Fy för åska!

Publicerat: 2013-07-31 Kl: 22:02:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan,
I kväll fick vi ett riktigt oväder över oss. Tyvärr inte så mkt regn. Men desto mer åska och blixtar. Är uppskrämd sen liten av åskan under en period så blev det bättre men inser att det är farligt.
Jag sprang in med Hera från ridhuset när regnet kom hann precis ställa upp henne i gången när Sofia kom med Rangun o Pommes. Pang så slog blixten ner bakom dem. Mellan ridhuset o stallet såg det ut som. Slog konstigt nog inte ut några datorer jag hade en stod på uppe och alla med kontakter i. Däremot så löste jordfelsbrytarn ut i pumpen.
Jag o Sofia stod länge i stallet tills jag trodde det var över så då tog jag min häst med mig för att gå in i stora stallet och då kom åskan tillbaks. Den gick runt oss på något sett.
Nu när jag gick in så mullrade det faktiskt igen så det kanske kommer mer.
 
Hera var i alla fall riktigt fin idag. Rolig häst lite humör men ändå "snäll". Dessutom fick hon träffa hovslagaren i kväll då hon växt fasligt fort i sommar. Fast det gäller väl de flesta hästarna att man måste sko dem oftare så här års.
Demeter har fått vila och imorgon kommer jag rida igenom lite programdelar inför tävlingen i helgen. Hon har kännts ganska fin sista tiden och ibland riktigt fin så jag hoppas att jag gjort uppladdningen bra inför tävlingen. Det är ju hela tre dagar så jag hoppas att hon orkar det. Har sett att det ska bli 30 grader varmt på lördag.....
 
Ikväll kom det en ny häst till stallet. Den kommer från en annan ridskola och tjejen som har med den ska rida igång den under ca 3 veckor och hon har sommarställe i närheten. En stor fux hann jag se att det var i alla fall.
 
I dag har "mitt" ridläger gäng hoppat på utebanan. Den var ju så fin efter regnet igår. De yngre tjejerna var superduktiga för att inte prata om mina hopphästar Bosson och Jaqueline. De gick som klockor på banan. Så härligt att se att så pass små tjejer  kan även hoppa dem utan problem. Har för mig att de är 10-11 år.
PÅ eftermiddagen så var det uteritt. Tyvärr så hade grusat upp en av våra bästa skogsvägar under dagen med riktigt stora stenar så där försvann en bra galoppsträcka. Vi red där även igår och då var den så fin.
 
Finaste Jaqueline längtar efter hoppträningarna för Erik Berggren som haft ett sommaruppehåll, men beräknas köra igång vecka 33. Då kommer ju även Haking fre-sön så det blir mycket hoppning den veckan.
 
God natt
Ann
 

Skador..mkt pga av värmen och alla hemska bromsar

Publicerat: 2013-07-29 Kl: 23:57:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan Idag blir det blogg från gammal skitdator orkar inte starta upp den andra. Otroligt hur länge en dator kan hänga i egentligen. Denna är den första datorn jag köpte den tuffar och går med viss möda i o f s. Idag när vi hämtade hästarna från hagen så var Ronjah tjock i ett framben så hon står inne inatt då jag inte kunde hitta någon som helst förklaring på svullnaden. Mr Magic skulle jag rida på em då var han jättetjock i ett framben mer som lymfangit och jag tog in honom i morse då var han helt ok men med möda så hittade vi ett mkt litet sår på skenan så han fick gå ut i em. Däremot så red jag naturligtvis inte. Våra unghästar har en hel del små sår som det fått av att de står och slår mot alla bromsar och andra bitande djur. Hoppas det inte händer något mera nu. Regnet som lovades i natt i massor har ju nu plockats bort från väderprognoserna. Jag följer yr.no samt smhi säkert 8 ggr per dag och ett kan man säga att de visar regn men ju närmre man kommer regnet så vips är allt borttaget. Undrar vem som får regnet istället.... Idag har varit en rolig dag på fm så red Telia gänget igen för att sedan åka hem efter lunch. En av deltagarna hade egen häst med sig ett fantastiskt fint sto efter Boccelli. Vill ha!!!! Hon har varit här några ggr tidigare och är så fin. Så hon fick en duvning till efter lunch tillsammans med mamman på lägret som red Uranos. Det var fokus på rörelser i MSVB.2 Uranos fick dock nöja sig med enkla byten men han blev taggad och mkt fin. Själv har jag bara ridt mina två Bell Hästar Demeter o Hera. Shadow har arbetat sina första pass nu på lägret och över förväntan ser lovande ut! Nu är det sovdags en lång dag väntar imorgon. Ann

Dagarna går..

Publicerat: 2013-07-29 Kl: 20:34:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här händer som ni säkert ser inte så mycket.. Blir inte så mycket tid att skriva något om kvällarna. Men verkar som att det finns lite trogna besökare ändå - Saknar ni vår dagliga update??
 
 

Bloggen hinns inte med ser jag...

Publicerat: 2013-07-28 Kl: 23:56:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ja det är ju inte lugnare här för att det är sommar. Startar inte datorn varje dag ens. Värmen knäcker en och vi har fullt upp i stallet. Massor med hästar som skall ridas + att vi ska turas om att ta någon dag ledig här och där.
I dag startade då ridskolan upp igen. Vi har haft ett drygt jobb att rida igång alla hästarna men också fått lite hjälp av några flitiga elever.
Imorse så ramlade ett gäng in från Telia för att rida kurs. Samt ikväll startade vårt första läger upp för sommaren. Detta är en dag kortare och slutar alltså på torsdag. Det är många som bara är med på dagläger ca hälften. Samt en mamma som är med som deltagare. Jättekul och kanske något som vi ska marknadsföra inför nästa sommar. Samma mamma var på helgkurs i höstas och hade med sin dotter + 3 vänninor med sina barn. Samtliga kommer nu i september tillbaks. Ridning är ju en så rolig idrott där man kan rida tillsammans om man så är 10 eller 40 eller 70 år.
Lite sent blev det allt i kväll så nu är det dags att sova ska ju även hinna att rida lite hästar i veckan men det kommer nog att bli på sen eller mkt tidig tid.
Det är ju mycket tävlingar på gång också..
God natt
Ann
Finaste Demeter fick ett hopp pass i morse med mig på ryggen här är det Madde som rider
 

Då har det hänt igen!

Publicerat: 2013-07-22 Kl: 21:38:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är lite skrockfull av mig och naturligtvis frångått mina principer. Dvs att berätta om att vi inte har några skadade hästar och klarat oss bra i sommar.
Naturligtvis är då Tuareg skadad!
Det var inte heller lätt att se skadan som måste skett strax innan den upptäcktes. En stor bit hud är borta på innsidan av låret och även en del muskelvävnad. Kan inte fatta hur det gått till.
I samråd med vet + vår egen husdoktor som ej trodde på att sy så är han nu omplåstrad. Dels saknades det ju hud + att om man då syr ihop så blir det lätt infekterat.
Han var tvungen att stå ett tag i boxen och var ju nu ikväll naturligtvis väldigt stel. Får gå i hagen utanför vårt hus i natt tillsammans med Athos.
Det lär ta ett tag att läkas. Typiskt!
Idag har jag tillbringat en lång tid i väntrum på Mälarsjukhuset men behöver förhoppningsvis ej några mera återbesök. Men lång tid tog det, konstigt system de har massor med annan personal och så en ensam stackars ögonläkare som dessutom har jouren.
Stod på en lapp att man fick pengarna tillbaks om man fick vänta mer än 30 min. Så jag provade med det men tji fick jag trots att jag fick vänta nästan 2 tim innan jag fick träffa läkaren. Beroende på att en sköterska lät mig titta på en ögontavla när jag kom så hade jag tydligen ej fått vänta......
Ja ja man ska väl inte klaga, det kunde ju varit värre.
Jag fick ju chans att läsa svensk Damtidning....vilken blaska nu kan man allt om Europas kungahus etc.
 
Nu är alla lektionsvalacker hemtagna från betet som ligger en bit bort. Har fått hjälp att rida en del idag själv hann jag bara med Bosson.
Men Athos, Gordon, Elton, Uranos, Mr Magic, Calima, Jaqueline har också fått motion dock ej av mig.
 
Imorgon ska jag upp tidigt så att jag hinner rida mera. Sedan får det bli en regndans av något slag för snart finns det inget gräs alls kvar i hagarna och återväxten ser miserabel ut.
Godkväll
Ann
Fina Athos och Jolita i bakgrunden
 

Soft dag

Publicerat: 2013-07-21 Kl: 22:42:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har vi ej arbetat ihjäl oss direkt tillbringade ett antal timmar vid poolen efter en välbehövlig städning av huset. Blev ändå lite ridning en skön uteritt på Demeter tillsammans med Charlotte o Jaqueline.
Imorgon skall det hem hästar är tanken som skall ridas igång efter sin semester.
Det är ju ganska många -13 st + våra andra 13 hästar som skall ridas så vi får lite hjälp.
Annars kommer man ha stora ridsår i värmen om man ska nöta sadel från morgon till kväll.
Har även vattnat idag växter runt stall o ridhus. Vet ej när det var så här torrt senast. Betet är helt på upphällningen brunbrända sommarbeten.
Jocke gjorde ett tappert försök att spätta stolp på sen em. Men det är många kvar som skall ner i backen.
Nu hoppas vi på regn i massor så att gräset sätter fart igen.
Imorgon så ska jag på återbesök med mitt öga hoppas jag slipper åka dit flera ggr så tråkigt och tar bort massa med tid.
Gammelmannen har fått en massa nässelutslag igen ser inte rolig ut alls brukar komma så här års men vi har aldrig kommit på vad det är han reagerar på. Förr så har vi behandlat med opticourten men det finns tydligen inte längre då det var hög risk att de fick fång istället. Men den medicin han får nu har i alla fall inte hjälpt. Imorgon ska jag köpa vanlig allergimedicin för människor det har fungerat ibland.
God natt
Ann

Sommarledigt på bloggen

Publicerat: 2013-07-20 Kl: 17:00:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan
Ja här på bloggen är det stillsamt tänkte bara uppdatera er som följer oss läget i sommar-
Vi rider för glatta livet på alla hästarna peppar, peppar så har vi för tillfället bara en sårskadad häst i sommarvärmen och det är min "lilla" Hera. Hon kommer in för spolning av sår och pencillin varje dag och får slippa alla insekter ett tag.
Shadow den nya ponnyn har fallit på min lott denna veckan och det har då handlat om dressyr.
Bell´s Calima har tömkörts av mig och ridits av både Sofia o Madde och hon kommer att stanna hos oss är nu bestämt.
Mr Magic har nu gjort lite framsteg Madde red igår och han såg riktigt fin ut. Madde tyckte att det var stor skillnad från förra gången hon red.
Men vi har nu särat på kärleksparet Calima o Magic.
Jaqueline har fått komma hem går nu med Calima och nu är de som lång och lerhalm. Jaqueline är jättekär.....står och brunstar och är alldeles nerkissad på benen. Hästar är roliga.... Magic och Shadow har kamperat ihop och igår så släppte vi ihop dem med Bosson, Gent o Elton som vi hämtade hem för hovslagarbesök.
Jag red även Bosson och Jaqueline igår. Alla hästarna skall ju sättas igång nu till den 28 juli då startar ju först en dagkurs med Telia som har blivit 1 ½ dag de sover alltså över och på söndagkvällen startar första ridlägret upp. Detta lägret slutar på torsdagen den 1 augusti.
Demeter har jag i hårdträning nu inför Gripens meeting hon känns fin och blir starkare för var dag som går. Jag har tom hoppat henne i veckan och det kändes ju superbra och kul. Det är ju länge sedan jag hoppade vi har ju uppehåll med Erikträningen och "mina" hopphästar har ju haft semester.
Sofia har däremot hoppat flitigt på alla hästar och i onsdags så var hon hem till Erik och tränade på Pommes. Det var på gräs och hade tydligen gått mycket bra.
Idag har det varit lugnare har bara ridit ut på Demeter.
Ska se till att fixa en ny bild för Magic blir bara mer o mer lik Simsalabim. Han tom låter som honom. De nya hästarna hoppas vi kunna hoppa något i veckan som kommer. Shadow har i o f Madde hoppat flera ggr och det gör han jättebra. Han har ganska fin galopp faktiskt.
Godkväll
Ann
 
 

Dagarna rullar snabbt i sommar!

Publicerat: 2013-07-15 Kl: 23:19:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Hejsan Ja inte blir det mkt skrivet här. Idag startade jag dator som fått "vila" sedan i fredags. Har haft fullt upp med annat + att vi gjorde en familjeutflykt igår. Julklapp från släkten vi åkte på Göta Kanal så det blev inga hästar ridna då inte. Så då blir det än mer att göra idag och Madde är på kortsemester var får hon skriva om själv.....kanske inte samma ställe som jag skulle åkt till men de får säkert kul! Startade tidigt imorse med ett besök på Mälarsjukhuset för en koll av mitt öga som blivit lite bättre ser inte helt bra på det ännu så nya droppar och fortsätta med salva samt återbesök nästa vecka igen......bara att bita ihop. Hann i alla fall med 5 hästar idag. Tyvärr så var Hera skadad ett hål in i muskeln på överarmen så hon fick vila. Hoppas det läker snabbt. Men red nya ponnyn som kändes mkt bättre än när vi provred där har Madde ridit på bra. Mycket mera bjudning. Imorgon är det bara på´t igen härligt med hästar. Godnatt Ann

Långt mellan blogginläggen.....

Publicerat: 2013-07-11 Kl: 23:11:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan, Ja ett antal dagar senare så är jag tillbaka. Allt har gått så fort så datorn har inte haft första prioritet. Det har ju som sagt var funnits annat att roa sig med. Dressyrtävlingen gick ju i alla fall super bra. med en massa lovord från ryttarna. Själv var ju ju inte direkt frisk men fick hjälp med medicin. Har begåvats med bältros i ögat trodde inte att man kunde få det där. Jag är i alla fall på bättringsvägen och har faktiskt haft ledigt ett par dagar. Då vi passade på att göra en tripp till Tallin. Ätit massor med god mat vilken härlig stad. Men nu är man tillbaks i arbetsselen. Hann rida mina två ston innan det var dags för möte med Västmanlands distriktet eftersom vi samarbetar med dem i Sörmlands Ridsportsförbund. Just nu sitter jag och tittar på en uggla/ unge som sitter på solparasollet i mörkret och spanar in på mig när jag sitter i soffan och skriver.....häftigt med djur. Här finns det mesta. Imorgon så blir det att skynda sig med ridningen för sedan så är det dags för 70 årsuppvaktning. Godnatt Ann

Vilken dag..

Publicerat: 2013-07-10 Kl: 20:51:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Man ska väl inte klaga på vädret men fy vad vidrigt det varit idag.. Inget flöt som jag planerat :/ Gick upp extra tidigt o for till stallet i hopp om att kunna korta ned - gissa hur det gick? Kom hem vid kvart i åtta så det blev ju ex antal timmar senare än vad jag hoppats på..
 
Det ihärdiga pissandet från himmlen är väl det som stört min dag mest då det blev en hel del tidskrävande extra uppgifter då jag tog in våra stackars blöta hästar. Rangun var nog den som var mest påverkad av vädret för han skakade till och med.. Inte bra för hans rygg inte :S
Eftersom hästarna stod inne så många timmar på dagen krävdes det lite kvällsmockning för att det inte ska bli så fasligt tungt imorgon. De flesta hästarna fick gå ut igen nu i kväll också då det äntligen slutade regna vid fem nån gång.
 
Red vår nytillkomna ponny på morgonen - Shaddow 13 heter han och vi har honom på prov en vecka. En ganska regäl D-ponny som är mörkbrun/nästan svart och 11år.
 Ett litet smakprov :)
 
Efter ponnyn gick jag och syster ut i regnet för att fånga in en förrymd "hårboll" Christinas islänning hade rymt och stod ute på en av vallarna och åt gräs.. Grr - blött och eländigt!
 
Red Rocco lite kort i ridhuset, imorgon kommer Nina  så det blir mycket dressyr för honom nu. Hade egentligen velat rida ut eller hoppa idag men vädret avskräckte mig ifrån uteritt. Det visserligen en ryttare som släpade fram lite grejjer och hoppade i ridhuset men då hade jag redan kommit ut med dressyrmunderingen på.
 
Sedan blev det tyvärr inte så mycket mer ridning för mig idag :( Rangun fick gå på skritten innan  jag åkte hem och Melete gick ut i hagen igen.. Skitdag!
Hela em gick till att spola sista stallet för i år, vårt tävlingsstall (fem boxar) Det tar sån tid när man ska rensa ut alla prylar från stallet och sedan montera ihop slangar och kablar för att kunna köra högtryckstvätten, plus att det gick tid åt att ta in ytterligare några hästar från regnet, mocka och möblera om på några hästar i stallet.
 
Nu är iaf stallet noggrant spolat och jag har sopat så mycket jag kunnat för att det ska torka upp fort, men med tanke på dagens väder så tror jag inte det går att börja måla fören på fredag då jag vill att väggarna ska vara ordentligt torra så färgen sitter länge.
Vi skulle egentligen målat förra sommaren men lagom, när stallet var rent och torrt kom världens busväder - fyra grader, regn och blåst så då var det bara att ströa upp och ställa in hästarna igen för att vi skulle kunna plocka in unghästarna som stod och frös i beteshagen.
 
 
Thaleia
 
Igår var jag med om en ganska vidrig händelse då jag skulle hämta Shaddow på morgonen/fm. Gården bredvid hade ett par hästar och den ena av dem - en gammal 25årigt sto, hade rullat fast i hagen. En häst som ligger för länge på sidan kvävs till slut och ingen visste ju hur länge hon legat :/ Dessutom var den andra hästen i hagen smått aggresiv och vaktade den liggande hästen. Vi lyckades stänga in den i ena halvan av hagen då den var uppdelad och såsmåningom kom ägaren till hästarna. Vi var ganska eniga om att man borde avliva hästen då hon var i extremt dåligt skick men han fick upp henne på alla fyra igen och då syntes stora avskavda fläckar efter att hon sprattlat med benen för att komma upp, hon hade också riktigt svårt att gå. Stackars häst :/
Jag anser att har man ett djur så måste man kunna ta beslut om när det är dags att djuret ska få vandra vidare om det är i dåligt skick/inte mår bra osv
Jag hoppas jag slipper vara med om något liknande igen..
 
Kram Madde
 

Låång helg i snabb fart!

Publicerat: 2013-07-08 Kl: 20:53:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helgen har gått bra och vi har haft riktigt kanonväder, inte lika kul för de tävlande då det var stekande sol lör och sön men det är ju ändå trevligare än regn så man ska väl inte klaga.
 
Så himmla mycket positiva kommentarer på våra fantastiska tävlingar har vi också fått ifrån många ekipage - superkul!
Dessutom blev det ett riktigt fint repotage i Strängnäs Tidning idag :)
 
 
Första sidan!
 Emelie Brolin och hennes stora tjusiga Briman på bilden..
 
 
 
Snyggt och bra skrivet!
 
Kram Madde
 

Förskräcklig förälskelse....

Publicerat: 2013-07-02 Kl: 22:32:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Eller en ganska jobbig sådan i alla fall. Våra nya stjärnor i stallet har ju släppts ihop. Mr Magic och Bells Calima vi hade delade meningar om det var klokt då de sedan ej skall gå tillsammans utan med sina förhoppningsvis nya arbetskamrater - lektionshästarna.
Men eftersom de nu släppts på bete en bra bit bort så kommer det ju inte gå att rida dem och de behöver ju verkligen nu tränas. För tillfället så ligger dessa två hästar på min lott.
Men de är ju nu oskiljaktiga - Mr Magic tror ju dessutom att han är hingst åtminstonde så låter han som en. Efter ett tag så blev de i alla fall fokuserade men det tog sin lilla tid kan man säga. De var som fiolsträngar!
När hästar bara är två så blir de ju lätt oskiljaktiga om de dessutom är nya på gården så blir det som ännu värre.
 
På måndag är planen att den nya ponnyn ska hämtas. Eller ponny och ponny den är ganska stor.
Så då blir det en häst till som skall tränas..
 
Kvällen har tillbringats med att skapa lite ordning i mitt kaos. Jag har ju nämligen utökat mina arbetssysslor med att sälja Aloe Vera och Sofia som sköter all bokföring med den äran lär strypa mig om det innebär en massa merjobb för henne.
Så nu känner jag mig ganska nöjd.
De som känner mig vet att jag hellre rider, mockar, har träning osv osv bara jag slipper pappersjobbet.....
Jaha nu är det kvällsvila innan huvet ramlar ner i kudden

Kaosvecka

Publicerat: 2013-07-02 Kl: 22:17:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som vanigt sjukt mkt att göra.. Denna vecka är INGET undantag - vårt stora dressyrmetting närmar sig med stormsteg och det är många trådar som ska knytas samman för att allt ska klaffa. Vi (familjen) har ansvarsposter på alla olika omrården och det brinner i knutarna att hinna få iordning allt - ÄNDÅ känns det som att vi år år är i bättre fas än något av de tidigare åren så vi börjar väl lära oss :D
 
Jag har ikväll varit på Jysk och hämtat ytterligare ett supersize partytält till alla gäster/ryttare som ska äta eller ha något att sitta under om himlen skulle få för sig att öppna sig med regn och tråkigheter. Samt en liten sittgrupp med soffa, fåtöljer och bord till vår översta del på läktaren där det ska bli en lite lyxigare avdelning - främst för våra sponsorer som kommer att besöka oss under helgen.
 
Jag har även skrivit färdigt på de informationsblad som skall delas ut i våra ryttarpåsar till alla deltagare. Info om främst maten i kafeterian under helgen. I år har vi en ny samarbetspartner/leverantör av maten till våra ryttarmiddagar som serveras fre och lör kväll.
 
Trotts att det känns supertrist att jag inte kommer att rida själv i år så kommer jag inte att sitta sysslolös - har massa uppgifter att hinna med under dessa dagar! :/ Känns ändå som att vi fått ihop ett bra gäng med funkisar så jag hoppas på en grymt bra helg!
 
 
Jag & Rangun förra sommarens meeting :)
 
Kram Madde
 
RSS 2.0