Surt sa räven.....

Publicerat: 2016-03-31 Kl: 22:35:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha tävling idag då - stolpe ut kan man kanske säga. Konstigt nog är jag inte så besviken trots allt. Min kära lilla fux har ju varit på Strömsholm en gång tidigare då fick Eva-Karin stänga sargen i framridningsridhuset eftersom min lilla häst bara gick på bakbenen och försökte gå ut...
Hon var spänd redan när jag ledde henne upp till ridhuset och gick och blåste gick helt ok att värma upp ändå hade gått om tid på mig.
När det var dags för oss och vi kom in i stora ridhuset så var det ju lite mer än hon är van vid.
Blev mycket spänd och ville inte gå men jag lyckades snurra runt henne och fick igång henne men fick startsignal direkt så jag hann ej ta mig runt hela banan tyvärr. Det blev mycket blandade siffror kan man säga men det gäller att tänka positivt. Hade 7,5 på inridning och 7 på alla travlängningar och några byten och uppridning men som sagt var spänd i många delar och lågt där det kostade för mycket.
Är ändå så glad över min fina häst och träffade en bekant som är domare efteråt som tyckte att hon var riktigt fin och att det såg bättre ut från läktaren än vad mina poäng var vilket ändå var en liten tröst.
Nu är det bara att ladda för en stentuff fredag. John Ricketts kommer hit för markträning av hästar och jag har 5 privatlektioner ska hinna rida lite också.
Sedan är det bara att ladda inför tävling söndag med Melete.
Ann
 

Sadlar är viktigare än man tror....

Publicerat: 2016-03-30 Kl: 23:06:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vi hade ju Jimmy här och kollade våra sadlar min fina sadel som passat båda låg nu inte helt hundra på Demeter.Idag så kände jag verkligen skillnad då jag tyckt att jag inte riktigt fått till ridningen helt på Demeter. Red i Maddes sadel och kände direkt att hon travade bättre redan i framridningen.
Har ju haft paddar för att min ska ligga hyfsat.
Så nu får jag låna den till att börja med.
Även bestämt mig för att lyda Jimmys råd att ej använda min sadel till andra hästar. Så idag red jag Mickis i sin sadel.
Har ridit program på båda idag då det är tävlingsdags igen.....så nu känns jag taggad.
 
Ikväll har mina grupper ridit super igen så kul att stå ridhuset då. Hoppgruppen fick också rida dressyr idag återigen så nöjd med hästar och elever.
Härliga jobbarkompisar man har!
Nu längtar vi efter gräset
Ann
 

Phju!

Publicerat: 2016-03-30 Kl: 21:16:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Träningsvärk i muskler och ömma stämmband.. Jag har fått in rutinen bra att ta mig till gymmet tis och onsdagskvällar nu tycker jag :D Riktigt stolt och nöjd - hoppas det kommer bli bra resultat på kroppen som slits en del i detta yrke samt en bättre förmåga och styrka i sadeln.
 
Blev även en del instruerande för elever idag, tre privatlektioner och så hjälpte jag mamma med Demeter så fyra pass har jag stått och "gapat". Imorgon blir det headset systemet för alla mina elever. Brukar bara använda det när jag har många pass efter varan som ex torsdagskvällar när jag kör från 18 till 21.45.. Tänkte inte så långt idag när jag hade privatlektioner. Kul iaf att många passar på nu när de har påsklov!
 
Imorgon har jag ytterligare fyra privatlektioner samt mina ordinarie kvällsgrupper! 
Mina bus-djur i höstas. Idag när jag skulle fixa Mille inför hemfärd så var han varm i ett ben - kyla i två omgångar och har fått rapport om att det var bättre senare på kvällen. Hoppas verkligen inte han hittat på nått långvarigt som sträckning eller vrickning.. Återstår att undersöka vid rörelse imorgon.. :/
 
 
Kram Madde
 
 

Hoppdag idag...

Publicerat: 2016-03-29 Kl: 22:30:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kul hoppning idag även om vi blev senare då vi var flera med idag än vanligt.
Började  med Demeter och det blev riktigt bra emellanåt. Nästa grupp var det dags för favoriten Helios. Då ingen nappade på att hoppa banan när vi värmt upp sa jag att jag kunde börja.
Eriks kommentar att jag lägger ribban på hur det ska se ut....vilket jag gjorde första hindret var en oxer med vattenmatta och Helios är ju lite tittig så han hoppade upp sig och sedan skulle vi vända kort väg vänster men Helios han fick ju syn på ett hinder bakom och jag hade inte en chans han klippte den oxern bakifrån.
Han vill verkligen hoppa den hästen!
Det är verkligen superkul att hoppa. Hade ju inte hunnit hoppa sedan förra träningen tyvärr då det hänt lite väl mycket här på gården sista tiden men det kändes ändå väldigt bra.
Jag har ju ett behov av att hoppa ofta - hoppning är färskvara så ju oftare desto lättare att hitta känslan.
Har varit på återbesök hos kiropraktorn på eftermiddagen och fick godkänt då jag var mycket bättre men så har jag ju också varit ledig några dagar....
Mina ridgrupper har alla ridit dressyr ikväll och det har gått riktigt bra.
Först grundridning och lösgjörande arbete därefter rakriktning ¨på medellinjen.
Så glad över alla fina hästar vi har och duktiga elever.
 

Borta bra men hemma bäst.......

Publicerat: 2016-03-28 Kl: 22:47:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då är man tillbaks i arbets selen igen. Vi har haft det bra i Göteborg jag och Jocke. Fick ju låna bästa Dags lägenhet där bodde vi toppen och vi börjar bli vana stadsbor med god hjälp av Dag han hade ju fixat tunnelbane kort åt oss och kartor så att vi klarade av att ta oss i Göteborg.
Vi avslutade gårdagen med sushi utanför Skandinavium.
Otroligt spännande både dressyrfinalen och Hoppningen igår kväll.
Personligen tyckte jag att Tinnes ritt var fantastisk men det är ju en bedömnings sport.....men även Scandic var ju superfin tyvärr missade de hela skritten då han var så taggad.
Kan ju säga att det är svårt att beskriva hur mäktigt det är att vara på plats förstår varför alla ryttare älskar Skandinavium och den svenska publiken. Det är ju som att gå på rockkonsert och när de kommit in på banan blir det knäpp tyst.
Hoppningen igår var även den magisk med så många svenskar till final. Synd att marginalerna var på Roffes sida men så bra de rider!
Så många duktiga svenska ekipage.
Vi kom hem på eftermiddagen och har hunnit med att rida båda mina hästar och styrelsemöte och lektioner så nu är jag trött.
Imorgon ska det hoppas för Erik.
Ann

Cityhorse!

Publicerat: 2016-03-27 Kl: 21:03:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi fick gå över övergångsställe där Charlotte fick trycka fram grönt innan 😝 
Mille skötte sig över förväntan måste jag säga!!
 
 

Vårkänslor!

Publicerat: 2016-03-26 Kl: 22:51:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sola rumpa!!! 
☀️🐴🌟

Härlig fredag

Publicerat: 2016-03-26 Kl: 10:43:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

ja då var dressyr på högsta nivå. Jocke tyckte väl att det var väl många ekipage men han var otroligt duktig på att gissa hur mycket procent varje ekipage skulle få. Vi hade sjukt bra plats strax bakom domare C så vi fick ett sms att Jocke skulle sträcka på sig då vi var med i tv väl ofta... 
Kvällen avslutades på vår favorit restaurang Bellini (italiensk) och en pub förstås.

PÅ väg....ledig...

Publicerat: 2016-03-24 Kl: 22:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter i bilen mellan Jönköping o Göteborg. Imorgon är det sovmorgon och sedan Skandinavium....Vi har turats om att köra använder nya bilen och GPS kul när det är ny väg och man enligt GPS köer i skogen och den talar om att man kör fel hela tiden.
Bästa Dag har lånat ut sin lägenhet och har skickat biljetter till spårvagnen kartor etc till två förvirrade lantisar även ringt nu ikväll och är oroliga så att vi inte åker vilse även gjort kartor för var man kan parkera.
De där billiga tågbiljetterna var ju inte så billiga när man bokat fel dag.
Men nu är det inte långt kvar!
Dagen har i övrigt handlat om däckbyte biltvätt och uteritt.
Nu ska vi njuta av några välförtjänta lediga dagar!
Ann

Snart är det torsdag....

Publicerat: 2016-03-23 Kl: 23:14:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss inkommen efter en lång och händelserik dag. Har ju hunnit med att tävla i Enköping idag också på min fina fux som var" något" spänd idag. Ändå stolt över att jag lyckades manövrera henne runt banan utan några egentliga missar men svårt att få det där extra när man är glad att lyckas komma runt hela banan.
Det var ju fläktar som gick igång bla som satt uppe vid H så innan jag fick start signal fick jag henne ej att gå där och även utmed långsidan.
Då vi tidigare haft problem så vet jag att jag inte kan rida på för mycket då blir det tvärstopp och hon tänker uppåt.
Så jag kan ändå säga att jag är nöjd då vi fick ihop 62,8 % utan att kunna rida på. Är ju hennes tredje start i MSVB:4 så det känns lovande bra träning att rida på lite mer svår riden bana.
Millet tyckte ju att det var döläskigt i november när han och Madde var där och red sin kür så jag visste att det kunde bli knepigt.
Hann med att fika med Anna karin sambo med sadeldoktorn så jag fick även min hoppsadel som Jimmy fixat ska prova den imorgon.
God natt
Ann
 

Skitdag på riktigt.....

Publicerat: 2016-03-21 Kl: 22:47:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppas att tisdag blir världens bästa tisdag.
Red i alla fall tre hästar på fm och det gick bra i alla fall. Fick sedan meddelande från Mads att vi inte kunde komma tiden vi bokat imorgon utan senare och då hinner inte jag så det blev ingen träning imorgon med det hade det inte blivit ändå...för bästa svärmor ramlade och bröt armen mitt på dagen så Jocke har tillbringat resten av dagen på akuten och skulle ikväll ta med sig Lillemor hit men hon blev för dålig så de är kvar i Strängnäs.
Nu får hon bo här tills hon klarar sig själv.
 
När jag till slut kom in så läste jag på facebook att tågtrafiken i påsk är ändrad pga bygget så jag tog fram mina biljetter för att se hur det drabbar oss och ser att jag bokat tåg fel dag.....fredag istället för torsdag så om någon vill ha biljetter till fredagen så har jag två till världscup dressyren....
Hur gick detta till?
 
Haft duktigt ont i min nacke länge men man jobbar ju på det har inte funnits tid att känna efter...
Lyckades få en tid hos bästa kiropraktorn Ulrika i Stallarholmen på em i alla fall.
Hon frågade hur länge jag gått så här då all min muskulatur i nacken och axlar och rygg var som pansar sned i bäckenet var jag också.
Jag talade inte om hur länge.....
Kan säga att det gjorde ont när hon försökte tränga igenom pansaret svettades till och med.
Men det har ju gått väldigt bra att rida så hur bra ska inte hästarna gå nu?
 
Jag ska gå lägga mig och fokusera på att tisdag blir världens bästa tisdag och att jag är tacksam över att ha fantastiska vänner och familj och hästar vad mer kan man begära?
 
Det gäller att se positivt och hinder är till för att övervinnas. Imorgon är det världens bästa tisdag!
Ann
 

Söndag kväll och veckan är snart över..

Publicerat: 2016-03-20 Kl: 22:07:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här var inte Demeter så stor.....
Nu gäller det att ladda batterierna sova tidigt så man orkar upp pigg som en mört i morgon bitti.
Weekend kursen med ICA har gått mycket bra de har ridit så bra och hästarna har varit magiskt fina. Idag har några valt ett hopp pass med Sofia och det såg också riktigt bra ut.
Alla har verkat nöjda med sina hästar och ridpass vilket alltid är skönt.
Madde o Jossan har varit lediga idag.
Anna har haft stalltjänst och privatlektion samt sina egna ponnybarn. Såg lite trött ut i kväll kunde dock inte slita sig utan kom ut och tittade på min första kvällsgrupp.
Mina söndagselever har haft markarbete ikväll och de fick rida samma övning som Sofia hade med kursen. Mycket bra övning som jag brukar säga dressyr med hinder och bommar.
Sofia har även varit med en kund och tittat på häst ikväll som verkade lovande.
 
Nästa helg är det min och Jockes tur att vara lediga längtar till Göteborg men innan dess är det tufft schema.
Hästar ska ridas en ponny ska filmas och läggas ut på annons åt en kund.
Tisdag så rullar bilen till Segersta för träning igen. På onsdag så rullar bilen till Enköping för då ska jag starta Demeter i MSVB:4 . Taggad är jag då hon känns så fin nu- hann rida båda på em
 
Förhoppningsvis är min hoppsadel klar så att jag får den på tävlingen. Så skönt med Jimmy som fixar med sadlarna.
Torsdag em så sätter vi oss på tåget till Göteborg!
 
Nu väntar kudden på mig .
God natt!
Ann
 

Tiden rinner iväg...

Publicerat: 2016-03-19 Kl: 21:49:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter i soffan efter en lång arbetsdag. Gårdagen likaså så bloggen får vänta.
Men lite snabbt vad som sker på gården:
Fredagen rullade på med uteritt på förmiddagen privatlektion efter lunch en till privatlektion och sedan var det programridning. Min fina Demeter skötte sig bra och jag fick bra siffror och bra hjälp med det som kunde varit bättre.
Avslutade kvällen med härliga vänner och sent blev det då jag fick göra min andra passion i livet - spela gitarr!
Så trist bara att man börjat så sent med detta så det behövs många träningstimmar ......
Idag så var det bara att rycka upp sig ut och mocka innan lektionerna och sedan dags för weekend med bästa ICA gänget.
Så kul och bra rider de också!
Sofia har varit på årets första hopptävling idag oj vad bra det gick!
Tre starter och tre felfria rundor först en placering med Pommes i 1.10 (7:e plats) han var även felfri i 1.20 men det var en A:0 så han hamnade strax utanför placering men superbra resultat. Pebblan gick bara 1.20 och även hon felfri och en 4:e plats så kul!!!!!
Kunde inte börjat bättre.
GRATTIS Sofia välförtjänt!!!!!
Ann
 

Tuff dag...

Publicerat: 2016-03-17 Kl: 22:30:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Försökte ha lite sovmorgon då det varit lite sömn pga veterinär tisdag natt. Har idag varit på Segersta och det är ju höjd punkten.
Idag är det ju 17 mars och det betyder St Patricks day så vi har även hunnit med ett pub besök ikväll. Man ska ha gröna kläder och en fantastisk hatt på sig och dricka Guiness...
Bara att ladda inför morgondagen ett gäng privatlektioner och sedan programridning på kvällen....
God natt
Ann

Ett hästliv

Publicerat: 2016-03-15 Kl: 23:13:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

sitter här i utestallet o väntar på veterinär ....sjuk häst-kolik. Inte vår häst i alla fall . Surt hemskt att se djur må dåligt. Vilken dag sjukt trött hoppas det går bra. En tröst är att det är otroligt fridfullt att lyssna på hästar som äter

Hittade en gammal artikel i SvD som är fyra år gammal.....vilken kvinna!

Publicerat: 2016-03-14 Kl: 22:42:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ulla Håkanson är något av svensk dressyrs urmoder, har varit med i   svensktoppen sedan början av 70-talet och är nu hetare än på mycket länge.   Om ett knappt år kan hon vara OS-ryttare – någon månad innan sin 75-årsdag. – Jag tycker att de fyra bästa ryttarna ska få vara med i OS. Oavsett ålder.   Det ska vara prestationerna som ska vara avgörande.

Vad har du för tankar om OS, säsongsplaneringen och Richelle. Just nu är du   sjua i Sverige och det finns lediga platser i OS–laget? – (tystnad). Jag vet inte riktigt, jag vet inte om jag ens ingår i ledningens   planer för OS. Är det så att jag aldrig kan bli aktuell så vet jag inte. Men   skulle jag få frågan så kommer jag att rida.

OS är inte något nytt. Du debuterade redan 1972 med hopphästen(!) Ajax. – Vi tog brons i lag och sen blev jag sexa individuellt. Att jag gjorde det på   en häst som alla andra trodde var en hopphäst är nog det jag minns mest av   hela mästerskapet. Sen var det dramatiskt också med attacken mot israelerna.   Ett tag talades det om att OS skulle avbrytas, men tillslut blev det en dags   uppehåll så vi fick vänta en dag extra med att tävla.

Du har tävlat i fyra OS, men det kunde väl ha varit fler? – Jag skulle ha varit med 1980 i Moskva, men då bojkottade Sverige spelen   [orsaken var Sovjetunions inmarsch i Afghanistan]. Sen fick jag inte riktigt   chansen till OS i Barcelona. Jag hade köpt Tolstoy av Flyinge, men han   skulle lämna spermier i ett halvår så vi fick aldrig chansen att förbereda   oss på rätt sätt. Annars hade jag haft en stor chans att få rida i Barcelona   också. I Montreal var jag på plats, men då dog Ajax när vi var på plats och   i Sydney var jag på plats med Bobby men han blev plötsligt halt.

Efter en period där Ulla Håkanson inte varit lika framgångsrik är hon nu het   igen. Orsaken heter Richelle. – Det är ett sto som jag köpt från Tyskland. Jag var egentligen på besök i   Tyskland hos Susanne Rüben som är en god vän. Hon fick höra att jag letade   en ny häst och visade mig på Richelle. Min första tanke var nej, eftersom   det var ett sto. Men jag åkte ner en extra gång och red ett par dagar och   det blev affär.

Varför är du så negativ till ston? – Jag har inte trott på det, kanske för att de skulle vara lika envisa som jag.

Var det en dyr häst? – Inga bra hästar är billiga, men hon var värd pengarna.

Nu utbildar du Richelle, som är en rejäl kvinna med 170 centimeter över   manken, enligt dina egna metoder. Kan du utveckla? – Jag rider väldigt, väldigt mycket utomhus. Egentligen är jag bara inomhus   när det är för halkigt ute. Jag rider gärna i naturen, tränar piaff och   passage på lite ojämnt underlag. Jag rider gärna i en dunge och där har jag   lagt till lite hinder för att tvinga hästarna att lyfta på fötterna. Då blir   de mjukare och mer elastiska. Jag tror också att de blir mer hållbara på det   sättet. Jag hoppar lite studshinder. Richelle får också regelbundet långa   galoppturer, hon har en tendens att bli lite överenergisk. Ett par timmar i   hagen gillar hon.

Har du hjälp att träna henne? – Nej, det är bara jag som ridit henne sedan hon kom till mig. Skulle jag vara   borta [Ulla åker på semester den 2 januari varje år] tar min man Arne hand   om henne och tömkör. Men han har aldrig ridit henne, trots att jag erbjudit   honom. Jag vet egentligen inte varför.

Du håller hästarna i form. Hur klarar du själv av fysiken? – Jag har ett litet gymnastikprogram jag kör varje morgon. Sen cyklar jag en   tur med Etzy varje dag [hon tar fram den gulblå cykeln hon fick i present   och visar upp]. Lite stavgång och någon gång händer det att jag joggar.

Är inte din kropp sliten efter 70 år på hästryggen? – Nja. Jag har diskbråck, så ryggen är inte helt bra. [hon sitter av väldigt   långsamt efter varje ridtur för att på ett naturligt sätt sträcka ut   ryggen]. Jag har haft en stroke, en TIA (lindrig stroke). Men det syns nog   inte. Enda gången jag har haft en hjärnskakning var när jag cyklade med två   hundar, en på varje sida. En kanin sprang upp och hundarna drog omkull mig.   Grannen hittade mig liggande på vägen och jag fick åka ambulans här­ifrån.

Du har varit med om mycket, men ger också tillbaka till sporten med hjälp   av Dressyrringen, där du är ordförande, och Ajax stipendiet på 200 000   kronor. – Du blir inte rik på dressyr och det är dyrt att tävla. Dressyrringen ger i   år ut 120 000 kronor i tränings- och boxbidrag. Ajaxstipendiet är för att   uppmuntra unga talanger och ge dem hjälp på vägen.

Inför det här besöket talade jag med ett par olika personer om dig. Vad   tror du att dom sa? – Hmm, att jag var rak och sa vad jag tyckte?

Rak, skinn på näsan, säger vad hon tycker, ekonomisk... – Ekonomisk? Var det Brink [före detta landslagsryttaren Jan Brink] som sa   det? Ja, jag är nog ekonomisk, men inte snål. Det är skillnad. Jag har   alltid sagt vad jag tycker och uppmanat de i min närhet att göra samma sak.

Så rakt på sak, då? Du har bara en tävlingshäst. Letar du någon ny för att   fortsätta karriären med? – Nej, inte just nu. Richelle är bara tolv år så jag hoppas hon är med ett bra   tag till. Hon är dessutom under utveckling och blir bara bättre.

Inga unghästar heller? – Nej, det går inte. Om jag skulle börja med en unghäst nu så är jag hundra år   innan den är på topp.

På tal om hundra år: Jag vet att en av dina favoritböcker är ”100-åringen   som klev ut genom fönstret och försvann”. Ska du kliva ut genom fönstret och   försvinna när du fyller 100? – Du, det har jag inte funderat på ännu.

 
Fakta

 

Ulla Håkanson

Ålder: 73 år (fyller 74 om några dagar).

Bor: På en 17 hektar stor gård strax utanför Gärds Köpinge.

Familj: Maken Arne (före detta hoppryttare av hög klass och   kavallerist), schäfertiken Etzy samt fyra hästar (tre pensionärer och   elithästen Richelle).

Yrke: Ryttare (törs väl inte skriva pensionär) och före detta   sekreterare.

Meriter: Tolv SM-guld, fyra NM-guld, individuell sexa vid OS i München   1972. Lagbrons i OS 1972 och 1984, lagbrons i VM 1998 samt lagbrons i EM   1971 och 1997.

Aktuell: Rider dressyr–SM i Helsingborg i helgen med sin senaste   stjärna Richelle.

Fakta

 

Tre förebilder

1 – Min pappa Harald Svenfelt. Han lärde mig väldigt mycket om   ridningen. Den första ponnyn hette Felix (pappa Harald döpte den till Felix   eftersom han trodde att hästarna skulle lyssna bättre om namnet avslutades   med ett x). Han cyklade med hästens tyglar i handen så att jag skulle kunna   rida själv.

2 – Edward Gal (Holland) som rider på ett trevligt sätt, det ser   harmoniskt ut. Jag såg en clinic med honom och hans syn på hästen stämmer   väl överens med min och min tränares (Eva–Karin Oscarsson) syn. Jag tror att   det var hans skicklighet som utvecklade Totilas och tror att Gal snart   utbildat en ny topphäst.

3 – Isabell Werth (Tyskland) är en fantastisk dressyrryttare. Jag   tycker verkligen om hennes sätta att rida sina hästar. Däremot tycker jag   inte alls om...nej, förresten – det får du inte skriva.

Ny vecka och nu är våren nog på gång...

Publicerat: 2016-03-14 Kl: 22:35:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Varmt i luften idag men det lär dröja innan jag tar av mig underställ och mössa.....
Däremot åker kläder av när man rider. Fick ett svettigt pass med Demeter idag. Vila i två dagar är inget bra recept på henne. Men det var bara att rida på och till slut så blev hon bra.
Melete kändes som vanligt = fin.
Nyss avslutat mina kvälls lektioner med ett gäng duktiga elever och hästar. Serpentinbågar var på programmet idag.
Har även haft två glad pensionärer här på dagen som ridit privatlektion. De har ridit förr mycket men ej ridit på många år. Oj vad duktiga de var och glada det var andra gången de var här och som den ena sa att hon hade känts sig pigg en hel vecka efter förra gången de var här.
Häftigt med ridning man blir aldrig för gammal såg på Equipe att på tävlingarna i Åstorp i helgen så startar Ulla Håkansson GP! Ulla är född 1937 har tagit 12 SM-guld och två EM guld med svenska landslaget svår slaget.
 
Eftermiddagen ägnade jag åt att skrapa fram 4 stycken hästar ur leran först mina damer som rullar sig varje dag tur att de ändå har täcken.... och sedan de två dräktiga damerna Thaleia o Samoa de har dock inga täcken på sig leran och dammet satt sedan på borstaren dvs mig såg inte klok ut!
Denna veckan blir en intensiv träningsvecka.
Imorgon är det hoppträning hela förmiddagen för Erik. Torsdag dressyr träning för Mads som nu kommit hem ifrån sin sensationella tävlings sejour i Italien.
4 vinster i GP o GP kür på två helger. Så kul!
Fredag programridning för Gunilla Å.
Helgen blir intensiv med glada ICA -gänget på plats.
 
Ann
 

Varken tid eler lust med datorn..

Publicerat: 2016-03-13 Kl: 08:27:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ska snart ut och mocka samt förbereda min dressyrkurs idag. En nyinflyttad elev som kommer med sina gamla rid kompisar från Vällingby för att finslipa dressyren.
Igår hade Sofia hoppkurs på eftermiddagen för ett annat gäng från Stockholm som regelbundet kommer hit och hopptränar.
De rider ett markarbetes pass och fikar och därefter banhoppning. Alla verkade nöjda när jag träffade dem i stallet både med sina hästar och hoppningen. De bytte hästar denna gång alltid nyttigt att rida olika. Dessutom fick finaste Helios gå med.
Sedan är det bara att ladda till nästa helg då ICA:s ridsektion kommer på en av sina regelbundna weekends. De kommer två gånger på våren och två på hösten.
Så nu drar alla kurser igång som ska varvas med tävlingar.
Hästarna fick vila igår då jag tillbringade dagen på Multeum i Strängnäs.
Det var ett möte som kommunen inbjudit alla föreningar till för att få input från oss hur satsningar inom idrotten skall ske i ett långt perspektiv inom kommunen.
Mycket givande möte en hel del var där men det saknades många. Detta var ett ypperligt tillfälle att synas och göra sin röst hörd.
Vilket jag o Veronica naturligtvis gjorde. Så nu kommer kommunen ha mycket svårt att förbise ridsporten i vår kommun......hoppas jag!
Jag påpekade vilken samhällsnytta en ridklubb är och hur mycket barn och ungdomar som vi har i vår verksamhet. Samt vikten av att idrott skall vara jämlikt. Ridsporten i sig är den enda som tjejer tävlar mot killar oavsett ålder om man nu inte rider ponny förstås.
Penningpåsen som kommunen fördelar måste ju också fördelas rättvist i förhållande till antal utövare.
Som jag sa: Alla som rider får betala alla kostnader för sin ridning och dessutom via skattsedeln betala för andras idrottande i andra sporter!
Vi hade givande samtal med skytteföreningen i Mariefred och de bjöd in oss att ta med våra ledare för att prova att skjuta. Så det ska vi nappa på.
Kom också fram till att våra idrotter var styvmoderligt behandlade inom kommunen och att vi har svårt att nå fram.
Ann

Balsam för själen ❤️

Publicerat: 2016-03-12 Kl: 22:44:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Solen skiner snart VÅR!!!!

Publicerat: 2016-03-10 Kl: 22:44:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter hopp dag igår så har det varit dressyrdag idag. Hästarna blir ju väldigt fina efter lite hoppning.
Demeter var magisk igår på hoppningen.
Känns så enkelt så min plan är att starta här hemma på hoppmeetinget. Bara att träna på har ju gått om tid i alla fall långt till juli.
Kändes bra med dagens pass också.
Nästa vecka kommer Mads hem så då går bilen mot Segersta igen. Gäller att träna på har ju ett par tävlingar framöver. Ska till Enköping onsdag för påsk och tävla och även anmält till Strömsholm vecka efter.
Det blir Demeter som ska tävla.
Melete var också fin idag däremot gick det riktigt dåligt att hoppa. Sofia sa : Hoppa av så får jag rida!
Då gick det naturligtvis mycket bättre jag hittade helt enkelt ingen känsla alls och då rider jag riktigt dåligt när jag hoppar.
Bytena blir bara bättre och bättre. Nästa tävling för henne blir här hemma. Planen är att bara rida här hemma tills bytena sitter. Jag har inget bråttom att åka ut det  kostar dessutom riktigt mycket varje start då det märks skillnad nu när det krävs överdomare på alla dressyrtävlingar.
Bättre att lägga pengarna på träningar.
Idag har det varit Edeby dag. Dvs Johanna och hennes personal kommer ju varje torsdags morgon. Idag gick det verkligen bra för alla att rida.
Ledig kväll = städning men hann med ett roligt telefonsamtal i alla fall.
Svårt när man jobbar nästan alla kvällar att ringa vänner som inte går att nå dagtid......
Håller på att planera ledigheten som snart kommer......jag o Jocke ska till Göteborg i påsk och titta på världscupen men också ta det lugnt förhoppningsvis hälsa på någon/några av mina kusiner.
Vi åker tåg ner och det känns så skönt då kan man bara slappa och sova om man har lust. Kostar inte speciellt mycket heller.
Nu ska det sovas ..
 
 

TÅRTA!

Publicerat: 2016-03-09 Kl: 21:38:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

eller whisky om ridlärarkåren bestämmer :P
Enligt pappa så måste ridlärare som trillar i backen bjuda på whisky - men då måste någon ropa det vid avfallet. Mamma var såklart snabb! Jag tänker dock hålla mig till barn-varianten och bjuda på tårta - HEMMAGJORD såklart. Lyckades i stressen nu släppa burken när jag vispade grädden som var halvklar - gissa om det blev utanför? Hela jag och halva köket insmetat i grädde = mycket missnöjd sambo.
Nu är det bara ihopsättandet av tårtan kvar så det ska väl gå lugnt till..
 
Hoppning på schemat som sagt, därav druttade jag i backen redan på första hästen. Boss hoppade fint och stort över vattenmattorna första gången men gång två blev han lite tittig stannade och klev på en av de mjuka bommarna så den for upp och då blev han ännu mer skrämd av den och mig som satt på sniskan så det vara bara att falla en knapp meter ner :P Tur han inte är så stor, han gjorde sedan ett antal ärevarv innan infångst. Väl uppe igen var han självklart mycket skeptisk till hindret så fick ta rygg på Sofia och då kunde han slappna av lite bättre. Hoppade väl hela passet men blev helt klart lite skrämd av att ryttaren valde en annan väg. 
 
Seamie var nästa kille ut, även han var mycket spänd och jag har ju inte hoppat honm själv på närmare två månader nästan tror jag. Han hoppade väldigt bra hela passet men var rätt spänd mellan de fina sprången, vi får fortsätta nöta och tragla enkelt så han slappnar av och kommer bättre till ro.
 
Mille blev sist ut på fm - vet inget häst som blir så lycklig av att hoppa som han!!!
Det är kul när han blir så glad och man skulle gärna vilja släppa på för fullt men då är faktiskt ridhuset lite litet för hans del i full fart - dessutom gäller det att hålla diciplin i all träning. Jag kan ju inte förvänta mig att han ska sköta sig och lyda minsta vink i dressyrarbetet om han får göra lite som han vill när vi gör annat som att hoppa eller rida ut. 
 
Efterv lunch höll jag en privatlektion och sedan hoppning för Bad Boy och lite jogging med Rangun var allt jag han då jag sedan skulle ha "Trygg i stallet" med sofias grupper kl.16-18.
 
Ikväll har jag äntligen debuterat på gymmet för första gången sedan innan semestern! Lär ha galen träningsvärk imorgon :S
 
Kram Madde 
 

Mühldorfer Arnika

Publicerat: 2016-03-08 Kl: 22:09:15 | I kategori: Mühldorfer Hästfoder | 0 kommentarer

Mühldorfer har ju som sagt inte bara hästfoder utan även lite hästprodukter. Nu har det kommit en Arnika som även har lite kylande effekt. Den har riktigt mintig färg och man blir nästan sugen på att smaka - den luktar såklart fantastiskt!
Denna använder jag på hästarnas ben/senor efter hårdare träningspass och även på bakknäna. 
 
Finns att köpa hos oss!
 
 

PEPP!

Publicerat: 2016-03-08 Kl: 22:05:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken bra avslutning på dagen jag fick!
Förra året deltog mamma, Fia och Jossan (samt några till ifrån ridklubben) i distriktets projekt/satsning på ledare - "Ledare i fokus" hette kursen de gick.
Jag hade gärna gått men alla kan inte vara iväg på dessa kurser samtidigt - vem skulle då sköta verksamheten hemma?
Så i år hoppade jag på tåget i det nya projektet, som också ska vara som en fortsättning på förra året om man ville göra en fortsättning. I år heter den "Ridklubben i Fokus/Centrum" och första träffen var nu ikväll på Munktell - Toppen med att det är så nära hem :D
Nu har jag massa ny energi och självklart stora förväntningar på kursens fortsatta innehåll. 
 
Reaching för the stars!
 
Dagen i övrigt
 
Mille har fått gå ut på en härlig tur i förmiddagssolen med Fia och Pebblan. Rangun dressyr, och Boss pimpade jag med knoppar och lindor inför filmning för annons. Gud va jag gillar den ponnyn - och ja jag säger väl det om alla hästar men för varje ny häst man har i träning så för man nya erfarenheter och mer kunskap. Boss är en riktig stjärna! Skulle gärna ha ett gäng fler av samma sort, men som skolponny behöver han ha en mindre explosiv inställning :S
Tyvärr bara en dålig mobilbild i taskig vinkel...
Närbild på knopparna - han har perfect man för snygga knoppar!
 
Imorgon ska vi filma hoppning och sedan klipper jag ihop en film i moviemaker
 
Han bara med en häst på em pga Jimmy - men Bad Boy gick som vanligt mkt bra, han blir starkare för varje vecka :)
 
Kram Madde
 
 
 

Ny vecka och dåligt med uppdatering...

Publicerat: 2016-03-08 Kl: 17:53:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tiden räcker inte riktigt till. Igår gjorde jag något riktigt kul - hoppade in och hade Jossans barngrupp + teori efteråt. Härligt med barn de ställer tusen frågor vill svara på alla frågor och är så vergiriga. Dessutom var de så duktiga att rida.
Ponnyerna var pigga och glada. Vi har inga slöfockar på ridskolan direkt!
Mina hästar fick vilodag igår så det fick bli trimning av Jolita och Elton båda kändes superfina.
Idag blev det ett pass till på Elton och så red jag Magic. Tror inte jag ridit honom på minst 1 år om inte mera så stolt över våra fina lektionshästar.
Det är ju Madde o Anna som ridit honom mest.
Hela eftermiddagen gick åt till sadelkoll då världens bästa Jimmy sadeldoktorn var här hela em.
Vi gick igenom alla våra egna sadlar och min hoppsadel tog han med sig för att fixa till hoppas jag får den nästa vecka.
Kollade också sadlar till Mickis, Mackan, Killi, Jake och Jazza eftersom Jake fick överta Jazzas sadel. Hoppas att vi kan hitta en ännu mindre sadel till honom men de växer inte på träd direkt. En 15 tums Pessoa behöver vi med smal bom så om någon har en sådan till övers så kontakta oss!
Några nya dressyrgjordar blev det också till ponnyerna och två fina ulltäcken. Så nu har vi till alla hästarna när vi åker och tränar. Det är ju så bra med riktiga ulltäcken - helt överlägset när hästen är svettig.
Nu är det dags för tre dressyrlektioner innan dagen är över.
Fina Magic!
 

Trött men nöjd.....

Publicerat: 2016-03-06 Kl: 22:24:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tre starter och två placeringar. Så nöjd med mina hästar men Melete får nog guld stjärnan idag. Det kändes så bra och faktiskt bättre än siffrorna visade.
Men det är ju en bedömnings sport jag kan ju som ryttare ha en känsla och domaren upplever något annat.
Melete kändes så avspänd men även jag själv hade verkligen bestämt mig för att inte överrida bara för att det var tävling.
Känns så bra inför detta tävlingsåret 2016!
En placering blev det på min fina gula i alla fall.
Nästa häst var Helios han skötte sig bra men jag fick två stora missar dels högerbytet i serpentinbågarna samt höger bytet efter mellangaloppen det sista fick jag noll på med kofficient 2 så det kostar ju massor och det andra fick jag fyra på också kofficient 2.
Men vilken stjärna han är trots allt - igår när jag kom hem från Mässan så gick han blåbärshoppning med en mycket liten tjej och efter hans start idag så var det barnlektioner som han gick med i.
Vilken fin lektionshäst!
Demeter hade jag inga större missar typ en annars helt ok och en tredje plats. Helt nöjd med henne då jag kan rida på 66 % och inte vara nöjd med känslan men att hon skötte sig bra - jag skulle ha ridit bättre helt enkelt för en bättre känsla.
Efteråt var jag rätt gråtmild då det betyder så otroligt mycket för mig med allt arbete och träning man lägger ner. Men sådan lycka att ha två så fina hästar efter min fantastiska Arro Bell.
Avslutat dagen med mina kvälls lektioner så nu sover jag gott!
God natt
Ann
 

Mässa imorgon !

Publicerat: 2016-03-04 Kl: 21:26:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tuff dag idag först lektion rida tre hästar efter lunch in til Strängnäs för att rigga mässa inför morgondagen. Snabbt hem för två lektioner till. Nu sitter jag i soffan och kudden väntar. Tuff dag imorgon också.
 

Mässa i helgen

Publicerat: 2016-03-03 Kl: 23:15:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nyss hemkommen efter lagledar och arrangörs träff i Flen för distriktets klubbar. Hamnar framför datorn för att fixa färdigt bildspel till mässan i helgen och hittar lite godbitar.
Ni får gissa på vilka ryttarna är! Kan du gissa vem som är på bilden häst och ryttare? OBS Bild 1 kommer jag ej ihåg namnet på hästen men övriga...så den behöver inte vinnaren kunna....
Den som kan de rätta svaren på alla bilderna vinner en privatlektion för mig Ann på egen eller lektionshäst.
Ett hett tips bilderna är gamla ......finns kanske någon läsare som varit med under åren som gått!
 
1.
2.
3
4.
5.
6.
7.
 
God natt
Ann
 
 
 
 
 
 

Rolig hoppning idag

Publicerat: 2016-03-01 Kl: 22:53:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min fina gula med Sofia
´Kul att uppehållet är över - 1 månad sedan vi hade Erik här Demeter var superfin och det kändes riktigt bra. Vi var många i dag 5 i varje grupp Stockholm har ju sport lov så Ylva hade med sig yngsta dottern på sin fina ponny i sista gruppen.
Madde red Millet o Boss ganska stor skillnad på storlek liten C-ponny kontra jättehästen Millet som tyckte det var kul att hoppa.
Sofia red sina stjärnor och de tyckte det var kul att börja jobba igen. Jossan red gula faran Marko också superfin och Anna fina Bosson så kul med alla fina hästar.
Vi hoppade en bana idag och använde den ikväll på lektion också fast tog bort kombinationen.
 

-

Publicerat: 2016-03-01 Kl: 21:24:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Längtar till gröna dagar..
 
RSS 2.0