Lördag kväll..

Publicerat: 2015-02-28 Kl: 22:46:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte långt kvar förrän familjen är fulltalig ett litet tag i alla fall. Det har varit milt sagt hektiska dagar med mycket jobb och tävling mm.
Gårdagens tävling blev ju lyckad för egen del. Hade de senaste veckorna tvekat om jag skulle rida min "lilla" gula. Men efter torsdagens träning på Segersta så bestämde jag mig för att rida i alla fall.
Hon kändes mycket fin på fram ridningen men vi har ju ett problem nere vid läktaren som hon alltid är spänd. Det blir ju lätt att man som ryttare sedan förstärker detta då man vet om att hästen blir spänd.
Nu är ju LB programmet omgjort så man ska svänga vänster efter uppridningen rakt in i läskiga hörnet. Mycket riktigt så blev den fina avspända pållen spänd när vi skulle upp på kortsidan innan start och även i programmet men jag lyckades i alla fall lotsa runt henne och det blev en fin tredje plats!
Det blev knappt om tid efter prisutdelningen så jag hade ung 15 min framridning på Helios men han skötte sig bra och det blev en seger. KUL!
Idag har det varit ponny tävlingar på eftermiddagen men innan dess vanliga ridlektioner.
Ingen ridning för mig idag då det helt enkelt inte hanns med. Hoppas på att orka upp och rida imorgon fm.
En ny inackordering i stallet har det också blivit som kom i fredags under tävlingarna så det händer som vanligt ganska mycket här.
Våren är på ingång och så även vår semester...
Ann

Lindens Cirial 🌟

Publicerat: 2015-02-28 Kl: 19:49:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken himla fin ponny vi har!
Vi gick in och VANN gårdagens LB på hemmaplan. Hennes livs andra dressyrtävling, 68,7% vi lyckades få in en 8:a också 😊
 
Debro testade gränserna ordentligt med att gå på två ben istället för fyra i båda starterna. Han var dock väldigt mycket bättre och finare i LAn, fick rida häcken av mig milt sagt. "Beundrar ditt tålamod" fick jag i slutkommentaren i andra klassen... 
 
Red även Lady i LAn, något som inte var planerat innan men hennes ryttare bad mig då hon ville få hjälp och råd. Hon pinnade på fint och vi red ihop strax över 65%
 
Mamma och Helios gick in och vann LAn på drygt 67%, var rätt tight runt 65-66% så hade jag fått ihop några poäng till med Lady så hade hon gått in på placering 😀
 
Idag var en hektiskt fm, jag och Jossan red ut i två omgångar med Mille, Pommes, Rangun och Demeter. Sedan mockning och undanplockning/puts av utrustning då sadelkammaren såg ut som ett smärre bombnedslag.
Har varit i Stockholm på em och firat Anders med hans familj och imorgon ska vi fira med min familj. 
 
Vilket betyder ytterligare en späckad och tidig morgon.. 
 
Kram Madde 

Dagarna går snabbare och snabbare..

Publicerat: 2015-02-26 Kl: 22:53:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss hemkommen från ´styrelsemöte i distriktet som idag var på Ekeby ridskola utanför Eskilstuna. Det blev en otroligt kämpig dag och jag kan säga att jag emellanåt ångrar mina ideella uppdrag för tiden finns faktiskt inte.
Det som är roligt är ju att kunna vara med och påverka och förhoppningsvis förbättra inom ridsporten.
Vore kul om det fanns fler som brann för det då jag ju arbetsmässigt sätt med tanke på mina långa arbetsdagar och allt kvälls jobb inte har det mest ideala arbetet för att gå på kvällsmöten.
Vi saknar alltså folk till styrelsen.
Så om någon blogg  läsare känner sig manad så är det bara att kontakta valberedningen i distriktet och det är Markus Saarenpä och Madde Holmqvist samt Carro Mörk som sitter i den.........
 
Jag landade på gården ca 17.15 idag och mötet började 18.30 tur att Jossan finns kan man säga som tog hand om min fina häst.
Vi har ju alltså varit på Segersta idag igen. Vilket jag skulle kunna tänka mig flera ggr i veckan om tid fanns. Beroende framkallande att träna!
Idag fick Mads sitta upp på Melete har funderat på det ett tag och det var ett bra beslut. Hon har ju alltid varit så lätt men de sista månaderna så har det försvunnit kan man säga men det syns kanske inte så mycket. Innan när jag red sa Mads att hon ser jätte fin ut! Fast jag har ju lärt mig att rida så att det inte syns.
Hon visade  sitt rätta jag först men så kul för Mads tycker hon är super fin just för att hon är så lätt lärd och snabb på hjälpen och det är ju det hon lärt sig sista tiden att när jag vill lite till och hon inte så backar jag av....
Men han tror hon kommer ha lätt för de svåra rörelserna - kul!
Fast nu lär det dröja innan jag får träna igen Mads åker till Frankrike och tävlar i flera veckor och jag åker på semester.....vad jag längtar jag kan redan känna smaken av maten, det varma vattnet i havet osv.
Ann
 

Back to reality..

Publicerat: 2015-02-25 Kl: 22:04:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

eller??
 
Hu känner mig helt mörbultad efter rivstart så fort jag landat iprincip.. Fantastiska Jossan och Jossan hade redan mockat allt så kunde rida Rangun, kändes lite ringrostigt efter drygt tre veckor utan en sadel under baken.
Hade sedan omprov för grönt kort och en privatlektion som tog lite längre tid än jag tänkt så hann inte rida Mille utan bad Jossan som skulle rida ut om inte hon kunde ta honom :) Jag skulle ju delta på årsmöte..
En strulig tågresa senare (bilen var hemma eftersom den varit på lagning efter vildsvinskrocken medan jag var på semester) ovanligt att det strular med SJ... 
Stupade i säng strax innan sju och då hade jag inte sovit på typ 36h mer än i några kortare omgångar på flyget :S
 
Massa ridning känns i kroppen och ryggen framförallt - känns som någon hoppat på den. Imorgon blir det till att gå upp extra tidigt då jag ska åka med Mille ifrån Ekelund strax innan 7 för återbesök hos veterinären. Hoppas allt är grönt så vi kan träna vidare nu :D
 
Dagen idag har varit smått kaos - på fm var det mycket som skulle få plats på schemat och jag fick ändra om både en och två gånger.. 
 
Vill ha sommar NU!!! Mina fina prinsar leker i grönskan <3
 
Nu MÅSTE jag sova.. Blev iaf en liten update ifrån mig.
 
Kram Madde
 
 
 
 
 
 
 
 

Ont i kroppen ikväll...

Publicerat: 2015-02-24 Kl: 23:08:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har man kört för hårt igen. Då säger kroppen i från speciellt om man har gamla skador. Vilket jag har gott om efter alla år med hästarna. Man har lärt sig den hårda vägen kan man säga flera spark skador, klämskador, trampskador men det jag lider mest av är min nack skada som ju faktiskt jag lärt mig leva med och även gjort mig bättre då ridningen stärker upp och gör kroppen starkare.
En annan sak är ju att man lärt sig se riskerna innan det händer vilket man ibland får skit för när en del tycker att man tänker för mycket på säkerhet och lägger sig i när man ser direkt farlig ´hantering av hästar.
 
Faktiskt konstigt att inte fler olyckor händer ändå.
Däremot tål den ju inte hur mycket som helst och jag har en förmåga att pressa mig lite till och lite till. Det har väl med ens personlighet att göra : Att man brinner för något helt enkelt, jag lever ju faktiskt min dröm fast det är ett tufft liv med långa arbetsdagar och många arbetsdagar.
Man kan säga att min nacke styr mig och talar om när jag måste lugna mig.
Idag höll min planering på att spricka helt men till min lycka så har jag bästa Jossan till hjälp så jag hann med de hästar som skulle tränas före lunch.
Lång dag imorgon då jag ska vara på Södertälje ridskola 8.30..
Sovdags
Ann
 

Ny vecka och nya tag....

Publicerat: 2015-02-23 Kl: 22:48:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I dag har vi jobbat hårt igen. Tack vare god hjälp hann jag rida 5 hästar före lunch, superkul häst Pommes att rida där har Sofia gjort ett bra jobb.
Helios kändes också fin. Demeter joggade jag och hoppas att hon snart är igång igen. Melete är inne i en lite mer motspänstig period och det känns tråkigt eftersom hon alltid varit så "lätt" men hon är väl lite 5 års trotsig känns ganska tuff mitt fina sto för tillfället.
Elton blev helt ok han har ju vilat i helgen.
Hann med en hel del kontors jobb efter lunch och därefter hjälpte jag Madde på Rocco och Jossan på Pebblan. Det var första gången Madde red sedan augusti och han såg väldigt fin ut! Pebblan gick också bra.
 
I kväll har mina underbara barn överträffat sig själva igen. Tänk att det kan vara så kul med nybörjar barn de är så härliga och lätt lärda. De bara gör helt enkelt. Får bättre och bättre balans och den nya lilla Ceasar sköter sig som en klocka. Vi har ju inte speciellt små ponnyer och det är otroligt att de här små tjejerna som knappt når nedanför sadel kåporna för ponnyerna att jobba på så bra. Idag var de dessutom väldigt pigga.
Så det passar ju bra med en mindre ponny på ridskolan.
 
Nu är det snart bara två veckor kvar till semestern så nedräkning pågår för fullt.
 
Denna veckan ska jag hinna med en sväng till Södertälje ridskola för träningar + att vi ska till Segersta på torsdag.
Lilla Kirre som just nu är hos Ylvas dotter för att stärka upp sig kul för honom att få en mindre ryttare på ryggen
Ann
 

Ännu en vecka över...

Publicerat: 2015-02-22 Kl: 22:47:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Söndagkväll - morgonen började härligt då Madde o Anders dök upp vid 9-tiden. Direkt från Arlanda rejält trötta vilket liv på hundarna Buffy verkligen avgudar Anders man blir döv på kuppen.
Anders åkte hem för att sova efter att vi fått höra om deras resa Madde stannade kvar och jobbade det var omprov på grönt kort och lite ridning och lektion.
Eftersom jag inte hann med några hästar igår så fick det bli tre idag.
Ridklubbens årsmöte hanns också med och det var egentligen ganska många på plats 18 tror jag så det var ju egentligen ca 10 % av medlemmarna vilket inte är så tokigt även om man önskade att flera kom. Men vet stora klubbar som inte har så många flera på sina årsmöten.
Men kul att det blev så stor styrelse och flera nya!
Imorgon ny vecka och många hästar att rida -härligt för nu börjar kroppen återgå till det normala.
Sjukt mycket snö kom det i natt också och så regn uppepå det inte så kul.
 
 

Väntan..

Publicerat: 2015-02-21 Kl: 15:42:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte nog med att jag vet att det väntar lera och kladd hemma, dessutom enormt lång hemresa då vi nu sitter i Bangkok och väntar på nästa flyg - knappt 4h kvar.. vi har nu snart klarat av halva väntan mellan flygningarna 😓
 
Verkar ha gått bra med det mesta hemma iaf, tur vi har bra personal dessa veckor. Samt flitiga praktikanter. 
Från börjar var jag inställd på att komma hem redan idag men så insåg min reseledare/sambo att det var först imorgon så jag hade redan hunnit boka in jobb.. Blir ju spännande att orka hela dagen - jag sover ju sällan speciellt mycket på flyg. 
 
Koh Lipe
 
Ses snart i stallet!
 
Kram Madde

Nedräkning...

Publicerat: 2015-02-20 Kl: 22:51:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja snart är Madde hemma och inte allt för långt bort hägrar vår egen semester. Tur att vi har så bra personal på ridskolan. Jossan och Anna har varit ovärderliga.
Idag tog jag mig "vatten över huvudet" då jag satte igång som vanligt efter min magsjuka. Man använder ju liksom magen när man rider.
Sista hästen fanns det inte mycket energi kvar i kroppen och vi tog sedan en sväng till svärmor och åt middag med henne. Men var hemma tidigt nu blir det tidig kväll för imorgon är en tuff dag med många lektioner och möte.
 
Idag har ju våren fortsatt och det ser ju inte så roligt ut. Idag har Jocke sugit upp vatten i stora tanken och vattnat ridhuset och vattnet finns ju precis utanför alltid en fördel. Det behövdes ju vattnas och tror han lägger in ännu mera imorgon.
Ridhusbotten behöver fukt.
Det är ju en hel vetenskap med ridbane underlag men kan säga att jag är hyfsat nöjd med våra -ja just nu funkar ju inte utebanan men ridhuset med tanke på årstiden.
Finaste Simsalabim

Finaste Millet och Sofia förstås
Finaste Sofia o Madde hoppas ni har det bra!
Godnatt

Rangun <3

Publicerat: 2015-02-19 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Jag och Rangun på tävling på SRK
 
Meetinget 2012
 
KRF 2011
 
Meetinget 2014
 
<3
 
 

Helt plötsligt så händer det..

Publicerat: 2015-02-19 Kl: 15:08:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

som inte får hända man blir sjuk. Har inte tid med det och rid schemat spricker. Fick förskräckliga mag smärtor igår kväll på min sista lektion. Detta höll i sig hela natten har inte sovit många stunder och alltså magsjuk.
Vilket är något av det värsta jag vet. Har sovit en stund på morgonen och nu är det soffan som gäller tänkte nyss att jag kanske kan ut o rida en häst men kände att jag är helt enkelt för svag. Så jag vilar till morgondagen.
Typiskt då vi varit vissa dagar en hel flock med människor och imorse var det bara Jocke o Jossan. Hon har i alla fall hunnit med Pebblan o Pommes o Millet tur att vi har skrittbandet!
Här kommer en bild från Ridsportsgalan där Sofia tog emot Maddes DM.vinst!
Ann

3 veckor kvar...

Publicerat: 2015-02-18 Kl: 22:56:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sedan är det vår tur. Idag har egentligen varit en bra dag men jag känner mig lite sliten. Idag har det varit full rulle.
Började med privatträning och även red den söta fjordingen en stund hann sedan med Elton, Helios o Aztor. Snabb lunch och sedan rullade bilen mot Segersta.
Lätt att bli beroende av att träna för Mads!
Idag fick Melete och Rocco följa med. Så innan vi åkte klippte Denise Rocco som bara var täckesklippt. Det är ju stor skillnad att rida i ett uppvärmt isolerat ridhus.
Bestämde mig att börja med Melete inte så klokt för Rocco blev milt sagt upprörd så det var bara att ta ut honom också så han fick promenera innan det var hans tur.
Min fina gula blev väldigt fin i traven och Mads var mycket positiv. Lite rörigt var det i ridhuset då det var spekulanter där på en av deras hästar.
Mads red Rocco och sa att han aldrig känts så fin att rida. Kändes så skönt efter allt jobb  med den hästen!
 
Vi hann även att diskutera en hel del hur vi ska göra med våra hästar eftersom Mads ej hade bokat in fler träningar hann skulle senare iväg med en elev på tävling som fick starta hans fina Weine.
Har fortfarande ej fått besked om nästa vecka då han ev ska ner till Patrik och träna och sedan vidare till Frankrike i två veckor för tävling. Så har jag otur så blir det ingen träning förrän efter semestern.
 
Fick en mycket glädjande fråga på fb ikväll. En mycket god vän kommer antagligen på besök i april. Hon har tidigare arbetat här och bor nu i Kanada där hon och hennes man har en massa kor som de sköter som cowboys har alltid drömt om att åka dit nu kanske jag får en spark i rätt riktning.
Snart hemma igen......
 
Stort tack till fantastiska Denise som ikväll åkte hem med sin Sixten.
God natt
Ann
 

Tisdag = bra dag än så länge....

Publicerat: 2015-02-17 Kl: 17:47:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hunnit med mycket och haft en hel del bra pass. Rocco var mycket bättre idag, men om jag ska rangordna hästarna jag ridit idag så var Pommes klart bäst av de 7 jag ridit. 2:a kom nog Siri kanske speciellt för att flera klagat på att hon är stark och oliksidig mm.
Det var bara att ta tyglarna och direkt hade jag en bra känsla i handen och en bra form förstås. Dock låg hon på i galoppen en del men då valde jag att lätta ur i sitsen och det blev mycket bättre konstaterade att sadeln ej låg helt 100%.
Så nästa gång får det bli en annan sadel. Men misstänker att när Madde kommer hem så snor hon henne. Det var i alla fall första gången jag red henne då vi oftast rider samma.
Pommes var andra gången jag red. Mycket fin väldigt liksidig och häftig i traven o galoppen ville dock ramla mot väggarna så det handlade om att rida innanför spåret hela tiden. Rider honom gärna igen.....
Besluts ångest inför morgondagen har bokat träning för MADS men vet ej om jag hinner nu när vi är utan Madde o Sofia......
Ska se om jag hinner anmäla Madde till tävling 18.00 förra tävlingen missade jag så där är hon väldigt mycket reserv ska ta med mig datorn till ridhuset eftersom lektionerna börjar 18.00. Systemet är ju bra ibland men det är ju sjukt att hålla på och vaka..
Godkväll
Ann
Är det fler än jag o Bosson som längtar efter sommaren?
 

Skitdag och skit väder...

Publicerat: 2015-02-16 Kl: 23:08:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är det måndag igen  - hatar blåst och kyla. Dagen började inget bra skit väder att rida i. Rocco var inget rolig idag,
Min kropp är inte gjord för denna kylan. Har i alla fall jobbat på en del idag så det blev fyra hästar före lunch och en efter sedan har jag jobbat på kontoret kändes helt ok för en gång skull. Jossan har ridit en hel del hästar idag Millet Pebblan o Pommes,
Sedan var det bara ut till lektionerna ikväll som tur var gick de mycket bra.
Mina gulliga barn har blivit så duktiga förra veckan gick vi igen att sitta på rätt nedsittningsben i lättridningen och redan klarar alla av detta. Dessutom var det en som kunde kontrollera om hon satt på rätt och sedan byta.
Det är ju många som ridit länge som inte har koll. Men oftast har man då inte lärt sig det från början och känner inte detta.
Härligt med barn!
Dessutom så har det varit fullt med barn i stallet på eftermiddagen. Vi har två ny utbildade ungdomsledare som har haft aktivitet i stallet. De har lekt lekar lärt sig mer om färger på hästarna fikat och haft gymkhana,
Det var blandade åldrar och nivå på ridkunskaperna det är det som är så kul med hästar och ridning.
Imorgon kommer det ännu flera barn.
Madde och Sofia har det bra.
Sofia har ju just kommit fram och redan frågat hur hästarna och katterna mår.....
Vår nya stjärna Ceasar verkar trivas i verksamheten han är ju här på prov och det känns bra. Misstänker att Madde kommer ta fram klippmaskinen bara när hon kommer hem.... alla som vet hur petig hon är. Hade tänkt att klippa Rocco men det är väl inte värt att jag gör det innan hon kommer hem.
Apropå vädret så var det en inackordering som åkte av ikväll när jag hade lektion hästarna påverkas verkligen av kyla och blåst.
Man är i alla fall glad att man har ett ridhus även om jag just nu saknar isolering,,
God natt
Ann
 

Härlig lördag men nu är vi själva...

Publicerat: 2015-02-15 Kl: 10:27:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller vi har ju all annan personal och praktikanter men denna veckan blir tuff. Många hästar som ska ridas.
Gårdagen var en mycket bra dag. Alla hjärtans dag är inte något vi brukar fira. Några av mina gulliga barn på lördagar gav mig en fantastisk present!
Det är sådant som gör att man inser att man har ett fantastiskt arbete!
Dessutom kom den fantastiska mannen med detta:
Efter lunch så blev det privatlektion för Malin (Maddes elev) på hennes fina fjording. Hon (hästen)ska bo här några veckor för intensiv träning. Det blir träning i eftermiddag igen. Tror hon bokat in 4 pass/vecka + programridning på fredag.
Jag hann också med att hjälpa vår duktiga praktikant Denise med sin nordsvensk travare som jag red. Samt Rocco fick sig ett pass på töm men jag blir inte klok på honom tror att det är bättre att rida nu. Hade sedan lite kvalitets tid med båda "mina" pojkar med rykt och pyssel Rocco o Arro Bell.
Därefter en skogspromenad med hundarna som just nu är tre stycken och hamnade på hemvägen hos bästa grannen som tyckte att det var så länge sedan vi setts så klart vi ska öppna en flaska bubbel! Bra granne och en fantastisk människa och vän.
När vi sedan tog oss hem hundarna och jag så var maten klar!
En fantastisk lördag helt enkelt.
Nu ska det promeneras med hundarna igen!
Ann 
 
 

Grattis Anders!

Publicerat: 2015-02-13 Kl: 22:37:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja í dag fyller Anders år - 30 år men inget han vill kännas vid! Har sett bilder från Thailand idag med Madde o Anders så de verkar ha det fantastiskt bra i solen och värmen.
Här knatar vi på i is och snö! Halt till max.
 
Imorgon så åker då Sofia o Kristoffer till Thailand så kvar blir järngänget - Ann, Jocke, Jossan, Anna och Denise är här till på onsdag kväll.
Sofia har resfeber men det går säkert bra hon ska ha sin lektion 11.30 innan hon åker 14.00......sånt är livet med hästar...
Ny häst i stallet ikväll då Malin kommer hit för att intensiv träna sin fina fjording inför tävlings säsongen. Inte lätt att träna utan ridhus.
Monika har gått igenom 10 hästar under dagen + att jag haft spekulanter här på förmiddagen så det har gått i ett. Idag var vi 8 på lunchen då Monika hade en praktikant från Tyskland med sig. Lite annorlunda hur man har i andra länder ; I tyskland måste man ha 1 års praktik innan man kan läsa till veterinär. I Sverige kan man läsa bara på betygen. Vilken betyder att man kan ha noll förkunskaper....
Sovdags
Ann

Härlig träning igen......

Publicerat: 2015-02-12 Kl: 22:34:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då sitter man i soffan nöjd med dagen. Efter en lång bilfärd till Segersta och bra träning. Min fina Melete var riktigt fin idag och jag fick som vanligt mycket bra hjälp. Har haft en svacka och mycket beror väl egentligen på att jag jobbat på egen hand. Det var ju ett långt juluppehåll och det är svårt att få med båda hästarna varje gång. Men nu är vi på gång igen. Det blir en tur nästa vecka också!
Då hoppas jag att jag kan ta med Demeter också. Imorgon kommer Monika Ledin hit och går igenom henne hon verkar i alla fall helt ok nu.
Mads red Rangun och han gillar honom verkligen. Piaffen är inte långt borta passagen är ju redan super.
Helios fick följs med också han tyckte att han var fin också :).
Ett stort tack till våra praktikanter Denise och Wilma som gjorde det möjligt att ta med tre hästar idag.
 
Lille Rangun!
Ann

Tränings sugen.....

Publicerat: 2015-02-11 Kl: 23:06:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilka duktiga praktikanter vi har! Vi är många på lunchen- idag 7 st trots att Madde är bortrest. På onsdagar kommer Alwa från Realgymnasiet i Eskilstuna. Samt Wilma som är här hela veckan och så Denise och Jossan.
Tack vare dessa duktiga tjejer har jag hunnit grymt mycket idag. Hela 9 st hästar blev det idag. Rocco, Jolita, Helios, Aztor, Elton, Melete, Grappan , Bosson och Rangun.
Dessutom lektion för Anna i morse.
Imorgon går Chevan mot Segersta igen. Jag ska ha tre hästar med mig. Melete, Rangun och Helios ska med. Dessutom kommer Denise och Wilma åka med mig annars funkar det inte med tre hästar.
 
Nu sovdags det behöver jag.
Ann
Vackraste Melete

Bra hoppövning!

Publicerat: 2015-02-10 Kl: 22:49:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick vi rida en mycket bra övning igen på hoppträningen. Erik tog med sig den på från tränarfortbildningen han var på för Hollands förbunds kapten.
Handlade som vanligt om att kunna kontrollera galoppen rida i lugn galopp på små hinder växla upp till två olika linjer med hinder ena sidan kombination och andra sidan räcke - oxer med 21 m som först reds på 6 språng och vid högre hinder 5 språng.
Denna övning kommer jag nöta med mina elever speciellt den med små hinder.
Kul och nyttig övning och det gick mycket bra. Idag fick många lektionshästar/ponnyer hoppa. Jossan red W-T o Siri och jag red  Bosson o Jaqueline och Anna red Magic alla skötte sig mycket bra.
Sofias hästar gick också mycket bra och" Pebblan" var super hon har blivit så mycket lugnare och Ylva som tidigare arbetat här var på plats och tränade har ju sett henne förut och tyckte också att hon var mycket fin. Allt dressyrarbete har gett resultat.
Förra veckan red ju Sofia dressyrträning för Sara Magnússon Losteria och hon tyckte mycket om henne och tyckte att Sofia skulle tävla dressyr!
Pommes gjorde en super fin sista runda när hindren var högre - oj vilka språng!
Det bådar gott inför kommande tävlings säsong.
En ny liten ponny har kommit till stallet idag som vi ska ha på prov och ev köpa till ridskolan. Ylvas barns B-ponny som gick ett pass ikväll och såg lovande ut. Själv tog hon med sig "Kirre" hem så ska hennes yngsta dotter rida honom ett tag så han får ha en lite mindre ryttare på ryggen. Frida provred Kirre och det såg bra ut.
Ska försöka att ta några bilder.
Sofia hoppade sedan på eftermiddagen Helios och min Melete och det såg mycket bra ut.
Ann

Söta <3

Publicerat: 2015-02-10 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fölisar <3
 
Längtar till Thaleias föl kommer i sommar...

Ytterligare en bra dag på jobbet!!

Publicerat: 2015-02-09 Kl: 22:14:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tack vare alla fantastiska praktikanter. Idag har vi haft en liten tjej (går i 7:an) här och hela veckan. Mycket duktig för sin ålder. Tar egna initiativ och är intresserad. Så då har vi varit 6 st + Anna som jobbar fm.
Tack vare detta så har jag hunnit med en många hästar i dag. Hela 7 st men det har varit en hel del töm körning på schemat + att Rocco tog väldigt lång tid idag eftersom han inte gjort något alls i helgen.
Har slutat hetsa upp mig för det då jag vet att det är så om jag inte hinner med honom på 2 dagar.
Rangun var super fin på töm idag bästa passet  på den hästen i töm!. Jaqueline töm körde jag också oj vad fin hon var. Vilken fin trav den hästen har när hon släpper igenom ryggen och jobbar rätt även galoppen var bra. Trodde knappt mina ögon.
Elton har jag börjat sätta igång också och han ser ok ut.
Sedan har det tvättats svans och friserats.
 
Dessutom har mina lektioner gått så bra. Älskar alla hästarna som är så duktiga "ridlärare". Vi har verkligen fina hästar nu. Men det beror ju också på att vi lägger otroligt mycket tid på att utbilda och att lösgöra hästarna genom att rida själva.
Min första grupp som är en nybörjar barn grupp har blivit så duktiga och jag fascineras av hur de kan ta till sig mina instruktioner. Idag har vi gått igenom hur man byter nedsittningsben. Vilket jag tycker är mycket viktigt att de lär sig så fort de kan hålla igång i trav och lättridning. Alla klarade av det direkt!
Det tycker jag är helt fantastiskt hur de klarar av att trava lyssna och göra!!!
En sak som jag tror spelar stor roll är öronsnäckorna de har på sig för ingen kan missa vad jag säger och de blir mycket mer fokuserade. Så kul.
De vuxna red också bra idag och min sista grupp som inte ridit så länge har tagit ett stort steg framåt den sista tiden. Viktigt att alla också förstår hur svårt det är och att all utveckling sker i trappsteg. Rätt som det är bara släpper det.
Tyvärr är det ju så att ju duktigare man är desto större krav ställer man på sig själv och man blir mindre nöjd om det inte går fort framåt. Men ridning handlar ju så mycket om att befästa så att det till slut sker automatiskt utan att man behöver tänka.
Imorgon är det hoppning för Erik Berggren och då ska jag rida Bosson igen vilket är länge sedan då Anna ridit honom. Men imorgon får hon ta Magic. Jag är för gammal att hoppa en ny häst som jag inte hoppat innan.
GOD NATT!
Ann
Bosson o Sofia

Galen helg med super galan!

Publicerat: 2015-02-08 Kl: 15:59:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Sitter vid köksbordet helt slut efter en intensiv vecka och helg. Fredagkvällen tillbringades med en hel del av MRK:s tävlingsryttare på bowlinghallen i Strängnäs.
Jag valde dock bort bowlingen med tanke på kroppen.
I går så hämtades jag upp direkt efter mina ridlektioner och bilen gick till Amazon i Flen. Där vi i gala gruppen fixade iordning lokalen inför Sörmlands Ridsportsförbunds första gala.
Det var jag o Sussie S samt Anngelica o Micke från Gnesta och Manuel från Flen som röjde. Sjukt mycket tulpaner hade vi då alla pristagarna skulle ha blommor samt utsmyckning av lokalen.
Vi hann med bra och var klara i god tid. Sedan var det dags för bandet att ställa upp all sin utrustning. Naturligtvis var det  bästa coverbandet Stig Boggie Band som spelade.
Det blev en mycket lyckad fest och det ger mersmak inför nästa år. MRK hade ju två DM segrar med. Johanna på Fakira som vann distansritten och våran Madde Holmqvist som vann dressyren för senioren.
Men eftersom Madde ligger på någon strand och solar i Thailand så var det lilla syster som fick gå upp på scen som stand in.
Fina priser fick Madde, Förutom rosett, plakett och medalj vann hon 2 veckors vatten träning för häst samt en dressyrträning för Nina Hoffman o hederspris från Agria.
Det kändes kul att vi fått ihop så pass fina priser redan första året. Så nu hoppas vi att detta sprider sig och att många flera anmäler sig till DM 2015. Ju flera deltagare desto bättre ekonomi och priser!
Tyvärr så är jag ingen mobil bärare på fester så jag har inga bilder mer än på prisbordet innan kalaset började!
Ann
 

Demeter

Publicerat: 2015-02-07 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Demeters livs första dressyrtävling 4år
 
Demeters första hopptävling 4år
 
Båda med mig i sadeln :)
 
Kram Madde
 

Intensiva dagar -dåligt med tid att blogga

Publicerat: 2015-02-06 Kl: 22:19:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är två dagars dressyrträning för Sara Magnusson Losteria över. Fick en hel del bar tips framförallt med min sits.
Tyvärr så visade det sig att min fina stjärna till fux Demeter är skadad så jag fick i all hast byta häst igår.
Det fick bli del ädla springaren Helios som jag då ridit två gånger innan. Saras kommentar första dagen var att honom kan jag ta med mig hem.......
Idag var han magiskt fin. Så i helgen får han vila.
Jag har ridit sjukt många hästar denna veckan och kroppen mår så där kan jag säga. Men det positiva är att jag kanske inte behöver gömma mig i vassen. Fast o andra sidan så finns det ju ingen vass i Thailand. Mangroveträsk har jag där emot sett fast där skulle ju inte jag våga gömma mig.
Ett stort tack till vår fantastiska veterinär Tove Forslund som ställde diagnos och hittade felet på min häst väl så snabbt.
Hoppade i tisdags och hon var så konstig huvet rätt upp och fick panik i övningarna. Vi hoppade ju på serpentinbågar och det var väldigt svårt i vänster varv. Jag kände själv i munnen att hon kändes vass så eftersom Tove skulle komma hit så bokade jag in tandkoll då tidigare haft problem med munnen.
Mycket riktigt så var hon vass men vi tog ut och longerade henne och hon hade svårare med vänster galoppen. Tove kände igenom henne och hittade direkt felet hon var mycket öm på insidan av vänster lår väldigt högt upp och har sträckt sig i en muskel.
Hon var inte ojämn i longeringen utan det märktes bara i galoppen.
Jag masser henne med aloe vera liniment och känner verkligen skillnaden på muskulaturen hård och mycket öm. Så det blir skritt för henne samt massage och metacam. På fredag så kommer Monika Ledin hit så det passar ju bra.
Så mitt problem blir nu vilka hästar som ska med till Segersta nästa vecka. Antingen blir det Rocco och Melete eller så får Rangun följa med så får Mads rida. Han var ju smått lyrisk förra veckan över Rangun.
Nu gäller det att få sin skönhets sömn imorgon är det stort party- Sörmlands Ridsportsgala i Flen. Då jag är med och arrangerar så blir jag upphämtad redan 12 imorgon och har lektioner till halv 12 så det blir ett tufft schema.
God natt
Ann

Pensionerad stjärna

Publicerat: 2015-02-05 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Arrobell
Vackrare än vackrast..

Lata dagar..

Publicerat: 2015-02-05 Kl: 12:39:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Livstecken från andra sidan jorden! 
Varmt o skönt, sov 12h första natten 👍 😴
skönt som tusan, vi har umgicks en del med Linda o Felix de första dygnen i Kamala. Sedan åkte vi vidare för en natt på Phi Phi där vi istället mötte upp Zebbe och Hanna. Så färja till Koh Lipe där vi är nu - PARADIS!! Vi skulle bo här fyra nätter men förlängde en natt till redan igår, sedan rör vi oss nog tillbaka till Phuket, ev stop på någon ö under resan. Zebbe o Hanna åker hem om några dagar. Resan hit var dock lång och nu försöker vi ta reda på och bli överens om hur vi åker tillbaka då det finns många vägar, båt, båt och bil/buss eller, båt och flyg från Malaysia... 
Vi bor på ett väldigt fint hotell som Anders noggrant valt ut i betydligt högre prisklass än vad vi normalt bor på. Rummet är stort och vackert, vi bor högst upp och ser havet från balkongen samt har en pool precis utanför om man ledsnar på saltvattnet. Ja har bränt mig både igår och idag 😁
imorgon ska vi på utflykt med ett härligt gäng svenskar vi träffade på färgan hit.. Utforska de kringliggande öarna och snorkla i fantastiskt vatten. 
 
Hoppas as ni klarar er bra utan mig i snön på Ekelund? 
 
Kramar Madde☀️
 

Rida, rida, rida

Publicerat: 2015-02-04 Kl: 22:34:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just nu jobbar jag på att komma i bikinin 12 mars.....hoppas det ger resultat! Har idag haft mycket hjälp i stallet och då hinner jag rida mycket mera.
Så idag var nog solen uppe igen. Vi har haft en ny praktikant från Realgymnasiet i Eskilstuna här Alwa + Jossan + Denise och Anna som jobbar på fm.
Började med Rocco mannen som var ganska fin faktiskt fick ihop honom mycket bättre men red med luva idag. Han mår i alla fall mycket bra av att ha sällskap i hagen.
Demeter hanns med och Helios och Magic före lunch. Lagat mat har blivit mitt jobb tror jag så efter en thai inspirerad måltid med kyckling chili(naturligtvis chili från Thailand) och ingefära så hann jag med terminsplanering för ett stort antal grupper.
Vilket jag naturligtvis skulle ha gjort innan termins start men nu är det gjort i alla fall.
Blir lätt så när man hellre rider hästar.......
Även planerat sportlovs aktivitet då vi har två nya fantastiska ungdomsledare Amanda och Sara som kommer ha sportlovs kul 16 + 17 februari på eftermiddagen.
Anmälningslista finns i stallet!
Svårt att göra något mer när både Madde och Sofia är borta vecka 8. Så det är mycket mer på tapeten på påsklovet.
Hann även med ett pass på Jolita och hon kommer få lite extra tid här framöver. Planen är även Jaqueline (jag lovar Charlotte).
Hästarna och eleverna har varit så duktiga idag. Så helt enkelt en bra dag på jobbet igen.
Imorgon kommer Sara Magnusson Losteria hit och har träning ska bli kul rider både Melete och Demeter.
 

Ridweekend hos oss?

Publicerat: 2015-02-04 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Lyxig dessert..
 
 
 
Hoppning
 
 
 
Dressyr
 
 
Coaching
 
 
Fina hästar
 
 
 
Laganda
 
 
 Madde
 
 Ann
 
 Sofia
 
  
Jocke
 
- Boka din ridkurs hos oss - 
 
 

Upp som en sol ned som en pannkaka..

Publicerat: 2015-02-03 Kl: 22:22:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår super dag i dag sämre dag. Har inte alls hunnit med det som jag tänkt. Inget vidare hopp pass på Demeter. Rocco spänd av alla hinder i ridhuset.
Kallt - massa snö. Jocke har bara kört runt i traktorn idag och plogat samt försökt att dra upp grannens traktor ur diket men det gick inte så bra så det fick bli grävmaskin som drog upp tills slut.
 
Men Sofia har det gått bra att hoppa för. Melete var super duktig, Pommes gick som en klocka kanske något seg, Pebblan var super fin för att inte prata om Helios! Vilken lycka hos honom oj vad snabb han var i frambenen. Sofia var mycket nöjd!
Jossan hoppade W-T och hon var super fin lugn och bra rytm. Framför allt red Jossan väldigt bra.
 
Men vad det är tufft när det är kallt. Nästa år ska jag inte frysa! Först snabbpromenad med hundar på morgonen sedan privatlektion= iskall igen, rida =genomsvettig därefter töm köra Rangun blöt = iskal,l hjälpa Sofia i ridhuset ännu kallare lunch byta alla kläder ut igen rida svettig igen upp och duscha -nya kläder och sedan lektion först varm för att det var hoppning jag har ju så mycket kläder att jag knappt kan gå och avsluta med ett dressyrträningspass för flitiga Anna o Sofia. Det vore konstigt om man inte blev sjuk emellanåt i det här yrket.
 
Fick ett bra pass på Aztor i alla fall han är så hög så man knappt kan sadla men så fin ridkänsla när man rider och inte känns han stor. Ska se till att rida honom mycket då han lätt blir för rak för eleverna och välter i galoppen i svängarna. Han blev riktigt fin! Det handlar mycket om att bygga upp styrka på honom även om han har blivit så mycket bättre mot i somras.
Har även tittat över foderstaterna på hästarna och ökat på fodret på en del av lektionshästarna.
Imorgon kommer det bli en bra dag!
Ann
Visst längtar man till sommaren högt gräs - hag fix- etc
 
 
 

Somliga dagar är bättre än andra!

Publicerat: 2015-02-02 Kl: 22:49:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har varit en bra dag. Även om jag inte hunnit med allt jag tänkt mig (gör jag aldrig) så har jag hunnit mycket. Samt haft så bra hästpass på alla fronter.
Började med Rocco som ju vilat i helgen tänkte börja att lösgaloppera honom om han var o rastad. Men den fantastiska hästen valde att jobba runt mig lös- häftig känsla att kunna flytta i sidled sätta i gång i galopp stanna mm. Avslutade med töm körning och han var så fin.
Töm körde även Melete då hon blir spänd nere vid ingången och om vi ska tävla här hemma så gäller det ju att kunna rida över allt.
Red sedan Helios och vilken upplevelse! Många år sedan sist han är så fin vilken galopp han har för att inte prata om traven. Han blev taggad och missförstod mig någon gång och trodde han skulle öka traven härlig häst. Jag red ju hans mamma Elektra och det var ju en så rörlig häst med fantastisk trav. Hon var efter hingsten Epson som vi hade här på station ett år och jag red även honom det var en mycket fin hingst.
Efter lunch red jag ett dressyrpass på Demeter och hon var så fin nu kan vi rida galoppslutor med byte på medel linjen så som är i MSVA:1 tänk vad allt helt plötsligt fallit på plats. Nästa häst var Magic och det var ett tag sedan jag red eftersom det är Madde som mest rider honom. Han var också riktigt fin.
Vad som slog mig efter mina ridpass att alla de hästar jag jobbat (utan Rocco) har Troll i sig och alla har hans fantastiska galopp.
Demeter/Melete som är helsystrar och Helios har samma mormor Helios pappa är Troll och Demeter morfar är Troll och Magics farfar är Troll.
Kan ju säga att om jag hade ett fint dressyr sto (som inte har Troll i sig) så skulle det betäckas med Bergåkras Amaranth som är efter Ampere-Troll.
Fast det vågar jag väl knappt skriva då blir väl Madde och Sofia tokiga. Tur att Madde inte är hemma. Jocke läser ju inte bloggen så där behöver jag ju inte vara orolig!
 
Har även hunnit med privatlektion innan lunch och det ekipaget skötte sig strålande så kul när elever och hästar utvecklas.
Ikväll har jag också haft bra lektioner. Min första barn grupp som milt sagt haft svårt att trava alla samtidigt och rida lätt i takt. Travade idag varv på varv och red lätt super bra! Ridning är svårt och när bitarna faller på plats så blir det så lätt.
Mina vuxen grupper skötte sig också strålande. Så med andra ord en bra dag på jobbet!
Ann
Troll 660 e: Falstaff-Idealist-Drabant- Navarro
Trolla som också var efter Troll

Troll med ingen mindre än Jens Fredricson på ryggen detta är många år sedan på en hingst visning i Enköping. Jens red honom två år i rad där åt oss. Detta var på framridningen. Har en gammal videofilm som jag ska leta upp någon dag.
God natt
Ann
 
 
 

Inlägg från Sofia

Publicerat: 2015-02-02 Kl: 22:26:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Syrran har tjatat på mig ett tag att jag får se till att börja skriva lite här på bloggen. Tänkte börja med att berätta lite om mina hästar. 

Pebble Beach   kallas pebblan hon är ett sto född 2005 e Camiell - Flamingo Z - Beach Boy 
Vi köpte henne i höstas, hon är en dam med en del nerv och en otrolig inställning till hoppning! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra och hon är väldigt härlig individ att jobba med varje dag! Hon är en väldigt ädel häst plus att hon inte är så hög drygt 160 cm i manken så hon ser nästan lite ut som en ponny 😉 Jag hoppas att hon ska kunna lära mig en hel del och längtar tills att denna säsong ska dra igång 😃 har tyvärr inte så mycket bilder på henne och mig men här kommer en från första dagen hos oss. Kanske kan få till någon bild imorgon eller film snutt då är det nämligen hoppning på schemat 😃😃

/// Sofia 

Våra arbetskamrater..

Publicerat: 2015-02-02 Kl: 16:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma  & Bosson
 
Ebba & Karaat (måånga år sedan känns det som)
 
Ebba & Gordon på tävling
 
Mamma & Jacquline
 
Jag & Grappan
 
Jag och Helios
 
Maskerad-dressyr! Alicia Lindtsröm & Uranos
 
Jag & Magic
 
Jag och Siri
 
Jag & Ture
 
Ange & Jolita (hon har varit ganska mörk i färgen!)
 
Gent
 
Några av alla våra fina skolhästar <3
 

Hemma igen!

Publicerat: 2015-02-01 Kl: 22:42:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag kom då Palmir hem igen. Han fick gå direkt ut i hagen med sina kompisar och det tog ca 30 min innan täcket var trasigt. Den hästen är dyr i drift. Jag o Jossan bestämde att han får gå utan så får vi ta in honom om det är mycket nederbörd. Lekte gjorde de i alla fall till max.
Han fick också gå ett pass ikväll och gick som han hade eld i baken. Tror han sa till mig att han vill bo kvar....
Försökte ta lite bilder men det mobilen la av Iphone tål ju ingen kyla....
 
Idag har det varit slagsmål i hagen. Våra inackorderade ston som går tillsammans (4 st) hade PMS idag herregud vad de pucklade på varandra. Ston är speciella de två som var värst är brunstiga vänder upp och bara matar på. Péppar peppar så är valacker bättre. Rocco och Bungy trivs fortfarande bra ihop och är så söta i sin hage.
Så stona för imorgon delas upp.....
Ann
 
RSS 2.0