Planering

Publicerat: 2017-03-29 Kl: 20:38:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det gäller att få ihop allt så bra som möjligt och slippa onödiga omvägar och resor, men det är mycket som ska klicka och i hästvärlden är det inte alltid så enkelt :P 
Dessutom mycket elever som vill rida och ibland på kort varsel, har dock försökt bättra mig där och inte boka in hur mycket som helst och inte på för kort varsel. I helgen blir det tävlingsdebut för i år för mig och Mille - ska bli så roligt att äntligen få visa upp oss igen och jag hoppas vi kan göra det på ett bra sätt. Hade ju två tidigare tävlingar som jag avanmälde pga olyckan vi råkade ut för, pga den hamnade vi även på Equirehab, vilket visserligen var syrrans förtjänst då hon tyckte Mille var värd det. Hon sköter ju ekonomin så hon har stor talan i hur utgifterna ska hållas nere. hehe..
 
Eftersom vi inte tävlat på så länge så ville jag gärna rida på tävlingsbanan, dock var det ganska knöliga tider som banan var öppen :/ Mellan 06.30-07.30 på morgnarna eller 20-21 tis, 21-22 ons (vilket jag såg nu blivit senarelagt till efter 22!) fre 21-22.. Åkte igår kväll och red - var typ själv så var ju nice och han skötte sig fint. 
Efteråt åkte vi den korta biten på typ 10min till Equirehab där Mille genast kände sig som hemma och fick övernatta för att imorgon starta dagen på vattenbandet. Fick även träffa Mickis och se honom jobba i vattnet innan vi åkte hem till Ekelund. Ska bli så himla spännande att sitta upp på Mickis igen och se om det givit något resultat. Han ska stå kvar till på måndag, då har vi fått träningstid för Emelie så då ska Samoa äntligen få visa vad hon går för och så plockar vi upp Mickis på vägen hem - planering!
 
Mamma och Mickis
 
På fredag ska jag till Ylva och ha träningar igen på em så fredagen blir fullspäckad! 
 
Kram Madde 

Premiär x 2

Publicerat: 2017-03-28 Kl: 22:21:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har jag haft min första markarbetes lektion på utebanan så skönt att vara ute och vår belysning är suverän!
 
 
Premiär nr 2 var inte lika rolig då jag avslutade kvällen i ridhuset med dressyrgruppen och det blev strömavbrott på hela gården och gårdar runt omkring. Så det blev premiär för vår nödbelysning i ridhuset. Så det gick ju bra förstås och alla hästar höll sig lugna.
Som tur var så kom strömmen snart tillbaka så att vi kunde fortsätta rida.
 
Min fina gula Melete är ok igen så skönt. Det var en hovböld och jag har även hunnit med att rida idag och igår så kul.
Idag blev även grundjobbet färdigt för vårt nästa projekt att bygga flera övernattningsrum. Så nu ska det göras form för gjutning. Ska bli så spännande.
Sofia och min Melete.....

Alla känslor på en och samma gång....

Publicerat: 2017-03-21 Kl: 23:03:26 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vilken mardröms dag att vakna till. Min finaste Melete halt och varm i sitt skadade ben som var friskförklarat.
 
Det var som att få benen kapade vid knäskålarna. Helt otröstlig till att börja med fick härlig pepp från bästa Siv Birgersson det är då man vet vad man har sina vänner. Det hjälpte att prata med någon som helt lever för sina hästar och förstår hur viktiga de är. Fick ett sms erbjudande från Nina B på Lejondal också -kom upp ta med hästen och bo kvar.
Då känns det faktiskt bättre ett tag. Var tveksam till att hoppa på Erik träningen men gjorde det till slut och det gick fantastiskt bra var nog helt i en fokuserad bubbla och stängde av allt.
På eftermiddagen kom vår fantastiska veterinär Tove för att titta på en annan häst men hon var sjukt stressad och han inte med att ultraljuda Melete så vi fick boka en tid nästa vecka.
Sedan åkte hon och jag började ta in hästar och Melete som stod i sjukhage kunde knappt gå in eller stödja på benet så då bröt man ihop en gång till.
Ringde Tove som vände och kom tillbaks! Vilken veterinär och till min stora glädje så är det med största sannolikhet en hovböld......om det stämmer så har jag vunnit högsta vinsten på lotto.
 
Nu står hon med omslag så håll tummarna!
Ann

Lyx-tisdag!

Publicerat: 2017-03-21 Kl: 20:37:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag jobbar på det men känns inte helt rätt att åka och sätta sig i stolen på en salong och skämma bort sig när de andra jobbar vidare därhemma :/ Men Jenny P som var och hade "pepp-talk"/ sminkkväll med oss tidigare i vintras tröck en del på detta så det är väl klart man ska unna sig lite lyx och annat än häst då och då. Eftersom "vanliga" människor jobbar dagtid så blir det ju på min arbetstid, min förra frisör och vän sedan många år var väldigt flexibel och jag hade tider både kl. 7 på morgonen och satt ibland till kl.22 på kvällar innan vi var klara.. 
 
Min nya "hår-dejt" är också en god vän och är väldigt generös och hon har en ny tjej i sin salong som just utbildat sig till nagelteknolog så efter jag fixat håret blev det en förstärkning av mina naglar - väldigt billigt och mkt snyggt blev det. Nu är jag redo för vårsolen!!
 
Best family ever! <3
 
Idag har Erik varit hos oss igen och vi var många som hoppade då även Johanna som jobbar hos oss hade med sig sin räzerpålle :) Bra och nyttig övning, lite filmklipp hittar ni på ridskolans fb-sida och Instagram under #ekelundsridskola 
 
Fia har hämtat hem en ny hoppehäst, ett litet fuxsto, vi som varken vill ha sto eller fux :P
 
Imorgon kommer Jimmy och vi ska äta lunch i Mariefred (mer vardagslyx!) innan vi ska få prova hans nya Erreplus model - så spånnande! Jag ska då rida Mille för första gången sedan han kom hem igår, idag blev det bara skrittbandet. 
 
Kram Madde
 

Mil i bil

Publicerat: 2017-03-20 Kl: 22:17:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Lite halvless på allt bilåkande just nu 😓 
 
Var i Västerhaninge igår för att se hur lägenheterna som ska byggas i Mariefred kommer att se ut. 
Idag har jag hämtat hem Mille och samtidigt lämnat Mickis på Equirehab - nu är det hans tur att trimmaS i vattnet. Ska bli riktigt intressant att se om det går att få ordning på herr sprattel-ben 😂 Fick ett väldigt generöst erbjudande av Jörgen när jag berättade om Mickis så vi måste testa och se vad resultatet kan bli. 
 
Nu blir det sova 😴
 
Kram Madde 

Nu tjatar jag på igen....

Publicerat: 2017-03-16 Kl: 22:04:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag har ju som ni märkt som läser bloggen hakat upp mig på hur ojämlikt vårt samhälle fortfarande är beroende på vilket kön man är född till.
Så här kommer en grej till:
Igår kväll läste jag något häpnadsväckande på nätet. Djurgårdens damhockeylag skulle spela SM-final på hovet men nu har AIK:s herrlag gått vidare till slutspel och då måste de få spela där så SM-finalen flyttas till någon liten arena som jag aldrig hört talas om.
Låter helt absurt för mig. Jag förstår att de drar mera folk men kanske beror på att man prioriterar det andra könet alltid vad det gäller TV sändning osv.
Det finns mycket att förändra helt enkelt.
 
Men nu tillbaks till vår verklighet här på Ekelund. Jag börjar ju som sagt återfå mitt rätta friska jag och jobbar på är inte ännu uppe i normala antal hästar (rida) börjar känna mig klok.....
Lyckan när den rödhåriga damen Demeter har gått att rida två dagar i rad och jag har hoppat båda gångerna. Idag har jag även varit ut i skogen med Melete -vilken lycka även om det finns i bakhuvudet att inget får hända hon har ju ridits ut men på vägen då jag varit noga med underlaget.
Får ju nu jogga 15 min =trav om dagen hon är så rolig att rida!
Eftermiddagen har tillbringats i Eskilstuna då transporten var tvungen att repareras så då passade jag på att shoppa lite också.
Det är ju inte varje dag man sätter på sig andra kläder än ridbyxor..
 
Idag har även köket kommit som vi beställt till vårt nya projekt huset som vi ska ha till uthyrning det kommer bli så fint och som sprillans nytt!
Ann

Värd det bästa!

Publicerat: 2017-03-15 Kl: 21:38:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Horse power - pure love
 
Fia & Kolibri, tycker den här bilden är så fin. Vi behöver ju sätta fart att dekorera väggarna i vår fantastiska sadelkammare - ska nog beställa en canvastavla med den här bilden. Så fint med svart/vitt också.
 
Idag fick jag åka själv och träna med min stora pålle för Emelie - gick fint, basicjobb idag på fyrkanten med att variera galoppen. Attans vad vi är bekväma båda två :S 
Men det ska minsann bli bättre - grejerna vill jag påstå vi kan rätt hyfsat stabilt, nu ska vår lägsta nivå höjas och mer precision i allt.
 
I detta arbete har vi nu även vidgat träningsmetoderna och han var förra veckan på Equirehab hos Jörgen och Monika. Monika är vår Equiterapeut sedan många många år så det känns väldigt tryggt och bra, Jörgen är väldigt kunnig med denna typ av träning med vattenband och han tyckte Mille var en bra häst att jobba med och såg stor utvecklingspotensial. 
Så idag när jag åkte hem ifrån Emelie så svängde jag in och droppade av Mille där igen för ytterligare några dagar. När han kommer hem igen nästa vecka blir det sedan till att spänna bågen inför årsdebuten på Strömsholm om drygt 2 veckor. Är anmäld PSG (dock fortfarande reserv men räknar med att komma med)  samt "Ettan", är ettan-küren samma dag och har lite svårt att bestäma vilken klass jag ska rida.. 
 
Mamma hjälpte mig med den svarta stjärnan imorse - SÅ fin tjej :D Hoppas hon kan bli en riktig super-star!
 
Kram Madde 

Åter på banan...

Publicerat: 2017-03-13 Kl: 21:55:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken eländig start på året känns som jag varit sjuk hela tiden. Idag känns det som det vänt på riktigt. Vad härligt att få tillbaks energin att arbeta.
Har idag ridit ut på Demeter samt ett pass på Melete och Helios. Eftermiddagen var jag o Sofia och tittade på en häst och sedan fick jag o Jocke åka på besök hos våra fina hingstar då Hermes har ett sår som behöver ses över.
Ska bli så kul med unghästar igen. Tanken är att ta hem dem ett tag innan betes släpp så att vi kan hantera dem lite innan betet.
Helgen som kommer är det kurs på gång igen då är det härliga gänget från ICA som kommer.
Ann

Duktiga!

Publicerat: 2017-03-12 Kl: 17:14:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tur vi har nån för de flesta delar man kan roa sig med inom vårt yrke/liv!
 
Hoppryttarinnan har idag varit och hoppat i Eskilstuna på tre hästar, 5 starter, våra två skolhästar - Stonehavens Micka "Mickis" samt Seamie som iof är en D-ponny samt mammas dressyrkuse Demeter som vi även fött upp själva. 
Toksyrran åkte själv med tre hästar till tävlingen där det dessutom var ganska tight mellan hennes starter - tur och kul att jag kunde komma och hjäla henne :) 
Filmklipp finns på fb-sidan Ekelunds Stuteri & Ridskola!
 
Kram Madde

Internationella kvinnodagen 8 mars!

Publicerat: 2017-03-08 Kl: 14:07:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Behövs den?
Själv har jag passerat 50 sträcket även om jag förtränger det och försöker leva som jag är 25.
 
Har nog så länge jag kan minnas känt att vi som är av det kvinnliga könet alltid måste prestera mera var bättre och ändå räcker det inte till.
Dessutom ska vi vara snälla och tysta inte ställa krav.
När jag gick på gymnasiet (lantbruksskola) blev det än tydligare. Det gjorde mig så förbannad. Lärarna åsidosatte oss tjejer i utbildningen.
När det var praktik på skolan så var det övervägande del av tjejer som fick vara "hemma" i verkstaden och sopa golv istället för att köra traktor harva, så och tröska etc.
Mentaliteten i skolan bland killarna var att tjejer kan på sin höjd plocka sten på en åker.
Dessutom var det ju underförstått bland vuxna lärare och hur ska man då kunna förändra synen på det andra könet?
Det gjorde mig så förbannad och gav mig det driv och djävlar anamma som hållit mig på benen i alla år.
Jag gav mig den på att jobba som traktorförare vilket jag också gjorde gick svetskurs på skolan och maskinskötarutbildning efter gymnasiet. Tror att mycket handlade om att visa att tjejer visst kan även om jag tyckte att det var kul.
Sökte jobb som traktorförare på en riktigt stor gård utanför Stockholm. En tvärhand hög -160 cm  de var väldigt skeptiska trots mitt fantastiska CV jag lyckats få till på några år, deras traktorer var gigantiska och jag var tvungen att göra ett backprov med de största traktorerna och vagn bakpå. Är helt säker på att om jag varit kille så hade de räknat med att jag kunde backa.
Såg ut som en liten myra i de största John Deere traktorerna som då fanns på marknaden.
Jag fick jobbet! Vilken känsla det var. Vilken respekt när man körde spannmål till Lantmännen i områdets största traktorer knappt 20 år gammal och ensam tjej.
Men detta var i början av 80-talet man skulle tro att något förändrats för oss kvinnor!
Nej inte ett dugg- ridsporten talar sitt tydliga språk speciellt i Strängnäs kommun. Det finns däremot kommuner i Sverige som har förstått hur viktig ridskolan är i samhället. Där det satsas på att renovera ridskolor, bygga nya anläggningar och bidra med fritidsledare i verksamheterna.
 
I vår dynamiska idyll handlar det om fotboll och ishockey framför allt.
Våra barn/flickor växer upp med att det är ok även 2017 att prioritera dessa sporter att det ska finnas möjlighet i alla kommundelar att utöva dessa sporter.
Att det är ok att en ridanläggning inte behöver omklädningsrum och duschar. Att det är ok att vi får göra allt själva. Att vår egen plånbok ska betala fritidsintresset i dess helhet men att även betala andra sporter via skattsedeln.
Vi är vana vid detta och det skapar också en drivkraft hos den egna individen men är det rättvist? 
 
När kommer det ske en förändring?
 
Min förhoppning är att 8 mars 2018 har det skett någon förändring för hoppet är ju det sista som överger oss människor.
 
Ann
 
 
 

Bilder

Publicerat: 2017-03-05 Kl: 21:06:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina Pebblan o sofia i debuten
Samoa o Madde 
Bästa Magic o Anna        Det visade sig att "våra" hästar inte var några bra ärevarvs hästar då Samoa fick sadeltvång och de höll på att gå runt Pebblan fick spel                                         

Långt uppehåll....av en anledning

Publicerat: 2017-03-05 Kl: 20:31:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

SJUK så trött på att vara sjuk. Idag har jag tillbringat min dag i soffan hjärnan klättrar på väggen och kroppen är stilla....
En kort rapport från helgens tävlingar:
Fredag lokal dressyr häst som blev oerhört framgångsrik för MRK!
Samoa gick sin första riktiga tävling och det med besked en seger i LB:1 på fina 72,3 % våra fina skolhästar fick också visa upp sig Anna Olofsson red suveränt bra på Magic och knep 3:e platsen med 69,2 % sedan knep Madde sista placeringen med Seamie på 66,9 %.
I LA:1 så red Sofia på Pebble Beach sin första dressyrtävling alltså för Pebblan och red in på en 3:e plats med 68,6 % inte dåligt för racerPebblan.
Så kul!
Ann
RSS 2.0