och lördagen..

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 18:59:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja insåg att inlägget böjade bli väldans långt och eftersom datorn ibland kan få fnatt och radera så fick det bli ett inlägg för varje dag :)

På lördagen skulle vi bara se kvällsföreställningen så vi strosade runt lite nere på stan innan vi for till Scandinavium vid ett för att hinna med Mässan och mat innan kl.17..

Igår hade vi lite flyt också då Amanda Gullström fick ett fint stependium som hon fick ta emot på dagen men skulle sedan hem igen så jag och Fia fick hennes backstagepass :D Kanon eftersom vi denna föreställning hade fått platser på rad 33 :S Nu kunde vi dår sitta på "ryttarläktarn" längst ner.. Först var det en 1,55 hoppning då var det väldigt mycket folk så vi fick sitta längst ner, vilket gjorde att vi inte såg riktigt hela banan men å andra sidan de hinder som var nära blev det ju väldigt nära..

Hade lite problem att ta bilder här för ljuset blev väldigt skapt, massa blommor och blad samt pressfotografer mitt framför näsan :P Denna bilden är på Peder Fredricson på H&M Arctic Aurora Borealis.. Tänk om man kunde få tag på lite fint "blomster" till våra meeting i sommar :) Skulle vara kanonfint..

Sverigedressyrens "Grand old lady" får man säga så? Hmm ja hon vlir väl ändå 74år i år om jag räknat rätt.. Vilken krut-tant och härlig häst hon hittat (hos Ruebens där jag jobbade för snart 1,5 år sedan) Richelle 2. Inte alls som de andra hästarna då hon är lite mer "gammal" i modellen, lite korta framben och inte lika smäcker kroppsbyggnad men helt klart en häst med fina kvaliteter.

Jag gillade denna hästen men den visades verkligen inte från sin bästa sida under kûren. Blev väldigt kort och ihopdragen i formen och jag blev ganska förvånad över procenten han lyckades rida ihop drygt 67% :S Phillipe Jorissen på Le Beau..

Patriks ritt på lördagen var så kanonfin och harmonisk - verkligen väl avvägt. Däremor fick han nån miss som nog ändå kostade honom segern, ett galoppinslag i en ökad trav :( Patrik fick 81,025% medan Adelinde red ihop 82,875% Vi tyckte att Patriks ritt var bäst!

Under gårdagen då vi fick sitta på ryttarläktarn så fick vi även sällskap av Pether Marknes son Alex - expertkommentatorn :) Vi tre hade iaf trevligt.. Mamma och Jessica stötte ihop med Siv och Dag, och de fick nästan ännu bättre platser.. Sivs syster är funktionär så på nått vis fick de sitta precis bakom domare E utmed långsidan, men bord och allt.. Hmm de såg så viktiga ut..

Eftersom dressyren slutade så sent igår så hade jag och syster med oss lite ombyte och självklart . KLACKAR :P så vi bytte bara om och fixade oss lite och sedan stod vi återigen i kön till Pianobaren. Efter stägning vid två var vi ändå lite sugna på att fortsätta på stan men väl där insåg vi att det var kallt och "någon" hade förlorat sitt körkort kvällen innan så vi hamnade sedan på Max för lite nattmat - Ja, syster och Alex. Trevligt trevlig, var sedan hemma igenm vid fyra :S så nu är man lite sliten, men ser redan fram emot nästa gång!!

Tack alla fina och trevliga människor som gjorde helgen så bra!

Kram Madde

SCANDINAVIUM 2011!!!

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 18:28:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjoho vilken härlig helg!!

Lessen för den sjukt dåliga uppdateringen men det fungerar ju inte att blogga ifrån min mobil och datorn har jag inte haft en minut att sitta vid..
Hoppas ni har förståelse för detta :P

Kom iaf ner till Gbg tors kväll, vi har fått låna Dags lägenhet - superfin och mysig.. På fredagen var det några hoppklasser, tittade på några ekipage i Morgondagens vinnare som är en junior tävling där jag ville kolla på Alma och California som red som startnr 5..

Över den fina rosa tvåkombinationen..
Göteborgs oxern..
På fredagen satt vi på rad 12 vilket var helt ok för att se bra, när mamma bokade så var det ju lite halft slutsålt..

En del shopping i trängseln i mässan blev det :) Tänkte ta bilder ocg skriva lite mer om det imorgon, bland annat ett supersnyggt kandar till Millemannen :P

Sedan var det då dags för dressyren, GP..
Rose Matthisen på superfina Bocelli

Gillar verkligen detta ekipaget :)

Galet fin häst!! Skulle jag absolut kunna tänka mig att ha i stallet :) Extrema gångarter - vilken trav - ni skulle sett ärevarvet då den blev smått taggad av alla applåder! Kan dock tänka mig att den inte är helt "lättriden" , mycket mycket nerv och skalle gissar jag..
Andreas Helgstrand på Polka Hit Nexen!
Svenska Pia Fälth på Efendi, gick det sådär för.. Vet inte verför texten nu blev med fet stil ? går inte att trycka bort heller..

Per Sandgaard på Lomumba Havdal

Tycker det är ganska coolt att en friser går på den här nivån tillsammans med de "vanliga" hästarna -är ju inte riktigt samma stuk och typ av häst..
Marc Peter  Spahn - Fryso Huys Cas för Spanien

Isabell Werth på Warum Nicht Tyskland. Denna häst är verkligen sjukt stor - måste vara en del jobb att sitta på honom som ryttare..

Patrik Kittel på Scandic!! Vilket fint och samspelt ekipage.

Efter deras fina ritt som belönades med 74,638% och en andra plats..

Helgens etta Adeline Cornelissen på Jerich Parzival.. vann på fredagen med drygt 76%

Efter fredagens tävlingar var det dags för middag på fiskekrogen - en av Göreborgs finaste resturanger skulle jag tro. Efter en del trassel med taxin på väg dit så fick vi oss en god middag, förutom ja, syster, mamma och Jessica fick vi även sällskap av Anne & Lasse Ritzen som har hästen Vilma i vårt stall :) Trevligt!

Sedan fortsatte hela sällskapet vidare, jag och syster begav oss med taxi för att plocka upp världens bästa Christina och Alma vid deras hotel och sedan till Gothia Towers och Piano baren där allt hästfolk och en del andra höll till! Efter 1h i kö kom vi till slut in och hade mycket trevligt :) Blev en sen kväll då vi var hemma i lägenheten igen vid halv fyra :S

Gäller att passa på när man kan!

Kram Madde

Vilken skräll Angelica!!!

Publicerat: 2011-02-27 Kl: 17:34:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Precis innan ja kom farm till E-tuna nu på em så lyssnade jag på P3s nyheter där de sedan kom inpå hoppningen från Scandinavium där det bara var en ryttare kvar och Angelica Augustson ledde!! Visst gick hon och vann!! 23år gammal (eller ung :P )
Hittade tyvärr ingen bild på hästen hon vann med .. Midtown du Tillard..

Bra jobbat!! Kul för svensk ridsport :)

Kram Madde

Göteborg Horse Show

Publicerat: 2011-02-25 Kl: 08:43:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är vi alltså på plats men som förra året ändrades ressällskapet i all hast. Gunilla fick lunginflammation och fick stanna hemma. Svårt att få tag i någon som vill följa med på kort varsel. Men då slog det mig Jessica som nu bor i Karlskrona är tillräckligt impulsiv för att sätta sig på tåget och åka till Göteborg så henne ska vi hämta vid tåget nu. Hon stod i stallet i många år dels med sin mkt fina Fernandos Safari en mkt fin hopphäst efter Cortez.
Jessica kom hem från Mariestad i onsdags natt så snabbt tillbaks.
Det vart snärjigt som vanligt när man ska åka iväg så naturligtvis åkte jag ifrån både lite kläder och mobil laddare. Men som tur är ska ju så många från stallet ner så Jocke lyckades skicka med Anne en.
Nu så är det dressyr o hoppning som gäller.
Vi har ju fått låna Dags lägenhet i tre dagar. En kille som ridit flitigt på ridskolan men nu just nu bor hos en kompis Siv  nu ska de tydligen ner lördagkväll och skulle bo hos hans syster. Hmm känns ju lite snett, men mkt snällt att låna ut sin fina lägenhet. Vi hoppas på att träffas i alla fall
Ann

Uppdatering!

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 21:51:11 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Pappa Jocke på fina Anirco

Jag har under kvällen gjort uppdateringar på vår nya hemsida!!!

ekelunds-stuteri.se  / ekelunds-ridskola.se

Madde

Onsdagskväll..

Publicerat: 2011-02-23 Kl: 18:58:43 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Halloj allesammans där ute i kylan..

Ja kylan verkar hålla i sig :S Jobbigt men hästarna när det är såhär kallt. Imorse var det -25 igen när jag kom till Ekelund. Systers vatten har frusit under hennes hus också = pappa sur då det betyder merjobb för hans del, han har fått krypa in under huset med en värmepistol :S

Vad gäller kommentaren om gymnasiet så kanske min kära mor kan ge en mer utförlig beskrivning av den verksamheten. Vi har ett samarbete med St: Botvids Gymnasium i Botkyrka där eleverna har två dagars "häst" studier på vår anläggning varje skolvecka.

Idag började jag dagen med att göra Nejlika fin, tänkte att henne rider jag ju inte så länge så det kan väl inte vara så farligt i kylan - ack så fel jag hade, var som en isbit när vi var klara.

Fin ponny!


Syster hoppade Mille OCH föll av!! Haha vad paff jag blev - stod bredvid med kameran i högsta hugg. Utan att ta en enda bild!! Typiskt det hade ju gjort sig ganska fint med an avfallningsbild i bloggen;P
Han tyckte hindret var läskigt med en filt under och Fia "åkte häst" så när han inte ville fortsatte hon framåt. Sedan fick hon minsan lite mer tryck i baken!

Hjälp vad läbbigt tycker Mille!!
Full fart i en tre kombination..
Skrämselhindret..
Sedan hoppade han :)

Amanda Vesterinen fick hoppa Fias dressyrhäst Limited Edition "Limit"
Han är ingen hoppstjärna men tycker det är superkul att hoppa ändå!!
Första hindret i trekombinationen..

Efter hoppningen fick Mille och Limit prova transporten, vi tyckte den såg lite liten ut för våra jättehästar men de gick in..

Tittuuut!! Limit och Amanda.. Mille står i fönstret..
Sofia och pappa stänger.. I denna transport står hästarna diagonalt.
Hästarna tyckte det var spännande - blev nog lite förvånade när de inte fick åka utan sedan gå ur transporten igen..
Mille på väg ut..

Hästarna tycker det är kanon att bara kliva upp/ned i transporten istället för rampen som ofta hästarna inte riktigt gillar att gå på plus att det är en stor olycksrisk om de kliver ut på sidan och skrapar upp benet emot rampen..
Limit fick promenera ut framtill..


Denna transport är alltså en tre hästarns transport och vi har planer på att beställa en fyra hästars då våra hästar är så himmla stora plus att man inte får lasta tre så stora hästar som vi har i denna enligt viktreglerna.. :S En djungel med transporter, bilar, vikter och körkort hit och dit..

Åh vad det är kul med sånna här inlägg!! Mycket bilder och ganska intressant info, om jag får tycka till om min egen förmåga att skriva :P

Kram Madde
Brr kallt!

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 22:16:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Den här kylan ger sig bara inte. Just nu är det -17 . Idag är det gymnasiedags igen de har ju inte sportlov förrän nästa vecka.
Markarbete var det som gällde idag. Jag hade uppsutten lektion idag på Bosson. Vi red en markarbetesövning som Jens använde sig av på kursen förra veckan. Koner på var sin sida av medel linjen med jämna mellanrum ca 12 m och mellan dessa så flyttade vi hästar mkt med hjälp av vikten- tramp i stigbygeln.
Därefter så red vi över galoppbommar.
Imorgon blir det en liten bana.
Efter lunch så var det programridning och två av eleverna fick turas om att skriva för Gunilla Åkerman som var domare. Eftersom jag haft hjärnsläpp och missat att berätta för Gunilla att vi började 13 så blev det som det blev. Jag red i allafall igenom Intermediare I och vissa saker blev riktigt bra andra mindre bra.
Därefter så tittade vi andra på de som red. Det var program från LC:2 och uppåt. Nyttigt att titta på och även att lyssna på kommentarer. Men vi satt även inne i cafeterian då det blev outhärdligt kallt att sitta på läktaren.
Ja då är det bara två dagar kvar tills vi far till Göteborg! Ska bli kul.
Ikväll har Jocke hämtat ett tre hästars släp från Fautras som vi ska provköra innan vi bestämmer oss för om att köpa ett nytt släp.
Ska bli spännande att se hur det ser ut i dagsljuset imorgon.
Godnatt
Ann

Roadtrip med far!

Publicerat: 2011-02-22 Kl: 20:51:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja är ganska nyss hemkommen ifrån en kvällstrip med käre far till Julita för att verka våra 2års ston som står där på lösdrift under vintern. Jag hade med mig kameran men den blev såklart kvar i bilen, för er som är nyfikna på hur de ser ut för tillfället så har Madde som äger gården en blogg där ni kan klicka in och kika på nya bilder på våra fina ston..
http://hellmans.eu/blogg.html

Bell's Hera som liten fölis.. Foto: Erika Torrång

Hera var iaf väldans stor, absolut 1,70m kom vi fram till - hoppas hon inte växer mer nu. Å andra sidan är hon väldigt snäll och beskedlig så hon blir n og inga större problem att rida in. Thaleia däremot är en riktigt gangster, vilket hon alltid varit. Hon är väl nästan 1dm lägre skulle jag gissa. Båda verkar iaf ha det kanon där med mycket mat och hästkompisar.

På morgonen var jag först och handlade mat till gymnasiet, de har ju inte sportlov fören nästa vecka. Sedan red jag och Sofia ut på våra "galenpannor" Mille och Limit men jag var riktigt förvånad över hur bra de skötte sig.. Har inte blivit så mytcket ut p ga vädret och att jag inte direkt haft någon att rida ut med då Sofia var på semester.. Runt sjön blev det med mycket galopp i vintersolen :)

Mille fick igår äntligen en ny vattenkop med "flottör" - vattnet fylls på av sig själv då hästen dricker. Vi köpte en ny för att se om vi kan få stopp på hans blöta bädd i boxen, han leker med vattenkoppen och fyller den så det blir utspänning och det forsar över kanten samtidigt som han dricker plus att han blötte vart enda höstrå innan han åt det. Jag har ju fått köra ut typ en kärra med blöt halm varenda dag pga detta. Pappa satte in den nya igår och vad tror ni Mille gillade detta??
Jo han blev livrädd för den och kastade sig i boxen bara genom att titta på den, även fast jag fyllde den med morötter så vågade han inte dricka. Först idag på em så drack han för första gången, men det låter ju lite då vattnet fylls på vilket han tycker är döläskigt! Jag tycker ändå att det låter mindre än om den gamla vattenkoppen..
En sån här har han nu fått..
Jag har även ridit Lady på fm innan jag lagade lunch och sedan dags för programridning för Gunilla Å.. jag skulle rida först kl.13, men mamma hade lite hjärnsläpp då hon har mycket att tänka påså hon hade missat att ända tiden som från början var bestämt kl.14 så jag valde att rida igenom programet själv så det inte skulle bli alltför försenat.. Amanda V filmade, ska kolla hur den blev om ni kanske kan få se.. han var nämnligen galet rädd för "värmehörnan" där det nu var framlagt filtar till Gunilla och skrivaren, så vi hade lite problem där plus att dressyrstaketen var farliga.. Han vill ha staket hela vägen utmed kortsidan och nu hade vi bara ett i varje "hörn" för att det skulle gå lättare för dem som red fram - detta gillar inte Rangun så han blev lite spänd även på den övre kortsidan.. Fick ändå till en del fina grejjer :)
Amanda och Freja knäppte lite bilder också..

Jag tittar i vår enda spegel för att se hur han ser ut..
Sluta på medellinjen.. Ngt rak blev den :S
Galopp
Fin halt
Färdig för idag..

Mamma och Arrobell -ser ut som att någon behöver friseras lite va?? Han ser ut som ett lejon..

Jag hann även rida några varv på Nejlika innan vi sedan åkte till Julita. Hon är riktigt fin när man får fart på henne..

Kram Madde

Lite old pics!

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 22:04:26 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jag håller ju på att leta bilder på de "gamla" hästarna ifrån starten av ridskolan.. Har hittat några så här får ni ett smakprov.. Observera att det är ifrån då vi bara hade 20*40m ridhus.. Först i ledet är det Hill Side Star II "Star" sedan har vi Jazza som finns kvar hos oss. Lattjolajban "Lattjo", Gumman sedan tror jag att det är Robin och sist i ledet har vi Cally.. Ryttarna vet jag faktiskt inte.. men kanske är någon läsare som känner igen sig själv??

Är det någon av er läsare som har bilder ifrån "förr" så får ni jättegärna maila dem till mig :
madde_8813@hotmail.com

Då jag vill ha dem till vår nya fina hemsida och självklart bjuda på dem här i bloggen :)

Kram Madde

Fullspäckad dag..

Publicerat: 2011-02-21 Kl: 21:16:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Idag har allt gått i ett, typ som vanlig iof.. Joggade Mille lite lätt på morgonen, han fick först gå på skritten 10min vilket han tyckte var dökul då han körde piaff/passage de första minuterna.. Lite överskottsenergi kanske.. Rangun fick sedan ett dressyrpass och han var jättefin, jobbar stenhårt på galoppen och bytena nu.

Kl.13'00 körde "Projektet" igång - ett gäng med 12 tjejer i "yngre tonåren" som  Mariefreds Ridklubb sökt pengar till för att kunna erbjuda mer ridning som ska utveckla eleverna och förhoppningsvis hålla dem kvar i ridsporten :) De red först samtidigt, jag och mamma hade 6 elever var. Sedan hade jag teori för dem, först i ridhuset där jag red Nejlika och visade och förklarade - framförallt sitsen. Sedan fortsatte vi i stallet med hästens delar och en snabbtitt på hur man lindar ett arbetsbandage. Därefter var det dags för ännu ett pass på hästarna som var mellan 16'30-17'30.  Jättekul med dessa tjejer och en del av dem har verkligen utvecklats extra mycket i sin ridning det senaste året och rider riktigt bra.

Fia & Limit i sommras..

Idag har vi också släppt ihop lektionshästarna. Vi har ju ston och valacker uppdelade sedan några år då vår stora nordsvensk korsning betäckte våra små ponnyer = problem. Cally t ex vart sned i ryggen så vi fick ha ut en "kotknackare" för att rätta till plus att det lätt blir lite bråk om stona bland valackerna. Däremot så är ju ston som de är som ni kanske vet -Typ helt galna!! Så vi vart tvugna att dela på stohagen också då de slogs nått enormt och vi fick en ordentlig skada på Grappan som följd av detta.
Nu var det ju bara två ston kvar i "stohagen" - Jazza och Jolita och Jolita gillade inte att vara nästan ensam. Så Gordon fick gå tillbaks till sina gamla hagkompisar vilket han tyckte var kul och lite skönt att slippa stona tror jag, han och Nisse vart bästisar direkt. Stackars Barris vart då lite utmobbad då han och Nisse tidigare "kamperat" ihop.
Puss puss!!
Gordon och Nisse

Full fart!

Sedan fick alltså Nejlika, Ronjah och Grappan gå ut med Jolita och Jazza. Här valde vi att sätta benskydd både fram och bak på Jolita, Grappan och Ronjah. Både Jolita och kanske speciellt Grappan "gillar" att slåss och Ronjah är nog inte sen att haka på. Så därför tog vi det säkra före det osäkra - benskydd är en ganska "billig försäkring" även om de inte skyddar allt. Skador på skenben och särskilt senorna kan vara väldigt allvarliga och leda till lång konvalecens. Bara för att vi nu satte på allt detta så gick ihopsläppet väldigt problemfritt, SKÖNT ändå.


Från vänster: Ronjah, Nejlika, Grappan och Jolita
Nejlika travar på..

Vänta på mig!!

"Riddarponnyn" Jazza.. Hon är typ som vår lille Jack Russeln Buffy så fort det blir minsta kallt så skakar hon..

Kanske kan man hitta nått grässtrå under snön..

Så himmlans synd att hon lyckades blunda just när jag knäppte av kortet :S

Kram Madde

Demeter är ganska ok

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 19:57:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja i helgen så har Demeter gått som vanligt i hagen med sina kompisar vad glada all hästarna blev äntligen så har det vänt.
Tänk vad olika det kan bli men beror nog på att hennes immunförsvar är nersatt. Hon har ju varit en liten olycksfågel först med den otäcka sparkskadan som 2 åring men en ful ledinflammation som höll på att kosta henne livet. Hon fick ett mkt starkt special pencillin som fick flygas från Göteborg och en annan gång fick de köra taxi från Enköping för att hon skulle få denna.
Hon stod ju då på pencillin i många veckor minst 3 i alla fall. Sedan har hon ju då haft problem med tarmfloran och jag tror att det är anledningen till hennes hemska mugg hon fick i somras som vi har tagit baktprov mm för att se vad som är bäst att sätta in. Hon fick ju tillslut ställas på pencillin i julas och ändå inte bra och så åkte hon på denna unghästförkylning. Hade inte hon blivit så dålig hade jag inte reflekterat över de andra som bara hade en till två feberdagar och de såg helt obekymrade ut men inte Demeter hon ska då bli så dålig så att åker på en bakteriell infektion efteråt. Men nu så är ordningen återställd. Känns härligt men tänk vad svaga de blir efter att haft så hög feber i flera dagar.
Imorgon är det ungdomsprojekt dags. Ska bli kul!
Ann

Upp och ner dag..

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 18:32:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja dagen har verkligen gått upp och ner känns det som.. Men ska börja med en rättelse angående bilden i inlägget om klubbens årsmöte!! Jag hade hjärnsläpp och skrev Elins namn istället för Ida även fast jag tänkte Ida och det är ju hon som ridit och tävlat Lindsey hela tiden - inte Elin..

Alltså IDA Friberg på Lindsey INTE Elin :P Konstigt de blir ibland..

När jag kom till Ekelund var planen att hinna rida en häst innan - Mille men kände på hans ben i hagen och bestämde mig för att det fick nog bli Rangun istället.. Han var supersupersuper duktig och fin idag!! Massa fina byten gjorde vi och även en del fina seriebyten, speciellt den sista i vart  3:e på kvartslinjen.. Mamma hade ett halvt öga på oss också då hon hade privatlektion samtidigt..
Efter Rangun hade jag lektion för Emma på Sixten, vilket gick bra tycker jag även om Emma inte verkade helt nöjd. Är ju ganska stor skillnad på honom och hennes förra ponny som sprang så glatt av sig själv :)

Direkt efter Emma hade jag privatlektion för en ny elev som ska börja i någon av våra vuxengrupper sedan.. Hon fick rida fina Uranos som skötte sig exemplariskt och hon verkade mycket nöjd efter avslutat pass.

Mycket bra och utvecklande att ta privatlektioner då och då även när man redan rider på ridskola - det kan verkligen ge en extra skjuts och kick i utvecklingen..

Sedan var det ju dags för årsmötet, ganska många som kom men egentligen bara människor som har någon form av koppling till styrelse osv.. Meningen med ett årsmöte är ju också att man ska kunna påverka lite som medlem och även se hur det fungerar och vilka det är som sitter på de olika posterna och få information om klubben..

Så ni som inte var på mötet - UPPRYCKNING! Mer engagemang tack.. Om alla gör lite så gör det så stor skillnad och det ger så mycket tillbaks till oss medlemar, istället för att det är några få som får dra det största lasset och då ofta lessna för att det blir för jobbigt. Vi vill ju ha en aktiv, positiv och rolig klubb!! :)

Mille fick även idag kyla på benet i form av snö som jag hade i ett senskydd - mycket smart måste jag säga :P Jag är jätteorolig för att det är en senskada men Fia och mamma trodde inte det var någon fara.. Får se hur han verkar imorgon.

Vi vill ju komma igång ordentligt nu - och TÄVLA!!

Kram Madde 

Vintermys...

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 11:48:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tog några bilder på hästarna i hagen igår..

Min prins!! Rangun står och myser.. titta lite närmre på staketet.. Inte spec högt - han står i det här hörnet och hänger jämnt så all snö som kommit har packats ihop så mycket. Tur att han är ganska rädd för staketet, som för det mesta.

Hallooo
Gnagare!!Pappa blir galen på alla stolpar som "stryker med" varje år, Carezza håller sig iaf till ett gamalt dött träd. Åtminstonde just för tillfället :P
Bebisarna.. Eller ja de är ju faktiskt "åringar" nu.. Bell's Melete och Amorina
Trött Gaia..

Kram Madde

Är ni redo?

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 11:03:31 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jaha är ni redo för lite stilhoppningsbedömning? :P

Jag passade ju på att knäppa lite pics på de som hoppade igår em och det vart den del bra och kanske "mindre bra" bilder hehe.. Jag tänker nu bjuda på dessa bilder med nån liten kommentar till..

Syrran klarade sig undan då den enda bilden jag fick på henne och Tamira "Miran" var denna.. Får väl klaga på klädseln då! Hur kan man rida i thermobyxor?? Ok om man rider ut - men HOPPA?

Isabell C på sin superfina Novio (som jag var med och provred innan köp också :) ) Helt ok sits tycker jag nog.. Minns att de kom lite nära men det är ju inte någon direkt höjd så de klarade det galant ändå..
Stilbild rakt bakifrån.. Ser ut som att hon vrider sig lite och om ni tittar närmre på skänklarna och Novios ben så kommer han att landa i vänster galopp vilket betyder att hon sedan behöver byta galopp då hon efter hindret kommer ut i höger varv.
Isabelles mamma Sofia hoppde sin Werra, spr¨ånget ser ok ut men jag minns att vägarna var det si och sådär med :P
Sofia igen. Ser ni att hon har skänkeln precis som Isabell? Werra landar i vänster galopp.
Tänk att det är så sjukt mycket man måste hålla ordning på och koordinera ihop när man ska rida dessa underbara djur ...

Då kommer vi till höjdpunkten!! Elin F & Limit :)
Bakifrån ser det ju bra ut..

UPP och stå Elin! hehe.. Hindret är inte 150 gumman ;P
Vi fortsätter.. Känns som att Elin är ngt efter i språnget..
Emma K på sin "Sixten" bakifrån, även Emma sitter för vänster galopp..
Ganska bra språng, de kom in lite stort. Skulle vilja att Emma kom ner lite mer närmre hästen..
Sixten blir lite väl lång och Emma hamnar då lite efter honom i språnget.. Hon ska föresten rida dressyrlektion för mig idag kl.14 :)

Amanda kom skrittande på sin Swarovski efter ett dressyrpass.. Dressyr is the shit!! :P
Sofia gjorde ett eget ländtäcke till Miran av sin dunjacka medan hon väntade..

Kram Madde

ÅRSMÖTE IDAG!

Publicerat: 2011-02-20 Kl: 10:34:33 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

I eftermiddag har Mariefreds Ridklubb årsmöte på Ekelund.. Jag hoppas ni kommer alla medlemar!

Elin F & Lindsey

Det är viktigt för alla medlemar att delta på årsmötet och vara med och påverka vår klubb. Mariefreds Ridklubb är som de flesta andra ridklubbar en ideell förening vilket betyder att de som sitter i styrelse, tävlingskomite, ungdomsektion, hjälper till vid tävlingar osv osv gör detta för att vi vill och för att utveckla klubben. Aktiviteter som ordnas är till för alla och det klubben tjänar på sina aktiviteter som i största del alla våra tävlingar gör tillbaks till oss medlemar - och det är vi som tillsammans ska bestäma hur/vad.
Träningsbidrag, klubbkläder, kurser/clinics - man kan göra hur mycket som helst.
Men då krävs det också att "alla drar sitt strå till stacken" det fungerar inte i längden att det är en handfull människor som gör allt och resten bara glider med på en "räkmacka"..

Så jag hoppas vi ses kl.16 i kafeterian idag!! :)

Kram Madde

Åsa - Nisse med underbara farmor!

Publicerat: 2011-02-19 Kl: 20:54:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj och go' kväll allesammans!!

Dagen har som vanligt gått i ett med Ikea besök på vägen hem från Charlotte och sedan hamnade jag på Ekelund ett par timmar. Där fick Rangun gå på skritten då jag inte alls kände för att rida ut i kylan och verkligen inte kände för att plåga honom med dressyr i ridhuset där det höll på att släpas fram massa "skräp" i form av bommar, stöd osv inför en kommande hoppning med massa folk, hästar och ponnyer.. Så bandet fick det bli, han går ju alltid med sin luva på öronen men den skakade han tydligen halvt av sig så pappa tog av den och han gick på så fint ändå sedan :) Duktiga häst, skönt om man slipper använda den på honom i fortsättningen..

Tog massa bilder på de som hoppade men tror jag väntar tills imorn med att bjuda på då de kräver lite text vilket jag inte orkar sitta med nu när det är lördagskväll.. Jag kommer att ha lite stilbedömning på dessa bilder!! Hehe..

Men lite bilder ska ni får ändå! Ifrån gårdagens Gunillaträning :)

Sofia och Golden KolibriVad gillar ni henne??

På mig och Rangun fick Fia några bilder då jag avslutade honom under lättridning..
Gunilla sitter i "värmehörnet"Fina hästen :)

Är han inte en riktig fotomodel?? Pappas "jakthund" ;P haha.. Jag vet nog att han hellre skulle vilja stå framför kameran än att jaga djur i skogen!!

Buffy däremot var för upptagen av att hålla koll uppe på läktarn ifall min "kisse" Survive "Surris" möjligtvis kunde dyka upp.. Jakthunden!!

Kram Madde

Friday in Gustavsberg

Publicerat: 2011-02-18 Kl: 20:34:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..
Idag har det varit, eller är kanske jag ska säga, svinkallt.. På morgonen blev det stallfix - mockning och de andra dagliga sysslorna. Sedan en tidig lunch då Gunilla skulle komma 11'30, Jenny A red först på sin Al Caprinz därefter syster på Kolibri. Gunilla tyckte hon var jättefin! Tog lite bilder och även en liten filmsnutt som ni får se imorn eftersom jag är hos min syssling i Gustavsberg med Sofia och Anders.. Pizza och lite för mycket godis blir det :)
Rangun var kanonfin för Gunilla vi fick först träna skolor vilket gick som på räls.. Sedan galopparbete där han fick träna piruetter och byten, många fina byten blev det - däremot fick jag inte riktigt till seriebytena idag.. Han fick också gå lite "passage" och lite piaffsteg - Gunilla var supernöjd med oss idag!!
Mille hade en svullnad och värme på utsidan av skenbenet på vänster fram så det blev ingen träning på honom tyvärr.. :( Hoppas det inte är något allvarligt, pappa skrämde ju upp mig såklart men jag tror inte att det är  någon större fara..
Red också Gaia en snabbis på em, hon var väldans fin idag måste jag säga.. Sedan satt jag med Erika och tittade på hemsidan, hon har redan fixat den så gå in och kika på förstasidan!!!
ekelunds-stuteri.se

Nu ska jag vara lite social!!
Kram Madde

Mycket jobb är det och inte blir det mindre..

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 21:48:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Japp idag blev det en långkörare.. Kom just hem nu strax efter nio efter att ha varit på Handledarkurs för Grönt kort på Ridsportens Hus på Strömsholm.. Det är ju jag som haft hand om gröntkort utbildningarna på ridklubben de senaste åren och nu har förbundet gjort om systemet helt och hållet. Jag trodde att det skulle bli lite enklare med kortare kurser osv men ack så fel jag hade.. Under tidigare kurser jag haft så har det varit 5-6 tillfällen med mest teori och en del praktik, sedan en "halvdag" med praktik och prov på de praktiska delarna plus ett slutprovstillfälle för den teoretiska delen.. Totalt ca 13h (utan min egna planerings och rättningstid). På det nya materialet vi idag fått är ca tiden 18h, men jag känner att det nog kommer behövas mer tid..
Att arbeta med Mariefreds Ridklubb är precis som i de flesta andra klubbar ideelt arbete. Det gäller att man verkligen älskar det man gör.

Anna Lundberg som höll i handledarkursen pratade också om kostnaden för att annordna Grönt kort kurs och berättade då om vad t ex Vingåker tog betalt för de som gick deras kurs - 1 500kr för medlemar och 2000kr för icke medlemar.. Ganska mycket pengar men det var vad de behövde ta för att inte gå back, att tillägga är då att de ej fick något bidrag/hjälp med material ifrån SISU (Sörmlandsidrotten Idrottsutbildarna)
Jag känner mig iallafall väldigt peppad att köra igång en kurs så fort som möjligt men jag börjar också inse vilket enormt jobb det kommer bli och det kommer att gå åt många många timmar, inte bara själva kursen utan även förberedelse osv.. Anna pratade också om att det kan vara bra att ha mer än en utbildare i varje klubb, jag håller förvisso med men jag är samtidigt lite av en "ensamvarg" och vill göra på mitt sätt. Sen kan jag inte säga nån nu på rak arm som skulle kunna passa som utbildare eller ens vara intresserad av det.

Mer om allt nytt med Grönt kort får jag berätta senare annars kan jag nog sitta här och skriva ett par timmar iaf och det bli nog ganska trist läsning i längden :P 

Rangun fick gå ut och galoppera av sig i snön i skogen på fm, gick kanske lite väl fort ett tag :P hehe..
Sofia hoppade massa pållar på em så jag servade henne med hästar. Hon red Miran, Mille, Kolibri och så Limit.. Hopp hopp hopp..
Jag hann även med att rida Gaia innan jag for till Strömsholm, hon gick kanonbra - fattar inte att vi inte får något napp på annonsen.. :S Jättefin och lättriden häst till ett väldigt lågt pris, men vi vill bli av med henne nu.. Måste få loss boxar till andra hästar..

Demeter mår jättedåligt :( Hon verkar ha åkt på lunginflamation.. Jag har tagit ett par superkorta promenader runt utestallet så hon får röra lite på sig iaf men det är mycket motvilligt, imorgon ska vi hämta ut slemlösande och hon får redan penicillin.. Vi hoppas verkligen att det ska hjälpa för vi har inte råd att ställa henne på Strömsholm. Mamma håller på och disskuterar hit och dit med veterinärerna också - de har lite olikma uppfattningar i huruvida stallet ska vara "stängt" eller inte. En veterinär säger att faran för smitta är över en annan tvärtom osv osv.. Man blir ju galen..

Känns som att det mesta går emot oss för tillfället

Sommar sol och förhoppningsvis mindre bekymmer vore härligt.. Gaia och Bell's Melete sommaren 2010.

Kram Madde

Hoppning

Publicerat: 2011-02-17 Kl: 21:43:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Idag hade vi hinder framme i ridhuset, så det blev hoppning med alla hästar. Mamma hoppade Bosson och Arro Bell på morgonen medans jag hade ridning för pojkarna från skolan. Själv hoppade jag fyra hästar på em, började med Miran hoppade inte så högt på henne utan mer styrketräning med travhoppning och "omhoppnings" svängar då hon måste jobba ordentligt med bakbenen! Det är så kul att hoppa Miran väldigt lätt när hon är så här lugn och arbetsvillig.
Jag och Miran i sommras.

Efter miran var det Milles tur i början var han faktiskt lite dum, drog iväg och lyssnade inte på mig. Men när han fick hoppa lite högre var han super fin, ska bli så himla kul att komma ut på tävlingsbanorna med honom! Måste bara träna på att hoppa med "titt" hinder!

Kolibri var häst nummer tre hon var väldigt glad över att få hoppa! Lånade Johannas "flippan bett" idag och fick en mycket bättre känsla än sist kunde reglera henne bättre. Hon fick mest trav hoppa så hon skulle ta det så lugnt som möjligt och verkligen jobba med ryggen!
Fin hästen!

Sist men inte minst fick Limpan hoppa lite, blev dock inte så mycket men han var fin kanske lite ouppmärksam i början men han är så söt tycker det är så kul att hoppa!
Ser verkligen fram imot detta tävlingsår har en del mål som jag ska uppnå och det ska bli så kul när jag har fler hästar att hoppa!

kramar sofia

Slut i knoppen

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 23:01:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vilken dag! Tänk att man kan få så ont i kroppen av att sitta på föreläsning och sedan stå en hel em i ett ridhus. Allra värst blev det med huvudet. Han var ju lite rolig Jens Fredricsson.
Alla ridlärare fick en riktig åthutning angående utbildning av hästar. Han menade på att det är på ridskolan som detta ska ske det är där kompetensen finns med utbildad personal.
Så våra unghästar får nu bli en del av ridutbildningen på ridskolan. Han tyckte att man skulle köpa in 3 åringar och utbilda dem. En del blir bra skolhästar några blir stjärnor man kan även förse ridskolans kunder dvs elever med välutbildade hästar den dag de ska ut och köpa häst osv.
Ja ja det låter bra. Jag lovar Madde vi ska inte betäcka.
Men tanken är ju inte helt fel han tyckte även att man kan ha kurser i unghästhantering och utbildning för ridskolans elever.
Kul att komma bort i alla fall även om man helst skulle komma hem och vara ledig nu var det bara att byta om och ut o ha sina kvällslektioner och rida fick man gömma idag. Imorgon ska det hoppas i alla fall. Hindrena står framme sedan igår kväll.
Startade datorn och jag hade en hel del mail typ 20. Hm..  ridklubben har gjort en skrivelse som kommer i Ridsport nästa nr och jag har redan börjat få svar från en del på förbundet.
Samt svar från andra klubbar som vill haka på "tåget".
Vi får se vad som händer med de huvudlösa regler som Jordbruksverket bestämt angående veterinär på dressyr samt decificering av boxar mm. Jag tror att detta tar död på sporten. Ska man rida Svår dressyr så kommer veterinäravgiften gå på mkt mer än startavgiften en del klubbar har räknat ut att man kommer hamna på närmare 1.000 kr per ryttare.
Ja vill man att det bara ska bli en rikemans sport så kör på. Det blir ju svårt att annordna Grand Prix. I MRK lutar vi åt att skippa GP i sommar och många andra klubbar också.
Mer om detta vid annat tillfälle.
Ann

Snart Göteborg Horse Show

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 21:11:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På torsdag nästa vecka åker vi ner till Gbg för att titta på först och främst dressyren!!
Ska bli kul och jag läste just om årets lotterihäst..

Detta är stoet Fay som Bollerup fött upp och elevr på Flyinge ridit in och utbildat. Hon är 4år efter Figaro R - D-Day.. För att vinna henne kan man köpa lotter för 20kr st, det brukar även vara massa andra olika vinster t.ex transport och annan utrustning.. Blir nog en eller kanske två lotter ändå :P

Ska köpa en del andra grejjer också får väl bli ett enskilt inlägg om detta senare kanske.. Ska ni till Göteborg???

Ska bli även bli kul att träffa min bästa vän Christina som  bor och jobbar nere i Ystad så vi ses inte så ofta, men hon ska dit med Alma som ska rida Morgondagens vinnare.. Så vi ska passa på att ses och kanske gå ut och dansa lite :) As back in the days..  Ska också träffa Elin som jag jobbade med i Tyskland, hon bor i Gbg, hon berättade att det skulle komma lite folk ifrån Ruebens i Tyskland också så vi lär bli ett stort gäng!!

Kul kul kul..

Hästblogg med flygande byten!!

Publicerat: 2011-02-16 Kl: 21:00:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Haha ahh nästan iaf.. Idag bestämde jag mig för att nu skulle det tränas byten med Mille, han höll väl inte riktigt med kan vi säga.. Värmde upp länge med mycket skritt och jobbade på kvartslinjen med skolor, växla mellan öppna - förvänd sluta - öppna osv.. Även skänkelvikningar på diagonalen som jag sedan fortsatte med i traven då jag red de diagonala skänkelvikningarnai olika steglängd. Alltså - fram en bit med "stora" steg sedan tillbaks med "korta" steg i samma tvärning. Mycket lösgörande för min stora pålle..

Fortsatte på kvartslinjen  i galopparbetet där jag jobbade med att korta och länga steget och även en del förvänd galopp - han har verkligen blivit stark och kanonfin i det förvända arbetet nu :) Sedan kom då bytena.. Jag gjorde som jag fick gör a för Pether förra gången, har inte jobbat med några byten sedan dess då jag hade tävlingen i Katrineholm plus att jag känner att jag behöver någon som "gapar" på mig på marken. På kvartslinjen i förvänd galopp som jag samlade ordentligt och viktigt att jag får upp huvudet och formen så han inte dyker, det största problemet är då vi kommer till bytet så han skjuter som en kanon och underlaget skvätte till och med upp i taket (!) ett par gånger. Jag fattar inte hur han gör med sin stora kropp och att han inte bryter sig som han sparkar :S vore kul att ha en kamera nästa gång så får ni ser hur han beteer sig.. Ett par gånger tappar jag både stigbyglar och balans.. Vill verkligen komma iväg till Arphus NU!! Vi behöver hjälp, förra passet sa Pether att Per kunde ju hoppa upp och prova honom - vore ju TOPPEN med hans långa ben och erfarenhet. Bara Mille inte skjuter av honom :s

Varför kan du inte bara byta galopp?? Jag som tyckte Helios sköt ibland då vi böt till höger men han var ju rena barnleken i jämnförelse..

Jag får ändå se det ifrån ett positivt perspektiv - jag LÄR mig ENORMT mycket av att allt inte bara flyter på.. Det gäller bara att man har ork och lite mod då dessa hästar.. Jag tror ändå väldigt mycket på honom vilket också gör att man kan ta lite mer motgångar :)

Rangun fick också gå dressyr idag på morgonen och idag valde jag tränset, var ett tag sedan sist. Han kändes överlag väldigt fin och inte alltför rädd.. Även om det stod ett par dressyrstaket som kan vara lite farliga..
Mycket byten blev det för hans del idag, även en del arbete med samlad galopp lite "piruettgalopp" och ett par arbetspiruetter..

Sedan red gymnasietjejerna program för mig, två red LC:2 två LB:1 och en LA:1.. De var duktiga och jag fick påpeka för alla (vissa lite mer kanske ;P ) hur viktigt det är med VÄGARNAS RÄTTA RIDANDE då man rider program. Man kan plocka massa poäng på att vara noggran med detta och kan då får ganska bra poäng även om man kanske har en häst som inte jobbar korrekt i form eller går i ett felaktigt tempo.

Därefter tillagning av lunch och på em puttsade vi alla ridskolehästarnas sadlar och träns samt fettade in dem ordentligt :)

Vad gäller frågan jag fick bland kommentarerna angående bilder på "Hästar vi minns" så finns det en del bilder på ridsklolehästarna, däremot har jag inte lagt in några på tävlings- och unghästarna ännu :) Men det kommer jag lovar! Känns superskönt och kul med den nya fina hemsidan, på fredag ska Erika T hjälpa mig med loggan osv på hemsidan så det blir något lika snyggt som headern här i bloggen.. Erika är superduktig på detta! Hon har också en blogg om det är någon som är nyfiken på henne: ettahnia.blogg.se

Erika och hennes ponny Silver..

Mina duktiga "onsdagsbarn" fick idag trava över lite bommar igen och träna på att stå i lätt sits.. Imorgon ska jag på Grönt kort kurs på Strömsholm på kvällen.. De har nya regler och rutiner fr.om i år så nu måste handlare som ska hålla grönt kort kurs gå en sk Handledarkurs först.. Lite fånigt och jobbigt, jag har ju ändå haft dessa kurser ett par år nu... men men alltid lär man sig något nytt..

Kram Madde

Ingen feber ikväll!

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 21:31:19 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja ett evigt tempande är det. Men ikväll så var Demeter feberfri så hoppas att det nu vänt. De andra vände det på bara efter någon dag.
Vi har i allafall fått provsvar och det var inget allvarligt - EHV-4 heter det och är en form av herpesvirus som kan drabba unghästar -ett förkylningsvirus.
Var inne på SVA:s hemsida och kollade eftersom Ehv-4 inte sa mig ett dugg.
Har i alla fall pratat med veterinären som var här i fredags ikväll så det känns bra. Tur att man har bra veterinärer att prata med har haft kontakt med veterinär varje dag sedan vi upptäckte det i fredags.
Nu äter och dricker Demeter bra och de andra som hade feber har ju sett ganska obekymrade ut hela tiden.

Idag blev det ett dressyrpass på finaste hästen, har även ridit fram Limit åt Sofia på morgonen och så har jag ridit Swarovski och Bosson på sen em.
Imorgon är jag ledig från stallsysslor för då är det dags för hoppkurs på Strömsholm tillsammans med Jenny. Tyvärr får vi ju nu åka utan hästar - så trist!
Alla mina varma kläder är nu tvättade till imorgon. Brukar vara svin kallt även om de har isolerat ridhus.
Ann

Ridning igen :)

Publicerat: 2011-02-15 Kl: 19:43:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja idag har jag ridit igen efter min förskylning (låter ju så mesigt med förskylning) men men.. Startade dagen med att handla till gymnasiet på Ica sedan hann jag precis rida Mille i ridhuset, han var mjuk och fin, innan det var dags för Lady kl.10.. Fick rida i hennes nya fina sadel idag och vi tränade mycket på övergångar, som vanligt, och förvänd galopp.. Började med att vända över ridbanan ooch fortsätta i förvänd, sedan fattade jag förvänd på kvartslinjen vilket hon först tyckte var lite svårt och jobbigt - hon ville hellre fatta "rätt" galopp.. jag avslutade med att göra fattningar till förvänd på en 20m volt.. Fina Lady :)
Lady Ash.. Stella och Åsas fina ponny

Efter ridningen blev det matlagning inna jag sedan hoppade upp på nästa häst - Rangun. Han var väldigt fin, som vanligt då han vilat ett par dagar, han var dock lite rädd för det mesta då jag började.. Trist att det inte finns så mycket tävlingar så vi kan få ut och visa upp oss.. Verkligen jättedåligt med tävlingar och de som finns är typ bara MsvC klasser.. Rangun vill jag ju rida MsvB på och Mille kan väl visserligen gå MsvC men jag skulle vilja komma igång och faktiskt rida några fler LA innan.. För honom/oss handlar det egentligen mest om att komma ut och få rutin..

Katrineholms RF

Efter Ranguns pass ställde jag honom på skritten och gick för att ha två privatlektioner.. Först ut var Emma på sin C-ponny som idag fick testa på flera av mina metoder :P Jag satte fast stigbyglen med en rem i sadelgjorden för att hon inte ska dra upp och bak skänkeln för mycket då hon driver.. Idag fick hon iaf ha sporrar igen, Emma har varit jätteflitig med att tänka på att ha tårna rakt framåt så jag tyckte nog att hon kunde få ha sporrarna detta passet.. Mot slutet av passet bytte jag till "Ebbas tyglar", de avklippta och tog även Emmas spö.. Stackarn vad hon fick rida - men fin blev ponnyn så det kunde det väl vara värt.
Och vem har sagt att det skulle vara lätt att rida??

Efter Emma hade jag sedan en "ny" elev (Isabella "Bella" har ju stått i stallet och så jättelänge men det är första privatlektionen för just mig). Hon red på sin egna ponny Coco Chanel, C-ponny, en ponny som ifrån början då de köpte henne var väldigt het "en hoppeponny". Bella red henne riktigt bra idag och jag gav henne lite tips och övningar på hur hon ska tänka och rida sin lilla ponny.. Idag tränade vi på stora mittvolten med de oändliga övergångarna och hon fick träna på att flytta henne och forma runt innerskänkeln.. :)

Hittade en fin bild på Chanel och Bella på mamma Carinas Fb :) Tur att Facebook finns..

Imorgon ska mamma på hoppkurs för Jens Fredricsson på Strömsholm, tyvärr till fots då vi har sjuka hästar, så då är det jag och syster som har hand om gymnasietjejerna. De ska rida program för mig bland annat..

Kram Madde

Fia hemma igen..

Publicerat: 2011-02-14 Kl: 21:40:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja inte behövde jag oroa mig över att hon skulle vara mkt brunare än mig iaf! :P Vi hade ganska exakt samma färg nu.. I like!

Ingen ridning i mig idag heller, alldeles för kallt och dessutom hostar jag ganska mycket.. Så lite tur i oturen att det är så kallt och vi inte kan åka iväg och träna eftersom vi har feber på Demeter..
När jag kom till Ekelund i morse, efter mycket krångel med en stelfrusen bil, så var det 25 minus vilket gjorde att vi valde att vänta lite med att släppa ut hästarna.. Så kolckan var väl starx efter åtta då vi började släppa ut, sedan fixa stallarna. Efter lunchen satt jag med hemsidan och fixade :) Kul! den börjar bli riktigt fin nu och det är mest små justeringar, har även fixat så båda adresserna fungerar. ekelunds-stuteri.se & ekelunds-ridskola.se

"Försäljningsbild" på Kalypso ifrån i höstas..

Skulle haft lektion för Åsa men hon hade åkt nå 2skridskoåk" och gjort sig illa så vi ställde in. Jag ska rida Lady imorgon om det inte är alltför kallt. Jag ska även ha lektion för Emma på Sixten och "Bella" på sin "Chanel".. Bella vill också vara med i min dressyrgrupp som jag nu bestämt ska starta mån v.9 (om två veckor alltså)

Här hjälper jag Maria G med håret på framridning.. Ska bli kul att få träna och peppa dessa unga tjejer i min nya grupp med sig ridning!!

Se till att kolla in hemsidan iaf!! Kom gärna med förslag och kommentarer till den här i bloggen - både positivt och negativt :D

Kram Madde

Haha bara ett par timmar kvar..

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 17:04:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

innan Fia och Josse får frysa igen!!

Bye bye värme och vita stränden.. Den här bilden tog ja och Anders på Phi Phi's "utsiktsplats"..

Helios protokoll!

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 11:40:54 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hittade ett så fint protokoll på min gamla stjärna Helios i veckan :)Ja detta kan man väl inte annat än vara stolt över :) Visserligen "bara" en LB men ändå.. Många fina 8:or!Kram Madde

Nytt försök

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 10:55:54 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Vart så förbannad igår att det var nära datorn åkte ut på gatan.. Hade skrivit ett så långt och innehållsrikt inlägg som när jag trök på spara/publicera så försvann allt utom övertexten :S kan man bli mer förbannad!! Skitteknik!

Får göra om idag men blir nog inte lika mycket tect som igår..

Jag och Golden Grape
Ebba red lektion för mig på morgonen på Grappan.. Hon fick även knoppa henne då jag sa att hon måste börja träna ordentligt nu så de är snygga när det sedan är tävlingsdax! De vart ganska bra för att inte ha knoppat så många gånger, jag hjälpte och visade. Det viktigaste när man ska knoppa är att fläta hårt! Det är även viktigt att använda en kam så att det blir raka "benor" mellan flätorna. Sedan knoppar ju jag själv alltid med endast en snodd då jag anser att detta blir absolut snyggast. Så Ebba fick göra på det viset, är ju lite knepigt innan man får in snittsen.. Carina Eriksson ( som hade lektioner på ridskolan tidigare) lärde mig att göra dessa knoppar - som hon fick göra då hon jobbade hos Jan Brink. När Carina knoppade stod jag och studerade :)
Nu anser jag mig själv proffs inom knoppning :P Hehe.. Att knoppa en häst får inte ta mer än 10min.


Gick kanon för Ebba att rida, jättebra häst för henne att rida nu då vi kämpat på med Gordon de senaste veckorna och de är ju lite olika att rida. Med honom har vi jobbat mycket ställning och böjning då han kan vara lite seg och rak. Grappan har ju enorm framåtbjudning och man får en väldigt bra och lätt känsla i handen då man rider henne så det är som ganska stor skillnad och mycket nyttigt för Ebba då vi fick problem med högertygel/handen där hon vart lite för stark. Vilket gjorde att hon vart utåtställd i vänster varv och överböjd i höger. Superpass och jag hoppas Ebba verkligen är nöjd och förstås hur bra det såg ut :D
Hon får väl dra lott sedan om vilken häst hon ska tävla lag osv på.. Hehe.. Det är en av fördelarna med att rida på ridskola, man får sån erfarenhet av att rida många olika typer av hästar vilket är enormt viktigt om man ska utvecklas som ryttare.

Ebba och Gent på förra årets sommaravslutning :)

Jag och Ebba skrittade ut en sväng på  Rangun och Karaat i det härliga, kalla vintervädret - solglasögon hade varit bra.. Karaat tyckte det var superhärligt att få komma ut och röra på sig..

Maria G kom och frågade om jag inte hade någon häst hon kunde få rida, vilket jag redan hade tänkt fråga henne :P Så hon fick ta Mille och rida med på mammas superduktiga ungdomsgrupp där de igår tränade på skolor.. Jag såg de sista 10min och det såg bra ut - han gillar ju att gå på led min lilla häst..

Kram Madde

Bilder från igår

Publicerat: 2011-02-13 Kl: 09:48:39 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Mästerfotografen Erika T har varit i farten:

Finaste hästen i vintersolen

Golden Kolibri


Ebba o Grappan träning för Madde igår

Hästar har ett fantastiskt minne imorse på min morgonpromenad med hundarna så stod Barris o Gent ihop. Det såg ut som de pussades och varit bästisar länge och då kom jag på att ok de har ju inte gått ihop i samma hage men hur många år kom inte Josse o Barris hit o tränade ihop med Sofia o Gent och hur många tävlingar har de inte åkt på tillsammans varit ute i skogen och busat med sina mattar som nu snart sitter i planet för att flyga hem till kylan.
Härligt att se.
Nu är det dags att mocka.
Ann

-12,6

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 22:23:22 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

HU! Nu skjunker tempen ute :S  Kallt..
Ja mamma hann före till datorn som ni såg, inte kul alls men inte mycket att göra åt. Tyckte så himmla synd om lille Demeter som var så hängig tidigare idag.. Lillpluttan :(

Känner hur skadeglädjen bara växer över att det snart är slut på det varma och roliga för syster och Josse!! Haha välkomna hem till verkligheten! De landar söndag kväll.

Fina Demeter!

Eftersom vi inte kände oss speciellt sugna på att rida på em så såg jag till att alla våra hästar fick gå på Horse Trainern 30min var.. De fick gå det "tuffaste" programmet - 6min rakt - 6min i högsta lutning (minns inte men kanske 11 grader?) - 6min rakt - 6min lutning - 6min rakt - slut. Medans Rangun, Kolibri, Mille och Limit fick promenera passade jag på att frisera lite ridskolehästar, byta täcken, plocka högar i boxarna osv.. Såhär fin blev den lille sparven Karaat!

 Han var först inte alls imponerad av min sax och kam, så jag tänkte bremsa (han är ju så rädd om öronen så det går ju inte att ta manen högst upp mot öronen) men att bremsa var bara att glömma. Fick testa mig fram och till slut fick jag ordning på hela frisyren. Ganska fin vart han väl ändå?  Imorgon ska Ebba skritta honom :)

Fina Grappan efter filmandet i veckan.. Älskar hennes färg!

Imorgon ska jag ha lektion för Ebba, rida, mocka och så hem för att fira Anders som fyller på söndag. Hans familj kommer på smörgåstårta och annat gott :P

Sleep well..

Kram Madde

 

Kan det gå mera emot?

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 21:56:47 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja precis inkommen efter en kvällstempning av hästarna och de är så gott som feberfria: våra unghästar hade feber i dag + en inackordering.
Vilket betyder -inställd hopptävling nästa helg, ingen träning för Pether på måndag ingen hoppkurs för mig o Jenny för Jens Fredricsson på onsdag. Tror jag blir tokig!
Hade verkligen sett fram emot båda delarna hade även anmält mig för att hopptävla hemma!.
Inget ovanligt att unghästar får virusinfektioner. Men Demeter var verkligen dålig idag 40,2 grader även treåringen och åringarna hade temp + en äldre inackordering.
Veterinären var ej orolig för någon allvarligare virusinfektion men har man feber så har man.
Typiskt - vi varit på 5 års kalas ikväll då Sofia N ringde och hade tempat våra åringar o ikväll var de feberfria har nu precis varit o tempat de andra och ingen hade mer än 38,7. Så surt!
Stackars Isabell var så ledsen i em då hon skulle tävlat imorgon. Men inte så mkt att göra åt.
Luften gick ur mig mitt på dagen när vi upptäckte detta så jag struntade helt enkelt i att rida några fler hästar då vi ändå inte kommer iväg o tränar något och svinkallt och massor med snö på gården.
Denna vintern är helt sjuk. Stora vallar i nocken på ridhuset efter 1 dygns snöande det som var helt tomt på snö innan.
Välkommen hem Sofia!
Barris har idag gått med valackerna och alla överlevde detta han sprang in i sin box precis som han bott här i hela sitt liv redan. (Vid insläpp går lektionshästarna in själva i sina boxar)
God natt
Ann

Crap Crap Crap!

Publicerat: 2011-02-11 Kl: 17:40:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ingen bra dag alls!!

Sjuka febriga hästar och en sjuk madde :S Jobbigt jobbigt.. Nu ska vi iaf iväg på middag för att fira min lilla kusin som fyllt år..

Skriver mer senare, blir nog inte så sent.

Kram Madde

Veterinärdag idag

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 20:59:05 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja idag var då Tove här vår -veterinär kan man väl säga att hon blivit den sista tiden. Har alltid tyckt att hon var en av de bättre på Strömsholm men hon slutade ju och startade eget. Så har jag ej haft henne på ganska många år. Men i och med att vi skulle röntga så många hästar i höstas så passade det bra att ta ut henne. Nu har hon varit några ggr till och det passar oss mkt bra.
Hon är duktig på mkt. Idag skulle vi ultra Karaats sena igen. Han har nu stått i ett halvår den känns och ser mkt bättre ut nu, men det var bara lite lite bättre på ultraljudet.....så nu provar vi en annan teknik vi ska skritta igång honom se om det finns någon ridelev som kan tänka sig hjälpa till med det. Man kan ju ej stå hur länge som helst med en häst så här.
Kolibri fixade vi tänderna veterinären som besikta sa att hon hade hakar men det var inget akut att åtgärda. Tur att vi gjorde det för de var verkligen stora....några inackorderingar passade på att fixa tänder också. Mattarna tyckte inte att det var besvärligt att åka från skolan....
Idag har Limit gått i min sadel kändes stor skillnad tycker jag. Den sadel är som en väl använd handske för mig. Sitter så himla bra iden.
Fick tillbaks min lagade ridstövel igår naturligtvis hade skomakarn putsat stöveln på insidan. Limit tyckte att det gnisslade i början.
Snöstorm idag blir skönt för Sofia att komma hem till! Ikväll körde jag undan lite snö med traktorn när Jocke skodde man kom ju inte fram någonstans men det tar lite..eller mkt längre tid för mig att köra.
Snöyra och en massa bilar överallt.
Ann

Blä.. Orkar inte..

Publicerat: 2011-02-10 Kl: 20:05:42 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Usch och fy för att vara sjuk och förskyld, enda jag kan komma på som smittat mig som jag vet varit lite krasslig är ju lilla Agnes som fick hjälpa mig lite förra veckan att bygga hinder osv.. Hmm tror jag får skylla på henne ;P Barnförskylningar är inte att leka med! Kändes katastrof när mobilen ringde imorse vart lite bättre efter hand, som vanligt när man är sjuk. Jag hade ju hand om skolbarnen under knappt 2h på förmiddagen sedan lite stallfix innan lunch.
Därefter satt jag med hemsidan ett par timmar. Kändes lite halvlockande att rida och mamma tyckte att det var bättre om jag vilade mig ifrån ridningen idag då så Maria G och Elin F fick ta sig en sväng på mina FINA hästar. Efter det undrade de om jag inte kunde vara sjuk lite oftare - för de ville rida MERA!! Jag satt på läktarn och kom med lite kommentarer, typ - "Korta upp tygeln och se till o rid nu ELIN!" "Böj honom inåt Maria" "Håll dig IFRÅN väggen Elin" Maria fick ta Mille och Elin Rangun, som såklart hade skurit upp kronranden med en brodd misstänker jag. Har bara boots på två ben då han fått bågot muggliknande på sina vita ben - självklart passar han på att trampa sig!

Tog lite bilder på tjejerna också!

Maria & Mille
Elin & Rangun (vad hände med tygellängden?)
Erika red samtidigt på Werra
Maria
Elin

Tjejerna verkade iaf gilla mina hästar.. KUL! Bra att veta att om man skulle vara sjuk eller borta av någon anldening så tror jag att de mer än gärna ställer upp :)

Nu ska jag sätta mig med alla aktivitetsstöd :S Hatar dessa hemska blanketter.. Varje år om igen, två gånger dessutom..

Världens goaste vovve!! Ah världens bästa pappa också kanske ;P

Kram Madde

Protokoll..

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 21:06:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja har idag fixat lite bilder på protokollen ifrån tävling tillsammans med Lidens Gentleman!Detta är alltså vår andra tävling tillsammans på Väsby Ridklubb, som gav en tredje placering.
Det här
protokollet är
ifrån vår ALLRA första tävling tillsammans! LA:1 på hemmaplan, domare var Marlene Kamsvik. 68,65%!! :) Red två klasser den dagen först LA:1 an som ni ser här, och den vann vi.. Sedan en LA:P1 (ponnyprogram) där jag fick drygt 65% och vann även den klassen.. Ganska perfekt start!

Kram

Roligt att blogga!

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 20:50:24 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer

Gud va mycket roligare det är att skriva när man får så mycket respons på det man skriver!! :D Verkligen kul med så många härliga kommentarer och åsikter i inlägget om Grappan :) Jättekul och ska bli spännande att se hur Ebba reder ut henne på lördag då jag bestämt att hon måste prova henne.. Finns ju massa olika fina ponnyer för Ebba att tävla i laget ju!

Haha!! Fia - vad gillar du din pålle i neonrosa, och lila schabrak :P Detta är resultatet av att Amanda V fick göra iordning honom när mamma skulle rida.. Galet fult med rosa på en fux!

Busunge! Söta lilla Linnea på läktaren i lördags.. Hon är dotter till Nina som har Carezza i stallet.

Åh vad det är roligt med nöjda elever..
Denna fina teckning på mig och Mille fick jag av Emma K :) Tack EMMA!

Jag har ju också planer på att starta en egen liten "specialgrupp" för max fyra elever. I dagsläget har jag två tjejer klara, Ebba & Emma, pratade också men en annan tjej i stallet idag med egen ponny. Får se om hon kan vara intresserad :) Sedan finns alltså en plats kvar, om hon vill vara med. Jag har tänkt att starta på prov i en månad och tycker tjejerna sedan att det är kul så blir det nog fortsättning. Planen är att passet ska vara på måndagar 18-19 eller 19-20. Detta betyder alltså att det kommer att vara dubbla lektioner under en timme på måndagar. Vill inte ha det för sent då tjejerna fortfarande är ganska unga och har skola dagen efter, Ebba bor ju dessutom i Strängnäs. :P Är DU intresserad av att rida i min dressyrgrupp? Kontakta mig!

Jimmy tittade på en väldans massa hästar och sadlar, han kom fram till att (precis som jag trodde) båda sadlarna låg perfekt på Rangun. Alltså både hans egna Cobra och Milles nya Cobra. Däremot så är Ranguns en 17,5 tum medans Milles är 17 så det kan ju vara en av anledningarna till att jag tycker den känns stor. Limits bruna Cobra sadel låg inte alls bra utan han ska nu ha samma sadel som Arrobell, en svart Jaguar med vattenbuffelskinn. Nu har vi alltså 2 sadlar "över". Dessa kommer vi dock inte att sälja då de är helt underbara och ganska dyra, rätt som det är har vi en ny häst de passar på eller så har hästarna ändrat sig i muskler osv så de passar igen.

Åsa har nu också köpt en ny sadel till fina Lady, vart en supersnygg och skön lite ljusare brun Jaguar. Passar så fint mot hennes mörkgrå färg också :P Jag som gillar att matcha!! hehe

Kram Madde

Nu har de åkt hem

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 17:08:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gymnasiet alltså och jag sitter o väntar i stallet på att Jimmy ska komma in från ridhuset så vi kan kolla våra sadlar måste verkligen upp o vila innan lektionerna.
Kauko tog som sagt var sin lilla tid, vilken tur att jag kom på att kolla Bosson  han har ju varit nästan omöjlig att böja till höger även om han glatt hoppar alla hinder. Han hade ett tornutskott som låg fel och tryckte på muskeln - stackarn. Fick stå med nålar när vi åt lunch så han var alldeles mjuk o avspänd sedan knackade han det till rätta.
Många hästar blev det att gå igenom ett tag var det rena hunddagiset här då det ramlade in en väldig massa folk och hästar (ägarna hade hundar).
Idag har gymnasiet fått hoppa jag hade även idag uppsutten lektion och hoppade då Bosson :-D. Han var super fin på alla hinder(trots sin rygg) tänk vad han kommer vara fin nästa vecka!.
El Barcelona "Barris" fick gå med (Sofi red och har nu en ny favorit). Vi red samma övning som vi hade för Erik förra veckan och det gick super. Barris tyckte det var jättekul.
Ann

Fint men kallt väder

Publicerat: 2011-02-09 Kl: 15:28:28 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jaha bara några timmar kvar innan jag har mina onsdagsbarn innan jag sedan kan åka hem och ta en varm dusch.. Kauko åkte för en stund sedan, tror det blev typ 15 hästar eller nått han kollade igeonom. Rangun, Mille & Limit var kanonfina, Arrobell fick lite nålar i korset där han var lite spänd och Kolibri vet jag inte riktigt, misstänker nålar. Angående Kolibris hoppning Fia så nej vi har inte hoppat tänkte igår att ja kanske skulle kolla med Amanda men hon åker ju till Borås för hopptävling igen nu i helgen. Idag var hon här med Lorden till Kauko.

Josse!! Angående Barris pannlugg så har jag trimmat den lite :P men tror inte det är något att gråta för, vart helt bestört när jag fick syn på den!! Massa "fluff" högst upp där den var tjock och ganska fin men sedan vart det bara tunnare och tunnare längst ner var det ju max 5 strån!! Inte vackert :S Mkt bättre nu - och den är inte kort! :) Hoppas du inte "dödar mig". Blir ni nå bruna då??

Nu väntar vi på att Jimmy Inserte ska komma för att kolla på sadlar. Hade även lektion för Åsa som idag fick prova på hoppningen för första gången- hon dansar runt på rosa moln med världens leende i stallet nu :) Gick superbra och Lady är en riktigt pärla, hoppar dessutom riktigt bra - som en katt.

Hann med att rida tre hästar innan lunch. Demeter fick gå dressyr i ridhuset, ett ganska långt och ändå lite tufft pass men hon blev inte det minsta trött och svettig. Hon är fin att rida men som jag sa till mamma så är det ändå lite skillnad mot henne och Herkules, han bara gick ju som en klocka från det att man tog tygeln. Detta är ju en fux märr så man får helt enkelt inte allt gratis. :P

Härlig sommar bild på vår ridskolehäst Tuareg. Foto: Erika Torrång

Rangun fick gå ut och galoppera på vägarna, vilket han tyckte var kanonkul! Mille fick hoppa lite småskutt då det stod hinder framme.

 

Kram Madde

Vilken dag

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 22:30:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gymnasiedag idag. Markarbete blev det idag en bra övning med bommar i klossar på kortsidorna, när vi travat över dem i båda varven och det fungerade bra så la jag ut dem som galoppbommar med mitten lite högre. Nyttig övning då det krävs att man rider bra vägar och rätt tempo.
Hade uppsutten lektion idag som omväxling jag red själv Bosson.
Ev gör jag samma imorgon lite bökigt bara när man ska ändra övningen tex.
Hann med att ta Arro Bell på samma övning därefter kom Amanda med Swarovski som jag red en stund -eller rätt länge har nu min sadel så det går mkt bättre för mig att sitta då. Amanda stack snabbt ut o hämta Limit som hon red på samma markarbetes övning medan jag red hennes häst. Sedan bytte vi igen och jag skrittade av Limit.
Stallmöte i kväll med alla inackorderingar. Oj vad fullt det var i cafeterian - vi var 30 st.
Började med att sjunga för Elin o Ida som fyllde 18 idag. GRATTIS! De hade med tre jättetårtor supergoda. Tänk att de firade sin 18-årsdag med stallmöte.
Har fått rapport från Lindsey och allt går jättebra hon är lugn och verkar trivas men det märkte man redan då tjejerna var här och provred. Jättekul.
Godnatt
Ann

Tidig morgon..

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 21:46:58 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Imorse hade jag larmet inställt på 05'20.. Ganska tidigt om jag får säga det själv :S Men ville komma ut till stallet vid halv 7 för att fodra (normalt fodrar vi senast 7) eftersom jag skulle rida Lady kl.8. Var ju halvt snökaos så gick ganska långsamt på E20, började väl fodra kvart i 7 och kunde sedan börja släppa ut de första hästarna fem över halv åtta. Så jag hade väl fått ut hälften innan det var dags för Lady.

Sedan red jag ett dressyrpass på Rangun som till en början vad rädd för lite saker, fråga mig inte vad - tror inte han vet själv faktiskt. När jag ridit i ca 35-40min och hade en lite skrittpaus funderade jag på att avsluta honom men så plötsligt kändes han sådär fin som bara han kan bli - från ena sekunden till den andra. Mycket skum häst vet inte vad det är som gör det, gör jag något? eller är han bara helt plötsligt tillräckligt uppvärmd i musklerna då?
Valde iaf då att rida en stund till vilket jag inte ångrar - ÅH vad fin han är när han går så!! Ska se om det inte finns någon som kan filma någon dag då jag rider hemma och tränar. :)
Prinsen! Hmm ganska fina knoppar föresten - eller hur? :)

Efter lunchen hann jag även med att rida en stund på både Demeter och Gaia. Demeter kändes idag som hon brukar - massa energi och härlig framåtbjudning! Gaia ar också fin om än stundtals ngt spänd men det var ganska mycket hästar och en del bommar och annat skräp i ridhuset så hon hade mycket att tänka på.

Direkt efter hade jag lektion för Emma K på hennes lilla Sixten, hon hade gjort en jättegullig teckning till mig -en bild på mig och Mille :) Får ta kort på den och visa.. Gick riktigt bra för Emma, om än lite slarviga vägar (!), vi tränade på LC:2 programmet eftersom det är det programmet hon ska rida i Div 3 laget i vår.
Emma & Sixten, tror detta är när hon provred honom. Snodde den på Emmas Fb :P

Efter Emmas lektion och möte samt teori med Ungdomsprojektet red jag dressyr på Mille, som var jättefin! Åh vad kul det är när hästarna går bra - nu ska det bara klicka på tävling också ;P Tror vi ska till Arphus på fredag kanske? Hoppas! Ni som följt bloggen ett tag minns kanske ett inlägg ifrån november förra året så jag skrev och Fautras transporter och hittade även en lite video.
Vi har nu bestämt att vi ska skaffa en större transport för 3 eller 4 hästar, troligtvis blir det för fyra. Det som är lite knöligt då är att ekipaget, bil + transport, kommer att bli 11m (!!) långt. När jag berättade det för Christina i telefon ropade hon till :P Lastbilen de har där hon jobbar har plats för 6 hästar plus en stor bodel är 12m lång..
Det är ju våran bil som gör att det kommer bli så superlångt eftersom den är så stor. Vi har inte beställt någon transport ännu och beställer vi en så tar det 8-10v innan den är färdig.
Men skulle verkligen underlätta nu när vi har så många hästar och flera som är på ungefär samma nivå. När vi ska till Arphus kan man också få med sig fler hästar.

(bild från Google) FAUTRAS är utan tvekan det bästa släpet du kan ha till din häst! Iaf enligt oss :P Hästarna gillar att bara kliva upp i transporten och slippa den jobbiga rampen som också är en stor olycksrisk då "struliga hästar" lätt trampar snett och gör sig illa. Finns heller inget släp som går stadigare på vägbanan än ett Fautras, de är byggda för att man ska kunna köra betydligt fortare än vad man gör i Sverige, (Franskt)
(google) Här är ett exempel på ett 4 hästars släp.

Tog med mig sön och måndagspärmen samt Aktivitetsstöds papper hem för att fylla i men blev inget med det ikväll. Hemma vid halv 7 då duschade jag och lagade middag sedan skulle vi handla men tog lite tid på vi fått tillgång till garage i huset där Anders nu höll på och skottade sedan träffade vi Anders mamma och "låtsaspappa" på affären och sedan var klockan nästan nio innan vi var hemma igen..
Tur att klockan inte går fort :S

Imorgon kommer först Kauko kl.13 för att behandla 13 hästar tror jag det blev, våra egna samt några inackorderingar. Jag ska ha lektion för Åsa på Lady kl.14 och sedan kommer Sadeldoktorn Jimmy Inserte kl.15. Fullspäckat som vanligt!
Jimmy!

Kram Madde

Ändrade planer

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 21:00:21 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer

Efter lunch gjorde jag Grappan såhär fin!


Hon har ju ganska tjock man så det blev stora fina knoppar & självklart vita ben :)
Väl uppe på den lilla ponnyn (maxad C) inser jag att hon är ruskigt fin!! Hur har jag kunnat missa detta? Jag tror jag bara suttit på henne en gång tidigare och jag minns att jag då inte blev speciellt imponerad..
Men ni får väl titta och se själva - VAD tycker NI?Inte så tokigt va :P
Så nu har vi nog ändå bestämt att denna fina lilla dam får bo kvar och så ska vi försöka "möblera om" så hon kan få en box, så ska förhoppningsvis humöret bli på topp igen.

Kram Madde & Grappan!

"idag tar solen ingenting"

Publicerat: 2011-02-08 Kl: 13:55:50 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

hehe detta var josse kommentar typ vid 11 pa dagen nar hon hade legat o stek ett tag i solen, jag som ligger mest i skuggan tankte "hmm konstigt" nagra timmar senare.. "sofia ser jag rod ut om rumpan?" jag svarar " ja lite kanske".. sedan nar vi kom till hotell rummet sa blev min kommentar till josse "jag tror solen tog ganska bra idag" Hennes ben var som kraftor!! lite roligt, dock har jag blivit sjuk nu efter att ha varit pa Phi Phi o bott ganska daligt o bara med flakt i rummet (lite daligt med somn kanske ocksa), sa fick min kropp en chock nar vi nu fick AC.. sa har fatt ont i halsen hoppas att det slapper innan flygresan hem..
Borjar aven att langta efter mina sma ponnysar ( fattar inte hur madde klarade typ 4 veckor )! Drommer en massa om tavlingar sa kommer vara super peppad till hemma tavlingen! Har aven bestallt en ny tavlingskavaj, den kommer bli saa fin har gatt o funderat pa lange hur jag vill att den ska se ut!

Hoppas allt ar bra dar hemma o mina hastar mar bra ( aven Miran dromde om henne pa starnden idag i badade i havet valdigt eksotiskt)

pussar o kramar sofia o josse

HÄRLIGA old times!!

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 21:12:40 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


Lidens Gentleman
Jag och "Gentis" en kanonfin D-ponny jag fick låna av goda vänner när jag var i tonåren. Ägarna är vår super banbyggare vid alla hopptävlingar Göran Blom samt hans fru "Maggan" Blom som är dressyrdomare.
Bilden är tagen efter prisutdelning på Väsby Ridklubb där jag red ett FEI program. Ska se om jag kan leta fram protokollet om någon är intresserad av sådant??
Planen med Gentis var att vi skulle tävla SM det året, tyvärr satte en skada stopp för våra ambitioner..
Han var verkligen "en klocka" genomsnäll och en super läromästare :)
Marwin 942
Tyvärr har jag nästan inga bilder på denna härliga häst jag fick öåna av Agneta Sjögren för att tävla dressyr på 2006. Denna bild är tagen på Strömshoölm då jag skulle visa honom på "Hingsttåget" - helt enorm tillställing men sjukt mycket folk och en galet taggad hingst! :)


Helios
Han ser så ung och smäcker ut på den här bilden tycker jag :) Minns inte exakt när den togs men tror jag red något LA program, i Vilsta - Eskilstunaortens RF.


Lattjolajban
Hmm stavades han så? Ni som varit med i "ridskolesvängen" ett tag minns nog denna krabbat eller hur? "Lattjo" kom till oss som 5åring om jag inte minns fel och han stannade väl i ca 3år tror jag. Här är han med Emma Åkesson som gillade honom skarpt!


Rose
Emma K och hennes förra ponny Rose.. Tänk vad tiden går fort, Emma början bli så stor nu.. Rose var förövrigt en riktig kanonponny!! En sån skulle man haft när man var liten ( jag hade väl visserligen inte vågat rida en sån ponny eftersom jag var så rädd ett tag) Med hennes gångarter och en liten dressyrryttare skulle hon nog kunna ta ett SM guld.. :) Synd att Emma började bli så lång..


Buffy som liten PUPPY!!

Kram Madde

Mysigt med regn..

Publicerat: 2011-02-07 Kl: 20:31:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

NOT!!

Usch vilket skitväder det blev (nu höll ja på o skriva vart igen) Regn regn hela vägen hem.. Dagen har varit fullspäckad, på morgon/fm mockning samt dressyr på mina fina pojkar - Rangun och Mille. Båda skötte sig bra och var riktigt fina, speciellt Mille måste jag nog ändå säga :)
Mmm snart sommar så man kan rida i kortärmat!
Idag har jag också ridit i mina nya Petrie strövlar igen, måste ju se till att rida in dem ordentligt så de blir sådär härligt sköna :) Har ju varit ganska missnöjd med mina vardags Cavallo, de var visserlugen lite stora och så ifrån början men nu är de verkligen sköna.

Idag kunde inte Åsa rida, vilket var ganska bra för min del just för att det var så mycket annat att göra. Jag red även Fias kanonkula på em. Jäklans hoppehäst! Henne kan ju Fia ha o hoppa på för nån dressyrhäst tror ja kan bli jobbigt att få henne till - även om hon rör sig riktigt bra. Hon springer runt i mellantrav som en tekanna, och superkänslig.. Sofia har minnsan lite att bita i :P
Ut med halsen, ut med halsen - och så fort man kommer till eftergift så piper hon iväg i mellantrav igen..

Sedan hade jag fritidsbarnen ifrån Mariefredsskolan och efter detta mina nybörjarbarn mellan 17-18.  Nästa vecka får Fia ta över fritis igen!

Rangun & ja på tävling 2010..

Kram Madde

Gaia

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 20:42:45 | I kategori: Till Salu! | 1 kommentarer

Här kommer en video ifrån gårdagens "movieshoot" av Gaia!!


Vad tycks om finhästen??
Nu är hon riden i ca 1 månad. Väldigt okomplicerad i både ridning och hantering, går på tygeln "av sig själv". Verkligen en toppen häst för någon som vill ha en härlig häst för ridning och eller avel då hon gett fina avkommor.
F.-99 e:Troll 660 - Curacao xx - Iliad - Ural

Har en till film med skritt och galopp också men Maria G ska hjälpa mig med lite redigering av den då det är lite störningsmoment iform av andra hästar i vägen osv.. Sedan ska jag lägga ut en ny annons på hästnet.
Skulle du vara intresserad av Gaia eller vet någon som  skulle kunna passa denna fina märr ring Ann på tel: 0708-706 426Kram Madde

Nu är alla projekt igång

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 19:10:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är alla pågång via Idrottslyftet. Vi har ju fritidsbarn som kommer på måndagar med skolbussen och rider på torsdagar grabbarna från skolan och nu så är ungdomsprojektet igång. Det är 12 ungdomar i den lägre tonåren som MRK satsar på denna gång.
Målet är att dessa tjejer ska få ännu mera ridning än sina 1 g/vecka som egentligen är för lite för att utvecklas i hyfsad takt. Men det är ju en större kostnad att rida tex 2 ggr/vecka även om det på vår ridskola är kraftig rabatt på att rida 2 ggr/vecka. Man är ju flera i en familj ofta som ska hålla på med olika idrotter o aktiviteter.

Vi har ju märkt på våra äldre tonåringar som finns kvar på ridskolan även om flera av dem köpte egna hästar nu alla har de ridit 2 ggr/veckan på ridskolan och det är ju då som utvecklingen verkligen sätter fart och att man känner att man kommer någonstans.
Min lördagstonårsgrupp är ju så rolig. I går så tränade vi på skolor vilket vi nu jobbat med under en längre tid först så har vi koncentrerat oss på öppnor och när de har varit befästa så har vi lagt mkt jobb på slutor och igår så blev det även förvända slutor som jag tycker man har stor användning av i sin ridning.
Vad man ofta missar i ridningen är att man tränar på olika saker varje gång och hinner aldrig befästa och få att sitta i "ryggmärgen" inom tex tennis så kan man ju stå o träna servar (eller vad heter) timme efter timme för att det bara ska sitta där när man väl spelar sin match. Nu har vi ju hästen att vara rädda om med varierad träning men om en halvhalt tex ska sitta i kroppen och att man verkligen gör det varje gång det behövs innan ridläraren säger till så måste man nöta in detta.

Idag har det varit lite lugnare igår vart det sjukt mkt med mina lektioner + en extra hoppträning och dessutom rida. Igår hann jag med ett dressyrpass på Arro Bell innan fm lektionerna och red sedan Swarovski o Limit Kolibri tömkörde jag och sedan skritten som för övrigt de andra gick på efter sina pass också.

Idag red Amanda med mig ut på Limit o Ann-Sophie på Tamira o jag då på guldhästen. Red sedan Swarovski o hade därefter lektion frö Amanda. Kolibri tömkörning igen men hon blir ju himla fin i formen på tömmen och är väldigt lätt på hjälperna - kan man säga.

En ny inackordering är på väg in eller de har haft boxplats sedan årsskiftet men först nu hittat en häst som skall besiktas-spännande.
Nu är det klart att vi ska ha 2 div I lag har velat lite men då det är 8 som vill rida i laget så känns det som att vi lika gärna kan ha två lag i klubben det är däremot många som kommer att debutera i sina klasser. Men det kommer nog att gå bra vi är ett kul gäng - jag har ju ingen häst för närvarande att delta på men ska vara lagledare och peppa lagen.

En bild på mig o Don Negro som jag red i div I förra året men som nu är tillbaks hos sin ägare Helena W.

Ann

How SWEET!

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 16:36:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerTyp lika liten som Buffy ju!!

Jobbigt det blev (inte vart!) hehe

Publicerat: 2011-02-06 Kl: 11:23:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kom på då jag skev överskriften att Maria G och Amanda V rättade mig igår då jag råkade säga vart där det skulle vara blev!!
Jaja, farmor brukar också tjata om detta ;P

Söndag idag och det känns som att dagen inte kommer att bli alls som jag ville.. Mamma vill nämnligen sedan ett tag tillbaks att jag ska åka till Julita för att titta till våra fina 2-åringar som står där på lösdrift.
Bell's Hera som föl. Foto: Erika Torrång

Ville ju äta lunch på Monte Carlo halv ett med våra kära vänner här och vi ska på middag kl.17 ute på Vansö i Strängnäs plus att jag pratat med en gamal klasskompis från gymnasiet som också bor på Vansö om att vi skulle ses innan middagen.. Vi hade även tänkt åka till en sängaffär här i stan för att köpa lite nya kuddar eller så, jag har ju börjat sova så dåligt :S

Vi ska iaf börja med att hämta Anders bil som står i Strängnäs och min mobil jag glömde eftersom vi åkte dit igår för att träffa lite gamla kompisar och så blev det även utgång :) Vi tog sedan taxi hem, lite dyrt men det är det värt för jag ville verkligen vakna i min egna säng.

Har massa härlliga bilder jag hittat på en annan dator som jag tänkte bjuda på lite senare!!

Kram Madde  (Jag på grymt fin ponny - Moonbeam på tävling på Vikbolandet)

Lördag

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 17:55:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjo tjo!

Nu är jag hemma efter en dag i stallet.. Började dagen med lektion för Ebba på Gordon.. Idag klippte jag av tyglarna för henne :P Hotade lite med det i början av passet och kom då på att det fanns ett par tyglar som var trasiga längst ut som hängde i ridhuset. Så när Ebbas mamma Carina kom så bad jag henne att gå efter en sax!! Hehe, Ebba vart lite nervös och snopen tror ja :P
Klippte av tyglarna precis efter hennes hand och nog vart det skillnad alltid, nu höll hon minnsan i tyglarna. Bara två gånger tappade hon då hon red, först i galoppen då han frustade och sedan tappade hon båda en gång i skritten tror ja det var. Tränade på LC:2 programmet som Ebba ska tävla såsmåningom i vår i allsvenskan.

Red sedan Mille i ridhuset och han var KANONFIN!! Hade ju bara halva ridhuset eftersom det var lektion på den ena delen. Tror det hjälpte mycket att det var två hästar till där eftersom han annars är så himmla rädd och spänd när man kommer längst ner. Superfin var han, jag jobbade med de oändliga övergångarna och sedan förvänd galopp - ut med formen :)
Sedan Ranguns tur, han fick idag röda lindor för att matcha min röda polotröja! Hehe jag är lite småkänd för att matcha iaf när jag var yngre, då skulle det alltid vara samma färg på lindor,schabrak och mina egna kläder.
När jag var yngre hade jag uppsättningar med ljusrosa,lila,ljusblå osv osv

Don Negro "Svarten"

Efter en snabb lunch fick jag hjälp av Maria G att fixa iordning Gaia - borsta, knoppa och linda. Sedan fick Maria äran att filma och ta lite kort, imorgon ska jag göra en ny annons och lägga ut på hästnet.

Ska se om vi kanske kan göra en film på "Grappan" också, kanske är så att folk gärna vill se film innan de ens ringer på en häst.. Vad vet jag.. Har visserligen märkt att just ponnyer går lite trögt att sälja just nu.

Kram Madde

Sova!!

Publicerat: 2011-02-05 Kl: 08:35:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som i märkte vart det inget inlägg igår då internet inte fungerade här på Ekelund, inte heller min Iphone ville vara med :S Nått strul på 3. Både intenetmodemet och mobilen har 3 abbonemang.

Jag har nu sovit ca 9-10h - helt underbart skönt!! Somnade så fort jag la huvuddet på kudden halv tio igår och hade sedan ställt klockan på kvart i åtta idag på morgonen, jag vaknade lite tidigare men lyckades halvsova ända tills mobilen väkte mig igen.. Känns som att den här veckan har sovtimmarna varit alldeles för få.

Igår åkte som sagt LIndsey och det var just detta som gjorde att dagen vart ngt "förstörd" då detta tog ganska lång tid, mwn familjen verkar jättebra så det kommer förhoppningsvis att bli kanon :)
Jag har flätat hennes vans ocpappa fixar nya skor. Vi tycker det är viktigt att lämna hästen nyskodd, något vi inte verkar dela med så många andra som säljer hästar. Man säljer inte en häst som ska skos om-två veckor, utan det ska vara snyggt och fixat.

Så nu är det bara två ynka ston i "stohagen" med lektionshästar, Jolita och lilla Jazza. Tyvärr har vi inte fått så många svar på annonsen på Grappan, men när hon sedan också är såld så tänker vi släppa ihop Ronjah och Nejlika i stohagen. Då får också Gordon gå ut i valackhagen där vi redan har sex hästar, Gent, Uranos, Ture, Nisse, Athos och Bosson. Tror att "Barris" ska släppas ihop med dessa sex på måndag kanske för då har han varit här snart en vecka, och jag tror det komemr vara ganska problemfritt han är ganska låg i rang. 


Eftersom gårdagen vart lite som den vart blev det lite dåligt med ridningen också.. Jag hoppade Demeter, hon har bara hoppat en gång tidigare, mamma hjälpte mig det gick sådär kan jag väl säga - inte alls så nöjd. Hon som vanligtvis är så himmla framåt och pigg vekar nu ha tappat lite fart.

Rangun föröskte jag ha bomträning med men han var helt uppskruvad av att det låg en bom på marken och blåste storm utanför, stackars min lilla häst kan inte vara lätt att vara så rädd för allt. Mille fick hoppa lite små hinder - tyckte det var skitkul! Jag märker dock att jag inte hoppat så mycket senaste året.

Vad gillar ni limegrönt?? Nya lindor Rangun fick inviga förra veckan.

 

Nu har alla våra hästar varsitt snyggt marinblått ylletäcke!

 

Nu ska jag ut och ha lektion för Ebba på Gordon! Hörs senare :)

Kram Madde

Ekelunds-stuteri.se

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 20:57:34 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Nu fungerar nya hemsidan!!!

Klicka genast in och kolla in mitt jobb med den hitills

www.ekelunds-stuteri.seMadde :)

Crazy day

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 20:16:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som ni såg i mammas inlägg så har dagen inte flutit riktigt som vi velat. Jag hade ju såklart förträngt att jag skulle ha skolbarnen på förmiddagen så min planerade hoppning blev inställd. Får bli imorgon istället!

Hade lektion för Åsa på Lady efter att jag ridit Rangun efter lunch sedan vart det intag av smått vilda hästar i stormen. Har verkligen blåst extremt mycket idag! Gick man på blankisen gled man iväg av vinddraget :S Jag red också "Barris"  igen och han var kanonfin, kommer att bli super på ridskolan, han hade lite mer energi idag också. Kan kanske till viss del bero på vädret men jag satte lite mer tryck i honom och det vart en del galopp och förvänd galopp sen vart han verkligen superfin :D

Mille fick gå en stund på skritten, inte de 30min jag hade tänkt då han inte hade nån lust att vakna ifrån sin middagslur när det var dags ;P

Imorgon blir det återigen fullt upp då vi även kör igång vårt nya ungdomsprojekt på em/kväll. Tänkte också att vi skulle hinna med att göra en ny video på Gaia.

Gaia tömkörs för ett par veckor sedan..

Imorgon flyttar jag till Katrineholm!!
Tror hennes nya familj kommer kl.10 imorgon fm för att hämta hem sin nya fina ponny :) Då får sedan Barris flytta upp i hennes box.

Kram Madde

Storm (nästan) idag

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 18:07:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fy vilket blåsväder idag. Hårt arbete hela dagen och nu är det snart städdags inne. Madde gnäller på att det är stökigt...
Idag fick jag mocka både utestallet o vårat. Madde hade skolbarn här (Sofias lilla grupp). Helt slut efteråt vi fick nämligen ett litet tillbud imorse då två av stona hamnade i valackhagen.
Sprang ut i halkan med havrehink o grimmor o grimskaft. Uranos är ju väldigt förtjust i ston. (Kasterades sent 4 år) det håll på att gå tokigt jag fick tag i Lindsey o Madde försökte ta Jolita när Uranos kom fram Lindsey vände upp mot Uranos o smackade på men där var ju även Madde.
Tur att det bara tog på låret. Det är så lätt hänt och hästar är super snabba och ston ännu mer snabba.
Det förbaskade takpappen i ridhuset spelade oss spratt när vi skull erida jag red Limit som var tämligen obekymrad till skillnad mot Rangun men till slut blev det för mkt även för Limit. Han var i alla fall mkt bättre redan från början idag. Det tar sig. Nu på sen em har jag tömkört Kolibri o Gaia. Det var bra för båda men framförallt för Kolibri hon blev så fin efter hand och har ju så fin trav o galopp. Åsa satt o beundrade henne länge.
Men 169 cm tror jag inte att hon är....
Nu så ska det fejas...
Imorgon åker Lindsey.
Ann

Sofia sager hej!

Publicerat: 2011-02-03 Kl: 07:10:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hej dar hemma!

Har ar det super varmt stralande sol idag med! ar pa Phi Phi nu stannar har till pa lordag, ska bli intressant att se hur josse klarar hem resan! Hon madde inte sa bra efter hitresan, borjade med en taxi tur i en gammmmmal minibuss o en chaffor som inte kunde vaxla eller kora! Flera ganger var jag livrodd att bilen skulle ga sonder backarna har ar ju helt galna.. Efter det var batturen kvar o det gungade en del... blev lite orolig att hon skulle spy faktiskt!! Igar kvall var vi ute har dans pa starnaden helt galet o sa sjukt mycket svenskar!!

Tror inte att Kolibri skot hon bara busar lite, alskar ju att galoppera!! Hoppas du MADDE har anmalt mig nu! du verkar inte vlija svara nar jag skriver pa FB!!!

Hoppas ni saknar mig!!

pussar o kramar sofia o josefin!!

Gott och blandat..

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 21:58:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tog lite bilder på de nya fina skåpen till inackordringarna..

Superstora!
Invändigt.. En hylla är byggd, vi ska sätta in en sadelhängare också men sedan får man bygga till extra hyllor eller hur man nu vill ha det :)
Privatsadelkammaren.. Privathästarna får ha en sadel här och en i sitt skåp. Här finns plats för 18 sadlar. Är ju fler inackorderingar nu men alla har ju inte två sadlar.
Jag städade vår lilla sadelkammare och tycte det var onödigt att mamma hade sina och "Svartens" rosetter nerknölade i ett skåp - visst var det väl bättre såhär?

Längtar till sommaren!! Här ifrån förra årets sommaravslutning.. Lindsey - Ida och Gent - Circe
Härlig bild på Erika och vår fina ridskoleponny Karaat

Kram Madde

Nära ögat!

Publicerat: 2011-02-02 Kl: 20:52:41 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Idag var det väldigt nära att jag föll i backen när jag skulle skutta lite sockerbitshinder :P Mamma tyckte vi skulle hoppa lite på Rangun och Arrobell så vi ställde upp tre sockerbits hinder på medellinjen för att hoppa på en "åtta". Rangun gick ju kanon när jag hoppade för några veckor sedan och jag värmde upp honom över en ensam bom vilket gick bra, sedan var jag väl lite klantig som styrde på hindret direkt men han kändes så med på noterna. Ack så fel jag hade! Han kastade sig åt sidan i ett luftsprång och jag fattar faktiskt inte hur jag satt kvar, minns att jag hann tänka att det vore ju bra om jag höll mig kvar.. Vore inte så bra för hans psyke att "tappa ryttaren", han är ju så himmla känslig och en sådan avramling skulle kunna förstöra mycket.
Han fick sedan kliva och småskutta över ett hinder där vi la ner ena änden på bommen, men han tyckte stundtals att det var  livsfarligt. Jag hade ju som plan att hoppa lite hästar imorgon fm så då får han nog gå över lite bommar igen. Tänkte att jag skulle ta Demeter, som bara hoppat en gång tidigare under ryttare, Mille, Rangun och Limit. Fia vill väll att jag ska hoppa hennes "nervvrak" Kolibri men jag har en liten ide med henne så det blir nog dressyr för hennes del imorgon också.

Idag red mamma Kolibri men när hon kom till galoppen så sköt hon lite så mamma ville byta häst med mig :p Jag satt på lilla "Barris" El Barcelona som ska gå på ridskolan. Vi har alltså inte köpt honom utan får låna honom av Josefin Eriksson som är i Thailand med syster just nu, det är hennes gamla tävlingsponny.

En snabb bild jag tog på honom innan ridpasset idag :) Väldigt lik Karaat, fast lite större. Barris är en supersnäll och okomplicerad gentleman och i början kommer han att gå med i de mer rutinerade grupperna och sedan även i de andra grupperna.

Mille fick sig ett dressyrpass efter 30min på skrittbandet, perfekt framskritttning, han var en riktig knöl i början och det kändes verkligen supertrist men efter en stund så var han bättre och sedan gick han kanon. Massa övergångar, tempoväxlingar, sidvärts - nöta, nöta, nöta...

NU vill jag att Pether ska komma hem igen så vi kan åka till Arphus och träna :) Han har varit utomlands och på träningar nu ett par veckor, tror han kommer hem på fredag eller nått sånt.

Demeter fick gå ut en sväng på morgonen och det gick väl hyfsat med tanke på att det var isgata och hon halkade med sina oskodda bakhovar - så pappa vart ju nöjd när jag sa att vi vill nog ha bakskor också! Tror hon är inne i en fas där hon växer eller kanske träningvärk men hon var ingte alls som hon brukar utan väldigt lugn och lite seg. Får se om hon tycker det blir skoj att hoppa imorgon.

Jag och mamma tittade också på den nya hemsidan tillsammans på lunchen, rättade till lite grejjer och la till lite. Min tekniske morbror Mats ringde också och han jobbar visst på samma ställe som vår gamla adress har sitt typ kontor eller vad man säger, är inte så himmla bra påm datasnack. Har iaf mailat honom så skulle han vidarebefodra så vi kan få nya hemsidan att fungera!! Ska bli skönt att få igång den..
Säger till så fort jag vet att den fungerar!

Hade ett spännande samtal på vägen hem också :) eventuellt får ni veta mer om detta om någon vecka..

Kram Madde

Ny häst på ridskolan idag

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 22:48:29 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hejsan,
Ja idag så har vi fått hit El Barselona - Josefin Erikssons häst. Han är en maxad D-ponny som med Josse tävlat LA hopp o dressyr. Louise körde hit honom och passade även på att träna för Erik på sin fina Sisco samt få en ny sko påslagen av Jocke som haft en tuff dag. Avslutade den med att åka till E-tuna för att hämta en soffgrupp till Sofia - kanske man blir ditbjuden när hon kommer hem? Hoppas att hon blir nöjd. Anders mamma har bytt soffa -därefter så åkte han för att sko en häst i E-tuna som tydligen tog väldigt lång tid.....han skulle sedan vidare för att sko Kalypso men bestämde att klockan var väl mkt.
Själv har jag ridit fin hästen + Kolibri samt tömkört på em avslutade med ett hoppass på Bosson för Erik det kändes mkt bra så mera hoppning blir det nog. Imorgon är det dressyrdags för Limit nu ska han gå som spjutet efter två dagars tömkörning annars blir jag sur.
Vi ska också rida ut på Demeter o Bosson får då gå först.

Nu hoppas vi att "Barris" ska trivas här på ridskolan. Han får börja med att gå själv i hage först så att inget händer han har nämligen blivit jagad hemma av de andra hästarna Josse o Olivia har de sista dagarna.
Godnatt
Ann

Skakis och hjärtat i halsgropen!

Publicerat: 2011-02-01 Kl: 21:00:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu! Idag hoppade jag Mille på Erik Berggren träningen innan jag for hem, Sofia hoppar ju honom vanligtvis men eftersom hon är iväg och steker sig i solen så får jag ta över hoppningen.. Med skräckblandad förtjusning får jag väl medge.. Mille kändes iaf kanonfin med hoppningen, tror inte jag hoppat honom sedan i typ sommras eller så. Han väntade verkligen och jag kände att det gick att rida till hindret under kontrollerade former. Vi hoppade en liten bana med start i trav på en 5*50 och sedan tretudds samt ett räcke och en oxer. Efter näst sista rundan då de höjt upp lite (eller mycket om ni frågar mig men jag har ju blivit en sån kyckling av att inte hoppa så mkt) det låg väl på runt 90 och jag kände mig verkligen livrädd och alldeles skakis i kroppen.. Men gud va bra det gick!! Kändes kanon med ett härligt flyt genom hela banan, Erik undrade om jag ville komma banan en gång till och jag sa ok MEN INTE HÖGRE!
Hehe..
Jag har alltid varit lite höjdrädd vid hoppning och det handlar ju mycket om att man måste hoppa ofta - vilket jag verkligen INTE gör nuförtiden. En häst jag verkligen kände mig 100% säker på vid hoppnigen var min fina Helios som jag utan större tveksamhet kunde styra på hinder på 130 och kanske t om 140. Han var en riktigt pärla!
My love! Fina Helios kommer alltid ha en alldeles speciell plats i mitt hjärta, min första stora häst jag haft ifrån start och utbildat t om MsvB.

I övrigt idag så har det varit mycket tömkörning - mamma har alltså fått jobba medans jag fixade hästarna före och efter. Demeter, Limit och Gaia fick varsitt pass i tömmen. Rangun red jag ett "joggingpass" på under fm, ut med halsen och massa tempoväxlingar och korta steg. Han var riktigt fin men är väldigt svår för han spänner sig så lätt och kryper upp ur handen och då vill man ju så gärna ta i den där förbaskade tygeln - MEN NEJ det får jag inte var min tanke i huvudet genom hela passet, jag måste rida med sätet och skänkeln!!

Idag Red jag även Lady och jag sa till Åsa  att "- en sån här vill jag ha" Åsa är helt salig för att jag tycker hon är en så bra häst. Jag red också i Arrobells Jaguar idag och det vart verkligen skillnad och travlängningarna ska vi inte tala om!! Hästar som Lady är riktigt kul att rida och utbilda, hon har så fin egen bjudning och ger ryttaren en härlig känsla. Hon är även en perfekt storlek - 155cm, jämnfört med våra egna jättehästar på 175 :P

Tror det var allt för idag, har försökt fixa lite med domänopekningen av hemsidan men det går trögt. Mycket man ska göra och fylla i och jag är verkligen inte så hemma i "datavärlden".

Kram Madde
RSS 2.0