Grr..

Publicerat: 2012-12-30 Kl: 21:22:49 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Har varit runt i tre (!) matbutiker och jagat ingredienser till morgondagens nyårsmiddag. Saknar fortfarande EN ingrediens :S Ska alla prompt ha samma saker som jag så det är slut överallt??
 
Klockan är liksom massor redan nu och jag ska göra dessert till imorgon nu :/ Eftersom jag saknar vanlijstången så får jag göra pannacottan imorgon då jag förhoppningsvis hittat en vaniljpinne. Så idag blir det citron/champange sorbet med tillhörande hallon/basilika sås och laktits sås samt en Brulé pudding - här fuskade jag dock och köpte en på paket som bara ska gräddas. Både mitt och Anders humör sviktade väl mycket i butiken och när jag fick syn på en "färdig" variant kändes det enkelt och bra.
Jag ska alltså ha tre små efterätter :)
 
 
Hade ännu ett grymt pass på fina Rangun idag!! Känns jättedumt att jag ska på semester om typ tre veckor nu när vi börjar komma igång :/ Han fick beröm av de som såg honom i ridhuset och tyckte att han utvecklats! Kul att få lite respons utifrån då man lätt glömmer hur det var och inte märker framstegen på samma sätt som någon som inte ser hästen varje dag.
Foto: Erika T
Detta känns ju som en halv evighet sedan.. Bilden togs i september 2010.
 
Rocco var också mycket fin, blev en del jobb med att samla och korta honom i galoppen idag. Detta görs enklast på volt och att minska volten då man ska samla galoppen, det blir lättare att hålla ihop dem mellan hjälperna på böjt spår än att rida rakt fram. Han gjorde det så bra och blev som vanligt svettig. En ide fick jag idag, en dröm, vet ej om det går att genomföra - återstår att se.
 
Roccan på tävling på hemmaplan 2011..
 
Hade även en lektion för Ebba på Ronjah idag, vi fortsatte med att jobba förvänd galopp och man kan ju inte ha en bättre läromästarponny än lilla Ronjah! Duktiga Ebba & fina Ronjah :)
 
Kram på er!

Ännu en dag i köket!

Publicerat: 2012-12-29 Kl: 20:22:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det första jag gjorde på fm då jag kom till Ekelund var att dra på mig förklädet :) Till lunch gjorde jag en smarrig broccolli soppa med krispig bacon och ett ungnsbakat pumpabröd. "Kursarna" ville mer än gärna ha receptet!
 
Ut till stallet för att rida Rocco på lite teori mamma hade för deltagarna. Han var ganska fin men kändes lite matt, han gick ju ganska hårt igår också. Tror ja ska höja kraftfodret på honom nu. Han är inte lika "crazy" och explosiv för allt längre så man känner sig lite tryggare på hans rygg. Nu har jag t.ex inga problem att låta honom skritta fram på helt lång tygel - tänk vilken tid det tagit för honom att coola ner!
 
Fin Rocco!
 
Sedan lektion för Ebba på lilla Ronjah - duktigt ekipage :) Därefter var det Ranguns tur, igår var han sådär men brukar ju vara lite kärv efter några dagars vila. Idag var han grymt fin och vi fick verkligen till ett kanonpass! Måste bli mycket bättre på att hålla ett träningsschema så vi inte får "börja om" var och varanna vecka.
 
Så var det sen dags för matlagning igen! Förberedelse inför kvällens tre rätters där de serveras toast med kantarellstuvning, kycklingfilé som marinerats i sweet chilisås och klyftpotatis med morötter och en smarrig gräddsås även den med lite kantareller. Till dessert min uppskattade kladdiga kladdkaka med hallongrädde!
 
Nu ska jag ha lite kvalitets tid med sjuklingen på soffan :)
 
Kram på er!

Matlagning på schemat!

Publicerat: 2012-12-28 Kl: 22:44:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja man kan inte klaga på att man har ett enformigt jobb iaf!! Känns som det enda jag gjort de två senaste dagarna är att stå vid spisen :P Vi har haft en två dagars kurs för ungdomar med 11 deltagare till vilket jag lagat två luncher och en middag. (fixade faktiskt frukosten i morse också) hehe.. Då jag lagade lunchen idag förberedde jag även kvällens middag då mamma drog igång ett 3 dagars weekend kl.15 idag. Trerätters med klassisk Skagen Toast till förätt, min supergoda lasagne med grön topping och så en lite söt avslutning med vaniljpannacotta och hallon. Första gången jag gjorde pannacotta - enkelt det var! Hoppas det blev gott också :)
 
Lasagnen!
 
Mamma hade några minuter över att hjälpa mig lite då jag red Rocco - hon tyckte han gjort stora framsteg. Känns ju lite bra då det blir lite si och så med träningen när de är på semester och sedan har det varit några dagars julledigt..
Jag hade hoppats kunna åka till Segersta denna helg men då det kört ihop sig väl mycket hemma så fick jag skippa det :/ Tråkigt.. Hoppas hoppas att det går att få in iaf ett par dagar innan semestervila.
Pappa är riktigt dålig, troligtvis nån influensa och idag har han knappt gått ur sängen. Stackars Ross som hoppats på roligheter när husse väl är hemma igen. Buffy är iaf helnöjd då hon nu kan ligga och mysa i en varm säng istället för att gnälla om att det är kallt ute.
 
Nu har sambon min kroknat också.. Brännhet och ont överallt, batteriet var tydligen slut i vår febertermometer men han lär iaf ha över 39c' då han är bra mycket varmare än mig :S hoppas de kvicknar till så de kan vara lite sociala och roa sig på nyårsfirande.
 
Imorgon ska jag till Ekelund för att laga mat (igen), rida och så lektion för Ebba!
 
Funderar på att precis som tidigare år skriva en liten årsresumé - inte för att det har varit ett strålande år på Ekelund men det är alltid bra att gå tillbaks och reflektera över olika händelser.. Några särskilda önskemål kring detta??
 
Vore ju så kul att komma igång ordentligt med de små också - vet dock inte hur tiden ska räcka till allt?
 
Kram Madde

Bättre sent än aldrig..

Publicerat: 2012-12-27 Kl: 22:00:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken jul det blev.. Bara svishade förbi i all hast med allt därtill.. Bloggen har återigen hamnat långt ned på "att göra" listan som aldrig tar slut.
Har just gräddat en sockerkaka med kanel & Lime smak till helgens ridweekend och nu står lussekransen och blir vackert gyllenbrun i ugnen. Den jag gjorde i söndags ( första kransen i mitt liv) blev fruktansvärt god och sjukt stor! Hoppas på samma lycka vad gäller smak med denna. Jag gillar att kunna servera hembakt och det brukar uppskattas av kunderna. Det tar visserligen lite längre tid än att skära upp en färdigköpt och det är konstigt nog nästan billigare att köpa färdigt än att köpa alla ingredienser och göra själv..
 
Under julen har hästarna fått vila då vi även passar på att göra den årliga vaccinationen lagom till julstöket. Rangun fick idag gå ut en kortare sväng tillsammans med Fia & Mille, tyvärr har det varit plusgrader något dygn så det är isbana på vägarna och på stigar osv är det sjukt blött under snön :(
Tur man har ridhus för att få något vettigt gjort ute är ju stört omöjligt om man är rädd om sina hästar, den djupa snön och leran därunder är förädisk och en ledskada eller sträckning är inte kul att få. Pappa var uppe på ridhustaket för att få bort snön vid snörasskydden då de blir förstörda av den tunga snön som trycker ned dem. På Värmdö var det i dagarna ett ridhustak som rasade in, tur vi inte fått lika mycket snö som det kommit i stockholm.
 
På em var far iväg och skodde första hästen efter semestern och väl hemma såg han ut som ett överkört lik - pang så var han dundersjuk och har sovit hela kvällen.Typiskt - det passar inte så bra att han är sjuk just nu, visserligen gör der väl aldrig det men nu har han mycket att ta igen men skoningar efter två veckors frånvaro..
Radarparet Ross & pappsen :)
 
Hann med lilla Elton en tur idag också, märktes att han inte blivit riden så mycket de senaste veckorna. Å andra sidan är han ju inte så gammal så han behöver lite viloperioder till och från. Ska se till att hinna rida honom ordentlig nu innan jag åker på semester om dryga 3 veckor. Man skulle verkligen behöva en stalltome/hästskötare som kunde serva med hästar så man han rida alla varje dag. Jag tycker det är så märkligt att inga "hästtjejer" ser till att vara i stallet nu på jullovet, vi är alltid i behov av hjälp och hästar finns det ju i överflöd att kunna få rida osv på om man är intresserad.
 
Rocco blev det tyvärr ingen vidare värst ridning på, lite jogging i ridhuset bara. Han kändes dock fin så jag hoppas kunna rida på lite mer ordentligt imorgon och om jag har riktig tur kanske mamma kan kasta ett öga på oss. Idag var det för mycket i ridhuset för attvi skulle kunna hålla fokus på oss och det behövs verkligen om man ska kunna få ut ett bra pass med honom då han  är så känslig och lätt blir störd. Detta är jag också så medveten om så ofta är jag mer på helspänn än honom om det är livat samtidigt som vi ska rida. Det svåraste är när det smackas på hästarna omkring honom för han lyssnar så mycket på rösthjälperna och han kan ju inte riktigt skilja på om det är jag som smackar eller någon annan. Det är ju iaf nyttig träning för oss båda med lite liv och rörelse ikring även om det just idag kanske inte passade.
Poseidon (Tror Erika fotat)
Denna pålle har idag fått sitt första pass efter en tidig vintervila då Fia körde fast med honom och troligtvis var/är han i en växtperiod. Så han har bara gått 30min på skritten ca 5 dagar i veckan de senaste veckorna. Han såg fin ut idag och på Fia lät det som att det var stor skillnad så vi hoppas att lite vila gjort att hjärna och kropp har kommit ikapp!
 
Nu ska kransen ut och sedan är det sovdags!!
 
Kram Madde
 
 

Timmar kvar..

Publicerat: 2012-12-22 Kl: 12:30:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Till mor och far kör in på gårdsplanen :) Tittade i morse och då skulle de landa 14'05. Hundarna kommer att bli ÖVERLYCKLIGA! Även om de denna resa skött sig bra och framförallt ätit mycket bra.
 
Snöar gör det också så man lär väl få köra en sväng med traktorn på em misstänker jag, hade tänkt harva ridhuset också men får se om det verkligen hinns med. Dagens projekt är att städa huset, inte så kul för dem att komma hem två dagar innnan jul och så är det skitigt och stökigt. Jag har dock en bra bit kvar plus att jag nu ska ner till Apoteket en sväng för att hämta ut Arrobells medicin.
 
Varit dåligt med bloggande sista dagarna då jag kommit hem sent osv. Anders tycker dessutom att jag spenderar alltför mycket tid vid datorn. :/ Blir ju lätt att man fastnar och så går tiden..
 
Lite trist är det att inte ha såna här små söta busfrön i vinterhagarna.. Här är en inackordering och vår Bell's Melete en tidigare vinter.
 
Vi har ridit ut en hel del de här veckorna och det tror jag hästarna har uppskattat. Pulsa i snö är mycket bra styrketräning :) Tyvärr är det dock superblött under snön i hagar och vissa stigar så i år missar vi möjligheten att ut och galoppera över fälten. Marken blir förstörd under snön då den ej är frusen plus att det är lätt att hästen skadar sig om det är sumpmark under snön. Det gäller att veta hur marken såg ut INNAN snön la sig..
 
Kram Madde

saknade..

Publicerat: 2012-12-18 Kl: 13:46:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

måste ändå medge att jag saknar dem lite ;)

Vackra djur..

Publicerat: 2012-12-18 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En sån här bild talar för sig själv..
Skolhästen Jolita

Slutspurt..

Publicerat: 2012-12-17 Kl: 22:30:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Gaahh vilken lång dag.. O ändå har jag inte hunnit med allt :/ Elton red jag iaf ca 25min men varken Rocco eller Rangun fick jobba mer än på skritten. Rocco som är "knäpp" på bandet måste jag dessutom vakta så han gick ett 10min program nu på kvällen.
 
Imorse var vår gamle älskling Arrobell mkt halt så det blev en del tid som gick åt att pyssla med honom och prata med veterinärer, Tove är ju numera mamma ledig då hon snart ska ha barn och har stoor mage = inte något för att jobba med hästar. Så efter lite disskution med henne ringde jag Göran Ström som vi också litar bra på så han ska komma imorgon. De gissade båda på hovböld men jag är inte så säker på det ja.. Det är skumt.
 
Vi red iaf ut en kortis på 3åringarna, Thaleia har ju haft ett par veckors vila men de var förvånansvärt lugna och tillmida. Hera gjorde faktiskt något jag skulle kunna kalla för bocksprång också -  hennes galopp har ju förbättrats avsevärt så det gör nu att hon kan hitta på lite krumelurer utan att tappa balansen osv..
 
En gång i tiden var vi så små och goa.. Tiden rinner iväg minsann..
 
Det blev sen lunch och sedan intag av hästar osv innan lektioner, för min del mellan 16'30-19'00 och Fia 19'00-21'00. Medan Fia hade sina (mammas) två grupper fixade jag i stallarna med lite kvällsmockning, Arrobell fick en till rykt, Rocco på skritten, plastade Ranguns hov (innan mina lektioner) och nu raspade jag till och satte i två söm då den satt lite löst. Hopplösa hovar har han den hästen :/ Och såklart så fodrade jag alla hästar sitt kvällsmål.
 
Dags att stupa i säng.. Känns som långt kvar till mor och far är tillbaks även om vi nu är inne på sista veckan.
 
Kram Madde

Snöras och kylproblem..

Publicerat: 2012-12-16 Kl: 21:28:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då blev det töväder :/ Lite trist även om det är skönt att slippa den extrema kylan som varit den sista tiden. Speciellt skönt är det att funktionerna på traktorn fungerar mycket bättre när det inte är typ 15 minus ute. Dessvärre har vi problem med mammas och pappas kylskåp sedan i typ torsdags. Den är liksom varm :/
Nu finns ju Fias kyl men smått jobbigt att kuta mellan husen så vi har varorna ligger i påsar på golvet i ena hallen där det är ungefär samma temperatur som ute om inte elementet är på.
 
Denna vecka har iaf rusat på i snabb takt och vi har ändå fått en del gjort även man man inte hinner rida så mycket. I fredags lyckades jag även klämma in ett stockholmsbesök på kvällen då en bekant hade inflyttnings/födelsedags fest. Sjukt trevligt och extra kul är att jag inte kände en kotte på festen. Många nya trevliga bekantskaper - inga hästfolk dock ;P
 
Moi & "födelsedags/inflyttningsbarnet" Det var dresscode smoking och jag fick hastigt ändra mitt klädval och rota igenom systers tillhörigheter då min klänning hade trasig dragkedja :( Men fia hade en som passade bra som tur var!
 
Igår avklarades lite släktbesök på vägen hem till Ekelund och väl där i snöyran fick jag spendera dryga två timmar i traktorn med att ploga osv.. :) Mysig lördag! hehe.. Senare lagade vi mat och glodde på lite film tills klockan blev för mycket hos Fia & Andreas.
Idag tog jag en ordentlig sovmorgon, hundarna var inte jätteimpade :P hehe.. Långfrukost och sedan städade jag en del i huset innan jag gick ut för dagens stallsysslor. Kom ut i stallet 12 och fram till halv sex var det fullt ös - mocka åt fem hästar, lektion för Ebba, harva ridhus, ställa fram foder, rida två hästar och kort promenad samt utfodring av doggarna :) Så nu sitter jag hemma hemma (i e-tuna) och det har jag inte gjort sedan i tisdags när jag nu tänker efter. Dagarna går..
 
Såg nyss lite av "Jul med Ernst" eller var det hette och blev galet inspirerad av att julstöka! :) får se när man har tid med sånt.. troligtvis nästa helg.
 
Rocco har verkligen utvecklats sista veckorna, kul eftersom det inte känns som att jag hunnit rida så mycket och det jag velat varje dag. Och han börjar bli riktigt krallig och få tillbaks den hingstnacke han hade innan han kastrerades. Idag var han dock lite spooky då det rasade snö ifrån taket titt som tätt. Rangun var också lite spänd och tittig men i hans fall var det en pall i ena hörnet samt fläckar på sargen efter vatten som droppat ifrån taket.
Hade gärna ridit Elton idag men det hanns såklart inte med :/ blev sen hem ändå. Han har iaf fått ca 1,5v ledigt nu då han var en av dem som fick en släng av feber i förra veckan. Sedan har vi haft så mycket avbokningar såhär inpå jul så lektionshästarna har det ganska soft över lag.
Imorgon ska jag iaf se till att rida honom en kortare stund :) om det inte dyker upp nåtot oplanerat iof.. man kan ju aldrig vara säker på det..
 
Kram Madde
 
 
 

Fredag

Publicerat: 2012-12-14 Kl: 13:31:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir lite kort och snabbt här! Ska iväg på inflyttningsfest senare och nu ska vi ut till stallet och hinna med en häst till samt intag av hästarna :) J
Jag och Fia red ut en kort sväng o pulsade djupsnö med Rocco o Demeter i snöyran på morgonen, på vägen hem stötte vi på traktor som skövlade träd utmed åkern och inte visade minsta tanke på att lugna sig lite då Rocco sprang på bakbenen :S Trodde att han skulle landa och få en stolpe i magen också för första gången han reste sig var det precis vid grindhålet i hagen vi kom igenom.. Hade ju varit pricken över i med ytterligare en allvarligt skadad häst i stallet. (Den BÄSTA dessutom ;P )
 
Hade fått en fråga ang Kolibri som Sofia kanske kan svara bäst på men ja gör ett tappert försök:
Hon svullande upp i hasspetsen och det visade sig vid vet. kontroll att hon hade infektion/inflamation där och det hade samlats massa varig vätska där. Ilfart till Strömsholm där hon stod en vecka och de spolade leden osv, nu är hon hemma igen sedan typ 2-3 veckor men den är fortfarande ganska svullen :( Åkte även en sväng akut med henne igen förra veckan men det var nog ingen större fara då. Vi hoppas på att hon ska bli helt återställd :)
 
Nu ska vi ut en tur i det strålande fina vädret med två hästar. Ber till snögudarna att det inte kommer mer snö!
 
Trevlig helg på er allesammans!
 
Kram Madde
 

Grattis Mamma!

Publicerat: 2012-12-13 Kl: 06:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag fyller vår kära mor år!
Hoppas du får en underbar dag på er paradis ö Kho Jum :D
Såjär fint kan det vara vid solnedgången där..
Hittade en bild på när jag och Anders var i Thailand för första gången tillsammans och där fick träffa mor och far ett par dagar innan de åkte hem :)
 
Grattis MAMMA önskar två trötta döttrar!

Gott & blandat från då & nu..

Publicerat: 2012-12-12 Kl: 22:19:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vem kan denna bedårande sötnos vara??
 
 
Tänk vad fort de blir stora! Denna bild togs på hennes första dressyrtävling som fyraåring i september förra året.
Demeter såklart - f.-07 e: Arrobell - Troll 660
 
En annan mycket vacker Arrobell avkomma (dock inte vår)
 
Åhh vad jag älskar den här bilden!!!
Aphitrite & Leukothea på sitt första sommarbete (Leo som är mamma till Hera)
 
Vår lilla skolponny "Gordon" på lagtävling i div 3 här med Alva Åbrant för ett antal år sedan..
 
Hela laget samlat!
Fr.v Sofia Holmqvist & skolponnyn Samantha (som även jag tävlat t.om LB) Angelica Porsin på skolponnyn Nejlika, Olivia Eriksson på hennes egna Munsbro Benny & så Alva & Gordon
 
Världens bästa pappa! Här på tävling med mig och Rangun hos SRK
 
Kram Madde
 

Ja men lite mer snö - why not?!

Publicerat: 2012-12-12 Kl: 22:03:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh jag som sett fram emot att idag hinna med fler hästar men icke. Drygt 1,5h gick åt på fm till att ploga gården samt infarter osv till tre av våra grannar. Idag har jag och traktor varit sams iprincip hela tiden också :D
 
När det väl var färdigplogat var det bara att hugga tag i skottkärra och grep för att fixa färdigt i stallarna innan lunch. På lunchen han vi med lite "pappersnytta" med att skriva ut och plasta in bland annat nya foderkort till några boxar som saknade eller behövde nya, jag ringde även och beställde hem en leverans med strö till inackorderingarna. På em sedan efter att vi tagit in alla hästarna red jag först ett dressyrpass (eller nått) :/ På en sjukt nervig Rangun, han var iof lite småcrazy härom dagen men idag var det extremt - länge sedan han var så spänd och rädd för absolut ingeting. Till exempel hade det ju följt med lite snö in vid dörrarna och där var han så rädd så rädd. Stackars häst o gå omkring o va så hispig för allt hela tiden! Skulle vilja se honom i vilt tillstånd - han skulle väl gå och gömma sig på första bästa ställe. Haha
 
Min "Lilla nöt" tillsammans med Uranos som numera är skolhäst. Så denna bild är ganska gammal :)
 
Han tyvärr bara rida mkt kort på Rocco då jag var tvungen att hinna till Apoteket innan 18 då jag igårkväll råkade ut för nån form av nässelutslag/allerigisk reaktion på något så på Carinas ordination var det bara att pallra sig till apoteket och köpa lite piller :)
Så planen med att bland annat rida Hera sprack :/ Jag har en spekulant som vill komma och se/prova henne men det går ju inte om hon inte är fullt igång - vill ju visa henne i bästa skick och form. Imorgon har jag två privatlektioner men tror jag ska se till att rida henne på morgonen så är det gjort på en gång innan massa annat kommer emellan.
 
Kram Madde
 
 

Ett litet inlägg om fina vän!!!

Publicerat: 2012-12-11 Kl: 21:57:02 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

 
 
 
 
 
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att denna häst betyder så himla mycket för mig, och hoppas så otroligt mycket att hon kommer bli helt återställd och att vår otur kanske kan vända!
 
 

En lång dag avklarad..

Publicerat: 2012-12-10 Kl: 22:14:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Efter många timmar i stallet äe vi till slut inne.. Jag ramlade in strax efter nio och syrran en stund senare. Fia hade de två sista lektionerna och jag de två första.
Så efter att jag haft lektioner till 19 tänkte jag fixa  traktorn inför morgonadagen, sätta på klämmen och ta fram en ny höbal. Detta lilla projekt visade sig såklart ta längre tid än vad jag väntat mig (som vanligt) Tog väl iaf en halvtimme innan hydralslangarna satt på plats.. Grr.. slutade med att jag fick lossa på dem för att få ut trycket i slangarna.
Traktorn och jag är allt som oftast osams på de flesta punktern när pappa är borta. Beror väl mest på att det alltid slår till och blir svinkallt :/
Igår skulle jag harva då ridhusbotten började likna ett stampat jordgolv - visade sig att pappa ställt den stora harven ivägen för den som jag brukar använda. Visste inte hur man häktade på den stora plus att även om jag vetat så hade ju hela bakpartiet på traktorn lagt av i kylan och rörde sig inte en cm. Så jag gav upp och så fick syster och jag glatt kratta ridhuset istället.
Idag hade det såklart snöat massor och även om vi i år får grymt bra hjälp med plogning av vägen ner och parkeringen så är det en del kvar att skrapa av - mmm då ska skopan på minnsan och här fungerar som vanligt inte låset utan man får bråka och svära minst 20min samt hoppa ut och in ur traktorn minst 10ggr. Hursom helst så rätt som det var där när jag satt och röck i spakarna så skrällde det till och kroken baktill föll ner! Kanon då kopplar vi på harven och kör en sväng i ridhuset - efter att läst instruktioner på sms ifrån far så fick jag på eländet och drog fram den för att försöka sopa av de ca 50cm snö som täckte den. Vill inte ha in all snö i ridhusmanegen inte..
 
Det var mitt traktoräventyr det!
 
Har ridit ut en sväng på Rangun med Fia och Pommes. Rocco hade roat sig i hagen så han fick en lätt jogging på em i ridhuset. Har även fixat "semesterns" första tappsko som Hera bjöd på, ena bakskon hängde i endast en söm och satt inte på hoven över huvudtaget.. :/ märkligt att de inte faller av? Den var iaf hyfsat plan så lite riktning och sedan på med den i de gamla sömhålen :)
 
Kram Madde
 

Tidsinställt kör vi på!

Publicerat: 2012-12-10 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eftersom jag nu ändå sitter vid dum-burken kan jag ju passa på att förbereda ett inlägg (ifall tiden inte räcker till)
 
Nog för att det är mysigt med vinter och snö men i mitt fall slår sommaren högre.. Eller? Denna bild ser väl varm o gó ut?
 
Vår ständiga hopptränare Erik Berggren som kommer till oss varannan vecka var sista gången i förra veckan och planen är att nästa pass sker någon dag V.1 info kommer att finnas på hemsidan så fort det är bestämt! Efter det kommer han som vanligt fm varannan tisdag.
 
Millet är nu återställd efter sin troliga sträckning och Fia har joggat honom uppsuttet några dagar. Lycklig häst som är glad att få jobba igen! (På bilden är det dock jag som rider vid en hemmatävling)
 
Kram Madde

Tips!

Publicerat: 2012-12-09 Kl: 21:56:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad använder ni er av för produkter till er utrustning? Själv älskar jag denna:
Bästa lädertvålen ever! Lädret blir kanonfint och dessutom luktar den mycket gott :)
 
 

Tiden går

Publicerat: 2012-12-09 Kl: 21:34:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir ingen tid för bloggande här inte! :/ Mamma och pappa åkte på semester i fredags och sedan dess har det gått i ett totalt!
Fredag kväll skulle jag på Julbord med Anders jobb så jag hade ca 30min på mig att bli klar och ta mig dit när jag väl kom hem. Igår var jag ute i stallet på dagen/em och så var det samma visa igår då vi bokat julbord med våra vänner. Kom hem 1h innan vi skulle vara på plats (lite tid för mig)
 
Kom ut till stallet efter lunch idag och då visade det sig att kvällens instruktör inte var helt frisk och vi lyckades inte få tag i annan vikarie så jag tog första gruppen och Fia den andra. Det började dessutom tok-snöa! Blir spännande att se hur man tar sig fram imorgon. De jag hade var iaf duktiga och verkade mycket nöjda med sitt pass efter avslutad timme :)
 
Det har blivit lite si och så med ridningen av alla hästar i kaoset plus att det varit mkt kallt och vi dessutom haft lite sjuka hästar i stallet under veckan. Nu verkar det iaf som att det har släppt då ingen ny har insjuknat. Men vi ställde in/flyttade fram Julklappshoppningen vi skulle haft idag pga detta och så var det lite få anmälningar. Hoppas på att fler kan på trettondagen!
 
Fia & Mille vid höstens KM i hoppning.. Har inte så mycket bilder på den här datorn och orkar inte sätta i mitt superminne med alla bilder varje gång jag sitter vid datorn.
 
Igår red jag & Fia ut i kylan med fyra hästar - vilket de uppskattade. Först ut var Pommes & Rocco och sedan Demeter och Rangun :)
Nu är det lite mildare ute - typ -6c' kanske men i natt/imorse var det nog nästan uppe på -20c'.
 
Kram Madde

Snöfall

Publicerat: 2012-12-04 Kl: 20:35:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har det snöat en del och det ska visst komma betydligt mer enligt väderprognoserna.. Mysigt men det blir ju helt klart tyngre att jobba, leda hästar i snön och skottkärror osv..
 
Hoppträning för Erik Berggren hela fm i kylan och Elton var först ut. Även denna gång var övningen riktigt bra och rolig samt passade Elton som "handen i handsken".  Tror det var totalt 11 hinder, blandat med sockerbitshionder och högre räcken & två oxrar som stod i en lite klurig sväng. Gick bra igenom hela passet och framförallt sista rundan kändes kanon, ena oxern låg iaf på hela 1m (!) MODIGT MADDE! ;P hehe.. Lilla Elton flög så fint över :) Världens bästa Elton.
 
I andra gruppen tog jag ingen mindre än Rocco! Eftersom så många hästar är skadade så har syster inte så mycket att rida på så då tyckte jag hon kunde få ta Demeter och jag Rocco eftersom jag nu ändå hoppat honom ett par gånger och vara med på det vi kan.
Det började ju sådär kan vi säga -han ville inte trava över travbommarna, sprang/kastade sig åt sidan och när jag till slut fick honom över hoppade han genom bomserien :S Inte helt ok. Erik fick ta bort tre (av fyra) bommar så la vi sedan till en efter en tills han gick fint över alla. Mycket märkligt beteende då jag ju travade bommar senast i fredags, visserligen upphöjda cavalttis men tycker att det borde vara svårare än då de ligger på marken? Ibalnd skulle man bra gärna vilja veta hur de tänker..
Jag fick sedan travhoppa de övriga hinderna (utom oxrarna) på mkt låg höjd och tillslut slappande han av och gick riktigt bra. Välrastad blev han idag! Ska bli intressant att se hur han känns imorgon.
Snyggngen i grön outfit!
 
Kram Madde

Kyligt

Publicerat: 2012-12-03 Kl: 20:46:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Shit vad kallt det blev! -17c' typ hela dagen!!
 
Sjukt jobbig dag för övrigt.
Känns som man inte hinner med någonting heller :/ Rangun var iaf ganska fin det korta stund jag han rida. I lördags hade vi som sagt julavslutning på Ekelund där jag och Rangun fick starta "eventet" med Arrobells MsvB Kür vilket gick ganska bra och vi var så snyggt matchade. Tyvärr var syrrans kille som skulle fota/filma för seg så han fick bara nån bild MEN Ebbas mamma Carina filmade - trodde hon iaf :( Crap! Återigen (ebba gjorde likadant då jag debuterade LA med Elton) kom bara sista halten/hälsningen med..
Ska se om jag kan få bilden Andreas tog iaf.
Vi var så juligt röda och fina :)
Mkt gammal bild på mig och hjärtat :)
 
Kram Madde
RSS 2.0