Tur att veckan slutar bra..

Publicerat: 2016-01-31 Kl: 17:35:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår var den riktig skit dag. Jag brukar inte klaga så mycket här (tror jag) men igår var det tungt. Min kropp kändes till och med äldre än var den är. Men det blir ju så med gamla skador och tungt jobb. Rida var inte att tänka på utan det var bara att se till att palla resten.
Man blir också så trött av smärta men som tur var så när jag vaknade idag så kändes kroppen bättre så det var bara upp i sadeln igen och det med råge jag har ju svårt med ordet lagom det är inte min grej riktigt.
Tre härliga dressyrpass på mina favoriter: Melete, Demeter och Helios.
Demeter var riktigt duktig idag och vi tränade på galopp piruetterna så som vi tränade dem på Segersta sist.
Riktigt svettig var jag efter dessa tre hästar och det var bara att slänga sig i duschen och byta kläder nu ska jag snart ut till mina söndags elever och taggad är jag. Hoppas även eleverna är detsamma.
Blir fokus på grund ridning och hörnpasseringar.
Det var kadaver diciplin igår på min sista ridlektion igår. Sa till mina elever att ni skulle följa med mig när jag tränar och höra vad min tränare säger om jag slarvar i en enda hörn passering.....
Är ju helt omöjligt att göra i princip något bra om man inte har hästen eftergiven på båda tyglarna ställd och formad i hörnet utan låter hästen välta och trycka sig in mot innerskänkeln.
Gäller att plantera in det så att man automatiserar in att alltid rida hörnpassering.
Nog om detta nu är det bara att spotta i nävarna- nu är vi en man kort då Madde nu befinner sig i flygplan på väg till Thailand.
Hoppas de får det bra! Svårt att inte ha det bra i Thailand......
 
 

sunshine is waiting

Publicerat: 2016-01-31 Kl: 12:32:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu bär det snart iväg upp i skyn! ✈️
 
 
Ta hand om din häst, rid väl och var rädd om er så ses vi snart!
 
Dessa kläder slipper ja nu kånka runt på!! Även om vår nya jacka är väldigt snygg och LÄTT! 
 
Kram Madde

Nu är nedräkningen snart på 0!

Publicerat: 2016-01-30 Kl: 22:57:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jisses dagarna går i ett!!
 
Jag har även fullt dem extra väl de sista dagarna, på fm fick jag dock besked om inställt med foderrådgivningen jag skulle haft hos en av mina elever i det stall hon har sin häst uppstallad utanför Södertälje. Många sjuka "tyvärr" får jag väl nästan säga, hade häcken full ändå idag.. 
Kunde då komma till Ylva och hennes anläggning, också utanför Södertälje, lite tidigare istället. Det blev bara tre pass idag då "alla" var på SRK's gala - Ylva valde dock mig istället vilket känns hedrande :)
Tre fina hästar och särskilt en.. ville köpa honom förra året men ägaren hade då just kommit på att hon ville behålla honom själv, typiskt.. Finns visserligen hästar hos oss ändå men vissa har ju "the wow factor"
 
Nu blir det iaf semester en stund framöver, jag ska börja med att sova så mycket jag bara orkar de första dagarna - brukar bli så vare sig man vill eller inte när kroppen inser att den kan slappa hur mycket den vill. 
Äta god mat - jag är typ hungrig jämnt när jag är i Thailand :P
 
Bild från i sommras på mig och Millemannen <3
 
Just love this horse! Han växer för varje vecka och som mamma skrev efter Segersta passet så har han gjort ettorna som en dans! Jag har försökt jobba med dem själv under en tid nu då jag anser att han är redo - dock är ryttaren lite ofärdig i det. Jag har inte så mycket rutin, han aldrig göra det särskilt mycket på Arrobell och med honom så var det ju även så med ettorna att när han förstod att "aha ettor" så gjorde han dem själv, bara att hänga med.
Jag har inte haft några problem att göra två, det är plättlätt men det är sedan man kör fast, har kanske lyckats med ett tredje nån gång. Så Mads fick testa, fick fina lovord om formen och känslan innan han ens börjat bytena, Mads gjorde några ettor 2 och 3 i taget samt i vartannat på volt innan han gick in på en diagonal och vips 7 rena byten i varje - stor tumme upp! Eftersom han nu ska få det lite lugnt medan jag är borta så blev det dressyr 5 dagar denna vecka - mån till fre och så fick han gå ut idag. Jag har jobbat med ettorna både tor och fre vilket gått kanon. Även piruetterna känns fina, förra gången på Segersta jobbade vi travslutorna som i GP - nemas problemas. 
Betyder det att jag snart har en fullfjädrad GP-häst? Mnja nästan, passagen har vi en bra bit kvar på - det är resan som är det roliga, sedan skulle jag klart inte tacka nej till en etablerad GP häst, men att få vara med hela resan och ha gjort jobbet själv är en stor fjäder i hatten och en fantastisk upplevelse. Även om det här med hästar tar tid att utbilda och ta fram..
 
Trevlig vinter på er, jag pyser mot varmare breddgrader!
 
Kram Madde  
 

Sovdags för länge sen..

Publicerat: 2016-01-29 Kl: 23:13:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

min kiropraktor hade väl strypt mig om hon vetat att ja skulle faea runt i stallet i 3,5h till efter besöket där 😁 skulle ju bara och så ville jag ju så gärna låta mina elever hinna trimma innan jag åker.. 
Två privatlektioner, en hästvisning, fodring (tusen tack Ebba och carina som tog stora stallet åt mig!) guld värt 🌟 
Sedan fortsatt planering inför foderinfo imorgon och scheman till jag är borta.. De sistnämnda har jag ej ens påbörjat, blev foder idag och det sista på mina lektionsplaneringar.. 
 
Några av våra söta lektionsvalacker idag 😍
 
Kram Madde 
 

Bra dag på jobbet...

Publicerat: 2016-01-29 Kl: 17:32:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har man ibland. Ridit tre hästar haft lektion hela eftermiddagen 4 st med duktiga ryttare alltid KUL!
Jossan rider Aztor så bra- idag har vi tränat förvänd galopp och galoppslutor så även Sofia på Pebblan som såg super ut vilken skillnad när Sofia rider i min dressyrsadel..... hon gjorde samma övning.
Så fin hon har blivit och lugn....idag i alla fall....
Millet o Madde som var sjukt fin och de red byten i varje så snart sitter nog det och piaffen har blivit så fin det är den där passagen han ska få till. Han kunde få lite passage av Rangun.....
Tina o Elton fick avsluta.
Köpt en ponny till ridskolan som kom idag. En D-ponny ett sto tyvärr fel namn en Lady till så vi funderar på vad hon ska kallas hela namnet vrickar man tungan på: Killoskhane Lady brun med bläs och 4 vita ben.
Satte flera byten idag på Melete och Demeter var riktigt duktig i piruettarbetet och vi gjorde serie i vart tredje o vart fjärde!
Nu avsluta dagen hos goda vänner och förhoppningsvis lite träning av koordinationen och fingrarna....
Ann
 

Skitväder på riktigt.....

Publicerat: 2016-01-28 Kl: 22:10:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken dag! Jag hade planerat att rida ut och tyckte att så farligt är det väl inte.....man måste vara skadad=hästskadad när man väljer att rida ut när man har ett stort ridhus att rida i.
Hästarna tyckte det var så där när jag satt upp så ställde Demeter sig direkt med rumpan mot blåsten. Men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
Dessutom var jag väldigt nära av i ena galoppen tvärnit och tur att halsen fanns i vägen.....hästarna verkade trots allt nöjda med att komma ut och lufta sig. Snacka om kontraster förra torsdagen red vi ut i -15 var det väl om inte ännu kallare.
Lektion därefter med gänget från Edeby. De hästar som gick då fick inte ens gå ut idag då alla hästar stod och frös så det var bara att ta in dem innan lunchen.
Här händer det saker men mer info kommer imorgon när allt är klart......
Klippt Helios på eftermiddagen och försökt snygga till Demeters klippning då den inte fick godkänt här på gården.
Imorgon blir det dressyr igen.
Snart är det Maddes tur att åka på semester men hon har en hel del att göra innan så jag kan tänka mig att hon somnar så fort hon sätter sig på planet.
Spekulanter som kommer imorgon bland annat och lektioner och träningar in i det sista.
 
Själv ser jag fram emot påsk då jag köpt biljetter till mig o Jocke till Skandinavium och världscupen det ska bli super kul vi var ju aldrig där förra året. Synd att det är ganska dyrt med biljetter + att det fanns väldigt få kvar att köpa. Åka tåg ska vi göra också och det är konstigt hur priset på tåg resor kan skilja sig så.
Tur och retur kostar ca 350 kr per person det kommer man inte till Arlanda enkel resa på....
Ann
Hoppas att vi snart får sätta igång vår fantastiska Uranos...
 

Toppen träning idag....

Publicerat: 2016-01-27 Kl: 22:44:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Värt varenda minut i bilen......fick så mycket beröm igen min fina Demeter. Hon känns verkligen så fin vi tränar mest galopp och det är slutor byten och avslutade med piruetter. Hon är verkligen duktig att samla sig i galoppen har blivit mycket starkare.
Mads är också väldigt noga med att däremellan släppa ner och ut formen men fortfarande i balans o bärig och för sätet.
Bytena har också blivit så bra så jag är sjukt taggad att ut och tävla. Det roliga är att jag mest arbetar med galoppen på mina dressyrpass och traven har med det blivit så mycket bättre!
Det är ju lite stressigt att hinna byta häst medans Madde rider så jag hinner ju inte se något idag satt Mads upp på Millet och gjorde 7 byten i varje så det händer grejer där också synd att man inte hinner titta bara.
Melete värmde jag upp och sedan tog Mads över då vi bestämde det förra veckan för att hjälpa mig med bytena. Det är så kul och nyttigt att se henne riden. Så fin hon också men de är så olika både att rida och hur de är Mads fattar inte att de är helsyskon.
Nyss avslutat telefonmöte med TK i distriktet. Dags för kudden!
Den här söta herren blir bara bättre och bättre nu har han dessutom fått lite extra träning så han är så fin på lektionerna
Ann
 

Nu är det varmt...

Publicerat: 2016-01-26 Kl: 22:29:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helt ovan vid att det helt plötsligt är varmt igen så sätter man på sig samma kläder som vanligt. När vi kom in i ridhuset i morse så var det dimma fick öppna dörrarna så att det blev luftgenomströmning.
Lite svårt markarbete startades det upp med och sedan dressyr Helios känns så fin.....
Eftermiddagen ägnades åt att gå igenom resultat och balansrapport. Helt ok då vi samtidigt åt fantastiskt goda semlor....tur att den säsongen inte är så lång.
En snabbklippning av Demeter blev det innan det var dags för lektioner. Jag har velat fram och tillbaka klippa eller inte klippa. Men hon svettas verkligen en hel del och imorgon är det dags för uppvärmt ridhus igen och inte så kul att lasta och köra hem med en blöt häst.
Måste nog finjustera lite imorgon innan vi åker.....Klippmaskinen funkade i alla fall bättre idag men det blir inte så bra på de ställen som hon inte hade så tjock päls. Syns ju tyvärr så tydligt på fuxar.
Finaste Jaqueline....
Ann

Nu är det varmt...

Publicerat: 2016-01-26 Kl: 22:16:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dressyrfilm

Publicerat: 2016-01-26 Kl: 20:53:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

med lille Bad Boy kommer här..
 
 
 
Fick hastig filma detta idag då jag igår la ut honom på annons och fick en väldans massa svar på kort tid! En ringde långt upp i Sverige och bad få lite mer film så då var det bara att ordna. Tyvärr var han lite spänd bitvis idag men fin häst och utvecklingen på dessa åtta veckor är ju rätt stor :)
 
I övrigt har jag ridit Mille - dressyr, Seamie - dressyr, Boss - markarbete och Echoes - nån form av dressyr :P En herre med mycket attityd och ännu fler egna åsikter.
Haft en privatlektion och klippt en häst på beställning. 
 
Kram Madde 

Kallt när det blir varmare?

Publicerat: 2016-01-25 Kl: 22:27:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är det + grader igen och konstigt nog så känns det kallare för det blir råare luft. Dagen har varit som alla andra måndagar i full speed med andra ord.
Hann tyvärr ej med allt som jag tänkt mig trots att jag hade en plan men ibland så spricker det - eller ganska ofta när man håller på med hästar.
Måndagar brukar vara lika med dressyr hann i alla fall med mina guldklimpar var väl inte helt nöjd med Demeters pass blir lätt så när vi haft en hög lägsta nivå och man hela tiden vill mer.
Berodde nog mest på min egen förmåga och tajming. Men kanske inte ska börja dagen med henne då det krävs mer tajming ju svårare rörelser man rider.
Melete byter ok till vänster oftast rent men svårare till höger men idag blev det ett par bra.
Min tredje stjärna Helios kändes fin så rolig att rida är som en gammal trött lektionshäst på väg ut till ridhuset och ännu mera när man ska fram till pallen för att sitta upp men efter uppvärmningen åh så härlig!
Elton som jag också har hårdträning med skötte sig bra.
Eftermiddagen hann jag med Mickis också men sedan sprack schemat då jag hade tänkt hinna klippa en häst också. Får väl bli imorgon...
Tisdagen då är det hopp på schemat för hästarna. Onsdag då är det  dags för Mads på Segersta....
Ikväll har jag invigt min nya jacka både snygg och varm. Nu har alla i personalen likadana jackor utom Jocke så jag får väl se om jag kan hitta en åt honom också.
Se om jag kan ta en bild imorgon....
Sofia och Pebblan oj vad många timmar Sofia lägger på denna speciella häst för lätt är hon inte. Men så där ser hon ju verkligen lugn ut eller vad säger ni?
Ann
 
 

Full fart i start på veckan!

Publicerat: 2016-01-25 Kl: 20:37:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sju hästar och två lektioner har jag klämt in i dagens schema!
 
Anna frågade mig idag om jag hade res-feber ännu "- Nä kan jag inte påstå var mitt svar" Och det stämmer nog men inser att jag har klämmt in nå sjukt mycket de sista dagarna, både fredag men framförallt lördag blir intressant att lösa..
 
 
 
Well det reder säkert upp sig till slut..
 
Känner mig mest stressad över att jag ligger efter med planering för allt under de veckor jag är borta. 
 
Kram Madde

En del av oss på Ekelund..

Publicerat: 2016-01-24 Kl: 20:50:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sir Elton
 
 Bishops Lough Little "Gent"
 
 
 Aztor
 
 
 Lindens Cirial "Siri"
 
 
 Seamie
 
 
 
 Athos
 
 
 Bosson
 
Några av alla våra fina och fantastiska skolhästar <3 
 
 
 

Bra söndag!

Publicerat: 2016-01-24 Kl: 20:42:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ett litet minus är att det nu blivit plusgrader :( detta betyder styltor på hästarna och såsmåningom slaskigt om det håller i sig..
 
Började dygnet med att sova i 12h (!) tydligen mkt välbehövligt med förskylningen jag dragit på mig.. Tvärdäckade i sängen före halv nio igår kväll och vaknade inte fören samma tid på morgonen idag. 
Snabb frukost och vidare till stallet! Mockning och ställa hästar på Horse-Traninern, Rangun och Uranos. Ett gäng tjejer som hjälp till vid höstens "Äventyrsläger" kom vid 11 och vi hjälptes då åt att mocka åt de hästar som de skulle få rida och sedan hämtade vi in dem och förderedde dem på uteritt i snön :) 
Uteritten gick bra sånär som på några pigga ponnys (de gamla rävarna blir ju alltid "värst") hehe.. Lite pip och några tårar så var vi vidare, sedan hoppade en åt sidan för en gren över stigen och då blev det en mjuk landning i snön för ryttaren. Det gick bra och hon var snart uppe igen så fortsatte vi vår tur - Tårta? Mycket disskusoner kring det där med "avramlingstårta" sista tiden då skolinspektionen ansåg det förfärligt när någon klagade/anmälde det på en gymnasieskola i landet (om jag minns rätt) 
Så det får man tydligen inte ha? Själv tycker jag det är högst frivilligt, vissa bakar/köper andra gör det inte, men det är ett bra sätt att tänka på något annat/byta ämne om någon trillar av. Ofta blir man ju lite rädd vilket är helt normalt och förståeligt. Dessutom är det ett väldigt bra sätt att göra något annat än att bara rida ihop i sin ridgrupp och lära känna varandra bättre - GEMENSKAP över en bit tårta!
 
Blev en väldligt liten bild men ja en tårta - från ridläger 2011 :)
 
Väl tillbaka väntade lite mer mockning, Bad Boy på skritten och så privatlektion för Ebba på Seamie. Tänk vad åren går, känns inte som det var så länge sedan Ebba red sitt första pass för mig. För det var i januari eller möjligtvis februari för hmm hon blev 18 i höstas och kan hon ha varit 12 eller 13år då? Så typ 5-6år?!
Då hade hon redan ridit på ridskolan ett tag, vet inte hur länge, och så skulle det satsas lite mer så privatlektioner har avlöst varandra och i vissa perioder väldigt intensivt med upp till 3 pass/vecka. Något som såklart givit stora resultat - Ebba är en och har under många år varit en väldigt duktig elev och utvecklats till en skicklig ryttare.
Tyvärr (i mina ögon tyvärr eftersom jag mer än gärna åkt iväg på stora ponnytvävlingar) har det inte blivit så mycket tävlande men de starter hon hunnit göra under åren har oftast resulterat i fina resultat och alla måste ju faktiskt inte ha målet att bli bäst tävlingsbanan :)
Bäst att leta i bildarkivet! Titta vad jag hittade en bild från då det hela började - Ebba & Karaat och det verkar som att det togs den 5/8-2010! 
Här med Gordon på tävling - jag var med och coachade :) 11/8-2011
 
Idag lurade jag henne till och med att hoppa några skutt som avslutning - i dressyrsadel! Ebba är inget stort fan av hinder men jag har envist jobbat på det och att det är så viktigt med en bred ridutbildning. Hoppningen är oerhört viktigt även för ett dressyrekipage, sedan måste man inte hoppa höga hinder men på gymnastik-nivå. 
Innan "hoppningen" tränades övergångar - neverendingstory - enkla byten och så började vi introducera ryggning. Seamie är en ganska speciell ponny då han lätt blir spänd och rädd för det som sker runtikring. 
Vi började med att träna halter och sedan stod jag bredvid, höll lite i innertygeln och hade en dressyrpisk som jag kunde toucha på hans framben med samtidigt som ryttaren gav siglarerna för att gå bakåt. Han förstod snabbt och gjord ett par steg - massor med beröm och så gjorde vi om ett par gånger med mig bredvid innan Ebba provade på egen hand. Fortfarande bara några steg - det är viktigt att hästen hela tiden ska behålla sin bjudning FRAMÅT. 
 
Har på sen eftermiddagen hunnit spendera några timmar hos min fantastiska farmor, hinner troligtvis inte dit något mer innan det blir semester nästa söndag. 
 
Avslutar med en bild på Elton och Ebba som här följde med mig som hästskötare för några år sedan :)
 
Kram Madde 
 
 

Hästar är bäst!

Publicerat: 2016-01-22 Kl: 22:55:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Någon/några har skrivit i frosten på ridhusdörren 😍

MRK anordnar programridning!

Publicerat: 2016-01-22 Kl: 22:34:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Ibland ska man ha turen på sin sida

Publicerat: 2016-01-21 Kl: 21:56:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En olycka är lätt hänt i hästvärlden. I morse så trotsade vi kylan och gav oss ut på en härlig uteritt. Jag på Demeter och Jossan på Melete och Madde på Bad boy.
Det var bra underlag så vi travade en del. Eftersom underlaget kändes ok tog vi en lite längre runda en tänkt från början för jag har ingen lust att sitta och skritta i kylan.
När vi var i Hista skogen och skulle trava igen på en skogsväg så hörde jag något bakom mig stannade direkt och där låg Melete pladask på sidan helt lugn med Jossans ben under.
Som tur var kunde Jossan ta sig loss direkt och smackade upp henne. Då reste hon sig och såg helt obekymrad ut inte ens omskakad.
Tur i oturen så verkar ingen ha blivit skadad antar att Jossan kanske känner en del imorgon.
Så sedan blev det ju skritt kan man säga vilket betydde att det tog sin lilla tid trots allt så när vi kom tillbaks var jag milt sagt stelfrusen.
Jag vägrar att rida med termobyxor då jag känner mig klumpig och obalanserad - kanske pga att jag åkte av snälla Uranos en vinter när jag såg ut som en michellingubbe.
Det var bara att sätta på sig ett lager till när man kom hem och ställa sig i ridhuset för lektion då det glada gänget från Edeby var här igen.
Min fina
 
Ann

Hatar kylan på riktigt...

Publicerat: 2016-01-20 Kl: 23:05:31 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Skulle aldrig åka på vinter semester det räcker så gott att frysa på jobbet. I morse räckte inte ens mina nya stövlar efter tre hästar.
Hatar alla tunga täcken och sadlar och alla tunga kläder man har på sig så man blir trött av att gå. Mina stövlar jag har för att stå i ridhuset är super tunga så man får extra träning av benen.
 
Idag fick vi äntligen komma till Segersta då Mads äntligen kommit hem från semestern.
Vi fick mycket beröm idag, kändes bra! Mads tyckte att våra hästar utvecklats bra är ju ett tag sedan vi var där.
Mina hästar kändes fina och jag fick mycket bra hjälp med bytes serierna och piruettgaloppen på Demeter.
Melete var det också mest galopp jobb och träna på bytena.
Extra jobbigt när det är så kallt mycket packning som ska med + att hästarna blir svettiga de har ju uppvärmt ridhus och Demeter skulle behöva klippas.
Millet hann jag bara se slutet på då det är lite meck att skifta häst när man bara är två. Men han såg mycket fin ut.
Så skönt när vi kommer för då har vi ridhuset själva på slutet kommer det betydligt fler då Jeanna också hade träning.
Avslutat kvällen i kylan med två roliga lektioner med super duktiga elever. Först dressyr med "mina" ungdomar vi tränade på slutor idag och det gick mycket bra. Alla hästar såg så fina ut.
Hoppgruppen fick göra markarbetes övningen som vi gjorde med Erik igår. De var också super duktiga.
Lyckliga hästar utan täcken
Ann
 
 

En liten film på Marko

Publicerat: 2016-01-19 Kl: 22:13:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Sofia och Marko!
Supersöt och trevlig ponny som utvecklats väldigt sedan han kom :)

Uhh vilken dag..

Publicerat: 2016-01-19 Kl: 21:44:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trotts en del "downs" så blev dagen ändå ganska bra, kanske för att jag ändå till slut han till flexpasset på Actic.. Började morgonen  med att lämna in bilen på Möller för reparationen, då saknades den bil jag skulle få låna över dagen :/ jippi.. efter en del trixande fick jag en annan bil - en RÖD liten Up :D
Erik hoppningen gick bra, Mille fick vara med även denna gång = galet nöjd och glad häst!! Häst till pass nummer två hade jag ett antal att välja mellan men då Siri varit så galet pigg sista veckan så tänkte jag att det var bäst att ta henne så hon få jobba och hoppa av sig lite mer energi. Hon var dock coollugn så inga bocksprång här inte..
 
Sirpan och jag vid hennes första riktiga dressyrtävling som resulterade i VINST (mot stora hästar) i en LB för något år sedan!
 
Tanken var en mycket snabb lunch men mina fötter, särskilt den vänstra, var helt nedfrusen.. Så efter upptining så han jag med två till hästar - Echoes och Bad Boy, den sistnämnda hoppade för 3:e gången under ryttare, något han gjorde med bravour! 
Kom iväg sent och så strulade tanklocket när jag skulle tanka så kom i sista stund till Möller, betalade en för mig hiskelig summa, för lite reparation och han sedan knappt till gymmet. Kändes dock väldigt bra att jag han även om jag hade kunnat kört på Yoga 1h senare istället men är trevligt att inte komma hem kl.20 de kvällar jag ändå kan åka hem.
 
Känner av lite av alla de hästar jag han med igår - Mille, Seamie, Boss - fick jobba i snön på utebanan(!), Bad Boy, Echoes, Winnie och finaste numera 4-åringen Samoa. Så 7st hästar trimmade!
Imorgon blir det inte lika många då hela em går till bilfärd och träning på Segersta med Millemannen. På fm ska jag dock hinna med så många som bara går att klämma in. 
 
Kram Madde 
 

Ännu en måndag...

Publicerat: 2016-01-18 Kl: 22:51:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tack vare eminenta Jossan så hann jag med 6 hästar idag känns i kroppen kan man säga. Mina egna har vilat i tre dagar och Melete känns det ingen skillnad på men Demeter blir lite tjafsigare men blev bra.
Helios kändes fin och Elton blev fin....till slut.
Red även en inackorderad ponny vars ägare är utomlands och det gick bättre än förväntat och Mickis är så rolig att rida en bra häst att träna på att släppa benen vilket jag tränar hela tiden varje pass men det blir så stor skillnad på Mickis. Tänk vilken skillnad det blir på hästarna när man inte klämmer.....
Alla hästar har jobbat så bra på lektion idag också markarbete med bommar i klossar lågt och bara hitta rytmen i galoppen i olika vägar. Med ett galoppsprång mellan varje upphöjd bom.
Imorgon är det hoppträning för Erik och på onsdag Dressyr för Mads!
Kylan är mindre och jag har idag invigt mina nya vinter ridstövlar som jag inhandlade på Hööks i fredags och de känns bättre än jag förväntat mig se om det funkar lika bra att hoppa i dem imorgon.
Ann
 

Borta bra men hemma bäst....

Publicerat: 2016-01-17 Kl: 22:13:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte är jag gjord för att sitta stilla en hel helg....tur att man har det jobb man har. Dessutom så är det nog så att det kanske är ännu värre att vara still när man aldrig är det annars och saknar ridningen massor.
Träffat en hel del nya och roliga människor och många som brinner för sporten både ideellt och som anställda inom förbundet. Många rider inte ens längre...det skulle jag inte klara av min kropp skulle dessutom bli mycket sämre.
Idag fick vi se en preliminär tidsplan för EM som kommer gå i Sverige  2017 i Göteborg det kommer bli en otroligt häftig hästfest.
Hela området Skandinavium och Ullevi samt Heden i Göteborg kommer vara fylld med tävling + att 4 spanns körningens maraton kommer gå i Slottsskogen.
Måste bara åka dit!
Det blir det största sedan ryttar VM 1990 som gick i Stockholm då var jag där gravid med Sofia och lånade Jockes mosters lägenhet det var häftigt. Kommer fortfarande ihåg Kyra på den fantastiska Matador!
En hel del matnyttigt har det varit i helgen.
En från disiplin nämnden berättade om hur de arbetade och det var mycket intressant.
Imorgon är det upp i sadeln igen JIPPIE!!
Ann
En Arro Bell bebis född i somras som tillhör Susanne Fröderberg som jag köpte Arro Bell av. Ett sto blev det också
 
 

Bad Boy!

Publicerat: 2016-01-17 Kl: 22:01:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Bilder från veckan

Publicerat: 2016-01-17 Kl: 00:45:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Mr Magic obekymrad av traktorn i veckan.. 
 
En av våra bästa vänner för tillfället 😁
 
 
Mys i hagen ❤️ Thaleia och "fölis" 
 
Rangun i "sjukruta" - han hatar det, vill vara med Mille.. De skriker på varandra till och från hela dagarna.. Han har massor av täcken - Back on Track i botten, sedan ett supertjockt 550gr Amigo innetäcke och så utetäcken som är på typ 200-300gram.. 
Han är frusen min prins och trots tjocka täcken skakade han som ett asplöv redan vid lunch i torsdags, så nu har han det fodrade utetäckET istället för bara ett skaltäcke.
 
Kram Madde

Konferensdags!

Publicerat: 2016-01-16 Kl: 18:55:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ja imorse så rullade bilen mot Arlanda då det är tävlingskonferens hela helgen för ridsportsförbundET. Jag deltar från Sörmland o har precis checkat in på rummet snart middag. Har varit duktig o suttit still hela dagen. Ovant och lite jobbigt ingen ridning denna helgen.....Ann 

Galen kyla och ingen el

Publicerat: 2016-01-15 Kl: 22:16:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

= dålig kombo!! 😓
 
VilKen jäkla dag! -22 imorse, fruset i stora stallet så lektionshästarna fick gå ut senare så vattnet fick tina upp först. Vi har fläkt på natten men när det blir såhär smällkallt hade den inte behövts 😑
Pga kylan körde vi stallarna snabbt och sedan planering inomhus hela fm, hade en privatlektion efter lunch av en som inte gav vika för kylan! 
Red Badboy kort, hade ju planerat filma för salufilm så var bara att bita ihop, dra på sig finstövlarna och ta av så mkt kläder ja vågade. Kan ju inte rida runt som en michelingubbe på filmen! 
Fick lite korta snuttar jag ska sätta ihop - Jossan agerade filmare! 
Badboy
 
Tömkörde sedan Mille på ordination av vår Equiterapeut Monika Ledin som behandlade honom med massage och nålar igår, han fick ganska bra kritik sånär som lite låst i vänstersidan - och jag som trodde det bara var jag som var "problemet". Ska bli spännande att rida och se om han känns lättare i vänstervarvet nu, trycker sig inåt där nämligen.. 
 
Milles tömkörningsklädsel i kylan: Stor ryggpadd från Back on Track, fårskinnspadd, padd under tömkörningsfjorden som jag tror är köpt på Hööks, ländtäcke som har några år på nacken - sponsortäcke till Div 1 laget för många år sedan. På benen har han de snygga och funktionella Professional Choice skydden. 
 
Kram Madde

Kylan går an när man har kul på jobbet....

Publicerat: 2016-01-14 Kl: 22:24:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken kyla idag stod i morse i ridhuset ett par timmar innan jag skulle rida. Först red tjejerna och sedan kom Johanna, Alice o Madde från Edeby för att rida på STORA hästar!
Ja detta gäng jobbar ju med islandshästar och Johanna är ju tränare i landslaget och som jag vet sedan tidigare är duktig att rida.
De ville prova att rida på halvblod och kom idag för träning. Det stämmer som jag brukar säga att om man lär sig rätt grundridning som liten så kan man välja vilken inriktning man brinner för sedan.
Nu är jag ganska okunnig på islandhästar även om jag de senaste åren träffat på en del riktigt fina så är det samma ridning som gäller och kan man rida det ena så kan man rida det andra. Samma sak med western osv
Riktigt duktiga var de alla tre den stora skillnaden är ju storleken och rörelsemekaniken på hästarna.
Kul hade jag och det verkade som att de tyckte att det var kul om än lite jobbigt. Nu behöver vi en paus...
Johanna ville ta med Helios hem.......
Mina hästar har varit super fina idag. Nu sitter bytes serierna i vart fjärde!!!
Idag kom äntligen Mads hem så nästa vecka är det dags för träning!
Ann
 

Kallt........

Publicerat: 2016-01-13 Kl: 22:21:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja kylan är ju här igen och jag måste verkligen köpa nya vinter ridstövlar......Hatar att frysa man blir ju varm när man rider men inte om fötterna i vanliga läder ridstövlar.
Hopp idag med - mycket hoppning sista tiden det var faktiskt så att när det var dags för dressyrsadel idag så undrade jag om någon hade lånat min sadel sedan igår då lädren var längre - men det var ju inte så utan jag som ridit med hoppsadel i två dagar så mina ben var väl helt enkelt kortare / uppdragna........
Stolt över mig själv och hoppningen med Melete eftersom jag inte tyckt det varit helt enkelt att hoppa henne då det känns bättre och bättre för varje gång.
Så man har ju verkligen samlat många hopp poäng inför Erik träning på tisdag nästa vecka.
Melete o Sofia
Ann

Styrketräning med många hinder!

Publicerat: 2016-01-13 Kl: 21:49:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag hade Sofia byggt upp en tuff serie med 6 räcken med ett galoppsprång mellan varje och galoppbommar mellan samt före och efter sista språnget. Lite filmklipp finns både på Ekelunds Stuteri & Ridskolas FB sida samt min Instagram madeleine_holmqvist.
 
Jag började dagen på Möller bils verkstad då min bil llät konstigt så den ska in och fixas nästa vecka, de kunde göra lite provisorisk lagning idag. Bra service!
 
Startade sedan på Milles rygg - glad häst som fick skutta och ha lite styrketräning. Nästa gång får vi nog höja lite för de små hinderna bromsade honom inte särskilt när ha vill lägga i ytterligare en växel. 
Fia & Mille på hopptävling på hemmaplan för några år sedan :)
 
Nästa häst ut - näst minst i skaran - Boss. Mycket fart som vanligt men lite coolare idag, inga problem att gå på samma avstånd som de stora hästarna :P
 
Pappa skulle sko Siri på fm så jag passade på att rasta även henne då hon i lördags fick glädjefnatt på Pay n' Jumpen och bokade av sina små ryttare så jag fick hoppa upp och rida lite när vi var klara. Hon var väl ungefär lika glad idag men orkar såklart inte skutta runt så mkt med mig som är lite större och rider på framåt. Hon gjorde serien superbra - galet kvick och fin i sina språng!
 
Samoa longerade jag ute i snön, satt sedan upp och red in i ridhuset där vi jobbade i max 10min - lagom för henne nu. 
Hade lektion för duktiga Anna på fina Werra som är påväg tillbaka i fin form - lovar gott inför vårens Div 1 lag!
Anna & Werra!
 
Efter lunch lektion igen där jag först red hästen en stund. Insläpp och så lite travbommar och skutt med Badboy, som tyckte det var kul och inte alls lika rädd för hindret idag som sist :)
 
Imorgon blir det full rulle då både veterinär och Equiterapeut kommer på fm/lunch!
 
Kram Madde
 
 
 

Rolig kväll!!!!

Publicerat: 2016-01-12 Kl: 22:25:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Duktiga elever och hästar. Tre grupper varav den sista dressyrgruppen arbetade med delar ur MSVC med öppna halvvolt-halvvolt sluta hästarna blev så fina.
De andra två arbetade med lösgörande sidvärtsrörelser. Blir så glad när hästar och elever arbetar på bra. Hästarna ser så nöjda ut också. Seamie är ett riktigt guldkorn som börjar lära sig att efter lektion och även däremellan ska matte dvs jag klappa om honom han är ju fortfarande lite spänd mot människor på marken vilket alla irländarna är som vi köpt man undrar var de varit med om. Ska man gå på ridskola behöver man tåla människor på marken och läktaren men han har blivit så mycket bättre. Så jag är säker på att det blir en super bra lektionsponny även med små barn.
Just nu försöker jag pussla in alla som vill komma på kurs denna termin roligt arbete att ha nöjda kunder som kommer åter och det sprider sig också då det blir en del nya förfrågningar varje termin. Det är många ryttare från Stockholms området som vill hit!
Seamie
GODNATT
Ann

Boss i fart!

Publicerat: 2016-01-12 Kl: 21:40:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jäklans vilken fin ponny vi har i Attyrory Boss! Tyvärr inte alls lämplig i verksamheten för tillfället, vår förhoppning är att det ska bli en bra skolponny men jag tror att han annars har en lysande framtid på tävlingsbanan. Han har verkligen rally-fart och det är något som inte alls lämpar sig i lektionsverksamhet även om vi har några duktiga mindre elever. Det gäller ju att rida ihop farten, blir man rädd så går det inte så mycket långsammare - snarare tvärtom :S
Idag har jag hoppat honom och jäklar vilket tryck det är i honom! Fia filmade lite så jag hoppas hon kan skicka över klippen till mig så jag kan lägga ut och visa.
Gulle!! <3
 
Mille kändes fin idag, blev ett pass utan stigbyglar och att rida utan stigbyglar på honom är inte att leka med - men oh så nyttigt för sitsen. Mamma filmade lite när vi trimmade piaffen men den ligger ju i  hennes mobil. Får se till att lämna ifrån mig min så de kan filma med istället.
För även Badboy filmades lite idag (av Sofia såklart) han fick börja på utebanan i snön för lite omväxling och styrketräning i 10min. Sedan gick vi in i ridhuset och där var han kanonfin, lite mer styrka bara så!
 
Har äntligen suttit på Samoa igen - nöjd tjej - hon var stencool som vanligt och skötte sig finfint i ridhuset även om hon sneglade lite skeptiskt på hinderna som stod framme. 
 
Rangun har fått ett stort jodopaxomslag på sin hov och så hoppas vi att en hovböld vill ge sig till känna..
 
Kram Madde

Beställt biljetter idag! Ridsportsgala i Eskilstuna!

Publicerat: 2016-01-11 Kl: 22:24:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ni läsare hoppas jag inte missat att Sörmlands Ridsportsförbund har sin gala lördag 6 februari?
Det finns fortfarande biljetter och man köper dem på distriktets hemsida. Hela personalstyrkan minus Madde som reser till Thailand ska dit.
Sker på statt i Eskilstuna eller om det heter Elite hotell kanske.....
Häng med - Sofia ska dessutom få pris i DM en tredje plats blev det. Alla grenars pristagare får sin priser på galan.
Tanken är att det ska vara en gala varje år i Sörmland.
 
I övrigt rullar det på och nya elever strömmar hela tiden till på ridskolan super kul att så många vill börja rida hos oss. Men det ser likadant ut på de flesta ridskolor att fler och fler vill börja rida.
 
Imorgon ska vi ha markarbete med våra hästar då jag lämnat bommar kvar.
 
Får bli en bild på Kirre som äntligen förstått att det är kul att arbeta på ridskolan
Ann

Ryttarmärke?

Publicerat: 2016-01-11 Kl: 22:16:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I år tänker vi köra lite extra på Ryttarmärken i våra barn och ungdomsgrupper!
Har du tagit något ryttarmärke?
 
http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_42746/cf_559/Ryttarmarken-utbildningsplan.PDF 
 
Kicka in ovan för att läsa kring dessa märken :)
 
 

Veckan igång!

Publicerat: 2016-01-11 Kl: 22:06:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full rulle idag, många häsgtar trimmade :)
Började dagen med Magic - love that horse <3 Lite oriden nu och har tappat mycket av den muskelmassa han skaffade sig när han reds mer kontinuerligt av mig förut. Det blir en helt annan typ av kondition och muskler på en skolhäst - men nu ska här bli biffigt igen!
Avslutade passet med att testa lite byten igen och det gick över förväntan, kul att han blivit så cool och nu är så lätt.
 
Seamie
 
Red även Seamie, Boss och Badboy på f.m. Mamma skulle rida Rangun åt mig och jag hade lovat börja med honom men han var jättehalt på ena bak :( Tror och hoppas att det bara är en hoböld, han är mklt varm om hoven och ömmar lite på hovväggen på ett ställe. Får se hur han verkar imorgon..
 
Efter lunch hjälpte mamma oss (mig/Mille, Fia/Pebblan & Jossan/Aztor) tillsammans i ridhuset och efter insläppet longerade jag Samoa som var förvånadsvärt lugn och så ett dressyrpass på Winnie innan min lektion 18-19. 
 
Det är nu klart att Mads ska få åka hem på onsdag så vi hoppas på träning på fredag!
 
Kram Madde 
 

Sofia vid datorn

Publicerat: 2016-01-10 Kl: 22:26:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
Lite bilder från 2015, nu laddar vi för ett spännande och lärorikt 2016!
 
 
 

Helgen är över och allt går så snabbt.....

Publicerat: 2016-01-10 Kl: 21:38:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagarna går fort även veckorna och åren kan jag konstatera. Hur kan man göra att det går långsammare?
Lördagen fick bli vilodag för mina hästar så jag jobbade bara förmiddagen i stallet mina lektioner + en privat lektion hann jag med innan jag fick klä mig i vanliga kläder dvs ej ridbyxor.
Ge mig ut i den stora världen utanför Ekelund och umgås med gamla vänner på Ekerö. Det var ett riktigt kafferep vi hamnade på med hembakta godsaker min bullpappershög var ganska stor....
Bakade med ekologiskt mjöl och ägg med mm. Tänk att det gör stor skillnad.
Om tiden fanns så skulle jag gärna komplettera vår verksamhet med en del av det vi hade förr innan det blev hästar för hela slanten.
Vi odlade grönsaker och potatis hade utegrisar och smågris uppfödning även köttdjur som fick leva naturligt för att inte tala om dvärghöns - vilka goda ägg man åt!
Nu äter vi fantastiskt gott kött eftersom jag lever ihop med den fantastiska mannen som jagar så det ska jag inte klaga på. Men jag kan ibland fantisera om det griskött vi då åt. Vilka fläsk kotletter det blev av dessa fantastiska grisar vi hade en blandning av Hampshire och Duroc vilket betydde att de var fantastiskt fina att se på bruna, svarta, prickiga brokiga och en o annan vanlig färg.
Äter aldrig griskött från affären sedan dess utan det får bli vildsvin.
Grisar är dessutom väldigt roliga djur och våra avels suggor döpte vi och de var tama så även vår fina galt Devil. Honom lånade vi även ut till andra så att han fick betäcka + att vi tog emot suggor för betäckning. Alla grisar gick ute och bökade.
Jag önskar att alla människor någon gång fick chans att smaka och se skillnaden. Då skulle man glatt betala lite mer för det man åt tror jag.
När jag nämner detta för barnen så blir de smått tokiga för de ser inte hur vi skulle ha den tiden att ha ännu mera djur att sköta men drömma kan man ju göra......
 
Idag har jag haft en mycket lång sovmorgon längre än jag tänkt så då hanns det ju inte med att rida så många hästar. Men mina har allt gått ett pass.
Planen för 2016 är att Demeter ska ut nu på vårvintern i MSVB:4 och med tanke på hur Helios känns så kommer han få följa med för jag behöver också ut och tävla.
Sedan längre fram på säsongen så är tanken att debutera MSVA så att jag kan rida de klasserna hemma på MRK:s meeting.
Melete ska ju ut i någon LA men sedan blir det 6-årsprogrammen och en o annan MSVC är tanken.
MRK ska ju anmäla ett div I lag så för tillfället ser det ut som att jag har 3 hästar att väljs mellan och kan ju även låna ut någon till Madde om det behövs.
Licenserna är i alla fall betalda och det gäller ju att hänga på när det är dags att anmäla då det brukar vara svårt att få plats i början på säsongen.
Håller också på att jaga domare till MRK då vi bestämt att ha en tävling i slutet av februari början på mars på kort bana. Så det blir då LB:1, LA:1 o MSVB:1 om jag får tag i domare.
God natt
Ann
 

Söndag!

Publicerat: 2016-01-10 Kl: 16:56:05 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ledig söndag idag, blev lite sovmorgon till 8.. svårt att sova längre när man normalt har klockan på 05.25.. Hästarna har vilodag idag så de strosar bara i hagen hela dagen :) 
 
Jag har varit väldigt dålig på uppdatering sista veckorna.. Sorry för det..
 
Så får bli en liten resumé av hästarna för närvarande:
 
Min fina San Rocco har lämnat gården och flyttat till en familj utanför Göteborg där han nu får vara kung och nummer ett. Vi har fått meddelande att det går utmärkt och att han trivs kanon - lycka!! :)
 
 
Rangun trimmas på som vanligt, harju som ni kanske vet beslutat att sälja även honom OM rätt köpare dyker upp. Han är min prins och har funnits hos oss i väldigt många år nu, under hösten blev han lite åsidosatt då jag fokuserade mer på Mille. Att följa med till Segersta osv, även Rangun förtjänar att vara nummer ett och jag vill inte känna atrt jag inte hinner med honom som jag borde. Då vi har haft så mycket under det gånga året och även nu fortfarande har väldigt mycket hästar som ska hinnas med att ridas och utbildas. 
Jag har haft en del intressenter men ingen som det klickat med, han är dessutom en lite komplicerad häst att rida även om han är genomsnäll. 
 
Mille och jag har haft ett bra år 2015 även om vår sista tävling blev totalt bottennapp.. Vi avancerade hela vägen upp i Intermediare I på rätt skapliga procent 66% i vår Kür. Han trimmas nu vidare för att bli starkare på denna nivå, mycket styrka behövs fortfarande i piruetterna bland annat. Piaffen börjar dock bli riktigt bra och han gör den lätt och tycker framförallt att det är väldigt roligt! Passagen har vi lite svårare med - tvärtemot Rangun som har lätt för passage men lite svårare i piaffen. Jag har även börjat nosa på ettorna men det är svårt  som tusan eftersom de inte sitter hos mig heller. Man måste vara så extremt snabb i sin hjälpgivning..
 
Det var mina killar det <3 
 
Sedan i slutet av november har vi en häst på utbildning som jag har huvudansvaret för - Badboy, ja han är inte så tokig som han låter med det namnet. Riktigt fin häst och jag är lite småförtjust i honom helt klart. Han ska säljas är planen då han är för liten för sin ägare, växte inte som hon hoppats, strax under 160cm nu.
Inga bilder tyvärr, men kanske kan fixa imorgon, vi ska denna vecka göra film på honom också till annons. 
 
Förutom dessa så rider jag ytterligare ett gäng om dagen beroende på hur dagschemat ser ut.. Winnie som är uppstallad hos oss rider jag minst 1/dag vecka. Skolponnysarna Boss och Seamie rider jag mycket samt även de övriga beroende på. 
Den kommande veckan ska vi även få lite fart på Samoa igen, hon är så ledsen att inte hon får jobba som de andra. Det märks så tydligt på henne och vill krypa upp i knät på en när man ska greja med henne. Så planen är att rida på i åtminstonde de tre veckor som är kvar till jag åker på semester så får vi se sedan. Hon ska ju ha föl i början av sommaren. 
 
Vi hade ju planering för skolhästarna i fredags och imorgon är det dags för fina Mr Magic att få jobba lite dressyr med mig igen <3 
 
Jag ska nu se till att skriva av mig betydligt oftare än vad som blivit sista tiden så ni får gärna komma med önskemål om vad ni vill se eller läsa om här i bloggen?
 
Kram Madde 

Imorgon

Publicerat: 2016-01-09 Kl: 21:59:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir det en ordentlig update ifrån mig - jag lIvar 👍🏼
 
Badboy tittar nyfiket på vid isolering av ridhuset!
 
Kram Madde 

Fredagkväll = nöjd...

Publicerat: 2016-01-08 Kl: 23:16:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har en vecka gått på det nya året och vi har haft en ganska bra dag idag. Äntligen hela personalstyrkan på plats!
Förmiddagen gick i full fart och det var länge sedan jag  blivit så svettig - ska ha varit på semestern då men pga av värme. Idag fick man fixa värmen själv med hjälp av ridning.
Hann med fyra hästar innan lunch. Dressyr på mina fina och ett svettigt pass på Maddes Rangun......det var nog ett år sedan jag red honom sist.
Var så trött när jag ridit klart att jag knackade på sargen när jag skulle gå ut...snacka om trött och Sofia sa åt mig när jag red: du glömmer väl inte bort att andas mamma.....
Hjälpte även Anna med fina Werra och red henne en stund det var också mycket länge sedan jag red henne - fin häst!
Efter lunchen så hade vi planeringsmöte. Vilket skulle behövas oftare men när man jobbar med hästar så lever man just i nuet och slarvar med den viktiga planeringen. Men vi måste verkligen strukturera upp oss mera för att bli mera effektiva. Vi har så många hästar att utbilda för tillfället och ska det bli bra måste vi ha en plan.
Hann med att planera alla målen för våra lektionshästar och vem som har ansvaret för vilka osv. Men det är mycket mera kvar för att strukturera upp hela våren.
Avslutade med att planera nästa veckas arbete. Så det är bara att hoppas att vi kan hålla planen. Det är alltid svårt när man jobbar med djur för helt plötsligt händer det saker som gör att man måste ändra sin plan.
Efter planeringen så var vi så effektiva- in med alla hästar se över det som behövdes göras och sedan iväg till Strängnäs jag, Jossan, Madde o Sofia hann med en fika hos svärmor med bullar från Annas bageri - vilka goda bullar de gör!!!!!
Sedan har vi tillbringat kvällen med tävlings ryttarmöte på bowlinghallen ätit tacos umgåtts och en del spelade bowling jag var smart och skippade det sista momentet då min kropp inte riktigt fixar det.
Sparar mig till ridningen!
Ann
 
 

En häst mindre...

Publicerat: 2016-01-07 Kl: 17:18:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag var det besiktning av Ballycotton Lady och det var inga problem där inte. Så hon åkte idag vid lunch till Gävle. Vi önskar de nya ägarna lycka till. Det var en lycklig tjej som fick en fin julklapp.
Hon kommer att stå uppstallad på den nya stora anläggningen i Gävle så det blir väl lyxigt värre får vi hoppas.
Lady har ju inte varit här så lång tid och hade nog så småningom blivit en mycket bra lektionshäst men det var ju mera en sportponny. Känslig otroligt fin och lätt att rida i form men mycket motor. Det hade tagit tid innan hon "coolat" ner och vi har ju flera känsliga ponnyer som inte är ordentligt inskolade ännu så beslutet känns rätt.
 
Idag har det varit närmare 20 grader kallt sjukt jobbigt att rida i vanliga läder ridstövlar. Det blev markarbete idag på mina hästar och det kändes super bra. Nyttigt jag har ju hoppat mycket senaste veckan.....länge sedan det blev så mycket hopp.
Imorgon så ska det ridas dressyr på fm fixas stallar och planera på eftermiddagen kvällen så ska vi ha tävlings ryttar träff på bowlinghallen i Strängnäs i MRK!
Ann
Fina Boss en av våra nya ponnyer med tryck i :)
 

Ridskolestart ikväll!!! Nu kör vi...

Publicerat: 2016-01-06 Kl: 22:04:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är vi igång igen. Nytt år och vårterminen startade ikväll. Det var däremot många elever som inte dök upp en del var avbokade andra inte....så hästarna gick ganska ojämnt kan man lugnt säga. Flera hästar gick inte alls...
Idag har hästägaren varit här och tittat när Madde red Bad boy samt ridit själv och hon var mycket belåten!
Bra jobb Madde har gjort med honom.
Det är ytterligare "ett ben" vårt företag ska utveckla att ta emot hästar och ponnyer för utbildning och försäljning. Kul med nöjda kunder och han har verkligen utvecklats massor. Han är häftig att se på. Vore kul om Madde kunde lägga ut några bilder....
Själv har jag ridit två hästar i kylan. Demeter som jag gjorde en serie i vart fjärde på det tar sig......lycklig var jag i alla fall. Helios var nästa häst jag fattar fortfarande inte hur han kan kännas så himla fin han har verkligen fina gångarter. Galoppen känns så fin och även bytena lätt i handen framme för skänkeln. Fina skolor ja allt känns super.
Men så har ju vintern kommit på allvar just nu är det över 17 grader kallt men det var helt ok att stå i ridhuset ikväll blev inte så kall och värmde upp med lite kvällsmockning hos lektions hästarna.
 
Lät min lilla övning vara kvar efter hoppgruppen så ska jag galoppera över lite klossar imorgon bitti. Man känner sig inte så sugen att rida ut som variation i arbetet när det är så här kallt. Bättre att jobba lite markarbete.
 
Hm var ju inte meningen att bli två bilder men denna är nog från förra vintern misstänker jag på mig o Helios
God natt
Ann

Olika dagar olika måenden....

Publicerat: 2016-01-05 Kl: 18:19:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hade jag skrivit igår hade det blivit: I am in heaven idag not....
Gårdagens ridpass kändes super och avslutades med ett stort leende nästan tårögd. Jag red Helios för första gången sedan ca 10 augusti. Han fick ju en hovspricka som blödde var aldrig halt men han fick vila länge och halva höstterminen fick han leka ponny på ridskolan.
Ville ju inte utsätta honom för för stor vikt och då passar det ju bra att bära runt på små barn vilket han gjort superbt!
Våra nya ponnyer tar ju lite tid att skola in så då får våra "gamla" trotjänare agera ponnyer.
Vilken lycka att rida igen och det kändes som att han var i full träning. Lösgjord redan från början härlig framåtbjudning och klock rena byten åt båda hållen. Så den där pållen får nog följa med mig och Demeter ut här i vår på en och annan MSVB:4.
Tycker fantastiskt mycket om Helios även om han var Maddes från början jag hade nog velat haft honom men när han skulle ridas in så hade han lite sadeltvång och en o annan ryttare åkte i backen. Nu är han som ett lamm och har så varit sedan unghäst tiden. Det är ju något alldeles speciellt att rida en häst som man varit med om från början, redan med hans mormor som är samma mormor till Demeter och Melete.  Trischa som var hälften fullblod. Helios mamma var Elektra som jag red och tävlade och hon var efter hingsten Epson som vi hade här på station och som jag även red då en helt fantastiskt fin hingst.
Jag hade ju mina egna drömmar med Helios som hingst men det visade sig att han var klapphingst och sådana kan man inte godkänna i aveln. Så han kastrerades som 4 åring tills slut.
Gårdagen var också spännande i det avseendet att vi hade dagläger för mindre barn som precis börjat rida och jag tog hand om dem hela eftermiddagen.
Jag erbjöd mig att ta hand om deras teori och mina kolleger sa snällt klarar du det? Har du tålamod......gisses vad kul jag hade, vi tränade att ta av och på grimmor benskydd täcken kratsa hovar borsta och göra säkerhetsknutar.
Dessutom så gick vi igenom delar på träns och sadel och putsning av dessa.
Kul för barnen var enormt roliga och ställde många frågor och hade mycket funderingar.
Det viktigaste av allt var att jag insåg att vi måste ha mycket mera teori för alla barn och ungdomar så vi har planer redan nu på vårvintern att ta tag i den biten ordentligt.
 
Idag så var det hoppträning och jag hoppade Jaqueline förstås och det kändes mycket bra så den delen av dagen var bra förutom att det var kallt men resten var väl så där då jag mockade alldeles för mycket och fick ont i nacken. Jag kan inte jobba långsamt och då de andra hoppade två hästar så fick jag skotta stora stallet eftersom Anna är sjuk. Så hon o Bosson missade ju hoppningen idag.
 
Imorgon är det sovmorgon så jag ska stänga av telefonen.......
Godkväll
Ann
 

Is i skägget

Publicerat: 2016-01-04 Kl: 22:09:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rangun hade skaffat tjockt skägg efter förmiddagens tur ut på stubben för en härlig galopp! Ryttaren kände knappt kinder och lår vid hemkomst 😅😁 
 
kram Madde 

Ont i halsen ont i kroppen.....

Publicerat: 2016-01-03 Kl: 19:20:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just druckit en stor kopp varmt te med färsk ingefära. Har inget bra yrke på vintern. Men hoppas det blir bättre när ridhuset blir klart. Vi har ju haft stallet idag också och började morgonen med att mocka släppa ut hästar och rida Melete.
Då blir man varm och svettig sedan ut i ridhuset för ett lektionspass och gisses vad kall jag var på slutet. Fortsätta mocka resten hjälpa Sofia med lunchen då blev man varm igen. Efter lunch så var det dags för teori vilket betydde upp på nästa häst-Demeter blev duktigt svettig red till slut i bara min E-foder tröja. Kall igen efter det men då upp och bytte alla kläder underst innan ut för att ha ett hopp pass.
Jag har så mycket kläder på mig när jag har lektion så man blir helt slut av att släpa runt i tunga men dock varma stövlar inköpta i jaktbutik lager på lager och så ytterligare ett lager på överkroppen. Mina bästa täckbyxor men det är inget att rekommendera att rida i.......
Båda hästarna kändes bra.
Madde red Bad boy på teorin och han har verkligen utvecklats på den tid han varit här. Fin liten häst!
 
I jul helgen har Madde även sålt en häst till men mer info kommer när det besiktats vi hoppas på att få hit en veterinär så fort som möjligt. Så det händer saker här trots alla helger.
Imorgon så är det ju dagläger för yngre barn och på eftermiddagen kommer ett gäng från Stockholm hit för hoppkurs. De brukar komma ca 4-6 ggr per år. Rider ett markarbetespass fikar och sedan banhoppning.
Jocke har fått vara ledig idag och kom leende hem med sin fantastiska hund och en stor galt på flaket. Stor och med rejäla betar.......snacka om stolt hund.
1,7 mil hade tydligen hunden sprungit idag så han ligger här och vilar.
Imorgon är vi full styrka igen och jag hoppas att jag då är" fit for fight" igen.
Fick bli en bild som är drygt året gammal då jag lyckades lura upp Jocke på min stjärna se när jag lyckas nästa gång......
Ann

Rid weekend!!!

Publicerat: 2016-01-02 Kl: 21:42:13 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja nu är det lördag kväll och en hel dags läger är över. De har ridit 2 pass var och eftermiddags passet då gick hästarna superbt!
Så nyttigt att rida två pass per dag.
Vi har haft uppsutten teori efter lunch jag o Madde. Vi visade var sin häst jag Melete som nu när det är nytt år är 6 år. Madde Ballycotton Lady som räknas som 7 år.
Mycket fin ponny som ju inte är utbildad speciellt länge men så fina gångarter och hoppar super en riktig stjärna.
Imorgon är det dressyr på fm och så ska en grupp hoppa på eftermiddagen.
Efter alla hade ridit idag så hann jag med ett pass på Demeter och hon är verkligen så rolig att rida.
Allt börjar falla på plats nu och jag tror verkligen att i år är VÅRT år. Galoppen har utvecklats enormt och piruetterna är inte långt borta. Längtar verkligen efter att åka och träna för Mads så snart som möjligt.
 
Därefter en tre rätters middag så nu är man mätt och glad.
Blåst har det gjort på Ekelund idag så man är ganska nerkyld.
 
Alla hästarna som måste registreras i Sverige är nu ID kollade det gjorde vi i onsdags så nu ska bara alla 14 pass skickas in till olika avelsföreningar. Får ta tag i det efter helgen!
Blir några papper att fylla i.
Även pappers jobb då det ska göras rid planering för grupperna innan ridskolan börjar.
Hästen i mitt liv och nu har han gett mig två nya!
Ann

Nytt år nya möjligheter!

Publicerat: 2016-01-01 Kl: 21:43:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Ja då är vi igång igen efter en superfest med goda vänner som blev sen som vanligt rätt som det är så är det nästan morgon......
Så man är lite sliten idag så kudden väntar på mig. Dagen har i övrigt innehållit mockning tillsammans med den fantastiska mannen som höll ett förvånansvärt högt tempo. Dessutom hade några "änglar" underlättat mockningen då en del boxar redan var mockade. Resten av gänget var hemma betydligt senare. Film har det tittats på också så det har med andra ord slappats en hel del.
Imorgon så är det dags för arbetskläderna igen vi har stallet själva hela helgen samt rid weekend. Alltid kul med kurser. Måndag är det dagläger och tisdag hoppträning för Erik och onsdag börjar ridskolan igen.
Så nu är det full fart som gäller.
Vi är taggade inför ett fantastiskt 2016.
Ann
 
RSS 2.0