en ypperlig chans att få lite "tävlingsträning" inför vårens tävlingsstarter. Jag har även fått frågan om att delta på träning/programridning för Lars Andersson på måndag men funderar fortfarande på det. Behöver planera in för vilka dagar Rangun ska åka på sitt "spa" också.
 
Kram Madde

En arbetsdag kvar sedan -semester....

Publicerat: 2015-03-09 Kl: 23:12:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var Melete gudomligt fin så lätt på hjälperna man är bara lycklig när man sitter på denna häst. Men det är allt jag hunnit rida idag känns konstigt.
Men nu är affären klar med Palmir och hans nya ägare var här idag.
Han kommer bli behandlad som en kung i stallet. Hennes vänner var med också de provade ut sadlar och täcke också.
Jocke stackarn har de sista veckorna jobbat för mycket skott hästar varje dag i många dagar. Samt sladdat vägen ett antal gånger.
Imorgon blir det en maratondag till. Hämta foder sladda väg igen tror jag samt hämta vår stora transport i Eskilstuna som är på service så att den finns på plats nu när vi ska bort. Sofia ska ju tävla tex.
Pratade med Lotta Björe idag hon kommer ju på söndag och har träning så denna gång får man ju stå över....har ju försökt att få hit henne fler gånger så nu satsar vi på vardag och utebanan.
 
Imorgon så kommer Erik igen så då är det hoppning på förmiddagen som gäller.
 
Fina Palmir!
 
 
 

Bra dag i solen!

Publicerat: 2015-03-09 Kl: 22:25:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhhh vad härligt med vårsol och ljusa dagar ☀️
Idag har vi dessutom haft lite extra hjälp i stallet då Sara och Amanda hade studiedag och denna ska ju självfallet tillbringas i stallet!! De red ut med Jossan och Fia och Palmirs nya ägare som var på besök ville gärna att Amanda skulle rida honom så de fick se. Sara red också Ronjah efter lunch :) Tack tjejer!
 
Joggade Siri lite lätt, kändes fin men har ju fallit ur en del efter några dagars bantning förra veckan med koliken.. 
 
Hoppning för Erik imorgon o nu är det sovdags!
 
Kram Madde

Helgen över.....

Publicerat: 2015-03-08 Kl: 22:30:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sjukt trött efter en lång helg men rolig. Härligt med alla duktiga ICA -tjejer. Hästar och elever har skött sig mycket bra. Nästa gång de kommer hit är i maj och då i tre dagar.
Imorgon kommer Palmirs blivande nya ägare hit för att slutföra köpet.
Det känns bra han kommer dock att stanna mars månad ut då stallet han ska bo på håller på att renoveras.
 
Vi får börja se oss om efter något nytt men först behöver vi nog en ponny till.
 
Nu börjar längtan efter föl när våren är på ingång.
Bruksprovet är i full gång och "vår" hingst ska göra sitt bruksprov han blev godkänd som 3 åring och ska göra ett prov till som 4 åring. Håller tummarna för att det går bra.
Ann

Slutspurten....

Publicerat: 2015-03-07 Kl: 22:38:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag går på adrenalin eller något. Förväntan efter en mycket efterlängtad semester. Haft en bra dag idag i alla fall. Sofia tog mina lektioner på förmiddagen så jag kunde sanera vårt hus.
Heter städning när det sker varje vecka....
Skulle också ha tid att sanera cafeterian också när jag kom upp var det redan städat eller nästan klart så jag slapp halleluja moment kan man säga då jag är sjukt trött på att städa där.
Tack Birgitta och Marie!!!
Sedan var det dags för alla roliga ICA-människorna. De är ju här 4 gånger per år och några ännu mer.
Så kul! Duktiga att rida är de också.
Idag har Helios gjort debut och det gick mycket bra. Roligt att ha så fina hästar att erbjuda.
En av deltagarna har egen häst med som jag hjälper vid sidan av då hon gärna vill rida på våra hästar också,
Hon har en mycket fin hopphäst som hon tävlar tom 1.40 och imorgon ska jag rida den också. Ska bli spännande att se om jag kan tillföra något.
Så nu är det bara tre arbetsdagar kvar.
Ann

Dax för domarkurs!

Publicerat: 2015-03-07 Kl: 07:51:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det två dagar på Strömsholm för min del! Hoppas det är bra och givande, de tidigare stegen har haft en förmåga att bli lite onödigt långdragna. Tiden skulle kunna effektiviseras betydligt anser jag.
Siris rosett ❤️
Hon verkar nu vara helt återställd ifrån sitt kraftiga kolikanfall. Usch vad jobbigt det är med sjuka hästar, tänk om de kunde prata vad mycket enklare det skulle vara.
Rocco kom dessutom in halt ifrån hagen igår :( hoppas det inte är något allvarligt, vår veterinär Tove hade precis lämnat gårdsplanen dessutom. Typiskt..
Blir sjukhage för hans del så får vi avvakta, han skulle ju fått gå med på mamma ridweekend som börjar i em. Nu slipper han ju det..
 
Vi har mig veterligen ej fått schema för helgen så är lite bekymrad för tiden i kväll, skulle vilja vara hemma till kl.18 så jag slipper pilla med mobilen. Anmälan till våra dressyrtävlingar i april släpps kl.18 - 4 klasser fördelat under tre dagar och jag vill anmäla SJU starter! Helst inom typ 30 sekunder 😁
 
Wish me luck!
 
Kram Madde 

Utöver en bra veterinär

Publicerat: 2015-03-05 Kl: 22:51:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

så behöver man en bra sadel utprovare. Tack för att vi har Jimmy Inserte/Sadeldoktorn som alltid ställer upp och kommer o kollar våra sadlar.
Han var ju på plats i tisdags och kollade av sadlarna till våra tävlingshästar samt några av lektionshästarna. Fixar ju till dem på plats också.
Känns tryggt då hästar ändras och även sadlarna då en del används mer än andra. Provade ut en ny dressyr sadel till Aztor (en vi redan hade) då hans inte är så skön. En mycket gammal Keiffer som man sitter som i ett skruv städ.
Fast det finns en o annan ryttare som trots det gillar den. Smaken är som baken........
Fick även tillbaks en hoppsadel som Jimmy tagit med sig hem för omstoppning.
Maddes o min sadel fylldes i lite fram och Pebblan fick en ny.
 
Även lite tråkigheter under dagen då jag pratade med ridskolechefen i Strängnäs där de tyvärr fått ta bort en av sina lektionshästar som haft kvarka som drabbats av anasarka vilket kort är en överkänslighet mot kvarka bakterie som drabbar 1 av 10.000 insjuknade hästar som fått kvarka. Alltså mycket ovanligt.
Lider med dem då de nu haft kvarka i ca 3 mån. Som tur är har de inte haft någon ny insjuknad häst på länge men de har ett drygt jobb framför sig när hela anläggningen ska decinficeras både ridhus och stall.
Det som är mest otäckt med smitt spridning är att okunniga människor kan sprida smittan vidare. Man kanske klappar någon häst i en hage och sedan åker man någon annan stans och klappar ytterligare en häst tex.
Kvarka är ju en kontakt smitta och man kan föra vidare med kläder, skor och kropp.
Fick reda på i dag att ett stall i Taxinge drabbats av kvarka men det har jag inte hunnit kontrollera ännu utan hörsägen.
Det är ju en anmälningspliktig sjukdom och det går att gå in på travets (STC) hemsida för att läsa vilka stall som är drabbade. Man kan även gå via ridsportsförbundets hemsida och länka vidare.

Imorgon är det dags för pay and jump på ridskolan
Ann

Många tankar......

Publicerat: 2015-03-04 Kl: 23:02:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

snurrar i huvudet. Jag är alltid försiktig med vad jag skriver på bloggen för skrivet är ju skrivet, Men nu ska jag sticka ut hakan då jag är lite irriterad.
Det gäller att ha en bra veterinär eller ännu hellre flera. Vilket jag tycker att vi lyckats bra med tyvärr finns de ju inte alltid tillgängliga och finns för långt bort etc när det är akut sjukvård som gäller.
En bra veterinär är guld värd!
Förr hade vi det suveränt då en mycket skicklig veterinär Johan Hellander bodde i Mariefred och vad det något akut så kom han alltid upp. Det känns så tryggt. Men det är ju många år sedan. Förut använde vi ju Strömsholm men det kostar ju i princip 10.000 innan man gjort något.
Tove Forslund använder vi nu men hon bor ju väldigt långt bort och svårt att använda när det är akut men jag kan ringa och konferera med henne. Vår gamla stuteri veterinär Elizabeth Rydström likaså som tyvärr bor på Lovö utanför Drottningholm.
Axel som arbetar på kliniken i Hölö är också en sådan veterinär som jag kan ringa och även skickat bilder på sårskador och fått goda råd.
 Göran Ström är också en sådan veterinär men det är ju svårt som nu när vi haft  Siri så sjuk i kolik och han igår var i Arboga på ett livmoderframfall.
Distriktsveterinärerna använder vi sällan mycket för att jag genom åren stött på veterinärer som inte håller samma kvalite´som de andra kan man lugnt säga.
Vi hade en bra ute i måndags natt men hon arbetade inte igår när jag hade behövt veterinär igen. Fick ett mycket konstigt råd när jag kontaktade dem igår när Siri blev mycket sämre under dagen.
Hon tyckte att vi skulle longera henne.......vilket jag för mycket länge sedan fått lära mig att man inte gör. Kändes inte som en bra ide´ att ta ut dem igen ska jag säga så vi sprutade i Siri (i munnen) vatten och parafin olja gick med henne i korta intervaller och vakade även i natt som tur var så vände det i natt och vi har gett henne mycket små portioner hösilage som legat i vatten. under dagen. Samt fortsatt att gå med henne med jämna mellan rum.
Så peppar peppar så är hon snart på benen igen.
Detta är ju bara ett fall finns ju flera som egentligen är värre men kanske inte ska ta det här. Ett litet kanske eftersom det är ett antal år sedan - en av våra inackorderingar hade en sårskada på ett bakben hästen var inte halt men lite svår att titta på så distriktsveterinären stod utanför boxen och sa att det var bäst att de åkte till Strömsholm akut sent en kväll det kostade djurägaren väldigt många tusen lappar och en hel natt förutom att det besöket på stallet kostade ganska många tusen också.
 
Finns flera saker jag irriterar mig över som jag återkommer med i sinom tid.
 
Så mitt råd till alla hästägare skaffa en bra veterinär kontakt och var rädd om den det kan spara dig mycket pengar. En bra veterinär som man kan diskutera lämplig behandling eller kanske inte behandling alls i vissa fall då akut sjukvård kostar mycket pengar och våra hästförsäkringar blir sämre och sämre. En buk öppning kan ju innebära att man skuldsätter sig för lång tid framöver. Alltid viktigt att fundera över hur prognosen är vid en svår skada.
Vill tacka alla som varit oroliga över vår fina Siri!
Ann
 

Onsdag

Publicerat: 2015-03-04 Kl: 21:01:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ensam på soffan med datorn i knät..
 
Anders är påväg till Åre med sitt jobb och kommer inte hem fören på söndag kväll.. Siri verkar äntligen må bättre, usch och fy för sjuka hästar. 
Vi har fått en hel det gjort idag, och flera hagar mockade. Så skönt att få dem rena efter vinterns bajsande hästar :P
 
Uranos har fått bli rakad igen för han såg bedrövlig ut i pälsen då han fått skav av tyglar och ryttarnas skänklar..
Mamma har dock en ide på hur vi ska minska på skavet till nästa vinter..
 
Jag känner lite halvångest inför helgens domarkurs då jag inte alls har hunnit göra så mycket som jag borde.. Hoppas jag´slipper skäll men vet ärligt talat inte när jag skulle haft den där tiden att bisitta och skuggdömma, jag skuggdömde vid vår hemmatävling i höstas och det gick bra sånär som på ett par ekipage vi var oense om. 
Skulle skuggdömt i fredags men fick ju en bonus-häst i sista klassen så blev ingen tid till det ändå. och vid lördagens tävling har jag tvungen att fira Anders med hans släkt - hade ju blivit sura miner annars..
 
Jaja det får väl visa sig vid slutprovet senare, har svårt och tro att jag skulle ligga fel i bedömningen då jag ändå tävlar/tävlat så himla mycket själv. Det måste ändå räknas lite..
 
 
 
Kram Madde

en natt i stallet bara tomten är vaken....

Publicerat: 2015-03-03 Kl: 02:05:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snacka om osis. I kväll tog jag ledigt sista timmen för att tillbringa den med goda vänner. Naturligtvis har man då en sjuk häst - vår fina Siri. Jossan har gått i omgångar med henne men det var bara att ringa ut veterinären som dök upp strax före 24.
Siri har kolik och hon har fått lugnande samt dropp och även slangats. Nu sitter jag här och vaktar utanför boxen och väntar på att sista droppet ska runnit klart så att jag får ta ut nålen....
Hoppträning i morgon för Erik känns långt borta kanske möjligtvis att jag orkar med en häst. Bara att hålla tummarna att det har vänt känns så just nu då det låter mycket i magen på henne.
SEMESTER vore skönt men 8 dgr kvar.
Grappan har idag lämnat oss och bor på ett stuteri i Småland. Hon har kommit fram och ser ut att ha det bra.
Ann

In i rutinerna..

Publicerat: 2015-03-01 Kl: 18:43:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En vecka går fort och det känns som man varit hemma hur länge som helst, Thailand känns väldigt långt bort.. Märkligt hur fort man ställer om sig.
 
Har varit en bra söndag sånär som på trist o blåsigt väder. Startade dagen med ett lättare pass på Mille som nu får börja trappa upp arbetet igen om någon dryg vecka är vi i full gång och träning igen :D Rangun fick sig också ett dressyrpass i något lättre modell, hade egentligen kunnat vila men vill behålla arbetet ifrån i torsdags och han får vila både lör och sön nästa helg eftersom jag då är på domarkurs igen - den SISTA!! Sånär som på slutlig uppskrivning senare i vår, om ett datum kan bestämmas :/ 
 
Hade sedan mock-race innan privatlektion för Malin och hennes fina Dazy som utvecklats enormt de två veckor hon varit hos oss på intensivträning nu. Jättekul och även stort grattis till dem båda då de i fredags klarade första kvalet (på första försöket) till Fjord-SM som rids på LA-nivå. 
Nu har de åkt hem till sig men Malin är taggad och verkar vilja ha intensivare träning hädanefter också, även om det kanske inte blir tre pass/vecka. 
Hon var även blixtsnabb att anmäla sig till min dressyrkurs om några veckor, 21-22/3, bara 6 platser så det gäller att vara snabb om man vill vara med. 
 
Jag och Helios för måånga år sedan.. 
 
Ser fram emot våren även om den är galet fullproppad med kurser, tävlingar, resor och andra aktiviteter.. Mamma och pappa åker på mammas födelsedagspresent till england i april och jag och syrran ska med mormor och morfar till Berlin i maj.
 
Har fått för mig att jag vill kvala Siri till årgångschampionatet som går i slutet av september så ska se till att få iväg henne på mätning och anmäla henne. Även W-T måste mätas så det passar ju ändå bra, kanske ska försöka få med den lille Kirre också.. Iaf om han ska ut på nån tävling..
 
6års championatet går i LA i dressyren och det komme hon klara galant.. Åhh så kul med ponnys! Har hittat en dödligt fin ungponny jag skulle vilja lägga vantarna på också.. Nån som vill äga en fin ponny som dessutom kan bli väldigt värdefull efter vidareutbildning så får ni hojta till :P 
Eller om man kunde hitta en hög med pengar eller vinna på Lotto...
 
 
 
Imorgon startar jag med två privatlektioner innan alla hästar ska ridas - nu är vi fulltaliga igen så borde hinnas med en hel del. Uranos måste rakas också, och Mille men han får klara sig någon vecka till tror jag..
 
Kram Madde 

Blåsigt idag men vår i luften...

Publicerat: 2015-03-01 Kl: 13:59:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är Sofia o Kristoffer hemma! Landade i morse och nu får vi 10 dagar tillsammans innan det är dags för vår semester. Oj vad jag längtar efter allt- vila, den fantastiska maten, människorna, värmen älskar värme och framför allt bada i varmt vatten.
Är nu på väg för att fira Anders som har fyllt 30 på sin semester. Har hunnit med två hästar på fm Demeter och Rocco samt lite mockning. Ikväll är det lektioner som vanligt de börjar bli fulla mina söndags grupper också. Kul med nya elever. Känns som att det är ett sug efter ridning just nu.
Våran kära Golden Grape skall få gå i pension har vi bestämt och om allt går enligt planen så åker hon i morgon redan. Hon ska till en tjej som haft hennes pappa Brolötens Graffit. Känns mycket bra har varit folk och prov ridit men det här känns bättre. Grappan är ju en känslig och pigg dam som nog i så fall passar bäst hos en liten vuxen.
 
Ann
RSS 2.0