Trevlig lunch i alla fall

Publicerat: 2013-09-30 Kl: 23:19:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Jobbar mkt gör vi allt men en hel del trevligt klämmer man in i mellanåt. Idag tex så åt vi lunch hos en granne. Värsta middagen med sill tårta och potatisgratäng, vildsvin och kantarellsås!
Det är sådana saker som sätter guldkant på tillvaron. Men vi äter i princip alltid bra lunch - nu var det ju extra lyxigt att ej behöva laga maten själva.
Vi brukar turas om den som lagar minst lunch är nog Jocke även om det naturligtvis händer.
Idag så blev det uteritt jag o  Madde red ut på Demeter och Rocco. Ganska mycket galopp blev det i alla fall och det var mycket "nybökat" efter vildsvin.
Undrar hur mycket vildsvin det finns i Hista skogen?
Snart har vi dem här på gården för nu håller ekollonen på att ramla för fullt. Förra året tog de sig till och med in i trädgården för att äta ekollon vid poolen!
Gott kött är det i alla fall.
 
Har hunnit med att tömköra några hästar. Arro Bell har fått arbeta för första gången på mycket länge. Han var så glad har ju varit halt väldigt länge men nu sett oförskämt fräsch ut när han springer runt i hagen. Det har ju varit så mycket annat i september så han har fått vänta. Men ska nu sätta igång honom med lite tömkörning så är tanken att jag ska rida honom kanske 3-4 dgr i veckan. Han tycker verkligen inte om att vara pensionär. Men han har ju nu i september fått börja gå på skritten och idag var det då dags för arbete på töm.
Har även tömkört Palmir idag.
Shadow har gått ett lektionspass idag och det gick riktigt bra! Han verkar tycka att det är kul att gå i grupp. Eleven som red la till och med bort spöt för han var så pigg.
På ridlektionerna idag så var det halter på schemat. Imorgon är det clinic/föreläsning istället för ridlektioner.
God natt
Ann

Veckan slut! Snart sovdags!

Publicerat: 2013-09-29 Kl: 23:11:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det snart dags att lägga huvudet på kudden. En hektisk helg har avslutats. Ett gäng trötta men till synes nöjda ryttare lämnade oss på eftermiddagen. Madde hade hand om barnen med bravur. Jag hade mammorna. En av dem kommer snart igen när ICA kommer hit för sin kurs i november.
Kul med "stammisar".
Idag har Magic fått göra sin premiär som skolhäst och han gjorde det med bravur. Cecilia som red var mycket nöjd och han skötte sig exemplariskt och verkade tycka att det var kul att springa med sina hagkompisar.
Shadow gick med idag på kursen då ett av barnen ville byta häst idag. Det gick också bra.
Palmir fick vara med på kvällslektionen och hoppa bana det fungerade bra även det.
Så våra nya hästar sköter sig bra. Calima är kvar på Mälarens Hästklinik och tveksamt om vi får hämta henne imorgon då det rann från dränet idag och de vill ej släppa hem henne förrän det går att ta bort dränet.
Surt med hästar emellanåt.
Nu gäller det att styra upp nästa vecka ligger mkt efter när det gäller ridningen och även kontoret men det är väl bara att hugga i.
Ann
 

Bara att jobba vidare..

Publicerat: 2013-09-28 Kl: 21:03:27 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Efter en tung fredag så är det bara att jobba på. Har ett härligt gäng här på kurs 4 mammor och 6 barn! Varav 2 killar den ena killen vill köpa Gordon för en miljon men Madde sa att det räckte med en halv...
De verkar ha kul just nu hoppar barnen hinder i ridhuset och leker ridlektion. Precis så som barn ska växa upp. Utan att hänga vid dator och Iphone.
Men ljudnivån är ju relativt hög om man ska vara snäll.
Imorgon ska Magic gå med på kursen första passet och det blir det första arbetet som han gör här på ridskolan ska bli kul Cecilia fick prova idag på em efter att Madde hade ridit. Han var ju ganska pigg eftersom vi ej hunnit rida de sista dagarna.
Vi har ju haft andra tråkigheter här på gården. Calima är sparkskadad och står för närvarande på Mälarens Hästklinik. Sövd och rengjord sår men  det ska inte vara någon fara se vad prislappen hamnar på bara. Har ju valt bort Strömsholm då vi fått betala hutlöst mkt pengar det sista året så får vi se om det här blir billigare.....man har ju inte så mkt att välja på som hästägare längre men det måste uppenbarligen finnas pengar på djursjukvård att hämta då det är riskkapitalbolag som köper upp de stora djursjukhusen.
Nu är det vilodags
Ann

Nyhet - Knatteridning/ridlekis startar

Publicerat: 2013-09-25 Kl: 21:51:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu äntligen så ska vi starta upp knatteridningen igen.
Den kommer ske på lördagar och vi väljer att starta upp ett antal ggr på prov. Ledare kommer vår fantastiska praktikant från Realgymnasiet vara.
Mer info kommer snart på hemsidan
Datum att memorera:
12/10
19/10
26/10
9/11
16/11
Tanken är att de börjar med att rida direkt efter sista lördagsgruppen som slutar ca 12.15 och avslutar sedan med hästpyssel i stallet.
Ann

Fina nya lektionshästar!

Publicerat: 2013-09-25 Kl: 21:45:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Våra nya "stjärnor" sköter sig på ridskolan. Igår så fick både Shadow och Palmir gå varsitt pass. Shadow var exemplarisk och pigg! Galoppen gick jättebra och ryttaren lycklig. Precis som det ska vara.
Men man ser också vikten av att ej ha för många olika ryttare på i början. Bra om man hittar någon/några som helst rider flera pass i veckan så att hästen ej får ha för många olika ryttare på en vecka.
Palmir gick passet efter och det var hans andra lektion och med samma ryttare det gick också mycket bra och jag tror att det är ett riktigt lyckat köp.
Idag har jag bara hunnit rida Demeter ett kort pass på morgonen men hon kändes jättefin jag har tävlat färdigt för i år och nu ska här trimmas byten igen.
Hoppas verkligen att Mads är hemma nästa vecka för vi har ju en tid hos honom varannan vecka men förra veckan var han bortrest.
Privatlektion - tömkörning på morgonen en mycket fin islänning skulle kunna tänka mig en sådan men då ska den vara så där fin! Rör sig bra, känslig och supersnäll!
Fast vad jag förstått så kostar så där fina islänningar en hel del pengar.....
Ann

Snygging!

Publicerat: 2013-09-25 Kl: 21:28:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Lite bilder ifrån tävling på Segersta i början av juni..
 
Framridning..
 
 
 


 

Mmm regn :/
 
 
 
 
Denna stjärna går förövrigt mkt bra just nu! Lite synd att det inte blev tävling för hans del i söndags men vi var verkligen inte "på samma våglängd" dagarna innan eftersom han sparkade på sig och jag inte red på 6-7 dagar. Tre dagar räckte inte till för att komma i fas för en tävlingsstart - inte i MsvC, och att byta till LA ville jag inte då denna gick på utebanan där jag helst inte ville starta. Framförallt inte om han nu inte var helt med mig eftersom vi hade stora problem där i sommras. Dåliga resultat har vi nog med - nu är det träning och reslutat på tävling som gäller för denna gosse!
 
Kram M
 
 

Calima på film!

Publicerat: 2013-09-24 Kl: 21:43:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Älskade fina häst..

Publicerat: 2013-09-23 Kl: 21:41:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

<3
 
 
 
 
 
 
 
<3
 
M

Fina hästar

Publicerat: 2013-09-23 Kl: 21:37:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja något som funkar är iaf ridningen :) Fattar inte hur det går ihop när det mesta annat känns helt åt det motsatta hållet.. Eller ja.. det är faktiskt sjukt kul med mina ridgrupper just nu också!
 
Gårdagens tävling är ett bevis för att ridningen funkar - tre starter med två placeringar som resultat. Bell's Thaleia var först ut i LB:2. Hon var egentligen inte alls speciellt bra förberedd för detta men hon fick åka med lite på ett bananskal då jag inte tyckte att Calima var redo då det var henne jag tänkt rida ifrån början (kanske är någon som sett att Elton var anmäld men det var bara för att Calima ej hade licens ännu)
Jag har inte ridit Thaleia speciellt mkt alls sista tiden då det mest är Fia som rider och har lagt största fokus på hoppningen.
Hon skötte sig iaf över förväntan och vi blev faktiskt inte alls långt ifrån placering i resultatlistan, ett par missförstånd/ryttarmissar mindre så hade tösen också fått rosett minsann :) Dryga 63% är jag iaf mkt nöjd med och vi fick hela nio 7:or bland annat på hennes gångarter vilket jag tycker är extra kul eftersom hon har det lite kämpigt i traven ännu då frambenen inte riktigt hinner undan så hon slår i sko ibland bland annat.
Eftersom jag åkte helt själv så har jag tyvärr inte en enda bild på oss ifrån tävlingen :/
Så bjuder på en bild ifrån Erik-hoppning för några veckor sedan med Fia i sadeln.
 
Jag åkte hem och hämtade Demeter & Rangun till nästa klasser där Demeter var först ut, mamma skulle egenligen ridit (det är ju ändå hennes pålle) men hon kände sig inte alls sugen på att tävla med allt som hänt osv så jag erbjöd mig att rida då jag tyckte det vore synd att "kasta pengarna i sjön".. Tur var väl det eftersom hon gick så bra! Henne har jag ju inte heller ridit mer än lite hoppning då och då de senaste månaderna, däremot är det ju jag som ridit in och även ridit henne mest de första åren så vi känner ändå varandra ganska väl.
Nästan 68% och en 4:e plats blev det i LA:3! Domaren gillade henne och trodde hon kunde bli riktigt fin :D Kul!
 
Nästa och sista häst ut var min lilla "Ragg-strumpa", han som känts som "en miljon" hela veckan - gissa om jag hade höga förväntningar?
Tråkigt nog kändes han inte alls lika fin på framridningen och modet sjönk något, dessutom var det välidgt mycket ekipage där samtidigt och banan slutar ganska rejält vilket gör man kan inte rida "hur som helst" för man vill inte göra några rörelser i nedförsbacke :S Finns alltid saker man kan skylla på men i det stora hela blev han ändå ganska fin innan start och väl inne på banan gick han som en klocka och presterade ungefär som han brukar med ett par onödiga 5,5 &5 i protokollet hamnade vi på 65,54% och en 3:e placering i MsvB:4
Nöjd men ändå inte nöjd eftersom han varit så fin i veckan.. Något som irriterar mig också är att det var såå liten marginal upp till vinnaren.. Grr bara att rida bättre nästa gång helt enkelt!!
 
Tyvärr inga bilder på de två andra heller men vet att vi hade en elev där som fotade som bara den så jag kanske kan få några bilder av henne :)
 
Blev en liten hoppbild på mig och Demeter istället :)
 
Kram M

Palmir

Publicerat: 2013-09-23 Kl: 15:34:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår fick palmir prova på ridskole arbetet! Tror det blir en riktig pärla att arbeta med. Trygg. Pålitlig, orädd säker och dessutom viktbärande han är även körd både enbet och par. Men ska vi köra får vi  nog skaffa en ny vagn den vi har är för liten. Ann

Mer tävlingsresultat för söndagen

Publicerat: 2013-09-22 Kl: 22:25:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
 
Idag har det hoppats KM här på ridskolan då jag ej var så delaktig såg bara några få ritter så är jag lite dålig på resultaten.
Leif Medin var i alla fall här och byggde banan + var domare + stildomare. KM:et avgörs ju i stilbedömning.
 
Lektionsryttare junior så vann Emma Byman på Jolita och 2:a blev Sara Myrbäck på Ronjah osäker på 3:a ber om ursäkt för det bättre att ej skriva något då.
Privatryttare ponny vann Isabell Carlström på Novio där vet jag ej heller de övriga men jag såg Isabells ritt och man kan lugnt säga att hon red för seger vilken omhoppning!
Privatryttare seniorer så vann Sofia på Pommes och Christina Crafoord kom 2:a på "min" Jaqueline första gången hon red henne och Erika Torrång på Paul kom 3:a.
GRATTIS alla duktiga ryttare!
 
Själv skulle jag tävlat i Strängnäs dressyr men kan lugnt säga att efter de senaste veckornas händelser så kändes det inte så viktigt för egen del. Ska man tävla så ska man verkligen ha lust och den saknas just nu.
Madde tyckte det var onödigt att inte rida på platsen så hon red då min häst Demeter med den äran en fin 4:e plats med 67,714 % Hon tävlade också Rangun i MSVB:4 och där blev det en fin 3:e plats på 65,543 % det var verkligen tätt i toppen...Madde var flitig och var även där på morgonen och red vår 4 åring Bell´s Thaleia hon red där ihop 63,167% och var strax utanför placering.
Så det har varit en bra tävlingshelg.
God natt
Ann

Vilken tävlingshelg!

Publicerat: 2013-09-22 Kl: 22:12:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Igår avgjordes KM för lektionsryttare i hoppning och dressyr + kombinations KM.
Lite bilder kommer här:
Tydligen inte sjukt trött på datorer men resultatet=
Dressyr
1:a
Sofia Olsson Athos 175,5 p = 62,67 %
2:a
Anna Olofsson Gent 174 p = 62,14 %
3:a
Tina Andersson Bosson 167,5 p = 59,82 %
Vinnare i hoppning min kära far och bästa Jaqueline!
1:a Jörgen Larsson Jaqueline 0 fel 53 sek + 0 fel 42 sek.
2:a Sofia Olsson     Athos 0 fel 61 sek + 0 fel 46 sek
3:a  Rose Larsson    Uranos  0 fel 71 sek + 0 fel 60 sek
Tar typ en kvart att ladda upp bilderna ser om jag får in någon mer
 
I kombinationstävlingen så gick det så här:
1:a Sofia Olsson Athos   6 + 5 = 11 poäng
2:a Jörgen Larsson Jaqueline 2 + 6= 8 poäng
3:a Anna Olofsson Gent 5 + 1= 6 poäng
3:a Tina Andersson Bosson 4 + 2 = 6 poäng
3:a Åse Myrbäck  Jolita 3 + 3= 6 poäng
 
 
 
 
 
 

Bilder

Publicerat: 2013-09-22 Kl: 20:55:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sofia o Onyx förra veckan. Vi var hundvakt då mina föräldrar var bortresta detta är ju då resultatet av Buffy o Ross
Jag är ju inte bästa datahackern direkt.. Palmir o Madde förra veckan
Ann
 

Tillbaka på Ekelund

Publicerat: 2013-09-20 Kl: 23:16:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Nu är vi tillbaks efter vår lilla tripp. Vi har haft det toppen! Känns som man är 20 år igen vi reste ju med några av våra äldsta vänner. Oj vad kul vi haft genom åren. ..kul hade vi även nu!
Åter hemma blev det en promenad med hundarna i skogen. Åter på gården så fick man återigen upptäcka att det händer många olika saker här.
Jocke sköt en kronhjort och jag och Buffy fick spåra den dit den fallit. Den gick inte långt men oj vad Buffy var duktig att spåra. Just nu håller jag på och tränar på min nya dator inte helt lätt då mitt gamla lik till dator har väldigt många år på nacken. Har redan fått ringa brorsan om hjälp.
Jag kommer nu in på min mail men tyvärr har jag ju inga adresser i den utan måste nu få hjälp med den biten också.
Imorgon är det senior KM för lektionsryttare på em och det är rekord på antalet anmälda i år. 6 st i varje gren hopp och dressyr det kommer även delas ut pris till den som är totalt bäst i båda grenarna.
Inga bilder idag alltså då denna dator inte har några inlagda bilder. Godkväll
Ann

Ett bidrag..

Publicerat: 2013-09-18 Kl: 22:16:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jaha en liten update ifrån en annan kanske kan vara på sin plats? (Madde)
 
Jag har som mamma skrivit, och ni som följer oss på fb har säkert också reda sett det, påbörjat min dryga 6 månader långa C-tränarutbildning i Dressyr! Känns kanon att äntligen kommit igång då det känns som en evighet sedan jag skickade in ansökan i våras. Förutom att det är en bra kurs och man får ytterligare "papper" på sin kunskap så kommer många nya bekantskaper att skapas med andra likasinnade! Det är "tyvärr" ingen som jag känner sedan tidigare med men några namn man känner igen ändå.
 
Dessa två dagar har vi tillbringat på Strömsholm där vi haft föreläsningar om Ledarskap-Prestationspsykologi med fantastiska Johan Plate, Hästens rörelsemekanik, Företaganade/skatt/lagar, Hälsa/kost samt Doping/medicinering. Alla dessa var bra föreläsningar även om vissa var särskilt bra.
Knytpunkten! Här hade vi största delen av vår undervisning :) Var första gången  jag var inne i denna relativt nya byggnad - superfina lokaler.
 
Nästa del går i slutet av oktober och då ska jag fara hela vägen ner till Flyinge! Superbra är då att bästa Emma just flyttat ner till Lund för att studera vilket betyder att jag har någon att hälsa på och bo hos :D Insåg också att det ligger sjukt nära så jag kan gå eller cykla till Flyinge!
 
Kanske undrar någon över hur mina hästar går också?
Rangun som jag varit lite rädd för att han inte ska hålla och att han kanske hade nått sin högsta nivå på dressyrbanan har helt klart överaskat då han bara blir bättre och bättre, jag försöker dock verkligen att avväga arbetet med honom och att nu verkligen bygga upp och jobba honom på rätt sätt till 100%
Det började ju med att han efter relativt lång vila/konvalecent smällde till med den fantastiska helgen hos Gripens RF i augusti. Sedan var jag med ett pass för Siv när vi hade vår funkis-helg och hon blev förtjust i honom och jag fick beröm över arbetet med honom. Där fick vi mycket bra hjälp! Sedan lyckades jag knipa en tid hos Mads för två veckor sedan och då kastade jag upp honom att prova och känna. Nyttigt både för mig och häst för det är verkligen bara jag som rider honom och jag får ju då inte möjlighet att se honom ifrån marken heller.
"-Varför har jag inte fått se den här fina hästen förut?" var en av hans första kommentarer och även "... - vad får du 8:or på?"
Ehmm mmm ja skritten typ hehe.. Nja men när jag tänkt efter lite så kan vi även få det på enkla byten, nån uppridning/halt osv.. Men helt klart värt att tänka på!
Jag fick skäll för att jag var för slarvig - syrran blev förskräckt när jag berättade det (att om jag var slarvig vad är då hon?) hehe..
 
Efter den träningen har han bara gått bättre och bättre samt att jag lyckats få mamma att tömköra en del då del arbetet är kanon för honom. Idag hade jag ca 3-4 sekunder av passet som jag levt på heela dagen!! Känsla! :)
På söndag blir det en MsvB:4 hos Gripen och hoppas sedan komma med i Enköping i november där jag vill rida MsvB:5 & St:George.
 
Rocco gör även han stora framsteg och vi har lyckats rida ihop godkända poäng i MsvC så det känns bra. Har tyvärr inte blivit så mycket träning för Nina med honom då det antingen varit vi som inte haft tid eller hon.. Har ju som tur var världens bästa mamma som kan hjälpa mig :) Planen är att han ska gå MsvC på söndag MEN han sparkade på sig i hagen i söndags så han har inte gått på många dagar nu. Hoppas det går att rida lite lätt på honom imorgon för annars måste jag hitta på något annat :/ Kan ju inte åka på tävling när hästen har vilat en vecka direkt - inte just denna häst inte..
 
Denna coola herre är jag för övrigt stört-kär i!!! Vilken häst! Synd att han är skäck måste jag ändå säga för det är inte "hel-poppis" med skäckar, speciellt inte på dressyrbanan :(
Han har de tre sista veckorna gjort ENORMA framsteg, ska bli lite starkare i galoppen och framförallt fattningarna sedan ska vi nog ut på lite äventyr!
 
Nu orkar jag inte skriva mer ikväll..
 
Kram Madde
 
 
 
 

Ny dag och nya tag!

Publicerat: 2013-09-18 Kl: 17:26:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Roligare dag idag! Men min nacke är slut som artist men imorgon är det kortsemester på gång. Jocke o jag ska åka med kompisar en kryssning till Åland och dessutom är det liveband imorgon kväll. Micke Rickfors o Mats Ronnander. Ska bli kul - skönt - gott. Älskar god mat och skaldjur som vi ska äta imorgon kväll!
Idag har jag haft 2 privatlektioner i tömkörning + att jag tömkört vår nya stjärna.
Dessutom lite hopp på Demeter men har verkligen lagt av mig hoppning är färsk vara och jag känner mig inte lika säker som innan jag åkte av på Haking kursen.
Vi ställde ju även in hoppträning för Erik förra veckan då vi inte hade varken tid eller energi att tänka på träning.
 
Nu gäller det att ladda inför nästa veckas träning!
Ann
 

Ny dag och nya tag!

Publicerat: 2013-09-18 Kl: 17:26:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Roligare dag idag! Men min nacke är slut som artist men imorgon är det kortsemester på gång. Jocke o jag ska åka med kompisar en kryssning till Åland och dessutom är det liveband imorgon kväll. Micke Rickfors o Mats Ronnander. Ska bli kul - skönt - gott. Älskar god mat och skaldjur som vi ska äta imorgon kväll!
Idag har jag haft 2 privatlektioner i tömkörning + att jag tömkört vår nya stjärna.
Dessutom lite hopp på Demeter men har verkligen lagt av mig hoppning är färsk vara och jag känner mig inte lika säker som innan jag åkte av på Haking kursen.
Vi ställde ju även in hoppträning för Erik förra veckan då vi inte hade varken tid eller energi att tänka på träning.
 
Nu gäller det att ladda inför nästa veckas träning!
Ann
 

Rutten tisdag

Publicerat: 2013-09-17 Kl: 22:40:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja idag har jag fått lära mig att man kan stjäla utan att straffas.....som Jocke sa man blir hårdare straffad om man skjuter en varg med det vill jag inte mena att man ska skjuta vargar men hur skulle man tycka om de stod i hästhagen...Så vargfrågan vill jag inte ta ställning till idag. Men hur många skulle vilja ha varg om de fanns på Djurgården i Stockholm?
Nu kom jag ifrån ämnet men lätt hänt när man är frustrerad. Fast jag visste ju redan innan att i vårt land blir man inte så hårt straffad vi har ju ett tydligt exempel på de som länsade ena sadelkammaren förra året tagna på bar gärning med stöldgods för flera hundra tusen - de fick villkorligt!
Ja till hästarna då : hann i alla fall att rida två hästar i morse vår nya stora fux och min egna fina fux. Ett dressyrpass = den store och en tur ut på Demeter.
Vår sista stjärna Lindens Cirial har stått och ropat i hagen hela dagen alldeles olycklig av att flytta och stå ensam i ´hagen. Sofia har friserat idag tyvärr har jag inte hunnit titta på henne ikväll.
Mina ridgrupper har ikväll arbetat med hörnpasseringar och halvhalter oj vad fina hästarna blev!
Nu är det läggdags imorgon bitti har jag två privatlektioner i tömkörning - vilket betyder att jag för tillfället tömkör själv men ägarna skall också träna. Så det gäller att ha energi att röra på sig.
Imorgon kommer Madde Jippi! Hon har nu gått de första 2 dagarna i C-tränarutbildningen. Nästa gång ska hon till Flyinge.
God natt
Ann

Ensamma!

Publicerat: 2013-09-16 Kl: 17:51:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag började då Maddes C-tränarutbildning på Strömsholm, Sofia åkte med en häst och fick choch-wave (osäker på stavningen) på kliniken i Hölö.Jag o den fantastiska mannen  själva och så hade vi vår veterinär Tove här för återbesök. Så ridning har det inte hunnits med idag. Demeter på skritten och så har jag tömkört nya stjärnan Palmir bilder kommer inom kort.Så man har haft att göra idag har ätit lite mat och ska nu ha mina kvällslektioner.Jocke håller på och skor och skall sedan åka och hämta nästa stjärna "Siri" ett 4-årigt Connemara sto så han får nog en sen kväll han också.Imorgon har vi hjälp i stallet så då räknar jag med att hinna rida en del. Ann

Vilka duktiga tjejer vi har i klubben!

Publicerat: 2013-09-16 Kl: 17:44:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,

Här kommer text o bild från Ridsportsförbundets hemsida. I lördags tävlades det i hästkunskap deltog gjorde lag från hela landet och så går "våra" tjejer och vinner. Super stolt är jag! Grattis!

           
                                        

Segrande laget i finnalen av Hästkunskap Cup på Strömsholm. Fr v Sara Myrbäck, Amanda Leisser och Lisa Frisch Eriksson.              FOTO: Svenska Ridsportförbundet                    

Final i Hästkunskap Cup

2013-09-14            

Trion från Mariefred i lag 1 kunde mest om häst under finalen i Hästkunskap Cup. Sara Myrbäck, Amanda Leisser och Lisa Frisch Eriksson lovade att bjuda med kompisarna i lag 2 till Stockholm International Horse Show eller Gothenburg Horse Show. Den fina finalvinsten var nämligen biljetter för åtta personer till två föreställningar.

 

Inför sista frågan i finalen var det helt lika mellan de tre topplagen. Laget från Varbergs Ridklubb, Astrud Nilsson, Tilde Skoglund och Sanna Matsson vann också biljetter till Stockholm eller Göteborg. Hästkunskapscup 4 VarbergVarbergs Ridklubb tog hand om andraplatsen.

Billdals Ridklubb tog hand om bronsplatsen i finalen. Hästskunskap 5 BilldalBilldals trio i finalen av Hästkunskap Cup fr v Madeleine Ahlberg, Rebecka Hägglund och Hedvig Norlén.

Frågorna var svåra och krävde omfattande kunskap och samarbetsförmåga. Här ser Svenska Ridsportförbundets häst "Sixten" lite förvånad ut. Hästkunskapscup 1Täcke med benremmar ställde till det trots att Sixten är en äkta plasthäst.

Vackraste lagtröjorna hade ändå Mariefreds Ridklubb. Hästkunskapscup 6 Mariefred

Avbrott mitt i livet....

Publicerat: 2013-09-15 Kl: 13:30:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ett långt uppehåll har det blivit i bloggen. Förstår att ni som läser bloggen är nyfikna på vad som händer här på gården för det har hänt massor i vår verksamhet sista tiden.
 
Men det har ej varit möjligt för oss att sköta denna blogg sista veckan av personliga skäl.
En av våra närmsta vänner har hastigt lämnat oss och vi har bara sett till att djuren fått sin skötsel och lektionerna igång.
Har insett vad som är viktigast i livet - de nära och kära och att leva idag! Morgondagen kan se ut hur som helst.
 
Hittills har jag hållt mitt löfte har inte skyndat mig en ända gång. Vår vän har skällt på mig o Jocke att vi kommer att jobba ihjäl oss en vacker dag och det ska jag se till att inte göra. Utan uppleva och leva.
 
Det var allt för idag - bilder på nya hästar kommer samt info om dem.
 
Ann

Nytt fräscht på ingång!

Publicerat: 2013-09-10 Kl: 19:07:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Pga en del händelser har bloggen blivit lidande igen..
 
Här kommer iaf en kort update som kanske kan göra er lite nyfikna!
 
 
Denna söta donna är besiktigad och klar för avhämtning hos uppfödaren. Vackert Connemara sto, D-ponny
 
 
 
Vi hoppas även att denna lite större herre dyker upp i stallet inom kort, det är alltså en stor häst och valack.
 
Båda är tänkta till ridskolan.
 
M

Bell's Thaleia

Publicerat: 2013-09-05 Kl: 21:43:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Bell's Thaleia

Publicerat: 2013-09-05 Kl: 21:09:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 

Ingen ridning idag

Publicerat: 2013-09-05 Kl: 18:31:25 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Idag har jag gått på låg fart. Åkte ju av för ett par veckor sedan och min nacke har inte mått så bra sedan dess. Den blir ju ej hellre bättre av att jag ej lyssnar på kroppen. Men det är nog en åkomma som många häst människor lider av.
Tänker mer på hästen än sig själv helt enkelt + att det är ju ett slitigt yrke. Eftersom jag har en gammal skada så måste jag helt enkelt lära mig att lyssna på kroppen men det tar väl ett tag att lära gamla hundar att sitta!
Det är ju också så att man i detta yrke ständigt måste tänka på säkerheten då det faktiskt händer olyckor och skador i samband med ridning och hästhantering.
Inte länge sedan en mkt duktig dressyr tjej - Sofie Lexner bröt nacken och ryggen. Hade hon inte haft hjälm hade hon inte levt idag. Hoppas verkligen att hon snart är "i sadeln" igen. Men det kommer säkert att dröja.
Hon landade på huvudet vilket jag också gjorde när jag skadade min nacke. Sämsta sättet att åka av på.
 
Säkerhet handlar inte bara om utrustning utan om hela förhållnings sättet till hästen. Men själv är jag av den åsikten att hjälm det har man på huvudet när man rider.
Fortfarande finns det många tävlingsryttare som sitter och rider hemma utan hjälm vilket känns otidsenligt. Men framförallt måste man tänka på att vara en god förebild för alla barn och ungdomar som börjar rida.
Det är ju ingen som skulle tänka att nu har jag kört bil i 20 år prickfritt så jag skippar bilbältet.....eller?
 
Lite annat pyssel har det blivit + hundpromenad i morse. Nu ska jag ner till mina vuxen grupper den första har jag 3 män i. Den äldsta började rida i våras ca 70 år gammal häftig sport man blir aldrig för gammal.
 
En suddig bild jag hittat i mobilen på den fantastiska Roffe när jag var på fortbildning på Strömsholm i vintras.
Ann

Men bilder hoppas jag på nu!

Publicerat: 2013-09-03 Kl: 22:53:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mr Magic född 2006 e: Simsalabim u: Gussan
Bilder från igår!
Fina framben
Kanske inte bästa fotografen...
Från prisutdelningen i söndags .
Jag var ju också med på Demeter med varierat resultat. Supernöjd med framridningen hon kändes så fin! Allt funkade men när vi till slut kom in i ridhuset så var det soppatorsk.
I LA:3 gjorde hon allt utan en miss men det fanns ju inget att rida på och kände mig väldigt osäker på om jag skulle rida en klass till. Att jag var anmäld till två var enbart för att det inte finns tävlingar att anmäla till och det var fullt i båda klasserna så vi blev reserv jag o Madde. Tänkte att någon klass kommer man väl med i om man har tur. Så kom vi med i båda och jag missade att ta bort en klass.
Hon var super fin till klass 2 och jag var mer nöjd med bjudningen däremot hade vi åtskilliga missar där det var kofficient 2....
Sofa var ju o hoppade i lördags och finingen Thaleia fick sin första rosett!
Ann
 
 
 
 

Dålig uppdatering = mkt jobb!

Publicerat: 2013-09-03 Kl: 22:39:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Har gått ett antal dagar sedan jag skrev något sist. Det händer mycket här men tiden finns inte att skriva. Bla har ju Madde o jag varit och tittat på ponnyer till ridskolan....vi har bestämt oss för en men det skall ju besiktas så man vet ju aldrig.
Här kommer ett smakprov på Mr Magic som var med på förra Erik träningen.
 
Nej tydligen inte det var ju en film som jag nu lyckats ladda ner till datorn men det gick tydligen inte att lägga in den här....kanske tjejerna kan hjälpa mig det tog ju ett år att ladda ner mina bilder i datorn tog också väldigt lång tid.
Så då fick det bli en sådan här märk dock från förra hösten undrar om det blir någon skörd i år. Jag är ju svamp nörd och har aldrig plockat så lite svamp någonsin. Kanske 5 kantareller innan torkan i juni...
Så får det vara en sommarbild från en ledig dag i sommar som tillbringades i tält på en ö i Mälaren.
 
Ann
 
 
 

Athos

Publicerat: 2013-09-03 Kl: 20:08:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
 

Duktig totto

Publicerat: 2013-09-02 Kl: 21:47:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Trött pålle efter två rundor på tävlingsbanan :)
Supernöjd med min fina häst vid tävlingarna igår, ngt mindre nöjd med mig själv som bidrog till ett par onödiga stora missar OCH en "moppe-j*vel" som förstörde galoppökningen i MsvCn.. Men men det är sånt som händer..
I LAn hade jag såklart problem med den ena förvända galoppen (igen) :S Blev ändå ganska fina poäng och domaren verkade gilla honom skarpt vilket är kul.
 
I MsvC:1 fick vi tre stora missar, ena förvända galoppen sprack helt, han skyggade och bröt av i en punkt i galoppen samt galoppökningen som blev riktigt skit då en mopped gasade förbi husknuten just när vi kom i hörnet.. Lite surt men ändå mkt nöjd och vi fick förutom missarna ganska fina poäng och slutade på 64,51% tror jag det blev. Vilket betyder att vi har gjort ett av två kval till MsvB så jag kan ta tag i galoppombytena på riktigt igen.
 
Kram Madde
RSS 2.0