Hipp hipp hurra!!!

Publicerat: 2013-11-30 Kl: 05:50:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan alla,
Ser att Madde ej hinner skriva i bloggen och jag har som sagt semester.
GRATTIS MADDE PA DIN 25 ARS DAG!
Skulle skriva och gratta Madde igar eftersom hon fyllde 25 ar i fredags!
Men det regnade hela dagen och omojligt att ta sig till byn. Idag ar det uppehall sa vi har tagit en lang promenad ner till byn tar en timme ungefar.
Man gar mesta delen utmed stranden men en bit igenom djungeln och vi fick se naget haftigt en hel massa apor som hoppade runt i traden. Sakert ett 20 - tal nagra ungar och en stor hanne bland annat slagsmal blev det ocksa nar vi tittade pa hoppas att nagra bilder belv bra.
Just nu befinner vi oss mitt ute i ingenstans kan man saga Koh Jum ett paradis utan trangsel och shopping.
 
Annu ett hipp hipp hurra till Mariefreds Ridklubbs vinst i ridborgarmarkestagningen! Jag hade verkligen hoppats att det skulle ga vagen men vagade ej tro pa det. Vi i ridklubben har lagt ner ett stort arbete pa att fa sa manga som mojligt att ta detta och har verkligen lyckats. Allt ifran barn pa Angshyddans forskola till egna ryttare i klubben men aven en del andra som tex en ryttare som rider i Globen i helgen.......
Kul med nya hinder och flera hinder.
Hoppas att Madde o Sofia hinner skriva nagra rader sa inte bloggen somnar in helt nar jag ar borta. Jag har ju som sagt var semester...och skall nu ga och ata nagot fantastiskt pa en av byns mat stallen. All mat ar fantastisk har. Igar blev vi bjudna pa en soppa som var ngt av det godaste soppa jag atit med kokosmjolk och krabba. Det gar ingen nod pa oss foruto, att man kunde onska nagot battre vader.
Kram
Ann
Far bli en hopp bild pa basta Jaqueline som nu kommer fa hoppa pa lite nya hinder sa smaningom

Snart är det dags!

Publicerat: 2013-11-24 Kl: 22:33:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Några rader ska jag väl hinna med fast jag har inte hunnit packa ännu.......Nu känner jag att jag verkligen behöver semester efter denna hösten.
Har ju haft kurs de tre sista helgerna men vad roligt jag haft!
Våren börjar bli uppbokad och det finns inte så många lediga helger kvar där heller.
Tydligen är det många som åker på kurs som rider på ridskola. Det sprider sig också så nu har jag även en helg bokad med ett gäng från Örebro. Annars är det ju mest från Stockholm de kommer. Så jag har både 3 dagars och 2 dagars kurser inbokade men även 1 dagskurser.
Denna helg har det varit ryttare från ridskolan och det har varit så kul och vi (jag o Madde) har verkligen sett stora framsteg. I helgen fick de välja om de ville rida en och en 30 min eller två och två 60 min.
Fokus har varit på sits och inverkan.
 
Nu är det bara att lämna över rodret till våra fantastiska barn som kan allt. Jocke har ju haft fullt sjå att hinna med i helgen då han tömt dyngplattan bytt till vinterdäck på alla bilar och transporter samt sko hästar. Idag blev det tyvärr en tappsko på en lektionshäst men då fixa Madde det!
Både Madde o Fia är kunniga på det. Fast det får jag kanske inte skriva för dem ifall någon av Jockes kunders hästar tappar skona....
Ha det bra i mörkret här hemma. Jag ska njuta till max och skaffa ny energi i värmen.
Bästa hästen!!!!
Ann

Snart lektionsdags!

Publicerat: 2013-11-23 Kl: 09:21:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då närmar sig semestern med storm steg och som vanligt är det massor att tänka på innan som skall förberedas för de som ska sköta ruljangsen.
Tur att man har duktig personal!
Snart börjar min "vanliga" lördags lektion. Sedan kan jag nog fixa med lite inför resan innan kursen drar igång. Kl 14.00 så är det funktionärs kurs. Så många av MRK:s duktiga funktionärer skall drillas. Det blir alltså en ridkurs med mat och övernattning som avslutas i morgon mitt på dagen.
Några av dessa rider nu på morgonen i sin ordinarie grupp så det blir mycket ridning för vissa denna helg.
 
Roligt att ridklubben uppmuntrar de som arbetar ideellt i föreningen.
 
På söndag så är det tävlingsmöte för de som vill tävla för ridklubben 2014. Hört att det är fler som jobbar för att vi ska få ihop många lag 2014. Får hoppas att det blir så för det är roligt att tävla i lag att åka ut tillsammans heja på varandra fika och umgås. Stärker ju också gemenskapen i en förening. Ridningen är ju annars mest en individuell sport.
 
Min hund är konstig en del säger att hon vet att jag snart ska åka bort men jag vet inte......hon gnäller hela tiden och skall sitta/ligga i mitt knä eller bli buren. Hon är ett mycket stort plåster just nu. Hoppas bara att hon inte är med valpar magen hänger lite i så fall så kan det nog bara vara en skyldig - Trassel! Vi får hoppas att det inte är så för hur skulle det se ut. Pudel och Jack Russel?
Ann
 

Grattis Madde!

Publicerat: 2013-11-21 Kl: 22:53:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hejsan,
 
Idag blev Madde utsedd till årets ungdomsledare i Sörmlands distriktet. Stort grattis det är du värd.
 
Vilken ära.
 
Ridsportsförbundet har ett väldigt bra system av utbildning av ledare. Första steget är ungdomsledarutbildningarna som även Madde gått.
Just nu har ju Madde fullt upp med sina nya utbildningar C-tränare i dressyr och dressyrdomare. Tufft schema i vinter. Madde är ju även godkänd grönt kort utbildare.
 

Hopp lektioner idag!

Publicerat: 2013-11-20 Kl: 22:50:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Kul är det att hoppa och kul att ha hopp lektioner. Temat som gäller nu är lydnad, stilla hand. Min favorit framridning just nu är att galoppera fram hästarna i lätt sits och hålla tyglarna i en hand.
Hästarna blir så fina och ryttarna får bra balans i sin sits man får också en annan känsla när hästarna får utan ryttarens störnings moment - handen hitta egen balans.
Jag brukar säga det att det är svårt att rida fram utan att inverka för mycket i början. Hästar som stretar emot får mycket bättre bjudning + de blir mindre i obalans och ryttarna kan då också lätt sakta av till skritt på en hand.
 
Därefter har vi jobbat med att få övergångarna med mage o säte i stället för hand utan bara ha handen i samma position. Om hästarna går mot handen och man blir för stark och dragande i tygeln så ligger de på ännu mer.
Funkat så bra på alla hästarna idag.
Vi har också arbetat på raka linjer trava cavaletti fatta galopp direkt efter och på samma linje hoppa ett hinder. Då får man också en känsla för galoppfattningen då det kan vara svårt att fatta rätt galopp på rakt spår.
Även i omvänd ordning på rak linje hoppa hinder och på samma raka spår bryta av till trav och trava cavaletti bommar. En avslöjande och nyttig övning!
 
Idag har det även börjat ytterligare 6 elever från Gripsholms skolan. Vi har nu riktigt många killar som rider. Häftigt nu gäller det att behålla dem också.
 
Igår fick jag även hem en bok på övningar i WE (Working eqitation) för ridskola. Så till våren kommer vi lägga in en del lektions pass med sådana övningar ska bli kul en tränings form som också främjar balans hos ryttaren.
 
Nu är det snart dags för kudden imorgon blir en hård dag. Då Monika kommer hit och skall gå igenom 13 hästar några kommer utifrån också.
God natt
Ann
 

Regn o lera snart ett minne blott

Publicerat: 2013-11-19 Kl: 23:22:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lerigt och kladdigt överallt. Till helgen har jag sett att det ska bli minus grader och hoppas att det blir så för det är trist att trampa runt i kladdet.
Idag har vi hoppat och jag red som vanligt Bosson o Jaqueline. Tyvärr hinns det inte med att hoppa emellan träningarna + att vi har ju ganska mycket hoppning på ridskolan så det finns ju ingen mening med att de hoppas för mkt.
Sofia red Millet och min fina Demeter och de såg så fina ut båda två. Madde hoppade Magic och Shadow. Det gick också riktigt bra Magic är ju duktig att hoppa men behöver mycket mera utbildning. Han är riktigt fin emellanåt men är känslig och blir lätt stressad.
Det tar tid att utbilda och det gäller ju att inte ha för bråttom att låta honom gå på ridskolan. Men han får nog snart börja träna i någon grupp i veckan.
Imorgon hoppas jag hinna med att rida en del hästar.
Man hinner inte med så mkt de dagarna vi har hoppträning det är mycket som skall hinnas med på eftermiddagen då hoppningen tar hela förmiddagen. Om vi inte hade så bra hjälp i stallet så skulle dessa tisdagar vara ännu tuffare.
Vi har ju även en tillfällig konvalescent uppstallad som skall skrittas för hand varje dag. Men hon är väldigt snäll att gå med och det är ju tur. Hästar är snälla djur som kan stå i box i hela tiden och ändå vara snäll att leda den korta stund som en häst i boxvila får röra sig.
I helgen så skall det vara en kurs för alla flitiga funktionärer det ska bli kul!
 
I mellandagarna ska jag ha en ridweekend och där börjar det nu fyllas på med anmälningar. Så nu blir det efter denna helg ett längre uppehåll med kurser.
Ann
 

Fina hästar idag

Publicerat: 2013-11-18 Kl: 22:56:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
På strålande humör idag trots tidig start. Idag började dagen med besök Mälarsjukhusets specialisttandvård. Äntligen verkar det som jag kan få hjälp!
Efter det så blev det ett trevligt avbrott med kaffe hos svärmor passade sedan på att handla till köket i cafeterian div utrustning. Så jag har lämnat gården, det är ju inte så ofta det mesta handlar ju om häst eller handla mat.
Lunch åts hemma där vi planerade sommarens läger datum så håll utkik på hemsidan. Madde kommer säkert snart ha datum klara.
Det blir ett kombiläger där man kan komma tex mamma och barn eller kanske till och med pappa och barn. Sedan ett vanligt läger och därefter ett träningsläger. Alla kommer att ske i slutet av sommaren.
Vi kommer att ha ett erbjudande med bra rabatt om man bokar plats detta året.
 
Lite mailsvarande hann jag med + telefon samtal. Har redan mycket förfrågningar på kurser under nästa termin så det ser ut som att jag kommer få fullt i vår också.
 
Till slut så fick ändå några av hästarna rastas!. Började med Hera som vilat hela helgen. Hon var som en bomb gick i en fantastisk passage hela vägen in från hagen höll på att explodera i spolspiltan så jag tog ett snabbt beslut att tömköra. Hon skötte sig bra  på tömmen så på slutet testade jag att samla henne lite mer (då hon ifrågasätter det ibland med ryttare) vips så börja hon trampa!
Madde bara skaka på huvudet när jag kom ut lyrisk. (Madde kallar ju henne pansarkryssaren men vi får se vem som får rätt)
Tur att vi gillar olika hästar. Demeter fick gå ett dressyrpass idag och kändes så fin. Att jag inte har fattat det tidigare så tråkigt att vi inte hinner med någon mer träning för Mads före semestern.
 
I kväll var det dressyr på programmet på ridskolan. Var en ny elev och prov red som tänkt fortsätta - kul för det har rullat in nya elever under hösten mer än vanligt många vuxna.
Men vi har ju även nu 2 st nya grupper med barn från Gripsholms skolan. Känns som en mkt bra samarbets partner. Ridklubben har ju även ett projekt där barnen från deras fritids klubb kommer upp och rider på tisdagar. De nya grupperna blir på onsdagar.
Så man kan säga att det rullar på här på Ekelund!
Nu är det snart dags för kudden.
God natt
Ann
 

Vilken helg

Publicerat: 2013-11-17 Kl: 22:12:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja vilken helg 180 km/h men det har varit kul. Ett roligt jobb har jag som får träffa många människor- kul med kurser.
Denna helg var det ett gäng från Upplands-Bro som hade bokat en hopp-weekend.
Totalt 5 pass har ridits ett pass dressyr blev det lördag morgon och resten har varit markarbete och hoppning. Kursen avslutades med banhoppning.
Det gick förstås bra, hästarna gillar ju att hoppa och nu hade ju ryttarna trimmat in sig en hel helg.
Helgen avslutades med två mycket roliga dressyrlektioner för mina ordinarie söndags elever tur att jag har så många hästar för ikväll var det då dags för de som ej gått kurs!
Hästarna är i  riktigt fin form just nu kanske beror på bra stallpersonal? Våra hästar blir ju lätt lite runda....men Athos har nog aldrig varit så snygg! Vad jag gillar den hästen tänk vad åren går han blir ju 17 år nästa år......känns som det var några år sedan jag och Åsa åkte till Gotland för att köpa häst. Lite tokig var man redan på den tiden. Kom hem med två oridna nordsvensk korsningar Athos och Aramis.
Vore kul om jag hittade några bilder på hästarna från förr.
Ni som varit på ridskolan länge och minns gamla hästar så att bara nämna någon : Challe (Holmedowns Cheiftan)
Skotsk highland ponny så lever han fortfarande bor fortfarande på Gotland men nu hos en före detta elev från långt tillbaka Marie Qvist! Får kolla bland gamla bilder.
 
Idag har jag ej hunnit rida någon häst så det har varit vilodag! För dem i alla fall imorgon är det ny vecka och nya tag om 7 dagar har jag SEMESTER!
Ann
 
 

Hopp weekend!

Publicerat: 2013-11-15 Kl: 23:11:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har ett nytt gäng anlänt. Hopp weekend denna helg super kul. Nyss inkommen efter middagen laddar för en ny dag.
Sofia har nyss varit förbi som nu packat inför första helgträningen i talangprojektet på Strömsholm. Hon tar med sig fina Due Pommes. Hoppas de får kul!
Denna helg får jag hjälp av Madde med markservicen.
Min fina Hera har gjort ett super pass idag så kul att det verkligen börjar släppa. Men det är mycket häst att rida. Ser tyvärr ut som att det inte hinns med någon träning på Segersta i veckan som kommer då enda tíden att träna var på tisdagen och då har vi ju Erik här för hoppträning.
Så sista veckan får jag träna på själv innan semestern.
 
Ridklubben har ju gjort en stor satsning på ridborgarmärket i år och nu är alla inrapporterade så då är det bara spänd väntan för att se hur långt det räckte. Man hoppas ju på en av vinsterna. Första vinsten är ju en hinderpark för 30.000 kr! Så håll tummarna.
God natt
Ann

Härlig träning

Publicerat: 2013-11-14 Kl: 22:47:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Här har det gått i full fart som vanligt så någon blogg har ej hunnits med.
Igår var jag o Madde på Segersta igen -  träning för Mads. Så kul och bra träning. Demeter utvecklas så otroligt och Mads tycker verkligen om henne så fin galopp! Det blev mkt fokus på galoppen och även byten! Hon var lite taggad igår och det var byggjobbare där och jobbade med deras "gubbhylla" urtjusig hörna på läktaren med tak och infra värme fantastiska möbler.
Skapad för medföljande män!
Demeter tyckte det var lagom spännande när de kröp på taket och skruvade.
Avslutade passet med travslutor på diagonalen som blev riktigt fina. Förra gången red vi slutor längs längs långsidan och den övningen har gett resultat.
Så bra träning Mads är verkligen noga och engagerad!
Hoppas vi hinner dit nästa vecka så vi får fortsätta med bytes jobbet för sedan ska den rödhåriga damen få lite vila. Men även jag då det snart är semester.
Rocco såg super fin ut då jag blev klar innan och hann titta då jag skrittade av.
 
Därefter var det bara att åka hem för att duscha och sedan iväg till nästa ställe. Finntorps gård och möte med tävlingskommitten i distriktet. Det blev ett långt möte då vi hade mycket att göra. Alla regler för allsvenskan samt DM skulle fixas till då vi ska samordna med Västmanland så att vi har samma regler.
 
Idag har jag ridit mina ston och även haft två roliga privatlektioner med fina hästar. Avslutat med mina kvälls lektioner så nu är det sovdags.
 
 
God natt
Ann
 

Ögonen i kors :S

Publicerat: 2013-11-14 Kl: 22:10:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gaaalet trött... :/
 
Vet inte om jag orkar skriva något längre och gårdagens tävling får jag referera en annan dag, är ändå inte så mycket att skriva om tror jag.. Trist att sluta på årets lägsta procent bara.
Suddig men ändå ganska fin bild från igår..
Foto: Christina Crafoord
 
Idag har jag klippt min lilla hårboll igen - sjukt mkt hår, helt extremt! Får se hur många veckor det dröjer till klippning nr 3.. Nu var jag tvungen att klippa ALLT, blev bara öronen som klarade sig för jag använde den stora maskinen och den funkar sådär på öronen då den låter så extremt.
 
Kram Madde
 

Annorlunda dag!

Publicerat: 2013-11-12 Kl: 22:41:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Denna dag har handlat om bilåkning till stor del. Vi var fyra st som var på studiebesök på en mycket intressant ridskola - Olunda som ligger i Knivsta.
Vid första anblick undrade vi var den var för det såg inte ut som en ridskola först den det var som ett Bullerbyn. Vi fick väldigt mycket "matnyttigt" med oss och många ideer. Denna ridskola drevs på samma sätt med ett samarbete med en ridklubb. Det var mycket välordnat och de hade en stor spridning på sin verksamhet. Riddargrupper! Det lät väldigt spännande och något som kanske kan vara något för oss också de hade en ren killgrupp som hade ena veckan riddarträning, nästa vanligt ridpass, nästa pass en dramalärare etc. De hade gjort sina kläder och hade även uppvisningar det kom en riddare dit en gång i månaden som höll i träningen.
Lät kul!
Mycket man kan göra med hästar!
De hade även handikappanpassat anläggningen. Nyttigt att komma ut och se andra verksamheter.
Ann

Slut för denna gång..

Publicerat: 2013-11-12 Kl: 17:30:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Japp då var steg 3 avklarat i min C-tränarutbildning! Två dagar med fokus på den unga hästen - hopp och dressyr. Många bra delar men överlag lite låg nivå (iaf för just min del) men är ju många som går kursen och alla har vi ju olika bakgrund så det blir väl egentligen en självklarhet med en del basic även om jag själv kan tycka att detta ska sitta INNAN. Idag hade vi Lars Roepstoff (tror ja fick till stavningen) hela förmiddagen och han hade utan problem kunnat haft även eftermiddagen då han behandlade ett så pass stort och viktigt ämne.
Fick med mig en hel del därifrån!
 
Mycket är det som spelar in huruvida våra hästar håller ett helt liv och även presterar så länge som möjligt..
 
Efter lunch var det dags att studera 4-6 åringar uppsuttet och här var det Lars Andersson som höll i detta. Vi fick tyvärr inte se lika fantastiskt fina hästar som hopphästarna igår så det var lite av en "besvikelse" men en fin 5-åring isabellponny stack ut ur mängden. Skulle jag gärna tagit med hem!!
Väl färdiga med dagen hade jag order av pappa att hämta ut skor på hovslageriet och sedan svängde jag in på Equirehab som ligger precis utmed vägen och köpte en säck foder till Rangun. Hoppas att han blir nöjd nu och gör sitt yttersta på tävlingen imorgon! :D
Ja för imorgon ska jag iväg på årets sista tävlingsstart - gissa var? Jo till Strömsholm minsann.. Kan ju lika gärna flytta dit känns det som, hade faktiskt några funderingar på att ta dit Rangun dessa dagar jag ändå var där på kurs men jag vet hur gärna min prins vill komma ut i hage om dagarna så tror inte han hade uppskattat att stå inne så mycket som det troligtvis blivit då.
 

<3
 
Blir lite stressigt för vi ska ju till Segersta på em och jag har räknat ut att jag kommer ha ca 20min på mig att skifta häst när vi kmr tillbaks. Jag hade först ett senare startnummer men har flyttats av någon anledning :/ så rider 19'35 som det ser ut nu, hoppas på att de kan flytta mig dock. Får med min Christina och hon har även lovat ställa upp på att knoppa honom så det bara är att lasta iprincip, allt annat får jag fixa innan träningen.
 
Kram Madde
 

Strömsholm dag 3!

Publicerat: 2013-11-11 Kl: 19:58:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då var dag tre avklarad på en av Sveriges största anläggningar :) Lördag - söndag har jag haft min domarutbildning av vilken jag såsmåningom kommer att bli MsvC-domare. Två mycket bra dagar måste jag säga, vi har fått studera och diskutera en mängd olika ekipage på olika nivåer och såklart även en hel del teori på sal. Massa matnyttigt och vi hade ett litet prov i lördags (kändes mycket bra och jag har ju helt klart fördel av att jag redan hunnit gå igenom mycket via min C-tränarutbildning) igår blev det även repetition på anatomi och rörelsemekanik med Agneta.
Helgens kurs har hållts av Agneta Aronsson och Ulf Wilken och de har verkligen varit super och Agneta gillar jag skarpt och hon har mänga bra tankar och funderingar att dela med sig av!
 
Igår kväll åkte jag ut till Ekelund och red Rangun, Rocco & Magic - blev väl klar strax efter halv tio så ja kan säga att jag somnade ovaggat. Klockan ringde 05'15 imorse då var det Rocco i ridhuset och Rangun ut och galoppera en sväng i soluppgången som stod på schemat. Skynda vidare till däckbyte jag bokat in kl.9 och sedan började kursen kl.10 på Strömsholm.
Hela dagen har letts av Jan Jönsson och honom har jag aldrig sett eller hört tidigare, många tips var mycket bra men kändes som en väl kort fast ändå utdragen dag då vi slutade redan klockan 16 men kändes inte som man fick alls lika mycket ut av denna dag som många av de andra dagarna. På fm hade vi löshoppning och fick titta på ett 3-års sto och sedan en 2-års hingst. Båda fina men hingsten var ju något extra i hoppväg!
Efter lunch fortsatte vi med hoppning uppsuttet, vi fick se en 3-års hingst som hoppade gudafint, ett för sin ålder välmeriterat 4-års sto som nu senast kom 7:a på Flyinge, en 5-åring och en 6-åring. Anna-Clara visade två av dem och hon red verkligen superbra och hade väldigt bra beskrivningar av sina ritter och hästarna. Skicklig och kunnig!
Måste vara kul att ha hennes jobb :)
 
Våra fina lektionsston i sommras..
 
Kram Madde
 

Kul feedback!

Publicerat: 2013-11-11 Kl: 19:37:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi har fått en trevlig kommentar här i bloggen :)
 

"Tack snälla Ann, Jocke och tjejerna för kalaskulan helg!! Ups and downs och härliga halelulja-moments :) "rygg i rumpa" var en skön känsla på Athos Jösses vad många intryck och skratt :D Längtar till nästa gång!
//Tina"

 


åååhh vad GLAD man blir :D Tyvärr han jag inte själv träffa er speciellt mycket men då verkar det som ni haft en härlig helg och jag hoppas ni fick en del träningsvärk med er hem för jag är ett stort fan av just riktigt träningsvärk! Ni är alltid välkomna tillbaks och på tal om det så finns det platser kvar på vår weekend i mellandagarna..

 


Hade också fått en annan kommentar om mitt inlägg efter lovet då jag saknade de riktiga hästtjejerna som är i stallet all ledig tid.. Skolan har blivit mycket tuffare på att inte släppa iväg eleverna på semester-resor så många kanske passar på att åka bort så det kan ju vara en anledning men låångt ifrån alla åker ju iväg så några borde det ju ändå finnas kvar.. :/ well well tiderna förändras så är det bara..

Ronjah & Jazza på grönbete..
 Foto:Ebba Ottoson
 
Kram Madde
 

 

Vilken helg!

Publicerat: 2013-11-10 Kl: 22:21:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är min weekend slut och jag med den men så kul det varit. Så härliga människor och de har ridit bra alla hästarna har skött sig superbt. Så stolt över alla hästarna de tycker om sitt jobb!
Skulle avsluta helgen med clinic för mina söndags elever där jag skulle rida och visa skolor bla.
Men sp dök Madde upp med fullt av energi så hon red Rangun så kunde jag koncentrera mig på att snacka.
Madde har ju varit på domarutbildning i helgen och ska måndag-tisdag på tränarutbildning så hon kom för att rida sina hästar ikväll.
Sofia har varit på tävling med min Demeter som hade ett pet i sin klass och Pommes som också hade ett pet men hon var nöjd och hästarna hade känts fina. Kul!
Imorgon får vi alltså klara oss utan Madde men tror hon kommer rida tidigt imorgon innan hon åker på kursen.
God natt
Ann

Ridweekend

Publicerat: 2013-11-08 Kl: 22:14:51 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nytt gäng på plats! ICA:s ridsektion i Stockholm är hos oss. Nyss inkommen efter en fantastisk middag a la Madde.
 
Så kul gäng så nu är det full fart i helgen!
 
Själv startade jag upp dagen med en härlig uteritt på Demeter tillsammans med Sofia o Millet.. Resten av dagen var jag lokalvårdare.......man har många olika arbetsuppgifter på en hästgård.
Tove vår alldeles egna hästspecialíst (veterinär) var här på dagen och vaccinerade lite av våra hästar + tandkoll på ett gäng inackorderingar.
 
Nu är det sovdags!
Ann

Kanske har jag en ny gul?

Publicerat: 2013-11-07 Kl: 23:18:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag har det som sagt varit blandat väder. Har bara ridit Hera i två veckor nu och hon gör framsteg varje dag. Ingen risk att någon(Madde eller Sofia) vill ha henne så jag får nog ha henne ifred. Madde kallar henne pansarkryssaren. Men jag vill nog påstå att hon ej känns som en sådan längre.
Härlig galopp och bjudningen är så mycket bättre.
Ston är ju speciella att rida. Det gäller att ha dem med sig för får man dem i mot sig så är man rökt.
Som Kyra Kyrklund sagt en valack säger man till vad den skall göra en hingst ber man och ett sto lämnar man in en ansökan i ett antal exemplar om lov.....
Jag har ju haft förmånen att rida ett antal ston genom åren men även många hingstar.
Började rida hingst redan i 13 års ålder och det var den fantastiska new forest hingsten Smedhults Cavat. Det har med åren blivit några till (då halvblod)  vår egen Troll 660, Primör (som tävlades med stor framgång av Rolf-Göran Bengtsson) han stod här på station samt Epson och Flyinge Uttini och Simsalabim samt den fantastiska Arro Bell.
Desto flera ston har det varit går ej räkna alla.
Men Hera är ju fjärde generationen som jag haft så en speciell plats har hon allt i mitt hjärta.
Hennes stam är: Arro Bell - Briar - Troll - Fantom II - Portos - Ganymed - Magnet Kyff osäker på stavningen på de sista.
Hennes mormor står ju på Näsbyholm ( Kalypso) Jocke skor henne fortfarande. Hon är ett selektions sto så det vore ju kul om hon fick något mer föl...hon hoppade väldigt bra på 3-års testet har för mig att det bara var två som hoppade högre poäng på Strömsholm av ca 90 hästar!
God natt
Ann

Gegga :/

Publicerat: 2013-11-07 Kl: 22:12:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy för kladdet som är ute nu :( pappa har kört massa grus idag men detär väl som "en piss i havet" eller vad säger man..
Jaja bara att gilla läget, förhoppningsvis blir det snart lite minusgrader som underlättar just den leriga biten i arbetet. Jag var som sagt på Segersta i tisdags - sjukt bra (och jobbig) träning med min stora stjärna - Rangun. Såg till att beta av några av de lektiner jag måste sitta med vid som en del i min utbildning till tränare också. Kul och nyttigt!
 
:D
 
Väl hemma igen (sent) hade jag ju Rocco kvar att rida så honom kom jag upp på vid kvart över nio och kan då säga att jag var ganska solo i ridhuset.. Sjukt fin häst - matte hade väl mycket inspiration! :)
 
Igår han jag med hela sex hästar!! Weeihoo - länge sedan men det gäller att vara effektiv för att hinna.. Lady, Rangun, Rocco, Magic, Palmir och Siri :D
 
Idag har jag klippt en häst (kul tycker jag - så länge de sköter sig förstås). Igår klippte jag ju Palmir och han blev skitsnygg rent ut sagt.
Rocco fick ut och galoppera av sig, inklusive ett par bocksprång såklart.. Hehe.. Rangun och Magic blev det dressyr för idag.
 
 
Calima är på gång igen.. Sofia började med hennes igångsättning förra veckan men hon har tappat mycket av den styrka vi just börjat få så det känns ju lite trist att få "börja om".  Mycket fin häst iaf!
 
Imorgon drar ett nytt weekend igång - ICA kommer och tränar loss hela helgen. Så då blir det en del städning av lokaler/rum och jag ska hinna laga massa mat då jag är borta  hela helgen så de andra får lite avlastning. :/ känns som det kan bli stressigt. Svängde iaf ihop två smarriga sockerkakor á la Madde idag till fikastunderna.
 
Har fyra hästar som är "MÅSTE" på så ska hinna med minst två på fm hade jag tänkt, ska klippa Rangun också.. Hoppas han är snäll mot mig..
 
Kram Madde
 
 

Höstrusk!

Publicerat: 2013-11-06 Kl: 17:38:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Är inne en snabbis och värmer mig innan lektionerna. Det är så rått ute nu och man blir varm när man rider och kall efteråt.
Har börjat nedräkningen till årets semester.....sitter och fantiserar om värmen.
Premiär på islandshäst! Man får skämmas har ridit i massor med år men aldrig suttit på en islänning. Tur att man fick rida en riktigt fin en. Har även töltat hur man nu gör det - får gå en kurs det var inte meningen kan man säga.
 
Lugn inte min egna utan en elevs men jag skulle kunna tänka mig en fast då måste den vara minst lika fin.
 
I övrigt så har jag hunnit med mina damer idag och det har varit dressyr arbete. Gäller att träna på sina läxor. Har ju fått lovord varje gång vi åkt till Mads att det vi tränat på sist sitter som en smäck. Så man måste ju hålla stilen. Nästa vecka är det dags igen.
Madde har tjuvtränat hon åkte dit igår med Rangun och satt sedan med ett antal lektioner. Hon har ju också sina läxor på C-tränarutbildningen. Måste ju gå med en A eller B tränare ett visst antal timmar så det är nog bäst att hon betar av dessa.
Vi ska ju ha Siv Birgersson på kurs i jul helgerna så då får hon se till att gå med där också.
 
Avslutade eftermiddagen med ännu en bästa lektionshäst = Uranos! Han är så fin och rolig Madde red Palmir samtidigt och han såg jättefin ut.
Rasten slut dags att arbeta
Ann
 

Bästa bästa lektionshästarna!!!!

Publicerat: 2013-11-05 Kl: 17:05:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppning är alltid lika kul med Erik. Idag var vi bara (jag o mina löss= barnen) tyvärr men det fungerade bra alltid tufft att hinna skifta häst.
Började med Jaqueline och när vi värmde upp på studs på volt så hittade jag ingen rytm alls i ridningen men sedan...Erik sa det att jag måste hoppa högre då går det bra och det gjorde det verkligen.
Så häftigt när allt bara flyter vi hoppade bana och det var många olika linjer samt kombination. Härligt när man verkligen kan rida en bana fatta riktiga beslut tex om man hoppar in stort på en linje ta bort ett galoppsprång och rida lite kortare väg osv. Hade super känsla med båda hästarna blir ju faktiskt sugen på att tävla - sa till Madde att vi kanske skulle ut något i vår hon tyckte inte vi hade tid i så fall skulle hon rida fina skäcken Magic han tar sig!
Alla hästarna hoppade mycket bra idag.
Ann

Då var veckan igång!

Publicerat: 2013-11-04 Kl: 22:19:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

I räserfart har vi kört igång en ny vecka! Fyra hästar han jag med idag :) Rocco fick konditionsträning på utebanan på fm.. Rangun tömkörde jag i ridhuset och Siri & Magic reds dressyr på em innan min lektion.
 
Fick också en "otrevlig" nyhet när jag träffade flera av föräldrarna till barnen i min första grupp som förskräckt berättade om ett par hästar de nästan kört på ute på vägen i mörkret på väg ut till oss. De var upprörda och ganska skärrade då de verkligen inte upptäckt ekipagen fören de var väldigt nära. Hur kan man våga rida ute i mörkret utan några som helst lampor eller reflexer, speciellt på en väg som ändå är ganska trafikerad vid den tiden på dygnet. Man riskerar ju inte bara sitt eget och hästens säkerhet och liv utan även de som sitter i bilen om det vill sig riktigt illa.
Själv undviker jag att rida ut när det är mörkt, igår red jag faktiskt ut när det började skymma och var ganska mörkt när jag väl kom tillbaks men jag hade klätt ut mig i reflexväst och Rangun hade reflexer både högt och lågt!
Bildkälla: http://fames.se/jennifeer/hastar-i-trafiken/
 
Man kan inte "spöka" ut sig nog mycket när man ska ut i mörkret!!
 
Imorgon är det hoppträning för Erik som gäller på fm!! Jag missade förra tillfället då jag var på Flyinge då så det ska bli extra kul, däremot har jag inte hoppat så mycket. Magic har fokus legat på dressyrarbetet, har visserligen skuttat Rocco lite för ett par veckor sedan :) "Hopp-poäng"!
 
Kram Madde
 

Crazy Stupid Love

Publicerat: 2013-11-03 Kl: 21:08:01 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Kan man förklara "Hästlivet" på annat sätt??  (Filmen är ju visserligen också sjukt bra)
 
Idag har vi haft KM i dressyr på Ekelund, trotts att anmälan och propp kom ut i sista stund fick vi ändå ihop ett hyfsat startfält med 16 ekipage som tävlade i klasserna LC:2 LB:2 och MsvC:1.
Klubbmästare i lektions KM för juniorer skulle utses samt senior och junior på privatsidan.
 
Jag red Rocco i MsvCn, hade ganska snoitt med tid då jag fick hoppa in ochs skriva till de 5 första ryttarna och även flytta ut banan från 40m till 60m. Men hästen var ju ganska ren och knoppar gör jag på några få minuter så han få hyfsat bra tid med framridning ändå. Däremot fick jag problem utanför ridhuset då jag insåg att jag var lite tidig så jag tänkte - bra träning att gå tillbaks till utebanan eftersom han kan bli rätt svår i sådana lägen. Med tanke på förra helgens bottennapp kändes inte heller själva tävlingen speciellt viktig utan JAG ska leda/bestämma över hästen inte tvärtom.
Han stod på bakbenen, slog mot skänkel och spö, ryggade och var allmänt tramsig. Matte har låtit sin stjärna få för stora ramar att röra sig i :/ JAG vann iaf över hästen och vi kom sedan in på banan  kom återigen "avstängds-känslan" tillbaks :/ Jag fick RIDA som f*n och benen krampade när jag väl var klar. Vi tog oss runt programmet med ett par missar, slutorna var allt annat än bra och jag missade ena enkla bytet (det andra fick vi 9 på!)
Domaren var iaf stormförstjust visade det sig då jag pratade med henne efteråt och hon märkte inte alls av att han inte riktigt gick fram och att jag haft mkt problem med honom tidigare. Kul men ändå jobbigt att han ska bli som han blir när vi kommer in på banan för jag kommer verkligen inte åt honom som jag vill.
 
Idag blev det nya håraccessoarer jag vann med Rangun hos Gripens RF tidigare i höst. Blev över förväntan :)
 
Vi lyckades iaf få ihop 67,7% och vann därmed MsvCn (vi var dock bara två i den klassen)
 
Ganska dålig bild ifrån prisutdelningen men men.. Min mobil är som vanligt batteri-torsk så jag kunde inte ta någon själv efteråt heller.
Vi har sedan ett antal år haft det så att man rider den klass man normalt tävlar på och sedan avgörs det på procenten och så har vi även haft ett system med att man får koeffecient ju högre klass man rider. Eftersom vi hade detta vann jag även själva KMet  med Rocco :D (länge sedan man vann KM insåg jag)
Nästa år är det dock redan beslutat att vi ska ta bort koeffecient och bara gå på %, kommer underlätta och speciellt för de som ska räkna ut resultat osv.
 
Efter tävlingen hjälpte jag Jossan och Cassi som hjälper oss med mockning på helgerna, gick bra och jag tror att Jossan kommer ha TRÄNINGSVÄRK imorgon! Hehe YES!
Sedan blev det ett dressyrpass på Mr Magic och så ut en härlig galopprunda runt sjön i regn och mörker med älskade Rangun som såklart var överlycklig att få sträcka ut på mjuka grusvägar.
Får se om jag hinner klippa honom imorgon annars får jag "skämmas" över min lurvboll på träningen på tisdag..
 
Blir en fullspäckad vecka framöver, måste hinna rida ALLA hästar VARJE dag för sedan ska jag på kurs lör-tis!
Man skulle verkligen behöva en hästskötare som kunde serva en med hästar för det går bort så sjukt mkt tid mellan varje häst :/
Hade hoppats på lite hästtjejer i stallet den gångna veckan eftersom det varit höstlov men det verkar inte existera i dagens ungdomar att komma till stallet annat än när man ska rida :/ Trist hur det blivit..
Man missar ju så mycket när man bara rider och aldrig ÄR i stallet, umgås och hanterar hästarna och såklart även träffar många nya vänner.
Vill man bli en duktig ryttare MÅSTE man ha kunskap om dem på marken - hantering och skötsel. Titta på mycket ridning kan man inte heller göra för mycket.
 
Vet inte om det är så att dagens ungdomar inte VET att man kan vara i stallet iprincip närsomhelst och att man får och kan hjälpa till och kanske till och med få rida lite extra. Eller är det så att man bara vill betala för sin ridning och "that's it"? Har många för mycket pengar för att man ska förstå meningen med att VARA med hästarna och viljan att LÄRA sig allt man kan om dem?
Tiderna förändras och det gäller att hänga med i utveckligen om man ska få nya och behålla gamla kunder..
 
Kram Madde
 
 

Änglar finns!

Publicerat: 2013-11-02 Kl: 15:34:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har träffat på två stycken idag. Efter 4 timmars lektioner i ridhuset så hade jag all mockning kvar och klockan var långt efter lunch men jag kände att går jag in för att äta så orkar jag inte ut igen för att mocka så det var bara att hugga i.
Så när det kändes som tyngst och jag hade 5 boxar kvar och magen knorrade så dök det upp 2 änglar och tog över och skicka upp mig till huset!
Vilka människor det finns. Tack!!! Tusen tack!
 
På detta sätt fick jag även tid till min lilla hobby som kräver mycket träning........
 
Så det känns som en fantastisk lördag helt enkelt. Hade en mycket trevlig kväll igår och träffade många härliga vänner och ikväll ska vi iväg och träffa ytterligare härliga vänner.
Då får man kraft att arbeta vidare.
 
Madde o Sofia är i Gävle men kommer hem idag. Jocke jagar förstås.
 
Ann
 
 

lördag morgon

Publicerat: 2013-11-02 Kl: 08:59:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Datafritt i två dagar. Har helt enkelt inte hunnit ens kolla mailen. Det har gått i 180 km i timmen här. Äventyrslägret är avslutat och det har varit så fantastiska ungdomar med. De är så härliga. Igår var även några ungdomar från särskolan i Strängnäs här och red.
Tänk vad hästar och ridning skänker glädje!
I går fick Sofia besked från talanguttagningen i distriktet och hon kom med! Grattis Sofia det är du värld!
Ann
RSS 2.0