Juletid och galet med snö!!

Publicerat: 2009-12-27 Kl: 18:33:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjohoo!!

De är så sjukt mkt snö!! :D Har just vait ute o grävt fram min lilla bil som stått sen i tisdags = insnöad!
Så när vi äntligen fått fram bilen så åkte vi och lämnade två filmer vi hyrde igårkväll..
Julen har varit fullspäckad som vanligt. På julafton fixade vi som vanligt stallet med alla inackorderingar o sen fika därefter han Rangun få sig ett litet dressyrpass med de röda lindorna och bootsen :D Snyggaste killen!
Sen åkte vi till morbror mats där det vart jullunch o sen hem igen o tog in hästarna kl.14'30 tillsammans med Vesterinen, alltid lika gulliga o hjälper till med insläpp på julafton :D
O sen vart de såklart Kalle o sen middag o julklappsbyte på kvällen.. Juldagen har familjen alltid stallet helt själva men gick ruskigt fort vi var klara vid halv 10 då red jag Rangun o sen åkte vi vidare hem till Eskilstuna där vi först åkte till Anders mamma o sen till hans mormor för att äta middag efter det så skulle vi sen ha förfest kl.19 så stress hem för att fixa allt..

Igår vart en ganska lugn dag iaf vi åkte 16 tåget till Strängnäs för att äta middag hos mormor o morfar o sen tåg hem igen vid 8 då vi gick o hyrde film o sen dog i soffan :P
Idag var det såklart Monte Carlo lunch o efter det åkte vi direkt till Mariefred där jag skulle rida Rangun men han var skadad, balltramp. Red Svarten en stund i ridhuset o sen travade jag några varv på Arrobell då han inte var helt okej så mamma har åkte med honom till Strömsholm får se hur det går.. men han verkade ha problem med magen stackarn..

Bye..

Snart var det jul igen!!

Publicerat: 2009-12-22 Kl: 22:18:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Just kollat på en av mina favvofilmer Fast and Furius Tokyo Drift.. Love it! önskar mig fyran i julklapp :D
Idag fick Rangun ett dressyrpass o han var så fin så avslutade med lite piaffarbete på marken, det tyckte han dock var lite läskigt men han vänjer sig o det fungerade ganska bra ändå tycker jag.. Imorrn hoppas jag att pappa kan byta skor så vi kan rida ut ngt, var ganska länge sen nu men de svårt o brodda när de inte finns ngra broddhål :S

Rastade sen Svarten en stund i ridhuset innan jag hade en privatlektion kl.15 för Ebba på Gent - kul med duktiga tjejer som vill utvecklas :P efter det så har jag fixat med lite täcken till hästrna samt en fyllt i en del redovisningsblanketter som ska till SISU, mkt tråkigt att göra  men det ger mycket så de är värt det :P

Imorrn fick tydligen Anders ledigt, orättvist!, men han bestämde sig för att gå upp med mig ändå o följa med till Ekelund direkt eftersom vi ändå ska sova där då vi fixar stallet tidigt på julafton med alla inackorderingar.. Brukar bli mysigt då vi först fixar stallet tillsammans o sen fikar i kafeterian inna alla åker hem o firar jul..

Nu måste jag packa allt som ska med inför julen!

Bye..

Monday..

Publicerat: 2009-12-21 Kl: 21:55:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo!

Just tittat på en film som  jag o anders gick o hyrde förut.. min galna ide att gå till videobutiken, e ju inte så långt men är ju svinkallt :S
I helgen har  det verkligen varit full fart och avslutningen igår gick bra. O igår kväll var vi på födeledagsmiddag i strängnäs, mormor fyllde igår & morfar idag :P  I morse började jag med att rida Mille en stund i ridhuset gick bra och han ska nu får lite semester 1-2veckor kan han behöva stora pojken. Han har jobbat på väldigt bra hela hösten o kan behöva en liten paus..
Lille Milleboy tar en tupplur:)

Rangun var också fin idag tränade en del galoppslutor o lite mer samlad piruettgalopp.. Imorn så skulle egentligen Gunilla komma men mamma ringde just o sa att hon tyvär inte kunde komma imorrn ändå.. :( lite trist..

Sovdags nu iallafall :D

Bye..

lördag..

Publicerat: 2009-12-19 Kl: 17:21:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj!

Ikväll är det julbord på Monte Carlo är just färdig med kläder o naglar osv.. :P Här kmr ngra smakprov :P
Svarta med en silverrand vart det ikväll :D

Röda läppar..

svart kjol röd sidenkorsett o uppsatt lockigt hår.. Svarta gladiator shoes med ca 12cm klack ifrån Scorett

Idag har vi varit en sväng först på Mio där vi hittade två svarta ihopfällbara pallar att ha i vardagsrummet Nice :D
Sen en snabbis ner på stan för lite mat i form av lax & brie foccacia & hallon smothie på Waynes.. Mums!! Sen lite julklappshopping o vidare till strängnäs för att hämta mitt kort hos mormor o morfar, slapp åka hema vägen till mariefred. Ner på stan i s-näs o till Djurmagasinet där vi köpte 10st rödkorall platy samt 10st kardinaltetror :P de verkar trivas kalas i sitt nya hem.. de får bo i det stora akvariet :D 190l så de ska inte klaga..

Ha en trevlig kväll & glöm inte bort julavsutningen 15'30 på Ekelund imorrn!!

Bye..

Svinkallt!!!

Publicerat: 2009-12-18 Kl: 19:56:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go kväll!!

Idag har jag nästan frusit ihjäl hela dagen.. när jag åkte ifrån stallet vid 4 så var det 14 minusgrader :S
o hästarna var alldeles vita runt ögon och mule när vi tog in dem ifrån hagen :P

Började iaf med att longera Demeter på morgonen o sen hjälpte Fia mig när jag först hängde lite på henne och sen satt jag upp och idag travade vi, i longerlina. Kalasbra då det endast är andra gången någon sitter på henne!
Sen vart det till att rida ett lätt dressyrpass på Mille, han blir så svettig o jag ville kunna släppa ut honom i hagen efteråt, han var fin men mina fingrar och fötter gjorde ruskigt ont av kylan..
Sen vart det lille Ranguns tur för ett dressyrpass. Oh han är så himmla fin just nu!!! Idag gjorde han finfina halvpiruetter :D Duktiga pållen...

Efter det lunch o sen bakade jag två sockerkakor med kardemumma o kanel till Julklappshoppningen nu på kvällen.. O sen ut i kylan igen för att fixa klart stallet o hjälpa mamma med den uppvisningen hon ska göra på söndag på julavslutningen..

Imorrn ska jag handla lite julklappar, pappa ringde dock för en stund sen och berättade att jag glömt mitt kort på köksbordet :S får se hur vi löser det.. KLANTIGT!

Ha en trevlig helg allesammans!

Bye..

Vit vinter :D

Publicerat: 2009-12-16 Kl: 23:10:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

hejsan

Får ju faktiskt lov att bli ändring! måste göra inlägg lite oftare :S men har varit så sjukt mkt senaste veckan.. julbord i fredags o i lördags fyllde en kompis år o sen vart det söndag med lunch på Monte Carlo o sen iväg för att rida o födelsedags middag för mamma morbror o hans fru, alla har en lyckats pricka in att fylla i samma månad. Veckan har sen rullat på i rasande fart och med mycket snö!
Idag gick iaf Rangun kalasbra :D aldrig varit så fin.. mille fick hoppa lite gick oxå mkt bra o han vart väldigt svettig på den korta tiden jag red.

Imorrn ska jag försöka skriva ett lite längre inlägg :D

Natti natt..

Demeter is the new superstar?!

Publicerat: 2009-12-10 Kl: 18:25:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!!

Som vanligt en välfylld dag på Ekelund.. Lyckades försova mig imorse igen, dock int så farligt länge men ändå hela dagen blir rubbad :S
Jag o Fia började med Demeter i morse gick jättebra jag skrittade ett par varv på henne med Fia bredvid förstås men Demeter är lugn som en gammal ko så det känns bra :P Hon rör sig ju väldigt bra så man får hoppas på att hon kan bli en riktigt fin pålle..

Sen red jag Rangun och idag vart det med träns eftersom jag nu ridit med kandaret i två dagar men tror jag kmr att hålla mig mest till kandaret i fortsättningen.. Han är tillräckligt stark för att gå med det nu. Sen vart det lunch o efter det fick Svarten ett ganska lätt dressyrpass, han vart dock ganska svettig ändå med sin björnpäls..

På em har jag sen tagit hand om barn och skitiga ponnys, Nejlika fick en dusch när hon kom in så imorrn får hon börja ha täcke på sig ute.. Går inte att hon kommer in med lerinpackning var och varannan dag :S

Ikväll blir det grönt kort kurs igen näst sista innan jul, håller på och förbereder lite papper och frågor till dem nu.

Här kommer lite bilder ifrån Globen förra helgen.. Sofie & Rebecca..

Elise & Sabina klappar händer och tjhoar.. Hade tinitus inna halva föreställningen var över :P

 

Bye..

Hej

Publicerat: 2009-12-08 Kl: 22:13:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan!

Blir ett snabbt inlägg innan det är sovdags.. sjukt trött!! Fick ont i huvudet efter lunch men det släppte när jag kom hem förut :)
På morgonen mockade jag o så longerade Fia Demeter o sen hängde jag på henne för första gången.. Gick kalasbra!! Kmr att bli en fin häst tror jag.. Red Rangun efter lucnh, idag fick han ha de rosa bootsen och lindorna igen; superqute!! Han fick oxå ha kandar fungerade bra han har bara haft det två ggr förut..
Hoppade sen Svarten i första gruppen för Erik o de gick ganska bra..

Har fått mail från Asos, jag skickade ju tillbaks den röda klänningen för att byta stl, men den är slutsåld!!!!!!!!!!! Klokodiltårar!! Skulle ju ha den på julbordet på fre!! Men har pratat med min käre vän och räddare Tess, hon har en röd superfin sidenklänning som jag ska få låna istället!! Tusen tack!!

Bye..

Ny vecka..

Publicerat: 2009-12-07 Kl: 19:27:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej hej..

Vilket vidrigt väder det är!! Hästar o hagar ser ut som skit!!  Både Cally & Nejlika hade verkligen gnott in sig i leran idag :S Ponnys!
Fick gå upp jättetidigt i morse eftersom jag hade bilen kvar på Ekelund :S så jag åkte med Anders o två jobbarkompisar till honom till läggesta.. upp 5!!! :S så jag kom till Läggesta strax innan 6 o sen kom Fia vid halv 7 då hon lämnade Adde när han skulle till sitt jobb.. Så fick kämpa för att hålla mig vaken när jag körde hem tidigare..

Red iaf Mille på morgonen, dressyr, han var fin :D sen red mamma Svarten en stund innan jag tog över och red några varv.. Rangun hade tappat en sko o pappa har inte haft tid att slå på den idag så han fick vara idag..

Bye..

Fredag kväll..

Publicerat: 2009-12-04 Kl: 21:52:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo!

Sitter i soffan på Ekelund med en sovande Anders, han är alltid så trött på fredagar.. Ännu en dag med full fart på gården. Började dagen med att slå på en tappsko på lille Rangun vilket jag är MYCKET stolt över då han är en riktig problemhäst att sko plus att det var hans dåliga sneda höger fram. Men jag lyckades efter en del bankande på skon, vart bara en söm på insidan eftersom han iprincip inte har någonting att fästa i.. så nu får han ha dubbla boots tills pappa kan fixa till det bättre..
Sen fick han gå ett dressyrpass i ridhuset, bytena fungerade ganska bra idag..  Efter det vart det Svartens tur o sen fick jag skynda mig in för att hinna mocka en box o sen kom 8st tjejer o killar från Mariefredsskolan för att rida och pyssla i stallet från halv 12 till halv 2. Sen vart det en snabb lunch innan jag började ta in alla hästar & efter det dags för två privatlektioner.. Först Circe som red Lindsey & sen Ebba på Gent gick riktigt bra för båda :D

Sen gick jag in för att tina i 15min o sen ut i kylan o rida Arrobell i ridhuset, gick jättebra han är alltid så fin när det är ston i ridhuset samtidigt. Han får lite egen motor o spänner upp sig lite :P

Dags för kvällsmat och vi åkte till Stallarholmen för att köpa Thaimat men de fanns inte kvar :S så det vart pizza istället..

Imorrn ska hästarna få gå ut i skogen en sväng tänkte jag.. sen ska ja o anders åka o hämta mamma o pappa på arlanda de landar vid 3 :)
So back to normal again!

Bye..

10 minus!

Publicerat: 2009-12-03 Kl: 16:06:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj i kylan!

Äntligen har det frusit och igårkväll var det så mycket som tio minusgrader :S men det är bra då fryser all lera ordentligt!
Igår fick gymnasietjejerna fortsätta med Grönt kort teori och efter lunch hade vi ett långt dressyrpass i 1,5h så de borde vara lite möra i kroppen idag :P De red först på 3st 20m volter där de på mittenvolten skulle galoppera halva volten & de två andra volterna reds i trav, mycket bra och svår övning för att träna övergångar och att även hålla stenkoll på övriga ekipage. Jag kom på övningen då de red fram sina hästar :P Efter det så  vart det en lite enklare form av förvänd galopp då de skulle rida en båge in mot mitten på ena långsidan, på den andra långsidan var det skänklevikning i trav som gällde. Gick jättebra för alla!
Dessa hästar red de:
Sofie - Lindsey
Rebecca - Ture
Sabina - Jolita
Emma - Gordon
Elina - Nejlika
Elise - Bosson
Maria - Grappan
Anna - Gent

Kvällslektionerna igår skulle Carina E ha, eftersom mamma är på semester, men hon var sen ifrån sitt vanliga jobb så jag fick ta den första lektionen där det rider en mamma o resten tonårstjejer. Gick bra för alla och det är kul att se hur duktiga de börjar bli då många av dem har ridit här ända sedan de började rida. :D
Så det vart ganska sent igår så jag sov kvar här plus att det tydligen var ruskigt halt på vägarna.

Idag har det verkligen varit fullt upp då Sofia nu verkar ha blivit smittad av sin pojkvän med någon typ av magsjuka :S Så på morgonen gick Mille dressyr sen fick Rangun & Svarten hoppa. Rangun var JÄTTEDUKTIG :D han har inte hoppat sen innan jag åkte till Tyskland då han inte är någon direkt stjärna, han har nog aldrig hoppat innan han kom hit. Han tycker nämnligen att hinder är jätteläskigt och spec sockerbitarna, men han har blivit mkt bättre. Han hoppade hela 90cm!! Har tidigare bara hoppat småhinder på ca 50-60cm då det varit fullt tillräckligt. Så det är nog helt klart det högsta han någonsin tagit sig över..
Svarten gick också bra han verkar tycka att det är superkul att hoppa!

Sen vart det en snabblunch på 15min o sen ut för att rida Arrobell en sväng i skogen, där jag stötte på en älgko med kalv som vägrade flytta på sig de stod ca 4m från stigen och jag ahde inte tid att vänta så jag fick göra en båge ut i skogen o sen tillbaks på stigen. Älgarna stod kvar hela tiden o glodde :P

Bye..

Tillbaks i Kamala

Publicerat: 2009-12-03 Kl: 12:33:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu ardet snart dags att aka hem.....igarkvall kom vi tillbaks till Kamala i Phuket. En stor chock for kropp o sjal fran ett liv i total stillhet. Harvarit pa massage 2 ggr idag pga huvudvark ar val ovan vid alla ljud. Tyvarrhar det varit lite samre dagar med regn nu pa slutet men det gar bra anda. Vi bor som vanligt pa Twin Gesthouse billigt o bra stalle. Vi kor lagbudget resa alltid, inte over 500 bath per natt och det ar alltid rent o fint.
Sorgligt att lamna ko jum vi har blivit sa bortskamda med allt och massa nya spannande matratter- de har for vana att ge oss nya saker som ej finns i deras meny en hojdare var shake pa jackfruit - ingen aning om hur den ser ut men fantastiskt god. Spannande fiskratter mm
Pa lordag ar det dags att ga upp tidigt planet gar 09.20 o landar em i Sverige.
Sen ardet bara att satta pa arbetsklader och borja jobba.
Vi hors
Ann o Jocke

Go kväll!

Publicerat: 2009-12-01 Kl: 21:24:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej..

Fullt upp hela dagen har det varit! Började med att stanna på ICA för att handla all mat till gymnasiet. Sen red jag Rangun en stund, hann inte så länge som jag velat för Gunilla Åkerman skulle komma o kolla när jag red Svarten innan lunch.. Gick ganska bra, men han är en riktig latmask :P

Efter lunch hade jag Grönt kort teori med gymnasietjejerna innan alla barnen kom för mellis halv tre.. Så idag vart det ingen ridning för gymnasiet utan jag tänkte att vi ska ta ett lite längre pass imorgon istället.. Plus att de har fortfarande väldigt mycket teori kvar så det känns viktigt att de hinner lära sig så mycket som möjligt.

Denna veckan är det träning för Erik Berggren igen, brukar vara varannan vecka men nu kör de varje vecka 3 veckor irad innan jul. Så Fia red Mille för Erik, imorrn får han gå dressyr igen :P

Ikväll har jag, Anders & tre till varit och ätit kinamat nere på stan, kalasgott! :)
Idag är det också exakt 1år sedan jag flyttade hit :D tiden går fort..

Bye..
RSS 2.0