Då var man 22!

Publicerat: 2010-11-29 Kl: 10:05:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Today is my birthday :)
Har fått massa gratulationer av släkt och vänner - tack allesammans :)

Ja som ni märkte vart det inget inlägg igår de det hastigt bestämdes att vi skulle åka upp till Sthlm redn igår em.. Eftersom Anders syster och hennes kille var nere på mitt födelsedagsfika så åkte vi med dem hem.. Mycket smart med tanke på SJ :S Hade ju inte vart så kul att sitta fast på tåget eller någon station någonstans..
Så vi tog T-banan till Centralen nu på morgonen och sen Arlande Express ut.. Nu har vi massa dötid - Anders kundi inte sitta kvar i stan och ta det lugn utan han ville ut hit :P Hittade ju en datorn här iaf!

Planet lyfter 13.40 och vi landar i Bangkok klockan 6 imorn bitti.. Ska bli helt underbart med värme - vi har ju inga jackor eller tjocka kläder på oss nu så det var ganska kyligt att ta sig hit..

I lördags hade jag min sista lektion på ett par veckor nu.. Det var Ebba som fick sig 1h i kylan.. Hon har blivit SÅ duktig! Jag och Fia red ut på morgonen på Rangun och Limit så det vart Rangu  som vart min sista ridtur.. Hade jag faktiskt kunnat vara utan för det var extremt kallt!! Kände knappt mina lår då vi kom tillbaks. Limit skrämde upp Rangun vid korna på Lilla Koltorp också - hoppas att han inte gett honom menn för resten av hans liv nu..

Ska försöka få Fia att göra lite inlägg då nu både jag och mamma är borta i en vecka, så bloggen somnar in :P
Idag kommer ju Sofia Å med sin häst också, blir kul - även om inte jag hinner träffa henne innan hon sen åker igen för att fira jul eftersom jag inte landar på Svensk mark igen fören på juldagen..Har ju fixat "hennes stuga" "Bastun" så det är nu superfin och mysig - tog en del bilder i lördagsmorse men som ni kanske märkt så ligger de fortfarande i mobilen :S

Håll ut i kylan tills jag kommer tillbaks! och till mina elever: Rid väl och träna ordentligt så ses vi snart men ny energi!!

Massa kramar

Grattis i forskott :-)

Publicerat: 2010-11-28 Kl: 11:27:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En liten fodelsedagshalsning till Madde en dag i forskott men du ska ju fira idag :-). Har ar allt fantastiskt aven om v fatt mkt regn idag. Har lyckats att fa med mig Jocke pa en walk about....ganska lang sadan ungefar fran 11.30 till 17. Han har inte protesterat nagon gang. Nar vi skulle ta oss igenom skogen - djungeln forsta gangen sa traffade vi pa tva angsliga sjalar som undrade om vi mojligtvis var svenskar da de ej hittade och skulle till byn. Tjejen var livradd att fa kokosnot i huvudet men jag sa att det ar ju inte battre med orm... nagon har pa on sa att nar det ar lte samre vader som nu sa kommer ormarna fram mera....
Ja snart aker vi vidare till Phuket for att traffa Madde o Anders skaa bli kul.
Vi hors
Ann o Jocke

Jodå!

Publicerat: 2010-11-27 Kl: 18:48:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Nog hinner jag med ett kort inlägg :) Gästerna verkar ta tid på sig :S
Men det är bara bra då hinner jag göra mig riktigt fin.. Idag har jag en paljettklänning i regnbågens alla färger och en hög hästsvans!

Ops nu kom dom!

trevlig kväll!

Kram

Varmt bad fick avsluta dagen :)

Publicerat: 2010-11-26 Kl: 21:06:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja belive it or not men även fredagen har bjudit oss på ihärdig kyla om än lite mindre blåst idag vilket vi tackar för :) Jag har just avslutat ett mycket varmt avslappnande bad och därefter fick Buffy "hoppa" i och få sig en omgång med schampot.. Nu luktar hon lite bättre och är betydligt vitare i pälsen..

Syrran har just dragit iväg till Amanda Gullström för nån form av tjej/snackkväll antar jag så jag är kvar själv på Ekelund med lille "puffen".. Imorgon blir det absolut sista dagen i stallet innan jag åker på semester på måndag :) ska bli så obeskrivligt skönt och det känns helt ofattbart att det äntligen är dags! Var tre år sedan jag var iväg på nån längre semester, då med familjen - till Thailand :P

Idag har jag prata i tel med både mamma och pappa också :) Pga att jag inte lyckades få strömen att fungera i hagarna på baksidan av stallet och ridhuset :( Hästarna har nämnligen insett detta och står och hänger över den för att nå gamla grässtrån.. De hade det iaf ruskigt varmt och skönt verkar det som..

en härlig bild jag hittade på google.. Har faktiskt varit på den här ön en gång för många år sedan :P

Idag så har iaf det mesta jag ville få gjort blivit gjort tror jag.. Jag och Fia red ut en sväng på Catmandhu och Mille efter att vi tagit in hästarna och sedan skulle vi rida dressyr på Limit och Rangun men vi insåg att vi fick vänta tills efter att Kalypso åkt då de skulle hämta henne kl.17.. Det gick super med lastning osv vidare så sen kunde vi äntligen rida de sista pållarna.. Rangun kändes riktigt fin och på G, mycket ytack vare att de började bygga fram massa hinder så då vart han lite små spänd och nervös - vilket ofta gör honom lite bättre och kvickare.. Sofia tyckte inte alls det kändes bra med Limit så efter en stund så bytte vi häst och Sofia fick faktiskt till ett par fina byten på honom.. Limit kändes kanonfin - snacka om annorlunda typ av häst, självbärig i naturlig uppförsbacke! Jag jobbade på att han skulle ta tag i bettet framme med "lång" hals och hålla ihop sig, sedan vart det lite "passage funderingar" vilket ´jag tycker han gjorde riktigt bra och så avslutade jag med att testa byta galopp eftersom Fia fick prova detta för Gunilla i onsdags. Lite svårare på Limit då han är såå stark (på rätt sätt) och bär sig så himmla bra i den fövända att han får lite svårt att förstå att han faktiskt ska byta galopp.


Jag har också fixat och donat lite i "Bastun" då jag var och köpte lite mer grejjer dit igår kväll.. Nu börja jag bli riktigt nöjd och det är väldigt fint måste jag säga :D ska försöka komma ihåg att ta lite bilder imorrn så ni får se resultatet!

Nu hoppas vi och håller tummarna för att Kalypso trivs bra i sitt nya hem och att hon som vill köpa henne tycker att hon fungerar bra och vill behålla henne, hon ska ju få ha henne på prov i ett par veckor. Vanligtvis vill vi inte gärna låna ut hästar men nu är det så pass nära, Strängnäs, och köparna verkar vettiga så därför tycket vi att det var ok :)

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta och sova - även om klockan bara är nio.. Det blir en lång och fartfylld dag imorn men stalljobb, rida, lektion för Ebba, handla mat osv, laga mat och hinna göra sig iordning innan gästerna kommer kl.18 för lite firande av min 22års dag som infaller på måndag :) Så om jag inte hinner med någotinlägg imorrn så vet ni varför- får då gottgöra detta på söndag istället!



Natti natt!

Bilder igen..

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 22:15:54 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja här kommer bilder på gelpadden :)

Såhär ser den ut på undersidan..

Rakt framifrån..

Såhär ska den ligga på hästens rygg :) Mycket bra uppfinning!

Så lite äldre bilder av blandat kompott då de kommer ifrån min mobil och lag lägger inte in dem i datorn så ofta..

Catmandhu efter ett träningspass för några veckor sedan..

Fina Poseidon i ljusblå grimma :)

Ja såhär såg Limits baksko ut  då den satt på hoven i måndags.. Ganska märkligt att den inte åkte av då det krävs enormt mycket lraft för att böja den så kraftigt.

Ranguns senaste täcke.. :( Det blir några täcken som får avsluta sitt liv på Ranguns rygg varje år..

Här är bildbevis på min smarta lösning i måndags då jag inte fick av klämmen för att lasta av havre.. Ibland så tänker man till.

Dagens halvlyckade bedrift :S Nu är skräpet borta iaf!! Lektionsponnyn Ronjah till vänster..

Mina blöta strumpor :P haha kanske inte jätteintressant men men.. Kallt som sjutton var det!

Ja det vart lite omplanering för morgondagen också.. jag skulle åka upp till Globen för att gå på dagsföreställningen och sedan gå på dressyrmötet som är kl.16 men jag har verkligen ingen lust att åka hela vägen upp i detta skitväder och veta att det är massa kvar att göra hemma även om det vore väldigt kul och intressant.. Får se om Sofia kanske går på bara mötet för hon har blivit bjuden till Globen på kvällen ;P

Imorgon kommer också hon som ska prova Kalypso ett par veckor och sedan förhoppningsvis om allt fungerar köpa henne :) Även om det är väldigt tråkigt när hästar flyttar, hon är ju dessutom född hos oss, så känne det verkligen skönt att bli av med åtmisntone en nu till att börja med för vi har verkloigen på tok för mycket lektionshästar..

Nu ska jag sova! Imorrn blir det stallet igen - och garanterat med plogning för min del :S När pappa kommer hem är det han som tar och köper ett riktigt plogblad till traktorn - det går ju inte att sitta och köra runt med skopan! Speciellt inte nu när marken inte är frusen under snön.. Det får kosta vad det kostar - det känns som att det skulle spara väldans mycket tid iaf!

Kram

Tar det aldrig slut?!

Publicerat: 2010-11-25 Kl: 21:24:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Evigt snöande!! Trodde vi fått snö så det räckte för ett tag i början på året.. men icke då! När vi gick ut till stallet kl.7 imorse såg vi att det blivit plogat av grannen tidigare på morgonen men redan då hade det snöat ett par cm till :S Sedan har det bara fortsatt under dagen..



Dagen kändes riktigt bra och flöt på fint ända fram tills strax efter lunch, Fia fick för sig att hon skulle åka och handla mat på lunchen och det tog en väldans tid.. Under tiden flagade jag staket till lektionssto hagen då de hade sprängt tråden starx innan Fia åkte.. De vill inte gå i hagen utan att ha något att tugga på - hopplösa djur! Jag fixade med trådar och handtag sedan tänkte jag att jag skulle ta bort de plåtar och brädor som legat i en extra inhägnad utmed kanten på stohagen - de har legat där sedan vi byggde ut ridhuset tror jag - typ massa år sedan!! Jag har gått och stört mig på den där högen med "bråte" i en ganska lång tid så nu var det dags eftersom hästarna ändå haft sönder inhägnaden i jakt på gammalt gräs och annat ätbart..
Jag satte på pallgafflarna och lyfte upp allt - gick bra till en början med efter en bit vek sig den undre plåten i ena änden - och det är inga korta takplåtar :S
Jag fick vänta på Fia och sedan fick vi lösa problemet.. Nu ligger iaf plåtarna utanför hagen, visste ju inte heller vart jag skulle göra av allt.. De gamla brädorna och skivorna la vi i en hög och tände eld på! Blir galen på allt skräp som ligger gömt här och var!

På fm kom Sadeldoktorn Jimmy för att fixa sadel till Emmas nya ponny samt lämna en sadel till ridskolehästarna han fixat nya stroppar på, Fribergs som också köpt häst ville också att han skulle kolla på deras sadlar och han fick även kolla på Catmandhu då vi inte tycker att den sadeln hon kom med ligger så bra.. Jättefin sadel men passar inte helt. Vi har ridit med Arrobells Jaguar för vi tyckt att den ligger bättre.. Jimmy tyckte däremot inte att någon av sadlarna låg perfekt hennes egna var alldeles för vid framtill, likadant Arrobells om än något mindre. Så jag tog fram MIlles Cobra för den är lite smalare ändå men Jimmy var fortfarande inte nöjd så han tog fram en ny padd som ska ligga framtill som en "extra muskel" vart stor skillnad.. Ni ska få se bild på den senare.. Han menade att använder vi den padden så kan vi använda vilket som helst av de sadlar vi provade idag :)
Eftersom hon ändå var inne så passade jag på att rida henne och det var verklogen det absolut bästa passet hitills, för mig iaf. jag har ju helt ärligt varit lite skeptisk till henne men idag så kändes hon kanonfin!! :D hon går nu riktigt fin i en djup rund form med egen balans - utan "panikattacker" om man ska kalla det för det.. Vet inte helt säkert vad de berott på men hon är ju otroligt känslig för allt och jag tror att hon blivit bestraffad när hon blivit "rädd" tidigare och att det har lett till en spänning som gör att hon får panik så fort det är något som stör henne det minsta..
Idag fanns iaf inga tecken på spänning eller annat :) FIN HÄST!

Som ni kanske förstår hann vi inte med de andra pållarna, Fia red iaf Limit en stund på em medans jag hade privatlektion för Stella på Lady - genomblöta fötter igen.. Sjukt kall efteråt! Alla tjatar på mig att jag ska köpa gummitsövlar - men är ju jättefult tycker jag ;P


??? Nja.. Tror inte det..
Kram

Drivkraften är nu nere på 0!

Publicerat: 2010-11-24 Kl: 22:59:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja.. Vart ska jag börja, halsen värker efter 4h med lektioner och ben,fötter och fingar dunkar och värker efter att ha blivit på tok för nedkylda.. Mina stallskor var blöta efter en hel dag i snön så jag var blöt och kall om fötterna redan då jag började första  lektionen, jag klarade tre lektioner innan jag var tvungen att springa en sväng till sadelkammaren där jag hade ett par extra strumpor jag bytte till.. Fick sätta dem dubbelvikta för att de skulle värma ordentligt, eftersom det var höga ridstrumpor så var det ju inga problem.. Alla elever var iaf duktiga idag - trotts den hemska kylan och ihärdiga blåsten utanför..

Ja snöstorm har det varit HELA dan IGEN! Orkar inte mer nu.. På fm var jag färdig att gå och dra ett täcke över huvudet, allt gick tvärs emot och tog sjukt lång tid.. Efter att ha harvat ridhuset, jag fick även idag tänka till lite för att få det bra då jag egentligen ville använda den stora lite tyngre harven för att komma ner djupare men jag vet inte riktigt hur´man kopplar in hydralslangarna som finns på den :S Så till slut slutade det med att jag tog den valiga harven, som också strulade med att få på traktorn. Fick improvisera och lyfta upp två lastpallar på harven för att få den lite tyngre, tycker att det vart lite bättre idag mot harvningen i söndags iaf :)

Träningen för Gunilla gick iaf mycket bra, jag började med Rangun som känts sådär senaste tiden men idag var han superfin och Gunilla var mer än nöjd! :D Mille gick också mycket bra men vi hade en liten dust då vi höll på med bytena vart han riktigt på och sen riktigt förbannad vilket resulterade i (förlåt pappa) ännu ett hål i sargen :S Ajja bajja MILLE! Trodde faktiaskt att han skulle skjuta av mig också strax efter "hålincidenten" men jag satt kvar.. Han är ju såå stor inte bara att trycka ner rumpan inte :P

Sofia red Limit och Dosan, hon fick träna byten med Limit också - premiär- Gunilla gillade tydligen Dosan också så det var ju extra kul!

Näe nu är skallen tomm! Sovdags tack!!
Sitter vid datorn jag hade med mig till Tyskland :) Jag och Elins vovve Choklad i stallgången..

Kram

Lera aven har

Publicerat: 2010-11-24 Kl: 12:59:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Har tagit oss ner till byn for att ata middag tillsamans med 4 svenskar som vi traffat den ana fyller ar i dag sa vi ska ata hummer pa en mysig restaurang som ligger pa palar i vattnet. Var ju tvungen att stanna till innan da jag hort att det ar sno o elande hemma. Men det verkar som ni klarar er fint. I em har det regnat sa vi vantade tills det slutade o nu ar det tvarmorkt -en upplevelse att aka moped i morkret pa jordvag som ej ar slat halt som bara den och stundtals genom skog eller mest hela tiden.
Hoppas alla hastar-hundar-katter och fortstas familjen hemma mar bra.
Jocke halsar Madde att ring om det ej fungerade med slangarna lattare att beratta pa tel an sms
Ann o Jocke

Det börjar arta sig..

Publicerat: 2010-11-23 Kl: 18:29:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här kommer då lite fler protokoll som jag lovat :)

Ja ni kommer väl ihåg det tidiagre protokollet ifrån min allra första tävling.. med ruskigt låga siffror.. Så här såg det ut nästan exakt två år senare på en lagtävling Div 2 hos Ridklubben Hubertus Trosa


Vad tycks?? Gaaanska stor skillnad va? :D
Minns den här tävlingen ganska bra också.. Tyvärr komemr jag väl inte ihåg exakt vilka fler som ingick i vårt lag..

Knappt ett år senare åkte jag på mitt första meeting och till min första regionala tävling någonsin, var väl kanske lite halvgalet att åka på ett 3 dagars meeting på sin första regionala tävling men men..


Belive it or not men jag slog till och vann!! Min första regionala start! Tror ni jag var salig då minsann :) Kommer aldrig att glömma prisutdelningen.. Det finns två bilder ifrån den prisutdelingen på väggen i kafaterian På Ekelund.

Dag två på detta meeting red jag Lagtävlansprogram för ponny och LA:2 som gick sådär får man väl säga men jag hade ju inte startat så många LA.. Hursomhelst så lyckades jag komma till A-final och då fick jag även rida LA:4 sista dagen.. Många nya program vart det den helgen men kul var det och det är verkligen ett minne för livet!

Så himmla trist att jag inte har så mycket bilder på den absolut bästa ponnyn ever! Den här är tagen på nån form av hopptävling eller uppvisning/avslutning tror jag, jag var livrädd för att hoppa då jag var yngre för övrigt :P
Mamma brukar säga då vi kommer in på att prata gammla minnen att hon inte tror jag hade fortsatt med ridningen om det inte vore för "Amsen" Armstrong.. Han lärde även många små ryttare att rida på ridskolan..




Vi BLÅSER bort!!

Publicerat: 2010-11-23 Kl: 18:12:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Herrejisses vad det stormar! Meterologerna har utfärdat klass 2 varning :S De stackars hästarna fick gå in tidigare även idag, igår sjukt mycket snö och idag tokblåst! Lektionsvalackerna roade sig med att knäcka en stolpe i sin hage - vid grinden dessutom! Tur att marken inte är frusen under snön så att jag kunde trycka ner den igen med traktorn..

Ja så mycket ridning har det ju inte blivit av idag inte :( fattar inte hur allt kan ta sån tid.. Stallfix på morgonen/fm sedan lunch och Sofia gick ut för att börja rida Miran medans jag satt kvar för lite datorarbete, när jag kom ut ca 1h senare var det bara att släpa in alla pållarna, Hera och speciellt den lilla tyrannen Thaleia var helvilda så jag tappade både men fick sedan tag i Hera igen.. Thaleia roade sig med att kuta runt och sparka åt alla håll och kanter så vi vågade inte riktigt bara kliva fram och ta henne heller :S Tror vi får ta och leda henne med ett spö och inte tillsammans med Hera ett par dagar för hon har tappat lite respekt, med detta menar jag absolut inte att man ska slå hästen men att det är väldigt viktigt att de tidigt lär sig att gå när människan går och stå still när jag står still, och eftersom hon gärna reser sig lite smått eller sparkar utan att tänka sig för då hon får för mycket energi så är det väldigt bra att ha ett spö till hands.


Sofia red sedan Limit  medans jag fixade mellis till barnen lite snabbt, planen var att jag skulle rida både Dosan och Rangun i ridhuset.. Jag insåg ganska snart att jag bara skulle hinna en häst och tänkte då att Dosan var viktigast eftersom hon inte gjorde något mer än tandraspningen igår, kom också fram till att det skulle bli svårt att rida henne i ridhuset då det redan stod hinder på ena halvan och hon tycker det är superläskigt på den övre halvan, speciellt när det blåser. Longering kom jag då fram till. Dessvärre ringde Fia och sa att jag var tvungen att fixa vägen för den var snorhal, och eftersom det kommer en del transporter då det är Erik träning så var det bara att hoppa in i traktorn igen och sätta på skopan.. Först drog jag av snön och sedan på med massa sand, speciellt i backen upp till "stora vägen" hehe om man kan kalla den stor :P

Sedan var klockan kvart i fyra och jag skulle ha möte kl.16 så så vart det med tisdagen som kändes som att den kunde bli så bra.. men något jag så smått börjar lära mig är att det blir sällan som man tänkt sig..

Glömde visa den fina presenten jag fick på posten igår.. trist att ja inte får öppna den ännu bara :(
Så här fint stod det i kortet.. Urgulligt!! Tack världens bästa Christina!

Kram

Thinking outside the box!

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 21:47:40 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer

Tjoho!

Idag har det varit sjukt mycket känns det som :S

Började släppa ut hästar på morgonen och då dök "Havre Thomas" upp med havre till pållarna och eftersom jag inte var säker på att hösilaget skulle räcka igår så lät jag "klämmen" sitta kvar på traktorn så att Sofia kunde ställa fram i såna fall.. Så jag var ju tvungen att byta och sätta på pallgafflarna för att få av havresäckarna ifrån bilen, vilket inte gick då låsningen verkade ha hängt sig/ frusit. Så jag fick hitta på en annan lösning! Jag tog ett par "köttkrokar" (hmm de lät lite hemskt) och hänga dem på klämmen för att kunna lyfta av havren i snöblåsten.. Jag är sjukt smart ibland måste jag medge ;P

Sedan kom Annika som äger Catmandhu för att hämta henne då hon skulle ha ut veterinär till sig för att fixa tänder, när Dosan kom tillbaks några timmar senare hade hon inte bara fått tänderna raspade utan Annika hade även passat på att klippa henne lite :) Super! Nu kommer hon inte att bli så svettig..

Det har verkligen snöat HELA dagen, och inga små snöflingor utan typ enorma snöflingor har ramlat ner på marken som inte är frusen :( Jobbigt, då det fortfarande blir kladdigt och dessutom svårt om jag måste ploga då jag måste vara så försiktig för att inte få med mig halva marken tillsammans med snön.. Och mer snö är tydligen på väg..

Jag red Rangun i ridhuset på em, han kändes sådär till en början - det känns som att jag tappat lite av den bra ridningen och känslan jag hade för några veckor sedan.. Trist! Men han kändes lite bättre efter en stund men inte alls som jag skulle vilja ha honom. Efter det var det först Poseidons tur, jag longerade och sedan kom Fia och höll i medan jag hängde på honom - inga problem alls! Jag satte även över benet och satt rakt över honom en kort stund..
Demeter fick ha fina dressyrsadeln idag också, hon var lite tjafsig i munnen i början men det berodde nog mest på överskottsenergi för på slutet var hon kanonfin!
Fina unghästar har vi!

Därefter direkt en privatlektion för Sandra på Uranos, han är verkligen en klippa - så fin häst!

Efter lektionen hade jag bara det tyngsta kvar att ta itu med..... :S Fixa skor på både Mille och Limit.. Mille verjade ha tappat ena framskon igår i hagen och Limit hade vridit till sin baksko ordentligt då han kom in ifrån hagen idag.. Så nu har jag bestämt att från och med imorgon får Rangungå själv, hur hemskt det än känns.. han ska egentligen inte gå med andra hästar då han fått broddar på vintern men jag har nu satt på honom benskydd för att han ska kunna gå med dem ändå - det är inget liv för en häst att stå ensam i en hage! Även fast inte han har skadat sig ännu så fungerar det inte att de andra kommer in utan skor :S För jag kan garanterat säga att det är "tack vare" Rangun.

Lille buspojken..

Mille hade ju såklart "guldskor" fram så jag fick leta fram en ny i rätt storlek och slå på.. Så här såg det ut..

Before.. Lite trasig på utsidan också.. :S


Färdigt!

Så var det Limits tur, galet tung bakhov hade han.. Min rygg gick typ av och benen skakade..

Skon såg ut såhär och var då inte så mycket att göra med - enda sättet att få en så kraftigt böjd sko fin igen är att värma upp den och rikta.. Så även här fick jag leta fram en ny baksko med fyra broddhål, dessvärre fanns det inga med enkel tåkappa så han fick med sidokappor istället..

Före..

Efter :) Är jag inte ruskigt bra på typ allt?!! :P Haha.. Har världens bästa pappa att tacka för traktorkörning och skoning iaf!


När jag kom hem hade Anders hämtat ut ett "hemligt" paket jag fått :) misstänkte min bästa vän Christina och så var det såklart - En födelsedagspresent men får inte öppna den ännu för Andres.. "- du fyller väl inte år ännu?" Var hans kommentar..


Nu måste jag nog ändå sova.. full fart imorrn igen! Då ska jag lägga in lite fler protokoll också! Gärna fler kommentarer kära läsare.. Jag vet att det är många som läser bloggen :) både positiva och negativa välkommnas, frågor vad som helst!

Natti..

Kram


Lagesrapport fran paradiset

Publicerat: 2010-11-22 Kl: 12:15:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter just nu och ser solen gar ner over Phi Phi som ligger mitt over. Ska inte lyssna ngt mer pavader prognsoser da vi haft det bra sedan vi kom hit till Ko Jum.Vilken resa med bussen 22.00-07.00 fort korde de ocksa aksjuk blev jag i borjan tills jag fick ett piller nar vi stannade for mat mitt i natten sedan somnade jag....har ar det fantastiskt igar var det dessutom fest ska inte skriva var den heter men man skickar ut fantastiska skapelser i havet med ljus och doftpinnar pa. Dans! blev det ocksa kokspersonalen drog upp oss for dans Jocke blev ju speciellt popular.Deras backenrorelser behover vi dock trana pa vi som brukar dansakande oss lite stela i jamforelse.
Lite overforfriskad blev nog en del av dem....saavslutades det forstas med fyrverkeri- maktigt.

Langtar inte hem annu men Jocke blev glad o se Ross i bloggen men det verkar ju som att hundarna har det bra ocksa.
Idag har vi badat extra mkt ar nog 30 grader ivattnet....nu har solen gatt ner och morkret kommer snabbt.
Soliga varma Thailands halsningar
Ann o Jocke

Some old stuff :)

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 22:03:07 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag satt och blädrade lite i min överfyllda programpärm i veckan, den är så fylld att den inte går att stänga plus att jag har en hög ligger bredvid med protokoll..
Jag tänkte iaf visa hur mitt absolut första dressyrprotokoll ser ut :)


Ja inga strålande siffror som ni kan se.. Detta var på ett KM då jag var 10år, min absolut första dressyrtävling :)
På världens finaste och bästa ponny - Armstrong.. Honom har jag att tacka för enormt mycket.. 21år var han då vi köpte honom! Kan ju tilläggas att jag vann Km:et på de där kassa poängen, det var bara jag och en till startande och hon red fel så många gånger att jag vann :P Ibland ska man ha lite tur också..


Fina Armstrong.. Tror han var 25år när bilden togs..

Nu är det sovdags.. Om det finns intresse kan jag lägga in fler gamla protokoll med en liten beskrivning till under veckan??

Kram

Gråmulet :(

Publicerat: 2010-11-21 Kl: 16:11:21 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja dagen har inte varit så sprudlande kan man väl inte påstå.. Småregnigt och grått.. Jag satte iaf klockan på kvart i åtta för att hinna med allt då Anders ville att vi skulle äta lunch med lite vänner halv ett i Eskilstuna. Trodde att jag då skulle ha gott om tid att rida och fixa - men icke då! Jag är nog världens största tidspotimist, skulle gissa på att om Anders fick säga något han var "mindre nöjd" med hos mig så är det nog just att jag är en sån tidsoptimist.
Strax efter 12 var jag iaf klar, med hjälp av Anders - vilket han inte var heltr förtjust i.. Stalljobb!

Började med att gå med vovvarna en sväng innan jag sen harvade ridhuset, vilket jag ändå inte vart helt nöjd med trotts att jag höll på ganska länge. Tror jag måste försöka mig på den stora harven och djupharva i veckan :S

Sedan red jag först Mille, han fick skritta fram i ca 20min på skrittbandet också, han var väldigt fin och spänstig i sitt steg idag så det känns kanon. Ska se hur veckan blir vore ju toppen med träning för Pether, kanske kan åka dit för ett pass bara.. Hoppas! Gunilla kommer iaf på onsdag för att trimma oss :)
Rangun kändes ok, jag red dock inte så länge utan mest jogging i en lite lägre mer öppen form.. Han hade igår försört ännu ett täcke ( bara nr 2 denna höst/vinter än sålänge) En stoor reva på ena sidan, han fick ändå ha det på sig idag för det regnade inte och satt ändå å plats plus att de gick i en annan hage pga att det skulle släppas ihop nya hästar idag och då leker de väl lite extra när det är "ny lekplats" - iaf enligt Rangun kan jag tro :P

Efter hästarna var det dags att mock åt alla tio, på helgerna har inackorderingarna stallet så de mockar åt ridskolehästarna, då blir det elltså fem boxar i vårt lilla stall plus fem i utestallet - där är det bädd så det är ganska lättmockat :) Fia vart iaf glad när jag ringde henne och sa att jag mockat färdigt allt, så det tog väl säkert ännu längre tid innan hon kom hem eftersom hon inte behövde mocka.. Hon åkte till Josse E i Nyköping igårkväll.. 
Juste! Mamma läser kanske - Jag fixade även med lille guldhästen Arrobell, medicin och sårvård.. :P

Jag och Arrobell taget på en Clinic på Strömsholm för Cornelia Endres för massa år sedan :P

På adressen nedan kan ni läsa hela artikeln från kursen!

http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/tysk-dressyrguru-bjod-pa-tips-om.htm

Kram

3h senare!

Publicerat: 2010-11-20 Kl: 20:29:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja jag gick ut till stallet halv fem för att rida en häst och fixa med lite grejjer och det tog 3(!)h.. Fattar inte hur det kan ta så lång tid!! Började med att fixa i "bastun" ( en liten stuga med sovrum och kök vi brukar hyra ut) då Sofia Å som kommer den 29:e ska bo där.. Det är ju ingen som bott några längre perioder där på väldigt många år så det är ju ganska tråkig i största allmänhet :( Men var idag och köpte en del nytt bland annat gardiner till hall och sovrum, mörklila vart det - supersnyggt! Jag har en fin, men kanske inte så praktisk, vit matta med svarta serpentiner på hemma som jag ska ta med också.. Så det ska bli riktigt fint och mysigt till Sofia kommer.
Sedan gjorde jag iordning Millemannen och ställde honom på ett halvtimmes prog. på skritten medans jag mockade de tre boxar som var kvar.
Därefter red jag honom i drýgt en halvtimme - rikitgt fin var han och vi avslutade med att träna lite byten så som jag fick göra dem hos Pether.

Så ställde jag Rangun n på skritten medan jag tvättade Milles bakben och svans då han är mycket lös i magen och ser *ävlig ut :S Han har ju dessutom Sveriges största svans!! Fint men inte så praktiskt alltid.. Jag fixade även med Arrobell och tog av alla lektionshästar täckena och satte även på Jazza ( som alltid fryser) ett ylletäcke då hon stod och småskakade.. Ställde fram en hösilagebal i stora stallet och så var jag väl såsmåningom klar.. Men 3 timmar?? Jag tycker inte att jag såsade iaf..

Innan det så hade jag två privatlektioner, Ebba 1h på Gordon det gick verkligen superbra och hon fick rida LA:1 som avsluning på passet. Stella i 30min på Lady, även hon fick avslata passet med att rida igenom LA:1.. Mina duktiga elever - som inte gillar att jag ska vara borta nästan hela december :S

Jag fick även med mig Anders och vi var ute vid sopstationen i Läggesta och kastade en dle av allt skräp som samlas på gården.. Trist måste.

Buffy och Ross då han var valp..
Anders ville prompt köpa två pipleksaker till lille "puffen" idag då vi var och handlade, den första var dödförklarad på mindre än 5min och den andra fick hon för en stund sen och ni kan ju gissa vilket öde den gick till mötes..

Kram

Då var det kväller..

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 20:50:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja dagen börjar lida mot sitt slut och den ska avnjutas med en film tänkte jag :) På em red jag och Fia först ut på Limit och Rangun - det vart en riktigt snabbgalopp genom en av sommarhagarna, de tyckte det var underbart att få sträcka ut ordentligt!

Sedan byggde vi återigen fram lite hinder, vart en enkel bana - långsida, snett igenom, långsida, snett igenom tre räcken och en oxer. Detta hoppade hon med Mille och Sofia B hoppade Uranos.. Jag red lite dressyr på Dosan, hon kändes fin och har blivit mycket bättre i formen däremot var det lite svårt att rida när det hoppades i ena änden och hon är rädd för den andra kortsidan plus att det var två ponnysar som red runt.. Men gick ändå ganska bra med tanke på att hon blir så skrämd om andra hästar kommer för nära.

Vart däremot riktigt förbannad när jag satt och red, höll det dock inom mig men det var inte spec långt ifrån att jag sa ifrån ordentligt, då en av de andra som red betedde sig riktigt illa mot både sin ponny och mamma (vilket jag inte lägger någon större vikt vid) men att behandla hästen illa får inte ske - inte på våran anläggning. Ser jag något liknande igen kommer jag inte att hålla tyst.

Hästarna är vårt allt och vårt liv - den ska behandlas med respekt, kunskap och omsorg :) man måste tänka på att hästen ifrån början är ett flyktdjur och att det alltid kommer att finnas kvar i hästens gener.
Apropå flyktdjur så höll jag idag på att bli nertrampad av våra ungston på 1,5år också :S fattar inte att allt alltid händer så fort mamma och pappa är borta.. Demeter och Dosan som leddes en bit bakom fick fnatt för något och då var jag redan inne i stallgången när de fick eld i baken och for iväg framåt, Thaleia fick jag rakt i ryggen - säkert blir det ett tjusigt blåmärke till !! Hehe.. Det är bara att hissa upp mig i flaggstången sedan :)

Fina Mille..
Trevlig kväll allesammans!

Kram

Fredag idag!

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 12:33:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja här är väl alla dagar lika men i kalendern så står det fredag och det känns väl bra antar ja :P På morgonen hade jag lektion för Åsa på Lady, vilket gick mycket bra! Jag hängde även på Poseidon och jag förstår mig inte riktigt på honom för han var verkligen lugn som en gammal ko!! Jag hängde och gungade i stigb ygeln och klappade överallt dit jag nådde - utan en enda reaktion. Lady fick även fnatt i andra änden av ridhuset utan att han brydde sig :S Man blir aldrig riktigt klok på dessa djur!

Sedan har vi fixat stallarna och självklart (mamma!) pysslat med Arrobell.. Hon Skickar sms hela tiden och undrar hur han mår och om vi verkligen tar hand om honom ordentligt, jag är ganska säker på att han får med "pyssel" nu än om mamma vore hemma och skulle ta hand om honom :P

Mamma och Arrobell på framridning..

 

Kram

Sol idag-imorgon kan man inte veta

Publicerat: 2010-11-19 Kl: 12:22:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Det blir nog det sista jag skriver pa ett tag, i natt aker vi nattbuss till Krabi och sedan fortsatter vi till Ko Jum vi kan inte halla oss langre. Det far regna om det vill. Idag har jag blivit riktigt arg da var taxi slappte av oss vid fel buss station o drog sa da osade det ordentligt i ren ilska sa gick vi ganska langt med vara ryggsackar sedan fick det bli en tuck-tuck. Har tillbringat em pa stranden i Hua Hin da vi var tvugna att aka tillbaka for att ta  bussen. Ska nu ata gott dricka Chang och kopa ett par shorts.
Idag har Jocke badat for forsta gangen :-P.
Vi hors
Ann o Jocke

Frost!

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 20:44:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Igår var det så fin frost eftersom det var dimma så jag var tvungen att ta lite bilder :)

Ursöt pippi!!

Frostbiten blomma..

Bilder ifrån de senaste dagarna :)

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 20:41:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

God kväll kära läsare!

Dagen har som vanligt dragit ut på tiden på Ekelund men nu är ja iaf hemma sedan nån timme..
Planen var ju att ta unghästarna på morgonen men då jag skulle rida Lady fick vi göra om planeringen, vilket ledde till att Demeter inte hanns med och Poseidon hängde vi på - han brydde sig inte ett dugg.. Lite märkligt måste jag säga..


På något skumt vis lyckades Rangun få in en liten spark (ganska löst) på mitt lår, det gick till så att jag höll på att spänna fast bukgjordarna på täcket medans han höll på och fummlade med höger bak och helt plötsligt kom benet farande under magen och hamnade på mitt lår - vi vart lika förvånade båda två!
Ännu ett blåmärke i samlingen lär växa fram..

Under em var det hoppning på schemat för alla hästarna! Jag var hästskötare medans Fia red, hon började med Limit sedan Mille, Bosson och till sist Dosan. jag hoppade faktiskt duktiga Rangun också, han börjar verkligen hitta tekniken - över och inte rakt igenom hinderna :P


Arrobells sår igår, som ni ser var han då ganska svullen ner på frambenet..

Tjockisben! Idag har svullnaden, som mest består av sårvätska som kroppen kommer att suga upp igen såsmåningom, sjunkit ner och han är inte svullen upptill längre utan nu går det ner till framknäet.. Såret är nu mycket bättre after att jag spolat det med koksaltlösning 3ggr..

Pigg och glad är han iaf!!

Fia och "Dosan" in action..

Tjohopp! Hon var lite vinglig och tycket det var lite småläskigt först men sen så gick hon som ett spjut, lite för fort till och med :)

Fia och Dosan i trav.. Fick som ni ser inte riktigt till skärpan på kameran :(

På kvällen nu innan jag åkte hem så avmaskade vi de hästar som visat att de hade mycket mask vid analysen vi gjorde för ett par veckor sedan.

Arrobell får nu "Butta" för sitt sår och eftersom han inte äter om man blandar det i foder eller med något annat gott så måste vi blanda pulvret med vatten och spruta det direkt i munnen.. Han är verkligen superkinkig med mediciner.. För några år sedan försökte jag lägga medicin i ett hål jag gjort i ett äpple - han vägrade äta äpplen på nästan 1 (!) år..

Kram

Mör i kroppen

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 12:49:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Nu ska jag och Fia ut för att ta itu med ridningen av alla hästarna, på morgon/fm har vi fixat stallarna och jag har även ridit Lady åt Åsa. Ikväll kommer det massa bilder igen då jag inte kunnat lägga in några ifrån den här mindre bra datorn :P

Kram

Arro Bell...

Publicerat: 2010-11-18 Kl: 08:13:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppas verkligen att han mar battre, tempkoll varje dag  samt hall saret oppet maste trycka ut sarvatskan flera ggr per dag annars blir det infektion. Be nagon kolla det - Morten kanske ska han ha antibiotika sa fosok att fa typ pasta att spruta i munnen  sa ni slipper spruta i halsen. Hor av er igen annars blir jag orolig.
Las aven e-posten hoppas att ni ser det som kommit ocksa aven om jag kollat pa webmailen. Har idag hittat en internet . Vi ar ute i ingenstans och inte sa manga kan engelska Pran Buri heter det nedanfor Hua Hin mer i var stil dock inte morgonen. Vi hade en gron orm utanfor var bungalow i en blomkruka det tog lang tid innan Jocke lyckades fa mig att ga ut. Hade innan gatt forbi den o tankte att - har de hangt en plast orm i kruka men sedan sag jag....tur att inte Lilllemor var med.
Vi far se nar jag kommer at internet igen.
Kram
Ann o Jocke

Jag överlevde onsdagen..

Publicerat: 2010-11-17 Kl: 22:25:11 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja det började tufft imorse och avslutade tufft med lektioner i nästan 4h i kylan.. Jag överlevde en onsdag jag lite fasat för då det kändes innan som att den aldrig skulle ta slut - något som däremot knappt överlevde var min röst :S Jag har kommit fram till (visste det väl redan innnan men det märks mycket tydligare då man har fler lektioner) att jag pratar  lite föör mycket, kommer på mig själv ibland med att snubbla över orden och prata för fort - och egentligen så finns det ju ingen mening att prata hela hela tiden för elverna kan helt omöjligt ta åt sig allt jag säger ändå.. Men det är ju så kul och jag vill ju lära dem allt och lite till!

I min första egna grupp hade jag bara fem elever och det var första gången de nu fick rida 45min och de fick även prova på att galoppera vilket gick bra, en liten avramling fick jag också in :S Men det gick bara bra med henne.. Nästa grupp var mammas ungdomsgrupp, tror de var 6 st och alla både ryttare och hästar skötte sig utomordentligt. Gruppen efter det, ännu en ungdomsgrupp, var bara 3st varav två red på privathästar även dessa tjejer red mycket bra.. Sista gruppen en vuxengrupp med 6st där med och bland annat min morfar och morbror :) De red också mycket bra och jag hade ju en liten markarbete/hoppövning som ändå var ganska svår som de klarade galant, jag hade ifrån början inte tänkt använda samma övning till dem men det fungerade så bra då vi red fram att de fick rida den ändå och det ångrar jag inte :)

Jag hade 4st travbommar på diagonallinje - typ K-B, framför B 3st travbommar och sedan kortdiagonal igen mellan B-H över 4st travbommar - detta var uppvärmningsbanan, mycket bar då man får med väldigt mycket svängar och får forma hästen ordentligt samtidigt som alla kan rida samtidigt och vara i samma varv. Efter framridning på detta i båda varv varierade jag banan med att sätta upp ett räcke och ett kryss istället för travbommar, förutom den ena travserien som var kvar för att de före och/eller efter skulle få kontroll snabbt på hästarna igen och trava över dessa.
Jag tycket det kändes som en mycket bra övning och både eleverna och hästarna verkade gilla den. Den är lite intpirerad av en övning Christina tipsade mig om då jag skulle ha gymnasiet för några veckor sedan :)

Tyvär blir det inga bilder idag för den här datorn vill inte vara med riktigt :(

Mille hann jag rida en stund på em och han kändes kanonfin, jag hade gärna ridit en stund till men jag var tvungen att börja ta in hästarna. Efter Pethers tips om att jag ska rida med många olika bett för att få "liv" i munnen på honom så har jag testat en del och vi har ett gammalt "kulbett" som vi faktiskt hade på Troll på hans tid som fungerar riktigt bra, får se vad jag kan leta fram imorn ur gömmorna som kan passa bra.. Pether tyckte att jag ska tränsa honom och proppa i honom äpplen och socker (INGET socker här inte men morötter och äpplen får han) och låta honom stå och leka med bettet i ca 15min innan jag rider. Han "dödförklarade" Milles mun på det senaste träningspasset, lite trist men det ska vi nog får ordning på! Denna vecka vart det ju inget av men jag ska se hur nästa vecka verkar om jag kanske kan ställa Mille på Arphus ett par dagar för att åka dit och träna..

Syster red Dosan idag och vet inte alls hur det gick men hon har inte sagt något så jag räknar med att hon skötte sig bra :)

Nu är det sovdags - snart torsdag!

Kram

I think I'm trying to kill myself :S

Publicerat: 2010-11-17 Kl: 13:06:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja hallå där..

Jag sitter och äter en sen lunch och Fia har åkt till Strängnäs en sväng.. Som jag sa igår så började vi med unghästarna idag, Poseidon först ut. Planen med honom var att lite "börja om från början och han var lugn som vanligt, men valde ändå att longera lite extra. Han skötte sig galant då jag hängde i stigbygeln och sen försiktigt la över det andra benet Sofia höll i longerlinan för att leda mig runt. Han gick på bra i knappt 10m då stanande han och svarade på Demeter som gnäggade i utestallet och sen tog han ett par steg till innan det bara small! Rakt upp på bakbenen Fia trillade på rumpan och jag hängde runt halsen och såg framför mig hur hans kulle landa på Fia.. Efter vad som kändes som en evighet landade jag i ridhusspånet ännu en gång denna veckan, och jag hade mig ngt för stora gammla "hopphjälm" som knäckte till näsan lite sådär skönt. Jag lyckades även slå i vänster knät (igen) i sadeln så det lär väl bli blått såsmåningom och jag kunda nu konstatera att lillhästen dragit på sig sadeltvång :S Det var nämnligen den känslan jag fick då jag såg honom efter att jag fallit av i måndags, tycker att det är så konstigt att han får det sådär bara - jag har ju varit ute i skogen och på vallen utan problem och han är alltid så coollugn.. På så vis är det kanske lättare om de är lite halvilda och spattiga när man ska börja rida för då måste man verkligen vara superförsiktigt och verkligen ta en sak itaget - Poseidon har ju varit som ett "lik" lite granna och bara fogat sig snällt i allt, inte vet jag han kanske inte insåg fören i måndags att det faktiskt satt någon ovanpå :S
Vi bestämde att vi ni bara skulle hänga på honom och jag klev in i stigbygeln medans Fia sakta ledde honom framåt.
Jag insåg dock  ganska snabbt att det inte gick med mitt onda knä så Fia fick hjälmen och så hängde hon på honom ca 1-1/2 varv två gånger om helt utan problem..

Efter rodeopållen var det Demeters tur, jag red Demeter och Fia tog Rangun så red vi ut en sväng med skritt och trav - gick superbra!!

Nu är det bara resten av hästarna kvar..

Kram

Lite stel i nacken idag..

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 19:39:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte landade jag på huvudet eller nacken men det är där det känns mest, när jag sa det till Fia så sa hon " Du trillade inte av - han sköt av dig rakt i backen" Kanske stämmer till viss del.. :P
Mamma är säkert orolig nu.. Hennes guldhäst Arrobell som blev opererad förra veckan för en cancerknöl på bogspetsen mådde sådär idag, får se hur han verkar imorrn om han kanske behöver lite medicin. Operationssåret är inte infekterat men var ganska svullet imorse och det han blivit ännu lite mer under dagen, jag tänker mig att det inte alls är spec bra att han bara ska stå i boxen, men det är väl för att stygnen inte ska nöta och gå upp antar jag. han fick iaf gå en riktigt kort runda utanför stalldörren nu på em. Han vart inte alls glad när jag ganska snabbt vände tillbaks mot stalldörren :( På morgonen var han som stelopererad och kunde knappt vända huvudet till vänster men efter lite massage, rykt och lite morötter för att böja på halsen så gick det sen ganska bra.

Idag har alla hästarna fått gå ut, vi började med Rangun och Limit runt Björkeby och sen Dosan och Mille runt sjön.. Efter en del om och men fick vi det sistnämnda paret hela vägen runt, Dosan har tidigare bara gått så jag tror Fia vart lite förvånad när det tog stop vid Lilla Koltorp.. Fia fick backa henne förbi det hon tyckte var läskigt sen gick det bra resten av rundan. Mille var väldigt laddad i galoppen och det kändes som att han hade utan problem kunnat lägga in en fin bockserie.. Som tur var slapp jag det!

Demeter var väldigt tjock i två av sina "muggben" idag, det var dock bättre vid intag på em men vi valde att låta henne va.. Även Poseidon slapp undan arbete idag då det på em blir lite mycket folk och hästar i ridhuset. Imorgon ska vi ta unghästarna direkt efter utsläpp. Imorrn blir det riktigt lång dag för mig också eftersom jag ska ha mammas tre 1h lektioner på kvällen så först min egna som imorrn går upp till 45min och sen 3h till.. Hoppas det inte är alltför kallt för jag gillar inte att ha alltför mycket kläder på mig när jag undervisar :S

Michelingubbe - NEJ tack :P

Läste idag på Tidningen Ridsports hemsida att en 7-åring dog vid ett knatteridpass i Borås i helgen.. Troligtvis blev barnet trampat olyckligt, hjälm och väst användes. Hemskt! Olyckor är det jobbigaste som finns då man berdiver ridskola/ utbildning med hästar. Eftersom det är levande djur så går det inte att helt komma ifrån olyckor och skador men med mycket säkerhets utbildning och rätt "tankesätt" hos både personal och elever. Något som ibland kan vara svårt att förmedla till elever som bland annat väljer att inte komma på sin ridtid de gånger det är teori.
Trist är det som hänt och man kan aldrig förbereda sig på att något sånt skulle hända..

Kram



Nu har vi landat-sol!

Publicerat: 2010-11-16 Kl: 15:14:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja nu ar vi pa plats men inte dar vi tankt oss. Skippade var flygbiljett till Krabi de visar kraftigt regn pa vadret fortfarande. Blir det inte battre aker vi nog dit anda. Vi har nu ganska lagnt att ta oss, da vi tog en taxi fran Bangkok till Hua Hin. Inte riktigt varan smak men helt ok pris pa taxin. 500 kr svenska for att aka nastan 30 mil. Men sjalva orten vi hamnat i ar lite val turistig for var smak. Ingen lugn o ro har inte men god mat har vi atit och somnat pa solstolar under parasoll har vi gjort - ingen riktig somn pa lang tid da vi ju har rest hela tiden.
Hoppas att alla nu rider val o tranar pa for tiden gar fort o sedan ar man hemma igen.
Vi ska se om vi kan aka soder om Hua Hin o hitta ngt boende dar under morgondagen.
Nu ar det sovdags i Thailand
Halsar Ann o Jocke

John Wayne is back!

Publicerat: 2010-11-15 Kl: 20:06:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer

Ja för er som följt bloggen ifrån början vet nog vad jag menar med överskriften.. Under min tid i Tyskland fick jag det "smeknamnet" av Sabines bror Johannes eftersom jag red en del småvilda hästar.. Jag trillade iaf bara av en gång där :P

Idag fick jag min nämnligen en flygtur så det heter duga! Syster var lite klantig när jag satt på Poseidon så han fick spel och for högt och lågt med mig fastkramad runt halsen, jag for ändå av ganska snabbt vilket bara kändes bra för den bockserien han körde då jag väl var av var inte att leka med :S Jag kände bara av lite i ländryggen och svanskotan så det är nog ingen större fara, men lär säkert vara lite värre imorrn när jag vaknar.. Har ju inte varit still 1min sedan jag föll i backen..

Idag åkte alltså mamma och pappa till paradiset  i värmen.. Mmm bara två veckor tills ja och Anders åker ner till dem i solen :)

Dagen har bjudit på ösregn, ösregn och ännu mer nu snöblandat regn!! Jag dööör vill inte ha det så här slabbigt ute längre.. Hästarna, hagarna, täckena, gårsplanen osv osv ser ut som SKIT!!

Rangun fick gå ett lite kortare dressyrpass innan det var dags för privatlektion kl.16 och Demeter gick även hon ett pass i ridhuset - idag med fin dressyrsadeln, Milles Cobra satt som ett smäck!
Måste filma henne någon dag så ni får se hur fin hon är :)

Mille fick vila efter helgens tävlande och även "Dosan" fick vila idag..
Min lilla kisse Survive "Surris" som numera bor i ridhuset ovanpå kafeterian.. Hon är min bäbis :) Hennes mamma Ronja var min första egna katt och Surris har vi fött upp med nappflaska då Ronja inte hade tillräckligt med mjölk.. Urgo' kisse som älskar att mysa med de som sitter på läktarn.

Kram

Grått och trist väder..

Publicerat: 2010-11-14 Kl: 10:34:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Usch va less ja e på slasket!

Nu är det bara ett dygn kvar innan jag och syrran tar över gården när mamma och pappa ska på semester i tre välförtjäna veckor.. Men tror vi kommer att klara det ganska bra, det har vi iaf gjort förr och nu kommer vi att ha flera tjejer som hjälper oss. Eftersom det nu blir så många "sofior" i stallet så får jag väl börja hitta på smeknamn :P Systeryster Sofia och så är det hon som nu ska böja jobba hos oss som kommer med sin häst den 29:e Sofia Å och så är det Frejas ( som har Shadow) syster som heter Sofia B som ska hjälpa oss med utestallet under tiden mamma och pappa är borta. Sen har vi ju Sofia Carlström som har häst i stallet, Werra.

Berättade ju inte om min duktiga elev Ebba! som vart 2:a igår på Gordon - Gorgeus Boy som han egentligen heter. Så hon är nog mycket nöjd med sin första tävling :) Tror hon fick runt 65% i sin LC:2

Ebbas mamma Carina hjälpte igår mamma att ta bort "bandaget" och dränet ur Arrobells bogspets..

Kram

KM i Dressyr!!

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 19:53:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har det varit klubbmästerskap ute på Ekelund.. jag startade både Mille och Rangun, jag valde att rida Rangun i KM:et eftersom man bara får starta en häst i Km klassen. Så är det ju i alla mästerskap, även om KM kan ses som ett litet mästerskap :P

På morgonen/ fm mockade jag utestallet och vårat stall innan jag red Catmandhu i ridhuset.. Hon skötte sig bra.

Jag red Rangun först i en MsvB:1 han var avspänd och mjuk utan större missar vi slutade på drygt 65% Fick faktiskt en 7:a på serpentiner med byten!! Hejja Rangun :) Jag vart 2:a i klubbmästerskapet, efter syrran och Limit.





Ja detta är mitt och Ranguns protokoll!!

Mille gick ganska bra, jag var väl inte heltnöjd då jag kom ut ifrån banan men dagens "tävling" var ju bara tänkt som träning speciellt eftersom Pether väckt mig ur min "koma" - nu är det nog med att jag ska bära runt på min pålle på typ 700Kg!! Han ska bära sig själv!



Mitt och Milles protokoll.. man ser vad det är för typav hästar domarna gillar.. rangun var jättefin tycket jag - visst han kan bättre men han var mjuk, fin och avspänd. Mille fick jag däremot några 8:or på och hon gillade verkligen "typen" av häst.
jag fick två stora missar på Mille, andra förvända där han bytte plus att han slog om i mellangaloppen  :S hade ju blivit beteydligt högre pricent om jag inte fått 0 på förvända osv.. Så det var väl inte så tokigt ändå!

Kram

Gårdagen..

Publicerat: 2010-11-13 Kl: 19:20:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja igår vart det tyvärr inget skrivet här i bloggen då vi hade helt galet fullt upp! Började med att rida Poseidon och Fia tog Wega som ändå stog inne för att pappa skulle sko henne, Demeter skulle följt med men hennes mugg var väldigt irriterat så benen var supersvullna. Vi red iaf ut på vallen i snön, jag är väl helt galen kanske sitter upp på en 2,5 åring och rider iväg bakom Sofia - andra gången han går utan ledare. Han travade iaf på så fint bakom Wega :)

Efter lunch vart det full gas för att hinna rida alla hästar innan det skulle komma spekulater på Kalypso, ridskolehäst, kl.15.. Hon som kom för att titta är mycket intresserad så hon ska komma igen imorn för att prova.

Sen skulle Sofia Å (ja nu blir det så många Sofia på gå Ekelund så Sofia Å är tjejen som provjobbat denna veckan) till tåget i Läggesta så vi skulle åka kl.16 hade vi bestämt och sen fortsätta till Södetälje Ridklubb för att se Alma tävla och hämta upp Christina och Oscar. Vidare på bio på Heron, Due Date vart det som jag kan rekomendera för den var asbra!! Ruskigt rolig rakt igenom!


Jag och Mille på Arphus..

Hål i väggen på Arphus

Publicerat: 2010-11-11 Kl: 20:26:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

God kväll alla härliga läsare :)

Dagen har verkligen gått i ett! Började dagen med att släppa ihop Catmandhu med unghästarna, det såg ut såhär:

Många fina hästar i olika färger..

Demeter och Poseidon

Dosan i täten..

Tjohoo! här kommer vi.. Tyvär valde de att vara längst bort i hagen så bilderna vart ju sådär..

Vi hann med att mocka några boxar i varje stall innan vi for iväg till Arphus och träning för Pether Markne.. Sofia på Limit och jag med Mille.. Det vart hela 2 (!) tuffa timmar för oss, jobbigast för mig och Mille tror jag men det behövdes verkligen.. Det är MYCKET jobb kvar med honom.. Pether tyckte att jag skulle ställa dit Mille 3-4 dagar och att jag då skulle komma och rida varje dag för att jag ska ha någon som tittar och pushar mig varje pass. Tyckte att det verkligen lät super :D Så förhoppningvis kan jag köra dit honom redan nästa vecka.. Jag åker ju ändå förbi Arphus två gånger om dagen på vägen till och från Ekelund.

Jag och Mille fick jobba med att få honom mjuk och rörlig i munnen och sidorna då han är rak som en planka (faktiskt är det nästan så illa - jag har bara inte riktigt velat inse det) Jag får INTE bära runt på honom - HAN måste bära sig själv! Så nu är det färdighängt i matte - nu ska han stå på egna ben! Han var svettig ifrån öra till svansrot - fattar inte att han kan svettas så mycket, dessutom har pälsen redan växt ganska bra sedan jag rakade honom.

Så fort han hängde sig i handen och hamnade på frambenen fick jag rycka upp huvudet med innerhanden och jag kan säga att det var svårt. Är så van vi att ha honom i handen (på fel sätt) och nu fick jag inte "hålla" i honom.

Böja böja böja..

och han gav ju aldrig med sig mer än korta stunder.. Jag fick jobba mig blå! Men det är såå supernyttigt för det går inte att göra massa "grejjer" innan hästen jobbar korrekt bakifrån. Hur tråkigt och tufft/jobbigt det än är är det bara att bita ihop och kämpa på :)

Sen fick vi lite vila och Pether gav sig på Limit och Fia, bvar inte så fokuserad på hur det såg ut osv för henne för jag behövde verkligen tänka till och bara vara en stund innan det var dags för mig igen, Sofia var kanonnöjd med sitt pass och nu är hon orolig för hur hon ska kunna rida så utan att Pether står bredvid.

Under vår skrittpaus vart jag kall då jag var ganska svettig efter första rundan så jackan åkte på..

HÄR ÄR HAN FIN!

Titta på sargen till höger i bilden :S Mille gjorde en finfin spark.. Hopplösa pålle.. Som "tur var" lyckades han pricka in en planka där det visst gått önder innan och de inte hade målat ännu..
Anledningen till sparken var att Pether ville att jag skulle testa lite byten då han tror att det kan vara en bra grej för Mille för att bli mer lösgjord och rörlig. Mille vart arg och slog mot spö och skänkel..


Något som var kul med Pether var att han hela tiden påpekade hur bra jag red osv plus att det vra viktigt med att få ordning på Mille så att han inte förstör min fina/mjuka hand :D något som jag vart jätteglad över för som ni kanske minns så hade Pether bara en sak han påpekade om min sits vid förra passet och det var just att han tycket jag vart lite för hård/spänd i min underarm - vilket jag verkligen tänkt på sedan dess. Så då kan man ju säga att det gett resultat!!!!

Väl tillbaks hemma igen så åt vi lunch och pratade lite om Sofia (som provjobbat denna vecka) och både hon och vi är positiva till att fortsätta så imorrn åker hon hem till Trollhättan igen för att förbereda med att få med sin häst osv :) förhoppningsvis kommer hon inom två veckor. Det är även Sofia som tagit alla fina bilder på Arphus idag :D

Sen fixade vi färdigt alla stallarna innan det var dags för intag av hästar medans jag skyndade mig att göra iordning Rangun för en tur ut då pappa sa att han broddat, det visade sig att han bara broddat fram så jag red på vallen och jobbade mycket galopp i intervaller och lite byten. Oh vilka byten sen!! Tänkt om man kunde få fram det på dressyrbanan!

Kl.16 var det sedan dags för Ebba att rida Gordon vilket gick mycket bra jag fortsatta jobba med galoppen och hon börjar verkligen få kläm på hur hon ska göra. Pappa Otto mockade ridhuset så fint också ;P
Efter Ebba var det dags för Stella på Lady kl.17, hon börjar också hitta knapparna på sin fina ponny och vi jobbade en del med de raka spåren i vänster varvet där Stella gärna rider henne utåtställd för att få tag på henne så hon fick nu tänka lite svag öppna. Alltså att ta in framdelen ngt innanför spåret för att komma ifrån högerställningen.. Det ser sammanfattningsvis mycket lovande ut för mina duktiga elever inför helgens KM!

Kram

Äntligen hemma

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 22:51:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då kom vi hem till slut  och även helt slut själv. Det blev en lång dag. Inte riktigt som jag tänkt mig. Arro Bells operation gick bra men det kommer ta upp till 14 dgr att få reda på vad för slags tumör.
Dessutom får han ej gå ut på 14 dgr efter det sjukhage och skrittas för hand. Inget täcke på hur ska det gå han har ju ingen päls har aldrig haft och fryser så lätt. Har aldrig klippt honom.
Innan jag gick upp så satt i allafalltäcket kvar med en gjord på han såg väldigt trött ut också.
Jag hade inte trott att det var så lång konvalecens.....Han har fått ett drän också som skall tas bort på lördag samt kompressen som är fast sydd ser väldigt speciellt ut Madde kanske tar en bild...
God natt
Ann

Popcornpålle!

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 20:26:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Mille alltså.. Han var helskruvad idag, rädd för allt i ridhuset plus att det titt som tätt trillade ner snö ifrån taket som han tyckte var läskigt :S Jag hade bara 20*40m att rida på också för de hande byggt fram till löshoppningen.
Kookoo?? :P

På morgonen red jag "Dosan" också, satte på en "hoppluva" men nå bomull i öronen ville hon inte veta av.. Vet inte om själva luvan gjorde så mycket, jag har ju Ranguns luva med isydda gummiöron också men då hör hon absolut igenting och jag vill ju kunna "prata" med henne när jag rider, för att lugna och berömma.
Hon kändes iaf mycket bättre idag, men det är ingen häst man sitter upp och rider runt på typ 30min och sen går in.. Jag red nog i närmre en timme med mycket mycket övergångar skritt trav och även mycket skrittarbete, såsmåningom la jag in lite sidvärts vilket hon först inte alls hade så lätt för till att börja med. På slutet var hon riktigt fin i galoppen - rund och "låg" i formen och hon kunde galoppera på i balans med en rund mjuk galopp.. I början av galopparbetet bara drog hon iväg och så fort det sen vart lite jobbig då jag fick tag på henne så var det som att hon inte orkade bära sig och valde då att bryta av..
Helt genomsvettig vart häststackarn - ska försöka hinna med att kilppa henne imorrn kanske, men tror inte hon är klippt tidigare så vi håller tummarna för att hon håller sig lugn.

Rangun fick också ett dressyrpass idag, våra hästar är inte broddade ännu så då går det ju inte att rida ut, det räcker med de de halkar till och från hagar och ridhus. Verkade som att pappa ska sko Rangun imorrn så då blir det broddar på vilket betyder att han sen får gå själv fram till vi tar av broddarna igen - stackarn. Tycker inte om att ha hästar gå själva de är trotts allt flockdjur och speciellt Rangun älskar sina hagkompisar och att få leka hela dagarna något som är bra för kondition och muskler också.. Men vågar inte riskera att ha går och skadar sig allvarligt - det räcker med de nästan dagliga småsår han har då han kommer in, han ser ut som en boxare med ärr överallt. Jag tror att det sällan är någon av de andra hästarna som skadar honom utan det är han själv som är fumlig och kliver på sig själv osv.. Han skadade sig ju rejält för snart två år sedan då vi fick sy ena bakbenet efter en trampskada som han troligtvis orsakat sig själv.. :S

Ursöt i sin rosa grimma som han tyvär hade sönder med hjälp av Mille och Limit..

Löshoppningen gick tydligen bra, jag lagade lunch under tiden. Efter lunch fick tjejerna träna på att brodda - de fick brodda de hästar de skulle rida. Maria  red Nejlika och Sofi lyckades jag övertala att testa Gent  vilkrt hon absolut inte ångrade då det verkligen såg super ut.. Han är inte en helt lätt ponny då han i botten är hoppponny.. Elise red inte då hon hade ont i en tå och Sofia som är hos oss red Lindsey.

Arrobell ska nu ha ganska lång konvalecens, först boxvila i två veckor sedan får han börja skrittas i en vecka men fortfarande får han inte gå ut.. Detta känns dock ganska brå då det känns som att vi har nog mer hästar och annat att göra ändå då mamma och pappa åkt på semester sen. Han får inte  heller ha täcke på bogen så nu har vi en täckesgjord runt magen med bakåtvikta bogspännen.. Hoppas att det ska sitta kvar bra för det går ju inte att han ska stå "naken" såhär års.

Mamma och Arrobell på vårt dressyrmeeting i sommras..

Imorrn är det dags att åka till Peter igen, får se hur Mille verkar i sitt ben imorgon bitti då det inte känns helt ok att åka om han skulle vara svullen om än lite bara.. Jag har ju Rangun jag kan ta med i såna fall, eller ev "Dosan" då.. Vet inte vilken tid vi ska vara där men gissar att det är runt 11 som förra gången.. På eftermiddagen ska jag ha två privatlektioner först för Ebba och sedan Stella - trimmning in i det sista inför helgens KM!!

Kram

Rättelse

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 11:41:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja har nu pratat med Anders igen och det var ju inte han som skulle gå i pension utan Gunnar Wallgren o Lasse Johansson som jag använder på Sundbyholm.
Hade visst fått om bakfoten lite. Han berättade även att de nu startat nya grepp - de ska ut på gårdarna precis som Tove gör nu. Antar att de också då har portabel röntgen mm.
Hm de som har byggt så stor anläggning. De ska tydligen köra igång i december.

Måste berätta om hur det såg ut hemma i mörkret i snön i morse. Utanför mitt stall hade det varit ett antal grisar och bökat upp snön runt den eken. De måste vara tokiga!
Ann

Strömsholm idag

Publicerat: 2010-11-10 Kl: 10:53:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då sitter jag här i väntrummet idag. Det var ju ingen vidare bilfärd hit i morse. Tur att man inte bor i Västmanland. Det tog lika lång tid att åka från Ekelund till Eskilstuna som från motorvägsavfarten till djursjukhuset. Det gick i 20-30 km i timmen långa sträckor. Fy vad dåligt plogat.
Här är det lugnt två hästar bara troligtvis så har de ej börjat operera ännu då Lola lovade att ringa när det var dags. Däremot var Dylan(veterinären) gladast om han slapp mig. Annars hade det varit intressant att var med.
Fick ju vara med på en operation av lösbenbit i en has men det är ganska många år sedan. De opererade med titthål mkt intressant var det i alla fall. Gamla kära Robin den busen var det (lektionshäst som nu betar på de evigt gröna ängarna i Trapalanda). Han dog faktiskt här på Strömsholm. Blev sparkad i hagen på hasleden som blev infekterad han stod mkt länge här (det var lite billigare då) tror nästan 14 dgr. Demeter fick ju en liknande skada som 1 åring det kostade ju 61.000 kr med 6 dagars behandling då var det visserligen två operativa ingrepp och en slags pump sattes in i hasen som pumpade antibiotika lite hela tiden. Sen tillkom ju en väldans massa medecinkostnader för eftervården.
Ja det är en massa minnen som kommer upp när man sitter här och väntar. Det är ju så att väldigt mkt har man gått igenom efter alla dessa år med hästar.
Försöker även att arbeta lite, har precis gjort stalljours schema då vi fått flera nya hästar till stallet. Imorgon så kommer ju familjen Fribergs nya häst. Ska bli spännande att se vad de hittat för fint..
Jag har i alla fall hälsat på Anders här (chefen på strömsholm) han går ju tyvärr i pension snart. Han har verkligen alltid funnits här även Lola som jobbar uppe på akutavdelningen. Henrik fanns här i morse o han har ju också varit här hela tiden.
Det måste var en trivsam plats att arbeta på eftersom så många har varit här i 20-30 år.
Sedan gick Carina Ottosson förbi med sin hund som skulle på rehab så ngt har ju hänt i alla fall en liten pratstund blev det där. Men gissar att det tar många timmar ännu innan jag får åka hem med finaste hästen i stallet.

Hemma roar de sig med löshoppning just nu.
Vi hörs
Ann

Igår var det dags igen!

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 22:38:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en gris fick träffa på Jocke. När Anne o Barbro skulle åka hem efter min dressyrträning så stötte de på ett gäng på vägen uppe vid "dungen".
Så ännu en sen natt blev det. Själv roade jag mig med att rensa den sista svampen. Plockade i söndags frusna trattkantareller mkt lättare att plocka dem frusna faktiskt - däremot var de int så lätta att rensa.
Det är min lilla hobby att plocka svamp.
Ska leta etfer Arro Bells pass då man tydligen skulle ha det med. tidigt imorgon bitt rullar transporten mot Strömsholm. Finaste hästen ska opereras hans knöl på bogen ska plockas bort. Tove tog ju prov på den och det var melanom.
Så jag hoppas nu att det går bra har tänkt att stanna kvar där över dagen. Hoppas naturligtvis på att han får åka hem, men så är jag ju livrädd för att de ska behöva söva honom. De kan inte garantera att det ej behövs och då vill jag vara där.
Är ju klass 2 varning så jag hoppas att det går bra att köra imorgon.
Ja det bli en tidig morgon så jag ska försöka att dra mig mot sängen.
God natt

Morgondagen..

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 21:56:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag fick just en fråga om vad som händer imorn?

Mamma ska åka med Arrobell till Strömsholm, tror hon ska vara där redan halv 7, han ska genomgå en liten operation. Ni som sett honom vet att han har en knöl på bogspetsen på sin högra sida som han nu haft i ganska många år den har dock växt lite det senaste året, så imorrn ska det opereras bort. Mamma vill vara med honom så hon stannar kvar på Strömsholm tills de blir färdiga imorn.. Förhoppningsvis går det ganska snabbt men ni som  varit på Strömsholm vet att det kan dra ut på tiden ibland. Så det är jag och syster som sköter stall, hästar och handledning av gymnasieeleverna och så har vi ju självklart Sofia som hjälp :)

Eventuellt ska vi löshoppa unghästarna men det är inget bestämt så vi får se, beror lite på hur vädret är imorn också :)

Natti natt!

Lite snö på ridbanan förra vintern..

Nu är det vinter igen!!

Publicerat: 2010-11-09 Kl: 20:11:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag trodde det snöat så mycket förra vintern att denna skulle bli lite lugnare.. Ack så fel jag hade!! Idag har det verkligen vräkt ner snö och det blåser samtidigt så man ser iprincip ingenting. Hästarna fick komma in tidigare också pga det dåliga vädret, och jag kan säga att de ville verkligen in!

På morgonen började jag med att jogga Mille en stund i ridhuset och han verkar och rörelsemässigt däremot är han fortfarande lite tjock runt kotan på vänster bak och eftersom Limit nu kommit tillbaks ifrån Koko så valde jag att ställa honom själv i en lite mindre hage. De leker ju precis hela tiden och far runt som popcorn i hagen så det känns lite onödigt att de ska fara runt nu när han inte är helt ok ännu eftersom Limit säkert har lite lek att göra av med efter en vecka ifrån kompisarna.. :P Förhoppningsvis ska också Limit nu vara bra i sin has som tidigare varit lite svullen - ibland mer ibland mindre och då och då går det upp som ett sår som varat lite.. Nu har alltså Koko behandlat det med värmelaser vilket resulterade i att det kom ut ganska mycket var u hasen och Koko misstänker att det varit något i hasen som inte ska vara där som en tagg eller liknande.
Nu ska Fia rida på som vanligt för att se hur det utvecklas - håll tummarna!

Fia & Limit i Eskilstuna i sommras

Idag var det bara tre tjejer som kom ifrån gymnasieklassen och innan lunch så hade de lite unghästterori då de fick hjälpa till att förbereda Poseidon och Demeter och sen titta när jag longerade och sen red Demeter - hon var SÅ fin! Mamma longerade mig på Poseidon och idag var han lite mer allert eftersom det blåste storm :P

Efter lunchen sen så vart det mycket ridning för alla, gymnasietjejerna red flera hästar var och vissa av dem red sedan mamma en stund och de fick rida igen.. Jag red först Catmandhu idag då mamam känner att hon inte känner sig riktigt trygg på henne efter vad som hänt tidigare.. Jag satte på ett annat bett, tidigare hade hon ett tvådelat med fasta bettringar, hon fick nu ett tredelat gummibett med lösa bettringar samt en remontnosgrimma..
Hon vart mycket emr mjuk och avslappnad i munnen men något som verkligen märktes nu när det var så många hästar i rihuset samtidigt var att hon får panik då någon annan häst kommer för nära. Vet inte alls vad som hänt tidigare men hon måste verkligen varit med om något extremt för som hon reagerade är inte normalt.
Ska även prova att sätta på henne en luva nästa pass då hon också är väldigt ljudkänslig och när det nu blåser såhäs mycket kan det nog vara en bra grej att använda sig av för att få henne att slappna av..

Rangun fick sig en riktigt genomkörare idag! Vart arbete i lite drygt en timme vilket kan vara bra ibland för att förbättra styrka och kondition. Han var väldigt fin och jag jobbade mycket med att rida skolorna med mycket med böjning då både mina tränare och dommare på tävling påpekat detta, att jag rider hästen för rak i sidan. Gjorde även en del arbete med bytena som först inte fungferade helt så jag gick då snabbt över till att göra dem som Liane sagt och sen fungerade det bra igen :D Hade även en del arbete med hans travlängningar som inte är så bra ännu, de blir dock bättre och bättre!


Jag och Rangun Div II hos Gripen tidigare under hösten..

Kram

Kall dag!

Publicerat: 2010-11-08 Kl: 20:05:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Imorse var det hela 11 minus på Ekelund! Dagen har  i övrigt bjudit på strålande sol och en del ridning.. Tjejen som provjobbade hos oss för ett par veckor sen som jag skrev lite om vart det ingen fortsatt anställning för då båda parter kände att det inte var helt rätt. Jag har då kontaktat en av de andra tjejer som varit och tittat på anläggningen och hon vart jätteglad, så hon kom igår eftermiddag och började sin "provvecka" idag :) Hon heter Sofia och det känns bra med henne i stallet och som "extra familjemedlem" även om hon bara varit en dag.. Så här i början blir det ju mycket att se hur vi jobbar och lära sig hur allt fungerar och så smått få lite koll på alla hästarna.. och det är ju några stycken vid det här laget.. :P

Innan lunch red jag Rangun som kändes riktigt fin och framåt idag, efter en stund kom mamma in för att rida "Dosan" men det gick väl sådär kan vi säga så sen fick jag hoppa upp och rida henne istället.. Hon betedde sig ganska märkligt.
Sen lunch och så tog vi in Demeter och Poseidon för att rida dem, Demeter gick som ett spjut - SÅ HIMMLA FIN HÄST! Poseidon var också mycket duktig, mamma longerade mig och jag tror att pappa satte på honom skor fram så vi kan rida ut lite mer ordentligt. Imorrn blir det ridhuset för båda då gymnasiet kommer och det är en viktig del i deras utbildning att se unghästarna och hur vi gör.

Mille såg mycket bättre ut i benet så imorrn ska jag rida lite lätt för att se hur han verkar, det är ju Erik hoppning imorrn så det är lite trist för honom och Fia att missa det..

På em hade jag också en privatlektion, samma tjej som förra måndagen, och hon har ju inte ridit sedan hon gick på ridskola som liten men det gick verkligen superbra för henne idag.. Red på världens bästa Uranos och han gick i form och var jättefin hela passet :) Vi har SÅ fina lektionshästar!!

Uranos som liten "bebbe" på ridbanan med mamma Trischa..

Kram

Lite efterforskning..

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 15:27:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja jag började kolla lite på Fautrastransporter då vi vkulle vilja ha en för 4 hästar!! Här hittade jag lite info!



Vore ju perfekt med en sån här transport för oss som har så många pållar som vi skjutsar runt på!


Fundering..

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 14:44:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter och funderar på om jag ska anmäla mig till en tävling till på Rangun, han behöver ju verkligen komma ut och få rutin på tävlingsbanan. Det är i Sigtuna en onsdag - helt ok med veckotävlingar.. Det borde det finnas mer av!

Fina hjärtat!

Men det är lite långt kan att åka ända till Sigtuna kan jag väl tycka.. Får se.. Det är en tävling i Farsta också den helgen efter.. Hur som helst så måste jag då se om morfar kan köra eller om jag kan låna nån bil och ett bra släp ev. Måste se till att skaffa BE-kort.. Stackars Rangun tyckte det var PEST att åka det släpet han fick åka igår!! Jag trodde allvarligt inte att det skulle gå att få in honom då vi skulle hem för han satte sig verkligen på tvären och han är ju så känslig också :S Stackars min lille prins - jag har iaf lovat mig själv och honom att aldrig mer utsätta oss för något liknande. Han är ju van att åka vårt superstadiga, extra berda, extra långa Fautras släp.
Får se hur det går att lästa nästa gång, om Mille inte blir ok i benet så får väl Rangun följa med till Pether Markne för träning på torsdag.

Enligt mig så finns det absolut inget bättre än Fautras att köra sin häst i!!! Om man inte har en lastbil förstås. De står verkligen så stadigt och dessa transporter är verkligen byggda för att köra häst i! Många andra släpp har bara ett "snyggt skal" och massa finesser = kostar massa pengar.. Fautras är väl inte heller superbilligt men helt klart värt att ha ett ordentligt släp om man ska transportera sin häst mycket.
Något som är bra är att det inte är någon ramp hästen ska gå på då den går in utan bara kliva upp - vilket hästarna verkar gilla mycket. Rampen tycker många hästar är lite obehaglig plus att det är lätt att de skadar sig om de trampar vid sidan av den..

Härlig kväll med tjejerna :)

Publicerat: 2010-11-07 Kl: 14:14:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja gårdagskvällen var riktigt kul! Syster och Josse E var här samt Anders tjejkompis Josse som också rider, hon ville att jag skulle komma och ha lektion för henne någon dag :) Spännande! Och så var det några killar också, väl nere på stan sedan mötte vi upp några fler tjeje ifrån stallet :) Kalaskväll!

Tävlingsstarten igår är jag mycket nöjd med trotts omständigheterna. Jag hade ju mina "dressyrtjejer" Maria G och Ebba O med mig som hjälpredor och det hela började med att jag glömde mina stövlar i sadelkammaren, men hade som tur var inte hunnit spec långt och jag ringde och bad min snälla mormor att åka med dem till oss.. Hon rider på lördagar så därför var hon i stallet. Sedan hade de visst byggt om i Enkköping så jag missade avfarten och hamnade på motorvägen i helt fel riktning och vi fick åka ganska långt innan vi kunde vända :S Många långa minuter senare var vi väl på plats  och kastade ut pållen, lite drygt 15min fick vi till framridning.. :S Han kändes dock superfin och skötte sig nästintill exemplariskt på banan, det var bara en dörr på ena kortsidan han sneglade lite på annars var han jättemjuk och avslappnad - inte alls som förra helgens spända ritt. Det vart dessvärre 3 byten som inte vart så bra - efter bak - vilket gav oss några 4:or i protokollet, hade även 5 på några av mellangångarterna. Men tror ändå vi red ihop 7 7:or så slutrestultatet vart knappt 60% Tyvärr åkte jag ifrån kameran också men Maria lyckdes nog filma med min mobil så ev går den att lägga upp i bloggen senare :D

Nu är det KM i dressyr nästa helg då ska Rangun gå MsvB:2 och Mille LA:4 man får ju bara starta en häst i KM och jag har inte riktigt bestämt vem det blir :P Båda känns ju kalasfina nu.. Hoppas att Mille är ok i sitt bakben också, det såg lite bättre ut igår på em.

Ebba red lektion på Gordon när vi kom tillbaks till Ekelund igår och då var jag verkligen på henne - vilket gav resultat! På programridningen så fick hon nästan bara 7:or fram till galoppen där han gick ur formen så mycket träning på att rida ihop honom vart det. Nu börjar nog poletten falla ner att det krävs enormt mycket ridning för att rida ihop en häst!

Idag har min mammas morbror och han familj varit här på en fika för att hälsa på och se hur vi bor :)
Mille i sommras i Eskilstuna..

Kram

nöff nöff på Ekelund

Publicerat: 2010-11-06 Kl: 22:06:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja i torsdags så åt vi vildsvins ryggfile´/kotlett, igår lasagne på vildsvinsfärs, idag samma lasagne till lunch och ikväll vildsvinsbiffar med fetaost......ja mer lär det bli i kväll så small det igen.
Ännu en gris har fått träffa på Jocke.......
Mer lär det bli för nu har vi fått nog. Igår var vi på middag på Kumla - himla gott som avbrott till vildsvinskött så åt vi andbröst inbakade mkt gott.
Gustav på Björkeby var då på plats på kvällen på Ekelund för att ev skjuta men det blev tyvärr inget antagligen var han här för sent.
Så 5 grisar på 6 dagar inte dåligt på tomten.
Tur att inte Sofia var hemma ikväll ute o partar förstås med Madde o Josefin i Eskilstuna. Det small ordentligt o Ross blev helt tokig inne.
Nu laddar jag inför morgondagen.
Godnatt
Ann

Peppad för tävling!

Publicerat: 2010-11-05 Kl: 20:23:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo!!

Nu har starttiderna till  morgondagens klass kommit och jag rider 12.14 så jag hade ju räknat ganska bra  själv.. Åker starx före tio är planen, Rangun är fixad och ska bara ryktas lite till och knoppas imorrn innan avfärd. Utrustningen är puttsad och ska bara packas in i tävlingsskåpet, lite jobbigt att jag inte sett till o ta de där BE-körkortet ännu för jag måste åka Forden och låna Vesterinens släp.. Inte riktigt lika som vårt stora ekipage :S

Rangun kändes iaf kanon idag och flera som såg när jag red tyckte han var så fin :D Red på träns men imorrn är det kandar som gäller då jag inte får rida på träns i den klassen.. Mille var lite tjock i ena bakkotan imorse men lade ingen större vikt vid det då det inte verkade var någon större fara med honom utan han fick gå ut som vanligt men så på em skulle jag och syster rida ut och då var han ännu mer svullen och vi tänkte att det vara bättre om han fick gå en stund på skritten istället men väl på skritten märktes det ganska snbbt att han var halt..
:( Fina Mille - hoppas att det inte är någon fara, vi gissar att han gjort något i boxen i natt då det har varit massa vildsvin utanför hans fönster - vem vet de verkar ju helt orädda så de kanske tilloch med knatat in i deras stall.. :S

På morgonen red vi ut en sväng mamma på trygga Uranos, Fia på Demeter och jag på lillpojken Poseidon - första gången utan någon som håller i, pappa fick gå med en bit utmed vägen innan han släppte men åhh så duktig han var. Väldigt lik Rangun är han, inte bara till utseendet, han gillar inte vatten och lera så det resulgterade i att fi fick gå en lite längre tur i skogen än vi tänkt så han vart ganska trött kan vi säga, jag hoppade av och promenerade sista biten hem på grusvägen.

Nu fredagskväll!!

Kram och håll tummarna för mig och Rangun imorn :D

God mat och trevligt sällskap :)

Publicerat: 2010-11-04 Kl: 22:18:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja dagen vart lång - som vanligt kanske :P

Startade dagen med mockning och sedan kom Gunilla kl.11 och jag började med Rangun som var jättefin och vi tränade på programmet jag ska tävla på lördag - så det känns bra inför helgen :) Mille var ganska hemsk då jag började och jag sa till mamma efter en stunds kämpande "-Fia kan ju ta den här hästen och hoppa på om hon vill!" Han bara gick emot allt och kändes allmänt katastrof! Men efter en stund så vart han sen SÅÅ fin och både Gunilla och jag var överens om att så fin som hans galopp var idag har det aldrig varit.. Kändes som att jag skulle kunna göra iprincip vad som helst, helt lätt och mjuk!! Fina fina MIlle! Nu blir det mycket dressyr och styrkejobb innan jag åker och Gunilla tykcte verkligen att jag skulle börja lite smått med bytena nu - MEN bara om han känns så fin i galoppen som han var idag.. Annars är det ingen ide' och mening med det.

Jag hade en kort lektion för Stella då hon red igenom sitt program inför efter middagens programridning. Sen tog vi in hästarna och jag och Fia red ut en kort sväng på "Dosan" och Demeter.. Demeter har nu galopperat ute för första gången!! Totalt okomplicerad häst :)
Sedan hjälpte jag Ebba med framridningen till programridningen för Gunilla samtidigt passade jag på att linda upp ett stort trassel med vita lindor - hatar att trassla ut dem efter tvätt då det allrid blivit ett stort nystan av alla :S

Sen klippte jag lite ridskolehästar: Grappan, Gent och Jazza fick lite kortare hår, vi klipper dem bara på halsen och halva magen.. Och efter det vart det en god tre rätters middag med min mammas morbrors familj som är på besök ifrån Jönköping..

Nu är det iaf sovdags..


Millet

Kram

Pang,pang,pang

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 23:15:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll går det hett till på Ekelund........tur att man har en man som fixar det mesta. I början av min sista kvällslektion så ringer Jocke och ber mig att samla eleverna för det var fullt med vildsvin vid dyngplattan. Vi har en ek där och förstås ekollon på backen.
Så jag gjorde som han sa och strax efter kom första skottet. Endast Jolita reagerade ngt litet. Därefter kom det ett skott till.....så vi fortsatte sedan lektionen.
När vi kom in så var jag ju tvungen att följa med Jocke ut på dynghögen o titta på de två grisarna i mörkret då prasslade det igen-de hade kommit tillbaka....det lär dröja innan jag går ut själv i mörkret.
Jocke hämtade då bössan och pang sköt en gris till....
Så just nu håller han på att ta rätt på dem så får vi se när han kommer i säng i natt.
I söndags vågade inte Sofia gå vanliga vägen upp till sitt hus de har nämligen bökat upp hennes trädgård. Så då var Jocke ute o sköt en gris också.
Så på Ekelund har vi startat krig mot vildsvinen. I kväll har de tydligen bökat upp min plantering mellan Arro Bells hage o vallen.
Tur att man har en jägare i huset.
Stackars Alcaprinz o Jolita tyckte inte om lukten i kväll men i övrigt rätt lugnt bland hästarna.
Imorgon är det programridning här på ridskolan-Gunilla Åkerman kommer hit inför KM :et så de som vill har chans att träna.
Imorgon kommer min morbror med familj på besök ska bli kul  att träffas igen blir inte så ofta.
Godnatt
Ann

TITTA HÄSTEN!!

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 21:02:17 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Fick just syn på ett sååå härligt klipp på Youtube!!


Ja undrar hur Rangun skulle gilla en sån boll, han är ju ganska lekfull av sig :P Anders gissade på att han skulle bryta benen - men å andra sidan så är det ju lite konstigt att han inte gjort det ännu som han håller på ute i hagen.. :D

Regn och rusk!

Publicerat: 2010-11-03 Kl: 19:51:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

halloj..

Idag har det öst ner hela dagen iprincip och blåst ruskigt kallt, hästarna fick komma in tidigare. Ebba var med mig direkt på morgonen och hon hjälpte mig att fodra i vårt stall samt lite annat pyssel som att linda upp massa lindor som blivit liggande pga tidsbrist. Sen red hon lektion för mig på Gordon, vi tränade på programet hon ska rida på KM på lördag nästa helg :) Dressyr KM på lör och hopp KM på söndagen - NI har väl anmält er???

Sen dags för lunch och efter det så hade mamma och Fia byggt fram en hoppövning i ridhuset då de skulle hoppa med Arrobell, Mille, Bosson och Uranos. Det vart då så att rangun fick sig en svängom över  hinderna!! har faktiskt inte hoppat sedan han var så duktig för ett par månader sedan måste det vara nu då jag även sa att jag skulle hoppa honom med :S Han var iaf kalasduktig och hoppade allt utan problem, bäst hoppar han i höger varv.

Sen ville jag ju komma ut  med unghästarna idag men det var ju verkligen skitväder så Demeter fick gå i ridhuset igen men det var väldigt nyttig träning med allt "skräp" överallt plus att mamma och Fia hoppade två hästar samtidigt så hon skötte sig egentligen väldigt bra :D Poseidon fick vara idag. Fia red Catmandhu "Dosan" i ridhuset, pappa har nu fixat hennes hovar så det går att rida på henne. Igår red vi inte pga hur hovarna såg ut plus att hon slog i skorna väldigt. Pappa lyckades iaf få ordning på dem så gott det gick då de verkligen såg förskräckliga ut innan! Tur vi har honom - han kan allt!

Idag hade jag bara tre elever i min barngrupp, blir ofta så då det är lov och många åker bort.

Kram

Fullt ös hela dan!

Publicerat: 2010-11-02 Kl: 20:29:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hallo och go' kväll!

Ja dagen har verkligen gått i ett.. Började med att släpa ut alla hästar och sen red jag Demeter och Poseidon i ridhuset, Demeter var riktigt fin och gick nu riktigt bra även i galoppen. Poseidon hade lite mer egen framåtbjudning idag, kan ju bero på att vi tog honom direkt på morgonen plus att pappa höll på med traktorn utanför, och han galopperade faktiskt till och med ganska självmant när jag longerade.

Sedan snabbt mocka vårt lillla stall innan det var dags för privatlektion kl.11 därefter kl.12 dags för skötarkurs för de som är skötare på ridskolans hästar och ponnyer. Så fram till halv fem hade vi storrengöring av deras sköthästars krubba och vattenkopp, storputts av sadeln och tränset samt infettning av dessa innan vi sen hade fika/mellis med toast och bullar. Efter "maten" hade vi lite teori om hur man lägger upp ett ridpass innan vi sen släppte in lektionshästarna och de red ett pass för mig i ridhuset :)

Eftersom jag inte hunnit med mina prinsar tidigare var det bara att ta tag i dem och jag började med Mille som var fin men jag hade gärna önskat lite mer lätthet i framdelen men nu var det ju några dagar sedan jag red dressyr på honom, det vart iaf mycket övergånger och så avslutade jag med att rida den förvända galoppen som jag verkligen måste ta tag i och träna mer så han blir starkare och orkar galoppera runt bättre med hela kroppen. Han är ju faktiskt 6år nu och snart 7 om bara två månader - hästar fyller den första januari. Så jag börjar känna att vi måste verkligen stärka honom så jag kan börja med galoppombyten så smått - vilket han inte verkar ha några större problem med men man vill att det ska bli på hjälpen och inte när han själv har lust..typ.
Rangun fick avsluta min dag med ett dressyrpass, idag valde jag kandaret, det tog lite tid att få igång de där bakbenen idag men han var lite småspänd också för pappa höll på och fixade hage med traktorn utanför.. han gjorde iaf bara superfina stora byten idag!! :D

Ja det var väl min dag..
Imorrn blir det lite lugnare, ska plocka upp min duktiga dressyrelev Ebba utanför Strängnäs på morgonen kl.7, hon ska rida för mig och så vill hon vara med och hjälpa mig lite i stallet och med hästarna. Imorrn måste vi se till och komma ut en sväng med unghästarna också!!


På lördag är det tävlingsdax igen.. Detta är på Strömsholm på vår första MsvB tidigare i år..

Kram

Ny vecka på Ekelund!

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 21:05:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det har verkligen varit snurr på häsfronten de senaste dygnen!
Idag kom Emma K's nya C-ponny och hennes B-ponny åkte till nya ägare.. Det har väl kanske blivit dags att berätta om den nya hästen som kommit till oss också.. De som håller till i stallet vet väl redan :P
Hon heter iaf Catmandhu och är ett 6-årigt stort svart dressyrsto e: Bugatti Hilltop u: Corall e: Callaghan. Hon ägs av Annika Malmqvist och tanken är väl att vi ska fortsätta hennes utbildning och ev köpa henne av Annika :)
Jag tog iaf premiärturen idag, en ganska kort stund i ridhuset, jag har en plan för de närmsta veckorna som går ut på att hon ska få gå ut mycket i skogen och bara jobbas i en lätt och rund form utan någon som helst press. Hon kändes iaf fin, lite svagare och sned i höger varv men det vart bättre efter hand.. Red inte alls spec länge 30min kanske men hon var helt genomsvettig så jag hoppas hon är lugn att klippa för det känns som ett måste om hon ska orka plus att det inte är bra för dem att bli så svettiga sen när det blir kallare.

Jag hade en jättegullig kille på en privatlektion på morgonen, Stellas lillebror, han hade balansövningar på lina på Nejlika - hon är perfekt för den sortens övningar. Han tyckte det var jättekul och han fick även galoppera för första gången - vilket jag tror han tyckte var absolut roligast!

Jag hade en till privatlektion på em för en tjej som inte ridit sedan hon var liten och gick på ridskola, hon fick rida på fina Uranos och det gick riktigt bra trotts det långa riduppehållet - Ridning är som att cykla - har man en gång lärt sig så sitter det i!


Sista fölet på Ekelund.. Ja nu verkar det som att vi verkligen har bestämt oss och insett att hålla på med uppödning av hästar bara kostar extremt mycket pengar och det är så lätt att de skadar sig innan man ens hunnit börja rida på dem :(

Innan jag skulle åka hem så bad pappa mig om hjälp att tvätta ett sår som Melete fått, han insåg ganska snart att det var lite större än vi trott och då vi nu har en veterinär pappa uppstallad med dotterns ponny i stallet så ansåg han att det behövde sys :( Ser ut som att hon skurit sig på en sten eller liknande då det är ett skärsår från kotan och en bit ner i karleden på vänster fram.. Förhoppningsvis ska det läka snabbt och bli bra, det jobbiga är bara att det är så grisigt i hagarna nu vilket gör att det är svårt att hålla helt rent..

Rangun fick gå ut en sväng med mamma och Arrobell, vi red runt sjön, och passade på att träna byten i lätt sits i galoppen.. Gick strålande!

Efter lunch hjälpte mamma mig med Demeter och Poseidon. Demeter var fin som vanligt och mamam berömde mig för hur bra jag red henne :D Happy face!! Hon kommer nog verkligen att kunna bli ngt! (om hon förblir hel förtås - inget man kan lita på när man håller på med hästar) Poseidon är en riktig LATMASK! Ska bli så skönt att komma ut med honom för att få igång de där benen :) Jag sa till mamma att hon kunde peta till honom med pisken men de verkade inte som att hon riktigt vågade, han är nämnligen inte speciellt känslig för långpisken.. han var iaf inte lat exakt hela tiden utan då och då travade han på ordentligt - Den traven är inte att leka med.. Kommer att bli mycket att sitta på!

Idag åkte Fia iväg men Limit till Koko för att han ska stå där ett tag för behandling av sin has..

Fia och Limit

Kram

SRK MsvB:3 video

Publicerat: 2010-11-01 Kl: 20:33:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja som ni ser så var han inte överförtjust i deras bokstäver :S
Mamma titatde på videon idag och hennes första kommentar var att hon tyckte han såg väldigt fin ut, mestadels. Men jag vet ju hur fin han var dagen innan och även på framridningen så..

RSS 2.0