Ghaaa vad det är mycket OCH varmt!!

Publicerat: 2011-06-30 Kl: 20:28:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Sommarn är minnsan inte så lugn.. Fullt upp med ridaning av massa hästar i stekande sol - svetten rinner!

Älskar den här bilden - SÅ söta pållar :P

På lördag blir det alltså Arrobell & Rangun som åker på tävling i Gnesta..
Idag har jag hunnit med att rida: Rangun, Demeter & Rocco. Hopplektion för Ebba på Gordon o massa annat såklart..

Blir mer update senare el imorgon :)

Kram Madde

Bad update

Publicerat: 2011-06-28 Kl: 22:54:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja vad ska man säga - skylla på värmen och mycket att göra kanske.. Igår var anledningen att vårt internet inte fungerade i e-tuna.. Höll på att skippa idag också eftersom  jag inte kom in förens nu halv elva ifrån stallet och den här datorn är sjukt seg men nu sitter ja här iaf :)

Fullt upp hela dagen lång..

Jag och Fia handlade på morgonen sedan direkt första hoppasset i stekande sol på Limit för E-G Haking.. Gick ganska bra, markarbete med mycket  böjda spår och studds. Lagade sedan lunch till ca 15pers, och hann även med lilla Elton i ett kokande varmt ridhus innan jag äntligen pallrade mig in och letade upp huvudvärkstabletter och la mig att slummra till en stund. Har sällan ont i huvudet :/ Beror väl på värmen och lite för lite sömn i helgen som var :)

Sedan hoppass nummer två där vi nu jobbade på tre linjer samt en liten uppvärmning på böjt spår. Den ena linjen hade fyra hinder med två galoppsprång emellan varje, linje två hade hmm sex-sju hinder med ett galoppsprång emellan varje. Sista linjen var på två hinder med sju galoppsprång . Videosnutt kommer nog imorgon på detta. Erika fixade kameran idag också så det slipper vara grön/gråskala :P

Jag hoppar Aminov för typ 8år sedan kanske :P

Efter ett svettigt pass var det bara att göra iordning nästa häst - Rangun. Jag kände mig inte ett dugg taggad i värmen och var inställd på ett "kort" dressyrpass i ridhuset, men väl på hästen red vi ganska länge ändå. Skulle avsluta med att rida igenom George programet och fick då lite strul i galopprogramet med slutorna samt seriebytena i vart 4:e & 3:e.. Sedan fick jag iaf till det så jag blev nöjd - fick hålla uppsikt på marken också då det trillar ner lite svalungar ur bona då och då :S

Sedan snabbt av och spola Rangun innan jag satt upp på sista hästen för dagen - Memo. Var stor skillnad emot förra veckans pass och imorgon ska Petra göra sin tävlingsdebut på honom i Katrineholm, jag hade också gärna åkt dit med ett par hästar men jag har ju inte tagit det nedrans E-kortet ännu och nu i efterhand känns det ganska bra ändå för det ska ju vara kanonvarmt även imorgon. Lycka till Petra & Memo!

E-G har även haft teori för oss idag först på lucnhen och sedan nu innan kvällsmat - mycket nyttigt har han att säga! Efter detta blev det lite stallpyssel, borstade på Rocco - imorgon ska jag nog se till att rida honom igen :) Så bestämde jag mig för att släppa ut Rangun, Limit & Mille igen så de får sova ute efterom det varit så mycket insekter och sol idag så har de inte kunnat gå ute så nu vänder vi på rutinerna :) Passade då på att mocka deras boxar så är det gjort till imorgon för jag ska försöka hinna rida innan hoppasset kl.9'00 :)

Kram Madde

Midsommar

Publicerat: 2011-06-26 Kl: 20:51:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jaha då var det dålig uppdatering igen men midsommar är verkligen årets höjdpunkt, jag har verkligen älskat den dagen så länge jag kan minnas. Då jag var liten hade vi alltid stooor midsommarfest på Ekelund med massa folk och lekar. Nu återupplever jag detta genom att själv annordna midsommarfirande på Ekelund, två år har vi nu varit där ute :) Nästa år blir det dock lite annorlunda eftersom min käre far fyller jämnt och det måste ju firas med pompa och ståt!

Härligt också att Christina kom upp ifrån skåne tillsammans med sin pojkvän för att fira midsommar med oss - TOPPEN!

Inte så mycket häst har det blivit under helgen men Rocco ser riktigt bra ut efter kastrationen nu så jag hoppas jag kan ta tag i ridningen utav honom nu i veckan som kommer igen :)

Nästa helg är det tävling på Rangun i Gnesta samt klubbfest i ridhuset på lördag kväll - NI kommer väl?? Alla är välkomna - vet inte exkt pris för icke medlemar men tror info finns på hemsidan mariefredsridklubb.com! För de medlemmar som hjälpt till som funktionärer vid våra tävlingar är kalaset gratis. Middag och levande musik i form av "Stig Boogie Band"

Dansgolvet vid förra årets galejj!!

Kram Madde

Blogg blogg!!

Publicerat: 2011-06-23 Kl: 21:33:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det är vad Anders säger när jag sätter mig vid datorn för att skriva om dagens händelser och andra funderingar..
Igår blve klockan sent och mamma satt vid datorn då jag kom in efter att ha klippt halva gräsmattan och dödat lite mördarsniglar medans Anders & pappa fixade staket runt huset. Riktigt snyggt!! Nu är det ca 2/3 kvar att fixa.

Idag har jag ridit hela fem pållar. Dressyr på Rangun om kändes kanon, stark och bärig :) Dressyr på fröken Demeter som även idag skulle testa så efter ett par varv blev det grammantygel på, livsfarligt att sitta på henne då hon stål med huvudet och försöker resa sig. När grammanen kom på gick hon minsann som ett ljus och efter några minuter tog jag av den igen och hon fortsatte lika fin :) Rödhåriga stoelände :P

Demeter & Thaleia

Jag lagade lunch till mammas dressyrkurs - nudlar med fläskfile och massa grönsaker, lime & chili. Mums! Red sedan Navange ett pass dressyr i ridhuset, han var ganska motspänstig och "eländig" idag men blev bättre mot slutet. Har inte ridit dressyr på hela veckan så det kan ju spela in. Hann även med Elton på utebanan innan lektion för Petra på Memo. Gick mycket bra för Petra idag och det var stor skillnad efter gårdagen då jag först red 30min innan Petra red. Fin häst med mycket egen vilja  :)

Sedan red Fia Arrobell och jag tog Poseidon och vi red ut ev sväng, idag blev det galoppremiär!! Har iof provat lite galopp i ridhuset i våras men det var på lina. Det var ganska stor skillnad på hans framåtbjudning idag - KUL!

Em/kväll har nu spenderats med att fira min älskade far som fyller år - lagat mat till släkt på besök, supergoda pizzor blev det :) Även lite uppladning inför helgen med midsommarfirande då två kompisar redan har "landat".

Imorgon blir det uppstigning ganska tidigt så jag hinner med alla hästar innan alla midsommarfirande kommer - mamma & pappa har vi "kört" iväg!

Kram Madde

Hopp hopp HOPP!

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 20:29:06 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Jag är verkligen i "hopptaget" nu :) Mamma tycker jag hoppar hela tiden.. Erikträning nu i em/kväll på Limit och Erik tyckte han såg stor skillnad på min "hoppridning" - tack vare all hoppning :) Det är ändå en "färskvara" att kunna rida på hinder och se rätt avstånd och snabbt kunna bedöma huruvida man ska rida på framåt eller ta tillbaks.

Jag känner mig dock MYCKET tryggare både på Demeter & Navange i hoppningen än på Limit. Det är precis som mamma säger "- Han är inte helt eftergiven och lydig för ryttaren". Jag var verkligen superpeppad inför passet men kände ganska snart då jag började hoppa att det inte alls fanns samma säkerhet och förmåga att ta de där snabba besluten som jag tex gjorde med Navange på fm.

Nu till en bildbomd!
Först gårdagens på Demeter :)


Regnade ganska kraftig då jag värmde upp :/
Dock inget som bekymrade Demeter som alltid har öronen skarpt spetsade framåt!

Galopp.. Visst ser hon ändå ganska "stor" ut.. Vi har ju alltid tyckt hon varit lite liten.

Sponsorhindret vi fick låna av Laxå Bruk under tävlingarna i helgen..
Som en katt!!


MaskUS - Ungdomssektionens fina hinder..

Regnbågsplanket!

Vet inte riktigt varför jag vrider mig så i språnget :/

Älskar den här bilden!!!
KANONFIN :)Tyvär blev bilden tagen lite sent men iaf bildbevis på att hon hoppat muren också!
Tack Bella Segerlund som höll i kameran!

Tänk att vi fött upp en så fin liten "bebis".. OCH att JAG har ridit in och utbildat henne till vad hon är idag :)

Så till vår store man - NAVANGE - hästen med stort H


MurenDuktig måste jag säga - han har utvecklats enormt.
Tyvärr inga fler bilder då Fia ansåg att hon inte var ngt bra på det men en videosnutt kommer här!

Fia hade gjort nått konstigt med inställningen därav gråskala på allt utom det gröna :S haha
Hoppar han inte fint?
Oxern låg på ca 1-110cm. Tror han kan bli en kanonbra hopphäst :) Han har ju stammen också.

Videosnutt på Demeter kommer här:


Fina hoppehästen..

Såklart har massa andra saker uträttats under dagen men jag måste nu packa allt till midsommar då jag imorgon åker till Ekelund och sedan stannar där tills på söndag :)

Kramar Madde

Nya lindor?

Publicerat: 2011-06-20 Kl: 22:49:34 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Vill köpa nya lindor..Jag är sugen på de ljust blå på översta raden.. Skulle dessa inte passa perfekt på en så mörk häst som Rocco?
Jag skulle även vilja ha en uppsättning i "sand" färg samt vinröda :P

Kram Madde

Åh ja känner mig grymt bra :)

Publicerat: 2011-06-20 Kl: 20:20:16 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Idag har jag HOPPAT IGEN!! Haha.. Superkul, men lovar att ni dressyrnördar med mig inte behöver vara oroliga - jag ska inte "byta sida" ;P

TYVÄRR glömde jag kameran i stallet, som vanligt. Bella Segerlund var snäll och tog massa bilder och nån liten filmsnutt på mig och fina fina Demeter i regnet på utebanan över våra fina tävlingshinder.. Ett litet smakprov kan ni dock få, jag tog nämnligen kort med mobilen på kameran för att skicka till Christina!


Vi flyger fram!!
Åh jag tycker bara mer och mer om denna fina dam för varje gång jag rider henne. Hon är egentligen ingen "stjärna" både vad gäller gång och hoppkapacitet men hon har en sån underbar inställning och verkligen älskar att arbeta och gör alltid sitt yttersta :) Tror hon kan bli en riktigt fin tävlingsindivid..
Vi hoppade alla hinder som stod kvar efter hoppningen utom kombinationerna. Den stora muren klippte hon utan att blinka!

Sedan var det dags för Navange som även han fick hoppa flera av de "läskiga" hinderna, även han utan att tveka även om det blev en del mindre bra språng då han tog lite väl mycket fart sista biten.. Bara att fortsätta med styrkan för hans del, själva hinderna är inget problem :)

Rangun fick sig ett dressyrpass, utan stigbyglar för min del. Kände då jag började rida att det kunde vara läge idag för jag tyckte inte riktigt jag kom ned i sadeln, kunde plocka bort dem då jag satt kvar - det ni! På min spattiga lilla tysk :P


Hjärtat

Idag och imorgon har vi två dagars läger för lite yngre barn, mamma hade första passet idag och jag hade en lektion på em för dem. Duktiga tjejer som fick galoppera ordentligt för första gången :) Nu hoppas jag att de sover gott i natt så de orkar hela dagen imorgon också.

Hämtade ut mer medicin till Rocco på vägen hem och han är faktiskt lite bättre med svullnaden idag tycker jag nog ändå. Han fick bli lite longerad i trav i ridhuset på em vilket han gillade, men han höll sig lugn. Jag var lite orolig för att han skulle vara lite vild efter fem dagar på box och bara skritt. Jag har ju bara haft honom i knappt två veckor men är verkligen förälskad i honom, han är en så härlig individ att handskas med och han uppskattar verkligen att borstas och pysslas med.
Kicki Klingspor som bor "granne" med oss på Ekelund (Hista) var över med en av sina hästar idag för att den skulle hoppas och hon tyckte han var jättefin. Kul med så mycket positiva kommentarer om honom :) Kicki är dressyrdommare och brukar dömma vid våra tävlingar.

Längtar tills jag för börja rida honom igen :)


Rocco

Kram Madde

Regn bara regn

Publicerat: 2011-06-19 Kl: 17:09:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vill börja med att lägga in en länk en trogen läsare skrev i kommentarsfältet till "Grand National" inlägget förra söndagen.

http://vlt.se/sport/hastsport/1.1240757-otackt-slut-pa-grand-national

Det står här om hästen More like it som bröt benet och fick avlivas direkt på banan, fick ont i magen av att läsa artikeln och de efterföljande kommentarerna. Hemskt.

Jag har ju varit på Ekelund hela helgen och igårkväll då jag startade datorn för att skirva om dagen ville den (som vanligt) inte vara med :/ Vi fick iaf riktigt bra och trevligt tävlingsväder igår. Fia & Mille kom 6:a i första starten LB, sedan skulle det debuteras i LA men då var Mille inte alls med på noterna utan var trött och lite grinig som han kan bli efter första rundan. Idag red de en LB som gick överlag bra fram till näst sista hindret som låg på en linje där det kunde vara antingen 4 galoppsprång tillbaks eller 3 stora framåt. Här blev det fel val och Mille hamnade i hindret vilket gjorde honom förbannad och han la på en tvärnit på sista hindret som han sedan hoppade då hon styrde på igen. Lite bilder på fina Mille kommer här!!


Eftersom jag skulle filma blev det inga "hoppbilder" jag tror däremot andra tagit bilder - typ Erika kanske?? :) får se om det dyker ner något i mailboxen..

Fia hoppade igår även Agamemnon "Memo" som är Petra & Birgittas häst, han gick två nollor i LC & LB så det blev två unghästrosetter!
MemoVisst har vi fina tävlingshinder?! På tisdag ska jag själv hoppa dem då Erik kommer för hoppträning och vi beslutade att låta hinderna stå kvar till dess :) Då ska jag kanske passa på att hoppa lite på både Demeter och Navange imorgon tror jag.
Tyvärr blev det ju inga kanonbilder tagna av mig då jag inte riktigt hade koll på när Fia skulle rida - tacka vet jag dressyr med fasta starttider!

Jag red Rangun ett dressyrpass i går kväll efter sista klassen var avslutad och han kändes fin, idag fick det bli vila för hans del. Rocco har nu svullnat upp lite i skapet och har även liet feber så eftersom vi ända hade tävlingsveterinär ute så fick hon kika på honom och ja honom en lite spruta och även pencillin fick han. Han ska nu få Metacam i fyra dagar till. Han har superont stackarn :/ men det har gått kanonbra att träna in honom på skritten så där går han som en klocka nu :D

Kram Madde

Blött!

Publicerat: 2011-06-17 Kl: 22:09:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det minnsan regnat.. Inte så lite heller :/ Men nu behöver vi iaf inte oroa oss för vatten till ridbanan och pappa har bara behövt fixa vatten till rudhuset. Eftersom "ån" som passerar gården är iprincip uttorkad så måste pappa åka ända ner till hamnen i Mariefred för att få upp vatten..

Red alla hästarna på morgonen. Hoppade Demeter på utebanan med mamma på marken, hon gick verkligen superbra och hoppar allt man styr på :)
Därefter ett dressyrpass i ridhuset på världens finaste Rangun som gjorde galopprogramet i Prix St: George kanonbra idag! Började med lite galoppslutor som de ligger i programet och sedan bara flöt det på :) Finhästen! Nu måste jag ju se till att leta upp nån tävling att debutera på..

Fia & jag red ut i spöregnet på Elton och Navange :/ Genomblöta blev vi.. Men hästarna verkade inte bry sig speciellt mycket. Sedan var ju mina ridbyxor blöta och jag insåg då jag kom in att ALLA mina andra par låg blöta i tvättmaskinen.. Så jag fick låna ett par superstora av mamma resten av dagen.


Fia ville låna sverigepannbandet till Mille i helgen så vi skulle kolla om han passade bra i det.. Det sitter på Ranguns träns - ganska stor skillnad på huvudstorlek på dem :P hehe

Jag har fått promenera extremt mycket idag, Rocco tre gånger för hand och en på skritten. Jag har haft avslutning för Ungdomsprojektet och vi flyttade då alla lektionshästar = jag fick GÅ medans de red..

Ikväll fick mina prinsar hälsa på varandra för första gången då både vårt stall och utestallet är tävlingstall under helgen. Rangun får alltså sova i Jolitas box som är bredvid Uranos som har den största boxen på hela anläggningen vilken Rocco nu använder.

Rocco till vänster ser ju faktiskt lite liten ut bredvid Rangun..

Nu blir det alltså hopptävlingar för hela slanten under helgen.. Rocco ska promeneras vilker kan bli spännande då jag inte riktigt vet vart jag ska gå? Ska försöka hinna med att rida Rangun, men tror inte att det blir alltför långa dagar då det inte var överdrivet mycket starter.

Kram Madde

Köpsugen!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 22:00:29 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer

Ny häst = vill ha nya saker :P

Hehe..

Näe men ny hjälm har jag varit i behov av ganska länge nu, alla klagar på att den är så solblekt och ful :/ Går ju inte att ha och tävla i framöver.. Var inne på dogwoodlondon som jag blivit tipsad om och hittade där "min" hjälm men tror inte min storlek fanns. Ska kolla imorgon om det är 57 jag ska ha. Har haft samma märke och modell i de två senaste hjälmar jag haft.
Charles Owen - Young riders hat.
Tycker den är mycket snygg och sitter kanon på min skalle!

Finns ju så många nya typer av hjälmar nuförtiden men vill ha en sammetshjälm för tävling/visning - men känns som att jag kanske borde ha en annan till vardags så den inte blir förstörd så snabbt?

Tyckte i början att de nya "plastiga" hjälmarna var sjukt fula men hittade nu en som jag
gillar skarpt..


Något jag inte gillade med denna var - priset!
Nästan 4 000kr :S
Nu är ju skallen ganska värdefull osv men fyratusen för en hjälm att ha till vardags??
Skärmen framtill var väl inte den snyggaste heller..


Min favvo!!
Bilden togs förra året (!) solblekt redan då :/

Är på jakt efter stigbyglar också men har inte hittat vad jag letar efter ännu..

Dessa är jag på jakt efter.

Hittade dock dessa annorlunda som var lite roliga

Vad tycks? 800kr kostade de..

Kram Madde

SNYGGT!

Publicerat: 2011-06-16 Kl: 19:46:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu börjar anläggningen bli riktigt sommar och tävlingssnygg! Idag har jag gått halva em med röjsågen igen och Fia gick lite på fm.. Imorgon blir det till att ta lite bilder på vår fina anläggning!! Thea & Melina har också turats om med gräsklipparen samt högtryckstvätten i utestallet som nu ikväll bara var två boxar kvar som de skulle med mammas hjälp ta tag i. Är ju lite bök eftersom ridskolan fortfarande håller igång (sista dagen idag) och det blir lite trångt om boxarna då. Men man får pussla lite och vissa hästar får vara ute lite längre och äta sitt lunchhö ute osv..


Ekelund

Hann rida flera hästar på morgon/fm. Demeter först ut i ridhuset för ett dressyrpass, riktigt fin dam men hon kräver sin ryttare :)

Demeter

Sedan red jag och Fia ut på Mille & Rangun, efter gårdagens regn var det kanon att ut och galoppera på grusvägen bort till kraftledningarna. Det tyckte hästarna var underbart! Dessutom mycket nyttigt arbete för dem :)

Därefter Navanges tur som jag först skulle hämta in från hagen tillsammans med Elton. De låg båda och sov och vaknade inte ens då jag kom fram till dem och pratade med dem :/ De skulle inte överleva länge i vildmarken inte!!

Tröttisar!!

Navange vaknade inte fören jag satte mig på huk och klappade honom på nosryggen! Då lyfte han ögonlocket och suckade djupt  :P
Jag fick jaga på dem båda för att  överhuvud taget få upp dem.. Navange är väl säkert lite trött efter gårdagens pass också.. Idag fick han  iaf hoppa igen, några småhinder på ca 70cm även ett litet "murhinder" som han hoppade snällt. Får se om jag nog tar och hoppar lite imorgon igen, till helgen sedan blir det vila för honom och Elton eftersom det är tävlingar och de kan behöva en liten paus.

Elton red jag efter lunch inne i ridhuset och han gick nästan lika bra som förra passet i ridhuset, idag var det en häst till därinne som han ibland kikade lite på samt några bommar, koner och dressyrstaket.


Rocco fick gå ut i sjukhage på em.. Superskönt i solen :)
Har gått med honom idag men insåg att det nog kan vara ide att träna in honom på skritten - han gick ju så himmla fort jag kunde ju knappt hänga med.. Så på em hjälpte Fia mig och han fick ta sin premiärtur vilket gick över förväntan även om han tyckte det var mycket underligt.
Imorgon får han gå igen..

Kram Madde

Nu finns ingen återvändo - förhoppningsvis har vi gjort rätt val

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 20:37:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nu är han kastrerad min fina svarta fd hingst.. Så nu hoppas vi på att hans temeprament inte ska förändras alltför mycket. Han var inte så morsk nu i boxen tidigare ikväll, men han tyckte det var väldigt skönt och mysigt att bli borstad på.. Stackarn - kan inte vara lätt att helt plötsligt vakna upp och vara valack, det tar väl dock några dagar/veckor innan han "på riktigt" blivit valack..  Nu ska han få lite medicin ett par dagar och imorgon ska han stå i sjukhage men jag tvivlar på att det kommer att fungera då det går en liten ponnyvalack som är konvalecent i sjukhagen bredvid. Får nog bli Uranos stora box under dagen.

Rätt val har vi gjort säkerhets & hanteringsmässigt då det är många olika människor med olika kunskap som ska hantera honom och det är alltid extra bökigt med en hingst. Om det blev rätt val "ridmässigt" återstår att se..


Detta är "Roccos" far Sunny Boy..

Imorse startade jag med ett hoppass på vår fina fyraåring Demeter - som en kanonkula! Så himmla fin och suger riktigt tag i hinderna, sen har hon nog inte världens bästa hoppkapacitet men verkligen viljan. Hon ska väl iaf kunna gå LB/LA hoppning utan problem. Jag hoppade en del enkelhinder i trav och galopp samt en liten serie med en studds, ett galoppsprång och så ett litet räcke. Hoppade även ett litet räcke med en murdel under som hon klippte utan att blinka! :D Vilken härlig häst.

Efter stallfix red vi ut allihopa, jag på Rangun, Fia/ Limit, Thea på sin egna häst Sally och så Melina på Elton.. Thea och Melina känner ni som förljt bloggen länge säkert igen.. De hade "skolpraktik" här hösten 2009 och kom sedan tillbaks förra sommaren några veckor och nu är de alltså här igen. Superbra häst/stalltjejer om går som på räls! Idag har vi fortsatt med högtryckstvätten i utestallet, börjat gå med gräsklipparen och jag har hunnit med en del med röjsågen bland annat runt ridbanan.

På em kom även spekulanterna som tittat på Navange tillbaks för att prova en gång till, vilket blev ett litet test för oss alla då himmlen betämde sig för att öppna kranen för fullt = öronbedövande skrål i ridhuset ifrån vattnet på plåttaket. Han blev lite spänd men skötte sig ändå mycket bra :) Kände även skillnad ifrån mitt ganska tuffa pass med honom igår. Han är lättlärd :)

Mina onsdagsbarn red idag sista passet för terminen och två av dem ville prova på att galoppera vilket gick kanon på både Jazza & Gordon. Efter lektionen fick alltså Rocco en ordentlig rykt och lite frisering av man osv innan jag fodrade i vårt lilla stall och sedan påbörjade städning i en av friggebodarna. Det ska ju bo folk där nu i helgen. Jag är alltså kvar på Ekelund i kväll/natt så jag skulle hinna med lite extra. Nu ska jag se om jag kan jobba lite med hemsidan nån timme eller så :)
Någon som tycker att något saknas?? (Sofia N - jag ska fixa in Simson ;P )

www.ekelunds-stuteri.se  

En del av våra ridskolehästar tillsammans med vår gymnasieklass som nu tagit studenten, några av hästarna på bilden är sålda.

 

Kram Madde

Ska vi bara kritisera metoder inom dressyrridning?

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 20:17:33 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerHästarna ser ju inte speciellt glada/lyckliga ut över att få arbeta eller vad man ska kalla det..

Detta har blivit ett stor debatt på tidningenridsports hemsida med över 200(!) kommentarer..

Madde

Ny dressyrhäst till svensk dressyrsport!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 20:09:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Läste just att Elin Aspnäs som nu är Young Rider och har varit i den svesnka dressyreliten sedan tidiga ponnyår nu köpt en ny GP häst efter mycket letande..Dark Diamond är ett 10-årigt sto efter Diamond Hit & har tidigare tävlats av Hubertus Schmidt..

Låter mycket lovande och det är kul att flera unga ryttare är på väg uppåt!

Kram Madde

Lite regn!

Publicerat: 2011-06-14 Kl: 19:16:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har vi fått lite regn på em, ett ganska härligt duggregn - bra för växtligheten :)

Fullt upp har det varit, upp tidigt och var ute i stallet 06'30 och fodrade två stall innan jag red Rangun ett härligt morgonpass på utebanan, han kändes riktigt fin och jag fortsatte jobbet ifrån igår på Arphus. Då jag var klar hade Fia nästan fått ut alla hästarna så det var bara att köra igång att mocka vårt lilla stall med fem boxar och sedan vidare till utestallet där det nu står inackorderingar och två egna hästar som vi mockar åt - Rocco och Demeter.

Är mycket få hästar i stallarna nu då flera är iväg på bete osv.. Det är bra att det inte är så mycket hästar för vi har massor som måste hinnas med innan hoppmeetinget i helgen. Bland annat spola alla boxar i utestallet, 15, samt vårt lilla stall då dessa ska användas av tävlingshästarna som kommer under helgen.

Jag på Helios, 2 år sedan.. Jag ska iaf INTE vara med och hoppa i helgen, utan bara aggera funktionär :) Hade det varit nån LD så kanske jag kunnat våga mig på att starta med Limit men 1m - nja.. Då vill jag kunna känna mig säker på iaf 1,10 för att det ska kännas ok.

Vi hämtade hem de fyra unghästarna ifrån betet och det blev nu premiärtur att köra fyra hästar i vårt släp.. De gick alla in så snällt. Hem med dem så pappa kunde verka hovarna innan de fick åka till ny hage med bättre gräs. De är väldigt fina nu och nästan lite feta, Thaleia & Hera har verkligen snyggat till sig :) Jag mätte även Hera som vi trott skulle bli så stor men det visade sig att hon nu är ca 164-165cm "bara".. Kan ju bli en ganska "lagom" häst ändå - vi trodde ju hon skulle bli upp emot 170cm!

Sedan dags för ett pass på Rocco, idag fick han ett lite tuffare pass och ahn blir alltid litte löddrig där tygeln legat mot halsen och så men idag var det verkligen extremt - halva hästen var helt vitlöddrig. Till och med utanför benskydden stack det ut skum :P Måste ju ha nån form av diskmedel i pälsen.. haha
Han tycker om att duscha iaf så det är ju bra det.. Imorgon åker mamma med honom till Strömsholm för "knipps-knipps" stackarn, men det blir lugnast och bäst så. Vi kommer aldrig att kunna slappna av när andra ska ha hand om hästar och stall om han ska vara hingst :S Får vi hoppas att han inte blir helt ombytt och seg i skallen efter detta..

Jag har även hunnit med både Elton och Navange. Elton fick gå sitt första pass under ryttare i ridhuset då jag misstänkte att det skulle vara lättare för honom att fokusera samt springa på framåt då ridbanan blir lite tung nu när det är så torrt och vi inte kan vattna.. Mycket riktigt - han var kanonfin och gick i form i alla gångarter. Kunde till och med göra 20m volter i galopp helt problemfritt :)


Elton och jag på utebanan för några veckor sedan..

Navange fick även han gå i ridhuset, gick bra men idag kände jag verkligen av hans oliksidighet då han har svårt att forma sig till vänster. I höger varv är han hur fin som helst så det blev mest vänster varv för hans del idag.. Helt svettig efteråt - både jag och pålle :)

Sedan hade mamma åkt till Kauoko med Arrobell (det visade sig som pappa trodde att ryggen var sned igen så Kauko fick "knacka till" den) Pappa var iväg och skodde, Fia hade åkt för att fixa med bokföring - kvar var jag och en väldans massa pållar att hinna ta in innan mina lektioner :S Fick lite hjälp av Ida & Elin Friberg samt Ebba O.. Startade med lektion för Emma på Sixten som fick träna på LB:1 inför finalen i div 3 på lördag.

Ebba såg som vanligt halvt förskräckt ut då jag säger någon "ny" häst hon ska rida. Idage blev det Ture och jag tror inte att hon ångrar att hon gick med på det för det gick verkligen superbra!!! Fina Ture :)


Jag & Ture vid hemmatävling tidigare i år..

Idag hann jag äntligen till banken också, varit på väg i flera veckor men är ju iprincip aldrig hemma innan de stänger - 18'00 men idag hann jag precis!!

Kram Madde

Finally!

Publicerat: 2011-06-13 Kl: 21:13:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Under em/kvällen har vi äntligen fått upp loggan på vår transport!
Fredrik var här och satte upp dem samt tog med sig vår gamla transport som han ska sälja vidare..


Såhär snyggt blev det, sitter en likadan på höger sida också.


Samt en på bakdörren :)

För er som inte hängt med "ifrån början" så är det duktiga Erika Torrång som skapat vår nya fina logga!
Tack Erika - ettahnia.blogg.se

I övrig så har det varit fullt upp, började dagen med att brottas i köer för att kunna tanka bilen innan jag kunde fara till stallet :/

Han med att rida ut "runt sjön" tillsammans med Fia på Elton o jag på Navange innan lunch, samt stallfix såklart. Och ett ganska långt samtal med min vän Christina som bor i andra änden av landet :S Hon kommer hem och firar midsommar här på Ekelund med mig!! Ska bli kul, vi ses ungefär 2 - 3 gånger om året..

Rocco hans med i ridhuset innan det var dags att fara iväg till Arphus igen :D Super att vi kunde åka igen så fort. Jag på Rangun som var fin och Pether tyckte att jag gjort min läxa väl :) Fortsatte jobba med energin och att få mer luft i steget i bpde trav och galopp, sedan lite byten och även i vart annat och i varje där jag "bara" gjorde två åt gången. Kul! Men Pether vill att jag ska bli snabbare i  min hjälpgivning..

Mamma hade med Arrobell som inte var helt ok tyvärr så hon hann bara värma lite, han verkar ha lite problem med magen igen - typ "halvförstoppad" om man kan säga så :P Så veterinären fick komma ut till honom då vi kom hem igen.

Fia hoppade med Mille, enligt mig hööga hinder, han var så fin så och det är kul att det går att kombinera att vi rider samtdigt fast "helt olika saker"..

Väl hemma igen så var det bara att snabbt lasta ur hästarna och spola av dessa. Sätta hästar till mina barn och sedan äta lite snabbt innan det var dags att starta lektionen, som efterföljdes av mina dressyrtjejer som idag bara var tre då jag tror Stella glömt bort. Sedan var det dags för Petra på sin häst Memo som nu inte ridit på ett tag då hon varit bortrest osv.. Gick kanonbra, de har verkligen utvecklats bäda två och Petra är mycket målmedveten och tränar flitigt och varierat.

Nu är det strax sovdags för min del då jag känner mig helt mör i både kropp och knopp!
Imorgon blir det fler lektioner igen, Ebba åker utomlands på onsdag så hon ville självklart hinna rida en sista gång innan, vilket då blir hennes fjärde ridpass på mindre än en vecka!

Kram Madde

Blandat

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 20:35:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja tänkte bjuda på lite bilder jag lagt in ifrån mobilen..


Navanges bakben.. Jag berättade ju om detta tidigare i veckan, om ni tittar på storleksskillnaden emmellan benen upptill så ser ni att han är lite ojämn. Detta har dock blivit mycket bättre då det för bara två veckor sedan syntes enormt mycket mer :)


Trött Navange tidigare i veckan..

Hmm måste jag verkligen??

Okej då  och med en suck resta han sig upp.. Både han och Elton ligger ned och sover ganska mycket :)

Ross i traktorn - urmysigt tycker han :)

Imorgon blir det en lång dag då jag har lektioner till ca kvart i åtta på kvällen.. Blir även Arphus igen och träning!! Fia ska hoppa & mamma o jag dressyr :)

Kram Madde

Grand National Strömsholm 2011

Publicerat: 2011-06-12 Kl: 19:34:37 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer

Ja då har jag sett det live!
Idag var jag, syster & pappa på Strömsholm då vår veterinär Tove Björksten "Hästspecialisten" sponsrade en klass och eftersom vi är kunder så erbjöds vi VIP biljetter till dagen :)

Pappa drack öl, spelade på loppen och snackade med Tove, hennes man och deras bekanta medans jag och Fia strosade runt lite och tittade på loppen ifrån lite olika ställen. Kanonväder och massor av folk var på plats. Jag hade såklart kameran med mig och knäppte ett par bilder :)

Ni ser ju själva hur mycket folk - detta är ändå bara en liten del av alla..

Happyface! :P systeryster..

Man måste ju bli helt förstörd i kroppen av att rida runt sådär :/
Vinnaren i Toves klass "Silverstöveln"
Det ser ändå ganska härligt ut - men hu vad fort de red. Grästuvorna sprutade bakom hästarna!
Der var även ett litet ponnylopp! Så söta!
Miniponnys!
Vet inte om ni ser det men denna hästen hade ett mycket märkligt bett. Var iof ganska många med annorlunda bettsling.
Banans flyttbara hinder, detta släpades ut och in på banan många gånger..

Med sjön i bakgrunden :)
Upploppet i Grand National klassen..
Vinnaren! Tänk om man skulle få en sådan krans i dressyren - tror inte Rangun skulle uppskatta en sådan :P
Vet att man fick sådana på ponny SM för flera år sedan men det har väl försvunnit..
Prispotten 125.000:-

Var en mycket trevlig dag och det kommer absolut att upprepas, då vill Anders också följa med - när han fick veta att man kunde både spela på loppen & dricka öl :)

Kram Madde

Med risk för att bli tjatig..

Publicerat: 2011-06-11 Kl: 16:07:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

säger jag ändå..

HU! vad varmt det är att rida dessa dagar! Hämtade upp Ebba kl.8 vid Mc Donalds sedan stallet där jag startade med Rocco medans Ebba förberedde Grappan för en hopplektion. Tyckte det var på tiden att testa rida på utebanan nu när han gått ett par dagar. Detta gick över förväntan - han var lugn och fin och sa inte ett knyst fören jag var klar och hade hoppat av. Mycket duktigt av en 5 årig hingst måste jag säga! Dessutom gick Simsalabim i hagen precis bredvid.


Den här bilden tog jag på honom då vi provred för ca tre veckor sedan..
San Rocco

Ebba fick hoppa en ganska lång bana med mycket svängar vilket gick super. Det gäller att lära sig att se avstånd och kunna reglera galoppen samt fina vägar. Det blir bara bättre och bättre!

Efter detta var det drygt en timmes matlagning på schemat. Jag startade med att göra en Lasagne som kursdeltagarna ska få serverad till middag och därefter dagens lunch som bestod av nudlar med grönsaker (min egna lilla wook) och till detta  Tandori kycklingspett i ugnen :)

Därefter hjälpte Ebba min med att fixa Rangun som jag sedan red fram och så hade mamma teori med min och Ranguns hjälp i ridhuset. kan säga att vi båda dröp i svett!!


Jag & Rangun

Kram Madde

Länge sedan sist

Publicerat: 2011-06-10 Kl: 23:00:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Ja då gör jag ett försök att blogga, Madde sköter ju detta utmärkt så inte så mkt jag kan tillföra. Idag har verkligen varit tuff.
Sofia ute o parta igår. Maria G tog studenten ( vi var där också Ann o Jocke). God mat och mkt folk. Kul!
Alla mina "gamla" elever är nu stora eller många av dem.
Johanna Å som red här förut tog studenten i onsdags, så Maria o Erika igår, Ange o Alwa på lördag.
Ja nu är det dags att ut i vuxenlivet.......
GRATTIS ALLA STUDENTER!
Alla verkar så glada över att sluta skolan. När jag slutade gymnasiet så grät vi floder den dagen vi slutade. Sorgligaste dagen. Två år på internat.....fortfarande de roligaste åren i mitt liv - konstant kul med andra ord. Bo borta klara sig själv etc.
Där träffade jag ju även Jocke!
Nästa år är det 30 år sedan. Fast det verkar ju konstigt när man inte känner sig som en dag över 30 (vissa dgr).

Sofia har haft bokföringsjobb i S-näs hela dagen, Madde besikta bilen och jag o Jocke själva på morgonen + att jag lovat att ha ett träningspass för Lise 7.30.
Mocka, rida finaste hästen som fick hoppa och sedan städa städa städa.
På em hann jag även med Elton. Stackarn han får springa på men det artar sig. Har inte fattat ännu att man ej springer efter andra hästar
ICA :s ridsektion här på weekend kl. 15.
Veterinär Tove kom ca 15.30 alla hästarna skulle in jag skulle fika med mina gäster. Jocke körde hö på Björkeby. Madde hade massa lektioner.
Celldelningen fick det bli. Nej mina gäster väntade i solen så snällt.
Nu har vi ätit middag och det är dags att sova så att man orkar imorgon.
God natt
Ann

The heat is killing me!!

Publicerat: 2011-06-10 Kl: 21:00:58 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Är det bara jag som tycker det är galet varmt? Älskar värme men att jobba och rida massa hästar i den här värmen är nästan to mutch.. Har idag ridit fyra hästar varav tre på utebanan i stekande sol.

Först besiktning av min lilla bil på morgonen, gick sädår - måste laga en del grejjer och besiktiga om :/ Bland annat vindrutan och dörren, där dörren varit lika de senaste två besiktningarna och rutan var lika sprucken förra året :S Trist att man skulle lyckas på en "surgubbe" :/
Bara att betala o se glad ut..

Red Rocco i ridhuset på fm innan lektion för Åsa på Lady.. Sedan Red jag Navange och mamma Elton igen.. Innan Tove kom för att vaccinera Elton och Rocco samt kika på Roccos tänder. De var lite vassa men inget större ingrepp behövdes :)
Hon hade även med sig biljetter till söndagens Grand National på Strömsholm - ni vet de jag gjorde ett stort bildinlägg om för en tid sedan. Nu ska jag för första gången i mitt liv få se detta live, tillsammans med pappa. Hoppas jag slipper se sådana "hemskheter" ni fick se på bilderna jag då visade..

På em sedan lektion för först Lisa på Karaat och direkt efter Ebba på fina Gordon. Imorgon ska hon rida ännu en lektion :) Men då får det nog ändå bli lite hoppning igen :P hehe

Sedan hann jag även med att rida först Demeter på utebanan samtidigt som Rangun skirttade fram på skritten så jag sedan kunde ta honom en stund. Han fick idag jobba ett ganska kort pass men med samma saker som igår o en mkt nedkortad version, valde tränset och var lite orolig över att detta skulle vara ett dåligt val men jag kunde rida på precis som vanligt :D
Ibland blir han lite svår och som "stark" på tränset, men det går lite i perioder och eftersom  han blev så genomarbetat igår så var det inga problem idag!

Tyvärr blir det inga bilder i detta inlägg :/ Gillar inte att skriva utan bilder men jag har inget val. Min dator vill inte ge mig internet så jag sitter vid Anders där det inte finns en enda bild..

Imorrn blir det stallet tidigt så jag hinner rida innan värmen blir för påträngande, jag ska även fixa mat till mammas weekend med ICA!!

Kram Madde

Lyckliga jag :)

Publicerat: 2011-06-09 Kl: 20:46:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har så fina hästar nu!!
Idag var Pether äntligen hemma igen och hade tid för mig och mamma, han har varit ute på tävlingar och träningar i flera veckor :/

Jag & Rangun vid förra passet. Idag var jag och mamma själva så ingen hästskötare/fotograf fanns till hands.

Rangun blev efter en del jobb i galoppen riktigt riktigt fin och jag fick då rida utmed fyrkanten och byta galopp fram och tillbaka - kalas! Sedan travjobb där han fick jobba med att komma tillbaks i traven som är hans "sämsta" gångart, nu ska han lära sig passage ordentligt för att på så vis utveckla och höja nivån på traven som lätt blir lite springig.
Sjukt jobbigt pass för oss båda och Pether är på en som en hök, svetten rann bokstavligt talat om oss då vi var färdiga :) När jag sedan skulle ta ur knuten ur håret ett par timmar senare när jag skulle hem så var håret alldeles genomblött i knuten :S
Vi red inhomhus (bland massa hinder) då en elektriker höll på med bevattningen på utebanan, bra för då kunde jag kolla i den stora spegeln och se hur grymt fin han är när han går!!

Innan vi for till Arphus hann jag med att rida först finhingsten "Rocco" i ridhuset, mamma fanns till hands och hjälpte mig. Behöver jag ens säga att han var jättefin?!
Nu har han verkligen börjat landa in på Ekelund idag var han nästintill lika lugn och cool som både Arrobell & Simson, så lite halvtrist känns det ju ändå att "skära" honom. Men så stod han och suktande tittade på när våra andra tre, Limit, Mille & Rangun gick runt i sin stora hage och nöjt och visst vore det väl underbart för honom att isf då kunna gå med dem som valack såsmåningom..
Hela tiden val man måste göra och beslut att fatta..


Såhär mysigt skulle han kunna få det i stora gräshagar med hästkompisar..
(Rangun & Helios)

Jag red även Navange och jag tror jag måste nu ge upp att kalla honom detta för det är verkligen BARA jag som kallar honom det :/ Får väl bli "John" ändå..

Mamma red lilla Elton och han fick springa kan jag säga, både mamma och häst var genomsvettiga efteråt.

Kram Madde

San Rocco

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 21:38:41 | I kategori: Hästarna | 4 kommentarer


Första ridpasset..Amazing horse!

Hade lite förträngt känslan ifrån provridningen för ett par veckor sedan.. Idag fick jag återuppleva den.. Som att flyta fram!
Vilken känsla!

Namn: San Rocco
Född: 2006
Hingst
(snart valack)
Stam: Sunny Boy - Rosier (Sunny Boy är efter Sandro Hit)
Smeknamn: Rocco
Fia fick till ett kort filmklipp också!!
Får bli mer när jag rider på utebanan då det är svårt med ljuset i ridhuset.


Trav i Arrobells hage på em..

Mitt i en "gnägg" :P

Ganska snygg va?? :)

Kram Madde

Lite väl..

Publicerat: 2011-06-08 Kl: 21:21:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hu! Jag höll typ på att avlida i dagens enda pass i ridhuset -sjukt varmt och svettigt.. Kläderna satt som klister utmed kroppen, ansiktet var snyggt rött och svetten rann ifrån pannan.. Men det var det värt!! För hästen jag red heter San Rocco och är totaly amazing!!!

:D
Ett separat inlägg om honom kommer..

Jag startade dagen med en privatlektion för Åsa på Lady -kanonbra av Åsa :) Alla dessa lektioner ger verkligen reultat. Man MÅSTE ta hjälp med sin ridning :) Annars kommer man ingenvart, spelar ingen roll hur duktig man är. De som rider i toppen är oftast de som tar mest hjälp med sin ridning och utbildning av hästen.

Sedan red jag ut på Navange och avslutade med ett par varv galopparbete på ridbanan då vi kom hem. Elton fick även idag gå på ridbanan, han fick också prova på att "hoppa" under ryttare då det låg tre ihoprullade bommar vi skuttade lite över :)

Lunch och sedan red jag den nya stjärnan!!! Vi var både mycket svettiga, "Rocco" blev alldeles löddrig mellan bakben och där tygeln låg mot halsen. Han är ju alltså hingst och beteer sig därefter - måste hållas med järnhand. Vi är ju på tok för bortskämda med Arrobell och Simsalabim som är som "lobotomerade". Såna hingstar finns ju knappt så det är lätt att man blir oförsiktikg och kör på som om det vore en "vanlig" häst. Nu har vi alltså en "normal" hingst i stallet, finns ju hingstar som är tio resor värre än denna. Men vi har beslutat att kastrera honom, så detta sker redan nästa vecka.
Han är ju sjukt fin osv och skulle förutsättningarna se ut på ett annat sätt skulle vi kanske behålla honom som hingst men med  tanke på att det inte bara är vi som kommer att hantera honom då vi har många inackorderingar osv utan hingst/unghästvana känns det bäst att det blir på detta vis. Annars måste vi finnas till hands jämnt för att ta ut/in osv.. Vi har inte heller rätt hagar för att kunna hålla tre hingstar på anläggningen, det går ju ann såhär års men vintertid blir det svårt. Idag har han delat hage med Arrobell.

Red även ut en sväng igen på min fina Rangun, ut och galopperade på en grön sommaräng!!

Sedan lektion igen för mina "onsdagsbarn" :)

Kram Madde

svettigt!

Publicerat: 2011-06-07 Kl: 20:57:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Nu är det verkligen kanonvärme ute! Blir nästan lite väl jobbigt att rida i den här värmen och det är viktigt att komma ihåg att dricka ofta så man orkar.

Idag har mesta tiden spenderats på Hästkliniken på Solvalla dit jag och mamma åkte för besiktining av "den svarta hingsten". Då försäljaren hade fler hästar med sig som skulle besiktigas tog det en väldans lång tid - i värmen. Hästen gick iaf igenom besiktningen och står nu i en box i utestallet. Han heter San Rocco och jag tänkte att jag kanske kan göra ett litet eget inlägg om honom imorgon.. Om det finns någon som vill veta lite om hästen förstås??

Fick igår ett trevligt mail ifrån Erika Torrång igen :) = BILDER! Denna gång var det Navange som fick pryda bilderna.. Här kommer de!

Dessa togs vid vårt dressyrpass i lördags - visst börjar han bli riktigt fin nu?

Jag hann iaf med att rida Elton en stund på utebanan, han gick kanonfint i form mjuk och fin i munnen. Nu är det lite mer jobb med galopparbete och såklart kondis :)

Idag var det också dags för Erikhoppning igen. Vi hoppade fram över en trestudds på volt vilket gick bra och sedan skulle vi hoppa bana. Den första rundan var ok sen gick det inte alls bra en stund då det blev fel avsprång på typ alla hinder :/ men sen - sista rundan så gick det verkligen super!! Riktigt nöjd med min ridning då, tänk att det ska ta sån tid att komma igång. Hoppningen är ju visserligen lite av en "färskvara" och egentligen skulle jag ju behöva hoppa lite oftare :)

Efter detta hoppass sadlades Rangun på och jag o mamma på Arrobell tog en ganska lång kvällsuteritt - härligt!

Kram Madde

Strömsholm

Publicerat: 2011-06-06 Kl: 20:49:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha idag var det dags för ett nytt besök på Strömsholm, nu skulle jag själv starta med Rangun i MsvB:4. Dagen har bjudit på nästintill olidlig hetta (iaf om man ska rida i tävlingskläder) och jag som har en lite specielll häst där jag inte kan klä av eller på mig ovanpå honom måste rida fram i kavaj och allt. :/ Lite svårt med framridning också eftersom  han snabbt blev mycket svettig och man är lite rädd att "krutet" inte ska räcka hela vägen..

På framridningsbanan..


Väl in för att rida runt banan så blev han kanonspänd och mycket rädd för blommorna de hade ställt ut så fint :/ hann rida ett varv innan startsignal och när jag sedan vände upp i galopp för att gå in så skulle vi ju passera emmellan två blomkrukor vid passerandet av A. Detta gjorde vi i ganska hög fart och med ett stort språng in på banan. Snyggt!!
Det kändes verkligen katastrof rakt igenom då jag aldrig riktigt kom till nån bra ridning - jag slutade iaf inte sist - resultatet blev drygt 58%. Jämnför jag nu detta med bedömningen i Katrineholm då jag var riktigt nöjd med galoppen och halvnöjd med traven men ändå så mycket bättre än idag och då blev resultatet 55%

Får bli nån ändring på dommarkåren!!

Så mycket mer än en tävlingsstart hanns det inte med idag då vi även var på Equirehab med Ronjah för behandling. Verkar vara ett kanonställe de byggt upp med kunniga människor, få bli en tripp dit för genomgång av lite fler hästar tror jag :)

Hade lektion för mina måndagsbarn också, idag var det premiär för dem att rida barbacka!

Kram Madde

Videobomb!!!

Publicerat: 2011-06-04 Kl: 17:17:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer nu massa filmer..Millet
Arrobell
Tyvärr missade jag lite i början..
Rangun
Tyvärr lite suddigt men nu har jag visat och förklarat för mamma hur man gör inställningarna :)
Arrobell

Kram Madde

Blandade bilder

Publicerat: 2011-06-04 Kl: 16:43:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Medans vi väntar på videos så får ni kika på bilder..


Flying John Van Navange in action. Första gången jag hoppar honom..Så lite bilder som jag knäppte igår i all hast då jag och Fia kollade till unghästarna..

Från vänster:
Bell's Melete f.-10 Amorina f.-10 (inte vår) Bell's Thaleia f.-09 & Bell's Hera f.-09

Sötnosar


Thaleia

De är väldigt sociala och kommer mer än gärna och hälsar..

Kram Madde

Crazy days!

Publicerat: 2011-06-04 Kl: 16:31:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sol, värme, hästar, vänner, tävlingar osv osv..

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, jag vill ju verkligen göra minst ett inlägg om dagen men ibland finns helt enkelt inte tiden.. Igår följde syster med mig hem för en kväll på stan :)

Idag har jag ridit dressyr på utebanan i den stekande solen! Först Rangun som var superfin :D alldeles lycklig (och självklart svettig) då vi var klara. Fina seriebyten på böjt spår (!) i både vart 3:e och vart annat :) Gud va vi kämpat med dessa byten!!!! Äntligen börjar det flyta! Skam den som ger sig :)
Vi gjorde även en del piruettjobb där jag bland annat gjorde så att jag började i en skrittpiruett för att sedan övergå i galopp. Finhästen!!


Vänstersluta på framridningen i Söderköping

Söderköping igen..

Jag red även ett pass på Navange som skötte sig bra i värmen :) Fick bli en dusch för dem båda innan utsläpp. Igår då jag skulle rida kikade jag mellan hans bakben bakifrån, då hon som provade honom förra veckan gjorde detta för att se om han var jämnt musklad. Vi kunde då se att det var stor skillnad på insidan av "låret", nu är det nästan helt jämnt - en vecka senare!! Tog en bild men den ligger i mobilen så det får bli vid ett senare inlägg.

Ebba red en hopplektion på Grappan, hon fick fortsätta att jobba med att förändra galoppsprången emmellan två bommar som sedan också blev två små räcken. Mycket bra gick det, Grappan är ju ganska het vid hoppning, på distansen fick vi in både fem,sex och sju galoppsprång.

Ebba red även en lekktion igår som bestod av programridning på Gordon LB:1 & LA:1

Igår red även Stella lektion på Lady och Lisa F-E på morgonen på Karaat.


Mamma & Arrobell i Söderköping

På tävlingsbanan..

Imorgon ska jag åka ut och till Strömsholm och kika på SM-finalerna hade jag tänkt :D Ska bli skoj att se alla kürer.

Ska ladda upp filmer ifrån de senaste tävlingarna på tuben nu!

Kram Madde

Söderköping

Publicerat: 2011-06-02 Kl: 22:44:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har man varit ute och åkt långväga igen.. Ekängens Dressyrryttare har vi besökt för tävling i MsvB:4 - Rangun och FEI's Prix St: George - Arrobell.

Rangun kändes ganska så fin, vi fick inte riktigt till det på kortsidan vid domaren annars helt ok och strax utanför placering på drygt 61%. Mamma är kanonnöjd med sin ritt på Arrobell och även över poängen - drygt 63%!
Fin tävlingsplats och trevliga funktionärer men framridningebanan var inte nån höjdare, djup, ojämn och dammig :S Min stackars hals har tagit en del stryk idag och jag hoppas rösten kommer tillbaks under natten.

Video kommer imorgon, hoppas jag ;P Kom även på att jag inte lagt upp Milles ritt i söndags. :)

Kort inlägg för nu är det sovdags!

Kram Madde

VÄRME!

Publicerat: 2011-06-01 Kl: 21:45:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh vad jag älskar när det är varmt och skönt - Jag & Buffy!! Hon ligger helt utfläkt i solen men tungan utanför och flåsar, tänk om man kunde göra det samma.. En annan måste ju jobba, visserligen är det skönt att kunna vara ute så mycket vi kan i vårt jobb :)
Idag har jag iaf fått lite färg på kroppen, mest armarna, jag försöker ju ha så mycket kläder jag kan utan att svettas ihjäl. Vill inte bli mer sjuk!

Idag har jag iaf ridit en del hästar. Elton ett pass på utebanan och det var stor skillnad emot förra gången jag red på banan då jag nu bara ridit ut i drygt en vecka. Duktiga lilla häst!
Ebba red lektion på morgonen, hoppning på Gent igen. Dressyrnörden Ebba behöver hopptränas då det vore kul om hon ställde upp i Ridskolemästerskapet i höst :) Från och med förra året så är tävlingen i tre delar, hoppning, dressyr och teori. Tidigare var det hoppning vartannat år och vartannat år dressyr.

Vi har ju tidigare haft hela tre stycken elever ifrån ridskolan i FINAL! Först Maria G på stor häst och två år senare Emma Å - stor häst och Elin F - ponny. Kul!

Jag red även Navange, inte ut som jag tänkt då Fia redan hunnit rida ut så det fick bli lite markarbete på utebanan. Gick bra och han göra stora framsteg, imorgon blir det vila för hans del.

Rangun gick ett dressyrpass i ridhuset och det kändes bra inför morgondagen!

Rangun!

Hade också lektion för Åsa på Lady innan mina "Onsdagsbarn"

Så lite bilder ifrån Fias hopptävling i Botkyrka i helgen..


Golden Kolibri
Fina Millieboy!!

2:a plats i 1'10 & 5:a i 1m.

Ärevarv :)


Ross körde på hatt av ett boots!

Pappsen var coach och chaufför!

Maria G - hästskötare, Birgitta hästägare (Memo) och så pappsen såklart!

Kram Madde

Sjuk :/

Publicerat: 2011-06-01 Kl: 07:46:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Finns det nå värre än o vara förskyld? - man är inte tillräckligt sjuk för att ligga på soffan och ta det lungt utan man jobbar på som vanligt och känner sig helt överkörd typ. Blev inget inlägg igår eftersom jag glömt att vi skulle till Strängnäs för att fira farmor och planera vår gemensamma Englandresa i sommar. Detta blev ganska sent - var inte hemma förens ca tjugo över tio och då var jag kanontrött plus mycket förskyld :/

I  morse vaknade jag av mobilen - EBBA! Vi hade ju bestämt att jag skulle plocka upp henne på väg till stallet, men jag har ju ingen bil här utan ska åka tåg :S Hade helt förträngt.. Hon skulle iaf få åka ut med Maria lite senare så det löste sig, även om hon nu fick gå upp tidigt i onödan.

Jag & Rangun

Igår red jag ut en sväng på Elton bakom Fia/ Kolibri, hans ben är nu lite bättre - svullnaden har gått ner ngt. Rangun fick sig ett dressyrpass i ridhuset, på tränset faktiskt och det gick riktigt bra. Sedan red jag även den stora fuxen - Navange - även han fick ett svettigt pass i ridhuset. Idag ska han nog få gå ut en sväng :) I lördags red jag ut en kortis på honom helt själv och det gick bra.

Red Lady efter lunch, jag förberedde henne själv ovh trodde att deras skåp var låst (tränset hänger ju där) så jag provade faktiskt att rida på ett kandar på den lilla damen. Fungerade ganska bra och hon accepterade bettet.

Hade lektion för Emma/ Sixten, vi tränade på LB:1 som är programmet de ska rida i sista omgången av div 3.

Så! Nu ska ni äntligen få ta del av lite bilder ifrån söndagens tävling i Katrineholm!


Mille på framridningen

Blev tyvärr inte så många fler bilder av nån högre kavlite'.

Fia & Arrobell

Josse & Saphir
( ser ni vad "söt" man han har- vinterns halstäcke ha skavt bort nästan halva manen)

Tvåa på hela 60%!! ;P

Glad Maria!

Massa blå rosetter!
Jag, mamma, Arrobell, Fia, Maria & Dorthe

Nu msået jag skynda till tåget! Video samt bilder ifrån Fias hopptävling kommer i kväll!

Kram Madde


RSS 2.0