Vilken träning

Publicerat: 2013-10-30 Kl: 22:48:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken tuff dag i dag! Men oj så roligt det blev. Tekniken strulade på morgonen så vi blev färre i stallet. Så det blev stressigt att få till mockningen innan Äventyrslägret kom vid 10.
Jag fick äran idag att ta hand om de som ville hoppa. Tänk vad det är nyttigt med hästar och ridning och vilken glädje det ger!  Vilken bra träning för både kropp o "knopp".
I min värld bästa sporten där man kan träna på sina egna villkor. För att bli - bäst eller för att det är kul eller för att bli bättre på den nivå man är. Rida tillsammans med andra, gemenskap etc.
Träna koordination, rehab: mig själv har ridningen hjälpt tillbaka efter skador som tex min nackskada.
Ändå så räknas inte ridningen på samma villkor när det gäller avdragsgilla träningar för anställda. Ridning räknas som en rikemansport!
Många år som det kämpats med en lagändring men  politiker är ju inte kända för att vara snabba direkt!
 
När Äventyrslägret var färdiga så var det ju bara att lasta och åka för egen träning. Mot Segersta och Mads, naturligtvis var det broöppning så lite stressigt kändes det innan vi var på plats.
 
Min fina fux var superfin! Vilken utveckling - Mads sa att den utveckling som skett med hästen på 3 veckor är inte möjligt att få mera av på så kort tid. Kul att Mads gillar henne. Åh vad hon jobbar på vilken hjälp jag fått och det är så kul att träna kontinuerligt.
Nu är det bara att jobba på så hon blir starkare tävlings säsongen är över.
I helgen är det partydags men först ska det klaras av en mängd privat elever. Kul! Imorgon hoppas jag att jag hinner med båda pållarna på morgonen innan Äventyrslägret för sedan bär det av till Strängnäs för hårklippning.
 
Ikväll har vi ridit Ridborgarkadrilj igen kan den utantill. Du har väl tagit Ridborgarmärket i år? Annars hör av dig så fixar vi det. Hjälp Mariefreds Ridklubb att vinna hinderparken i år!
 
Ann

Great training today!

Publicerat: 2013-10-30 Kl: 21:37:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Trotts en stressad upp-och nedvänd morgon/fm blev det ändå en hyfsat bra dag till slut! (även  om jag inte han till gymmet idag heller) :/
 
Mamma fick den stora äran att tömköra Magic på morgonen då vi har stött på problem sedan några dagar tillbaks.. När mamma tömkörde insåg jag till min förskräckelse att jag tror att han har tränats för att göra "konster" såsåom t.ex levad för det ser verkligen ut så när man sätter lite mer press och kräver att han verkligen ska spåra och ställa igenom. Han laddar/samlar sig extremt och mer än vad han är stark för och sedan får han som panik och skjuter som en kanon uppåt - framåt. Inte helt lätt att ta igenom ovanpå om man säger så :/ Men oooh så fin han är när han går! Vilken fin häst och jag tror han kommer bli galet bra såsmåningom :D
 
 
Dålig bild på läckerbiten för ca 2 månader sedan..
 
Äventyrslägret hade vi mellan 10-12, mamma fick ta de som ville hoppa och jag gick på en mysig skogstur med de andra.
Sedan full sprutt med att få in Rocco och Demeter i transporten (fia hade hjälpt mamma med hennes lortgris som tur var) Iväg mot Segersta och intag av lunch i bilen.. Träningen gick bra men han är inte lätt inte.. men blev bra och jag får så mycket bra hjälp :)
På söndag har jag tänkt delta i KM i MsvC på honom och sedan blir det träning för hela slanten till nästa säsong! Ska boka in en vet.check under vintern också.
Rangun fick sig ett dressyrpass när vi kom hem igen så det blev en ganska lång dag.
 
Kram Madde
 

Behövs inte mycket för att humöret skall bli på topp!

Publicerat: 2013-10-29 Kl: 22:57:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag ridit Hera efter en ca 2 mån vila. Hon har ju haft problem med en hov pga av hovspricka som kommit sig av att det kommit in grus i lamellranden innan hon skoddes detta har hon varit påverkad av stundtals så mäster Jocke har skott henne med en sko bak o fram så att det inte blir tryck i tån och det har gett strålande resultat.
 
Vi har ju haft en sådan otur men olika skador så när jag började sätta igång henne igen (med tömkörning) så fick ett sår och var tjock i benet så då fick hon vara ett tag till. Men idag så var det dags att rida och hon kändes riktigt fin. Så kul!
 
Sofia red samtidigt på Calima så skönt att kunna sätta igång henne igen efter sparkskadan hon har som tur var aldrig varit halt av den men såret var ju djupt och hon var tvungen att sövas för att göra rent såret.
 
I morse så blev det en skogstur på Demeter så härligt att komma ut i skogen sista gångerna har vi ju hållt oss på vägarna pga av älgjakt men idag var det lugnt i skogen.
 
På eftermiddagen så var det dags för alla super gulliga ryttare från Äventyrs lägret. Det gick så bra och hästarna är fantastiska med barnen/ungdomarna.
 
Avslutat dagen med privatlektion och vanliga kvällslektioner, Vilka gick bra har så många duktiga elever så det är så kul. Fick även en fantastisk tårt bit då en elev ramlade av igår och hade med sig en hembakad tårta - maräng och färska jordgubbar med dajmbitar o grädde länge sedan jag åt en så god tårta.....
Imorgon blir det fullt ös värre än vanligt för vi ska fixa stallet ha Äventyrsläger och vara på Segersta kl 14 så hem och ha kvälls lektioner.
 
 

Klipp-tider!

Publicerat: 2013-10-29 Kl: 21:24:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hittade en bra artikel på Hippson..
 
http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tank-efter-fore-sa-klipper-du.htm
 
Hippson.se

Inte på topp..

Publicerat: 2013-10-29 Kl: 21:09:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Denna vecka är bara för mycket och jag känner mig trött, lessen, sur, irriterad och frustrerad över allt jag inte hinner med att göra. Sånt som man inte "måste" göra just idag kan man ju alltid skjuta på men just att hinna rida hästarna är viktigt och det är inte kul att känna att tiden verkligen inte räcker till..
Att sedan ha skaffat gymkort som kostar en del pengar varje månad och inte hinna och/eller orka åka dit blir ja galen på. Vill ju så gärna men dygnet verkar tyvärr bara ha 24h..
 
 
Ny dag med nya tag imorgon iaf!
Träning på Segersta med Rocco, mamma och Demeter :)
 
Kram Madde
 

Haahaa!

Publicerat: 2013-10-28 Kl: 21:46:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick den där eländiga hårbollen Rocco ett tufft dressyrpass (ja han ser redan orakad ut trotts det bara är drygt 3 veckor sedan han hade date med klippmaskinen)
Jag var ju lite "besviken" över i onsdags då han torkade medan jag red efter att Mads ridit, idag blev han riktigt löddrig  made by me och bara mig! Fattar inte varför det ska vara så sjukt jobbigt att rida den där fina hästen?  Galoppen fungerar ganska ok men traven är ju som att rida en låång låång häst.. :/ Det blev iaf en vädligt fin Rocco till slut och då var jag förstås tvungen att duscha honom efteråt.
På onsdag blir det Segersta igen!
 
Rangun han jag också med på fm, ett lite kortare pass i ridhuset. Inser att jag verkligen måste klippa honom för han blev ganska svettig bara på det lilla vi gjorde idag. I övrigt känns han iaf fin om än lite oriden, jag hittade en tävling förrra veckan till honom men insåg senare att det kanske blir knöligt att får till träningstid inför då jag går på kurs fyra dagar i sträck dagarna innan tävlingen. Såg igår att jag kommit med iaf så måste bestämma mig snart hur jag ska göra :/
 
 
 
Har fått ytterligare en häst rakad idag - Jacqulines tur i ordningen. Imorgon tänkte jag ta Athos och sedan är det väl typ dessa kvar: Palmir, Uranos, Ronjah och frågan är om Bosson skulle gå att klippa eller om han blir skvatt galen?
På em hade vi "Äventyrslägret" hos oss för ridning och häst-pyssel, de ska komma varje dag till på torsdag.
 
Kram Madde
 

Livstecken..

Publicerat: 2013-10-27 Kl: 21:01:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..
 
Ja har varit ifrån stall och hästar heeela söndagen men inte har det blivit något inlägg här för det inte :/
Först sova så länge som möjligt - vilket som vanligt gick sådär.. men men man var ju inte tvungen att gå upp av en ringande larmsignal 05'40 iaf! :)
 
Städdag med bostadsrättföreningen på fm och sedan lunch med goda vänner och en tur på stan där jag köpte ramar till de fina tack-korten jag beställt till ridklubbens sponsorer under 2013. Det gäller att vara inte i tid också för att få sponsorer även till nästa års tävlingar och andra event!
 
 
Tjusigt ska det vara!
 
Kram Madde

På landet händer det mesta...

Publicerat: 2013-10-27 Kl: 17:30:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss inkommen efter att spårat efter skjutet vilt med hundarna. Den fantastiske mannen har varit ute och jagat hela dagen utan ett spår av annat än rävar.
Väl hemkommen så är det en hel flock med kronhjortar på vår mark. En hade så stora horn så det var omöjligt att räkna alla i kikaren som jag tittade med. Det var i alla fall för många för att man ska få skjuta. Får ej vara fler än 15 taggar och det hade den här med råge.
Vet inte om jag sett en levande med så stora horn så nära.
Jocke sköt i alla fall en liten spets.
Bra jobbat!
 
 

Dåligt med uppdatering....

Publicerat: 2013-10-27 Kl: 13:29:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här på bloggen har det inte hänt så mkt men desto mer i stallet så då hinns inte alltid datorerna med vilket är skönt emellanåt.
I fredags var det ju tävlingsdags för mig o Demeter hade ju egentligen inte tänkt att tävla något mer men så gjorde vi den här sista tävlingen på kort varsel.
Vi startade MSVC:1 och min rödhåriga dam ville först inte in på framridningen så Nina H fick leda in mig.....vi bor ju bara på anläggningen.
När jag precis hade ridit så kände jag mig ganska nöjd även om jag var medveten om att jag missade lite. Men nu efteråt grämer det mig att jag inte vågade rida på lite mer. Missarna får jag ta på mig för jag släppte isär henne lite och det kostade. Jag fick 3,5 och 4 samt 4,5 där det var kofficient 2 så det kostade många procent när jag mest hade 6,5 och en del 7:or men även två 8:or.....
Men det var andra starten i MSVC och hon har ju gjort en stor utveckling detta året från LB till MSVC. Nu är det byten som gäller och styrketräning.
Det blev ju flera placeringar för MRK i LB:1 i alla fall. Bell´s Thaleia gick ju in på en fin 3.e plats blott 4 år gammal och hon är ju inte tänkt att säljas som dressyrtalang utan hopptalang. Dessutom så rider ju inte Madde henne normalt sett utan det är Sofia som har henne på sin lott.
Fina procent blev det i alla fall 66,897 %!
Placering blev det också för hemmaryttarna Anna Olofsson o Felicia Hogrell. Superkul!
 
Kvalitetstid har jag fått då kursen blev inställd med Telia i helgen. Både tråkigt men också skönt eftersom jag jobbat så himla mycket i höst.
 
Igår var Sofia på Talangjakts uttagning i hoppning så nu får vi hålla tummarna att hon kommer med. Hon hade Pommes med sig och Arnold Assarsson som höll i provridningen tyckte tydligen väldigt mycket om hästen och att han hade stor kapacitet. Sånt gillar vi!
Det är ju ändå inte den hästen hon anmält sig med utan Millet men han är ju inte igång och hoppar ännu men snart så!
Ha en fortsatt trevlig söndag. Vintertid och allt nu blir det mörkt tidigt.
 
Ann
Tydligen gillade domaren Thaleia och man kan ju säga att hon utmärker sig med sin färg.

Bra dag!

Publicerat: 2013-10-24 Kl: 18:59:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Idag har jag varit och besökt en väldigt god vän som tyvärr är svårt sjuk men oj det kan man inte tro.
 
En del människor har en enastående förmåga att klara motgångar och i hennes fall så tror jag att jag vet anledningen:
Hästarna - hon lever för sina hästar och familj förstås men härligt umgänge ger mycket energi så nu är man laddad att gå ut och ha lektionerna.
Ann
Imorgon är det tävling MRK har regional o lokal dressyr här
 
 

Fina fux stoet...

Publicerat: 2013-10-23 Kl: 23:20:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer i alla fall bästa hästen
Ja idag var det dressyrträning på schemat. Åh vad det var kul! Mads tyckte att det var stor skillnad på Demeter sedan sist. Jag har tränat på mina läxor!
Hon kändes så fin och jag fick mycket bra hjälp och gillar personligen tränare med stort engagemang och stora krav.
Idag fick Mads också se att hon har humör min lilla fux.
Vi jobbar på att hon ska bli snabbare i sina bakben och det gav resultat. Tänk vilken utveckling hon gjort detta året.
Tänk vad det är kul att träna för någon. Denna veckan två dagar i rad. Kan säga att kroppen också känner av det efter 3 hopp pass igår och ett rejält dressyr pass idag. Inser att man som ryttare är lat, man måste ha någon som ser till att man rider emellanåt också.
Nu är det bara fredagstävlingen kvar sedan blir det att befästa bytena till nästa säsong. Men först får det nog bli klippning hon svettas så kopiöst - nackdelen är ju att fuxar ser så fula ut när de är rakade.
God natt
Ann
 
 

Nyttiga dagar på Flyinge!

Publicerat: 2013-10-23 Kl: 21:31:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Två fullspäckade dagar med information och inspiration är över för denna gång. Jag har haft det toppen i södra Sverige, mkt bra kurser denna gång, trevliga människor och så bonusen att hälsa på Emma förstås!
 
Jag har även testat på nattåg för första gången i mitt liv.. Gick bra och riktigt bekvämt att sova i "liggvagn"..
Jag har fått en del inspiration till tömkörningen då vi hade det under förmiddagen igår med Bo Jenå, Rangun fick vara testhäst idag - superkul, men det är svårt att tömköra. Han fick jobbas lite i skritt, han ville väl helst trava och säkerligen galoppera men nu ska vi sätta igång lugnt och fint så får vi se. Hoppas att det inte blir något bakslag efter hans sjukdagar.
 
 
Hjärtat mitt! Blir nog till att raka honom inom kort också.. Har aldrig behövt raka honom men förra vintern satte han ganska mycket päls och det ser inte bättre ut för denna säsong :/ Hoppas han inte blir alltför crazy av klippmaskinen..
Den andra vilden är ju redan klippt men svettas sjukt mkt ändå. Idag var vi på Segersta där jag värmde upp och sedan fick Mads rida - Rocco var HEElt vit av lödder på halsen mellan bakbenen och den rann svett ja typ överallt.. Jag fick sedan sitta upp 5-10min och känna på honom - det mesta torkade under tiden så vi kan ju lugnt påstå att Mads fick ut betydligt mer än vad jag lyckas få fart på min vackra häst. För fin är han ohh så fin :D Fick lovord av idag!
 
 
Kram Madde

Roliga saker idag i allt elände!

Publicerat: 2013-10-22 Kl: 22:37:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kul hoppövning med Erik som vanligt kan man säga. Jag var inte alls sugen på att hoppa hela förmiddagen går åt och man hinner inte med så mkt mer + att största anledningen är att jag känner mig ringrostig......har ju inte hunnit träna emellan har bara hoppat en gång och då på Demeter.
Känns inget seriöst och jag behöver verkligen hoppa regelbundet för att inte bli feg.
Men det gick så bra idag tänk att det är så kul att hoppa det ända som är tråkigt är att bära alla hinder. Idag fick vi rida fram i mkt galopp och på en hand kunna kontrollera galoppen rida framåt och sätta till baks och låta hästarna hitta sin egna balans vi hoppade även fram på en hand! Kände mig så modig och i bra balans. Båda "guld"hästarna var superfina idag som vanligt kanske man ska säga....
Vi hoppade sedan en bana som var riktigt rolig och nyttig med någon riktigt klurig väg. På eftermiddagen så hoppade jag även Demeter själv. Kändes som det mest varit dressyr och imorgon ska vi ju till Segersta och träna för Mads igen och hästarna brukar ju vara så fina dagen efter man hoppat så jag tänkte att det var en bra förberedelse. Fredag är ju tävlingsdags också.
God natt
Ann

Trött på tjafs

Publicerat: 2013-10-22 Kl: 22:22:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon är vi åter full styrka i stallet! Madde är efterlängtad.
Sofia var ju på Hölö hästklinik igår med tråkigt resultat. Kolibri är ju en riktig otursfågel men vi kan lugnt säga att hon kostat mycket pengar sista året och har ju inte ens kommit tillbaks i träning någon gång. Vi har haft otur med den veterinära biten också då vi lagt mycket pengar på Strömsholm och de sista räkningarna där var ju väldigt onödiga och mycket dyra.
Så nu har vi valt att byta klinik och är väldigt nöjda med det. Dessutom är allt mycket billigare!
Nu har vi eller rättare sagt Axel hittat felet till de oförklarliga smärttillstånd hon drabbats av och har igår tappat ut mycket blodvätska som bildats i ett framknä.
Hon måste opereras - igen och nu på torsdag. Då har vi ett annat problem - Agria som inte ersätter detta då man har en beloppsgräns på 17.000 kr för hälta och då vi haft många onödiga veterinär räkningar från Strömsholm i början av året så är pengarna slut på försäkringen.
I min enfald trodde jag att det är skillnad på hälta och hälta. Om en häst blir akut sjuk och måste ha stark smärtlindring för att stå ut så trodde jag att det föll under akut sjukvård Axel ville helst att hon skulle opereras direkt men Dylan som är kirurg på Mälaren Hästklinik kunde inte förrän på torsdag och ville ej heller att det skulle göras tidigare då det var bättre att vänta några dagar pga av ingreppet i måndags.
 Så nu ska vi se över våra försäkringar också......
Med beloppsbegränsningen som är nu så gäller det verkligen att veterinärerna hittar ev fel direkt samt inte kostar skjortan. Ska man sedan åtgärda något så är ju pengarna snart slut om man tex måste göra ett operativt ingrepp.
Suck!
Men vi får se det positivt förhoppningsvis så blir hon nu helt bra denna fantastiska häst.
Ann
 

Tider fredag!

Publicerat: 2013-10-21 Kl: 22:17:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åhh nu har tiderna (preliminära) kommit upp för fredagens hemma-tävling! :)
 
Roccan-boll startar jag först i MsvC:1 kl.15'24
 

Thaleia blir nästa pålle ut i LB:1 kl.18'34
 
 
Tredje och sista starten gör jag på en för mig helt ny häst "Debro" kl.20'15 Debro är Ylvas häst (jobbade som instruktör hos oss tidigare) Hon vill få honom tävlad och är inte själv intresserad av att tävla dressyr så då får jag rycka in som pilot! Blir kul (hoppas jag) ;P
 
Kram Madde
 
 
 

Första dagen till ändå!

Publicerat: 2013-10-21 Kl: 20:24:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Idag har vi haft mycket föreläsningar om avel! Väldigt intressant och man blir ju nästan lite sugen på att börja avla igen (Mamma läs INTE)
På em hade vi genomgångar av bland annat exteriör och kul när man kan jämnföra med mina egna hästar, insåg ju ganska snabbt en hel del mindre bra egenskaper hos Rangun men det var väl ingen nyhet :P På slutet visades en bild på en riktigt ful skimmel med de flesta exteriöra fel en häst kan ha - min första tanke -Elton- när jag såg hästens rygg då han liknar den. Dock var det väl egentligen det enda som stämde in med just den hästen & så färgen då förstås ;P
 
Imorgon blir det mer studier på riktiga hästar då vi ska spendera en hel del tid i ridhus. Vädret har iaf varit ganska piss hela dagen, varierat mellan dugg och ösregn så jag är glad att jag fått vara inomhus iaf. Har sån himla tur att jag kan samåka till och från Flyinge med två tjejer från Skövde som bor hos någon bara ett par gator bort. Kunde ju inte bli mer perfekt!
 
Nu sitter jag och jobbar på det sista med KM propositionen vi ska ha KM 3 November så började brinna i knutarna! Bör komma upp på hemsidan imorgon och sedan även anslag i stallet så håll utkik!
 
Kram Madde
 
 
 

Regn :/

Publicerat: 2013-10-21 Kl: 08:27:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket trevligt väder södra Sverige bjuder på! Regn!! Usch.. hoppas det är uppehåll hemma iaf, det blir så tung-jobbat om allt e blött o tråkigt.  
Jag sitter o väntar på svar om ja kan få samåka i en bil ut till Flyinge, annars får det bli taxi :S hoppas det inte är så dyrt isf..
 
Har klarat första natten bra, sovit som en stock! Emma får ja träffa ikväll efter kursen. 
Trist att ja missar hoppträningen imorgon men det blir ju fler gånger,  jag som till och med hoppade förra veckan!  Typiskt. . Men ja tror Magic kan må bra av ett par dagars vila, det har hänt mkt sista tiden och igår fick han gå med på mammas dressyr-kurs!  
Rangun ska ändå bara skrittas så han klarar sig utan mig och gå på skritten. 
Rocco hoppas jag att mamma kan rida idag iaf, träning på ons o så tävling på fredag.  Sista för i år för hans del.. Rangun är ju självfallet struken på lördag och även till Enköping nästa helg.
Har dock anmält till en kvällstävling på Strömsholm om några veckor,  får se om det blir av.
Annars är det sedan träningsperiod till nästa års tävlingar drar igång! 
:D 
Kram Madde

Nu väntar hårda dagar

Publicerat: 2013-10-20 Kl: 22:36:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Ja nu är vi en man eller kvinna kort. Madde ser vi inte skymten av förrän onsdag morgon. Hon åker natt tåg hem från Lund och kommer tidigt onsdag morgon.
Tur att vi har bra hjälp i stallet måndag och tisdag morgon, för på tisdag är det ju dags för hoppning för Erik igen. Utan Madde denna gång.
Men på onsdag är det dags för Segersta och träning för Mads igen det ser jag fram emot!
Han har ju varit i Finland och tävlat det har gått bra har jag sett.
Har idag haft Akademiryttarna här på kurs. De red i 2 grupper.
Kul med nya ryttare hoppas de blev nöjda. NU är det sovdags
God natt!
Ann
Finaste Uranos
PÅ fredag är det tävling igen på Ekelund!
 
 

tåg :/

Publicerat: 2013-10-20 Kl: 21:14:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uuhh för att sitta timtal på tåg! Försenat dessutom. . Jag är iaf snart framme i Lund där ja ska sova hos Emma som ja känt sedan hon var hmm inte speciellt gammal iaf! 
Toppen att hon pluggar i Lund så jag kan våldgästa henne ett par dagar :)
Mån-tis är det alltså dags för steg 2 i min C-tränarutbildning och detta är på Flyinge.  Har varit på Flyinge en gång tidigare och det är nog 15år sedan. . 
 
 Kram Madde

Mellanlandning hemma!

Publicerat: 2013-10-19 Kl: 18:13:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har vi kommit hem efter en båtresa med fantastisk familj. Vi fick även med oss svärmor. Jättekul men nu är jag trött. Blev lite sent i natt.
Tacksamma är vi jag o Jocke att de tänker på oss.
Nu ska vi till Sofia och fira hennes födelsedag eftersom det inte blev något "kalas" i onsdags.
Madde är o kollar till Rangun och Jocke ska åka o slå på en tappsko!!!!!!!! Ibland blir man tokig på honom. Snäll hovslagare är han i alla fall.
Idag var det andra tillfället på knatteridningen och fick nyss meddelande från Stefanie att det varit hela 7 st barn och ridit. Väldigt vad populärt det blev med knatte ridning vi som inte ens har annonserat.
 
Igår kom Häst o Ryttare och då var det bild på MRK:s duktiga tjejer igen. Härligt glöm inte att läsa!
 
Sedan blir det att ladda inför dressyr kurs imorgon idag får alla hästarna vila (våra hästar).
 
God kväll
Ann
 
 

Surprice i almenackan

Publicerat: 2013-10-17 Kl: 23:05:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja imorgon står det surprice i min almenacka. Vilket tydligen betyder att jag ej får boka in ngt annat. Jag o Jocke har ju två fantastiska barn som har hittat på något imorgon vet alltså inte vad det är. Spännande!
Idag har jag faktiskt fått utöva en hobby som inte har med hästar att göra. Härligt och nödvändigt man är ju en riktig hästnörd ändå....
Idag har det rullat på ganska ok i stallet tjejerna har varit flitiga med ridningen jag har bara hunnit med Demeter. På söndag ska jag ha en dressyrkurs för Akademiryttarna.
Nu börjar en hektisk tid med kurser alltid likadant varje höst. Så det blir mkt jobb framöver men det är kul med kurser.
Har fått förättningsunderlagen från distriktsveterinärerna som varit här till Rangun 4 dagar i sträck. Ingen billig historia de har ju i princip bara kommit hit och sprutat honom i och för sig är det ju jourtid lö + sön men över 11.000 kr blev det i alla fall. Inga billiga sprutor.
Men han verkar pigg och glad nu i alla fall som tur är.
 
Vi hoppas att han snart är återställd och kan fortsätta tränas inför nästa säsong.
God natt
Ann
 

Onsdag kväll lider mot sitt slut!

Publicerat: 2013-10-16 Kl: 23:09:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kort inlägg idag:
Rangun är på bättringsvägen bara en dag pencilin kvar. Idag fick jag ta in honom mitt på dagen för han började springa i hagen som bara den. Han har ju gått själv nu och det gillar han inget vidare.
Några privatlektioner har jag hunnit med idag -kul.
Firat Sofia som fyller år idag. GRATTIS!
Har även hunnit samla några hopp poäng inför nästa veckas hoppträningar för Erik. Dock ej på mina hopphästar eftersom jag haft ganska många lektioner med hoppning så de har fått hopp tillräckligt tycker jag denna veckan.
 
Erik brukar kolla av hur mkt vi hoppat mellan träningarna och vi har kommit fram till att man kan skaffa hopp poäng på många sätt: titta på hoppning, ha hopplektion, hoppa själv
Så nu har jag ganska många det fick bli Demeter som jag skuttade lite med inget avancerat då jag inte hoppar henne i vanliga fall utan det gör ju Madde.
Madde har hoppat både Mr Magic och tro det eller ej San Rocco!
Han skötte sig bra tycker jag, viktigt med varierad träning för alla hästar. Våra går mycket ut i skogen samt hoppar (dressyrhästarna) och hopphästarna går ut i skogen och dressyrarbetas. Precis som det ska vara!
Min fina Demeter får ju dess emellan även ut och hopptävla med Sofia och med goda resultat.
Sofia har hoppat Pommes men Thaleia har lite hoppvila och får just nu bara gå ur i skogen och arbeta.
 
Idag har jag haft 2 hopplektioner igen hästarna (och ryttarna) förstås super idag igen. Palmir går från klarhet till klarhet han är ganska svag och har inte så mkt rid kondis.
 

Grattis på 23 årsdagen!
Ann

Händelserik dag !

Publicerat: 2013-10-15 Kl: 21:56:05 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fina Uranos strax före start i MSVC:2 div I.
 
Tisdag idag och nya tag började dagen med att rida ut jag på Demeter Madde -Magic o Sofia Thaleia. Madde red först i full galopp emellanåt. Rolig häst det där - Mr Magic alltså.
Han har ej gått några lektioner ännu men har gått ett pass på en kurs och det kommer han nog få göra här i november när Telia o ICA kommer.
Idag var ju Gripsholms skolan här igen (varje tisdag). I samband med detta fick vi besök: Sarah o Roland Tunholm från Ridsportsförbundet. Sara för att göra reportage och Roland för att fota.
De var här med anledning av våra duktiga tjejer som var med och tävlade på Strömsholm i Hästkunskaps cupen. Där ena laget dessutom VANN!
I och med att vi har så många projekt inom Mariefreds Ridklubb så passade de på att komma och träffa tjejerna när de dessutom kunde se flera projekt.
Ska bli kul att se slutresultatet. Sara sa när hon åkte att vi hade så gulliga och trevliga tjejer i stallet och det kan man inte mer än instämma i. Så gulliga mot varandra och sa så kloka saker. De var riktigt imponerade!
Som en av tjejerna sa när hon fick frågan om det var tråkigt med teori:
När man började rida tyckte man det var tråkigt men ju duktigare man blivit att rida så har man insett att det är kul med teori och att förstå var man gör och kunna träna på det tillsammans med hästen.
 
Att de blivit så duktiga beror ju på att alla har varit med i ridklubbens projekt som "Ungdomsprojektet" där hade vi mkt teori förutom ridningen. Sedan har alla varit med i flera år i Vi i stallet och där har vi pluggat mkt teori.
Så nu gäller det att "ragga" upp nya förmågor till Vi i stallet där får man bara vara med upp till 13 år. Samt att börja planera redan nu för Hästkunskaps cupen nästa höst!
 
Avslutat kvällen med två hopplektioner. Oj vad alla var duktiga och våra hästar är så fina - alla älskar att hoppa. Speciellt "mina" hästar.
Vi tränade en liten bana med litet hjälphinder före hindret 2 galoppsprång emellan. Så bra övning för att träna rytmen och att komma bra till hindren.
Så stolt över superhästarna.
 
Fick en rolig kommentar av Sarah när Gordon gick ut ur boxen tittade hon på magen - oj vad rund han är......
I fredags så fixade ju jag o Stefanie ännu mer hage till valackarna så de har ju ordentligt med mat på dagarna. De får däremot ingen frukost och ingen lunch utan bara kvällshö. Men det hjälper inte. Märks också på lektionerna då det är mkt att mocka. Tycker inte att det ska finnas så mkt näring kvar i gräset men tydligen så räcker det och blir över.
 

Måndag avklarat!

Publicerat: 2013-10-14 Kl: 23:01:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snart i alla fall sitter framför TV:n och väntar på min resväska.....nyss inkommen från ridhuset. Hunnit med kvällsfika och inte vilken fika som helst. Min käre mor hade hittat leverpastej på marknaden.
Inte vilken leverpastej som helst utan Lulles ifrån Småland. Är i princip uppfödd på denna pastej som en kusins pappa gjorde.
Ah vad gott. Finns inget pålägg som går upp mot det.
I morse hann jag med att töm köra Hera och rida ett dressyrpass på Demeter, Gäller ju att träna på sina läxor! Enligt planen så skulle vi åkt till Segersta på fredag för ny träning men Madde ringde nyss att Mads skulle till Finland o tävla så vi får snällt vänta till nästa vecka.
Denna dag har handlat om sadlar och sadlar. Jimmy (sadeldoktorn) kom redan kl 10 idag och åkte hem strax efter 17 så man kan säga hel dag.
Men vi fick mkt gjort - köpte en sadel till Siri och tittade på sadlar till Palmir, Magic, Uranos, Jaqueline, Millet, Pommes. Uranos dressyrsadel har inte legat helt hundra så han flyttade stropparna så ikväll låg den super still på lektionen. Palmir fick överta en kieffersadel -dressyr som låg bra samt Jaquelines hoppsadel. Så då fick vi kolla efter en ny hoppsadel åt henne och hade ju en hoppsadel över så det gäller att ha tur att man har ett lager.......
Magic´s sadel låg bra och även den hoppsadel som Madde har när hon hoppar.
Det är ju inte dags ännu att han ska gå in på lektionerna så då går det ju att dela sadel.
Sedan var det ju några andra här som tittade på sadel/köpte + att Jimmy lagade Maddes  dressyrsadel.
 
Veterinär har vi även hunnit avklara. Då Rangun ska ha antibiotika i blodet varje dag. Detta var tredje dagen så två dagar till är det som gäller. Jag såg ju inte honom i lördags men han är ju inte ok direkt. Fortfarande problem med balansen.
Tyvärr har vi ej fått svar på blodproven ännu men enligt veterinären så pekar allt på erlichia. Hade en unghäst för många år sedan som fick det men han var otroligt tjock i alla fyra benen också.
 
Idag har både Shadow och Palmir gått bra på sina lektioner! Se om någon har tid att lära mig hur man lägger in bilder i datorn  har ju ny nu så då får man lära om.
Nu kom min väska - tur att man har snälla grannar!
God natt
Ann
 
 
Siri
 

Bilder

Publicerat: 2013-10-13 Kl: 22:48:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Förra året LB:1
Finaste Millet
 
 
 

Ännu en vecka snart slut o även jag.......

Publicerat: 2013-10-13 Kl: 22:43:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja som Madde redan skrivit så har ju 2013 inte varit det bästa året så varför skulle denna helg vara ett undantag.
Jag åkte ju direkt efter min lördagslektion vidare upp till Arlandastad för konferens. Ridsportförbundet hade tävlingskonferens för hela landet. Träffat många roliga nya människor.
Konferensen hade fokus på lördagen på barns tävlande och sedan har det handlat mkt om TDB och andra praktiska frågor inom förbundet.
Lördagen konferens avslutades med tipspromenad som jag tyvärr inte vann däremot själva utslagsfrågan som var hur många lokala ponnydressyrstarter som gjordes förra året....
Vet ni att vi har 27 landslag inom ridsporten?
 
Det var ju inte så kul igår när Madde ringde hem om Rangun då kändes det inget vidare.
 
Efter konferensen så bar det ju iväg hemåt. När jag parkerat bilen på gårdsplanen så insåg jag att jag glömt min resväska på hotellet med alla mina saker och däribland min almenacka så jag hoppas att jag inte hade något viktigt inplanerat de närmsta dagarna.
Har jag tur så har väskan sent í morgon kväll då en granne skulle flyga till Kiruna i morgon bitti.
 
Min fina Demeter fick i alla fall åka och hopptävla i lördags med Sofia - ytterligare en felfri runda i unghästklass och även Pommes.
Så hon har bara vilat idag.
 
I morgon fm så kommer Jimmy (sadeldoktorn) hit så vi kommer ha fullt upp.
Ann
 

Never ending story..

Publicerat: 2013-10-12 Kl: 21:39:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

2013 alltså.. Det måste gå till historien som det sämsta året någonsin.. Jag är inte skrockfull eller så (13) men nått riktigt vajsing är det ju..
Nu står ja med ännu en dålig häst :/ och inte så lite heller.. Stackarn kan ju knappt röra sig och har riktigt hög feber.. Efter rådgörande med båda våra veterinärer (Tove & Axel) ringde jag ut distriktsveterinären nu ikväll, de tror alla att det är Ehrlichia han fått. men samtidigt är han egentligen sämre än han borde.
Jag var ute på en mysig tur ute i naturen när han på hemvägen började stå emot väldigt så fort det sluttade nedför på grusvägen. Jag satt av och ledde sista km och han gick väl egentligen lite sämre och sämre ju längre vi gick. Väl hemma sadlade jag av och pappa kom för att kika, skulle leda ut honom och han hade då svårt att ta sig ut benen for kors och tvärs och han var allmänt nedstämd. Lyckades vända precis utanför dörren och få in honom i boxen igen, väl där tempade jag och då visade det över 40 grader (!) Stackars älskade häst.
 
Nu är flera blodprov tagna men de får vi ej svar på fören måndag så han har ändå fått behandling för
det vi tror, så hon ska komma ut imorgon igen för att spruta medicin och ta ytterligare ett blodprov. Tur att han har super-duper veterinär-/medicinvårds försäkring min olycksfågel för det blir inte gratis att få ut "distriktarn" dessutom på jourtid.
När man inte trodde att det kunde bli värre så nog f*n kunde det det.. :/ Måste komma ihåg att be henne skriva intyg imorgon så jag kan skicka till Vänsta där jag skulle tävlat om två veckor.
 
Han gick ju så himla bra hos Mads och igår hade vi programridning där han gick på nästan 68% i MsvB:5 (första gången vi rider igenom det tillsammans) och Kicki tyckte att han var så fin.. Men men nu upptäcktes ju detta fort och förhoppningsvis är han återställd snabbare då. Upptäcks och behandlas det inte i tid leder det ofta till kroniska ledbesvär och eller avlivning. Så kanske tur i oturen, var ju lite osäker på om jag skulle ridit honom idag då klockan rann iväg i sån fart på em.
 
 
Nu blir det återigen en natt på Ekelund.. Fast pappa får ju lite sällskap för mamma är på konferens med Distriktsstyrelsen i Arlanda. Nu ska jag ut och titta till stjärnan och tempa en sista gång innan det blir sovdags.
 
Kram Madde

Svårt att komma till ro...

Publicerat: 2013-10-10 Kl: 23:48:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Elton
Fina Bell´s Hera
 
Godnatt
 
Alltid svårt att varva ner efter sena lektioner. Jag o Madde har planerat lite eftersom hon sover kvar ikväll. Imorgon är det veterinärdags då kommer Tove på förmiddagen på eftermiddagen är det dags för programridning i dressyr Kicki Klingspor kommer hit.
Ska försöka fixa lite staket imorgon också hoppas det går fort med veterinären. Vi ska kolla Elton igen o hoppas att han nu är ok.
Alla hästarna har jobbat bra idag och eleverna också förstås.
Så nöjd med dagen i slutändan.
Se om Ross vill komma in saknar husse.
 

Inte lika effektivt idag...

Publicerat: 2013-10-10 Kl: 18:27:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag så har det inte hänt lika mycket. Madde har klippt Grappan o Jolita vilket var välbehövligt. De satte verkligen ordentlig vinterpäls direkt när det blev kallt. Sedan har det varit jobbigt för dem nu när värmen kom tillbaka.
Nu så är de fina i alla fall.
Det tar ju sin lilla tid bara men måste ändå göras. Har töm kört fina Hera idag igen men imorgon blir det nog ridning.
Demeter fick jogga lite och skritta ut en sväng efteråt.
Den fantastiska mannen har rymt sin kos och lämnat oss åt vårt öde. Nej SÅ FARLIGT ÄR DET INTE men Sofia var rätt uppgiven på em när han precis lämnat gården och hon skulle rida sin fina häst så hade han vridit till sin sko. Tur att både Madde o Sofia är proffs på tappskor så det fixade hon galant men visst är det typiskt.
 
Jocke ska åka båt med företaget han tröskar åt på höstarna. Han gör ju det mesta min man en riktig mångsysslare kan man säga men det är väl de flesta "bönder" fast min bonde kan nog lite mera: sko hästar, bygga hus, bygga ridhus, anlägga bra ridbanor (många elitryttare som bett om råd till egna banor), fixa skadade hästar, expert på sårvård, duktig på att se hältor, laga maskiner (tvätt/diskmaskiner) , jaga så vi får bra mat, laga mat, hjälpa andra (en riktig medmänniska) + allt som rör lantbruk.
En vanlig fråga: Jocke kan du komma?
 
Har insett att våra barn också börjat att bli riktiga mångsysslare vilket behövs när man bor på landet då behöver man kunna klara sig själv.
 
Men vi klarar nog oss ett dygn utan Jocke
.
Ska snart ut och ha mina kvällslektioner det är dressyr ikväll. Först min nybörjargrupp som inte är så mkt nybörjare längre men det har en tendens till att hänga kvar namnet tills det startar en ny grupp med nybörjare.
 
En gammal bild på finaste hästen oj vad jag saknar att träna honom men hoppas att jag snart kan börja med lite motionsridning så han får stimulans.
Ann
 

Energi!

Publicerat: 2013-10-09 Kl: 23:30:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Som Madde nyss skrivit vilken härlig dag + att jag fått mera gjort på en dag än vad jag gjort på länge eftersom jag gått på halvfart sista månaden.
Hann med att töm köra Hera direkt på morgonen och även en privatlektion även den töm körning. Superfin islänning en sådan skulle man ha riktigt ögongodis. Samt supertemperament känslig och bra gång.
 
Därefter var det mockning av lite boxar för att sedan styra kosan mot Segersta som tur är så är ju Madde en riktig matmamma så hon hade ju fixat mackor som vi åt till lunch inte vilka mackor som helst. Men det vet ju ni som fått smakprov på Maddes matkonster,
 
Så nöjd med träningen och Mads gillade Demeter! Insåg att man latat till sig när man rider runt på egen hand. Det var övergångar och övergångar och ännu mer övergångar. Insåg att jag ofta nöjer mig med mindre svar från min häst. Nu kan man säga att det blev stor skillnad.
Kul att vi har tid redan nästa vecka igen. Extra roligt var att jag fick träffa Siv Birgersson även om vi båda satt på varsin häst. Hon red nämligen efter oss. Vi jobbar så mycket båda två så det är inte så ofta vi hinner att ses blir mest telefonprat.
 
Väl hemma så hade jag mina vanliga rid grupper och de märkte nog av att jag varit på träning för det var stort fokus på att hästarna skulle bjuda fram. Det var markarbete/hoppning och de fick göra en liten bana med travbommar böjt spår studs linje med klossar tre st med ett galoppsprång mellan varje samt galopphoppa över klossar med bommar böjt spår. Alla red så bra - vi har världens bästa lektionshästar också förstås!
 
Avslutade kvällen med en privatlektion som också gick mycket bra.
 
Väl inne så hann jag även med min "lilla" hobby full av energi som man var vid inkomst. Men nu är det dags att sova!
Ann
 
 

Åh en kul och rolig dag!

Publicerat: 2013-10-09 Kl: 20:30:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagar som denna blir man ändå ganska glad över vad man gör och orkar hålla på med dessa tidskrävande och extremt kostsamma djur.
 
Jag och mamma åkte strax före lunch med två hästar mot Segersta för en efterlängtad träning för Mads. När jag var där i början av september lyckades jag boka in en fast tid varannan vecka för mig och mamma men han har varit tvungen att avboka båda gångerna hitills så det var premiär för mamma idag då hon aldrig ridit för honom tidigare. Dagens träning blev svettig milt sagt! Men Mads första kommentar var iaf positiv - Rangun såg bättre ut än sist. YES! kände jag, även om han fortfarande är långt ifrån där jag vill ha honom.
Förra gången fick jag kritik för slarviga linjer och hörnpasseringar - jag fick då rida endast på fyrkanten och diagonaler.
Mkt bättre linjer idag! Jo tack jag har legat i träning på den fronten sedan sist. :) Tur att det märks skillnad, annars skulle det ju kännas lite tröstlöst.
 
Idag fick både mamma och jag mycket kritik för skänkeln då vi red "för mycket" hästen ska gå själv - sant som det är sagt.
Mads är inte den som ger sig i första taget och min fina häst blev superfin på slutet! Jag red idfag till största delen på fyrkanten (igen) med ställning ("-Stilla händer!" & "-Låg hand" fick jag höra många gånger) Eftersom min springare är så sjukt svår att få igenom blir det att man drar sig till med massa olater på nolltid :/
Massvis med övergångar & halter där HAN (Rangun) skulle ge efter, fick iaf igång traven riktigt fint och det som är allra roligast är att Mads verkligen verkar gilla honom och engagerar sig väldigt. "Den där hästen ska gå på 70% utan problem".. Mmmhmm jo ja det är klart men då måste piloten bli lite tuffare också.
 
Det bästa av allt är att det är träning igen redan nästa vecka eftersom dagens pass lyckades jag boka förra veckan då jag fick veta att det då var inställt. Nu ska jag lägga upp en bra plan till nästa tillfälle och sedan är det ju tävling på lördagen - MsvB:5. Blir spännande, vet inte om jag ridit den klassen på Rangun förut - den är inte så vanlig på tävling då den egentligen är ganska svår och lite kluriga linjer/vägar. Men på fre ska jag rida programridning för Kicki Klingspor hemma så det blir bra repetition!
 
Mitt hjärta! Det blev en ordentlig dusch och massa kylande av hans ben då vi kom hem igen :)
 
Mamma verkade också mycket nöjd men hon får skriva ett eget referat!
 
 
Den här lusen fick gå ut en mysig höst-tur på morgonen med syster och Milleman..
 
Har även fått till lite kvalitetstid med älsklingen Elton, han blev så glad & speciellt när han fick ett smarrigt äpple. På fredag kommer Tove igen och då hoppas jag att han kan få börja gå på skritten iaf för han är så himla fet. Eländiga häst att se ut som en bowlingkägla!
 
Kram på er
Madde
 
 
 

Hoppa! Hoppa!

Publicerat: 2013-10-08 Kl: 22:33:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hej,
Ett litet uppehåll på bloggandet då tiden har helt saknats de sista dagarna. Gårdagen så hade jag clinic på kvällen och red fina Athos igen -  allt lite kär i honom så rolig att rida och fin! Härligt tryck får man i honom. Clinicen handlade om lösgjordhet. Jag visade från början hur jag lägger upp uppvärmningen för att få hästen svara på hjälperna. Bra att se från början. Jag red även fina Bosson. Han är ju betydligt svårare men oj så rolig att rida han har ju en arbetsvillighet som man skulle önska på flera hästar.
Bosson älskar att arbeta!
Idag har det då varit hoppning för Erik. Det var så kul! Kan inte påstå att jag såg fram emot det. Jag som hade jobbat upp självförtroende och allt kändes ju super inför sommaruppehållet.....så går man och ramlar av och allt förändras. Dessutom så har jag ju av med denna jobbiga höst ej prioriterat hoppningen. Har ju haft fullt sjå att bara göra det viktigaste och hoppning är ju färskvara.
Jag har ju alltid hoppat emellan träningarna på båda mina fantastiska hopphästar - Bosson o Jacqueline. Men nu har det fått stå tillbaks.
Är så glad över att ha förmånen att få Erik att komma 2 ggr i månaden han är verkligen så duktig och har hjälpt mig massor samt coachar super. Idag gick det så bra med båda hästarna men jag var osäker och började på uppvärmningen inte så bra kändes som jag hade glömt bort hur man gjorde när jag red på hindren. Men sen så satt det där. Idag gick det allra bäst med Bosson även om Jacqueline gick bra men hon har tappat mkt i muskler och kondition när hon fick vila i ca 3 veckor pga av en galla som jag ville skulle gå ner innan vi satte henne i arbete.
 
Så Jacqueline kändes lite trött och behöver ridas igenom på marken så det är bara att ta tag i den biten och hoppas att riktiga matte kommer ner och rider igenom henne också.
Men det har varit sjukt varmt idag och flera av lektionshästarna var påverkade av värmen ikväll. De har ju satt vinterpäls en del av dem och det tar ju på orken när det är så här varmt. Så det är bara att ta framklippmaskinen. Jolita o Grappan är prio 1.
 
Fin bild på Millet bjuder jag på!
De andra hästarna gick också bra tyvärr så gick Thaleia omkull idag så Sofia kände sig inget vidare ikväll.
 
God natt
Ann
 

Ännu en vecka till ända

Publicerat: 2013-10-06 Kl: 22:35:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Bästa Jaqueline
 
Godkväll,
Ja då är det söndag igen och en ny vecka väntar. Imorgon är det teori och clinic. Mina två sista grupper handlar om lösgjordhet/utbildningsskalan.
Idag hade jag hoppning med Äventyrslägret det var så kul och de var superduktiga. Men mina fantastiska lektionshästar gjorde också ett super jobb!
Vi har så fina lektionshästar nu. Palmir gick jättebra ikväll på mina kvällslektioner han är så snäll och har ju inte bott hos oss länge alls.
Eftermiddagen tillbringade jag i skogen med Ross o Buffy. Lite svamp hittade jag också så svampmacka blev det ikväll när jag kom in. Ridningen har fått vara i helgen samlat energi till veckan.
Det blir dressyr imorgon och på tisdag är det dags för hoppträning för Erik. Onsdag ska jag o Madde till Segersta och träna bara hoppas att Mads inte åker iväg någonstans denna veckan...... Det ska bli kul då bästa Siv tränar på onsdagar ojämna veckor. Ett tag sedan vi träffades.
Fredag och söndag så ordnar ridklubben programridning för Kicki Klingspor hoppas jag hinner vara med på fredag. Lördag söndag tillbringar jag på konferens. Tävlingskonferens på Arlanda och jag ska representera Sörmland.
 
I övrigt så är hösten fulltecknad ända fram till vår SEMESTER!
 
Skönt att ha något att se fram emot. Då är det lättare att jobba alla helger. Har för övrigt beställt biljetter till Skandinavium biljetterna släpptes ju i veckan.
 
God natt
Ann
 

Blandat

Publicerat: 2013-10-06 Kl: 22:07:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mille & Sofia
 
Jag har roat mig med att försöka börja sortera lite bland alla mina bilder så tänkte bjuda på några.. de flesta har ni säkert redan sett.
 

Melete
 
 
Due Pommes
 
 
Hera
 
 
Gordon
 
 
Dressyrlaget förra året!
 
Kram Madde
 

Elton

Publicerat: 2013-10-06 Kl: 11:16:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Suttit många timmar nu på fm med hemsidan. Bland annat fixat en del bland "Hästar vi minns.." Fick då syn på denna på vår Youtube kanal..
 
 
 
Så fint han hoppar!
Och så mörk han var då!
 
Kram Madde

Äventyrsläger dags!

Publicerat: 2013-10-05 Kl: 17:57:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En bild från ponnyridningen i Strängnäs var det förra hösten?
Hejsan,
Idag är ungdomarna här från Äventyrslägret och rider. De sover i Strängnäs men kommer hit för att rida. Imorgon är det dags igen.
Kul att träffa alla igen de var 10 st idag varav 2 nya. De andra har vi haft på läger här både på sommaren och i våras.
Palmir fick även gå med i nybörjargruppen och det gick riktigt bra.
Igår fick ett gäng löshoppa på sen eftermiddagen. Jag valde istället att ta en riktigt lång promenad i skogen med våra fina hundar. Härlig tur var det.
Men hann hem och se Palmir som var riktigt duktig. Enligt Madde så var det hennes häst som hoppade bäst igår - San Rocco!
Dressyrhästen var alltså bättre än hopphästarna denna gång.
 
Idag har Jazza varit nere i Mariefred på ponnyridning. Det var Villaägarnas förening som hade ett jippo.
 
De passade även på att marknads föra ridklubben och ridskolan och våra nyheter:
 
Knatteridning som startar upp nästa lördag samt Prova på ridning där man rider 5 ggr för halva priset!
 
Ha en bra lördagkväll. Själv ska jag på skördefest med dans.
 
Ann
 
 
 

Vilken dag!

Publicerat: 2013-10-03 Kl: 22:39:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Trött sitter jag här framför TV:n Jocke kollar på en film jag sett förut även han men det hindrar inte en trött hovslagare han gillar allt som smäller och skjuter himla rolig film faktiskt A-team....
Idag har Jocke köpt en ny mobil det tog bara 1 tim o 45 min inne på Präntaren i Strängnäs....jag hann med tandläkaren samt bli irriterad och sedan köpa akvariefiskar.
Madde o Anders har kört hit sitt fina hörn akvarie så nu har vi två st. Så vi är inte bara ägare till en massa hästar just nu utan även ett helt gäng med fiskar.
Idag införskaffades 2 slöjstjärtar, 1 kampfisk med 3 honor och 2 algätare.
Jag har fött upp en väldig massa olika djur. Fiskar, undulater (i olika fantastiska färger), kaniner (olika raser), grisar, kossor, höns, katter, hundar och en hel massa föl.
Idag har jag bara ridit Demeter men hon gick väldigt bra. Har ju ej tränat några byten sedan i våras för att ej göra det för svårt nu när hon tävlat. Så idag var det dags och det var inga problem alls duktiga hästen.
 
Idag har Sofia hämtat hem Calima skönt!
Ann
 
 

Hatar datorer!

Publicerat: 2013-10-02 Kl: 22:17:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag slängt bort en massa tid vid datorn. Mina nya dator är pest inget fungerar som man är van vid lillebror var in en stund efter ridningen ikväll för att hjälpa mig. Jag kan inte skriva ut inte spara dokument men nu så har vi lyckats att spara på rätt ställe i alla fall- Jag hade tydligen sparat i skype eller vad det hette så tydligen kan då tex Madde hämta dokument som jag skrivit när hon är hemma hos sig tex. Fast jag fattar inte varför det skulle vara bättre än att maila över dokumenten....
Tänk vad mkt jag hade hunnit med min gamla dator som var så långsam, som jag längtat efter denna dator.
 
Idag har jag bara ridit min fuxstjärna Demeter.
 
Imorgon är en ny dag och nya tag. Kanske jag lärt mig något idag?
 
Då är det även dags för tandläkare...inget jag gillar direkt och bytt tandläkare har jag fått göra också.
 
Gårdagens lektioner bestod av teori/clinic. Vi gick igenom sidvärtsrörelser och jag red och visade på Bosson och Athos. Fina lektionshästar och Athos är verkligen häftig att rida!
God natt
Ann
Här med Sofia som vann KM i dressyr i år!
Här med Emma som vann distriktsmästerskapet ett år för lektionsryttare! Tror det är Emma på ryggen?
 

Tömkörning <3

Publicerat: 2013-10-02 Kl: 20:43:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken grymt bra träningsform!
Tur vi har en sån fantastiskt duktig hemma som kan göra det så himla bra :) Mamma! Hon tömkörde Magic igår då han är så extremt oliksidig, framförallt i galoppen. Superfin till vänster men i höger varv är det sjukt mycket svårare, han är sned och mkt svagare. På tömmen igår hade han varit sjukt fin och det var stor skillnad idag så nu blir det absolut mer tömkörning i hans arbete den närmsta tiden igen.
Det har hänt en del sedan denna bild tog i sommras..
 
Kram Madde

Lite "sämre" var det här..

Publicerat: 2013-10-01 Kl: 22:00:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var såklart tvungen att kolla min andra stjärna.. Inte lika strålande utan här går det både upp och ner under året! Nu hoppas vi att formen håller i sig och bättrar sig ytterligare :)
 
2013-09-01 Järna Ridklubb Reg  1 Medelsvår C:1 2011 15 av 32 64.56 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-09-01 Järna Ridklubb Reg  2 Lätt A:3 2013 4 av 23 66.7 Madeleine Holmqvist   4 0
2013-08-25 Gnesta Ridklubb Reg  6 Lätt A:3 2013 2 av 14 67.0 Madeleine Holmqvist   8 0
2013-08-24 Gnesta Ridklubb Reg  2 Lätt A:3 2013 7 av 19 63.85 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-08-04 Gripens Ryttarför... Lok  32 Lätt A:4 2008 6 av 26 64.75 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-08-03 Gripens Ryttarför... Reg  23 Medelsvår C:2 2010 23 av 35 57.77 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-08-02 Gripens Ryttarför... Reg  13 Medelsvår C:1 2011 35 Utg Madeleine Holmqvist   0 0
2013-06-29 Eskilstunaortens ... Reg  3 Medelsvår C:1 2011 25 av 32 58.19 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-06-13 Sällskapet Segers... Reg  3 Lätt A:3 2013, Schokemöhlses LA3 13 av 14 56.71 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-03-15 Mariefreds Ridklubb Lok  2 Lätt A:1 2007 8 av 19 65.52 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-02-24 Mariefreds Ridklubb Lok  2 Lätt B:1 2006 15 av 24 59.31 Madeleine Holmqvist  

Resultat Rangun

Publicerat: 2013-10-01 Kl: 21:52:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kollade lite på tdb då jag varit reserv till en tävling i slutet av oktober och upptäckte att de fixat lite så man enkelt kan kolla resultat och annan info om hästarna.
 
Kopierade Ranguns resultat hitills detta år och man kan ju säga att han gjort ganska jämna resultat :)
Nu är inte senaste starten med där vi kom trea på nästan 66% i MsvB:4 hos GRF..
2013-08-25 Gnesta Ridklubb Reg  8 Medelsvår B:4 2003 7 av 22 64.96 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-08-04 Gripens Ryttarför... Reg  34 Medelsvår B:4 2003 2 av 23 66.63 Madeleine Holmqvist   12 0
2013-08-03 Gripens Ryttarför... Reg  24 Medelsvår B:3 2008 6 av 24 65.1 Madeleine Holmqvist   4 0
2013-08-02 Gripens Ryttarför... Reg  14 Medelsvår B:2 2006 6 av 23 62.55 Madeleine Holmqvist   4 0
2013-05-26 Nyköpings Ridsäll... Reg  24 Medelsvår B:4 2003, Öppen för övriga ryttare 8 av 16 62.93 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-05-04 Östra Sörmlands L... Reg  5 Ryttartest inl. klass (4 ryttare) 4 av 5 67.17 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-05-04 Östra Sörmlands L... Reg  1 Medelsvår B:4 2003 3 av 12 67.17 Madeleine Holmqvist   10 0
2013-04-21 Gripens Ryttarför... Reg  10 Allsvenskan div I 3 av 5 63.91 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-04-21 Gripens Ryttarför... Reg  8 Medelsvår B:4 2003, "övriga ryttare" 5 av 20 63.91 Madeleine Holmqvist   6 0
2013-04-13 Gnesta Ridklubb Reg  5 Medelsvår A:1 2003 15 av 25 60.65 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-04-04 Strömsholms Ridsp... Reg  1 Medelsvår B:4 2003 16 av 29 62.39 Madeleine Holmqvist   0 0
2013-03-28 Mariefreds Ridklubb Reg  1 Medelsvår B:1 2003 2 av 6 66.37 Madeleine Holmqvist   12
0
 
 
 
 

Fina Mille

Publicerat: 2013-10-01 Kl: 21:39:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 
 
Med bästa pappa efter en lyckad tävling :)
 
 
 
 
M
 

Hemma klockan fyra!

Publicerat: 2013-10-01 Kl: 16:18:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hur ofta händer det?! Idag blev det iaf så för min del.. Skulle vara på Vårdcentralen i Mariefred halv tre och det kändes som att det var dumt att åka tillbaka till stallet när jag ändå var klar med hästarna. Så nu ska vi snart få se på en överaskad sambo när han strax kliver innanför dörren!! De gånger jag är hemma före honom är mycket lätträknade..
 
Idag har båda mina dressyrpållar fått ut i den fina höstsolen och galopperat! Rangun ute på stubbåkrarna med mamma & Demeter (= det blev inte nån busgalopp) ;P
Rocco och jag hakade på Fia och fina Thaleia som idag testade huruvida hon behövde gå när det fanns läbbiga monster så syrran fick jobba en del. Mycket galopp blev det och betydligt mer tempo - så himla kul och framförallt skönt att Rocco har coolat ner och jag känner mig inte det minsta bekymrad över att rida ut på honom.
 
De två nya förmågorna har också äntligen fått lite hagkamrater. "Siri" gick igår ut med stona, och de är ju inte riktigt kloka för de har jagat och bråkat med den stackars lilla ponnyn. Idag var det mycket lugnare men speciellt Jaqculine är grym mot henne och hon har inte ens gjort ett försök närma sig de andra.. Tokiga ston säger jag bara!! :(
 
Palmir fick gå ut med grabbarna idag och det gick som väntat mycket lugnt till, trots att de nu är hela tio stycken i flocken! De fann sig alla tillrätta mycket snabbt och återgick då till att få i sig de sista gräset som sticker upp ur marken.
 
 
Lite frost i gräset imorse också.. Burr man får verkligen klä på sig ordentligt innan man går ut på morgnarna nu :/ men vackert är det så jag ska inte klaga..
 
Vi har på lunchen börjat planera in ytterligare två Pay n´ Jump detta året, varav den ena kommer att bli "Julklapps-hoppning" helgen innan jul, och jag har såklart tänkt ha en ny omgång av "Maskerad-dressyren" :)
Dressyren blir i slutet av november. Info kommer att finnas på hemsidan när allt är "spikat"
www.ekelunds-ridskola.se
 
Kram Madde
 
RSS 2.0