Träningsvärk i magmusklerna

Publicerat: 2012-10-31 Kl: 19:41:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallå hallå :)
 
Igår när jag red Rangun fick jag jobba sjukt mkt med magmusklerna, fick nästan kramp faktiskt. Idag när det återigen var dags för att rida honom kände jag av träningsvärk i magen direkt när jag satt upp och började skritta fram! Gaalet..
Träningsvärken gjorde såklart att det kändes av om möjligt ännu mer idag vid träningen, men det är bra då känns det att man lever. Haha
Mamma hjälpte mig även idag - kanon :)
 
På fm red mamma lilla vilddjuret Thaleia men efter att hon bråkat och tramsat ett tag gav jag henne Elton och satt upp själv istället. Grr för motspänstiga små ston! Tur att hon är så pass liten iaf.. Elton såg iaf fin ut med mamma, hon har inte ridit honom sedan han kom och på den tiden gick han inte utan att man piskade på honom.. Typ. Nu är han så fin och framåt min lilla prins :)
 
Jag hade lite ledträning och invänjning av sadel och träns med Melete också, hon skötte sig mkt bra - speciellt med tanke på att det sägas och spikas på andra sidan väggen i ridhuset.
 
Sista häst ut för dagen blev ingen mindre än MILLE!
Så fin totto!! Dressyr i ridhuset med massor av övergångar och tempoväxlingar ledde till en mycket svettig häst som fick avsluta 20min på skritten.
 
Kram Madde

Trist tisdag

Publicerat: 2012-10-30 Kl: 18:24:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Bläää för vädret som var fram till strax efter lunch.. Grådisigt och duggregn hela morgonen och förmiddagen :/ Man blir ju inte på nått topphumör av det inte! Idag var det hoppning som gällde på alla hästar, utom Rangun såklart - har lovat honom att han inte behöver hoppa hinder. Vi går numera över nån bom på sin höjd om det ligger nån framme nån gång i bland. Han har hoppat men jag har sedan något år lagt ner det helt - han mår inte bra av det känns det som. Alla hästar behöver få hoppa men det finns nog vissa få undantag som Rangun i detta fallet.
Vissa gånger har det gått iprincip problemfritt men andra dagar så kan han vara superspänd och halvt hysterisk utan att våga gå över en enda bom.
Mkt speciell häst, idag var han sjukt fin iaf. Mamma tömkörde en stund först, var lite spänd och svår i början dock - troligtvis för att det bars ut hinder ur ridhuset samtdigt :S Sedan fick jag sätta på sadel och sitta upp - vi kan säga att det är SJUKT stor skillnad på hur han rör sig numera - GENOM HELA kroppen. Häftigt! Får filma nån dag så man kan jämnföra med nån gammal film :)
 
 
Fina Rangun efter en tävling :)
 
Vi startade med att hoppa 3-åringarna - Fia på Thaleia och jag på Hera. Thaleia gick som tåget, hon är ju "född" hoppare. Hera testade mig ordentligt idag då hon på samma ställe, oavsett varv och gångart, tvärnitade á la western "slide-stop".. Spännande men till slut så gick det, även om mamma också fick en del motion för att mota på henne. Hehe Svettig blev hon och fick avsluta på skrittbandet.
Sofia hoppade sedan Poseidon, Pommes (jag kallar honom för Pompe eller Pompom, pappa för Äpplet osv han har många namn för tillfället) Även Demeter han hon med före lunch. Mamma hoppade Jacquline men tror inte Bosson fick vara med idag? Om jag inte missade just den.
Efter lunch hoppade Fia först Mille och jag fixade iordning Kolibri så hon han med alla innan sin lektion.
Gammal bild på Fia & numera ridskoleponnyn Gent. Gent var ifrån början hennes tävlingsponny (hoppning såklart) men de tävlade även lite dressyr och när Sofia sedan blev för stor och "gammal" fick han bli skolhäst. Något vi inte trodde skulle fungera då han var en riktigt het "tävlingsmaskin" och visst i början var han väl inte helt lätt och lugn men med åren så har han blivit en av de abslout bästa och mest omtycka hästarna i verksamheten. Det kommer att bli tungt den dagen han inte finns kvar i stallet.
 
Nu är det snart dags för "stallmöte" med alla inackorderingarna :)
 
Kram Madde
 
 

Slasket tillbaks!

Publicerat: 2012-10-29 Kl: 17:35:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja på em så kom det eländiga regnet tillbaks och det blåste halv storm samtidigt så det var bara att springa ut och ta in hästarna.
Själv är jag mör efter ännu en kurshelg. Härliga människor men långa dagar blir det. Alltid kul när Telia är här. Nu har de sagt att de vill komma tillbaks i januari för att ladda inför Telia SM! Kul med företag som har egna mästerskap och detta i ridning.
Idag har jag hunnit med 5 hästar + 1 som jag tömkörde (Rangun) han blir bara finare och finare. Himla kul när det går framåt.
Det går även framåt med "lillhäxan" Thaleia. Hon var superladdad idag efter vila över helgen så det var bara att börja med longering så hon kommer till ro. Sedan ska det ju naturligtvis diskuteras om vem som är chef - hon eller jag men hon börjar mer o mer rätta in sig.
Demeter var också laddad med överskottsenergi efter en två dagars vila. Hon har ett speciellt sätt att uttrycka det på. Man får åka 10-15 min först utan att inverka. Skulle behöva komma iväg och träna men denna höst har varit tuff då jag varit borta mkt på kurs och möten. Men det blir väl bättre tider :)
Gammelmannen Arro Bell är i alla fall så fin att rida så man är lycklig varje gång. Gammal känns han inte heller idag var Grappan i ridhuset så då var det extra krut i honom.
Får se om jag hinner hoppa ngt imorgon Sofia skulle visst hoppa en massa hästar så det är väl bäst att passa på när man ändå ska bära fram.
Gammal bild tror att Erika T har fotat
Nu är det dags för ridlektioner
Godkväll
Ann

1h extra idag :)

Publicerat: 2012-10-28 Kl: 16:19:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Imorse hade jag sovmorgon!! Underbart, och jag lyckades faktiskt sova ganska länge vilket är mkt ovanligt. Kroppen blir inställd på att gå upp en viss tid och då vaknar man då oavsett om man ska det eller ej.
Idag är jag "hästfri", ska försöka få ordning på kalendern på den nya hemsidan så jag kan publicera den men vi har stora problem med nätet i Eskilstuna, sedan i torsdags har det varit ur funktion till och från så nu har vi kopplat upp den på min mobils nätverk - tur att det inte är bökigt med tekniken :/
 
I fredags kväll var jag på SRK med Rocco och Ebba som alltid är sugen på att följa med och se och höra :) Jag har insett att det finns en väldigt god anledning med att ha med Ebba på utflykt då det alltid medföljer en stor picknik korg med godsaker :D I fredags var det ciabattas fyllda med köttbullar och obo'y som gällde - MUMS! Tack för det Carina :)
Rocco skötte sig bra det var ett givande och bra pass, tyvärr var han inte lika arbetsvillig som veckan på Segersta utan ganska seg och jag fick jobba hårt kan vi resumera det hela.
Mads är ju en rolig prick han också, det första han sa när han fick syn på mig var att "- Har inte du något roligare att göra en fredagkväll?" Sedan jämnförde han färgen på mitt ansikte med pikén jag hade - som sagt fick jag jobba ganska hårt. :P
Vi jobbade på övergångar och halter - han ska bli snabbare i reaktionen och bakbenen. Skänkelvikningar på diagonalen och på slutet fick jag även tränaren att motionera då vi avslutade med att rida skritt-trav på fyranten med Mads joggande med en drivande långpisk för att få ihop honom ännu lite till och kvicka upp bakbenen - NYTTIGT men oh vad det krävdes styrka i mellandelen för att orka sitta kvar när han ville ge sig iväg!
 
Rocco hemma i ridhuset..
 
Gårdagen startade jag tidigt med att rida Rangun i ridhuset, sedan följde två privatlektioner, mockning och så en sväng ut på Mille med Fia och Poseidon men då det var fruset är det svårt att egentligen göra annat än att skritta. Vägarna är stenhårda så de vill man inte jobba på nån längre bit och i skogen är det knöligt och på vissa ställen fortfarande blött och kladdigt eller halvfruset vilket gör att det blir svårt för hästarna att ta sig fram. Så vi skrittade en ganska härlig tur i höstsolen :)
 
Kram Madde

Kurshelg!

Publicerat: 2012-10-27 Kl: 22:09:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är det helg igen. Har precis avslutat en trevlig middag med Telias ridsektion som är här på weekend. Kortweekend lördag till söndag. Alla utom 1 har varit på kurs tidigare. Kul att träffa alla igen vissa kommer varje gång (de är här två ggr per år) andra kommer någon gång ibland. Idag var det dressyr imorgon bitti är det markarbete/hopp. Två hade egna hästar med sig och de inviger de nya boxarna i utestallet. Ringde någon ikväll som ev skulle komma och titta på Poseidon imorgon mitt på dagen så vi får se hur vi får ihop dagen. Man kan ju ej tack nej till en hästspekulant flyger ner från Norrland för att titta på en kompis häst så jag hoppas att de hinner hit. Gjorde inget om vi kunde sälja någon av unghästarna. Själv vet jag ju vilken jag vill ha kvar.....Thaleia.
Idag började jag dagen med att försova mig vet ej när det inträffade sist. Jocke väckte mig kl 9 och min lektion började 9 men jag tror att kl var 7 min över när jag var på plats......
Nu är det dags att ta det lite lugnt och inatt får man ju en timme extra. Jippee!!
Godnatt
Ann

Fredag igen

Publicerat: 2012-10-26 Kl: 06:17:55 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Fredagar är visserligen lika som vilken måndag eller tisdag som helst när man lever det här livet :P Min fredag blir dessutom ganska mycket längre idag då jag fick mail från SRK igår och de hade en tid även idag för Mads så jag lyckades få byta dag då jag tyvärr inte hade råd att rida båda dagarna :S Man kan inte får allt. Så jag rider mellan 18´10-19´00 istället.
Ebba ska få följa med och titta så hon kan förhoppningsvis få med ett par bilder och nån filmsnutt också! Tyvärr verkar jag ha förlagt min kamerasladd på nått bra ställe för den har nästan inget batteri och ska jag använda mobilen finns risken att jag inte kan lägga upp just film då det blir fel format :/
 
Igår kom jag hem ganska sent eftersom jag har lektioner till 19 så det blev middag, dusch och sängen utan dator. Ganska skönt ibland - att inte använda datorn. Hoppades att mamma kanske skulle skriva ngt men icke.
 
Vi red ut på 3-åringarna, jag och mamma på varsin och Fia på Demeter. Det gick mkt bra, Hera var riktig fin och känns som "vilken häst som helst" nu vad gäller bjudning och egen balans. Hon blev heller inte det minsta trött, vilket den lilla Thaleia som spänner sig i början blev. Dumt att lägga energin på onödiga saker som att spänna sig? Idag ska de få lite ordentligt markarbete och om det funkar bra hoppa för första gången.
 
Igår var riktig uteridnings-dag då vi red ut på iprincip alla hästarna. Bara Kolibri gick dressyr och jag och mamma red varsin lektionshäst, Grappan & Jolita.
Rangun har nog seriöst aldrig galopperat så fort som han gjorde, både han och Mille var helnöjda över att få komma ut och sträcka ut ordentligt.
 
Kram Madde
 

Världens bästa farmor!

Publicerat: 2012-10-24 Kl: 21:26:59 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ikväll har jag och Anders varit hos farmor i Strängnäs och jag lagade crepés och pannkakor :D Mkt gott och som vanligt åt man lite för mycket.
 
 
Jag fick faktiskt en tid för Mads på SRK på lördag också :) Känns riktigt bra att få lite hjälp då det då kommer att ha gått en vecka sedan jag åkte ifrån Segersta och förra passet.
 
Idag har jag ridit Mille ett dressyrpass, första gången på ja ja vet inte när faktiskt. Han var fin men det är ganska stor skilland på honom och mina andra hästar - positiv skillnad. Han är sjukt stor men ändå så lätt och arbetsvillig.
 
Jag & Mille för typ hmm 2år sedan kanske..
 
Kram Madde

Fia & Mille

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 22:14:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Inga dåliga stil-siffor här inte :D
 
Hejja bästa Fia!
 

Nystart :)

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 22:06:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Vilket toppenväder denna vecka startat med :) man blir ju alldeles lycklig när solen skiner och de där gråa tråkiga regnmolnen håller sig låångt borta..
Hästarna tycker också livet blir mycket trevligare och hagarna får en liten chans att åtehämta sig ifrån all väta..
 
De ser nästa lite sömniga ut i eftermiddagssolen - Mille & Rangun
 
Vackra Rocco i morgonsolen vid utsläppet imorse..
 
Idag var det återigen Erik-hoppning. Jag är SJUKT NÖJD med träningarna idag :D Så kul att det inte känns lika livsfarligt trotts att jag inte hoppat på två veckor. Demeter var först ut och hon kändes ju milt sagt bedrövlig när jag började rida fram men efter lite ordentlig uppvärming med massa temopväxlingar och övergångar blev hon lite kvickare och minst 1m kortare! Hoppningen idag handlade om att rida på galoppen lite mer och så var det ganska långa linjer - dvs längre avstånd mellan hinderna. Vi hade hinder på tre olika linjer, en med fem galoppsprång, en med sex  och en med sju. Om jag minns rätt.
Hon gick som en klocka och jag bangade inte det minsta ens när hinderna blev vad jag kallar höga (typ 1m - kanske att nått räcka låg på 1.10m till och med) Huu i sådana fall! haha
 
Elton näste man ut. Han var pigg och frammåt även idag men vi stötte på ett ordentligt problem i mitten av passet - DOCK känner jag mig inte det minsta missnöjd med detta då jag anser att det var jättebra att det blev problem så vi båda, men farmförallt jag kan ta och lära mig av. På linjen med fem galoppsprång där det först var en trippel och sedan fem språng till ett räcke klarade vi det första gången men han orkade inte riktigt upp med frambenen över räcket. Andra gången fick vi inte till det mellan hindrena men nu var han extremt rädd om sig och hoppade höögt över räcket, detta hände även tredje gången pga min dåliga ridning och beslutsförmåga. Han blev sedan osäker och stannade ett par gånger, efter några tveksamta språng på de andra linjerna släppte det sedan och vi fungerade som vanligt tillsammans igen.
SUPERNYTTIGT och mycket bra övning :D
 
Erik och hans häst Gandalf (snott ifrån hans hemsida!)
 
Sen lunch och så hann jag tyvärr bara med Rangun på em men han var verkligen fin - mamma var mkt imponerad över honom (och kanske lite mig ;P ) Ska bli så kul att nu kunna bygga upp honom hela vintern och sedan kommer vi bli farliga nästa säsong!
 
Kram Madde

Svar på fråga :)

Publicerat: 2012-10-23 Kl: 21:49:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dorthe 

Hej!

Va kul att du och Rocco varit iväg på lite extra träning. Jag är lite nyfiken på hur du fick rida honom där och om du rider honom på ett annat sätt nu? Fick du några bra tips och råd ?


- SJUKT KUL! Kan inte sluta vara småsur på mig själv för att jag inte pallrade mig iväg tidigare bara :/ Det är alltid lätt att vara efterklok.

Egentligen är det "samma" ridning som innan MEN med mycket mer RIDNING! Jag ska sluta hålla igen och vara återhållsam typisk "svensk" - Jag fick jättemycket fin kritik om mig och min mjuka ridning :D
Vårt största problem eller MITT största problem är att jag varit för försiktig och inte riktigt vågat rida på med och faktiskt kräva något av min häst. Han är redan "sen" i utbildningen så det är ju ganska dumt att inte sätta fart för han är mkt lättlärd och orkar mer och mer efterhand han kommer upp i kondition och sätter muskler.
Helst skulle jag haft en kamera HELA tiden då jag var där och särskilt vid ridpassen (nästa gång får jag ställa en filmkamera på sargen) för man glömmer så fort och det blir ändå ganska mycket info som man ska hinna bearbeta och sätta i rutin - vilket är omöjligt på bara några dagar.
Liksom på Patrik Kittel kursen i somras la Mads mycket fokus på korrekta hörnpasseringar - jag tycker själv att jag är ganska noga med dessa, särskilt noga är jag med mina elever! ;P hehe
Men det är så viktiga. Det var också fullt fokus på hästens reaktion på ryttarens hjälper vilket Rocco var snabb att ta upp - hästen ska lyssna vid minsta vink ifrån sin ryttare. Jag fick bland annat rida gaalet snabb/stor galopp på halvlånga tyglar för att få fram honom och att han verkligen skulle förstå skänkeln framåt. (Lite läskigt eftersom han kan bocka ganska ordentligt om han sätter den sidan till)
Men som Mads sa "- Ibland åker man av det är sånt som händer och man får räkna med" Mycket sant..

Hästen ska gå inom ryttarens ramar MEN inte "bäras" runt av ryttaren utan vara mjuk och lösgjord med eget driv och framåttänk HELA tiden - även i t.ex ryggningar.
Massor med övergångar inte bara mellan de olika gångarterna utan också i form av tempoväxlingar. I sidvärtsarbetet handlade det mycket om att hästen verkligen skulle flytta sig ganska kraftig åt sidan för att ryttaren sedan bara sitter stilla en bit och så på det igen. Så häftig "aha-känsla" efter att Mads ridit och jag satt upp. Ja jag kan ju skriva en hel novell men detta var lite iaf :)


Förhoppningsvis ska jag till Södertälje på fre-lör eller bara en av dagarna beroende på om det fanns plats och träna för honom igen då han håller kurs där i helgen :)


:D
 

Jag pratade med Maria på vägen hem ifrån Ekelund ikväll och hon pratade på och tackade även så glatt för blommorna, var lite tveksam till om de kommit fram då jag inte fick något "leverans-mejl". Mads hade blivit lite avundsjuk/förskräckt först innan han visste att de var ifrån mig hehe.. Trodde väl att Maria hade en beundrare :P
Imorgon hoppas jag att hela familjen hinner göra lite välbehövlig planering över den närmsta tiden på lunchen.
 
Kram Madde
 

Hästar hästar hästar!

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 20:31:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag ridit flera fina pållar!
Först ut på morgonen var lilla, eller ja lilla och lilla hon är ganska stor vår ena 3-åring Hera. Gick riktigt bra i ridhuset, fick med mig mycket bra ifrån Segersta också :)
I veckan har vi en hel hög med hästar vi ska filma osv för att lägga ut på annons då vi har för många hästar och några som vi vill sälja för att kunna köpa en stor ponny/liten häst som kan gå med i alla typer av grupper i verksamheten. Tror Hera kommer bli mycket snygg i vita lindor och knoppar!
 
Sedan var det Ranguns tur och jag tog faktiskt kandaret dagen till ära, var nog över en månad sedan han gick med det. Han var fin och verkar lycklig över att få jobba ordentligt igen - han älskar verkligen att jobba den hästen!
Mitt hjärta vid prisutdelningen i Div 1 i våras!
 
Och så världens coolaste Elton innan lunch! Åh vad han är fin, trotts att  ja nu inte ridit på över en vecka - han har gått lektioner när jag var borta. Tog med mig många bra övningar och tips ifrån Mads och Segersta som gav bra effekt på Elton vad gäller framförallt framåtbjudning och skänkelvikningarna :D
 
Vore kul med nån mer tävling i år men är dåligt med dessa.. Får se om jag rider nån klass på KM i november kanske.
 
Red ut på Rocco med mamma och Arrobell efter lunch. Nöjd Rocco!
 
Har hunnit med att städa en del i stallet idag också - SKÖNT! Hatar oordningen som är HELA tiden :/ Vi har så sjukt trångt och lite förvaringsutrymmen. Ska bli så skönt när allt är färdigt och iordning med det som ska byggas.. Allt kostar dock :/
 
Mille har idag äntligen fått upp sitt slow-feed nät också. Ska bli spännande att se hur mycket enklare det blir i boxen nu då han ofta äter lite dåligt och drar runt grovfodret en del..
 
Min måndagsgrupp red mkt bra och det var hoppning på schemat - jag byggde upp en liten bana :)
 Mitt mål är att de ska vara med på julklappshoppningen allihopa (de vet dock inte om det själva ännu ) ;P hehe
 
Kram Madde

Bygget

Publicerat: 2012-10-22 Kl: 19:54:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Glömde lägga in bilderna jag tog på bygget igår!
 
Blivande sadelkammaren..
och de tre spiltorna där man kan göra iordning sin häst i värmen under de kalla vintermånaderna :)
Det kommer bli så himmla fint!!!
 
Kram Madde

KM i hoppning

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 20:34:32 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Fia vann ju faktiskt KM i hoppning på fina Mille idag! I år beslutade vi att använda oss av stilhoppning, samt fel såklart, för att utse vinnare i de olika KM-klasserna.
I år hade vi även gjort på samma vis som vi har i dressyren att man rider på den nivå man normalt tävlar, så Sofia valde att rida 1.20m eftersom det är den klass de tävlat mest under året. Felfritt och ett mycket fint stilridningsprotokoll vad jag förstod - måste få se det imorgon!
 
Nöjd häst och ryttare!
 
M

Pictures from my week!

Publicerat: 2012-10-21 Kl: 20:29:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu kör vi! Här kommer alla bilder jag tagit under veckan..
 
Rocco i sin box på Segersta. Han fick nattlindor med back on track paddar på natten och som ni ser har jag även silvertejp ett varv för att han inte ska klä av sig dem :P
Trotts det hårda arbetet höll han sig väldigt fin och fräsch i benen hela tiden.
 
Rocco tittar ut!
 
Fönster ut mot manegen i Loungen där vi åt och mitt rum låg.
 
Mitt "kryp-in" :) Mysigt och världens tjockaste goaste duntäcke hade jag!
 
Rocco i hans hage där han rullade sig VARJE dag :S
 
 
Ingången till ridhuset är fint iordninggjord med bilder och Marias fantastiskt doftande ljus! Innanför luckorna finns kaffemaskiner som används mkt flitigt!
 
 
Läktaren och "Gubb-hyllan"
 
Spolspiltan i gamla/Jeannas stall.. Här fixar Jenny en av de underbara tjejerna som jobbar på Segersta en av hästarna :)
Rocco fick som ni förstår besöka spolspiltan några gånger med tanke på hans framfart i leran.. och en gång för att spola bort all svett som rann över hela kroppen.
 
Gårdsplanen med ridhuset till vänster på bilden och man ser taket på skrittmaskinen bakom bilen.
 
Ridhuset under en av alla mina promenader med olika hästar som skulle skrittas för hand varje dag. Jimmy som skulle skrittas mest skulle gås med 3 gånger om dagen ca 20min/gång.
 
Fina lilla hästen efter torsdagens pass :)
Idag red jag honom och han kändes lika fin som i veckan och mamma hann komma in och se en stund och såg även hon en STOR skillnad på oss :D
 
Vill åka igen så fort som möjligt nu ju!
 
Mads tyckte att min häst var väldigt fin iaf och precis som jag tidigare sagt så tyckte även han att han påminde mycket om Jimmy - kul för han är verkligen sjukt fin!
Mads fina Jimmy Shoo SEQ, hittade detta på google och den är tagen 2010 så han var då 6år.
 
Kram Madde

Hemmai regnet!

Publicerat: 2012-10-20 Kl: 22:08:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir inget längre inlägg ikväll.. Syrran har just åkt härifrån då vi körde en lite försenad födelsedagsmiddag för henne  eftersom jag var borta i veckan.. Imorgon ska jag lägga över alla bilder ifrån mobilen jag tog under min vecka på vackra Segersta.
Har idag klickat iväg en liten "tack för veckan" bukett som jag misstänker anläder till dem imorgon :)
 
Jag har idag ridit min favorit-prins Rangun :D Som verkat sakna mig en del, är lite jobbigt att mina hästar står bredvid varandra då det känns lite elakt att stå och gosa med en av dem medans den andra står bredvid :/
Han kändes helt ok men var ju inte bästa förutsättningarna med massa hinder överallt i ridhuset.. Grr måste han vara så himmla rädd för allt!
 
Jag hade en lektion för Ebba och sedan ansvarade jag för städdagen i stallet som startade kl.10 med lite fika och genomgång, sedan körde vi igång och det tog knappt en timme att få färdigt allt - snabbt jobbat! Kul :D Kl.12 var det dags för TK-möte som gick kanon och vi har fått ytterligare tillskott i gruppen.
Imorgon är det dags för KM i hoppning! Hoppas vädergudarna håller sig lugna och låter oss få lite sol eller iaf uppehåll så vi kan ha tävlingen utomhus på våra fina tävlingshinder.
 
Nu ska jag äntligen hoppa in i duschen innan det definitivt är läggdags.
Några fler frågor om min vecka som ni undrar över? Ska se till att svara på allt och berätta ordentligt imorgon!
 
Orange "totto! Som för övrigt fick en välbehövd vilodag idag med ett 30min skrittpass på bandet..
 
Kram Madde

Lite arbete med häst idag......

Publicerat: 2012-10-18 Kl: 22:32:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då går veckan mot sitt slut och Madde kommer hem imorgon det tackar vi för. Sofia var inte alltför glad idag då jag var tvungen att åka till E-tuna på dagen och kvällen veks för arrangörstävlingsmöte i distriktet. Har precis kommit hem och hoppas att morgondagen innehåller mera ridning!
På mötet gick vi igenom kommande års tävlingstermin eller i alla fall allsvenskor samt DM. Ganska många var där i alla fall även om väldigt många klubbar saknas vi är trots allt 25 klubbar i distriktet.
 
Förbundet är klara med planeringen av de nationelll och Elit tävlingar som arrangeras i Sverige så idag kom beskedet att MRK för ha sitt nationella meeting på önskat datum 2013 5-7 juli.
 
Regnet fortsätter att ösa ner och det känns ju inget vidare direkt hästarna blir hur skitiga som helst och hagarna förstörda av allt regn. Man önskar att man kunde bygga ett tak över gården just nu.
Med tanke på bygget så ska jag försöka att få till lite bilder idagarna det rullar på i rasande fart och boxarna beräknas vara klara till nästa helg och det behövs då jag ska ha kurs igen och 2 st vill ha med egna hästar!
 
Ja rida på stubbåkrar har ju ej varit möjligt i år!
Godnatt
Ann

Min vecka går snabbt mot sitt slut...

Publicerat: 2012-10-18 Kl: 19:42:36 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

L i t e  b i l d e r .... T e x t   f å r  n i   l ä s a   i   k o m m e n t a r e r n a :/
 
 
 

Rangun

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 22:25:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde berätta om fina hästen Rangun som nu är som ny. Idag har jag tömkört honom och vilken skillnad.
Känns superfin!
 
Hann med att rida igenom Grappan också¨så fin blev hon efter en stund sedan blev det kalabalik i ridhuset och då var jag glad att jag red Grappan lugn som en filbunke!
Grappan
Började dock morgonen med lilla "häxan" härligt temperament den damen har måste se till att ta lite bilder när jag rider. Hon blir tam på slutet och då är hon jättefin. Men har aldrig ridit en unghäst med så bra galopp!
Thaleia
Arro bell fick också ett pass imorgon hoppas jag att jag hinner hoppa "mina" hopphästar.
Ann

Gulliga tjejer

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 22:11:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag hoppat in och haft första gruppen ett gäng härliga tjejer. Har aldrig haft dem förut och så var det hoppning, men det funkade bra förutom den minsta tjejen som åkte i backen. Hon har inte så långa ben direkt men en riktig tuffing. Är inspirerande att hoppa in i grupper man ej har vanligtvis. Imorgon är det teori på kvällen däremot ska jag ha hoppträning kl 20.
Ett gäng som finslipar inför KM på söndag. Idag har då äntligen alla täcken kommit. Så hästarna slipper bli leriga och att vi nu kan klippa de långhåriga lektionshästarna.
Vi har köpt Horseware täcken eftersom jag tycker att de ligger så bra på hästarna och att de ej får skav. Tunna regntäcken som man kan sätta foder under om man vill ha det eller så väljer man att ha ett innertäcke under.
De kommer vara så tjusiga imorgon.
Idag fick några hästar gå på ridbanan då det är så lerigt vilket hemskt regn det kom igår..
Ann

INTENSIVT

Publicerat: 2012-10-16 Kl: 20:41:33 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

L ä s  i   k o m m e n t a r e n ! :) 
 
o j   v a d   s u d d i g   d e n b l e v  :/
 

Då är vi på plats på Segersta :)

Publicerat: 2012-10-15 Kl: 19:38:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

S k i t  m o b i l ! 
d e n   s k r i v e r  b a r a f ö r s t a   b o k s t a v e n  i  v a r j e   o r d : / f u n k a r a t t   s k r i v a m e d  e t t   m e l l a n s l a g    d o c k ... O R K A ! 
 
R o c c o   s k ö t t e   s i g   ö v e r   f ö r v ä n t a n ! F i n  o c h  k ä n s l i g   h ä s t  t y c k t e   M a d s :)  
D e t f ö r s t a   h a n g j o r d e   v a r   a t t s k i c k a   u p p m i g   p å    h ö g h u s e t   B o g g i e   o c k s å .. F i n   m e n   S T O R ...
 
KR a m  p å  e r!
 
 

Grattis Sofia!

Publicerat: 2012-10-14 Kl: 23:34:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här en sen söndagskväll efter en lång helgsarbetspass. Svårt att varva ner o gå o lägga sig. Imorgon ska jag även tidigt upp för och rida en inackorderad häst.
Så det blir ingen sovmorgon.
Helgen har varit milt sagt intensiv men alltid kul med kurs och nu var det helt nya människor. Duktiga att rida var de också.
Idag har alltså våran hoppsatsande stallansvarig Sofia tävlat dressyr. Kanske något att fortsätta med.....jag sa den kommentaren i telefon men fick ett ngt kryptiskt svar hm hm tråkigt...
Ja ja om man kan ta hopphästen och åka och tävla dressyrDM och dessutom komma 3:a på 66% och dessutom 4:a i klassen.
Det är ju ändå MSVB:4 och det var ett starkt och stort startfält.
Har ej sett några resultat ännu men antigen kom Carina Thörn 1.a och Emelie Brolin 2:a eller tvärtom. Nu är den fina Briar hopphästen faktiskt kvalad att rida MSVA!
Kul han är ju verkligen superfin skulle gärna ha honom själv om man kunde krympa honom en dm eller så.
Han är för stor för mig. Vad månde bliva av denna häst!
Imorgon tidigt far Madde till Segersta/Mads för att träna och hon tar med sig Rocco den busen. De kommer hem på fredag. Så nu får vi rida alla hästar själva i veckan.
Letade och letade i arkivet men hittade inte en enda dressyrbild på Sofia o Millet så då får det helt enkelt bli en hoppbild
Godnatt
Ann

55 dgr kvar till semester

Publicerat: 2012-10-13 Kl: 21:43:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Idag har det varit kallt. Långkalsongerna på, då kan man drömma sig bort till en välbehövlig vila. Inte långt kvar men ännu mkt kvar att göra.
Tävlingssäsongen är över för min del. Känns skönt nu är det bara att träna inför nästa säsong. Demeter är väl dags att ta ut i LA och förhoppningsvis framåt sommaren MSVC. Men det har man lärt sig genom alla åren att allt kan hända. Joggade i alla fall den vackra damen i morse när mina gäster gjorde iordning sina hästar. Hon är ju fortfarande lite svullen men det har blivit bättre när hon fått röra sig.
Det är en känslig häst hon var i alla fall sjukt pigg efter att vila hela veckan.
Bästa hästen fick gå ett dressyrpass och jag passade på att visa lite olika rörelser för min weekendgäster/elever. Han skötte sig mkt bra och ingen kunde förstå att han är 21 år!
Även han mkt pigg har ju blivit si´och så med ridningen sista tiden. Men vilken glädje med en sådan häst! Alltid positiv till arbete.
Teoripasset idag var - utbildningsskalan hoppas vi hinner med mera imorgon.
Finaste hästen tror att det är Erika som är fotograf?
Den här bilden är jag säker på att Erika T har tagit i alla fall
Godnatt
Ann

Blev lite lessen i ögat..

Publicerat: 2012-10-13 Kl: 15:04:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

När jag av en slump kollade resultat på en häst och kom på att jag sett en gammal häst i en startlista till en tävling för några veckor sedan.. Hennes resultat måste jag kolla tänkte jag. Tyvärr var det inga strålande poäng :/ Så fin häst som i sina glansdagar var en av de högst rankade hästarna i Sverige, först junior & sedan YR.
Man tycker lite synd om hästen fakiskt - att vara så bra och sedan byta ägare efter ägare.

Jag förespråkar ju att man ska köpa sig en äldre rutinerad häst att lära sig allt på vilket denna hästen verkligen är så det blir ju lite dubbla budskap helt klart :/ Jobbigast är det väl (borde vara iaf) för ägarna som hade henne när hon var som bäst.
Hon var till salu första gången ett par år efter att vi köpt Arrobell och jag minns så väl att jag ringde på annonsen för jag tyckte mycket om hästen och dess kapacietet och utstrålning (kan tillägga att jag inte sett den mer än på tävling men vissa hästar har något visst) Det stod inget pris och nog förstod jag att hon skulle vara dyr vilket hon också var så de var ju aldrig något tal om att prova eller kunna köpa - men fråga och drömma det kan man ALLTID.
 
Härlig häst!
(Påminner lite om Kolibri, iaf på denna bilden)
 
Madde

Weekenddags igen...

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 23:17:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är man på banan igen! 4 nya kunder dök upp i kväll 1 till kommer imorgon bitti. De kom senare än planerat så kl var nog 21 innan middagen kunde avnjutas.
Tjälknöl o potatisgratäng och en supergod dessert. De här har aldrig varit här förut roligt med nya kunder.
Det verkar som att det blir dressyr hela helgen i alla fall om jag inte kan lura på dem ngt markarbete. Tycker själv att hoppningen är så kul och nyttigt för dressyren. Man lär sig naturligt att rida på framåt.
Dessutom så känner man tydligt om man har ett litet hinder på volt om volten verkligen blir bra. Vilket kan vara svårare utan hinder. En annan bra övning är ju att träna olika antal galoppsprång  mellan små hinder för att få in känslan av att samla galoppen och länga.
Idag har äntligen finaste hästen fått arbeta. Han har så mkt överskottsenergi eftersom jag ej hunnit rida sista veckorna. Madde o Sofia red ut i veckan och han hade varit sjövild. Härlig häst man är alltid lycklig när man rider.
Nu är det sovdags
Godnatt
Fick bli en bild på Tuareg o Madde

Något att tänka på..

Publicerat: 2012-10-12 Kl: 23:05:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Urklipp ur förra numret av Tidningen Ridsport..
"Havre-Pappa" har en del bra och roliga åsikter.
 
Jag kan inte annat än hålla med hans kommentar som hamnar längs ned på hans hett/kallt lista..
 
M

From tears to dazzling happiness..

Publicerat: 2012-10-11 Kl: 22:00:03 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

..in less than 30min.
 
Tack Rocco du räddade min eftermiddag     
 
    
   .
 
Han var så himmla fin och sadelbytet känns så så bra :) Nu är kanske just sadelbytet inte det enda som gjort att det börjat gå åt rätt håll, men en viktig byggsten helt klart. Jag tror dock att den är väl vid för honom men han verkar inte störas av det - tänkte se om vi kan få tag på Jimmy imorgon och min förhoppning är att han kanske kan kika förbi Segersta nästa vecka, han bor ju betydligt närmre dit än till Ekelund. Så får han göra ett utlåtande - svårt när jag vill ha samma sadel på ALLA hästar.
 
Axel var lite spänd på att se och höra hur det gått med Rangun - han blev helt klart nöjd då jag berättade att vi märkt så stor skillnad och när han sedan kände på hans rygg "- Han känns som smör i ryggen nu" :D och såg även han förändring vid lite "löpning" i löpargången. Så det blev ett betydligt kortare besök än sist och jag var hemma redan strax före 13 :) Nu ska jag fortsätta att rida på och stärka honom i det här så blir det en liten vet.check innan nästa säsong drar igång.
 
Red faktiskt en fin liten 3-åring idag - måste skriva lite snabbt om det ändå för hon var väldigt fin :D Mamma & Fia får nog hålla i henne om jag inte ska sno henne till dressyrhäst, hon har så lätt för sig och är en lättlärd häst. Jag pratar såklart om Thaleia. Imorgon räknar jag med att kunna rida Hera igen, hon blev ju såklart lite tjock i de skadade benen efter leken i hagen :/ Hopplösa djur - men vad gör man? De MÅSTE ju ändå få vara hästar och gå ihop! Man får ta att det blir en del skador så länge det inte är allvarligt.
 
Lektionsvalackerna förra vintern..
Tävlingshästarna..
 
God natt
Kram Madde
 
 
 

Allt är bara to mutch :S

Publicerat: 2012-10-10 Kl: 20:43:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag kom iaf äntligen mitt nya bankkort på posten - mkt fint var det, jag beställde även denna gång med eget motiv :)
Rangun & Milles "hag-bus bild" fick pryda kortet denna gång..
 
På mitt försvunna och spärrade kort hade jag denna bild..
 
Mamma åkte tidigt på morgonen till sin kurs med Affärsskolan och fick då ta min lilla bil eftersom jag ska med Rangun till Axel imorgon fm. Imorgon kommer även vår "hemma" veterinär Tove för att kolla upp både några inackorderingar och våra hästar. På kvällen är det teori för ridgrupperna och då är det programridningsteori som gäller då "vår" domare Gunilla Åkerman ska prata om detta. Gunilla är Intermediarie I domare vilket beyder att hon får dömma upp t.om den klassen - jag är ganska säker på att det är nivån under GP domare. Hon är alltså en domare i väldigt höga klasser. Det kommer att vara ett par ekipage som rider program som hon då ska prata om och förklara vad man ska tänka på på de olika nivårena osv.
Ebba kommer att rida med på Ronjah och de ska rida igenom LA:1 :)
 
På fm han jag förutom stallfix att raka "yllekoftan" (Rocco) som satt päls som bara den sista två veckorna. Han är ju en ganska känslig och speciell häst med en hel del egna åsikter men att klippa fungerar faktiskt kanon - blev förvånad första gången förra året minns jag. Han stod som ett ljus, med luvan med gummiöron förstås - vår klippmaskin låter som ett tröskverk. Det som är lie svårt med honom är att han är kittlig under magen och i ljumskarna, han står blick still men med huden rycker helt galet mkt men till slut så fick vi till det ganska bra ändå. Det sista på ganasherna och uppe vid öronen fick Fia & en brems hjälpa mig med efter lunch för han fick lite halvpanik när jag kom upp för nära huvudet då jag var själv..
Nu är han iaf rikigt snygg och om nån vecka är det väl som bäst när det växt lite så man inte ser att han är fullt så nyklippt.. Hur nogrann man än är så blir det alltid lite randigt eller nått hack här och var..
 
Min snygging!
 
Rangun den uslingen busade av sig en sko i hagen så honom kunde jag inte rida :/ det blev svans och bentvätt samt ena sidan på halsen och manen där han gnott in massa lera - är ju trevligt om han är någelunda ren när vi ska iväg imorgon. Testade nya pälsglansen också och den verkar riktigt bra.
 
Red ut en sväng på galenpannan Thaleia med Fia och Poseidon innan min privatlektion på em och hon bockade och for som en vilde men det var mest kul :P hehe sjukt rolig liten häst - hon behöver ut och galoppera av sig ordentligt tror jag!
 
Nu blir det återigen jobb med hemsidan resten av kvällen..
 
Kram Madde

Inväntande av middagen

Publicerat: 2012-10-10 Kl: 18:21:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är man på Bosön igen! Ligger nu på sängen i väntar på duschen. Denna gång ekonomi inte lika kul men livsnödvändigt. Bara att bita ihop så är det bara hem o jobba med budget. Ann

The movie!

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 22:12:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer den utlovade filmen på Elton
 
 
Duktig häst :)
Synd att inte LAn kom med för det var stor skilland på det mesta men framförallt formen. Tror vid närmare eftertanke att den högre klassen kan ha spelat in på min ridning också - jag vågade kräva mer helt enkelt och det fungerade bra men man glömmer så lätt och även om han fortfarande är unghäst så måste man efterhand höga kraven.
 
:) Kram Madde

Fina hästar!

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 20:39:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Kan inte sägas nog många gånger men OHH så fina o goa skolhästar vi har!!! Älskar feta lilla Elton som idag hade riktig sprutt mot hinderna - jag fick hålla igen (!) och bromsa (!) vilket var ngt nytt. Erik mkt positiv till hans framsteg och när magen försvunnit lite till så hoppas vi på ännu mer krut :D
Då Demeter var supertjock i ett ben, hon har ett litet så vi tror (hoppas) är anldeningen, så fick jag välja en reserv - RONJAH! och som hon hoppade :D sjuk kul tyckte båda jag och ponny. Elton fick jag på film också men lyckas inte få upp det på tuben :/ måste vara ngt med att den är filmad med mobil..
 
Har däremot fått upp Eltons LB start i helgen - tyvärr hade min "kameraman" lite tekniska problem så LAn blev det inte så mycket med.. Bara första och sista halten... Kommer under kvällen iaf!
 
Jag & Ronjah spanar på mamma & Bosson efter avslutat pass.. Ber om ursäkt för ngt (!) suddig bild :P
 
På vägen hem svängde jag in till Perssons i Mariefred dit de nya slow-feed näten anlänt, samt lite nya färgade papper och en toner till skrivaren..
Kolibris är välfyllt!
 
Nu ska även Mille få ett nät då det blev sjukt mkt jobbigare att mocka sedan han gick över på torv från halmen.. Det andra nätet är tänkt till Navange.
 
På em red jag även Rangun och Rocco, Rangun kändes inte fullt lika fin som igår men ändå bra mkt rörligare än tidigare.. Rocco var jag först lite osäker på om jag verkligen skulle rida då det kändes sådär igår och jag verkligen vill ha HJÄLP från marken när jag ska rida. Mamma är bara upptagen eller inte ens hemma :(
Imorgon drar hon på 2-dagars kurs igen..
MEN jag bestämde mig ändå för att rida eftersom det ändå inte blev ngt med 3-åringarna och det ångrar jag INTE för han var verkligen fin :D Är nog det bästa passet jag genomfört på egen hand.
 
Försöker planera inför helgen med weekend och packning samt resa till Segersta men det är bökigt med bilar och tid som vanligt.. Ska imorgon börja packa den utrustning som går att packa såhär långt  i förväg - borde minimera risken att man glömmer ngt också. Det är ju bara fem dagar men vill ju ha med snygga och framförallt RENA grejjer. I detta väder torkar typ inget så det som ska tvättas måste fixas redan nu.
 
Kram Madde

Då går vi in på kvällsskiftet!

Publicerat: 2012-10-09 Kl: 19:56:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemma, duschad och kvällsmat har man fått i sig.. Återigen fram med datorn, men det känns som att jag börjar se slutet på arbetet med att färdigställa den nya hemsidan :) Allt måste ju inte vara färdigt när den publiceras men vill ha det så färdigt det bara går innan.. Ni får här en liten hin om hur den kommer se ut! :)
Del av start-sidan..
 

Nytt och frächt blir det!
 
Kram M
 
 

Tiden räcker inte till......

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 22:25:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ridningen har verkligen fått stå åt sidan i nästan 14 dgr. Jag brukar rida 4-5 hästar och ibland ännu flera om dagen. Första veckan var jag ju sjuk och på kurs och sedan var det weekend.
Så har jag ju massa idella uppdrag inom Ridsporten som tar mkt tid och energi. Förutom arbetet med TK (tävlingskommitte) i hemmaklubben MRK så sitter jag ju med i distriktsstyrelsen + i TK i distriktet och alla har den sista tiden haft möten!
Igår fick jag dessutom dra iväg till Strömsholm på konferens/processarbete i förbundets regi då ordförande i distriktet ej kunde och jag är ju vice.
Kom ju hem först idag på em :-(.
Vi har arbetat med medlemsnytta och TDB tillsammans med klubbar och de som arbetar med dessa frågor inom förbundet för att de bla ska få vår syn. Så vi arbetade från tre nivåer klubb- distrikt - förbund tillsammans.
Det var första gången förbundet arrangerat något liknande att jobba på det sättet.
 
Tur att Madde o Sofia finns idag började dessutom en praktikant hos oss- en till Madde jättekul!
 
På onsdag är det dags för Bosön igen i två dagar. Affärsskolan!
Ska bli kul att träffa alla igen denna gång är det dock ekonomi och jag har ej hunnit göra läxan ännu så jag vet vad jag gör imorgon kväll.
Skulle tävlat för sista gången i år i lördags men Demeter var svullen i ett öga + att det var så många strykningar så jag hade ej hunnit dit efter min lektion.
Var sedan på 30 årig klassträff på Öknaskolan super kul att träffa alla igen några hade jag ej sett på alla dessa år!
 
En liten bild på oss få som kom vi var 30 i klassen men vi hade himla kul och jag brukar alltid säga att det var de två roligaste åren i mitt liv - alltså att man hade i princip kul i två år i rad hur ofta har man det.
Det var dessutom en nyttig skola att lära sig att bo ihop och komma hemifrån.
+ att det var ju där jag träffade Jocke........
Har i alla fall hunnit med två hästar idag för att återgå till arbetet. Imorgon är det hoppning för Erik detta är första gången på mkt länge som jag inte hoppat ett enda språng sedan förra träningen.......hoppning är ju färskvara.
 
Imorgon måste det bli tid till lillmonstret -vilken härlig häst Bell´s Thaleia! Vilket humör det gäller att vara tydlig. Men vad kul det är.
Nu så ska jag slappa framför TV det var länge sedan jag såg på TV tveksamt om det är ngt vettigt att titta på
Godnatt
Ann

Bilder..

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 21:04:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rocco & jag i grönt :)
 
Mitt tjusiga sverige-pannband ifrån Cavallo..
Fias tjusiga sverige-pannband hon fick av mig i födelsedagspresen förra året då jag lessnade på att hon snodde mitt jämnt..
Ranguns Schumacher bling på kandaret..
Mammas älskade ovärdeliga arbetsredskap!
 
Elton i pudel-krull!!
 
Kram Madde
 
 

Bergsgetter..

Publicerat: 2012-10-08 Kl: 20:43:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag när vi tog in unghästarna och spolade deras leriga ben hade de alla sår på benen :/ Inga allvarliga men tillräckligt.. De leker bergsgetter och knatar runt bland stenar som inte ligger så långt ifrån grinden där de letar rötter och annat ätbart.. Tyvärr drar de en del väl snabba repor genom dessa stenar också så idag beslutade vi att vi måste stängsla in dessa. Som jag sa till syrran - Är det svårt att sälja en hel häst lär det ju inte vara lättare att sälja en skadad :S
Det underlättar ju helt klart om det går att hålla igång och ha dem friska om man ska ha spekulanter osv på dem.. Får hoppas på att det inte är någon som blivit svullen av de små såren imorgon så vi kan rida för idag hanns det inte med då mamma var iväg på kurs (igen!) Tycker hon aldrig är hemma numera :( ons-tor ska hon iväg igen..
 
Ska bli så skönt att komma iväg till Segersta nästa vecka så man kan få hjälp varje dag för det blir ju sjukt svårt på Ekelund denna höst.. Det är miljarders med kurser, weekends, tävlingar osv osv.. Kan man klona sina familjemedlemmar?
Idag drog även älgjaketn igång vilket betyder att min käre far måste få leka av sig med hund och bössa i skogen.
 
Happy dad! Haha charmig bild lr hur?!
 
Jag har iaf hunnit rida tre hästar idag.. Startade med en fin Lady i förmiddagssolen på utebanan och efter lunch var det Roccos och Ranguns tur innan min lektion kl.17-18
Rangun var verkligen sjuk fin på slutet, tar ju en stund innan han kommer igång. Han rids bara i en lägre form med "lång" hals för att verkligen få igång rygg och bakben.. Sån sor skillnad på honom kan man lugnt säga, på torsdag är det dags för återbesök hos Axel.
 
Min prins!
 
Kram Madde
 

Shopping

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 20:17:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blev lite handlat på tävlingen då det fanns försäljning av massa snygga prylar till häst & ryttare :D
 
Mkt snygg röd mössa till kalla höstdagar i stallet :)
Älskar den fluffiga tofsen!
 
Orangea (hur stavas den där konstiga färgen egentligen?) lindor som jag tror kommer vara mycket snygga på Rocco samt en ny pälsglans i typ hårsprays-flaska. Själv tycker jag Foxfire är det bästa sedan många år men man måste testa när det kommer nytt!
 
Blev även ett par cerisa ridstrumpor ifrån Equiline, tror jag det var. :P
 
Tyvärr lyckades jag idag när jag köpt lindorna och sprayen tappa mitt bankkort någonstanns så jag har fått spärra det för jag har letat och letat utan resultat :(
 
Kram Madde
 
 
 

Tävlingshelg

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 19:46:31 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Har varit dåligt med update i helgen - tävlingar och annat har tagit sin lilla tid.. I fredags umgicks jag med Christina innan hon igår tog tåget hem till Falsterbo i Skåne igen. Upp strax före 6 igår för att hinna med allt innan färd till tävling med Elton. Hade tänkt hinna rida iaf en häst innan jag åkte men tidsplanen sprack lite då dagens teknik ibland spelar oss spratt - mobilen hade lagt av = ingen väckaklocka hos hon som skulle fodra så jag körde igång med det när jag kom strax efter 7..
Till ävlingen fick jag med mig Ebba O som hästskötare - grymt bra med tanke på att jag blev själv eftersom mamma strök sig då Demeter var svullen över ett öga..
 
Elton verkade känna sig lite ensam då han gnäggade en hel del under hela tiden vi var på tävlingsplatsen men han skötte sig i det närmsta exemplariskt! Så duktig och han är ju ändå bara 5år och har inte speciellt mkt rutin över huvudtaget. Första start var en LB:1 han var lie spänd och fick inte till formen helt men ändå betydligt bättre än den sjukt spända rundan på samma bana i augusti. Knappt 63% och första utanför placering blev resultatet.
 
Framridningen till första starten gjorde jag på den stora utebanan - mkt kladdigt och blött var det, kändes då småt ogjort att jag skrubbade han ben med schampo innan :/
 
 
Inne på den mkt tittiga tävlingsbanan..
 
 
Till andra starten & DEBUTEN i LA blev jag rådd att rida fram på den andra framridningsbanan då den inte var lika kladdig - det jag inte gillade med denna var att den låg i lutning vilket kändes sådär..men ngt bättre underlag iaf.
Är han inte FIN?! Coola lilla häst - TACK EBBA som kunde ta så många fina bilder på oss :)
 
:)
 
Inne på banan för andra gången. Han var nu iprincp hel avspänd och inte alls speciellt tittig - två starte var hel klart hans melodi! Och jag upplevde inte alls att kraften tog slut, snarare tvärtom :)
 
Ritten kändes bra, jag kunde RIDA genom hela programmet och ryggningen fungerade hyggligt (fick iaf 5) Blev dock så arg och bedrövad över mig själv då jag inte hade full koll på programpunkterna :/ SÅ ONÖDIGT att ge bort så många poäng. Känner mig elak mot Elton som inte såg till att ha 100% koll -annars hade han fått sina första rosetter igår. Sista halten gjorde jag vid G istället för X vilket gav oss -2 och andra galoppfattningen gjorde jag vid H istället för C och fick då 4 - sen fattning!!! SÅ sur på mig själv. Learning by doing - jag kmr INTE att göra om detta.
Vi fick iaf ihop knappt 62% och blev återigen precis utanför placering, så utan de helt onödiga missarna hade vi absolut varit upp emot 64% om inte mer..
Mkt nöjd med Sir Elton!
Elton med vår hästskötare Ebba!
 
Idag stressade jag halft ihjäl mig på fm för att hinna åka och överaska Ebba till hennes sista start på samma tävlingsplats med skolponnyn Gordon. I första klassen hade han tydligen varit sjukt spänd och rädd för det mesta, samma bana som jag red på igår. I andra klassen fick hon rida i ridhuset så här var han betydligt mer avspänd men tittade ändå lite på ena kortsidan. Det såg fint och prydligt ut men de hade behövt lite stadigare form och framförallt en mer formad/ställd ponny. Ebba lös som en sol efter ritten iaf och det är viktigt och kul :)
Jag hade såklart med mig kameran..
 
I collecting-ring innan start..
 
Fokuserad ryttarinna!
 
Han har blivit ganska maffig den lilla tjockisen (sommar-magen börjar iaf ge med sig till slut!)
 
Ebba filmade mina ritter - någon som vill se den den runda skimmeln? :P
 
Kram Madde
 
 
 
 
 

Stable building..

Publicerat: 2012-10-07 Kl: 19:05:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer lite bilder på byggnationen som går i snabb takt mot att bli helt färdigt och brukbart!
Ni får ha överseende med att det är massa byggamaterial och maskiner överallt :P
 
Snart är dörren på plats in till den nya värmedelen :)
 
Detta blir ytterligare en in/utgång när det är klart.
 
Första boxen är iprincip klar, bara boxdörren och såklart vattenkopp/krubba som saknas  - i de två nya boxarna som blir har vi "plast-plank" i väggen ut mot stallgången. Dessa boxar bli alltså 3*4m - de flesa av våra boxar är ju 3*3m och det är ganska litet. Nuförtiden är ju hästarna så stora också, en 3*3m box är lagom åt en ponny eller mindre häst, är de över 1.70m måste man ha en större box och vi har tidigare sagt att vi inte kommer at bygga "små" boxar igen. Nu ska vi ju inte bygga fler boxplatser men kan ju vara så att man ska bygga om i t.ex stora stallet i framtiden och då tror jag på att de flesta boxar kmr bli 3*4m..
 
Jättemycket prylar men här ska de tre spiltorna upp! Många fönster för bra ljus blir det också :)
 
Här syns den färdiga boxen och hela delen av den "gamla" delen..
 
Madde

Förstörd?

Publicerat: 2012-10-04 Kl: 22:17:29 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Anders kommenterade nyss mitt utseende "- Du ser ju helt förstörd ut" Hmm tack älskling :/
 
Torsdagar är min senaste dag då jag inte kommer hem fören vid åtta efter mina två lektioner - två pass på raken är MAX för min röst har jag kommit fram till.. Kände när det var ca 20-25min kvar på lektion två att den började bli ansträngd. Jag måste börja tygla mig! Kan INTE prata HELA tiden - man kan inte rida åt eleverna (men vill ju så gärna) :P
 
Imorgon ska jag starta dagen med en privatlektion, lr ja först utsläpp osv..
 
Mamma tömkörde "småttingarna" idag och sedan red vi ut i det smått pissiga vädret på Arrobell & Rocco - hu jag måste klippa den ullbollen nästa vecka :/ Han börjar få massa "nallepäls" under magen och på benen..
Red lite markarbete på Elton tillsammans med Fia o Mille på em.. Elton fick trava HÖGA bommar - vips travade han á la Totilas! hahah - iaf över bommarna ;P Skämt o sido så blev han väldigt fin iaf!
 
Ville hinna med lite mer jobb med hemsidan ikväll men får nog ge mig och dra täcket över huvudet för idag.. Den blir så himmla bra iaf! Can't wait to show U all!
 
Bjuder på en bild på..   ja är det nån som känner igen?? :P
 
Sov gott - det lär jag göra!
Kram Madde

Sjukt söt/rolig!

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 21:26:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
 
 
 
Åh vad jag skrattade när jag såg denna igår!
 
 
 
 
Madde

Regn bara regn.. :/

Publicerat: 2012-10-03 Kl: 21:23:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fy f*n vad det börjar se ut överallt! :( Lera och kladd - hatar det.. Dagen började så fint med klarblå himmel, strålande sol och lite vind = perfekt "tork" väder, men lyckan höll inte så länge inte.. strax efter lunch öppnade sig återigen himmlen.. Både hagar och gårdsplan ser numera ut som en kladdig åker.. Tack och lov för spolspilta iaf - det bästa vore om man kunde installera nån form av bentvätt vid stalldörren så hästarna blev spolade på vägen in. Haha drömma kan man ju ;P
 
Idag hade lilla Melete sadel på sig för första gången! Duktig tös, hon fick sig även en frisering av den sjukt långa sommarmanen samt svanstvätt - tog bilder men de får ni se imorn eller så för jag har inte sladden :/
 
Mamma tömkörde Rangun på fm och kände/såg stor skillnad -- imorgon ska jag RIDA för första gången :D Jippi!
Jag blev nyss taggad i en bild på fb!
 
YES!!
Gissa vilken tidning jag ska köpa imorgon?! :P
 
Rocco gick även han mycket bra idag, passade på att rida samtidigt som mamma hade en privatlektion för Ylva (Ylva hade lektioner på tis och torsdagar tidigare) Hon har ett stall mellan Södertälje o Nykvarn där hon utbildar och säljer hästar. Idag hade hon med sig en mycket trevlig långbent häst - tror den var fyra?
Jag bytte sadel - till min Amerigo och jag tycker det blev skillnad får testa fler gånger men den sadeln passar mig sjukt bra!
 
Elton fick sig en rejäl genomkörare på em, mamma kom förbi och hjälpte mig med ryggningarna där han är smått ovillig.. Men vi fick till det bra till slut och ajg avslutade med att rida igenom LA:1.
 
Kram Madde

Rangun

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 22:07:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvärr inte så mycket häst men den här bilden togs vid vår debut i St:George i höstas (på Segersta) och vad jag förstått så har den använts i tidningen "Sköna Hem" :)
Ska ta tag i att hitta fotograf/journalist så jag kanske kan få köpa nån bild.. :)
 
Kram Madde

Data-jobb!

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 19:47:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Igår kom jag en bra bit med hemsidan och tror den nya kommer bli kanonfin när jag är klar :D KUL! Hade till och med svårt att somna då jag låg och funderade på olika upplägg och lösningar..
 
Idag fick 3-åringarna jobba i ridhuset, mamma fick jobba hårt med Thaleia som hade "handbromsen" i - ett sto med en del åsikter men tror det kan spela in en del att hon ändå har så pass bra gång vilket gör att i traven så hinner inte framhovarna alltid undan innan de kvicka bakbenen kommer med sitt påskjut..
 
Jag & Fia vid ett av ridpassen förra veckan :)
Bell´sHera
 
Jag startade dagen med klippning av en liten "isbjörns-ponny"! :P Jazza får alltid extrem päls (eländiga skimmlar) och jag hann precis färdigt till utsläppet kl.8
Före..
Efter
Visst blev hon fin?
Blev typ en halv shettis kvar på golvet när vi var klara! Massa hår..
 
Vi klipper inte alla hästar utan bara de som är i behov av det = de som får mkt päls som gör att de blir svettiga osv.. Det är nog lättare att säga vilka hästar vi inte behöver klippa för de är minst till antal :P Vissa behöver man även klippa mer än en gång per år..
 
Mamma hjälpte mig med Roccan på em, gick hyfsat men jag tycker det är svårt/jobbigt när det är massa hiner framme i ridhuset samtidigt. Ska bli så himmla bra (hoppas jag) att komma iväg och träna med honom! V.42 tar jag med honom för en veckas träning på Segersta för Mads :) Ville väldigt gärna åka en kortare tid denna vecka också men jag har ju tävling med Elton på lördag osv.. Mkt som ska hinnas med.
Jag har jobbat för at få komma iväg till Segersta i ett par veckor nu - inte helt lätt att få till det - har pratat med både Mads och Maria flera gånger..
Ser fram emot detta SÅ mycket!
 
Nu blir de lite fler bilder ifrån de gångna dagarna..
Fia & Demeter på förra hopptävlingen..
Byggnationen går framåt!
Blir så snyggt :D
 
Vet inte om ni set denna? Jaquline efter hopptävlingen med mamma sist då de blev 3:a!
 
Kram Madde
 

Härligt avslut av en helt vanlig måndag

Publicerat: 2012-10-02 Kl: 00:08:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Träffat vänner i härlig miljö. Sa när jag kom att måste komma till en helt hästfri miljö där man inte pratar häst. Vad händer då? Jo helt plötsligt snackar folk häst... Men det gick snabbt över. Imorgon fullt ös då ska här ridas. Red galenpannan thaleia i morse, mkt speciellt humör fast jag gillar det konstigt nog.....känner mig trygg trots protester.får man inta springa så fortum vill så bockar man tex...

Due Pommes

Publicerat: 2012-10-01 Kl: 12:21:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Nu tänkte jag skriva lite snabbt om min nya häst som kom hit för 1 ½ vecka sedan. Han är en 4 årig valack på 159 cm, vädligt liten ser han ut men jag har mätt honom för säkerhets skull. Tror det känns som att han är så liten eftersom att Mille är 178 i mankhöjd ;)

Jag har fortfarande inte kunnat rida honom eftersom att han skadade sig under transporten på väg hit... Min tur som vanligt!! Han hadde fått ett ganska fullt sår på ena bakbenet som fick lov att sys, inte bara att han skadade sig men han blev lastad på fel transport och blev därmed avlämnad i Helsingborg. Då denna otroligt snälla kvinna Anne Sophie fick ta hand om honom, hon körde honom i all hast till djursjukhuset och tog sedan hand om honom i 2 dygn sen bestämde oss för att hämta honom. Då vi kände att hon inte ska behöva ha det ansvaret han skulle ju få medicin och bytas bandage på. Så med samråd av vår veterinär åkte jag och min underbara super goa pojkvän ;) ner till Helsingborg tur och retur. Det var en jobbig resa men skönt att få hem honom. Det var en liten kort resume av allt som hände ;)

Nu har vi iallafall börjat lära känna varandra och han är en väldigt go och glad häst. Kan nog inte berätta så mycket mer om honom ni får en bild och så lägger jag in försäljningsfilmen. Några smeknamns förlag? Har lite svårt med det han heter Due Pommes :)
http://www.youtube.com/watch?v=NEOjqj57fRU

// Sofia
RSS 2.0