Slutspurtt!

Publicerat: 2013-12-30 Kl: 10:48:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Två dagar kvar på 2013... Kan det dyka upp något mer spännande som kan göra året till ett man gärna spolat ner innan det börjat?
 
De flesta av er har säkert redan sett/hört via fb eller annat.. Igår slog otursåret till igen - fel plats vid fel tidpunkt för min del :/
Jag skulle ta in en häst ifrån hagen, var ovillig att bli fångad och sedan kom två bakhovar vinande efter mig. Jag han vrida mig och eftersom jag ändå stod så pass när blev nog också smällen inte fullt så stark den kunde varit heller. Blev blåljustaxi in till Eskilstuna och efter ett antal timmar där med undersökning och röntgen av skelett och lungor fick jag till slut åka hem. Förbi Apoteket och hämta ut en sjuhelsikes massa piller.
 
Trodde jag skulle vakna med enorm smärta och svårt att röra mig idag men var över förväntan så det känns bra. Vore ju trevligt att få komma igång och rida igen!
 

Rocco
 
Idag blir det vila och lite rörelseträning för min del..
 
Kram Madde

God Jul (lite sent)

Publicerat: 2013-12-26 Kl: 20:41:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Jag har bojkottat dator telefon osv i juldagarna så skönt har öppnat datorn just nu för första gången sedan i helgen. Hoppas att alla andra också ser till att ta ledigt ifrån den elektroniska världen.
Julen är ju tiden då man ska ta det lugnt umgås med familj och vänner. Jag har tagit det mycket lugnare men inser att helt ledig har jag inte varit någon dag då vi haft något stallpass varje  juldag. Är precis inkommen sedan kvällsfodringen idag och igår hade vi ju stallet alla pass utom kvällen och julafton alla pass även om en del av inackorderingarna var med på morgonpasset. En mycket trevlig tradition i år var vi något färre som var med (är ju inte lika många som står här just nu) ändå var vi färdiga att fika kl 9.00 i princip.
Då serverades det julgröt och skinkmacka i cafeterian. Mysig tradition. PÅ den tiden ca 1 tim så var alla boxar mockade ströade hästar utsläppta och lunchfodrat. Det kan man kalla effektivt!
Tack alla!
Ann
 

Tid för familj och lite vila..

Publicerat: 2013-12-26 Kl: 20:15:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir ett litet snabbt livstecken ikväll! Imorgon kör vi igång vår mellandags-weekend också. Fre-sön med mycket träning och såklart god mat, denna kurs har vi även 3-rätters vid middagarna :) jag ska klura på lite smarrigheter :)
 
Jag var som sagt ganska dålig på julafton, just när jag skrev inlägget där på fm var det ändå hyfsat ok.. trodde att det var väl så det var att vara magsjuk/matförgiftad men ack så fel jag hade.. Mådde riktigt dåligt på sen em/kväll men lyckdes hänga med lite med familjen ändå :/ Inte kul men bara att gilla läget..
Igår kunde jag börja äta så smått igen och idag känner jag mig nästintill som vanligt så det är ju skönt - synd på all julmat jag gick miste om bara.
 
Imorgon blir det tillbaks till "verkligheten" igen, med stallfix, ridning och så kursstart såklart. Hästarna vaccineras alltid vid jul så det passar ju bra in då man ändå vill hinna umgås med familjen och inte fara runt i stallet från tidig morgon till sen kväll. Även om det passar sådär i mina stjärnors planering eftersom de redan stått så mycket.. Magic gör det inte det minsta för då han behöver några dagar i sträck då och då. Men Rangun, Rocco och grållen Elton ska nu börja trimmas igång ordentligt och jag tror även att vi så smått kan börja sätta igång Melete (vår senskadade 3-åring) lite mer då benet ser riktigt bra ut nu.
 
Kram Madde
 
 

GOD JUL

Publicerat: 2013-12-24 Kl: 09:25:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

JULAFTON 2013
 
En tradition sedan många år är att vi alla som har häst här på Ekelund samlas på julaftonsmorgon och hjälps åt med stallet. Det är frivilligt men de flesta som har häst är ju hemma över julen då man som sagt behöver sköta och motionera sin häst så vi brukar vara ett stort gäng.
Idag fodrade jag och Fia kl.7 och sedan anlände alla vid 8 och på 1h var alla tre stallar klara med utsläpp, mockning, fodring och sopa/kratta. Så nu sitter de och jul fikar med gröt, mammas hemmagjorda supergoda spa-bröd och en stor griljerad skinka såklart.
Alla våra inackorderingar får även varsin liten julklapp, oftast har det varit choklad men i år blev det något helt annat!
 
Själv mår jag sådär..  Har varit med och fixat stallet men skippar fikat då jag inte vill smitta någon OM det nu är nån vidrig magsjukehistoria jag dragit på mig :/  Har inte varit magsjuk sedan typ lågstadiet tror jag så minns inte så bra men är ju ganska bra på att bita ihop när jag känner mig lite vissen så jag ska inte låtsas som ingenting och sedan ligger alla och spyr hela julen - då lär jag INTE blir poppis iaf! :P
 
 
 
GOD JUL
ÖNSKAR VI PÅ
EKELUND!
 

Storm och grönt...............

Publicerat: 2013-12-22 Kl: 13:44:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Om man tittar ut kan man ej gissa vad det är för datum men det är faktiskt sant -två dagar kvar till julafton. Jag har inte påbörjat något julstök ännu knappt köpt några julklappar men ska inte köpa så många heller för den delen. Tycker att det räcker att bara ha det mysigt med god mat spela spel och umgås.
Det har varit hektiskt sista dagarna fast egentligen är det nog samma för det mesta bara att det är olika saker.
Min kära far fyllde 70 år igår han hade Öppet hus från 14 Madde och Sofia skötte markservicen och gisses vad snygga de var i sina klänningar.
Vi går ju mest i ridbyxor i vår familj!
De fick många jobberbjudande om servering på fester, bla nyårsafton tror inte de nappade......
Men de fick jobba hårt sent blev det då vi i familjen stannade kvar långt sedan gästerna åkt hem.
Min pappa är blygsam med sin hobby träffade på många äldre herrar som inte hade en aning om att han vann KM i hoppning i år!
Snacka om att de var impade.
Idag är en hyfsad vilodag jag har bara mina kvälls lektioner sedan är det jul uppehåll till 2/1 men jag ska ju ha rid weekend 27-29/12 och den börjar fyllas upp nu, sedan är det ju även en del privat elever som skall rida i mellandagarna men det blir 4 dagar lektionsfritt nu. Skönt att vila rösten lite.
Hästarna ska vaccineras och får också några dagar lugnt.
Bästa Siv kommer ju också hit för dressyr kurs ska bli kul att träffas, då vi båda jobbar så mycket hinner vi helt enkelt inte åka hem till varandra speciellt ofta.
 
Kan ju säga att det är enkelt att drömma sig tillbaks till Koh Jum med det här vädret. Vintern klarar jag av om det är snö och minusgrader.
Hatar att spola ben på hästar och gräva fram dem i leran innan man ska rida.
Nu är det dags att städa....
Ann
Bästa döttrar man kan ha!
 

Julklappshoppning

Publicerat: 2013-12-20 Kl: 22:21:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

jahapp då har vi genomfört en lyckad hopptävling för många härliga ryttare och ponnyer/hästar. Nästan 25 starter på höjder från 40-80cm, hade gärna varit med själv men är ju svårt att både hålla i tävlingen och samtidigt delta :(
 
Eftersom det är många ridskolehästar som deltar så har vi inga "skrämsel-hinder" utan bara vanliga bommar och meningen är ju att det ska vara "enkelt" men framför allt KUL! Jag hade dock spökat ut tävlingsbanan med en fin julbock i granris som paketen fick stå kring - mycket läskigt enligt många ryttare vilket självklart ledde till en del "rädda" hästar..
 
Han ser väl snäll ut?
 
 
Paketen delades ut efter en lottning bland alla startande - man kunde alltså få en julklapp oavsett resultat i själva tävlingsmomentet :)
I paketen fanns allt möjligt att finna - från hästprylar som ett tändtäcke, spö, borstar till nästa års upplaga av STALLBOKEN och presentkort.
 
 
Såhär supersöta var Shadde och Pallis när jag gick förbi på fm.. Var tvungen att ta en bild :) De är rätt lessa på vädret tror jag då de bara får gå i sin numera ganska skitiga mindre vinterhage när det är så mjukt i backen. Jag vill ha minusgrader NU!
 
 
Ni har väl inte missat att ridklubben drar igång en ny Grönt kort kurs inom kort?!
 
 
Kram Madde
 

Ängel eller jultomte?

Publicerat: 2013-12-19 Kl: 23:06:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja det kan man undra. Ikväll undre min sista lektion såg jag att en av eleverna putsade fönstren i cafeterian. När lektionen var färdig så tog han även fönstren utvändigt från ridhuset.
Vilket lyft!
Det är alltid så jobbigt med dessa stora fönster då det ända sättet att putsa dem för oss är att stå i traktorskopan som är upphissad....inte någon favorit syssla för en som är höjdrädd.
Eleven som är fönsterputsare till yrket stod på backen och hade värsta utrustningen som nådde upp.
Stort tack!!!
Dagen har i övrigt rullat på startade med uteritt och sedan var det mockning som gällde. Sofia var ju på klinik med sin pärla på återbesök. Allt ser bra ut men det är fortsatt skritt vid hand. Vilken olycksfågel denna fina häst är.
 
Imorgon är det julklappshoppning här på ridskolan och Madde har slagit in en massa fina julklappar. Massa med starter är det superkul!
 
Så det är bara att ladda inför morgondagen.
 
Ann
 

Fin häst har jag

Publicerat: 2013-12-18 Kl: 22:56:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bra träning idag Mads red min lilla pålle eller hon såg inte alls så liten ut. Fick mycket bra hjälp idag. Hon kändes superfin. Tråkigt bara att det är jul och nyår nu och ett litet uppehåll på träning då Mads ska på semester. Men nu har man lite att jobba med tills nästa träning.
Hade jag möjlighet skulle jag träna flera dagar i veckan men det tar ju EN VÄLDIG TID att åka iväg. Sjukt jobbigt att köra hem i mörkret var det idag.
Tur att Madde var med kan jag säga........
Idag har mina grupper hoppat bana i hela ridhuset. Kul att någon gång kunna rida på större bana.
 
Imorgon så är det nya tag!
God natt
Ann
 

Lite snö vore mysigt..

Publicerat: 2013-12-18 Kl: 21:12:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fia & Pommes
 
 
Skrutt-Elton förra vintern i snöväder!
 
 
Vackra Arrobell. Är ganska säker på att Erika Torrång tagit fotot.
 
 
Vårt yngsta yrväder på gården blir snart fyra år (!) Var tog tiden vägen. Bell's Melete hennes första vinter..
 
 
 

Superträning!

Publicerat: 2013-12-18 Kl: 21:06:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tjohoo vad fin Mille var på Segersta idag :) Mads frågade vad vi begärde för honom.. hehe - så långt har vi inte kommit i funderingarna ännu :P Han fick sitta upp och prova på slutet då jag vill ha lite råd om bytena som varit ett problem. Fin häst! Han trodde inte det skulle vara några större problem att "styra runt" i en George i vår :)
Jag och Mille för flera år sedan..

Svettigt blev det för oss både iaf, men Mille rakade jag ju i torsdags så han var nästan torr när vi kom hem - till slut ska jag tillägga. Fy vilken tid det tog hem :(
 
Rangun fixad och fin inför återbesök hos Axel imorgon bitti också. Han är väldigt rastlös och sur över att behöva stå i en liten sjukruta :S
 
 
Snart så far vi fram tillsammans igen! Den här bilden är ifrån träning för Nina på Wisbohammar i början av sommaren :)
 
Jag han faktiskt med både Magic och Rocco på fm också. Magic var fin och fick lite lättare dressyrjobb i ridhuset medans Roccan-boll fick HOPPA (!) Glad kille och faktiskt riktigt avspänd ryttarinna :D
Lr ja hoppa och hoppa 50-60cm är väl inte direkt hinder men väldigt nyttigt för oss båda. Han hoppar väldigt avspänt, runt och fint i trav men när man ska komma i galopp ger han sig gärna iväg och släpper ryggen över hindret. Blir till att travhoppa mycket framöver och så ska jag se till att få till lite löshoppning så han får ta i över lite större hinder också för som han hoppar vågar jag nog inte styra på några större skutt än på ett tag :P
 
Kungen!
 (And he knows it!)
 
Imorgon blir det full rulle som vanligt, syster drar iväg tidigt till veterinären och jag ska se till att hinna rida så många som möjligt och vore kanon om vi kunde komma ut med lite hästar i naturen. Har varit på tok för mycket inomhusjobb sista tiden.
Får se om jag får skicka iväg mamma på en liten överaskning på em men har inte fått svar om det går ännu så.. Blir en teaser tillsvidare alltså :)
 
Kram Madde
 
 
 

Ja då är man igång igen!

Publicerat: 2013-12-17 Kl: 22:58:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Full fart på Ekelund är det och jag har inte riktigt kommit igång än. Antingen är det fortfarande jetleg eller så handlar det om att jag gick ner i varv så mycket så det är svårt att hitta riktig fart igen.
Sofia sa åt mig när jag klagade i dag på att jag var trött : Du ska inte klaga du har ju haft semester! Ja det stämmer ju men det hade varit lätt att vara ledig en vecka till. Super svårt att komma upp på morgonen när klockan ringer så idag har jag börjat med ett energi tillskott (som jag faktiskt själv säljer) Argi + så om ni ser någon skutta runt på stallplan så är det kanske jag.
Har ju börjat sedan ett halvår att sälja Aloe Vera produkter går ganska bra men gör åt mycket produkter själv. Då många även är super på hästarna.
Våra unghästar efter Arro Bell har mycket vita ben och lätt att få mugg. Men oj så fina de är nu! Särskilt Demeter har haft mycket problem och till och med fått antibiotika två höstar i rad men inte detta är.
Jag gör rent med ren aloe vera och sedan har jag en salva propolis som det är bipollen i.
Nog om det Madde har ju redan skrivit om dagens hoppning för Erik. Oj så kul det var som vanligt ska väl tilläggas började som vanligt med Charlottes lilla prinsessa Jaqueline.
Hon var som vanligt supertaggad och det kändes så bra! Rolig övning och nyttig med bla en linje med 18 m som skulle ridas på 5 galoppsprång och en annan med 21 som skulle ridas p 6.
Avslutade sedan med banhoppning hon gick som en klocka,
Nästa pass var jag nervös för då Bosson ju gjort sig illa när vi var borta inget allvarligt men han fick vara - så istället fick det bli Demeter. Har ju lite svårt för hästar som ej suger tag på hinder men med Eriks fenomenala coachning så gick det till slut riktigt bra och jag insåg att jag behöver för att komma vidare med hoppningen även rida sådana hästar.
Hann även med att rida min gula stora häst Hera och provade ny sadel oj vilken skillnad det blev så rolig att rida.
Imorgon blir det mera träning - Mads!
Ska bli så kul saknar det massor då det är ett tag sedan sist.
Har fått en annan dimension i dressyren sen vi börja åka till Segersta.
Nu är det sovdags
God natt
Ann
 

Hoppning!

Publicerat: 2013-12-17 Kl: 20:21:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh vad kul det var att hoppa idag! Förra träningen ställde vi ju in eftersom mamma ej var hemma utan på härlig semester..
Red Magic i första gruppen och var riktigt förvaäntansfull eftersom han går så sjukt mycket bättre nu och är mkt ridbar. Erik var imponerad och jag fick mycket beröm för arbetet jag lagt ner på honom och att han nu blivit så himla fin sedan sist han såg honom - ändå bara fyra veckor sedan!
 
Vore kul att få lite film på honom nästa träning.. Sedan red jag Shadde i andra gruppen då jag överlät Demeter till mamma eftersom Bosson fortfarande är lite svullen i sitt ena framknä sedan han gick omkull i hagen. Även ponnyn gick kanon och fick beröm av Erik och mig såklart (!) Åh vad fina hästar vi har!
 

Gammal bild på "Skäck o fräck"
 
Efter lunchen red jag Rocco en snabbis i ridhuset, han fick trava lite cavaletti och är mer än nöjd över att äntligen få jobba igen :D
Red även Thaleia som jag lagt en del dressyrjobb på sista veckorna och nu börjar det kännas som jag får lite resultat men är en speciell dam att rida.
Även Elton fick ett kort jogg-pass i ridhuset, hoppas jag kan får komma ut en sväng med honom imorgon för det skulle han nog verkligen vilja och behöva! Han lär väl vara skvatt galen och bocka som en vilde men det är bara att ta ett mantag och åka med ;P men får väl se hur tiden räcker eftersom vi ska till Segersta och träna så jag måste verkligen sätta full sprutt på morgon och fm så jag hinner rida för är inge kul att ha hästar kvar när man kommer hem framåt kväll/ sen em..
 
Kram Madde
 

Söndag kväll och så mörkt....

Publicerat: 2013-12-15 Kl: 17:51:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vad man har blivit bortskämd de senaste vintrarna nu är det surt. Regn och åter regn. Mörkret är totalt det känns som det aldrig blir ljust på dagen ens.
Hoppas att det fryser på och blir lite snö till jul.
Idag har jag latat mig på morgonen sovmorgon.........älskar sovmorgon. Trots att man haft semester så känner man sig inte så pigg men tidsomställningen tar på krafterna. Idag har jag ridit ett dressyrpass på min fina fux och det gick helt ok eller ganska bra helt enkelt för att vara lite otränade. Hon fick vila igår och i fredags så var det uteritt på schemat efter ett par dagars dressyr arbete. PÅ onsdag är det dags för träning för Mads och det ska bli kul har saknat det. Tisdag är det även dags för hoppträning för Erik och det är ju också ett tag sedan.
I år blir det ingen julgran men jag fick idag hem min fina julbock som jag beställt och den får komma in på julafton istället för en gran. Slipper man allt bök med barr i vardagsrummet.
Skönt att vara igång med ridningen i alla fall och snart är det dags för mina kvälls lektioner markarbete idag.
Ha en bra söndags kväll!
Ann 

3:e advent

Publicerat: 2013-12-15 Kl: 09:55:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha söndag och bara en dryg vecka kvar till julafton! Utanför fönstret är det inte speciellt mycket julstämning inte :/ Grådassigt och plusgrader.. Ja skulle gärna ha ett par minus och några cm snö, hatar lera och mörker..
 
Igår hade vi årets julshow på Ekelund och jag hoppas jag kan få fram lite bilder ifrån de som tog kort för själv hade jag ju ingen möjlighet att fota då jag satt till häst största delen av tiden! Red ett lite improviserat program med Mille till en jullåt, han var verkligen superfin men lite spänd och laddad så ett av de två byten vi gjorde blev verkligen pannkaka då han slog mot skänkeln och skuttade framåt en bit..
Invidge min NYA FRACK till häst också! Fick den ju i början på sommaren men har inte haft möjligheten att tävla i den eftersom Rangun varit sjuk/skadad i omgångar :(
Sjukt snygg iaf! och jag är mer än nöjd - Tack Biggis på Dressyrbutiken för hjälp med införskaffandet av fracken :)
 
 
Jag visade även två av de nya hästarna Palmir (ovan) och Shadde.. hade gärna visat Magic och Siri också men tiden räckte inte till att göra det på egen hand och eftersom de ändå inte börjat skolas in än så får de vänta till sommarshowen med att visa upp sig för publik!
 
Kram Madde

Full gas fram till jul!

Publicerat: 2013-12-12 Kl: 18:59:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Härligt att ha semester men härligt att komma hem också. Skulle ha svårt att klara ett liv utan hästar. Idag har jag ridit båda mina guldklimpar och som jag misstänkte har kroppen protesterat lite idag. Alla muskler har ju fått vila ganska länge. Har även passat på att ta massage under semestern, det är ju så billigt i Thailand ca 65 kr för en timme, helt ok. De sista 4 dagarna så blev det varje dag för samma massör. Superbra var hon och om man vore där en längre tid så kanske gamla skavanker försvinner?
 
Madde o Sofia har ju skött verksamheten på bästa sätt när vi varit borta och även bokat upp i princip hela vårterminens helger. Det blir inte så mycket tävling för min del i alla fall,  mycket kurser är det inbokat.
Tur att det är så kul att ha kurser!
Så det blir till att börja boka hösten 2014 roligt att det är sånt tryck på kurser.
 
De närmsta veckorna kommer bestå av ett enda firande....i vår släkt så fyller nästan alla år i december i år är det även jämna födelsedagar en 40-åring och en 70-åring. Ja det är inte jag som fyller 40 jag är ständigt 25 (tror jag). Extra kul att Sofia skaffat pojkvän som också fyller i december så totalt 6 st + Madde som fyller 29/11 nästan december.. så är det jul snart. Bara 13 dagar kvar och jag har faktiskt handlat mina första julklappar idag. Rekord!
 
I år är vi ju hemma mycket tidigare än vi brukar så nu hinner man kanske "pyssla" lite innan jul. Ingen julgran blir det i år dock en bock som jag ej fått hem ännu men hemgjord superfin.
 
Idag har min käre man gjort en god insats och räddat livet på en dovhjort! Den hade trasslat in sig i staketet i sommarhagen så Jocke och grannbonden hjälptes åt att få loss den.
 
Nu är det lektionsdags!
God kväll
Ann

Hemma igen!

Publicerat: 2013-12-11 Kl: 21:04:50 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Åter i arbetsselen och ett kort inlägg får det bli ikväll. Vilken härlig semester vi haft. Min mobil lämnade jag hemma och ingen mail o dator på 14 dagar förutom när jag lyckades få tag i en på semestern för att gratta Madde.
 
Att slippa all teknik så skönt bra för hjärnan. Men har sett många lustiga människor som suttit på restaurangen där vi bodde på Koh Jum - sittande vid bordet med varsin mobil eller dator utan att kommunicera med varandra. I min värld helt sjukt då kan man ju stanna hemma lika gärna om man inte ens kan prata med varandra på semestern.
 
Läst hur många böcker som helst, spelat kort och Yatzy badat sovit massor träffat roliga människor och ätit fantastiskt god mat. Sådana smakupplevelser!
 
Idag var då första arbetsdagen och nu är jag trött ont i benen och kommer säkert ha träningsvärk imorgon trots att jag bara joggat en häst och tömkört en. Haft 2 privat lektioner och så mina vanliga kvälls lektioner.
 
Nu är det sovdags Thailändsk tid är nu 3 på natten så det är ju inte konstigt om man är trött.
God natt!
Ann

Soon we are four again!

Publicerat: 2013-12-09 Kl: 21:59:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Snart åker de mot flygplatsen och hem till Sverige igen! Kallt som sjutton just nu men imorgon skulle det tydligen vara plusgrader igen :/ galet väder. Kommer bli halt! eller halare kanske jag ska säga, idag höll syster på att hamna under en häst vid intag då den ej var broddad och gick omkull :S
Hade ju vart snyggt med en passande fraktur eller annat elände.. Tur i oturen! Idag har jag inte hunnit med att rida alls :( Försov mig imorse då skitmobilen inte ringde, och syster trodde att jag kanske tänkt ta lite sovmorgon när det inte lös uppe i stora huset (sov på Ekelund) så hon ringde inte fören 07'04. Tokiga unge!
Det blev 1h plogning då det fallit en del snö, utsläpp av hästar och sedan harva ridhuset då jag aldrig blev av med hinderna i tid i fredags  för detta.
Hade hoppats hinna med att promendera Rangun eller longera Rocco innan lunch men stallet tog sådan tid och så ska det ju fixas med att ställas fram massa nya silagebalar och det är ofta en del dåligt att sortera/ta bort på rundbalarna vi kör med i utestallet. Så ska plasten tas om hand och paketeras så den tar lite plats osv..
Tiden bara rinner iväg..
 
Han iaf ta Rangun och Rocco på em men det var också allt förutom intag av hästar och ställa en del på Horse-Trainern osv innan min lektion kl.17-18. Märktes stor skillnad att vara en person kort idag jämnfört med förra veckan då vi hade en tjej som provjobbade. Så jag har insett att det verkligen behövs mer folk om vi ska hinna med alla måsten!
 
Kram Madde
 

Lång helg

Publicerat: 2013-12-08 Kl: 20:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då var snart två veckor till ändå.. Tiden går verkligen fort! Tycker jag och syrran haft riktigt bra veckor (nu ska jag kanske inte "Ropa hej" ännu det är trotts allt ett antal timmar innan de är hemma på gården igen - MYCKET kan hinna hända.
Idag hade vi t.ex ambulansbesök på sen eftermiddagen, en häst som står inackorderad här är svårklippt och det slutade med att en blev illa nockad inkastad i en vägg :/ Läskigt hur mycket kraft det faktiskt finns i dessa stora djur. Hon verkar som tur är "bara" fått en rejäl hjärnskakning, vet inte vad de sagt på sjukhuset ännu - vi hoppas på det bästa.
 
I fredags var jag ute och åt middag med goda vänner och igår var det dags för min födelsedagsfest :) Vi var inte så många men vi hade väldigt kul och trevligt - bästa Christina hade även en sång tilldelad mig som hon så vackert sjöng :)
 
Idag kom jag ut till Ekelund på em, har haft lektion för Ebba på Gordon och ställt fram foder bland annat. Vi har också brist på sjukhagar då skolhästen Bosson gått ikull på framknäna i hagen så idag har Rocco & Rangun fått stå inne och sedan delat hage med Kolibri och Bosson för att alla ska få komma ut lite iaf. Vi har ju hela tre senskadade hästar på anläggningen och även om Melete nu peppar peppar verkar återställd (hon har fått börja gå mkt korta pass varannan dag på skritten) så står hon kvar i sjukhage och Kolibri har ju prenumererat på sjukhage sedan dryga året.
Sjukstuga!
 
Siv Birgersson (www.sivbirgersson.se)
Har jobbat lite med hemsidan nu på kvällen så ut och kika! Vi ha bland annat en dressyrkurs för Siv i början av januari, Siv är B-tränare och var ju här och hade träningar för våra funktionärer vid funktionärs-helgen i augusti. Hon och mamma är goda vänner och har känt varandra under ett antal år nu :)
 
Jag måste också medge att mycket faktiskt fungerar bra mycket bättre när vi bara är två som ska "bestämma", blir så mycket oklarheter och missförstånd när vi är fyra mycket självständiga och ofta smått förvirrade själar på gården. Fast det kanske är vågat att skriva nu innan de sitter på planet hem :/ har ja otur kanske de bokar om och stannar några veckor till! Haha.. Nu ska jag se över en stor köttgryta jag har står och puttrar på spisen - lyxmat ska det va och blir så mycket smidigare att bara kunna gå in och värma lunch när vi bara är två.
 
Kram Madde

Plus o slask..

Publicerat: 2013-12-05 Kl: 22:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Hua vilket väder vi haft idag!
Hade tre hästar att rida på förmiddagen och jag gick in i ridhuset kvart i nio, när jag sedan öppnade dörrarna då jag var klar med sista hästen vid halv 11 vräkte det ner snöblandat regn, jag trodde det bara var regn som hördes på ridhustaket men så var det icke. Så himla skönt att få hästarna "serverade" så man kan fokusera och inte hinna bli kall emellan varje häst. Dessutom tar det nästan dubbelt så lång tid att hinna om man ska fixa dem själv före och efter också, guld värd är även vår Horse-Traniner så att hästarna är ordentligt framskrittade innan man sitter upp!
 
Elton var först ut och jag vet att jag är URFÅNIG och nästan ensam om att tycka han är en stjärna men ÅH vad jag älskar Sir Elton! Tredje gången jag satt på honom idag och han är så fin, mjuk och alert för hjälperna. Nu ska jag verkligen sätta igång honom superförsiktigt och bygga styrka och muskler så kommer vi att få ett mycket kul 2014 - det känner jag på mig :)
Apropå nästa år och tävlingar, igår fick jag äntligen veta när nästa domarkurs går och de har såklart lyckats lägga den på min FÖRSTA tävlingshelg :( Kul att det blir av MEEEN av alla helger så blev det just när vi har tävlingar här hemma. Och det är verkligen heela låånga dagar så jag kan inte ens smita ifrån och hinna en liten start..  och ännu mindre hinna sitta med och "skugg-döma" vilket jag behöver mycket av för att sedan kunna gå upp som domare och göra prov. Perfekt när det är hemma ju.
 
Åter till nuet.
Lady var nummer 2 på tur och han bjöd på en sida jag inte tidigare träffat på under ett helt pass, damen börjar verkligen få stryka och bärighet. Superkul när det går framåt!
Sedan gick vi upp ett par decimeter - Mille - Sa lite fint till Fia att "- du behöver ju INTE ta illa upp nu MEN han var inte jättegó att jobba med idag"
Som tur var verkade hon ta det bra och svarade lite visset att "Jag som tycker han känts fin nu och att jag får fina övergångar".... "jag behöver nog någon som hjälper mig mer på marken" Jag överdriver nog inte om jag säger att jag gjorde iaf en 3 - 400 övergångar eller halter - men han blev mkt fin så jag är nöjd med slutresultatet!
Jag har ju ingen  av mina stjärnor att rida på årets julshow och ska då ta Mille plus att nästa år så är det jag som kommer att rida dressyr och tävla honom i den grenen. å det är lika bra att börja ta itu med den stora fina fuxen redan nu! Han kommer också att få följa med till Mads och Segersta nästa gång, ska bara lyckas få till en dag och tid :)
 
Fia åkte till Axel med tre hästar tidigt imorse och kom hem med en sen lunch - pizza. Rocco får jag börja rida som vanligt om bara en dryg vecka och Rangun ska tillbaks samtidigt som Fias vita hårboll om ett par veckor igen.
På em han jag med att hoppa på Mr Magic som är en riktigt häftig kille som nu verkligen börjar stärka sig i galoppen och bli härligt ridbar! KUL och det ska bli superkul att se vad Erik säger nästa träning.
 
Nu ikväll har jag först haft mina "Nybörjar-barn" sedan mina ungdomar som verkligen utvecklats under hösten, idag hade dock många av dem lite problem så vi fokuserade på det vi började med en 5-50 och skippade de två övningar som egentligen också skulle varit med. Ibland får man lova att tänka om och lägga fokus på en sak innan man blandar in ytterligare övningar som kan ge ännu mer problem.
Därefter dags för mammas med lite mer orutinerade vuxna, många som börjat rida nu som vuxna och idag fick de hoppa riktiga hinder vilket de inte gjort så mycket ännu. Superduktiga och såklart fantastiska läromästare i våra fina hästar!
Syrran tog sista gruppen så fixade jag kvällsfodringen i alla stallar.. fick lite hjälp av en av mina gulliga tonåringar som ej åkt hem ännu också. Tack!
 
Blev ett långt inlägg men kan väl lika gärna berätta lite om morgondagen också när jag ändå håller på för imorgon ska jag iväg på middag så men min vanliga tidsplanering lär det inte bli tid för nån blogg iaf ;P
 
Vi har hinder kvar så det blir hoppning på fm sedan ska jag harva hade jag tänkt (vill egentligen göra det direkt på morgonen men har verkligen ingen lust att släpa ut och sedan in alla hinder igen för det så då får man tänka om)
Hästar att rida för mig och Fia imorgon är: Calima, Mille, Pommes, Thaleia, Magic, Lady, Siri, Palmir, ev Elton & Shadde beroende på hur tiden räcker till.
Demeter och Hera 30min var på skrittbandet, Melete 5min på skritten. Rocco ska ledas för hand. Sedan är det säkert något mer jag glömt!
 
Kram Madde
 

regn men varmt!

Publicerat: 2013-12-05 Kl: 04:44:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här sitter vi i vårt paradis. Season bungalow på koh Jum. Vi har inte haft super väder direkt nästan regn varje dag och idag verkar det bli ihållande. Det är ändå fantastiskt här med enkla frågor att ta ställning till : vad man skall äta o dricka, maten är som vanligt superb och vi får oftast något mer än det vi beställt. Papayasallad äter jag varje dag. Ibland som em fika med chang eller mangoshake. Hör att verksamheten rullar på utan oss genom sms antar att vi får ta igen en del när vi kommer hem. Imorgon bitti lämnar vi Koh Jum i longtail båt ca 1, 5 tim över havet till phi phi. Där väntar färja tillbaks till Phuket och Kamala hoppas verlligen på bättre väder för man brukar bli blöt än då pga av vågorna. Ha en bra dag! Ann o Jocke

Det blir sällan (läs aldrig) som man tänkt sig..

Publicerat: 2013-12-02 Kl: 22:20:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nä blev inte en måndag som jag hoppats på.. Fick hastigt planera om då vår fantastiska stallhjälp blev akut magsjuk och ej kunde komma fick vi ytterligare 17 boxar att mocka plus fodring och sopa/kratta. Tur i oturen så har vi ju extra hjälp av Johanna denna veckan. Jobbigt för henne att rivstarta med galet mycket stalljobb men men sånt är livet och alla stallar var klara till lunch.
 
Glömde såklart att skriva ut alla inbjudningar jag gjort färdigt som skulle sättas upp så det blir prio ett imorgon på lunchen! :/
 
Han iaf med tre hästar på em. Rocco som jag ej ridit sedan i tisdags kändes som en gamal ko till en början, seg och inte speciellt spektakulär men efter ca 20min kom han igång och verkade dessutom tycka det var kul att få göra annat än att gå i hagen. Imorgon blir det longering och så rider jag igen på onsdag innan han ska på vet-check hos Axel på torsdag.
Rangun har jag ju hunnit med lite mer än Rocco men även han ganska oriden, blev en hel del galopp i lätt sits så han fick sträcka ut och komma igång. Blir nog samma plan för honom fram till tor då även han  ska till Axel, ev kanske han får gå ut något beroende på hur underlaget ser ut men imorgon skulle det visst vara lite mildare vad jag förstod.
 
Sedan fick även Thaleia ett kort pass i ridhuset - mycket motspänstig efter för många dagar utan motionering :/ Imorgon blir det förhoppningsvis en annan känsla och jag hoppas på att hinna klippa henne denna veckan!
Bell's Thaleia
 
 
Mina söta barn fick rida barbacka vilket de blev överlyckliga över och det gick verkligen över förväntan, superduktiga och riktit bra balans. :D
Som tur var hade Carina E som är vikare för mamma på måndagar tillfrisknat så hon kom och kunde ta mammas tre grupper på kvällen också. Jag hade ju bokat in middag med Anders familj då de också ville fira mig lite, hade ju blivit trist om inte jag var med liksom :P Fick presentkort och sminkning på Make up store!! Superkul och hoppas kunna nyttja det redan i helgen då det tydligen är storslagna planer för lördagen.. :)
 
 Jag tycker det är superkul med smink så det var en toppenpresent!
 
 
Kram Madde
 
 

RIDBORGARMÄRKES VINST!!!

Publicerat: 2013-12-01 Kl: 17:00:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Måste ju också säga att MARIEFREDS RIDKLUBB VANN sista etappen i ridborgartävlingen 2013!!
Vilket betyder att vi kommer att få massa nya roliga hinder till ett värde av 30.000kr!!
 
 
Galet bra och så himmla kul!
Vi har verkligen (mamma har varit helt tokig i att jaga ridborgarmärkes-tagare) jobbat gärnet hela hösten för att få så många som möjligt att ta och köpa ridborgarmärket!
 
Det lönade sig!
 
I fredags fick klubbens Ordförande Carina Ottoson samt Vice ordf. Christina Anderssson stå på scen och ta emot priset i självaste GLOBEN!
 
 
 
Här kan ni läsa artikeln på Ridsports hemsida!
http://www3.ridsport.se/RidklubbRidskola/Nyheter/2013/11/Mariefredridborgarmastare2013/

Storm!

Publicerat: 2013-12-01 Kl: 16:53:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kände att jag MÅSTE få ut lite text i bloggen! Mest mamma som skött detta sista månaderna och nu är ju hon på en välbehövlig vila..
Ska ändå sitta och göra färdigt massa inbjudningar som skulle varit klara för läänge sedan så blir en del timmar vid datorn denna 1:a advents eftermiddag.

Jag ska fixa inbjudan till bland annat:
Julklappshoppningen 20/12
Grönt kort kurs som jag ska starta 30/12
Ridweekend i jul för Ann & Madde  27-29/12 (finns några platser kvar!)
Dressyrkurs för Siv Birgersson 4-5/1 (finns några platser kvar!)
Märkeskurs Märke 1-3, Ridning och teori 11-12/1
 
Hmm ja det var nog allt just nu iaf..
 
Idag hade jag planer på att RIDA! Det gick sådär.. Han knappt petat på en häst sånär som intag och täckesbyte på Rocco som tröttnat på blåsten..
Ja kom ut i stallet strax efter nio och ställde då fram hösilage i båda stallarna sedan harvade jag ridhuset mkt nogrant och sedan var planen att salta också eftersom det börjar bli väl torrt, mkt pga all blåst och att man inte stänger alla dörrarna efter sig när man går in och ut med hästar :/
Men det ska även blir riktigt kallt i slutet på veckan som kommer och jag är inte så sugen på att stå i snöstorm och typ -20 med detta. Så tänkte vara lite smart och salta INNAN helvetet brakar loss..
Dessvärre är min far inte speciellt bra på att visa/förklara saker innan man behöver göra dem eller så och att sätta på gödningsspridaren har jag aldrig gjort i mitt liv. På sin höjd kanske hjälpt pappa med det någon enstaka gång, så gissa om jag är stolt som en tupp efter att ha lyckats få fast eländet och även få igång den (dock fick jag hjälp av en god trakortvan granne då lite grejjer hade hoppat isär så vi hjälptes åt att laga så fungerade alölt sedan) Mäkta impad av mig själv och nästa gång vet jag exakt hur man ska göra så jag slipper prova mig fram med allt.
Så var det bara att börja lasta och tömma saltsäckarna som sammanlagt vägde ca 300kg. = jag skippar gymmet idag. Och pappa om du (eller troligtvis mamma) nu läser detta så var jag även noga med att spola av traktorn och spridaren efteråt :)
Bildbevis på min skicklighet!!!
 
Samtidigt som jag fixade med traktorn så har jag städat/plockat iordning i "Bastun" där vi idag fick en gäst som ska bo kommande veckan och provjobba för en praktikplats hos oss. Så jag hoppas på att hinna rida ALLA hästarna imorgon när vi är en man extra igen!
 
I fredags fyllde jag som sagt år - hela 25 bast! Firades av min sambo på torsdagskvällen med hummer och goda ostar..
 
Mums med skaldjur!
På fredagen dök mormor, morfar och farmor upp och tog med mig och syster ner till Skänken i Mariefreds för en överaskningslunch - gott och trevligt!
 
Såhär tjusigt dekorerad var sadelkammaren på morgonen då Christina varit i farten med girlanger och ballonger!
 
Tack alla :)
 
Kvällen spenderades på Sundbyholms slott med Anders och hans jobb på det årliga julbordet - riktigt fint och bra!
 
I övrigt känns det som att den första veckan har sprungit förbi i rekordfart och utan större missöden.. Alltid brukar något strula när vi är själva med gården.
Har hunnit rida lite och tur i oturen så behöver jag ju inte rida mina egna två så mycket, mer tid för andra men tiden springer ju som vanligt bort. Har iaf tömkört Calima två gånger , superkul att tömköra och jag tror att det är guld att jobba henne på det viset. Palmir red jag ons och tor. Shadde tor. Elton får vi ju börja sätta igång mkt försiktigt och har tömkört två gånger och då har han varit sjukt fin och PIGG, samt ridit lite lätt en gång.
 
Mammas lektioner har jag och Fia delat mellan oss och måndagar har Carina Eriksson, lör-sön har Carina Lindström. Veckan som gick hade  Sofia tisdagen, jag onsdagen och Sofia torsdagen (eftersom Anders ville ha hem mig) Nästa vecka ser lika ut tis och ons men torsdagen tar jag första och Fia sista.
 
Nä nu måste jag sätta fart med måstena!
 
Kram på er!
 
madde
 
 
 
RSS 2.0