Full speed

Publicerat: 2017-01-31 Kl: 20:59:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mycket ska hinnas med - känns ändå som vi har hyfsat bra flyt/struktur just nu. Vi har som sagt även en praktikant under en period nu så då blir det lite extra puts osv som hinns med :)
 
Idag har jag trimmat dressyr på Samoa och Mille på fm innan vår veteinär Tove Forslund kom vid 11 (han även med att kratta utanför vårt stall och runt skritten - så skönt när det är rent och snyggt! Tove fixade tänder på Jolita då hon har en stor hake som hon nu var på för andra gången och tydligen behövs en vända till om ett par månader då man inte kan slipa allt på en gång. Karaat som saknar ett par tänder på ålderns höst behöver få lite hjälp och rensa dessa mellanrum då han får foderinpackningar så han ska kollas var 3:e månad.
Hon kikade även kort på W-T igen då jag red, vi hoppas få ordning på ponnyn nu då vi inte hittat något som stör vid veterinärundersökning.. 
 
Idag har jag och mamma varit på Lilla Pålstorp och lämnat knoddarna! Jobbigt att ta dem från sina mammor eller ja iaf Hermes då Thaleia är väldigt mammig. Samoa har aldrig brytt sig så särskilt mkt om sin bebis inte.. Blir skönt att de är borta ett tag nu, särskilt med att rida och fixa med Samoa utan att ha Prometheus med på ett hörn. 
 
Mille går från klarhet till klarhet vilket känns kul, traven börjar bli rätt bra och skolorna flyter fint. Ettorna jobbas det en del med och där gör vi mest 3-4st i rad. När mamma trimmade oss i fredags så gjorde vi 6st raka fina :) Han börjar även nu bli riktigt stark i piruetterna, film från idag finns på min Instagram madeleine_holmqvist och på vår fb-sida Ekelunds Stuteri & Ridskola
 
Kram Madde 
 

Hästar kommer hästar går....

Publicerat: 2017-01-30 Kl: 22:32:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Veckans första dag avklarad och nu känns det som man börjar vara med i matchen igen. I helgen kom en ny häst till stallet- Gillis som ska vara inackorderad här men ägarna flyttar till Mariefred i april så han ska utbildas under tiden.
En stor fin fux och idag började jag med att tömköra honom. Han skötte sig bra på nytt ställe så det blir ridning senare i veckan.
Imorgon kommer en till ny inackordering så det fyller på i stallet. Om allt går enligt planen så ska smågrabbarna - Prometheus och Hermes flytta till Lilla Pålstorp ett tag och detta sker imorgon.
Det är lättare att avvänja dem så här och de får ju gå tillsammans med gamla kompisar sedan sommaren.
Vi har även en praktikant från Strömsholm här i 3 veckor. Kul!
 
Känt mig flitig då jag även hunnit med att rida tre dressyrpass på Demeter, Helios och Jolita.
 
Kvällen avslutades med markarbete för mina rid grupper och det var riktigt kul då både hästar och ryttare red bra. Imorgon är det veterinärdag med lite småfix men hoppas att jag hinner rida en del hästar ändå under förmiddagen.
 
I övrigt så är det mycket snack: Vad ska du ha på dig etc för på lördag så är det dags för Sörmlands Ridsportsgala på Elite hotell i Eskilstuna.
Vi är ett helt gäng från klubben som ska dit nästan 20 st ska bli så kul. Jag har bokat hotellrum åt mig och Jocke så vi kan bo kvar och äta hotellfrukost...behöver också vara tidigt på plats då jag behöver hjälpa till med galan. Själv har jag inte kommit på vad jag ska ha på mig så vi får se...
MRK är nominerade till priset för bästa tävlingsarrangör så det är klart att man håller tummarna.
Prometheus och Samoa...
Ann
 

Borta bra men hemma bäst!

Publicerat: 2017-01-29 Kl: 17:45:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det nytt år och nya tag!
Börjat året med semester och är ganska nyss hemkommen. Har planen att se till att båda sköta denna blogg bättre men också att fylla den med lite mera "matnyttigt"
Vi har ju som vanligt haft en härlig ledighet på "vår" ö i Thailand.
Den passar oss utmärkt då vi åker för att vila och ladda batterierna. Jag längtar aldrig hem men vi hade nog lite otur med vädret denna gång så att sista dagen var det faktiskt dags att längta hem. När man sedan sitter på planet så funderar man verkligen på om det är värt det då det är en lååååång flygresa.
Denna gång fungerade det mycket bättre då jag hade mina nya hörlurar som stänger ute väldigt mycket ljud. Kunde dock ej sova på hemvägen så vi konstaterade att vi var uppe i 24 timmar innan man fick lägga huvudet på den egna kudden.....
Vill bara tillägga att jag faktiskt har kudde med mig till Thailand i dun......har ju en prinsessa på ärten säng hemma och de sängar vi sover i på vår ö saknar den likheten helt.
Många mornar hade jag så ont i kroppen att jag faktiskt började dagen med att springa utmed stranden ett antal km kände mig mycket hurtig då jag aldrig springer hemma. Insåg att jag har bra kondition vilket man får tacka hästarna för.
 
Första ridpasset på min fina fux (som ingen av tjejerna kommer knycka då de tycker hon är hemsk) så kände jag att jag saknat ridningen massor.
Blev ingen mjukstart då dag 2 var hoppträning för bästa Erik med två hopp pass som vanligt superkul och rolig övning. Träningsvärken var ett faktum igår efter detta......
Lördagen ägnades åt mockning och ridlektioner samt avslutades med ett roligt event som ridklubben annordnade på kvällen med Jenny P som har ett eget smink märke. Funktions smink för idrottare som även då skyddar huden i vårt arbete.
Så nu är det bara att träna på att få till sminkningen - enligt Madde kommer jag aldrig att lära mig men hon ska allt få se....Jag har ju lite problem att hålla isär vad man använder var kanske beroende på att jag är ganska ointresserad av detta ämne.
 
För att återgå till vår verksamhet så har ju alla gjort ett super jobb när vi varit borta. Känns inte oroligt alls att lämna gården då de har stenkolll på allt och är super proffsiga. Hundarna har ju mina föräldrar tagit hand om och det har också fungerat toppen även om vi blev oroliga under resan när vi fick reda på att det kunde gått tokigt med Ross under en jaktdag. Ross och en hund till hade fått upp spår på en älg som de drev och de försvann långt iväg båda hundarna har pejl halsband så det gick hyfsat att följa. Som tur var vände Ross och kom tillbaka medans den andra hunden fortsatte och blev dödad av två vargar!
Inte kul alls och min bror satt i mörkret i skogen vid den döda hunden och vaktade då Länsstyrelsen alltid kommer och spårar tar DNA osv.
Personligen är jag inte så förtjust över att vi har vargar runt ikring oss. En elev så att de sett spår på Selaön också och det är ju inte långt härifrån. De här två vargarna som dödade hunden håller ju till i sjundareviret neråt Gnesta. Men jag tänker på betes säsongen och föl mm......
Lite bilder från vår ö - älskar maten....
Ann

Tyst som i graven..

Publicerat: 2017-01-24 Kl: 22:24:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hmmm dålig uppdatering här.. Tiden tryter kan jag lugnt säga.. Borde egentligen sitta och skriva ut mail till mina Grönt kort kursare men inser att jag inte kommer orka skriva till alla ikväll ändå så kan lika gärna spara tills imorgon kväll..
Tar lite tid att skriva ett personligt mail och lägga in de frågor som de missat helt eller delvis på så de vet vad de behöver repetera oavsett om de klarat provet eller ej. Jag har många "strängar på min lyra" som man väl brukar säga, fler ska det bli hade jag också tänkt - nu i vår ska jag söka in till SRL II som sedan börjar till hösten. Och så har jag den f*rbanade E-kortet hängandes över mig, måste ta det nu verkligen..
 
Syrran & jag har ju hållt ställningarna nu när mor o far varit på långledigt - tiden har som vanligt gått fort och jag är glad att vi klarat oss från större incidenter och oväder. Imorgon är de åter på svensk mark någon gång på kvällen. Så torsdag blir väl någelunda som vanligt igen :) 
Johanna som jobbar halvtid vanligtvis har gått upp och jobbat 2h extra dessa dagar som de varit borta och Anna har fått ta en del av mammas grupper. Jag själv fick tisdagarna 3 grupper i tre tisdagar, samt en lördag 2 grupper, andra lördagen fick Anna som även tagit 1 söndag 2 grupper, två  måndagar 2 grupper, Fia har tagit onsdagarna 2 grupper i tre onsdagar. Jenny som vickar för Anna var 3:e söndag fick mammas 2 söndagsgrupper en sön. Så lite pyssel att få ihop allt men vi är rätt rutinerade vid det här laget, och vi har även fått in en extra hjälp som började precis innan de åkte på semester. Ann-Sofie som är elev här jobbar extra i stallet 3 dagar/vecka, de dagar Anna inte kan. 
Jag och Fia har ju fått kapa ner lite på ridandet men tycker ändå vi hunnit med rätt bra. Sofia har ju mycket bokföring som vanligt och jag får en del extra uppgifter från pappa - ställa fram foder varje dag, harva ridhuset, sanda när det är isigt, ploga (något jag sluppit denna gång - GLAD!) samt ev skobekymmer vilket vi också klarat oss ifrån tills idag då en inackordering kom in med en sko på trekvart som jag fick slita loss.
Man blir allsidig på den här arbetsplatsen!!
 
Nu blir det sovdags!
 
Kram Madde 
 

slut i rutan eller huvet och halsen

Publicerat: 2017-01-08 Kl: 22:14:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter i soffan men välförtjänt efter en riktigt lång dag. Sofia fortfarande sjuk och en ny dressyrkurs. Snacka om överraskning i morse när de dök upp då det var många gamla "kursare" som brukar komma med ICA - gänget. Alltid lika kul när de kommer. Alla har ridit så bra och hästarna varit fina.
Roligt när matchningen av hästar och ryttare funkar.
Love my horses!
 
 

Det blir aldrig som man tänkt sig....

Publicerat: 2017-01-07 Kl: 21:43:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hade som tanke att se till att blogga lite mera men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Tiden rinner iväg och helt plötsligt så finns det viktigare saker som att se till att allt rullar på!
Gårdagen var som en berg och dalbana. Började med en fantastisk kväll på torsdagen med brorsan och hans nya kvinna Kebbie en fantastisk kvinna från Tanzania där Bosse numer tillbringar det mesta tiden av sitt liv när han inte är i Sverige och undervisar.
De sov som tur var väldigt länge så att jag kunde jobba på.
Vi hade dressyrkurs igår som Madde hade. Sofia skulle laga lunch och jag skulle ha två privatlektioner när kursen åt lunch.
Katastrofen ett faktum när jag fick ett sms av Sofia att hon var magsjuk.......Madde hade nackspärr och röd dag så Johanna var ledig. Så bara att mocka på vi har ju några hästar att mocka åt. Fixa lunch - ha lektioner - mocka färdigt och däremellan snabbfika med brorsan och Kebbie.
Dessutom hade Madde nackspärr.
Överlevde i kylan trots allt men Jocke var nog på sämre humör för vattnet frös ju naturligtvis så det var vad Jocke roade sig med igår tina vatten.
Rida var bara att glömma.....trots det så var det sedan middag med vänner och naturligtvis sen natt.
Upp i morse och mocka innan lektionerna. Madde fick ställa in grönt kort kurs och istället ha Sofias lektioner.
Men det finns ju änglar i stallet kanske beror på namnet Christina och Tina....thank good. Nu är den hysteriska förberedelsen inför semestern man är alltid lika slut innan man kommer iväg.
Bosse och Kebbie flyger samma kväll till Tanzania så vi åker upp tillsammans så vi kan hänga på Arlanda......
Imorgon ny dressyrkurs men nu är jag laddad.
Ann

Nu så ....

Publicerat: 2017-01-04 Kl: 22:16:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Oj vad det är kul att hoppa! Årets första hoppträning avklarad enda sura är att det även känns i gamla "krigsskador".
Suveränt bra övning idag med en väldigt lång bana. Nyttig träning även för hjärnan. Så nöjd med mina fina hopphästar Demeter och Helios.
Synd att man jobbar så mycket men det skulle vara så kul att hinna med att hopptävla något i år......
 
 

En kort återblick från helgerna....

Publicerat: 2017-01-03 Kl: 15:36:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som väl alla märkt som följer bloggen så är denna ej högsta prio just nu. Att arbeta med hästar är inte bara ett arbete utan ett kall kan man säga.
Det känns som att man aldrig riktigt blir klar eller räcker till. Hästarna och verksamheten tar ju väldigt många arbets timmar i anspråk och sedan har man resten av livet runt ikring.
Jag tycker att det är viktigt att försöka koppla bort tex datorn när man är ledigare kanske jag ska säga. För när det är jul så ska man ju hinna umgås med familjen och äta god mat.
Är extra stolt över att jag faktiskt kan låta bli att starta datorn över en hel jul helg. Vilket jag inte kunde förut.
 
Vår jul var väldigt trivsam. Ok jag la många timmar i köket dagen innan men det tycker jag är kul. Vill ej köpa färdig mat utan gör i princip det mesta själv.
Juldagsmorgon så var det upp till stallet samt förbereda julgröten som vi åt tillsammans med de inackorderingar som hade möjlighet att vara med.
De dök upp vid 8 och vi fixade all mockning, fodring etc på 40 min avslutade med en mysig frukost i lugn och ro.
Julmaten äter vi sedan vid lunchtid och i år var det bara vår familj och till kvällen dök mina föräldrar upp tillsammans med min lillebror och nya fru.
Hästarna tar vi in innan Kalle Anka som vi alltid tittar på eller rättare sagt jag tror att vi sov då.
Så då var det dags för julklapps spel som är väldigt kul ide´ då vi slutat att köpa julklappar till varandra. Därefter mera mat.....och kvällsfodring av hästarna.
Juldagen har vi alltid stallet själva och det går ganska fort som sedan avslutades med en långpromenad.
Hästarna har fått vila över julhelgen då vi alltid vaccinerar hästarna innan jul.
 
Nyårshelgen ägnades åt ett riktigt stort firande hemma hos oss. Vi var 14 personer och kan säga att nyårsafton åter ägnades framför spisen....
 
I övrigt så har vi haft mycket privatlektioner och på lördag börjar ju ridskolan igen. Så helgerna rinner undan snabbt.
 
Innan dess så ska det hinnas med en dressyrkurs på fredag och snart ska jag gå ner och fixa fika till vårt dagläger vi haft idag. Sofia ska ha en hoppkurs för ett gäng från Stockholm under eftermiddagen och kvällen.
 
Imorgon ska vi hoppträna själva och jag hoppas att jag mår bra. Jocke har varit sjuk över helgerna i influensa och jag har lyckats hålla det borta men har ont i halsen nu så vi får se hur det blir.
 
Återkommer med en tillbakablick på 2016.
 
God fortsättning önskar jag alla läsare
Ann
 
RSS 2.0