Träna -så kul....

Publicerat: 2017-05-31 Kl: 22:33:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det har ju tyvärr inte blivit så mycket träning av olika anledningar. Så vi har mest fått hjälpa varandra. Svårt med tider när man själv har så mycket lektioner och träningar.
Idag fick vi möjlighet att träna på Brolöten för Jeanna Högberg som kom dit till Emelie. Så kul och bra hjälp fick jag med Demeter.
Madde råkade ut för värsta ovädret för i år. Vi red nämligen ute då de håller på att byta underlag i sitt ridhus. Slutade med att jag satt med Jeanna i hennes bil medan Madde red i hagel och ösregn..
Fin blev Samoa i alla fall.
Nästa vecka blir det nog ännu mera träning.
Hann hem 10 min innan mina lektioner idag så lite stressigt blev det allt.
Ann

Ekelunds Zeus

Publicerat: 2017-05-30 Kl: 21:42:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Dåligt med rapportering igen.....

Publicerat: 2017-05-29 Kl: 22:14:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja till slut så blev det föl i alla fall och inte vilket föl som helst....Helt gudomligt hingstföl som redan fått sitt namn:
Ekelunds Zeus
4 fina höga strumpor bläs och gul....ska försöka lägga ut bild från min mobil.
Naturligtvis så lyckades hon lura mig igen....efter all den vakan så var jag fredagkväll säker på att i natt så...fast så säker har jag ju varit varje kväll.
Fredagkväll så passade vi på att grilla ville gå ner vid 8 tiden men  Sofia sa att Christina har precis fodrat så det är lugnt gick ner kort tid därpå och såg att hon ej ätit havre.
Lite svettig på halsen men det har hon tidigare år varit till och från ett par dagar för fölning. Till slut var det för kallt att sitta kvar så vi skulle gå in och ner -bara en sväng på toa....
När jag och Charlotte kommer ner så har han precis kommit ut han låg kvar i fosterhinnorna tur att det gick bra.
 
Så lycklig är jag att ha en mini Arro Bell.
 
På torsdag så är det dags för dräktighetsundersökning av Amis ska bli spännande. Jag börjar bli en riktig hästsamlare.....
 
Tittade nyss på nyheterna och vädret då säger de att vi har inga roliga nyheter om vädret. Det ska regna! Vad då inte roligt fattar inte folk i staden att det börjar bli kris på riktigt. Inget bete, inget foder och spannmålen växer inte det är vattningsförbud nästan överallt.
Har de missat på nyheterna att vi behöver en massa regn?
Så korkat.....
Vi kan ju alltid importera eller vad då?
God natt
Ann

Vilken uppladdning......

Publicerat: 2017-05-24 Kl: 22:24:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inte mycket energi kvar här inte efter några dagars fölvaka och inget har hänt ännu. Imorgon är det tävlingsdags här på gården.
Antar att det blir en lång natt till. Var så säker på att det skulle bli föl i natt.
Förstår att sömnbrist är ett bra tortyr sätt då jag tidigt i morse var helt övertygad om att hon höll på att föla tyckte jag såg frambenen på väg ut. Ack vad jag bedrog mig hon såg väldigt förvånad ut när jag kom in i stallet. Ikväll har Sofia sagt att hon byter av mig så hon börjar nattvaket.
Har i alla fall orkat rida mina två stjärnor idag. Nu ska jag sova en stund i egen säng innan jag byter av Sofia.
Håll tummarna.
Ann

Väntans tider....

Publicerat: 2017-05-23 Kl: 23:57:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu ligger man här i stallet och väntar. Hoppas att det går att sova något. Man är ju livrädd att något ska gå fel. Eländigt ljud på kameran surrar redan i huvudet......
 

Äntligen snart fulltaliga...

Publicerat: 2017-05-22 Kl: 18:45:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tiden flyger iväg här på gården. Madde landar snart efter sin semester och i morgon är hon på plats igen.
 
Massor med lektioner har jag haft sista tiden så det gäller att ha en bra plan för att hinna med.
Våren är alltid hektisk då allt ska göras.
Alla sommarhagar som ska fixas och lagas innan betes släpp. Blommor som ska planteras. Läger som ska planeras, köras vatten till alla hagar som är ett drygt jobb.
Vi har också fått en massa nya inackorderingar vilket känns kul. Helt plötsligt så har vi en hel del ponnyer på stallet igen.
För att inte prata om föl vaka för nu är det snart dags. Vilken dag som helst och det är alltid lika kul, läskigt, oroande då man efter alla fölningar vet att det går inte alltid bra. Kameran är riggad och det börjar nu bli dags att sova nere i stallet.
Så ska det tränas hästar och åka iväg och träna. Enligt vår plan så ska vi till Emelie Nyreröd och träna imorgon om allt går som det ska.
Torsdag är det tävlingsdags då avgörs andra omgången i div I och här på hemma plan.
Man får hoppas att fölet har kommit innan dess.
Så vad passar bättre än en bild på Samoa och Prometheus från i somras.
Ann
 

Vilken snygging!

Publicerat: 2017-05-18 Kl: 20:43:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Formalin f. 2014 e: Floricello u: Synovia-D-Day
Här är vårt hingstval till Amoremi som är e: Akribori-Blue Horse Romancier-Weltmeyer-Gutenberg
 
Nu får man gå i väntans tider för att se om det tog sig.
 
Under tiden får man väl roa sig med lite föl vaka så småningom. Beräknat fölning är 30/5 men jag tror det blir tidigare kanske nästa vecka.
Efter alla ston och fölningar jag varit med om tidigare i livet  så har jag lärt mig att stona ofta följer samma mönster.
När vi avlade som mest så fick vi 5 föl om året!
 Thaleia fölade första gången 8 dagar tidigare än beräknat och förra året 6 dagar tidigare så förhoppningsvis i början på nästa vecka.
Det är ganska slitsamt att föl vaka och jag kommer i år skippa att låna en föl vakt som varnar när stoet börjar svettas för jag har inte kunnat använda den någon gång pga att hon har stått och svettats i flera dagar innan så fort man somnat in har den börjat tjuta och jag har inte pallat med det. Förra året så sov jag i sadelkammaren och hade kameraövervakning där. Året innan sov jag i friggeboden ......eller försökte.
Något fel har man som tycker att det är så kul att man utsätter sig för dessa sömnlösa nätter.
Thaleia har dessutom valt att föla på tidigt på morgonen mellan 5-6 så jag gissar att det kommer bli fallet i år med.
Hon har aldrig varit så stor om magen så jag hoppas att det inte är en jätte som ligger där inne.
Vore ju snopet om Madde missar fölningen då hon nu är på semester.....
 
I övrigt har dagen rullat på i full fart. Kom iväg på ute ritt tidigt och tänkte att nu hinner jag med mycket halvvägs så haltade Demeter till och jag satt av. En jättesten hade kilat sig fast i skon och det gick inte få bort den till slut gick vi till ett hus (vänner) och fick låna en hammare. Så då sprack tidsplanen men det gjorde ju inget eftersom man hinner tänka många tankar innan man konstaterar felet.
Har hunnit plantera blommor samt varit och handlat mera blommor samt springskor! Imorgon ska här tränas inför unghäst testet med Samoa. Jag bad om skor som gör att jag kan springa fort vilket kommer att behövas för att visa hennes fina trav.
Så nu är det bara att kuta på.
 
Ann

Nu är det bara att hålla tummarna..

Publicerat: 2017-05-17 Kl: 23:01:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen har rullat på bra. Hann med ett fantastiskt dressyrpass med Melete känns ju bättre nu när man vågar rida på. Därefter så var det dags för två privatlektioner innan det var dags för nästa pass och idag var Demeter magiskt fin!
Fick ett samtal om att "Amis" var klar på seminstationen så efter lunch så körde jag och hästägaren och hämtade hem blivande mamman om man nu har sådan tur att hon tar sig vid första försöket ska bli så spännande.
Om 14 dagar så är det väl dags att dräktighetsundersöka.
Väl hemma så blev det tömkörning av Samoa som också var en superstar idag oj vad jag gillar den hästen. Idag anmälde jag henne till unghästtest i Linköping.
Avslutat kvällen med två hopp lektioner som gick riktigt bra. Banhoppning på en nyregnad utebana så man slapp allt damm.
Tänk att man kan bli så lycklig av regn men det kan gått komma betydligt mera.
Nu ska jag avsluta kvällen med att bada den lilla hunden som luktar apa...
God natt
Ann
 

Lite mera info....

Publicerat: 2017-05-17 Kl: 07:41:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Denna veckan har vi två duktiga praktikanter hos oss. Gårdagen gick snabbt och själv hann jag med en hel del. Hoppade två pass på fm och efter lunch så byggde vi snabbt upp löshoppningsbana i ridhuset.
Började med 1 åringarna och de skötte sig galant första gången själva i ridhuset och hoppning. Fula ankungen som snart kommer att förvandlas till en svan skötte sig riktigt bra. Ekelunds Prometheus är som en stor valp med en ryamatta under magen just nu tunn och ämlig med rör sig riktigt bra.
Hermes däremot är kort och fin i pälsen blank och rund. Han var också en stjärna. Denna gången nöjde vi oss med att bara sätta upp hindren och göra det riktigt enkelt och att de skulle förstå hur detta går till.
Även Duke fick löshoppa det var väl inget framtida hoppämne just nu....
Samoa ska ju tränas inför unghäst testet och hon gick som en klocka. Superduktig!
Semas var också riktigt duktig.
Avslutade med ett dressyrpass på min nu frisk förklarade Melete. Känns overkligt efter ett långt år och väldigt lång igångsättning.
Väntar spänt på besked om  det ska hämtas hem sto från seminstation idag...
Ann

Nu händer det grejer....

Publicerat: 2017-05-14 Kl: 22:16:24 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Det är långt mellan inläggen just nu.
Har i helgen haft kurs för härliga gänget ifrån ICA. Sofia har varit och hopptävlat i Eskilstuna bla på min fina fux en 4:e plats blev det.
Kvällen blev en roadtrip till Järna då Anna var snäll och tog mina lektioner.
Har fått ett erbjudande svårt att tacka nej till. Ska få ta ett föl på ett mycket fint sto med dubbel diplom. Hon blev brunstig igår så en trip till seminstation och hingstvalet blev Formalin.
Gå in på Tullstorps hemsida och kolla hingstvisningen.
Wow!
Ann

Härliga framgångar....

Publicerat: 2017-05-06 Kl: 21:44:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Sofia har ju tävlat flitigt i veckan. Morgondagens tävling blev tyvärr inställd. Idag var det debut med nya Cajoll som funkade bra tyvärr ett ner då de kom lite nära ett hinder. Pommes låg på placering i 1.20 ända tills sista ryttaren så det blev den sura platsen första utanför. Felfri runda och han har hoppat bättre och bättre för varje dag.
Det gäller ju att ha en bra planering Sofia åkte tidigt i morse red Cajoll först vars klass gick på ena banan. Hann tyvärr ej gå banan  till 1.20 vilket säkert spelade roll då det var en A:0. Lättare att se var man kan svänga när man går banan.
Snabbt hem för att ha lektion ringer mig då det är en trafikolycka på E20 så jag får starta upp hennes första lektion.
 
Därefter var det dags för hoppkurs på Ekelund ett glatt gång på 8 personer dök upp på eftermiddagen. Dessa fick jag ta hand om. Madde lastade sin fina Millet och åkte till Eskilstuna och tävlade MSVA:1 det blev en fin 3:e plats.
Tillbaks till Ekelund för ´Madde för att sedan åka hem till Eskilstuna. Imorgon så ska Madde döma I Eskilstuna där det är ponny dressyr.
Men nästa år flyttar de till Mariefred Anders och Madde.
 
Igår hade vi besök av gammal god vän även om det var kort. Jessica som haft sina hästar här för många år sedan bor nu i Sundsvall och lämnade sina hästar här över natten innan de for vidare på tävling.
Så det händer alltid något här på Ekelund kan man säga sällan långtråkigt....
Ann
 
 
 

Älskar solen......

Publicerat: 2017-05-04 Kl: 23:04:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som man har väntat på våren. Haft en bra vecka på Ekelund och många hästar har hunnits med att träna. W-T häller vi på att sätta igång lång vila har det blivit men vi hoppas att hon är igång för fullt till sommaren.
Hoppträning denna vecka för Erik och första passet på utebanan.
Oj vilken skillnad att hoppa ute så skönt med stora ytor. En som vanligt mycket bra övning/bana men nog ännu bättre mina grupper fick hoppa samma bana och den inbjöd till bra ridning. Så stolt över viåra fantastiska skolhästar som alla är så bra att hoppa.
Själv passar jag även på att träna dressyr på utebanan och bra bjudning för man gratis.
Idag tog jag halvdag och åkte till skogen för att plocka murklor och det blev en stor skörd trots det torra vädret.
Sofia har varit och hopp tävlat på finingen Pommes på Sundbyholm både idag och igår.
Igår blev det felfri grund och ett ner i omhoppningen idag ett ner i grunden men han såg bättre ut idag och hoppade mer avspänt.
Tur att det finns mobiler så man kan få se film i efterhand.
I helgen så ska vi ha hoppkurs på Ekelund det ska bli kul. Alltid kul när kunder kommer tillbaka och är nöjda.
Nu är det sovdags.
God natt
Ann

Bilder

Publicerat: 2017-05-01 Kl: 18:45:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Från helgen
Madde och Millet 
Jag och Demeter 

Livet händer inte på internet...

Publicerat: 2017-05-01 Kl: 18:41:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad är viktigast?
Bloggen har varit dåligt uppdaterad länge men ibland så måste man välja bort saker helt enkelt. Det är ju kul att dela tankar samt att förmedla vad som händer här på gården men man hinner inte med allt!
Då jag varit sjuk till och från och inte blivit av med det så börjar jag nu se ljuset i tunneln.
 
Arbetet måste skötas och hästar tar tid. De som inte håller på med hästar undrar nog vad vi hästfolk är för konstiga individer. Hästarna tar ju den mesta tiden och vill man komma någon vart så är det bara att kämpa på. Ibland får man utdelning för nedlagt jobb och ibland inte.
 
Denna helg har väl ändå gett mycket tillbaka. Lördagen började superbt då ett gäng duktiga ungdomar på ridskolan/klubben var och tävlade kunskapstävlingen Vi i Stallet på Strömsholm. Laget vann återigen och fick en summa på hela 2.500 kr till ungdomssektionen.
Jag känner mig så stolt över att vi har så duktiga elever varje år!
 
Eftermiddagen så var det dags för halvdagstävling det blev nästan storslam för Mariefreds Ridklubb. I LB:2 tog vi 3 placeringar Madde vann på Seamie, Ida Zentio kom 2:a på Sorro och Sofia Olsson kom 5:a på Lady. Själv kom jag sedan 3:a på Demeter i MSVB:4.
Söndagen var det dags för heldagstävling med totalt 5 klasser då vi hade unghästkval här. Dagen började bra i MSVC:2 där Madde kom 7:a på Seamie i debuten. Avslutades med en vinst för Madde på Millet i St Georges så kul!
Idag var det sedan en ny heldagstävling som var helt ok men lite stolpe ut. En placering i LB:2 för Ida Zentio och MRK:s lag blev ner petade från placering av klassens sista ryttare som gjorde att laget blev 4:a men ändå en super prestation av laget där vi hade med 2 lektionshästar som skötte sig mycket bra. Så kul alla rider dessutom väl.
Dagen avslutades med debut i MSVB:5 för mig och känner mig lite sur över att jag inte kunde hålla ihop ridningen hela vägen började bra- bättre än i lördags men hade i slutet många dyrbara missar med en 0 i ett byte kofficient 2 kostar.....
 
Hann med ett pass på utebanan efter tävlingen och ska snart ut och ha lektioner.....
Ann
RSS 2.0