Lite annorlunda dag men OHH så fin!

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 21:44:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har både syster och mamma legat till sängs med hosta, muskelvärk osv.. Jag, pappa och vår duktiga praktikant fick den stora äran att fixa alla stallar. Mocka åt 25 hästar, fodra sopa osv.. Förutom detta han jag även med en liten kortare sväng på Navange i ridhuset, han kändes faktiskt lite matt efter gårdagens pass på lektion. Och en privatlektion i hoppning (!) för en av tjejerna ifrån Södertälje som går min Grönt kortkurs också. Hon fick hoppa fina Gent vilket gick riktigt bra - nöjd elev = nöjd instruktör :D
Sedan måste jag ju berömma vår fantastiskt fina Bishop's Lough Little Gent som är en så kanonfin skolponny!
Fia & Gent in action - många år sedan..

Jag red på em Rocco och Rangun, det var allt jag hann med samt intag av alla hästar och fixa med täcken osv. Jag hade ju lovat Anders att vi skulle åka ifrån Eskilstuna vid fem men som vanligt blev jag lite sen ;P

Vi har iaf varit på IKEA i Västerås - beställt och betalt kök som ska levereras första veckan i april! Exiting :) Känns bra att jag får vara med och betala en del också, tackar min underbara farmor som gjorde det möjligt med julklappen. Anders tjänar ju lite mer än vad jag gör så att säga :/ Men jag har valt mitt liv med hästar och detta arbete själv så jag ska inte klaga, vi är ju fyra i familjeföretaget som ska dela på minimal lön och för att göra detta MÅSTE man älska det man gör och hela tiden jobba för att få företaget att gå bättre med bättre organisation, struktur och lönsamhet.

Världens bästa Fia
Jag själv..
Mamma Ann..
Pappa Jocke..

Imorgon har vi stallmöte för alla inackorderingar - obligatoriskt för alla som har sin häst uppstallade på anläggningen- så jag kommer då att sova kvar på Ekelund :)

Sjukt härligt väder har det varit idag, de hästar som gått utan täcke har nog haft urmysigt! Nu kommer det en svår tid med täcken då det ofta kanske är kallt och mulet på morgonen men sedan fram mot lunch spricker det upp och blir kanonvarmt :/ Tyckte så synd om de av våra hästar som har tjocka vintertäcken på sig i solen..

Kram Madde

Snygg?

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:54:04 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Fick syn på denna lite annorlunda sadeln när jag surfarde runt på olika "hästsidor"


Märket heter Guy Chanel, har aldrig hört talas om det tidigare..

Vad gillar ni designen?
Jag tycker den var snygg iaf!

Dressyrmodellen tyckte jag dock inta var lika tjusig :s Ser inte så bekväm ut..

Kram Madde

Mycket bra dag!

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:48:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Well förutom avslutningen då :/ kanske ska börja med det då, och sedan ta det som var bra :) Skulle hoppa Demeter i andra Erikgruppen och jag har ju inte ridit henne sedan förra veckan när det gick så dåligt när jag hoppade, mamma har ridit och så vilade hon tre dagar över helgen - INTE optimalt för den rödtotten. Så jag la ned det passet väldigt fort, känner mig inte bekväm alls när hon tramsar och det är hästar och hinder överallt samt att dörren fortfarande var öppen så hon ville ut. Det var nog det värsta för jag hade verkligen ingenstanns att ta vägen :(


Jag vet dock att vi KAN..

Fotografen för dessa bilder var "Bella" S..

I övrigt har dagen varit toppen!
På morgonen hann jag med fyra hästar samt stallfix. Red först Ronjah, glömde skriva om att jag red henne igår föresten, samtidgt som mamma tömkörde Poseidon. Igår var Ronjah inte direkt fin eller trevlig att rida, då blev det mest skritt. Mamma hade iaf märkt skillnad på lektionen på kvällen - bra! Idag var hon HELT annorlunda, sitt vanliga fina jag, måste hålla efter henne bättre. Ska försöka rida henne minst två gånger i veckan framöver, hon är en ponny som behöver och tycker om att jobba också.

Snygga ponnyn på dressyrtävling med Elin

Jag longerade både Hera & Thaleia och sedan hjälpte mamma till och jag hängde samt satt på Hera, Thaleia blev det bara hänga på då hon är lite väl vaken och ofokuserad på mig och mamma. Kommer nog inte vara några problem när man sen kan sitta upp och bara hänga på en häst framför. Mycket driv och energi har hon! Hon är det jag gillar bäst av de två treåringarna vi har, Fia har ju spanat in sig på henne eftersom hon visat riktigt bra hoppteknik och löshoppar "sig själv". Planen var löshoppning imorgon men vi fick ändra det till torsdag istället.

Jag skrittade även ut en kort sväng - ca 40min på Rangun, tänkte att det kanske var hyfsat isfritt om jag red på en stig i skogen som inte används alltför mycket. Ack så fel jag hade :/ Superisigt överallt, det fanns en liten kort bit på grusvägen där jag kunde trava på mitten vilket han tyckte var kul - men han vill ju galoppera! Det blir väl bättre om några dagar får man hoppas, nu var det mest för att han skulle få lite miljöbyte.
Totalt livsfarligt att rida ut när det är såhär i markerna, inte bara det att man riskerar att hästen skadar sig med sträckningar eller dylikt om den halkar man riskerar ju även sig själv då det är lätt hänt man hamnar under hästen om den halkar/går omkull :S Inte värt det helt enkelt..
Denna vinter har vi dessutom bara två broddar i varje hov vilket är på tok för lite om man ska ut och rida, minst fyra brodd ska man ha. Tidigare vintrar har pappa slagit på "guldskor" med fasta broddar - då det är sex på varje sko och dessa är ju super isiga vintrar. I år kom ju vintern så sent så jag tror det kan ha spelat in att det inte blev sådana skor eller skor med fyra broddhål.
Guldskon (google)

Efter lunchen red jag dressyr på egen hand på Rocco, ville ha mamma till hjälp idag men hon var tvungen att städa huset inför vägmöte på kvällen. Vi klarade oss dock mycket bra på egen hand och det känns ju såå bra att jag vet att jag nu inte MÅSTE ha mammas - eller någon annan tränares hjälp HELA tiden. Idag var det såklart övergångar på schemat och vi var riktigt snygga - han i gråa lindor och schabrak, jag i mina nya grå ridbyxor och de döläckra bruna stövlarna :P När jag puttsat dem lite kommer de nog ha i det närmsta exekt samma nyans som Roccos utrustning.

Elton gick i första gruppen för Erik, SÅ nöjd med honom och mig själv :P Red som gärnet direkt ifrån början, var bara näst sista rundan som blev mindre bra - tror det berodde på att jag var så nöjd med oss och räknade men att detta var sista rundan. Så då fick vi ta allt igen och då gick det som på räls!

Så spänd på att höra hur det gick för Navange på hans första pass som skolhäst ikväll också. Han fick gå med i Charlottes sista vuxengrupp mellan 20-21.

Kram Madde

Fråga!!

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 21:11:55 | I kategori: Dagens Fråga | 4 kommentarer

Många tusen hästälskare besöker varje år Göteborg Horse Show - jag har varit en av dem de senaste tre åren...
Så till min fråga:

Har du varit där? I år kanske?

Ett måste är att besöka mässan för lite shopping - Vad har du köpt för något??


Kram Madde :)

Koko häst!

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 21:02:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag syftar på  min ack så fina med galet skruvade stjärna Rangun.. Han var sjukt spänd, han var ju jobbig och spänd på programridningen i torsdags men nu var det om möjligt ännu mer - Det roliga med det hela är att han var DÖFIN! Kan det vara så att jag äntligen börjar kunna hantera detta och rida mig igenom det spända?
Säkert en kombo av det och hans växande styrka...

Red igenom MsvA:1 som jag nu är tredje reserv till i SRK på lördag, kändes bra förutom miss i halvpiruetterna som jag fick göra om. Bytesserien i vart tredje - SOM ETT SMÄCK!!
Han fick inviga sin nya nosgrimma jag köpte i Gbg också, kanske därför han var så fin att rida ;P hehe Jag ska ordna med nya bilder på denna så ni får se skillnaden.

My man!!

På fm hanns med med fyra hästar, longera och hänga på Hera & Thaleia samt dressyr på Navange och Elton. Navange går ifrån klarhet till kalrhet, vid förra passet i torsdags gick jag på honom ganska mycket och han fick ett ganska tufft pass sedan tre dagars vila och otroligt nog kunde jag ta vid där jag slutade i torsdags :) FIN HÄST!

Även Rocco fick idag jobba i ridhuset, svettig häst blev det. Han är en riktig latmask den kusen och vi måste få igång lite mer kondis och stryka hos honom, har jag tur får jag åka till Pether Markne nästa vecka! :D

Två lektioner som vanligt sedan mellan 17'10 - 19'00.. Dressyrspecialen fick idag en tuff uppgift med växelvis skänkelvikning/sluta/skänkelvikning på diagonalen. Duktiga tjejer!

Kram Madde

En häst-helg till ända!

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 21:17:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Trevligt har vi haft det och jag har tagit en del bilder osv som jag såsmåningom tänkte göra ett litet film/bild-klipp av :)

Mycket shopping har det också blivit! Till min stora lycka har jag hittat ett par bruna sjukt fina stövlar!! Tog ett par bilder med mobilen men batteriet är dött så de får ni se imorgon, red Rangun med dem idag på em. Supersköna men de gnisslade så jag måste putsa dem det är väl nån skoputs eller annat medel på som gör att det gnisslar..

Inveg även då mina nya Pikeur ridbyxor de är ljusgrå med marinblå helskoning och snygga detaljer :) Får ta lite bilder på allt i veckan.

Lite bilder ifrån helgen..
Fantastiska Minna på en "ny" stjärna, han var fin men jag gillar Don Charly allra bäst :P Minna gör en storsattsning inför OS och har hela fyra potensiella hästar som går GP..Patrik var den svenska som hade bäst resultat under helgen!! TVÅ vinster i GP varav en WC-seger på sin frus häst Toy Story!
Scandic har en lättare sträckning och ska ta det lugnt någon månad - OS är det viktiga för honom i år.


Anders och Fia med en rosa ballonghäst i Mässan

DEN BÄSTA BILDEN:
HAHA - klockrent!


I Kûren igår var det två ryttare som valde att bära hjälm istället för hatt, en av dem Minna Telde :)

Nöjd Partik efter Kûren! Tar emot ovationer ifrån den härliga publiken..


Rolf-Göran i fredagens speedklass och den lite annorlunda kombinationen..
Det var helt galet på arenan varve gång han äntrade banan - man fick rysningar och kan bara föreställa sig vilken amazing känsla det måste vara som ryttare!!

Tyvärr såg jag att inga bilder kom med i de inläggen jag gjorde ifrån mobilen i helgen :(

Kram Madde


Hoppning

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 17:20:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har just hoppklassen startat här!
Angelica fick tyvärr tre ned :/

Dressyren igång!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 14:00:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kristian von Krusentierna & Biggles har just avslutat en ritt som började mycket bra men sedan drog alltför många missar ned poängen ordentligt. Och de ekipage vi sett hittills har haft mycket missar även de..
Kram Madde

Wohoo!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 08:06:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Var tvungen att testa om ja kunde få upp bilder också eftersom jag anser att inläggen blir så mycket roligare och mer läsvärda med bilder!!
En fråga nu:
Är det något speciellt ni vill ha info om ifrån Svandinavuim denna helg??
Kram Madde

On the train!

Publicerat: 2012-02-24 Kl: 07:53:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jo nu rullar vi i ett väldigt gung till Göteborg och Scandinavium! Tåget kom och gick på utsatt tid - skönt. Då hela "familjen Taijkon" är ute och far har vi lejt in ett par tjejer att fixa med alla hästar och stallar idag. Toppen att man kan hitta hjälp så vi alla kan dra iväg nån gång ibland :)
Anders sitter bredvid o spelar helvetesspelet - Angry Birds, resten har intagit Sleeping mode! Jag har plöjt igenom gårdagens ex av Ridsport som damp ner i brevlådan. Perfekt reslektyr! Har masa nya artiklar att skriva om här i bloggen..
Alla hästarna har nu tre dagars vila, ja förutom skolhästrana då det är lektioner som vanligt.. På söndag när vi kommer hem har ridklubben årsmöte och lite beroende på hur trött o sliten man är efter resan osv så rider ja ev något på kvällen..
Eftersom bloggfunktionen verkar fungera igen på min IPhone kan ni räkna med ett och annat live update ifrån hästfesten som redan startat! Vet inte hur jag själv länkar lr så här till blogglovin men har varit ute där och sett att det går att lägga till denna blogg för att få update om nya inlägg på en gång!
Så klicka in på blogglovin och sök på holmqviststuteri :D
Vi hörs inom kort!
Kram Madde

Semla

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 21:32:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll är jag kvar på Ekelund eftersom tpget går 05'40 imorgon ifrån Läggesta mot Göteborg.. Anders hade med sig sjukt goda semlor, helt klart bästa i år - har iof inte ätit så många detta var kanske min tredje/fjärde. Janelings är de bästa konditoriet!!

Idag har vi haft programridning och mian hästar har varit duktiga. Först ut Rangun som var smått "spooky" för allt och inget, fick ändå till MsvA:1 ganska bra till slut, känns som att detta program verkligen passar honom. Vi måste bara rida in oss bättre på det :) Här fick jag typ inte några poäng för Gunilla använde fel papper osv :P

Rocco nummer två ut och han var ganska svår näår jag red fram och trotts att vi bara var tre i vårt stora ridhus upplevde jag verkligen att jag inte fick plats :/ Mamma fick hjälpa mig en stund med bråkmakaren och sen gick han så fint. Har inte räknat ut poängen för hans LB:1 men ca 70% blev det nog ändå. Hade förvånansvärt nog svårt med vänstergaloppen i programet - normalt är det svårare till höger.

Elton var jätteduktig, lite lat som vanligt men han är så härlig ändå. Han har sånt gung i traven och vi fick bara 6:or och 7:or så jag gissar på strax över 65% i LB:1 Hans tidigare ägare/uppfödare var här och beundrade honom också. De är så lyckliga över att han fick ett sånt bra hem!!

Navange blev sista hästen för dagen, ej programridning men Gunilla var kvar och pratade med mamma så hon såg hela passet. Han går verkligen ifrån klarhet till klarhet den hästen. Så mycket starkare och orkar bära sig så mycket bättre för varje vecka.

Nu måste jag fixa färdigt med en annons till tidningen "Häst & Ryttare" sedan klippa far så han ser någorlunda anständig ut i helgen när han ska mingla runt i mässan och göra det han är allra bäst på - SNACKA!!
Finns ju en anldening till att vi haft/har problem med telefonförsäljare genom åren :S

Kram Madde

Bara torsdag kvar - sedan GÖTEBORG :)

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 21:49:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hade en kanonstart på dagen med först ett bra pass på Rangun, red igenom MsvA:1 med mamma på marken. Travdelen kändes riktigt bra men i galoppen var vi inte riktigt på samma våglängd så den tog vi sedan om med lite mer "jävlar anamma", jäkla häst och va fånig och tramsa men han gör det ju för han VET att han kommer undan med det. - NU är det SLUT med det!
Sjukt fin när jag rider och han sedan går :D

Sommar och soool.. Snart bara snart..

Har verkligen pissat ner idag också, kunde lika gärna haft konståkningsskridskorna på ute på Ekelund. SJUKT mycket is ÖVERALLT & med regn ovanpå blev det som glaserat - INTE lovely :S
Livsfarlig att gå speciellt med ridstövlar som knappt har något mönster.

Dessa dagar skulle man gärna ha "allt i ett" - ridhus och stall i samma byggnad så man slipper traska ut på isen i stövlarna.

Efter Ranguns pass följde en mycket fin Navange som börjar bli en riktig "biff", idag testade vi på lite förändring av steglängden i traven. Fint blev det & ganska enkelt, nästa vecka ska han få gå sitt premiärpass på ridskolan.

Stallfix och sedan lunch..

Elton först ut efter lunch, Fia hade byggt upp en trevlig liten bana. Travhopp på ett kryss - tre räcken på diagonalen med ett galoppsprång emellan - två oxrar med fyra galoppsprång emellan på långsidan. Kändes faktiskt inte så bra med Elton, fick inte till nån bra rytm och kom lite fel då jag inte fick igång honom ordentligt. Mamma lurade sedan upp mig på Demeter och det gick katastrof i mitt tycke, satte henne i skiten på iprincip varje hinder, stackars häst - var helt gråtfärdig när jag slutade :/ Inte han jag rida min lillprins Rocco heller, då jag bara hade 1h kvar till min Grönt kort kurs mellan 16-19 plus att jag inte kände för att stressa ut och rida typ 15min tillsammans med hoppande hästar.
Så han fick en svanstvätt så han är fin till programridningen imorgon. Även lille Elton fick en vit svans med hjälp av Fias superduper blåa skimmelschampo, jag fortsatte med både Jazza & Jolita också när jag ändå var igång. Jobbigt med skimmlar och Jolita är verkligen hemsk! Så skitig jämnt och pissgul/skitig svans.. Ska bli kul att se imorgon när den torkat hur stor skillnad det blev :)


Jolita & Ange..

Min kurs gick iaf bra och nu ska jag ta tag i packningen inför helgens äventyr! Ska bli så kul att se all dressyr :D

Imorgon är det programridning: MsvA:1 på Rangun, LB:1 på Rocco & LB:1 på Elton, funderar lite på att kanske ta en LB med Navange också men får fundera på det till imorgon tror ja..

Kramar Madde

Gott och blandat!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 21:28:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Lite "tidningsurklipp" tänkte jag återigen bjuda på.. Även denna gång ifrån tidningen Equipage.


Först ett urklipp om de nya hjälmreglerna som träder i kraft 2013
Hehe - ja det kan man ju verkligen fråga sig.. :/

Mycket snyggt men framför allt praktiskt stall! Liknande boxar hade de när jag var i Tyskland, där var det EN istället för två dörrar.

Kan inte annat än hålla med, jag har ju ändå varit ganska "duktig" då jag bestämde mig mycket tidigt för att det var dressyr som gällde. Jag har ju alltid hoppat och hopptävlat ändå. Nu på senare år har det ju blivit mindre men beror ju också på hästarna jag har - Rangun är INGEN hopphäst. Ska jag nu jobba med att utbilda hästar osv så måste jag även hoppa, man måste inte hoppa högt.

I en artikel om ryggont hos hästar stod detta:
Ryggont är en ganska vanlig åkomma hos hästar och då ryggen är en mycket viktig del/funktion hos hästen är det viktigt att vara noga och uppmärksam så man kan hålla efter ryggen. Vissa hästar är mer känsliga än andra och vi har t.ex Arrobell som har känslig rygg och som vi även röntgat och sett att den inte är helt "optimal".
Hästar med ryggproblem behöver ju, precis som vi människor, bygga upp bra muskler för att inte slita på den och en häst som jobbas med en dåligt musklad rygg/ond rygg kan ju precis som hos oss människor också får bestående/kroniska men där det tillslut inte går att bygga upp muskler osv på rätt sätt.
Som jag skrivit i något inlägg tidigare måste man även tänka på ryttaren då en obalanserad ryttare kan förvärra. Man räknar med att i galopp så blir ryttarens vikt i varje språng det tredubbla på hästens rygg -dvs en ryttare som väger 60kg - "ökar" i vikt till 180kg!

Hovarna är såklart också en mycket viktig faktor inte bara vad gäller ryggont.

Det är viktigt att pallpera (känna) igenom sin häst varje dag för att snabbt upptäcka förändringar.

Detta var angående sadeltillpassning och att det är viktigt att kolla sadeln iaf minst en gång om året för att upptäcka snedheter så man kan rätta till dessa innan hästen får t.ex ont i ryggen.

Något att tänka på!!


Inte helt dumt skrivet..

Läsvärt!

Kram Madde

Vårkänslor

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 21:06:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilket härlig väder vi fick på em idag! Så nice med lite sol och värme, marken utanför stalldörrarna tinar upp och det blir supergeggigt :/ passade på att ösa/kratta bort det på em medans Rangun skrittade fram på bandet. Det gäller att vara effektiv!

Idag red jag honom utanstigbyglar igen, tog av dem igår när jag red, - väldigt nyttigt och jag har känt de sista dagarna och speciellt på Rocco att jag inte kommer ned som jag skulle vilja i sadeln. Bort med stigbyglar och problemet är löst - mycket jobbigt dock :P Får se om jag har nån träningsvärk imorgon..

Rocco fick jag lotsa runt med en väldans massa bommar och skräp i ridhuset idag, var lite skeptisk först men han skötte sig mycket bra. Tänk att det tar så lång tid innan man börjar hitta alla knappar och rida in sig på en häst ordentligt, man brukar säga att det tar 1år för en ryttare att rida in sig på en häst - iaf de på GP nivå som jag läst om då får man tänka på att det handlar om proffsryttare.


Rangun på Strömsholms GP-bana förra sommaren..

Jag testade ett lite skarpare bett på Navange på morgonen och satte upp ett litet sockerbitshinder, fungerade betydligt bättre än med vanligt tränsbett. Ska se om jag kan lura upp Fia och hoppa honom :P

Elton var på g redan när jag satt upp idag - riktigt pigg och framåt. Tror han tyckte det var kul med ännu ett dressyrpass :) Idag var det mycket galopp och övergångar för hans del, jobb med forma, ställ och böj på volten.

Ikväll har jag och Anders varit på Ikea i Västerås, vi har nämnligen tänkt renovera vårt kök.. Verkar såklart bli en dyr historia :/ som det är nu kan vi iaf inte ha det för vi har inte ens kvar matbordet där för vi ogillar köket så mycket..

Så lite bilder:
Mycket snö var det i förra veckan, här är sjukhagarna..

Demeters snöiga mule tittar fram!


Mmm härligt i solen..

Kram Madde


Sportlovsvecka

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 20:33:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte för mig inte, många år sedan man hade sådant och inte ens då hade man ju lov på så vis som barn och ungdomar har nuförtiden.
Då kunde jag ju spendera precis hela dagen i stallet och det var såklart mycket stalljobb osv som gällde på mina skollov. Nuförtiden vet jag inte vad barnen gör? Många åker såklart på semestrar osv men resten då?

När jag var yngre var det alltid massa tjejer i stallet på loven, som fixade och grejjade i stall och med hästar/ponnyer & red gjorde vi i massor.. Det verkar som att det bara är själva ridningen som lockar i dagens samhälle, vill man bli duktig och utvecklas så är det dock en omöjlighet om man väljer att bara rida.

Hästar & ridning handlar om så mycket mer än bara själva ridningen, man måste kunna hantera hästen på marken och ha enormt med teoretiska kunskaper - ALDRIG FULLÄRD som det så fint heter :P


Härliga uteritter med mycket bus & snack var det..

Idag har jag iaf ridit fyra hästar, mamma hjälpte mig med Rocco bland annat. På em hade jag lektion för "ungdomsprojektet" som bara var sju stycken då det var många som inte kunde, idag var det bakdelsvändningar som stod på schemat - jag visade först innan de red på Rangun. Sedan hade jag teori för mina måndagsbarn..

Kram Madde

Kul :)

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 20:24:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nina Hoffman flyttar hem till sin anläggning i Gnesta igen, i mars är flytten beräknad. Var inte länge sedan jag läste att hon inte skulle hem ännu på ett tag..
Här hittar ni artikeln:
http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2012/2/Nina-Hofmann-flyttar-hem/

(google)
Nina & Leo

Stoor häst

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 19:59:01 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Läste just att Imke Schellekens Bartels vunnit en GP i helgen tillsammans med sin häst Toots - en häst som är 188cm hög!!!
Galet! Vi tycker Navange, Mille & Limit är stora som hus, där Navange är störst med sina ca 180cm..


Här är en video ifrån en tävling i december på denna stora fina häst. Häftigt med svarta hästar tycker jag :)

Kram
Madde

Årets första tävling på ingång!

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 18:21:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja mamma hittade en tävling hos Katrineholms RF mån 5 mars.. Vi har sagt att vi inte ska åka dit och tävla då framridningsridhuset - tält kanske jag ska säga är väldigt litet och det lyckas alltid vara snö på taket som åker ned och skrämmer hästarna. Sedan var underlaget i stora ridhuset under all kritik när jag och syster var där på DM i höstas, stenhårt och med nått "hål" här och var, de brukar dessutom ha domare som vi gärna inte rider för :/
Men vad gör man om det inte finns tävlingstillfällen?? Nu verkade det dessutom som att "Maggan" Blom skulle dömma MsvB:4an :)
Så det blir Ranguns debut för i år! Två veckor kvar..

Jag & Rangun i tältet förra vintern - ni ser att jag viker ut huvudet lite för jag är rädd att slå i metallbågarna :s

Goa hästen & så en av de tre (!) hästskötarna jag fick med mig :) Elin..

Känns riktigt bra att börja säsongen med en MsvB start faktiskt, även om nu grejjerna fungerar riktigt bra i MsvA/St:George så brukar han alltid vara svår de första tävlingarna när han inte varit ute på länge. Jag har räknat ut att jag har åtta stycken före mig på reservlistan till SRK's MsvA den 3/3 och det är väl högst otroligt att jag skulle komma med där..

Sedan har jag tänkt starta lite hästar hos Gripens RF 25 mars men LA:1 där är full men blev första reserv, har anmält Rangun & Uranos i LB:1 & LA:1 för de andra har inte fått igenom sina licenser ännu :/ Grrr!! Så får jag göra hästbyte när det är klart. Tänkte rida Rocco & Elton iaf, vet inte om mamma kanske ska rida Demeter annars får väl jag ta någon mer häst i LB'n..

Vill rida en kvällstävling den 2 april i Strömsholm måste sitta beredd på torsdag när anmälan släpps!! De tar bara 15/klass, MsvC & MsvB..

Kram Madde


Uranos

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 17:45:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

När mamma skrev om lite av våra lektionshästar och deras utbildning var det Uranos som hamnade i centrum och jag tänkte bjuda på ytterligare två bilder på honom ifrån en dressyrtävling med Maria i sadeln..Så maffig han ser ut! :)

Kram Madde

Uranos

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 17:45:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

När mamma skrev om lite av våra lektionshästar och deras utbildning var det Uranos som hamnade i centrum och jag tänkte bjuda på ytterligare två bilder på honom ifrån en dressyrtävling med Maria i sadeln..Så maffig han ser ut! :)

Kram Madde

Hjälm?

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 21:39:21 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja jag har lite funderingar kring mitt val av hjälm.. Jag köpte ju en ny "tävlingshjälm" i slutet av sommaren men den är inte riktigt av samma modell som de jag haft innan, trotts att det ska vara samma modell. Denna sitter mer ovanpå huvudet än mina tidigare och fodret i är faktiskt annorlunda, hursomhelst så känner jag mig inte helt tillfredställd över hur jag ser ut i den - lite champinjonvarning :S hehe
Från och med nästa år ändras ju reglerna för hjälm vid tävling också, hatten kommer mer och mer försvinna - bra egentligen men lite trist eftersom jag har en hatt OCH det är ju så snyggt :P

Safety first


Så nu har jag börjat använda min nya hjälm lite mer för att se om jag kan rida in mig lite på den men har ändå kikat på lite nya, då skulle denna kunna bli min vardags/träningshjälm och en ny till tävling. Christina har ju tjatat lite om Uvex - hjälmarna MEN ja tycker de flesta är sjukt fula :/ Tydligen är de dock "höga" i nacken vilket förenklar håruppsättningar på tävling :)  Min nuvarande är ju lite lägre och då blir det ofta lite tajt och spänt att få plats med snygga knutar osv.


Min gammla hjälm, som nuförtuíden är alldeles solblekt..


Dessa är ju grymt snygga men omöjliga att göra något snyggt med håret under :/


Tycker den här ändå är helt ok - en Uvex ifrån Emmishopen.


Kanske i lila? ;P


Blått är ju snyggt och en färga jag alltid haft.. Denna kostade dock hutlösa 3 000:- på SharpmanEn budgetvariant på ovanstående ifrån therealhorseshop för knappt 1 000:-

Sedan finns det ju en uppsjö av riktigt fula exemplar i mitt tycke..

Vem sätter på sig denna rymdhjälm? :/

Haha - ja det skulle se ut det.. :S

Söta barnhjämar finns det också gott om:

Ursöt!


Jag har en liten "chrush" på den här röda skönheten . vet dock inte riktigt när jag ska ha den? Vid hoppträningarna kanske, blir inte så flitigt använd inte..

Vad tycker ni?

Vad är egentligen snyggast?

Kram Madde


Grönt kort igång igen!!

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 20:26:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har jag udag kört igång ännu en Grönt kort kurs för ridklubbens räkning ute på Ekelund. Tror det är 3-4 gången jag ansvarar för denna utbildning nu.
Grönt kort.. "Old style" japp - nuförtiden får man inga plastkort längre utan allt lagras i Tävlingsdatabasen "Tdb"

Denna gång har jag bara tre deltagare som snart ska få ut och tävla med sina nya kunskaper :) Tre tjejer ifrån hemmaklubben och två utifrån.
Att ta grönt kort har för många blivit en stor kostnad, de lyckliga deltagarna hos oss hade extra tur att Mariefreds RK fick bidrag de sökt för att annordna just denna kurs vilket gjorde att vi kunde låta dem deltaga nästan gratis. 100kr för medlemar i ridklubben. Detta mest som en symbolisk summa, då jag inte tycker att det ska vara helt gratis.
Sedan får man köpa till Tävlingsreglementena om man vill ha dessa i "bokform"..

Idag hade vi ett 3h pass vilket vi kommer att ha varje träff, nästa gång är redan på onsdag.

Jag har även ridit ett dressyrpass på Rangun, och efter dagens prövning får jag nog ge mig i foderfrågan mot min syster. Hon föreslog tidigare att jag skulle testa samma foder Mille & Kolibri får men jag anser att hästar kan äta havre - han har gjort det jämnt och det har inte blivit någon skillnad alls när jag prövat att ta bort den. Men han är ju som skvatt galen till och från, väldigt fin men extremt spänd :/ Så jag får kanske ge mig angående kraftfodret och testa det nån månad.

Mitt vackra nervvrak..

Mamma hjälpte mig med Rocco efter min kurs och han var såå fin :D Nu börjar det äntligen kännas "enkelt"  inte riktigt det ord jag vill använda men det känns som han följer mig mycket bättre och jag verkligen börjar hitta knapparna men så har jag haft honom i ca 9 månader nu också. Har ju även varit långa perioder jag inte kunnat rida pga kastrering, skada osv..
Men nu är vi på G! Mamma satt och dreglade på en "sockerbit" och instruerade oss :) Jag har även ridit i riktiga ridstövlar både idag och igår - LOVELY! Superkönt osv att rida i mina "luddstövlar" men de är ju inte direkt snygga, lite korta i skaften osv.. Jag är perfektionist på många plan och anser att man ska vara snygg när man rider - måste inte vara massa märkestrams och supermatchat men man ska vara hel & ren.
Jag gillar ju förstås att matcha :P
Idag hade Rocco krämfärgat schabrak med bred guld/marinblå kant samt krämfärgade lindor. Supersnyggt!

Trevlig kväll!

Kram Madde

Hur får man bra lektionshästar?

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 13:38:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
Med tanke på en fråga som kom på mitt inlägg hur ofta vi rider och utbildar våra lektionshästar tänkte jag mig att börja med ett inlägg hur vi gör här på Ekelund.
Jag har personligen misslyckats med vissa hästar i början och tycker nu att jag har koll på ett bra system.
Man får inte bra lektionshästar utan de blir som man förtjänar.

Alla hästar passar ej att gå på ridskola men en sak har jag lärt mig under alla år och det är det att de hästar som man är tveksam till att gå på ridskola för att de är för pigga och känsliga blir oftast de bästa men det krävs tålamod och långsiktig planering.
Ett exempel Uranos: Han var innan sin "anställning" på ridskolan min privata häst som jag utbildade upp tom LA i dressyr. Tidigt insåg vi att han ej skulle räcka till för de största klasserna och han påbörjade då sin inskolning på ridskolan. Trots att han då var väl skolad för sin ålder fick han första terminen ej gå ens varje dag på ridskolan.  (Tex 2-3 pass/vecka).De grupper han gick med i var det alltid samma ryttare som fick rida honom. Vilket betyder att trots att man går på ridskolan så slipper hästen i början alltför många olika ryttare på en och samma vecka. 
Fast  han var i god kondition när han började på ridskolan så fick han ej gå mer en ett pass per dag det första året.
Han var ju ändå ung och hästar måste få tid att vänja sig vid det arbete som de förväntas att göra. Hela tiden så reds han under denna inskolningsperiod då även av personal.
Idag är han den perfekta skolhästen alla kan rida på honom. Nybörjare-avancerade ung som gammal. Madde har ju i sin barn grupp på måndagar de är väl i 8-10 års ålder och han galopperar snällt runt med dem.

Nu när han sedan länge är inskolad på ridskolan så fortsätter ju vi (mesta fall jag själv) att rida igenom och att även vidarutbilda honom. Jag startade honom ett par ggr som unghäst i LC+LB. Men återupptog tävlandet här under hösten då jag förnärvarande haft lite dåligt med egna tävlingshästar. Sista starten blev en regional LA med placering!
Jag hoppas att jag kommer ha tid att ta ut honom på lite tävlingar under våren och målet är MSVC:1 + 2.


Här är en bild när Sofia rider honom på hoppmeetinget här hemma tror att han var 5 år då.

Uranos är uppfödd här på gården pappa är Troll 660 som var vår egna avelshingst här på gården. Mamma var Trischa som har stammen: Curacao xx- Iliad- Ural hon var nästan svart och ägdes av Lena Lööw som då bodde i Mariefred och tävlades framförallt i hoppning.
Trischa fick många föl ett innan hon kom hit och sedan en hel hög här:
Agrippina e: Anart (samma hingst som är pappa till Arro Bell)
Afrodite : Troll
Niobe : Troll
Pallas Athena: Troll
Elektra : Epson
Nike: Happy Day
Gaia:Troll
Totalt fick hon 9 föl. Uranos blev det sista fölet.

Ja det får räcka för idag återkommer igen i samma ämne om lektionshäst
Ann

Fantastisk dag!!

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 19:57:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helt amazing vilket väder det varit idag!! Så himmla härligt och man riktigt kunde känna vårkänslorna pirra i luften :D Längtar tills man kan rida i kortärmat och nyttja utebanan.

Piké på Rangun, Arphus i april 2011..

Rocco fick för första gången på ett antal månader går ut i skogen!! Tillsammans med Fia & Kolibri hade vi en toppen tur med mest skritt & lite trav i strålande solsken och perfekt mjuk, fluffig snö i massor.. Rocco skötte sig som en liten ängel - skönt!

Hade även lektionen för Erika som blev vinnaren i min förra bloggtävling! Ett 30min pass och en ordentlig genomkörare för både häst och ryttare :)
Finns intresse för en ny liknande tävling??

En hel massa har jag fått gjort idag men nu är det filmmys med älsklingen som gäller, han är förskyld och det är SÅÅ synd om honom - vad är det med killar när de blir lite sjuka egentligen? :P

Kram på er!

Ibland blir det inte som man tänkt sig..

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 19:46:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår kunde man läsa på tidningen ridsports hemsida att GP-hästen Don Dorn är allvarligt skadad och står på Strömsholm i hängmatta. Dorn är Sanna Nilssons häst och framtidshopp, och idag gick även att läsa en utförligare artikel på eurodressage..
http://www.eurodressage.com/equestrian/2012/02/16/sanna-nilssons-don-dorn-severely-injured

Ja som ni vet fungerar inte min "länkfunktion" så ni får klippa & klistra ;P hehe..


Mattias Jansson och Dorn.. Bilden är ifrån Sannas blogg.

Detta är ju en hästägares mardröm & att det sedan händer med ens bästa häst :/ Det är ju tyvärr inget man helt kan "försäkra" sig för när det gäller djur, de måste ju får vara just djur och det går inte att linda in dem i bomull även om man bra gärna vill det  vissa dagar.

Kram Madde

Tänkt & tyckt ifrån "Equipage"

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 19:56:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har plockat ut lite smått och gott ifrån de två senaste nummerna av tidningen Equipage, som jag tycker är en mycket bra och läsvärd hästtidning.

ett exempel på hur en utgåva kan se ut :)

Jag har fotat lite utplock som jag tänkte dela med mig av här då jag anser det som intressant/viktig fakta.

Inte mycket att säga om detta - helt korrekt!! Lite suddigt men det är Jens Fredricson som sagt detta.

Japp då har vi återigen den ack så viktiga skoningen - ingen hov - INGEN HÄST. Axel Wallman är veterinär.Det handlar mycket om att verkligen bygga upp sin häst innan man hoppar på för höga höjder och tränar för svåra rörelser i dressyr.


Ingen nyhet eller hur?? Detta kan ju (förhoppningsvis) vem som helst räkna ut/förstå - det viktiga är ju sedan om man lever upp till det eller ej.

Absolut. Annars bygger man lätt en "bomb" allternativt en tråck/ovillig häst.

Martin Ågevall är utbildad beridare i Tyskland som nu flyttat hem till sverige och startat egen verksamhet.

Alla är vi överens om hur viktig hästens framåtbjudning är!!
Kom även ihåg! Det är bara du själv som kan avgöra HUR långt du når i din ridning! :D


Kram Madde

Lycka..

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 19:30:54 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Är att ha goda vänner..

Jag tycker att det "räcker" med en vän - en RIKTIG vän. Hellre en riktig än flera "halvbra" vänner.

Det kanske är mycket för att jag egentligen bara har en vän som jag anser vara en riktigt nära och bra vän som jag litar på och kan berätta ALLT för och som aldrig tröttnar på mitt prat.

Jag fick en så himmla fin Alla hjärtans dag hälsning på Tidningen Ridsports hemsida och blev alldeles rörd. Hopptränaren Erik hade sett den och även en av tjejerna som jobbar på Bidermans här i stan som jag var förbi på hemvägen för att köpa lädertvål.  Kul att hon kom på ideen att skriva en hälsning där - vet dock inte hur jag ska kunna "återgällda/matcha" den fina gesten..

"Till Madde Holmqvist, min underbara kompis som jag tyvärr bor alldeles för långt ifrån, telefonerna går varma av våra långa samtal. Jag önskar jag kunde träffa dig oftare, men får nöja mig med någon gång per halvår. Jag hoppas att denna dag blir fylld av kärlek och omtanke ifrån alla i din närvaro,
då du är en helt fantastisk människa. <3
Många kramar och mycket kärlek.
/Christina
"


Miss Crafoord!!

Tack för att du förgyller var dag..

Kram Madde

Årets tränare 2011

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 18:55:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick just syn på att årets tränare i dressyr blev Louise "Lussan" Nathhorst. Hon kommer att få ett pris/utmärkelse vid Göteborg horse show nästa helg. Kul att hon fick det hon har många duktiga elever.

Lussan har ju försvunnit lite ifrån de stora dressyrbanorna - tyvärr. Jag minns hur stor hon var när jag var "liten" och hon van världscupen med Walk on Top och sedan red den fina svarta hingsten Guinness i landslaget under många år.

Walk on Top! (google)
Han blev senare halt och hade problem i någon hov/hovar och stod faktiskt en period på Björnäs utanför Mariefred då han pensionerats, jag minns det så väl för jag var där och skulle fota honom i boxen. Det stod dock inte på boxarna vilka hästar det var så det visade sig att jag fotat Amiral istället - vilket iof inte var en så tokig häst det heller :P

Här är en bild på Amiral och Kyra Kyrklund..
(google)

Här är hennes fina Guinness.. (google)

Lussan håller till på Hogsta i Stockholm som är ett riktigt "dressyrnäste". Hennes man Lars är även han mycket viktig i svensk dressyrsport då han bland annat har hand om utbildningen av dressyrdomare.

Madde :)

Tävling!!!

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 22:25:49 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja inte vilken tävling som helst. Erik Berggren vår fantastiska hopptränare som varit här i så många år har nu även träning på E-tuna ortensryttarförenings anläggning Vilsta och även Nyby -Torshällas men på dessa ridskolor så är det bara personalen som tränar för Erik på dagtid.
Nu har Erik kläckt den goda ide´n att vi ska tävla mot varandra framåt försommaren. Erik gör proppen och bestämmer klasser. Det kommer i alla fall vara en stilklass och en speed klass alla måste rida lektionshäst! Tävlingsmänniska som jag är så har jag redan börjat fundera hur vi ska träna och lägga upp det hela tex vem ska rida vilken häst. Vi är väl färre personal så flera kommer väl att rida flera av klasserna.
Jag återkommer så snart jag vet mera dessutom är ju detta är bra sätt att marknadsföra att vi utbildar och rider våra lektionshästar kontinuerligt + oss själva.
Även jag o Madde kommer nu att rida dubbla pass för Erik under våren (vilket Sofia redan gör). Carina L rider ju ett pass tyvärr krockar träningen med Charlottes lektioner (så hon har ju svårt att vara med)  men vi får se till att ha hoppträning tillsammans när alla kan vara med när det ej är lektioner.
Erik tycker ju att även Jocke är ju personal och ska delta men då får han nog lov att träna innan. Man kan ju inte leva på gamla meriter.......hoppning är dessutom färskvara gäller att hoppa ofta.
Även om han visade oss andra att hoppningen finns där de få gånger han var med o tränade på försommaren. Han tröttnade när han inte fick rida någon fräsig häst. Gillar när det går fort min man!

Apropå tävling så såg jag att det var dressyr från USA ikväll på Eurosport spelade in och glad ihågen bänkade mig framför TV:n - 2 ekipage fick man se en tyska och en engelska sedan var det körning:-( snopet.
Däremot blev jag imponerad av den engelska ryttarinnan som i och för sig red i det engelska laget från EM men innan dess har jag aldrig hört talas om henne. Det finns verkligen otroligt många fina hästar i dagsläget och ryttare. Förr var det några få som glänste nu är det mer en öppen affär speciellt eftersom det ändå är ett tag kvar till OS. Men det engelska laget kommer nog att ha stor fördela av att rida på hemmaplan eller tvärtom om trycket blir förstort.

Vi hörs eller syns i stallet!
Ann
Fick bli en bild på Gaia hoppas att hon har det bra i Nyköping. Oavsett vad Madde o Sofia
säjer så har vi 3 st mkt fina avkommer på gården alla med den fina traven

Dagen i övrigt..

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 21:18:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Jag har hunnit rida alla hästarna idag också! Lovely :) Navange och Demeter på morgon/fm, Navange i ridhuset och Demeter fick gå ett en kort sväng i snöblåsten och pulsa i den nu ganska djupa snön.

Efter lunch kom som sagt Gunilla Åkerman och jag red först med Rocco, övergångar och åter övergångar. Sedan Rangun  som var riktigt fin förutom att han var livrädd för lite hinder som vi ställt ihop innanför spåret på ena långsidan. Han är livrädd för "sockerbitar".. Vi tränade iaf på delar ut MsvA:1 och så lite passage. FIN häst :D
(google)
Livsfarliga sockerbitar!!

Sist ut för dagen var Elton som jobbade på bra som vanligt, med honom handlar det också mycket om övergångar, att han ska bli stadig och orka mer och bära sig själv bättre och bättre.


Elton i sommras..

Kram Madde

Äntligen!!!!

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 21:08:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har jag köpt en uppsättning Professionals Choice skydd!!
Hade lite svårt att välja färg, Anders fick vara med och bestämma så till slut blev det klarblå. Den mittersta på undre raden.

Så imorgon får pojkarna jobba med nya snygga och framförallt BRA skydd! Superbra att ha de dagar man inte riktigt hinner med att linda, just själva lindningen tar inte så lång tid i sig men sedan ska de rullas ihop o.s.v efteråt också..

Det blev även ett par nya ridbyxor - något som ALLTID går åt. Testade ett nytt märke nu, de var hyfsat billiga så det är värt ett försök.

(google)
Horselife heter märket och de kostade ca 800:-
Blev ett par blå då jag faktiskt inte har några blå ridbyxor längre..

Jag var ute i den nyöppnade "Dressyrbutiken" på Sanna Nilssons fina anläggning, massa fina grejjer hade de såklart :/ OCH vi ska inte tala om anläggningen sedan - kanonfin och med så bra utrymmen. Fick en liten rundvisning av Sannas mamma som var mycket trevlig och det blev ett ganska långt besök då vi sedan pratade tävlingar osv, är ju helt sjukt med att man inte kommer med knappt ens om man sitter där vid datorn prick när anmälan släpps.
Gunilla var hos oss idag och berättade att Emelie & Christian fick sitta med fyra (!) datorer igång när de ska anmäla sig och ändå blir man reserv :/

Kram MaddeHoppning

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 21:33:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har jag HOPPAT! - Två hästar :) Erik har varit här igen och Elton var först ut, han gick belive it or not men han hade nästan eld i baken :P Erik var iaf positivt överaskad och jag var grymt nöjd med vår insatts.
Sedan red jag faktískt med på Demeter även fast hon vilat i tre dagar, jag red med på de första övningarna och hon var smått het i början. Men efter lite "skäll" av Erik och att hon blev lite trött mot slutet gick hon kanon och framför allt tyckte hon det var grymt kul!

Demeter efter hoppningen, Fia på Memo i bakggrunden..

Förutom de två hoppassen har jag idag ridit Lady som idag var en ngt tjurig märr till en början, Rocco ett litet dressyrpass + lite framskrittning ute i snön tillsammans med Fia & Kollan. Han tyckte det var skönt. Rangun red jag en kort tur ute i solen och snön på, han har skrapat upp ena kotan lite efter nått ryck i hagen igår.

Navange han jag rida en superkortis innan Erik kom, han har inte ridits på nästan tre veckor pga såret på manken, men jag har tömkört några gånger sedan jag kom hem och idag blev det alltså sadel och ridning. Han var, otroligt nog, riktigt fin och mamma var impad :)

Idag är det ju "Alla hjärtans dag" och jag fick en så fin hälsning ifrån Christina på tidningen ridsports hemsida! Den gjorde min em/kväll!! Tack :D

Kram Madde

Solsken..

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 16:41:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Blir ett litet "snabbt och lätt" inlägg nu innan mina lektioner.. Fick några min över då jag gick upp för att äta en macka eftersom tiden inte räckte för att rida en häst till :( Skit rent ut sagt för jag hade gärna ridit henne och även varit med för Erik imorgon men det känns ju sisådär om man inte ridit hästen på tre dagar :/
¨Demeter alltså..
Fina fröken..

Jag har iaf hunnit med att tömköra en fin Navange, mamma hjälpte mig med Rocco som var superfin - men o vad man få rida, svåår häst! Mamma hjälpte även mig och Fia efter lunch, jag red Rangun och Fia Mille - Rangun blev riktigt fin men även här får man såklart RIDA. Det är inte nått "stoppa i poletten och åka med" inte :P

Även Elton gick ett bra dressyrpass, jag har ju bytt till en achennosgrimma igen och det fungerar mycket bra!

Idag fyller Anders år så jag ska INTE starta datorn när jag kommer hem idag, då blir han nog glad - han tycker den här bloggen tar väl mycket tid vissa kvällar..

Kram Madde

Snart Göteborg!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 17:08:34 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Idag gick sista kvalet till YR hoppningen i GBG av stapeln i Borås! Där jag hållt tummarna för Alma & Callie, de är nu klara för finalen i Scandinavium och det kommer bli awesome - för då kommer Christina dit!!!!
Här kan ni se slutställningen:
http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_20914/cf_559/Resultat%20GHS%20YR%20Cup_11_12.PDF

Ja det fungerar fortfarande inte att länka :/

Christina och hennes uppfödning "Dobbie" Urfin och go ponny som hon sålt för drygt 1år sedan..

Så lovely att jag fick träffa Chritina några timmar den här helgen eftersom hon var uppe i Mariefred på bergravning, hon kom till mig sent igårkväll och åkte idag vid 11.. Men vi ses ju inom mindre än två veckor!!


Alma och hennes fina vita springare..

Någon mer som ska till Scandinavium i år??

Kram Madde

Sunny sunday..

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 13:56:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Såå nice väder idag!
(google)

Vi, jag Fia och Anders käkade en mycket sen frukost för ett par timmar sedan.. Nu ska jag ner på stan för att leta efter en fin birthday present till Anders som fyller år imorgon :)

Igår hade vi massa folk över här för att fira honom och en annan killkompis som fyllde tidigare i veckan.. Trevligt!

Men det var också en ganska stressig dag, kom hem 10min innan mormor,morfar och farmor klev innanför dörren :P hehe Hann med lektion för Ebba i 1h, mocka fem hästar och rida Rangun och Rocco på ganska exakt fyra timmar. Effektivt :D

Kram Madde

Middag

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 22:56:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll har vi haft första födelsedagsfirandet för Anders som fyller på måndag.. Mamma och pappa var här och käkade gott :) Är sjukt mätt..

Imorgon blir det mormor, morfar och farmors tur att få födelsedagstårta!

Idag har jag väl inte hunnit med allt jag velat, största tidsslukaren var fruset vatten i stallarna :/ Imorse när Fia kom för att fodra utestallet var det en "någon" som stängt av värmen till vattenledningarna så där var det fruset hos de 15 hästar som står där.. Mmm var kul att släpa vattenhinkar långväga.. Vi har ändå verkligen tydliga lappar vid alla strömbrytare så det känns verkligen surt, mitt förslag var att koppla el i dem så man får en stöt om man rör dem :P hehe..
Vattnet hade fortfarande inte kommit igång vid intaget av hästarna på em så då var det återigen släpa hinkar med vatten som gällde.. Tillslut fick pappa igång vattnet med hjälp av en värmepistol, han fick klättra runt på stege osv.. Mycket tidsödande arbete plus en STOR brandrisk när man måste använda t.ex värmepistol - många byggnader brinner ner varje år med innebrända djur p.g.a detta :/ Mardrömmen...

"Alltiallon" "Magic man" Jocke fixar vatten till hästarna idag..Även de fem boxarna i vårt tävlingsstall hade frusit, men det kom igång strax efter att hästarna kommit in på em :)

Jag longerade Hera på morgonen, hon skötte sig lite bättre än igår. De har ju smått med överskottsenergi då de inte rör på sig så mycket mer än nödvändigt och nu har de ju haft lite vintervila nån månad, men de verkar tycka det är superkul att får börja jobba osv igen..

Snyggingen Hera i början av december 2011..

Jag fick mycket bra hjälp av mamma med Rocco på fm i kylan (kinderna höll på att falla av kändes det som) han var döfin! Jobbade mest på en 8-volt med ställa/böja - flytta.. Fin så fin :D

Efter lunch red jag och Fia ut en ruskigt härlig tur på Millle och Demeter, hästarna var så nöja och glada över att få komma ut och galoppera i solen genom snön :)

Vi hann sedan med att rida ut en lite kortare sväng på "nervvraken" Rangun & Kolibri innan mörkret kom. Vet inte vad det flugit i Rangun som brukar vara lugn som en filbunke ute - han har blitt helspattig :/


Fia & Ross i eftermiddagskylan.. Ross tigger - vill ha syrrans morot!

Så nu är det sovdags!

Imorgon är det stallet som gäller igen, lektion för Ebba och mocka samt hinna med minst två hästar att rida - hmm tidsoptimisten. Skulle verkligen behöva en "skötare" som kan serva med hästar när det är tidpress :/

Kram på er!

MaddeSnart fredag

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 21:53:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Måste säga att första veckan efter semestern har gått ruskigt fort! men jag har också fått mycket gjort :) Igår var jag helt slutkörd när jag kom in strax före halv tio efter att ha haft mammas tre lektioner. Markarbete var det på schemat och både hästar och elever skötte sig exemplariskt, jag hade byggt upp en ganska svår bana med mycket övergångar och travbommar på både böjt och rakt spår samt galoppbommar. Vi avslutade passet med att räkna galoppsprång på två låga räcken utmed ena långsidan :)

Idag fick jag lite extra tid eftersom jag sov kvar på Ekelund, tror jag ska se till att snabba på mig lite på morgnarna så jag kan vara i stallet redan vid sju istället för halv åtta. Den halvtimmen gör mer än vad man tror för då hinner jag mocka iprincip allt i vårt lilla stall innan utsläpp :)
Jag tycker om att inte behöva stressa på morgonen och vill äta min frukost och läsa nyheter osv på min Iphone innan jag åker. Min telefon ringer 05'50 och klockan har oftast hunnit bli 06'45 innan jag kommer iväg..
Ändring för det nog bli! Nu börjar det ju dessutom bli ljusare på morgnarna igen så det är ett stort plus :D

Fram till lunchen strax efter halv tolv hann jag med att rida ett kortare dressyrpass på Demeter, "träning/longering" av Thaleia & Hera, fixa färdigt vårt lilla tävlingsstall plus mockning av tre boxar och sopa i utestallet.

Åh vad jag längtar till sommaren och värmen - vill kunna rida i piké!! Här på Demeter..

Efter lunch red jag först Rocco i ridhuset, han var toppen igår (mamma hjälpte mig lite också) och det höll i sig idag - även om han i början var livrädd för skithögen han la som det rök om eftersom den var varm och pappa precis hade harvat :/ Knäppa hästar..

Rangun därefter var också mycket fin, jobbade med tempot/energin och övergångar. han blir lätt lite långsam bak och behöver påminnas om att han faktiskt har ett par bakben också. Gjorde lite byten ETT i taget för att verkligen få till dem eftersom vi haft lite småstruligt sensate tiden. jag red på diagonalen -byte och direkt framåt - samla och sedan byte igen. Detta fungerar väldigt bra på honom eftersom han lätt tappar enegi och ibland dyker efter bytet. jag red sedan in på en ny diagonal och kunde göra fem byten i vart 3:e - spikraka, stora och luftiga - LYCKA!
Avslutade med lite piruettarbete började till vänster där vi har svårast, gjorde ett pas "arbetspiruetter" och sedan en halvpiruett till höger som gick som på räls, sedan tillbaks till vänster och här krävs det verkligen mycket ridning. Men jag fick till en riktigt fin halvpiruett efter lite jobb med galoppen :D


Min stjärna!

Så kul att han nu äntligen efter alla år börjar "landa", han känns så stark och bärig och musklerna blir bara större och större :)

Jag red även ett dressyrpass på Elton som var fin, jag har ju provat olika bett som en galning efetrsom han varit/är så tjafsig i munnen men det enda som fungerat bra har han fått små sår i munngipan av :/ nästa steg var att testa ett rakt bett MEN så kom jag på att jag kunde testa med en aachennosgrimma igen och vilket lyckokast! Som en ny häst :) Jag red på det ifrån början men i sommras fungerade det sådär och jag bytte till remont vilket var toppen tills nu alltså, kan ju vara så att man kommer att behöva byta och fixa lite jämnt med honom. Vissa hästar är ju sådna och kräver lite variation för att vara nöjda.

Navange hanns inte med då Jimmy "Sadeldoktorn" kom vid halv fem för att lämna två sadla, bland annat Eltons hoppsadel, som han stoppat om samt kika på några av våra sadlar samt ett par av inackorderingarna. Han fick titta på Poseidon och Demeter och där fungerade de sadlar vi använt bra :) Även en liten justering av Kolibris hoppsadel och en ny sadelgjord till Rangun :D


Älskar dessa sadelgjordar! Har du en gång börjat använda dem vill du inte ha något annat :)
Dessvärre är det ju som vanligt "- Smakar det så kostar det" En sådan här dressyrgjord kostar 1690kr Men jag kan absolut säga att den är värd det. Den fördelar trycket väldigt bra och är speciellt bra till hästar som har lite problem med tex sadeltvång/sadelgjordsproblem..


Här är Ranguns gamla gjord som nu Elton och Navange får ta över till Amerigon som jag använder på dem. Skönt att slippa glömma sadelgjorden när jag ska rida, Dagens I-landsproblem att jag måste flytta sadelgjorden emellan stallarna :P

Dessutom är ju Ranguns sadel svart så det kan ju vara snyggt med en svart gjord och den gamla är ju i perfekt brun färg till Amerigon :)

Dubbel lycka!

Det blev även ett par nya stigläder till Uranos hoppsadel då hans är så slitna. Jag gillar inte riktigt de "nya" stigläderna med nylon i och tunnt skinn utanpå, de slits väldigt fort och även om de fortfarande håller så ser det ju väldigt trist ut när skinnet är trasigt och nylonen sticker fram.. Speciellt på skolhästarna går de sönder fort eftersom de används oftare och man ändrar och flytar läderna efter varje elev.

Det var allt för idag! God natt..

Kram Madde

Rykten?

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 20:40:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Rykten sprids snabbt som vinden.. Är Totilas såld igen?
(google)
The one and only - TOTILAS med Edward Gal

Tillsammans tog de dressyrvärlden med storm, slog poängrekord efter poängrekord och fansen blev bara fler och fler.. Totilashysteri!
I en handvändning såldes hingsten för enorma pengar och hamnade hos Rath, tillsammans har de aldrig kommit i närheten av den magin som fanns tillsammans med Gal.

Så.. kan det vara så att de sålt? Högst otroligt med tanke på de enorma tillgångar Paul Schockemöle faktiskt har men vem vet.. Ingenting är omöjligt.
Enligt dessa rykten skulle den påstådda nya ägaren vara ifrån Österike och Edward Gals nye sponsor. 

Hmm intressant att se hur detta artar sig OM det nu stämmer förstås

Madde :)

Långtråkigt

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 19:52:34 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja ännu en dag utan hästar. Funkar bra när man är i Thailand men så här är det surt.
Idag har det snöat en hel del på em. Som tur är så har Madde ikväll mina lektioner så hon kommer nog att vara trött när hon kommer in. Sofia håller på med fakturering.
Själv slötittar jag just nu på TV bara skräp tur att man har annat för sig vanligtvis.
Har även rensat min mailbox som alltid har en förmåga att bli gigantisk (jag är en sparare). Då hittade jag två bilder som jag fått av Angelica. Från min tävlingsdebut med Bosson i april.


Håller på att fundera på om vi ska ut på någon tävling i vår igen se om jag kan passa på när Sofia ändå ska köras.
Enligt läkaren ska jag ju kunna rida som imorgon men det tror jag inte mkt på just nu jag hoppas att jag är ok till Erikhoppningen nästa vecka helst vill jag hinna hoppa något innan dess.
Madde o Sofia har ju snällt ridit "mina" hästar Arro Bell o Demeter -hoppning var det på programmet idag.
Så snart jag är återställd så kommer det vara unghäst träning som gäller. Det ska longeras och sadelvänjas igen för nu har de ju inte gjort något på länge (Hera o Thaleia) då gäller det att börja om från början annars kan det lätt gå tokigt. Madde har ju suttit på dem och blivit ledd men inte mer än så. Planen är ju att de ska gå tre-årstest i vår.

Poseidon har jag ju börjat så smått med igen så han ska också sättas igång så vi kommer ha fullt upp att göra med alla dessa unghästar. Han har ju otroligt fin trav den hästen han var superfin när jag tömkörde i måndags. Verkade tycka att det var kul att komma i lite arbete.
Vi hörs
Ann

Lite ont

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 21:43:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu lägger jag ner pysslet med det tidigare inlägget! :S ord försvann osv :(

Idag har jag plågats med ett ont lillfinger som spretar lite åt fel håll.. jaja, har pratat med "doktor carina" och även med en sköterska på vårdcentralen i Mariefred som tyclte jag skulle åka till akuten för att få det röntgat. Efter detta tillade hon "- Ta med dig matsäck" haha ja hon var ju lustig :/

Hmm vårdfolk alltså.

Jag har iaf kunnat rida soom vanligt vilket jag var orolig för. Det GÅR ABSOLUT INTE att låta mina hästar vila nu igen - jag har ju nyss kommit hem! Red ut på Rangun och Elton som skötte sig bra. Rocco fick sig ett pass i ridhuset och var riktigt fin, jag tycker han är svår att rida utan hjälp på backen men idag flöt det på bra. Jag jobbade mest i trav på den "tråkiga" lilla fyrkanten, extremt nyttig övning men jag har så länge jag kan minnas tyckt att den är lite tråkig :P
Övningen går till så att man rider på en liten fyrkant innanför spåret ca 15*15m och jobbar med rakrikting och vändningarna.

(google)

Något som är (om jag får säga det) TOPPEN med att mamma är nyopererad är att hon nu kan ägna mer tid åt att hjälpa mig på marken när jag rider :) Hon får helt enkelt bädda ner sig i vårt "värmehörn" i ridhuset där vi har infravärme och utöva sin tränarroll till fullo!


Jag har även haft en privatlektion idag, för Åsa på Lady, risk finns att hon har träningsvärk de kommande dagarna :P = Nöjd Madde! hehe..

Kram Madde

Lite kommentars svar!

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 21:11:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Tänkte ägna ett inlägg åt att svara/kommentera en del av de kommentarer från den senaste
tiden i bloggen :)


Monika Andersson  (monika.a@live.se) om -14,2 grader:
Hej Ann,
måste instämma med Carina. Tänkte imorse att jag skulle skriva och säga att det
varit lika kul med dina blogg-inlägg som det är med Madde´s. Så du får se till att
även fast Madde kommit hem skriva lite oftare i bloggen framöver.
Hälsningar Monika

Det är alltid lite roligare (tycker jag iaf) om det är fler som skriver i en
blogg, blir oftast lite fler inlägg och det är ju toppen om någon är
bortrest som nu när jag var borta t.ex :)

Sofie Wahl om Årets första markkänning avklarad..: Haha men Elton då :) hoppas du inte har allt
för ont!!
Kul att läsa om Elton, kul att de går så bra för er!

Tack han är en underbar liten häst!

Ann
om -14,2 grader:
Tack så mkt Carina o Monica, kul att ni gillar det. Ska försöka att göra små inlägg
ibland. Rätt kul faktiskt vore kul att berätta lite om vad vi gjorde förr och hur....
Ann

JA! Mer inlägg om hur det var "på den gamla goda tiden". Detta har jag
tjatat på mamma om tidigare :)
amanda om Fråga:
jag blir oftast nervös när det är flera st i ridhuset samtidigt som mig, tycker det är
jobbigt när folk kollar och eftersom min häst inte är så lätt ser det bara ut
som jag är superdålig!sen på tävling blir jag JÄTTE nervös..

Ditt "problem" med ridhuset är nog ganska vanligt förekommande.
Jag vet själv med mig att man ibland blir lite ofokuserad osv om det är
fler i ridhuset. Det som är viktigt att tänka på att man inte ska "rida för
publiken" utan hålla fokus på den plan man lagt upp för sitt ridpass. Är
det folk som tittar så vill man ju såklart att det ska se bra ut och att de
ska bli imponerade av ekipaget och man tappar fokus eller rider bara
saker som man redan är bra på.
Vad gäller tävlingsbiten så är det bara en sak som gäller - tävla tävla
tävla! Det är nog enda sättet att bli säker i det och att om man blir så
nervös som du beskriver är det jätteviktigt att hålla tävlandet på en
"lätt" nivå tills man känner sig säker i tävlingsmomentet.

Lycka till!
CarMonika Andersson om En eftermiddag i soffan........:
Lycka till med Limits operation, och hoppas att du blir bra efter din. Och det är
väl ingen dum ide att du tar över honom. Du behöver väl något nytt att satsa på.
Guldhästen är ju ändå snart 20 år. Hälsningar Monika

Japp gammelmannen är hela 21 i år!!


Carina ottoson om -14,2 grader:
Hejsan Ann!
Vilka bra blogginlägg du gjort/ jättekul! Körde förbi equiterapeuten när jagkörde
hem från Strömsholm i veckan- återkommande rehabträning med voffsen. Jag
svängde inte in men såg den lilla skylten vid vägen. Skulle vara kul att hänga
med - de verkar ju göra ett oerhört bra jobb.
Nu kryper termometern ner / dubbla yllekalsonger!
Godnatt

Det är ingen risk att någon i "The Ottoson family" fryser pga för lite
kläder inte!! ;P
Självklart får du åka med någon gång, mycket intressant och Monica
gör ett grymt bra jobb med VARJE häst!Emilia om Fråga:
Jag blir lätt nervös när det handlar om hästar jag inte vet någonting om
och jag ska hantera dem från marken, tex ta in och ut från hagen eller
sådär. Inte så nervös att det påverkar hur jag beter mig, men det ligger
i bakhuvudet haha, jag vet inte varför. ;)

Helt rätt instinkt Emilia, man ska ha extra respekt för hästar man
inte känner. Däremot är det viktigt att man inte blir så nervös att
man inte klarar av att behålla det viktiga ledarskapet gentemot
hästen för då kan det absolut bli farligt.
Hästar känner ju på lång väg om man är det minsta osäker, Du
får helt enkelt träna på att hantera många hästar för att bli
säkrare, viktigt är ju i början att det inte är dåligt hanterade
hästar du "tränar" på eftersom det istället kan förstärka din
olustkänsla över okända hästar.


Lycka till!

Jenny om Kallt brrrrr: Hej!

Jag råkade in på denna sida för lite sedan när jag sökte efter trollungar..
Ni kanske redan har sett den men annars kan den säkert vara kul för er
att kika på, den handlar om bellhästarna.. :)
http://www.sussisus.se/bellahastar05.html

(Birgitta Nordlings uppfödningar finns om jag inte missminner mig på www.stallulven.se)
Hälsar Jenny

Tack för tipsen! Extra kul att följa "Bellhästarna" eftersom de
har så fina färger och sticker ut :)


Anonym om Tävlingsbilder!:
Vem va don negro? Ser jätte fin ut!!

Don Negro var en stor och fin herre vi (mamma) fick låna under ca 9månader 2009-2010. Helena Widell äger honom. Mamma tävlade honom t.om MsvB :)


Don Negro "Svarten"
f.- 99 e: Donnerschlag - Goldstern
Blank och fin på framridning i Gnesta!


Kram Madde

En eftermiddag i soffan........

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 16:08:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

ja der är jag inte van vid direkt men nu sitter jag här och såg nyss hur Sofia o Madde red iväg på Millet o Elton. Får hoppas att Madde sitter kvar idag :-).
Sofia har varit snäll och rastat av Arro Bell han fick ut och galoppera det gillar han.
Hoppas att även Demeter får göra något men det lät lite tveksamt.
Själv har jag roat mig med en operation av mitt vänster ben-åderbråck. Inte så kul men nu är det över.
Det ska inte heller vara någon lång konvalecens men ibland undrar jag om läkarna över lag vet vad det innebär att arbeta med hästar. Jag är ju lydig så säger de att jag kan jobba som vanligt så gör jag det.
Så snart ska jag alltså vara tillbaka i sadeln igen.
Har även fått ett glädjande besked från vår veterinär som fått klartecken från Agria om operation av Limit. Det har ju varit tufft så länge och kändes som en lättnad när vi fick svaret på röntgen av ryggen samt att vid bedövning så blev det en helt annan häst. Den som man kom ihåg från förr.
Det är ju svårt med hästar för många skador och i det här fallet för tätt mellan ryggkotorna så kommer ju det mesta smygande.
Det är ju mkt lättare när en häst skadar sig akut det märker man ju direkt.
Har redan ringt för att boka tid så imorgon får vi reda på när. Det är ju en ny operationsteknik som de börjat med på Strömsholms regionhästsjukhus. Ganska nyligen så opererades de första hästarna för som det kallas kissing spines. Operationen sker stående + att hästarna snabbt är tillbaka i träning igen. När jag kan berätta mer om hur det går till så kommer en utförligare beskrivning. Det är i alla fall en engelsk kirurg som varit över på Strömsholm som opererat många hästar i England med lyckat resultat.
Om allt går vägen då är har vi verkligen bra hästar i vår verksamhet.
Jag kan själv tänka mig att rida honom n,u Sofia har ju valt att satsa på hoppningen. Madde har ju två fina.
Nu kom tjejerna tillbaks på sina hästar och båda satt på.....
Ann 

Årets första markkänning avklarad..

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 21:08:15 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

.. och förhoppningsvis årets sista :P

Sitter här mer smärta i smalben och fötter pga den extrema kylan de utsatts för under kvällen när jag hade mina lektioner, då hade jag ändå mina bubbla yllesockar jag fått av Ebba & Carina.. Även ett stukat lillfinger bultar efter flygturen av hästen.. Tror inte det är värre än en stukning iaf, det går ju att röra på fingret och det är inte alltför tjockt ännu.

Ja kanske ska berätta om mitt fall.. Skulle rida en liten tur i genom sommarhagarna på lille Elton på em, han har bara gått ut själv en gång förut föresten så han var duktig. När jag skulle trava blev det galopp och han ville såklart bocka lite :P Dessvärre var visst inte sadelgjorden tillräckligt spänd för efter typ två bocksprång satt jag på halsen och kämpade utan resultat för att få upp huvudet och framåt. Men ganska omöjligt när jag satt som på en gungbräda på halsen med fötterna på hans ganasch :/ satt iaf kvar bra länge (återigen synd att ingen filmade spektaklet :P ) hehe.. Tillslut hamnade jag iaf i snön och lyckades väl någonstanns där på vägen stack väl det nedrans fingret ut..


Mitt lilla vilddjur!!

Jag har idag även ridit ett kortare joggingpass på en lite spänd men mycket fin Rangun, Rocco även han lite jogging och Navange tömkörde jag.
Ägnade även nästan 3h till vår hemsida: ekelunds-stuteri.se
Så där finns nu en hel del nytt och aktivitets delen börjar jag bli mycket nöjd med :D Kika gärna in och kom med önskemål/kommentarer - här i bloggen eller i gästboken :)

Nu ska jag stupa i säng.. Kroppen /hjärnan är lite upp och ned efter tidsomställningen..

Kram Madde

Första dagen i kylan

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 19:55:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det bästa med att landa på en lördag var ju självklart att man sedan hade en söndag att ta sig tillbaks till de svenska tiderna osv..
Idag har jag spenderat drygt 3h i stallet på fm/lunchen.. Longerade Rocco och Rangun samt mockade åt sex hästar medans Rangun gick på skritten.

Superhärligt men kallt.. Friserade dem båda lite lätt också då manarna var väl långa och Rocco blev av med lite hår under ganascherna där det var alldeles spretigt :P

Hästarna tyckte det var toppen med lite uppmärksamhet igen och verkade nöjda över en ordentlig rykt och pyssel.. Imorgon blir det RIDNING!! :D Blir spännande att se om man får träningsvärk om några dagar eftersom musklerna inte jobbat speciellt mycket de senaste två veckorna..


San Rocco

Rangun

Jag hade med mig min tävlingskavaj till Thailand också, jag sydde upp den där för ca 4-5år sedan och jag var väl lite "bredare" då för den har varit lite stor sista tiden :P Nu sitter den iaf kanon igen! Nästa gång jag åker ska jag sy upp en ny har jag tänkt, ev även en frack också.. Lite beroende på om jag har nån häst som går "frackklasser" då.. Skulle nämnligen vilja ha en "helt egen". Lite annan färg osv eftersom det är tillåtet nu.

(google)
Här är den vanliga traditionella fracken, marinblå eller svart kan man köpa. Själv har jag en svart ifrån Hugo Simon om jag inte minns fel..

Sedan något år har man fått rida i andra färgen också.. Då kan det se ut som nedan

(google)
Edward Gal på Totilas, en färg som verkligen sticker ut eftersom den är så ljus.
Min egna kommentar om denna är - nja lite för ljus tycker jag..

(google)
Ankys är grå men nån form av rosett baktill..
Jag gillar färgen skarpt! Men kanske "rosetten" baktill kunnat vara utformad på annat sätt.

(Google)
Anna Plönzke i en grå sidenversion..
Gillar färgen men kanske blir väl mycket med en helt i siden?

(google)
Per Sandgaard har en svart frack men med lite annorlunda utformning.. hittade ingen bättre bild än denna tyvärr..
Jag tycker  NJA även på denna - jag gillar knapparna framtill som tagits bort på denna modell, tror det är nån form av dragkedja istället.

Vad tycker ni är snyggast?
Det "gamla" eller de nyare modellerna?

Kram Madde

Pictures from paradise..

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 19:21:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu tänkte jag bjuda på lite härliga semesterbilder ifrån Thailand - mitt "tredje hem"..

Jag har nästan tappat räkningen på hur många gånger jag varit där, nio om jag räknat rätt och första resan gjordes hösten 2002 - 10år sedan i år..


Anders & Fia steker i solen..


Syster och jag sista kvällen innan hon åkte hem till kylan igen


Kamala


Vi bodde tre dygn på Phuket Shaba Hotell i Kata som ligger ca 30min med bil ifrån Kamala
Här latade vi oss bara vid poolen!!


"Rullande bar" i Kata.. Superhäftigt och mycket goda drinkar :)


En hel del lyxbåtar får man se ifrån stranden i Kamala..


:)


En av favvoresturangerna Cocunut Garden ligger precis vid stranden..


"Pimpad" Tuk-tuk :P


Såå söta minisköldpaddor kan man köpa på den lokala marknaden


Vår "kompis" på andra sidan "floden/ån" vid vårt favvofik och frukostställe.. Iprincip varje morgon kom han kravlande, sista dagarna dök det upp ännu en..


Sand på välmålade tånaglar..


Fredagsmarknaden med sitt Sushistånd i sprakande färger är ett måste!!


Sista kvällen innan hemfärd..


Ser helt klart fram emot nästa resa till den varma Thailandssolen med mjuka stränder och god mat..

Kram Madde

Home again!

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 21:09:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemma på svensk mark igen!! Gick ganska smärtfritt att fylyga och tänkte bara säga ett litet "Hej" till alla läsare innan jag stupar i säng efter en god middag här på Ekelund :)

VINNAREN I FOTOTÄVLINGEN BLEV:

ERIKA!!

Grattis till ännu en 30min lektion för moi :)

Imorgon ska jag bjuda på lite härliga semesterbilder..

Kram Madde

Vägra rida.......

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 21:03:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag i alla fall. Det är för kallt! Idag har jag bara tömkört Demeter vilket jag också gjorde igår och idag var hon superfin. Efter tönkörningen så hade min kropp klarat av att rida men då skulle hästar in och det var dags för en privatlektion efter det var jag stel som en isbit så in o en kopp te. Därefter projektet- vi har precis börjat men vad kul det är med dessa tjejer!
Super duktiga idag igen de har så härlig inställning och som förra veckan var de som inte red med i manegen de är så duktiga att se. Så nyttigt att titta på när andra rider och analysera samtidigt är det bra att i grupp kunna diskutera och komma fram till olika lösningar.
Dessutom så är det lättare att förstå när man rider själv vad det är man ska "leta" efter eller hur det ska se ut.

Just nu är det reklam på TV vad skulle du göra om du vann 43.000 kr ja det räcker ju inte så långt men sätt en
1:a framför så var det nog att isolera ridhuset!
Det ska ju tydligen bli ännu kallare i helgen.

Nu är det inte många timmar kvar innan Madde o Andres är hemma de dyker upp redan imorgon. Härligt nu kan det bli lite mera tid över att träna alla våra unghästar. Madde kommer säkert att se till att filma vårt arbete med dessa.
Vi har ju ett gäng som det nu måste sättas fart med. Poseidon, Hera o Thaleia men även Melete ska förberedas för inridning.
Idag när jag höll på med Poseidon så tror jag nog att han växt framtill ser riktigt fin ut.

På em fick jag ett mkt glädjande telefon samtal från vår veterinär Tove. De har äntligen tittat på Limits röntgen plåtar och de har även skickats till en veterinär i England och de tror att det finns mkt goda chanser att operera hans rygg. Så nu inväntar vi försäkringsbolagets svar.
God natt
Ann

Tävling nr 3

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 19:00:00 | I kategori: TÄVLING! | 9 kommentarer

Då är det dags igen..

För att vinna ska du i kommentatorsfältet ange rätt namn på hästen som du delvis ser på bilden samt skriva under med ditt namn.
(anonyma röster godtas ej)
Ni får gissa flera gånger :)

Första med rätt svar vinner tävlingen och en privatlektion á 30min för mig på egen häst eller någon av våra fina skolhästar :DTycker själv att det är ganska klurigt denna gången :P

Lycka till!

tidsinställt inlägg

-14,2 grader

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 22:45:25 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Ja man har blivit bortskämd denna vinter med att det inte varit så kallt. Men nu så är kylan här!
Jag får ändra mina morgon rutiner när det är så här kallt kan jag bara inte sätta mig upp o rida på morgonen i kylan. Det tar några timmar innan man är igång i kroppen.
Idag blev det bara dressyr på gammelmannen. Men som sagt var han blir bara bättre o bättre. När sedan Kolibri kommer in i ridhuset då är han 4 år och jättesnygg!
Men det förstår jag vilken fin häst det är(Kolibri). Vilket bra jobb som Sofia lagt ner på henne + att de equiterapueft behandlingar som hon fått i början har gjort susen. En sådan häst har man gärna på dressyrbanan också.
Sofia måste starta dressyr i alla fall när det är hemma tävling. .....Nu är formen mycket bättre hon håller bra stöd på bettet och är mycket lugnare eller mindre het ska man kanske säga för lugn är hon inte.
Nu verkar Sofia ha hittat ett bra bett som fungerar på marken och med mera dressyr kommer det att bli bra i hoppningen också.
Nackdelen med att betsla upp en het häst är ju att det kanske fungerar för stunden samt att det är mycket lätt att man blir för stark som ryttare och det får då motsatt effekt.
När jag var på kurs för Jens Fredricson sist på Strömsholm så bytte han till vanliga bett på de som hade mycket skarpa special bett hans filosofi är att det är bara att traggla med dressyren/markarbetet.

Nästa vecka kommer vi att få en praktikant på ridskolan - Angelica hon ska ha praktik inför sin utbildning och kommer att praktisera halvdagar fram till april. Kul!

Imorgon ska jag har projektet igen då är det dressyr på programmet och de skall rida i två grupper 17-19 meningen är att de ska vara med på backen när de inte rider.

Nästa gång är det nog Maddes tur eller om vi har varsin grupp.
Ann

Hittade en bild på Cally  allt som oftast så ramlar tankarna iväg till gamla arbetskamrater tror hon mår som en prinsessa hos Jenny

Sverige i topp

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 12:18:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Läste precis att Roffe fortfarande är världsetta i hoppning och för första gången har Sverige 3 ryttare med på 50 bästa listan.
Häftigt!
Det är sådant som behövs för att få ringar på vattnet i Ridsporten. Gynnar ju alla då ridning just nu får mera utrymme i massmedia.
Dessutom har vi tre ryttare som skördar dressyrframgångar i Florida. Tinne Wilhelmsson, Minna Telde och Per Saandgard som ju förövrigt bor i vår egen lilla kommun.
Kul!
Själv ska jag strax ut och fila dressyrprogram då domare Gunilla Å kommer hit och hjälper oss med programridning.
Detta missar ju Madde i dag men hon har det säkert bra i värmen men nu är det ju inte långt kvar innan hon trampar svensk mark igen.
Kylan kommer slå nock på Anders o Madde i morse var det ju -14 igen igår kväll var det verkligen svinkallt i ridhuset. En lotto vinst och pengarna skulle direkt gå till att isolera ridhuset. Fast då måste man ju spela också.....
Ann

Tävling på G!

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är jag snart hemma igen och tänkte köra en ny tävling till detta..

Blir en "lika" som förra gången dvs en fototävling där första rätta svar belönas med en 30min privatlektion!!


Jag övervakar hopptävling på ridläger avslutning 2010

Tävlingen kommer upp på fredag kl. 19!!!

Kram Madde

Tidsinställt inlägg..
RSS 2.0