En hel helg med massa hästar och ingen ridning!

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 21:40:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har då inte haft ledigt men hållt mig i skinnet när det gäller ridningen. Har ju som sagt var varit riktigt dålig och brukar vara dålig på att låta bli att träna hästarna för de måste ju ridas....
Men denna gång har jag ej ridit sedan Erikhoppningen i tisdags. Men jag tror att det gjort skillnad för det känns bättre i halsen. Imorgon så är det bara att vara på det igen.
Arro Bell är ju nyskodd och fin så han står först på tur.
Programridning för Gunilla Åkerman på sen em med Demeter och Thaleia får väl också ett pass men då vill jag rida ut hoppas Madde följer med.
Hjälp ridklubben att vinna ridborgarmärkestävlingen!
Idag var sista dagen för etapp 4 vinnaren får en clinic med Elisabeth Lundholm ska bli spännande att se hur vi ligger till.
Sista dagen är sedan 15 november. Idag var det 9 nya märken tagna och sålda mitt weekend tog förstås. Sedan är det många ridgrupper som inte tagit ännu. Om du är intresserad att hjälpa klubben + att få det fina 100 årsmärket (kostar bara 40 kr) så hör av dig.
Första pris är en hinderpark för 30.000 kr!
Nu måste jag förbereda teoripassen inför morgondagen det är hästen matsmältning o foder lära som gäller på måndagen och även när onsdagens teoripass går.
Det får bli en drömma sig bort bild.......
Godnatt
Ann

En hel söndag UTAN häst!

Publicerat: 2012-09-30 Kl: 20:14:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag varit utan häst och jag o Anders drog upp till Stockholm där jag fick en ny vinterjacka :) i för tidig födelsedagspresent. Anders har påpekat i flera år att jag borde skaffa en ny - min gamla har jag haft i 7 (!)år.. Så kanske han hade rätt..
 
Samtidigt har grutgumman Ulla Håkansson vunnit en GP med sin Richelle 2 - vilken bedrift! Inte så många sporter man kan utöva på högsta nivå i den åldern.. Tror hon är 75?! Kmr ihåg att hon fyllde 70 på Djursholms Elittävlingar 2007 när jag red Krafftcup finalen med Arrobell :)
 
Grr är inte överens med Anders dator.. Blir tyvärr inga bilder idag :/
 
Kram Madde

Superkocken!

Publicerat: 2012-09-29 Kl: 18:03:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mmm det kallar jag mig själv! Tycker det är kul att laga mat och framförallt at hitta på egna varianter och ända i recept..
Denna weekend tog jag på mig dessert-delen :) Igår fick de min kanongoda (enligt mig själv iaf) Mandeltårta och ikväll ska de få testa min risgrynspudding med hallon och gammeldags vaniljglass! Båda dessa recept har jag gjort om ganska mkt men det finns ett "grundrecept" jag fått ideén ifrån.. Jag stod även för dagens lunch - en kantarellpaj (mammas kantareller - jag överdriver inte om jag säger att det finns säkert 20-25kg i frysen på Ekelund) samt en "taco-paj" som jag tror passade barnen bra :)
 
Hoppas dessa elever blir nöjda med hästar, lektioner och såklart MIN mat! :) hehe Ikväll lagar pappa, då får de tjärlknöl och potatisgratäng.
 
Gick upp 06'20 imorse för att hinna rida ut en sväng på Elton på morgonen (vi hafe stalltjänst också så tiden var knapp) Han blev minst sagt överlycklig att få komma ut och sträcka på sig - testade att bocka två gånger faktiskt.. Så himmla go!!! Två privatlektioner klämde jag in också - Stella på hennes fina Lady och så för tredje (!) dagen i rad Ebba på skolponnyn Gordon. Dressyrtokiga Ebba valde tro det eller ej att hoppa idag - gick bra och Gordon fick jobba hårt. Sommarmagen minskar så smått!
 
Söt ponny -Gordon för några år sedan..
 
Idag har jag änligen fått till ett samtal jag jobbat på ett par veckor - saker kommer att hända! Ska suga på karamellen ett tag till innan jag avsöjar något ;P
 
Kram Madde

Livat i holken!

Publicerat: 2012-09-28 Kl: 22:06:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var mitt weekend igång och det hördes. 4 förväntansfulla mammor med 5 barn som var helt i gasen av att få åka på ridläger. Två av barnen är grabbar! Varför finns det inga grabbar som rider här?
I Stockholm är det mkt vanligt att även killar rider men här finns det ju inte så många. Vi har en kille och så ett gäng män som rider.
Kom precis in och alla barnen var "tvungna" att säga godnatt till sina ponnyer. Killen som har Gent stod och borstade svansen.
Jag fick milt sagt köra iväg dem så att hästarna får sova. Vilket hästintresse!
Kuddkrig har de också hunnit med. Det kommer nog vara full rulle hela helgen. Imorgon har vi dessutom stallet tillsammans med Lena.
Madde var snäll och tog barnen idag då min röst är milt sagt rosslig och en äcklig hosta har jag också.
Imorgon så är det markarbete på fm så det ska bli kul. Hästutdelningen blev lyckad alla är nöjda med sina hästar.
Idag har Athos, Bosson, Jolita, Tuareg, Ronjah, Gent ,Grappan, Karaat o Jazza arbetat. Imorgon byter hon som rider Athos till Jacqueline eftersom vi ska hoppa (hon har hoppat henne på kurs förut och vill gärna rida henne).
Själv har jag tagit det lugnt med ridningen så att jag sparar på krafterna så jag orkar arbeta i helgen.
Fick bli en bild på nyss utkommen fölunge men bara lugn ..den är gammal detta är Melete som tittar ut hoppas vi hinner med henne i veckan som kommer tiden rinner iväg. Hade tänkt att vi ska hinna rida innan vintern kommer
Godnatt
Ann

Vilken inspiration!

Publicerat: 2012-09-27 Kl: 23:09:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemkommen från två milt sagt späckade dagar. Jag vill bara ha mer! Varit på Bosön där jag går Affärsskolan genom Ridsportsförbundet. Vilken superutbildning som vänder sig först och främst till ridskolechefer men även ordförande i ridklubbar. Alla utom två var ridskolechef från ridskolor i hela landet.
Dessa dagar ledde Leif Leiram som är konsult på Move management vi fick alla vår egen profil -beteende tar lång tid att ingående berätta om men kan säga att denna profil kände jag igen mig i direkt. Mina närmaste kommer att få läsa den och säkert kommer de att känna igen mig i beskrivningen...
Vi kommer nog ha lite kul på lunchen imorgon kanske?
 
Att träffa likasinnade i två dagar ger otroligt mkt i erfarenhetsutbyte och problemlösningar. Dessutom var alla otroligt trevliga.
Vi har fått arbeta praktiskt och även övat på varandra i olika saker tex att ge postiv feedback och även negativ. Inte det lättaste och det behöver vi nog alla träna på både i vårt arbete och privat!
Jag längtar redan till nästa kurs om två veckor. Det enda jag fasar för är transporten upp. Kom 30 min försent trots att jag åkte i god tid tyckte jag men när trafiken står still från Älvsjö så spricker tidsplanen hade två tim på mig att åka 8,5 mil tror jag det stod i telefonen från Mariefred.
Väl hemkommen så var det dags för styrelsemöte i distriktet som tur var här i cafeterian annars hade jag aldrig fixat det.
Det stora ämnet vi diskuterade var : Hur får man engagemang ute i klubbarna
 
Imorgon så kommer det fyra mammor med fem barn hit på ridweekend fre-söndag ska bli spännande med en sådan grupp. Brukar ju bara ha vuxna på ridweekend.
Har haft flera förfrågningar om liknande kurser men nu i höst är det tvärfullt. Kan inte trycka in en kurs med skohorn ens.
Nu är det dags för ern välbehövlig vila hopp i säng
Godnatt
Ann
 

Veckorna går så fort..

Publicerat: 2012-09-27 Kl: 21:50:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses snar helg igen! fattar inte vart dagarna tar vägen.. Idag har vi ändå hunnit med en hel del trotts att inte mamma var hemma utan på kurs även idag.. Hann tyvärr inte rida bästa Elton som jag egentligen verkligen hade behövt rida idag :/ Men det var tvunget att städas i kafeterian då Distriksstyrelsen skulle ha möte där på kvällen, hade ju kunnat fixa borden och golvet bara men då vi ska ha ridweekend fre-sön så kändes det som att jag kunde ta det ordentligt idag så blir det mindre imorgon. Men då fick Elton stryka på foten :( Han var säkert inte missnöjd över det, han var helt brun av trov på hela kroppen efter en tupplur såg jag då jag gick förbi honom efter mina lektioner.
 
Morgonen började med ett pass i ridhuset på Hera & Fia på Thaleia, töserna var så dukiga och de fick även trava bommar för första gången :)
 
Även Rocco fick trava bommar idag, ganska höga sådana  och han blev nog lite trött i benen på slutet.. Rangun longerades och fick äntligen gå ut tillsammans med Mille igen = NÖJDA HÄSTAR! :D Navange fick också en större hage och han for runt som ett föl i början,blev lite på g av att snickarna förde oväsen vid utestallet också. Han såg hursomhelst SÅ fin ut och rörde sig helt utan nån som helst ojämnhet - kul!
Vill sätta igång honom nu :)
 
Min stora stora buse! Bilden är ifrån förra sommaren och fotad av Erika.
 
I övrigt en privatlekion och så mina "torsdags-barn" som utvecklas i stormsteg. Så duktiga tjejer :)
 
En bra sak med den nya hemsidan som  jag ska ta tag i är att jag inte behöver en dator med Word längre!! SÅ bra för det har varit ett evigt bök förut eftersom varken jag eller Anders haft det programmet i våra datorer..
 
Kram Madde

Man undrar ju..

Publicerat: 2012-09-26 Kl: 21:57:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har just kollat på 5:ans nya program "Nybyggarna" - det var nära till tårarna på slutet.. Så hemskt att se och höra om hur en tjej fastnat i droger som 13åring och varit hemlös sedan dess. För mig är det helt ofattbart hur man kan låta sitt barn glida ifrån en och till och med stöta bort dem ur familjen. Sorgligt men sant och det händer fler än vad man tror, kan man inte ta hand om och skydda ett barn borde man inte få skaffa ett - barnet kan ju inte veta och förstår ju inte inte fören det är försent.
FY för droger och annan skit som drabbar oskyldiga unga som inte vet bättre! Man får sig verkligen en tankeställare..
 
Tog med mammas dator hem ikväll för att jag skulle komma igång med den nya hemsidan - ja ni läste rätt - känns som det var nyss jag byggde den vi har :/ Nu är har tydligen Visma kommit på att de ska byta (vad det nu heter) så jag måste bygga en helt ny - hoppas på att jag kan kopiera över det mesta från den gamla. Jag har dock bara tillgång till den gamla sidan till 15 oktober efter det kommer jag inte in och kan göra uppdateringar så vore ju bra om jag kunde få igång den nya till dess så det inte står ouppdaterat! :/ Hejja hejja!
 
(Google)
Kanske slutar det såhär.. :/
 
Fick en härlig kommentar på gårdagens inlägg:
 

Åå va roligt och läsa! Söta lilla Elton :) med hjärta av guld! Fin han är i kroppen, Jaja lite rund om magen men så fint musklad! Kram

- Hjärta av guld passar honom bra :) Ja han börjar bli fin, bilden är ifrån början av augusti så han är betydligt mindre om magen nu - även om den fortfarande är ngt för stor! Planen är att han ska debutera LA nästa helg!
 
 
Idag har det iaf varit sjukt pissigt väder till största delen av dagen och mamma åkte på kurs tidigt imorse o kommer inte hem fören imorgon em/kväll. Jag red Rocco i ridhuset - vi körde på den gröna outfitten igen och Fia tog några bilder när jag ridit klart innan jag hoppade av :P Men de får ni kanske se imorgon -  mkt bök när jag inte har en egen dator längre.
Rangun longerades och ja o Fia tog en kortare tur ut på Poseidon & Demeter som såklart lyckades dra av sig en sko - trotts att vi skrittade! Pappa blev sjukt nöjd - INTE.. Men det var super lerigt på ett par ställen så där sögs den troligtvis fast i leran. Så trist med detta blöta väder för det finns ju inget bättre än att flyga fram över stubbåkrarna såhär års - går icke i år! Om man inte vill att hästen ska komma hem utan skor och med senskador eller så då.
 
Såhär vill man ju kunna komma ut och "lufta" hästarna! Detta är skolhästar med vår gymnasieklass för några år sedan. Först går Wega (såld), Jolita, Athos & Nibson "Nisse" (Trapalanda).
 
Nu måste jag får något gjort innan jag stupar i säng!
 
Kram Madde
 

Fina fina häst!

Publicerat: 2012-09-25 Kl: 21:10:07 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jag bara ääälskar den lille vita smått feta Elton! Blir så himmla glad och peppad av att rida honom dagar som denna! Idag Var det Erik-hoppning och jag red Demeter i första gruppen, gick ganska hyfsat men är ganska missnöjd med min egen ridning. Hon är verkligen en så sjukt schysst häst - hoppar allt i alla lägen verkligen.
 
I andra gruppen red jag min "stjärna" Fia fattar det inte alls - hur jag kan ens jämnföra det lilla djuret med hennes ädla springare Kolibri?! Han började lite stelt och stuvt i framridningen som vanligt men när vi sedan började hoppa så blev det bättre och bättre och framförallt var han så pigg och kvick :) Banorna vi sedan hoppade fungerade KANON och jag red runt med ett stort leende på läpparna. Jag kommer nog aldrig att sluta förvånas över denna häst!
 
Världens bästa Elton - måste se till att få lite bilder och filmer på honom när vi hoppar nästa gång Erik kommer :D
 
Fia och "fantastiska" Kollan.. jaja
 
;P
 
Rangun är en ny häst! Iaf vad vi fick se i hagen i dag och på em då jag även longerade för första gången - rör sig helt annorlunda och är så mjuk och avspänd i hela överlinjen :) ska bli såå spännande när jag får sitta upp och prova nästa vecka!
 
Red ut på Ronjah med en elev på em - mkt nyttigt för henne och vi kan säga som så att hon testade en hel del speciellt till en början. Men hon tyckte också att det var sjukt kul! Härligt att få komma ut och galoppera av sig lite energi :D
 
Jag ska imorgon skriva ihop en liten info-lapp till våra elever angående en idé jag har om s.k "Drop-in" grupper där man inte har någon fast plats utan anmäler sig ifrån vecka till vecka - Tror ni det kan vara något intressant?
 
Kram Madde

Ont i halsen - höst

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 23:01:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja nu är hösten här på riktigt dunjacka o långkalsonger var det på ikväll när jag hade lektioner. Måste köpa något bra att ha på fötterna också som går att gå i!
Har någon ett bra tips?
 
Idag har jag hunnit med att rida en elevs häst, Arro Bell o Thaleia. Em viktes åt pappersarbete Madde ville att jag skulle tömköra en häst men man känner sin kropp så jag backade.
Halsont o ont i kroppen. Måste hålla imorgon: först är det hoppträning för Erik - family Holmqvist hoppning blir det nog imorgon som det verkar.
På kvällen kommer Cilla Hansson hit och visar Working Equitation och jag tror att jag måste vara med och rida. Hon kommer att rida sin hingst Ruby Glow som hon tävlat EM och tror även VM (kan ha fel). Cilla vill ju även ha med en tävlingsryttare på häst som rider "högre" dressyrklasser och ett ekipage som rider lägre tex LC-LB. Så då får jag nog lov att rida Arro Bell den andra ryttaren blir Lisa Frisch på sin foderponny Sirocco. Det börjar 18.30 så välkomna dit arrangör är MRK.
Hon vill ha ett ekipage som stabilt byter galopp tex och gör allt i galopp i de svåra klasserna så sker ju övningarna i galopp och det är då mkt galoppombyten. Sedan är det ju bra om hästen inte ser spöken överallt då kan det ju vara svårt.....
Godnatt
Ann

Green horse!

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 21:12:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer en ngt bättre bild på Roccos outfit ifrån träningen då mamma inte lyckades så bra med kameran när vi var "in action".. Han passar verkligen i alla färger :D
 
Kram Madde

Bygget är på gång!

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 20:59:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag reste byggarna ena ytterväggen och pappa & Thomas är nästa klara med första boxen..
Imorgon får våra unghästar flytta in på natten!
 
Jaquline efter gårdagens 3:e plats på hopptävlingen! Hon passar fint i gult :)
 
Idag har jag tagit de första bilderna på Fias efterlängatde pålle som hon inte verkar vilja berätta om - det har varit en riktig resa..
Due Pommes
En framtida hoppkanon! (liten hoppkanon - typ 158-159cm)
Ganska stor skillnad att se honom och ha höghusen Mille, 177cm, och Kolibri som väl är typ 172cm..
Poooonny!
 

Hera i dressyrsadel!! Så nice att nu kunna rida i en riktig sadel och skippa hoppsadeln för ett tag..
3-åringarna var så duktiga idag, vi började med en kort tur i skogen eftersom Thaleia kan vara väl på g i början, sedan red vi en kort stund på utebanan. Fina flickor!
 
Kram Madde
 

Hoppdag idag!

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 22:57:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Hejsan,
Ja lite rapport från dagen. I morse så rullade då släpet iväg till Järna ridklubb. Lastade med de små "dyrgriparna" lektionshästarna Bosson o Jacqueline och fina Demeter.
Visste sedan tidigare tävlingar att deras parkering låg i en gräshage Jippe.Tur att man har stort ekipage så vi slapp köra in i gyttjan.
Startade först i klassen så det gällde att hinna rida fram före bangång och springa runt.
Bosson kändes superfin tyvärr en liten touch på ett räcke :-( snabbt upp till transporten och bästa Sofia hade nästa häst redo Jacqueline så det var bara att skifta sadel , jag var på framridningen 10 min efter jag gått ut från första ritten. Jacqueline kändes super och var nolla så i omhoppningen så red jag verkligen och kom 3:a! (Näst snabbaste tiden eftersom det var dubbelt i topp. Fin häst.
Sofia startade ju först av unghästarna, såhon hade ju riktigt stressigt ensam felfri i klassen.
Vilka språng hon gjorde man kan snacka om mkt luft emellan har aldrig sett henne hoppa sådana språng. Synd att vi ej hade någon med oss som kunde filma.
Dessutom var det prisutdelning brukar ju inte vara så med unghästar.
Sedan var det dags för bangång igen och så upp på Jacqueline ännu en gång tyvärr så red jag ej igång galoppen ordentligt såjag fick två pet i början av ritten men slutet kändes bra.
Bosson var då påtur och nu så såg jag till att verkligen rida igång honom felfri i grunden och då satsade jag på snäva svängar vilket resulterade i ett pet då jag kom nära. Men supernöjd med honom idag.
Demeter gick igen som en klocka och en till rosett!
Vad ska det bli av henne tro? Hopp eller dressyr?
Väl hemma vid ca 14.30 så var man duktigt hungrig det blev ej tid för någon mat på tävlingsplatsen.
Avslutade sedan dagen med hoppning för mina söndagselever. De red super denna söndag också.
Nu behöver jag sova så man är pigg imorgon
Godnatt
Ann

Vill ha!

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 17:42:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så småningom hoppas vi verkligen kunna få fart med vår blivande nya sadelkammare så vi en gång för alla kan få lite struktur och ordning på alla saker. För det tar sån plats och har på tok för liten yta :/
Det är alla ridskolehästarnas täcken och reservutrustningar, våra tävlings och unghästars prylar och massa tävlingsutrustning samt "bra att ha grejjer" osv..
 
Finns ju så mkt snyggt man kan ha i ett stall/sadelkammare och detta är lite av allt snyggt jag hittat på nätet..
 
Sjukt snygga och såklart sjukt dyra :/ men har spanat på sådana i många år.. 1 200:-
 
Även dessa tycker jag är snygga och de är "bara" halva priset av den ovan..
 
Dösnygg täckeshängare typ 450:-
 
Lantshopen.com säljer dessa robusta för tre sadlar för 2 200:-
 
Verkligen VILL HA! Så praktiskt och smidigt när man putsar att ha grejjerna precis under sadeln :)
Men som vanligt när jag hittar något fint så kostar det skjortan! :(  4 900:- får man hosta upp för denna..
 
Smart förvaring av lindorna - 1 550:- en liknande kan man dock bygga själv mkt enkelt.
 
Denna verkar också mkt praktisk och man kan även enkelt möblera om utan att få fula skruvhål efter hängare i väggen.. Hittar dock inte vart den finns eller pris. 15 sadlar får iaf plats, vi har ju inte så många sadlar till våra tävlingshästar men de tomma platserna kan man ju ha tex schabrak på.
 
Denna smarta lösning hittade jag på kefly.se och man beställer hur många täckesarmar osv man vill ha så priset är svårt att säga exakt..
 
Älskar gutgärn - så snyggt och gammeldags :)
byggvardsmagasinet.se
 
Bilder/sidor hittade jag på Google..
 
Vad tycker ni är snyggast eller har ni någon bra lösning som kanske inte är så vanlig?
 
Kram Madde
 
 

Bilder ifrån veckan..

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 16:26:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skolhästen Jolita fick hälsa på hos "Madde-frisören" där rakapparaten skalade bort en hel del överflödig päls så nu ser hon ut som en riktig tävlingshäst till och med :P
De flesta skimmlar får faktiskt "problem" med hårväxten då de ofta får mycket mer, tjockare och längre päls än andra färger. Det finns en sjukdom skimmlar kan få som påverkar pälsväxten men kommer inte ihåg vad den heter nu.. :/
 
Fia hjälpte mamma med hoppningen på Bosson, inför dagens tävling, i veckan..
Hon skriver förhoppningsvis ett inlägg senare med resultaten för jag vet inte exakt hur de blev placerade bara att de hade 3 rosetter med sig hem och att två av dessa var vår fina 5-åring Demeters!
Jag & Demeter förra året..
 
Rocco fick nya skor hos hovslagaren!! Pappa fick dock vara lite uppmärksam vid frambenen då han tuggar på det mesta = även på hovslagaren och hans utrustning.
 
Rangun i trenasport-mundering inför besöket hos veterinären i torsdags. Ska bli så spännande att se hur han känns när jag får börja rida :) Nu skulle han först skrittas 30min 2 gånger om dagen i fyar dagar - TACK och lov för bästa HORSE - TRAINER maskinen.
Sedan ska han longeras 1 vecka och så får jag sedan börja rida igång honom inför återbesök 11/10.
Jag är inte jättemycket för longering och tänkte nog att vi kör longering varannan dag och mamma tömkör varannan :)
 
Igår var denna söta ponny (Gordon) på dressyrtävling i Gnesta med Ebba och de red på fina procent 64 & 65, tyvärr blev de lite snöppligt första utanför placering i båda klasserna.
 
Fina Rangun i hagen idag, vi bestämde att han får gå själv nån vecka med tanke på hur han kan fara runt när han är ute med andra hästar. Även om det nu är avsevärt mkt lugnare i hagen sedan Limit försvann så kan han och Mille fortfarande kuta runt som vildar och busa.
 
Denna vecka har varit en vecka i KAOS milt utryckt då det hänt mycket och varit jobbigt på mer än ett sätt av olika anledingar..
Kanske vi kan få ett inlägg av den "hoppande - systern" idag??
För det är många som vill veta vem "Pommes Frites" är.. haha.. fint smeknamn..
 
Min dator verkar också ha kraschat helt och går ej att starta - hårddisken är ur funktion vilket betyder begravning är jag rädd..
 
Igår hade vi också möte i TK (Tävlingskomitten i ridklubben) och det gick riktigt bra och var trevligt. Vi var fem stycken närvarande och han planera mycket inför det kommande tävlingsåret och även höstens Klubbmästerskap som jag ska knåpa ihop "proppar" till.
3,5h tog mötet men kändes inte ett dugg långt och vi var väldigt effektiva och tog många bra beslut och disskusioner :)
2013 kommer bli ett roligt år hoppas vi i TK!
 
Mariefreds RK´s vinnande lag i Div 1 dressyren som vi räknar med att ha lag i även nästa år!
Hejja hejja!
 
Kram Madde
 
 

Fias bebis!

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 15:58:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har ni sett en sötare kisse?!
Jag bara döör varje gång jag ser den - är tokig kattälskare. Tyvärr har jag ju ingen egen katt hemma men den största anledningen till det är att det blir så hårigt och Anders är evig pedant plus att jag tycker ju att en katt ska få vara utomhus också.
 
Akillis tror ja han heter och är typ 15 veckor..
 
Madde

Härliga 3 åringar

Publicerat: 2012-09-20 Kl: 21:55:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår blev det inget inlägg men vi red en fantastisk tur på Thaleia, Hera o Demeter. Lilla Thaleia blev till slut trött den hästen har så mkt energi, vill helst galoppera när man ska trava ibörjan hon tycker verkligen om att arbeta och verkligen gillar att gå ut i skogen. Vilket i och för sig är det enda vi gör men ska även se till att börja rida i ridhuset men det dröjer ju inte länge till innan det är vinter och det gäller att passa på.
Hoppade även Jacqueline o Bosson gick väl egentligen ganska bra men båda var ordentligt laddade. Får se om det blir någon tävling i helgen här har hänt så mkt som gjort att man är rätt slut mer om detta när allt är "över".
Det finns ju fler tävlingar även om det i mitt fall är sista hopp i år.
Har weekend kurser inbokade var o varannan helg hela hösten ända fram till den efterlängtade semestern.
Nästa vecka är det dags för kurs för mig har kommit med på Affärsskolan som går på Bosön så det ska bli mkt kul!
Måste verkligen se till att Madde tar lite bilder när vi rider på gulingarna så det får bli en gammal bild
Visst var de söta som föl?
godnatt
Ann

To mutch..

Publicerat: 2012-09-20 Kl: 21:55:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åter en dag med alltför många timmar i bil och det känns i både kropp och knopp.. Rangun har iaf fått en mkt grundlig genomgång av Axel på Brunmåla och även landslagsveterinär Björn Nolting kikade på honom.. Han skötte sig så bra och Lena som följde med var så överväldigad över hur fint han skötte sig min prins! :D Så skönt att hon följde med också - kartläsare, sällskap och hästhjälp.
Det tog dock sjukt lång tid  så vi hamnade i köer på väg hem såklart, kom hem 17´10 och min första lektion började 17´15 så det var snabbt ut i ridhuset för först min barngrupp och sedan dressyrspecialen. Så fick jag lifta med Otto och Ebba för att komma till min bil som stod hos mormor och morfar i Strängnäs eftersom deras bil behövs ytterligare denna vecka.
 
Imorgon blir det återigen full speed och jag har förutom en massa hästar och stalljobb ett par privatlektioner som ska hinnas med.
 
Kram på er
Madde
 

Motvind - milt sagt..

Publicerat: 2012-09-19 Kl: 22:01:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

En lång tid i mycket motvind har det varit och inte blev det bättre.. :/ Smått kaos på alla håll känns det som.
 
 
 
Jag hade iaf en lyckad lektion för en av mina elever idag på em - mkt nöjd tjej :) Idag har vi (pappa & Andreas faktiskt) äntligen kommit igång med boxbygget i utestallet där det ska bli två stora boxar. Nästa vecka kommer en byggfirma och kör igång med "värmedelen" där det ska bli två sköttselplatser samt sadelkammare med fler stora skåp till privathästarna då de i den "gammla" sadelkammaren inte räcker till. Så nu kommer det faktiskt att bli skåp "över" vilket är bra så vi kan ha lite utrustning till unghästarna som står i utestallet.
Längtar så tills detta är färdigt och man kan fortsätta med nästa projekt - pappas EGNA hovslageri. Där han kan sko och vara ifred utan att folk och hästar ska förbi och han kan ha all sin utrustning på en och samma plats. Synd att allt kostar i denna värld.
Min dator verkar vara i det närmsta dödförklarad - tyvärr.. Därför skrev jag inget igår heller, nu har jag snott till mig Anders. Har en kompis som är lite mer insatt och han säger att man måste ominstallera hela datorn :/ Tur att jag köpte det där stora minnet som jag har alla mina bilder på - tyvärr lär ju alla bilder ifrån ca 2månader tillbaks vara borta för evigt. Får se om det går att göra något.
 
 
Juste! Vad gäller bettet så fick jag svar igår "- Ej tillåtet" MEN imorse fick jag ett nytt där Mats (som är svarar på dessa frågor på förbundet) ursäktade sig att han haft lite bråttom och tagit fel så DET ÄR TILLÅTET.
Snurrig blir man :P
 
Nu ska jag sova och hoppas på en bättre morgondag, då ska jag först förbi Strängnäs och hämta en av mormor & morfars bilar eftersom vår ena ska skrotas efter förra helgens problem i Katrineholm (!) där fia blev fast. Så jag kan få med mig Rangun till Axel för en genomgång.. Känns lite scary att hitta dit osv i Täby men det jag r mest orolig för är att han inte ska vilja åka transporten för han är inget stort fan av att gå på ramp in. Fattar inte varför det ens tillverkas sådana transporter fortfarande :/
I vår transport är det aldrig något problem men då jag fick låna en "vanlig" till en tävling för ett par år sedan höll jag på att inte få med honom hem :( Ev följer Lena med så då har jag lite lasthjälp i värsta fall..
 
God natt
Madde

Regnet det bara öser ner..

Publicerat: 2012-09-18 Kl: 22:53:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just nu hatar jag regnet har ej klagat i sommar då det för det mesta varit helt ok jobbväder men nu.....Jocke slog all andra skörd i söndags och vi har verkligen väntat på att de ska visa lite stabilare väder. Det gjorde yr.no i söndagsfm. Men se vad som hänt idag fullständigt öppnade sig himlen. Så trist ska ju regna lite imorgon också men sedan så hoppas vi på stabilare väder.
Det är mkt pengar som står på spel när man har fodret ligger på slag.
I dag fick hästarna gå in tidigare då det öste ner och förmiddagen var det ju så fint väder så vi hade ju ej några täcken på hästarna.
Idag har jag bara hunnit med 3 hästar vi tog långlunch för att planera och sedan var det bara att ta in hästar och ha två privatlektioner. Många som just nu vill rida privatlektion vilket är roligt.
När det var dags för unghästarna så fullständigt öppnade sig himlen och en lietn tjej kom o red på sin ponny i ridhuset så då valde vi att skippa ridningen. (De är ju så gröna ännu)
Stressade sedan ner till Tobak för att skicka iväg hösilage prover för analys hann ner 2 min i 18 brevbäraren var snäll o väntade medan jag gjorde iordning paketet. Viktigt att veta vad det är för näringsinnehåll i fodret.
Sovdags..
Godnatt
Ann

Duktiga elever!

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 22:10:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vilket kul jobb man har! Igår så blev det en mastodont dag med den långa resan för att titta på häst. Väl hemma så väntade en ny inackordering på gårdsplan. Kul!
Nu brinner det i knutarna att få upp de två nya boxarna i utestallet och det andra utrymmet med skåp och uppställningsplats.
Är en häst till på ingång.
Därefter var det bara att slänga sig ut i ridhuset för att hålla lektion. Markarbete - vilket jag tycker är superkul vi gjorde favorit i repris. Tre sockerbitshinder på lika långa avstånd där eleverna fick till det så bra så de kunde pricka in allt från 3- 5 galoppsprång emellan och även att ex rida 5 tillbaka o sedan 4 mellan de två sista.
Hur nyttig och kul övning som helst. Dessutom är det lättare för eleverna att verkligen känna in om de har kunnat reglera galoppen. Inte lika lätt utan hinder.
Idag har min ungdomsgrupp överträffat sig själva + att alla bytte häst idag. Hur kul som helst att ha lektion då. Vi avslutade passet med ridborgarmärkeskadrilj. - målet är att få så många elever som möjligt att ta märket före mitten på nov. Första pris en hinderpark till ridklubben för 10.000 kr.
Det är ett etappris sista september tror jag och då vinner man att Elisabet Lundholm (fd landslagledare i dressyren) kommer och har en clinic.
Har idag ridit Grappan igen och även Madde märkte av stor skillnad. Så nu får nog den lilla pållen stå ut med att "chefen" hoppar upp o rider relativt ofta för det är det värt att slippa ha henne springa runt i hundra blås emellanåt. Speciellt i hoppning så är det bara en växel som gäller.
Fina ponnyn!
God natt
Ann

TR fråga..

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 21:57:33 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Jag har just mailat Förbundet och frågat angående ett bett jag hittade för några veckor sedan och som inte finns i TR - det troliga är ju då att det INTE är tillåtet men vill ändå fråga så man vet säkert. Det är ju ganska onödigt att köpa ett bett för typ 1 200:- och så får jag ändå inte ha det på tävling :/
Såhär ser det ut.. Av märket Sprenger såklart.
 
Idag har jag motionerat ganska många hästar faktiskt! Rocco fick ett morgon/fm pass i ridhuset, kändes fin men tror han är lite trött i benen/kroppen efter den sista veckans jobb och framförallt gårdagens pass som gick så bra :) Kul när det börjar lossna lite för oss iaf - för kämpat har vi :/
Såg idag att han börjar få en hel del muskler och framförallt halsen har blivit mkt biffigare.. Vi är på rätt väg nu!
 


Förra sommaren...
 
Efter en tidig lunch red jag Hera & Thaleia i ridhuset, båda skötte sig bra. Får nog ändå påstå att även om hon var tråck/stod emot i början så var Hera finast, Thaleia har jag inte suttit på sedan i vintras och hon är verkligen LITEN med en hel del humör.
Sedan fick Rangun lite kort dressyrjobb i ridhuset - på torsdag ska jag med honom till Axel på Brunmåla för en liten genomgång. Nu har han utvecklats så bra och traven är såå mkt bättre den senaste månaden så det känns som ett bra läge att göra en vet.check.
 
Efter intag av hästarna red jag finaste Ronjah och mamma Grappan, SÅ stor skillnad på henne nu på de få gånger mamma ridit. Idag märkte jag även stor skillnad i min måndagsgrupp. Fina fina hästar vi har :D
 

Grappan                                       Ronjah                                         GentKaraat                 Gordon                                         Jolita


Ture                                              Elton                                           Uranos
 

Jazza                                           Bosson                                         Athos

Jaquline
 
Och såklart fina goa Navange men han är ju behandlad för tillfället och har ju inte hunnit börja "jobba" heltid ännu..
 
Nu är det helt klart sovdags!
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
 

Usch för bilåkande

Publicerat: 2012-09-16 Kl: 17:26:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Inte kul att sitta i bil flera timmar, specielt inte en härlig söndag när solen strålar :/ Idag var jag och mamma som sagt och kikade på en häst tänkt till ridskolan men var nog inte helt vad vi sökte tyvärr.. Bara att leta vidare.
 
Rocco och jag fick iaf en duvning av mamma på fm innan vi åkte och han gick som den stjärna han är/ska bli ;P
 
Gammal bild på oss..
 
Väntar på lite bilder som Carina L tog på mig och Rangun för nån vecka sedan också.. ska bli kul att se!
 
Fick även rida lite ponny på morgonen då Ebba skulle rida lektion och jag fick då börja med lilla Gordon - liiite skillnad på Gordons "symaskins-gång" jämnfört att seda sitta upp på Rocco :P
Det gick iaf bra för ekipaget och de ska ut på tävling nästa helg!
 
Ebba & Gordonmannen på tävling..
 
Kram Madde

Bio

Publicerat: 2012-09-15 Kl: 12:01:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igårkväll var jag och Anders på bio här i E-tuna.. Senaste Resident Evil filmen, inget att rekomendera :/ Var nog helt klart den sämsta av alla hmm var det femte som kom nu tro.. Aja nu har man sett den iaf så behöver ju inte se den igen om vi säger så.
 
Jag ska strax bege mig ut mot Eskilstuna motorstadion där en kompis ska köra på en stor BMW träff med sin bil.. Efter det drar jag vidare mot stallet för lite ridning osv. Hoppas vädret håller i sig så kanske det går att fota/filma på utebanan - nu strålar iaf solen och det är hyfsat varmt :)
 
Vår stora utebana är toppen men det finns ändå två minus med den:
1 - det är iprinip alltid massa hinder och bommar överallt :/ Vilket stör om man ska rida dressyr.
2 - eftersom den är så stor så blir det svårt att rida t.ex program då det inte finns rätt mått med bokstäver osv.
Underlaget på den är kanon i ALLA väder - visst kan den bli dammig om det är väldigt torrt men den behåller alltid en bra yta att rida på. Det kan regna hur mycket som helst och den skulle ändå aldrig bli hal eller djup.
 
Min dröm (en av många såklart) är ändå en riktig dressyrbana ute.. :) Det skulle var kanon även vid dressyrtävlingar också då man kan ha tävling på dubbla banor, ridhus och utebana och sedan framridning på den stoora utebanan.
 
Trevlig dag önskar jag er läsare!
Kram Madde

Facebook?

Publicerat: 2012-09-14 Kl: 22:23:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad är det? Ja nu har Sofia då skaffat facebook åt mig vet ej vad det ska användas till egentligen. Men kontakt med en mkt gammal vän (fast ung) har jag redan fått!
Idag har halva dagen gått bort på annan ort, har ändå hunnit med 4 hästar. Roligast var nog Grappan! Var tvungen att be Charlotte att komma och prova.
Red förra veckan och allt satt kvar. Fin ponny!
Se om Madde kan filma när jag rider någon dag. På söndag ska vi titta på en ny häst till ridskolan. Stor häst är det ,ska bli spännande återkommer med mera info när vi varit där.
Godnatt
Ann

Haha sjuk video!

Publicerat: 2012-09-14 Kl: 20:15:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Helt galet.. Nästan 170 000 000 visningar på tuben!!!
 
 

Facebook!

Publicerat: 2012-09-13 Kl: 21:38:22 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har jag skaffat en egen sida för Ekelunds Stuteri & Ridskola på Facebook :D Så fb-användare kila in och gilla sidan!
 
Jag & Milleman på tävling för några år sedan..
 
Elton gick ganska bra på programridningen idag, även om det inte blev ngn ryggning. Behöver lite hjälp ifrån marken med det då han verkar ha glömt bort hur man gjorde :P
 
Mamma hjälpte mig med Rocco på fm och satte då kameran i hennes händer men det blev som förutspått inte så mycket att visa :/
Han var ju så snyggt matchad i typ lime-grön men det syns ju inte så bra..
 
Detta var de två bilder som blev "bäst". men är ju också mkt svårt att fota i ridhus..
 
Har fått lite fart på hemsidan igen också - www.ekelunds-ridskola.se och fick telefonsupport idag då en av sidorna inte fungerat på ett tag..
Så kika gärna in och lämna en kommentar här eller i gästboken!
 
Kram Madde
 

Less..

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 22:47:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

På vår hemsida :/ Får INTE in mina uppdateringar så de syns på den offeciella sidan.. Allt finns och syns i det program man bygger sidan med men på webben är det tomt.. Har fått hjälp med vad det kan vara via mai, har då fixat det men fungerar alltså fortfarande inte! Imorgon måste jag ringa Visma för detta fungerar ju inte..
 
Träningen på Rangun idag gick bra, TYVÄRR klarade mor INTE av att komma ihåg att knäppa en enda bild på mig och Fia :/ Vi som var så snyggt matchade - jag hade svarta ridbyxor, Pikè och schabrak samt grå lindor till den gråa kanten på schabraken. Fia körde på marinblått rakt igenom :)
 
Rocco fick gå ut idag tillsammans med mamma och Arrobell - mkt nice tyckte han och han var mycket mer avslappnade än förra veckan. Jag och mamma red sedan ut på 3-åringarnas första "långtur" (mer än typ 20min alltså) Och de skötte sig SÅ bra, genom lera, skog och vildsvinsstank! Vilket psyke :)
 

Bell's Thaleia                                                          Bell's Hera
 
Efter träningen hade jag en privatlektion innan jag sedan for hem till E-tuna igen.. Imorgon är det programridning för Gunilla och då ska Elton få gå LA:1! Spännande :)
 
Trött Uranos efter söndagens start då han var spänd och inte gick fram :/ Mkt trevlig tävlingsbana dock, tyvärr lite lång resväg men ska man med många hästar så är det väl inte så farligt. Ca 1,5h tog det att köra dit och vägen var ok förutom att den var mkt krokig på sina ställen.
Tävlingen var förlagd på deras stora utebana som verkade ha bra underlag och inte så "tittigt" om man nu har en känslig häst (typ en Rangun)
Inget ställe jag skulle vilja ställa upp min häst på dock - hagarna var riktigt tråkiga, mkt små och inte så välskötta. Våra hästar har rena paradiset jämnfört med dessa små fållor.. Tyvärr är det ju många anläggningar som har sådana typer av hagar då marken inte finns och denna annläggning låg ju i "stan" eller utkanten av den iaf. Har man så små hagar (de flesta var ca 6*6m kanske) är det ännu viktigare med mockning osv också, vi är mycket nogranna med detta i alla våra vinterhagar. Detta hjälper till att hålla hagen renare ifrån den hemska leran plus att man håller parasiter som t.ex mask i bättre schack.
Dessutom SER der mkt trist ut med hagar fulla med skit - jag älskar att blicka ut över nymockade hagar och mockade själv tre av våra hagar igår em/kväll..
 
Här galopperar våra tävlingshästar runt i en av de stora gräshagarna som vanligtvis används av våra 5 lektionsston. I täten Mille sedan Rangun och bakom honom en valack vid namn Westside vi bara hade en kort tid och så längst bak Limit..
 
 
Kram Madde

Snart vinter..

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 22:38:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sitter här med jackan kvar på efter tre timmar i ridhuset ikväll. Temperaturen sjönk kraftigt under kvällen så nu är man som en isbit.
Ännu en dag till ända som började med en uteritt på Arro Bell tillsammans med Madde o Rocco. Därefter så var det dags för 3 åringarna  Madde o jag red själva. Thaleia först förstås, idag blev det en lång tur längsta hittills de skötte sig strålande även om det var "lite" läskigt att gå på nya ställen så knatade de på.
Nästa vecka är planen att börja med Melete ocskå. Börjar med att vänja henne vid sadel o träns så det kommer väl att ta ett tag. Vi har tänkt att vi ska sitta på henne under hösten så att vi hinner med lite ridning innan vintern. Bra om man kan se till att ha ridit in före jul så kan hon vila under "värsta" tiden så får man fortsätta fram i februari så man hinner vara klar till 3-årstestet.
Jag gillar ju att rida in hästarna ut i skogen i alla fall om jag ska rida själv och då är det bra att göra det innan det blir halt.
Imorgon är det dags för programridning för Gunilla Åkerman då rider jag Demeter planen är ju att starta en dressyrtävling till innan tävlingsuppehållet.
Ann

Härlig bild på Melete o avkomman efter Simsalbim o Walza

Härlig hoppning!

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 22:12:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja det är mycket hoppning just nu! Erik B var här i förmiddags och vi hoppade i två grupper. I sista gruppen red bara jag, Madde o Sofia superlyxigt.
Är själv mycket nöjd med båda hästarna - red Jacqueline först och hon var milt sagt pigg...men fick verkligt bra känsla emellanåt. Erik gav sig inte jag hade problem med en linje på 7 galoppsprång fick nöta på tills det satt.
Svårt när hon ligger på så mycket blir det lätt att jag tar för mycket och det blir för många språng. Red i alla fall på tränsbett jag tycker att det funkar mkt bättre än skarpt men hon blir ju så sjukt laddad på tävling så ev att man behöver ha ett skarpare på tävling.
Bosson var superfin han har blivit så lydig en lycka att få hoppa två så fina hästar och så går de på ridskolan.....vilka hästar.
Demeter red Madde och det gick riktigt bra fast hon inte hoppat henne på länge. Erik tycker om henne - att hon ahr fina språng. Elton skötte sig också bra även om han såg lite trött ut på slutet.
Sofias hästar gick som vanligt mkt bra.
Imorgon så är det dags för träning på Arphus men jag står nog över till förmån för Sofia hon får nog åka med för ett dressyrpass o Madde förstås.
Ann
 

Bilder Erik Berggren!

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var en minst sagt fullspäckad dag! Somnade raklång på sängen efter middagen och sov typ 40min kanske-- Skönt men man var ju helt väck i skallen efter, Anders tyckte jag kunde duscha och gå o lägga mig men vill ju visa bilerna Fias kille Andreas (lite klurigt att våra killar har så pass lika namn faktiskt ;P ) tog vid dagens träningar.
 
Jag hoppade BÅDA passen och först ut var en lite matt Elton, tyvärr inga bilder ifrån första gruppen då Andreas inte vaknat ännu..
Erik berömde mig dock flera gånger för att jag rider honom mycket bra och väl :D Så kul att höra! Det är ju kanske inte det lättaste att manövrera runt den smått överviktiga skimmeln ;P Pappa har givit honom pedikyr idag också så nu kommer han nog springa järnet! hehe
 
I grupp två red jag med på Demeter och henne har jag inte ridit "på riktigt" sedan i vår/vintras, red ut nån gång under sommaren och sedan visade jag ju henne för spekulanterna i söndags men det gick väl ganska bra idag skulle jag tro. Hon har ju utvecklats mycket detta året, blivit mycket starkare och stadigare - mer välbalanserad och hon hoppar ju med mkt bra teknik och en väldig hoppvilja och bjudning :)
Snygg donna!
Som äntligen börjar gå ner lite i vikt :P
"Holmqvist-gänget"
Som en katt!
 
Dagen bjöd även på riktigt kanonväder och både ryttare & hästar blev svettiga i värmen..
 
 
Härlig häst!
Hon var så shyst mot sin stundtals LIVRÄDDA ryttare, fick be Erik att sänka hinderna innan vi kommit igång också :/ fattar inte att jag inte bara kan ta ett djupt andetag och RIDA. Hoppning är dock en färskvara och jag hoppar för tillfället alldeles för lite så ju mer jag hoppar dessto säkrare blir man ju såklart. Hon gjorde iaf sitt bästa och bjöd så fint på alla hinder - kanske lite svår att få hejd på stundtals då Erik hade en mycket bra övning idag som krävde just det!
 
Så lite bilder på de andra
Fina skolhästen BOSSON! Som även han utvecklats mycket sista tiden då mamma lagt ner mycket tid på hans utbildning och även fast han kan upplevas som het och "på" i hoppningen så fungerar han numera kanon även med orutinerade barn i verksamheten :D
In action!
 
 
 
 
och så Milleman..
Så vacker häst :)
 
 
 
Synd att denna inte hade bättre kavilté :(
 
Ännu en bild på honom i "lejonman"
 

 
Imorgon blir det träning för Pether på Arphus igen!!
:D
 
Kram Madde

Snart dags för lektioner.

Publicerat: 2012-09-11 Kl: 16:28:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ska snart gå ner och ha en lektion för fem gulliga tjejor idag ska vi ha ett dressyrpass. Det har varit fullt upp hela dagen med Erik träning här på morgonen vilket också gick super båda mina hästar kändes fina fick prova ett nytt bett på Mille också. Har jätte svårt att hitta ett som ska passa honom, Erik hade med sig några så ska testa lite. Det har ju inte gått så bra med Mille de senaste två tävlingarna för två helger sen vägrade vi ut oss i båda klasserna, vilket var väldigt länge sen får dock ta på mig det i första klassen iallafall hann inte rida fram ordentligt. Han är ju ganska stor så behöver ju komma igång innan han svarar till hundra för hjälperna. Andra klassen kändes han dock super de första hindrena sen blev det missförstånd och då var alla hinder jätte läskiga... suck
I helgen som var så var resultatet mycket bättre två ner i 110 och ett i 120 men det kändes inte så bra. Men det är bara att träna vidare det ska bli bra!!

Kolibri är helt återställd sen hennes vrickning för en månad sen och känns väldigt fin nu, nästa tävling för båda blir om två helger.

En liten uppdatering från Sofia ;)

Lång måndag

Publicerat: 2012-09-10 Kl: 22:57:17 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Äntligen inne nersjunken i soffan i inväntan på sömntåget. Idag har det varit hoppning på schemat. Så roligt då det funkade så bra idag med alla idag. Både hästarna och eleverna var så duktiga. Vilka fantastiska arbetskamrater jag har älskar alla mina hästar.
Idag red jag Grappan en upplevelse men hon gick så bra i min vuxengrupp så jag ska lägga lite mer ridning på henne.
Det finns inget svårare än att sälja en häst! Jag fäster mig alldeles för mkt vid hästarn. I helgen träffade jag en annan kär gammal "arbetskamrat". Den lektionshäst som varit absolut svårast att sälja. Men hon hade inte kunnat få det bättre. Dessutom skor Jocke henne fortfarande så jag vet att hon har det bra. Kalypso!!!
I lördags var hon med på hopptävlingen och var jätteduktig hon var dubbelnolla i 0.95 klassen och hade en liten rivning i 1.00 klassen. Jag kallade henne för en målsökande torped hon liksom letar upp hindren själv eller man kan säga att hon förstod alltid vad hon skulle göra på lektionerna.
Jag fick ändra om kommandona emellanåt då hon alltid var väldigt arbetsvillig.... Hon som köpte henne ville inte ens prova att hoppa när hon provred för hon var hopprädd och skulle absolut inte hoppa......nu är hon ute o tävlar.
Hon verkligen älskar den hästen och behandlar henne som den prinsessa hon är.
Kalypso är ju mormor till vår Bell´s Hera som är tre år. Så något finns ju kvar av henne.
Nej nu är det läggdags och ladda för Erikhoppning imorgon bitti
Godnatt
Bell´s Hera
 

Otur :/

Publicerat: 2012-09-10 Kl: 20:54:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har skaffat mig ett svart/blått finger :/ Sjukt ont.. När jag skulle rida sista hästen idag var jag visst lite ouppmärksam då jag öppnade boxdörren och "glömde" släppa dörren i tid så långfingret på högerhanden blev klämt. Det gjorde inte så ont just då det skedde men på några sekunder svartnade det sedan för ögonen och jag skyndade till sadelkammaren för att kyla i kallvatten! Det var en enorm smärta ända ut i handleden :S
Lyckades iaf samla mig, tränsa och rida den lilla ponnyn - Ronjah. Mamma red idag Grappan - såg väldigt proportioneligt ut får jag lov att säga. jag sa till henne att hon kan ju skaffa sig en riktig dressyrponny istället för häst.. haha
En dröm jag har är ju att utbilda fina ponnys som sedan duktiga ponnyryttare kan ta över och tävla :D
 
Rockii
 
Idag hade mina måndagsbarn hoppning igen och de var återigen kanonduktiga! jag hade även med Ronjah för första gången och det fungerade mkt bra :)
Mamma hade tömkörnings-race med Rangun, Hera & Thaleia imorse. Rocco fick sig ett dressyrpass efter lunch och det gick väldans bra! Tyvärr missade mamma nästan hela passet :/  Elton fick lite dressyrjobb före lunch och vi red igenom LA:1.
Imorgon är det Erik hoppning igen! Då blir det bästa Elton som ska få hoppa (han är kanske inte bäst på att hoppa men ja älskar honom ändå!) Får se om det blir nån mer häst ockås, det är ju två grupper..
 
Kram Madde

Ganska så mkt skithelg..

Publicerat: 2012-09-09 Kl: 21:23:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Är på sjukt dåligt humör - HATAR när saker inte fungerar - nu har jag bland annat föröskt betala hon som gjort den fina designen utan att lyckas, Fia hade skickat två bilderr ifrån helgen som jag ville lägga i bloggen NEJ det fungerade inte heller.. Är sjukt less på det mesta just nu :/
 
Här kommer iaf lite bilder ifrån först fredagens em/kväll i stallet då vi hade en aktivitet för alla barn och ungdomar på ridskolan/ridklubben som jag och Fia höll i. Vi hade 8-kamp med bland annat gymkhana på schemat!
 
Haha söta Jazza passar på att ta en "power-nap" medans ryttarinan letar brodd i en hink havre - SVÅR gren..
Full fart!
Vi hade delat upp tjejerna i tre lag och på gymkhanan använde vi Gent, Gordon & Jazza som alla skötte sig exemplariskt :)
Sedan hade vi "Skottkärrs-race" där de skulle turas om att köra sina lagkamrater mellan två punkter.
Sofia övervakar förarna  ;P
Förutom dessa grenar hade vi även ¤Knoppning av häst ¤Linda upp benlindor snyggt & på tid ¤Packa rätt vikt hösilage i två Ikea.påsar ¤Bygga ett räcke på exakt 1m utan "mäthjälp" ¤Kasta hästsko
SAMT
TÅRTBAKARTÄVLING -( mums!)
Lag 3s bidrag
(de fick göra "halva" tårtor annars hade det blivit sjukt mkt tårta över..)
Lag 2 är kanske inte så svårt att ta misste på!
Lag 1 gjorde vinnartårtan!!
Vi bedömde tårtorna efter design och såklart SMAK :D
 
Tror att tjejerna hade en trevlig kväll, några av de yngre åkte hem och sov men de flesta 11st sov kvar i rummen i ridhuset och sedan var det slut efter frukost lördag morgon :)
 
Förra helgen var jag och Anders ute på svampturné med vovvarna..
"Tjockis-mannen" på väg till tävlingen förra helgen ;P Sjukt söt e han iaf!
 
Kram Madde

Fina lektionshästar

Publicerat: 2012-09-08 Kl: 17:49:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hemma igen efter en hoppdag på Strängnäs ridskola. Helt ok dag. Vi hade ju tre hästar med oss - Demeter, Bosson, Jacqueline. Först ut var jag o Bosson rundan kändes helt ok en rivning blev det men det får jag ta på mig. Jag red ut honom stort på en oxer och fick problem att får tillbaks honom i tid till räcket som var efter i övrigt kändes ridningen bra. Sofia stod sedan med yrhättan Jacqueline beredd så snabbt upp på nästa häst. Hon var verkligen het!
Första gången hon gick med vanligt tränsbett, men jag tycker att det fungerar mkt bättre att hoppa på det på träning så då är dte ju bara att prova. Hon var ju väldigt het men jag kom in själv på banan - brukar ha ledare med då det låser sig för henne när det är dags. Vi hade två rivningar men det är väl inte att säga så mkt om provar nästa tävling med träns ändå och då ska hon gå två klasser så då får man väl byta om det blir likadant, jag måste ju rida in mig på henne på tävlingsbanan. Hon är ju inte likadan på träning även om hon är het då också.
Sofia red sedan Demeter såg superbra ut tyvärr fick de ett pet och även hon gick bara en klass då hon nog ej har riktig ork att gå två.
Nästa klass så skötte sig Bosson superbra dubbelnolla och en 6:e plats blev det allt!
Vi ska ut en hopptävling till om två veckor men sedan blir det nog inget mer då jag har weekend varannan helg i höst och det är dåligt med hopptävlingar i närheten.
En bild från vår första hopptävling förra året
Ann

Härligt besök!

Publicerat: 2012-09-06 Kl: 23:17:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Vilken dag fm gick åt till ett mkt långt möte. Så efter lunch var det bara att sätta fart med hästarna äntligen fick jag rida Thaleia en tur ut med Sofia o Kolibri fick det bli. Hon är så härlig Thaleia det är framsteg varje pass nu har hon mkt lättare med balansen i galoppen, vilken galopp sedan.
Hon ser ju inte ut som en Grand Prix häst direkt mer som en förvuxen ponny liten men naggande god. Kommer säkert att växa en hel del till. Demeter var ju ganska liten men har växt mkt sista året får ta o mäta henne någon dag.
Hann även med att rida Bosson o Ture. Vilket var välbehövligt Bosson ska jag ju tävla på lördag och Ture behövde verkligen ridas igenom blev väldigt fin.
 
Fick ett överraskande sms från en mkt kär gammal vän  och hennes gulliga syster som ridit på ridskolan för inte så länge sedan.
De ville komma o hälsa på! Så kom de båda systrarna med varsin bebis!
Vilken överraskning Maria var tärna på vårt bröllop och har hjälpt mig mkt i stallet och även med Madde när hon var liten. Hennes lillasyster är i princip jämngammal med Sofia och vi tillbringade vår första Thailandsresa tillsammans med henne o hennes föräldrar.
Då var hon liten.....
Det är bara att inse att man blivit äldre. Det man saknar i detta hästliv som vi lever att man aldrig har tid att åka o hälsa på gamla vänner. Maria bor i Helsingborg tex.....
 
Fick ett mail från en annan gammal vän i veckan som bor i Canada ännu längre att åka men jag har drömt så länge efter att åka dit så nästa år då är det bara att ta flyget.
Hon arbetar som cowboy de har mkt mark och många kor så det är en dröm att få rida med på en riktig quarter häst. Jocke tänker mer på jakt när vi åker dit. Bara att börja spara med andra ord.
Kan inte låta bli att lägga in en bild från Canada hästen är 4 år.
Visst är den härlig!

Men får väl även lov att ta en sväng till Skåne......
Godnatt

Har lämnat gården utan häst!

Publicerat: 2012-09-05 Kl: 23:18:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är inte ofta jag kommer hemifrån om det inte är häst inblandat. Men en sväng till Strängnäs lunch med kära svärmor - sushi blev och sedan tandläkare.....inte min favorit direkt dessutom en ny har haft samma sedan övre tonåren och nu har han gått i pension utan att förvarna.
Ja ja jag överlevde får se nästa gång.
Hann även med att fika hos mina kära föräldrar. Känns som jag hunnit med massor idag.
Red gjorde jag före lunch Demeter o Uranos. Uranos var riktigt fin idag ska bli kul att åka o tävla faktiskt. Demeter skötte sig utmärkt o jag fortsatte att träna övergångar o fattningar från skritt.
Avslutat kvällen med mina lektioner + en extra insatt hopplektion. Kul alla hästar och elever har skött sig utmärkt. Temat var återigen kontrollera galoppen.
Imorgon hoppas jag att Thaleias svullnad är helt borta så då får det bli ett pass  i skogen. Hera fick tydligen gå ut en sväng i dag tillsammans med sin "far" Arro Bell. Kul att sätta igång 3-åringarna igen.
Snart är det dags att sitta in Melete också - nästa stjärna.
Här som bedårande fölunge med sin mamma Gaia (helsyster med Uranos)
Godnatt
Ann

Snart blir det nytt och frächt!!

Publicerat: 2012-09-05 Kl: 21:18:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ny bloggdesign är på G! Hoppas den är klar nästa vecka nån gång :D Det som är nu har Fia lyckats fixa men är ju lite tråkig kanske..
 


kanske kommer denna tjusiga bild på "guldgamlingen" synas.. jag skickade iaf med en hel drös med bilder så får vi se vad det blir - spännande!
 
Idag har jag ridit ett kanonbra pass för mamma på Rangun, sjukt fin häst (när han går) ;P Hoppas att vi kan hålla ihop alla tåtar på tävlingen på söndag då vi ska rida en MsvB:4. Arrobell ska också följa med och mamma ska rida Uranos i MsvC.
Jag har även planterat flera väldigt fina blommor i krukorna utanför stallet - tänk vad det gör stor skillnad för utseeendet!
gammla bilder ifrån mina planteringar..
 
 
Och efter lunch hade jag en privatlektion i hoppning för en av mina måndagselever som kom med sin egna superfina B-ponny. Blev störtförälskad! En sån skulle varje barn ha som första ponny :)
 
Red Ronjah på em och hon var mkt fin, det kändes verkligen skillnad efter fredagens pass då galoppfattningarna och galoppen var väsentligt mkt bättre. Mamma har märkt stor skillnad på hur hon gått i verksamheten också :) KUL! Jag ska se till att rida henne 1-2 gånger i veckan så hon hela tiden hålls efter då hon har sitt härliga humör också..
FIN ponny på ridlägeravslutning en sommar..
Vi ska se till att ta lite nya bilder på henne och även de andra skolhästarna under hösten
 
Kram madde

Första lediga tisdagskvällen!

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 22:54:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja då har Lena även haft tisdagseleverna för första gången o jag blev ledig ikväll! Jippey jag känner att man behöver några lediga kvällar i veckan. Skulle egentligen varit på möte som blev inställt som tur var ¨så en tur i skogen med hundarna blev det som avslutades hos en  god vän.
Idag har det varit mkt hopp - Bosson, Jacqueline o Arro Bell fick hoppa. Men två pass dressyr blev det också.
Gäller att träna inför helgen hopptävling i Strängnäs på lördag och dressyr i Surahammar på söndag.
 Imorgon blir det mindre ridning -tandläkarbesök...
Snart Sovdags
Godnatt
Ann
En bild att drömma sig bort i....
 
 

Äntligen!

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 22:53:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Så nu är filmen klar!!!! :D
 
 
 
 

Debut!

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 20:51:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde skriva att Elton är idag anmäld till sin första LA! Det blir detbut i Strängnäs den 6 oktober i LA:1
Så nu måste vi jobba lite på hans mentala bit och föröska komma iväg och rida där innan så han känner sig lite mer "hemma"..
men sådant tar ju en del tid också :/
 
Ska bli kul iaf men känner jatt vi har en del att jobba på - han ska vara förberedd och ha de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse i ett lite svårare program :)
 
I våras på hemmaplan..
 
Kram M
 

Skillnad!

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 20:45:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gaahh vilken skillnad det var på Rangun idag efter mammas "mastodontpass" med tömkörning igår!! När jag kom till galoppen så började jag i det svåra varvet, höger, - det kändes som en helt annan häst! Häftigt - MEN det är fortfarande inte en dans på rosor inte man får minnsan rida järnet :)
 
Träning på Arphus förra våren (samma dag som jag var och provade bästa Elton faktiskt :P )
Drygt 5år tillsammans har vi vid det här laget..
 
Idag fick Hera jobba igen för första gången på flera veckor nu då hon haft ett sk aktivt överben :/ Hon var iaf mkt pigg och framåt, jag fick med mig Fia & Poseidon på en kort typ 15min tur ut. Hon fick även träffa på saxen då hon såg ut som en vildhäst i frisyren! :/ Ogillas av mig! men nu e hon så snygg, glömde däremot att mäta henne kom jag på nu - för hon har växt, ska bli kul att se hur hög hon är nu.
 
Bell's Hera på 3års-test
f.-09 e: Arrobell - Briar
 
Nu sa jag ta tag i att ännu en gång göra en försäljningsfilm på Demeter då jag på något vis lyckades förstöra den jag gjorde förra veckan :/ hatar när det blir så ju!!!
 
Kram Madde
 

Måndag o ny vecka

Publicerat: 2012-09-03 Kl: 23:04:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började dagen med att tömköra - tufft jobb var det men hoppas att det ger resultat...bra att emellanåt arbeta hästarna från marken. Krävs lite styrka ev en själv eller kondis......

Arro Bell var nästa på tur har ej hunnit med honom i helgen. Red på träns oj så fin han var eller är ska man väl säga. Hämtade sedan Demeter och ett pass i ridhuset fick hon kunde väl behövas efter gårdagen. Imorgon så får hon hoppa med Sofia. På lördag är det ju hopptävling i Strängnäs och då ska hon gå en klass.

Demeter var riktigt fin och jag red mkt övergångar och tränade även galoppfattningar från skritt som gick riktigt bra. Efter lunch så red jag en inackorderingshäst som vill ha hjälp med utbildningen av hästen. Kul tycker jag denna gång så red jag i min egna sadel som faktiskt passade mkt bra. Den ligger bra på många hästar. Men numera så bor den i huset. Trots vägbom och låsta dörrar. Samt inlåsta tjuvar nu har jag tappat tron på att vi någonsin kommer att leva som vanligt igen med tre stölder sedan november......

Skulle sedan rida Thaleia men hon hade naturligtvis ett sår och var tjock i ett bakben. Hera blev skodd och hennes sårskada såg däremot bra ut nu så henne ska vi sätta igång.

Har avslutat kvällen med mina tre grupper för kvällen markarbete och de fick träna på att kontrollera antalet galoppsprång på en rak linje med tre låga hinder. De var alla så duktiga min sista grupp fick däremot trava bommar med ett litet hinder bakom.

Så nu är det läggdags så man orkar upp imorgon för nya tag.

En gammal bild med min gymnasieklass från Botkyrka att rida på stubbåkern kan man nog glömma i höst så blött som det är på åkrarna.

Godnatt Ann

MASKERAD PÅ G!!

Publicerat: 2012-09-03 Kl: 21:59:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det snart dags för både hopp och dressyr MASKERAD på Ekelund!!
 
Idag har jag skrivit ut info och anmälningslistor och satt upp dessa på anslagstavlan i stallet - så se till att anmäl er ni som vill vara med! Inget krav att vara utklädd men de som är med utklädda tävlar ju om fina maskerad-rosetter..
 
Jag har idag beställt nya till just hoppningen!! Så snygga (hoppas jag) de har ju inte kommit ännu :P

Såhär ser ju vinnarrosetten ut till bästa utklädnad i dressyren!
 

Förra höstens/vinterns vinnare Lovis på Moycan
 

Vårens vinnare Karolina på sin Tinkelbells Rose (hoppas jag minns rätt namn)
 
Som sagt det är bara fantasin som sätter gränser!!! Och hur känslig häst man har ;P hehe
 
Uranos gillade tex inte att ha en julgran på ryggen ;P
 
I dressyren så får man rida LC:2 LB:1 eller LA:1 och då blir det en klass om det är minst 3 annars får man en CR rosett om man översiger en viss procent. Sedan utses en Maskeradvinnare bland alla utklädda ekpiage - ALLA utklädda får en maskeradrosett.
 
I hoppningen är det en "CR" alltså man tävlar inte mot varandra utan är man felfri får man en rosett, utklädda får maskeradrosetter och icke utklädda vanliga. Sedan utses en maskeradvinnare bland alla deltagande som klätt ut sig!!
 
Anmäl er NU!
 
Kram "Bunny" (Madde)

Amazing!

Publicerat: 2012-09-03 Kl: 21:47:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick jag GÅSHUD!!
Ni har kanske sett kommentarerna på några av de tidigare inläggen av en tjej som hade min gammla Amsen då han var ung?
Fick idag det första långa mailet med massa härlig information om honom under de år hon och hennes familj hade honom och blev alldels rörd. När jag läste det högt för resten av familjen på lunchen fick jag tårar i ögonen, världens bästa Armstrong.
 
Fick då också bekräftat att han tävlat en del på dressyrbanorna på yngre dagar. Han ingick bland annat i Stora Ekebys lag i SM -89 (då var jag liksom 1år!) haha
Att han jämnt bockade sig runt på ärevarven och även att han blev utdömd pga en fraktur i hoven, men de valde att ge honom en chans att komma tillbaks och det var ju urtur för mig. Vem vet kanske jag inte ridit idag om det inte var för den fina ponnyn som fick mig att övervinna min rädsla..
Plus att han var ju den bästa lärmomästaren ever!
MY BABY!!!
U will have the biggest place in my heart forever
 
Nu blir jag sugen på att göra fler efterforskningar och se om man hitta fler ägare på honom, uppfödaren har Jenny Almqvist redan letat rätt på på den tiden hon höll på med massa stamforskning :) Alltid kul att forska på sina hästar, har ju många gånger försökt hitta Rangun i några register men när det är utomlands blir det genast lite knöligare :/
 
Måste bara berömma "mina" fantstiskt duktiga barn idag också! Min måndagsgrupp har verkligen tagit ett stort kliv framåt och idag har de hoppat så fint allihopa!
 
Kram Madde

rödhårig märr....

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 22:48:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja när man tror att nu har poletten trillat ner så visar hon sig från sin svåra sida igen. Silkesvantar måste man ha men ändå superbestämd och snabb som blixten. Ja vi har alltså tävlat igen jag o Demeter. Det ända positiva var väl att hon stundtals var så grymt fin på framridningen så man nästan blev hög av lycka.
Ja ja det var ju trassligt att överhuvudtaget ta sig till framridning, från framridning, in på tävlingsbanan, vara kvar ¨på tävlingsbanan. Första gången jag ridit in och gjort halt och hästen sedan parkerat. Går man på henne i de lägen så blir det inget bra fick 3 på inridningen samt -2 eftersom jag var tvungen att lägga en volt! för att kunna fortsätta programmet. Sedan hade hon ju stenkoll på var hon gick in på banan - vid A så en spännande ritt helt enkelt.
Hade i alla fall en häftig upplevelse i lördagskväll. Vänner som tog oss på hemlig utflykt vilket visade sig vara en spelning med Sweet! Försökt lägga över bilder från min telefon men det får jag nog leja ner till favoriterna - Anders o Andreas. Madde o Sofia brukar bara idiotförklara mig när det gäller mobilteknik eller datorer...
Ja ni som är yngre kanske inte har en aning om vad Sweet är men vi som växt upp med musiken på 70-talet och klätt väggarna med affischer på gruppen...
Ja nu är det sovdags så man orkar rida många hästar imorgon
God natt
Ann 

SIR ELTON!

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 20:19:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag och mamma tävlat med Elton & Demeter i LB:3 Jag och grållen var först ut och han var väldigt fin på slutet av framridningen men väl inne på banan så tappade ryttaren (jag) fokus och red bort alldeles för många poäng :( SKITRYTTARE!
Insåg på vägen hem då jag äntligen fick lite välbehövd telefontid med Christina, vi har knappt pratat sedan hon åkte känns det som, att jag tävlat extremt lite sista månaderna så det kan ju också spela in men vill absolut inte skylla på det för jag har ändå så pass många ritter i ryggmärgen att det ska inte spela så stor roll. Vi fick ett par regäla missar där framförallt jag kunde ridit och förberett bättre för att undvika problemen där han blev spänd och rädd.
Nu har jag inte protokollet här men fick 6-7 sjuor och så var det en 3:a där jag tjabblade bort ena fattningen och så en fyra där han tvärnitade för en "farlig" blomma. Sedan några femmor, höll på att glömma en halt också - "Sent, oplanerat" fick jag på kommentaren jo tack det kan man ju lungt säga :/
Så synd att jag inte kunde ta mig igenom svårigheterna bättre för sista placerade hade strax över 61% och vi fick 59% så bara att bli av med de grova missarna hade gett Elton hans första rosett, men så kan man ju hålla på och vända och vrida på det i all evighet så här kommer bilder!
Anders var med och fotade!
 
 
Framridningsbanan (förstår mig inte riktigt på den ljusblå outfitten hon i bakgrunden hade?)
 
 
En PERFEKT HALT!!!
 
Trist att den blev lite suddig..
Här är faktiskt den "bortglömda" haletn jag fick göra i all hast..
Kände mig riktigt dålig efter ritten och inser att nästa tävling han går ska han få gå två klasser, det orkar han nu om man får anpassa framridningen så att kraften inte tar slut. Känns iaf som att domarna gillar honom och jag tycker att vi blivit rättvist dömda de starter vi gjort.
 
Nu ska ni få se ngt kul!
 
 
GAAALET vilken skillnad på häst! Snacka om att han blekts på 1,5år! Han är ju typ vit nu..
Inte lika fet heller :P
 
 
Go'aste pållen!
 
Och så lite bilder på mamma & "häxan" Demeter som idag inte ville vara med på tävlingsbanan idag, mamma fick lite för lång framridning och låter man henne då skritta för långe så börjar hon tramsa när man sedan ska igång igen :/ De tog sig runt iaf!
 
Snygg donna iaf!
 
 
Kram Madde

Äntligen slut på eländg vecka..

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 19:47:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Först lite läsarkommentarer
 • Monica

  GRRRRRR! Ska det vara så j-a svårt att skilja på mitt och ditt?!? Man blir så förb....!!!
  Hoppas verkligen att det blir slut på detta när bommen har stängts!

  Svar: Tydligen är det inte bättre än så :/ Trist men det är dagens sanning och tror inte att det kommer att bli bättre - snarare tvärt om. Men vi har en hel del planer nu för att avskräcka dessa vidriga människor som tjäl av andra. Bommen är ju redan på plats!

 • 29 aug, 22:38

  Anonym

  Jamen jag måste bara kommentera igen- vad fin hon ser ut på skritten - liila ronja! Skritten är verkligen kalasbra. hi hi har ju ett löpband i källare som vår lilla lurviga vovve går på regelbundet -allt enligt instruktion från rehab strömsholm där dom ju kör mycket vanligt löpband men även löpband i vattenbassäng/ riktga muskelbyggare!
  /// Carina O

  Svar: Skrittbandet är Så BRA, vi skulle inte klara oss utan det nu.. Hästarna går och mår så mycket bättre av att verkligen få skritta fram och av sig ordentligt vid varje träningspass plus att det är en toppenbra träning för konvalecenter som bara ska skritta eller när man ska börja sätta igång en häst efter skada. Finns jättebra text om just detta på vår hemsida:
  www.ekelunds-stuteri.se

  Toppen även för sjukt feta ponnysar som Ronjah!

  29 aug, 22:25

 • Anonym

  Åh vad argsint milt uttryckt man blir när det man skriver bara försvinner- på jobbet händer det av och till och jag blir galen, brukar inte bli det men när grejer inte funkar då brinner hjärnan.
  Hi hi mitt knep är att trycka på röda upptagetlampan sen svär jag och slår på tangentbordet ostört- hi hi det hjälper ju inte men man blir ju så vrålarg att ilskan måste ut!
  Sen stängerjag av röda upptagetlampan och måste jag skriva det som raderats behövs choklad och några baljor te att mumsa samtidigt!

  Vad är det för spännande efterrätt?

  /// Carina O

  Svar: Egentligen gillar ju att vara lite hemlig med innehållet i det jag lagar :P MEN "tårtan" gjordes på en botten av riven mandelmassa som stått några min i ugnen och sedan ringlade jag smält After Eight över innan jag sedan hade ett lager grädde och så massor av färska bär/frukter!

   

  • Linda

   Då var Amse min första ponny oxå! F-77 hade två virvlar i pannan, ett litet överbett och full av bus. Min pappa köpte honom -84. Det vore så kul om du som ägde honom kunde höra av dig till mig.

   Svar: Helt fantastiskt att du hittat oss! Har mailat lite bilder osv till dig :)


  • 31 aug, 13:02

   Linda

   Hej!
   Beklagar.
   Snälla hör av dig till mig om din ponny Amse.
   Om han var efter VerensPedro U: Angelica tror jag..
   Mvh Linda
   Du kan maila mig linda.fabretto@hotmail.se

   Svar: VÄRLDENS BÄSTA PONNY EVER!!!

   30 aug, 23:02

  • Teresa

   Jättetråkigt för er,Fia. Limit var ju så fin

   Svar: Tack. Han var något extra helt klart.. Så trist att det inte höll hela vägen.

    

   Så tråkigt att operationen inte hjälpte :-(
   Man hoppas ju alltid och vill inte ge upp hoppet . Men ibland måste man tyvärr ge upp.
   Vi har oxå en häst i stallet som häromdagen blev utdömd, inte roligt......
   Kram till er alla

   Svar: Ja det är tufft vi har verkligen gett honom Såå mycket tid och såhär i efterhand så är det lite svårt att ta in hur mycket tid han faktiskt fick och så många timmar som är nedlagt på att bygga upp honom. Men man kan inte säga att vi inte försökte rädda honom. hade han varit en liten ponny hade han fått stanna hos oss livet ut! Kunde bott i vardagsrummet - så go' och härlig häst på alla vis.

   30 aug, 23:48

   Anonym

   Så tunga dagar. Man veti tanken varför så tunga beslut måste tas men det gör så förfärligt ont / fina Limit
   Carina

   Svar: Ja det gjorde ont, kanske inte själva beslutet - det tog vi ändå för vad som känns som en evighet sedan. Men när dagen kommer så är det inte lika "enkelt". Han var en del av oss.

    

   TACK för alla fina kommentarer kring Limit - det värmer

    


   Tror det kanske är bäst att publicera detta nu innan nått går snett - ska börja med att inte skriva föör långa inlägg - ifall det går åt h*vete.. :P

    

   Kram Madde

    

   

RSS 2.0