KM för lektionsryttare senor!

Publicerat: 2014-11-29 Kl: 17:37:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var det avklarat och vi har nu 3 st nya klubbmästare.
Resultat hoppning
 
1. Sara Claesson Mr Magic   0 fel 1,02 i grunden 0 fel 33,5 sek i omhopp
2. Ylva Kvist Trelje Athos      0 fel 1,03 i grunden 0 fel 35,0 sek i omhopp
3. Hanna Nordgren Jolita     0 fel 1,04 i grunden 0 fel 38,5 sek i omhopp
 
Resultat dressyr LC:2
 
1. Sofia Ekblom   Athos   64,28 %
2. Beatrice Olsson Duse  62,5 %
3. Sara Claesson Mr Magic 60 %
 
Kombinations KM ( HOPP + DRESSYR)
1. Sara Claesson     Mr Magic  5+3= 8 p
2. Sofia Ekblom       Athos      2 + 5= 7 p
3. Ylva Kvist Trelje Athos      4 + 1= 5 p
3. Tina Andersson Bosson   3 + 2= 5 p
3. Beatrice Olsson Duse  Mr Magic/Jolita 1 + 4= 5 p
 
Så roligt att de vuxna är med och tävlar till 2015 kommer vi ha mera klubb tävlingar i både dressyr och hoppning! Vi hade en trevlig eftermiddag alla som var med. Kan säga att ridskolan verkligen blommar för fullt. Vi har snart fullt i de flesta grupperna och nya förfrågningar hela tiden. En massa barn och ungdomar som tillbringar sin tid i stallet precis som förr i tiden. Idag har det varit lucia träning också så det var riktigt fullt hus i stallet. Duktiga ungdomar höll i träningen.
Idag har jag haft alla tre grupperna på förmiddagen då Sofia och jag bestämt att dela på dessa grupper bättre att vi tar varsin lördag så nästa lördag är min också. Lördagen därpå så är bästa Carina vikarie för då är vi upptagna med annat skoj.....
 
Ann
 
 

Svanstjuven är FAST!!

Publicerat: 2014-11-28 Kl: 23:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stackars tjuv.... 
😣
Hmm..
 
 
Anledningen till Ranguns svans var alltså en present från syrran - borde jag kunnat gissa då hennes starka sida INTE är frisering 😳 
såklart behövdes väl inte så mycket svans som försvann men nu är det som det är. 
Och jag har en hållhake på henne för en lååång tid framöver!!!!
armbandet är dessutom svans från både Mille och Rangun.
 
Tack Fia 😃
 
kram Madde

Bilder

Publicerat: 2014-11-27 Kl: 23:18:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun ❤️
Lite bilder och filmklipp blev det idag då jag satte min mobil i Jossans händer :)
 
Mille ❤️
 
svettigt idag! Mads red Rangun vilket var kanon, jag vet vad jag har att träna på kommande månader 😁 nästa år då jäklar blir det topprestationer!!!
 
Kram Madde

Superb träning som vanligt

Publicerat: 2014-11-27 Kl: 23:09:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk att man kan få så mycket energi av att träna. Så lycklig över att hittat Mads! Demeter var super fin och Mads tycker att hon utvecklas så mycket för varje vecka nu.
Bytena börjar bli riktigt bra hon samlar sig riktigt bra i galoppen nu och vi lägger mest jobb på galoppen för tillfället.
Mads tror att hon kommer gå MSVA till hösten så det är bara att träna på.
Förhoppningsvis så kan vi klämma in ett träningspass i början på nästa vecka också innan han åker ner till Tyskland. Bra om man har lite att träna på de här veckorna som man får vara utan tränare. Han ska ju på semester i början på januari också.
Men vi får hjälpa varandra här hemma.
Rocco fick ett rejält pass i förmiddags innan vi åkte tur att Madde har klippt honom för han var svettig på benen som inte är klippta.
Imorgon så är det många hästar som skall hinnas med och sedan ska vi till Eskilstuna för att fira Madde som fyller år på lördag.
Lördagen kommer bli tuff då jag ska ha alla lektioner fram till 12.30 och därefter KM för lektionsryttar seniorerna. så lång dag hinner nog knappast att rida....
Ann
Bild från förra årets KM
 

On the road!

Publicerat: 2014-11-27 Kl: 12:57:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då rullar vi mot Segersta igen :D Jag, mamma, Jossan och tre hästar. Jag lyckades få ta med mig två hästar även denna gång - tack mamma :)
 
Har inte blivit så mycket ridet på fm, mycket stallfix eftersom mockhjälpen fortfarande är sjuk. Har haft en privatlektion och tömkört Calima samt förberett hästarna inför avfärd.
 
Ikväll är det lektioner igen och idag är det dressyr på schemat - vi ska repetera framdelsvändningar som vi gjort tidigare i höst samt skänkelvikningar.
 
Kram Madde

Dressyrträning imorgon...

Publicerat: 2014-11-26 Kl: 23:20:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kanske sista gången i år. Mads åker utomlands och tävlar i en massa veckor. Trist för oss men kul för honom. Hoppas ändå att det går att klämma in någon gång till men men, Man får ge sig till tåls annars.
Imorgon åker vi med tre hästar Madde har med sig sina båda stjärnor och jag Demeter.
Jag har ju åkt med två alla gånger utom sist så det är väl inte mer än rätt. Melete ska ju ändå snart få lite vila och har ju gått från klarhet till klarhet så hon kan behöva smälta allt.
Däremot verkar hon inte så trött utan blir bara mer och mer framåt. Kul med arbetsvilliga hästar.
Madde får helt enkelt se till att hjälpa mig.
Nu drar tävlingarna igång på Friends arena men jag ska inte dit. Sjukt krångligt att ta sig dit hade varit kul att se kuren på söndag men det är så mycket med allt så det får väl bli en annan gång.
I helgen ska jag se till att arrangera KM för lektionsryttare seniorer.
Bäst att sova
Ann

Salongen på språng!

Publicerat: 2014-11-26 Kl: 21:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har fröken "Häst-frisör" varit ute och åkt med sin salong ;P Två hästar har fått sätta pälsen till under eftermiddagen.
Dessutom kul att få se stallet som de renoverat så fint :) Inspiration!
 
På fm red jag Rangun lite lätt och hade lektion för Malin på Dazy. Vår mockhjälp Anna var sjuk så sedan blev det stalljobb för hela slanten fram till lunch..
 
Ikväll har jag haft Grönt Kort kurs och sedan pulat lite i stallet, fodrat, fixat mina hästar med täcken och nattlindor samt kvällsmockat.
 
Ni har väl inte missat att info/anmälan om årets upplaga av Julklappshoppningen kommit upp?!
 
 
Detta roliga tillfälle får man inte missa!! Från 40cm - 1m :D
 
Kram Madde
 

Soool :D

Publicerat: 2014-11-25 Kl: 19:56:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk vad lycklig man blir av lite sol :D Jag Jossan och Fia strålade ikapp när solen valde att visa sitt nylle efter en lång grå höst på förmiddagens andra uteritt.
Först var vi ute och galopperade på de mjuka fina grusvägarna med Rangun, Pebblan och Kirre - EN riktigt bra sak som den milda regniga hösten fört med sig är kanonfina grusvägar! Skogen är dessto sämre :(
 
Sedan var det Mille, Pommes och Meletes tur - urskönt med lite ljus i tillvaron!
Hästarna stod och riktigt njöt i sina hagar när vi kom tillbaka - Jazza såg ut som en riktig diva!
 
På em har jag bland annat klippt vilden Rocco som inte alls var så sugen på att bli friserad, skulle tack och lov inte raka hela hästen så gick relativt fort ändå.
Räknade ut idag att jag spenderat hela 20h denna höst med att klippa hästar! Nästan ett dygn ju - imorgon blir det ytterligare 2h då jag ska iväg och raka två på em..
 
 
Kram Madde 

Vad det känns långt till våren.....

Publicerat: 2014-11-24 Kl: 22:41:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket väder sjukt trött på grå grå grå och regnet som bara öser ner från himlen. Idag fick hästarna komma in till lunch allt är blött alla täcken dyngsura.
Idag har jag inte hunnit så mkt men mina fina hästar systrarna yster har jag i alla fall ridit och Melete är ju så sjukt rolig att rida och efter två dagars vila är hon extra på.
Demeters byten blir bättre och bättre till höger är det lätt som en plätt och vänster fungerar emellanåt så snart så..
Idag har jag varit hos kiropraktorn så imorgon ska jag vara duktig och inte som sist rida 6 hästar dagen efter för att sedan må skit.
Tänk att man aldrig lär sig.
Ann
Visst ser det härligt ut!
 

Ännu en vecka över...

Publicerat: 2014-11-23 Kl: 22:34:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Partyhelg med en 50 års fest igår så lite sliten är man allt. Har i alla fall haft en kul uteritt i dag och solen sken......men det fick räcka med en häst idag.
Igår hade Maskus blåbärshoppning. Så kul att en massa nya elever vågar sig på att hoppa bana. Roligt att ungdoms sektionen fixade det hela med bravur!
Nu ska det sovas så att man orkar med en ny vecka med en massa ridning och lektioner.
Ann
 

Ännu en vecka över...

Publicerat: 2014-11-23 Kl: 22:34:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Partyhelg med en 50 års fest igår så lite sliten är man allt. Har i alla fall haft en kul uteritt i dag och solen sken......men det fick räcka med en häst idag.
Igår hade Maskus blåbärshoppning. Så kul att en massa nya elever vågar sig på att hoppa bana. Roligt att ungdoms sektionen fixade det hela med bravur!
Nu ska det sovas så att man orkar med en ny vecka med en massa ridning och lektioner.
Ann
 

Sjukt :(

Publicerat: 2014-11-23 Kl: 21:28:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Något jag glömt denna stressiga vecka är 
 
Någon eller några har sabbat min hästs svans :( 
Någon dag förra helgen hände detta.. Stackars prinsen. Får jag tag i den som gjort detta så har jag ett och annat att säga - hästarna har svans av flera själ. 
Nu vet jag också att möjligheten finns att han skulle kunnat gjort detta på egen hand men med tanke på hur det ser ut och är så pass mycket som saknas är jag ytterst tveksam. Dessutom borde jag då ha hittat resterna. 
Lär ju ta absolut minst 1år om inte 2 för att den ska bli full längd igen :( 
 
Han var iaf väldigt fin idag, red både honom och Mille på fm. Mockade massa boxar och sedan iväg till Strängnäs för lektion och senare lunch med farmor <3
 
Kram Madde
 

Visste ni?

Publicerat: 2014-11-23 Kl: 17:29:30 | I kategori: Anläggningen | 1 kommentarer

Såg denna på nätet nu på em.. Mycket intressant och jag har förespråkat pall så länge jag kan minnas, många är dock i den tron att man ska kunna hoppa upp från marken och självklart är det en stor fördel om man kan det om man tex behöver ta sig upp där det ej finns något att stå på.
 
Jag själv sitter ALLTID upp med pall - även på de minsta. Kirre exempelvis, det absolut bästa är egentligen om man bara kan lägga benet över hästen då är slitaget som minst. Både på hästens rygg,ben och sadeln.
 
http://www.horsecollaborative.com/watch-this-and-youll-never-mount-from-the-ground-again/?hvid=1Qo6bK 
In och läs!! Där finsn även det här korta filmklippet i slow motion.
 
 
Så fram med pallen kära ryttare!! :D
 
Kram Madde 

Trött......

Publicerat: 2014-11-20 Kl: 23:31:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen hemma....vilken dag denna sjukt mörka regniga november torsdag. Började morgonen med min stjärna i ridhuset Melete var så fin. Markträning med Rocco den luringen men det gick riktigt bra men det blir nog ridning igen snart fast markträning innan och efter. Avspänd och fin och rätt som det är så spokar han iväg men jag får det under kontroll på ett annat sätt nu.
Fixade lunch till alla och sedan var det bara att slänga sig iväg till Segersta idag följde en av mina elever med från Södertälje. Kul med sällskap och häst skötare.
Demeter var riktigt fin när jag red och satte några byten men ville ändå att Mads red på slutet då det är en stor hjälp för mig med min skraltiga kropp. Känns så bra nu med Demeter och att det äntligen har vänt. Kul att Mads gillar henne!
Men det är sjukt jobbigt att köra vägen mellan Enköping o Strängnäs i mörker så trött när jag kom hem och det var bara att slänga sig i nästa bil för att hinna till Strömsholm och arbetsmöte med TK Sörmland o TS Västmanland. Precis hemkommen.....imorgon ska jag jobba kort dag sedan är det dags för shopping på eftermiddagen.
God natt
Ann
Gammelmannen Arro Bell för länge sedan saknar att rida honom ..
 

Horse-love

Publicerat: 2014-11-20 Kl: 22:35:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 

Träning med två stjärnor!

Publicerat: 2014-11-20 Kl: 22:33:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Segersta på em idag :D Jag fick ta med båda tottosarna och mamma hade med Demeter. Jag började med Rangun - Mads började med att berömma honom för att han såg bra ut i kroppen, musklad och snygg! Gjorde nog en hel del att jag fick av all eländig päls igen. Sedan började han istället mala på om mina tyglar "-Korta tygeln Madde!" Skulle haft en klicker för varje gång han sa det idag :S Shit de är ju redan svinkorta!!
Det blev iaf ett sjukt bra jobb med Rangun - jag måste våga rida på honom mer och inte "fisa" runt - jag är så himla rädd om honom att jag nog rider på och tar igenom för lite.
Vill så gärna att han ska vara hel och frisk många år till men då måste han såklart också jobba rätt och framförallt vara avspänd när han går.
Tusen tack Mads!!
Min fina fina prins! Som jag sa till Anna Nordin i helgen, " Han kommer att få stanna hos mig alltid - han är min bebis och fantastiska läromästare" Anna svarar fundersamt "- Ja som du utbildat dit"
Tänk när man kan bli lite mindre självkritisk och våga skryta om hur duktig man ändå är som utbildat inte bara denna utan även många fler hästar till trevliga ridhästar på olika nivåer... But I'm on my way!!!
 
Mamma red Demeter fick hjälp av Mads som satt upp för att känna på de där bytena som de tragglar med nu - såg riktigt fin ut.
 
Mille var sist ut och trotts att jag kände mig lite spänd/stressad över tiden så var han fin i värmningen och vi fick även ett bra jobb med honom. Fantastiskt kul att ha två (!) hästar på denna nivå som dessutom har kapacitet att gå ännu längre.
 
Väl hemma igen väntade vår grymma stalltjej - vad skulle vi göra utan henne?! Lycka är det iaf. Vi börjar även få lite ordning och struktur på alla prylar i de olika skåpen tack vare henne denna veckan då det funnits lite tid över för sånt sorteringspyssel.
Hon var dessutom med och hoppade på Kirre i min första grupp vilket gick mycket bra och det gjorde nog en hel del för honom att bli av med så mycket päls igår.
Idag har jag klippt Aztor då hans uppfödare kontaktade mig efter att ha läst här att jag trodde han skulle vara "vild" och sa att han var snäll och van att bli klippt så då blev han illa kvickt ivägdragen på date med klippmaskinen :D Supersnygg blev han!!
 
Sovdags nu! Imorgon ska vi löshoppa!
 
Kram Madde
 

I am in heaven...

Publicerat: 2014-11-19 Kl: 23:08:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi hästmänniskor blir lätt euforiska när det funkar. Efter en tuff dag med träningar i Södertälje åkte tidigt imorse och var hemma på eftermiddagen. Så det var bara att ta på sig ridkläder och ut o rida.
Så satt bytena även till vänster.
Äntligen!
Så nu är jag laddad inför träningen imorgon för Mads.
Super träning igår för Erik. Båda hästarna super men allra bäst var den fantastiska Jaqueline. Rolig övning och kändes så lätt att rida. Det är så kul att träna nu.
Min fina Melete som liten
 

Klippning!

Publicerat: 2014-11-19 Kl: 17:32:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Lille Kirre blev ursöt! Hade väldigt gärna klippt hela sötnosen men känns ju lite onödigt.. 
Han var dessutom vädligt duktig att stå still och sköta sig :D
 
Calima rakade jag i måndags och hon rullade sig såklart så fort jag släppte henne ihagen..
 
Idag har jag även rakat Rangun och så Bosson - passade på då Tove vår veterinär var här och kunde ge lite "Trött och snäll" så han stod som ett ljus. Han har aldrig blivit klippt och han är ju rätt nervig så kändes bra, nästa gång kan jag säkert klippa ändå.
Listan men hästar att klippa krymper iaf inte direkt :S Aztor ser ut som en björn, likaså W-T. Palmir och Athos kan nog snart behöva klippas om, kanske även Gent och Jazza. Skulle även vilja klippa Karaat men både han och Aztor lär behöva något avslappnande innan! 
Nästa vecka ska jag dessutom iväg och klippa två hästar i ett annat stall..
 
Kram Madde
 

Summering

Publicerat: 2014-11-18 Kl: 21:57:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp kanske dags att skriva några rader!
 
Det händer mycket nu (eller ja alltid) Hoppträning för Erik Berggren idag, jag hoppade Siri och Magic. Siri var kanonfin och även Magic men jag har egentligen inte hoppat honom sedan i sommras mer än någon enstaka gång. Så blev lite blandat på hinderna men väldigt schysst och fin häst. Vore kul om man kunde lura upp pappa på honom, tror de skulle kunna passa varandra :D
 
Mille får ta det lite lugnt efter förra veckans tuffa schema, han har fått vila igår och idag - imorgon blir det ut en sväng och på torsdag ska jag få ta med båda mina pållar till Segersta och Mads. Sedan väntar många tävlingar utomlands för Mads så blir troligtvis svårt att få till träningar i december :(
 
Fredagen på Strömsholm och Tränar/ridlärarfortbildningen var bra och givande. Mille skötte sig fint och det kändes tryggt att rida för Patrik trotts att det satt närmre 100 ridlärare och tränare runt banan. Mads tränar ju för Patrik sedan länge så mycket är sig likt . 
 
Millis!!
 
Efter fortbildningen var vi kvar och även syrran kom för att vara med på kvällens Clinic för allmänheten. En givande dag men oh vad sjukt trött jag var på slutet, blev ju rätt sent och jag gasade för fullt tillbaks till Ekelund för att hinna fixa allt inför resten av helgen. Han fixa transport, packa och linda Rangun för natten innan mamma och Fia kom med hästarna. 
Åkte mot Ellesta (utanför Nyköping) prick kl.7 på lördagsmorgonen, tog ca 1.45h att åka hela vägen dit på kringliga vägar. Visade sig att det låg bara några km från familjen Eriksson så på söndagen kom 3/5 av familjen och hälsade på mig - Josse, Olivia & Louise. Kul! Josse bor ju numera i Växsjö men var och hälsade på just denna helg - prefekt timing :D
 
Helgens kurs - Mental träning med enskild coaching - var mycket givande och jag hoppas att detta ska hjälpa mig ett par trappsteg upp och hjälpa mig att tänka om och rätt kring framförallt mig själv.
Kursen blev väldigt enskild och exklusiv då vi bara blev två deltagare då tre hastigt fick avstå pga en sparkolycka. Lätt hänt med hästar :S 
Tre ridpass - inte så mycket hård träning direkt utan mer fokus på mitt tänk - och tre coachingpass. Jag har bland annat fått lägga upp en plan på de närmsta 6 månaderna och planerar att jobba vidare med Anna. 
Denna kurs fick jag ju välja ut själv tack vare fina tävlingsprestationer under våren hos Katrineholms RF där Anna sponsrade. 
 
Nu är det sovdags..
 
Kram Madde 

Blåst o kyla...

Publicerat: 2014-11-17 Kl: 22:53:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fötterna kalla och händerna. Isolera ridhuset står högt på min önskelista. Har varit i kontakt med ett företag som säljer isolering till ridhus hoppas att det kan bli genomförbart.
Det är ju många timmar man tillbringar i ridhuset. En massa hästar som skall ridas så blir man svettig sedan stå och ha lektion. Men jag har blivit duktig att byta kläder och att även gå in o duscha innan kvälls lektionerna annars är det ju helt kört. Påverkar ju även luftrören och stämbanden.
Jag är mycket glad över vårt ljudsystem med öronsnäckor som varit helt överlägset. Har inte peppar peppar ätit pencillin sedan vi köpte ljudsystemet.
I morse började jag med Melete som fått vila efter Strömsholms trippen. Hon var pigg och glad och jobbade på bra.
Demeter fortsatte jag med och bytena till höger blir bara bättre o bättre men vänster är svårt.
Rocco var det markträning igen och det funkade riktigt bra.
Efter lunch kom ett helt gäng med grabbar från Europa skolan för att rida hela 11 st. De har ju specialidrott på schemat och var helt nybörjare men lyckades trava och en del ibland hittade lätt ridningen.
Men det var ju inte lätt - kul att de får prova på andra sporter.
Ikväll hade jag sedan mina nybörjarbarn som håller på att lära sig att rida lätt eftersom Jossan går med på lektionerna på måndagar så fick hon ha lektion och jag longerade en och en under tiden så de kunde fokusera på lättridningen utan att hålla i tyglarna.
Man kan säga att man har ett varierat arbete ena dagen undervisar man elever som tävlar höga klasser och även själva har instruktörsutbildning och nästa dag kan det vara nybörjare som är 7 år eller 17 etc.
Imorgon är det hoppning för Erik igen man kan verkligen säga att veckorna går fort för det känns som nyligen Erik var här.
Nu väntar kudden.
Ann
 

Oj vilka dagar....

Publicerat: 2014-11-16 Kl: 21:29:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken fredag åkte hemifrån 07.30 jag Madde o Millet o Melete. Jag fick börja att rida för Patrik Kittel då upplägget var utbildning från unghäst till Grand Prix. Min häst gick bara in o ägde banan kändes det som. Helt avspänd tittade hon runt på alla tränare/instruktörer som satt utmed hela långsidan och ´kortsidan. Kunde skritta runt på helt långa tyglar utan spänning.
Sedan var det bara att rida på oj vad lycklig jag är över att ha en sådan häst med den inställningen. Fick så mycket härlig feed back från alla där och så kul att det är en egen uppfödning som man varit med från början från betäckning till födelse och hela uppväxten.
På förmiddagen kom även SVT dit för att göra ett reportage om hela projektet som Sörmlands distriktet tillsammans med Västmanland och SISU idrottsutbildarna annordnat, Fokus var ju på hästen från utbildning träning osv.
Så nu har man varit med i TV också i fredags kväll.
Sist under fortbildningen så var det dags för de hästar som kommit längst och då valde de att komma in en o en så Madde fick börja med Millet och Emelie Brolin fick avsluta med sin fina Briman som går GP.
Kul med två Briar avkommor sist.
Madde red så väl och fick också mycket beröm.
I helgen har det sedan varit weekend och ICA var här på sin 4:e kurs för året.
Så roligt med så duktiga ryttare det tycker verkligen att vi har fina och välutbildade ridskolehästar.
Fick mycket bra betyg av en ryttare som själv hade egen häst och tävlade 1.40 hoppning hon ville komma hit med sin häst och få hjälp att rida den så att den blir så liksidig och lösgjord som de två hästar hon provade här. Känns så kul!
Nu ska det sovas och imorgon kommer ett nytt gäng från Europa skolan som skall rida på sin idrottslektion. Bra initiativ av deras lärare att få prova andra sporter.
God natt
Ann
 

Strömsholm

Publicerat: 2014-11-16 Kl: 20:26:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Lektionsdag

Publicerat: 2014-11-13 Kl: 23:03:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu, borde sovit för länge sedan.. Imorgon blir det till att starta tidigt för att hinna. 7'30 måste vi senast rulla mot Strömsholm.
 
Kvällens lektioner har gått bra, även en privatlektion på em. 
Klippt Melete - blev sjukt snygg! Hade dock gärna klippt huvudet också men herregud nu får hon ha det lurvet kvar. Hon var less på att stå still.
Jossan S är FANTASTISK, så lycklig över att ha henne hos oss 😊 Finns inte så många riktiga stalltjejer/killar nuförtiden tyvärr..
Idag har hon fått rida för mamma på Gordon, W-T på min hopp-teori med 18-19 gruppen och även ridit Ronjah en stund i 19 gruppen.
 
Calima har fått en veckas välbehövlig vila och kändes kanonfin på morgonen också 😀
 
sov gott!
Madde

Svårt...

Publicerat: 2014-11-12 Kl: 22:51:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

med hästar ju mer man lär sig desto mer inser man att det finns att lära sig.....
Idag var det dags för John Ricketts igen oj vad jag kände mig som en nybörjare med Rocco. Sjukt svårt är det i alla fall att lära sig detta bara att träna på varje dag ska börja med någon mer häst som är lättare.
Lättare att rida men som sagt var så har man ju några timmar i sadeln efter alla år och man lär kroppen att göra som man ska utan att tänka så det är väl bara att träna på.
Kommer inte exakt ihåg hur många upprepningar Kyra Kyrklund säger att man skall göra för att automatisera men många tusen är det i alla fall.
Har ridit ett gäng hästar idag kanske inte så klokt efter att ha varit hos kiropraktorn igår men svårt att låta bli när kroppen känns bättre.
Melete har vilat och det får bli ett kort pass imorgon bitti inför fredagens ridning för Patrik Kittel!
Demeter har det varit bytes träning igen så snart hoppas jag att det sitter.
Träningen med Rocco tog ju lång tid av dagen då det även är mycket snack så att jag ska få in all info.
Men ett gäng lektionshästar blev det började med Elton som var ännu finare än i måndags. Aztor var på tur därefter oj vad fin han är. Inte alls så stor att rida han har bara långa ben han kommer bli superb!
Ikväll var det Uranos och Athos tur på teorin/clinicen för mina onsdagselever. En lycka att ha så fina hästar på ridskolan.
Gonatt
ANN
 

Ludd-sadel?

Publicerat: 2014-11-12 Kl: 22:16:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/produktnyhet-fran-mattes-sadel-i-lammull.htm
 
Haha! Va de hittar på! Skulle nog kunna tänka mig en sådan en kall vinterdag om man ska rida ut faktiskt. Varmt o mjukt om baken 😝
 
Red Ture på kvällens teori - sjukt fin häst o kul att rida. Vacker i sin svarta blanka päls och härliga energi! 
 
Kram Madde

Härligt med mjuka vägar...

Publicerat: 2014-11-11 Kl: 22:07:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag började jag dagen med att rida ut på min fina Melete. Sällskap var Sofia o Christina. Sofia red sin fina nya pålle o Christina sin "Limpan" (fel smeknamn enligt mig på den fina ponnyn). Härligt att galoppera på mjuka vägar med en så fin och "snäll" 4 åring som glatt galopperar först i täten.
Härligt sätt att börja dagen på.
Hoppas att vädret håller i sig!
Ann

Blider

Publicerat: 2014-11-11 Kl: 22:05:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Demeter 4/5 - 2010
 
Minns ni fina Kalypso?
Med mig i sadeln, gick som skolhäst innan hon såldes..
 
Thaleia och Hera som bebisar!
Nu ska Thaleia bli mamma nästa sommar, i fredags var vår veterinär och gjorde ultra och visst fanns det en liten varelse i magen - såg rätt creepy ut och blinkade till och med åt oss på skärmen :D
 
Kram Madde 

Två datorer!

Publicerat: 2014-11-11 Kl: 21:59:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag äntligen utnyttjat presentkortet jag fick av syrran förra året då jag fyllde. Ansiktsbehandlig på Face it i Strängäs, lite skönt och sjukt mycket ont! Hu! Aj aj för att noppa ögonbryn, färga fransar och klämma i ansiket.. 
Men vill man bli fin får man lida pin! Jag ska nog ändå önska mig presentkort där igen för även om det var smärtsamt så mår säkert ansiktet bra av en genomkörare då doch då. Min fejja blir ju rätt hårt utsatt för väder och vind :S
 
Åt lunch med bästa farmor och hämtade sedan en dator som lagats/uppdaterats på Dataettan, mammas egentligen men hon avskyr den och programmen på den och eftersom min datorn hemma kraschade så skulle nu jag få ta över den och hon skaffade en ny. Var dock tvungen att prova starta min egna hemma och den gick igång precis som vanligt!!! Har varit på någon timme nu och ännu har inget skit dykt upp - var massa virus och skit på innan den blev svart. Nu har den haft "semester" och det är nog iaf närmre två veckor sedan jag provade starta den sist..
Märkliga maskiner..
 
Har iaf sorterat ut i alla bildmappar och raderat allt. Jag har ju ett externt minne med alla mina bilder på - det är jag väldigt rätt om!
 
Jag har massa gamla bilder och är ju superkul att följa hästarna och ha minnen från tävlingar osv.. Här är jag och Elton.
 
Imorgon startar jag dagen med två privatlektioner med start 07'45! Blir lång dag då jag har GK på kvällen och efter det ska hjälpa mamma med hennes teori. 
 
Kram Madde 
 
 
 

Regn

Publicerat: 2014-11-11 Kl: 06:14:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mille-bus!
igår var jag och Jossan/Magic ute på en galopptur på de fantastiskt fina grusvägarna - det ENDA som är bra i allt regnande denna höst! 😁
Mille var sjukt spänd och laddad iprincip hela ritten, har inte fått komma ut lika mycket som vanligt de sista veckorna så antar att det spelar in på nerverna.  Nyttigt och kraftfullt pass iaf!
Blir en tuff vecka för hans del, måste vara fin och i form för Patrik Kittel på fre och sedan åker vi bara hem och sover några timmar innan vi styr kosan mot Nyköping tidigt lördag morgon. 
Då är det min skalle först och främst som ska trimmas - mental kurs hos Anna Nordin - www.enastaende.se 
som ni kanske minns gick våren ganska bra och jag placerade mig hos Katribeholms RF där hon sponsrade och fick ihop presentkort på flera tusen att kunna nyttja hos henne.
så nu ska det äntligen bli av!
😃
 
Kram Madde 

Ny vecka igen...

Publicerat: 2014-11-10 Kl: 22:29:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man hinner knappt blinka så är det en ny vecka igen. Mycket jobb har det varit men även hunnit med umgås med alla fantastiska grannar vi har här på landet.
II helgen har ju klubbens fantastiska div 4 lag stor framgång efter två omgångar med tredje platser så var det dags för vinst i finalen och det blev även en total seger!!!!
Superkul!
Nu är tävlings säsongen över bara att ladda för ett nytt år.
Idag har jag hunnit med en hel del och känner mig nöjd. Började med Melete som fått vila över helgen rider ju aldrig mer än fyra dagar i veckan hon var så fin. Demeter blev också ett bra pass vi jobbar på med bytena och till höger går riktigt bra så snart sitter de nog åt båda hållen.
Rocco fortsatt markjobb och hoppas att John är nöjd med mitt arbete på onsdag när han kommer tillbaks. Är bra sugen på att börja rida igen. Efter lunch så hann jag med att rida igenom två lektionshästar Uranos och Elton de var riktigt fina.
Imorgon så får Madde hämta min gamla dator som är på genomgång så sedan har hon något att jobba med! Har lämnat in en annan gammal dator så hoppas att de får liv i den också.
Nu är det dags att sova
Godnatt'
aNN
 
 

Funkishelg avklarad!

Publicerat: 2014-11-09 Kl: 21:23:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag fick de rida ett litet program med hjälp på framridning och sedan eftersnack/ rida om delar av programmet 😃 
 
tycker det är en kanonbra morot till alla som hjälper till under tävlingarna som ridklubben anordnar! 
 
Kram Madde

Jaha

Publicerat: 2014-11-08 Kl: 12:59:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja som ni ser nedan fanns plötsligt onsdagens inlägg kvar så publicerade det fort som attans innan nått händer !! 
 
Nu nu ska vi starta upp helgens Funktionärs-kurs. Denna är till för alla de ridskoleelever som ställt upp som funkisar vid årets olika tävlingar!
 
"Ruter Ess" Såhär tjusig fick Uranos bli vid rakningen igår, han får så lätt skav av tyglar och skänklar, speciellt när han är rakad. Hoppas detta funkar! 
 
Kram Madde 

Trötter..

Publicerat: 2014-11-08 Kl: 12:55:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trots att jag gick o la mig tio över nio (!) igår sviker ögonlocken redan. Pest att hålla sug vaken när man åker bil också - Segersta fram och tillbaka idag på em.
Nu har jag just varit o bytt till vinterdäck iaf! Skönt för imorgon ska de tydligen bli vinter 😖 
Brrr.. Lite minus skulle dock vara bra mot leran.. 
 
Träningen gick bra, själv red ja inte så mycket - Mads fick jobba honom efter jag värmt upp i ca 30min. Toppen att ha en tränare som kan sitta upp och hjälpa en. 👍
 
Kram Madde 

En riktig dator.,.

Publicerat: 2014-11-06 Kl: 22:32:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag gjorde faktiskt ett inlägg igår, från mobilen - sjukt jobbigt att skriva på.. Men såg imorse att det inte låg ute och inte heller kvar opublicerat :/ Crap - la jag tid på det ionödan!
 
Pissväder idag, hästarna tyckte det var pest ute i snöslasket som drällde ner precis hela dagen = blöta hästar som mer än gärna ville komma in tidigare. Dessa dagar saknar man verkligen det där stoora torkrummet till alla täcken.
 
jaja vad vore en bal på slottet?
 
 
Lektionerna ikväll har gått bra, jag har även haft en medhjälpare/instruktörselev med alla lektionerna - toppen att få hjälp med lite mockning och krattning också. Jossan har lyssnat flitigt hela kvällen i kylan - ambitiös tjej! Planen är att hon ska plugga till ridlärare till hösten sedan.
 
Hade tänkt raka lite hästar på em men pga snön var ju alla genomblöta så jag och Jossan fick rida istället. Jag började med Magic och Karaat som hon även fick testa på efter och så red jag sedan fina lilla Siri.
 
Karaat rids ju inte igenom så ofta direkt men förra fredagen satt jag upp då Hanna E red en privatlektion för mig, superfin ponny även det! Förra veckan var det ju höstlov, något som inte direkt märktes i stallet tyvärr. Barn och ungdomar nuförtiden sover väl igenom alla lov och lediga dagar istället för att aktivera sig och hitta på saker.
Hanna däremot hon var ute från tidig morgon till sen kväll flera dagar och fick då även möjlighet att få rida en hel del, och på fredagen alltså en privatlektion tillsammans med Jossan för mig.
Vill man utvecklas och bli duktig finns ju såna enorma möjligheter på vår ridskola, fina hästar och ponnyer i ett stall där det alltid finns saker att pyssla och hjälpa till med.
 
Vill man måste man däremot anstränga sig en del och verkligen visa att man vill och är beredd att lägga tid och orka på detta - kul är det iaf och fantastiskt kul att få följa/hjälpa ungdomar att utvecklas både på hästryggen och i stallet. Ridning är så mycket mer än att rida!!
 
God natt
 
Kram Madde
 

Vilken dag....

Publicerat: 2014-11-05 Kl: 18:52:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Startade dagen med att köra till Södertälje ridskola för att ha några av mina privat elever. De har ju ridit på Lina gård tidigare men nu ville de hellre rida i ridhus och det tackar man ju för.
Eftersom jag hade bokad träning själv på Segersta så hann jag ej med så många ryttare idag. Satt upp och red en av hästarna vilket jag gärna gör av flera anledningar.
 1.- även om man ser hästen under ryttare och bildar sig en uppfattning av hur den skall ridas så är det ändå bättre att själv rida.
2. - det går snabbare att komma till ett resultat då man kan hjälpa eleven att få hästen renodlad på hjälperna.
3. - ryttaren kan också då se hur det önskade resultatet skall bli.
4. - ryttaren kan sätta sig upp och då lättare känna hur det ska kännas.
5. - man kan få hjälp att ta hästen ett steg till i utbildningen.
 
Jag är själv tacksam över att jag har en tränare som sätter sig upp på min häst om det behövs. Själv har jag haft lite problem med bytena på Demeter då hon blir stark och het. Har ju min eländiga gamla nackskada som gör att jag inte alltid pallar med det. Så idag satt Mads upp på Demeter och hjälpte mig med bytena. När jag sedan satt upp kändes hon en halvmeter kortare och tillbaks till bakbenen härlig känsla. Det är också bra att se hur han får igenom förhållningar när hon vill dra iväg.
 
Så var det bara att slänga sig i bilen igen för att åka hem till ett möte med kommunfullmäktiges nya ordförande. Spännande!
Många mil i bilen i dag alltså och nu ska jag ut och ha mina onsdagslektioner!
Härligt hästliv.
På med varma kläder för nu är vintern på gång...
Ann

Patrik Kittel nästa fredag!!!

Publicerat: 2014-11-04 Kl: 20:13:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Weihooo! Idag damp ett mail med de uttagna som får den stora äran att rida på fortbildningen för tränare för Patrik Kittel 14/11 på Strömsholm
JAG ska få rida 😃 även mamma kom med på sin unghäst Melete! Lyx!!!
lite nervöst dock 😁 80st tränare är anmälda på utbildningen.. 
 
Jag ska få rida i den "högsta" nivån tillsammans med Emelie Brolin och Briman - vi blir då "Briar-duon" eftersom det blir Mille som kommer att få följa med för min del. 
Hade gärna haft med Rangun (lyx/förmån att ha två hästar på lite högre nivå) men han är ej helt igång för det då tyvärr. 
 
Tror  det blir kul med två Briaravkommor faktiskt! Många är dessutom inte överförtjusta i just Briarhästar..
 
Idag har pappa äntligen hittat felet på vattenpumpen!! Trots både elektriker och rörmokare varit här... :/
tur han är händig 😃 och smidig som lyckas krypa ner och ur den smala djupa brunnen.. 
 
Kram Madde 

KM 2014

Publicerat: 2014-11-03 Kl: 17:01:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stort grattis alla deltagare i årets KM-helg! Hoppning, dressyr och kombinations KM har utsetts 😃
 
Pristagarna från dressyren! 
Extra stort grattis till min duktiga elev Malin och hennes fjording (!) som VANN privat senior KM! 68% red de ihop i LB:2 
vilken utveckling de gjort sista halvåret och förra veckan var hon och tränade både mån och fre 😊 
 
Hoppningen!
Jag själv deltog på Palmir som tyvärr inte lyfte hovar över ett hinder vilket resulterade i en bom ner. Annars fin! 
Kram Madde 

Söndag kväll igen..

Publicerat: 2014-11-02 Kl: 22:02:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man kan inte annat säga att veckorna går fort. Denna helg har jag vilat och varit ledig förutom halva dagen idag. Så skönt att vara ledig behöver det oftare....
I fredags åkte jag o Jocke iväg till Plevnagården. Jocke fick ju i födelsedagspresent att åka dit av svärmor och våra fantastiska barn. Ätit gott och vilat. Kom hem lördag eftermiddag och valde att ej rida några hästar utan det blev en trevlig kväll med fantastiska vänner. Sov idag till kockan 11 sådan lyx!
Eftermiddagen var det då dags för träning av Rocco jag börjar känna mig mer o mer hemma i detta.
Har klippt Demeter och inte blev det snyggt så perfektionisten Madde får fixa till det innan onsdag när vi ska till Segersta igen.
Tror inte Madde vill åka med mig annars.....avslutade med ett dressyrpass på min fina fux. Imorgon skulle vi äntligen dräktighets undersöka stona. Ikväll när jag hade lektion så fick jag sms från vår veterinär Tove som är i Tyskland och hennes plan var inställt så nu får vi ge oss till tåls till slutet av veckan. Typiskt jag har verkligen sett fram mot detta och hoppas hoppas verkligen att de fortfarande är dräktiga. Såg att vårt hingst val gått hem i Sverige då han fått hela 100 ston endast 3 år gammal.
Nu är det sovdags.
Ann
 

Lindens Cirial

Publicerat: 2014-11-02 Kl: 20:45:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Såhär duktigt sprang lilla Siri idag på KM 😃 synd på 3:an där det råkade bli fel galopp i fattningen. Annars pinnade hon på fint med sina korta ben, nyklippt också. debut med klippmaskinen något hon gillade sådär.. 
 
Kram Madde
 
RSS 2.0