Livet rullar på oavsett..

Publicerat: 2016-05-31 Kl: 22:42:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blir en kort rapport då jag verkligen inte haft varken tid eller lust.
Idag har det varit en lång dag på riktigt. Med varierade sysslor.....först gå med röjsåg runt en av sommarhagarna. Köra lite traktor laga staket lite planering på lunchen. Där kunde inte Sofia vara med då hon fick åka tidigt till Sigtuna till tandspecialist med Pommes som har karies i en tand.
Det är nu åtgärdat men hon blev kraftigt försenad och fick ställa in sin sista lektion. Den första hade Jossan men hon skulle ju sedan ha min första som är samtidigt då vi fick en sen tid på Segersta och vi hade alla tre hästarna med oss.
Millet, Demeter och Melete som inte varit där sedan i mars pga förmodad hovböld som aldrig sprack upp. Nu är hon igång igen tack och lov för hon är en "superstar". Fast idag hade hon lite jobbigt på utebanan det var självgående gräsklippare, en som vattnade ridbanan när jag red fram och så röjsåg på det.
Nyttigt!
Sprang in efter lektionerna och har suttit i telefon möte sedan dess tills nu med distrikts styrelsen i Ridsportsförbundet. Grymt skönt med telefonmöten så att man slipper åka iväg och ta ledigt från jobbet.
Godnatt
Ann

Tyst som i graven?

Publicerat: 2016-05-30 Kl: 22:02:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande.. Både tid men framförallt lust att skiriva har inte funnits, ibland känner man inte för att dela med sig av allt vilket jag vill göra när jag skriver här. Inget "lull-lull" utan man vill visa hela vardagen och livet kring hästarna och gården.
 
Förra veckan tog jag som sagt med mig Millemanen till Segersta för tre dagars intensivt jobb. SÅ nyttigt och nu i efterhand är jag sur på mig själv att jag inte kommit iväg tidigare och att det alltid blir så långt mellan dessa tillfällen. Men det är ju mycket som ska klaffa, hela verksamheten hemme och framförallt har jag varit emot att åka med Mille och bo borta då han varit så orolig de gånger vi varit iväg innan. Ätit och druckit typ inget, vilket inte fungerar om man ska kunna prestera något vettigt på ex tävling. I Nörrköping i höstas drack han max typ 20-30l på ca 1,5 dygn. Inte okej om man ska tävla i värmen i två dagar och åka flera timmar i transport o sova borta. 
 
Dessa dagar tog han förvånadsvärt bra - ingen är lyckligare än jag! Han åt allt han fick och var ständigt sugen på mer och han drack riktigt skapligt och även ur vattenkoppen, jag har kommit fram till att jag tror han dricker lite dåligt konstant denna häst men vill verkligen hålla så mycket koll det går. Han får extra elektrolyter i mashen flera gånger i veckan samt salt. Saltsten vägrar han använda.. Han svettas ju som en gris vid träning så gäller att få i honom påfyllning!
Dag 1 fick vi jobba fyrkant, hörnhelvetena som aldrig sätter sig :P Blev dock riktigt bra och jag tror och hoppas att sista poletten föll ner för mig just vad gäller hörnen. Dag två var ju som en helt annan häst redan ifrån början och det är här man inser hur mycket det ger att träna flera dagar efter varandra, man glömmer så fort och slarvar så lätt.
Dag 3 var ju även mamma på plats och kunde se vår utveckling. Pirutterna så mycket stadigare och starkare och vi har INTE tragglat piruetter - för som vi alla förstår så är ju egenligten inte piruetterna boven utan att han inte är helt igenom.. Jobbat mycket byten med raktiktning och serier där vi egentligen är väldigt stadiga nu men när Mads vill förbättra kvalite på galopp och byten så blir det lite svårare. Även galoppslutor har vi jobbat en del med samt i traven att få fram mer rörelse genom hela hästen och så halter - något som vi är bra på men dessa dagar när han blev så fin och taggad så hade han lite svårt att stå still så de tog sin stund att jobba med.
 
På lunchrasten passar vi på att beta lite gräs - ingen är gladare än Mille!
 
För att få till dessa träningsdagar ekonomiskt var jag där och jobbade också för att få ner kostnaden - även väldigt nyttigt att jobba någon annanstans än hemma för att se andras rutiner och olika lösningar. Samt att de nu har galet mycket hingstar på Segersta - mycket extra jobb och man får vara på sin vakt hela tiden. De kan explodera ifrån ingenstanns och man vill varken bli skadad själv eller orsaka skador på dessa värdefulla hästar. Fick även rida lite och blev smått förälskad i hingsten Grappa som jag fick ta ut på en tur på vägarna en förmiddag. Frans Andreo är en annan läckerbit som är snygg som tusan att se på men där fanns hingsthormoner så det hade räckt åt tre hästar till.. minst.. 
 
Idag har vi haft röjning mellan hagarna i "ån" den är väl mer än liten bäck men har alltid hetat "ån" så det fortsätter vi att kalla den.. Nu ser man hagarna betydligt bättre! Där ni nu ser två träd utmed staketet en bit ner så var det buskage utmed hela det staketet - var säkert 15år sedan vi sågade ner allt sist, då för hand - idag traktor med en stor arm med ett gap som krossar allt i sin väg = hög ljudnivå så mille & Rangun fick gå i annan hage - ja ni läste rätt R är tillbaks sedan någon vecka. Min älskade häst som jag tyckt att jag var så noga med och verkligen skulle hamna rätt - det blev bara helt fel och han mådde jättedåligt av det och saker som hände gjorde att vi tog hem honom igen. Första dagen hemma igen låg han t.o.m ner i hagen <3 
Nu är han nästan som vanligt igen sånär som på vissa moment, man kan säga att "en gång är ingen gång" men inte när vi pratar om hästar ja eller djur överhuvudtaget egentligen. 
Jag tänker inte gå in någe närmare på det som hänt, det är som det är och livet lär oss nya saker hela tiden.
 
För att ge ett exempel ur djurlivet så kan jag ju ta en hund då i stället: Pappas hund Ross blev biten/attakerad av en större hund när han var valp och han har fortfarande väldigt svårt för hundar som är större än han själv, särskilt hanhundar och vissa raser går han verkligen inte ihop med efter denna händelse. Ross är 10år i år..
 
Dags att vakna - husse klappar uppmuntrande!
 
Idag har han fått dejta hovslagaren för första gången för att raspa till de små hovarna och mamma Samoa fick nya skor fram och verkades bak. Lillprinsen skötte sig exemplariskt tycker jag nog allt. 
Nu är jag faktiskt väldigt nyfiken på Thaleias bebis - den borde komma nu även om det är någon vecka kvar. Hon är så rund så hon har jobbigt att gå nu stackarn. 

Kram Madde
 

Kostnader..

Publicerat: 2016-05-30 Kl: 21:23:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 
Billigare att ha eget stall?
 
Väldigt läsvärt inlägg av "Ponnymamman"
 
Renovering/ombyggnation på Ekelund..

Tacksam.....Ik

Publicerat: 2016-05-26 Kl: 21:53:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

För att jag har lyckan att ha en fantastiskt bra dressyrtränare. Har i eftermiddag varit på Segersta och tränat för Mads. Vi brukar ju vara där i princip varje vecka med undantag när han själv är i Tyskland och tränar samt tävlar utomlands. Nu var det ju 3 veckor sedan sist. Förra gången så gnetade vi på med rakriktningen och det blev då riktigt bra och mitt fokus ha varit dessa tre veckor att han ska inte behöva vara på mig om det i alla fall.
Hann inte rida så länge förrän kommentaren : Oj hon är rakriktad i båda varven -vilken skillnad! Vad du har tränat!
Mads är så noga med grundridningen och super noga med att jag ska rida konsekvent.
Inte själv bli stark och att hon ska svara snabbt på hjälperna och att jag ska vara snabb...
Demeter var magisk idag och det känns verkligen som att min plan ska hålla att debutera MSVA-Georges i år. Har tänkt mig till hösten.
Tog med mig Millet hem som såg fantastisk ut när Madde red vilken skillnad efter tre dagars finslipning med Mads.
 
Ikväll har jag ju inte hunnit med någon städning vilket brukar vara mina sysslor på min enda lediga kväll. Kom in sent då det tar sin lilla tid att sköta häst etc efter hemkomst.
Så det har blivit kontorsjobb. Är ju helt utan dator igen då det inte funkade trots ny hårddisk så nu får jag en ny dator hoppas de har fört över allt till imorgon så att jag kan få hem den till helgen.
Sjukt jobbigt att dela dator med Sofia då vi ofta behöver datorn samtidigt...
 
Ikväll får det bli en riktigt gammal bild på min älskade Arro Bell som gett mig och familjen så mycket glädje och mina två fantastiska guldklimpar Demeter och Melete.
Ann

Planeringsarbete....

Publicerat: 2016-05-25 Kl: 17:51:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eftermiddagen har ägnats åt planering av extra aktiviteter innan midsommar.
Det blir allt möjligt roligt här på ridskolan.
Programridning för Madde
Dressyrkurs för Madde o Ann
Uteritt i två olika grupper en för de som inte vill galoppera och en för de som vill
Ridlektioner för Jossan
Hoppträning för Sofia
 
I övrigt har allt flutit på bra idag. Trots att vi är flera man kort. Madde är ju på Segersta i tre dagar och Sofia har varit och hoppat för Lotta Björe och Anna har ju sitt brutna finger som vi hoppas snart är läkt. Vi hade lyx att få extra hjälp i stallet idag av Tina. Så jag tycker nog att vi hunnit med en hel del idag.
Själv har jag ridit mina guldklimpar - dressyr. Imorgon rullar bilen till Segersta och då får Demeter åka med och sedan tar jag med Millet tillbaka hem.
Känns helt ok att sitta vid datorn när man kan se det fantastiska underverket våran fina lilla hingst! Som hoppar och skuttar i gräset han är en riktig tuffing som inte är speciellt bekymrad även om mamma är en bit bort.
 
Ann

Tur att man har något att glädjas av....

Publicerat: 2016-05-24 Kl: 22:41:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så fin!!!!!

Hatar tekniken på riktigt

Publicerat: 2016-05-23 Kl: 07:30:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det är dåligt med uppdateringar på bloggen men allt hinns inte med tyvärr då det alltid är massor att göra så här års. Fast ska jag vara ärlig jämt...
Men det som påverkar mycket är ju brist på dator. Min fungerar fortfarande inte som den ska trots ny hårddisk. Så nu ska den in på reparation igen. Tvivlar på deras förmåga i butiken och tvivlar på att de kommer att få den funka.
I helgen har det varit Äventyrsläger på ridskolan.
Final i Vi i stallet i distriktet. Naturligtvis så vann våra duktiga ungdomar igen!!!!! Så super stolt över dessa duktiga ridskoleelever vi har.
Själv hann jag med att tävla igår på Demeter. Msvb:4 sur placering första utanför men strax över 65 % blev det i alla fall och det känns som att nu är vi på gång igen. Säsongen började bra sedan ändrade jag min ridning på tävlingsbanan när hon blev spänd och då har jag haft svårt att hitta känslan men nu så.....
Även anmäld till hopptävling! Ska hoppa Demeter och Helios på vårt meeting.
Nu är det dags att arbeta.
Ha en bra dag
Ann

Slut på helgen

Publicerat: 2016-05-22 Kl: 22:21:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nöjda skolhästar i gräshagen ☀️
 
Igår spenderade jag och pappa några timmar med motorsåg och röjsåg för att röja i en av sommarhagarna - byte av tråd ska bli och då är det nu lite smidigare att röja när den gamla tråden var nedtagen (det roade jag mig med i torsdags..)
 
Kram Madde

Ännu en dag till ända....

Publicerat: 2016-05-18 Kl: 23:03:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så lycklig över våra fina lektionshästar haft så roliga lektioner hela veckan. Hoppat i morse kul vi hoppade ett helt gäng Jossan jag Madde och Christina med hjälp av Sofia.
Demeter var så duktig så kul att hoppa.
Uteritt på Melete tillsammans med Madde o Millet så skönt att komma ut i skogen och det var länge sedan Melete var ute så hon var lycklig.
Bosson på grönbete
Jacqueline finaste hopphästen
Fina Magic
Siri finaste lilla hopp´ponnyn
Bästa Athos o Emma
Charlotte och guldklimpen Jake
Ponnyn med största hjärtat
Marko som blivit en riktig pärla...
Kirre som nu är en stor favorit bland barnen
Finingen Seamie....
Allra bästa Helios som äntligen kommit hem
En trött alldeles fantastisk Aztor som är As stor därav namnet
Ann
 
 
 
 

Bilder

Publicerat: 2016-05-18 Kl: 21:39:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Rund om magen!!
 
Best cutie ever!! 😍🐎💨 
 
Fina W-T!

Vilken dag...

Publicerat: 2016-05-17 Kl: 22:38:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Först rida lite hästar och sedan veterinär för diverse grejer. Bla så röntgades vår fina fölunge som troligen blev sparkad i lördags när Samoa brallade i hagen. Han släpade ena frambenet och vi trodde det värsta han har dock blivit bättre och fått stå i box sedan dess. För säkerhets skull så röntgade vi bogen men det såg helt och bra ut så det är mjukdelar och de fick gå ut en liten stund efter lunch. Så förhoppningsvis så är han snart i full fart igen.
Vi har även en tom box i stallet idag. Maddes fina Rangun är såld och åkte idag efter besiktningen.
 
Sorgligt han har funnits hos oss i 9 år. Madde hade koll på att igår var det precis 9 år sedan vi köpte honom. En duktig tjej från Västerås är nu lycklig ägare till honom. Hon red honom verkligen bra.
Så vi önskar henne lycka till.
Men det kommer att vara tomt i vårt lilla stall utan Rangun...
 
Men det är fler som kommer sakna honom.........
Ann
 
 

Förbannat surt

Publicerat: 2016-05-16 Kl: 21:57:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

men har bara mig själv att skylla - som det brukar vara..
Igår var det tävling med Mille igen, vi har det lite knepigt nu känns det som - saker vi tidigare gjort stadigt är lite svajigt osv.. Tror denna "dipp" kan bero på att vi kommit till den punkt där vi nu behöver höja nivån på allt och framförallt utveckla gången. Mille är ingen supergångartshäst men det finns mycket att stärka och förbättra vilket vi behöver för att klättra i procent och placeringar.
Igår red jag MsvA:1, första gången i år - och det är nytt program för i år. Jag hade bara ridit delar ut programmet nu inför men kände mig säker på att jag kunnde det. Vilket jag väl egentligen också gjorde bara det att jag gjorde en svårare rörelse än vad det skulle varit = minus 2 på varje domare = minus 6 totalt och jag förlorade placering, kanske till och med vinst för det var bara 1,5% till den blå/gula platsen.. 
Sista rörelsen, utöver uppridning och avslutande halt, är en serie på diagonalen - innan programmet gjordes om var det i var 3:e och jag hade helt ärligt inte ens läst att det nu var ändrat till vart 4:e... Trist men av detta har jag förhoppningsvis lärt mig att läsa ännu tydligare nästa gång programmen ändras..
 
Förutom den supertabben så hade vi även några mindre missar som klart kostade några % Mille kändes iaf fin på banan även om han var helladdad då vi lastade ur och det blåste halv storm på Brolöten. Med mig hade jag en av mina elever Hedvig som är flitig på att vara i stallet och mer än gärna åker med på grejer :D
 
Imorgon har vi programridning för Gunilla Åkerman hemma, då rider jag "ettan" sedan blir det lugnt för Mille resten av veckan för nästa vecka börjar uppladdningen mot Strömsholmstävlingarna och ett par veckor senare vårt egna meeting. Planen är att ta med mig honom till Segersta några dagar nästa vecka, jobba och få hjälp med träningen. 
Mina fina pållar <3 
 
Idag har jag ridit tre ponnysar, Seamie, Boss och "ridit och ridit" men skrittat och joggat lite på W-T som drog på sig en sparkskada förra veckan. Tror hon sparkade på sig själv faktiskt som det såg ut.. Vi har iaf fått möjlighet att använda Pharma Lighten flitigt!
Så härlig uppsyn och "ponny-lugg"!
 
Pharma Light inköptes av mamma i Göteborg i år och vi har nu haft den några veckor och använt den på flera hästar men nästan mest på oss själva och våra trötta kroppar :P Jag tror det är en superbra investering och att det ska hjälpa till att förhindra/förebygga skador samt att det läker betydligt snabbare vid ev skador oavsett sort..
 
 
Kram Madde 

Bilder från veckan..

Publicerat: 2016-05-14 Kl: 09:20:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bedårande 😍
 
Snyggt utanför ridbanan!!
 
Måttligt road över sin frisyr 😂
 
Hänt i veckan när ett föl hamnade i hagen bredvid tyckte stona!
 
Kram M

Ledig kväll = städning

Publicerat: 2016-05-12 Kl: 22:30:43 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Dagen har rullat på trots att Anna är skadad hon har ju tyvärr brutit ett finger ganska illa, Skönt att hästarna har börjat gå ute på natten alltså lektionshästarna och de gillar det verkligen.
Har hunnit med en härlig uteritt på Demeter tillsammans med Sofia och Pebblan. Joggat Melete som inte varit ok på länge. Troligtvis en hovböld som spökat kändes ok idag i alla fall.
Hann även med Elton o Mickis på fm så att jag hann åka och shoppa växter som ska planteras på gården. Tar en del i taget för det tar ju ganska lång tid att vattna gräva och plantera.
Köpte ju en del i måndags också och det blir fint hoppas att allt tar sig bara.
Imorgon är det pay and jump framåt kvällen. Lördag kommer ett nytt gäng från Vällingby ridskola på kurs så jag vet vad jag gör de närmsta dagarna.....
Vår fina fölis mår bra och nu är det bara namn som ska till gäller att hitta något bra i grekiska mytologin som passar har ju haft en massa föl genom åren så det finns ju inte hur många som helst kvar.
God natt
Ann

Bilder från ridhuset

Publicerat: 2016-05-11 Kl: 23:03:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Krille med paddan
Anders i ´sin fina grävmaskin...
Nu är det klart.
Ann
 
 

Efter regn kommer solsken ☀️

Publicerat: 2016-05-11 Kl: 18:15:27 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vi har fått tillökning i stallet!! 😍 Denna fantastiska skapelse damp ner i natt - Samoa är superduktig som mamma. En liten hingst blev det, e: Dalwinnie - Sir Oldenburg -Sandro 
Vilken superstar han kmr bli 🌟 
 
Kram Madde

I Trappalanda de betar..

Publicerat: 2016-05-10 Kl: 21:41:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ytterligare en högt älskad häst har lämnat Ekelund <3
 
Vi alla tackar vår fina vita sagoponny Jazza för många år med glädje, hon var en av våra äldsta ponnyer och en av de som varit hos oss längst.
Så många barn hon lärt att rida och älska hästar och så många upptåg hon fått vara i centrum på - Jazza var outstanding och tryggheten själv vid alla olika events med ponnyridning osv vi deltagit på under åren.
 
 
Sofia & Jazza på promenad mot torget i Mariefred.
 
Tack Jazza du är oersättlig och kommer alltid att ha en plats i allas våra hjärtan <3
 
Skriv gärna en kommentar och ditt finaste minne med Jazza, vi ska sätta ihop en minnestavla åt henne i stallet..
 
 

Vackert!

Publicerat: 2016-05-09 Kl: 23:12:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Plommonträden står i full blom! ☀️🌸 

Vad är det för fel på människan?

Publicerat: 2016-05-08 Kl: 22:36:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kan man undra många gånger hur uppfostrar vi våra barn tex.......för det kan väl inte vara vuxna som beter sig på detta sätt?
Torsdagens ponnyhoppning var nog inget vi vill göra igen i klubben. Har aldrig varit med om något liknande. Dock läst om det i ridsport när man svinat ner på tävlingsplatser under natten på ponnymeetings. Så vi ska väl vara glada att vi inte hade ett ponnymeeting.
Började med att alla nya toarullar vi ställt ner på utedassen kastades ner i toan. Hinken med sand för att fimpa i lika så.
Domaren påtalade detta och en stund senare så upptäcktes att elelementet på riktiga toan stod på max värme med ett antal toarullar intill.
Sedan så hade även tavlorna som satt på utedassen kastats ner i utedassen.
Jag blir bara så förbannad och ledsen. Vår anläggning ligger 6 km från centrum och tveksamt om någon/några  har gått ut till oss för att sabotera så jag antar att det är någon som åkt med på tävlingen och tyckt att det var skit tråkigt att följa med men jag kan ju ha fel.....
Så många människor som arbetar ideellt för att erbjuda tävlingsryttare möjlighet att tävla. Det tar mycket energi från en liten klubb som vår.
Hoppas verkligen att detta inte är en trend och med tanke på att jag sitter aktiv ideellt i distriktet så kommer jag även ta i denna frågan där i Tävlingskommitten och distrikts styrelsen det kan inte vara meningen att flera ska råka ut för detta. Det är ju två omgångar kvar i ponny allsvenskan och det var verkligen så många människor här i torsdags så det är svårt att hålla koll på alla.
Ann

Underlagsbyte

Publicerat: 2016-05-08 Kl: 22:27:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Imorse startades projektet byta ridhusbotten!
Vår granne är grävmaskinist och har stått till tjänst hela dagen och kvällen..
 
Strax före 21 nu ikväll blev det klart!
 
Imorgon börjar lastbilar med nytt fräscht material rulla in.. 
 
Kram Madde

Har mycket att skriva men tiden räcker inte till...

Publicerat: 2016-05-07 Kl: 22:01:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Livet är inte alltid en dans på rosor och våra tankar går till Oda och Timo då deras fina Winnie som fick åka till Strömsholm inte klarade sig.
Så tråkigt och det är den hårda sidan av att ha häst. Ena dagen så är allt bra och nästa dag inte.
Det gäller att ta tillvara på dagarna och livet för man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn.
 
Idag har ett nytt glatt gäng kommit på kurs. Telias ridsektion är här igen och så kul att träffa alla igen. Vi har ju ett fantastiskt väder och rider utomhus i solen.
Imorgon så ska ridhus botten ut och ny ska läggas så att nu är det utebanan som gäller. Ska bli så skönt med nytt underlag.
Ann

Debuten avklarad!

Publicerat: 2016-05-06 Kl: 21:27:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då har jag äntligen gjort debuten som dressyrdomare! :) Lite nervigt innan men gick som en dans när vi väl var igång!
 
Många fina hästar och trevliga ekipage, vinnaren slutade på 73%
 
Nu är det snart sovdags, vila inför morgondagens tuffa schema och tävlingsstart hos Årsta Runsten på sen em med Millis :)
Den här kille hoppade kanonfint idag <3 Lycka!!!
 
 
Kram M

Hästar-hästar-hästar och mer hästar...

Publicerat: 2016-05-04 Kl: 22:44:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just nu ganska trött på ups and downs.
Dagen började bra med tre hästar ridna Helios, Mickis o Elton och sedan privat lektion för "mina" äldre damer från Sdertälje så härliga!
Man är aldrig för gammal för att ta upp ridningen igen och duktiga är de.
Sedan var det bara att kasta sig i bilen för att åka till bästa Mads. Vilken tränare och vilken inspiration man får och dessutom är han rolig så man får skratta också.
Fick mycket beröm och många aha upplevelser idag och mycket att jobba på. Nu far han iväg och det dröjer 3 veckor innan vi får träna igen. Lite scarry för nu måste jag verkligen se till att ha min lilla fina fux rakriktad nästa träning för oj vilken skillnad det blev idag. Fick ordentligt med läxor kan man säga och nu blir det mycket träning utan stigbyglar....
Hann precis hem o slänga i mig lite mat innan mina lektioner tyvärr så fick jag ett samtal att en inackorderad häst var dålig -kolik.
Så veterinären har varit här hela kvällen och tyvärr var hästen så dålig så den är på väg till Strömsholm Jocke kör och Jossan och hästägaren är med.
Hoppas verkligen att det går vägen....
Så jobbigt med kolik och att se hästar ha så ont.
Tuff dag med andra ord och imorgon är det ponnyhoppning på Ekelund.
Ann
Mickis

Äntligen!!!!!!

Publicerat: 2016-05-03 Kl: 23:07:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har fått hämta min dator idag. Varit utan i 2 veckor nu. De fick lov att byta hela hårddisken. Dock finns ej min mail kvar i datorn och jag kunde först inte koppla upp mig på internet men det har jag fixat själv nyss....
Mäkta stolt då jag verkligen inte är någon datanörd utan den ska helt enkelt bara fungera.
Jag har ju varit dålig på att blogga pga av detta.
Så nu får det bli bättring.
Men nu så väntar kudden.
Ann

Söt!

Publicerat: 2016-05-03 Kl: 22:08:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mille "the cow" tar sin vanliga eftermiddagsvila likt en idisslande ko 😂

Ringt i ett

Publicerat: 2016-05-02 Kl: 22:25:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår la jag ut R på annons igen :/ Vemodigt.. Jag har nu skrivit att byte kan vara intressant och jisses vad folk har hört av sig idag! Nästan 20st personer har jag pratat med eller mailat med..
 
Hoppas att någon av dessa kan vara det rätta hemmet och ryttaren för min prins <3
Mycket gamal bild på Rangun och mig..
 
Idag var stallpersonalen, Anna, sjuk så blev lite mer stalljobb än vanligt - jag tyckler det är mysigt att fixa i stallet och mocka men tiden räcker ju inte till allt.. Red Mille och Boss på fm samt hade en privatlektion.. Efter lunch ytterligare två hästar, Rangun och Winnie samt påbörjade klippning av björnen Mille innan min kvällsgrupp. Får ta det sista imorgon har ca 1/3 kvar. 
 
Kram M

Invigning och programridning

Publicerat: 2016-05-01 Kl: 18:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sähår söt blev Mille efter duschen och två rullningar i spånet! Idag var jag med honom på programridning för Gunilla Åkerman på en nybyggd anläggning utanför Strängnäs, fint och jättetrevligt arrangerat av vår granklubb Gripens RF. Planen är att vi ska ha ett distriktslag i Lag SM i augusti (har en klubb inte tillräckligt med ryttare kan man inom distriktet gå ihop från i detta fall två klubbar och ha ett lag) Jag ska rida "Ettan" och de andra två rider PSG. Har inte räknat ut vad poängen blev, missade de förbannade priuetterna igen.. Vet inte hur man räknar ihop ett kürprotokoll heller så det är lika bra med det..
 
 
 
 Igår hade vi vår första invingning av nya sadelkammaren! Det blev väldigt välfyllt med besökare :)
 
 Mamma fixade goda tårtor och vi fick flera fina blommor av gästerna :)
 
 Målningen jag köpte i Thailand fick jag hänga upp provisoriskt då vi inte hunnit göra en ram till den ännu. Visst är den läcker?
 
Ny vecka på ingång - på fredag dömmer jag min livs första tävling. Kommer garanterat kännas nervöst innan :S En LA här i Eskilstuna. På lördag tar jag med Mille till Årsta Runsten och rider min kür - planen är prickfritt!! Nu j*vlar ska piruetterna på plats! Timingen är så avgörande för hur vi klarar dem..
 
I övrigt är det en del privatlektioner, Segersta på onsdag, måste raka Mille omgående han har sån päls och nu när det blir varmt så svettas han ju om möjligt ännu mer än vanligt. Tar dessutom för ling tid för honom att torka, även Uranos behöver en dejt med klipmaskinen nu när han så smått ska få börja jobba igen, till en början blir det bara i barngrupperna med små knattar på ryggen där de bara skrittar och travar litet. Vi började galoppera honom för ett par veckor sedan så vi ökar sakta men säkert på belastningen.
 
Kram M
RSS 2.0