Härdsmälta

Publicerat: 2013-08-29 Kl: 23:26:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja i hjärnan- idag hade vi då planeringsdag. Tur att man inte är kontorsmänniska utan får röra på sig på dagarna.
Välbehövligt som däremot drabbar träningen av hästarna så idag har jag ej ridit alls. Känns konstigt!
Men det blev ju mycket annat gjort och dessutom hann jag med att plantera alla blommor jag köpte igår.
Sommarblommorna hänger ju på sista versen. Penseer håller ju inte hur länge som helst + att på slutet av sommaren har det väl blivit lite si o så med vattningen.
Nu är det i alla fall fint utanför stallet igen + att buskarna fick ordentligt med vatten. Hoppas på regn faktiskt och har man tur så är det på gång dagarna som kommer.
Imorgon blir det finslipning av Demeter några privatlektioner + att jag o Madde antagligen åker och tittar på hästar till ridskolan.
På em ska jag sedan till Kungsör på konferens med distrikts styrelsen i Västmanland och Södermanland (Ridsportsförbund). Ska bli kul har varit på Kungsörstorp förut och det är fint där. Dessutom ska jag dela rum med Sussie S så det blir nog mycket hästsnack..........
Får köpa nya krukor till nästa år!
Idag har Madde ridit med på sista lektionen med Shadow så nu börjar inskolningen på allvar och det fungerade bra.
God natt
Ann
 
 
 

Har fått lämna gården för en stund o vad händer då?

Publicerat: 2013-08-28 Kl: 23:53:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag var jag ledig mitt på dagen för en tripp till min frisör (välbehövligt) samt middag med bästa svärmor. Har bara en men hon är superb!
Red som ung och en bra bit upp i åren. Tack vare henne som Jocke började rida.
Finns bilder på henne i vuxen ålder när hon deltog i någon festlighet i Mariefred utklädd till Pippi Långstrump. Hon brukade dessutom rida ner till macken och köpa Expressen på lördagar. Red dessutom i Expressfart!
 
För att göra en lång historia kort så passade jag på att köpa en glass nere vid Visholmen - satte mig på en stol och något kom farande bakom mig. Jag vänder mig om och det är en RÅTTA! Inte en liten mus utan en stor fet raggig råtta med lång svans mitt på dan.
Ja det var ju inte den här för denna är bevisligen död!
Ok jag har sett råttor på landet och riktigt många ibland, men så där aldrig. Ja en natt i Bangkok med det är väl skillnad.
Urk hatar råttor.
Så ridning har det bara blivit med Demeter så hann jag hjälpa Madde med Rocco innan mina lektioner.
 
Imorgon ska vi ha roligt - planeringsdag!
Order om att vi håller på tills vi är klara från ekonomichefen Sofia.
 
5 killar idag i killgruppen. Rekord!
 
Igår var det dessutom 6 killar från Gripsholms skolan här. Så vi får hoppas att de får upp intresset för hästar.
God natt
Ann
 
 

Sjukstuga....

Publicerat: 2013-08-27 Kl: 23:20:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag var det då Erik hoppning igen. När jag gör iordning "mina" hopphästar så har Jaqueline gjort sig illa under natten. De går fortfarande ute då det finns gräs kvar och är så varmt. Svullen i ena hasen och små skrapsår på insidan andra hasen.
Ingen hoppning för henne. Har kylt den där hasen många ggr idag. Som det såg ut ikväll så tror jag att det snart är över.
Så det blev bara hoppning på Bosson för mig. Mentalt kändes näst sista rundan så där då jag åkte av på Haking träningen. Men sista rundan så kändes det som vanligt igen.
Tur att jag ska på konferens fredag -lördag så det blev ingen hoppning i Strängnäs för mig i år. (Behöver boosta upp mitt självförtroende igen)
Jag brukar ju inte hopptävla speciellt mkt, i år har det bara blivit två ggr  pga tidsbrist och Strängnäs har jag varit nu varje år ett tag.
Men  får väl hopptävla mer nästa år.
Min höst ser tjock ut med kurser på helgerna det är nu i september som jag har några kursfria helger annars är det varje helg utom allhelgonahelgen.......
Så det blir till att ägna sig åt att träna hästarna. När tävlingarna är över för Demeters del så skall jag fortsätta med bytena igen. Kul att hon har utvecklats så mycket speciellt i galoppen.
Madde hoppade Mr Magic idag eftersom Elton ej är ok. Han hoppade super och Erik tyckte mycket om honom. Samt att han påminde mycket om Simsalabim.
Saknar Simsalabim - förstår att det finns en regel om att hingstar ej får gå på ridskola men han hade kunnat gjort det. Tänk Sofia var nog bara 13 när hon började tävla honom och han skötte sig alldeles utmärkt. Dessutom fick de som kunde rida honom vara med ibland om jag själv hade lektion och han brydde sig ej ens om stona var brunstiga. Vilken fin häst!
Men hans pappa Troll var lika dan. Hade en rid skole elev som "hängde" mycket i stallet på den tiden och hjälpte till hon fick åka o hopptävla honom när han var gammal i Junior Cup distriktsfinal som då gick på Stjärnholm. Han hoppade runt som en klocka.
Men vi ska lägga mer arbete på Mr Magic innan han börjar på ridskolan. Så ni får vänta ni som går och "suktar".
Sovdags
Ann
 

Silver blev det!

Publicerat: 2013-08-26 Kl: 22:18:22 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hallå hallå!
 
DM silver blev det igår för mig och Rangun i senior DM som gick av stapeln hemma hos Nina och Gnesta Ridklubb.
 
 
Min kämpe!

Jag vet att man inte ska säga "OM" men det är ju så små marginaler i denna sport! I klassen, MsvB:4, hamnade jag återigen på "jumbo-platsen" dvs första utanför placering och det var väl knappt 1poäng som avgjorde det. I DM'et hade jag bättre lycka då poängen räckte till en andra plats men fortfarande så var det ju bara ett fåtal poäng ifrån vinst..
Jag är iaf nöjd med Rangun, från början hade jag tänkt stryka mig då jag tycker att utabanan där tävlingen gick inte alltid har så bra underlag. men de skötte banan så fint under helgen att jag ändå valde att starta och det var väl tur :D
Jag var inte så nöjd med ritten då jag kom ut från banan då jag upplevde att all framåtbjudning försvann då jag gick ut ifrån framridningen och att jag verkligen fick RIDA för att ta mig igenom. Men Nina tyckte han såg finare ut än hon någonsin sett honom och Gunilla som var en av de tre domarna tyckte han var jättefin så jag ska kanske inte vara alltför självkritisk :)
 
Roccanboll skötte sig riktigt bra. På lördagen blev det lite stolpe ut i galoppen då jag fick omslag i första förvända som jag snabbt rättade men det föll isär igen och jag han rätta det ytterligare en gång, blev dock en 2:a där och med koeff 2 blir det ju ganska kännbart :/ I nästa galopp blev han toanödig i slutet av mellangaloppen så då blev det avbrott och så blev vägen till förvända pannkaka och även här ett omslag men blev iaf en 4:a..  Slutade på knappt 64% och andra utanför placering.. Han fick en del 8:or vilket var kul :)
Igår gick det bättre och på den banan har han dessutom aldrig heller gått så det är jag väldigt stolt över. Fick ett stort misstag i ena förvända galoppen även här men vi slutade på 67% vilket räckte till en andra plats efter ingen mindre än Christina på "Limpan"! Ska man bli slagen av någon ska det väl vara ens elev då ;P
 
Vilket uppsving de två gjorde efter lördagens start där ponnyn inte alls var med på noterna! Superkul :)
 
Nöjda brudar och hästar!!
 
Tusen tack till Christinas mamma Marie som var chaufför och hjälpreda under helgen, Nina för hjälp på framridningen igår (på lördagen hände en olycka med ett ekipage så hon följde med till akuten) och såklart Lina Dolk som så snällt lånade ut sina fina stövlar till mig igår då jag åkte ifrån mina hemma i sadelkammaren :P

Måste även tacka bästa pappa hovslagare som fixade Ranguns framtassar så han fick på sig nya "sportsulor" till tävlingsstarten :)
 
Kram Madde
 

Bildbomb

Publicerat: 2013-08-26 Kl: 13:09:42 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Madde o Rocco på Segersta i början av sommaren
 
Segersta
 
Erik träning
 
 
 
 
 
 
 
//Sofia
 
 
 
 
 
 
 

Slut i rutan!

Publicerat: 2013-08-25 Kl: 22:51:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Har precis sett färdigt finalen från dressyr EM som jag spelat in idag. Detta tillsammans med mina kursare från Telia! De är flitiga på att träna vi såg några ekipage under em efter lunchen men sedan var det ju dags för ridning igen så resten såg vi nu.
Vi har avnjutit en god middag tillsammans men nu är man rätt slut. Har varit själv mest i helgen. Igår hade jag alla ledarna här från Äventyrslägret som fick rida och lära sig mera om hästar. Vilket kan behövas - det underlättar ju om de har lite koll när de är här med ungdomarna på läger ska ju ha två helgläger i höst + ett läger på höstlovet.
De här ledarna hade väldigt roligt halva gänget red och resten titta på sedan fick de byta.
 
Madde har ju varit på tävling hela helgen och Rocco fick sova kvar på Wisbohammar till idag. Igår blev det ingen placering pga av två missar annars fina poäng men idag så blev det en fin 2:a plats i LA:3 på 67 % och Christina på No Limit (ponny) vann! Så det blev dubbelt Mariefreds Ridklubb idag. Heja!!!!
Rangun fick gå DM idag och de knep en 2:a plats där också i DM:et tyvärr första utanför i klassen- MSVB:4 men bra %.
 
Nästa helg är det tävling igen då ska jag o Madde till Järna o Sofia till Strängnäs.
Mina Telia gäster sover över i natt så det blir ett pass imorgon bitti men innan det så ska jag hinna med en annan privatlektion och så ytterligare en efter lunch + de vanliga kvällslektionerna. Så jag vet vad jag har att göra imorgon. På tisdag är det ju dags för hoppträning med Erik B på morgonen men på onsdag har jag tänkt att ta sovmorgon!
Det värsta är att då brukar det vara svårt att sova......det är bara när man måste gå upp som det är så svårt.
 
Vi håller nu på med andra skörden hösilage så Jocke sitter just nu och strängar gräset för imorgon skall det plastas. Vi har en del obekväm arbetstid på den här gården, fast Jocke har ju varit lite ledig och varit på Östermalma med jaktlaget och även sovit över.
 
Rocco o Madde fast på Gripens tävling
God natt
Ann

Inspirationsdag :-)

Publicerat: 2013-08-22 Kl: 23:32:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Vilken dag vi haft idag jag o Madde. Vi jobbade på i 100 km/tim i morse för att snabbt komma iväg. Målet var Lejondals gård där jag skulle provrida en häst hos Martin Å och passade då på att ta med oss Demeter o Rocco för att få lite hjälp av bästa Siv!
Så kul att få inspiration då Siv red en häst när jag värmde upp o Martin en hel massa hästar under tiden. Man lyfter sig själv när man ser bra ridning.
Min pärla blir bara bättre o bättre så fin var hon idag och inget spänd utan helt ko lugn. Hann även se lite när Madde red o Rocco såg så fin ut också.
Därefter red jag hästen jag skulle titta på jätte fin var den men nog lite stor för mig. Skulle tydligen hoppa bra också.
Sedan lunchdags i solen ett helt gäng var vi som åt i solen då Rebecca o hennes mamma var på plats så vi fick träffa dem också. Rebecca hade bakat supergoda muffins var nog de godaste jag ätit.
Sedan blev det bråttom hem och vi var på plats 20 min innan lektionerna började men det var det värt.
Känner mig inte ens trött faktiskt. Har avslutat kvällen med att se fantastisk dressyr på TV. Så har Sverige tagit brons idag i hoppningen också super kul. Såg nyss Jens på TV han har en otrolig förmåga att fokusera och ladda om idag red han som i förrgår när det gick så bra.
Nu så väntar kudden
God natt
Ann
 

Ännu en dag till ända

Publicerat: 2013-08-21 Kl: 21:36:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Frågade Madde i em varför hon var så vrång då sa hon att hon var trött...ja då är vi två... Hästarna är ute men ändå så hinner vi inte rida de hästar som ska ridas. Jocke tröskar o Sofia ledig. Imorgon så blir det ändå mindre ridet för då ska vi åka o titta på häst + samtidigt ta med hästar o träna.
Började i alla fall dagen med en ute ritt på min kära fux märr som idag var en riktigt rödhårig märr!
Madde var med på Rocco. Demeter fungerar bra där hon tidigare gått men blir otroligt tittig spänd på nya ställen.
Ordentligt svettig var jag när jag kom hem och så även hästen mycket galopp blev det. Gäller att passa på när det är bra underlag.
Vi red förbi ett litet torp med en högst ovanlig skylt hoppas att det var bara skrämseltaktik det stod nämligen:
Om hunden anfaller ligg still hjälp kommer!
Där var jag nämligen tvungen att sitta av o leda henne förbi inte så kul när de får spunk och det är taggtrådsstaket bredvid vägen min lilla dam bryr sig nämligen inte om var hon tar vägen när hon sätter den sidan till. Kändes ej ok att gå om det skulle dyka upp en hund....
Min hoppgrupp startade upp idag och vi mjukstartade med galoppbommar o sedan sockerbitshöjd att träna på att behålla galoppsprångens längd och att rida rakt. Härligt med ett 80 m ridhus. Skulle inte vilja byta bort det precis.
Några killar kom för sin första lektion i killgruppen men var är alla killar. Halva priset o ändå svårt att få ihop en grupp.
Men det är väl bara att kämpa på så kommer väl flera så småningom.
Duschdags för att sedan kolla EM sammandrag. De är duktiga våra ryttare!
Godkväll
Ann

Hopp EM!

Publicerat: 2013-08-20 Kl: 23:17:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Duktiga svenska ryttare Roffe o Jens vilken ridning. Topp 10 idag! Snacka om fokuserad ridning. Jens har inte så mycket respekt för de andra han satsar verkligen. Vilka idrottare nu gäller det att hålla tummarna inför morgondagen. Då är det ju tydligen både dressyr o hopp. Dagen har i övrigt varit tuff med mycket jobb Sofia ledig och Jocke på tröskuppdrag. Så inte en lugn stund. Imorgon hoppas jag det blir bättre. Nu när ridskolan dragit igång så ringer ju telefonen hela tiden också. Har fått rapport att Poseidon mår bra i sitt nya stall i alla fall skönt. Nu är det sovdags Ann

Ridskolestart!

Publicerat: 2013-08-19 Kl: 22:03:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja nu är sommaren slut första tecknet är att ridskolan startar för säsongen. En hel del nya elever är på väg in - superkul!
Började min första lektion med att rida ut. Naturligtvis tog jag fina Bosson idag som fick äran att vara ledarhäst. Vi red en lång runda och fick lite tidspress så vi galopperade en hel del eller helt enkelt det var trav o galopp där det gick. Så roligt med den gruppen för det var inte så länge sedan som det peps en del vid uteritt men nu var det bara glada miner.
De övriga två grupperna fick rida dressyr och det handlade då om lösgörande arbete och sitsträning.
Naturligtvis så hann jag ej ta in Demeter innan lektionerna så henne har jag precis hämtat i mörkret.....hon gick helt själv och betade.
De andra tre gulingarna gick själva. Demeter och Poseidon har alltid varit ett "radarpar" men idag har han flyttat härifrån till Eskilstuna. Hoppas verkligen att det kommer gå bra och att han trivs där. Samt att Demeter inte deppar ihop.
Dagen startade i alla fall med uteritt jag på Demeter o Madde på Mr Magic. Vägen var ny sladdad......härligt.
Sedan så hann jag med ett pass på Hera som gick riktigt bra idag. Galoppen blir bättre och bättre. Har även tömkört Rangun åt  Madde.
Fel bild men kanske att tjejerna kan hjälpa mig att lägga i mina bilder....
Ann
 

Semester..

Publicerat: 2013-08-19 Kl: 21:49:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

.. för Fia iaf.. :/ Idag åkte hon och killen iväg på kortsemester till på torsdag,hade gärna följt med - var sjukt trött då jag lämnade dem vid tåget på em. Men men bara åka hem och skynda att få hem alla lektionshästar innan lektionerna, jag skulle ju ha en privatlektion kl.16 också!
Hejja hejja!
 
Har tänkt försöka göra några innehållsrika vettiga inlägg här framöver men vågar ej lova när eller hur :P Har äntligen fåt ändan ur igen och börjat på gym! Det gäller att vårda sin kropp om man ska orka jobba o rida som man gör. Gick ju på pass för ett par år sedan men det rann ut i sanden efter ett tag, trotts att jag egentligen tyckte det var sjukt kul - men tiden räckte liksom inte riktigt till heller kändes det som.
Nu har Anders börjat gymma sedan nån vecka så nu har jag alltså tagit upp träningen men denna gång är det gym som gäller, vore kul att gå nått pass där jag var tidigare också nån gng då och då men får väl se vad man hinner med.
Ikväll har jag kört mitt tredje pass sedan i torsdags! Benen fick ta mest idag så de är lite små-ömma nu :P Den där Rocco ska minsann inte komma undan för att orken tryter hos matte inte!!
 
 
Weeihoo!!
 
Kram Madde

Vilka dagar.....

Publicerat: 2013-08-18 Kl: 20:57:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Oj oj det har varit full fart de sista dagarna. Sista lägret avslutades fredag em innan alla åkt startade nästa kurs bästa Siv o Haking var här i ridklubbens regi för funktionärskurs. Så det dressyrades i ridhuset och hoppades på utebanan. Lördag em så var det programridning för Gunilla Å.
Alla pass mkt roliga o givande.
Men lite tufft schema då jag även skulle hinna med att laga mat åt 20 pers.
Sent blev det i fredags också.
Men hästarna har gått mkt bra helnöjd med både Demeter o Jaqueline även om jag fick mark känning under hoppningen. Men det var ju mitt eget fel man lär sig den hårda vägen.
Avslutade sedan helgen super med en tripp till fantastiska vänner som bor alldeles för långt bort. Så jag har precis landat på Ekelund. Idag har jag alltså varit LEDIG! Vi har varit en sväng ute på sjön idag ätit god mat, igår svenska kräftor i mängder sällan ätit så goda kräftor. Vi åt till midnatt....
Så nu hoppas man att batterierna är laddade till en fullspäckad vecka. Sofia ska ju vara ledig några dagar så vi andra kommer nog ha fullt upp.
Har dessutom extra kurs både lördag o söndag nästa helg.
Ridskolan startar ju imorgon kväll så alla hästarna ska hem från Åbykvarn. Men det får nog bli transporten som får rulla annars blir det många vändor att gå om jag o Madde ska leda hem16 hästar
Ann

Teknikens under!

Publicerat: 2013-08-15 Kl: 22:32:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Hm dagens teknik är inte så lätt i alla fall om man är helt ointresserad av datorer och mobiler. Har precis försökt att lägga över bilder o film från mobilen på egen hand (då ingen av döttrarna har lust att visa mig). Avslutade ganska snabbt då jag inte fatta hur jag skulle göra.
Har ju även fått ny dator som det skall installeras program i.....hur kul kan det vara?
Få se om brorsan förbarmar sig över den biten.
Har precis varit ner hos de fantastiska lägertjejerna som satt och tittade på film samt smaskade popcorn. Naturligtvis var det en film om en galopphäst.
Konstigt att hästtjejer tittar på hästfilmer......
Imorgon är sista dagen det blir kadriljträning på förmiddagen och efter lunch så är det dags för uppvisning. Kadrilj och banhoppning.
Idag red "mina" tjejer dressyr på fm och hopp på em. Super duktiga är de och roliga att instruera. Själv har jag bara orkat rida 1 häst idag - Demeter lite lösgörande arbete inför morgondagens dressyrpass för Siv.
Jag o Madde har varit själva idag mesta tiden och det blir lite tufft då att även hinna rida något. Så jag la ner det projektet får ta tag i det nästa vecka.
Det lär ju bli fullt upp med ridlägeravslutning och sedan funktionärsträning då ridskolan även skall sköta maten och boendet. Så jag åker o handlar imorgon fm så får Madde ta tjejernas ridpass.
Samt förbereda maten det blir ju ett 20-tal som skall äta......man lär nog vara mör på lördag eftermiddag.
Jocke han har "semester" nej han jobbar dygnet runt för det är trösktider. Vårt företag sysslar med det mesta och det innefattar då även maskinkörning. Jocke tröskar då på en stor gård och det verkar som han njuter av detta tröskan är gigantisk stor och jag tror att han tycker att det är skönt att slippa hästarna....
Nu ska jag fixa material till Mälardagen i Strängnäs på lördag då ska nämligen ridklubben vara på Västerviken och göra reklam samt ha ponnyridning med Jazza.
Ska ju tydligen komma regn på lördag men meterologerna har ju haft fel hela sommaren så då får vi väl hoppas att så är fallet på lördag också.
God natt
Ann
 

Sol, åska, regn, hagel, sol

Publicerat: 2013-08-14 Kl: 23:13:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ombytligt har vädret varit idag minst sagt. Började förmiddagen med att rida ut med mina underbara lägertjejer. Själv red jag Demeter som hade nerverna utanpå kroppen idag. Vi red ganska lång sträcka i relativt god fart. vi hann med flera rundor och fina galoppsträckor.
Regnade när vi red iväg men det kändes bara skönt. Tjejerna verkade inte jättesugna på ute ritt men jag sa att kolla där borta är himmeln blå och så red vi dit, där var solen och fick sedan bra väder resten av turen.
Efter lunch öppnade sig himmeln och stackars Magic blev alldeles förskräckt i ridhuset när hagelskuren kom.Jag tömkörde honom idag och han var jättefin!
Jazza som ska på ponnyridning i Strängnäs på lördag (Mälardagen)
 Enligt Jocke så kom det ca 10 mm på 10 min.
Han verkar ha koll.
Har haft en förskräcklig träningsvärk idag och insett att jag är för dålig på att ta hand om mig själv. Hade behövts stretching igår efter hoppningen...
Snabbt lägger man av sig fast man rider så mkt. Eftermiddagens ridpass för lägret var dressyr. Oj vad duktiga de var allihopa!
Både Hästarna och ryttarna en fröjd att undervisa.
Imorgon får det bli ett dressyr och ett hopp pass. Sedan är det bara fredagen kvar och nästa vecka så rullar allt i gång igen.
Ska bli kul att träffa alla elever igen.
Fortfarande har jag ej fått hjälp att lägga över bilder till datorn så då får det bli gammal skåpmat igen
God natt
Ann

Hoppningen igång igen!

Publicerat: 2013-08-13 Kl: 23:27:26 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hejsan,
Sitter här sent vid datorn igen o kollar tävlingar bla i höst och det ser ju inte så ljust ut för egen del. Jag är uppbokad nästan varje helg med olika kurser. De få dagarna som jag skulle kunna åka är det inga lämpliga tävlingar på.
Kommer nog iväg på en dressyr till i alla fall. Hade velat åkt och hoppa något också men det ser tjurigt ut. Vill ju ej dra iväg för långt för att hoppa.
Strängnäs har ju tävling 31 augusti och där har jag ridit de sista åren men i år är det konferens med Sörmlandsdistriktets och Västmanlandsdistriktets styrelser på Strömsholm.
Men tror att Sofia ska "låna" min dressyrpålle då.
Idag satte i alla fall hoppträningen igång med Erik. Jag tycker alltid att det är lite jobbigt att hoppa efter ett långt uppehåll. Har i och för sig hoppat Demeter några ggr men det är allt.
Det gick superbra och var hur kul som helst. Dessutom var det mkt bra uppvärmningspass innan hoppningen och båda hästarna blev fina men idag var nog Bosson bäst på backen han hade så lätt för att trava långsamt och bära sig utan att rinna iväg. Tänk vad han har utvecklats.
Sedan gick det ju mkt bra att hoppa på båda och Jaqueline var mycket pigg idag men lycklig kändes hon!
Alla hästarna hoppade bra det var en bra övning vi hoppade bana med olika linjer och en kombination med två galoppsprång.
Till helgen är det ju mera hoppning när MRK har funktionärsträning här då ska jag hoppa igen och även vara med två pass på dressyren.
Lägret rullar på bra och det blev två jämna och bra grupper så Madde o jag har varsin. Idag har vi hoppat och ridit i skogen imorgon vill de rida dressyr och rida ut igen.
Flera av tjejerna har varit här förut så det är så kul när de kommer tillbaka till oss på Ekelund.
Sovdags.
God natt
Ann
 

Hästar = Arbete = Glädje = Tålamod = Bakslag = Lycka osv osv

Publicerat: 2013-08-12 Kl: 23:15:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Några tankar om hästarna som är mitt liv. En sak är säker att det tar mängder av tid. Hästarna var min stora passion från det jag kan minnas. Däremot så var det ju inte som idag att man då fick börja rida.
Det kostade pengar man var flera syskon osv. Så rida fick man bara längta efter och lyckan var att någon gång få klappa en häst.
Svårt att tänka sig när man för tillfället har 26 "egna" hästar i stallet. + 1 fining som inte är min men som jag har ansvaret för.
Men man har fått slita hårt för det ända sedan den dagen jag började rida. 12 år gammal lyckan fullständig men betala fick jag allt göra själv med min veckopeng som höjdes så det blev 2 kr kvar på en månad......
I och för sig så fick man väl 20 kolor för det på den tiden.
Idag är det mycket lättare för de flesta att börja rida - skaffa häst etc. Man behöver inte så mkt gå den hårda vägen. Men den har lärt mig massor.
Sällan får man betalt för det arbete man lägger ner i pengar. Utan det blir ofta betalt i glädje och lycka nöjda elever osv. Eller det allra bästa nöjda hästar.
Av hästen får man äkta vara. Mina arbetskamrater dvs lektionshästarna är det som är "grädden" på moset.
Men det har också sina baksidor med ständig brist på tid, sömn och de stora kostnader som dessa fantastiska djur ofta bär med sig speciellt om de blir sjuka.
 
Man är väl då knäpp när man tar på sig ideella uppdrag som jag då sysslat med ikväll. Svårt att låta bli när man brinner för sporten.
Idag har det varit TK möte i distriktet som tur var hos grannen Sussie beroende på hur man tar sig förstås. Värre när man ska åka till andra sidan Sörmland.
Nya spännande saker på gång som breddsatsning och talangsatsning. Kanske något för någon läsare i bloggen?
Gå in på sörmlands distriktets hemsida så finns inbjudan där. Breddsatsningen är öppen för alla men det är först till kvarn detta annordnas tillsammans med Västmanlands distriktet på Strömsholm.
Nu är det sovdags
Ann
Imorgon är det hoppning!!!!!
 
 

I'm back!

Publicerat: 2013-08-12 Kl: 22:29:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Efter nästan 1,5 månads bloggvila för min del är jag nu tillbaks.. Blir med en liten bildserie ifrån förra helgens varma tävlingsdagar hos Gripens RF.
 
 
Sir Elton
 
 
 
 
 

Han var anmäld till LA-cupen LA:1, LA:3 & LA:4. Red på knappa 62% de två första dagarna och valde sedan att låta honom stanna hemma sista dagen då han behöver mer styrka för att orka. Så mycket jobb har jag lagt på det de senaste veckorna. Får se om han får följa med till Gnesta i slutet av augusti.
 
 
San Rocco
 
Bästa teamet! Måånga flaskor vatten tömde jag under tävlingsdagarna.
 
 
 
 
Rocco var anmäld i MsvC-cupen men efter en bedrövlig start med dålig framriding på fredagen utgick jag, lördagen lyckades jag lotsa runt hästen och fick iaf närmre 58% vilket jag var mäkta imponerad över med tanke på hur det känts. På söndagen valde jag att istället rida LA:4 då den är lite enklare än MsvC:2 samt att jag helst ville rida inne. Detta gick över förväntan och vi blev 6:a på dryga 64% (lite snålt kan jag tycka - men men)
 
 
Mitt stora hjärta stod för helgens bästa känsla och LYCKA! Vilken come-back! Gick super på fredagen i MsvB:2 och där blev vi 6:a, på lördagen kändes det lite sådär i MsvB:3 men vi fick ändå fina siffror och blev även här 6:a. En stor miss kostade mig många procent och såklart placeringar då jag fick 0 på ett byte med koefficient 2. Gjorde en superfin galoppökning och när jag tog tillbaks honom inför bytet blev det trav och både kropp och hjärna var för slow och trött för att hinna rädda situationen (red ett mastodontprogram på Rocco bara 50min innan min start på Rangun - blev ju sådär timat i värmen) :/

På söndagen gjorde vi ett nästintill prickfritt program i MsvB:4, självklart många sakor som fortfarande ska förbättras men inga grova missar den dagen. Inte så ofta som känslan och poängen stömmer överens men nu så! Vi blev tvåa i klasse på dryga 66% (efter ingen mindre än Lomumba Havdal som är Per Sandgaards Grand Prix häst som fick ganska exakt 1% mer än oss)
Med dessa fina poäng blev vi även 2:a i MsvB-cupen!! Lycklig tjej och nöjd häst (ända tills han insåg att han skulle kläs ut till "julgran" med alla priser!) Man ska inte tänka "OM" men är ju ändå svårt att låta bli, vi hade faktiskt vunnit det där meetingpriset om jag inte missat det där förbaskade bytet på lördagen för det skillde bara en ynka procent mellan mig och vinnaren. :D
 
Kram Madde
 
 

Ett litet inlägg till!

Publicerat: 2013-08-08 Kl: 21:40:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ny dator har Sofia varit och köpt åt mig gäller bara att få in mailen och det jag behöver från den gamla datorn så kan jag äntligen vara lite effektiv.
Den gamla är ju så långsam så man måste ha tålamod i mängder för att överhuvudtaget stå ut.
Sista kvällen avklarad på lägret. Standardmaten - tacos som avslutades med glass och popcorn. De försökte även att mata Surris - Maddes fantastiska katt som bor uppe på taket av cafeterian.
Hon var så där intresserad men älskar när det sitter folk på läktaren på kvällen. Då vet hon att inga hundar är ute så då känner hon sig trygg.
Christina och Madde löshoppade ju så flitigt ikväll.
Så då var lägertjejerna med på läktaren och tog en massa korrt.
Alla hästarna var duktiga och Rocco överträffade sig själv. Calima löshoppade ju för andra gången och nu fattade hon hur hon skulle göra - duktig häst.
Oscar såg tjusig ut och Magic fick hoppa för första gången hos oss men det syntes att han gjort det förut. Han var duktig men jag tror han kommer hoppa bättre under ryttare. Vi får se. Han har ju tagit det lugnt ett tag eftersom han har varit tjock i ett framben av ett litet sår.
Regn i massor har det kommit hittills 25 mm. Man tackar och bockar nu är det bara att hoppas att det gör någon skillnad på vallarna som vi hoppats ta en skörd på till.
Imorgon är det lägeravslutning sedan startar det sista söndag kväll.
Finaste Arro Bell
God natt
Ann
 
 

Tur att man har duktig personal......

Publicerat: 2013-08-08 Kl: 15:29:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag är jag förpassad till kontorsarbete. Så jag gör ett litet avbrott med lite info om de senaste dagarna. Jag o Jocke har ju varit iväg ett dygn. Det blev en resa ner till släkt i Jönköping för en övernattning och sedan vidare till Varberg för att titta på en häst som jag skulle titta på till mig själv. Sist jag var iväg så hade jag ju Madde med mig och se hur det gick. Den busen Rocco skulle jag ju ha men Madde blev ju blixtförälskad.......ja det är ju 2 år sedan. Men nu har jag verkligen bestämt mig att hitta något eget.
Vet ej om detta var min häst - funderar och ska titta på några till.
Vill ha en med mycket gång ej för stor 5-6 år. Man tycker att det finns mycket hästar men jag vetikatten. Jag har ju varit ledig en stund med den fantastiska mannen som ställde upp på att åka så långt......
Lägret rullar i alla fall på mkt bra och de har utvecklats otroligt 2 tjejer är med p sitt andra läger i år och den ena lilla tjejen är bara 8 år igår så både hoppade hon och galopperade.
Madde sa i telefon att hon hade tjatat i flera dagar på att få galoppera.
Idag så red alla barbacka. Så kul att se vad intensiv ridning ger resultat.
Nej nu måste jag återgå till planering av rid grupperna till hösten. Det är många nya som vill ha plats vilket är superkul.
Hoppas också att vi kan få ihop en killgrupp. Ska ha annons i tidningen så får vi hoppas att det ger resultat. De kommer få rida för halva priset!
 
Finingen Rangun som i år gjort riktigt bra och jämna resultat. I helgen såg han ju ut som en julgran med alla rosetter. Totalt 4 + ett stort gehäng.
Bra jobbat. Han är ju inte alls lika spänd och rädd för allt längre.
Tänk att alla hästar till slut blir "vuxna"
Ann
 

Nytt läger och ny kortkurs

Publicerat: 2013-08-05 Kl: 22:31:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I arbetsselen igen. En motig dag har det varit. Jocke åkte hemifrån före 6 för att hämta vatten i Mariefred till ridhuset. De har ju byggt en badstrand där han brukar hämta vatten när det är slut i ån. Så hela vagnen välte och gick sönder. Surt!
Så nu är man tjock i halsen av ridhus damm. Det funkade bra på fm då det fanns mkt fukt kvar i ridhuset som kom upp när Jocke harva men på em hade det ju torkat upp igen.
Så hans dag har gått åt till att slå på tappskor och laga vagnen han fick åka iväg för att få svetshjälp då det var material som inte funkar med vår svets.
Hoppas att allt fungerar imorgon bitti så att vi får vatten.
Annars ¨så har vi ett nytt gäng på läger och ett vuxet gäng som rider i samma rid grupp på Södertälje ridskola. Kul gäng det har också gått bra att rida och alla verkar nöjda med sin häst.
Ikväll har vi grillat (Jocke) vid poolen. Härligt att sitta ute.
Emma Å kom förbi och red med på fm på Athos. Så kul! Hon följde även med Sofia ut i skogen på Thaleia det är ju svårt att hinna rida alla hästarna när man har kurs.
Madde red Calima efter lunch och vi tittade på hon har utvecklats på denna korta tid. Ser riktigt fin ut.
Ikväll innan middagen så red jag Hera även hon 4 år och mera riden.
Så fick de se skillnaden - det är ju två rejält olika hästar i o f s.
Men det är ju samma grundridning som gäller.
Ny dag och nya tag i morgon hoppas att det då flyter bättre.
God natt
Ann
 

Ingen tid att blogga igen...

Publicerat: 2013-08-04 Kl: 22:41:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Helt slut efter 3 intensiva tävlingsdagar samt även lite party. Fredags 50 års fest och igår den traditionella grisfesten på Räfsnäs...
Tävlandet har verkligen gått upp och ner. Demeter har varit så duktig. Men oj vad trött hon var idag. Det var en kämpa ritt i LA:4 med många missar som kostade poäng men domaren verkade gilla henne då jag fick väldigt många i mitt tycke 6,5 o 7.
Hoppas det ej blev för mycket nu får hon ta det lite lugnt och vila från dressyren. Hon debuterade i LA:3 och LA:4 har aldrig gått ett meeting och så var det så varmt.
Rangun har ju varit den stora lyckan placerad alla 3 dagarna och en fin andra plats i cupen. Misstänker att Madde rapporterar mer om sin prins när hon får tid.
Elton har också varit mkt duktig två LA har han gått på 61 + om jag minns rätt. Idag fick han vila....fin lektionshäst och bara 6 år.
Busen Rocco har ju gjort allt! Fredagen utgick de och igår tänkte Madde ge upp inne på banan men fick till det till slut och fick trots mkt "ofog" fina siffror i övrigt och idag äntligen placering!
Så fin den hästen.
Men sliten är man allt efter att åkt med så många hästar 3 dagar. Idag hade vi i alla fall mkt bra hästskötare som även hade bullar från Anna´s hembageri med sig! De är så goda att man inte kan låta bli att äta.
Bilder får Madde lägga in och utförligare rapport.
Fina tävlingar som Gripen anordnade i alla fall och kul ide´ med alla cuper men hur de orkar fattar inte jag med så mkt starter.
Vi kom hem vid 19.10 tiden så Sofia och Jocke fick starta up det första lägret. Nu kommer jag sova ovaggad
God natt
Ann

Slut på lägret och helt slut

Publicerat: 2013-08-01 Kl: 22:58:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte pga av lägret men det är ju så mkt annat hela tiden. Vi hade lägeravslutning på em och denna gång hade vi vanliga lektioner som alla föräldrar syskon mm kom och tittade på. Detta för att de var så olika. Mina tjejer fick hoppa en övning. Sedan var det ju bara att ladda om och hinna rida inför helgen. Tog in båda mina hästar tyvärr hann jag bara med Demeter. Inser att det skulle vara lättare att ha hästarna på stall än att släpa in dem från beteshagen. Sedan ville ju Madde åka till Gripen för att rida på tävlingsbanan på Rocco....så där gick den kvällen. Vi åker ju med 4 hästar i morgon och alla starter utom 1 var bra tidsmässigt eftersom vi måste ha alla med oss. Så Madde hade bett om att bli flyttad med 1 häst vilket jag såg nu ikväll att hon ej blivit.....surt för det ska ju vara så varmt och vi kan ju inte ha alla hästarna stå i transporten hela dagen. Hoppas att det går att lösa de andra dagarna för jag tänker inte ha min häst stå en hel dag i trailern för att tävla. Det är ju lite meck eftersom Sofia dessutom är på Sundbyholm och hopptävlar på Millet. Nu ska jag sova Ann
RSS 2.0