Bell´s Thaleia ett riktigt sto!

Publicerat: 2012-08-31 Kl: 08:50:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vad är ett riktigt sto? Mycket temperament men när man får dem med sig superfina! I början av veckan tömkörde jag henne och det kändes i dag på vår lilla uteritt. Så fin känsla i handen.
Thaleia är orädd, tuff men gillar arbete vad mer kan man begära?
Hon är pain in the ass när man skall leda henne med de andra, styr o ställer kan hoppa upp på Poseidon den superförvirrade valacken i stohagen. Han är inte direkt macho.
Men hon tar tillrättavisningar super men man måste hålla henne kort.
Idag var bästa ritten hittills jag log när vi galoppera. Lagom stor och kvick i huvet och en alldeles speciell färg gulgrå.
Vad månde bliva av denna dam....

Föl -09
1 år -10
Ann

Regning morgon..

Publicerat: 2012-08-31 Kl: 06:26:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Insåg att datorn visst inte stängde av sig igår så jag kan ju lägga in bild på mina nya ridbyxor innan jag stänger ner den..
 
Här är alltså den svarta versionen..
Har ju tagit bilderna själv så de blir väl halvbra men men.. Gillar båda brallorna sjukt mkt!
 
Kram Madde

Limit

Publicerat: 2012-08-30 Kl: 22:42:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerTung dag på Ekelund

Publicerat: 2012-08-30 Kl: 22:32:02 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Idag har det varit en nedstämd och tuff dag för oss..
Det är alltid jobbigt när en i familjen, för han räknades som en i familjen, lämnar oss - man vänjer sig inte vid sånt.
Det var dock inget som skedde plötsligt, det har varit bestämt länge men när man väl kommer till dagen D så känns det ändå i hjärtat..
 
Allt känns jobbigt, ovärt och tungt. Man är trött, nedstämd och ledsen.
Man får ändå se det som att nu är det ändå över och han kommer inte tillbaka - lycklig kan han busa runt i Trapalanda men nya kamrater för ja han är saknad. Inte bara av oss utan av sina hästkompisar -
DE TRE MUSKETÖRERNA
 
Även de är nedstämda, kände det så väl på Rangun vid programridningen och det syntes i hans ögon och hållningen då han stod i boxen. Mille gnäggade då och då efter honom i hagen - inget svar..
Buuhuu - nu kommer tårarna också... Har inte gråtit tidigare men när jag nu skriver så bara väller allt över en..
 
Nog med text, nu får bilderna tala
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The one and only
 
LIMITED EDITION
 

Fantastisk häst -sorgligt slut

Publicerat: 2012-08-30 Kl: 22:09:50 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Just nu bara sorgliga dagar. Idag har vi sorg på ridskolan Limited Edition är i Trapalanda. Ett av de svåraste beslut en hästägare kan ha att göra.
Detta var bestämt sedan början av juni men vi har haft svårt att fatta det slutgiltiga beslutet.
Limit har ju haft problem i ca 1½ år. (ska man vara ärlig längre än då) Det tog ett halvår att hitta felet -kissing spines (närliggande tornutskott). Han opererades i februari och våren gick åt till rehabilitering. Det verkade först bra men när vi började rida igen så var det kört.
 
Limit var ingen promenadhäst det hade varit farligt.
När han mådde bra var han en av de mest fantastiska hästar jag ridit så otroligt lätt han hade för allt.
En tung dag för oss alla.
Allra mest för Sofia men hon har honom att tacka för att hon är så duktig att rida dressyr. Det var slumpen som förde honom till oss. Jag köpte en lektionshäst av en hästhandlare som ej var fräsch så jag bytte honom och då blev det Limit. Sofia blev förälskad och då sa jag att om det skulle bli hennes så fick hon lov att satsa på dressyren då han var en otroligt fin dressyrhäst (som frisk). Med tre fantastiska gångarter. Jag tror att de har en vinst på över 75%....
 
Finaste finaste
Ann

Må korparna hacka ut deras ögon....

Publicerat: 2012-08-29 Kl: 22:56:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja detta utryck har jag stulit från en fantastisk inackordering som alltid uttrycker sig klockrent. Det är bara att instämma. Madde har ju skrivit om tragiken här i stallet idag.
Förbannade tjuvar....tänk att man kan känna sig så utlämnad och otrygg. Här på gården har vi alltid trott gott om andra människor. Hädanefter kommer man allt kontrollera vad det är för några som rör sig på gården. De har ju haft span på oss tror jag länge.
Vi är ju inte ensamma heller utan Islandshäst Johanna som jag kallar henne blev av med sina lektionssadlar också.
Det är ju inte många veckor sedan de tog högtryckstvätten. Men förhoppningsvis så har de tagit tjuvarna enligt telefonsamtal ikväll så stoppade tullen en lastbil full med sadlar...så nu hoppas vi att det är rätt grejer.
Godnatt
Ann

Vi försöker igen..

Publicerat: 2012-08-29 Kl: 20:43:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

 

Gick ju sådär för mig igår så nu gör vi ett nytt försök Anders sitter ändå och glor på det inteligensbefridade programet Waterwörld :/
 
Monica

Sånt är SÅÅ irriterande!! Hoppas att du orkar göra om det, för jag tror att vi är många som gillar dessa inlägg! :)


Ja Monica och alla andra HÄR kommer gårdagens inlägg som jag nu skrivit om..

 

Sting -finns han i Sverige eller står han i annat land?// vad lika de är! Carina o


- Han står i Tyskland vad jag hittat men den hemsidan var inte uppdaterad sedan 2010, Spielberg verkar vara stationerad i Holland av vad jag kunnat hitta. Och ja de är väldigt lika Sting har även ungeför samma höjd också 166cm medans Spielberg är 173cm..

 

"- Kul att den feta ridskoleponnyn har ett svindyrt Sprenger bett!" Fias kommentar vid gårdagens hoppträning då Elton fått ett ssånt här dyrt bett som äntligen verkar fungera, han får nypsår i mungiporna av allt jag testat :/

Han var dessutom sjukt fin på träningen, tog ett tag att komma igång men sedan så! Erik var positivt överaskad och tyckte det hänt massor sedan i början av sommaren och att framförallt formen blivit väldigt bra :) KUL! Mätte honom för övrigt i måndags och han har växt sedan han kom för 1,5år sedan - fick honom till 159cm nu!

Nya stallpjuxen med STÅLHÄTTA!

De gammla mkt välanvända skorna - har nu åkt i soporna..

 

Ena paret av mina nya ridbyxor ifrån mitt nya favorit märke - Horselife. Billiga OCH i bra kvalité, tidigare hade jag alltid Pikeur men ett par sådana kostar nu runt 2000:- Jag köpte ett par blå horselife i början på året och de är fortfarande kanon sånär som på att de blivit lite noppiga i skoningen.

De sjukt dyra Euro-star jag köpte förra året är skit i färgen, köpte dem svarta och nu är de helt dassgrå :/

Tycker det är snyggt med annan nyans/färg på skoningen - vad tycker ni??

 

Passar bra till mina löövley bruna stövlar också :D det andra paret är svarta med bruna sömmar..

Funderade i måndags vad det var för skit/spya på golvet i vår lilla sadelkammare och det visade sig att en "kotte" flyttat in!! Han/hon fick igår flytta ut igen :P

Ridskoleponnyn Ronjah bränner lite magfläsk på skrittbandet!

Igår fick Navange gå ut med polarna igen! Uppskattades kan vi säga :) han är så himmla fin i kroppen nu den store mannen!

Igår kväll var mormor, morfar och farmor över och åt middag hos oss samt kikade på det nya köket de inte sett ännu.. då lagade jag denna goda efterrätt som var en riktig hit - och enkel! Ska absolut göra denna på mammas weekends i höst!

MUMS!!!

 

Idag har jag, mamma och Fia varit på konflikhanterings kurs på Strömsholm där det var många deltagare och vi fick med oss en hel del nyttigheter därifrån.

 

Vi avslutar med det tråkiga... Vi har i natt återigen haft besök av tjuvar - tredje gången på mindre än ett år :/ De länsade det mesta i sadelkammaren vi har i utestallet. Fattar inte hur det kan finnas människor som gör såhär mot andra. Helt sjukt! På läger 2 blev vi av med vår svindyra (köptes förra året) varmvattentvätt mitt i natten så vi beställde en vägbom som kom förra veckan, Anders Johnsson (grannen) grävde hål för denna i måndags och pappa göt fast den i igår men innan man kan börja använda den så måste det ju härda så den var inte låst i natt :/ Känns verkligen som att dessa människor haft koll på anläggningen och sett att vi köpt en vägbom osv.

Hursomhelst så är det "tur i oturen" att de inte länsade de andra stallarna.. man får väl inte plats med hur mycket som helst i en bil heller.. SKIT är det iaf och mamma är helt förstörd..

Kram på er

Madde

 

Veckan rullar på.......

Publicerat: 2012-08-28 Kl: 22:51:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Sitter i soffan och varvar ner efter en hektisk dag. Äntligen hoppning! Så var då Erik träningarna igång igen, varannan vecka är han på plats och denna termin rider vi på förmiddagen. Passar egentligen mig mkt bättre och även ridskolan då vi alltid har tillgång till stor bana + att det är lättare att hoppträna på lektionshästarna.
Började med att rida Jaqueline hon var pigg som vanligt men jag har ju börjat att hoppa på vanligt tränsbett och det känns mkt bättre.
Med vanligt bett är det också lättare att arbeta med lösgjordheten (tycker i a f jag). Hon blev nog bättre i framridningen än hon brukar.
Rolig övning Erik kallade det labyrinten och handlade om att rida raka vägar och vända på små ytor fungerade mkt bra -blev bra slutresultat. Hästarna var verkligen tvungna att komma till bakbenen.
Sedan var det dags för häst nr 2: Bosson vilken häst det är alltid glad och positiv även om han har sina åsikter så vill han arbeta även om han kollar om det går på sitt sätt......
Jag kände mig i alla fall mkt nöjd med ridningen (och hästarna). Efter lunch var det bara att snabbt fixa färdigt stallarna så att vi kunde ta in hästarna. Passade sedan på att rida Uranos men sedan hann jag ej rida fler :-(.
 
Får bli en bild på Sofia o Bosson vet ej var bilderna finns på mig och sötnosen.
Har idag även fixat lite planering av höstens avsuttna verksamhet bla så håll utkik på vår hemsida www.ekelunds-ridskola.se eller ridklubbens  www.mariefredsridklubb.com
Ikväll har jag sedan haft markarbete med två tisdagsgrupper de har bla tränat på att räkna galoppsprång och att kunna förändra galoppen. Lena som skall börja som instruktör var med mig i ridhuset.  Lena är "gammal" Histatjej som flyttat hem till Sverige tidigare arbetat dels på Hista när det var ridskola där och sedan i många år på ridskolan i Enköping när  Sylve Söderstrand drev den.
Hon har flyttat hit med sina två hästar - jättekul!
Jag köpte Trischa av henne som var ett halvblodssto e: Curacao xx - Iliad - Ural. Ni som läser stamtavlor i stallet vet då att hon var mamma till bla Uranos (e:Troll), Gaia(e: Troll) men vi fick många fler föl efter henne; Pallas Athena (e:Troll), Afrodite(e:Troll), Niobe(e: Troll), Nike( e: Happy Day), Agrippina (e: Anart) hoppas jag ej glömt någon......ska se om det går att lägga in gamla kort.
Har några gamla filmer från hingstvisningar på vår gamle Troll 660 när Jens Fredricsson red honom i Enköping de finns ju på hederlig gammal videofilm men det går nog att lämna in o få det på diskett.
Imorgon är det dags för kurs på Strömsholm så vi drar tidigt imorgon bitti jag o Sofia o Madde möter upp i Eskilstuna.
Sov dags
Ann
 

Inte nu igen :/

Publicerat: 2012-08-28 Kl: 22:48:07 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Grr var jag hatar!!!!! Hade gjort ett sjukt lång inlägg med massa bilder men nu är klockan så mycket så nu skiter jag i detta!!! Blir alldels gråtfärdig när jag suttit i över 30min och så försvinner allt.. Madde

San Rocco

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 21:02:32 | I kategori: Hästarna | 1 kommentarer

 SAN ROCCO
Hästen med stort H
Hästen med "en räv bakom örat" som mamma säger..
 
 Tror jag visat filmen nedan en gång förut?
Det är iaf en HELBROR till Rocco! Sjukt fin!
STING
 
 
 
Hittade ännu en hingst, inte helbror men även den sjukt fin såklart :)
SPIELBERG
Sunny-Boy  Sandro Hit  Sandro Song 
Loretta 
Fantastica  Donnerhall 
Fiesta 
Rosiera  Rosier  Rubinstein I 
Acarina 
Rondula  Roncalli xx 
Donna Blanka - (v. Don Camillo) 
 
Tyvärr lyckades ja inte ladda upp videon ja hittade men här e adressen:
http://www.youtube.com/watch?v=FNAXrXv_U-0
 
Kram Madde
 

Pics från veckan som gått..

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 17:00:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Roccan i svarta lindor
och det tok-orangea schabraket!
Suddig bild på Rocco i det nya swarovski pannbandet :P
Jag & Anders firade att det var 5år (!) sedan vi träffades för första gången i tisdags :)
Karaat i full galopp in till stallet på em :)
I fredags gjorde jag, Fia & pappa sista rycket med de eländiga hagtornsbuskarna i en av vinterhagarna.. Pappa eldade upp eländet!
Han var sjukt nöjd över att få "leka" med motorsågen.. haha
Fia samlade ihop allt ris
Gaalet mycket var det att såga bort.. Jag körde de mindre träden/buskarna med röjsågen..
Hagen blev nu lite större också, och jag tycker om den hagen. Den  är lång-smal och väldigt stor (eller ja det beror ju på vad man jämnför med men vi har ju inte så mycket mark och detta är endå en av de största "vinterhagarna")
Idag var jag som sagt ute i Lista och shoppade loss! Bilder på det kommer i veckan ska ja se till!
 
Kram Madde
 

Äntligen!

Publicerat: 2012-08-26 Kl: 12:08:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

I veckor, ja kanske ett par månader om ja ska erkänna har vi sagt att akvariet behöver en rengöring osv men som så mycket annat blir det inte av - det finns alltid sjutusen andra saker man kan göra. Det tar ju några timmar också - inget man gör på 15min direkt :/
NU är det äntligen fixat - vaknade ganska tidigt i morse så efter frukosten satte vi fart och nu är det som nytt igen :D
Har alltid gillat akvarium och vi har ju haft/har det på Ekelund hela min uppväxt och där var det väl mest jag som rengjorde det då det behövdes (även nu när jag inte bor kvar :P) Pappa gör iaf rent pumpen ibland.. Akvariefiskar är ju ett ganska simpelt och lättskött "husdjur" plus att jag tycker det är en snygg inredningsdetalj (om det hålls rent och välvådat alltså) Vårt är på hela 190l så det är lite bök när vi ska byta vatten osv men vi har löst det med slangar osv så det fungerar ändå helt ok, sedan är det kanonbra pumpsystem i så det håller sig väldigt fräscht utan att man behöver göra så mycket.
Har ingen bild ifrån dagens uppfrächning men såhär såg det ut efter vi satt i "sten" bakgrunden för två år sedan..
Och såhär såg det ut första åren eller året.. tiden går så fort..
 
Nog med fisksnack!
Nu ska jag ta mig ut till Dressyrbutiken i Lista och se om de har stallskor för Bidermans hade (som vanligt) inte några storlekar hemma. Ska ha både till mig och Fia, stallskor med stålhätta är ett måste! Skulle dock gärna ha ett par snygga stallskor man kan ha om man ska "iväg", tävling, kurser eller liknande.. De vardagliga kängorna ser ju inte alltid så himmla nice ut med lera hästskit och gud vet vad :P De jag har nu trillar snart av sulorna känns det som och de har töjt sig minst en storlek. Köpte dem för 1,5år sedan så det är nog nästan rekord i hur länge de har hängt men - å andra sidan hade jag behövt nya för ganska länge sedan så :/
(Google)
De rejäla med stålhätta!
(Google)
Men ett par sådana skulle ju inte sitta fel att ha vid tillfälle.. Trist att allt kostar pengar! ;P
 
Kram Madde

Ja snart är veckan slut.....

Publicerat: 2012-08-24 Kl: 22:51:18 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hejsan,
Ännu en vecka närmar sig sitt slut bara helgen kvar. Idag har jag lämnat gården - händer ej varje dag. Ridskolechefsträff på Strömsholm trevligt att träffa alla igen efter sommaren.
Idag var Ulf Wilken på plats och berättade om hans sista arbetsuppgifter inom Ridsportsförbundet. Han har rest runt på nästan alla ridskolor i Sverige för att se hur det ser ut helt enkelt. Under nästan ett års tid.
  • Anläggningarnas skick
  • Hästmaterial
  • Utrustning
  • Personal
  • Hästarnas arbete etc etc

Hos oss var han för ganska exakt 1 år sedan. Nu har han gått i pension från förbundet i alla fall.

Intressanta siffror kom han med som jag får återkomma om. Bla om hur många procent av Sveriges hästbestånd som är lektionshästar med tanke på hur Jordbruksverket gör sina lagar o regler....

Eftermiddagen så hann jag med två hästar Rocco (som var superfin) och Jaqueline som var helt jag vad ska man säga stoig (milt sagt). Jag hade ej tänkt rida men hon behöver ridas igång efter sin skada så var det bara att bita ihop. Tänkte att jag tar hoppsadel så kan jag rida på lite låga hinder på utebanan. HM .......hon var helt knäpp som när man ska in på tävlingsbanan och behöver ledas- Tänk ston är speciella.......det var bara att ta sig in i ridhuset och försöka att skapa någon ordning. Hon kände helt enkelt på sig att hon skulle hoppa....

Imorgon blir det dressyrsadel.....det stämmer som Kyra Kyrklund säjer:

en valack säger man till vad den ska göra

en hingst ber man

ett sto skriver man en ansökan i tre? exemplar om lov (ngt sådant)

har sett någon T-shirt med dessa ord.

Som försvar till ston kan man väl säga att får man ett sto med sig blir de bäst.....

Ja ngt liknande , jag har ju haft några ston innan så man är ju van. Tur att Jocke inte använder datorn då vet jag vad han skulle säga om oss tjejer....

Har avslutat dagen med en tur i skogen och hundarna...liten påse med så att det ej går plocka så mkt svamp

Imorgon är det dags för årets fjärde 50 årsfest........vet inte vad det kan bero på. För egen del är det ju några år kvar........

Godnatt

Ann

 

Hopp på Arphus

Publicerat: 2012-08-23 Kl: 23:12:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Började dagen med att tömköra Rangun och sedan ett pass på Rocco Maddes fina häst. Alltid kul att rida honom. Bra att byta hästar emellanåt. Madde red finaste Arro Bell. Sofia var sedan snabb att göra iordning Demeter åt mig då hon tydligen ville ha "skjuts" till Arphus.
Demeter blev väldigt fin i traven men ligger på väl mkt i galoppen. Där har man lite att arbeta på.
Madde o Demeter hon är lite tjockare nu
Efter en snabb lunch så var det bara att kasta sig i bilen och köra Sofia o Millet till hoppträning för Pether.
Lyxig träning det var Sofia o en tjej till. Väldigt bra träning så jag var glad att jag följde med.I uppvärmningen fick de galoppera olika linjer över bommar och därefter hoppa en oxer med bom framför med ett galoppsprång och en bom efter på två galoppsprång och detta på ett böjt spår. Det gick riktigt bra. Sedan var det dags för bana. Millet kan ju lätt bli lite stark och även långsam i sin aktion. Vilket hon fick mkt bra hjälp med.
Fick själv bli mkt snabbare i handen och inte rida ut honom och hoppa in stort.
Sista rundan blev riktigt bra. Fin häst det där!
Så nyttigt att stå på marken.
Väl hemma så väntade en privatelev på mig och sedan var det dags för svampskogen.....lite blött blev det då regnet sedan kom men härligt att komma ut i skogen med hundarna.
Madde har ridit lite lektionshästar på em Ronjah o Elton samt slagit runt hagen som är insådd vi måste sätta dit en tråd till då de förbaskade vildsvinen redan varit där och bökat i nysådden.
Vi ska ta en hage i taget och så om så att betet blir bättre. Men det tar ju lång tid innan hästar kan gå där igen den här hagen går ju att beta tidigast 2014. Långsiktigt arbete
Fin bild på Millet o Sofia
God natt
 

Behöver jag skriva FET?

Publicerat: 2012-08-23 Kl: 21:37:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hästen som svällde :/ Inte vet vi varför för de har gått i samma hage typ 2,5 vecka nu..
Mamma var tvungen att sadla om efter en kort bit i galopp..
Jaquline Jaquline.. Bantning!
Fia & Demeter i bakgrunden...
 
Kram Madde
 

Något att tänka på..

Publicerat: 2012-08-23 Kl: 21:30:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Veterinärdag på Ekelund

Publicerat: 2012-08-22 Kl: 22:29:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Ja idag var Tove på besök det var ett antal inackorderingar som bokat upp koll på sina hästar så då passade vi på att låta henne titta på några av våra.
Melete är ju fortfarande tjock i sin has efter sin sårskada. Hon är däremot ej halt så vi ska bara smörja in hasen med ett mkt starkt liniment. Hoppas att det fungerar nu trist med skador på betet.
Passade även på att göra böjprov på Demeter då Madde o Sofia tycker att vi ska sälja henne. Hon skadade ju sig som 2-åring en svår sparkskada som resulterade i en ledinfektion som var omfattande. Sedan dess är hasen lite svullen. Vi har ju röntgat den flera ggr nu senast på försommaren för att kolla att den är ok nu när vi haft henne i träning ganska länge. Inget har hänt och hon hade inga böjprovsreaktioner. Jag är dock tveksam till att sälja henne. Dels är det den "enda" häst jag har just nu att tävla om jag inte tar en lektionshäst. Samt att hon nu börjar gå riktigt bra både i dressyren och hoppningen. Dessutom kan hon ju gå in i verksamheten speciellt på mina helgkurser.
Alla hästar är ju till salu men då ska det vara ett bra pris. Vi har ju ändå lagt mycket träning på henne. Vi får väl se, en fin häst att titta på är det allt(och rida speciellt nu när hon blivit tam).
Idag blev det si o så med ridningen då fm helt enkelt bara försvann. På em hann jag i alla fall rida Uranos, Jaqueline och Thaleia innan mina lektioner. Har ju ej blivit så mkt träning på Uranos inget alls sedan Gripentävlingarna. Jag är ju anmäld till Surahammar att rida MSVC igen. Hade tänkt att det är sista tävlingen i år sedan ska jag försöka att sätta bytena på honom. Kan nog bli lite knivigt han är ju 12 år och det var en av anledningarna till att han fick bli lektionshäst just att det var svårt men nu är faktiskt galoppen mkt bättre så kanske. Han har ju ej heller någon mellantrav men jag har ju på några starter ändå lyckats få 6. Han är ju kvalad med råge för att starta MSVB så jag tänkte i alla fall se om det är möjligt.
Kul att träna lektionshästarna ska under hösten lägga en mkt arbete på Jolita också är planen. Det gäller att förvalta hästarna både att hålla efter samt öka utbildningsnivån.
En bild på Uranos o Sofia på hemmatävling när han var 5 år! Sofia var då....15 år eller skulle bli
Godnatt
Ann

Äntligen träning

Publicerat: 2012-08-21 Kl: 23:12:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Godkväll,
Dagen når sitt slut och sammanfattningsvis helt ok dag. Började dagen med privatlektion, krattning av ridhus och puts inför träningen på Arphus.
Hann även med att tömköra en häst innan vi åkte då jag fick ett sms att Pether var försenad. Arro Bell fick åka med igen jag fick mkt bra hjälp - det vi fick arbeta med var galoppslutor som jag fick rida med mkt mer galopp än jag brukar rida-  fick en mkt bra känsla i dem och fina byten. Sedan var det piruettarbete men med fokus på form, bjudning. Arro Bell samlar sig gärna för mkt och vet precis vad han ska göra så då gäller det att man ser till att han håller galoppen och att han ej får fortsätta att vända. Samt se till att han ligger lätt i handen. Väldigt lätt att man som ryttare blir stark i handen och använder handen för mkt istäälet för att vända med säte o skänkel.
Nyttigt! Madde fick en riktig duvning med absolut fokus på form och självbärighet, men hon kanske skriver ngt själv.
Rangun såg väldigt fin ut emellanåt. Bra jobbat.
Vi fick sedan en rundvandring då en kompis var med och då såg jag "min" häst i stallet en liten 4 årig fux som var Pethers nya stjärna men det såg ut som det stod Ann på den. Precis lagom storlek. Tänk att en del hästar behöver bara stå i en box så ser man att det är ngt extra.
Jag har däremot ej hunnit med några unghästar idag men Jaqueline fick ett dressyrpass i ridhuset. Gick riktigt bra för att vara så länge sedan jag red henne. Hon har ju haft ett ganska fult sår på ett framben troligtvis ramlat i hagen och skurit sig. Det har nu läkt riktigt bra och hon har nu sats igång. Charlotte (matte) har ridit i helgen.
Avslutade med ridlektioner och jag hade tisdagseleverna för första gången. Riktigt kul var det alla red så bra och hästarna såg fina ut. Speciellt kul är det med Elton som fungerar så bra hade jag ej trott i våras.
Han tar sig!
Elton o Madde
 
Godnatt
Ann

I inväntan på sömntåget....

Publicerat: 2012-08-20 Kl: 23:47:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja det har varit ett späckat schema igen. Har precis slagit ner rumpan i soffan man måste varva ner innan det går att sova.
Jocke jobbar fortfarande....skördetider betyder tröska och sena kvällar. Själv är jag nyss hemkommen från ett möte i Vingåker även kallat världens ände inte så kul väg heller. TK möte i distriktet vi brukar turas om med platsen för mötena.
Idag har i alla fall inneburit många olika sysslor. Mocka lite, kratta ridhus, kontorsjobb, rida finaste hästen + Demeter + Thaleia. Om någon sagt att jag skulle rida in unghästar igen för några år sedan hade jag bara skrattat. Har ju sedan min nackskada hållt mig ifrån detta under många år.
Thaleia är en fantastisk liten häst vilken härlig inställning till arbete idag har vi galopperat och de två första ggr blev det lite bocksprång men sedan så skötte hon sig även i galoppen. Härlig bjudning ofta rider jag först men när vi har sällskap med Sofia o Millet så får hon gå efter. (Han kliver på ordentligt) Jag rider  bara ut på henne vilket jag tycker är det bästa för att få unghästar att verkligen vilja arbeta. Men nu börjar det bli dags att någon dag i veckan träna att rida på banan.
Jag gillar verkligen att rida henne men det gör ju även Sofia som tänkt sig att det ska bli hennes nya hoppstjärna.....men vi får väl se....
Här är de för snart 3 år sedan man kan säga att de växt sedan dess se om jag kan fixa någon nyare bild
Bell´s Thaleia till vänster o Bell´s Hera till höger
Visst var hon bedårande som föl.
Nu är det dags att hoppa på sömntåget mkt som ska hinnas med imorgon
God natt
Ann

Dagen som "sprack"

Publicerat: 2012-08-20 Kl: 21:38:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tänkte mig en sån bra dag och såg så fram emot att hinna med att springa en runda (eller kanske två) i spåret på vägen hem - men så blev det alltså inte. mamma som skulle på möte hade väl missat att meddela mig/Fia att någon av oss måste ta hennes första lektion för att Carina inte kunde. Lotten föll på mig vilket resulterade i att jag inte var hemma fören åtta och då vill jag bara äta, duscha och sedan sova :/
Alla elever var iaf mkt duktiga och det är så kul med min barngrupp där flera verkligen utvecklats mycket och de börjar komma på fler och fler "knappar" vad gäller hästar och ridningen :)
 
Rocco var ganska fin på fm, var dessutom mkt snygg i svarta lindor och skrikorange färgat schabrak :P Hade tänkt ett dressyrpass på Rangun men då en av mina privatelever ville rida ut så fick han såklart gå ut i skogen istället OCH imorgon ska jag äntligen få åka till Arphus med honom igen :D LYCKA!!!!! Efter en sjukt fullproppad sommar både för vår och Pethers del (han är ju alltid ute och far) så är han hemma några få dagar och då ska vi få komma dit och träna :) Härligt!! Nu hoppas jag bara att Ranguns ska vara så där fin som han varit nu på sistone - gärna som i fredags. Vore stort om Pether kunde bli lite positivt överaskad och kanske till och med fatta liiite tycke för min "gammla räv"..
 
Bilder ifrån Arphus förra året..
 
:D
 
Ska bli intressant att få komma dit med Rocco igen sedan när han är fullt igång igen.. Pether åker man inte och tränar för om hästen inte är i full kondition för det är tuffa pass både för ryttare och häst - vi brukar drypa i svett både jag och Rangun..
Men det är skönt att veta att man lever och Pether ger sig inte fören den är 100%
 
Kram Madde

Bilder

Publicerat: 2012-08-19 Kl: 21:12:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan!
 
Idag har jag varit LEDIG - inga hästar alls på schemat.. Kan inte minnas när det hände sist (förutom då vi var o Scottland då)
 
Igår var vi på "Mälardagen" i Strängnäs för att marknadsföra ridskolan och Mariefreds Ridklubb, vi var ett gäng som åkte dit och även vår minsta ponny Jazza fick följa med för lite ponnyridning :D
 
Ordförande i klubben Camilla, Natalie på stolen och så är det mammas rygg ni ser i röd jacka..
Information
En hel del folk kom..
 
Många barn var det som ville ride och Jazza skötte sig som vanligt exemplariskt och detta var hennes första tillfälle på Visholmen i Strängnäs och hon verkade tycka det var spännande och trevligt med vattnet och den stora gräsmattan att tugga av :P
Hon var såklart utsmyckad med vackra gula blommor jag snodde ur mammas och pappas trädgård! Här är det Alicia & Lisa som sköter ponnyridningen..
Så söt! och ja jag vet hon behöver friseras men gillar inte att göra det när de går ute på bete på sommaren - de behöver allt skydd de kan få ifrån insekter och sol.
 
Rangun efter fredagens dressyrpass - sjukt bra pass!!!!! Så fin passage kan vi göra nu :D han tycker det är så kul att få massa beröm och känna sig duktig. Här har han det tjusiga pannbandet jag fått köpa att Christina nu när hon lägger hästlivet bakom sig :/ Mkt snyggt!
 
Söndagslyx! jag gjorde lemonad på massa citroner på em som vi avnjöt i solen på balkongen :)
 
Kram Madde
 

Hoppar högt!

Publicerat: 2012-08-16 Kl: 20:55:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

I tisdags blev ju "Erik-träningen" inställd pga att Erik blivit sjuk. Fia fick då hoppa med mamma & bästa Christina på backen istället..
 
 
Hoppa kan han iaf! hehe han gör väl allt för att "slippa" bli dressyrhäst igen nu :P
 
Lejonkungen Millet!!
Gaalet högt om ni frågar mig..
Saknar min "gamla" kämpe Helios - tillsammans klarade vi allt! (vad gäller hinder alltså) ;P
 
Kram Madde

Stenskott!

Publicerat: 2012-08-15 Kl: 21:23:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh råkade trycka fel så allt jag skrivit försvann :/
 
Får bli en kortare summering.. Hatar skitdatorer!
Jag ocg Fia har varit ute och galopperat på Rangun och Kolibri som sprätte massa småsten och lera över hela
 
Fröken sprätt!
Bästa Rangun! Visst är han söt i rosa? hehe.. gammal arkivbild..
 
Rocco har jag nu så smått börjat jobba lite i två dagar, håller sig ganska bra på mattan faktiskt. Man vet ju vad den hästen KAN hitta på så jag håller mig i ridhuset - utebanan är på tok för stor och öppen för min smak.
 
 
(Google)                   Sånt här har vi fått nog av!
 
Kram Madde

4,5 kg

Publicerat: 2012-08-14 Kl: 23:46:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det var kvällens skörd av kantareller! Det är min form av meditation gå med hundarna och plocka svamp. Det blir sena kvällar när allt ska rensas!
Idag har Charlotte varit och haft sina tisdagselever för sista gången. Charlotte som arbetat här sedan senhösten har fått ett heltidsjobb där hon kommer att resa två kvällar i veckan så det blir ju omöjligt att kombinera med instruktörsjobbet. Tyvärr, men hon har lovat att vikariera här och förhoppningsvis så skaffar hon häst så småningom och ev att hon då hamnar här.
Så hon är inte borta för gott.
Imorgon är det dags för logistik på hög nivå- tidig morgon ska lämna Navange och Ronja för genomgång på equirehabcenter i Kvicksund. Monika Ledin ska gå igenom dem. Under tiden så ska jag till mälarsjukhuset o röntga min fot som ej är bra sedan jag ramlade och vred till den i början av sommaren.
 
Sköter väl mig inte på bästa sätt.....det gick iallafall att hoppa med foten tyvärr blev det ju ingen Erikträning som Sofia skrivit om men Bosson fick hoppa med mig ändå på em.
Oj vad jag var ringrostig -de första sprången kan man undra vad man höll på med! Hoppning är färskvara jag har ju inte hoppat sedan Hakingkursen i slutet av juni! Om man inte räknar sockerbitshinder med Arro Bell.....
Jag fick i alla fall in rytmen och igång galoppen så jag kände mig nöjd när jag slutade. Sofia hoppade också det såg verkligen bra ut med både Millet o Kolibri. Fina hopphästar nu ser det verkligen enkelt ut med båda åtminstonde om man höjer upp hinderna till Kolibri. Hon är alldeles för het på låga hinder och blir lång o flack, men vilken fin häst när det blir lite hinder att hoppa på !
Ja det fick bli en hagbild på Bosson hittar ej några hoppbilder
Godnatt
Ann

Lite Bilder

Publicerat: 2012-08-14 Kl: 22:50:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma och Jauqline (hoppas jag stavade rätt) ;)
 
Kolibri och jag från vallentuna 8 plac i 110 ett ner i 120.
 
Kolibri och jag i Vallentuna :)
 
Mille och jag på Erik träning innan sommar uppehållet. Erik skulle kommit idag men var sjuk, hoppas
han kryar på sig är alldeles för länge sen jag fick träna för honom nu!
 
/// Sofia
 

Då så var vi igång igen!

Publicerat: 2012-08-14 Kl: 00:03:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag har guldhästen fått arbeta igen. Pigg och glad och riktigt på tårna. Så fin att rida man kan inte känna ayy han är 21.
Även Demeter fick ett dressyrpass före lunch, hon är bra fet sista regnet har satt fart på betet så hon har gått upp i vikt sedan förra veckan. Men kändes fin att rida det var första dressyrpasset sedan tävlingen på Näsbyholm.
Christina o Sofia red galopparbete ut + att Sofia hoppat någon dag.
Nu ikväll var det då dags för de vanliga ridgrupperna att dra igång. Kul att träffa alla elever igen efter sommaruppehållet + några nya. Min sista grupp ville rida ut och det sa jag inte nej till utan fina Bosson fick vara ledarhästen. Härlig kväll med strålande sol. Övriga grupper red dressyr på utebanan. Härligt med vår utebana bra underlag.
Imorrgon fm drar hoppträningen igång för Erik B tyvärr blir det bara Bosson som får gå.
Rocco var ok idag när Tove (vår veterinär) var här så nu är det bara att sätta igång honom igen.
Kan nog bli spännande han är ju lite speciell av eller på.
Gaia mamma till Demeter
Finaste Arro Bell pappa yill Demeter
 
Godnatt
Ann

Imorgon-ridskolestart!

Publicerat: 2012-08-12 Kl: 23:10:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är sommaren över.Sista lägret är slut härliga tjejer hoppas att de alla haft kul.
Själv har jag avslutat dagen med svampplockning. Det är som att meditera att gå ut i skogen med hundarna och bara njuta. Problemet är att det är sjukt mkt kantareller i år. Har snart hela frysen full. Imorgon blir det svampsoppa och förhoppningsvi´s hinner man rida ett antal hästar.
Godnatt
Ann

Imorgon-ridskolestart!

Publicerat: 2012-08-12 Kl: 23:09:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är sommaren över.Sista lägret är slut härliga tjejer hoppas att de alla haft kul.
Själv har jag avslutat dagen med svampplockning. Det är som att meditera att gå ut i skogen med hundarna och bara njuta. Problemet är att det är sjukt mkt kantareller i år. Har snart hela frysen full. Imorgon blir det svampsoppa och förhoppningsvi´s hinner man rida ett antal hästar.
Godnatt
Ann

Vilken helg..

Publicerat: 2012-08-12 Kl: 18:43:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har inte blivit mycket sömn inte :/ men det kan det ju vara värt nån gång ibland! :D Ridläger 2 hade avslutning idag på fm och det var 15 nöjda och nog ganska trötta tjejer som lämnade oss efter en lyckad vecka.
När det är så intesivt med mycket ridning i flera dagar så kan man verkligen se deras framsteg :)
 Christina fick aggera domare i hopptävlingen där alla rider en liten bana på egen höjd, förutom de fel man ev får under banan så har vi stilbedömning och ALLA får rosetter!
 
Imorgon kommer Tove igen och då ska vi bland annat kolla Rocco igen..
Snyggingen på vår andra tävling tillsammans i höstas..
Tror Bella Lindström tog bilderna..
han är så himmla snygg i sin bruna "outfit" :D
 
Rangun fick vila idag, han var sjukt fin igår när jag red dressyr på utebanan! Han var fått en ganska lugn vecka efter förra helgens tre dagarars tävling, två dagar dressyr och sedan bara ut i skogen och mysa..
 
Elton har också gått sitt första hela ridläger denna vecka!
 
Tiden går fort så fort och nu är det bara några få dagar kvar till Christina åker hem till skåne igen :/ Känns som vi hunnit med sjukt mycket under hennes månad här uppe!
 
Kram Madde

Glass, hallon, maräng o chokladsås

Publicerat: 2012-08-11 Kl: 20:21:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var middagen avklarad o efterätten håller på att avnjutas av alla lägerungdomarna.
Madde har skrivit en fusklapp över hur desserten skulle servas (litar visst inte på mig.....)Sedan är det lite disk kvar men oj vad alla hjälpte till att få undan middagen för att få fram desserten. Baddags efter disken. Konstigt hur olika det kan vara på lägren. Detta läger har två st badat två ggr förra lägret så badades det ofta 2-3 ggr per dag och nästan alla!
De här är mer frusna av sig tror jag men nu har många lovat att bada med de som ej fått sällskap tidigare i veckan.....men nu är det kallt.
De yngsta tjejerna tror jag har hoppat banan ett antal ggr före middagen så det är nog ingen som kommer att glömma banan imorgon.
Ann

Hög ljudvolym

Publicerat: 2012-08-11 Kl: 17:05:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Sitter just nu i cafeterian och jobbar med mailen passar på nu när det är mellis för ridlägret. Inte så smart kanske men jag ligger otroligt mkt efter kontorsarbetet. Madde hade hand om kadriljträningen på eftermiddagen så då passade jag på. Men som sagt var en aningens hög ljudnivå. Dessutom är det ju näst sista dagen så alla är trötta även jag.
Ikväll är jag o Jocke själva då tjejerna ska på party i Nyköping. Tacos blir det sista kvällen.
På måndag är det ju dags för ridskolan att dra igång och det är en del att göra inför detta.
Även hoppträningen för Erik B startar upp i veckan men nu så kommer den att vara på tisdagmorgnar i stället för kvällen. Passar mig bättre faktiskt däremot har det varit mkt dåligt med hoppning i sommar. Jag har i alla fall hunnit trimma lite dressyr på en av mina hästar Bosson. Tyvärr så är ju "min" andra hopphäst Jacqueline skadad har skurit upp på överarmen ett framben men det skall nog snart vara läkt. Har hittintills läkt snabbare än förväntat i alla fall.
Lite sjukstuga har det varit i stallet nu i slutet av sommaren. :-(
Ja nu är det dags att rengöra sår innan det är dags för utsläpp igen alla har gått så nu är det tyst och lugnt igen.
Rida har jag lagt ner de sista dagarna orkar helt enkelt inte man måste vara fokuserad för att träna dressyr.
Så gammelman får en liten extra vila.
Ann

Nytt läger!

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 23:10:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Igår dök det då upp 15 förväntansfulla tjejer för att delta på sommarens sista läger. I år hade hela 5 st med sig egna ponnyer. Tur att man har många boxar!
Förra lägret var det bara två som varit här tidigare p läger detta läger är det bara två som aldrig varit här tidigare! (I o f så har ju inte alla varit på läger men i alla fall rider på ridskola)
Kul när tidiga deltagare pratat ihop sig för att träffas igen. Åldersspannet är från 9-18 år.
Tänk att det alltid fungerar så bra med blandade åldrar.
Idag var det dressyr och teori på fm och markarbete/hopp. Min grupp fick hoppa fyra sockerbitshinder med två galoppsprång emellan för att träna på att hålla en jämn rytm utan att hästen ökar emellan.
Alla lyckades till slut riktigt bra.
 
Ikväll var det så dags för en tipspromenad som vi får rätta imorgon se hur ridsportskunskaperna är.
Imorgon blir ytterligare en nervkittlande tillställing OS-finalen i hoppning och hela tre svenskar som deltar.
Kan det bli mer spännande?
Godnatt
Ann
En liten vinterbild på finaste hästen Arro Bell

På stappliga ben..

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 22:07:12 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nu har jag äntligen sparkat mig själv hårt i baken och tagit tag i träningen av mig själv - det är ju trotts allt inte bara hästarna som ska ha styrka och kondition för att orka prestera. För egen del är det nog mest styrka jag behöver jobba med men nu har jag iaf kört igång med lite kondition.
Igår morse sprang (är inte mycket för att "jogga" runt i nått pensionärstempo) jag ca 5,5km vilket kändes kanon - tills jag slutade springa typ 100m ifrån dörren då benen var som gélé och svåra att få att gå normalt. Massa stretching både efter och under dagen hjälpte inte mycket mer än i några minuter. Tufft att gå i speciellt trappor :/ men det är det värt - det ska kännas att man gjort något! Bästa medicinen är att ge sig på musklerna igen och ikväll tog jag cykeln ut till ett elljusspår i Odlarn och sprang en runda - så skönt! Igår var det mest asfalt som gällde och det är trotts allt inte helt optimalt.
Är det ok väder imorgon bitti tar jag bilen förbi samma spår och springer en längre runda innan jag åker till Ekelund!
 
(Google)
Mycket härligare att springa i naturen också än inne i bostadsområden..
 
Kollar ni något på OS???
 
Själv älskar jag att kolla och försöker se så mycket jag kan vilket mest blir på kvällarna, Ridsporten går dock på dagen så den förösker vi titta på i mobilerna på SVT Play samtidigt som vi jobbar. Idag var lagfinalen i dressyr där vi slutade på 5:e plats. Tyvärr missade både Patrik & Tinne en del i sina ritter vilket sänkte poängen men jag tror att (om nu hästarna får stanna under svensk flagg) så kmr vi ha ett sjukt starkt lag de kommande åren då både Don Auriello & Santana är mycket unga och framförallt Santana saknar mycket rutin och styrka. Alla tre ryttare i laget har ju även flera hästar på GP nivå och ännu fler på väg upp.
Då OS gick 2004 såg jag ALLT (som inte gick på typ natten) för jag låg supersjuk i flera veckor utan att få göra något, minns att det var intressant att få se och det är så många grenar man inte tänker på att de ens finns!
 
Läger 2 är i full gång med 15 tjejer där den äldsta faktiskt är hela 18år :D Så kul med stor spridning på åldrarna och många som kommer tillbaka år efter år. Det är även fem av tjejerna som har egna ponnyer med sig.
Rocco äter medicin och har troligtvis vrickat/sträckt sig, Tove ska kika på honom igen nästa vecka. Rangun har fått lite vila sånär som på promenad på skritten i två dagar, imorgon ska han få gå ut i skogen. I övrigt så är det vädligt mycket sjukstuga på Ekelund då våra tre yngsta unghästar är skadade, inte allvarligt men ändå trist och det är ingen bra tid för sårskador osv med tanke på att det är rötmånad. En av skolhästarna har också ett fult sår plus att Navange har det troliga ryggproblemet och vi hoppas få tid hos Monica nästa vecka.
 
Kram Madde
 
 

Logistik

Publicerat: 2012-08-05 Kl: 22:44:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är något man måste vara bra på i den här branschen åtminstonde om man försöker att hinna med att tävla också......
Vi har ju haft ett underbart ridläger för barn o ungdomar. Denna gång var de 11 st i åldrarna 9-16. Vilka gulliga tjejer så kul med olika åldrar. Nästa läger startar imorgon kl. 15.00 och då är de 15 st som invaderar oss varav 4 har egna ponnyer. Det kommer bli full fart ytterligare en vecka.
Ja i fredags var det då dags för lägeravslutning och jag hade läst fel i proppen till Gripens dressyrmeeting och anmält mig o Uranos till mellan cupen (MSVC). Vilket betydde att min klass började 08.00!
Nu var de så snälla så jag fick starta först. Så upp tidigt i ottan hämtade upp Ebba utanför Strängnäs så jag fick lite assistens på tävlingsplatsen. Väl på plats så öppnade sig himlen och det åskade och blixtrade. Uranos kämpade på och vi uppnådde de högsta procenten i den klassen 67,66 % och flera 8:or fick vi. Duktig lektionshäst!
Snabbt in med hästen i transporten och sedan hem igen kasta av sig dyngsura tävlingskläder och sedan var det dags för lägeravslutning. De gjorde en så fin kadrilj som Madde tränat in med dem och vi avslutade med en liten hopptävling hela 8 st var felfria på hinder och de andra tre hade 4 fel vardera så duktiga allihopa. När det var avklarat så var det bara att lasta 3 nya hästar och sedan iväg på tävling igen. Hem o rida på kvällen de unghästar som skulle gå dagen därpå och sedan i säng.
Lördagen blev det ju 2 vändor som Madde redan skrivit om Demeter skötte sig ju bra trots att hon var mkt spänd och jag fick ha ledare för att ta mig upp till tävlingsbanan och även för att komma in på den.
Det bästa av allt var slutet på framridningen så fin har hon aldrig varit att rida tidigare. En fin 5:e plats blev det till slut och jag hann ju både åka hem med unghästarna komma tillbaks med tre nya hästar rida nästa klass och sedan prisutdelning för LB:1. Kändes ju bra efter den katastrofritt jag gjorde med Uranos på lördagen varmt var det och det hade nog räckt med halva framridningstiden fullt med bromsar och när det var dags att gå in på banan så var bränslet slut. Han hade ingen ork kvar stackarn så idag slapp han tävla.
Vi avslutade med den årliga grisfesten på Räfsnäs jag o Jocke så jag kan lugnt säga att jag är lite trött.....så nu är det bara att hoppa i säng så man är pigg och glad imorgon em.
Ann

Kass tävlingshelg..

Publicerat: 2012-08-05 Kl: 21:02:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Summeringen av helgen - ganska meningslös i tävlingssynpunkt! Rangun som var så fin i veckan när mamma hjälpte mig gick inte alls som han gjort på tidigare tävlingar. Fredagens start var verkligen ett bottennapp då jag var sjukt otaggad att tävla, trött och eländig efter en veckas ridläger. Kändes dåligt redan på framridningen och jag var på väg att utgå redan efter inridningen då vi fick galoppanslag två gånger efter halten och sedan "styrde" jag bara runt och orkade inte alls få till det :S
Igår var han fin på framridningen men blev mkt spänd inne på banan, tyckte dock att jag verkligen red och försökte göra det bästa utav situationen. Idag kändes han kanon på framridningen och vi började väl ganska hyfsat inne på banan men ju längre det gick dessto mer spänd blev han och galopprogramet var katastrof! Fick till och med 0 på en bedömning där det även var koeff 2 :(
 
Här kommer lite bilder Christina tog på oss idag iaf..
 

Anders & mamma fanns med vid framridningen :)
 
 
Tyckte denna blev ganska effektfull med dammet ifrån underlaget..
 
Kram Madde

Bilder igen

Publicerat: 2012-08-05 Kl: 11:39:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer lite bilder ifrån helgen..
Bell's Poseidon
Fina fyraåringen som tyvärr inte hade bästa förutsättningarna då banan var sjukt tittig för en så orutinerad häst, vi hade verkligen behövt åka på lite miljöträning innan..
 
Fint riden av Fia iaf!
 
Mamma red Demeter till hennes första placering i LB en 5:e plats på drygt 64%
 
Uranos fina prestation i fredags tog visst slut på honom för igår fick mamma rida ihjäl sig för att få runt den trötta hästen..
Jag och fia på framridningen till MsvB:2
Rangun var mkt fin på framridningen (snygg tävlingstopp eller hur?) Fick den av Christina igår!!! :D
Tyvärr blev han vädligt spänd på banan men tyckte ändå det var enorm skilland mot fredagens start..
Fia hade snygga Ekelunds t-shirten på sig! Hon och Mille var första utanför placering i MsvB:2
 
Kram Madde
 

Demeter

Publicerat: 2012-08-04 Kl: 21:38:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Rangun

Publicerat: 2012-08-04 Kl: 21:32:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Millet

Publicerat: 2012-08-04 Kl: 21:28:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sir Elton

Publicerat: 2012-08-04 Kl: 17:23:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Arro Bell

Publicerat: 2012-08-04 Kl: 17:21:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Smart kille!

Publicerat: 2012-08-01 Kl: 20:53:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

 
 
Hur fasiken är man funtad när man gör på detta viset??
RSS 2.0