Dressyr varje dag.............

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 23:31:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja idag har vi ju tränat jag o Madde -hann med en privatlektion innan vi åkte och kom hem precis när jag skulle ha mina nästa två elever.
Det går 6 timmar bara att åka och träna men vad gör man inte för att få chans att träna. Förut kom ju Liane hit men då hon nu ansvarar för knytkalaset i mellanSverige och ungdomarna i ngt annat projekt så har hon svårt att hinna att åka men det är bara att hoppas att det lugnar ner sig när tävlingssäsongen börjar ta slut.

Nu laddar vi inför lördagens andra omgång i div II som går här på ridskolan. Imorgon ska tävlingsplatsen iordningställas samt jag ska hjälpa tjejerna med programridning - Madde, Sofia, Amanda, Maria.
Därefter ska vi ladda med middag -kräftor och se Specialen från igår som jag spelade in med bla Totilas.
Imorgon bitti ska jag åka och hjälpa Helena som köpt Zephyros att byta stall hon har fått problem att transportera honom så nu ska hon stå på ett stall med ridhus.

God Natt
Ann

Liane träning..

Publicerat: 2010-09-30 Kl: 21:03:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj och god kväll allesammans :)

Dagen har mestadels spenderats i en bil känns det som.
Började morgonen med att rida Lady åt Åsa, hon var som vanligt fin och det märks att hon gör framsteg. Idag red jag henne på utebanan vilket vi båda gillade men det var så fuktigt och dimmigt i luften att vi vart alldeles blöta och fick vattendroppar på kläder och i hennes man o mina ögonfransar :P

Sen fixade jag vårt lilla stall och förberedde Arrobell och Rangun för träning och packade in allt i bil och transport. Jag började som vanligt att rida för Liane när vi kom fram och vi fick som vi brukar jobba mycket med galoppen. han har ju i grunden en bra galopp men när jag inte rider rätt så blir den inte helt taktmässig eller för långsam. Så jag fick rida på volten och verkligen hålla ställningen inåt samt förhålla på yttertygeln och sätta igång bakbenen med ytterskänkel, mycket på en gång men det är det som är det roliga och svåra med ridning - att sätta ihop alla kroppens funktioner för ett samspel med hästen.

Passet ledde till två riktiga AHA-upplevelser för min del först arbetet med galoppen där jag nu verkligen kände hur jag verkligen måste pressa både mig själv och hästen för att få den där lätta, mjuka och runda känslan i galoppen - vilket också ledde till klockrena superfina byten!!! Happy me!! han gjorde till och med byten hit och dit utan att jag ens hann med att bestämma över dem men det känns som att det gör inget alls.. NU FUNGERAR DET!
Den andra aha-upplevelsen fick jag främst i trav där Liane var noga med att påpeka vikten av att han inte får "välta" springa med innerbogen före i vändningarna, jag fick även där vara noga med att ställa igenom ordntligt och rida med innerskänkeln genom vändningen. Vilket ledde till att skolorna vart så mycket lättare och bättre.


Vilken svans!
Mamma lyckades faktiskt ta en del bilder även om de flesta vart suddiga, tror hon missar det där med att fokusera innan hon trycker av.Liane påpekade att jag inte får vika mig i sidan i slutan på medellinjen och här ser man verkligen vad hon menar :S Ajjabajja..

Mamma och Arrobell i en öppna

Liane går bredvid med långpisken för att peta på benen i arbetet med passage och piaff. Fina bellhästen

Mammas stövel och stjärnsporre..


Kortfilm i ifrån trav/ passage arbetet..
Tänk att gammelmannen är 19år :D

Sabina efterlyste en bild på "råttan" vår kära Buffy.. dröjer väl inte alltför länge innan hon ser ut så här i snön igen :P

En fråga var också angående våra underbara arbetskamrater ridskolehästarna - hur de tränas utanför sitt "vanliga arbete" och vad de har för tävlingsresultat.. Vilket var en ganska stor fråga och jag tänkte att det är ju ganska många hästar så planen jag har för att svara på detta blir att ta en eller ett par hästar åt gången och berätta om.

Men! med tanke på hur många det är som följer bloggen nu så borde det väl finnas fler med nyfikna frågor?? :P

Kram

Inspiration!!

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 20:51:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj alla härliga läsare!

Jag skulle vilja ha lite inspiration till mitt skrivande här i bloggen - jag tycker mestadels att det är kul och gillar att skriva och ge min åsikt och tanke om olika saker!

Så nu undrar jag vad NI vill se mer eller kanske mindre av i bloggen?? Vad som helst :)

Mer information om någon av våra hästar? Träning? Mer ingående fakta om något specifikt?
Något om mig eller resten av familjen? Bakgrund? Framtid?

Vad som helst som intresserar just er alltså :D Ser fram emot många nyfikna frågor/ ideer..


Ross
Pappas underbara vovve tog en tupplur i höet tidigare i sommras..

Tidig kväll.. för att vara onsdag

Publicerat: 2010-09-29 Kl: 20:39:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag vart det ingen lektion i Strängnäs för Tilda på Zeline så jag kunde åka hem direkt efter min barngrupp.

Rangun fick sig ett dressyrpass på utebanan på morgonen samt lite miljöträning då Jenny hade hängt sin jacka på staketet - vilket var livsfarligt! Men han skötte sig bra och bytena kändes mestadels bra, nu känner jag verkligen VAD det är som inte stämmer då det blir fel.

Sen kom det spännade besöket av den första potentiella tjejen som är intresserad av att jobba hos oss på Ekelund, jag var lite nervös och spänd innan eftersom det var jag själv som skulle träffa henne, visa runt och diskutera allt. Det gick dock mycket bra och hon känns som att hon skulle passa perfekt men jag har ju tre till inbokade som ska komma och titta så är alla fortfarande intresserade efter det så måste jag ta det svåra beslutet VEM :S
Livet känns iaf kanon just nu, vet inte om det är en kombination av det härliga vädret som varit under dagen samt att hästarna känns fina och att vi ska få extra hjälp i stallet.

Sen är det ju idag bara 2månader kvar tills ja och älsklingen sitter på flyget mot sol, mycket shopping och lata dagar i Bangkok!

Leukothea tömkörde jag, vilket var länge sen och kan säga att det gick sådär till en början men sen kom jag på lite hur jag skulle göra - var tvungen att springa lite snett bakom henne för att få henne riktigt fin i galoppen för på volt var det iprincip omöjligt att få henne att ens fatta galopp. Latmask! Sen vart hon fin dessvärre gillade inte mina benhinnor att springa runt efter en häst i ridhuset, de gör ganska ont nu.. Typiskt.

Mille red jag dressyr på i ridhuset och han kändes kalasfin, mycket övergångar och ganska mycket galopparbete som han tycker är lite jobbigt - men i stort så känns det bra inför lördagens tävling på hemmaplan. Ni kommer väl och hejjar på vårt div II lag??

Imorrn är det dags att åka till Liane igen = heldag borta. Det blir Rangun som får åka tillsammans med Arrobell som mamma ska rida.

Superliniment som jag masserar Milles högra bakknä med varje dag. Kaukos rekomendation då han kollade igenom honom förra veckan - ska linimenta i ca en vecka.

Kram

Video "Leo"

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 21:10:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerja vi filmade ju Leo i fredags för att lägga ut henne på annons.. Här kommer resultatet


Fina hästen

Förvänd galopp kan hon minsan! Hon hade lite fart "i baken" då det var ganska blåsigt ute :)

28/9 2009 - 28/9 2010 ett år har redan gått!!

Publicerat: 2010-09-28 Kl: 20:43:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja för ett år sedan så hade jag väl ganska nyss landat i Tyskland för mina 6 veckor hos Ruebens i Aachen.. Härlig tid som jag inte ångrar en sekund!


Ja och "Freddy" i Tyskland, 5åring efter Don Fredrico.

Samma häst, jag vet dock inte vad jag gör med min högra arm när bilden togs :S

Ja och Toon på Hallowenparty..

Jamie..

Jag var i Tyskland och jobbade hos Sabine Rueben och just då hade hon sina hästar på sin brors och föräldrars enorma anläggning. Jag var där i drygt 6 veckor och mitt jobb ahndlade om att sköta de nio hästar hon hade förbereda för träning, byta täcken, borsta, puttsa utrustning osv. Ingen stalltjänst förutom att jag sopade stallgången ett antal gånger om dagen.
Jag hade tre hästar som iprincip bara jag red: Daisy 5 årigt sto med härlig gång och självklart mycket egen vilja - ett sto! Jamie också 5år, valack med fin trav och  galopp dessvärre var skritten mycket dålig honom lärde jag mig väldigt mycket av att rida för han var inte lätt, satt jag inte djupt i sadlen så hade jag flugit av! Kommer aldrig att glömma Sabines gapande på mig så det ekade över hela anläggningen då jag red honom.
Liquitos en 4åring som bara varit riden i ca 2månader då jag började rida honom, mycket fin och mycket liten häst som jag även gjorde men enda avramling på under min tid därnere..

Lili Marlen 3
f.00
e. Lord Sinclair ue. Fontaniebleu
Helt gudomligt sto som jag vart mycket fäst vi under den vecka hon stod på försäljning i stallet, alldeles perfekt storlek till mig :)

Åter till nutid! Idag red jag ut på Leo på morgonen passade på att följa med två av våra inackorderingar Sofia och Barbro och det vart en härlig tur över stok och sten - mycket nyttigt för Leo att få lyfta på benen och imorrn tänkte jag tömköra henne det var läänge sen sist!
Sofia hoppade min Mille för Erik Berggren nu på kvällen och Rangun tömkörde jag efter lunch, han skötte sig mycket bra och eftersom han är gsnak spörädd så vart det end el träning med att gå med pisken på rumpan osv.. Vilket han gjorde riktigt bra!

Något jag inte skrivit om tidigare är att vi nu bestämt oss för att hitta en bra tjej som kan hjälpa oss i stallet med hästarna så vi hinner med allt som ska göras lite bättre, jag la ut en annons i lördagskväll och fick inom ett dygn uppemot tio (!) svar och därefter har det hört av sig ännu fler ambitiösa tjejer som är intresserade så jag har bokat in flera som ska komma på besök för att titta på vår anläggning under den närmsta veckan :)

Nu ska jag duscha och sen vara lite social med han som halvsover på soffan :P

Kram

Bilder ifrån DM

Publicerat: 2010-09-27 Kl: 21:30:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fia och Arrobell på framridningen


Ja och Rangun på framridningen

Innan start

Fina pållen..

Imorrn ska jag lägga upp videos ifrån våra ritter.


Bilder ifrån fredagens video och korttagning på Leukothea 5år e. Briar

Fin galopp

Trav.. som ni ser är hon ganska stoor :) Ja ser ut som en liten mygga!

Video kommer på henne också, vi ska nu lägga ut annons på henne.

Kram

Äppelskal :S

Publicerat: 2010-09-27 Kl: 21:21:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja jag blir ju så hungrig innan ens klockan blivit tio på förmiddagarna så nu när det finns så mycket äpplen brukar jag knappra i mig ett par om dagen imorse fick jag däremot en skalbit i halsen som suttit kvar och skavt hela dagen, tror dock att den lossant nu men det gör ont :(

Började morgonen med att städa ur transporten och bilen efter gårdagens tävling och sen red jag dressyr på Mille på utebanan, idag fick han gå på kandaret igen och han kändes fin. Nyttig miljöträning att rida på utebanan också då det händer mycket runtikring hela tiden.

Rangun fick gå ut en kort skrittsväng i skogen och sen gå 30min på Horsewalkern, medans Leo fick ett dressyrpass på utebanan och idag tyckte hon det var lite jobbigt då jag satte lite mer press på henne. Från och med idag får hon och hennes hagkompis Carezza sova nu sova inne.

Denna veckan har vi en praoelev ifrån Strängnäs som går i nian och hon rider hos oss på ridskolan sedan många år tillbaks.

Så NU kommer äntligen bilderna jag tog på ett nystädat Ekelund förra veckan!!


Utanför stora stallet..

Rabatten..

Utebanan

Utebanan

Baksidan, vårt lilla stall med plats för 5 hästar rakt fram

Utestallet, tror det är 16 boxplatser

Fia krattar spångången i stora stallet

Dörr till dynghögen ifrån stora stallet

Vårt lilla tävlingsstall, Fias Limit står till vänster och mina två längst in. Rangun till vänster och Mille rakt fram.

Samma stall, Arrobell står rakt fram och boxen bredvid är för närvarande tom. Förhoppningsvis ska vi hitta en yngre fin dressyrhäst som vill bo där, en so inte är lika hög som de andra "bigsize" hästarna vi har :P

Tagen ifrån det lilla stallet.. utestallet är utmed ridhuset

Det blommar ännu

Kram

Grattis alla bronsmedaljörer!

Publicerat: 2010-09-27 Kl: 21:21:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Ja i helgen så var det då DM. Tre treor blev det från MRK. I lördags så kom Elin Friberg på vår ridskoleponny Ronjah trea i DM för ridskoleryttare i dressyr. Därefter var det dags för Olivia Eriksson på sin ponny Murmaids Sisco som red dressyr C-ponny även där en tredje plats. Igår så var det då Sofia på min vackra Arro Bell som kom trea i senior DM dressyr.
Triss i bronsmedaljer!
Kul.
Vilka duktiga 19 åringar jag har :-) Sofia och Arro Bell. Fast Sofia fyller ju snart 20.......16 oktober.
Hästar fyller ju alltid 1 januari oavsett när de är födda.
Nu börjar jag komma igång så smått men äter fortfarande pencillin har ju hållt mig från ridningen  men idag har Jolita och Wega fått sig en "genomridning".
Imorgon är det gymnasiedax igen men sedan är det lugnt på den fronten de ska på 3 veckors praktik.
God natt.

Ett par timmar till på dygnet skulle inte vara helt fel..

Publicerat: 2010-09-26 Kl: 22:39:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har jag just ställt in Rangun och Fia har fixat med Arrobell efter söndagkvällens tävling i Nyköping MsvB:4 med DM för seniorer. Rangun var vääldigt fin på framridningen, trots det riktigt dåliga underlaget i det gamla ridhuset - det var stenhårt utmed sargen och i övrigt som att rida i en bergodalbana då underlaget gick upp och ned.. Han var fin i formen och hade en härlig framåtbjudning, väl inne på banan i deras nyare ridhus som även det hade mycket hårt underlag vart han stundtals lite spänd på vissa ställen. Han gillade inte deras sargdörrar :S I övrigt skötte han sig bra! Jag är nöjd med vår ritt dock kunde kanske poängen hamnat något högre med tanke på hur det såg ut för vissa andra ekipage. Hade en del missar som självklart drar ner, eftersom det var DM var det också tre domare och de var överlag mycket jämna på min ritt som slutade på 57,8% tror jag. Imorrn kommer alla bilder jag lovat nu i flera dagar.
Sofia och Arrobell lyckades rida ihop till ett DM brons och de vart även totalt fyra i klassen på drygt 64%.

Innan tävlingen hann jag även med att rida Lady åt Stella som även tittade på vilket kan vara bra då kan jag lättare visa och förklara allt.

Mille och Leo har haft en tvådagars helgvila, planen var att Mille skulle gått igår men på något vis så hinner man inte med allt tror jag ofta är lite av en tidsoptimist!

Nu är det sovdags.. Mycket att göra imorgon..

Kram

:(

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 19:36:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha det var ännu en lördag till ändå..

Helt sjukt trött :( vet inte vad jag ska hitta på.. Gick upp vid 8 och ut för att mocka och rida Rangun på utebanan, han var mycket fin och bytena börjar kännas mer och mer okomplicerade.. På utebanan är det samtidigt mer plats och jag tycker det på något vis är lättare ute.. Erika Torrång kom springande med sin kamera i högsta hugg så hon har nog fått till några fina bilder på oss i höstdiset :) Självklart glömde jag min egna kamera på Ekelund så ni får stå ut till på måndag med bilder eftersom imorrn sover jag väl kvar på Ekelund eftersom tävlingen är så sent.

Min loppis som jag sett fram emot för att bli av med lite saker gick minst sagt sådär :S vart av med en del grejjer iaf.. Får ta en ny loppis i samband med nån klubbtävling - troligtvis blir det KM helgen den andra helgen i nov. Hade efter loppisen lektion för Ebba på Gent som red med riktigt tryck i honom idag :) Vi jobbade mest med bakdelsvändningar som kan vara mycket svårt speciellt på en så känslig häst som Gent, vi avslutade passet med skolor i trav utmed långsidorna.

Innan vi åkte hem igen till Eskilstuna så "tog vi vägen över" Ikea för ovanlighetens skull där planen var att skaffa ett nytt köksbord då vi sålde vårat för ett par månader sen - tror ni det fanns på lagret?? Självklart INTE!! Helt otroligt :(
årets föl Melete hjälper husse att sko mamma Gaia - är hon inte galet söt i den där grimman?
Rangun med sina "öron" i skritten..
Mille skrittar fram innan ett dressyrpass..

Kram

Högsta betyg

Publicerat: 2010-09-25 Kl: 15:11:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Har ju glömt att berätta om resultatet från distriktets (Ridsportsförbundets) kontroll av anläggningen.

Det gick ju alldeles strålande - högsta betyg! Inga påpekningar/anmärkningar. Känns mkt bra för oss som driver anläggningen så är det otroligt viktigt att ha en kvalitetssäkrad anläggning.
Hoppas även att alla ni som tillbringar er tid här antingen som ridskoleelever eller inackordering tycker att det är värt att ha en anläggning som är välskött. Det krävs ju då från alla inblandade att man är rädd om anläggningen och håller ordning på sina egna saker och alltid är ett gott föredöme för andra.
Det handlar ju i grund och botten om säkerhet! Ordning och reda och regler som följs ger säkrare hästar och bättre miljö :-)
Det var även roligt att vi även kan söka en tilläggsskylt = utbildad personal. (Blev informerad om det i torsdag av Lollo som jobbar på kansliet). Så nu ska jag fylla i dessa papper så vi även kan stoltsera med den skylten på vår stallvägg!
Idag är Elin o Ida och tävlar DM för ridskoleryttare och jag är sjukt nyfiken på hur det har gått med Ronjah o Lindsey.
Tyvärr är inte Nyköpings Ridsällskap uppkopplat på eqiupe så man kan ej se resultaten vartefter de rider. Men förhoppningsvis är de väl snart hemma.
Ha en bra lördag!
Ann 

Gås

Publicerat: 2010-09-24 Kl: 19:58:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är vad jag väntar på att få till kvällsmat :P Mamma och pappa lagar..

Idag har det verkligen varit kalasfint höstväder!! Helt underbart :) Syrran har hoppat Mille och tror det gick bra hon sa det iaf.. Mamma hjälpte mig och Fia med ridningen på Rangun & Arrobell då Gunilla fick förhinder och inte kunde komma. Rangun kändes mjuk och fin och framförallt väldigt bra i formen.. Vi red fram på utebanan i det fina vädret plus att det är SÅ skönt att rida ute utan att det står hinder och annat skräp på banan..

Leo gjorde jag extra fin med knoppar och vita lindor för ett dressyrpass på utebanan där Anders fick assistera med kamera för att fota och filma.. Nu ska vi lägga ut henne på annons. Känns lite konstigt, när hon föddes och de första åren sa jag att det var min nya stjärna sen har åren gått och hon var med om olyckan i ån och har hunnit bli mamma. Nu känns hon däremot finare än någonsin och inte trodde jag för mindre än ett halvår sedan att hon skulle gå som hon gör idag.. Nu går hon även förvänd galopp utan några som helst problem - men det är en vass häst och idag var hon riktigt laddad på utebanan då det blåste lite i träden..
Jag tycker däremot bara det är bra om de är lite på tårna och har lite mer egen motor!! Lite bus får man räkna med när man rider unghäst!

Imorrn ska jag lägga upp alla fina bilder jag tagit de senaste dagarna också!!

Nu middag :)

Kram

Snyggt till tusen :)

Publicerat: 2010-09-23 Kl: 19:57:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är Ekelund verkligen s*itsnyggt! Idag städade vi ifrån tidig morgon ändå till klockan blev halv ett och tre kontrollanter kom ifrån Svenska Ridsportförbundet.

Det är krattat överallt, alla boxar är skurade och vattenkoppar o krubbor även de skurade.. Hagarna är mockade extra noga och allt är snyggt uppställt på rätt plats.. Nu räknar vi med att hålla den höga standard som vi städat upp och hela tiden strävar efter att förbättra, vilket kan vara svårt då det är många människor och hästar o omlopp på gården och vissa inte ser längre än vad näsan räcker.. Dvs inte håller ordning, gör rent efter sig och sin häst eller följer våra stallregler..
Allt känns verkligen så mycket lättare och roligarenär det är snyggt och rent runtomkring en!!!

Så  vi ser nu fram emot en snygg omgivning framöver!
Jag passade på att ta lite bilder på gården också men ja glömde såklart kameran där..

Rangun fick gå på skritten på morgonen i 30min och Mille fick gå 10min.. På em red jag och syster ut på Leo och Mille vilket de tyckte var härligt i solen.. När vi kom tillbaks var Rangun och Limit skvatt galna i hagen och jag fick gå i 15min med Rangun på ridbanan för att han flåsade så och hade hög puls.. Plus en sko som saknades så pappa vart sådär nöjd :S

Imorrn kommer Gunilla efter lunch en kort stund för att jag och Fia ska hinna rida igenom programmen inför söndagens tävling.. Vår klass börjar tydligen inte fören kl.17 så det lär bli en sen kväll..

Kram

Fina..

Publicerat: 2010-09-22 Kl: 21:59:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Herkules
f. 2006
+ 2010

Förra veckan lämnade vår fina fyraåring oss efter ett alldeles för kort liv.. Han var helt klart en mycket fin häst och nog den mest okomplicerade fyraåring jag ridit hitills. Alltid öronen framåt och härlig framåtbjudning..
Nu får han galoppera på friska hovar i Trapalanda..


Dessa två bilder är de sista som togs på Herkules

Det var den dagen det..

Publicerat: 2010-09-22 Kl: 21:27:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tidigare var onsdagar en av mina favoritdagar i veckan men eftersom jag nu först har lektion på Ekelund till 6 och sen lektion i Strängnäs mellan 7-8 så känns inte onsdagarna fullt lika sköna längre, mest på grund av den långa dagen för jag tycker det är kul med lektionerna speciellt Tilda.
Idag var däremot Tilda sjuk så det vart ingen träning för henne utan jag kunde istället åka hem lite tidigare än vanligt efter en fullspäckad dag med mycket städning osv inför morgondagens inspektion ifrån förbundet.
Riktigt snyggt är det iaf nu! mer kan självklart alltid göras men allt hinner man faktiskt inte med.

Efter som Rangun bara ska skrittas fick han starta dagen med ett 30min pass i skritten, vilket han gör strålande nu :) men han har fortfarande mössan på vilket jag insåg idag är mycket bra för jag var inne i vårt lilla stall och misstänker att han kanske ruskat lite kraftigb på huvudet eller liknande för det vart en väldans liv på bandet och när jag kom dit så hade han fått av den på ena örat :S Han är ju så extremt ljudkänslig så det känns som att luvan kommer att fortsätta vara på!

Mille fick lite massage med liniment på sitt högra bakknä och sen red jag ut en sväng på grusvägarna, by myself (!), och han skötte sig överlag mycket bra.. På hemvägen var han mycket trött efter allt galopparbete så då orkade han nog inte riktigt hitta orsaker att bli rädd eller inte vilja gå framåt. Duktiga Mille! Båda två var genomsvettiga då vi kom tillbaks, jag hade en alldeles för tjock jacka.

Jag hade lektion för gymnasieeleverna även idag och de var sugna på hoppning så det vart en studdsövning som jag fick förslag på av mina käre vän Christina i Skåne.. Trestudds på kort diagonal sen la jag in en 15m volt i trav över fyra bommar sen trestudds igen på kort diagonal.

Jag red Leo  på utebanan efter lunch och hon var SÅÅ fin! fattar inte hur syrran kan tycka hon är så hemsk för jag satt med ett leende på läpparna genom hela passet :D Allting börjar verkligen falla på plats..

Kram

Snart DM

Publicerat: 2010-09-22 Kl: 18:24:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

På lördag och söndag är det dags för DM i Nyköping på Bullersta. Första gången det är samlat DM. På lördag deltar följande ryttare från MRK:
Elin Friberg - Ronjah RidskoleDM både hopp o dressyr
Ida Friberg - Lindsey Ridskole DM både hopp o dressyr
Olivia Eriksson - Murmaids Sisko(säkert felstavat) DM dressyr C-ponny
Ev kommer de även delta med ett lag!
Håll tummarna för våra duktiga ryttare.
På söndag så rider:
Angelica Porsin-Wega Ridskole DM hopp
Sofia Holmqvist-Arro Bell-Senior DM dressyr
Madeleine Holmqvist- Rangun Senior DM dressyr
Josefin Eriksson- Saphir Senior DM dressyr
Jenny Andersson - Alcaprinz som rider LA:6
Ett lag anmält till lagDM: Angelica Porsin, Madde o Sofia Holmqvist.
Kul med så många starter från klubben.
Idag har jag tagit det lugnare men ska försöka att ha 2 lektioner, får göra en övning som inte behöver så mkt prat. Sofia har min första lektion ikväll.
Ann

Kallt i kväll

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 23:08:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja ännu en dag till ända. Försökte ju att ta det lugnt idag också.......Men svårt att vara inne inte min stil men kändes rätt ok på fm. Kauko var ju här och hade missförstått mig på antalet hästar som skulle gås igenom så han hade dessutm ganska bråttom. Ingen katastrof med någon häst och flera var ok.Arro Bell behöver skos med kilar som jag trodde Jocke blev inte så glad............
Tur att han finns. Madde var snäll och hade ridlektionen för gymnasiet. När alla hästarna var inne på em så var det dags för studiebesök!
Eftersom så många var borta idag så passade Amanda o Maria på att följa med.
Vi startade upp med ett besök på Arphus hos Per o Peter. Då Peter är hos Bayards och har träningar på tisdagar fick vi lov att åka dit och titta själva. Sofi ska ju dit på sin treveckors praktik från vecka 40 så det kändes som bra att komma dit denna veckan. Tror de andra tjejerna möjligtvis blev lite avundsjuka....men Sofi har verkligen riktigt önskat detta sedan hon började.
Vilken anläggning de har byggt upp! Jag har ju varit där förut men tjejerna blev "impade". Det började med att tekniska jag hade lite problem att få upp den elektriska grinden.
Det var alldeles lugnt och stilla då alla hästar fått sin em mat och personalen var ledig. Detta är en anläggning som ständigt hålls i bästa skick. Nyharvat i ridhuset, rent o prydligt överallt. För att inte tala om alla finesser. Inget lämnas åt slumpen - snacka om stil.

Ja därefter var det dax för nästa ställe Helmer men vi passerade Näsbyholm så vi stannade och tittade på deras ridhus och uteboxar men det var riktigt öde överallt.
Så raskt tillbaks i bilarna.
Helmer - ännu en fantastisk anläggning men på ett helt annat sätt och är ju också byggd i ett helt annat syfte. Deras ridhus är gigantiskt med stor cafeteria med skinnmöbler, övernattningsrum av riktigt hög standard, solarie, gym etc. För att inte snacka om själva ridytan mm.
Men bäst av allt var väl Rosie! Vilken service och bemötande hon visade oss verkligen allt. Dessutom blev det väl övertid för henne, då hon verkligen inte stressade på oss. Vi fick ju även hälsa på hästen från Arn filmen som dessutom var till salu det var flera av tjejerna som fotade honom.
De är ju berömda för alla sina lusitanos som de tagit in från Portugal. Fina hästar.
Till helgen är det stor Lusitanoshow där.

Nästa stopp blev Mc Donalds för lunchen var borta ur magen sedan länge. Kulinarisk måltid :-P

Nu var det dags för nästa stopp Strängnäs Ridskola. Där träffade vi på Andreas som hade lektion som okeyade att vi såg oss omkring i övrigt var det ganska tomt där, väldigt mörkt i ridhuset.

Eftersom det inte var mörkt ännu så ringde jag Agneta på Gesta gård så det blev ett stopp till. Där fick vi titta på många PRE hästar föl unghästar och hingstar. Hon visade oss glatt runt det var speciellt en häst som föll mig i smaken en mkt stor åring som hade skurit av sträcksenan. Den var tydligen helt återställd fantstiskt vad unga hästar kan läka bra. Det såg riktigt fin ut en fyra åring gillade jag starkt också. Snällt att vi fick komma på så kort varsel.
Kul att få se så många olika raser på en em-kväll.
Nu är det läggdags
Ann

Sent..

Publicerat: 2010-09-21 Kl: 22:22:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Fullt upp idag med Kauko, gymnasie och allt annat som ska göras varje dag..
Jag var inte med när han behaandlade mina små pållar men tydligen så var båda mycket fina, i jämnförelse med tidigare, Rangun fick nålar i korset och ska skrittas två dagar sen kan han ridas som vanligt igen. Kauko tyckte också att pathellan var mycket bättre nu tack vare hans "klackskor" bak. Mille var mycket fin men ska linimentas på höger bakknä varje dag i en vecka då han var lite gallig där.

Jag han också rida båda innan de behandlades :) Rangun dressyr i ridhuset och Mille konditionsträning på utebanan där det var sjö efter nattens regnande så jag kan säga att han var ganska skitig innan vi var klara, hoppade även över ett par små hinder ca 40-50cm varje gång jag bytte varv..

Maria G tog lite bilder när jag och syster red..
Vi skrittar fram.. De blå banden jag har på hans benlindor är extraspännen för att lindorna inte ska gå upp.. Använder dessa på de lindor som börjar få dålig kardborre vilket de får efter många tvättar..

Jag och Rangun travar fram


Sofia & Arrobell, hon ska få rida honom på DM nu på söndag.


Fina gamlingen..


Maria fotar Ranguns mule och näsborrar..


Sofia red Leo på em, jag fotade och tyckte att hon såg jättefin ut men syrran tycker att hon är pest att rida.. Jag försöker förklara för henne att hon måste jämnföra henne med hur hon var tidigare inte hur andra hästar är i samma ålder..

Nu är det iaf läggdags!

Tur att man har snälla tjejer

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 21:58:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag vaknade jag o var ännu sämre hur ont kan man ha i halsen ? Men nu känns det lite bättre. Det blev ju problem med vikarie. Carina E var sjuk och Jenny jobbade på cafet så Madde o Sofia hoppade in i kväll.
Så jag har hållt mig relativt lugn inne förutom en liten sejour ute idag. Anna T var ju här o chipade o ID kollade fölen.
Tyvärr fick ju 1,5 åringarna spel när fölen skulle hem så¨de hoppade ju över ellr igenom staketet och Thaleia landade på Sofia N bil skrapade upp mulen o båda framknäna.

Tydligen är min pålle helvild saknar väl matte. Imorgon kommer Kauko för att behandla ett helt gäng med hästar. Så kommer ju gymnasiet också.
Hoppas att jag mår bättre imorgon.
Ann

Bildbomb! Angelica Porsin

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 21:41:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Angelica Porsin fotade massor på tävlingarna på Helmer i lördags.. Har snott en del av dessa fina bilder av henne :)


Mille


Närbild på fina Mille..


Sofia & Limited Edition


Amanda & Swarovski


Mycket snygg bild på Maria & Lille Castor


Ute på grusvägar

Publicerat: 2010-09-20 Kl: 21:28:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har det varit utejobb för alla hästarna.. På fm efter att vi fixat stallet kom Anna som är ID-kontrolant för att chippmärka Melete och Sofia Näslunds föl. Thaleia har också varit ute på "bus" då hon och Hera fick för sig att ta sig ur hagen, Hera hade tydigen graciöst klivit över trådarna medans Thaleia trasslade in sig och gjorde nån form av kullerbyta på grusvägen och även på något vis sprang in i Sofias bil :S Ingen större skada skedd som tur är men hon skrapade upp mulen och framknäna..

Efter lunch red jag och syster ut "runt sjön" på Leo och Limit vilket gick bra, Leo var ganska trött när vi kom tillbaks. Sen tog vi in hästarna och så red vi samma sväng på Mille och Arrobell, planen jag hade var att rida Mille lite på ridbanan när vi kom tillkas också men han var helt genomsvettig och ganska trött i kroppen tror jag så det vart bara uteritt för honom.. Denna veckan har jag tänkt att han ska tränas mycket ute med galoppjobb och klättra lite backar så han bygger upp lite mer styrka och framförallt kondition..

Foto: Angelica Porsin
Jag och Millet på framrdiningen i lördags..

Rangun räknade jag med att inte rida idag eftersom hans skor satt på trekvart och pappa hade ingen lagningsmassa till hans trasiga hovar.. han hittade däremot lite plast så han fixade båda bakhovarna idag.. Mamma var så pass sjuk idag att jag och syster fick ta hennes kvällslektioner så jag tog den första mellan 18'00-19'00 och de ville rida ut så då fick kunde jag ju ridaq Rangun idag ändå :D Kalas!!
Var en mamma till en av tjejerna i gruppen som frågade om jag inte hade någon egen grupp för hennes dotter ville gärna rida för mig, men jag har ju bara en 30'30grupp. Har däremot funderat lite på att det vore kul att ha en grupp till med bland annat Ebba som rider privatlektioner för mig.. Jag skulle i sådana fall vilja ha en lite mindre grupp med max 5 elever kanske..

Imorrn kommer Kauko på fm och ska titta på flera hästar i stallet både våra och inackorderingar.. Får se vad han säger om Rangun, jag tycker det känns viktigast att han blir behandlad ordentligt och skulle det då betyda att det inte blir ngt DM på söndag så gör det absolut ingenting. Det är viktigt att han är ok i alla muskler och leder om vi ska kunna fortsätta att utvecklas med bland annat högerbytena vi har traglat såå länge..

Imorrn ska jag även ha 2 privatlektioner som vanligt, Nils-Arne vid lunch och så Stella på em..

Kram

Duktiga ponnytjejer!

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 20:37:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,

Ja tre tjejer från klubben var och red i Nyby-Torshälla. Elin Friberg på vår ridskoleponny Ronjah (Elins debut i LA), Erika Torrång på Shazli båda min elever och så Freja Bergström på sin ponny Shadow som tog hela två placeringar. Vinst i LB o trea i LA. Men tjejer varför var ni inte lite på i somras...... när jag kollade in resultaten från lagtävlingen så hade ni vunnit om MRK anmält ett lag. Typiskt!
Ja ja duktiga är ni i alla fall :-).
Klass 2D DRESSYR LÄTT B:1 2006

Plac.RyttareHästPoängProcent
* 1 FREJA BERGSTRÖM, Mariefreds RK SHADOW 198 ( 68.28%)
* 2 JULIA ÅSTRÖM, Trosa RS CHEZZ II 194 ( 66.90%)
* 3 PAULINA ANDERSSON, Eskilstunaortens RF HAGBARD 192 ( 66.21%)
* 3 JOHANNA JUHLIN, Hamre RK MUNSBORO SAVANNAH 192 ( 66.21%)
* 3 DENISE MARKLUND, Nyby-Torshälla RK CARUSO 192 ( 66.21%)
6 MADELENE SONESSON, Trosa RS Macho 189 ( 65.17%)
6 JESSIE JOHANSSON, Gripens RF MYSTERY 29 189 ( 65.17%)
8 ELIN FRIBERG, Mariefreds RK RONJAH 185 ( 63.79%)
9 ISABELLE LILLEVARS, Nyby-Torshälla RK FALEXANDER 182 ( 62.76%)
10 ERIKA TORRÅNG, Mariefreds RK SHAZLI 180 ( 62.07%)
11 ELIN LINDGREN, Surahammars RF SCALDIA´S FLEUR 174 ( 60.00%)
12 JOSEFINE FÄLTING, Smedstorps RS BRANDO 170 ( 58.62%)
13 EBBA AKAR, Nyby-Torshälla RK VIRDARNAS POLYESTER 169 ( 58.28%)
14 IDA DAGSON, Nyby-Torshälla RK PHAFFNER 163 ( 56.21%)
Klass 1D DRESSYR LÄTT A:1 2007

Plac.RyttareHästPoängProcent
* 1 PAULINA ANDERSSON, Eskilstunaortens RF HAGBARD 250 ( 65.79%)
* 2 JULIA ÅSTRÖM, Trosa RS CHEZZ II 243 ( 63.95%)
* 3 FREJA BERGSTRÖM, Mariefreds RK SHADOW 234 ( 61.58%)
* 4 DENISE MARKLUND, Nyby-Torshälla RK CARUSO 224 ( 58.95%)
5 CECILIA STERNER, Strömsholms RSF BALUNS 222 ( 58.42%)
5 ERIKA TORRÅNG, Mariefreds RK SHAZLI 222 ( 58.42%)
7 ELIN FRIBERG, Mariefreds RK RONJAH 220 ( 57.89%)
8 MADELENE SONESSON, Trosa RS Macho 215 ( 56.58%)
9 MALIN KARLSSON, Smedstorps RS SIGGE 208 ( 54.74%)
10 AMELIE GARSTAD, Katrineholms RF QUEENS SUPREMIE 201 ( 52.89%)
11 EBBA AKAR, Nyby-Torshälla RK VIRDARNAS POLYESTER 187 ( 49.21%)
12 ISABELLE LILLEVARS, Nyby-Torshälla RK FALEXANDER 180 ( 47.37%)
13 JOSEFINE FÄLTING, Smedstorps RS BRANDO 176 ( 46.32%)
14 LINDA KARLSSON, Smedstorps RS AMARONE 169 ( 44.47%)
15 SOFIA PALMBERG, Mellösa RK TAMARA RP 1304 Ute
Klass 11 DRESSYR LÄTT A:1 2007

Plac. Lag/RyttareHästPng
 
1.   Eskilstunaortens RF   669.00 ( 58.68 % )
  1 Cornelia T Pettersson Thommy 218.00 ( 57.37 % )
  5 Ellinor Andersson Melanie Meisel 126.00 ( 33.16 % )
  6 Agnes Dahlberg Fantomen 201.00 ( 52.89 % )
  14 Paulina Andersson Hagbard 250.00 ( 65.79 % )
 
2.   Trosa Ridsällskap   665.00 ( 58.33 % )
  2 Nora Hansén Flandernshof´s Heart Que 188.00 ( 49.47 % )
  4 Cecilia Öberg Ekhagens Sir Ivanhoe 207.00 ( 54.47 % )
  10 Madelene Sonesson Macho 215.00 ( 56.58 % )
  13 Julia Åström Chezz Ii 243.00 ( 63.95 % )
 
3.   Nyby Torshälla Rk   591.00 ( 51.84 % )
  3 Sofia Rintanen Princess Leia 164.00 ( 43.16 % )
  9 Ebba Akar Virdarnas Polyester 187.00 ( 49.21 % )
  12 Isabelle Lillevars Falexander 180.00 ( 47.37 % )
  15 Denise Marklund Caruso 224.00 ( 58.95 % )
 
4.   Smedstorp Ryttarsällskap   553.00 ( 48.51 % )
  7 Linda Karlsson Amarone 169.00 ( 44.47 % )
  8 Josefine Fälting Brando 176.00 ( 46.32 % )
  11 Malin Karlsson Sigge 208.00 ( 54.74 % )
Det var ju inte några höga procent som domaren dela ut. Har ej kollat vem som dömde eller träffat tjejerna så att jag vet om de var nöjda men det får vi hoppas att de var.
Ann

Madde & Mille LA:3 Gripen

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 13:53:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Mitt och Milles protokoll..

Sofia & Limit LA:3 Gripen

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 13:51:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bilder Gripen

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 12:06:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Amanda och Swarovski på ärevarvet i LB:3an
Mille innan start..
Fina hästen
Fia och Limit efter avslutad ritt..

Håller på och laddar in videos på mig och Fia ifrån våra starter som kommer senare!

Val

Publicerat: 2010-09-19 Kl: 11:57:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Ja idag har jag nu röstat för första gången i mitt liv :P Så nu vet man hur det går till..

Syster har just knatat iväg mot tåget hem till Mariefred, jag lyckades få med henne hem igår på en trevlig liten festkväll som slutade på tok för sent :S
Bjöd mamma och pappa på lunch eller middag idag så vi har varit och handlat massa mat - så nu får vi hoppas att de kommer..

Vart ju inget inlägg ifrån mig varken igår eller i fredags.. I fredags så hade jag iaf lektion för Åsa på morgonen och sen fick Mille gå ett lätt dressyrpass, med kandaret. Rangun fick ut i skogen o lufta sig :) Leo red jag också dressyr på och hon var jättefin.
På eftermiddagen sen så hade jag lektion för Ebba på Karaat och jag lyckades faktiskt få henne att hoppa några gånger på ett liten kryss och sen ett räcke, största derssyrnörden ever hon frågade om jag skämtade med henne när jag sa att hon skulle korta stigläderna för att avsluta med några språng! De höll ju på och byggde fram hinder till kvällens klubbhoppning så det passade ju perfekt - jag ska nog kunna få henne att ställa upp i KM i både hoppning och dressyr i november!

Gårdagen gick som ni säkert sett mamma skrivit mycket bra och det kändes ju liitte surt att det var så ynka få poäng som skilde lagen åt, det är då man börjar tänka - om jag gjort så där istället osv om jag inte missat den grejjen.. Känns iaf väldigt bra inför nästa omgång om två veckor då det nu också känns som att jag kan någotsånär lita på Milleponken, då ska jag försöka rida fram ngt kortare ändå så han har lite mer power inne på banan.

Rangun red jag dressyr på i ridhuset igår morse innan vi for till tävlingen, valde att rida på tränset även om jag inte är så jätteförtjust i att rida honom på det så anser jag att man behöver lite omväxling då och då.

kram

Nästa omgång .......

Publicerat: 2010-09-18 Kl: 20:22:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja som ni såg så var det ju inte så tokiga poäng och små marginaler. Amanda gjorde en bra ritt de har ju ej ridit många LA - 2 tror jag. Likaså Maria som var bäst i laget i dag och precis utanför placering ind. Det var nog deras tredje LA. Sofia som nu har lyckats lotsa sin 5 åring två ggr bra i LA. Han fick bla 8 på sina gångarter idag.
Madde som red Millet hade tyvärr för många missar som kostade stort. Men med tanke på att det var nog deras tredje start totalt och han är stor o fortfarande svag efter vilan då vi fick ta bort en stor broskbit vid höger höftknöl så såg han fin ut och det kommer nog bli super så småningom.
2 oktober är det dags nästa gång.
Nu håller vi tummarna för ponnyryttarna imorgon. Elin o Ronjah, Erika o Silver, Freja o Shadow ska tävla dressyr.
Ann

Stolt lagledare!

Publicerat: 2010-09-18 Kl: 20:15:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har vi nu ridit första omgången av div II. Tyvärr var inte marginalerna på vår sida i laget men en tredje plats är väl inte fy skam. Det började ju strålande med att Amanda o Swarovski vann förklassen med 69 % mkt bra jobbat.
Resultat LB:3
Plats   Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare C  
1 08:07 Amanda VesterinenMariefreds RK SwarovskiBalzflug - ZeolietJ. Schelling 69.3941 69.3941
2 08:56 Emma EjebladSmedstorps RS King CarexSolos Carex - PontusLena Malmström 66.0612 66.0612
3 08:35 Marjo LänkinenEskilstunaorten CuriosaGigolo (SWB) - HerkulesMaria Åsberg och Lars Appel 64.2423 64.2423
Ej placerade
4 08:14 Annah NorqvistGripens RF LuzernRobin Z - EminentAnnica Malmquist 63.6364 63.6364
5 08:28 Maria GranbergMariefreds RK Lille CastorErbstein - Micko TillyLotta Dahle 62.7275 62.7275
6 09:10 Carolina MörkGripens RF CatmandhuBugatti Hilltop - CallaghanMagnus Byström/ Stall Anneberg 62.4246 62.4246
7 08:00 Carolina MörkGripens RF DavidoffQuintus - LucianoVerhaegen Eduardus 61.2127 61.2127
8 09:03 Linda KarlssonSmedstorps RS MangoMartini - StanfordPerAnders Olsson 57.2738 57.2738
9 08:21 Emma StenforsGripens RF SangriaSilvano - BernsteinSusanne Stenfors 56.6679 56.6679
10 08:42 Johanna GustafssonSmedstorps RS J'améSilvano 56.36410 56.36410
10 08:49 Åsa GlennhammarGripens RF Quite ContentQuite EasyImp. Danmark 56.36410 56.36410
Resultat lagklassen
  Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare  
Eskilstunaorten   194.839
  Angela HallbergEskilstunaorten Virtuos (SWB)Wetano - BeskSusanne Östin 59.032
  Liza LindEskilstunaorten
Facebook
LotusTrofe - MadrigalIren Karlsson 65.484
  Sanna NilssonEskilstunaorten Perazzi DSPrince Thatch xx - DonnerhallAnja Thuemmler 66.452
  Jeanette BengtssonEskilstunaorten LeaLevantos II - LangosLars Holmén 62.903
Gripens RF   188.387
  Åsa GlennhammarGripens RF Quite ContentQuite EasyImp. Danmark 63.871
  Carolina MörkGripens RF CatmandhuBugatti Hilltop - CallaghanMagnus Byström/ Stall Anneberg 64.516
  Frida HindemoGripens RF Söndermarkens FriggaMichellino - World Record xxJens Hansen 60.000
Mariefreds RK   187.742
  Maria GranbergMariefreds RK Lille CastorErbstein - Micko TillyLotta Dahle 63.871
  Madeleine HolmqvistMariefreds RK MilletBriar (SWB) - KönigsrufLena och Veine Andersson 56.774
  Sofia HolmqvistMariefreds RK Limited EditionLondonderry - Graf SponeckKlaus Steffens 63.226
  Amanda VesterinenMariefreds RK SwarovskiBalzflug - ZeolietJ. Schelling 60.645
Gripens RF   187.096
  Annah NorqvistGripens RF LuzernRobin Z - EminentAnnica Malmquist 64.516
  Bitte AtteforsGripens RF QuentinQuite Easy - AmiralMaria Pehrsson 59.032
  Nina svenssonGripens RF BimboChirac - DaktylEleonor Malmgren 63.548
Smedstorps RS   177.420
  Åsa BlomSmedstorps RS Scilla  56.452
  Emma EjebladSmedstorps RS King CarexSolos Carex - PontusLena Malmström 61.613
  Johanna GustafssonSmedstorps RS J'améSilvano 53.226
  Linda KarlssonSmedstorps RS MangoMartini - StanfordPerAnders Olsson 59.355


  Resultat LA:3 INDIVIDUELLT
Plats   Tid Ryttare Ridklubb Häst Härstamning Uppfödare C  
1 12:35 Carolina MörkGripens RF CinoekLambada Van Berkenbroeck - RitmeisterSandra Vranken 68.3871 68.3871
2 12:14 Sanna NilssonEskilstunaorten Perazzi DSPrince Thatch xx - DonnerhallAnja Thuemmler 66.4522 66.4522
3 10:56 Liza LindEskilstunaorten
Facebook
LotusTrofe - MadrigalIren Karlsson 65.4843 65.4843
4 10:07 Annah NorqvistGripens RF LuzernRobin Z - EminentAnnica Malmquist 64.5164 64.5164
4 10:49 Carolina MörkGripens RF CatmandhuBugatti Hilltop - CallaghanMagnus Byström/ Stall Anneberg 64.5164 64.5164
Ej placerade
6 10:28 Maria GranbergMariefreds RK Lille CastorErbstein - Micko TillyLotta Dahle 63.8716 63.8716
6 11:39 Åsa GlennhammarGripens RF Quite ContentQuite EasyImp. Danmark 63.8716 63.8716
8 12:00 Nina svenssonGripens RF BimboChirac - DaktylEleonor Malmgren 63.5488 63.5488
9 11:53 Sofia HolmqvistMariefreds RK Limited EditionLondonderry - Graf SponeckKlaus Steffens 63.2269 63.2269
10 11:46 Jeanette BengtssonEskilstunaorten LeaLevantos II - LangosLars Holmén 62.90310 62.90310
11 12:07 Emma EjebladSmedstorps RS King CarexSolos Carex - PontusLena Malmström 61.61311 61.61311
12 10:00 Amanda VesterinenMariefreds RK SwarovskiBalzflug - ZeolietJ. Schelling 60.64512 60.64512
13 11:10 Frida HindemoGripens RF Söndermarkens FriggaMichellino - World Record xxJens Hansen 60.00013 60.00013
14 11:32 Linda KarlssonSmedstorps RS MangoMartini - StanfordPerAnders Olsson 59.35514 59.35514
15 10:21 Angela HallbergEskilstunaorten Virtuos (SWB)Wetano - BeskSusanne Östin 59.03215 59.03215
15 10:35 Bitte AtteforsGripens RF QuentinQuite Easy - AmiralMaria Pehrsson 59.03215 59.03215
17 12:21 Marjo LänkinenEskilstunaorten CuriosaGigolo (SWB) - HerkulesMaria Åsberg och Lars Appel 57.41917 57.41917
18 11:03 Madeleine HolmqvistMariefreds RK MilletBriar (SWB) - KönigsrufLena och Veine Andersson 56.77418 56.77418
19 10:14 Åsa BlomSmedstorps RS Scilla  56.45219 56.45219
20 10:42 Johanna GustafssonSmedstorps RS J'améSilvano 53.22620 53.22620

 

Läskigt på Tv läggdags

Publicerat: 2010-09-17 Kl: 23:28:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja i kväll ha det då varit klubbtävling totalt ca 25 starter de flesta stod i stallet men några åkte transport hit.
Det var först en clear round där vi startade på 50 cm och gick upp till 80. Därefter var det en LD o en LC.
På ponny LD vann Ida friberg på Lindsey. Häst LD vann Angelica Porsin på Wega och Antonia Heaffner på Klorin kom tvåa. I LC vann Isabell Carlström på Novio.
Grattis!
Imorgon hoppar jag över tävling då jag fortfarande dras med hosta lite feber emellanåt och ont i halsen, men jag är ju schaufför och lagledare.
Håll tummarna för morgondagen,
Ann

Inget föl men mkt svamp

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 23:13:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja till slut kom då veterinären som skulle vaccinera Melete o Alcaprinz. Jag har verkligen varit orolig då hon ju inte varit stelkrampsvaccinerad. Man ska ju ej göra det förrän 4 mån ålder. Jag tog ledigt ett par tim och plockade svamp med kära grannen Inger vi hade även Ross med. Tyvärr hade Sofia med sig Buffy till Strängnäs när hon skulle jobba med bokföringen så hon fick då inte följa med.
Veterinären skulle ju förhoppningsvis komma igår men så blev det idag och till slut så kom han vid 20 tiden. Då passade vi även på att dräkrighetsundersöka Gaia och hon var då tom (ej dräktig). Jag blev inte jätteledsen men nu måste jag hitta på ngt. Antingen så ska hon säljas eller ev lånas ut. Men först får vi lov att sätta igång henne här när de stallas in. Vi har dock mkt bete så imorgon får de gå ut igen ihop med Walza + föl, Hera, Thaleia.
Ja nu är det sluttampen på valdebatten. Mycket spännande till och med Jocke tycker att det är helt ok att inte titta på pang-pang filmer det går vilt till i debatten.

Jag är nu helt klar över hur jag ska rösta.......
Känns skönt.

Lilltösen..

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 19:48:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde ju berätta om fina Melete.. Hon har ju åkte på en hovböld i vänsterbakhov :S
Jag hjälpte pappa när han skulle tvätta rent det idag och då hade tösen såklart just lagt sig ner i halmen för att sova och verkade inte ha några planer på att resa sig när vi kom. Så pappa tog bort det gamla bandaget och skar lite till i hoven medans hon låg där på sidan och mös i halmen, när han sen sprutade in vätesuproxid (kan vara fel stavat:P) så reste hon sig däremot och stod sen med sin lilla hov uppdragen så högt hon kunde under magen för det gjorde ju såklart ont med syra i hoven :S sen stod hon så snällt igen så han kunde spola rent med virkonlösning och sen sätta på nytt bandage..
Ska komma ihåg kameran imorn så jag kan ta lite nya bilder på henne :)

Här kommer en gammal
I början på sommaren då hon fortfarande hade tidningsbandage på sina skeva små ben..

Hu för sprutor!

Publicerat: 2010-09-16 Kl: 19:39:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ni som känner mig lite bättre vet att jag varit hysteriskt spruträdd, jag har dock kommit till sans något och nu går det bra. Jag och Anders var nu på kvällen och tog den första av tre Twinrixsprutor inför vår Thailanndsresa i nov/dec. Jag känner mig riktigt stolt över mig själv att jag sitter så tyst och snällt, det var värre när jag var yngre :S Sköterskan fick dock påminna mig om att det var bra om jag andades och slapnade av i armen! Inte helt gratis heller 520kr för en liten spruta som man plågsamt ska behöva utsätta sig för.

Började morgonen med att rida Lady, Åsa tittade självklart på, och hon gick strålande bra. Idag fokuserade jag på mycket trav-galopp-trav övergångar och sedan även skritt-galopp-skritt, avslutade passet med att visa hennes fina förvända galopp och sen lite travlängningar - ruskigt fin pålle!

Jag red först Rangun för Gunilla, han var i uppvärmningen mycket stark men sen vart det bättre och helt plötsligt så bara "släppte han bettet" - detta har hänt ett par gånger tidigare och då på framridningen på tävling det har då varat ganska kort ett par varv eller så. Idag höll det däremot i lite längre och sen fick jag syn på att hans tunga kom ut ett par gånger, och han har alltid väldigt fin och stängd mun. Eftersom jag inte kan kolla munnen på honom ifrån ryggen (han får lite panikångest när man böjer sig framåt) så hoppade jag av och då hade han lagt tungan till rätta igen men den var svagt blå/lila så troligtvis hade han lyckats peta in den emellan betten. Stackars fin hästen! Resten av passet sprang han på så fint så och faktiskt så lyckades vi med 5 byten i var 3:e på diagonalen :D


Sen dags för Mille och han gick kanonbra, kände mig ändå inte helt tillfredställd med hans resultat när vi var klara men tror det kan bero på att jag verkligen inte hade trott att han skulle gå så bra utan att inget skulle fungera. Han var däremot mkt fin och jag kände att jag verkligen kom ner och kunde RIDA! Vi avslutade med att rida igenom helgens LA:3 vilket han också gjorde med bravur.. Riktigt förvånad över hur fina uppridningar och halter vi lyckades åstadkomma tillsammans också :)
Nästa stjärna mån tro?!

Leo hanns tyvär inte med idag, fattar verkligen inte vart all tid tar vägen :( men imorn så blir det jobba av igen för den damen!

Kram

Höst i luften

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 23:00:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Då är två gymnasiedagar över igen. Undrar när alla ska vara friska. Det är ju intensiva dagar så är man sjuk en vecka så missar man en hel del.
Det vi arbetar med nu är unghästens utbildning. Kul ämne och högaktuellt då vi snart kommer att fortsätta utbildningen av Demeter och Poseidon. Roligt med en 3,5 åring och en 2,5 åring.
Hoppas Madde tar några kort här framöver våra 1,5 åringar är så fina..............Härligt med så fina unghästar.

Imorgon är det programridning på programmet - Gunilla kommer. På em ska jag ta en stund ledigt och plocka svamp. Det är nog den enda fritidssysselsättning jag har men så underbart. Älskar skogen!
På fredag så är det klubbhoppning - första tävlingen för säsongen.
På lördag måste jag skaffa ersättare Carina L har mina två första grupper (är ju en del av hennes gamla elever som hon saknar) min sista grupp har jag däremot senarelagt till 15 då jag är lagledare för div II laget som rider första omgången på Gripen.
Nu rider vi järnet! Själv ska jag starta Uranos en klass när jag ändå ska dit så han är startad om någon blir skadad. Ska bli kul.
Idag har jag ridit intervallträning på Arro Bell. Bra för att träna upp styrka och kondis. Mkt bättre att rida intervaller än att galopppera långa sträckor.
När klassen åkt hem red jag en stund på Jolita och när det var dags för kvällslektionerna så ville min första grupp rida ut. Vilket jag nappade på så fick det bli Nisse. Härligt att rida starx innan solen går ner, men jag skulle inte vilja rida där i mörker oj vad mkt grisar-vildsvin det är på Histaskogen......de har värsta gyttjehålet i skogen.
Ann

Kyligt värre!

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 21:34:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy sjutton vad kallt det börjar bli! Har varit hos Tilda och haft lektion för henne på Zeline och insåg ganska snart att jag hade för lite kläder på mig.. Stod i duschen ganska länge och inte ens det hjälpte för att bli varm :S Det gick iaf bra för Tilda de gör framsteg hela tiden, idag hade jag med mig en halsförlängare sk. "gummisnodd" för att se om det kunde hjälpa dem en bit på vägen. Något som är viktigt när man ska sätta på en hjälptygel är att sätta den väldigt lös till en början för att se hur hästen reagerar och sen efter hand som man märker att det fungerar bra så kan man korta in den.
Var lite kluven till huruvida gummisnodden skulle fungera på Zeline eftersom hon gärna blir stark och springer emot handen, det blir lätt att de då springer och drar i snodden om man har otur och då gör denna typ av hjälptygel saken bara värre. Tilda tyckte dock att hon fungerade bra på den och jag tyckte också att det vart skillnad så jag lämnade snodden där så får hon låna den ett tag. Tanken med en hjälptygel är ju inte att den ska göra jobbet åt ryttaren utan den är till som en hjälp för både ryttare och häst för att lättare hitta varandra och kunna jobba tillsammans, den kan även göra det lättare för ryttaren att hitta den rätta känslan. Så jag ser inget fel i att sätta på en sådan typ av hjälptygel sålänge man vet vad man håller på med och sen kan det vara bra att ha en instruktör med sig som kan ha öevrsikt så det görs på rätt sätt.

Hittade en bild på Hööks. kan kan välja att sätta snodden antingen i sidorna som på bilden eller mellan hästens framben, själv försöker jag att alltid sätta den i sidorna då det inte "drar" huvudet nedåt på samma sätt vilket ofta leder till att hästen hamnar i framvikt, "på bogarna/på frambenen".
Då är det bättre att sätta snodden i sidorna, sen finns det ju självklart hästar som fungerar mycket bättre med snodden mellan frambenen en häst är tex. vår ridskoleponny Gent. Sätter man snodden i sidan på honom så springer han gärna och drar i den istället.

Kram

Han tycker om mig! :D

Publicerat: 2010-09-15 Kl: 13:12:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tänka sig att Milleprinsen tycker så mycket om mig :) Sofia berättade att igår när hon var med och hoppade för Erik och jag kom in i den andra delen av ridhuset för att ha lektion för Stella så började han titta efter mig när han hörde min röst och sen försökte han gå ner till den andra delen :) Vad glad jag vart när hon berättade det imorse! Ännu ett bevis på att man blir inte hästens bästa vän genom att skämma bort den och låta den göra som den vill. Jag måste ju ändå medge att jag oftast är väldigt tuff på honom när jag rider och även när jag sköter om honom, det är väldigt viktigt att hästen vet "sin plats" och att den är införståd med att det är människan som är ledare.
En häst som inte tränats inom den "ramen" blir svårhanterad inte bara på marken utan också vid ridning och kan till slut leda till att den blir rent av farlig att handskas med. Hästar är stora djur och väger många gånger med än de som hanterar dem, det är livsfarligt att "gulla" för mycket med sin häst, självklart ska hästen belönas och man ska tydligt tala om för den då den gjort rätt - det får dock inte gå till överdrift.
Den här typem av problem ser man väldigt ofta idag och det handlar egentligen bara om okunskap. Som ryttare, hästägare eller tränare så har man ett enormt ansvar att lära sig så mycket man bara kan om hästen för att hästhållningen ska bli så säker och givande som möjligt.

Jag och syster började morgonen med att skritta ut en sväng på Miran och jag på Rangun, i regnet ;S. Sen hämtade jag in Mille och Leo så red vi dem runt sjön - perfekt nu när det regnat så mycket då är vägen relativt mjuk att rida på.

Nu ska jag fixa lite på datorn bla beställa material för att börja bygga på den nya hemsidan till ridskolan, sen blir det lektion för barnen mellan 17-18 och direkt efter det iväg till Strängnäs för att ha privatlektion för Tilda.

På lördag rider vi första omgången i div II allsv. Då hoppas vi kunna hålla lika hög status som vårens div I lag oavn : Josefin - Saphir, Ann - Don Negro, Sofia - Arrobell och jag på Rangun..

I div II laget ingår Maria G på Lille Castor, Amanda V på Swarovski, Sofia på Limit, jag på Mille och mamma är reserv på ridskolehästen Uranos. Tävlingen rids i LA:3

 


Kram

Mycket gott!

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 21:30:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja den nya resturangen i Strängnäs är verkligen att rekommendera! Kalasgott verkligen och tack underbara farmor för en trevlig kväll :)

Innan jag åkte till middagen så hade jag också en 45min privatlektion för Stella, och gud va bra det gick på slutet. Nu börjar hon får lite kläm på sin fina häst och de kan nog bli riktigt vassa på dressyrbanorna så småningom. Verkligen en superfin häst de lyckats hitta.

Imorrn ska mina pållar få gå ut om vädret tillåter.. Sen blir det dressyr och programmträning för Milles del resten av veckan så han är på topp på lördag! Rangun har inte tävling förens nästa helg då det är DM i Nyköping.

Kram

Som en boll ( en stor boll ;P)

Publicerat: 2010-09-14 Kl: 15:57:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj i blåsten!

Skriver lite snabbt nu eftersom jag och Anders ska äta middag med farmor i Strängnäs ikväll så vi kommer säkert hem ganska sent..

Ja "bollen" jag talar om är fina Leokothea som bara går ifrån klarhet till klarhet! Man börjar verkligen få den runda "boll"känslan man vi ha när man rider en häst. Galoppen var så rund och fin idag :)
Hon fick även promenera 30min i skritten på morgonen och 30 mín efter passet nu efter lunch..

Rangun fick sig ett dressyrpass imorse igen och det kändes väl både bra och vissa delar lite sämre, men det är bara att träna på såsmåningom sitter allt som ett smäck! Han är också lite lessen/sur för att han idag fått gå i en liten grushage istället för med kompisarna i den stora gräshagen, men jag vågar inte släppa ut honom där för hans lagning har släppt på två hovar och på höger bakhos så har han bara en söm kvar på insidan.. :S

Mille han verkar veta exakt när syrran ska rida för han hade även idag, gjorde det förra vekan också, rullat in sig ordentligt i leran.. HAHA! Skadeglädje :D

Kram

Läggdags

Publicerat: 2010-09-13 Kl: 23:40:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är det dags att stänga ner datorn. Har planerat kommande två dagar med gymnsaiet. Dessutom är det ju hoppträning för Erik imorgon kväll. Ska bli kul - helt plötsligt är det många som vill vara med så vi (jag o Sofia) avstår några av våra pass. Så jag kommer bara rida Uranos imorgon.
Igår var jag ju ledig och em avnjöts i skogen tillsammans med en god vän och hundarna. Det blev en hel del svamp bla blomkålssvamp som jag plockade för första gången. Så idag blev det svampsoppa och en svampstuvning. Mycket gott!
På fredag är det klubbhoppning på kvällen. Det blir höstens första tävling - ganska många starter är det både lektions och privatekipage.
Lördag är det sedan dags för första omgången av div II i Gripen. I laget rider Amanda-Swarovski, Madde -Millet, Sofia-Limit, Maria-Lille Castor.
Det är bara att rida på. Ska bli kul!
God natt
Ann

Mör i kroppen..

Publicerat: 2010-09-13 Kl: 20:30:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har man varit och kört slut på krafterna på ett pumppass :) Känns skönt när man är klar men det är så sjukt mycket folk som är med på passen så det finns inte riktigt vikter osv till alla :S

På fm var vi och hämtade hem Gaia och hennes föl för fölis var jättehalt, vi trodde först att det var något med bakknäet och att hon kanske hade fastnat eller liknande ngn stans men det visade sig att det var en hovböld.. Känns bra för det är sällan några större problem med en hovböld.

Efter lunch red jag först dressyr på Rangun och han känns faktiskt bättre och bättre med bytena :) Mille fick också gå dressyr och idag även med kandaret, han var inte lika fin som förra gången men kan också bero på att han haft vila i två dagar. Imorrn ska Fia hoppa honom och på onsdag ska jag rida dressyr på tränset tänkte jag.


Härlig bild ifrån årets sommaravslutning!

Kram

Söndag

Publicerat: 2010-09-12 Kl: 19:43:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Just ätit en supergod middag bestående av stekt potatis ( ifrån mammas potatisland) med biffar innehållande curry, röd lök, färsk oregano och röd chilipeppar. Till det en kall sås på turkisk yoghurt med finhackad gräslök, lite honung och örtsalt samt vitlöksbröd :D Riktig söndagsmiddag!

Vet inte riktigt vart den här dagen tog vägen sov ganska länge då vi var uppe sent för vi hyrde Millenium trilogin, såg två igår och den sista idag.

Mina hästar har nu haft en 2dagars vila över helgen och imorrn blir det träning igen, dressyr för båda är planen och ev nått varv på stubben beroende på hur mycket det regnat på Ekelund under helgen.


Så lite svenska resultat ifrån helgen..

Kürplaceringar för svenskarna

BABENHAUSEN, TYSKLAND: Det blev tre placeringar i kürklasserna för Sverige på söndagen.

Marina Mattsson och Beckham kom tvåa i kürklassen för juniorer, ekipaget fick 73 procent.

I kürklassen för young riders gick det bäst för Sara Henrietta Bergström Källström som med ginatricot Diezel kom trea med 70,8 procent tätt följd av Josefine Krönfeldt/Poet som fick 70,7 procent och placerade sig fyra.


Örebrotävlingarna slutade såhär

Segrade i dagens GP-Kûr gjorde Jill Sandström - Leppänen med sin fina Heaven,som även varit på vårat dressyrmeeting de senaste två åren.
Tvåa blev Marita Nyberg på Lotus och trea dressyrens "Grand Old Lady" Ulla Håkansson på Richelle


Lördag..

Publicerat: 2010-09-11 Kl: 20:18:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

halloj..

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket, vaknade strax före 7 imorse :S
Var nere på stan och köpte fiskmat och så vart det två stycken grodor till akvariet därefter ut till Bidermans för att se om de fått hem de som inte fanns sist plus att pappa ville ha lite hästskor.. Sen hem och hämta min bil för att åka till Strängnäs där jag först gjorde lite ärenden på stan sen hälsade på världens bästa farmor och sen vidare ut till Vansö för att hälsa på Malin och Amilia drygt ett år nu :) Mycket trevlig dag!

En del dressyrframgångar på junior och YR fronten har vi fått :)

Marina ordnade ny svensk seger

BABENHAUSEN, TYSKLAND: Hon var knappt slagen som tvåa i går. På fredagen visade Marina Mattsson var skåpet ska stå och 68,789 procent med Beckham gav en mycket tydlig seger.

.................................

Seger igen för Sara Henrietta

BABENHAUSEN, TYSKLAND: Sara Henrietta Bergström Källström och ginatricot Diezel vann ungdomsryttarnas kvalklass till stora rundan.Programmet för dagen var FEI:s individuella mästerskapsprogram för young riders och Sara Henrietta och Diezel fick 69,158 procent.Kram

Försök till ledig söndag

Publicerat: 2010-09-11 Kl: 17:49:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Idag har det varit lite lugnare tempo än igår. Haft mina lördagslektioner som fått träna på galoppbommar lång linje på utebanan där de ska rida emellan bommar för mitt i och efter övningen mkt nyttigt. Ryttaren får verkligen en känsla på vad som m menas med rakt och att hålla om med säte o skänkel samt att träna rytmen. Mina fantastiska tonåringar fick avslutningsvis hoppa en lång linje med oxer o räcke - ponny 8 galoppsprång o häst 7. Superduktiga som vanligt.
Efter lunch red jag ut på Arro Bell och jag fick med mig Carina L på Bosson. Kul måste vara år o dar sedan vi red ut tillsammans. Tråkigt att rida själv nu är det partydags och imorgon ska jag ta det lugnt Finaste hästen ska vila.
Jocke har plastat idag igen på Björkeby och imorgon ska våra balar hem tror att det blev ca 53 balar.

Ann 

Underbar :)

Publicerat: 2010-09-10 Kl: 20:53:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja är det inte helt underbart att komma hem till en nystädad lägenhet med tända värmeljus? :) Tur att jag har en sån fantastisk pojkvän som fixar det mesta när jag är i stallet..

Började dagen med privatlektion för Åsa 1h.. Sen mockning och så red jag och syster ut och galopperade finhästarna Mille & Limit på stubben.. Synd att det fortfarande är ganska blött, det går inte att rida på så fort och man vill inte heller rida så länge eftersom det blir mkt jobbigt för dem och det är heller inte bra för benen att gå på för mjukt och tungt underlag.. Förhoppningsvis så är det uppehåll ett tag till så man hinner rida lite mer på stubbåkrarna innan bönderna ska sätta plogen i backen :P

Sen lunch och så fick Rangun sig ett ganska tufft dressyrpass i ridhuset, mamma kollade, som vanligt mycket galopparbete som jag ändå tycker blir bättre och bättre. Vi avslutade passet med lite piaff/passage arbete som han gör allt bättre och bättre, idag gick det faktiskt nästan att ha spöt vilade på korset under det arbetet - vilket är bra för att peppa dem att sätta under sig mer med bakbenen.

Efter Rangun hämtade jag in Leo för ett dressyrpass, idag provade jag också med en ny ide jag fick att hon fick gå på skritten med sadeln innan jag red.. Eftersom hon har lite typ av sadeltvångstendenser när man sitter upp och det vart faktiskt mycket bättre tycker jag..
För övrigt så kändes hon riktigt fin och mamma tyckte verkligen att gångarterna utvecklats enormt på sista tiden! Härligt..

Jag hade ju tänkt träna idag, Body Pump kvart över fem till kvart över sex, så vart det dessvärre inte för jag åkte inte hem fören halv sju så tidsplanen sprack :P Tänkte köra imorrn, tror jag, halv 11 till halv 12.. Kan nog vara ganska skönt att ha gjort det så pass tidigt på dagen. Efter det ska jag ut till Bidermans för att se om de fått hem de grejjer som inte fanns sist och sen ska jag till Strängnäs för att handla på ett presentkort jag fick i födelsedagspresent förra året :P och så tänkte jag hälsa på hos en gammal klasskompis som bor utanför Strängnäs..

Fick också världens finaste sms på eftermiddagen - vart helt rörd när jag läste det och måste ju berätta vad det stod :) Fick det av Ebbas mamma Carina.
"Madde du är verkligen så otroligt duktig, du är så bra på att se och lära ut och utöver det är du så lugn och positiv vilket du överför till Ebba, du är verkligen en fantastisk person"
Åh finns det något roligare än nöjda elever?! Lyckliga jag..

Kram

Tur att Jocke kan

Publicerat: 2010-09-09 Kl: 22:43:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Jocke fixat till Kalypso. Hon har en gammal skada framtill på hoven i kronranden som lett till en hovspricka. Den blödde igår efter ridpasset vi hade på dagen med gymnasiet efter hoppningen hon verkar inte påverkad av det men får ta det lite lugnt så hoppas vi att det snabbt läks ihop.
Har fått order från Jocke om bantning också men vet ej hur -då hon verkar leva på luft. Vi har ju börjat fodra lektionshästarna med hö för vi tycker att betet ej räcker men flera av hästarna äter inte ens upp så hungriga är de i alla fall inte.
Idag har jag tillslut bestämt att det ej blir några tävlingsstarter i helgen -skulle ju ridit i Örebro på det nationella meetinget. Men just nu känns det som jag tappat känslan. Som tur var kändes Arro Bell superfin idag men nu har jag bestämt mig och laddar inför Enköpings nationella i november så då får det bli SvårB:1 +Intermediare I. Siv har lovat att komma och "skrämma" upp mig tror att jag behöver någon som riktigt peppar och ser till att jag rider även när jag kommer in på banan.
Jocke har nu även strängat allt gräs så imorgon är det pressning och plastning som gäller. Själv ska jag jobba med planering av kurser mm under hösten samt gymnasieplanering förutom att jag hoppas hinna rida ett antal hästar.
Idag fick Jolita ett pass måste rida henne mer regelbundet. Ska försöka ett par dagar i veckan.
Nu är det valspecial på TV det gäller att rösta rätt.....så nu ska jag se hur de sköter sig på TV. Har inte alls hängt med i debatterna tidigare.
Ann

Ny häst! Härlig känsla :D

Publicerat: 2010-09-09 Kl: 21:02:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte bokstavligt talat ny häst.. Men det var den känslan jag fick när jag red fina Millet idag :D Jag satte på Ranguns kandar, ja jag fick självklart göra det större :P , och han gick verkligen som en klocka. Både Fia & mamma såg den enorma skillnad som vart och själv kändes det som att åka runt på små rosa moln.. Superfin! Jag anser ju egentligen att han inte är stark nog att bära upp kandaret men där hade juag alltså helt fel så nu kommer det att bi lite mer ridning med kandar, dock inte hela tiden eftersom jag har tävlinga inplanerade där det endast är tillåtet att rida på träns. Han är visserligen inte stark nog att gå en "kandarklass". Jag kommer nog att rida lite varannat pass kan jag tänka mig..

Jag började morgonen med att rida Lady Ash och hon var verkligen superfin, gick som en klocka så det är verkligen en kalashäst de hittat Åsa och Stella, imorgon är det dags för Åsa att rida lektion för mig 8'30.
Efter lunch red jag och syster ut en sväng på stubbåkern med Rangun och Leo 2,5 varv senare var Leo helt slut och vi gick hem, Leo fick avsluta på skritten och Rangun fick gå lite dressyr.. jag jobbade vidare på galoppen - det tar aldrig slut.

Sen började jag att plocka ihop massa grejjer som ska sälja på loppis som vi bestämt oss för att ha den 25/9 en lördag. Vi har så mycket saker vi inte använder och behöver.. Mycket ponnytäcken och liknade och ja o syster har ju inte ponny längre så nu ska allt väck!

Innan jag sen avslutade dagen och åkte hem så hade jag en privatlektion 1h för Ebba, hon brukar ju rida på helgen men jag har planer på att inte vara i stallet denna helgen så då vart det idag. Idag red hon sin medryttarhäst Coco Chanel en småvild hoppeponny.. :S Ebba red dock RUSKIGT bra idag och jag har aldrig sett den ponnyn gå så super som hon gjorde med Ebba idag..  Jätteduktigt Ebba!Back in the days :D Fia på Ceasar och jag i vagnen..

Kram

Höskörden!

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 23:17:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är gymnasiedagarna över och det är snart läggdags. Imorgon är det dags att stränga gräset på vallarna. För att på fredag pressa och plasta fodret. Nu hoppas vi på fortsatt bra väder. Det har ju varit bra med blåst de sista dagarna. Det behövs verkligen för luftfuktigheten är mkt hög på natten.
Så efter vi plastat vet vi hur mkt mer foder vi behöver köpa hem. Jag vill alltid ha allt klart tidigt fodret har en förmåga att ta slut ändå.
Det går ju åt mkt till 45 hästar.......
God natt
Ann

Ja & Rangun i Stjärnholm

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 21:54:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerJaha vad tycks om förra helgen ritt? Tycker ändå att det ser bättre ut än vad det kändes när jag ridit..

Vidriga bilder..

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 21:49:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja titta på videon.. Jag hade riktigt ont i magen, det avslutades iaf väldigt fint och "fritt".. Skulle däremot aldrig komma på tanken att "krama" min häst på det viset men men.. :PVad tycker ni om detta??

Lite sjukt.. eller?

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 21:40:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fick syn på ett klipp på youtube..


Hur fasiken kan hästen springa så? :S

Hemma

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 21:15:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Myggäten till tusen igen!!! Nu har det blivit lite varmare igen så inte dör de äckliga små djuren heller :S Helt galet mycket mygg ute hos Tilda på Tosterön.. Idag red jag Zeline en liten stund i början också, inte helt lätt ponny men Tilda har redan lagt ner ett enormt jobb på henne :) De fick jobba mycket övergångar och tänka korta steg för att få Zeline att vänta på ryttaren.

Fick också några bilder på Cally igår!
Som ni ser så lever hon livet som pensionär!

Imorrn ska jag rida Lady, Åsa och Stellas ponny, på morgonen. Jättekul att de verkligen är engegerade och så måna om att lära sig och utbilda vidare Lady! Vi har pratat om att jag förutom mor och dotters lektion en gång var i veckan ska rida henne en gång i veckan till att börja med.

Kram

Trött..

Publicerat: 2010-09-08 Kl: 14:52:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Jo jag satte mig vid datorn för att kolla på hur ridskolans nya hemsida såsmåningom kommer att se ut. Syster skötte tidigare hemsidan men eftersom hon nu tar över företagets ekonomi så får jag ta över hemsidan, och jag insåg snabbt att jag inte ville jobba med den befintliga då det verkar mycket krångligt. Så jag ska nu beställa ett nytt "paket" för hemsida ifrån Visma så ska vi nog få ordning på den dåliga uppdateringen av hemsidan :)

Började med att ta Rangun på utebanan i morse eftersom Fia och Jenny hoppade där med Mille och Prinsen, jag hade inga planer på att hoppa utan hade först tänkt rida ut men eftersom han tappat all plast på ena framhoven så är jag livrädd att han ska trampa av sig om jag rider ut i skogen och det är lerigt. Så ja red runt en ganska lång stund och han verkade inte bry sig något spec om hiderna så till slut styrde jag på ett litet "sockerbits" hinder och han hoppade utan att blinka! Duktiga Rangun.. Jag har inte hoppat honom sedan i december, provade någon gång efter nyår men han var helsnurrig och vettskrämd så sen la jag ner det där med bommar..
Dessvärre så anser jag ju att det är väldigt viktigt för alla hästar att ha ett omväxlande ar´bete både för framåtbjudningen och att sätta muskler på de rätta ställena. Så det känns jättekul om det ny faktiskt fungerar att ta lite skutt med Rangun, då kommer jag att försöka lägga in minst ett "hopp"pass i veckan, tror det kan vara väldigt bra för att sätta mer muskler i bakpartiet.
Så jag hoppade sen ganska många språng och sen även på en låg kombination med ett galoppsprång :)

Nu ska jag starx ut till stallet igen, lektion för min barngrupp mellan 17-18 och sen iväg till Strängnäs och lektion för Tilda
Rangun i full vinterkläsel! Brr snart dags att släpa fram alla täcken :S

Kram

Hmm bra o bra med köket.....

Publicerat: 2010-09-07 Kl: 22:26:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte om man frågar Jocke han kommer nog aldrig mer att sätta upp ett IKEA kök iallafall inte utan att själv inhandla alla grejer och mäta från början. Madde har nu börjat göra fint och ställa in där det går. Ikväll när Jocke skulle fortsätta så sitter skåpen för högt - går inte att öppna dörrarna = snedtak :-)och det vore ju bra om vi hade dörrar till alla skåp också + att lysröret måste flyttas. Den som känner Jocke vet hur han låter nu....
Våran käre gårdselektriker (Peter) var ner ikväll så imorgon flyttas lysröret.
Har idag fått energi från ngt håll förutom allt annat = gymnasiet så har jag ridit igenom en del lektionshästar. Bosson, Ronjah, Uranos. Amanda Leisser hjälpte mig att göra iordning samt värma upp Ronjah och Uranos knep jag när han kom ut efter lektionen.
Nu är det dag sför räkningar. Kul :-(
Ann

"stackars"

Publicerat: 2010-09-07 Kl: 19:41:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja jag tänker väl lite på de "stackarna" i andra änden när mamma nu har ringt och fått sina små "anfall" på 3.. Hennes mobil har ju varit delvis trasig under en längre tid och så har det såklart blivit strul med 3 :S

Idag har jag först ridit ett tufft dressyrpass på Rangun, vi jobbade extremt mycket galopp och kändes som det gav resultat. Jag fick verkligen jobba för att få fram honom i galoppen och jobbade mycket vänster galopp i höger varv innanför spåret och att få honom att ställa och böja igenom till höger och samtidigt bjuda framåt. Vi avslutade passet med trav och mycket övergångar och samling som förberedelse till passage och piaff. Min duktiga häst!

Milles tur och även han fick ett dressyrpass i rishuset vilket som igår började mindre bra men sedan mot slutet kändes betydligt bättre till och från. Funderar på om jag ska prova att sätta på ett kandar för att se hur han reagerar på det dessutom så när han väl börjar gå sen så tror jag det kommer gå ganska fort framåt och då är det bra om vii har lite erfarenhet av kandaret.

Jag och Mille i sommras.. Sommras - usch betyder det att det är höst nu?

Eftermiddagen spenderades mestadels i kafeterian för att fixa i köket som börjar bli riktigt bra :)

Innan jag åkte hem så hade jag min första lekton för Stella på hennes fina ponny Lady Ash, och det gick verkligen bra - jag tror att Stella själv var lite "förvånad" över hur bra det gick :) Jättekul med en till nöjd elev :)
Imorrn är det dags för Strängnäs och Tilda igen..

Såg också på nätet förra veckan att dressyrryttaren Camilla Toll trillat av en nunghäst och hamnat på sjukhus och visste inte då hur pass allvarligt det var men för er som har Kuriren eller lyssnar på lokalnyheterna på radion såm berättade de idag att hon faktiskt bröt nacken :S mycket allvarligt - men hon skulle tydligen kunna börja rida igen om tre månader vilket jag tycker var väldigt snabbt.. Så det är ju bra för henne.Kram..

Skördedags

Publicerat: 2010-09-06 Kl: 22:44:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,

Ja nu är andra skörden slagen. Jocke slog igår så nu hoppas vi på uppehåll så att det blir ordentligt torrt innan vi ska plasta.
Snart ska vi börja fodra med första skörden då ska vi ta prov och skicka på analys så att vi vet vad det är för näringsinnehåll.
I helgen var det ju blandat resultat på tävlingsfronten. Sofia fick ju till det med en placering i sin tredje LA på Limit bra jobbat strax över 64 %. Maria på Lille Castor hamnade precis utanför placering några poäng efter.
Själv red jag ju som en kratta dagen efter. Får se hur det blir med kommande tävlingar. Se hur det går på träning i veckan.
Inte så sugen att åka i helgen i alla fall.
Amanda var ju duktig igår också hon red på 70 % i LB o 60 % i LA.
Imorgon är det gymnasiedags igen.
Ska släppa över unghästarna vid Åbykvarn även på den övre vallen. Gjorde ju inte det då käre grannen tippat hur mkt äpplen som helst där. Så nu drar vi om staketet så att inte hästarna kommer åt dem.
Red Uranos på em - fina hästen riltigt kul var det.

Mina elever har idag haft hoppning på schemat . Så duktiga!!!!
Min 19.00 grupp som förut inte hoppat så mkt har blivit så modiga. Vi hoppade en lång linje.
Trav hopp in ett galoppsprång till nästa osv totalt 6 språng. På slutet när alla hade bra rytm igenom hela serien så höjde jag upp några av hindren. Så de flesta hoppade 80 på de två högre. Jag brukar alltid säja att höjden inte har någon betydelse utan viktigt att träna vägar, rytm, balans. Men många vuxna har stor respekt för hinder så det är bra att känna att man kan hoppa lite högre och då är det bra när man har en linje som man bara rullar på i.

Nu är det sovdags.
Godnatt
Ann

Liiite svettigt..

Publicerat: 2010-09-06 Kl: 20:48:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan och god kväll..

Just ätit lite och tagit en ordentlig dusch efter ett riktigt tufft Body Pump pass på Gympozz, när jag kom dit så sa de att det var fullt men att jag säkert fick plats ändå vilket jag visserligen fick om än mycket lite plats :P
Idag var det ruskigt varmt och mina stackars muskler fick verkligen jobba till 100% vilket såklart resulterade i att jag vart regält genomsvettigt!
Men känns grymt skönt efteråt :) Köpte "flexkort" idag också på det får jag gå på hur många pass jag vill fram till i slutet av dec tror ja det var - 750kr, mycket billigt om man jämnför med tex Balanze och liknande ställen. Per gång kostar det annars 60kr.

Idag red jag iaf dressyr på Mille i ridhuset och det kändes ganska okej i slutet men när jag började så kändes det verkligen skit rent ut sagt och jag har honom verkligen inte alls som jag skulle önska :( men blev ju iaf ganska bra på slutet så det är bara att träna vidare! Kortade idag mina läder ett hål också vilket jag testade redan förra veckan men då fungerade det inte alls, nu kändes det däremot mycket bättre så jag sattsar på ett hål kortare nu ett tag. Tror att det mest handlar om att mina jäklans ridstövlar är som två stora båtar på fötterna och ger ingen stabilitet alls..

Rangun fick ut och mysa i skogen med mamma/ Arrobell och belive it or not men Lilla Buffy följde med HELA vägen runt, hon brukar annars vända senast vid brevlådorna för hon tycker det är jobbigt att springa med..


Kram

The book!

Publicerat: 2010-09-05 Kl: 20:23:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Köp den!!

Idag läste jag ut den på väg till Stjärnholm och det finns verkligen SÅ mycket nyttigt att man inte riktigt vet vart man ska börja :D
Den har verkligen hjälpt mig otroligt mycket i min roll som tränare då jag nu fått en bättre insikt exakt hur alla muskelgrupper fungerar osv..

Lång väg..

Publicerat: 2010-09-05 Kl: 19:44:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja fattar inte hur jag kunde glömma skriva i bloggen igår :S kom på det efter att jag lagt mig och min Iphone fungerar inte att skriva i bloggen med längre :(

Igår var det iaf sjukt stressigt hela dagen men först Malmköping och så lektion för Ebba och sen iväg till Ikea för att byta ut en del skåp och sen var vi hemma på Ekelund vid sex tror jag och då hade jag två hästar att rida..
Båda fick gå på utebanan och Mille vavrt ganska fin stundtals men det krävs MYCKET ridning på den hästen, inget man "glider" runt på.. Rangun fick ett "jogg"-pass där jag bara kände att han gick fram och lyssnade för hjälperna..

Idag åkte vi strax efter halv elva efter en del strul bland annat ett hjulbyte på transporten då vi fått punktering under natten :S Tack morbror Mats för att du kom och hjälpte oss! När vi väl kom iväg 15min försenade så var det sen en lastbilsolycka i Nyköping så det gick riktigt långsamt en bit på motorvägen så när vi kom fram var det bara att lasta ur hästen och på med utrustning fort som sjutton. Tyckte nog ändå att framridningen vart ganska ok även fast det då bara vart ca 30min.. Han kändes helt ok i programmet men hade velat haft lite mer "power" och tydligare övergångar samt att jag missade typ alla bytena, även de till vänster vilket känns riktigt trist :( men men så är det och i princip alla missarna jag fick var där det var koffecient 2 så det gör verkligen stor skillnad i resultatet.. Bara att träna vidare och komma igen, nu är det iaf några veckor till nästa tävling så jag ska verkligen försöka lägga enormt mycket energi på galopparbetet spec i höger varv så att jag får till bytena ordentligt, vore ju kul att komma igång med lite arbete med serier..Mamma & Arrobell innan starten i Prix St George


Provar nu med att ta tre bilder istället.. Detta är första delen på mitt och Ranguns program idag..


Video kommer imorrn..

Kram

Jaha det var det..

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 21:26:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

:P

Pratade med syster på väg hem ifrån Gympozz förut om hon kanske var sugen på att komma in och göra mig sällskap eftersom Anders är och spelar poker, men hon verkar ha somnat eller nått inte har hon hört av sif iaf.. Nu blir det nog en film..

Kände mig iaf grymt nöjd och duktigt efter att ha varit på Body Pumpen, fick halvspringa för att hinna i tid :S Har också tagit ett schema nu så jag kan se vilka pass ja vill gå på och har kommit fram till att det blir nog 2-3pass i veckan :) Känns jättekul och jag är superpeppad! Vet att6t det kommer göra stor skillnad i min ridning också.. Sen är det ju alltid kul att vara lite vältrimmad speciellt eftersom Thailands stränder väntar om mindre än tre månader :)

Jag har också ringt Stjärnholm och strukit mig i morgondagens start på Milleponken.. Fixade också så att Maria kunde ta min plats med sin häst efter som blondinen inte klarat av att hitta proppen och anmält innan anmälningstiden gick ut.. Varsågod Maria! ;P

Så imorrn blir det först ut till Malmköping till Anders pappa och sen ut till stallet lektion för Ebba kl.13 och sen packa in en del köksdelar i bilen och så iväg till Ikea!  När jag sen kommer tillbaks så blir det hårdträning för Mille och ett lite lättare dressyrpass för Rangun inför söndagens tävling.. Nu har Mille varit igång så pass länge och jag måste börja bli lite tuff och ställa lite mer krav på honom!

Mille på Gripen i vintras..

Världens goaste skruttrungun :)

En räka i vårt akvarium.. tvungen att ta med bilden den är ju SÅ fin!

Trevlig kväll allesammans!

Kram

Friday..

Publicerat: 2010-09-03 Kl: 16:57:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Idag hade jag verkligen kortdag i stallet åkte starx efter ett för att fixa naglarna hos Jossan kl. 14'00 :) Kalassnygga är de nu!
Lila med multiglitter i kanten!

Började dagen med lektion för Åsa och planen var ett 45min pass men vi var färdiga efter 1h och 15min :P Men vi pratar och diskuterar mycket. Det gick iaf mycket bra för henne med fina Lady som jag också provade några varv, så vi har pratat om att jag ska hjälpa dem med hennes utbildning och rida henne en gång i veckan utöver Åsas och Stellas lektioner. Superkul med så engagerade och INTRESSERADE hästmänniskor :D Mer av det tack!

Rangun var riktigt fin, mamma hjälpte mig och syster som red Limit, red igenom MsvB:4an och det kändes bra förutom att han var livrädd för ett av staketen :S Konstiga häst.. Gick dessutom bredvid när jag flyttade dem innan jag satt upp och då var de minsann inte farliga alls..

Mille däremot var inte helt rolig idag så det känns som att jag inte vill starta honom i LA:1an i Stjärnholm imorrn, vi fick inte alls till galoppen och han var bara väldigt stark och inte alls på humör. Förutom några korta stunder förstås - men ska jag åka så långt och så tävla så vill jag gärna känna att jag åtminstånde kan ta mig runt programmet :S

Nu är planen att jag ska byta om och kila ner på stan för ett Body Pump pass på 1h.. Men sitter och velar, är ju ganska skönt när man väl genomfört det.

Kram

Nya ridbyxor :)

Publicerat: 2010-09-02 Kl: 20:03:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!

På vägen hem idag så åkte jag till Bidermans för att köpa nya stallskor till mamma och Fia samt ett bett till Limit eftersom nu delar jag och Fia på samma bett, Mille. Tänkte även kolla efter om de hade några ridbyxor och jag hittade ett par!! Mina är verkligen superslitna och ja hatar att gå runt i slitna, blekta fula illasittande ridbyxor! Tidigare köpte jag bara helskodda ifrån Pikeur och de är ganska dyra men nu har de stigit ännu mer i pris så ett par helskodda kostar över 2 000 :S Så nu har jag gått över till de billigare märkena eftersom man sliter ett antal brallor om året.. Hittade ett par marinblå helskodda, det måste de vara, Back to Back brallor som satt som ett smäck.. Tycker annars att det är svårt att hitta billiga ridbyxor som sitter bra, de är ofta lite konstigt sydda med skum passform, men dessa var alltså kalas de fanns även i beige men de var tyvärr slut i stl 34 :( men de skulle få in nya så då ska jag ha ett par beiga också! Det vart också ett par nya rosa ridstrumpor och så ett mässigfärgat bett till Limit.. Dessvärre var skorna slut i både mammas och Fias storlek :S

Idag har alla hästarna fått gå ut vilket de tyckte var super.. Jag och syster började med Mille och Limit på morgonen och som jag skrev igår så hade jag på gramantygeln och det var väldigt bra för annars hade jag aldrig lyckats ta mig runt sjön :S Vart verkligen så mycket lättare att få tag i honom när han tänkte dra på egen hand. Det är iaf inget avslappnande att rida ut på honom tidigare var det ju Rangun som var lite av ett nervvrak men jämför man de två nu så är Rangun en ängel då man kan skritta runt på lång tygel och lita på att han bara går..
Efter lunch tog vi Leo och Rangun och red runt Björkeby, som vi kallar den "svängen", det gick mycket bra och Leo var helt genomsvettig efteråt. Tror det är väldigt bra för henne att få komma ut lite mer eftersom det har blivit väldigt mycket dressyr på sistone.

På em kom det massa tjejer som åt mellis och rökte igen hela kaftererian då de hade för hög värme på brödrosten :S Luktade skunk! Jag har även tömmt ur alla skåp och städat undan i köket eftersom nu i helgen så ska Anders och pappa sätta in det nya köket :D LÄNGTAR tills det är klart!
Hade även skötarmöte med nya och gamla skötare, verkar som att vi fått tre stycken nya söta tjejer i vårt härliga "skötargäng". Saknade dock en del av de gamla "äldre" skötarna, det kan ju vara så att de inte hunnit hem eftersom de går på gymnasiet flera av dem.


Mille på framridningen förra helgen.. Hmm knopparna ser lite tuffsiga ut tycker jag, handlar kanske lite om ljuset..


Systeryster :P


Smile!! Maria..

Maria & "Lillen" innan starten i LB:3an

Kram

Blogga o Morden i Midsomer

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 22:50:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja  jaghar ju lite svårt att göra en sak i taget.  Men det funkar ju det också hatar verkligen reklam skulle kunna betala för att slippa den.
Idag har Thaleia fått gått ut med Gaia o Walza på betet på Åbykvarn men de var så elaka o jaga bort henne hela tiden så jag vågade inte chansa på att hon skulle gå kvar där så raskt tog jag och gymnasiet o hämtade Hera hon var ju supersnäll att lasta för säkerhets skull så tog jag med Demeter ut från hagen fram till transporten. De är verkligen duktiga att lasta alla unghästarna. Men så får de ju åka fram o tillbaks till hagarna.
Men en stor anledning är nog hur vi gör det samt vår transport. Hästarna gillar verkligen när det ej är ramp utan bara kliva direkt på. Dessutom är den stor och bred. Melete tex har ju bara hoppat upp själv.....
Ann

Ja blir galen!!

Publicerat: 2010-09-01 Kl: 21:32:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja på alla mygg*ävlar alltså! Tyckte det hade lugnat ner sig men tydligen icke.. Kom hem för ca 30min sen och hade då varit ute på Tosterön på Åsby och haft privatlektion för Tilda på hennes fina ponny Zeline, en jättetrevlig connemara D-ponny.. Jag har ju inte sett ponnyn tidigare men tyckte att  det gick bra och jag tror Tilda fick med sig vad hon behöver tänka och träna på. Som för oss alla så handlar ju allt om att komma till den optimala sitsen för att kunna inverka korrekt på hästen, vilket jag nu verkligen fokuserar på, det har jag ju alltid gjort men sen jag började läsa boken jag berättade om tidigare så har jag verkligen börjat komma till insikt och fått många tips på hur man ska tänka och träna för att nå den optimala sitsen..
Eftersom jag inte har så mycket tid att läsa så läser jag ett par sider lite då och då under dagen vilket jag insett är väldigt bra för då jag inte läser så mycket på en gång så hinner jag verkligen smälta och tänka igenom allt. Jag försöker även tänka på det jag läst vid varje ridpass.

Idag så började jag med ett dressyrpass på Rangun i ridhuset han vart till slut riktigt fin speciellt i traven, mamma berömde oss för hans fina trav på slutet :) Jobbade verkligen på det som jag fick göra hos Liane i galoppen och tycker att det ger lite resultat även om jag självklart förstår att det kommer att ta tid innan det sitter och vi som rider VET att det TAR TID. Efteråt fick han gå 10min på skitten, självklart med sin specialluva så han inte blir rädd för allt som låter.

Leo fick gå ett kort pass i ridhuset, hade egentligen velat rida ut då häststackarn inte fått komma ut på jättelänge men imorrn och på fregad så ska hon få ut och sträcka på sig i skogen och på vägarna..

Efter lunch så var planen att rida ut en sväng på Mille och lagom när jag skulle gå ut ur stallet så öppnade sig himmlen och det fullkommligen vräkte ner :S men det var bara att bita ihop och klafsa ut i regnet och sötnosen protesterade såklart innan vi ens hunnit ifrån stallbacken med att lätta i fram och kasta med sitt söta huvud.. Till slut kom vi iaf iväg och vi hann med ett par motstånd till innan vi väl kom till Åbykvarn där det inte gick alls längre såå jag fick leda honom genom gårdsplanen.. Det fungerar inte riktigt att bli arg på honom för han blir då arg tillbaks och har man en så pass stor häst så gäller det att ha hästen på sin sida, jag försökte bli arg på honom en gång men då svarade han med att försöka skjuta av mig :S Tänker rida ut imorrn också och då ska jag sätta på en gramantygel, detta är en hjälptygel som vi vanligtvis starkt avråder ifrån att använda så den kräver mycket stor kunskap och rutinerad ridning då den ofta gör större skada än nytta. Jag har bara ridit med denna typ av tygel på en häst tidigare och det var en  mycket stor och ganska svårriden yngre häst.
Anledningen till att jag ska prova detta när jag skla rida ut imorrn är att jag lättare ska kunna få tag på honom när han kastar iväg huvudet och skjuter iväg i nån form av bocksprång kanske man kan säga, sätter jag på denna tygel så kan jag få tag och böja halsen då han försöker resa sig.


Nu skulle jag ju också kunna göra så att jag har någon annan som rider med och rider i täten men det handlar också om ledarskap och hur ska jag kunna få honom att lyda minsta vink i dressyren om han inte lyder minsta vink när vi rider ut - det handlar trots allt om samma ridning! Att rida ut handlar inte om att hästen ska få göra som den vill - springa i vilket tempo den vill/ springa med huvudet som den vill/ äta om den vill osv osv.. Göra man inte på detta viset så kan man inte klaga på att hästen inte lyssnar för hjälper osv i det dagliga arbetet i dressyr eller hoppningen för hästen ska ha samma ridning och förutsättningar vad den än ombedes göra.
Detta handlar mycket om ryttardiciplin!

Nu ska jag gå och sova!

Kram
RSS 2.0