Tanzania !

Publicerat: 2017-12-09 Kl: 09:02:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu blir det uppdatering från Afrika. I torsdags så reste jag o Jocke till Daar es Salaam i Tanzania. Vi hälsar på lillebror som bor här med sin fru Kebby. Flygningen var rätt jobbig då Jocke inte är helt frisk och det blev ingen sömn . Landade mitt i natten och det tog lång tid att få visum. Efter lite sömn så tog vi oss till centrum och det tog sin lilla tid trots snabb buss. Var på Hyatt som är typ lyx hotell och drack drinkar fantastisk utsikt regnade en hel del så det gick inte att sitta ute. Efter det så tillbaka och äta på en restaurang med livemusik. Fanns inga andra turister än vi nu ska vi till någon strand och imorgon förhoppningsvis safari. 
 

Ingen bra start på veckan....

Publicerat: 2017-12-05 Kl: 18:40:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Måndagar har den senaste tiden inte varit den bästa dagen på veckan. Gårdagen blev ännu värre.
 
Sofias fantastiska Cajoll har fått galoppera vidare till Trappalanda.
Cajoll som varit fantastisk i hoppningen om än med lite temperament som man kan förstå efteråt. I höstas så blev hon väl motspänstig fast ändå hoppade hon så vi kollade upp henne då hon såg väldigt konstig ut vid longering och det visade sig att hon hade cystor i båda bakknäna. Är ju lättare att se om hästen har ont i ett ben....
Aldrig hade vi trott att det var så illa.
Prognosen enligt de veterinärer som vi konsulterat var i princip obefintlig och då vi hittade flera röntgenfynd så beslutade vi oss för att avstå att prova en operation.
Livet med hästar är verkligen en prövning emellanåt.
Ibland undrar man hur man orkar.
 
 
 
Idag har vi haft veterinär Tove här igen och då visade det sig att min Melete har en infektion i munnen så hon har fått en remiss till Ulltuna till en tandspecialist då Tove såg något på röntgen och hon luktade illa....men det ska ju förhoppningsvis gå att fixa till.
Madde är ju på Strömsholm tisdag och onsdag då hon går SRL II så vi har inte hunnit med att rida speciellt mycket idag.
Ann
 

Hyfsat lugn dag på Ekelund..

Publicerat: 2017-12-01 Kl: 22:40:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I dag så har vi fixat ridhus botten. Det är en konst att ha bra underlag i ett ridhus och viktigt med tanke på hästarnas hållbarhet. Vintertid går ju många lektionshästar enbart i ridhuset tyvärr.
De som är under utbildning går ju mer ut än de som är ordentligt inskolade i vår verksamhet.
Därför är det viktigt att se till att botten är bra= perfekt.
Av denna anledning har det inte blivit så mycket ridhusridning förutom att Sofia haft hoppträning i kväll. Kul med alla elever som vill ta extra pass och träna hoppning lite mera intensivt.
Även ryttare med egen häst som kommit hit för träning.
Ann
 
 
RSS 2.0