Tack för alla åren du gett oss på ridskolan...

Publicerat: 2016-08-25 Kl: 22:51:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Athos kan ju inte läsa bloggen men tror ändå att han kände mina känslor idag när jag tog farväl i stallet. Hästar är kloka och förstår mer än man tror de är väldigt duktiga på att känna av.
Så jag är helt säker på att han faktiskt kände det jag kände idag.
Hästarna är de absolut allra mest trofasta arbetskamrater man kan ha.
Finns inget svårare än att sälja en kär häst och alla mina arbetskamrater står mig nära. Spelar ingen roll att jag har många hästar. Har hört någon gång eller flera från andra ....att det är ju skillnad för dig som har så många att förlora en. Men är ganska säker på att det ej stämmer.
Jag tillbringar mer tid med mina arbetskamrater än den som har en häst. Ser allt de gör och hur duktiga de är med våra elever.
Filmade min bror igår kväll som var den elev som red sista passet tyckte att det var lämpligt att just Mats fick avsluta Athos karriär här på ridskola.
Dessutom gick det magiskt bra la ut första rundan på vår facebook sida och den hade på mindre än 24 timmar 1200 visningar......så jag antar att Athos gjort avtryck här på vår ridskola.
 
Snart ska vi åka till Canada och hälsa på Åsa som arbetat här för många år sedan. Hon var med på vår spännande resa till Gotland där vi köpte honom tillsammans med den fantastiska Aramis som tyvärr ej är i livet.
 
Vid ett annat tillfälle kanske den historian kommer på print......
 
Athos tack för alla 15 åren!
 
Ann
 

Fantastisk man...

Publicerat: 2016-08-23 Kl: 22:39:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ibland så blir det långa dagar. Jocke är ännu inte inne trots att han var ute före 07.00 började med att vattna ridhus och utebana. Vilket är ett drygt jobb så här års då vattnet är slut i sedan länge i ån där vi tar vatten på våren och försommaren.
Han får åka ner till hamnen i Mariefred med traktor och vattentunna. Vi har haft en byggfirma här idag för att titta på våra nya projekt och för att få ett pris på detta.
Eftermiddagen har Jocke plastat hösilage och nu håller han på att köra hem balarna. Det är ju viktigt för att få bästa möjliga foder att ta hem dem direkt efter pressning och plastning annars stör man ensileringsprocessen om man rör dem efter ett par dagar.
Så då måste man vänta ganska länge med att flytta dem och de kan ju inte stå kvar på åkern. Då är risken stor att sork och fåglar är på balarna och går det hål på dem så blir ju fodret förstört.
Nu hoppas jag att vi fått tillräckligt med foder för vintersäsongen. Det är bara analys som ska tas så vi vet vad det är för värden i fodret i år. Viktigt att veta så att man kan göra så bra foderstater som möjligt.
Om man behöver tillskottsfodra eller om hästarna klarar sig på grovfodret. Våra skol hästar fodras normalt sett i stort sett bara med grovfoder. Havre får de en gång om dagen mest för att de ska gå in i sina boxar.
Några få behöver mer kraftfoder.
 
Så vi hoppas på bra värden på fodret.
Ann
 

Så fina hästar vi har........

Publicerat: 2016-08-22 Kl: 22:41:06 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Lyckan är att ha fina skolhästar. Vilket vi verkligen har nu och många.....Drygt jobb att hålla efter utbildningen av dessa men ett roligt arbete. Själv hann jag med Aztor och Mackan på förmiddagen men också en privatlektion och Demeter.
Aztor är så fin att rida svarar så bra för hjälper fin mun och bekväm att sitta på trots sin storlek. Mackan var också väldigt fin och de är så arbetsvilliga. Bra och roliga pass!
Min fux kändes också bra och jag längtar verkligen till kommande träningspass. Imorgon så är det hoppning för Erik som gäller och på onsdag så är det äntligen dags att åka till Segersta och träna för Mads.
Madde har ridit ett helt gäng ponnyer svårt att hålla räkningen på hur många....även Sofia har ridit men hon har ju även fullt upp med all bokföring som är extra mycket just nu.
 
Det är i alla fall fullt upp på ridskolan just nu och många nya elever vilket är så kul. Många grupper är nu fulla och det finns bara några ströplatser här och där. Vår nya barngrupp blev full direkt och vi har flera som vill in.
 
Tjatig bild men imorgon så är det hoppning med bästa Jacqueline också
Ann
 

Ponypower!

Publicerat: 2016-08-22 Kl: 21:48:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina ponnysarna!! ❤️ Rielly, Seamie & W-T! 

Bilden kommer här

Publicerat: 2016-08-21 Kl: 10:59:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 

Fin present!!!

Publicerat: 2016-08-21 Kl: 10:58:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

denna sommar har bloggen haft lite vila. Min tanke är att skärpa mig och börja skriva lite mer om vad som händer här på gården. Men även inlägg med egna tankar och reflektioner om hästvärlden . Denna fina skylt i belgisk sten fick vi igår av en av våra grannar. Den är makalöst vacker och tung. Yvan som gjort den själv är stenhuggare och har tillverkning och försäljning på granngården Lilla Koltorp. Innan den sätts upp ska den först vara med på en mässa.           Svårt att blogga från mobilen kanske inte blir någon bild...

Sjuk 😓

Publicerat: 2016-08-17 Kl: 21:29:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hatar att va sjuk o hjälplös.. Hade årets första sjukdag igår och inser i efterhand att jag kanske borde lugnat mig ytterligare en dag även om jag tycker jag inte gjort särskilt mkt idag 😓 Men blev nog droppen med vädret som kom på em samtidigt som jag skulle fylla vatten och ta in hästar samt mata stona med föl i blåst o regn.. 

 Nöjda o glada med bästa fodret ifrån Mühuldorfer! Det är bara Prometeus som är lite kinkig men framförallt sjukt långsam, Hermes trycker hela munnen full medan den andra pillar i sig lite åt gången och tuggar länge och väl.. 
 
 
Idag landade till slut mina nya stövlar från Amazona Sueca! Efter låååång väntan, men de är vinterfodrade så hade ändå inte kunnat haft dem nu under sommaren. Dösnygga och satt som ett smäck 😍
 
 
Idag anlände vår nyinköpta D-ponny som inte gärna ville ställa upp på bild. Kanske inte så konstigt efter att ha stått i box senaste dagarna och innan det lastbil från Irland. Han står nu i karantän med Elton under 3 veckor innan han får kliva in på Ekelund. Vi vill inte få in nån smitta så alla säkerhetsåtgärder försöker hållas!
 
Kram Madde 

Tiden räcker inte till....

Publicerat: 2016-08-10 Kl: 23:01:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vi jobbar på så gott vi kan och datorn har inte högsta prio just nu. Dagen har rullat på ändå. Har hunnit rida 3 hästar idag i alla fall. Började med Demeter som fick hoppa lite och Philippe som fick dressyra och Mackan också dressyr.
Var nog bästa passet ever på Mackan. Skillnad när hästarna går bra pass. Han gick ju vuxenläger med en duktig ryttare och sedan har Amanda ridit som hjälper till på ridlägret.
Jag har lagat mat och diskat jobbat vid datorn (men inte tillräckligt)
Idag startade dressyren i OS. Kan säga att vi satt högtidligt stilla och tysta när bästa Mads red sin debut i OS. Kommer ihåg när Mads o Jimmie Choo debuterade här på Ekelund i Svår klass och vann kommer ihåg att jag hade gåshud då.
Har även hunnit med styrelse möte ikväll så dagen har rullat på kan man säga.
Får bli en bild på Mads då....
Ann
 

Bilder!!!

Publicerat: 2016-08-07 Kl: 22:25:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ekelunds Hermes 
Finaste Seamie
Trött Jake 
 

Sista lägret...

Publicerat: 2016-08-07 Kl: 22:17:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Börjar imorgon så nu laddar vi inför ett nytt gäng. Denna gång är det bara ungdomar. För Jockes del så har nu skördesäsongen börjat. Så det blir mycket jobb framöver.
Om ytterligare 1 vecka så startar ridskolan igen.
Mycket planerings arbete denna veckan blir det också...
Nu ska jag sova så att jag kommer upp tidigt...
Ann

Nu blir det ett långt inlägg!

Publicerat: 2016-08-06 Kl: 09:19:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som plåster på såren för dåligt uppdaterande såhär i ridlägertider så blir det nu ett extra långt med mycket bilder ifrån senaste veckorna :)
 
Jag får rapporter om att det går som en dans med Rangun vilket känns såå obeskrivligt skönt och bra i hjärtat - blev ju ingen resa ner till honom i samband med flytten då han drog av en sko efter bara några dagar hos sin nya matte. Igår fick jag en filmsnutt när de är ute och galopperar på en äng <3 Han ser väldigt nöjd ut med tillvaron!
Kul med fb där man ser vad man gjort denna dagen tidigare år (förutsatt att jag postat ngt förstås) Självklart är det mesta hästrelaterat och på dagens datum fanns bland annat detta från2 011 & 2013
 
Tre ridläger har vi avklarat på 12 dagar utan uppehåll = bra jobbat familjen! Vi har även haft lite hjälp av några av våra "stalltjejer" och Anna har jobbat några timmar denna vecka. Alla elever verkar väldigt nöjda och glada efter sina dagar hos oss och såklart lite trötta med en del träningsvärk - det sistnämnda gäller nog främst de vuxna deltagarna vi haft. Hehe..
 
Vuxenkursen vi hade förra helgen fre-sön var mycket uppskattad och flera har redan "paxat" platser till nästa års upplaga - vi lär få utöka!
 
Mille har jobbat på ordentligt sista två veckorna - har gått varje dag sedan förra måndagen så idag har han helvila vilket är välförtjänt. Mamma hjälpte oss ett dressyrpass igår på morgonen :) Hästar är inte skapta för att stå på box eller lufsa runt i hage så att rida 12 dagar i rad tycker jag är helt okej MEN man måste såklart anpassa ridpassen. Hade jag trimmat dressyr 12 dagar i sträck hade han både varit helförbannad och säkerligen haft ont både här och där nu. Vi har varvat dressyrpassen med korta konditionspass på vallen, uteritter, jogging på banan, studshoppning. Jag använder även Pharma Lighten så mycket jag hinner för att hjälpa till att sträka och förebygga skador på riskzoner. Vår Equiterapeut har visat var hon tycker jag ska fokusera på att använda "PL". Han står även med kylskydd och vibb "ICEVIBE" efter alla dressyrpass och de flesta andra pass beroende på hur hårt han ansträngts. Skritten används såklart även den flitigt för uppvärmning och nedvarvning - den är utan tveckan vår bästa investering på senare år!!
 
 
 
Sähär härligt hade valackflocken när vi kom och väckte dem för ridlger i början på veckan - snacka om stor och fin flock! Världens bästa arbetskamrater och fantastiska ridskolehästar <3 #sverigesbästaridskola 
 
Den här bilden är så fin på veckans ridlägerelev som matchade håret med Jake - här är vi påväg från hagen på morgonen.
 
Lyckades få till den här söta bilden på en av mina favoriter (hur många kan man ha?) i veckan - sötaste Boss! 
 
 
Såhär kan den se ut på en ridlägeravslutning - denna bild är ifrån förra veckans "Familjeläger" och deras avslutningskadrilj :)
 
Fredagsmys med våra fina fölston och deras fantastiskt fina föl igår kväll - det var dags för hagbyte så jag och Fia hade skogspromenad med våra ston vilket gick kanon och deras fölisar följde oss så fint på stigen. Blev tyvärr ingen bra bild på Samoas men han ser ändå väldigt raggig ut nu när han tappar fölpälsen, Thaleias son är snyggare trotts att han också tappar päls. Jag hoppas innerligt att han blir skimmel (vet inte alls hur man ser det såhär tidigt) men just nu ser de ut att få nästintill samma färg båda killarna. Hermes var ju verkligen brunbrun när han föddes och nu är det nästan svart päls som kommer under.. 
 
Vi har äntligen kommit igång med renoveringen av "Bastun", ett litet hus på gården som en gång i tiden var just en bastu - därav namnet. Jossan bodde även här tidigare. Nu blir det helrenovering delux och det dök upp en del spännande saker när vi rev innertaket i köket :P Här ska sedan bli badrum när det är klart!
 
I förrgår var denna snygging på besök i vårt lilla stall - i klon har han ett byte i from av en gråsparv. Efter att han flugit ut igen var det lugnt och skönt rätt länge då småfåglarna drog i ett nafs!
 
Jag har i veckan beställt hem mer foder och därmed även påfyllning av hästprodukter ifrån Mühldrofer så nästa vecka kan ni komma och fylla på era egna lager igen! Vårt är rätt tomt nu som ni ser.. 
Hästprodukter som finns är: Schampo, Glansspray, Flugspary, Insektsstift (funkar som en deo och är väldigt populärt) hovfett, kylgelé, arnika och så har vi burkar med elektrolyter - väldigt bra till hästarna nu i värmen. 
Foder vi har på lager är: 5-Korn, Struktur Equichamp, Luzerne, Höcobs, Risekli & Scottish Mash. Andra sorter tar vi hem på beställning men då fodret tillverkas efter beställning i Tyskland för att hålla så hög kvalié som möjligt gör vi bara beställningar när vi kommit upp i 40st säckar. Samoa som är svårfödd har vi även beställt hem några fler säckar "mammafoder" Stutengold och så beställde jag en säck fölfoder vi ska testa också. 
 
Sånhär lyx fick kursarna på vuxenlägret - paj med handskalade räckor! Det blev även paj med kantareller ifrån skogarna kring oss!
 
Det är många och stora renoveringsplaner på gång framöver.. I sommar målar vi bland annat om våra friggebodar som ni ser är det i stort behov - det är ca en halv kvar som ska målas röd så jag har sprungit emellan hela veckan så fort jag fått en 10-15min ledigt och dragit på färg! Fönster och karmar ska såklart målas vita sedan också - lite mer pilligt jobb.. Vi vill även renovera dessa invändigt och isolera dem så de blir mer användabara året runt men just nu är det en bit ner på "to do-list"
 
Igår var en innehållsrik dag - de flesta dagar är rätt omväxlande i arbetsuppgifter - det blir sällan monotont :P
 
Såg till att ridhuset blev nyharvat till ridlägeravslutningen!
 
Nu får det vara allt för detta inlägg!
 
Trevlig helg!
 
Kram Madde

Kvällspromenad

Publicerat: 2016-08-03 Kl: 22:48:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett gäng fina ponnyer
Några stora + Boss

Hoppas på regn...

Publicerat: 2016-08-03 Kl: 22:44:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det så torrt igen, hoppas på regn i natt. Idag har två ston med föl åkt hem för att tränas inför fölchampionatet om 1½ vecka.
Vi har valt att hoppa över det då vi för tillfället inte har några planer på att sälja våra "guldklimpar" samt att tiden inte räcker till.
Dessutom så är Samoa lite tunn och vi börjar nu stödutfodra henne med kraftfoder. Känns inte så kul att ta hem henne och fölis för att det ska gå själva här hemma. Vi byter hage varje vecka för att de ska ha nytt fräscht gräs och alla de andra ser mycket fina ut och klarar sig bra på betet men hästar är ju olika och jag har sett detta förut att just första gångs fölare som är fortfarande unghästar inte producerar lika mycket mjölk som när de haft flera föl.
Gaia som är mamma till mina båda stjärnor mjölkade dåligt vid första fölet men blev en riktig "mjölk ko" därefter.
 
Lägret rullar på bra men det är ju mycket att göra förstås och långa dagar men det är ju vi vana vid. Hästarna sköter sig exemplariskt och deltagarna verkar nöjda. Vilket ger energi och känns verkligen kul.
 
Till helgen ska det bli lite ledigt i alla fall så vi och hästarna får ladda batterierna.
 
Demeter går bättre och bättre för varje dag och det ger också väldigt mycket bra energi.
 
Nu sovdags!
Godnatt
Ann 

Tiden räcker inte till....

Publicerat: 2016-08-02 Kl: 23:09:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här sitter jag i soffan och inser att bloggen inte har högsta prio just nu. Det är fullt upp hela dagarna när man har läger. Vi är nu inne på nr 3 och det är så kul att vi har överfulla läger! Här kommer lite bilder iallafall. Ann 
Verkning idag och Hermes vill gärna hjälpa till
finingarna som ser skabbiga ut nu när föl pälsen börjar försvinna på några ställen
RSS 2.0