Jobbigt när saker man ska ha inte finns på plats..

Publicerat: 2012-11-30 Kl: 19:38:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter och gör om/snyggar till rutinlapparna till helgernas stalltjänst men tydligen finns inget att plasta in mina fina lappar med :/ Dessutom tog kag ned tre foderstater i utestallet igår då jag flyttade om stamtavlorna.. Så de måste ju upp nu eftersom det ska fodras av inackordering ikväll.
 
Blir galen - sjukt trist att göra samma arbete flera gånger ju :(
 
Imorgon är det julavslutning här på Ekelund (kl.15'00) då ska jag rida mitt gamla MsvB kürprogram på Rangun. Det är ju gjort till Arrobell för 6år sedan men red idag och det fungerade ganska bra men har gjort om det en del på slutet för att det ska passa Rangun bättre. Tänkte "spöka" ut mig i nån julig outfit och jag hoppas nån kan filma spektaklet! :D
 
Tror jag fick rida min kür 3 gånger på tävling med Arrobell. På Strömsholmstävlingarna, Trollhättans FRK och Junior SM hos Willands RF. Sedan red jag den på Djursholm året därpå men då var jag Young Rider så gjorde då om programmet eftersom det är svårare då med seriebyten och halvpiruetter.
Djursholms RK och Elittävlingarna 2007
Här på prisutdelningen.. Tyvärr superdåliga mörka bilder :(
hehe ser ut som de andra hästarna var lite röriga.. Arrobell har man iaf alltid kunnat lita på :)
 
Rocco har fått skutta ett litet hinder idag. Glad totto! och snön har vräkt ner iprincip hela dagen - nog för att det blir vackert men jag gillar det INTE!! Jag hade älskat det OM det hade fått frysa i marken innan för nu är det fortfarande alldeles skitigt och lerigt UNDER all jäkla snö :S

1 natt kvar..

Publicerat: 2012-11-28 Kl: 22:21:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Sedan är man visst ett år äldre.. jag vill att det ska vara som när man var liten och gick o längtade veckorna innan. Kvällen innan var man lite uppspelt och smånervös så man kunde knappt somna. Så är inte livet längre är jag rädd. Ikväll har Anders mammas familj varit här och ätit & imorgon kommer min familj :D Mysigt men en hel del extra jobb med all mat osv..
 
Idag har vädergudarna fortsatt i samma blöta spår och vi tog in hästarna redan innan lunch. kan säga att utan gummistövlar vore det svårt att ta sig igenom vissa hagar utan att bli genomblöt/lerig. Dessvärre sitter inte stöveln lika stadigt på foten då de sugs fast i leran så jag var mkt nära att stå på näsan i kladdet :S Not fun! (hade säkert sett sjukt kul ut iof)
Red Rocco och Rangun på fm - rangun får stå för dagens utropstecken och bästa prestation. Sjukt fin de sista 5min :) Tänk om man kunde komma dit liite tidigare i ridpasset. Jag han även men Elton på em, kändes som att det kunde v ara bra att ta honom två dagar på raken. Idag gjorde vi säkert 150 övergångar skritt - trav - skritt -trav. Trav - galopp - trav - skritt- galopp- trav osv osv..Han har mycket svårare i vänstervarvet där han gärna rätar ut sig och trycker in v.bogen.
 
Nu är det sovdags. Lovade mig själv att sova tidigt men det ser ut som att det sket sig även ikväll :/
 
Elton på hemma tävling i våras..
Tuareg (samma tävling)
 
Kram Madde

Tungt..

Publicerat: 2012-11-27 Kl: 21:50:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Regnet bara vräker ner och allt är mörkt, skitigt och tungt.. Känns som att hälften av allt man borde göra inte hinns med :/

F*n då.. :/

Publicerat: 2012-11-26 Kl: 21:50:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vill inte svära men vad gör man när tekniken ideligen sviker? Igår strulade internet igen men jag publicerade mitt låånga inlägg - trodde jag iaf. Imorse var det inte där och på lunchen då jag gick in och kollade fanns det inte ens i utkastet. Crap!
 
Grrr..
(Google)
 
Jag ska försöka summera det inlägget lite iaf..  Men hur kul är det att skriva om? Plus att det blir ju inte lika. :S
 
Jag, syster och våra pojkävnner/sambos har iaf haft en grym helg i huvudstaden men god mat, amazing konsert med SHM, lite smarriga drinkar och slapp/mys. Konserten var riktigt mäktig och det är grymt att få ha varit med och upplevt - trots att jag var sjukt trött efter för lite sömn.
Mamma genomförde, nästan helt på egen hand, en tre-dagars hoppkurs för mycket nöjda elever. Tror alla var ifrån Stockholm. Intressant med dessa "stockholmare" då det känns som att de är mer medvetna och tar hjälp på ett helt annat sätt i  sin ridning. Mycket beror väl på att det är sjukt dyrt att ha egen häst i stan. En "kursare" för några veckor sedan ansåg att om man inte hade 10 000:- över varje månad så hade man inte råd att ha häst (i Stockholm allstå)
Och det är ju helt klart skillnad på priser. Men kostar stallplatsen typ 6 000:- så ska man sedan ha hjälp med träning och utbildning också.
Det har blivit så vanligt att man nuförtiden köper egen häst/ponny så fort man kommit en bit i ridningen och så glömmer man bort själva utbildningen och det resulterar oftast i att man försämras och får problem på ett eller annat vis.
Man har genom åren sett många hästar som kunnat bli riktigt bra men inte haft de bästa förutsättningarna, sedan är det ju också så att aveln idag är väldigt prestations och tävlingsinriktad vilket leder till svåra och "för bra" hästar då det inte finns tillräckligt många ryttare som är skickliga nog att ta fram dessa lovande hästar.
 
Jag har själv många gånger funderat över huruvida jag skulle klara av Rocco och framförallt ha den tid och ekonomi som en sådan häst kräver. T.ex var jag NERVÖS på framridningen vid programridningen förra helgen - skulle sällan ske på någon av de andra hästarna men Rocco är något alldeles extra och att misslyckas med honom är så mycket värre än med någon av de andra.
 
Ja nu skrev jag ju en hel del ändå! :P
 
Tävlingsmöte för alla klubbens tävlingsryttare hade vi igr också - tyvärr lite dålig uppslutning men några var på tävling osv. Vi hoppas på att få ihop lag i allsvenskorna nästa år iaf!
 
Idag har jag ridit dressyr på Rocco & Rangun, han tyvärr inte med min finaste lilla skimmel Elton som jag längtat så efter att få rida. Ska försöka ta honom imorgon :) Nu ska det tydligen pissa ned i flera dagar också - som om det inte redan är lerigt överallt :S Vill ha minusgrader NU!
 
Kram Madde

Preparing evening..

Publicerat: 2012-11-22 Kl: 23:21:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu står de två sista sockerkakorna på sina sista minuter i ugnen och jag ska strax hämta mor och far som är på middag hos goda vänner en bit bort utmed vägen.
Fullspäckad dag.
Hoppade först Hera på fm - BANA! Tre små 50cm hinder som hon hoppade så fint över. Sedan fick även dressyrhästen Rocco skutta, den stackarn har inte fårr hoppa sedan i våras - vintras kanske till och med.. Han var jätteduktig iaf :) Nyttigt för honom att få göra lite annat och det ger så mycket tillbaks i dressyren också.
 
Stallfix, lunch och sen.. Ja sen glömde jag bort stackars Åsa som skulle rida för mig kl.14 :/ tio över två ser jag ett litet påminelse sms som hon skickat 20min tidigare... Ajja bajja! Men det var nog ändå dagens bästa "miss" för hon fick nu rida själv för första gången och sken som en sol när jag kom springande med andan i halsen. Det gäller att ha lite tro på sig själv också :)
Jag fick order att hämta hjälm och rida henne lite efter att Åsa ridit klart, har ju inte ridit henne på mkt länge nu men hon var väldigt fin och helt med på noterna.
 
Jag/ Rangun & mamma/Don Negro. Min och Ranguns sista start i LA för några år sedan. Jag slog såklart mamma :)
Jag han sedan med Rangun som fick jogga lite i ridhuset innan min lektion 17-18 och direkt efter red Ebba en privatlektion på Gordon. Hon fick idag en "hård nöt att knäcka" då hon skulle fatta förvänd galopp på volten.. Hehe, jag älskar att ge mina elever lite utmaningar. Mkt nöjd tjej som tills slut fick till fattningarna!
 
Hade sedan typ 6 kassar mat mamma handlat till helgens kurs att stuva in i kafeterian och ta med det jag behövde för att förbereda vissa saker uppe i huset. Har gjort två köttfärs-pajer, en äppelpaj med pepparkakstouch och två sockerkakor där jag idag har skrivat till mitt recept ytterligare. Hoppas de nu blir ännu godare! (om det nu är möjligt ;P )
 
Imorgon em åker jag och Fia tillsammans med våra ´sambos till Stockholm för att gå på konsert, SHM i Friends Arena. Ska bli kul och vi har lyxat till det med hela TVÅ hotelnätter så vi är tillbaks lagom till Tävlingsmötet jag ska hålla i för alla tävlingsryttare i klubben på söndag kl.15'00 :)
 
kram madde
 

Grym Rocco!

Publicerat: 2012-11-21 Kl: 19:23:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så bra pass på Rocco idag! Efter en smått strulig förmiddag kom jag till slut ut i ridhuset med honom och det kändes sjukt bra (nästan hela tiden) Mamma hade till och med en stund över och kunde titta på min fina springare :D
Hon försökte fota men som ni förstår blev det nog inte så bra, har inte ens tittat på hennes mobil..
 
 

Han ser ju inte riktigt ut såhär längre.. Även om man hade kunnat önska att det skulle hänt mer och vi skulle kommit längre på ett år så har vi iaf inte gått bakåt. Och han blir hela tiden starkare och bärigare i arbetet.
Om det är fint väder nån dag så kanske man kan rida på utebanan och få lite bra bilder och jämnföra med :)
 
Mitt vackra vilddjur..
 
Har även ridit ett dressyrpass på Rangun och skolhästen Jolita samt ett pass ut på Hera med mamma och Fia.. Grannen har skaffat får i en hage precis bredvid vägen/stigen så där fick vi efter viss övertalning till slut förbi våra misstänksamma hästar.
 
FÖRESTEN!!! NI HAR VÄL INTE MISSAT ATT RIDSPORTEN ÅTERIGEN HAR EN NOMINERAD RYTTARE TILL JERRINGPRISET?!
SILVER-SARA SÅKLART!! In och rösta med er! :D
 
Kram Madde

Bell's Hera

Publicerat: 2012-11-21 Kl: 19:11:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Här kommer lite foton på en av de fina 3-åringarna..
 
Som vanligt ganska dålig kvalité på dessa ridhus bilder :/
 
 
 
 
 
Är hon inte fin att titta på? Hon har utvecklats mycket sista veckorna också, framförallt har galoppen blivit mycket bättre då hon fått lite mer styrka och balans i sin stora kropp :)
 
 
Filmen jag gjorde tidigare i veckan..
 
Kram Madde

Another day in a complicated world..

Publicerat: 2012-11-20 Kl: 20:39:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då var även tisdagen avklarad. Vi hade kanonbra hjälp av Julia som "sov över" med sin häst då hon inte hade skjuts till förmiddagens hoppträning. Allt går så mycket fortare i stallet om man är flera :)
 
Jag red Demeter i första gruppen, vi fick till ett bra flyt och dagens övning passade mig och båda hästarna mycket bra. Vid näst sista rundan ringde min mobil och jag trodde det var ett "kort" samtal ifrån en spekulant jag pratade med igår men det visade sig vara en lite orolig förälder till ett av barnen i gårdagens grupp som hade en avfallning. Så jag missade att rida på den höjden och fick gå direkt in och hoppa högt! (typ 1m så egentligen inte så högt men i MINA ögon så är det högt :P) haha.. Det gick iaf sjukt bra ändå - fin häst!
 
Elton näste ut och för en gång skull fick jag en häst "serverad", jag brukar fixa Fias hästar för att hon ska komma ut snabbare men eftersom hon hoppade lilla Pommes idag så red hon ju inte hela passet så det blev ombytta roller. Elton gick också riktigt bra trotts att ryttaren fegade ur på sista linjen jag skulle ta :/ "- Kan vi sänka lite?" hehe.. Vi låg lite stort och jag är så rädd att han inte ska räcka över, fick det lite sänkt och sedan hoppade vi även sista hindret.
Hoppa kan jag ju egentligen MEN det är det där med storleken på hinderna.. När de blir uppemot 1m så blir jag lite kinkig, speciellt på Elton som inte har ett jätteregister att ta av om vi inte kommer helt hundra.
 
Jag och Demeter
 
Bästa Helios!
 
Dagens stora minus är att jag inte ridit varken Rocco eller Rangun då det inte hans med innan det blev full aktivitet i ridhuset och ska jag rida dem så vill jag kunna RIDA i lugn och ro. Klippte två hästar istället, Grappan som sett ut som en hårboll länge nu men eftersom hon ska sälja så ville jag inte klippa henne. Hon blir dock så himmla svettig så nu blev det en filtklippning. Eftersom man blir rätt hårig och skitig av att klippa passade jag på att ta Demeter som också fick samma typ av klippning fast jag tog lite mer vid bakbenen.
Hon blir verkligen sjukt svettig när man rider så det behövdes verkligen. Skönt att få några hästar klippta iaf :)
 
Kram Madde
 
 
 
 
 

Motigt milt sagt..

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 21:19:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Börjar känna mig väl tråkig och klagande här i bloggen men det känns som att det inte funnits allt för mycket positivt att skriva om sista tiden eller typ hela 2012 har varit motigt.
Denna vecka började inte direkt bättre, leran håller oss i ett evigt söligt/kladdigt järngrepp. Minusgrader SNÄLLA?!
 
Men jag kan börja med dagens höjdpunkt! Bell's Melete gjorde sin andra tur under ryttare (mig) och det gick ju väldigt bra - snacka om obeskymmrad häst. Ska bli kul när man sen kan rida på riktigt för hon är en väldigt fin häst med stor potensial!
 
Bell's Melete med en ek-kvist som föl.
Tror Erika tagit bilden?
 
Vi red sedan ut på Hera, Thaleia & Demeter där den sistnämnda är inne i nån form av trottsålder då hon ibland inte vill gå först i ledet. Tokiga ston säger jag bara.
Tycker att listan med sjuka/skadade hästar detta år bara blir längre
 
 
längre, det är dessutom allvarliga skador som tar tid. Flera av inackorderingarna har varit/är skadade och det känns som att vi skulle behöva fler sjukhagar. Kolibri räknar vi med att få hämta imorgon iaf men oj vilken tide det kommer att ta innan hon ser ut som en häst igen.. Mager och eländig :/
 
Rocco gick ganska bra på em men inser att det är dumt att rida samtidigt som Arrobell är i ridhuset för de två hatar verkligen varandra och han går och småspänner mot honom. Så fort han gick ur ridhuset blir han som en annan häst och fokuserad på ryttaren istället för A.
Min måndagslektion blev minst sagt vild då två av hästarna fick "spunk" och drog med sig resten av gänget genom hela ridhuset. Det är en av baksidorna med dessa flykt- och flockdjur. Men lite av charmen också förstås. Även om man får hjärtat i halsgropen och smått livrädd så händer detta trots allt någon gång ibland och det är en nyttig lärdom för alla. Ridande idag är lite bortskämda med att hästarna nuförtiden är lite för snälla egentligen. Det blir lätt "fel" om man ridit på lugna snälla skolhästar under flera år och sedan skaffar egen eller rider på något annat vis än just ridskola då de hästarna ofta är annorlunda då de inte är vana vid massa olika ryttare osv varje dag.
 
Beautiful horses!!
 
Imorgon är det dags för Erik-hoppning igen!
 
Kram Madde
 
 

Då har jag äntligen fått börja utbildningen!

Publicerat: 2012-11-18 Kl: 19:37:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Söndagen har spenderats på Strömsholm och dressyrdomarutbildning! Det började kl.9 i Ridsportens Hus och efter lunch var vi sedan i ett ridhus och tittade på fem ekipage från LB till MsvC nivå fram till strax efter fyra. Bra kurs och vi var många där, den var både för LA domare och sk LA aspiranter.
Innan jag åkte hem var jag och hälsade på en pigg men mycket tunn Kolibri, stackars lilla häst. Det kommer att ta lång tid att få hull på henne igen :/
(Google)
Såhär tjusigt satt domarna vid OS i London i somras :)
 
Hemmavid avgjordes KM i dressyr och igår hade vi programridning för Kicki Klingspor, jag red Rocco och Elton vilka båda gick helt ok. Elton är jag kanske ngt besviken med men han gjorde ryggningen riktigt bra däremot tyckte hon inte att jag visade halten tillräckligt så jag fick 5 - mkt onödigt. Elton fick iaf TVÅ 8:or och Rocco fick fyra.
Kicki gillade Roccan skarpt :)
 
Ska räkna ut procenten imorgon för protokollen blev kvar på Ekelund.
 
Kram Madde
 
 
 

Vikten av en bra hjäm

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 22:37:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Läste på lunchen att en 14 årig flicka avled efter svåra skallskador på sjukhus i tisdagskväll. Hon hade tydligen trillat av och landat så illa att hjälmen gick sönder och inte ens kunde rädda hennes huvud.
Läskigt men det är klart att de kan gå sönder oavsett hur bra de är, faller man tillräckligt illa spelar det nog ingen roll. Sedan får man ju hoppas att de dyra hjälmarna är av bättre kavlite än de billiga varianterna som man kan hitta för en femhundring?
 
Då jag gjorde min "wishlist" hittade jag en riktigt snygg som jag gärna skulle ha på huvudet och med tanke på priset borde den väl skydda huvudet typ 7 gånger så bra som en 1 000 kronors hjälm?
 
Mmm ganska snygg måste jag säga (jag som tyckt att dess hjämar var sjukt fula då de kom) men de har ju utvecklats en del de senaste året..
För denna får man punga ut med nästan 7 000:- !
 
M

Årets wishlist!

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 22:30:00 | I kategori: Maddes önskningar! | 0 kommentarer

Jag har ju haft som tradition de åren jag haft bloggen att göra en önskelista till min födelsedag då jag när bloggen startades befann mig utaomlands till några veckor innan det skulle firas :) Tyskland - för er som inte följt med ifrån början. Åh det känns som en hel evighet sedan dess :(
 
Här kommer årets "Vill ha!"
 
En sak (kanske sjukt tråkig men mkt användbar och man förbrukar ett antal på en vinter) är tjocka härliga vintersockar :) Perfekta att ha i stallet och en favorit är de grå som jag tror mamma köpte på Tellus för ett antal år sedan men har bara nått par kvar och de har stoora hål i hälen.Mmm så mysiga! (Google)
 
 
Presentkort på Gamla Stans Spa Salong här i Eskilstuna
 
Tror mitt ansikte skulle uppskatta en ordentlig behandling i höstmörkret :)
 
 
På MIO har jag hittat "Drömmattan" som kommer passa perfekt i vardagsrummet när vi renoverat så PRESENTKORT på MIO :)
 
Detta är ju inget som jag egentligen "måste" eller behöver kanske men en ny hjälm skulle jag vilja ha till vardags - en uvex ventilationshjälm.
Snyggt i blått..eller denna läckerbit.
 
 
 
 
Parfymen "Flowerbomb" från Victor & Rolf
 
Ridhandskar går det åt på löpande band.. man kan aldrig ah för många par och nu när vintern kommer kan ett par fodrade vara sköna att hålla värmen i.
 
Presentkort på "Dressyrbutiken" - Just nu har de dessutom 20% på summan om man köper presentkort. Dvs köper man ett för 500kr får man 20% extra :)
 
Alla bilder är ifrån Google..
 
 
Kram Madde


 
 
 
 
 

Mental träning Johan Plate!

Publicerat: 2012-11-15 Kl: 21:50:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Just hemkommen efter en trevlig 3h kurs på St:Eskils gymnasium för den mkt välkände Johan Plate som genom SISU ordnade detta event för just Ridsporten och alla som ridit lag i årets allsvenskor fick möjligheten att delta utan kostnad. Grymt bra initiativ och många var det som deltog :) Tack snälla mamma som tog han dom min ridgrupp så jag kunde åka på detta!
 
Mkt nyttigt och man skulle behöva mycket mer av detta..
 
Idag har Fia varit iväg med Mille på Equirehab hos Chris nästan hela dagen så vi fick klara oss utan henne.. På fm lurade jag upp mamma på Rangun - han inte riktigt vad hon förväntat sig och hon fick jobba hårt, ja han med - jäkla latmask till häst! Sedan fick jag ta över och beslutade mig efter en stund att rida igenom MsvA eftersom jag tänkt rida det på programridningen på lördag - gick väl sådär och det blev ett tufft pass med en svettig häst som resultat. Då vi inte har varmvatten i vår spolspilta blev det bökigt att svampa av mitt blöta djur.. Han blev fin iaf :D
Men inser att en klippning inte ligger alltför långt bort :S Jag har aldrig behövt klippa honom på alla de år vi haft honom och jag tror faktiskt inte att han blivit klippt innan heller så det kan ju bli spänande. men nu är pälsen to mutch!
 
Likadant är det med Rocco, ska försöka hinna med honom imorgon för där är det akut - blev genomblöt efter knappt 30min ridning idag.. Grrr!
 
Här är han för typ 3v sedan i kort och fin päls!
 
Elton fick komma ut på en kort galopp på grusvägarna också.. de senaste gångerna jag ridit ut nu har jag ridit och vänt på grusvägen för att slippa rida ut i den extrema leran som är :( trist men vad gör man?
 
Kram Madde
 
 

Affärsskolan slut...

Publicerat: 2012-11-14 Kl: 23:02:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Åter till vardagen efter två intensiva dagar på Bosön. Fantastisk utbildning jag fått möjlighet att gå under hösten. Ledarskaps biten var absolut bäst.
Härliga människor på kursen och vi har redan planerat in att åka på en kryssning i vinter!
En fantastisk möjlighet att skaffa sig ett nätverk i branschen. Alla har vi något att dela med oss av i våra verksamheter.
 
Idag var det full fart igen efter 3 dagar utan ridning. Idag blev det 3 hästar tömkörda Thaleia, Hera o Rangun och 2 ridna Arro Bell o Demeter.
Stackars Arro bell har inte fått så mkt uppmärksamhet sista tiden och ändå känns han som en dröm att rida....pigg och glad.
Demeter var också mkt fin. Hon fick ju gå ett pass på ICA-kursen i helgen och skötte sig strålande tjejen som red tyckte mkt om henne!
Nu är det bara en hoppweekend kvar innan jul.
Sovdags.....
Ann

Twilight...

Publicerat: 2012-11-14 Kl: 21:44:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Åhh vad fint det var.. Blev nästan lite tårögd och nu känns det så konstigt.. Inget mer Twilight? :S Hmm bra var den iaf..
 
(Google)
 
Nästa semester ska jag se till att köpa alla böcker och läsa! På engelska förstås.. Filmerna är lovely så böckerna är nog "to die for!"
Hunger Games böckerna (ej färdig med den tredje och sista - blir inte så mycket läsning på hemmaplan) är galet bra och blev lite besviken på första filmen. Blir nog så om man läst böckera först.
 
Nog om "fritids-snack"! Idag har jag "ridit" Melete för första gången!! Superduktig tjej, fast hon var inte helt nöjd med att klaffsa runt i skogen där det bitvis var lerigt och ojämnt.. Dock helt obekymrad över att jag satt ovanpå, Fia fick agera ledare och mamma ledde sällskapsdamen Hera som skötte sin uppgift prickfritt :)
KUL!!
Tänk att denna lilla donna har blivit så stor att det är dags för ryttare!! Här med lindade ben av tidningspapper då hennes bakben var veka de första veckorna efter födseln.
Bell's Melete är född 2010 e: Arrobell u: Gaia ue: Troll 660

Hon lär bli strax över 165cm då hon är färdigväxt..
 
Mamma har tömkört 3-åringarna och Rangun som idag var besvärlig :P
 
Elton var jättefin på em, han har fått två dagars välbehövlig vila efter helgens weekend. På lördag ska han få gå programridning för Kicki.
 
Kram Madde

Ännu en dag avklarad..

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 20:31:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja iprincip varje dag den senaste tiden har varit som ett maratonlopp eller något annat sjukt jobbigt :/ Även tisdagen var i denna anda. Mamma fortfarande på kurs, besök av veterinär Tove Björksten för att kolla på våra tävlingshästars tänder men det fick vi flytta fram ett par veckor då de hon redan låg typ 2h efter körschemat och vi hade andra hästar att titta på.
Det visade sig vara mkt illa med Kolibris ben så Fia & pappa lastade och åkte i ilfart till Strömsholm där pållen nu står kvar :( 
Stackars lilla Fia (hästen också såklart då) men idag skulle hon få uppleva sin födelsedagspresent tillsammans med Linda som hon fick den av - Twilight maraton med premiär för nya filmen i Stockholm. Hon hade sett fram emot detta sjukt mycket och jag var galet avundsjuk! Jag skulle ha hennes barngrupp vilket jag nu fick ha ändå eftersom hon åkte till veterinären och så skulle visst fritisprojektet starta idag (av alla dagar :/ )
Men det löste sig så bra att Carina kunde ta dem så jag han men allt jag skulle hinna iaf. TACK Carina :D
 
Jag beklagade mig över "This killing life" på fb och fick raskt svar av Mads "Bättre i Bålsta. Kom nu.." haha jo där slipper man ju vara mitt i eländet då våra egna hästar blir skadade iaf..
 
Snyggaste hopp-ekipaget!
 
Dagens höjdpunkt (måste väl hitta nått ljus i allt mörker) blev efteriddagens pass på Rocco, rida kanske jag kan åtminstone.. :)
Supefin och han var så himmla framme och på G! Verkade sjukt lycklig över att få jobba på riktigt igen för dagens pass var det första ordentliga sedan träningen på SRK. Han blev ganska svettig också, blev först lite orolig att jag ridit för länge men insåg sedan att det nog har mycket att göra med den fluffiga pälsen som växt ut igen. Grrr - avskyr att raka hästar och han är redan klippt en gång. Borde vara drygt 1månad sedan bara..
 
Imorgon ska jag iaf få lite kul utanför stallet då jag ska klippa mig halv fem ( behövs verkligen!) På kvällen ska jag faktiskt på bio, känns konstigt att jag nu får se sista filmen FÖRE syster men men.. Jag ska iaf gå SJÄLV då Anders inte är något vampyr-fan och jag inte kände för att fråga någon annan.
 
FÖRESTEN!!!! NYA HEMSIDAN FUNGERAR NU!!! Ej helt klar dock.. Men ut och kika med er!! Kom gärna med förslag om det är något ni saknar :D
 
Kram Madde

Måndag

Publicerat: 2012-11-12 Kl: 20:50:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hu nu blev det riktigt råkallt.. Endast 2 grader ute, kan säga att jag var smått nedkyld efter två lektioner i ridhuset. Mina barn fick träna kadrilj inför Julavslutningen 1 december kl.15! Missa inte den!!
 
Mammas ungdomsgrupp, hon är på kurs, fick träna på övergångar, sits och skänkelvikningar på volt - öka minska volten.
 
Idag har jag fått iväg info till Sjöhagen för att skapa en klubbshop där klubben medlemmar kan köpa klubbkläder med Marifreds RK's namn på :) Kmr bli snyggt och framförallt smidigt för oss som sköter det. Hoppas de hinner göra den klar så folk kan beställa och hinna få innan jul - perfekt julklapp ju!
 
 Klubbens logga, som vi docl valt att inte använda utan bara ha text (Vi tycker inte att vår logga är så snygg) :/ Undrar vem det var som bestämde de där "cirkus-hästarna" en gång i tiden? Hmm undrar om inte MRK firar 20år 2014?? Tror klubben bildades -94.. Detta borde vi fira med pompa och ståt!
Bara drygt 1år kvar..
 
Jag och Fia startade med en tur ut på två stundtals rädda/spända 3åringar på fm.. Duktiga flickor :) Sedan stallfix - är en del som ska hinnas med då det står 45 hästar på stall för närvarande.. Inte verkar antalet krympa heller..
Sjukt dött på hästmarknaden - det är verkligen köparens marknad, inte säljarens :( Vi ska sälja INTE köpa.
Har ju två ponnyer ute men det är i det närmsta heltyst..
 
Rangun fick komma ut och galoppera en härlig sväng innan det blev beckmörkt och Rocco joggades några varv i ridhuset, det känns som att han är på g att får börja jobba igen nu. :D Kul!
Vet inte om jag skrivit om det? men han gick ju och skadade sig :/ Först fick han vila nästan en vecka efter SRK träningen för Mads eftersom jag ville få bukt med såret i mungipan men dagen då jag skulle få fart på honom igen hade han troligtvis gått om kull i hagen för han hade skrapat upp ena baknät och var extremt öm och svullen så det blev smärtstillande i nästan en vecka..
Men nu har jag "ridit" sedan i fredags och han har inte varit halt en enda gång efter olyckan så förhoppningsvis var det bara ytligt.
 
Nu har jag tappat upp en varmkt bad jag ska lyxa till det i! Kände då klockan var strax efter sju och jag in te var klar i stallet att det vore skönast att sova kvar på Ekelund plus att här finns ett BADKAR!! Perfekt efter en kall kväll i ridhuset.
 
Kram på er
Madde

Så söt!

Publicerat: 2012-11-11 Kl: 20:31:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Åh hur vackert teknad är inte denna sötnos?
Fick syn på den på Google..
 
Kram M

Bageri Ekelund

Publicerat: 2012-11-10 Kl: 19:36:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår aggerade jag konditor/bagare då jag gjorde två sockerkakor (sjukt goda - mitt recept är grymt!) två äppelpajer med "pepparkakstäcke" och två kladdkakor.. Kladdkakorna vet jag inte om de blev goda då de troligtvis äts kanske just nu då kursen ska ha dem till efterätt. (smeten var riktigt god iaf) hehe..
 
Gårdagens efterätt smakade gudomligt jag fick verkligen till äppelpajen denna gång, har visserligen bara gjort den en gång tidigare. Med vaniljsås till såklart :)
Middagen bestod av tjälknöl och potatisgratäng, ikväll skulle pappa laga något med kyckling.
 
Imorgon ska jag få tårta också då Konditori Ottoson bakat eftersom Ebba for i backen förra veckan :P Mums!!
Vi har som tradition på Ekelund att man får bjuda på tårta om man trillar av..
 
(Google)
Typ såhär glad kom Elton springande på vägen då Ebba rullade ner i ett lerigt dike.. Glad men förvånad pålle!
Hehe..
 
Kram M
 
 

RGB kurs!

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 20:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
En liten snabb rapport från dagens övning. Jag lämnade gården för att delta på seminarium/kurs för RGB Sveriges bästa hoppryttare och han låg ju 1:a i världen i 10 månader.
Man förstår att han är bra när man hör hans syn på ridning och hoppning. Allt handlar ju om grundridning - det finns inget qvickfix....
Allt ska vara enkelt och att man hela tiden arbetar efter samma system. Svara för skänkel o hand bjuda in i handen på båda tyglarna spåra ja det som även gäller i dressyren. Vi var många dressyrtränare på plats också. Flera av oss reagerade dock på en del av ryttarna som deltog när det gällde grundridningen men med hjälp av Roffe så fick man verkligen se resultat.
Han var noga med att allt fungerade innan de började hoppa.
Någon tjej fick även byta till vanligt tränsbett och hästen blev då mkt bättre i munnen.
Första gruppen var största fokus på ryttarna själv sits, position o inverkan.
 
Jens F red med i sista gruppen på en skolhäst från Strömsholm och han red som vanligt mkt bra.
Efter lunch så var det diskussioner med Roffe o han svarade på frågor. Det var nästan det bästa. Han berättade omm hur de lägger upp arbetet med hästarna på gården. Tävlingsplanering-träningsupplägg mm mm.
En lärorik dag med andra ord! Sedan alltid kul att träffa alla människor man har ju inte direkt tid att umgås vanligtvis det är ju alltid hästar hästar.....
 
Avslutat kvällen med markarbetes övningar med mina elever. Kul de red så bra :)
 
Godkväll
Ann

Bygg bygg!

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 19:02:37 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Bilder på nya delen i utestallet kmr här!
 
Fyra av skåpen..
De andra fyra.. Tror ni sett denna bild förut också?
 
Här blir de tre uppstallningsspiltorna snart färdiga :)
 
Dörren går ut till stallgången.
 
M

Bilfix - check!

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 18:57:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då har nu bilen fått det fär som skulle fixas fixat (fråga mig inte vad det var - ngt som behövde bytas tydligen) plus att vinterdäcken nu sitter på plats! Dubbdäck såklart :)
Har iaf hunnit med en del idag innan jag for kl.14.. Åt lunch på stående fot i stallet också - smart drag visade det sig, annars hade jag aldrig hunnit.
Skulle rida Hera på morgonen men hon hade skrapat sig lite på ena bakkotan så hon var lite varm och ytterst lite svullen men onödigt att rida. Detta hade hon lyckats med i boxen för det var inte där vid intag/spolning av ben igår :/ Så jag körde igång med Melete istället, hon blev idag longerad för första gången. Skritt och trav utan problem, galoppen brukar vara svår för dem så den väntar jag med, men det är väldigt olika från individ till individ också. Avslutade med att klättra/hänga på henne några gånger och även då var hon jätteduktig - trotts att det blåste storm utanför och det då låter överallt.
 
När jag skulle lämna Hera i hagen möttes jag av en rolig syn..
Carezza stod som en bergsget uppe på en av de största stenarna och höll utkik! Haha tokiga djur..
 
Sedan stallfix. Mamma var ju på RGB kurs hela dagen på Stömsholm så pappa fick utestallet, jag vårt lilla och Fia stora stallet. Jag han sedan med att rida en riktigt bra pass på Rangun i ridhuset innan jag tog in några av hästarna före avfärd.
 
Kram Madde

Hopp hopp!

Publicerat: 2012-11-06 Kl: 21:29:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Erik Berggren varit ute hos oss på Ekelund igen :) Jag hoppade Elton i första gruppen, idag var det en ganska svår övning där vi skulle jobba mycket med att korta galoppen på tre olika linjer. Elton och jag fick jobba hårt men sista rundan blev sjukt bra och Erik berömde återigen min lilla häst och hans utveckling! :)
 
Nästa häst ut var Demeter som jag idag fick jobba mig svettig på då hon var lite seg och inte helt med på noterna :/ kan ju vara det trista vädret som tynger henne kanske? Eller så är hon i en växtperiod eller så saknas något annat i t.ex foderstaten. man önskar de kunde tala :)
Vi tog oss igenom passet men fick som sagt kämpa lite extra för att få till det.. Fia hoppade Poseidon i första passet och sedan var Mille inte helt ok så hon fick visa upp lille Pommes för Erik - liten häst men stor galopp och stora språng!
 
Efter en sen lunch fixade vi färdigt stallarna och sedan intag av alla lortiga hästar.. Mamma tömkörde Rangun en stund och sedan red jag - sjukt fin häst!!! :D Fick även den stora äran att rida gammelman - ARROBELL! Finaste guldhästen. Tänk vilken lycka att ha en så fin läromästare - vad vore man utan honom och allt han givit under sina år hos oss?
Vi köpte onom då han var fjorton och  nu är han 21 (snart 22 då det bara är 2mån kvar till nytt år) och han är finare och fräschare än någonsin.
 
21år och såhär fin!!
Han tyckte det var helkul att jobba idag då Fia lektion hade kört igång på ena halvan men massa små ponnisar :) Massa hästar att visa upp sig för och spana på!
 
Imorgon har jag "kortdag" då jag ska lämna min bil på service kl.15 i Eskilstuna.. Men lär nog kunna fylla de extra timmarna hemma - Anders föreslog städning :/ hmm
 
Kram Madde

Ett får??

Publicerat: 2012-11-05 Kl: 22:39:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hittade denna märkliga varelse på google för en tid sedan men har glömt visa den.. Vad sjutton är det för konstig korsning?? För jag är ganska säker på att det är en del häst i men vad mer? Får?
 
M

Fjordning

Publicerat: 2012-11-05 Kl: 22:02:54 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

(Google)
Hur coolt var inte detta??
 
Nu blev ja nästan sugen på att ha en liten snyggt friserad fjordning i stallet! haha
 
Kram Madde

Hate this shit!

Publicerat: 2012-11-05 Kl: 20:16:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad glad man blir när man upptäcker att filmen jag jobbade med i 1-2h igår kväll inte finns kvar på datorn :/ Lyckades ju inte lägga upp den på Youtube heller eftersom de ville att jag skulle byta användarnamn osv men den hängde sig på samma plats hela tiden så jag la ner det strax efter 23 och tänkte att jag fixar det imorgon eftersom jag ändå inte skulle göra annonsen fören idag.. Blir så himmla lessen och det är så trist med teknikskit!!
 
Well vi börjar väl om på nytt då.. Har ju absolut inget bättre för mig :/
 
M
 
 

"Mätt som en plätt!"

Publicerat: 2012-11-04 Kl: 20:50:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi är just hemkommna ifrån Anders farmor som bor i Stockholm. Som vanligt bjöds det på hennes suveränt goda biffar :D ca 80st hade hon gjort och det var inte alltför många kvar då vi var färdiga.. Då var vi 8 personer varav två småbarn och anders farmor åt ju inte så mycket. Jag tappade räkningen lite men typ 13 biffar slank ner.. hehe

Anders bror brukar "vinna" men idag fick lilla jag i mig flest!
 
Innan vi for till stan svängde vi förbi Ekelund där jag mockade, Rangun fick gå på skritten, Rocco fick en promenad för hand och medicin. Han har ju gått och skadat sig den eländiga hästen :/ Troligtvis gick han omkull i hagen i torsdags så han har skrapat ena bakknät där han har/hade mycket ont och var svullen men var bättre idag. Han har inte varit halt någon gång så jag tror och hoppas att det bara är ytligt.
Rangun fick också en välbehövlig vila idag då han gått mkt bra hela veckan - igår var han sjukt fin och det känns så bra att ha heela vintern att bygga upp min fina häst på. Lovar att se till att filma ngt i veckan som kommer!!
 
Såhär sjukt fint blir det i nya delen av utestallet!! Bara målning, el och vatten kvar innan det är helt klart!!! 8 stora rymliga skåp och ljust och härligt med alla fönster :)
 
Kram Madde
 

Nya hemsidan!

Publicerat: 2012-11-02 Kl: 13:39:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gaahhhhh vad jag hatar teknik och datorer ska göra en "domänompekning" så att den kopplas till våra egna adresser som är ekelunds-stuteri.se & ekelunds-ridskola.se
 
MEN
 
Så länge får ni mer än gärna kika in på den nya på denna adress!
 
http://www.yourvismawebsite.com/ann-joakim-holmkvist-hb
 
Här står bland annat att "Drop-in" startar på torsdag nästa vecka!!
 
Mycket kvar att bygga på dock så ha lite överseende :)
 
Kram Madde

Energi?

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 21:57:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Ja vad får man energi av tex rida, jobba, träna, människor -men vad tar energi ja samma saker. Så det gäller att skapa balans i allt man gör så att vågen ej väger över åt något håll.
Idag har jag haft ett kärt lunchbesök en vän från förr kan man säga kom -och även svärmor kom så efter lunchen tittade vi på en massa tidningsurklipp från "förr i tiden" alltså stenåldern enligt Madde o Sofia. Den tiden då det ej fanns mobiltelefon, dator + alla andra nymodigheter som jag ej vet vad det är typ MP3.....
När man red till macken i Mariefred och köpte tidning eller till Gorsingeholm i Strängnäs för att väga hästen.
 
När man varje höst red Hubertusjakt avslutade med ärtsoppa och tillbehör.
Många härliga bilder var det allt och en hel del på Jocke då han var framgångsrik på sin ponny Tisslinge Apache. Tror aldrig han förlorat ett upplopp i en Hubertusjakt. Vann ju ofta hopptävlingar också.
 
Ja sådant får man energi av  men även av att ha lektion idag har jag vikarierat för Lena hade behövt varit ledig då jag ska upp okristligt tidigt. (Lovat att köra på hopptävling imorgon bitti)
Men vad gör man inte för sina barn......Jocke brukar säga pay back time. Varför måste man börja så tidigt? Kl 8.00 i Västerås måste ju åka hemifrån 6!
Man får hoppas att det ej tar hela dagen i alla fall.
 
Idag har det tyvärr ej blivit tillräckligt med ridning. Har bara hunnit med två hästar idag. D å vi dessutom haft veterinär här på fm och jag har varit hos tandläkaren i Strängnäs.
Fick bli en bild på fina Demeter och Madde från förra året
Godnatt
Ann
 

Ronjah

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 21:08:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag ridit finponnyn RONJAH! Vi har beslutat att sälja henne då vi har för många ridskolehästar och hon är inte pålitlig med de minsta eleverna i alla lägen och vi måste ha hästar som kan gå med i alla typer av grupper som det ser ut i dagsläget. Jag ska göra en annons till vår hemsida och hästnet men här bjuder jag er på några av bilderna :)
 
 
 
 
Fia tog massor med bilder men som vanligt när man fotar i rörelse och framförallt i ridhus så blir ju större delen av bilerna ganska dåliga. Har raderat ganska många och insåg nu när jag skulle lägga upp några här att alla är tagna i vänster varv - iaf de som blev kvar efter utsållningen :P haha så det kan bli..
 
Kram Madde
RSS 2.0