..

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 18:31:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Happy New year!

Publicerat: 2010-12-31 Kl: 18:28:29 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja då var året 2010 strax till ända! Har året varit till belåtenhet?
Mitt har iaf varit bra måste jag säga mycket dom hänt, hästar som kommit och gått.. Tänkte att jag imorn skulle göra en liten lista a' la best of 2010 eller ngt i den stilen :D kan det vara något?

Nu sitter jag hemma i soffan uppiffad till tusen med ny svart klänning, lösfransar, lockar i håret och en smashing make up och väntar på de två sista gästerna innan vi ska äta nyårsmiddag.. I år har vi varit lite "bekväma" och beställt en "planka" med lite olika kött och massa frukt samt potatisgratäng ifrån Ekängen.. Till förätt blri det traditionell skagenmacka och syster har gjort en härlig jordgubbscheesecake till efterätt..

Idag har Rangun fått sig ett "dressyrpass" på vägen då de höll på att dra ner snö ifrån ridhustaket, visserligen har det gått bra tidigare i år men nu har han alldeles för mycket överskottsenergi för något sådant.. han var superpigg och tyckte det var kul att få jobba :) Mille fick gå ut och jobba i den djupa snön tillsammans med syster och Catmandhu..

Vad har varit ER höjdpunkt inom "hästeriet" under 2010??!

Kram.. På återseende nästa år! ;P

Inte som alla andra..

Publicerat: 2010-12-30 Kl: 17:33:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja syftar förstås på min ädle springare Rangun! Ja idag har han allt lyckats igen, trotts att han idag stod i sjukhage på typ 3,5*3,5m, att trampa sig så blodet rann :S Inget farligt alls men jag fattar verkligen inte hur han lyckas - tycker inte att jag ska behöva ha massa skydd och boots på då han går i en så liten hage och själv dessutom.. Imorrn ska han få gå på ridbanan - MED BOOTS..
Vi red ut efter lunch jag på Rangun, Fia/Catmandhu, Ida F/Lindsey, Amanda V/Ture och Elin F på Miran.. Rangun var som ett popcorn eller ja det var väl typ alla utom Miran, och Catmandhu var väl också ganska lugn.. Rangun tyckte det var SÅ himmla underbart att få komma ut! Vi galopperade på samma ställe som vi red igår och han vart ganska stark.. På vägen genom Histaskogen sen så var han livrädd för alla pyttesmå tallar som stack upp ur snön, han hoppade rakt upp i luften eller snett åt sidan gärna med en liten tillhörande prutt Haha! Han gick ju först eftersom han alltid bara går och de andra bakom fick sig ett gott skratt åt hans påhitt..
Jag trodde att det kanske skulle bli lite för tufft för honom att gå ut i snön, han har ju ändå stått några veckor, men han visade inte det minsta tecken på trötthet - vi fick stanna och vänta in de andra flera gånger i skritten..

Tjejerna släpade idag fram hinder osv för löshoppning så vi passade på att ta ut Wega för att filma henne då hon hoppar så bra, planen med henne är en försäljning då vi fortfarande har för mycket hästar sett till antalet ridande. Så nu under lovet så rids hon för fullt, mest av Sofia som för övrigt tycker att hon galopperar vääldigt fort :P I nästa vecka ska vi filma henne uppsutten och sen lägger vi ut en annons, även här i bloggen - som vanligt om någon ska säljas, men som pappa säger - ALLA HÄSTAR ÄR TILL SALU.. - TILL RÄTT PRIS ;P
Ganska klokt ändå.. Arrobell lär vi förstås aldrig sälja!
Fina Wega..

Ikväll stannar jag kvar med familjen här på Ekelund, imorrn är det visserligen inte vi som har stallet så det blir lite sovmorgon, men då hinner jag och Fia mocka och rida ALLA hästarna innan vi sen far vidare hem till mig för nyårsfriande!

Imorrn är det visst dags igen.. Förra helgen förberedde pappa och Peter med linor och dyl. Snön är ju inte alls i närheten av de mängderna som vi hade förra året MEN det lär ju säkerligen komma mer och då resonerade de så att det är smartare att ta av det värsta nu så blir det inte så tungt ifall det skulle komma mer.. Ibland tänker min far till så fint! :D Men tror att det de gjorde förra helgen mest var en ursäkt för attt få dricka Whisky och snacka.. hehe

Så finns det några frivilliga för lite frisk luft och snöskottning imorn så är ni nog absolut välkomna att delta i snöyran!!
En del snö var det, här är väl halva taket skottat.. Ross ser iof mest bekymrad ut över att inte få springa fritt..

Kram

Mmm..

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 20:41:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja det må vara trist att Gal inte har kvar Totilas men det verkar inte gå någon nöd på honom var gäller fina hästar iaf.. Han vann just en världscup kûr i Belgien på stoet Sister de Jeu med procenten 78,45 - som är såhär fin på de bilder jag hittat:Vilken TRAV!

Pigga pållar!

Publicerat: 2010-12-29 Kl: 20:21:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har Rangun fått galoppera lite för första gången och han var riktigt pigg! Trodde nästan han skulle börja bocka och det har han aldrig gjort med mig tidigare och han brukar kunna stå långa perioder annrs utan att bli det minsta pigg så det är ju lite annorlunda.. men kul för jag tycker om när han har lite extra bjudning! Mille fick gå ut i snön (och busa!) tillsammans med syter/Limit, Amanda V/Gent och Emma på lille Sixten.. Han var riktigt på g och i galoppen igenom sommarhagen vart det lite väl mkt fart för min smak, han är ju SÅ stor och man är dessut0m väldigt otymplig när man har så mycket kläder på sig.

Idag vaknade jag med väldig halsont som efterhand vart bättre under dagen, som det brukar, men nu ikväll känns de inge bra igen :S hatar att vara sjuk..

Underbara blommor i Thailand!

Galet mkt fiskar vid Banana Rock där vi var och snorklade.. Här mumsar de på en brödbit!

Nu ska jag ut på jakt efter vinterridstövlar på nätet.. Wish me luck!

Kram

Varför sköter man hästen bättre än sig själv?

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 22:18:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en dag till ända. Stel i ryggen och sätesmusklerna. Måste börja stretcha bättre. Man ryktar och putsar på häst o utrustning men missar att sköta sin egen kropp. När det är så här kallt så blir man varm när man rider kall när man skrittar av och fixar med hästen. Står ett pass i ridhuset o så upp på nästa häst.
Vore mer konstigt om kroppen fungerade i denna kyla.
Men jag vet inte riktigt hur man skulle kunna ändra på detta.
Idag började jag med frukost för kursdeltagarna och sedan så red jag ett dressyrpass på Katmanduh. Kände mig hyfsat nöjd då det blivit dåligt med dressyr nu under juldagarna. Sedan var det dags för ett dressyrpass nu så red de som haft egna hästar med sig våra lektionshästar så Jolita och Tuareg red de.
Hästarna har ju också haft julledigt så Jolita var inte så rolig i början så jag red henne en stund. Hon var rätt så pigg men ändå motspänstig. Men det gick verkligen riktigt bra för Hanna sedan.
Vi tränade takt o rytm i trav o galoppfattningar. Försökte att anpassa övningar så att de som kommer utifrån har hjälp i sitt arbete hemma med sina unghästar. Två har egna unghästar med och en har en 2 snart treåring hemma.
Efter lektionen så var det dags för Amanda. Red först hennes fina häst som är lite svår att få att ta tag i bettet och få ut halsen. Men då kände jag berkligen av min stela kropp för det fick bli lättridning i traven. Hon rör sig otroligt mkt i ryggen och då gäller det att vara mjuk och avspänd. Galopperade på mkt framåt så hon kom igång ordentligt. Hon kändes fin och det gick bra för Amanda att rida. Det var länge sedan vi hade träning då Amanda först var på semester o sedan jag. Men sedan blev man ju kall igen. Därefter lunch och teori i cafeterian som sedan avslutades med att jag red först Limit (gick så där) han var motspänstig i dag. Sofia kom in med Arro Bell åt mig så bytte vi häst. Så då blev man ju varm igen för att sedan avsluta med ett dressyrpass med kursen i
Det var stor skillnad på unghästarna idag. Gick också bra med Bosson o Uranos. Efter detta var ju kroppen ännu stelare... Så lite stretchning innan middagen blev det i alla fall.
Men så dags. Nu ska det bli ännu kallare igen men hästarna är ju rena i alla fall.....
Ann

Kkkallt :S

Publicerat: 2010-12-28 Kl: 20:07:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Brr säger jag bara - det är kallt, men alla andra tycker det är varmt efetrsom de jämnför med hur det var förra veckan :S

Men förra veckan hade ju jag det såhär skönt!!
Mmm vita stränder, blått vatten och massa massa värme!
Extremt god mat i mängder! Kolla hur stora räkor :P
Kajaktur på Phi Phi Island..

Ja o på torsdag ska det tydligen blir 20 minus igen.. Idag har jag iaf varit varm om benen i mina nya fina thermobyxor :D
Jag skrittade Rangun på fm, han var så härlig att sitta på igen, riktigt pigg var han också. Jag provade att jogga ett par varv också, nu går det nog att börja sätta igång honom ordentligt igen. Ska bli kul - min lilla sötnos!

Han har så härlig uppsyn!

Mille fick sig ett dressyrpass på em, kändes kalasfin då jag började men sedan vart han lite motspänstig och på slutet även sur.. men Fia har inte pressat honom något direkt och hon har dessutom mest hoppat och ridit ut. Så han får väl en chock nu när jag kommer och "plågar" honom med ett ordentligt pass..

Idag lagade jag lunchen till mammas kurselever, jag lagade köttfärslimpa (för första gången) på älgfärs och till det kokt potatis och löksås..

Kram

Ja då är julen över

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 22:29:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På ridskolan har vi tradition med alla inackorderingarna (de som är hemma). Vi samlas kl 08 och fixar hela stallet gemensamt och därefter har vi lite julfrukost i cafeterian.
Denna gång var vi säkert över 25 st snabbt som bara den gick det. Riktigt mysig tradition.
Hästarna har haft det lite lugnt. Idag blev det dressyr bland riktigt många hinder men det gick det också hittade två diagonaler som gick att använda galoppslutorna fick anpassas efter hindrena. Nyttigt att inte bara ha ett tomt ridhus.
Idag startade ett julläger som jag har i 2½ dag. Två stycken har egna hästar med. Den ena är e:Marwin-Anart faktiskt tillverkad här då hans mamma var här på betäckningen den våren vi hade Marwin här.
Den här är 3 år blir 4 nu. Den andra valacken är en arab som är 5 år.
Verkar trevliga hästar dock var araben lite spänd idag -första gången den var i ett ridhus.
Nu är det sovdags så att man kommer upp imorgon.
Ann

Ursäkt..

Publicerat: 2010-12-27 Kl: 18:26:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvär har det ju varit extremt dålig uppdatering i bloggen de senaste dagarna.. Ber om ursäkt för detta men får väl skylla på julen.. Vilket säkert flera av er också varit upptagna med :)
Kom ju då hem i lördags till ett ruskigt kallt Sverige.. Hem och lite snabbt tömma ur väskorna på vardagsrumsgolvet innan vi for iväg till Anders mormor för lite julfirande och sedan på juldagsfest med alla vänner, vart docl en ganska tidig kväll eftersom vi var ganska slut efter den långa resan hem.

Igår vart det sedan tvätt och städning av lägenheten innan vi åkte till Mio för att hämta vår nya soffa där också mamma och pappa kom och mötte upp, vi tog soffan på flaket och sen hem för uppackning och sedan julmat och familjespel :) Mysigt!! Syster vart lite bortskämmd med fler fina presenetr ifrån vår resa också!

Idag vart då första dagen på Ekelund - inte alls lika härligt som jag trott :( det var SVINKALLT och jag känner mig alldeles seg, lite halsont och jag fick jobbig magknip på em.. Känns inge kul alls.. Red Catmandhu en stund och Rangun har ju troligtvis sträkt sig för han har varit jättesvullen i sitt vänstra bakben, svullnaden hade nu vandrat ner till skenbenet och han är varken varm eller öm. Han fick gå 30min på skritten, bli ordentligt ryktad och sedan Back on Track lindor bak som han får ha över natten.

Fina!!

Har ju massa härliga soliga biler ifrån semestern av vilka jag tänkte bjuda er på lite senare för jag var tvungen att ladda batteriet i kameran innan ja ´kan lägga in bilderna i datorn.

Sofia hoppade Mille, som hade tappat en sko då hon tog in honom, han gick tydligen bra. Tjejerna byggde upp en jättestor bana i ridhuset med massa hinder och olika kombinationer.

Åkte hem ganska tidgigt idag vid klockan fyra, och då jag kom hem skulle jag ut på jakt efter thermobyxor och fodrade ridstövlar för det går inte att jobba långa dagar utan ordentliga kläder.
Thermobyxorna är slut på massa ställen, så jag och Anders åkte till en affär med mer "byggarbetskläder" där de även har en del "civila" kläder och annat. Där hittade jag thermobyxor som verkar super, snygga, satt bra och verkar vara mycket bra och tåliga. Tyvärr fanns det bara storlekar kvar till mig och syster då det fanns två st XS kvar sedan var det bara XL så mamma får stå ut med sina trasiga ett tag till. Några stövlar hittade jag inte i någon av butikerna jag var i.. - Inte sådana jag var ute efter iallafall ;P jag gjorde nämnligen världens fynd!!!! Happy! Sista stoppet vart på Jump In som ligger bredvid oss nästan, där har de mest hund/kattprylar nuförtiden och de har minskat ner ganska mycket på hästavdelningen, som från början var den största. jag hittade iaf ett par skitsnygga stövlar av märket Petrie!! De  hade väl typ 4par läderridstövlar som de hade halva priset på och fick direkt syn på dessa läckerbitar men misstänkte att de var för små så jag testade de andra först som var Cavallo, som jag har nu till vardags.
men dessa var alldeles för stora så jag testade de "små" ändå och gissa om de satt som ett smäck! Lycklig ja vart och butiksägaren berättade att det var många som försökt utan att få på dem - hon tyckte jag hade spaghettiben! haha.. Dessa lär jag väl dessvärre inte kunna använda fören det slagit om till plusgrader igen för de sitter verkligen perfekt - alltså ingen plats för ullsockar osv..
Men mina vardagsstövlar;Cavallo, som jag nu haft i två år är ganska slitna i hälen inuti stövlen och idag när jag skulle rida var jag tvungen att hoppa av för det gjorde galet ont i högerfoten. Eftersoom jag inte ridit och använt dem på en månad (!) så har de "torkat" i hälen där det gått sönder så det gjorde superont :(

Är på jakt efter något liknande dessa - med massa mysigt varmt fluff inuti! :D

Petriestövel.. Dessa är modellen Anky (van Grunsven) så de ser inte ut exakt såhär men Petries modeller är ganska lika.

Någon som har lite frågor eller funderingar? -angående vad som helst! :)

Kram

Last night in paradise..

Publicerat: 2010-12-23 Kl: 15:31:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp da var resan snart till enda.. Trakigt men enda lite skont - kanns som att vi varit borta superlange nu, och det har vi ju faktiskt - nastan en manad! Men det har verkligen varit harligt! Aven om vadret inte varit som det ska, nu denna veckan verkar det dock ha atergott till det normala for en Thailndsk vinter med stekande sol och alltsom oftast klarbla himmel! :D Lovely!
Kanns som man ar ganska brun nu ocksa - kan bara gissa hur bruna (svarta kanske) vi skulle varit om det varit sol varje dag :P

Ska iaf bli skont att komm hem till pallarna, aven om det just nu verkar vara riktigt kallt och elandigt hemma. De saknar nog mig ocksa iaf Rangun som inte jobbat sa mycket - han har ju inte haft ngn langre semester alls i ar.
Mamma har iaf hallt mig lite uppdaterad med hjalp av bloggen, mail och sms.. Smsen dock till en "vanlig" mobil vi har med oss da det inte ar sa ekonomiskt med Iphone.. Den har jag bara anvant som en vanlig dator - skont for da kan jag anvanda alla bokstaver..

Ska ocksa bli kul att ha mina duktiga elever igen, hoppas att de tranat ordentligt aven om inte jag varit dar och "tjatat" pa dem.

Imorrnkvall flyger vi da iaf hem igen, landar vid 6-7 ngn gang pa lordagmorgon.

Kram

En halv lektion ikväll

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 22:55:50 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja en halvlektion blev det idag. Ett gäng tappra tjejer kom till första lektionen och de ville gärna...rida. Två nya elever var med o provred. Inte bästa förutsättningarna för att provrida.
Istället för hoppning fick det bli barbackaridning. Under tiden de gjorde iordning sina hästar så rignde jag de andra grupperna och ställde in.
Vi klarade ca 30 min i ridhuset. Gjorde ont att andas på slutet. Tappra tjejer!

God Jul nu alla härliga elever nu är det juluppehåll för ridskolan o den drar igång torsdag den 6 januari!
Så ladda nu upp med Kalle Anka o god mat mm.
Blev lite extra tid för mig ikväll så jag har stekt köttbullar av älgfärs samt gravat en lax ska bli spännande då det är förutom de vanliga ingredienserna även apelsin o ingefära tog även lite thailändsk chili. Blir spännande o se om det är gott.
Tror att vi skippar gran i år tiden har runnit iväg och Madde är inte hemma hon brukar alltid tycka att det är onödigt med gran men jag vill ha o sen hinner jag inte fixa den så då brukar det bli Madde o Sofia som ser till att den är klädd.
Tur att det inte var så kallt igår när Erik var här då hade det inte gått att rida alls. Just nu är det 27 - grader och Jocke o Sofia är nere o vattnar utestallet det var ju fruset i em men det gick att tina men nu så är det dags igen.
De dj...fåglarna äter upp isoleringen runt vattenledningarna. Vi har ju värme i alla ledningar + i kopparna men det hjälps tydligen inte.
Har stämt av med Madde i Julita (de flesta heter tydligen Madde eller Sofia) och det har gått bra med Hera o Thaleia de äter nu tillsammans med de andra och är ligghallen. Hade jag vetat att det skulle bli så kallt hade jag nog väntat till efter jul.
På måndag har jag en kurs i 2 ½ dag två ska ha egna hästar med sig och kommer från Strängnäs. Ska bli kul.
Nu är det sovdags. Hoppas att de snart är inne från stallet. Sofia sover "hemma" inatt hennes hus är lite....kallt.
Ann

Ett kort inlägg innan jag ska ut

Publicerat: 2010-12-22 Kl: 17:23:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja -24 grader är det ok att rida då? Vet i katten, ska se hur det funkar med första lektionen. Tror annars jag får ringa o avstyra.
Har ju varit dålig i min hals men var lite bättre igår så då blev det 3 hästar...inge bra så natten var ju inte så kul. Idag har jag inte ridit alls det får vara lite varmare. Vattnet fryser i stallet och allt blir så bökigt.
I måndags fick jag så trevlig överraskning. Innan mina lektioner knackade det på dörren och där stod en man som levererade orkideér till mig -som jag älskar. Ett tack från Telia-ridsektion för alla kurser de haft här. Jättekul! Jag köpte med mig en massa orkidee´r hem ca 50 stänglar (om det heter så) har bett Madde o Anders att köpa med sig när de åker hem så vi får väl se om de kommer ihåg.
Så det blir nya fräscha på bordet.
Så fick jag ett litet paket med godis från en elev (redan slut) och så blev det vi med det mest fascinerande julkort till - ett fotomontage på hela familjen och alla deras djur. Måste vara mästerfotografen Erika som gjort?
Tack alla!
Ann

Ja då kom jag iväg i a f

Publicerat: 2010-12-20 Kl: 17:27:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har precis kommit hem från min tur till Julita. Hmpf vilken väg - halt vad det också som tur var så fick jag med mig Sofia. Inte så smart att åka själv med två unghästar.
Allt gick bra och de stod som två små änglar, var lite misstänksamma mot sina nya kompisar så jag hoppas att det släpper och att de kommer åt att äta de fick mat både inne i lösdriften och utanför.
Jag är ju lite hönsig och lämnar gärna inte väg hästarna. Som tur är kommer ju Madde hem snart så hon får väl kvista över någon dag och kolla till dem.

Igår kom tomten tidigt när jag gick ner för att mocka så var ena stallet redan mockat. Snopen man blev men glad förstås visste ju att det knappast var min käre man som hade gjort det innan han åkte till skogen....

Idag ska min första grupp rida barbacka med lekar.
Själv håller jag på o vilar stämbanden så att jag fixar mina pass. Vildsvins julskinkan är upptagen och grannen ska hjälpa oss att salta den. Är ju lite sent ute då de ska ligga 8-10 d.

Athos är halt. Ja tråkigt men så är det. Lektionshästarna kom ihop igår vid insläpp stona + valackerna så han står med ett elefantben. Har haft på Compagel som ska dra ner svullnaden det är ett litet sår hoppas verkligen att det inte är ngt annat. Har pratat med veterinär nu när jag kom hem så jag behandlar honom ett par dgr blir han inte bättre får vi ta ut veterinären.

Ann

Snö hela dagen

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 22:02:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det blev ingen körning idag, det snöade så jag beslöt att ej åka med unghästarna. Hoppas på bättre väder imorgon. Nu är det riktigt mkt snö på gården och det är inte jul ännu o hela vintern kvar. Man kanske skulle ha ett par skidor. Har precis sätt upp en julstjärna kors i taket. Inte mkt till julpynt i vårt hus direkt. Ska se om jag hittar en adventsstake också. Hmm det är ju i o f fjärde advent idag men det har väl ingen betydelse.
Ingen ridning i helgen. Så himla ont i halsen igen - ovanligt....
Tur att Madde har små problem antar att hon är utvilad när hon kommer hem?
Håll tummarna för bättre väder imorgon.
Ann

Mkt som sker i stallet..

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 13:30:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det verkar vara full rulle pa Ekelund! Borjar bli riktigt trott pa att skriva utan de tre sista bokstaverna i alfabetet.. :S

Mamma ar ju veerkligen superbra pa att holla igang bloggen ifa! :D
Trakigt med Walza verkligen men det ska nog ga bra med den lilla, jobbigt nar det sker sa snabbt bara. Igar vart det mycket sent - Dave var i farten igen!! Trevligt iaf.. Idag har det varit halvbra vader molnigt pa fm som sedan lattade upp ngt sa egentligen gansak perfekt for "solning" annars blir man stekt pa en gang!

Nar vi satt i en bar igarkvall med Dave kom det en svensk familj med tva barn dar dottern red, 9ar, jattegullig var hon.. Visade sig efter att jag pratat med henne en stund att hon kande den 7-ariga flickan som vart trampad sa olyckligt for ngn monad sen.. Laskigt :S Denna tjej verkade dock inte sa paverkad av det.

Nu skule vi egentligen varut pa vag till Patong for att traffa Koi, som tidigare jobbade pa Cocunut, da hon nu jobbar i Patong istallet.. Men eftersom jag kanner mig ganska trott och lite ont i mitt lilla huvud sa flyttade vi fram det till imorrn.. sa vi ska traffas kl. 14 for att ata lunch och sa for vi se vad vi hittar pa sen, hon borjar jobba kl.18.

Anders koper Aftonbladet varje dag sa jag hanger med lite i vad som hander i ovriga varlden iaf! Mycket sno verkar det vara hemma :) Hur mycket ar det nu egentligen?? Ingen lust att skotta tak igen iaf..

Hmm kommer alltid pa massa jag ska skriva i bloggen da jag inte sitter vid datorn men nu  kanns det som att jag inte fick med halften av det.. Minnet sviker ibland.

Kram

Mera snö

Publicerat: 2010-12-19 Kl: 10:05:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Sitter och tittar ut - ännu mera snö. Ska gå in o kolla väderprognosen och se hur det blir under dagen. Ska ju enligt planen åka med Hera o Thaleia till lösdriften.
Men om det kommer fortsätta snöa så här så år det onödigt att ge sig ut i trafiken. Vi får se humen mitt före jul schema spricker ordentligt om jag inte kommer iväg idag..
Vi får se hur det blir, de är nu verkade och vaccinerade så inte det missas nu när de försvinner iväg ett tag.
Nu ska jag ner o mocka först så få vi se om snön avtar vi har ju i alla fall en bra bil och ett bra släp. Våra hästar hästar gillar verkligen vår Fautras. När man kör känns det knappt att man har släp efter och hästarna går så lätt in i släpet. Skönt!
Igår var det sista ridpasset före juluppehållet för lördagsgrupperna. Fick så fina presenter vad glad man blir - vin, ost o CD -Dire Straits o en av världens bästa gittarister: Mark Knopler.

Undrar om Anders o Madde har det bra men det är väl omöjligt att vara i Thailand och inte ha det bra.
Ja man sitter här o drömmer :-D. Värmen känns ju väldigt långt borta läste att det är 150 år sedan det var så här tidig vinter där kylan hållt i sig så länge!
Ann 

Inne i värmen en stund

Publicerat: 2010-12-18 Kl: 14:41:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag är det lördag och som vanligt lektion på fm. Träffade även en ny inackordering som ska ha plats hos oss. De har inte köpt någon häst ännu men fixar stallplats först.
En mamma med dotter hoppas de hittar någon fin - de ska åka o titta på en häst som Siv (kompis tillmig) har ägt o tävlat tidigare. Ett svart sto 15 år som är välriden både i hopp och dressyr (MsvB dressyr o 1.40 ) Smart att köpa en äldre häst egentligen. Om de är friska när de är 15 så håller de många år till.
Bara att titta på Arro Bell han blir 20 nästa år och hur fin som helst att rida. Aldrig att han är stel i början av ett ridpass oftast har det med ridning o utbildning att göra. En häst kan vara 5 år och stel o kantig.

Ja nu ska jag ut till en liten klubbhoppning i kylan igen ska även låta Arro Bell gå på skritten då det är födelsedagsuppvaktning i kväll så det hinns nog ej med någon ridning idag.

En av våra närmsta grannar hade inbrott mitt på dagen igår. Fam Vesterinen - hemskt man tror att man är skyddad på landet men tydligen inte. Hur är man funtad när man slår sig in hemma hos folk. Nu kommer det att hållas utkik utmed Queckstavägen kan jag lova dessutom så har bönder på landet ganska stor koll. Brukar få med jämna mellanrum varningsmail från Stockenström i Länna han är angagerad i LRF. S å fort någon liga är på gång så brukar det komma ett mail. Där hittade de tydligen resterna från stölden igår. Även julklappar blev de av med... så det är bara att hjälpas åt och hålla koll.
Tur att man har hund våra skäller ju ordentligt och min tycker ju inte om nya människor- kanske någon har märkt.... Vi har ju även en polis boende med polishund mitt emot Vesterinen men det hjälper tydligen inte.
Ann

Sorg på ridskolan idag

Publicerat: 2010-12-17 Kl: 18:54:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Idag blev en jobbig dag. Walza som står uppstallad här på ridskolan är nu i Trapalanda. Hon var dålig igår em vid intag men inga koliksymtom. Åt men låg ner emellanåt och ingen temp, lite förhöjd puls men ok i slemhinnor.
På kvällen kom Sofia ut som äger henne en gång till och vi tyckte att vi skulle avvakta till idag. Men hon försämrades hastigt under morgonen så veterinär Göran Ström var här och konstaterade att inget fanns att göra.
Hon hade hög temp och cirkulationen nästan obefintlig. Blodet var tjockt och mörkt och vid rektalundersökning så kände han en stor klump.
Tydligen var hon dålig strax innan fölningen i somras på samma sätt men det gick då över.
Hon fick stilla somna in och det gick bra.
Walza har ju varit lektionshäst i många år på ridskolan innan Sofia N tog över henne. Lärt många barn och även små vuxna att rida.
Så hon finns nog i mångas tankar idag.
Det är alltid lika tråkigt när hästar blir dåliga och inget finns att göra man vänjer sig aldrig vid detta.

Nu är det bara att hoppas på att fölungen tar sig. Hon är ju född i början på juli så hon är ju inte så gammal men det ska ju gå bra bara hon äter ordentligt.
Imorgon för hon gå på ridbanan som har trästaket tillsammans med Gaia och hennes föl Melete. Jocke blir ju tokig om han får laga mer staket. (Han har lagat en del sedan vi kom hem). Det är ju lätt i början att de "letar" efter mamma.
Alla hästarna i den hagen var oroliga idag. Gaia o Melete fick ju gå in tidigt för att hålla Walzas föl sällskap. När jag skulle rida Katmanduh så skrek fölet och hon efter varandra tex så lite spänd ridtur blev det allt.
Vi kommer också att ställa isär Gaia o Melete på natten så får fölen gå tillsammans i en box.
Så nu äntligen är jag inne har ej haft hjälp med utestallet idag så det tog sin lilla tid jag har även haft tre privatträningar idag och ridit Arro Bell, Katmandu, Limit så nu ska jag tina i en varm dusch innan jag börjar med maten.
Kul iaf att alla min elever ridt så bra. Werra galopperar lugnt och samlat, Swarovski hade mkt bra form och fina övergångar o Lille Castor gjorde superfina enkla byten så i vinter hoppas jag att det går att befästa byten på honom. De är så flitiga mina elever.
Då är det verkligen  roligt med träningar.
Ja om en vecka så sitter Madde o Anders på planet hem till Sverige då är det julafton......
Ann

Vad vore en bal på slottet när man kan jobba med hästar i kylan?

Publicerat: 2010-12-15 Kl: 17:54:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vad jag fryser visserligen är det vackert och alla hästar är rena men först måste man sätta på sig massor med kläder och sedan så börjar man arbeta då blir man svettig och måste klä av sig lite. Sedan så blir man kall o fryser och så håller det på.....
Idag har jag bara hunnit med Arro Bell och det blev lite temporidning i hoppsadel och så fick han "hoppa" lite över Jennys övning som stod kvar sedan tisdagen.
Rider fortfarande korta pass uppe kanske på 50 % av vad vi gjort tidigare(innan op). Ärret ser mkt bra ut i alla fall så det ska väl inte bli några men. Däremot har jag fortfarande ej fått svar på "obduktionen" av knölen vore skönt att veta hur allvarlig/vad för sort tumören var av.
De sa att det kunde ta 3-4 veckor men det har ju gått längre.
Fick panik idag - fick svar på ett mail angående lösdrift som jag tänkt att sätta Thaleia o Hera på. Vi hade bestämt att jag skulle kommam med dem när vi kom hem alternativt om det vart kris att tjejerna skulle köra ner dem. Det var vad jag tyckte vi bestämt dessutom så hade hon ej fått några andra hästar till lösdriften ännu så de skulle ju bli själva.
Nu under tiden så hade hon fått fullt! Panik jag som har hästar på väg in i stallet + att det kändes som skönt att ha två hästar mindre att sköta eftersom vi är kort om folk. En gullig tjej hjälper oss lite med utestallet vissa dagar just nu men det är ändå många att ta hand om det som får stryka på foten är ju träningen av hästarna.
Men jag har varit i kontakt med tjejen med lösdriften så förhoppningsvis går det att lösa ändå men då får de gå med några gamla och det är ju ok för mig. De är ju vana vid blandade åldrar.
Några söta bilder från Lucia:

Tyvärr blev det inga bra bilder i ridhuset men kanske någon annan tog och vill dela med sig?

Måste ju ta en värma själen med:
Jocke på bänken utanför Season Bungalow/Ko Jum


Härligt man fattar inte att det kan vara så stor temp skillnad vi hade ofta 31 grader i vattnet! I alla fall på em
Ann

Hemma en vecka idag

Publicerat: 2010-12-14 Kl: 22:18:27 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Ja veckorna går så himla fort. Snart är det jul och inga julklappar är inhandlade ännu kanske hinner något på torsdag då är det dags för tandläkarbesök i Strängnäs. Brr
Några bilder från Hua Hin i Thailand vi sov där en natt och besökte stranden som inte riktigt var så kul. Vi gillar mer när det är lite folk.
Hur kommer det sig att folk betalar på stranden för att rida på pyttesmå avmagrade hästar?
Inspända med en stång i munnen. Att gå förbi dem och se deras ögon.......
Den vita är i alla fall rund men knappt i Jazzas storlek.
Vill påpeka att det är en thailändare på ryggen och de är ganska små.


De ser ju inte så glada ut precis det är enda stället på alla år som vi sett hästar så här.

Idag är det ju gymnasievecka på Ekelund, tre elever idag Sofi som fyller år Grattis! Så Maria o Elina idag har de ridit med på Jennys sista lektion på em hade vi Tove här hon ultraljudade Karaat och tyvärr var det inte bra ännu. Kalypso besiktades så nu är hon såld och flyttar för gott till Fogdö hon kom hit och skoddes och besiktades.
Tufft att sälja sina egna uppfödningar Kalypso är den häst som varit här längst av alla i stallet men Karin verkar verkligen redan vara mkt fäst vid henne så det känns ändå ok.

Några inackorderingar vaccinerades och vi passade på att göra en hälsokoll på Rangun. Kände att det vor bra att kolla upp honom så allt är ok. Han var glad över att göra något annat än att stå i hagen och gå i skritten som han gjort sedan i onsdags. Vi ska försöka att börja rida honom i nästa vecka. Har fullt upp med de andra hästarna och Sofia är rätt knackig bra så förkyld.
Idag har jag ridit Arro Bell o Katmanduh har bestämt mig för att sluta kalla henne för Dosan jag har ju aldrig haft smeknamn på någon annan häst så hon får nog heta sitt rätta namn.
När hon går bra så passar ju namnet bra då hon är lite som en katt.  Idag var hon lite spänd i början men desto bättre när det var bra. Vänster galoppen är super höger blir bättre efter hand just nu är nog övergångarna som jag gillar bäst. Formen känns bättre för varje dag imorgon  hoppar nog Sofia.
Om hon inte är sämre förstås.
God kväll
Ann

Hästhelg o kyla

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 23:23:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja nog vet man att man är tillbaks till jobbet, men rätt kul är det iallafall när det går bra. I lördags hade jag min 3 grupper på fm, det var dressyr och volter o böjning som gällde på olika nivåer. Bla var slut målet att fatta galopp på volter.
Efter en lång lunch så var det dags att rasta hästar. Arro Bell fick vila från ridningen men det blev 30 min skritten på morgonen o 30 framåt kvällen även Rangun fick gå på kvällen. Ganska skönt att hålla på själv jag red Dosan och hon gick ändå bättre är på fredagen...kul helt avspänd kändes hon. Millet blev det tömkörning. Såg sedan till att kvällsmocka och täcka om alla hästar så det blev en sen lördagkväll 20 var jag nog inne men o andra sidan var maten klar då.
Idag har jag inte hunnit med lika mkt Arro Bell går på skritten när jag mockar o sedan ett pass i ridhuset passade på innan alla andra kom för att rida. Man är ju bortskämd med att rida själv i veckorna. Avslutade sedan med dressyr på Limit han kändes också fin hade ju vilodag i lördags.
Maria o Elin o Ida släppte ihop sina hästar i dag : Lille Castor o Archie nu har vi ingen ensam gående häst (förutom hingstarna). Det gick jättebra Lille Castor har gått själv för han gjorde tydligen det hos förra ägaren + att han kunde vara tuff men hur lugnt som helst var det.
Hästar mår ju bäst av att gå i flock men det är ju inte alltid det fungerar + att det är ju en skaderisk. Därför får ju Rangun gå själv nu när de är broddade förhoppningsvis slipper vi då att sy honom denna vintern.
På em så var det då dags för Lucia på ridskolan. De började med kadrilj som var mkt fin och därefter så släppte vi fölen i lösa i ridhuset i avvaktan på Lucia tåget. Lisa Frisch-Eriksson var Lucia och det var många yngre tjejer med alla var så duktiga. Läktaren var full med folk och ridklubben bjöd på glögg o pepparkakor etc.
Tack MASKUS vad ni är duktiga att organisera ni har ju inte fåt någon uppbackning av mig.

På tisdag ska Tove (veterinären) komma hit ska bla kontrollera Karaats sena (förstärkningsbanden)
Håll tummarna att det går att sätta igång honom.
God Natt
Ann

Phi Phi Island

Publicerat: 2010-12-12 Kl: 04:27:35 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Japp igar anlande vi i stekande sol med tung packning in i trangseln pa lilla Phi Phi.. Forsta tankte vi ga runt och kolla pa lite olika boenden men det vart for varmt sa vi bokade och betalade for tre natter pa ett stalle som skulle ligga 50m fran stranden, lite dyrt tyckte vi men enligt hon vi bokade av sa var de billigare stallena inte rena och lag illa till..
Va dar lag stranden mycket riktigt valdigt nara men rummet var inte spec mysigt, skitigt och allmant ackligt bara
:( Vi la oss iaf pa stranden en stund och sedan duschade vi i vad som verkade vara saltvatten.. Anders var pa daligt humor och tyckte alt var skit sa vi gick for att se efter ett annat boende och hittade ett fint inte alls langtifran dar vi redan bodde... Vi kunde fa tillbaks pengarna for tva natter pa det gammla boendet.. Sa for dessa tre natter vi nu ska bo har vi betalat ganska mycket :S men men man lar av sina misstag..
Idag ska vi utforska on lite, se om n\vi kan hitta en lite mer "obefolkad" starnd kanske for det var helt proppfullt med folk pa den stranden vi var igar..
Pa kvallen unnade jag mig en Body Scrub :D Harligt!!


Har forstatt att det ar riktigt kallt hemma i Sverige :( Hehe.. Jag kommer ju visserligen hem till "elandet" snart sa jag ska kanske inte saga for mycket.. Laste att 8 hestar brann inne igar hos Karlskoga Ridklubb - HEMSKT!


Sa lite nya TR - regler jag last igenom lite kvickt..
+ For att fa starta MvsB maste ekipaget ha genomfort 2 starter pa minst 62% i MsvC - Mycket bra ny regel tycker jag!
+ Kategori D-ponny som fyra ganger erhallit minst 62% under pagaende eller foregaende ar i klasser dar oppna, sluta och enkla byten ingar i programmet, far starta MsvB klasser for hast pa regional tavling. Ekipaget for forutom start i MsvB klass starta MsvC klass om sadan finns. For ekipaget galler samma regler som vid ponnytavling. Ponnyn far starta pa sin ponnylicens.
- Bortataget ar att Juniorer inte far lottas bort vid MsvB - likasa Yr ifran MsvA
+Det ar aven andrat sa att staketet endast behover vara stangt vid masterskapsklasser, elittavling och unghastklasser 
- Bra! Tidigare skulle staketet vara stangt aven pa Nationell tavling = Vi behover inte lika manga funktionarer pa varat sommar meeting :)

Detta var alltsa lite dressyrandringar.. Finns att lasa i sitt fulla format pa forbundets hemsida!

Kram

Kallt-kallare-kallast

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 18:54:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Ja idag har då temperaturen sjunkit rejält igen. Har precis värmt upp mig i ett varmt badkar....var otroligt kall och svettig när jag kom in. Har ändå varit flitig idag. Ridit finaste hästen på morgonen och Dosan på em (gick riktigt bra när jag fick henne fram till bettet ordentligt och eftergiven) seglar lätt på utan att gå fram men till slut så och hon kändes riktigt avspänd. Haft två privatträningar också Lise fick jobba på ordentligt hon har en riktigt stor häst med stora gångarter så det är mkt att rida ihop fin blev han iaf. PÅ em var det Barbros tur men Leo red jag först första gången jag red honom så ville han ej ta stöd på bettet och nu var han ganska stark precis i början men kändes väldigt fin efter ett tag. Som alltid handlar det om grunden-hästen måste gå ärligt fram för skänkeln med stöd/kontakt på båda tyglarna mm (det gäller alltid på alla hästar)men nog om det: en riktigt fin svart Barbie häst ser han  ut som iaf. Bekväm att sitta på också.
Kul med privatträningar även om det naturligtvis är roligt med grupplektioner också men där är det ju svårare att hjälpa bara en om någon får problem det är ju egentligen mkt jobbigare att ha 8 elever samtidigt, än en ensam. Så är det ju en hel del att mocka.....samt släpa ut o in hästar i kylan.
En liten fin bild från vår middag innan vi åkte hem blir det i alla fall på oss fyra: jag, Jocke , Madde, Anders på Coconut Garden /Kamala

Så får vi se hur brun Madde är till jul....Anders lär nog vara svart :-D
God Kväll

Phi Phi imorn!

Publicerat: 2010-12-10 Kl: 14:59:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Hallojsan :)

Idag har vadret varit lite skumt forst lite mulet pa morgonen sedan stralande sol, efter det blast och morka moln - alla flydde stranden da parasoll flog ivag och en stund senare vindstilla och sol.. Mkt skumt.. Nyss vart det blast och regn... Men nu ar det ju kvall och snart sovdags, jag och Anders aker imorrn till Phi Phi Island i ca 3dagar inget bestamt med tillbaka resan annu.. Vi trivs enormt bra har i Kamala med goda Thailandska vanner, sol, bad och god mat..
Aven en del goda svalkande drinkar en del kvallar, i forrgar var vi pa en liten kvallsrunda da vi stotte pa en Thailendsk van som vi satt med liite for lange och det vart en del drinkar for mycket da han bestallde in nytt innan det var slut.. :S Trevligt iaf!

Idag har vi varit en svang pa marknaden som ar pa fredagar ocksa, en del inkop plus lite Sushi jag at till middag :D Anders gillar inte Sushi sa han at pa resturang medans jag tittade pa typ :P
Har aven varit oc lamnat en proppfull resvaska samt en overfylld pase med alla mina nya skoinkop hos Shyam, en god van och skraddare har i Kamala, sa vi slipper slapa med allt pa var utflykt :) Nar vi sedan kommer tillbaks ska vi bo i hans fina hotell!!

God natt

Kram

Snart lektion igen!

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 17:31:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag är Jenny ledig så Sofia var snäll och tog de två första grupperna så ska jag ut till de tre sista så ikväll blir det sent igen.
Idag har jag åter ridit finaste hästen lite lättare joggning, man får ju vara försiktig med en så pass gammal häst fyller ju snart 20.....han känns i alla fall lika fin som alltid även om man bara joggar.
Han fick dock börja med 30 min i skritten. Även Rangun fick gå där på morgonen.
Efter mockningen så var det dags för tidig lunch men vi hann ju bara in så såg vi genom köksfönstrat att hästdj....var ute på grannens åker. Inackorderingsvalackarna hade haft sönder staketet och tre var på vift bara ut och trampa i snön blöta blev jag o Sofia också. Man kan ju inte ens fatta att man för några dagar sedan gick barfota i sanden.
Efter lunch så red jag Limit igen -vilken fin häst det är. Har även pratat med Tove -veterinären så hon kommer ut på tisdag så vi bla får kolla Karaat med ultra ljud.
Nej nu ska jag fortsätta att besvara alla mail i min inkorg det är ju några st sedan min semester även om jag svarat en del o Sofia o Madde svarat en del också.
Måste bara berätta att vårt stora stall är så julfint - tänk vad glad man kan bli av att komma hem o ner i stallet och så har tjejerna antar att det är Maskus o kanske skötarna som har gjort så fint har faktiskt inte frågat någon då jag haft fullt upp. Super fint är det i alla fall kan säga att så julpyntat kommer det inte vara i vårt hus......
Ann

Stekt..

Publicerat: 2010-12-09 Kl: 13:21:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Japp da ha man lyckats bli lite brand idag for forsta gangen.. Blir verkligen extremt varmt sa fort inga molntussar skymmer solens hetta! Lite pa armarna.. Antligen bra vader med stralande sol i tva dagar nu :) Igar var vi pa ett stort hotellkomplex ha dar en gammaljobbarkompis till Anders bor med sin fru och ett till par.. Den ena frun jobbade nog med en gammal bekant till oss i stallet om jag forstod det hela ratt.. och den ena mannen var nogon form av slakt med Ingela Larsson som brukar vara dommare pa vara hopptavlingar :)

Ska skriva lite mer imorrn... LOVAR!

Nagon som har lite fragor om Thailand eller annat?? Alltid kul med kommentarer..

Kram

En till dag i kylan o fler lär det ju bli....

Publicerat: 2010-12-08 Kl: 17:31:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Sitter nu och värmer mig inför de sista timmarna (mina lektioner). St Botvid har åkt hem inte så många elever 5 kom ner igår en hade feber o åkte hem igår kväll och efter lunch idag var det två till som kroknade (antagligen smittade),
Idag hann jag rida Limit på morgonen o sedan red jag faktiskt Arro Bell ändå. Han var ju ganska pigg efter 4 veckor på box. Lite joggning fick det bli-han har ju fått gå i skritten i två veckor så han har ju rört sig en del ändå.
När eleverna skulle rida så var de ju bara två till slut så då red jag Wega och hade uppsutten lektion. Det gick ju bra det med. Sofi longerade sedan Demeter som var mkt pigg medan jag o Elin o Emma tog in hästarna.
Sofia fick sovmorgon idag ocj har sedan hoppat Millet, Dosan och bommar med Miran. Hon har just nu Maddes juniorer i ridhuset och snart ska jag då ut till mina tre gruppper.
En del nya elever blir det efter jul några kommer o provrider innan jul. Dessutom börjar det fylla på i mina kurser/läger i jul-nyår.
Erik var ju här igår men jag hade redan bestämt att hoppa över passet då man är helt fel i tidsomställingen från resan. Sofia B red istället på Uranos och det gick bra hon red ju honom även när vi var borta.
Ja då är det bara att klä sig varmt!
Vilket knappast Madde o Anders behöver. Ikväll får jag tillbaks min vanliga dator och ev kan det bli några bilder i bloggen längre fram i veckan.
Ann

Hemma igen

Publicerat: 2010-12-07 Kl: 19:52:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då ar man hemma igen och kan använda alla bokstäver i inläggen blir kanske lättare med stavningen också som det varit lite si o så med.
Fy vad kallt i Sverige!
Landade i morse strax efter 6 på morgonen efter att varit på resande fot i ca 15 timmar. Det värsta är nästan flygplats tiden. Vilken stor flygplats de byggt i Bangkok. Helt enorm det går inte att beskriva det måste upplevas.
Sista natten bodde vi på bangkoks högsta hotell/byggnad. Våning 72 hiskligt högt åt frukost på våning 82 ännnu högre och där hängde en thailändare i ett rep o putsa fönster- helt otroligt skulle jag inte göra för några pengar och han tjänade nog inte många kronor per dag.
Åkte sedan skyway höghastighets tåg i luften som går över vägarna kostade 15 bath knappt 4 kr! Lite skillnad mot Arlanda express som kostar 240 kr finns lite att göra i Sverige om man vill att folk ska åka tåg.
Man har svårt att tänka sig att i söndags så gick man runt barfota i sanden. Nu är det bara att hugga i. Det berömda frusna avloppet är tinat.
Hoppas man ej blir sjuk har idag hackat is med en yxa kan säja att det var en del Jocke byggde in röret med pressening och sedan på med en byggfläkt som stått på hela dagen. Bra med en påhittig man det är inte så mkt saker en bonde går bet på att åtgärda.....

Idag har jag ridit Limit har ej haft ett så långt riduppehåll om jag inte varit allvarligt skadad/opererad som skett några ggr.
Kändes faktiskt lite konstigt men kul förstås. Imorgon så blir det första passet för Arro Bell men börjar med tömkörning. Har inte min vanliga dator så det kontorsjobb jag skulle gjort idag får vänta. Blir tuff dag i morgon då gymnasiet är här och det brukar vara svårt att sova ibörjan när man kommit hem då tidsskillnaden är så stor just nu är ju klockan 01.45 på natten i min dygnsrytm, det brukar ta ett tag för mig att ställa om lättare att ställa om när man kommer till Thailand tycker jag.
Tufft att lämna Anders o Madde hoppas att de nu njuter ordentligt. Anders verkade trivas när han kom till Kamala han var väl inte så förtjust i Bangkok och det kan jag förstå inte något ställe jag skulle tillbringa någon längre tid frivilligt.
Vi åkte på samma missar med taxi o tuck-tuck schaufförerna.
Nu ska jag försöka att sova så jag orkar med allt imorgon.
God natt

News from Thai!

Publicerat: 2010-12-04 Kl: 12:34:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj allesamans!

Har det alldeles underbart och har igar flugit fran Bangkok till Phuket och mott upp mammsen och pappsen :) Idag har vi varit ute och snorklat med en god van har nere Aron.. Manga fina fiskar men tyvar inte sa mycket till koraller, har hant mycket sedan jag snorklade pa samma stalle forsta gangen i Thailand for snart 10ar sedan..

Imorgon aker mamma och pappa till Bangkok i ett dygn och sedan flyg hem till vad jag forstatt mycket kalla Sverige..

Men!! Hastarna kan ju inte helt glommas bort bara for att man rakar ha semester!! Loook at this!!Ja typ exakt da jag akte vart det offeciellt att Totilas nya ryttare var Rath och har ar savitt jag vet den forsta offeciella uppvisningen med dem tva tillsammans! Ser val inte alltfor tokigt ut?? :P


Kul att se att lasarna i bloggen inte trappat av pga den daliga uppdateringen :) Keep it going - mamma snart hemma med nya friska tag och tiden brukar ju ga fort sa snart ar aven jag hemma igen..

Kram

Fortfarande inte sa bra vader

Publicerat: 2010-12-02 Kl: 03:29:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Igar bar jag runt pa ett paraply hela dagen. Shoppade mest ngt till Sofia..och var pa marknaden det blev ett halvt kilo chili. I,orgon kommer Anders o Madde hit . Kul!
Just har vi ar nu gar datorerna snabbare an hemma....passar pa att kolla mailetc kankse underlattar ngt for Sofia. Nu ar det inte manga dagar kvar.
Vi tar oss till stranden snart hoppas verkligen att solen kommer fram under dagen.
Varlden ar liten i alla fall. I gar nar vi gick utmed stranden sa sprang vi pa Jocke o Jeanette. Jeanette hade ju sin hast Puh hos oss tidigare, hela familjen o slakten hade de med sig hit till Kamala. Jocke akte ju efter oss och hade hunnit sla pa nagon tappsko hos kund till min Jocke. Tufft att vara hovslagare och ta semester da far man sko som bara den innan o likadant nar man kommer hem.
Ann

Tufft for Sofia

Publicerat: 2010-12-01 Kl: 04:49:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja da ar Sofia sjalv och vi har redan horts av nagra ganger. Det ar ju typsikt att nar man val far semester sa ska det vara svinkallt i Sverige. Alla som haller pa med hastar vet ju ur mkt jobbigare det ar nar det ar kallt. Vattnet fryser man sjalv fryser ridhusbotten kan frysa osv.
Naturligtvis sa har da avloppet frusit pa ridhuset. Antagligen (tror Jocke) som ju ens ar pa plats att det har statt och sma runnit vatten fran koket eller toa  (tex om nagon ej helt stangt en kran) och sa har avloppet frusit pa utsidan fran overvaningen. Min kare far har aven ringt sa de skulle se till att stanga av vatten till kok o toa uppe och sedan hoppas pa lite varmare vader och sa varmluftspistol pa avloppet.
Hoppas att det loser sig.
Dessutom har tydligen dieseln tagit slut i tanken!
Nu ar vi i Kamala pa vart favorit stalle Twin Guesthouse. Denna gang var det fullt i flakt rummen sa vi fick ta med AC. Vi ar inte sa knussliga plus att jag alskar varmen och har ej sa stor anvandning av AC. Hade den stod pa 26 grader i natt men vaknade o fros sa Jocke var snall och hojde upp nagra grader. Maste se till att absorbera sa mkt varme som mojligt sa att man klarar vintern nar vi kommer hem.
600 bath kostar rummet helt ok nya sangar hade de ocksa. Tror de tar 400 med flakt helt ok.
Det mesta ar ju billigt i Thailand om man inte valjer det som ar dyrt forstas for det finns ju ocksa. Bungalowen vi bodde i pa Ko Jum kostade 500 bath.
Har imorse sprungit en svang och traffade da Aron som igar nar vi kom var ute o fiskade sa vi kunde ej traffa honom da. Han hade i allfall tva fiskar till mig o Jocke sa vi ska ga och ata dem hos hans vanner som har en restaurang pa stranden. Passade pa att boka upp Aron for snorkling pa lordag da Anders o Madde kommit. Banana Rock som jag tycker har den basta snorklingen nara Kamala.
Det har kommit en regnskur har pa morgonen men vad gor val det nar det ar varmt!
Saknar annu ej ridningen men har ju sett fram mot denna resa sa lange sa lange har jag ju ej varit fran hastarna nagon gang tidigare. Hoppas att min elever tranar pa flitigt nu for nar jag kommer hem har jag mkt energi......
Halsningar Ann o Jocke
RSS 2.0