I dagens tidning...

Publicerat: 2017-02-27 Kl: 21:36:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

NÄR SKA VI FÅ IDROTT PÅ LIKA VILLKOR I STRÄNGNÄS KOMMUN?

I Strängnäs kommun idrottar vi inte på lika villkor idag. Vägen till ett jämlikt idrottsutövande i kommunen kommer troligtvis ta väldigt lång tid. Om det ens kommer att ske under min egen livstid.

Finns det något idrottspolitiskt program i vår ”Dynamiska Idyll”?

Själv har jag varit engagerad och aktiv i ridsporten sedan 1977. Vill påstå att det inte skett något revolutionerat sedan dess. Ja, kommunen byggde till slut en egen anläggning och bestämde att det räckte att man kunde rida på ett ställe i kommunen, jämfört med vad som gäller för andra idrotter. I mitt tycke är anläggningen ingen stolthet för kommunen då det sparats både här och där vid uppförandet och underhållet. Trots att den byggdes senare än den anläggning jag själv är verksam i, har man fått bygga om den. Detta p.g.a. att man ”snålade” på bygget och gjorde spiltor, som idag är förbjudet, dålig belysning som redan fått bytas ut etc.

För den okunnige vill jag upplysa om att ridsporten är den nästa största idrotten i Sverige, till utövandet, och till största delen är det tjejer som rider. Det är en idrott för alla, i alla åldrar, där även ryttare med funktionshinder är välkomna. Du kan utöva ridningen under hela ditt liv och det är en jämlik idrott, där de som tävlar inte delas in i kön eller ålder utom när man tävlar på ponny (liten häst) där åldersgränsen är 20 år. Att hålla på med hästar tränar individen på att ta ansvar, empati, utöva ledarskap etc.

 

Tidigare har det redovisats i Strängnäs Tidning hur mycket varje idrott kostar per utövare inom kommunen. Är det rättvist att en ishockeyspelare får kosta ca 4.200 kr när en ryttare i Mariefreds Ridklubb får 83 kr per år i föreningsbidrag?

Då några sett avsaknaden av en rättvis fördelning av kommunala medel samt hur vi ska vidareutveckla idrotten och föreningslivet i kommunen, kallades det till möte i mars 2016. Jag var själv på detta möte, där mötet avslutades med att vi skulle kallas igen under våren (samma år) då kommunen ville ha input från föreningslivet för att få en idrottspolitisk utveckling. Nu har det snart gått ett år! Och var har vi den omtalade ”Dynamiska” kommunen?

Är det politikerna eller tjänstemännen som styr i Strängnäs? Ska det fortsätta i samma spår år efter år utan att det händer något? Spelar det någon roll hur man röstar?

 

Ja denna text stod idag och jag har redan blivit kontaktad av politiker som vill komma ut och hälsa på......fortsättning följer!

Ann

Faran över

Publicerat: 2017-02-27 Kl: 09:41:09 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

i helgen joggade Madde lite på Millet vilken lycka. Så snart är de nog på gång igen. 
Ann 

Bilder...

Publicerat: 2017-02-26 Kl: 22:04:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
 Vackra Ronjah! Så fin 😢

Längtar efter....

Publicerat: 2017-02-26 Kl: 21:54:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

att bli frisk. Trött på att vara sjuk penicillinet verkar inte hjälpa så imorgon ska jag försöka få en ny tid.
Svårt att bli frisk när man inte alltid bara kan lägga sig sjuk.
Har ju en massa hästar som behöver ridas också. Har man tur så vaknar man pigg och frisk imorgon bitti.
Eftermiddagen tillbringade jag framför TV och kollade världscuphoppningen. Väldigt spännande och bra ridning.
Så kul att Henrik von Eckerman vann. Verkligen bra ridning.
Heja Sverige!
Hoppningen var verkligen värd att titta på. Saknar att inte vara på plats det är verkligen en speciell atmosfär på Skandinavium.
Ann

Sjuk igen......

Publicerat: 2017-02-24 Kl: 19:09:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då var det dags igen.
Har ju inte varit på topp på länge men det kanske beror på att jag inte känner efter så ofta och jobbar för mycket. Åkte till slut till Vårdcentralen i onsdags och de tog prover och det visade sig att jag hade stafylokocker och äter nu penicillin.
Är så svullen utvändigt att jag har ingen hals på höger sida....
Känner mig faktiskt lite bättre just nu trodde det skulle gå fortare över så fort man börjar äta medicin.
Så ridit har jag inte gjort sedan onsdags fm.
Blir pigga hästar imorgon måste jag försöka att skritta min fina gula och trava för jag får ju jogga 5 min denna veckan. Tänk att man kan vara så lycklig av att rida några långsidor i trav.
Eftersom jag inte bör anstränga mig och har svårt att bara lägga mig på rygg så har jag lärt mig att göra propositioner idag så nu är alla vårens tävlingar klara. Har även börjat med vårt dressyrmeeting.
Fixat en sponsor till i sommar och fått ett nja kanske av en annan.
Viktigt att få företag att köpa klasser på meetinget då alla klasser utom MSVB har tre domare och vi har höga premier.
En sak jag stört mig på i år.
Vad en del klubbar har höjt sina anmälningsavgifter har hittat regional MSVC för 400 kr då får man rosett, plakett och hederspris.
Våra nationella Prix St Georges med prispengar och 3 domare kostar 450 kr lite skillnad och vi brukar även få ihop hederspriser i dessa klasser.
Tittat på hopptävling istället betydligt billigare...så nu har jag faktiskt anmält mig till det. Hinner ju aldrig med att anmäla mig till dressyren så jag blir ju alltid reserv.
Tidigt i morse åkte Sofia o Krille till Göteborg och Skandinavium. Känns konstigt att inte vara där i år. Men det var väl tur att jag inte köpt biljetter hade ju inte varit kul att vara sjuk och åka bort.
Hoppas att de får se bra hoppning!
 

Tack för allt!

Publicerat: 2017-02-22 Kl: 23:22:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tyvärr gick det inte att ladda ner den fina bilden jag hade på Ebba o Ronjah så det fick bli den här barbacka bilden tror att flera bilder kommer så småningom.
Sveriges häftigaste ponny har idag fått galoppera vidare till Trapalanda.
 
Tack Ronjah för allt- en suveränt fin dressyr och hopp ponny. En mästare på att bocka.
Hatar om man försöker bestämma eller blir sur eller rädd. En mästare på att läsa av människor.
En gång blev du såld men kom tillbaks lika fort. Nya ägaren åkte av och mostern blev arg och skulle läxa upp dig satt upp med spö och foppatofflor.......fick en riktig lufttur som slutade i gips!
Du hade bestämt att du skulle bo kvar här på Ekelund.
 
Tack även till Ebba och Carina som har tagit hand om dig som om du var det mest värdefullaste. Så mycket rykt och pyssel vet jag ingen som gett sin häst.
Den sista tiden har du haft spa med massage-rykt i timmar, vib och kyl bandage, tvättade ben och svans. Är säker på att du varit renare än de hästar som gick OS.
 
Eller sista tiden ska man inte säga för du fick din första skada nov 2015 förstärkningsbanden på ett framben och hela den långa konvalescensen skötte de om dig som en prinsessa och du kom tillbaka det läkte så du var helt frisk. Det Carina och Ebba inte vet om rehab på senor är inte värt att veta...
Reds som vanligt och så samma skada på det andra benet i början av januari. Då var det inte mycket mera att göra då du dessutom hade tumörer som växte.
Enligt vår veterinär Tove så är det tydligen vanligt på äldre hästar med förstärkningsbanden.
 
Tyvärr så är detta baksidan med att ha häst att man måste kunna ta de svåra besluten.
 
Galoppera riktigt fort och ät så mycket gräs du vill vilket du älskar.
Ann
 
 
 
 

Känns som att vinna på lotto....

Publicerat: 2017-02-21 Kl: 23:09:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har i och för sig aldrig gjort det. Men för er som undrar så verkar Millet ha klarat sig från allvarligare skador som det ser ut just nu.
Svullen lite överallt och sår men Madde kör med Pharma lighten och såren börjar läka. Så förhoppningsvis så är han snart "på benen".
 I morse så vaknade man ju upp till ett helt vinterlandskap och nu är det kallt igen så det var bara att ta fram kvast och skyffel och sätta på skopan på traktorn.
Varierat arbete på gård är det.
Dagens hoppning för Erik kom av den anledningen igång lite senare. Samt att alla ej kunde ta sig hit.
Rolig bana var det och mina grupper har fått träna på trixiga svängar som de tyckte att så kan man väl inte göra....men oj vad bra de red och hästarna blev taggade till max.
Synd att vi inte filmade Maddes ritt med Siri idag. Jisses vilken fin ponny och som hon hoppade!
 härligt att se spetsade öron och supertaggad.
Ann
 

Denna dagen - ett liv.......

Publicerat: 2017-02-19 Kl: 21:55:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

19 februari idag och vilken dag.
Allt har gått i ett och mycket hade lätt gått åt "pipsvängen".
Själv är jag slut i rutan. Började dagen med vår kurs med mammor och barn från Vällingby. Mammorna red en grupp och barnen i en.
Sofia var iväg och tävlade i Södertälje på Mickis och Seamie. Båda skötte sig bra och Mickis fick en rosett!
Madde kom och fixade lunchen och när mina lektioner var slut så var det dags för möte med distriktsstyrelsen i Sörmland.
De var snälla och åkte hit så att jag hann vara med på mötet!
Eftermiddagspassen tog Madde och Sofia hand om eftersom jag var upptagen i mötet.
När det var klart fick jag ta över avslutnings fikat med vår kurs. Där satt man i godan ro i cafeterian när Madde ringer helt hysteriskt hinner få ur sig Millet sitter fast i fårstaketet det är bråttom.
Springer som en tok upp i huset efter bil nycklar hittar inga får tag i Maddes.
Rusar till bilen Sofia kommer i full fart på sin Pommes vi ser Millet komma springande men vet ju inte hur det gått för Madde kör som en tok mot svedet.
Lyckan att se Madde komma gående med en skitig sadel och själv full av lera är obeskrivlig.
Madde hade åkt av - Millet såg ej fårstaketet med 4 ståltrådar fastnar i det med sadeln och även huvet med tränset. Trådarna har även bränt insidan av ena hasen.
Han har sår över allt och brännskador lite överallt. Musklerna på överarmarna har fått stryk också.
Vi hoppas verkligen att detta kommer läka bra men ikväll efter mina kvälls lektioner och Madde kom ut i ridhuset för att promenera en stund så kändes det som att han fått ett extra liv.
Man märker verkligen på honom att han också är medveten om det.
Tänk vad fort allt kan förändras. Just nu är jag ändå glad och hoppas att han snart är ok igen.
Kan nu förstå alla som jag tycker är "hönsiga" med värdefulla hästar när de ej får leva häst liv och knappt vågar rida ut.
Vi har inte råd att ha livförsäkring på våra hästar och i dags läget är Millet vår absolut värdefullaste häst! Men det är först och främst även en familjemedlem och ett levande djur.
Veterinärförsäkring har vi förstås på alla hästar men det är omöjligt att ha livförsäkring idagsläget.
 
På ett sätt så tycker jag att hästarna blir än mer uppmärksamma ju högre upp i utbildningen de kommer och att det är en svår balansgång. Millet har alltid varit alert men inser att man skulle träna dem mer som western hästar där de tränas att klara av att sitta fast. En vanlig häst får oftast panik och ser till att den kommer loss även om det kostar dem livet.
Jag själv och även resten av familjen har haft tillräckligt av adrenalin denna dag!
Försöker att vända det till att idag var turen på vår sida om det nu visar sig att det bara är ytliga skador. Madde har precis gått ut igen för att leda honom en stund och kyla.
Nu är det bara att hålla tummarna.
Ann
 
 

Har ni sett!

Publicerat: 2017-02-16 Kl: 22:17:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Håller ju på att renovera ett litet hus. Trodde vi kunde behålla det gamla befintliga golvet....visa sig att istället för isolering så la man dit tidningar. Så nu har jag läst Se och Hemmets vecko tidning. Från 1964. Rolig läsning..... Hade kunnat spara allt och gå  igenom. Men mannen som alltid vill spara allt har eldat upp resten. 
Visst ser de välbehållna ut efter alla år!

Lyx att strunta i måsten.....

Publicerat: 2017-02-16 Kl: 22:09:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Åh lektionsfri kväll!
Jag hade tänkt storstäda planera byggen och kommande aktiviteter.
.....
Efter arbetsdagens slut så fick jag njuta av lite islandshäst ridning. Hade lektion för Johanna som även hade med sig Emma och en islänning som hon undervisade i ridhuset.
De skulle tydligen snart ut och tävla och har själva bara 40 meters ridhus.
Nu fick jag se tölt och pass och vilken fart!
Samtidigt konstaterade jag att det är samma ridning som vi gör oavsett om vi rider halvblod , ponny eller islänning.
Häftigt!
 
Efter detta så var det först hundpromenad och årets första stopp hos grannen.....inte vilken granne som helst utan där kan man bara vara och blir bjuden på det mesta. Idag bacon och falska kroppkakor...med tillbehör.
 
Hem och pyssla  med dator och mail men sedan var det dags för min lilla hobby/passion som gör att man får en bra distans till hästlivet. (Min fina gitarr)
Ann

Snart Sportlov!

Publicerat: 2017-02-14 Kl: 17:08:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eftersom vi kör ridskola som vanligt och har så många som vill boka privatlektioner blir det inga dagläger eller liknande detta lov. Vill du rida extra så passa på att boka en privatlektion!
 
 

"Stallfri" söndag

Publicerat: 2017-02-12 Kl: 21:50:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Typ, iaf från våra egna kusar och Ekelund :P 
 
Uppstigning strax före kl.7 imorse då jag förra veckan "råkade" lova bort mig på lite extra jobb.. Kl.07.55 satt jag redo i ridhuset hos Eskilstunaortens RF på Vilsta för att döma dagens första klass, en MsvC:1 på 33st startande.
 
:) 
Var lite orolig innan och i natt faktiskt, har inte dömt så mkt ännu, främst för att tiden tyvärr inte räcker till allt men också att detta var min största klass hitills. Kändes dock enkelt när vi väl var igång och det flöt på bra, blev rätt kall om fötterna men annars höll jag mig helt ok varm. 
 
 
Det blev ganska jämnt i toppen :)
Många väldigt fina hästar har jag fått se och även många spända - väldigt spända faktiskt, men säsongen har just börjat så alla är väl lite ringrostiga också. En 9:a fick jag äran att dela ut och lägsta betyget blev en 1:a så nog har jag fått använda skalan.
 
Åkte från Vilsta strax innan 13.30 och hämtade upp Anders, köpte semlor och åkte till farmor i Strängäs för en fika. Älskade farmor <3
 
Hem igen vid 16.30 städa, laga mat och telefonmöte med valberedningen för distriktsstyrelsen kl,18! Först efter kl.20 var middag, möten osv klart.. 
 
Snart sovdags inför ny vecka, vår praktinkant från Strömsholm har två veckor kvar av sina fyra och dena vecka har vi även en elev från årskurs 7 i Strängnäs. 
Har massor med privatlektioner inbokat för veckan och alla är inte klara ännu, programridning på fredag och ska även försöka klämma in att kika på nån ny ponny att utbilda och förhoppningsvis skola in i verksamheten.
 
Kram Madde 

Hög på att jobba....

Publicerat: 2017-02-12 Kl: 19:34:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då betyder det att man gillar sitt jobb!
Helgens kurs är avslutad! Hoppkurs med nya och duktiga ryttare. Tänk vad kul det är att undervisa. Nöja kunder och nöjda hästar. Kluriga banor fick de och några undrade om de kunde få ha en hoppgrupp här på helgerna. Så kul!
Så glad över våra fina hästar som gör sitt jobb så bra utan bra hästar ingen bra verksamhet.
 
Alla vill komma tillbaka och det var några riktigt tuffa tjejer med som sysslade med banracing på motorcykel så det fick vi höra om igår kväll hur de kör på banor i 250 km i tim. Låter häftigt!
Nej ska inte börja med det - lät dyrt!
 
Imorgon så är det ny vecka och nya tag jag har faktiskt fått energi även om jag just nu är lite trött. Var duktig och lejde bort mina kvälls lektioner idag men det satt hårt inne.
 
Snart får jag börja jogga min fina häst - som jag har väntat på det. 10 månader har gått och jag hoppas verkligen att hennes ligamentskada är utläkt så att jag får fortsätta att träna och rida henne.
Nedräkningen har börjat! Vecka 10 är det återbesök efter lite joggning så då vet jag på riktigt.
 
I övrigt har det varit sjukt kallt men att ha hoppkurs är inget man fryser av speciellt inte med mina värsta jaktstövlar som nog är gjorda för att stå på pass. Inte att traska runt i ridhuset och lyfta bommar för frusit har jag inte gjort.
 
Finaste!
Ann
 
 
 

Händelserik dag igen.......

Publicerat: 2017-02-11 Kl: 22:55:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har jag haft fullt schema.....upp tidigt iväg till Kungsörstorp där jag skulle hjälpa till med Tävlingskonferensen i Sörmland och Västmanland.
Då en hoppat  av som skulle hålla i ämnet Effektiva tävlingar fick jag rycka in och berätta om våra tävlingar i MRK och hur vi lyckas med dessa.
Efteråt så var det bara att köra snabbt hem för att ta emot en hoppkurs.
Jag har verkligen så roligt jobb men det blir många timmar. Har nyss kommit in efter middagen. Ny dag och nya pass imorgon. Sofia ska tävla och Madde ska döma i Eskilstuna så jag blir själv med kursen.
Kul ska det bli!
Verkligen kul med hoppträningar och även nya kunder!
Nu är det sovdags.
Ann
 
 

Bilder

Publicerat: 2017-02-06 Kl: 22:53:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vi var sist kvar på dansgolvet....
 
Festen slut och vår bästa Monika var på plats med Jörgen från Equirehab
 
 
Mariefredsligan ett helt bord hade vi då vi ordentligt representerade
Distriktets konsulent Lollo som avtackades
Mariefreds ligan
Jenny P i en av sina fantastiska klänningar
 
En toppen gala var det så missa inte nästa års gala.
 
Nu är det en ny vecka och galaklänningarna har åkt av och ridbyxorna på! 4 hästar har hunnits med idag + att jag skrittat ut i snålblåst och snö så inte lika glamoröst.
 
Denna vecka är en riktig träningsvecka : Hoppning imorgon för Erik och på onsdag ska vi till Emelie Nyreröd och träna dressyr.
Så kul att träna!
Ann
 
 

Vilken gala!

Publicerat: 2017-02-05 Kl: 22:21:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bild från middagen
Det får bli fler bilder imorgon för nu gav datorn upp....
Ann
 
 

Ridning är svårt!

Publicerat: 2017-02-03 Kl: 22:28:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag brukar säga till mina elever att det är lätt att lära sig rida dvs följa med i alla gångarter och styra runt. Det är sedan det svåra börjar.
När man vill utvecklas tillsammans med sin häst så måste man ha först och främst ha kontroll på sin egen kropp. Man kan ju inte räkna med att den stackars hästen ska springa runt i balans på tygeln med en ryttare i obalans och dålig koordination. Kunna tekniskt hur man gör men sedan utveckla sin känsla.
Det krävs många repetitioner innan kroppen gör utan att man tänker.
Dessutom måste man ha en plan och följa den varje dag!
Har man sedan ett sto som dessutom är fux ja då kan man inte fuska någon dag alls.
 
Jag höll inte min plan idag!
 
Ikväll har vi haft program ridning för Kicki Klingspor. Vet inte vad jag höll på med men fick för mig att jag måste putsa stövlarna osv. Kom lite senare än beräknat ut till ridhuset började rida fram lite snabbare än vanligt började be om saker lite för tidigt osv. Allt detta påverkade min häst för hon var ju även tvungen att dela ridhuset med Millet som hon verkligen inte tycker om men idag värre än vanligt.
 
Här kommer man glad i hatten (Hjälmen) i galopp 30 m längre fram står Millet still och jag hade ju känt hur sur hon var på honom så jag tänkte att jag svänger. Demeter tyckte inte det utan öronen slickade bakåt och verkligen ville mot Millet........det gick inte att svänga helt enkelt....
 
Ja ja trots det rent vi runt på över 65 % första vändan trots då några 4:or när hon blev sur. Men många fina siffror också och jag red om programmet med mycket bättre känsla.
Jag tycker trots det väldigt mycket om min speciella häst för allt var mitt fel som var ca 10-15 min sen inte höll på röda tråd. Det är bara att göra om och göra rätt!
Tänk att det alltid är så kul att rida!
En till sak har jag lärt mig genom åren man måste tycka att det är roligt att rida sin häst varje dag! Annars är det bättre att någon annan får ta över.
Hästen känner glädje sorg rädsla och ilska.
De känner om man tycker om dem!
God natt!
Ann
Får bli en uttjatad hopp bild......
 

Händelserik dag många bollar i luften!

Publicerat: 2017-02-02 Kl: 22:02:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Gårdagens ämne snurrar fortfarande i mitt huvud och jag lovar att mera kommer. Funderar på en strategi för att synliggöra ridsporten och har en hel del planer.
Strängnäs kommun saknar ett idrottspolitiskt program enligt mitt tycke. Med anledning av detta så kallades det till möte i mars 2016. Alla föreningar i kommunen blev inbjudna en del kom men långt ifrån alla.
Jag var där och tyckte att vi från ridklubben kom med konstruktiva förslag och information om hur vi upplevde kommunens brist på strategi av att utveckla och stödja idrott. Även Strängnäsbygden var på plats och vi gjorde gemensamma uttalanden.
Fanns även andra med stor ungdomsverksamhet som tex skytteklubben i Mariefred som var helt i avsaknad av stöd från kommunen i sitt arbete.
Vi fick på detta mötet reda på att kommunen skulle sammanställa materialet och kalla till ytterligare ett möte som ej blev av.
Tydligen ska de nu ha detta mötet ett år senare men kallelse har ej gått ut ännu.
Tänk om vi skulle jobba i den hastigheten då skulle det inte ske så mycket i vårt land.
 
Åter till vår egen verksamhet:
Ytterligare en inackordering har landat på gården så stallet fylls på. Den som kom i helgen ska ju stå här på utbildning delvis eftersom ägaren med familj först flyttar till Mariefred i april. Jag har töm kört ett par dagar och det är en riktigt fin gångartshäst. Idag var det dags att rida - oj ännu finare!
 
Har även haft privat träning för ett fantastiskt bra ekipage och den hästen skulle mer än gärna få bo hos mig!
Verkligen sugen på att skaffa mig en Lusitano!
Torsdagar är ju min enda lediga kväll så idag har bilen rullat till Eskilstuna för shopping. Skulle leta efter en galaklänning men har inte hittat en enda.
Inser att jag skulle börjat tidigare. Jag ska ju dessutom vara med och dela ut DM priserna på scenen på lördag så därför känns det ju extra motigt....
 
Morgondagen så har vi planeringsdag nästan hela dagen = rid förbud. Tur att det är programridning på kvällen i alla fall.
Har till och med lagat lunchen idag så att det bara är att värma den när det är dags att äta.
Om allt går enligt planen så har vi sålt en häst som åker imorgon. Mer info kommer imorgon då vi brukar säga att inget är klart förrän hästen har åkt. 

Är det någon mera som längtar efter sommaren?
Ann
 
 

Bacha Posh De förklädda flickorna i Kabul......

Publicerat: 2017-02-01 Kl: 21:59:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En helt fantastisk bok jag läst under semestern. Kan varmt rekommenderas och gör en otroligt tacksam över att man är född i Sverige där vi lever under helt andra förutsättningar.
Den handlar om att man i Afghanistan helst vill ha pojkar i familjen och att flickor inte har något värde utöver att föda flera pojkar och att vara männen till lags i männens värd.
Familjen förlorar också i anseende i byn om man bara får flickor vilket betyder att många familjer låter en dotter vara pojke. Klär barnet som kille och får leva som kille i andra kläder förstås och utan slöja. Leka med andra men också kunna bidra med försörjningen då flickor och kvinnor i många områden ej får detta.
Följa med pappa på roliga saker och behöver ej hjälpa till hemma.
 
Varför detta ämne?
 
Jo idag har jag suttit i möte med tjänstemän från vår kära kommun tillsammans med ordförande och vice ordf i MRK.
Vi fick återigen höra att nej det finns inga pengar till ridsporten. Jo vi vet att ni har en mycket bra verksamhet. Jo jag tackar och helt gratis nästan för kommunen.
Räknade ut att summan MRK får i bidrag blir utslaget per ridande hela 83 kr per år! Inte dåligt får man säga när andra sporten som är klart mansdominerade subventioneras med många tusen tex ishockey killarna får ca 4.500 kr st i bidrag per år. (Enligt dem själva)
De var också väldigt imponerade över att IFK Mariefred lyckats skrapa ihop  hela 500.000 kr till sitt nya kylaggregat dvs 20 % av kostnaden så att kommunen bara behövde gå in med 2 miljoner........
MRK jagar sponsorer ständigt och varje år, helt övertygad om att vi klarar av att dra in 20 % av en investeringskostnad för att få resten betalt av kommunen via skattsedeln.
 
Vad ska vi göra då?
 
Kanske klä ut oss till killar? Börja spela ishockey eller fotboll? Men för guds skull välj inte konståkning för då får man inga istider.......
 
Nu är jag redo att synas och höras är ni?
 
Nu är jag trött på att ridsporten inte tas på allvar. Att man till och med ifrågasätter vem som vinner Jerringpriset. Tror att vi är en sekt som fuskar och jagar röster. Vi behöver inte jaga röster för vi är väldigt många som håller på med ridsport i någon form. Näst största idrotten i Sverige. En idrott som man aldrig blir för gammal för där alla får vara med.
Ridsport och segling är de enda idrotterna som tagit medalj på OS 4 år i rad under 2000 talet!
En sport som fostrar barn och ungdomar till att vara goda ledare och att ta ansvar.
 
Som avslut nu kanske en del tycker med tanke på början av mitt inlägg att ni ska väl vara glada som slipper gå med slöja......och ja det är jag tacksam över men vi har ändå långt kvar till ett jämlikt samhälle.
God natt!
Ann
 
 
RSS 2.0