Blött blött.....

Publicerat: 2014-06-30 Kl: 23:12:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Efter en hektisk helg så är man tillbaks till det glamorösa stalljobbet. Spola boxar nu är det dags för stora stallet. Har hunnit mycket idag. När det var lunchdags så var det bara att försöka göra sig lite ren. Spolade huvet i badkaret såg ut som när man sköljer av en skitig hund. När jag skulle torka håret så blev handduken skitig.....
Så på eftermiddagen så var det keps som gällde men nu så har man gått igenom duschen och är som ny igen.
Ligger i alla fall före tids schemat och är bra sugen på att måla väggarna då de inte är så fina i stora stallet.
Vi får se.
Ja helgens tävlingar var en riktig berg o dal bana. Insåg att jag är alldeles för ringrostig när det gäller att hopptävla var ju ett år sedan sist och red allt emellan bra och katastrof.
Började bra i första klassen först ett pet med Jaqueline då jag inte red ut vägen ordentligt och det satt en massa människor bredvid som hon tittade på. Bosson skärpte jag till mig och var dubbelnolla med en 4:e plats endast 1 sekund efter 1:an. Men klassen efter var katastrof. Red inte alls som jag brukar på Jaqueline så hon ruttnade ur på mig och ville ej gå fram för skänkeln utan stannade vid utgången.
Sedan red jag lika illa på Bosson och han vllle ej hoppa kombinationen som stod utmed staketet.
Var osäker på om jag skulle rida alls på söndagen men banan blev helt annorlunda inga hinder utmed staketet. Så då bestämde jag mig för att rida. Jaqueline var på som vanligt men hade ett ner men Bosson lika illa.
Mycket psykologi med att tävla.
Så man kan säga att det var som att åka berg o dal bana. Men det är väl bara att ta nya tag och försöka att tävla hoppning lite oftare hur jag nu ska hinna med det. Samt kanske bara hoppa en klass. En lektionshäst är ju van att gå mycket men på ett helt annat sätt än en tävlingshäst.
Imorgon ska jag rida i alla fall då Demeter fått vilodag idag efter hopptävling med Sofia. De skötte sig utmärkt i alla fall och gjorde 3 fina rundor med en placering på lördagen.
Nu är det sovdags.
Ann
 

Hopp-helgen avklarad!

Publicerat: 2014-06-29 Kl: 21:03:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Fia & Mille kom på 3:e plats i gårdagens 1.15m!
Mamma lyckades också knipa en rosett med Bosson i 95cm klassen.
Trotts många problem med datorer osv så är vi mycket nöjda med helgen och nu har vi (TK) mycket kött på benen inför nästa gång.
 
Nu måste jag vara social med min stackars sambo som knappt får se mig i dessa speedade tävlingstider!
 
Kram Madde

Nedräkning!

Publicerat: 2014-06-27 Kl: 23:41:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorgon drar Mariefreds RKs hoppmeeting;P igåbg igen, efter ett antal års uppehåll.. Mycket att göra blir det, tur att det är så kul :)
 
En fredag i allmänt kaos är avslutad, sängen kallar. Vi har idag avslutat denna veckas Äventyrsläger - många nöjda och glada elever!
 
 
t  Bilder ifrån dagens iordningställandr av anläggning plus hästar till hagar :)
 det gick sådär att flytta domarvagnen 

Torsdag..

Publicerat: 2014-06-26 Kl: 20:58:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Jahapp torsdag snart till ändå.. ska sova tidigt ikväll tänkte jag. 
Har bland annat  hunnit med fyra hästar, äventyrsläger, två privatlektioner,  fixa hage osv..
 
Imorgon gasar vi för fullt för att hinna det sista innan helgen! Är så imponerad på några av våra fantastiska ungdomar som nu färdigställt flera av klubbens fina tävlingshinder. Hoppbanan kommer vara så fin och proffsig i helgen!
 
 
 

Vilken dag!!

Publicerat: 2014-06-25 Kl: 22:45:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fantastiskt nöjd med dagen trotts att den varit lång och minst sagt kaosartad = en normal dag hos familjen Holmqvist ;P
 
 
Såg till att komma ut lite tidigare till stallet imorse och sedan red jag och Fia ut på Calima & Siri. Väl hemma igen ställde jag snabbt in henne så fick Fia göra iordning för jag var några min sen till min privatlektion.
Nöjd ryttare och svettigt ekipage efter avklarat träningspass :)
 
In med alla lektionshästarna inför "Äventyrsläger" och så köra igång med dessa härliga ungdomar, drygt halva gruppen skulle ut på tur. Något som slutade i lätt kaos då några hästar kastade sig och två föll av i gräset. Som tur var gick det relativt bra med båda tjejerna men vi valde att vända hem och så fick de avsluta i ridhuset.
 
Fia hade då förberett Demeter och Mille så vi snabbt kunda lasta och fara till Segersta för lite träning. Det gick bra idag - mycket bra med mig hem och nu jäklar ska vi träna de där eländiga serierna tils vi storknar!
Mycket beröm fick vi också, Mads tyckte han var mycket bättre i ihop sig och i formen samt att min sits var väldigt bra och att jag nu red mycket bättre! Tummen upp! :D
Både jag och Mille badade i svett och jag valde att behålla hjälmen på mitt svettiga huvud när vi efter passet stannade en stund och fikade med bästa Siv Birgersson som kom för att titta och hade med sin smarriga kanelbullar.
Skönt att inte behöva kasta sig i bilen för att stressa hem till lektioner.
Väl hemma hade jag ju en kuse kvar - Rocco - bad mamma snällt i bilen om hon möjligtvis kunde tömköra lite innan jag red.
Hon var inte så svårövertalad och tur var väl det för han gick så sjukt bra efter = LYCKLIG! Tömköringen är guld för honom och oss. Så nu måste jag se till att tajma och planera in så mamma kan hjälpa mig med detta så ofta det går.
 

Snyggingen i galen utstyrsel!
 
Rangun fick idag bara promenera lite backträning på skrittbandet. Imorgon blir det dressyrtrim på alla tre, Mille, Rangun och Rocco. Sedan finns ytterligare ett gäng hästar att hinna med och anläggningen som ska iordningställas inför helgen. Jag har även en privatlektion direkt på morgonen, Äventyrsläger och så Ebba på em.
Kan säkert rada upp ytterligare uppgifter men nu får det räcka blir alldeles trött bara jag tänker på allt som ska hinnas med!
 
Kram Madde

The new ones!

Publicerat: 2014-06-25 Kl: 22:27:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Min mobil var batteritorsk igår så bad Fia fota dem men hon hade viss fördröjning på att posta bilderna på fb så här kommer de nu!
 
B-ponnyn Kier
 
D-ponnyn Widna - Tabun
 
Är ej helt säker på sista ponnyns namn - inte så konstigt kanske?
 
Nu vill vi ha er hjälp!!
 
Vad ska vi kalla dessa sötnosar?

Den lilla klarar sig väl med sitt namn med D-ponnyn är verkligen i behov av ett smeknamn!
 
Så kom med förslag!!!!
 
Kram Madde

Svett!

Publicerat: 2014-06-25 Kl: 16:52:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Phu vilket svettigt pass på Segersta! Milles benpaddar hade nog gått att vrida ur och matte valde att behålla hjälmen på efteråt. Siv kom nämnligen och tittade och hade då även köpt med sig bullar :)
Men resultat det blir det! Även om man får jobba för det, det är ju en stor totto man valt att jobba med..
 
Kram Madde

Tuff dag idag

Publicerat: 2014-06-24 Kl: 23:25:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då Madde var iväg på em så blev det inte någon tid kvar att rida. Skulle rida Melete idag men de kära stona hade nog pucklat på varandra så hon hade en lårkaka som ömmade så det blev massage istället.
Har börjat spola boxar idag ett drygt jobb men några boxar är klara bara att fortsätta imorgon bitti.
Äventyrsläger har vi haft jag o Madde innan hon drog iväg- ikväll har jag haft hoppkurs för några duktiga som åkte hit från Stockholm ikväll de har ridit två pass så det blev ganska sent innan jag var klar.
Imorgon ska vi dessutom hinna med träning på Segersta. Så det är dags att sova.
De nya hästarna ser fina ut i alla fall antar att det kommer bilder så småningom.
Idag har det varit duktiga ungdomar här igen och målat ännu mera av ridklubbens hinder. Så det kommer vara fina banor i helgen kan jag lova.
Missa inte detta!
God natt
Ann

Thaleia

Publicerat: 2014-06-24 Kl: 16:54:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sista hästen upphämtad! 
 

Nu händer det grejer!

Publicerat: 2014-06-24 Kl: 15:53:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Två nya förmågor står bak i släpet!
Min "utflykt" i torsdags resulterade i två nya ponnyer till ridskolan :) Hoppas dessa ska trivas och passa in i vår verksamhet. Detta innebär också att vi tagit tag i det sedan länge beslutade projektet att sälja Shaddow 13 som vi köpte in för snart 1år sedan.
Han passade tyvärr inte som skolhäst, hoppas att hans nya hem blir bra och att han får mycket kärlek.
 
Shadde
 
De två nya där bak är 6 och 7år. Och mot framförallt Sofias vilja är det ena endast en B-ponny, det var dock den jag föll som mest för. Han är riktigt snygg och hoppade även mycket bra.
Det andra är ett D-ponny sto som vid det lilla jag provade verkar okomplicerad och trevlig samt lite framåt = Sofias vilja. Båda behöver mer utbildning och det ska bli kul att får börja jobba med dem när de installerat sig ordentligt.
 
Nu styr vi kosan mot Järna där vi ska plocka upp Thaleia och sedan hem till Ekelund. Många timmar i bil blir det.
 
Kram Madde
 

Debro!

Publicerat: 2014-06-23 Kl: 22:01:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har jag äntligen fått några bilder ifrån senaste tävlingen med Debro :)
 
 
Väldigt snygg kille eller hur?
Det har hänt mycket sista halvåret. Synd att han är 6år annars hade han varit intressant för 5års championat skulle jag tro :)
 
Han kom alltså på 3:e plats i LB:3 på 68,93% Vi är jättenöjda med detta MEN jag själv grämer mig över att jag fick onödiga minus pga fel väg :S Annars hade han nog fått en blå/gul med sig hem istället!
 
Kram Madde

Vem blir den lyckliga?

Publicerat: 2014-06-23 Kl: 21:56:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har vi idag gjort böjprov för att checka hälsotillståndet och så har jag nu ikväll gjort en annons på vår fina uppfödning Hera.
Blir spännande att se vad och om man får några spekulanter, hon är verkligen en superfin häst som är så himla shysst och snäll på alla sätt och vis. En pärla att ha med på tävling och så cool i alla lägen.
 
 
 
 
Snygging!!
 
 
Kram Madde

Grattis världens bästa pappa!!!!

Publicerat: 2014-06-23 Kl: 20:49:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fyller han år - en av de viktigaste personerna som finns i mitt liv <3
Kära pappa :)
 
 
 
 
 
 
 
Family <3
 
GRATTIS mannen som kan allt!
 
Kram Madde

Härlig helg till ända!

Publicerat: 2014-06-22 Kl: 22:28:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Midsommarafton startades med en tur på Rocco - galoppjobb på vallen igen! Helt själv dessutom, gick dit med honom o så jobbade vi där. Fick sträcka ut så mycket matte vågade ett par gånger också. Brukar kunna innefatta bocksprång och så även denna gång.
Hem går han så snällt så minsann :)
 
Midsommaraftonen spenderades med ett mindre gäng mycket trevliga människor och enligt tradition fortsätter man även lördag :) hästarna har fått lite vila förutom promenad på Horse-Trainern. Idag har vi dessutom varit och firat mina tvillingkusiner som fyller 3år. 
 
Imorgon startar "verkligheten" igen och MYCKET ska göras kommande två veckor! Åhh vad jag kommer att pusta ut söndag om två veckor. 
Äventyrsläger denna vecka, utestallet ska tvättas, hästarna ska hinnas med, hoppmeeting i helgen och så ett gäng privatelever på det! 
Kram Madde

Trevlig midsommar

Publicerat: 2014-06-21 Kl: 10:31:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Snart ledig.......

Publicerat: 2014-06-18 Kl: 23:12:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag sista lektionerna på 4 dagar. Det är ju mycket jobb imorgon ändå många hästar som ska ridas så att man kan vara ledig i 3 dagar (ev att det blir ngt ridpass på midsommaraftons morgon.) Vi har visserligen stallet varje dag tom 6/7 men midsommarhelgen har huset bokats för party av Madde o Sofia så jag o Jocke beger oss åt annat håll och slipper då att arbeta. Ska bli skönt.
Har idag haft två privatelever som kom hit då jag ej hade möjlighet att åka till Södertälje. Efter det så var det mina vanliga lektionsgrupper och ungdomarna hade beställt barbackahoppning.
Herregud vad de blivit duktiga.
Vi bytte dock ut en häst som blev lite glad i "hatten" och bockade en hel del. Nästa grupp valde att ha sadel på och hoppade bana med nya vattenmattor, mur grindar och kombination. Är så stolt över våra duktiga elever och hästar. Kul att ha en sådan fin hinderpark att träna på och att lektionshästarna hoppar alla typer av hinder. Det blir ju lätt så att man ej använder "titthinder" på klubbtävling så det är bra att de rutinerade ryttarna kan hoppa dem på dessa hinder.
Dessutom har våra ungdomar idag dels målat färdigt två hinder men även gjort en specialbom som är mkt speciell vore kul att göra ett helt hinder på samma sätt. Se om vi hinner det.
På måndag börjar vi storstädning av utestallet så det är rent till hoppmeetinget.
 
Veckan efter är det dags för ridskolestallet så det är klart till dressyrmeetinget. Mycket som skall fixas, imorgon skall jag till Torghallen och beställa maten till cafeterian. Antar att alla ska handla så kanske bäst att åka dit på morgonen.
Nu väntar kudden.....
Ann
 

Midsommarfix!

Publicerat: 2014-06-18 Kl: 21:49:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu!!
 
Helnöjd över att jag åkte ifrån stallet redan 17'20 - mindre nöjd att klockan han bli nästan halv nio innan jag väl kom hem på riktigt. Mycket ska hinnas med minsann..
Hämtat hederspriser på Hööks till vårt dressyrmeeting så hela baksätet är fullt med påsar!
 
 
Kram Madde

Speed!

Publicerat: 2014-06-18 Kl: 12:14:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snabbt in på mailen för att godkänna grejjerna klubben beställt till våra meeting.. och ett snabbt inlägg här innan Äventyrslägret kör igång!
 
Jag har hunnit med tre hästar och en privatlektion på fm! Rangun fick jogga på vallen och Calima o Rocco lite tuffare galoppjobb på vallen. HELT underbart med en fin vall att kunna jobba hästarna på! Den ska snart plöjas upp så det gäller att passa på :) Rocco behöver allt sånt han kan få för att stärka galoppen och bygga upp sig mer. så Nu blir det ett par gånger i veckan så länge det är möjligt :)
 
Kram Madde
 

Målning!

Publicerat: 2014-06-18 Kl: 06:14:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Hoppelihopp idag

Publicerat: 2014-06-17 Kl: 23:12:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Vilken lyckad hoppträning Jaqueline var superb kändes så bra och lätt härlig känsla. Bosson hade jag lite svårare att komma igång med men till slut så gick det även bra redan första hindret på banan.
Det gäller att ha igång galoppen redan från början för att få in en bra rytm.
Vi hoppade mur och de nya vattenmattorna bla.
Alla våra hästar hoppade bra med stort + för Hera vilken häst det är hoppar alla hinder utan att blinka så okomplicerad. Trots att hon hoppat så lite så går hon alla banor klockrent.
För att inte prata om Palmir klockren han också men även de andra Demeter o Millet.
 
Det har även jobbats hårt på ridskolan idag med att måla hinder, så duktiga tjejer som har sommarlov. Hindren blir så fina ridklubben har en jättefin hinderpark men den behöver verkligen målas då den har ganska många år på nacken och slits ju. Birgitha fixar med mat o fika och imorgon är de här igen.
 
Dessutom har de hjälpt till med Äventyrslägret som kommer sista dagen imorgon. Nästa vecka är det ett nytt gäng men dessa är då rutinerade ryttare.
 
God natt
ANN
 
 

Rocco

Publicerat: 2014-06-17 Kl: 06:18:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rocco eftergårdagens pass på Segersta.. vill också ha stora fina skötplatser i mitt stall - keep on dreaming..
Kram Madde

Tacka vet jag hjälm!

Publicerat: 2014-06-16 Kl: 23:09:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår hade jag  en trist avramling på en ute ritt. Vi hade ridit nästan hela passet och skulle ta en sista galopp på en äng. När enligt de som red sist något smällde till antagligen något vilt och Uranos kastade sig åt sidan och ryttaren åkte av.
 
En riktig smäll där hon slog i bakhuvudet och hjälmen sprack! Vill inte ens tänka på vad som kunde hänt med en dålig eller ingen hjälm. Tänk att det fortfarande finns de som rider utan hjälm!
Allt slutade väl tills slut, även om det var en lång väntan på ambulansen. Tog nästan 1 tim (fanns ingen i Strängnäs) så det var ju tur att det inte var ett hjärtstopp tex.
Vår egen favoritdoktor Carina hade hunnit lämna ridskolan och redan hunnit tillbaks till Strängnäs typiskt.
 
Där satt jag o hon låg bland myggor o knott vi hade naturligtvis fått back up med filtar etc men man hann tänka en del under den tiden. 1 tim är lång tid dessutom var det ju inte så lätt terräng för ambulansen att ta sig fram i.
Som tur var så var det "bara" en kraftig hjärnskakning och ryttaren fick komma hem redan samma natt. Den enda fördelen med fallolyckor på häst så går det fort på akuten i Eskilstuna vilket fallet ej är annars.....
Det är mycket viktigt att inte nonchalera skallskador.
 
Så dagen idag kändes lite avslagen till att börja med tills jag pratat med ryttarinnan som var vid gott mod trots allt.
 
Har hunnit rida bästa helsyskonen Melete o Demeter på utebanan. Demeter var duktig i galoppombytena så får vi traggla på lite närmsta tiden så sitter de nog snart. Hon blir dock lite het så spöt la jag åt sidan annars är det bra att ha just vid byteshjälpen men på Demeter har det negativ effekt.
Melete hade ju vilat i 3 dagar så hon var lite spänd och "på" i början men blev superfin. Dag två brukar man starta där man slutade dagen innan. Så fin galopp hon har man blir alldeles lycklig!
Hann även med Elton som var mycket fin planen är nog att han ej ska någon sommarvila utan tränas då han stod hela hösten och behöver stärkas upp så han får nog gå hemmavid med Magic som också behöver tränas.
Mina elever har varit så duktiga idag tonåringarna har utvecklats enormt. Men naturligtvis även de vuxna min sista grupp som ej ridit så länge hoppade bana med bravur!
 
Imorgon är det dags för hoppträning för Erik Jippi!
Ann
Melete som åring!
 
 
 
 

Trevlig start på veckan..

Publicerat: 2014-06-16 Kl: 21:54:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Började morgonen med att styra bil och släp mot Segersta för att hämta hem Roccan.. Kom dit halv åtta och gjorde iordning busen åt Mads som sedan red och jag satte mig i soffan och studerade/lyssnade. Fick sedan sitta upp och känna på honom lite på slutet. Min fina häst <3 men mycket jobb kvar..
 
 
På plats i soffan!
 
Efter ett par disskusioner klev han sedan in i släpet (han gillar inte att gå på läm) vårt stora Fautras springer han minsann glatt in i :/ Jag hade ju dessutom garderat med massa färskt gräs åt honom därinne så han borde varit nöjd ändå.
Väl hemma igen sedan plockade jag iordning och lagade sedan lunch. Så har inte ridit så mycket idag, blev dressyr på Mille efter lunch - stor skillnad på sitsen fortfarande MEN de där serierna är svåra så svåra.. fattar inte för mitt liv hur jag lyckades klara 3:orna vid debuten i MsvA för nån månad sedan?
 
Jaja, bara att träna vidare! Hann även rida Shadde på utebanan, lite busig efter ledighet över helgen.
 
Klämde även in en privatlektion innan min ordinarie barn/ungdomsgrupp kl.17. Söta och duktiga Tilde fick trimma dressyr och sitsträning på Gordon :)
Har många förfrågningar på privatlektioner nu - lite stressigt men det mesta går att lösa.
 
Imorgon är det sista passet för Erik innan några veckors sommaruppehåll också. Funderar lite på vad jag ska ta för hästar, Hera är väl ganska självskriven men vem som ska få äran i andra gruppen har jag inte riktigt bestämt ännu.. hmm
 
Kramar Madde
 

Placering idag igen!

Publicerat: 2014-06-15 Kl: 20:58:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Men idag var det eleven Ebba Ottoson och vår fina skolponny Ronjah som fixade en fin 2:a plats i LB:1 hos Smedstorps RS. 68,44% red de ihop!
Får se om man kanske kan få någon mer bild ifrån tävlingen?? :)
 
Ska se till att Ylva skickar över de fina bilder hennes yngsta dotter Frida tog på mig och Debro igår också!
 
Kram Madde
 

Lyckad lördag!

Publicerat: 2014-06-14 Kl: 23:14:56 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Hera 8:e plats i LA:3 på 68% & Debro 3:e plats i LB:3 på 68, 9%

Madde & Jolita

Publicerat: 2014-06-13 Kl: 22:31:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Stefanie von Hofsten
Dressyrryttaren kan minsann! "Dressyrlaget" VANN faktiskt hoppningen på Sommarshowen! Jag och Sofia Olsson..

Slut i kropp och knopp!

Publicerat: 2014-06-13 Kl: 20:32:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ujanimej vilken dag.. Givande men lite smärtsam, mina fotleder har fungerat skapligt men den vänstra är ganska svullen och rödaktig :/ Inte superskönt att klämma i ridstöveln.
 
Fitnesskursen var återigen mycket bra och givande. Diane tyckte en del var bättre men fortfarande för "stark" i framförallt överlivet och såklart de nedrans spända lårmusklerna - insidan.
Hårdhänt knådning av dessa punkter samt mycket stretching gav resultat = en mjukare ryttarinna :) Jag ska se till att göra min hemläxa bättre denna gång, så jag verkligen kan visa stor skillnad tills hon kommer tillbaka i höst.
Det blev nämligen många olika övningar jag fick med mig denna gång, kul men lite jobbigt - framförallt att ta sig tiden att göra dem.
 
Hästarna fick inviga de nya fina uteboxarna de byggt på Wisbohammar

Ebba kliver av Ronjah för en genomgång
 
Jag i en av de jobbigaste strechövningarna jag ska göra
 
Jag är nu mycket mör i ryggen mellan skulderbladen - Diane gick hårt på den delen idag..
 
Ebba i en snygg position! "- Perfekt sleeping position" Sa Diane :P haha
Mamma strechar lår/ljumske, Demeter skrittas i bakgrunden..
Kram Madde

Åka på kurs är som semester..

Publicerat: 2014-06-13 Kl: 20:03:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nyss inkommen efter kurs på Wisbohammar -fitnesskurs med fokus på ryttarens egen kropp. Toppen kurs och hoppas att vi kan ta hit henne i oktober (tysk sjukgymnast som jag redan glömt namnet på).
Fint har de fått det där med nya gästboxar som vi invigde. Träffade roliga människor både sådana som jag känner och nya man får alltid bra input av det med nya idee´r tex....sitter även still vilket jag sällan gör.
Haft en privatlektion när jag kom hem och sedan promenad med hunden.
Min kropp behöver en renovering kan man ändå konstatera, som hon sa vi får börja med en kroppsdel idag...mina muskler var hårda kan man säga och det kändes som man fått sig en rejäl omgång av behandlingen.
Men nu ska här tränas övningar har vi fått med oss allihopa.
Ebba o Madde fick ta kort på mig i de olika övningarna då min hjärna är rätt selektiv och minns inte allt som man vill.
Men min kropp har ju fått många smällar av detta hästliv så vad kan man förvänta sig.
 
Någon som söker jobb i sommar?
Har ej fått veta arbetsuppgifterna ännu men det är på en ranch i Canada. Så om någon som läser bloggen eller känner någon som söker jobb så hör av er snarast.
En kompis till mig (svensk) bor på en ranch med sin familj och har ranchliv det vill säga westernhästar och kossor.
Hon behöver någon snarast och har själv arbetat här för många år sedan.
 
Matdags eller jag får nog hjälpa den fantastiska mannen som håller på med hjortfärsbiffar murkelsås och färsk potatis.
Ann

Mycket bilkörning

Publicerat: 2014-06-12 Kl: 23:21:15 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hann med att rida Melete på banan idag och travade även cavaletti så fin häst! Töm köra Pommes o Calima båda fina. Rotfyllning av tand som gick rätt ok trots att en nerv ej var död jag börja vid sen ålder kunna gå till tandläkaren utan skräck haft lite värk nu ikväll men det går väl över.
Varit på Lina gård och haft 5 privatelever där som även vill ha sommarkurs i juli se om jag verkligen får in det behöver vara ledig också. Men ska dit nästa vecka också - flitiga elever som alla hade utvecklats sedan sist.
Fast jag får lov att säga att man är bortskämd med ridhus. De första två eleverna fick rida i strålande sol nästa i åskskurar så vi fick avbryta när det var som värst och ta skydd i stallet de två sista speciellt hon som red sist red i hällregn men strålade som en sol för det gick trots regnet mycket bra tyvärr så blev hennes mottagare (har ju ett förträffligt ljudsystem från Strong voice) vattenskadad och slutade fungera hoppas den väcks till liv när den får torka.
Efter detta åka och hämta hem Thaleia där jag fick hjälp att lasta då jag hade lilla transporten med ramp för den lättlastade damen vill absolut ej åka i den .
Tacka vet jag Fautras släpet. Jag säger alltid att alla våra hästar kan man lasta själv och alla är lättlastade.......när hon ska dit igen får det bli riktigt släp!
Det gör verkligen skillnad.
Imorgon upp med tuppen då släpet rullar till Gnesta för kurs för en Tysk sjukgymnast som jobbar med ryttaren sits. Ska bli kul!
God natt
Ann

Regnet det bara öser ner..

Publicerat: 2014-06-12 Kl: 17:24:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu blir vallarna glada - REGN! De har sett mkt gula och brända ut sista dagarna - välbehövligt! MEN mindre kul med åska :/ Usch!
 
Det där att "Tänka efter före" hamnar ibland långt ner i minnet.. Alltid hästarna först. Pappa inte så nöjd när jag berättade att jag blivit trampad på båda hälsenorna när jag panikartat skulle få in de två sista hästarna i hagelstorm och åska. "- Men tänk om hästarna blivit grillade?" Pappa behövde inte fundera så många sekunder innan hans svar kom..
"- Hellre grillad häst än grillad/nertrampad dotter"
 
Han är så klok min far <3
 
Jaja kanske kommer jag ihåg detta till nästa gång..
 
Jag har iaf hunnit med en hel del idag! Rangun i gräshagen = glad totto! Han känns kanonfin :)
Hera fick värma upp i gräshagen och sedan gick vi in i ridhuset, satte lite mer tryck och red igenom LA:3 - superfin!
 
Hade sedan en privatlektion för vinnaren av stenplockartävlingen vid "Familjekvällen" som MaskUS anordnade den 31/5 här på Ekelund. Hanna fick rida Ronjah och det gick riktigt bra - kul när ungdomarna utvecklas :)
 
Har även ridit Magic & Shadde nu på em innan hällregnet kom farande. Nu ska jag dra på mig torra kläder och ha mina kvällsgrupper :)
Rangun <3
 
Kram Madde
 

Bra träning idag

Publicerat: 2014-06-11 Kl: 23:13:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Trött efter en trots allt bra dag. Fina Melete ger en så bra rid känsla. Hann med lite datorjobb innan det var dags att sätta sig i bilen och köra till Segersta,
Så varmt var det på eftermiddagen vilken känsla att då gå in i ett svalt isolerat ridhus snacka om lyx. Står högt på min önskelista.....
Träningen gick mycket bra och vi tränade byten som jag lagt ner eftersom det varit tävlingar. Min häst var mycket duktig vore bra om man kunde rida så där själv hemma också men det tar sig som tur är.
Mina duktiga elever har ridit så bra nu på kvällen och hästarna har varit superfina.
Imorgon blir en tuff dag i många bemärkelser rotfyllning av en tand därefter så bär det av till Södertälje och ha träningar där, ta med transporten för att hämta hem Thaleia som tyvärr redan släppt ägget utan att brunsta så det är bara att åka tillbaks midsommarhelgen....lite oflyt kan man säga.
 
God natt
Ann
 

Diero Lux N

Publicerat: 2014-06-11 Kl: 21:51:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 

Diero Lux N

     
         
     
         

Stamtavla

 FörstaAndraTredjeFjärde
Diero Lux N
04113686
1280
Diarado
95337
Diamant de Semilly
95242
Le Tot de Semilly (SF)
95092
Grand Veneur (SF)
Venue du Tot
Venise des Cresles (SF) Elf III (SF)
Miss des Cresles (SF)
Roxette I Corrado I
95073
Cor de la Bryère
Soleil
Kimberly III Contender
Option
Olympia (F. 2) (SWB)
04971916
25496
Cortez
679
Cor de la Bryère Rantzau xx
Quenotte (Ang.N.)
Ohlala Ronald
Inis 2
Caponie (F. 2)
13679
Indus
530
Cosmos xx
95258
Tirola (5)
7608
Col-Rawil (F. 2)
8787
Utrillo
432
Rita (F. 2)
6974

Jag ångra mig!

Publicerat: 2014-06-11 Kl: 21:47:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallå träningsvärk!
Det tog visst ytterligare en dag innan den gav sig till känna ordentligt.. jaja det känns ju iaf att man gjort något vettigt :D
 
Idag har det varit en riktigt bra onsdag - trotts fullspäckat schema!
Jag startade  morgonen med lite mockning och en härlig tur på vallen med Rangun som var helnöjd över att få komma ut trotts farliga höbalar..
Sedan snabbt iväg till grannstallet för en ny elev, spännande, lite nervös innan. Något jag inte hade behövt vara visade det sig :) Fint ekipage och mycket positivt creed fick jag tillbaka - åhh vad glad jag är att jag faktiskt tog tag i ansökan till tränarutbildningen så jag har "papper" på min kunskap och en högre status just som tränare.
Fick mail igår av Lena Svensson - 11/9 ska jag avlägga min examen!! Ska bli så skönt när det är över, har lite teoretiskt plugg att hinna med i sommar. Sedan ska jag lägga full sprutt på att utöka mitt körkort så jag får BE och tillstånd att köra vårt stora ekipage.
 
:D
 
Väl hemma igen red jag och syrran ut på en härlig lite längre tur, jag på Calima och hon med Pommes. Sedan snabbt packa och förbereda Rocco inför Segersta, lunch på 10min och så ut och lasta in!
 
Hade helst tagit med Mille men han ska hopptävla imorgon så inte bästa uppladdningen att åka långt och träna hårt dagen innan. Kom på när jag satt och skrittade fram Rocco att jag ju kunde tagit med Hera, lätt o va efterklok :(
Rocco står ju nänmligen kvar på Segersta för lite träningscamp några dagar innan Mads åker till Rotterdam för tävlingar på tisdag. Får se om jag hämtar hem honom på söndag eller måndag. Han gick iaf väldigt bra - det är nog ett av de, mycket få, pass jag faktiskt känner just så. Är ofta alltför kritisk, speciellt när jag rider Rocco.
Jag vet vilken fantastiskt fin häst det är och blir så besviken när jag inte kan få fram det :/
 
Han ska även få lite "spa", dock bara i sin eländiga mungipa. Helene Rylander som har sin häst på Segersta ska laserbehandla hans mungipa varje dag - hoppas det kan hjälpa lite.  Rylaxen AB
 
Väl hemma igen väntade Ebba och Ronjah i ridhuset, idag valde jag att sitta upp själv efter en stunds jobb. Var på väg redan i söndags då hon också red lektion men tiden räckte inte riktigt till för det.
Ebba tränar för fullt för att matcha förra startens resultat på över 75% i LC, på söndag är det final i Div 3 LB hos Smedstorps RS.
Jag får nästan jaga Ebba för att få fart på henne men efter att jag ridit idag så var det andra bullar! Ebba han knappt sitta upp innan hon frågade "-Vad har du gjort? - Hur gjorde du det här?"
Kan verkligen vara en hjälp att sitta upp ibland - nu fick ryttaren verkligen en aha-känsla :)
 
 
Imorgon har jag många hästar att hinna rida!! och sedan lektioner hela kvällen 18-21, plus en privatlektion innan lunch.
Rangun, Magic, Hera, Shadde & Siri har jag tänkt att jag ska rida, får se om man möjligtvis kan tänkas hinna rida ytterligare någon.
 
Kram Madde
 

Hingstval..

Publicerat: 2014-06-10 Kl: 23:41:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har Thaleia anlänt till semin stationen och vi har valt en helt nygodkänd hingst som vi tyckte verkade mycket intressant.
Han heter Diero Lux N 1280 är 3 år gammal. Med mycket intressant härstamning: Diarado - Cortez löshoppningsfilmen ser mycket bra ut han har även bra gångarter med galoppen som bäst med 8,5 i betyg finns bra ston bakom hans mormors mor är Col Rawil (Elitsto) som bla lämnade Malin Bayards tidigare OS -häst Corrmint.
 
Så nu hoppas vi att allt går vägen! Blir spännande om det nu blir ett föl då Diero är svartbrun och Thaleia gulbrun hennes mamma Trocea var ju riktigt mörk också.
 
Här har vi haft en tuff dag i sommarvärmen men allt hösilage är nu plastat och klart. Tack vare den fantastiska mannen i mitt liv Jocke! Han satt i traktorn vid 5 i morse och nu kommer han in. Naturligtvis har vi även haft hjälp av granngården Björkeby som pressar balarna och Jocke har plastat. Tur att man har bra grannar med stora maskiner!
Vilken skillnad att ta in foder på detta sätt förr höll vi på själva och körde småbalar med hö men oj vilken tid det tog och då hade vi ju bråkdelen av antalet hästar. Vi gör ju av så mycket foder på ett år. I år har vi fått köpa en hel del från ett företag som heter E-foder vi har även börjat köpa spån och torv därifrån.
 
Men det är mycket jobb kvar imorgon ska alla balar köras hem det är viktigt att få hem dem direkt för all hantering påverkar foder kvaliten så det bästa är att ta hem dem direkt och trava upp dem. Blir mycket att köra hem då vi har tagit foder på 5 olika ställen.
God natt
Ann

Inte så farligt..

Publicerat: 2014-06-10 Kl: 21:08:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

med träningsvärk idag ändå :) och benhinnorna känns ganska ok! Toppen! Fick fruktansvärt ont efter förra löpningen precis innan jag blev förskyld..

Och gårdagens träningsvärk fick sig en omgång på gymmet idag så lär nog känna att jag lever imorgon iaf!
 
Idag har jag inte hunnit med så många hästar då jag haft två privatlektioner samt varit i Järna och lämnat av Thaleia..
Mille dressyr, Calima ut på skogspromenad och Rangun lite jogg på utebanan..
 
 
Kram Madde
 

Nu får gammelmannen ha kul!

Publicerat: 2014-06-09 Kl: 23:35:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Arro Bell har fått ett sto som är här på betäckning. Hon har åkt fram och tillbaks ett antal veckor för att kolla brunst. Men nu så är hon betäckt. Man kan inte tro att han är 23 år.
Imorgon ska Thaleia åka till semin station så då startar vi upp aveln igen på Ekelund. Bara att hoppas det går vägen.
Återkommer med vilken hingst vi valt nu är det sovdags
Ann

Värme!

Publicerat: 2014-06-09 Kl: 22:14:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Shit vad varmt!!
Ska INTE klaga - jag älskar värme, fast jäkligt svettigt att jobba i. Helskodda svarta ridbyxor värmer fint kan jag lova!
 
Hade det inte varit så knöligt att byta om hade jag lätt hoppat i och ur ett par shorts mellan hästarna idag..
 
Rangun har fått jogga, Rocco dressyr, Hera lite studdshoppning på blöjt spår, Shaddow hoppa, Magic jogga är var jag hunnit rida idag. Fina hästar :)
 
Imorgon är det bara på´t igen och även en privatlektion på fm, ska även ta mig hemåt i någotsånär god tid och pallra mig till gymmet. Känns onödigt att betala flera hundra varje månad när man aldrig är där :/ Nu är jag iaf frisk från den eländiga förskylningen och har ikväll sprungit en sväng på elljusspåret i Odlarn - riktgit backigt vill jag lova. Blev dock bra tid och Anders som bara promenerade lilla varvet var impad över det :D Han är ju väldigt petnoga med sin träning så det går inte att konditionsträna efter styrketräning.
 
Sommar brukar iaf betyda lite tidigare hemgång om kvällarna så jag hoppas komma igång med min egna träning nu!
 
 
För att bli en vinnare krävs god fysik och även det där mentala som jag nu faktiskt börjat ta tag i.. Så vänta bara, jag blir farlig! ;P
 
Kram Madde

As trött!

Publicerat: 2014-06-08 Kl: 23:16:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snart sovdags det har rullat på i 110 km i timmen denna helgen.  Först tävling där min lilla fux skötte sig bra. Skönt nu kan jag gå vidare och träna på.
Fantastisk sommarshow i fredags med härliga människor som gav allt. Succen var ett faktum i sista numret som var ett överraskningsnummer agility där vår ordförande Carina stod för största attraktionen. Hoppas ni sett det på facebook väl värt att se!
Kurs och lektioner hela helgen nu är det bara att ladda för en ny vecka.
Vi har en ny praktikant på plats i två veckor en gammal ridelev - Julia som tidigare ridit här innan hon flyttade till Stockholm.
Full fart i veckan med träning och kurs.
God natt
Ann

Trött :/

Publicerat: 2014-06-08 Kl: 20:46:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick jag en halvdag ledig men blev så himla trött (blir typ alltid det när jag ska vara lite ledig) Var tvungen att sova lite på sen em..
 
Uppe med tuppen för att fodra och hinna med två hästar innan två privatlektioner och sedan lite fix innan färd hemåt vid 12.. Anders nöjd och glad är han får lite extra tid med mig :) Vi åkte ut och åt lunch på ett populärt fik som ligger på väg ut mot Sundbyholm och så in på massa krokiga små vägar. Väldigt gott och supermysigt ställe - Marys.
 
Har letat efter bilder och hittade då ifrån förra årets sommarshow - jag och Roccan goes orange!!
 
Kram Madde

PUSS!

Publicerat: 2014-06-08 Kl: 13:57:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Hera i Roccos rosett!

Publicerat: 2014-06-07 Kl: 22:30:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
cO

Rätt nöjd ändå!

Publicerat: 2014-06-05 Kl: 22:12:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det tävlats må jag säga!
Med Mille debutarade jag PSG - galoppen gick helt åt skogen tyvärr.
 
Vi slutade på drygt 59% med tre riktiga bottenpoäng, 1, 3 & 3. Något som kostar enormt :( vi hade ändå ganska bra poäng i traven. Måste jobba mer med min sits - tur vi ska på kurs för Diane på fredag igen! :D
 
Rocco gick inte som en gud men förstod ju ändå att poängen skulle bli ganska bra eftersom han är en sjukt fin häst. Fick verkligen rida häcken av mig! 
Så vi är förtjänta de där fina poängen :)
 Många åttor blev det!
 
En tjej jag är väldigt nöjd med idag är såklart bebisen Hera som gör sin tredje tävlingsstart någonsin, dessutom i en klass hon egentligen inte är stark nog för. Skänkelvikningar påbörjade vi för bara några veckor sedan så dessa var vår svagaste punkt samt travlängningarna. Det var trotts allt en regional LA och då krävs mer än i Lokal. Hon skötte sig fint men kändes lite matt, tror hon gillar bäst att gå utomhus :)
Eftersom klassen var hemma och jag kände att hon ändå skulle klara att gå på godkända betyg så fick hon starta. Och är dessutom ett extra plus då hon ska säljas.. Fina tjejen ♥ 
 Domaren tyckte hon var fin :)
Kul att så mycket har hänt på relativt kort tid. 
Då hon startade näst sist fick hon också gå prisutdelning istället för Rocco så Hera lär väl tro att rosett är obligatoriskt nu då hon fått en vid varje start
; P
 
Kram Madde
 

Vad gör man inte för att få träna....

Publicerat: 2014-06-04 Kl: 22:56:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tur att träningen gick super. Så kul att träna för Mads synd att det är så långt att åka. Vi fick ju tiden att rida igår då hade jag ju redan bokat in egna elever.
Så morgonen startades med ett pass på Melete - så fin. Därefter hade jag tre privat elever varav 2 kom utifrån - islandshästar från Södertälje. Jag åker ju till dem och tränar också men denna veckan kom två av dem hit.
Nästa vecka ska jag till Lina gård igen men då är det 3 till och även halvblod. Kul med islandshästar!
Hann varken äta lunch eller middag idag men köpte jordgubbar utmed vägen hem så det har jag ätit + att Madde alltid fixar smarriga mackor.
Imorgon är det tävlingsdags.
God natt
Ann

Film Bell's Hera

Publicerat: 2014-06-04 Kl: 21:38:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Här kommer filmen ifrån Heras start i torsdags :) TACK snälla Johan Porsin som var så snäll och filmade oss!!!
 
Efter att ha sett filmen kan jag faktiskt hålla med om att jag nog skulle fått lite högre poäng ändå.. Lokal LB trotts allt.
Fina hästen!

Uppladdning!

Publicerat: 2014-06-04 Kl: 21:36:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu ska jag strax sova så jag är ordentligt utvilad imorgon!
Första hästen, Mille, startar 13'30 i PSG sedan är det Roccos tur först ut i LA:3 kl.15'10 och till sist Hera kl.16'12
 
Mads har ställt frågor/peppat mig idag så hoppas verkligen att jag kan få ett bra upplägg/tänk/känsla imorgon - fokus på MIG och MIN HÄST.
 
Fokus...
 

Lite trist att det blivit mycket strykningar då det var få starter redan innan = stressigt.. Hade varit trevligt att ha hästskötare som kan hjälpa till med vissa saker men man är ju rätt van att klara sig själv vid det här laget och dessutom är det ju på hemmaplan så det är bara o köra :)
Jag ska skriva en tydlig planering vid frukosten imorgon..
 
 
Wish me luck och håll alla tummar och tår är ni snälla :)
 
Kram Madde
 

Svettig häst!

Publicerat: 2014-06-04 Kl: 16:23:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Och även ryttare - fast långt ifrån Milles svettmängd!
 
Snyggingen innan vi körde igång :)
Väldigt nöjd med träningen -Mads är grym! Men det är så så mycket som ska fungera och förbättras.. Jisses men fin är han min stora kille!
 

Onsdag

Publicerat: 2014-06-04 Kl: 13:18:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 

Lång dag.....

Publicerat: 2014-06-03 Kl: 23:09:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter i soffan skit trött rent ut sagt. Började dagen med hoppträning på finaste lektionshästarna Jaqueline o Bosson. Hoppningen gick super bra helt enkelt och faktiskt lättare att hoppa när det är högre hinder jag blir mer fokuserad då också och rider bättre.
Just nu är bästa känslan på Jaqueline. Bosson är super duktig också men han är så lydig och väntar så bra så jag har svårt att hitta feelingen förrän jag hoppat de tre första hindren på banan. Kul var det i alla fall.
Hunnit med privatlektion på eftermiddagen och även Calima.
Ikväll har det blivit en hel del ridning för mig på lektionerna först Grappan då hennes ryttare var ytterst tveksam då hon tycker hon är svår.
Så då värmde jag upp henne så fick hon sedan ta över och det gick mycket bra men även för alla andra som red i gruppen." Mina" tonåringar  har blivit så duktiga!
Nästa grupp satt jag upp en stund på min favorit Athos så bra ridkänsla man får på den hästen. I dressyrspecialen så red jag även deras hästar så det blev en hel del ridning för mig.
Igår hade jag en superkul uteritt med sista gruppen. Själv red jag Grappan vilken rolig ponny det är, vi galopperade på en hel del och mina elever njöt i kvälls solen.
Imorgon blir en tuff dag också 3 privat elever på förmiddagen så ska jag hinna rida Melete. Sedan har vi fått en extra tid på Segersta för Mads så det blir en tur dit också. För att sedan hem till lektionerna på kvällen.
Så nu väntar kudden på mig.
Ann
Finaste Millet!
 

Palmir

Publicerat: 2014-06-03 Kl: 13:47:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag fick jag hoppa Palmir för Erik! Sofia snodde Demeter eftersom Pommes har sjukstuga :/ Så först blev det Hera - som var superduktig men kraften tog lite slut på sista rundan.
Sedan dags för "Dunderklumpen" -Palmir,  han gick super!! Jätte nöjd med honom och Erik gillade honom verkligen,  kanske inte som nån hopptalang men att han var så okomplicerad och schysst :)
Fina hästar vi har ♥
 
 

Klippning

Publicerat: 2014-06-02 Kl: 20:53:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Underbart väder idag!!
Därför kändes det också lite märkligt att stå med klippmaskinen i högsta hugg på Mille efter lunch. Han har varit i behov av att klippas länge, fattar inte varöfr han fått så mkt päls.
Han svettas dessutom extremt mycket så det var verkligen välbehövligt för honom - skönt i värmen. Nu kommer han att torka fortare efter dusch/bad också :) det vita på benen har varit längst och tjockast - inte så bra att då gå in i en trovbox när han är blöt för han blir ju superskitig direkt.
Igår fick han gå på skritten efter badet och sedan i lite kort i Kolibris box, hon står ju på kutterspån.
 
Gammal bild på mig och Millis :)
 
På torsdag är det tävling igen - så nu gäller det att släppa gårdagen och ladda om. 65% är väl egentligen inte alls dåligt men det var inte alls vad jag hade tänkt mig, så mycket onödiga missar.
 
Kram Madde

Ännu en helg till ända

Publicerat: 2014-06-01 Kl: 22:44:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Weekend för två mammor med 4 barn/ungdomar. De har ridit ett pass om dagen och tillbringade lördagen på Gripsholms slott samt Taxinge slott. Så det kanske är en bra affärside´ att sälja in Mariefred.
De kom på fredag eftermiddag red ett pass och sedan middag. Utforskade sedan Mariefred under lördagen för att sedan rida på sen eftermiddagen och därefter middag,
Idag red de ett pass på förmiddagen innan hemgång.
Insåg att jag som bott i Mariefred sedan början av 80 -talet inte varit på Taxinge slott och ätit kakor. Kanske dags för ett besök.....
Blir kanske lätt så att man ej utforskar bygden där man bor eller så beror det på att man inte har så mycket tid över när man håller på med hästar!
Har planterat blommor idag på eftermiddagen då vi hade middag i torsdags och fick en väldig massa växter av våra vänner. Så förhoppningsvis kommer hela Ekelund blomstra i sommar om jag håller alla växter vid liv.
Skönt att det kom en hel del regn i fredags det är mycket nyplanterat att vattna för tillfället.
Har inte hunnit rida på hela helgen men imorgon så är det full fart med mina "prinsessor".
Så kul att ha två fina hästar att rida.
Godnatt
Ann
 
 

Missnöjd..

Publicerat: 2014-06-01 Kl: 21:14:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kanske  hade jag för höga förväntningar. . Han har ju gått så grymt bra i veckan.  
Knappt 65% skrapade vi ihop. Långt ifrån mina förväntningar men rider man inte bättre så blir det inte bättre än såhär. Flera dyra missar kostar också. 
Bara att träna vidare..
 
Kram Madde
RSS 2.0