Sommarvärme

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 21:06:38 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag har solen visat sin bästa sida, även om det då blir smått jobbigt att rida osv..  I den värsta hettan mitt på dagen hade vi spekulanter på Navange i solen på utebanan, jag har ändrat lite i annonsen och bland annat skrivit att vi kan tänka oss byte om det är en häst som kan passa oss.

Tyvärr ville han inte vara medhjälplig och se lite glad ut men visst har han blivit snygg i kroppen? :)
Snällare uttryck får man leta efter hos en häst..

I övrigt så har jag fått hjälp med Rocco av mamma och jag red igenom LB:1 programet vilket gock ok men ni som känner mig vet att jag inte nöjer mig fören det är perfekt! En häst som Rocco ska aldrig gå under 70%

Härlig morgonbild på söta hästhuvuden som nyfiket kikar ut på lektionshästarna när jag släppte ut dem igår morse :)

Kram Madde

Lindsey

Publicerat: 2011-08-31 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vi har fått lite update ifrån Lindseys nya ägare!! Det går nu jättebra för de två tjejer som köpt henne och de tycker hon är super :) De har skickat oss massa fina bilder och jag tänkte bjuda er läsare på några av dessa.

De hoppar högt! (enligt fegis Madde iaf) ;P
Hon får bada :)

Båda tjejerna med sin älskling :)

Känns super att vi lyckades hitta en så bra familj till vår tidigare ridskolehäst Lindsey som vi valde att sälja då vi behövde minska hästantalet och hon passade inte riktigt i rollen som skolhäst med nya ryttare osv varje dag..

Vi önskar dem fortsatt lycka till!

Kram Madde

Känslosam dag..

Publicerat: 2011-08-30 Kl: 20:45:35 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Usch vilken jobbig dag denna tisdag blev.. Sov på Ekelund och gick upp strax efter sex för att börja dagen i stallet, börjar dock med frukost. Min Frukost består alltid, med undantag för ibland på helgen om jag och Anders äter frukost ihop, av film och musli. Hittade imorse en livs levande larv som byggt bo i muslin :/ Hmm bra start..

En sådan här.. Bild från Google.

Jag och Fia red ut "Runt sjön" på Elton och Navange, vet inte om Elton var trött eller om det berodde på att hans bästa vän var med men han var väldigt lugn och försökte inte med ett endaste bocksprång :P

Stallfix som nu bara blri mer och mer då fler och fler hästar tas in ifrån bete på natten.. Vi behöver verkligen få några hästar sålda nu, speciellt så vi kan få ordentligt med tid till 2-åringarna som senare i höst ska börja jobbas med :)

Sedan skulle mamma hjälpa mig med Rocco, gick inte alls bra igår och som ni säkert många känner igen er i så börjar det gå motigt fortsätter det lätt neråt i samma dystra spiral. Mamma red först och han såg jättefin ut, sedan satt jag upp och jag kände redan innan att det skulle gå dåligt vilket självklart är helt fel "tänk" - det gick också sämre och sämre ju längre jag red :/ Mamma satt upp igen medans jag nedslaget satte mig på pallen i hörnet av manegen med tårarna brännande i ögonen..
San Rocco
Jag har ju verkligen så stora förhoppningar på denna häst och då känns det självklart extra motigt när det går emot. Samtidigt måste det ibland vara motigt och svårt - nästintill "omöjligt" för att man såsmåningom ska ta sig ur det och komma vidare. Troligtvis bra mycket starkare än innan.
Jag är ju extremt lyckligt lottad som har en så fantastiskt duktig och skicklig mor som kan hjälpa mig i dessa stunder. Det är bara att kämpa vidare, det finns trotts allt inga genvägar till att bli en bättre ryttare.

Man får skaffa sig en bild att tänka på då det är tufft - kan också vara smart att ha den sitta i tex ridhus eller sadelkammare så man påminner sig själv varje dag.
Min bild - MITT MÅL - ett mycket långsiktigt mål men det finns ändå där.. Anky & Salinero

Efter lunch en korttur på Rangun och Poseidon med Fia innan ett dressyrpass på Lady och sedan intag av hästar innan Erikhoppning på Demeter. Även här fick sig mitt självförtroende och ridkänsla en regäl törn. Hon var superhet då vi värmde upp och jag kände juu egentligen redan här hur spänd och ofukuserad jag var ( tänkte ju redan för flera dagar sedan på dessa "höga" hinder jag skulle bli "tvungen att hoppa inför lördagens tävling. 90cm - är ju bara små skithinder egentligen. Vi fick flera stopp vilket helt och hållet berodde på mig - osäkerhet och jag blev helt stum i kroppen och jag då inte hästen rätt förutsättningar för att ta sig fram till och över hindret. Demeter som när jag hoppar vanligtvis aldrig stannar, på sin höjd smiter förbi någon gång men då handlar det om att styrningen inte fungerar helt som den ska.
Vill inte alls tävla på lördag och kände redan efter de första sprången idag att en start på lördag var låångt låångt bort, ändå finns ett litet sug där nånstanns - för egentligen så kan jag ju och när jag verkligen red så blev det jättefina språng och jag vet att hinderna kommer se puttefnutt små ut då jag går banan. Erik peppade mig även och såg fram emot ett sms med hur det gått :/ Usch vad kluven jag känner mig.


Kram Madde

Limited Edition - Jumping

Publicerat: 2011-08-29 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bjuder på lite bilder på mig & Limit ifrån Erikträning på våren/försommaren..

Tror det var Melina Wallén som tog dessa bilder på oss :)

Kram Madde

Fina lektionshästar

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 22:26:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hejsan,

Ja då är det dags för mig med ett litet inlägg. Madde sköter ju detta utmärkt. Jag vill däremot passa på och berätta om fredagens kurs vi var på.
Det var ju en instruktörsfortbildningskurs som annordnas på Köpings ridskola. Meningen var att man skulle få chans att rida deras lektionshästar inför distriktsfinalen i Riksmästerskapet för lektionsryttare. Den skall alltså avgöras där medan finalen för ponny sker i Nyby Torshälla.
Man kunde också ta med egna lektionshästar vilket jag och Madde gjorde. Planen var Tuareg och Bosson men då det bara skulle vara dressyr så valde jag Uranos.
Kursen hölls av Mats Eriksson som tidigare arbetat som lärare på Strömsholm och även varit stallchef där. Nu arbetar han på förbundet med frågor som rör internationell dressyr samt landslag. Han är även St Georges domare och har själv tävlat tom Grand Prix.

Vi som hade egna hästar fick rida första passet. Efter vår framridning så fick alla som tittade ge åsikter om kvalite´n på hästarna samt om oss som red.
V i fick kommentaren OS nivå.... Det var många instruktör som erbjöds sig att köpa Uranos. Efter den hjälp vi sedan fick med ridningen så var de sedan än mer imponerade över vår fina Tuareg. Speciellt galoppen.

Får medge att det kändes mycket skönt både jag o Madde kände oss väldigt stolta över våra kära hästar. Jag fick frågan om Uranos verkligen gick på ridskolan hela tiden.
Den som väl mest har ridit Uranos sista halvåret är väl Jocke!!!!! Som hoppat för Erik och Haking annars går han ju bara lektioner med den äran. Själv red jag 2 ggr innan kursen och Madde hann med att rida ture dagen innan.

I vilket fall var det mycket bra hjälp vi fick av Mats med ridningen vore roligt att få hit honom för en clinic,
Vi får väl se.
Klart är i alla fall att Ridklubben tar hit Cecilia Hansson för clinic i working Equiation har säkert stavat fel. Men det ska bli kul.

Vi har nu fått hem en ny lektionshäst Jaquline hoppas jag stavade rätt-Charlotte. Hon skall nu sakteliga vänjas in på ridskolan. Hon är ett sto 15 år från Danmark. Pigg tävlat framgångsrikt tom 1.10. Vann en omgång av SVeland cup förra året ca 156 cm.
Jaqueline ägs av vår släkting Charlotte som kommer att besöka oss ofta och även rida sin häst emellanåt.
Madde får se till att sätta in bilder.

Ann

LB:3

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 19:41:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På söndag är det dags för dressyrtävling ingen då hos Kungsörs RK vi har tre hästar anmälda, Limit, Rocco och Demeter men det kommer att bli hästbyten på åtminstonde Demeter (ska ju hoppa på lördagen) och så Limit.
Kanske det är store mannen får följa med..
Så här ser programet ut och jag tror faktiskt inte att jag ridit det förut :/ inte på väldigt många år iaf :)


Lätt B:3 2007

Bana 20 x 60m Maxpoäng 330
Träns Tid ca 5½ minuter
Bed. gr. Plats Rörelser

1. AX Inridning i arbetstrav
X Halt – Hälsning
XC Arbetstrav

2. C Vänster varv
CHS Arbetstrav

3. S Volt med 10 m diameter

4. SEX Arbetstrav
X Halt – Stillastående ca 6 sek - Framridning i arbetstrav
XBP Arbetstrav

5. P Volt med 10 m diameter

6. PFAK Arbetstrav
KR Mellantrav
RMC Arbetstrav

7. CA Serpentin över medellinjen med 4 bågar

8. AK Mellanskritt
KR Ökad skritt

9. RM Mellanskritt
MCH Arbetstrav

10. H Vänster arbetsgalopp
HSE Arbetsgalopp

11. E Volt med 15 m diameter

12. ELF Vänd snett igenom
Mellan
E och L Övergång till arbetstrav
Mellan
L och F Höger arbetsgalopp

13. FAK Arbetsgalopp
KR Mellangalopp
Före R Övergång till arbetsgalopp

14. R Övergång till arbetstrav
RMCH Arbetstrav

15. HP Mellantrav
PFAK Arbetstrav

16. K Höger arbetsgalopp
KVE Arbetsgalopp

17. E Volt med 15 m diameter

18. EIM Vänd snett igenom
Mellan
E och I Övergång till arbetstrav
Mellan
I och M Vänster arbetsgalopp

19. MCH Arbetsgalopp
HP Mellangalopp
Före P Övergång till arbetsgalopp

20. P Övergång till arbetstrav
PFA Arbetstrav

21. A Vänd rätt upp
AX Arbetstrav

22. X Halt – Hälsning
Utridning i fri skritt

Allmänt Koeff
Intryck: 1.Gångarter(frihet, renhet och regelbundenhet) 2
2.Framåtbjudning(vilja att röra sig framåt, elasticitet,
mjukhet i ryggen och bakbensengagemang) 2
3.Lösgjordhet(eftergift på tygeln, formen, accepterande
av bettet; harmoni, lätthet och mjukhet vid rörelsernas
utförande; uppmärksamhet, förtroende och lydnad) 2
4.Ryttarens sits och hållning -korrektheten och finheten
i samt effekten av hjälperna 3
5.Korrektheten i uppvisningen(hörnpasseringar, ridningen
mellan rörelserna, programlinjernas följande) 2
Avdrag:
Felridning första gången 2 poäng
Felridning andra gången 4 poäng
Felridning tredje gången uteslutning


Kram Madde

MsvB:4

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 12:23:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ja måste ju medge att han ändå såg ganska så fin ut :)

Kram M

Lite låg uppdatering nu igen..

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 12:07:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I fredags var det middag med lite släkt hos mormor och morfar som störde mitt bloggande och igår blev det ju ett mycket snabbt inlägg då vi skulle iväg.. Ber om ursäkt för detta :)

Håller på att ladda upp videon ifrån gårdagens MsvB:4 som ni bjuds på lite senare idag.
Mamma lyckade faktiskt ta två bilder då jag red fram så de kommer här -Fina Rangun

Det var första gången jag var på Runstens gård och det var verkligen en toppenfin anläggning! Banornas underlag var också väldigt bra och hela tävlingen var välorganiserad och trevlig :) Hit åker vi gärna igen!
För att återgå till gårdagens ritt så kändes han riktigt fin på framridningen, mamma tjatade på mig. När vi sedan kom in i ridhuset stod han emot ngt och när det sedan var dags att rida in på banan stod det två stora rosa blommor som man skulle rida emellan in = LIVSFARLIGT! Rangun var livrädd för dessa men tillslut kom vi iaf han han var här ännu mer "motsträvig" och gick inte riktigt fram samt tittade på de lila blommor de valt att dekorera domarbordet med :/
Insåg snabbt att jag skulle bli tvungen att hålla mig innanför spåret på kortsidan vid A genom hela programet för att undvika onödiga skutt sidleds eller annat påhitt ifrån min lättskrämda springare, detta var lyckligt nog inte något domaren märkte av och vi fick ändå 7 på vägarnas rätta ridande :) Domare var för övrigt den som vanligt stenhårde Roger "Roggan" Ohlsson. Det var tydligen många ekipage som haft problem med tittiga hästar och flera som till och med utgått om jag förstod det rätt på en Rebeca som även tävlade mot mig hos Gripen. Hon hade tydligen knappt fått sin häst fram till C så jag kanske inte ska vara alltför missnöjd med min lilla prins.

Kram Madde

Placering!!

Publicerat: 2011-08-27 Kl: 19:37:37 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Femte plats!

Åh va nöjd jag är med min häst och mig själv, trotts att det verkligen inte var någon toppenritt. Känns som att ni kan vi ändå! Vi blev ju trotts allt placerade. Idag var det blommorna som var den största "faran"..
Video kommer imorgon :)

Kram Madde

Armstrong

Publicerat: 2011-08-25 Kl: 20:38:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hittade lite gamla bilder på "Amsen" min fina C-ponny jag hade när jag var liten. Jenny A gjorde lite "stamforskning" och fick på så vis tag i bilder ifrån då han var föl och unghäst..


Fölis..

Som unghäst med bandage på hoven pga hovböld tror jag det var :)

Upptäckte att han faktiskt fick en dotter också!! han gick med ett sto som unghingst innan han kastrerades..

Kram M

"Rocco bocco"

Publicerat: 2011-08-25 Kl: 20:31:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vet inte om det är ett särskilt smart smeknamn på Rocco.. Han bockar nämnligen en del, typ när man rider ut! Haha ursöt :) Två små rodeosvängar tog han idag då jag och Fia red ut, hon på Mille.

Rangun fick idag sitt första "riktiga" dressyrpass på ett par veckor då han fått tagit det lite lungare med mycket uteritter och bara lättare dressyrpass. Han var iaf riktigt styv i de första 20-30min och då hade han ändå värmt på skritten i 30min! Jag jobbade á la Pether, han kunde faktiskt lika gärna stått där på marken för idag gav jag verkligen alllt och fortsatte kämpa även om det såklart kändes smått "förgäves" i början. Som de flesta vet så är Pether en ganska tuff tränare som verkligen får ryttaren att ge ALLT. Efter ett som det kändes oändligt jobb med böjdning och att få ut hals och igång bakben och rygg gick jag sedan över till skänkelvikningar i trav på diagonalen.
Han blir lätt lite otaktmässig i dessa så vi höll på med detta ganska länge också sedan blandade jag även med lite skänkelvikningar i galopp på samma linje.
Nu började jag sedan känna mig ganska nöjd och tänkte bara testa nån travlängning innan avslut - OCH vilken längning!! Han längde steget! Min duktiga pålle, jag hade även en sk kotring på ena bak vilket var ett tips ifrån Monica på Equirehab för att ha  bättre skulle bredda sig bak. Så jag vet ju inte om resultatet var en kombination av ringen och förarbetet eller om det berodde på antingen  bara förarbetet eller kotringen..

Kotring, bild från Google

Jag har även hunnit med ett dressyrpass på Elton, som jag förövrigt har lite svårt att hitta en passande dressyrsadel till :/ och så har jag ridit Ture, vilket jag velat göra tidigare denna vecka också men tiden har inte räckt till. Jag och mamma ska på kurs imorgon och jag ska då ha med Ture och mamma Uranos.


Tuareg!

Kram Madde

Piké!

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 20:50:27 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Förra veckan hittade jag en sida med lite snygga kläder man kunde beställa brodyr på så jag klickade hem två pikétröjor att ha i stallet och när jag rider :)


Lite dåligt ljus men en i marin och en vit :)

Kram M

This day was hmm fullspäckad - som vanligt!

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 20:45:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja jag har inte ens hunnit prata med Christina och säga grattis på födelsedagen :/ Hon ringde då vi visade hästarna för spekulant på fm och sedan har allt bara rullat på i ett väldans tempo.

Vi lånar denna ifrån Google till

Christina!!

Ja idag hade vi alltså återigen spekulant som tittade på både Navange och Poseidon, så de fick återigen knoppas och puttsas lite extra på :)
Jag hoppade även Demeter med Fia och Mille innan lunch, Mille gick jättebra - Fia hoppade ashögt :/ Typ 1.20m Jag själv var smått skraj över mina små hinder på 80-90cm, men Demeter hoppade som en klocka som vanligt. Dock något svårsvängd emot ena hindret så där bjöd hon då istället på en grind på 1.20m som Fia höjt till sig - kan säga att jag hade absolut dött om hon hoppat, på snedden och allt :P Haha..

Mamma hjälpte mig med "Roccan" efter lunch, hon red först och sedan jag - han var verkligen super idag och jag kom verkligen till ridning ifrån första steget. kan säga att jag fick kramp i magen ganska snabbt = BRA :)

I veckan har också Lady kommit tillbaks ifrån betet och Åsa red idag första lektionen för "hösten", efter detta han jag rida rangun ett kort lösgörande pass i ridhuset på tränset innan min onsdagslektion.

Har ni varit ute och kikat på hemsidan jag pillade lite med igår?? Har lagt inn massa aktiviteter i kalendern bland annat.. Vad tycker ni - ska vi ha en gästbok? Jag tyckte det kändes lite överflödigt med tanke på bloggen och att den har ju egentligen lite "gästboksfunktion" eller?

Kram Madde

Vilket är det nya hippa märket?

Publicerat: 2011-08-24 Kl: 13:23:27 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

För några år sedan slog Kingsland ridsport modet med storm, är man på tävling kan man alltid se ngn som bär ett Kingslad plagg
Men vad är det som blir nästa stor märke?
En av mina personliga favoriter av uppstickara är Spooks! http://spooks.se/
Med sina underbara höga kragar är det ett måste till höstens rusk väder!Helt klart värt att spana in!


HV Polo kommer stort också, deras höst/vinter katalog finns att spana in på deras hemsida http://www.hv-polo.com/

/Dvärg

Dagen i kort..

Publicerat: 2011-08-23 Kl: 21:14:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det får bli ett ngt kortare inlägg ikväll eftersom jag har en del jobb med hemsidan jag måste göra innan ögonen går helt i kors :/ Vi hade ju som sagt tid hos Monica på Equirehab i Kvicksund kl.13 och det tar ju drygt en timme att åka dit så det var lite kort om tid på morgon/fm.
Jag han bland annat rida tre hästar, med lite groomhjälp av syrran, innan avfärd. Elton - dressyr, Poseidon - dressyr och Demeter hoppad jag på utebanan. Alla skötte sig fint och vi kom sedan iväg, några minuter sent som vanligt men Monica är även hon tidsoptimist så det var ingen större katastrof :)


Vi hade med oss Navange, Limit och lilla Ronjah. Hon tyckte att Navange blivit väldigt mycket bättre och även Limit och Ronjah var bättre, bara lite "småjusteringar". Vi var sedan inte hemma fören hallv sex :/ Han lagom käka middag innan TK möte och därefter ett kort pass på utebanan med Rocco.

Nu ska jag sätta fart med vår hemsida! ekelunds-ridskola.se

Kram Madde

Dagens Hiss och Diss by Dvärg

Publicerat: 2011-08-23 Kl: 20:53:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja, Madde i am sorry men Dvärgen har hakat sig in i din blogg.....igen!

Tänkte att vi skulle ta en Hiss och en Diss!

Dagens Hiss


Ridhjälmen!!!
Jag menar, den kan räddar liv     ;)


Dagens Diss


Myggor
Ställer till emd stressade och olyckliga hästar just nu :(

Dvärgs tankar om tiden vi tillbringar i stallet

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 22:16:33 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Detta är ett litet gästinlägg by Dvärg

För att optimalt få ut så mycket man kan av sin vistelse i stallet handlar det om rätt planering.
Att kunna i tid planera vilka dagar man kommer ha god tid på sig i stallet kan man komma långt på.
Till ex en dag man vet att det inte är någon brådska kan man ryckta sin häst lite extra noga, linda med snygga lindor och rota fram ett matchande schabrak.
Ta god tid på sig, ridafram ordentligt och sedan ta ett ordentligt arbets pass.
Men dagar där man har lite knappt om tid gäller det att vara effktiv. Det kan vara bokningar i ridhus och uptagna banor som stressar,
eller det faktum att man själv har annat inplanerat. Sådana dagar kanske man istället ska använda sig av besnkydd för att spara tid och välja att ta ett lite kortare, mer kravlöst pass.


Varför är man i stallet?
Visst man måste ta hand om sin häst, men för mig är det så att det är RIDNINGEN jag vill kunna njuta av. Inte mockning utav box eller annat slit göra.
Jag försöker alltid planera tiden så att tiden i sadeln inte blir pressad. Det kankse inte alltid går som jag vill, men då får man lägga om planen för just det passet.
Att vara stressad när man rider och känna att man inte "har tid" är det säsmsta utgångsläget man kan ha när man sitter upp på sin häst.
Hästen behöver också tid att komma igång för arbete.
Så de dagar man har tid, ta vara på dom dagarna! Det är dom dagarana den riktigta utvecklingen sker....och det är det vi vill, eller hur? Utvecklas?
Utcekling sker när man kommer till ett ordentligt arbete, där både häst och ryttare kan jobba samspelt.
Vissa hästar behöver värmas upp på speciella sätt för att optimalt komma tillarbete. Vet du vad din häst behöver?
Till ex brukar det vara vanligt att rida i en lägre form, stämma av för start och broms. Stora runda börjda spår, få in hästen i ramen mellan SKÄNKEL och hand.
När man sedan har värmt upp i skritt, trav och galopp kan det vara lämpligt med en liten pustpoaus för en själv och häst.
Sedan kommer vi till det riktiga arbetet! "vad ska vi jobba med idag" Halter? Igångsättningar? Program? Eller ska jag bara jobba med lösgjorheten på min häst?
Eller varför inte inrikta ett pass på mig själv och mina olater?
Har man nu gjort en bra uppvärmning kan man med lätthet börja atbetet med en possitiv häst. Visst, det finns tjuriga och trillsliga hästar, men varför är dom det? ;)
Det jag vill ha sagt är att om man tar tid på sig, och gör saker rätt kommer man oftast fram dit man vill även om det ibland tar lite mer tid än ÖNSKAT.


Så de dagarna man känner sig lite stressad kanske man inte bara ska kasta sig upp i sadeln och börja direkt i det hårda arbetet. Alla behöver vi värma upp!
När man var liten och skulle springa 2km med skolan fick vi värma upp, alla som spelar fotboll eller annan idrott vet vikten av att värma upp. Där är det självklart!
Det sker lätt skador med kalla kroppar! Detta gäller även hästkroppen.
Man får kanske sitta upp i sadeln med lite förståelse att hästen måste hinna med.Red man hårt dagen innan kanske den till och med är lite stel och behöver då extra mycket tid att "värma ur".
Dagar som dessa brukar jag välja att bara rida min häst låg, jobba med rundheten i språnget, takten och rakriktningen. Man behöver inte jobba de där super jobbiga sakerna varje dag - det är jobbigt av en anledning och ibland kan det vara bra med paus från det.
Variation är en bra sak :) Visst att vid god känsla kankse man kommer till ett bra arbete och kan plocka upp formen lite innan man avslutar.Sammanfattningsvis kan man säga det att en ryttare som är medveten om sin häst brister och styrka kan få ut så mycket mer av ett pass än de som bara hoppar upp och skiter i vilket.
Men som med allt i livet gör vi det av olika anledningar. Det man måste fråga sig är "vad är mitt mål?"
För att nå det slutmålet måste man i varje beslut man tar, varje dag, röra sig åt den riktning som leder till målet. Annars kanske det är tid att tänka över sitt mål.

Till ex skrev Madde i ett tidigare inlägg att hennes mål var GP och ev utomlandsstart.
Vad gör hon för att komma dit?
Träna, träna, träna!!! Hon rider olika hästar, tränar för tränare och jobbar med utveckligen. There is no easy way out, only hard work!
Så nu är frågan, tar hon alltid rätt väg när hon i vardagen möter ett beslut som ska tas?
När jag själv fick höra om detta sätt att se sitt mål började jag genast ta det till mig och försöker nu leva efter det.
Alla mina kvalfylda beslut är nu mycket lättare att ta, jag har målet i sikte och vill dit.

Frågan är

har du?


/ Dvärg

Tävlingar HT 2011

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 22:02:38 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jag tänkte skriva lite om höstens inplanerade tävlingar :)

Rangun i en LA:4 vt 2010 där vi vann :)

27/8  Årsta Runsten Reg dressyr - Rangun ska gå MsvB:4

3/9 Strängnäsbygdens RF lok hoppning - Jag är visst anmäld till en 90cm klass med Demeter - ännu oklart om    jag verkligen vågar detta :/

4/9 Kungsörs RK lok dressyr - Rocco ska gå en LB

11/9 Järna RK lok dressyr - Rocco, Demeter & Elton är anmälda i LB:0

1/10 Gnesta RK reg dressyr - Rangun ska debutera George och det i Kür!! Har ännu ingen färdig så vi får väl se..
Är även anmäld 2/10 i MsvA:1 men då har vi tävlingar på hemmaplan där jag skulle
behöva rida massa hästar.


Det är det inplanerade tävlingarna såhär långt :)

Kram Madde
Galet mycket vatten har trillat ned ovanifrån!

Publicerat: 2011-08-22 Kl: 21:15:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu vad det regnat hela eftermiddagen :/ Hästarna går ju normalt in vid tre och såhär års brukar klockan ofta passerat tre innan vi börjar ta in hästarna, idag skulle vi dock ha besök ifrån förbundet av Ulf Wilken klockan tre så vi började tidigare än vanligt vilket var en väldans tur eftersom strax före tre öppnade sig himlen!!


Vi bjöds även på en del åska men den höll sig en bit bort som tur var..

Rangun var kanonfin idag, superstor skillnad efter att Jimmy justerat hans sadel. Den var ju helt ny då vi köpte den så nu har väl stoppning osv satt sig vilket gjort att sadeln blivit för vid, Jimmy "klämde" ihop den och nu ligger den som ett smäck igen - och jag sitter helt annorlunda :) Rätt sadel är enormt viktigt!! Man märker ofta inte skillnaden fören man testat en sadeln som passar både ryttare och häst perfekt..

Jag har även ridit ut på Elton som var kanonpigg - helt förbytt sedan han kom i våras :) Det är föresten tävlingsdebut för honom den 11 september hos Järna RK i en LB:0 :)

Mamma hjälpte mig med Rocco på morgonen och på slutet var han så sjukt fin - man blir alldeles knäsvag och vill bara ha mer mer mer!! Men han är också sjukt svår och när jag såsmåningom lärt mig alla knappar och vi kommer helt överens så kommer det bli så bra och jag kommer att ha utvecklats som ryttare något enormt!

Rocco!!

Imorgon ska vi till Equirehab med tre hästar igen, vi ska vara där klockan ett så det lär ju ta hela em innan vi är hemma igen.

Kram Madde

"Slappsöndag"

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 18:09:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sov längre än vanligt idag - vaknade inte fören klockan nio! Vilket inte hör till vanligheten :) Då blev det snabb frukost innan vi for till stallet, ja fick med mig Anders faktiskt. Fixa till häst inför visning, mamma hade fått lov att spola honom för han rullat sig i leran :P Inte för att han har så mycket man men jag lyckades faktiskt få till ganska så snygga knoppar ändå :)

Inte så stora men ändå helt ok!

Han skötte sig jättebra när jag visade honom - duktiga "Nallen". Tycker det är ett ganska passande smeknamn då han är go' som en nalle - Navange.

Förutom detta har jag inte gjort så överdrivet mycket idag, varit och beställt nya lysrör till vårt akvarium bland annat :)

Kram Madde

EM - Brons till SVERIGE!

Publicerat: 2011-08-21 Kl: 16:59:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Amazing horse - Amazing rider!!

FEI European Dressage Championships - Grand Prix Freestyle
Presented by InterChem

FREESTYLE GRAND PRIX (2009)

Judge K : Wojtek Markowski (POL)
Judge E : Stephen Clarke (GBR)
Judge H : Mary Seefried (AUS)
Judge C : Ghislain Fouarge (NED)
Judge M : Evi Eisenhardt (GER)
Judge B : Jean-Michel Roudier (FRA)
Judge F : Maribel Alonso (MEX)

Rank CNR HORSE - Breeding
sex\colour\born\sire x siredam\
EUR Judge K Judge E Judge H Judge C Judge M Judge B Judge F Percentage
RIDER
owner
technical
artistic
technical
artistic
technical
artistic
technical
artistic
technical
artistic
technical
artistic
technical
artistic
1 40 Jerich Parzival - KWPN
G \ Chestnut \ 1997 \ Jazz x Ulft
NED 15000 87.25 86.50 83.00 88.25 83.75 88.25 82.75 88.839
Adelinde  Cornelissen (NED)
W.P.J. & M.A. Cornelissen, H. Jerich
92.00 91.00 90.00 95.00 94.00 91.00 91.00
2 28 Uthopia - KWPN
S \ DarkBay \ 2001 \ Metall x Inspekteur
GBR 12000 83.25 79.00 81.00 81.75 79.00 83.75 74.75 84.179
Carl  Hester (GBR)
Mrs S Stewart, Mr D Harrison
91.00 84.00 88.00 91.00 89.00 88.00 85.00
3 62 Watermill Scandic H.B.C - KWPN
S \ Chestnut \ 1999 \ Solos Carex DVH 609 x Amiral ZW.P.S.
SWE 9000 80.75 79.00 81.00 78.75 79.50 79.25 75.75 83.429
Patrik  Kittel (SWE)
J.W. Greve & HBC Stal
89.00 87.00 87.00 90.00 89.00 87.00 85.00
4 25 Mistral Hojris - DWB
G \ Chestnut \ 1995 \ Michellino x Ibsen
GBR 7000 80.50 79.75 78.75 79.00 81.75 77.25 82.25 83.018
Laura  Bechtolsheimer (GBR)
Dr Wilfried Bechtolsheimer, Ursula Bechtolsheimer
87.00 84.00 85.00 89.00 88.00 83.00 87.00
5 31 Totilas - KWPN
S \ Black \ 2000 \ Gribaldi x Glendale
GER 5000 79.25 78.75 76.75 79.25 75.75 81.25 75.75 81.696
Matthias Alexander  Rath (GER)
Paul Schockemöhle, Ann-Kathrin Linsenhoff
83.00 84.00 87.00 88.00 88.00 83.00 84.00
6 15 Fuego de Cardenas - PRE
S \ Grey \ 1998 \ Utrerano VII x Elegido III
ESP 3000 80.25 76.50 74.75 75.50 78.50 76.50 71.75 80.982
Juan Manuel  Muñoz Diaz (ESP)
Miguel A. de Cardenas
88.00 84.00 85.00 87.00 88.00 84.00 84.00
7 32 El Santo NRW - RHEIN
G \ Bay \ 2001 \ Ehrentusch x Rhythmus
GER 2500 80.75 73.25 74.00 81.50 79.50 80.50 77.00 80.536
Isabell  Werth (GER)
Madeleine Winter-Schulze, Isabell Werth
87.00 76.00 82.00 86.00 86.00 82.00 82.00
8 30 Damon Hill NRW - WESTF
S \ DarkChestnut \ 2000 \ Donnerhall x Rubinstein I
GER 2000 80.00 78.00 77.00 77.75 77.50 77.75 76.25 80.446
Helen  Langehanenberg (GER)
Christian Becks
84.00 81.00 83.00 85.00 87.00 82.00 80.00
9 26 Valegro - KWPN
G \ Bay \ 2002 \ Negro x
GBR 1500 80.50 78.50 76.25 77.75 76.00 79.00 77.00 79.357
Charlotte  Dujardin (GBR)
Rowena Luard
79.00 78.00 79.00 83.00 85.00 83.00 79.00
10 10 Digby - DWB
G \ DarkBay \ 1997 \ Donnerhall x Sandro
DEN 1000 79.50 75.75 73.00 75.00 76.00 75.75 74.25 78.804
Nathalie zu  Sayn-Wittgenstein (DEN)
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein
82.00 79.00 81.00 84.00 84.00 83.00 81.00
11 43 Exquis Nadine - KWPN
M \ Chestnut \ 1995 \ TCN Partout x Roemer
NED 800 74.50 74.75 71.75 72.50 74.25 72.75 70.75 76.589
Hans Peter  Minderhoud (NED)
Team Exquis
81.00 78.00 80.00 80.00 83.00 78.00 81.00
12 50 Martini - PHBA
G \ Bay \ 2001 \ Deryl SP x Madryt
POL 800 74.50 73.00 74.00 71.50 73.75 70.75 71.75 74.446
Beata  Stremler (POL)
Inter-Api Sp. z o.o.
77.00 77.00 77.00 76.00 79.00 70.00 77.00
13 38 Eremo del Castegno - SI
G \ Bay \ 2001 \ Rohdiamant x Weltmeyer
ITA 800 71.50 70.75 71.00 69.75 72.25 64.00 69.50 73.054
Valentina  Truppa (ITA)
Gavan s.r.l.
75.00 76.00 78.00 77.00 81.00 70.00 77.00
14 11 Jonstrupgaardens Raneur - DWB
G \ Bay \ 1999 \ Ragazzo x Schwadroneur
DEN 800 70.25 70.00 70.75 69.50 71.00 70.25 71.00 72.268
Lisbeth  Seierskilde (DEN)
Gert Seierskilde
74.00 72.00 73.00 73.00 76.00 76.00 75.00
15 64 Favourit - RHEIN
G \ Chestnut \ 1999 \ Fidermark x Worldchamp
SWE 800 70.50 68.25 65.50 69.50 71.75 66.00 63.50 70.500Katastrof dock att det inte visas live på TV!! Det är EM och vi har två ryttare i finalen varav den ena tar medalj.. Tv 4 Sport bemödar sig med ett 1h långt samandrag ikväll - ska det vara så??

Kram Madde

Trötter..

Publicerat: 2011-08-20 Kl: 20:29:54 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Är helt väck i skallen nu :/ sov en stund då jag kom hem ifrån stallet vid fem.. Blev inte så många timmars sömn i natt då jag åkte till Christina igår kväll för att titta på film, det slutade med att vi hamnade på UB Strängnäs eftersom Karin prompt ville gå ut.. Jag körde och kom senare i säng strax efter 3..

Vi har iaf fått en del svar på annonserna jag lagt ut på hästrarna vilket är kul och vi hade en första spekulant hos oss idag som provred Poseidon. Han skötte sig kanonbra och det är ju alltid lite vanskligt med spekulanter och speciellt till unghästar då man aldrig vet hur pass rutinerade de är. Vore ju katastrof om det hände någonting så att ryttaren tex faller av och skadar sig men även hästen kan ju bli förstörd. Det är bara att se på min lillprins Rangun som var med om en incident där ryttaren skulle ta av sig jackan på honom för flera år sedan. Först nu har jag vågat prova "påklädning" på honom, vid vårat sommarmeeting var det så fruktansvärt varmt att det inte gick att rida fram i kavajen.


Mina nya ridbyxor :)


Min nya hjälm kom i veckan!! Lite skillnad på färg mot min gamla till höger  :P


Finally!! Jag har fått tag i stigbyglarna jag pratat om tidigare!! Jimmy "Sadeldoktorn" var ju hos oss igår och han hade dessa :) Happy!

Som ni ser kan man alltså vrida fästet där stiglädret för att få stigbygeln i optimal position. Dessa har jag nu på Roccos sadel - ja han har fått en egen, Limits Cobra har fått vandra vidare så nu har jag en röd/brun sadel vilket betyder att jag måste börja leta efter ett träns i samma färg :) Kommer nog ta lite tid för Fia höll på länge innan hon hittade ett i rätt färg till Limit..

Imorgon hade jag ju tänkt ta "hästledigt" men har man hästar till salu så kan det bli snabba förändringar - så jag ska visa häst imorgon vid elva på fm..

Kram Madde

Frågan

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 21:10:53 | I kategori: Dagens Fråga | 3 kommentarerDet disskuteras en del och har även blivit en del ändringar vad gäller ryttarens klädsel vid tävling och då framför allt inom dressyren där en del anser hatt och frack som gamalmodigt osv, att dressyren måste förnyas.. Detta har lett till "lösare regler" vad gäller utfomningen och färgen på just fracken.

Vad tycker ni om klädseln vid tävling?


Jag och Helios vid en MsvB tävling (då var det fortfarande tillåtet att bära hatt i denna klass)

Tyvärr har jag ingen bra bild på mig i hatt och frack så jag hittade denna på Jan Brink och Chirlon 870

Själv tycker jag om den "gamla" fracken, snyggt och stilrent!

M

Värmen är tillbaks!

Publicerat: 2011-08-18 Kl: 20:58:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det verkligen varit kanonvarmt! Härligt förutom att det blir väldigt svettigt på hästryggen :P Har ridit en del pållar, först ut var Memo (Petra & Birgittas häst) sedan följde Rangun som jag även lyckades få upp mamma på :) Rocco, Navange och till sist Poseidon. Christina hoppade lille Elton på utebanan vilket gick bra, tredje gången han går över bommar/hinder under ryttare.

Navange måste jag återigen få berömma :P kanonfin och kan nu riktigt sätta sig i galoppen, framförallt högergaloppen är så himmla fin! Det blir ridning imorgon också sedan ska han få en välbehövlig vila lör/sön.

Idag har Sveriges två sista ryttare ridit i EM-laget och vi tog oss med god marginal till OS, vilket var ett viktigt mål för dressyrlaget. I laget red, för er som inte följt med, igår Rose M på Bocielli och Cecilia K på Lennox. Idag red Tinne W-S på Favourit samt Patrik K på Scandic. Laget slutade på fjärde plats och vann gjorde uppstickaren Storbrittanien som har tagit ett enormt kliv upp på dressyrtronen, tvåa och trea blev de tidigare toppnationerna Tyskland och Holland. Måste känts lite snopet för dem :P


"Lagankare" ett och två! Patrik & Tinne
Nu hoppas vi på fortsatt framgång i det indviduella som fortsätter lördag och final på söndag :)

HEJJA SVERIGE!!

Vore ju grymt kul att få se en sån här tävling live på plats nån gång och tittade faktiskt på biljetter till OS i London nästa år men de sålde ju slut på typ nolltid och var såklart ganska dyra :/ London är ju ändå ganska nära.

Jag la igårkväll ut annons på Poseidon på hästnet och fick faktiskt ett samtal idag från en intresserad - kul! Hoppas vi hittar ett bra hem till vår fina lilla häst.

Eftersom jag hade världens bästa Christina till hjälp idag gick ju allt lite fortare och jag kunde äntligen komma iväg och hinna till en ridsportsbutik innan stängning.. Blev dock på håret då det var vägarbete och låånga köer för att komma fram. Hittade iaf tre par som jag prövade, alla tre satt bra men blev såklart kär i de dyraste (suprize - va e de med mig som alltid hamnar i den sittsen?) Skilde dock inte "jättemycket" typ 4/500kr.. Gissa vilka det blev?? Jaja hursomhelst så är de "to die for" - grymt snygga! Ganska säker på att Ange i stallet har ett par i marin, jag har nu svarta :)

En liten detaljbild ja hittade på google..

Kram Madde

Fartfyllt!

Publicerat: 2011-08-17 Kl: 21:14:41 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Halloj alla härliga läsare!! Dagen har bjudit på kanonvärme och en del överaskningar :) Städade vår lilla sadelkammare - den är verkligen på tok för liten för all vår utrustning. Planen är ju att vi ska ha en riktig sadelkammare för våra hästars utrustning samt alla täcken osv i det nuvarande "klubbis" men först måste vi få iordning med skåp och omklädningsrum i ridhuset :/ Allt tar ju sån tid, är bökigt och framförallt kostar det massor av pengar..

Den dagen det är färdigt så kommer det iaf att bli kanon och så mycket mer lättarbetat istället för att trängas, det går ju knappt att komma förbi med tex en sadel om det är en person till i den nuvarande sadelkammaren..

Den lilla sadelkammaren en extremt stökig dag - bilden tog i sommar då vi spolade stallet och allt flyttas in hit för att inte bli blött.. Som ni ser är den väldigt liten iaf.

På fm hjälpte mamma mig med Rangun, han var smått stel och ovillig i början men efter en stund så blev han sådär mjuk och fin :) Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som gör honom svår vissa dagar för det finns inget mönster som tex att det händer efter ett pass då jag ridit ut eller liknande. Han var iaf kanonfin sedan och vi tränade mycket galopp och sedan lite piaff och passage vilket han idag tyckte var mycket jobbigt och ville slippa genom att galoppera på stället.
Traven var också mycket fin och sedan avslutade vi med lite galopp igen där jag fick lite problem med bytesserierna där jag inte fick honom helt rak och vi fick många missförstånd, troligtvis mest pågrund av en otydlig ryttare men ibland skulle jag ändå vilja ha lite mer exposivitet i hans svar på mina hjälper.
Mamma skulle efter att jag ridit vattna buskar/blommor på kullen utanför ridhuset och då hon satte på vattenslagen blev Rangun såklart superskraj och gjorde en helomvändning - tur man har lite balans efter alla år i sadeln :P


Gordon & Ebba efter LBn igår

Efter lunch var det uteritt på Elton tillsammans med Christina & Karin på Christinas pållar.. Vi kan säga såhär - Elton har nu VAKNAT på riktigt! Det tog några månader men idag släppte nog det sista av handbromsen i honom (hoppas jag iaf) han bockade i alla fyra galopper vi han med. I sista galoppen som var en ganska lång bit tänkte jag att nu är han nog lite trött iaf för han verkade inte lika sugen på att bocka, tjii fick jag kort därefter fick han som eld i baken, huvudet åkte ner mellan frambenen och han bockade som värsta rodeohästen och där ovanpå satt jag med lång tygel då det inte finns några "stoppar" på hans tyglar och gjorde mitt bästa för att sitta kvar och få fram honom :P Tur att han är så liten - det är mest kul, även om det kanske inte är optimalt att han ska bocka vid uteritt..

Han blev såklart ganska svettig så det blev en tur till spolspiltan då vi kom tillbaks

Navange fick sig ett dressyrpass även idag och han blir verkligen bara bättre och bättre för varje dag nu, vilken häst! Superkul :)

Hade lite tid över innan min lektion började så jag red Athos på utebanan ett kort dressyrpass, har inte ridit honom på flera år och han var jättefin. Man kan verkligen inte tro att han kan gå som han faktiskt gör, han ser ju ut som en stor fet arbetshäst som är tung och trög att rida - MEN ICKE superkänslig och galoppen är supefin och LÄTT! Han har även mycket lätt för sidvärtsrörelser i traven - vore kul att tävla nån lätt klass med honom :P
Men man kan ju inte hinna med att tävla alla hästarna bara för att de är så fina.. Synd att vi inte har några "riktiga hästtjejer" i stallet längre..
Idag kommer de bara när det är dags att rida och man kan ofta undra om de ens hinner med att borsta och umgås med hästarna före och efter, och så utrustningen då såklart. Vore kul om mamma kunde skriva något inlägg om hur hon for till stallet för jämnan då hon var ung (ta nu inte detta påstående som att du är gammal när du läser detta mamma)

Mamma för ett antal år sedan :P

Även då jag var i yngre tonåren var det alltid en gäng med tjejer i stallet hela sommrarna och på helgerna, vi var i stallet all ledig tid. Pysslade med hästar och utrustning, och hade extremt roligt! På sommrarna red vi ut för jämnan och busade i skogarna och letade nya roliga ridvägar. Var har det riktiga hästintresset tagit vägen hos dagens barn och ungdomar?? Är det föräldrarna som påverkar eller är det bara ren bekvämlighet/ ointresse som ligger bakom. Vad är det som lockar bort dem ifrån stallet? Vad saknas?

För om man verkligen vill bli duktig på att rida och handskas med dessa djur räcker det ju inte att bara rida, är man i stallet mycket får man ju även se så mycket ridning vilket är superviktigt för utveckligen och att man ska förstå och se sambandet emellan olika saker.
Viktigt är ju också att få många timmar i sadeln och rida olika typer av hästar. jag är själv inte alltid stormförtjust i vissa av hästarna jag rider men att rida är en stor del av mitt jobb och jag är lyckligt lottad att kunna få rida så många olika typer av hästar - ALLA GER MIG NÅGOT, oavsett ålder och utbildning. Så att tycka det är meningslöst att tex rida ut, har helt missat poängen med ridningen och vad som krävs för att UTVECKLAS och LYCKAS. Att rida ut på en, som han varit tidigare, ganska lat Elton kanske inte alltid är vad man jusr velat rida men även Elton har gett mig som ryttare massor.

Detta problemet med de försvinnande och ointresserade barnen/ungdomarna är något vi talar om många gånger varje vecka i vår familj utan att riktigt kunna sätta fingret på VAD "felet" är.. Kanske ni läsare har en åsikt?

Hmm som ni märker så kan jag skriva hur mycket och hur länge som helst då jag kommer igång men nu får jag nog ändå hejda mig.. Vi avslutar med lite blandade bilder :)


Detta vann jag och Rangun hos Gripen. Marinblå fleacelindor samt grimma + grimmskaft, trodde inte att han skulle kunna ha grimman med sitt lilla huvud men den passade faktiskt!

Hehe.. Lidande blick ifrån pappas hund Ross. jag köpte denna söta stickade tröja förra veckan till Buffy men jag var bara tvungen att klämma i Ross i den för att se hur han skulle se ut! Haha

Arrobell har återigen fått sina nässelutslag han har fått dessa flera år mot slutet av sommaren/hösten.. Dessa kort tog jag i helgen.

Kan säga att han ser värre ut nu :/ Tyvärr hjälpte inte den allergi medicin han fått tidigare och vi hoppas nu kunna åka med honom till en hudspecialist veterinär på Ulltuna för utredning.

Kram Madde

Bilder

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 22:18:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det tog sån tid att få in bilderna från mobilen men så fort jag publicerat förra inlägget så gick det..
Så här kommer de :)

Jag fixade idag till en till "rosettskärm" till Ranguns rosetter. Dessa sitter på väggen inne i vårt stall..

Vi har igelkottsinvasion på Ekelund tre småkottar och minst två stora.. Ursöta och de har blivit nästan som tamma, jag kan mata dem ur handen med torrfoder (kattfoder) Dessa två håller för tillfället till i foderkamaren i stallet..

Snyggingen Poseidon igår!!

Ridlägertjejer på väg till hagen med sina hästar.. Först i ledet är Bella på Ronjah, Tuva på Jazza och Melissa på Grappan..

Kram M

Duktiga Ebba & Gordon!!

Publicerat: 2011-08-16 Kl: 22:07:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Ebba varit på tävling med vår fina ridskoleponny Gordgeus Boy på Lilla Pålstorp där Gripens Ryttarförening annordnade en lokal LC,LB,LA. Ebba startade först LC:1 där de red ihop hela 65,9% och blev första utanför placering. Till LB:1 hade jag hunnit annlända för lite peppning och det såg verkligen jättefint ut sånär som på ett litet strul i ena galoppvolten, sedan kanske man hade velat ha lite mer tryck och nyansering - men det är trotts allt bara LB och de var superduktiga! De red nu ihop drygt 61%, två 5:or resten bara 6:or och 7:or!! I LCn fick de även en åtta i galoppprogramet.Bilder ifrån framridningen..

Jag hoppade ju som sagt Demeter för Erik idag och det gick super, vi hoppade tre olika linjer med ganska många galoppsprång. Första linjen gick kanon men på andra linjen blev det lite för mycket tillbaka vilket gjorde att vi inte fick nån bra avsprångspunkt till hinder nr två och vi fick ett stopp/hamnade lite i hindret. Demeter blev nu lite skraj/försiktigt så jag kom på bara hinder nr ett ett par gånger innan jag sedan fick fart på henne så hon kom i den galoppen hon måste ha när man hoppar. Som en kanonkula!!
Sedan gick det superbra och Erik tyckte hon var fin och helt rätt för sin ålder - Kul :D

Jag och Demeter i början av sommaren. Fotograf var Bella S
Karin tog bilder idag med Christina kamera så jag kommer nog få lite bilder senare så ni får se hur hon hoppade idag också.

Red Navange på fm och han var verkligen ännu finare än igår!! Så kul häst när han går såhär bra, han är ju inte jättelätt med tanke på hans storlek men verkligen såå nyttig för mig att rida - har verkligen lärt mig mycket av honom.

Jag och Fia red ut en kort sväng på Poseidon och Kolibri som var helt crazy idag - superspänd och helspattig, Poseidon behöll dock lugnet och belive it or not men han har verkligen vaknat!! Kolibri hade ju ganska bråttom och när hon började trava så kom han helt by himself fram i galopp ifrån skritt.. Blev smått förvånad och sista biten hem skrittade han på som han inte gjort annat, han har ju dessutom väldigt bra skritt :)
Tidigare har jag, eller jag både ja och Fia, bara velat bli av med honom så vi"slipper" eländet då han varit så svår med framåtbjudningen och lätt blivit spänd.
Nu tycker jag faktiskt han är fin och rolig att rida och tror att det kan bli en riktigt bra häst, men tänk att det skulle ta sån tid innan han vaknade..

Kram Madde

Mina mål

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 22:21:32 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

På gårdagens fråga fick jag en fråga tillbaks av Ingunn som undrade vad jag hade för mål, så jag tänkte nu försöka svara på det :)

Vad gäller mig själv så vill jag självklart komma så långt jag kan (små "flummigt" svar) dvs, GP är självklart målet, att ha en häst som är kapabel att tävla utomlands med vore superkul, men för det krävs en riktigt bra gångartshäst vilket jag förvisso skaffat mig nu men man ska leva på det här också - vilket gör att jag kanske sålt honom innan vi nått så långt. Alla hästar är till salu, det måste de vara..Eftersom jag har flera hästar har jag ju enskilda mål med var och en av dem..

Rangun
Från början skulle han säljas redan för typ två år sedan men sedan har han utvecklats så himmla bra hela tiden och nu går han verkligen på topp, dessutom är han självklart värd mer ju bättre han blir och det är också en sak man måste ta hänsyn till. Rangun är ingen häst som kan vinna de höga klasserna på att sväva runt i fantastiska längningar osv, däremot är han mycket arbetsvillig och verkar ha lätt för de svårare rörelserna så han skulle nog absolut kunna gå svår dressyr en dag. Frågan är bara om jag har kvar honom till dess.
Mitt närmsta mål med honom nu är att debutera MsvA/George under hösten vilket han faktiskt nu känns riktigt färdig för på träning.


San Rocco
En riktig framtidsstjärna!
Hoppas mycket på honom och han har verkligen kapacaiteten att gå HELA vägen och som han utvecklats nu de senaste veckorna så känns det toppen. I dagsläget är han efter i sin utbildning och är mer som en fyraåring vilket gör att det blir lite högre press om han ska gå årgångstävlingarna, som han är nu vill jag inte skynda på utbildingen bara för att jag vill rida 5-årschampionatet - ska jag rida detta vill jag verkligen känna mig säker och veta att han går och gör det på HÖGA poäng för att det ska vara värt, både ekonomiskt (dyrt) samt psykiskt för oss båda.
Planen i höst är att komma ut i några lätta klasser för att se hur han beteer sig samt få lite rutin, vi har ännu många knappar kvar att jobba på tillsammans :) Sedan om han utvecklas på rätt sätt så hoppas jag kunna börja med byten till vintern då han trotts allt blir sex nästa år.


Hoppas att detta duger som svar :) NI får självklart komma med fler frågor!

Kram Madde

Movietajm!

Publicerat: 2011-08-15 Kl: 22:01:10 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Idag har det filmats och fotats hästar! ja två av dem iaf :) Navange var först ut och han var så himmla fin att rida, känns inte alls så stor som han faktiskt är (nästan 180cm) Christina fick aggera kameraman!Vad tycks???
Har han inte utvecklats enormt sedan han kom, både ridmässigt och kroppsmässigt - (Muskler och fett) :)

Suddig bild i trav..


Fin häst!

Sedan har vi även filmat Poseidon då jag nu anser att han är redo att visas/provas av en ev köpare. Han går nu att rida i skritt, trav och galopp i ridhuset :)Vad gillar ni denna nya förmåga?

Poseidon fick inviga schabraket ja vann hos Gripen förra helgen

Han blev supersnygg i knoppar med vita snoddar, perfekt man att knoppa för övrigt!


Snyggingen!

Christina plockade jag upp på väg till stallet och vi red och grejjade i stallet tills hennes kille hämtade henne strax efter två.. Jag har förutom de två ovanstående hästarna hunnit med Demeter, Rocco och Elton idag. Samt två lektioner då ridskolan startade idag igen så nu är ordningen återställd efter sommaren, eller ja nästan iaf. En del planeringsarbete osv för hösten kvar också..

Imorgon är det Erikhoppning och Ebba ska tävla på Lilla Pålstorp med Gordon på em/kväll. Tyvärr missar jag hennes första start då jag fortfarande hoppar då men till den andra ska jag hinna dit och peppa henne :)

Ebba och Gordon på debuten tidigare i år. Både han och Ebba har utvecklats massor sedan dess så det ska bli kul att se imorgon, Maggan Blom är domare i båda klasserna.

Kram Madde

Dagen i övrigt

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 18:49:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja har ju faktiskt hunnit med lite mer än ridlägeravslutning idag! Larmet ringde 05´00 imorse och för första gången gick jag faktiskt upp på en gång det ringde, blir lätt att man vill ligga kvar och dra sig sådär tidigt på morgonen :P Jag valde att börja med rangun och han tar ju även lite längre tid än de yngre hästarna. Vi red på utebanan medans solen gick upp, var ganska kallt i början och på slutet var jag istället ganska svettig.
Vi fortsätter med det eviga galoppjobbet där vi nu jobbar mycket förvänd galopp, gjorde ett par piruetter som var riktigt bra också!

Rangun!!!!!!!

Hann även med Navange i ridhuset innan det var dags att hämta lägerhästarna. Han var riktigt fin, även om det krävs en del ridning - han är ju så stoor :) Börjar komma ihop sig riktigt bra i galoppen och jag tror mammas tömkörning förra veckan gjort en del så det får bli lite mer av sådant på honom!

Kom på också att jag glömde skriva att jag red Poseidon i ridhuset igår - gick faktiskt ganska bra och vi premiärgalopperade, gick inte superfort men galopp iaf! I skritt och trav går han riktigt bra framåt i form nu, imorgon ska vi filma och ta lite bilder för att lägga ut annons på honom.

Kram Madde

Dags för en ny FRÅGA!

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 17:38:25 | I kategori: Dagens Fråga | 3 kommentarer

För att utvecklas och bli bättre behöver varje ryttare ha mål - både långsiktiga och kortsiktiga. Det behöver inte vara höga mål som att tex tävla internationellt, hoppa 160 eller rida GP dressyr det viktiga är att man har ett mål. Det kan räcka att man tex vill kunna rida hästen i form och balans eller utföra en rörelse som tex skänkelvikning osv.. :)

så..

Har du något mål?

Bildbomb - avslutning Läger 2!!

Publicerat: 2011-08-14 Kl: 17:28:16 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

En superkul vecka är nu till ända!
På avslutningen brukar vi alltid ha uppvisning, kadrilj samt en liten "hopptävling"


Ida & hennes ponny Chelsey

-------------------------------

Cajsa & hennes ponny hmm Max? tror jag han hette :)

----------------------------------

Hanna & Jolita


-----------------------------------

Bella & Ronjah

-----------------------------------

Vendela & Athos
-----------------------------------

Malin & Karaat---------------------------

Ammie & Tuareg


----------------------------------

Emma & Uranos

-----------------------------

Michelle & Nibson

-------------------------------------

Linn & hennes ponny Mackan


-----------------------------------

Melissa & Golden Grape

-------------------------------------

Tuva & Jazza

-------------------------------------

Anna & El Barcelona


------------------------------------
Alla hoppade en liten bana på 8 hinder på höjd efter kunskap/eget tycke. Alla får rosett!
------------------------------------

Chelsey hade fina flätor med rosa rosetter

Karaat hade fått tjusiga knoppar med lila rosetter - riktigt fint!

Karaats svans..

Ammie & Emma

-----------------------------------


Avslutningsfika!! Fyra tårtor hade jag knåpat ihop :)

Kram Madde

Lovely day..

Publicerat: 2011-08-13 Kl: 22:32:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Igår var det full fart som vanligt och vi (jag och Andres) hade bestämt att vi skulle gå på bio på kvällen så det blev inget inlägg då tyvärr :/ Vi var inte tillbaks på Ekelund förens vid halv ett på  natten.

Idag har det iaf varit en riktigt kanondag, även om det såklart inte varit en enda lugn stund och fullspäckat schema så har det flutit på så himmla bra och vi har verkligen världens gulligaste tjejer här på läger! :D Jag red först Elton ett dressyrpass på morgonen i ridhuset - kanonpass!! Helt klart det bästa han gått hittills :) Jobbar mycket övergångar där vi har lite svårt ner i skritt då han helst lägger på en tvärnit men det blir hela tiden bättre och bättre - ska faktiktiskt bli superkul att tävla med honom! Mamma var helt förvånad över hur fint han gick  "- jag trodde inte han kunde gå sådär" Varpå jag svarar "- Det beror väl på om man rider honom så eller inte" (med en liten blinkning ;P) haha..

Demeter hoppade jag på utebanan, vilket hon tyckte var grymt kul och jag planerar att rida henne för Erik på tisdag istället för Limit.


Mamma hade hand om lägertjejerna på fm med banbyggnad och banhoppning inför morgondagens avslutande "tävling". Jag lagade lunch och hade sedan hand om tjejerna ifrån 13'00 fram till alldeles nyss! Det har varit toppen och fungerat kanon. Mamma och pappa är på granngården på bröllop! De fick börja med lite dressyrteori och titta på när jag hade en 30min lektion för Ebba på Gordon där hon bland annat fick rida igenom LC:1 & LB:1, medans jag instruerade henne och tjejerna på läktaren som tyckte Ebba var jätteduktigt :)
Det gick verkligen kanonbra så det ska bli jättekul att se hur de löser det tillsammans på tävlingen på tisdag.

Efter Ebba fick de sedan träna på kadriljen genom att gå den till fots innan de sedan fick förbereda sina hästar, borsta osv, medans jag gjorde iordning Rangun och sedan blev det ännu mer teori. Nu uppsutten då jag visade lite olikar rörelser som skolar och skänkelvikningar osv. Sedan red jag även ett MsvB program, hela tiden förklarade jag vad jag gjorde och de fick komma med frågor - superkul och det kändes verkligen som något jag skulle vilja göra oftare. Om än lite jobbigt att prata samtidigt som man rider.

De gjorde sedan iordning sina hästar och vi tränade på kadriljen till häst, gick mycket bra och tjejerna ville öva om och om igen - mycket ambitiösa - vanligtvis brukar de inte vilja rida igenom det så många gånger. Vi åt sedan mellis innan vi red hästarna till hagen och sedan var det persedel- och stallvård innan middag - TACOS - halv åtta. Jag han då med att rida Rocco innan i ridhuset gick jättebra, var lite orolig hur det skulle gå utan mamma vid min sida men det gick så bra så! Jag och Fia fixade middag, sedan var Fia badvakt medans jag fixade disk och efterätt sista dagen till ära. Ett stort glassberg som ni får se bild på imorgon för dena här datorn är allt annat än snabb :/

Förutom glass blev det även popcorn vilket var mycket uppskattat! De fick även se min och Arrobells Kür ifrån Strömsholm 2006 som jag hittade i en låda! Han var så fin och jag blev alldeles varm inombords av att se den :) Jag ska försöka använda mig av muiken och göra om lite i galopprogramet till Rangun om vi ska rida Kür i Gnesta 2 oktober, tror de skulle ha det då..

Nu måste jag sova!

Kram Madde

Bilder från hammarö!

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 23:00:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 första dagen!

vårt finfina boende!

fina hästen!!

<3thea var där med hennes mor o melina, väldigt kul att umgås med dem!

nöjd kille:)

försökte lägga upp filmerna också men det gick inge bra!
är väldigt nöjd med min helg i hammarö lite stolpe ut som syrran skrev men han har utveklats så enormt, våran första tävling i våras kom vi inte änns runt. Nu går han som en klocka totalt otittig o de bommarna som han rev en på lördagen o en på söndagen var de ända han var i på hela helgen! även fast det inte riktigt slutade som jag ville så hade vi en super helg hade med mig underbara vän Elin som hästskötare, Haking var med och hjälpte mig vilket jag är så tacksam för! Sen var det så mycket trevliga männikor där hade verkligen en super helg!

kram sofia

No service..

Publicerat: 2011-08-11 Kl: 20:16:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Har varit tillbaks på "stenåldern" och vänt! Igår strax efter lunch drog världens oväder in över Ekelund och även om vi nog klarade oss undan det allra värsta som jag tror hamnade över Strängnäs så blev det milt sagt BLÖTT! och 3 - nätet la ner totalt :/ Så vi har varit utan mobiler och dator (vi har 3 till datorn också) och vad jag vet så är det fortfarande borta. jag är nu hemma i Eskilstuna men det tog ända till efter Kjula innan mobilen vaknade, däremot fungerade den ifrån Mariefred ut till Läggesta.. Märkligt. Nu märker man hur mycket man faktiskt använder telefonen, så fort man undrar något eller inte hittar någon så ringer man. Nu har vi isället fått gå och leta efter varandra :/

Ganska svart himmel!!

Jag har ju allt i min Iphone 3!!

Fia har ju varit sjuk en tid men ändå kunnat jobba ungefär som vanligt, idag tog det dock stopp och hon fick lov att besöka vårdcentralen. Detta gjorde att jag och mamma varit iprincip själva med hela lägret, pappa har hoppat in lite också.

Hade klockan på 05'00 imorse för att hinna rida några innan lägret drog igång. Jag hann faktiskt med hela tre hästar samt fodring till tjugo över åtta - riktigt nöjd. Red de hästar som går relativt snabbt att rida, började med Elton i ridhuset och därefter Poseidon samt Demeter -alla tre skötte sig bra. Poseidon har fortfarande inte världens bästa framåtbjudning men det händer lite hela tiden så såsmåningom ska han nog gå, nästa gång blir det dressyrspö men ville inte ta det idag på premiärturen i ridhuset då han även är lite smått bakskygg.

Mamma tömkörde Navange och hoon var helt salig efteråt - han var tydligen SÅÅ fin! :) kul! Vi har nu bett Christina att hon ska hoppa honom, tror det blir redan imorgon :) Jag ska se till att ha med kameran.

Jag och Navange tidigare i sommar..

Mamma är helt salig över hans extremt bra galopp - "den är faktiskt lika bra som Roccos" sa hon idag.. och Rocco är RIKTIGT FIN!

På förmiddagspasset red jag ut med fyra av lägertjejerna samt Christina och "Limpan", "Runt Björkeby" blev det då grusvägen är kanon efter regn och sladdning.. Både tjejer och hästar tyckte det var toppen att ut och sträcka på sig.

Mamma hjälpte mig med Rocco efter lunch vilket gick bra, han fick gå ut och galoppera lite på grusvägen med Fia på Rangun igår. Något han tyckte var grymt kul för ha bockade lite.. hehe en riktig liten kanonkula!!

Är helt sjukt slut i benen och framför allt låren, kunde inte riktigt begripa varför fören jag gick till stohagen nu på em/kväll och kände hur det högg i benen då jag "klättrade" uppför en brant backe i skogen. Stona går i en hage ovanför en hage med hästar i så vi måste gå på en stig igenom skogen. Jag måste se till att skaffa mig en stegräcknare!


På väg till hagen.. Bella på Ronjah och Melissa på Grappan.

Kram Madde

Imorgon kommer min babe!!

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 21:22:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Insåg just att det är onsdag redan imorgon!!!! Christina kommer  med sina pållar :) Ja lyckades hitta lite bilder som jag tror är ganska gamla med iaf..

"Limpan" i uppförsbacke :)

Hoppning på Gyllebo


och så hennes stora stjärna "Quillie"

Förväntansfull..

Då är det i full gång!

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 20:10:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är läger två igång för full fart! Idag var det först ett dressyrpass på fm då vi delat in dem i två grupper, de har sedan fått skriva lappar med vad de önskar göra på ridpassen under veckan så jag fixade ett ridschema likt förra veckans läger. Nu finns det alltså två olika pass varje fm och em som de kan välja emellan - tex dressyr/hoppning. Fungerade bra och var uppskattat förra lägret :) Nu ska ni få lite bilder av ganska dålig kvalite som jag tog vid förra lägret.

Gymkhana!!
Lisa K på Jazza


Uranos, mamma och Lollo


En av tävlingsgrenarna - Madde skulle här para ihop hästpryl med sitt rätta namn - såklart så snabbt som möjligt!

Imorse skulle jag gå upp svintidigt men jag var så fruktansvärt trött när mobilen ringde så jag var tvungen att dra mig till halv sex, vilket gjorde att jag bara hann rida en häst innan läget vaknade :/ Det var Rangun som fick sig ett dressyrpass i ridhuset, idag jobbade jag bara med galoppen och då mycket förvänd galopp. Tyvärr blir det inte till att debutera St:George som jag planerat i Hogsta då mina nya kusintvillingar ska döpas då.. Typiskt - det som är så extremt dåligt med klasser på den nivån i höst..


Rangun vid besöket på Equirehab

Jag har även ridit Rocco som nu börjar göra stora framsteg - TACK VARE MAMMA :) Hon har hjälpt mig vid varje pass och även ridit honom de första 5-10min. Är anmälda på vår första tävling också dit är även Demeter och Elton anmälda!! haha stackars lilla Elton är ju inte riktigt av samma kaliber som de andra två och framför allt inte som Rocco :P Men det ska bli kul!!

Deemter hjälptes jag och mamma åt med på em då hon nu äntligen provat rida henne.. Hon var dock inte stormförstjust då Demeter självklart testade en del :/ Nedrans fuxmärr!! Hon är iaf sjukt fin att rida när hon bara går :)

Kram Madde

Fråga

Publicerat: 2011-08-09 Kl: 19:46:52 | I kategori: Dagens Fråga | 5 kommentarer

Vilken årstid är din favorit när det gäller att rida och hålla på med hästarna?

Video ifrån helgen!

Publicerat: 2011-08-08 Kl: 22:28:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu ska ni får se två av helgens ritter, fredagens MsvB:2 samt söndagens MsvB:4. På lördagen blev det tyvärr ingen film.

 

 

 

 

 

 

 

Idag har  vi alltså haft lägerstart med hela 15 tjejer. Innan detta hann jag iaf rida en del hästar :) Mamma hjälpte mig med Rocco, Demeter fick gå på utebanan och hoppa några skutt likaså Navange. Elton fick pemiärhoppa under ryttare vilket gick helt problemfritt. Började med travbommar och sedan galoppbommar som jag sedan hade ett litet kryss bakom :) Han hoppade högt över!

Fia red ut en sväng på mi

Cup-fyra!

Publicerat: 2011-08-07 Kl: 21:02:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja iadg blev det återigen lite "stolpe ut" då jag hamnade som första utanför placering.. Som ni ser så skillde det ju så lite upp till placering..

Plats Tid Ryttare Häst Premie C
1 Img_7766_thumbImg_7775_thumbImg_7777_thumbImg_7784_thumbImg_7794_thumbImg_7796_thumbImg_7798_thumbImg_7800_thumbImg_7801_thumbImg_7803_thumbImg_7806_thumbImg_7807_thumbImg_7810_thumbImg_7813_thumbImg_7815_thumbImg_8308_thumbImg_8319_thumbImg_8323_thumbImg_8328_thumbImg_8340_thumbImg_8345_thumb 17:49 Rebecca BomanLejondals RF NastacNactus (SWB) - AsterixStall Hägg och Alsheden HBJill & Rebecca Boman 800 68.2611 68.2611
2 Img_7318_thumbImg_7319_thumbImg_7321_thumbImg_7323_thumbImg_7330_thumbImg_7332_thumbImg_7334_thumbImg_7341_thumbImg_7343_thumbImg_7346_thumbImg_7350_thumbImg_7351_thumbImg_7353_thumbImg_7354_thumbImg_7356_thumbImg_7357_thumbImg_7360_thumbImg_7362_thumbImg_8310_thumbImg_8335_thumbImg_8344_thumbImg_8348_thumbImg_8350_thumbImg_8351_thumbImg_8360_thumb 16:06 Anna Jansson BergqvistSuderbys RK Dillie DayD-Day - FlyingeFlamingoGerd & Leif JanssonGerd & Leif Jansson 650 66.9572 66.9572
3 Img_7837_thumbImg_7839_thumbImg_7844_thumbImg_7845_thumbImg_7850_thumbImg_7853_thumbImg_7855_thumbImg_7856_thumbImg_7858_thumbImg_7864_thumbImg_7869_thumbImg_7870_thumbImg_7871_thumbImg_7873_thumbImg_7874_thumbImg_7877_thumbImg_7878_thumbImg_7880_thumbImg_7882_thumbImg_7884_thumbImg_7886_thumbImg_8315_thumb 18:21 Karin SvenssonKågeröds Lantl. JuvelA Jungle Prince - PuriosoAnette RaschPer Sandgaard 500 66.7393 66.7393
4 Img_7891_thumbImg_7893_thumbImg_7896_thumbImg_7903_thumbImg_7904_thumbImg_7905_thumbImg_7906_thumbImg_7907_thumbImg_7908_thumbImg_7910_thumbImg_7920_thumbImg_7921_thumbImg_7925_thumbImg_7927_thumbImg_7935_thumbImg_7937_thumbImg_7939_thumbImg_7940_thumbImg_7942_thumbImg_7943_thumbImg_7945_thumbImg_7947_thumbImg_7949_thumbImg_7953_thumb 18:29 Marit FlyhammarMärsta Ridklubb MaggiolinoMagritte - LesterÅsa AnderssonMarit Flyhammar 400 66.3044 66.3044
5 Img_7956_thumbImg_7960_thumbImg_7961_thumbImg_7965_thumbImg_7966_thumbImg_7969_thumbImg_7971_thumbImg_7974_thumbImg_7976_thumbImg_7980_thumbImg_7988_thumbImg_7991_thumbImg_7994_thumbImg_7996_thumbImg_8000_thumbImg_8001_thumbImg_8004_thumbImg_8005_thumbImg_8009_thumbImg_8010_thumbImg_8012_thumbImg_8013_thumbImg_8016_thumbImg_8018_thumbImg_8020_thumbImg_8021_thumb 18:37 Ankie HilmerbyBjörklinge RF De NieDe Niro - Condor MLedingenäs ABAnkie Hilmerby 350 65.6525 65.6525
6 Img_8224_thumbImg_8227_thumbImg_8228_thumbImg_8230_thumbImg_8232_thumbImg_8233_thumbImg_8235_thumbImg_8238_thumbImg_8239_thumbImg_8242_thumbImg_8243_thumbImg_8246_thumbImg_8248_thumbImg_8250_thumbImg_8252_thumbImg_8253_thumbImg_8254_thumbImg_8255_thumbImg_8257_thumbImg_8259_thumbImg_8261_thumbImg_8263_thumbImg_8266_thumbImg_8268_thumbImg_8269_thumbImg_8270_thumbImg_8273_thumbImg_8275_thumbImg_8281_thumbImg_8282_thumbImg_8284_thumbImg_8286_thumbImg_8289_thumbImg_8292_thumbImg_8294_thumbImg_8296_thumbImg_8297_thumbImg_8298_thumbImg_8342_thumbImg_8356_thumb 19:17 Cecilia HanssonVingåkers RF Hanoi de MercureSaigon (ex Swingo) - CeylonChristel OlssonCecilia Hansson 300 65.2176 65.2176
Ej placerade
7 Img_7181_thumbImg_7182_thumbImg_7187_thumbImg_7189_thumbImg_7190_thumbImg_7192_thumbImg_7194_thumbImg_7198_thumbImg_7199_thumbImg_7200_thumbImg_7202_thumbImg_7203_thumbImg_7204_thumbImg_7205_thumbImg_7206_thumbImg_7210_thumbImg_7211_thumbImg_7213_thumbImg_7214_thumbImg_7215_thumbImg_7218_thumbImg_7219_thumbImg_7222_thumb 15:42 Madeleine HolmqvistMariefreds RK RangunRosentänzer - Panchero xHartmut UmlaufAnn o Joakim Holmqvist HB
64.7837 64.7837
8 Img_7054_thumbImg_7058_thumbImg_7060_thumbImg_7066_thumbImg_7069_thumbImg_7071_thumbImg_7077_thumbImg_7082_thumbImg_7087_thumbImg_7089_thumbImg_7090_thumb 15:10 Irene CarlssonHogsta DR BraveheartBriar (SWB) - Feliciano (SWB)Jenny KarlssonIrene Carlsson
64.3488 64.3488
9 Img_7372_thumbImg_7374_thumbImg_7375_thumbImg_7383_thumbImg_7394_thumbImg_7395_thumbImg_7397_thumb 16:14 Jessica HallingWallstanäs RF Hank C BernetteBernstein - Bold IrishLiselott JanssonJessica Halling
64.1309 64.1309
10 Img_7607_thumbImg_7608_thumbImg_7612_thumbImg_7614_thumbImg_7615_thumbImg_7616_thumbImg_7618_thumbImg_7619_thumbImg_7623_thumbImg_7632_thumbImg_7639_thumbImg_7642_thumbImg_7643_thumbImg_7645_thumbImg_7649_thumbImg_7653_thumb 17:10 Marie Fogelberg AspHogsta DR N.O.H.´s AdvanceArgentinus - World Record xxStutteri N.O.H.Smart Horse AB
63.47810 63.47810
11 Img_7273_thumbImg_7274_thumbImg_7275_thumbImg_7278_thumbImg_7282_thumbImg_7287_thumbImg_7288_thumbImg_7289_thumbImg_7292_thumbImg_7293_thumbImg_7294_thumbImg_7295_thumbImg_7298_thumbImg_7302_thumbImg_7304_thumbImg_7305_thumbImg_7307_thumbImg_7308_thumbImg_7309_thumbImg_7312_thumbImg_7314_thumb 15:58 Daniella NorstedtJump Club RSF BobadillaChapman - BelliniFam GrönqvistLotta Bonnier
63.26111 63.26111
11 Img_7657_thumbImg_7659_thumbImg_7664_thumbImg_7667_thumbImg_7671_thumbImg_7673_thumbImg_7675_thumbImg_7681_thumbImg_7685_thumbImg_7686_thumbImg_7692_thumbImg_7693_thumbImg_7701_thumbImg_7704_thumb 17:18 Petra JonssonSorunda RK TillischCollin - JaguarChristel OhlssonPetra Jonsson
63.26111 63.26111
13 Img_7500_thumbImg_7503_thumbImg_7506_thumbImg_7512_thumbImg_7528_thumbImg_7536_thumbImg_7537_thumbImg_7540_thumbImg_7541_thumbImg_7545_thumbImg_7548_thumb 16:46 Emma BackströmBjörklinge RF ZauronSzkopul - BelliniRoyne LundinMonica Ohlsson
62.39113 62.39113
14 Img_7709_thumbImg_7710_thumbImg_7712_thumbImg_7713_thumbImg_7718_thumbImg_7720_thumbImg_7722_thumbImg_7724_thumbImg_7726_thumbImg_7729_thumbImg_7732_thumbImg_7735_thumbImg_7737_thumbImg_7740_thumbImg_7742_thumbImg_7747_thumbImg_7750_thumbImg_7756_thumbImg_7761_thumb 17:41 Carina StrömbäckEskilstuna SS MalleurFalleur - ChapmanBerglöfCarina Strömbäck
62.17414 62.17414
15 Img_7229_thumbImg_7231_thumbImg_7233_thumbImg_7236_thumbImg_7253_thumbImg_7256_thumbImg_7264_thumbImg_7265_thumbImg_7266_thumbImg_7267_thumbImg_7268_thumbImg_7269_thumbImg_7270_thumb 15:50 Carina ThörnÖstra Sörmlands L CatanoWetano - Infantry xxCarina ThörnCarina Thörn
60.87015 60.87015
15 Img_8100_thumbImg_8101_thumbImg_8103_thumbImg_8105_thumbImg_8114_thumbImg_8116_thumbImg_8118_thumbImg_8119_thumbImg_8133_thumbImg_8135_thumbImg_8138_thumbImg_8139_thumbImg_8142_thumbImg_8145_thumbImg_8147_thumbImg_8154_thumbImg_8156_thumb 19:01 Sara JohanssonSödertälje RK RodrigoRambo (SWB) - BrabantKarin Friman-KarlssonHögtorps Gård
60.87015 60.87015
17 Img_8024_thumbImg_8027_thumbImg_8029_thumbImg_8030_thumbImg_8031_thumbImg_8041_thumbImg_8044_thumbImg_8045_thumbImg_8047_thumbImg_8049_thumbImg_8051_thumbImg_8057_thumbImg_8058_thumbImg_8061_thumbImg_8064_thumbImg_8067_thumbImg_8071_thumbImg_8073_thumbImg_8075_thumbImg_8078_thumbImg_8079_thumbImg_8084_thumbImg_8085_thumbImg_8088_thumbImg_8090_thumbImg_8092_thumbImg_8095_thumb 18:45 Izabell AllmyrSorunda RK RouletteRubinrot - PontusLena AlsterhedLeif Allmyr
59.78317 59.78317
18 Img_7133_thumbImg_7136_thumbImg_7140_thumbImg_7142_thumbImg_7145_thumbImg_7148_thumbImg_7150_thumbImg_7160_thumbImg_7175_thumbImg_7176_thumb 15:34 Cecilia HanssonVingåkers RF CalibraOkänd - OkändImp. DanmarkMatz Sundin
59.56518 59.56518
19 Img_8158_thumbImg_8162_thumbImg_8164_thumbImg_8167_thumbImg_8172_thumbImg_8175_thumbImg_8180_thumbImg_8185_thumbImg_8189_thumbImg_8191_thumbImg_8193_thumbImg_8199_thumbImg_8203_thumbImg_8204_thumbImg_8206_thumbImg_8209_thumbImg_8212_thumbImg_8215_thumbImg_8218_thumbImg_8219_thumb 19:09 Oscar ErikssonEskilstunaorten Liandor Heart BreakerCairo - AlibiAlexandra Zanne LarsenAnders Eriksson
58.26119 58.26119
20 Img_7557_thumbImg_7558_thumbImg_7560_thumbImg_7566_thumbImg_7578_thumbImg_7589_thumbImg_7592_thumbImg_7593_thumbImg_7596_thumbImg_7597_thumbImg_7599_thumb 17:02 Monika AssembergsSödertälje RK GaribaldiBayron - Pik TrumpfAnneli LovängenMonika Assembergs
57.82620 57.82620
21 Img_8301_thumbImg_8302_thumbImg_8303_thumbImg_8304_thumbImg_8306_thumb 19:25 Daniella NorstedtJump Club RSF Ludwig af TortunaLandor S - LanskoyHelén ErikssonDaniella Norstedt
57.39121 57.39121
22 Img_7472_thumbImg_7473_thumbImg_7475_thumbImg_7477_thumbImg_7483_thumbImg_7487_thumbImg_7491_thumbImg_7494_thumbImg_7499_thumb 16:30 Moa HallingStrömsholms RSF What a DancerWolkentanz - Sherlock HolmesCornelia ScheckerMarie Halling
55.00022 55.00022
23 Img_7409_thumbImg_7415_thumbImg_7417_thumbImg_7419_thumbImg_7422_thumbImg_7426_thumbImg_7432_thumbImg_7434_thumbImg_7435_thumbImg_7439_thumbImg_7444_thumbImg_7447_thumbImg_7449_thumbImg_7452_thumbImg_7456_thumbImg_7458_thumb 16:22 Maria GranbergMariefreds RK Lille CastorErbstein - Micko TillyLotta DahleLina Laestander
51.52223 51.52223
24 Img_7093_thumbImg_7095_thumbImg_7098_thumbImg_7100_thumbImg_7118_thumbImg_7119_thumbImg_7121_thumbImg_7125_thumbImg_7128_thumbImg_7130_thumb 15:18 Anette HolmStrömsholms RSF MardocDr Doolittle - MaratonMats AnderssonAnette Holm

Ute.Jag blev iaf placerad i Cupen! Kom där på fjärde plats, den trefärgade rosetten fick alla som deltog i cupen - mycket kul grej faktiskt. Fick även det vita schabraket i 4:e pris :)

Är nöjd med dagens resultat med tanke på förutsättningarna. Framridningsbanan var som en enda lervälling vilket Rangun inte gillade alls, han som är rädd för att gå i vatten stackarn. Jag red där i ca 5min på en liten volt på ca 15m där det inte var fullt lika kladdigt. Sedan gick jag in i collectingring där det istället var väldigt trängt men iaf torrt. Hann ju även rida lite inne på banan innan startsignalen :P Tyvärr fick vi flera onödiga 5:or vilket känns lite surt. Bland annat på skrittpiruetterna som tidigare gått bra men nu bara skruvar han eller korsar de där eländiga bakbenen :/
Pia Fält som dömde klassen var jag iaf väldigt nöjd med och jag tycker hon dömde oss mycket bra idag.

Framridning fredag

Dagens framridning

Kram Madde

Vi blev TREA!!

Publicerat: 2011-08-07 Kl: 10:23:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Igår skötte sig Rangun så himmla bra! Kände mig riktigt nöjd efter ritten som var med lite mer tryck än i fredags, missade första öppnan vilket var lite surt så där fick vi en 5:a och det är ju dubbel koffecient. Sedan var det bara 6:or och 7:or vilket till slut gav oss 63,958% och en delad tredje plats :)

:)

Efter min ritt var det bråttom hem för mamma och pappa skulle på Grisfest så hem och fixa häst samt lasta ur utrustningen innan jag kastade mig in i bilen och for tillbaks till prisutdelningen, jag hann ganska precis med några min till godo..

Hade lektion för Ebba på Ronjah på dagen innan vi for till tävlingen så Ebbas mamma Carina putsade Ranguns utrustning och fixade honom så det vara bara knoppning och packning för mig sedan - TUSEN TACK CARINA!

Gick kanonbra för Ebba att rida också!

Hann även med att rida Navange och Rocco som mamma hjälpte mig med, båda skötte sig bra och var fina. Även om de ser totalt olika ut så är de ändå lite lika ridmässigt då även Navange är känslig i munnen så det är superbra att jag får träna lika på honom eftersom det är mkt svårt med Rocco :)

Idag startar jag 15.40 ungefär så nu ska jag ta och åka till stallet för att förbereda min fina stjärna!!

Kram Madde

MsvB:2

Publicerat: 2011-08-05 Kl: 22:43:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag har min fina prins skött sig så himmla bra! Kändes bra sånär som på ena travlängningen där vi fick ett litet galoppinslag. I övrigt fin och speciellt galoppprogramet kändes starkt. Maggan Blom som dömde så jag hoppade på bra poäng då hon tidigare bedömt honom högt och senast vid vårat meeting då jag fick över 67% i MsvB:3 (lite högre än vad jag tyckte vi förtjänade) Slutprocenten blev 64,88 - inte alls dåligt men jag hade ju hoppats på bättre med tanke på skillnaden, men men det är bara att gilla läget och komma igen imorgon! :)


Rangun på vallen vid gårdagens tidiga morgonpass..

Idag har de då även varit läger avslutning för Läger 1


Tre såna här tjusiga tårtor fixade jag till avslutningsfikat!! Mumms..

Alla tjejerna red så fint och kadriljen var verkligen kanonbra!! Ett härligt gäng - nu hoppas vi på ett lika trevligt Läger 2 nästa vecka.

Har även hunnit med att rida Demeter en snabbis i ridhuset samt ut en sväng på Elton tillsammans med Fia på Poseidon.

Nu måste jag sova och ladda om batterierna inför morgondagen, jag startar inte förens kvart i fem men innan dess ska jag fixa stallet hinna rida och förbereda Rangun samt ha lektion för Ebba :)

Sov så gott allesammans!!

Kram Madde

Värmen håller i sig

Publicerat: 2011-08-04 Kl: 20:56:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu börjar gräset bli i väldigt stort behov av vatten!!! men solen bara steker och steker, svinjobbigt att jobba i den här värmen.. Igår planerade jag så att jag skulle rida på kvällen så jag kunde ta det lite lugnt i solen nån timme på dan vid lunch - o vad händer då jo flera stora moln dyker upp och skymmer min sol :/ När det väl var dags att jobba igen så var molnen som bortblåsta - såklart!
Jag red alltså till sent igår, var inne strax efter tio och inte alls på nått blogghumör då det är lite kämpigt med min nya stjärna - Rocco. Tur att jag har min fantastiskt duktiga mor som  kan hjälpa mig. Idag red honom honom en stund innan mig och dagens pass var verkligen såå mycket bättre än igår.
Hade även en annan sadel idag, mammas Jaguar hon har på Arrobell och det kändes ganska stor skilland att sitta i den på honom.

Imorse startade jag dagen tidigt och satt på första hästen redan kl.6. Rangun var då först ut och vi jobbade en stund ute på vallen i morgondaggen - urmysigt! Sedan blev det Demeters premiärtur efter sin lilla sommarvila. Ett lätt dressyrpass i ridhuset och hon var ruskigt fin, känns som att hon mognat en del under vilan och galoppen kändes mycket starkare och mer bärig än innan.


Fina fröken i våras!!

Sedan red jag och Fia ut en kort sväng på Elton och Poseidon, tror det är kanon att ha med Elton år Poseidon för han ledsnar på Elton går så himmla långsamt och får på det viset egen bjudning och väljer att gå först istället :)

Snabbt som blixten han jag även med Navange i ridhuset innan min lektion för Ebba kl.11. Navange var fin och även hon han är ännu är lite kantig osv så gillar jag verkligen honom han har ett stort hjärta. Enorm skilland på honom både kroppsmässigt och ridmässigt sedan han kom till oss i våras.

Ebba fick idag rida Ronjah eftersom Gent igår trampat sin sko snett och är nu lite halt på den hoven så hans ryttare fick ta Gordon istället. och som hon red ungen!! Det gick verkligen ruskigt bra och Ebba verkade mer än nöjd då vi var klara. För övrigt Ebbas tredje, om jag inte räknat fel, denna veckan..

Ebba & lilla Gordon vid första tävlingen i våras


Lägereleverna är iaf helnöjda med värmen som gör att de kan bada hur mycket som helst, däremot blir de ju lite "pipiga" över värmen då de ska göra saker som är mindre roliga :P hehe
Imorgon är det iaf avslutning med kadriljuppvisning och "hopptävling".. Kadriljträningen idag gick kanonbra och över förväntan, superduktiga tjejer!

Som jag berättade kommer ju Christina nästa vecka och hon har nu bestämt sig för att ta med sin ponny också!! Så finns det någon läsare där ute som är på jakt efter en fin liten ponny så finns hon att se och prova ute på Ekelund från och med onsdag :)

Kram Madde

Dagarna går undan!

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 21:33:22 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Dag 4 på läger 1 idag, måste säga att det går fort nu är det bara 2,5 dagar kvar.. Allt flyter iaf på väldigt bra och tjejerna verkar nöjda. Detta läger har vi inte delat in dem i några egna grupper mer än första dagen utan de har själva fått komma med förslag på vad de vill göra och sedan har vi ghort så att de fått välja för varje pass på två olika saker tex uteritt eller dressyr. Detta system har fungerat väldigt bra men så är deltagarna inte alltför ojämna så det går att göra bra övningar som passar alla :)

Idag red jag ut med fem av tjejerna på eftermiddagen och det har varit en del tjat om att galoppera över ängar osv, något jag inte är speciellt förtjust i att göra med ridgrupper - speciellt inte med smått orutinerade elever. Även om man ridit länge så är det lite skillnad att rida ut och galoppera då hästarna lätt tänder till och uteritter är ju tyvärr inte jättevanligt att man gör vid ridskolor åtminstonde inte tillräckligt mycket. Jag hittade iaf en passande äng med en fin stig igenom meterhögt gräs där tjejerna (överlyckliga) fick ta en galopp på sina hästar.


Bild ifrån Google

Något som är viktigt då man rider ut i grupp är att man är nogran med att hålla ledet så att hästarna håller sig på sin plats och inte börjar dra om någon. Det är även viktigt att hålla ihop ledet så att det inte blir för stora luckor emellan ekipagen där hästen som kommit efter kan få upp en hög fart då det försöker komma ifatt och sedan kan bli svår att stanna.


Bild ifrån Google
Här ser det inte så ordnat ut och det verkar ju som att den lilla ryttaren på skäcken i mitten snart får smaka på gräset. Att galoppera på rad på det här viset är smått livsfarligt då hästarna gärna triggar igång varandra och det resulterar i att farten ökas och börjar en busa med bocksprång sprider det sig lätt till de andra.

Flera bav tjejerna har önskat gymkhana så imorgon blir det en liten gymkhana tävling, något jag faktiskt inte heller är stormförtjust i då det är lätt att man trillar av vilket kan resultera i skador. Det är dock väldigt roligt!  Men det kräver en viss typ av hästar och nån som var super till Gymkhana var Nejlika men henne har vi ju sålt :/ Jazza är också kanon men flera av tjejerna är ju ganska långa så hon kanske inte är optimal ändå imorgon.. Gent blir väldigt spänd och nervös, likaså Karaat.


Bild ifrån Google.
Kul gren så den får nog vara med imorgon. I övrigt lär det bli den populära stoppa huvud i vattenhink för att fånga äpple med bara munnen för att därefter leta sockerbitar i vetemjöl = degklump i hela ansiktet!! haha brukar se mycket kul ut..
Norsk/finsk/rysk fylla (har så många namn) man ska då ha ett ridspö med ena änden i marken och den andra i pannan medans man snurrar så fort man kan ca 10 varv = ruskigt snurrigt!
Vissla med kex i munnen osv osv.. :D

För att återgå till dagen  så fick Rangun följa med på min uteritt - den hästen älskar verkligen att gå ut, han skulle nog gärna bli typ turridningshäst på heltid! haha.. Rocco fick sig ett dressyrpass i ridhuset, lite strul i början men på slutet var han riktigt fin. Jag vill så mycket och det känns lute jobbigt att han är så efter i utbildningen men nu måste jag bara fokusera på att bygga upp styrka, kondition och muskler så kommer ftroligtvis resten att gå som en dans sedan. Han är ju fem nu men utbildningsmässigt mer som en fyraåring, Demeter som är fyra är egentligen längre kommen än Rocco.

På em/kväll sedan hoppträning för Erik Berggren på Limit, gick och sista rundan var bra förutom ett stopp där vi hamnade i lite av ett dödläge fram till en oxer vi låg väl stort på.. Nästa gång han kommer måste jag ha hoppat lite mer då det varit dåligt med det nu under sommaren.
Nästa vecka kommer my very best friend!! Christina! Hon kommer upp med sin stora häst ifrån skåne för att stanna i 1,5 vecka och ska då vara med på nästa Erik hoppning också :)
Tyvärr tar hon inte med sin fina ponny ( som för övrigt är till salu om någon söker en fin ponny!)


No Limits
Hon hoppar bra också!! :)


Christina at work!! Knoppning av ponny på hopptävling :)

Ska bli sjukt kul att hon kommer och är hemma så länge!!

Kram Madde

Fråga

Publicerat: 2011-08-02 Kl: 20:23:30 | I kategori: Dagens Fråga | 5 kommentarer

Vem är din/dina ryttarförebild/idol??

Idag finns det ju verkligen supermånga duktiga ryttare och det vore kul att få höra vem ni ser upp till som rider bra och har ett gott horsemanchip? Det senare kanske kan vara lite svårt att avgöra om det gäller något elitryttare som man kanske inte sett så mycket mer än tex på tv..

Kram Madde

Karenslistan för tävling!!

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 21:39:43 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Kollade runt lite på nätet som vanligt och hamnade på en uppdaterad version av karenslistan på olika läkemedel vid tävling..

Karenstider för läkemedel

Lista över läkemedel som finns i Fass vet (inregistrerade för häst i Sverige) samt några andra läkemedel som är inregistrerade i ett annat nordiskt land och där det finns en gemensam nordisk tävlingskarenstid.

Läkemedel avsedda för andra djurslag än häst samt för människor har alltid minst 96 timmars karenstid men Svensk Travsport fastställer inte karenstider för respektive läkemedel.

Senast uppdaterad 2011-07-29
Nyinlagda preparat eller ändringar från föregående lista är kursiverade.

Nyinlagt 2011-07-29

Rheumocam (meloxikam) 14 dygn

OBS! Vid vaccination mot hästinfluensa gäller enligt Tävlingsreglementet (TR), och i enlighet med FEI:s vaccinationsregler, att 7 dygn skall ha förflutit innan tävling.

Preparatnamn, aktiv(a) substans(er) och karenstid
Ampivet vet (ampicillin) 96 timmar
Axilur vet (fenbendazol) 96 timmar

Banminth vet (pyrantel) 96 timmar
Beviplex vet (6 st B-vitaminer) 96 timmar
Bimectin vet  (ivermectin) 96 timmar
Bimotrim vet (sulfadoxin, trimetoprim) 96 timmar
Butador vet (butorfanol) 96 timmar

Cepesedan vet (detomidin) 96 timmar
Comforion vet (ketoprofen) 14 dygn
Compagel vet, 14 dygn
Cronyxin vet (flunixin) 14 dygn
Cydectin vet. 96 timmar
Cydectin comp vet. 96 timmar

Dexadreson vet (dexametason) 14 dygn
Dihydrostreptomycin vet (dihydrostreptomycin) 96 timmar
Dinolytic vet (dinoprost) 96 timmar
Dolorex vet (butorfanol) 96 timmar
Domodin vet (detomidin) 96 timmar
Domosedan vet (detomidin) 96 timmar
Droncit vet  (prazikvantel) 96 timmar

Equilis Prequenza (vaccin mot hästinfluensa) 96 timmar
Equilis Prequenza Te (vaccin mot hästinfluensa & tetanus) 96 timmar
Equilis Resequin vet (vaccin mot hästinfluensa & ekvint herpesvirus) 96 timmar
Equimaxtabs vet ( prazikvantel, ivermectin) 96 timmar
Equimax vet (prazikvantel, ivermectin) 96 timmar
Equioxx (firocoxib) karenstid ännu ej fastställd av NEMAC* (gäller från 1/2 2011)
*Nordic Equine Medication and Antidoping Committee
Equip F vet (vaccin mot hästinfluensa) 96 timmar
Equip FT vet (vaccin mot hästinfluensa & tetanus) 96 timmar
Equip T vet (vaccin mot tetanus) 96 timmar
Equisedan vet (Detomidin) 96 timmar
Eraquell vet (ivermectin) 96 timmar
Estrumat vet (kloprostenol) 96 timmar
Ethacilin Comp vet (bensylpenicillinprokain, dihydrostreptomycin) 14 dygn
Ethacilin vet (bensylpenicillinprokain) 14 dygn

Fenylbutazon vet (fenylbutazon) 14 dygn
Finadyne vet (flunixin) 14 dygn
Flunixin N-vet (flunixin) 14 dygn
Fyrantel vet (pyrantel) 96 timmar

GastroGard (omeprazol) 96 timmar
Geepenil vet (bensylpenicillin) 96 timmar
Genestran vet (kloprostenol) 96 timmar
Gentaject vet (gentamicin) 96 timmar

Hippotrim vet (trimetoprim, sulfadiazin) 96 timmar
Hipracin vet (oxytocin) 96 timmar
Hy-50 vet (natriumhyaluronat) 14 dygn
Hylartil vet (natriumhyaluronat) 14 dygn
Hyonate vet (natriumhyaluronat) 14 dygn

Isoba vet (isofluran) 96 timmar
IsoFlo vet (isofluran) 96 timmar
Isopto-Atropin (atropin) 96 timmar
Isopto-Maxidex (dexametason) 14 dygn
Isopto-Plain (hypromellos) 96 timmar
Ivomec Comp (ivermectin, prazikvantel) 96 timmar
Ivomec vet (ivermectin) 96 timmar

Ketalar (ketamin) 96 timmar
Ketaminol vet (ketamin) 96 timmar

Locoid (hydrokortisonbutyrat) 14 dygn

Metacam för häst resp för nötkreatur, svin och häst (meloxicam) 14 dygn
Myolaxin vet (guaifenesin) 96 timmar

Narcoxyl vet (xylazin) 96 timmar
Natriumklorid Fresenius Kabi (natriumklorid) 96 timmar
Nobivac Rabies vet (vaccin mot rabies) 96 timmar
Noromectin vet  (ivermectin) 96 timmar

Partoxin vet (oxytocin) 96 timmar
Penovet vet (bensylpenicillinprokain) 14 dygn
Plegicil vet (acepromazin) 96 timmar
Prosolvin vet (luprostiol) 96 timmar
ProteqFlu  (vaccin mot hästinfluensa) 96 timmar
ProteqFlu-Te  (vaccin mot hästinfluensa & tetanus) 96 timmar

Quadrisol (vedaprofen) 14 dygn

Rabisin vet (vaccin mot rabies) 96 timmar
Receptal vet (buserelin) 96 timmar
Regumate (altrenogest) 14 dygn
Rheumocam (meloxikam) 14 dygn
Rifen vet (ketoprofen) 14 dygn
Rintal vet (febantel) 96 timmar
Romefen vet (ketoprofen) 14 dygn
Rompun vet (xylazin) 96 timmar

Sedivet vet (romifidin) 96 timmar
Selevitan vet (granulat), (vitamin E, selen) 0 timmar
Sterilt vatten Fresenius Kabi (sterilt vatten) 96 timmar
Streptocillin vet (dihydrostreptomycin, bensylpenicillinprokain) 14 dygn

Tetanusvaccin vet (vaccin mot tetanus) 96 timmar
Tildren (tiludronat) 14 dygn
Tribrissen vet (sulfadiazin, trimetoprim) 96 timmar
Trimediazin vet (sulfadiazin, trimetoprim) 96 timmar
Twinhip Vet. 96 timmar

Ultrasan vet (vitamin A, D2 och E) 96 timmar

Vectin vet (ivermektin), 96 timmar
Ventipulmin vet (klenbuterol) 14 dygn
Vetalgin vet (metamizol) 14 dygn
Vorenvet vet (dexametason) 28 dygn (fr o m 1 maj 2010)

Xylocain (lidokain) 96 timmar OBS! 14 dygn vid intraartikulär injektion
Xylocain adrenalin (lidokain, adrenalin) 96 timmar OBS! 14 dygn vid intraartikulär injektion
Xylocain viskös (lidokain) 96 timmar

 

Galet mycket att hålla reda på!!

Men mycket viktigt för det kan få stora konsekvenser om man missat detta vid en tävling. Nu görs ju sällan kontroller vid mindre tävlingar (lokala,regionala, egentligen inte heller nationella) men då och då görs stickprover även på dessa tävlingar så det är väldigt dumt och tro att man kan tävla en behandlad häst bara för att man rider på låg nivå. Dessutom är det inte rätt mot hästen!

Många av ovanstående preparat finns även ofta i helt vanliga salvor osv så läs noggrant på innehållsförtecklingen om du tävlar med din häst/ponny.

Vad jag förstått så har även vanlig Aloe Vera gett utslag vid dopingkontroller :/ Stämmer detta - någon som vet?

Aloe Vera gel

 

Juste!! Läste på Aftonbladet imorse att det nu debatteras för fullt angående Grand National och då årets tävling på Strömsholm då en häst bröt benet mycket illa. Det disskuteras nu livligt att den här typen av tävling skall förbjudas helt i Sverige då den inte håller måttet för våra i övrigt hårda regler och krav vid hästhållning/tävling.

Själv tycker jag faktiskt att det är bra. Vad tycker ni?

 

Kram Madde

 

My black cat!

Publicerat: 2011-08-01 Kl: 20:35:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!!
Idag har Rocco fått skutta lite igen och vilka "skutt" sen :) han skulle nog kunna bli en riktigt bra hopphäst också! Fia får väl prova att hoppa honom ngn dag men hon kanske vill prova honom ett dressyrpass innan va vet jag :P

Det är så himmla mysigt att hålla på med honom också för han älskar verkligen när man pillar och grejjar med honom - riktigt njuter och så fort man ska ut o hämta nu borste eller annat så tittar han ledset efter mig och/eller börjar vifta med ena frambenet..

Rangun gick ett "jogging" pass i ridhuset efter att ha fått skritta fram unghästrundan med Fia och Poseidon. Låg och rund form vad dagens melodi, kändes riktigt fin och det lovar ju gott inför helgens tävling.


My baby har blivit stor!!
Mamma har faktiskt anmält mig till vår debut i St:George nu också!! Vi är änsålänge bara reserver då det som vanligt blir knökafullt så fort anmälningarna släpps.. Tävlingen går av stapeln hos Hogsta Dressyryttare - :/ kanske inte optimala debutplatsen med alla "dressyress" men det ska nog kunna gå ändå :) Nu känns han så himmla fin!

Både Elton och Navange fick återigen gå ute på vallen ( stinkande åkern) hehe och jag tror faktiskt inte att Elton någonsin galopperat så fort :) Han var lite spänd i början vilket jag tror påverkade honom positivt eftersom han inte är så himmla på annars.
Navange var också lite spänd i början men det var ju precis som med Elton för att Uranos var så olycklig i hagen då flera av hans kompisar var inne. I galoppen var han iaf riktigt fin och det går verkligen att regelera den nu!

Navange på utebanan för ca 1,5 månad sedan..

Lägereleverna sköter sig också mycket bra och vi har på detta läger ett ganska stort ålderspann då den yngsta är 9år och den äldsta 16år..

Kram Madde

RSS 2.0