Fina lektionshästar

Publicerat: 2011-08-28 Kl: 22:26:40 | I kategori: Allmänt

Hejsan,

Ja då är det dags för mig med ett litet inlägg. Madde sköter ju detta utmärkt. Jag vill däremot passa på och berätta om fredagens kurs vi var på.
Det var ju en instruktörsfortbildningskurs som annordnas på Köpings ridskola. Meningen var att man skulle få chans att rida deras lektionshästar inför distriktsfinalen i Riksmästerskapet för lektionsryttare. Den skall alltså avgöras där medan finalen för ponny sker i Nyby Torshälla.
Man kunde också ta med egna lektionshästar vilket jag och Madde gjorde. Planen var Tuareg och Bosson men då det bara skulle vara dressyr så valde jag Uranos.
Kursen hölls av Mats Eriksson som tidigare arbetat som lärare på Strömsholm och även varit stallchef där. Nu arbetar han på förbundet med frågor som rör internationell dressyr samt landslag. Han är även St Georges domare och har själv tävlat tom Grand Prix.

Vi som hade egna hästar fick rida första passet. Efter vår framridning så fick alla som tittade ge åsikter om kvalite´n på hästarna samt om oss som red.
V i fick kommentaren OS nivå.... Det var många instruktör som erbjöds sig att köpa Uranos. Efter den hjälp vi sedan fick med ridningen så var de sedan än mer imponerade över vår fina Tuareg. Speciellt galoppen.

Får medge att det kändes mycket skönt både jag o Madde kände oss väldigt stolta över våra kära hästar. Jag fick frågan om Uranos verkligen gick på ridskolan hela tiden.
Den som väl mest har ridit Uranos sista halvåret är väl Jocke!!!!! Som hoppat för Erik och Haking annars går han ju bara lektioner med den äran. Själv red jag 2 ggr innan kursen och Madde hann med att rida ture dagen innan.

I vilket fall var det mycket bra hjälp vi fick av Mats med ridningen vore roligt att få hit honom för en clinic,
Vi får väl se.
Klart är i alla fall att Ridklubben tar hit Cecilia Hansson för clinic i working Equiation har säkert stavat fel. Men det ska bli kul.

Vi har nu fått hem en ny lektionshäst Jaquline hoppas jag stavade rätt-Charlotte. Hon skall nu sakteliga vänjas in på ridskolan. Hon är ett sto 15 år från Danmark. Pigg tävlat framgångsrikt tom 1.10. Vann en omgång av SVeland cup förra året ca 156 cm.
Jaqueline ägs av vår släkting Charlotte som kommer att besöka oss ofta och även rida sin häst emellanåt.
Madde får se till att sätta in bilder.

Ann
Kommentarer
Postat av: Charlotte

Hej!!!

Nästan rätt Jacquline :)

2011-08-29 @ 08:49:11
Postat av: Emilia

Fina Uranos!

Nu blev jag nyfkiken på nya hästen, synd att man har slutat... Pussa på Uranos från mig också ;D

2011-08-30 @ 17:52:44
URL: http://soautomatic.blogg.se/
Postat av: Emilia

(vet inte om förra kommentaren försvann eller vad som hände så gör ett nytt försök haha)

Fina Uranos!

Nu blev jag nyfiken på nya hästen, synd att man slutat...

Pussa på Uranos från mig ;D

2011-08-30 @ 17:55:09
URL: http://soautomatic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0