Osams!

Publicerat: 2013-03-31 Kl: 17:28:46 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Dum dum dumma dator!
Fungerar dåligt när jag ska lägga över bilder ifrån mobilen till datorn :/ Christina använder sig av drop box fick jag veta i veckan så det kanske ka vara något att testa för jag sliter mitt hår!
 
Jag har iaf lyckats få över de bilder jag ville men att försöka redigera dem är väl bara att glömma för Windows 8 är ju helt kasst - fattar NADA!
 
Ebba tog en del bilder ifrån prisutdelningarna i torsdags som jag tänkte bjuda er på..
 
Demeter fick ta emot Eltons andra pris från LB eftersom jag red henne sist i den klassen.
Med Demeter hamnade jag på fjärde plats, första utanför placering, och det var bara några få poäng som skillde - jag fick en stor miss då jag slarvade i en fattning så där rök hennes tredje placering.
 
1 17:05 Quite Content
Quite Easy
Imp. Danmarkfam Glennhammar
71.0341 71.0341
2 16:30 Sir Elton
Nipr
Linda WahlMadeleine Holmqvist
70.0002 70.0002
3 16:51 Hero
Akribori - Gulliver
Maria NordinAgneta Hallberg
68.2763 68.2763
Ej placerade
4 17:26 Demeter
Arro-Bell - Troll
Ann och Joakim Holmqvist HB.Ann o Joakim Holmqvist HB
67.9314 67.9314
 
Kopierade den övre delen av resultatlistan.. Såg att det skillde nog bara EN ynka poäng för Elton att få den blå/gula rosetten istället. MEN som Fia strängt påpekade att man ska vara nöjd och ta fram det som var bra och inte grotta ner sig i vad som kunda varit bättre. och att få 70% är ju långtifrån dåligt så jag får väl hålla med.
Sofia har tittat flera gånger på den dvd mamma köpte med sig ifrån kursen vi var på för ett par veckor sedan för Kjell Enehager tror jag han hette. Så hon jobbar stenhårt på den mentala biten just nu! :)
 
Precis innan ärevarvet!
 
Till prisutdelningen i LAn blev det ombytta roller då jag här red Elton sist i klassen. Så det vita scharmtrollet fick ta emot Demeters blå/gula rosett. Han skötte sig kanon på prisutdelningen, jag trodde han skulle tycka det var lite läskugt och bli spänd/rädd men han tog det hela med ro :)
Domaren i klassen berömde mig vid prisutdelningen för att jag red så noggrant och satt så bra och hon påpekade även att jag inte har "de bästa gångartshästarna" vilket verkligen stämmer men då måste man helt enkelt rida för att plocka extra poäng på allt annat.
 
1 18:21 Demeter
Arro-Bell - Troll
Ann och Joakim Holmqvist HB.Ann o Joakim Holmqvist HB
68.0261 68.0261
2 19:03 Theo
Don Schufro - Master
Hans-Göran PerssonPetra Billerud
67.2372 67.2372
3 19:10 Hero
Akribori - Gulliver
Maria NordinAgneta Hallberg
66.9743 66.9743
Ej placerade
4 18:07 Agamemnon
Akribori - Good Future
Catrine DoverholtPetra Billerud
66.4474 66.4474
5 18:35 Limerick
Levantos II - Maraton
Camilla GingbornLolo Amkéus
65.3955 65.3955
6 18:49 Quite Content
Quite Easy
Imp. Danmarkfam Glennhammar
65.0006 65.0006
7 19:17 Sir Elton
Nipr
Linda WahlMadeleine Holmqvist
64.0797 64.0797
8 18:42 Diva
Dávenir - Locarno
Lövsta StuteriKajsa Jonson
62.5008 62.5008
9 18:56 Hadar
Daler 180 - Krossar 144
Ewa PerssonFam. Klangestam
58.6849 58.6849
10 18:28 Casper
Dalar 154 - Peer Gynt 36
Monica LysellTerese Klangestam
58.42110 58.42110
 
Här kom nu hela resultatlistan ifrån LAn. Gjorde samma supertabbe i denna klass som i LBn med Demeter i en av galoppfattningarna :/ Elton kändes fin men lite trött, hädanefter blir det nog en start per dag för hans del igen. Planen med honom är att kunna påbörja lite byten under våren nu, men först måste jag lära mig bättre själv, speciellt eftersom han är så stadig i det förvända galopparbetet. När jag var på Wisbohammar i onsdags påbörjade vi galoppombyten med Rocco :D Gick bra första gången åt varje håll men sedan fick jag hjärnsläpp och hade dålig tajming så det blev sådär. Men vi är på rätt väg och planen är att jag ska ställa honom där någon/några veckor för lite intensiv träning och att Nina ska rida och hjälpa mig att sätta bytena för jag vill verkligen inte att det ska bli fel och att man ska få hålla på och tragla i år innan det blir bra.
 
Nu är de nått fel på bilderna igen :/ Grr! Har provat allt möjligt men det går ej att vända vissa rätt.
1 19:58 Uno RB
Osmium - T. C. N. Partout
N. van de RijtRebecka Eriksson
68.5001 68.5001
2 20:19 Rangun
Rosentänzer - Panchero x
Hartmut UmlaufAnn Holmqvist
66.3752 66.3752
De placerade i MsvB:1 även här tänker jag som i LBn "om inte" för jag gjorde en regäl tabbe som drog ned poängen i två betygspunkter. Efter sista galoppökningen på diagonalen så kmr ett byte vid H som vi missade, tydligen åkte den en bil utanför just då och det låter ju en del på is-slasket. Han är ju så ljudkänslig så mamma var helt säker på att det var orsaken. Jag hade ju från början inte tänkt rida men då mamma hade missat att jag ej skulle rida Rocco i LAn utan anmält honom så bytte jag helt enkelt bara häst och klass, och såhär i efterhand var det ju lyckat :)
Fina hästar!
Anledningen till att jag inte startade Rocco var att han behandlats för en ink på bogen och det är karens på salvan jag använde. Nu är iaf inken borta och såret läker fint - jag hoppas på att han ska få hår på det aktuella stället när det sedan är läkt också. Blir en ful fläck han får leva med annars..
 
En lite suddig bild men ändå,min älskade totto - mycket har vi varit med om under snart sex år tillsammans :)
 
Sorterade alla mina protokoll i fredags, mamma tittade storögt på mig och ansåg jag var korkad men jag tycker det är kul att ha. Sedan finns såklart inte precis alla kvar då några försvinner eller råkar åka med i soporna..
2,5 pärmar blev det iaf, det första fick jag 1998 då var jag 10år och red min dåvarande C-ponny Armstrong. Jag skickade med två pärmar med Ebba så hon har lite att ploga igenom, kan vara nyttigt och kul att läsa.
 
Tack för bilderna & det goda påsk ägget Ebba & Carina!
De vet att Lindt kulorna alltid går hem hos mig!
 
Kram Madde
 
           
           
           
 
 
           
           
           
           
           
           
           

Grattis Madde!

Publicerat: 2013-03-28 Kl: 19:48:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja då är LA:1 klar jag satt inne tills det var dags för Madde att rida men när jag kom ner hade hon redan ridit då ryttaren innnan var struken. Typsikt! Det gick i alla fall mycket bra vinst på Demeter och det är bara hennes andra start i LA 68 %. Finaste Demeter. Nu lär det dröja innan det blirdressyr för hennes del nästa start blit hoppning nästa helg. Dessutom är våren tjock med kurser och de helger som det skall hinnas med att tävla så är det ju div I så det lär dröja innan hon kommer ut igen det är ju också dåligt med LA klasser så ev att det först blir tävling när hon är klar för MSVC. Elton gick strålande han såg jag i alla fall lite tröttare tyckte Madde han kändes men han såg fin ut tyckte jag. 64 % red de ihop. Ann

Pågående tävling!

Publicerat: 2013-03-28 Kl: 17:44:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Just nu har ridklubben tävling här och det blev en fin andra plats i LB:1 för Madde på Elton med 70 % det är nog det högsta han gått på. Fina lektionshästen! Sedan har Madde fått låna min fina häst Demeter och det såg mkt bra ut men hon missade en galoppfattning och blev första utanför placering. Det var ju lite synd men fina poäng i övrigt. Nu är det dags för LA:1 och där rider Madde Elton och Demeter också. Vi ställde ju in den andra tävlingen som skulle ridits i MSVC:1 och MSVB:4 pga av kylan. Vi trodde ju ej att vi skulle han någon framridning eftersom de klasserna kräver lång bana lite snopet när banan nu är hur fin som helst eftersom solen och värmen torkat och tinat upp vår fina utebana så det går alldeles utmärkt att rida där även när det fryser på för kvällen. Typiskt. Ann

En sak har jag lärt mig

Publicerat: 2013-03-28 Kl: 14:58:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Att det viktigaste är att vara frisk......tror aldrig jag varit sjuk så länge i sträck. Tyvärr är det väl så att jag har hjälpt till med förlängningen genom att försöka jobba lite. Den taktiken har inte fungerat och det känns inte som att jag sakta blir bättre utan befinner mig på samma sjuka nivå hela tiden. Har bestämt att ej ha någon hoppkurs i morgon. Jag är inte den som ställer in saker i första taget. Men man får väl vika sig helt enkelt. Ingen ridning.... Ingen tävling... Ann

Kort

Publicerat: 2013-03-26 Kl: 21:53:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett kort och snabbt får det bli.. Klockan är massor och jag har inte ens duschat ännu :/ Kom hem från Ekelund strax innan sju och sedan har det varit fullt upp!
 
Idag var Rangun som en DRÖM att rida - kanonfin och så mjuk och framme för hjälperna :) KUL! Rocco fick ett lite kortare pass i ridhuset på em, ville komma ut en sväng men då jag är berodende av att ha sällskap och det ej fanns något sällskap fick vi hålla oss inom fyra väggar även idag. :/ Trist.
Men imorgon ska vi iaf ut och lufta oss då jag ska och träna på Wisbohammar, Nina skulle egentligen kommit till oss men hon fick förhinder - jag lyckades dock lura till mig en tid efter lunch.
Pratade med Mads idag då jag tycker det är viktigt att tala om och berätta hur planen ser ut då det är honom jag fått träningshjälp av det sista halvåret. Han tyckte det var kanon med att jag nu fått hjälp av Nina då vi behöver kontinuitet och hjälp OFTA vilket blir svårt med Mads då han har svårt att komma hem till oss och det tar enormt mycket tid att åka ända till Segersta.
Jag är som ni säkert ändå vet mycket nöjd med träningen för Mads och hoppas kunna åka till honom någon gång ibland iaf och han har även träningar på SRK ibland.
Mads & "Rocco-look-a-like" Jimmy Shoo SEQ vid prisutdelningen på vårt meeting i sommras.
 
Hoppning för Erik på fm - det gick GRYMT bra! ;) Så himmla njd och stolt över mig själv och man märker verkligen vilken skillnad det gör att hoppa ofta. Idag var det en bana med långa linjer och anridningar - något jag egetnligen inte gillar då man får så lång tid på sig att fundera. Inga problem med det idag dock! :D
Elton gick som ett spjut - duktig som vanligt och vi avslutade med banan på runt 90cm. Alldeles lagom höjd :)
Man börjar nu verkligen märka hur allt arbete faktiskt utvecklat honom i hoppningen då han trotts sin lite lågställda exteriör och ganska lata intryck klarar övningarna utan större problem.
Jag & Elton i sommras på utebanan
 
Nästa häst ut var Demeter som var sjukt het till en början, har ju inte blivit så mycket ridning nu när mamma varit så sjuk. Erik gjorde en STOR tumme upp efter sista rundan och sa toppen nu hoppar vi inget mer. Så roligt! Med henne hoppade jag lite högre också - börjar känna mig allt säkrare i hoppningen och när Sofia hoppar sist med Mille på lite högre höjder så ser det inte fullt lika livsfarligt ut längre. "-Träning ger färdighet" som pappa så fint brukar säga..
 
Kram Madde
 

Veckan igång

Publicerat: 2013-03-25 Kl: 21:43:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Då var en ny vecka i rullning och solen har visat sig ifrån sin allra bästa sida HELA dagen - helt underbart!
 
Igår var det "häst-fritt" fast vi kunde inte hålla oss utan åkte ut till Dressyrbutiken och även förbi nya Hööks här i stan.. Vi var syster, Ange och Christina..
 
Jag har beställt ett par nya vita ridbyxor ifrån Equiline hos Dressyrbutiken, jag behövde en storlek mindre än vad de hade hemma.. Nu ska jag testa på de här nya med gummiprickar i helskoningen :) Ska bli riktigt spännande att rida i. Fia ansåg även att jag är i behova av en ny frack - vilket jag visserligen är MEN det är inte grattis och jag vet att det är många som jobbar på ett nytt allternativ till just fracken. Jag fick iaf testa en mycket snygg även den ifrån Equiline, var även den lite stor så jag fick prova Sannas. Mmm vi får väl se huruvida det kan bli någon eller ej.
 
Som ni ser är denna väl stor och ja materialet är inte så himmla nice. I den jag provade var det ett tunnare mjukt "andas" material.

Idag har jag iaf ridit tre hästar och haft tre lektioner förutom stalljobb osv. Dressyr på Rocco på fm, idag föll hans ink på bogen äntligen av. Har behandlat den med en speciell salva jag fick med ifrån Brunmåla sist som gör att kroppen ska stöta bort inken/tumören. Så nu har han ett ganska stort äckligt sår där stackarn, lite knöligt med täcket då det ligger över där så idag och nu i natt sitter det fast med en bukgjord istället för bogspännena framtill.
På fel håll men ni ser hur stort det blev :(
 
Red goa Elton på em, han fick inviga sitt nya pannband jag köpte till honom på Hööks igår, han har ju haft ett med blå stenar ifrån Kyro (hmm heter det så?) Men är ju typ bara hälften av stenarna kvar så kvalitén var ju inte den bästa på just det pannbandet. Nu har han iaf fått ett med en "kedja" som är mycket snygg och passar honom perfekt.
Grrr Dumma dumma dator!
Ja ni får väl vända på dator eller huvud för att se ordentligt....
 
Kram Madde
 

Ont i hjärtat..

Publicerat: 2013-03-25 Kl: 21:21:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fastnade i en artikelt med förtydligande ifrån förra veckans program om Team CAF som bedriver försäljningsstall..
 
http://hastenarmani.wordpress.com/2013/03/22/berattelsen-om-armani-2/comment-page-1/#comment-9
 
Kopierade adressen.. Hoppas det fungerar att kopiera och läsa.
 
Man har svårt att förstå hur någon kan beté sig och behandla djur och människor så som hon gjort :/
 
M

Lekfulla hästar!

Publicerat: 2013-03-24 Kl: 12:30:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I brist på annan sysselsättning sitter jag i soffan mitt på dan. Men jag har bra utsikt. Kul att se hästarna leka i hagen. Full fart på valackerna. Novio o silver reser sig o far fram som värsta unghästarna tur man har något att titta på. Hoppas eländet går över på to är det ju tävling igenAnn. 

Ingen ridning idag heller!

Publicerat: 2013-03-23 Kl: 19:12:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan håller mig lugn har inte ridit sedan i tisdags nu måste jag bli bra. Jag har inte gjort mycket nytta men idag fick jag bita ihop. Ett roligt gäng från Stockholm är här på kort kurs jag har mikrofonen och så går jag i vilar emellanåt. Sista passet avklarat o nu sitter jag o väntar på maten. Den fantastiska mannen lagar älgstek med svamp sås sedan blir det nog den gamla vanliga desserten - paj. Det är ju Madde som brukar fixa olika sorters men det blir bra med paj idag. Imorgon fm ett pass sedan så är det hemgång. Roligtnär deåterkommer 2 har egna hästar med sig. Ha en trevlig lördagkväll! Ann

Pencillin igen...

Publicerat: 2013-03-21 Kl: 22:36:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Det var en dj...vinter att vara tjurig. Inte har jag blivit bättre direkt så nu är det pencillinsom gäller hoppas att det vänder nu. Har inte tid att vara sjuk överhuvudtaget. Ingen ridning och kan knappt prata. Tur att jag haft inryckare...... Hoppas att jag är fit for fight på lördag. Då kommer ett gäng glada hit för kurs 2 st har hästar med sig. Har i alla fall gjort lite datorjobb. Godnatt Ann

Bell's Thaleia

Publicerat: 2013-03-21 Kl: 06:22:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hittade en bild på Thaleia från hennes första besök utanför stalldörrarna som bebis!
 
M
 

Bilder från dagens träning!

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 22:30:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Wohoo! Äntligen lite färska bilder har jag att bjuda på! Svårt att få till bra bilder i ridhuset o med djur i rörelse dock.. Vår superduktiga praktikant Cornelia fick aggera fotograf medans jag och Fia red tre hästar för Nina Hoffman idag efter lunch..
Eftersom jag skulle rida två hästar fick jag starta, Rocco var då först ut.
 
 
Han vår ju rund och fin här - SYND att ryttaren sitter som en hösäck! :/ Grrrrrr!!!
 
Sedan var det Fia och storpojkens tur..
 
Så läcker häst! Vet dock inte varför syster sitter med hakan i bröstkorgen - mkt fin bild annars :)
 
Att det ska vara så svårt med den där sitsen. Apropå det så var jag mycket fundersam när jag ridit ca halva tiden med Rocco och Nina inte en enda gång påpekat något om mitt överliv och hjuvud.. Hade hon glömt? Eller hade jag helt enkelt lärt mig något till slut?
Då kom det iaf - "-Sträck på dig" mhmm dåså :) Två gånger blev det bara så jag är urnöjd!
 
 
 
Hon börjar bli ganska maffig (och ja hon är smått överviktig) Blir till att ut och galoppera bort fläsket så fort isen släppt sitt järngrepp.. :P
 
Red Rangun på morgonen och han var riktigt fin - längtar så till att få vara med och träna på honom också, men nästa vecka blir det nog då Nina kommer tillbaks nästa onsdag igen.
Även Eltonmannen fick sig ett pass på em, i kandaret igen, jobbade en hel del med att reglera galoppen och så trav- öppnor/slutor utmed långsidorna.. Nu ska han bli så mjuk och fin den lilla tjockisen! Jag är så himmla glad över att äntligen ha ordentligt med tid att hinna med och rida honom oftare igen då det senaste halvåret varit lite hektiskt och han har hamnat en bit ned på listan.
 
Äskade grållen!
 
Kram Madde

Sjuk igen....

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 09:07:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller aldrig blivit riktigt frisk. Hade ju så himla ont i halsen i början på förra veckan tog det faktiskt lugnare då men sen har man ju jobbat på som vanligt med lektioner och ridning.
När det är så här kallt så blir man svettig så ska man byta häst eller stå i ridhuset och ha lektion inget bra. Idag har jag ingen röst.
Så jag hoppas att jag får någon inhoppare till ikväll.
Gårdagen tog slut på min röst jag hade teori och vi pratade bla om sitsens betydelse.
Visste du att om du väger 60 kg och sitter 1 cm snett när hästen står stilla så öker det vikt på den sidan med 10 % = 6 kg det betyder 2 cm snett = 12 kg. Det är när hästen står stilla!
Tänk sedan i galopp på en volt.
Fick kommentaren av någon vuxen: nu vågar man ju inte rida! Ja ja man får träna på helt enkelt. Men man kan ju hålla med om att hästar är tåliga djur.
Ja inte alla men de har man ju inte på en ridskola. Jag tänker då på tex Rangun han skulle bli förskräckt och fly!
Sedan gick vi igenom utbildningsskalan som ju är en alldeles utmärkt vägledning hur man utbildar från början till Grand Prix.
Samt att inse hur viktig grundridningen är. Arbetar inte hästen i rätt takt och tempo och är lösgjord samt går med stöd/kontakt på båda tyglarna så kan man inte gå vidare till att träna schwung och samling.......
Jag ska nu i alla fall håll mig inne under förmiddagen och vila rösten (den finns inte ens för tillfället så det är ju lätt)
 
Har nyss skickat ut meddelande till alla anmälda ryttare till MRK:s dressyrtävling nästa torsdag. Pga kung Bore/kylan har vi ju ingen framridning så vi måste ändra klasserna. Det enklaste då är att ställa in planerad tävling och sedan skapa en ny med nya klasser så får alla anmäla om sig.
Det kommer då bli korta program och vi har valt att göra 3 klasser då det nog ej blir så många starter när det bara är 8 dagar kvar.
Det kommer då att bli LB:1, LA:1, MSVB:1
aNN

Fungerande mobil!

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 06:18:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Wooho! Sent igår kväll fick vi igång min gamla Iphone - även den med sprucken skärm men den fungerar iaf! Samsungen är i Stockholm på lagning o vem vet hur lång tid det tar.. Så nu är man tillbaks i livet där man alltid kan nås och finns med hjälp av tekniken.
Som jag skrivit tidigare har det inte berört mig nämnvärt att vara utan mobil och att på så vis "fly" dagens verklighet där man alltid är tillgänglig :P
Jag vet iafg en tjej som kommer bli nöjd - Christrina - vi pratar ju normalt varje dag. Fast nu kommer hon ju HEM imorgon och stannar några dagar så då kan vi snacka på riktigt :)
 
Igår var det hoppning på schemat där Sofia hoppade typ 5 hästar eller så och jag o mamma tog två lektionshästar var. Mamma sina vanliga: Bosson & Jaqculine o jag favvo Elton ochj så PONNY (!) Ronjah. Snacka om LYCKLIG tjej då hon fick hoppa massa hinder - det blev eld i baken och banan var byggd med ett par kluriga svängar "á la omhoppning" typ så där blev det knixigt att hinna med. :D
 
Idag kommer Nina Hoffman och trimmar oss efter luinch!
 
Kram Madde

Kandar-debut!

Publicerat: 2013-03-18 Kl: 20:21:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Gissa vem som fick testa på kandar för första gången idag?!
 

Det kan vi ju återkomma till lite senare..
Sov på Ekelund till idag då jag hade mammas två lektioner igår kväll. Duktiga elever fick en ganska klurig övning där de skulle rida innanför spåret - hörnpasseringar och att hålla koll på hästens yttersida var temat för kvällen.
Tycker kylan kan släppa sitt grepp nu, var sjukt nedkyld efter 2h i ridhuset när jag kom in och satte mig för att göra lite uppdateringar på hemsidan. www.ekelunds-stuteri.se
 
Startade morgonen med fodring, mockning av vårt lilla stall och Rangun på skritten innan utsläpp av alla hästarna. Sedan körde jag igång med ridning av Rangun & Rocco, skulle börja med lilla Melete men hon hade skrapat upp ena kotan och var svullen så det blev inget med det :/
I fredags tog jag henne helt själv och då GALOPPERADE vi för första gången! Tror det då var 2 eller 3 gången jag red utan ledare.
 
Rangun var iaf helnöjd över att få jobba under ryttare igen då jag longerat och tömkört sedan vi var hos Axel för en vecka sedan. Känns lovande och han var som sagt lycklig över att få arbeta lite mer - nu saknar han nog bara att få komma ut till Mille & Pommes igen i hagen :P
 
Rocco gick även han mycket bra! Kul :) Han vilade lör-sön (tog visserligen en 30min skogspromenad för hand med honom i lördags) då hans sår i mungipan ej ser så bra ut - tömkörning är inte nån bra lösning har jag kommit fram till då det är då det går upp eftersom han har en förmåga att explodera och kasta sig iväg. Då MÅSTE jag ju dra tag i honom för att jag inte ska tappa hästen..
På onsdag kommer iaf Nina igen och tränar oss - kul!
 
 
Nu ska jag roa mig med att packa ihop vårt vardagsrum då Anders nu ska dra igång och byta golv, tak osv där inom kort..
 
Men måste ju avslöja vem kandar-debutanten var!
 
Tadaaa!
 
Min "lill-skrutt" Elton :) Har funderat en tid över att det vore kul att testa och idag blev det av, han gick över förväntan faktiskt. Superkul!
 
Kram Madde
 
 
 

Två tävlingsdagar avklarade!

Publicerat: 2013-03-17 Kl: 10:46:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så duktiga vi är - Tävlingskomitén och alla goa klubbmedlemar som ställt upp och gjort dessa två dagar möjliga! Själv var jag tävlingsledare för gårdagens ponny-dressyr. Två egna klubbryttare var med och deltog, Lisa på Sun Sirocco och Ebba på två ridskoleponnyer Gordon & Ronjah. De gjorde båda fina ritter och skötte sig bra :)
Det märktes dock skillnad på att ha häst vs. ponny då det var ett par "incidenter" med sk. "ponnyföräldrar" vid gårdagens genomförande.
Nu är det ju alltid så att man kan omöjligt göra alla nöjda oavsett vad det gäller men jag tyckte att vi löste alla uppkomna problem på bästa vis.
 
Jag och Rocco vid tävlingen i februari..
 
På kvällen var jag bortbjuden på maskerad/födelsedagsfirande så jag blev att antal timmar sen då det egentligen började kl.18. Var inne vid halv åtta och så ska man göra sig iordning och ta sig dit - något som tog 1h (!) då vi hade vissa problem att hitta :/
 
Eftersom jag har ett par röda linser körde jag på vampyrtemat även denna gång och skulle då likna "Jane" (Dakota Fanning) i Twilight filmerna.
 
Detta var "modellen" tyckte jag lyckades ganska bra men ni får se mig på bild vid annat tillfälle då jag fortfarande inte har nån mobil så Anders tog en bild men måste ju föra över den till datorn också..
 
Trevlig söndag allesammans!
 
Kram Madde

Kvick-fix!

Publicerat: 2013-03-15 Kl: 22:17:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen inne i värmen efter en lång dag och kväll, blev såklart sjukt kallt nu på slutet av tävlingen :S Fyra starter har jag hunnit med, två i varje klass. Elton var först ut i LB:1 och jag var ute i mkt dålig tid så jag han bara rida fram i en kvart, det visade sig dock ganska bra ändå för han kändes helt ok i programmet. Blev några små missöden men slutprocenten blev precis under 68% vilket räckte till Eltons FÖRSTA (!) placering - en 5:e plats. Vi har ju vid de senaste starterna prenumererat på den första platsen utanför placeringarna. Två 8:or belönades vi med. Så nu hänger en fin grön rosett på hans box :) Red även lilla Thaleia i LBn och hon har ju varit kanonfin sedan förra tävlingen men idag var det inte fullt lika bra, det blev inte heller bättre av att Demeter kom in i ridhuset strax innan jag skulle starta så då blev de lite ofokuserade. Så blev inga strålande poäng men iaf 3% bättre än sist. I LA:1 var Elton återigen först ut, kändes ganska bra och inga direkta missar FÖRUTOM den förbaskade sista halten som jag återigen lyckades lägga vid fel bokstav :/ Grr! Det blev ju -2 på den.. Strax över 64% slutade vi på. Rocco var småspattig på framridningen - TACK NINA - utan henne hade kag nog inte tagit mig igenom framridningen på egen hand. Han var tittig på in/utgången och så sprätte han till så fort nån häst kom i närheten. Väl inne på banan kändes det bra, missade en förvänd galopp där vi fick ett omslag vilket kostade många poäng och procent. Tydligen red jag ganska fort i galoppen också - var så fokuserad på att han bara skulle gå hela programmet att jag tror jag tappada "fart-känslan".. Kanonfina poäng i travdelen och till galoppen blev det sedan lite lägre. Jag är mkt nöjd iaf! Nu blir det en dusch och lite sömn inför en ny tävlingsdag imorgon - ponnydressyr :) Kram Madde

Ihärdig kyla!

Publicerat: 2013-03-14 Kl: 06:19:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då var det sjukt kallt igen.. Märkliga väder, blir till att klä på sig ett extra lager till lektionerna ikväll :) Då har jag först mina "torsdags-barn" och sedan två privatlektioner efter det.
 
Letade igår kväll efter min gamla mobil men den har gömt sig väl i nån av kartongerna vi packat ned allt i inför renoveringen.. Inte för att jag direkt saknar att ha mobil men vid en del tillfällen behövs den ändå..
 
Idag ska jag iväg till Wisbohammar efter lunch - träning med Rocco på schemat! Hoppas det hunnit smälta undan ytterligare lite is på den där förbaskade 223:an (vägen alltså) På vissa partier är den närmnligen inte helt rolig att köra på, framförallt inte med släp och häst.
 
 Snyggo!
 
Kom på igår kväll att jag MÅSTE köpa nya vita ridbyxor :/ hinns ju inte med innan tävlingen imorgon iaf.. Denna gång ska jag iaf se till att ta ett par riktiga brallor. Är hel less på de sk "billiga" märkena som går sönder och blir fula/slitna på kort tid. De jag har på bilden är ifrån Mountain Horse och kostade ändå ca 1 100 och gick sönder precis under gylfen på bara några gånger och de är noppiga i tyget/skoningen.
 
Kram Madde

Fina lektionshästar idag igen!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 23:13:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Idag har varit en bra dag. Ridit fina Demeter på morgonen och sedan var det ju föreläsning som Madde berättade om. Kan varmt rekommendera om ni får tillfälle så gå på hans föreläsningar. Var på en heldag förra året i Linköping med honom och det var också superbra. Hann med besök på sushirestaurang med Sofia innan hemgång till mina lektioner. Hästarna gick superbra på onsdagar är det en del privathästar med också rolig blandning på ridgrupperna. Första gruppen är de flesta med i Maskus (MRK:s US). Ett nytt härligt gäng som ska ha sin första aktivitet på påsklovet. Nu ska jag hoppa i säng så man orkar med en ny dag. Godnatt Ann

Mycket bra föreläsning

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 19:47:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma och jag hade en mycket inspirerande eftermiddag på Hotel Plaza i Eskilstuna där Kjell Enehager höll en kanonbra föreläsning för företagarare, ledare ja alla typer av personer egentligen. En del "ridfolk" var där både ifrån förbundet och Nyby- Thorshälla och Eskilstuna.
 
Jag fick på detta vis en tidig dag där jag kunde (för en gångs skull) få hjälpa till med lite hemmasysslor osv.. Tid med min sambo :) Renoveringen börjar närma sig sitt slut - ja iaf sovrummet och en del av hallen. Sedan har han ju tänkt dra igång med vardagsrummet också så det lär ju vara ytterligare någon vecka i byggdam och oordning :P
 
Hann med lite tömkörning av båda mina prinsar på fm..
 
Kram Madde
Gaahhh! :S
blev på "sniskan" igen :/

Snabbis!

Publicerat: 2013-03-13 Kl: 06:28:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Morgoninlägg blir det nu!
Igår skulle vi kolla på en film vi hyrde i helgen då jag kommer att vara på Ekelund en hel del så det vore ju trist att lämna tillbaks filmen utan att ha sett den.. Även om jag rynkade på ögonbrynen redan i de första minuterna av filmen :/ (Senaste James Bond) Dock somnade båda två innan ens halva filmen passerat så vi gav upp och gick o la oss istället, inte så vanligt att jag börjar slumra - Anders däremot är expert på den punkten.
 hmm detta blev ju sådär :/ Något är fel med denna nya dator för även om jag vänder bilden innan så blir den såhär sned..
 
Som mamma skrev så var det hoppning igår och det var sjukt kul - speciellt med Elton! Jag bara log! Han tyckte det var så roligt och tog verkligen tag över hela den där långa banan som i alla fall låg på runt 90-100cm sista rundan. Modig ryttarinna!
Demeter var också fin men så är ju hon en annan typ av häst och SKA ju klara det där. Blir kul med så många hästar som ska hopptävlas under våren - INTE AV MIG dock! (fast man blir ju liite sugen) :P
 
Nu måste jag rulla mot stallet!
 
Trevlig onsdag allesammans
 
Kram Madde

Hög på hoppning!

Publicerat: 2013-03-12 Kl: 23:06:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Gör ett till försök att skriva inlägg från min hemska dator. Idag var det då hoppträning för Erik igen (varannan vecka). Vad det är kul - det känns bättre och bättre och hästarna är så fina. Började med Jaqueline som var fantastisk idag. Lättast är det när hindren blir lite högre vi fick hoppa en rolig bana idag på 11 språng totalt. Det gäller att aldrig bli stark eller kvar i handen hon blir då bara ännu hetare. Superfin var hon idag i alla fall. Sedan var det Bossons tur han var riktigt lydig idag och kontrollerbar förutom att han tycker det är läskigt att gå på övre delen av ridhuset. Riktigt kul när man ska hoppa upp mot den kortsidan han är verkligt snabb på att att svänga direkt efter landning. Däremot kändes han trött på slutet vilket jag ej varit med om tidigare. Pommes hade ju trampat på sig så Sofia var med på Thaleia! Vilken häst det där är vilken attityd hon har hoppade den långa banan super med fina språng vatten matta, grind kombination. Tävlingsdebut blir i april i alla fall om allt går enligt planen då ska Sofia och jag ut med 5 hästar. Hinner hon ju bli stabilare den hästen har ju ett rejält humör med hur mycket attityd som helst inte rädd för fan själv kan man säga. Madde red Demeter och Elton 2 helt olika hästar kan ju lätt säga vem som jag skulle avstå att hoppa men Madde tycker Elton är jättekul. Han är duktig och kom igång bra idag på banan men själv rider jag på hästar som är för heta det tycker jag är lättare. Demeter blev bara piggare och piggare ju mer vi hoppade hon gillar verkligen hoppningen. Har annars tagit det lugnt med ridningen de här första dagarna i veckan då jag nog tog i för mycket i helgen. Långa dagar många lektioner i iskallt ridhus och däremellan ridning har resulterat i halsont och gårdagen befann jag mig i stort sett inne förutom mina lektioner. Nu är det bättre så imorgon är det dags för dressyr igen. På fredag är det ju tävlingsdags. Imorgon skall jag o Madde på föreläsning i Eskilstuna - Kjell Enehage som är superb har varit på en heldagskurs med honom förut så det ser jag fram emot. Godnatt Ann

Bilåkande!

Publicerat: 2013-03-11 Kl: 21:13:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Blä för att sitta i bil denna dag då solen strålat! Har varit på Brunmåla hos Axel och det drog såklart ut på tiden, jag som var så kaxig innan och sa att det kommer gå fort osv.. Men väl där var det till att vänta i 1h då de som var innan mig hade haft problem med bil och nån som fastnat i kö osv.. Typiskt när jag hade bråttom hem till träning kl.14.
Fia och Mille fick börja istället och då mamma var krasslig i halsen red jag två hästar, först Rocco som var lite småvild faktisk - men fin. Sedan Thaleia som vilat några dagar och var skvatt galen till en början - bockfia!!
 
Snyggtösen vid sin tävlingsdebut!
 
Efter träning kastade jag i mig en sjukt försenad lunch strax efter fyra och så ut i ridhuset för att hjälpa Ebba (fjärde passet på tre dagar) Flitig milt sagt!! Därefter mina goa måndagsbarn som idag bara var fyra stycken..
 
Kram på er!
 
Madde

Världens roligaste jobb - men ändå blir man trött!

Publicerat: 2013-03-10 Kl: 22:12:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller kanske just därför...... Har haft superroliga ICA gänget här på kurs. Så härliga människor dessutom duktiga att rida. Hästar och ryttare har skött sig alldeles strålande. Avslutade med mina söndagselever och hela sista gruppen överträffade sig själva. Så helt enkelt en superb helg. Tyvärr så känner jag mig inte så bra i halsen ikväll säkert det ombytliga vädret med envis kyla som tär . Men kan ju också bero på antalet arbetstimmar denna veckan. Snittar nog på 12 Tim per dag i 7 dagar. Se om jag kan få sovmorgon imorgon!  Tyvärr inga bilder idag heller då jag ej lyckats fixa min dator. God natt Ann 

Glömde!

Publicerat: 2013-03-09 Kl: 20:18:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 (Gammal bild)
 
Sofia & Mille var idag på årets första hopptävling 1.10 och 1.20 de placerade sig i 1.20!! Grattis Fiffi! :D

Upp och ner

Publicerat: 2013-03-09 Kl: 20:11:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ganska skönt liv utan mobil faktiskt. Även om det ibland är lite jobbigt om man behöver ringa men har ändå klarat mig helt okej..
 
Idag har det varit en hektisk dag - milt sagt. Uppe med tuppen kl.7, mockning, hästar på skritten och så red jag Rocco innan mammas första lektion 9'30 så hon kunde hjälpa mig lite. Lite mer mockning och så lektion för Ebba & Ronjah som tog lite längre tid än jag trott så det blev högsta växeln med lunchen till mammas weekend. Broccoli och bacon soppa med ugnsbaguetter. Vad jag förstod av kursarna så var den mycket god - själv han jag inte äta den då jag var sen för nästa lektion för Sofia & Lady kl.12.
Direkt efter detta pass Planeringsmöte i TK och så Grönt kort kurs där det idag var lastning på schemat. Kl, 16 var jag "klar" med detta men tog ändå tid att bli färdig med hästar osv så jag rullade inte iväg från stallet fören strax innan fem och tre stop senare var jag äntligen hemma!
Anders börjar ju undra om jag flyttat ut :/ Blev så sugen på att göra en Mojito men mynta var inte lätt att få tag på, väl hemma sedan saknade jag ändå ett par ingredienser så det blev ju inget bra ändå.
Crap!
 
 
Lite bilder då för omväxlings skull. Tror mamma behöver göra någon uppdatering på den där gamla rishögen hon bloggar ifrån då funktionen att lägga in bilder har fallit bort.
 
Sofia & Poseidon
 
Jag och Rangun
 
Jag och Millemannen
 
Mamma & Arrobell - tror detta togs vid deras debut i SB:1
 
Kram Madde
 

Trött!

Publicerat: 2013-03-08 Kl: 23:46:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Provar att skriva från tel första dagen avklarad med ICA gänget. Madde fixade fantastisk middag lasagne och vanilpannacotta med jordgubbar smarrigt. Själv har Madde kvaddat sin tel genom att kolla oljan i sin bil och få motorhuven i huvet.... Var tel hamna i detta vet jag inte tur att hon kunde laga fantastisk mat. God matt ann

Vintern är tillbaka....

Publicerat: 2013-03-07 Kl: 22:02:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ikväll var det kallt i ridhuset. Vintern har inte släppt greppet ännu även om dagarna är fina! Fortfarande så blir det inget bra att blogga från denna datorn har inte fått någon hjälp ännu. Idag har jag bara ridit Demeter det är massa annat som måste fixas imorgon är det weekend ICA personal kommer hit så jag har bla varit på ICA och handlat....... Idag hade vi några nya elever på ridskolan vi har fått en hel del nya och det är jättekul! 3 i dag och 2 nya på lördag.... Nu är det dags för skönhetssömnen inför morgondagen. Godnatt Ann

Snart dags för sömn..

Publicerat: 2013-03-06 Kl: 23:04:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag hade vi en knasig dag. Monika ledin var här på morgonen för att gå igenom en del hästar. Hon är ju extremt noga så det tog sin lilla tid. Jag o Madde han i alla fall att rida ut på Rocco o Demeter och jag hann även med Hera. Sedan var det vår tid - hon började med två andra hästar. Helt plötsligt så var jag själv - Madde till tandläkaren o Sofia i Strängnäs. En häst på skritten och en som skulle longeras. Ja det gick ju förstås men något sen lunch blev det...... Var inte ens hungrig längre när det var dags. Monika gick bla igenom Poseidon och jag tror hon trollade med honom. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad man såg skillnad när han stod i spiltan. Vi konstaterade att han är väldigt sen då tillväxtzonerna i framknäna ser mer ut som på en 3 ½ åring så han ska ta det lite lugnt ca 4-5 veckor. Bokade ny tid då vi ej hann gå igenom de hästar som vi ville idag. Golden Grape fick också en välbehövlig genomgång hon tyckte att hon var väldigt fräsch för sin ålder... Godnatt Ann

Bell's Melete på bild!

Publicerat: 2013-03-06 Kl: 21:12:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tadaa! Bild på lilltösen under ryttare! Inte superbra bild men idag red jag helt själv för första gången också :) Tror det var hennes 5:e gång eller så med ryttare på ryggen..
 
Ska bli så kul att jobba vidare med denna lovande donna!
 
Madde

Hästar , hästar......

Publicerat: 2013-03-05 Kl: 23:25:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Ja alla dagar är hästdagar i mitt liv så länge jag inte befinner mig i Thailand. Igår kväll fick jag i alla fall ledigt. Tack kära Sofia o Madde. Kvällen tillbringades då tillsammans med goda vänner. Här på landet så har vi en lokal liten "pub". Där samlas de som har lust 1 gång i månaden mycket mysigt. Idag har vi som sagt var tränat kul min lilla pålle var fin. Har även hunnit med Hera idag och hon utvecklas hela tiden. Kvällen avslutades med 3 lektioner den sista var en hoppträning. Det var mest inackorderingar som vad med och red förutom en elev som redan hade ridit en lektion innan en del är flitiga kan man säga. Det var i vilket fall kul alla red så bra. Imorgon har vi Monika Ledin här som är equiterapeut så hon ska gå igenom en del hästar inackorderingar samt några av våra egna. Nu är det sovdags Godnatt Ann

Träning träning träning!

Publicerat: 2013-03-05 Kl: 20:46:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag och Rocco haft vårt fjärde pass (på en vecka) för Nina! Hon kom idag till oss på Ekelund och då passade även syster och mamma på att vara med på Mille & Demeter. Rocco var fin även idag, efter hand så faller fler och fler bitar på plats och vi blir mer samspelta och strävar åt SAMMA håll - vilket kan vara en fördel när man rider :P
Han försökte sig på ett par undanmanövrar då det blev jobbigt men vi tog oss igenom det utan större bekymmer. Det är fortsatt mycket övergångar och öppnor, slutor som gäller. Jag försöker hela tiden att fokusera på mitt överliv och att få tillbaks axlarna och upp med hakan. Nina tycker iaf att det blivit stor skillnad på min ridning nu och att jag är säkrare, men måste våga rida hela vägen och ta igenom problemen NÄR de uppstår.
Har ju blivit ganska intensivt nu en vecka och denna vecka både mån och tis.. Får nu klara mig på egen hand och med mamma såklart till nästa måndag då hon kommer igen. Planen är också att jag SKA starta honom vid vår hemmatävling nästa fredag, tanken var först att inte rida men då Nina kommer att vara med på plats så känns det som dumt att låta bli. Vi måste ta tjuren vid hornen! :)
 
Foto: Stefanie von Hofsten
 
Förutom träningen med Rocco så har jag även hunnit rida ut en sväng på Thaleia, jag trodde hon skulle bli glad och pigg men hon höll sig lugn. Fia fick till och med stanna och vänta på oss, i ena galoppen drog hon dock till med ett par ordentliga bocksprång - BUSFIA!
 
Idag har jag även TRAVAT på lilla Melete, syster fick jogga bredvid och höll i en longerlina. Hon känns väldigt trevlig och någelunda stabil men ska väl inte säga för mycket. Jag hoppas kunna sätta fart med henne nu så vi kan visa henne på 3års testet men känns som lite kort om tid. Vi får väl se hur det hela utvecklas framöver :)
Måste se till att ta lite nya bilder på henne, denna är två år gammal.
 
Kram Madde

Nytt försök

Publicerat: 2013-03-05 Kl: 20:30:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Jag kom in rätt på länken men tydligen var det andra som inte lyckades så har fått nya länkar att testa med
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.489330497796813.116057.488545311208665&type=1 Eller den här: http://www.facebook.com/StefanieFotografi
 
Foto: Stefanie von Hofsten

Jippi!

Publicerat: 2013-03-03 Kl: 22:44:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Nya kunder idag. Ja idag var det Öppet Hus med prova på ridning här på ridskolan. Många nya kunder blev det bästa responsen hittills på ett Öppet Hus. Flest killar var det här faktiskt. Jättekul så då blir man extra laddad. MRK har ju fått medel via Idrottslyftet för satsning på killar vilket man kanske kan tycka känns konstigt som tjej då ridsporten normalt sett får 0 kr i stöd när många andra idrotter där det är mest killar får mycket stöd. Men jag tror att det är rätt väg att gå - fler killar in i ridsporten så kanske det blir mer ok att rida som sport. Finns ju fortfarande oftast män som tycker att detta inte är en sport. "Inget jobbigt att rida det är ju hästen som springer ni sitter ju bara på". Den som tycker så är välkommen hit och prova..... Nästan inslåst i ridhuset ikväll. Hade hjälp i min första ridgrupp som sköt igen stora dörren vi fick inte upp den tur att det finns flera dörrar att gå ut igenom. Jocke får försöka att få upp den imorgon bitti. Nu är det dags för skönhets sömnen men först se om jag lyckas att duscha vi har fortfarande väldigt dåligt med varm vatten eller inget alls kanske man ska säga hoppas att rörmokaren kommer imorgon. Jocke duschade i ridhuset igår..... Se om jag kan få hjälp av någon att fixa datorn så att det går lägga in bilder etc. Godnatt Ann

Rocco

Publicerat: 2013-03-03 Kl: 18:03:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

 
Urfin bild som Stefanie von Hofsten tog vid tävlingen förra helgen :)
All bilder hon tog hittar ni här: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.489330497796813.116057.488545311208665&type=1
 
Hoppas länken fungerar!

Pay'n Jump

Publicerat: 2013-03-02 Kl: 20:29:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I dag har vi anordnat en sk Pay'n Jump på Ekelund. Anmälningslistan har sett tunn ut, i måndags var det endast fyra anmälda ekipage. Det fyllde dock på under veckan och idag blev det nog totalt 18 starter :) Blandat lektionsryttare och privatryttare med egna hästar.
Mamma och Fia skötte "tävlingsbanan" och jag stod på framhoppningen.
Jag & Helios
 
Var ute i stallet till en privat lektion 9'45 och sedan har dagen rullat på med mockning, möte, rida, filma/hjälpa Fia då hon hoppade Pommes och så tävlingen. Red Rocco i ridhuset för första gången sedan jag fått hjälp av Nina - det gick riktigt bra- Jag red i HELA ridhuset och det kändes bra :)
Var på mig själv HELA tiden om sitsen - Nina hade lite att påpeka om min sits och det är ju egentligen saker jag är mycket medveten om själv men det stora problemet har ju varit Rocco och alla problem och motgångar har satt sina spår i min sits. Hur man känner sig och självförtroendet är ju inte något man kan se utifrån på samma vis som sitsen. Tror dock att på ett sätt varit bra att Nina trott jag varit räddare än vad jag kanske egentligen är för hon har verkligen varit pedagogisk och bra vid träningarna. Det var ju mamma som pratade med henne vid våra tävlingar, är val kanske också så att jag varit sjukt rädd men ändå ridit och det blivit fel.
Man kan ju vända och vrida på allt många gånger men jag är mycket nöjd med dagens pass och det kommer troligtvis att blir bakslag både en och två gånger men ju bättre det går därimellan och ju starkare vi två blir som ekipage desto lättare kommer jag att kunna hantera de situationer som dyker upp.
Hon är också mycket förtjust i Rocco och tycker han är en JÄTTEFIN häst och det känns extra kul :)
 
Sitsen, sitsen, sitsen - det är A & O i ridningen!
 
En gång i tiden..
 
För att komma vidare och inte falla tillbaks så kommer det att bli intensivt med Nina framöver. På måndag åker jag till Wisbohammar och på tisdag kommer hon till oss :)
 
För övrigt så går det toppen för Segersta - Mads & Jeanna i Frankrike. Fina vinster och placeringar för dem båda och senast idag vann Mads och Jimmy Shoo på över 72% och fick även sin första 10poängare!!
 
Trevlig lördagkväll :) MISSA INTE ÖPPET HUS IMORGON KL.15 på EKELUND!
 
Kram Madde
 

Lördag morgon -var är solen?

Publicerat: 2013-03-02 Kl: 08:13:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Ja idag är solen borta men kylan består. Ska snart ner och rida guldhästen. Blev ett pass igår tänk att man kan bli så glad av att jogga runt i trav och lättridning. Har inte ridit honom sedan i mitten av november. Enligt veterinär så skall jag nu sätta igång honom i lätt arbete. Han blev ju halt akut i november fick vila och vrickade sig antagligen under min semester i december. När det var hoppsläpp av andra hästar och han tydligen sprang som en tok i hagen en helg. Därefter har det inte gett sig. Veterinären sa att så här gamla dressyrhästar som blir stående konvalecenter lätt blir halta överallt när de inte får röra sig som vanligt. Men sista behandlingen verkar ha hjälpt så nu är det bara att smyga igång honom och sedan se till att han hålls i lagom arbete för sin ålder. Man kan i alla fall ej känna att han är 22 år. Just nu håller jag på att planera inför ev betäckning i sommar har redan fått förfrågan från ston som vill komma..... Nej bäst att rusa så man hinner rida i ridhuset innan lektionerna Ann

San Rocco

Publicerat: 2013-03-01 Kl: 15:00:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Tidsinställt bildinlägg på Roccan..
 
 
 
 
 
Alla bilder i detta och de tidigare inlägg har syster tagit :)
 
Kram Madde

Sir Elton

Publicerat: 2013-03-01 Kl: 10:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Här kommer ett tidsinställt inlägg med lite bilder på sötnosen Elton ifrån söndagen..
 
 
Kram M
 
 
RSS 2.0