Ny häst ...

Publicerat: 2016-11-30 Kl: 22:52:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Zafferano
 
Igår köpte vi en till stor häst till ridskolan. 7 årig valack som heter Semas bilder utlovas snarast.
Igår hade vi årets sista hoppträning för Erik och det gick mycket bra och var fantastiskt kul som vanligt. Så nu får man ge sig till tåls till efter nyår.
Imorgon så kommer Siv Birgersson hit på eftermiddagen så då ska vi trimma ett gäng hästar jag Madde och Anna. Sofia ska åka och tävla så det blir ingen dressyr för henne.
Fick ikväll ett roligt meddelande på Messenger. Hingsten vi betäckt Thaleia med Zafferano har gjort 50 dagars provet i Schliekau och blev tredje bästa hingst i provet.
Med poängen: Temperament 10, Arbetsvilja 9,5  , skritt 7,5  , trav 8,5   , galopp 8  , ridbarhet 9, hoppning 8 , allmänt intryck 8,5   , testryttare 8,75!
Så ett lyckat val vi gjorde!
 
 

Skärpning...

Publicerat: 2016-11-28 Kl: 18:37:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Elton på väg!
 
Tiden rinner iväg och november är snart slut.
Jag tror alltid att jag ska hinna med mera än vad jag gör så har det nog alltid varit och bloggen har därför fått vara lite i vila....
Den senaste tiden har bestått av en hel del umgänge som man inte alltid hinner med.
Började med torsdagen då vi fått biljetter till Friends på kvällen. Får nog lov att säga att inomhusfälttävlan var väldigt kul att se. Herregud vad de red när man trodde att nu kan man väl inte rida snabbare så kom det in någon ny och red i full fart.
Att de vågar! Det såg väldigt kul ut och vilka fantastiska hästar.
Träffade på en hel del människor och gjorde även lite shopping.
Fredagen gick bilen till Kungsörstorp dit vi åkte med ett par kompisar och sov över samt åt ett fantastiskt julbord. Jag och Jocke shoppade sedan väldigt mycket lampor i Eskilstuna på vägen hem. Vår nya sadelkammare är lite mörk på sina ställen och det märks nu när solen går ner mitt på dagen.
Kvällen firades i  Strängnäs på ett nytt julbord tillsammans med släkten och söndagen firade vi Madde i förskott.
Imorgon är den riktiga dagen!
Ridning har det inte blivit i helgen varken för mig , Sofia eller Madde.
 
Idag så var det full fart igen har töm kört 3 hästar och ridit två.
 
På förmiddagen så var det dags att ta farväl av Sir Elton. Det har ju varit klart sedan länge men köparen hade ej möjlighet att hämta honom förrän idag. Han bor numera i Motala.
Stort tack för dessa år du arbetat hos oss. Vi hoppas och tror att han kommer passa fantastiskt bra med en ägare. Det finns många som kommer att sakna Elton då han alltid varit en supersnäll häst här på ridskolan.
 
Imorgon ramlar det in en ny i stallet. Jocke sa på lunchen att få se hur länge boxen blir tom.....och jag o Madde sa att det kanske inte blir så länge.
Mer info och bilder utlovas.
Ann
 

Ännu mer bilder

Publicerat: 2016-11-22 Kl: 22:09:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jocke som inte kunde hålla sig ikväll . Två stycken grisar blev det så nu blir det sent ikväll. Som ni ser har de helt bökat upp beteshagen.    
Äntligen klart bara städning kvar. Nu har vi ordentligt tryck på vattnet + att hydrofonen fått ett eget hus + en ny vattenpump 
Badrummet blir så fint i bastun. Anders är suverän på att göra badrum. Funderar på att byta hus....
 
 

lite bilder

Publicerat: 2016-11-18 Kl: 23:05:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lek!
 
Mickis gör framsteg med bytena, idag även cavalettibommar i dressyrpasset!
 
Vacker som en dag! Samoa ❤️ Foto:Erika Torrång
 
Future stars 🌟 Foto: Erika Torrång 
 
kram M 

Hårt jobb idag...

Publicerat: 2016-11-16 Kl: 22:42:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Clinic och teori idag så då passade vi på att ha veterinären här för att kolla av alla tänder på våra skolhästar. Bästa Tove fick jobba på och det var ett evigt släpande på hästar in och ut i hagarna.
De flesta gick bra att undersöka och raspa utan sedering. Men några blev det allt ändå vissa av dem är ju lite känsligare än andra,
Men nu är det gjort så skönt.
Imorgon är det en ny dag då är det dags för en annan att gå till tandläkaren.
God natt
Ann
 

Vintern på väg bort...

Publicerat: 2016-11-15 Kl: 23:22:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Visst är hon vacker Jolita fint foto taget av Erika Torrång som är duktig med kameran
 
Taylors Joe
Tyckte att det tidigt blev vinter men om jag får välja så är det snö hellre än slask. Inte så kul med kladdiga hagar hästar täcken mm.
Idag har det hoppats i massor igen och alltid lika kul när Erik är på plats. Hoppningen gick bra och det var en bra övning som vanligt. Tyvärr bara en träning kvar innan jul för sedan ska Erik på semester.
Hoppning är ju färskvara men jag har ju blivit duktig på att hoppa varje vecka emellan träningarna så får väl fortsätta med det och Sofia får väl lov att hålla ställningarna.
 
Själv red jag "mina" fina Demeter och Helios. Madde red Taylors Joe som sköter sig galant och gick sin första lektion i söndags han har ju bara gått med på lektion med personal tidigare och det börjar nu bli dags att skola in honom lite mera i verksamheten. Vi har ju inte bråttom vilket jag lärt mig genom alla åren att skynda långsamt. Vi köpte honom i augusti och först stod han tre veckor i karantän innan vi började hans utbildning. Han ser riktigt fin och lovande ut.
Anna red ju Magic som vanligt och han var också väldigt fin. Sofia red förutom sin Pebblan även Mickis och det gick ju också strålande. Så stolt över våra fina skolhästar!
På eftermiddagen så hoppade Madde Boss och Sofia Aztor. Själv red jag W-T fast dressyr fin liten ponny fast väldigt rund vet inte hur vi ska få den ponnyn lite mindre.
Hon har ju alltid varit rund och det var ju så att vi till och med dräktighetsundersökte henne när hon var ny här. Det händer ju att en del ridskolor köpt skolhästar av hästhandlare som sedan fölat på sin arbetsplats. Vilket man inte vill vara med om.
Hon är ju matglad och verkar leva på luft känns det som ibland.
Imorgon är det clinic på kvällen så vi ska passa på att gå igenom alla skolhästars tänder då bästa Tove Forslund kommer hit.
Ann
 
 

Tror vi smittar....

Publicerat: 2016-11-14 Kl: 23:01:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Alltså vårt sätt att leva/arbeta....dörren stängdes just efter fantastiska svärsonen som varit här och förberett golven för att kakla.
Han som alltid och menar verkligen alltid får vänta på Madde. Men idag blev det visst tvärtom....
I övrigt en annorlunda dag då vi äntligen kom iväg och kollade synen/ögonen jag och Jocke efter en hel del påtryckning. Båda våra föräldrar har ju problem med tryck och allt var det heter så nu har vi kollat det och allt verkade bra.
Passade också på att fika jag och Jocke vilket vi i princip aldrig gör ute.
Men får lov att säga att man blivit kräsen så det lär inte ske igen om vi inte åker till Printz bageri eller Annas hembageri.
Deras bullar är något alldeles extra och har inte lyckats hitta sådana bullar någon annanstans.
Har även köpt en massa nya fiskar till akvariet.
Samt varit på Lidel och handlat. Kanske helt ointressant att läsa om men har blivit så himla upprörd över hur lurade vi är när vi handlar svenskt kött tex bacon från de stora kedjorna att jo det är svenskt kött uppväxt och slaktat i Sverige sedan kör man det till Polen eller Holland där man röker, skivar och paketerar. Därefter körs det tillbaks till Sverige!
Snacka om miljötänk! Så jag har helt enkelt slutat att köpa sådan mat. Sjukt jobbigt bara att läsa på alla förpackningar i affären man måste ju ha läsglasögon med sig när man handlar.
Spännande att ett tyskt företag säljer mat som är producerad hela processen i Sverige.
 
Tillbaks till hästlivet så imorgon är det hoppträning för Erik så laddad för det.
Ann
 

ICA helg igen..

Publicerat: 2016-11-13 Kl: 22:22:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ytterligare en vecka har passerat och här rullar det på som vanligt.
Alla byggnationer rullar också på. Bästa Anders har varit och lagt golv i helgen så rummet vi byggt för att ha pump och vattenrening i är så fint.
Nästan hela ena långsidan på ridhuset är ljusinsläppen bytta.
Så har ICA varit på plats i helgen för kurs. Alltid lika kul när de kommer hit. Vissa kommer ju även på egna kurser också.
Hästarna har varit så fina som vanligt. Älskar våra hästar.
Inte nog med att vi har haft fullt upp i helgen dessutom dök Rangun upp med sin nya ägare sent på eftermiddagen. De har åkt från Göteborg för att träna ett antal dagar för Madde.
Kändes konstigt han har ju bott hos oss i så många år så jag blev nog lite tårögd när han stod där på stallplan i eftermiddags.
Sofia och Pebblan var och hoppade 1.25 idag och det gick väldigt bra 1 ner så kul att de har kommit igång igen.
Ann
 
 

En helt ovanlig onsdag

Publicerat: 2016-11-09 Kl: 22:22:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härlig uteritt med Madde o Sofia och våra fina tävlingshästar på FM naturligtvis massa annat jobb också. Tog ledigt ikväll och var på Skottvång åt gott och lyssnade på en duktigt gitarrist som tolkade låtar av Bob Dylan . Nu hemma igen och det är -13 ute enligt SMHI ska det vara -3. Är lycklig över mitt jobb att man slipper pendla till Stockholm ......tänk att när det kommer lite snö så stannar Sverige. Men vår lilla grusväg från Mariefred är alltid i bra skick!
 

Hästar i snö..

Publicerat: 2016-11-08 Kl: 23:21:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Ljuset i mörkret...

Publicerat: 2016-11-08 Kl: 23:14:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snö i mängder har ju kommit vet inte när det blev vinter så här tidigt.
Själv börjar jag också se ljuset efter att äntligen fått hjälp av min fantastiska kiropraktor Ulrika. Hon var ju bortrest på höstlovet så min kropp fick ju helt enkelt vänta...
Sjukt jobbigt men man är ju van vid det här laget. Nu måste jag bli bättre på att sköta min kropp.
Har ju därför inte blivit så mycket ridning sista veckan vilket inte heller är bra eftersom ridningen ändå är bra för mig i normala mängder.
Men har man ont rider man inte speciellt bra och blir dålig med tajming etc.
Hästarna verkar trivas med snön i alla fall.
Det är många hästar att brodda- för det var allt halt i eftermiddag när jag tog in hästarna.
Imorgon kommer vi att börja byta ljusinsläppen i ridhuset så att det äntligen blir klart.
 
Eftermiddagen ägnade jag åt att planera aktiviteter i mellandagarna. Vi ska ha en kurs på 2,5 dag med 5 ridpass men även ett dagläger samt en dressyrtävling och dressyrträning i mindre grupper och hoppträning.
 
Just nu sitter jag framför TV och följer valvakan i USA. Känns ju scary - Donald Trump är ju ett riktigt skämt men Hillary Clinton har ju en hel del i bagaget också.
Jag fattar inte att det finns så många som kan rösta på en man med sådan syn på kvinnor bla.
Men man ju får ju hoppas att det ändå blir en kvinna den här gången. Tänk vad mycket pengar som slösas på detta spektakel.
 
Ja imorgon lär vi veta hur det gick.
 
Nu är det sovdags man får helt enkelt hålla tummarna.
 
Ann

Mille <3

Publicerat: 2016-11-08 Kl: 21:50:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Stolt mamma....

Publicerat: 2016-11-06 Kl: 18:29:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilka tävlingsdagar!
Börjar med att Sofia äntligen fick komma ut och tävla med racer Pebbles i fredags. Det är ju väldigt länge sedan de var ute på tävlingsbanan och hon var tydligen sjukt pigg. De hoppade en 1.20 klass i Hamre och var felfria i grunden i omhoppningen hade de 3:e snabbaste tiden utan att Sofia hade tänkt rida snabbt vilket Pebblan tyckte så de hade tyvärr 2 ner i omhoppningen  men otroligt bra start.
 
Vi har haft KM i två dagar på ridskolan och jag red MSVB:4 på Demeter som kändes riktigt fin, det kommer bli riktigt bra. Jag har ändrat en hel del hur jag rider så när detta sitter så kommer det bli enkelt på riktigt. Fick flera 8:or och mycket beröm av Lotta Finstorp efteråt.
 
Madde startade Samoa som aldrig gått ett program och det gjorde de strålande.
 
Lördagen åkte Madde till Enköping och red nationell S:t Georges och blev placerade! En fin 5:e plats blev det.
Eftermiddagen reds hopp KM på ridskolan som jag hade tänkt rida. Tyvärr under framridningen så hörde jag i högtalarna att en ryttare åkt av och det var då bara att sitta av och ta in hästen. Detta tog sin lilla tid då vi hade ambulans här. Det slutade ändå hyfsat då det var en hjärnskakning som man ska vara försiktig med.
Jag beslutade då att inte hoppa då det kändes som att det inte var så viktigt.
Sofia deltog på vår fina lektionshäst Mickis och gjorde verkligen en suverän runda. (Vi har stilbedömning i vårt KM) Typ över 90 % fick hon och det var en runda som var en fröjd att se.
 
Härlig middag på slottspaviljongen på kvällen med MRK och prisutdelningar. Många glada och utklädda medlemmar var på plats.
Idag åkte då Madde iväg igen till Enköping och red Intermediare I på Millet. Det gick att följa bedömningen hela ritten och jag fick gåshud när poängen snurrade runt 66-67%.
Slutresultatet blev över 66 % och en PLACERING! 6:e plats i ett mycket starkt startfält dessutom deras första placering i denna höga klass.
Millet och Madde har tävlat färdigt för i år men Sofia har fortfarande hopptävlingar inbokade.
 
Känns som vi kommer att starta upp 2017 väldigt taggade.
Ann
Racer Pebbles
Fina Millet
 
 

Ingen vanlig dag.......

Publicerat: 2016-11-03 Kl: 22:43:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glädje och sorg är  också vad livet innehåller. Idag har inte varit en helt vanlig dag. Arbetat i stallet på förmiddagen men sedan har jag och Jocke varit på begravning tillsammans med svärmor.
En kär gammal vän till oss alla och svärmors vän sedan ungdomen.
Så jobbigt med begravning men det var en mycket fin sådan och efteråt så var vi i församlingshemmet där vi delade många härliga minnen.
Anita var en fantastisk djur människa och ingen kan jag lova var hemma hos henne utan att få fantastiska bullar och kakor. Vilket hon ofta även tog med sig vid besök.
Födde även upp fina halvblodshästar och den sista häst hon hade köpte hon av oss. En fin valack -Lotus som skulle pensioneras från verksamheten.
Hon var en människa som fann glädje i att hjälpa andra människor. Vilket inte alla gör idag eller har tid med vilket prästen också sa.
Ett rikt liv hann hon med.
 
Imorgon så är det ny dag och nya tag.
KM i dressyr på kvällen och dagen är full av sysslor
God natt
Ann
 
 

Härlig hoppdag med uruselt väder........

Publicerat: 2016-11-01 Kl: 22:18:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Tur att man har ridhus i alla fall....Dagen började med att jag lagade lunchen - visste att ingen skulle hinna laga mat idag eftersom vi hade Erik Berggren här och Jocke var upptaget med annat.
Skitväder redan på morgonen när man vaknar. Ostyriga hästar vid utsläpp och insåg raskt att vi måste vid så här dåligt väder ha ett annat tänk så att inga olyckor sker. Svårt i blåst att ringa efter hjälp när man tappat tex en fölunge....
Hoppningen var som vanligt suverän och riktigt kul. Det känns så bra trots att min gamla kropp var sliten så idag fick jag hoppa med nackkrage men det funkade riktigt bra dessutom var nacken tom bättre på eftermiddagen.
Så fina hästar vi har!
Idag var vi ganska många som hoppade först ut var Madde och Taylors Joe, Sofia på racer-Pebbles, jag och Demeter, Anna på Magic samt Lovis på sin Doris. Alla gick mycket bra och fick bra hjälp.
Andra gänget så bytte jag till Helios, Madde till Siri, Sofia till Pommes och så kom Ylva och Kajsa från Nykvarn med sina fina hästar.
Jag log nog mest hela tiden så kul så blir man ju extra glad när man ser finaste Siri - oj vad hon kan hoppa tror hon log hela tiden också!
 
Vi fick lov att ta in hästarna efter hoppningen. Flera hästar frös Thaleia var riktigt frusen trots att hon fick täcke på sig i morse.
Har haft roliga lektioner ikväll med duktiga elever alltid kul att stå i ridhuset då.
 
 
RSS 2.0