Skitdag....

Publicerat: 2015-04-29 Kl: 23:33:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen började inget vidare höll på att döda min dator. Jag fixade frukost till vårt "frukostmöte" i Flen. Fixade kaffe i termos packade ner allt till mackorna med glömde brödet hemma la datorn i samma påse. Tillsammans med en termos med fel kork.
Så när jag kom fram var allt drängt i kaffe - jag fick åka till affären och köpa mer bröd medans mina snälla TK kompisar försökte torka min dator och min almenacka.
Efter mötet snabbt hem hann faktiskt titta på en fin fölunge och några fina 2 åriga hingstar (till salu)....men just nu känns det som att sköldpaddor vore en bättre ide´.
Inte så kul med veterinär idag men hoppas nu att Demeter snart ska vara ok...
 
Tur att dagen avslutades bra med en rolig hopplektion. Det var banhoppning och jag blir alldeles lycklig av duktiga ryttare och hästar. Vi har så fina lektionshästar. Extra kul när ens egen pappa är med och hoppar en super runda!
 
Mätningen av våra ponnyer är ju i alla fall klar och det visade sig att Siri är en C-ponny! Så nu får vi hoppas att hon inte växer mer.
 
Ann
Nu är det bara att hoppas att vi får en egen fantastisk fölunge.....
 

Ingen ridning :S

Publicerat: 2015-04-29 Kl: 20:40:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En dag utan att häst under rumpan.. Har ju inte så mycket att rida just nu så egentligen gjorde det ju inte så mycket att dagen var smått späckad. 
Jag kom senare än vanligt då jag skulle lämna lilla transporten på service på morgonen. Mamma drog på frukost/förmiddagsmöte, tre stallar att fixa då vår stallhjälp Anna vaknade med ryggont.. Tidig lunch och vid 12 rullade Fia & Jossan med tre ponnysar för mätning i Södertörn. Dyngplattan har också blivit nästan helt tömd på fm - SÅ skönt!
Tove kom vid 13 och eftermiddagen gick åt att gå igenom flera av våra hästar samt en privatlektion kl.15. 
 
 
Kram Madde 

Rangun hemma igen!

Publicerat: 2015-04-28 Kl: 20:22:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Äntligen är min stora kille hemma i sin egen box igen <3
Han verkar ha haft det bra på Horseworkz och är ordentligt genomjobbad med vattenbad och lite tömkörning, idag hämtade jag hem honom och Tomas tömkörde och visade samt att jag fick prova. Nu har jag lite fler bra nycklar i arbetet på töm med honom :)
Imorgon får han vila helt och så känner jag lite lätt på honom på torsdag. Blir sedan en lite halvlugn helg och så drar vi igång mer på allvar nästa vecka. 
Blev hela em i Sparreholm då jag även hade med elev som skulle provrida en häst han har till salu..
 
På hemmaplan var "Sadeldoktorn" på besök för att titta pånågra av hästarna och deras sadlar. Imorgon blir det återigen aktiviteter utöver det vanliga då syster åker med W-T och Siri för mätning och Tove kommer efter lunch för att titta på några av hästarna, bland annat ska Mackan bli av med en vargtand.
 
 
Kram Madde
 

Hemma igen!

Publicerat: 2015-04-27 Kl: 23:10:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Borta bra hemma bäst även om jag fick en euforisk känsla första kvällen och tänkte att här kan jag bo!
Så vackert det är i Scotland och på den fantastiska ön Islay.
Tuff flygresa först till London och sedan till Glasgow och till slut ett litet propellerplan ut till ön. Vi bodde på en gård med en massa får och Highlandponnyer. Likadana som vår gamla Challe.
Bodde uppepå stallet som väl egentligen inte användes som stall då alla djur verkar gå ute året runt. De har aldrig frost men det fanns en ligghall på gården.
Vilken fantastisk resa jag fått i present och så härligt att åka tillsammans med min härliga brorsor Bosse o Mats samt Jocke förstås.
Så uppvaktad jag blivit. Tror ej heller att jag blivit så mycket fotad.
Varit på 5 destellerier ätit mycket god mat och njutit till max.
Denna veckan blir tuff. Sadeldoktorn Jimmy kommer imorgon och kollar på sadlar och på onsdag kommer Tove o kollar på lite hästar.
Hoppas att jag kan få reda på vad som är fel på Demeter. Känns så tråkigt med skadad häst fick ju ok på ultra men svullnaden är kvar.....
Ann
Gammelmannen för ett antal år sedan
 

Mackan & Mickis

Publicerat: 2015-04-27 Kl: 20:14:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Vårmys!

Placering i MsvC:2

Publicerat: 2015-04-26 Kl: 08:53:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina gamla Helios och jag knep en placering i ett stort startfält idag! 8:e plats på 66%
Tyvärr lite missar som kostade en del också, första skritten fick vi tre 5:or på, ett enkelt byte blev dåligt = 4:a och så saktade klanten till ryttare av en bokstav för tidigt vilket gav -2...
Surt! 
Vi fick många fina siffror också! Fyra 8:or tror jag det blev bland annat 😃
 
Kram Madde

Det börjar arta sig..

Publicerat: 2015-04-24 Kl: 06:56:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bild ifrån början på januari..
 
Igår..
visst börjar han biffa på sig så smått? 😃👍🐴
 
Kram Madde

Phu!

Publicerat: 2015-04-23 Kl: 22:14:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken späckad dag! Igen..
 
Full fart på fm, snabb lunch och så packa in Rangun och åka till Sparreholm och Horseworkz där han ska stå till på mån eller tis. Han fick en box med halm ända upp till magen!! Lyckos honom :D
 
Hem igen, intag av hästar och lite foderfix innan middag och så en privatlektion och så mina tre kvällsgrupper till 21. Nu har jag fixat startlistan till morgondagens Pay n Jump/Maskeradhoppning och ska snart stupa i säng.
 
Imorgon blir det lektion för Anna, igen, och så hinna med stall och hästar innan tidigt lunch och sedan iväg till Ylva (som har Debro) där jag har lektioner hela em innan jag åker i ilfart hem till hoppningen :P
 
 
Kram Madde
 

Beautiful..

Publicerat: 2015-04-23 Kl: 22:09:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Den vackraste av dem alla..
 
 
 
<3

Segersta tur och retur

Publicerat: 2015-04-22 Kl: 21:09:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Startade även denna morgon med lektion, lr ja inte fullt lika tidigt som igår då jag körde igång med Christina kl.07'00!! 
Anna som jobbar i stallet på förmiddagarna är flitig på att rida lektioner, och det har sista tiden blivit iaf 3st i veckan! Kul med så ambitiösa elever och det märks även på utvecklingskurvan hos både häst och ryttare. Det är såklart även roligare som tränare att ha elever som rider kontinueligt och att man har en plan och bra dialog med sin elev. 
Sedan kan det ju råda delade meningar om vad kontinureligt är men ja tycker väl iaf en gång/vecka - och det är ändå inte speciellt mycket. Fyra gånger i månaden är ju inte så mycket, på 30 dagar.. 
Inte för egen del iaf, hade jag råd och tid skulle jag träna 2-3 gånger i veckan med varje häst!! :D
 
Vad gjorde man utan Mads och hela gänget på Segersta?! Aldrig en tråkig stund när man är där :)
 
Nästa vecka åker han till Tyskland igen men sedan är min plan att spendera lite mer tid där - få hjälp med träning och hjälpa dem i stallet, de är kort om folk. 
 
Kram Madde
 

Fokus!

Publicerat: 2015-04-22 Kl: 20:45:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fokuserat ekipage! Synd på den ikullagda handen :/
Foto: Josefin Sundin
 
 
 

Kväller..

Publicerat: 2015-04-21 Kl: 21:53:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jahapp då var vi solokvist igen! Mamma och pappa är med hennes två bröder till Skottland på Whisky resa hon fick i födelsedagspresent i december.
 
Jag har på em besökt mammas o pappas kiropraktor = smärta och utlåtande om min stackars slitna kropp :S
Snett bäcken, högeraxel och extremt spänd i hela övre delen av ryggen/bröst/skuldra samt väldigt mkt värre på höger sida..
Aj vad hon tog i både en, två och tre gånger på samma punkter - man inser då att man tål mer smärta än man tror.
Ny tid på tisdag nästa vecka igen.. Skulle ta det lugnt idag efteråt men tänkte att bada hästar är väl lugnt? Tror jag kan haft fel då det knakade till i axeln så har ja otur hoppade den tillbaks. 
Jaja Helios och Arrondell blev vårfina iaf 😅
 
Har haft mammas kvällsgrupper. Första gruppen dressyr på en dammig utebana, mitten fick ut o galoppera i det FANTASTISKA vårvädret med sol, vindstilla och massa djur att titta på.
Dressyrspecialen fick trimma i ridhuset. Nu är ja mer än mör och ska stupa i säng!
Nya ponnyn Marko, tror vi bestämt kommer kalla honom för "Mackan". Låter det bra??
 
Kram Madde 

Bilder

Publicerat: 2015-04-20 Kl: 21:50:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia & Jossan packar upp varor jag beställt med massa olika prylar till stall/häst..
 
Marko var inte nöjd över att bli badad på eftermiddagen.. 
 
Kirres nya benskydd - URSÖTA!!! 😍
 
Ceasar & Micka solar i en grön hage :)
 
Kram Madde

"Drakar lyfter i motvind"

Publicerat: 2015-04-19 Kl: 20:48:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Stämmer det?
 
Fick en så snäll kommentar på fb :)
 
Helgen blev inte alls en så bra start på säsongen som jag hoppats.. Verkligen bottennapp :( Rocco gick verkligen inte bra i fredags men han vinner en del poäng på sin snygga sida och rörliga gång. Magic var fin i det stora hela men ett par rejäla missar där han blev rädd nere vid domaren plus kanske lite snålt betalt för det vi ändå gjorde bra gjorde att vi hamnade på drygt 59%. 
Lady Ash som jag red åt min elev då hon kört fast lite på tävlingsbanan skrällde till med hela 67% och vi kom 5:a i LA:3an..
 
Igår vill ja bara glömma o gå vidare, tittar jag på filmen från ritten så ser det visserligen rätt okej ut. Lite hastigt som två av domarna tyckte, men nja kanske lite snålt bedömt även där..
 
Idag hade jag ev en något bättre känsla men är inte alls nöjd med vår prestation tillsammans.. Måste få till mer träning omedelbums om det ska vara någon idé att åka ut känner jag. Mads kom hem från Tyskland nu!!
Ska till Segersta på onsdag, sedan får Rangun åka på spa igen över helgen. Har avanmält mig från Eskilstuna också så nu blir det bara träning så får vi se när det kan bli tal om någon tävlingsstart igen. Var ju sugen på nationaldagstävlingarna på Strömsholm första helgen i juni.. Till dess borde jag kanske lärt mig rida bättre.. Jaja
Jag blev visserligen placerad i MsvB:4an idag men för mig är det relativt "oviktigt", i MsvB ska vi utan problem rida på 70% så är det bara. 
Jag har även valt att rida på träns med Rangun både igår och idag då han gått väldigt bra på det under veckan.. Får se hur jag gör fortsättningsvis, brukar kunna växla en del så man kan aldrig veta säkert var han gillar bäst för dagen.
 
 
 
Kram Madde

Två placeringar idag!

Publicerat: 2015-04-17 Kl: 23:34:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja lyckades rida ihop 67% och en 5:e plats i LA:3 med Lady Ash och Anna kom 8:a med Werra 👍😃
 
Nu MÅSTE jag sova! Vila kroppen och förhoppningsvis vakna utvilad imorgon bitti.. 
Imorgon är det iaf bara en start, PSG med prinsen ❤️
 
Kram Madde 

Ta det lugnt..

Publicerat: 2015-04-16 Kl: 23:02:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mmm jag har försökt ta det lite lugnt efter gårdagens behandling, idag känns det verkligen av i ryggen.. Jobbigt att stå och ha lektion på kvällen, 17.30-21 och dessutom närmre två timmar tidigare idag.
 
Har ridit två hästar, Rocco och Lady som jag ska tävla imorgon. Har även tvättat Rocco på em så då är det en uppgift mindre att hinna med imorgon, dessutom skulle vädret inte va så skoj imorgon om ja fattat det rätt :/
 
Blir ett kul projekt att försöka hålla Magic ren när han väl blivit rengjord imorgon, han gillar både att ligga o sova samt att rulla sig i sin torvbädd.. Inte jätteprsktiskt med en häst med så mycket vitt på. 
 
God natt!
 
Kram Madde 
Rocco solar med slutna ögon... ☀️

Nykomling nr 3 i år!

Publicerat: 2015-04-16 Kl: 17:16:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hej och välkommen säger vi till Marko en C-ponny f.-03
 
 

Vilken dag...igen....

Publicerat: 2015-04-15 Kl: 22:55:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja vilken dag ridningen har gått sådär lite dåligt humör idag. Ingen träning för Mads som var sjuk.....så jag åkte och köpte en ponny.....i brist på annat.
Marko heter han och är en c-ponny. Bilder kommer snart hoppas jag så ni får se lilla underverket.
Imorgon är en ny dag tänkte inte köpa någon häst i alla fall.
Ann

Min fina!

Publicerat: 2015-04-15 Kl: 20:27:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min älskling ❤️
 
Han var SÅ fin idag, inte så många gånger om året man har en så bra känsla iprincip genomgående på denna lite knepiga kille.. 
Mads var ju tyvärr sjuk idag så blev inget Segersta. 
 
Två privatlektioner på morgonen efter mitt besök hos naprapaten kl.7 imorse 😀 
Han påpekade att jag borde ta det lugnt idag och ingen träning.. Troligt? :/ jaja jag red bara tre hästar.
 
Kram Madde

Hoppträning

Publicerat: 2015-04-14 Kl: 21:29:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hoppning för B-tränare i hoppning Erik Berggren.
Idag hade vi utomhuspremiär = glada och lite extra pigga hästar!
 
 
Fia & Pebblan flyger!
 
Melete ser lite sömnig ut efter sitt hoppass, hon har verkligen utvecklats i hoppnignen och vi kommer att få äta upp både en och två gånger att vi hela hennes uppväxt sagt att hon ej kan hoppa. Nu har hon verkligen fattat grejen!
Ni får tro att ja blitt galen men jag är faktiskt riktigt motiverad i hoppningen och visst vore det väl kul om jag fick för mig att hopptävla lite på vårt meeting i sommar? ;P 
 
Magic gick också strålande bra och vi fick fina rundor :)
 
Kram Madde
 

Full fart framåt inga steg bakåt!

Publicerat: 2015-04-13 Kl: 22:31:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är veckan i full gång igen......förmiddagen blev lite upphackad som Madde skrev om då Strängnäs Tidning var här. Gillade fotografens replik till Jossan som höll Magic : Ställ honom med näbben åt det hållet!
Hoppas att de förstod att det var hästar och inte fåglar.
Nej naturligtvis förstod de det, himla rolig fotograf som gillar att göra roliga bilder. Såg att han tog en närbild på Magic`s blå öga.
Tur att Magic var snäll han stod nästan inlindad i sladden till blixten och fotografen satt och tog bild bakom Magic under magen.....
Har idag ridit ett gäng hästar trots allt. Det kommer bli en intensiv vecka med träning inför tävling(i o f s så tränar man ju alltid men det blir ju mer fokus på program delar).
 
En plan är att starta den nya lektionshästen eftersom jag ändå var anmäld men bestämt mig att avvakta start med Melete då hon inte känns helt klar att starta LA:3.
 
Imorgon är det hoppträning för Erik och på onsdag dressyr för Mads. Är så kul att träna så här mycket som jag gjort sista tiden.
 
Motion får man i alla fall. Dessutom så har jag ju hundarna att traska runt i skogen med. Det gör jag så gärna men tar ju en del tid. Jocke har ju problem med en fot/ben. Har haft ont länge säkert 10 mån nu äntligen har karl varit hos läkare och är tejpad och ska helst inte gå så mycket.
Är ju stor favorit hos Ross som inte går med Jocke om han går ut först utan han väntar på matte som han vet travar ut i skogen över stock o sten o berg osv. Jag går helst inte på vägen för det är tråkigt.
 
Snart väntar ledigt igen då jag ska ut o resa nästa vecka. Dags för födelsedagspresent - Skottland och till Islay där vi ska besöka ca 2 destellerier om dagen......
Ann
 
 

Ny vecka nya tag!

Publicerat: 2015-04-13 Kl: 22:01:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Vilken skön start på veckan.. Kroppen sa upp sig innan man knappt hunnit komma igång :/ Fick såklart massa skäll (igen) av min stackars sambo som tycker jag misshandlar mig själv.. Jaja jag ska föröska ta mig tid att börja träna mig själv bättre igen.
Har iaf lyckats få tid hos både en naprapat på onsdag morgon och mammas o pappas kiropraktor på tis nästa vecka. 
Har ridit tre hästar idag och haft två privatlektioner plus min måndagsgrupp där jag lyckades få med två avramlingar. Inte så vanligt att eleverna trillar av, hästarna är så himla snälla och tyvärr gör ju det att man inte får "träna" på att trilla av - det är en del i ridutbildningen anser jag!
 
Får se om det blir tårta nästa vecka ;P
 
Strengnäs Tidning var ute på fm och gjorde repotage om MRK´s Div 1 lag idag också - blir spännande att läsa om det fått med allt rätt. Kan bli lite hur som helst ibland när icke hästkunniga ska skriva om just hästar, superkul med reklam och tidningsplats för klubben och ridsporten!
 
Den här killen känns bara bättre och bättre!! Fotografen tyckte han var urläcker idag :)
 
Kram Madde
 
 

Helgen är över

Publicerat: 2015-04-12 Kl: 22:36:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Full fart på ridskolan kan man säga. Lektioner hela lördags förmiddagen och sedan dressyrträningar på eftermiddagen. Hann i alla fall rida Helios på utebanan så skönt att rida ute.
Var även dags att skritta på Demeter tänkte att jag kunde skritta ut för hon är ju så snäll.......klantigt. Hon var ju lite laddad kan man säga.
Men jag är så lycklig över att få rida igen även om det bara är skritt någon vecka till.
Långpromenader i skogen har jag också hunnit med naturligtvis tillsammans med Ross o Buffy. Plockat årets första murklor så det blev en smaskig murkelsås.
Dagen startades upp med dressyrträningar och jag hann rida Melete.
Madde har haft programridning på eftermiddagen med ganska många ryttare - 8 st tror jag.
Blåst har det gjort hela dagen trodde ett tag att taket skulle lyfta på ridhuset. Blåser rätt igenom ska bli så skönt att isolera.
Imorgon blir det fullt upp många hästar som ska ridas.
På tisdag kommer Erik igen eftersom jag är bortrest veckan därpå så mycket hoppning har det blivit för min del.
Ser ut som att vi får åka och träna på Segersta på onsdag har inte fått någon tid ännu.
Helgen som kommer blir en tuff helg då vi har tävlingar i tre dagar.
Ann
Bästa ponnyn ever = Bishops Lough Little Gent!
 
 

Galen vecka = ingen bloggning....

Publicerat: 2015-04-10 Kl: 22:59:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ett tag sedan jag skrev något men det har gått i 200 km/tim. Måndagen började med tävling för min del på finaste Helios. Detta har grämt mig hela veckan red igenom programmet i söndags då det var klart att jag fick ta Maddes plats.
Red fel glömde halt ryggning o Charlotte skällde på mig att jag ej fick glömma programmet.
Vad gör den gamla människan jo en Jocke och rider fel väg- kostade mig en placering att få -2 alltså första utanför placering.
Tisdag hoppträning för Erik som vanligt superkul och rolig hoppning där det känns super enkelt på framför allt Jaqueline!
Onsdag bilen går till Segersta och träning för fantastiska Mads. Min häst var så fin och fick beröm att hon var mycket bättre på en vecka.
På kvällen fick vi då besök av en fd anställd Åsa som sedan många år bor i Canada där de bedriver boskapsuppfödning och lever som cowboys.
Åsa var här med sin 11 åriga dotter Nicole som är min nya idol. Vilken tjej återkommer med filmer från deras liv i Canada.
Har aldrig sett en så ung tjej göra så tuffa grejer!
Tävlar på stora rodeoshower bla. Suverän på lasso. Rekordet var 2,5 sek att fånga en kalv med lasson från hästryggen!
Hon har här fått prova på "engelsk" ridning som de säger och ridit 3 olika hästar dressyr på Gent hoppat Ceacar vilket hon klarade galant fast hon aldrig hoppat på detta sätt.
Idag avslutade vi med en uteritt där hon red Ture och då lös ögonen på henne när han i full galopp drog om oss alla.
Hon är även mycket duktig i barrel race.
Men filmer kommer.
Nästa år går resan till Canada då ska vi åka när de jobbar som mest så att jag får prova livet som cowboy!
 
Den stora lyckan idag när vår veterinär Tove var för återbesök av min fina Demeter som vi trodde hade en sen eller gaffelbandskada som inträffade när jag var borta. Allt såg bra ut så jag får börja rida igång henne. Jag som trott det värsta.
Så då fick jag energi för ännu ett träningspass då det fanns en plats kvar för hoppträning för Lotta Björe så jag sadlade snabbt på Jaqueline med hjälp av en elev (bestämde mig 5 min innan). Fick massa beröm så nu är man boostad över helgen.
Ann

Fredag

Publicerat: 2015-04-10 Kl: 20:33:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 
Vår på Ekelund! 
 
Mamma, Nicole och Åsa!
så trevligt och kul besök hela vägen ifrån Kanada 😃
 
Kram Madde 

Slut i kropp o knopp..

Publicerat: 2015-04-08 Kl: 20:41:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Phu - helt ihjäl.. men passet med Rangun för Mads var mycket bra, måste se till att rida så även när inte han står och gapar och svär på mig. Ja idag var det en del hårda ord - jag är jättenoga med mina elever men själv blir jag visst slravig med de där oändliga HÖRNPASSERINGARNA!
Bara att rida ännu bättre och ännu nogrannare!
 
På fm han jag med att rida Rocco, Kirre och Mickis - fin häst, idag har jag ridit på och testat lite mer. Vi har gjort lite skolor och några enkla byten, jättekul häst att rida :)
 
Fina Rocco
 
Imorgon blir det återigen galet schema :/ Kul med mycket elever men denna vecka är det vääldigt mycket, jag har till och med fått säga nej till några då tiden ej räcker till.
 
Imorgon blir det lektioner från 14.00 till 21.00 med ca 1h paus mellan 17-18 för lite mat och vila av rösten.. Hejja mig!!!!
 
Kram Madde
 

Speedade dagar!

Publicerat: 2015-04-07 Kl: 21:30:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 "Mickis" tittar ut!
 
Idag har det hoppats för Erik på fm, jag red Melete och Magic. Förutom att näst sista rundan på Magic gick åt skogen så var allt annat väldans bra! Så Kul att hoppa och Melete har utvecklats enormt. Magic ger mig massor och är så himla känslig och det känns så tydligt när det är minsta lilla som stör honom i min ridning till och över hinderna - vi börjar bli riktigt samansvettsade :D
 
Red Rocco på morgonen innan hoppningen, blev ett rätt långt pass då han tycker sådär om att gå i ridhuset särskilt inte om man ändrat på något. Typ lite bommar och några klossar mitt i manegen :/ Utebanan går han som spjutet på minsann..
 
Red Mickis innan lunch, idag var han lite på tårna och spänd. Tyckte en del var läbbigt i ridhuset, solkatter och så var det ett par hinder kvar från hoppningen.
Rangun fick sig ett kortare dressyrpass men blev rätt svettig ändå då det verkligen blev varmt idag. Känns fin efter vattenjobbet men jag blir säkrare och säkrare på att jag måste se mig om efter nya bett. Har fått en del råd av Tomas på Horseworkz och pratade även med honom nu på em för att återkoppla på hur Rangun känts. Är mycket nöjd med allt och att han tar sig så mycket tid att verkligen disskutera och komma med råd.
Nästa gång Rangun åker blir det i några fler dagar och jag tänkte då att Tomas ska få tömköra honom också för att se hur han fungerar i arbete utöver bandet. 
 
Imorgon blir det Segersta på eftermiddagen så blir till att rida så många som hinns med på fm innan avfärd. Eftersom det är påsklov är det flera hästtokiga tjejer i stallet som mer än gärna vill hjälpa till och lära sig mer :) Kul och jättebra med lite extra hjälp då hinner vi med så mycket mer!
 
Kram Madde

Ny häst!

Publicerat: 2015-04-05 Kl: 19:58:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår åkte jag den långa vägen till Kil i Värmland för att hämta hem vårt nytillskott i skolhästfamiljen. Fick sällskap av Christina vilket var väldigt bra och trevligt - TACK!
Vägen dit gick ok men hem kändes det verkligen oändligt långt :/ Inte så sugen på att åka bil efter senaste veckans roadtrips..
Jag hade själv inte kommit på tanken att ens titta på en annons på häst så långt bort, men när man har lagt ut en annons på "Köpes" så hör folk av sig ifrån landets alla hörn. Detta var ändå inom någolunda avstånd på drygt 3h enkel resa. Mickas ägare ringde mig och ville så gärna att vi skulle köpa honom då hon tyckte vi verkade vara en så bra och fin ridskola, så efter en del samtal med henne och att vi sett honom på film beslutade vi att köpa honom. Han besiktades i torsdags u.a och jag provade honom lite kort innan vi skrev papper och åkte hem till Ekelund. Stod snällt hela vägen :) Jättejobbigt att se en så ledsen säljare, både jag och Christina hade nära till tårarna..
 
Jag tror och hoppas att han kommer fungera bra hos oss, det är en jättego och fin häst att rida. Imorgon blir det premiärtur på hemmaplan, idag har han bara fått vara och vänja sig vid allt nytt.
 
Ni får nöja er med denna bild tillsvidare..
Stonehavens Micka 7år från Irland ca 165cm. Kallas för Micka eller Mickis - VÄLKOMEN TILL OSS!
 
Imorgon blir det full rulle, jag skulle tävlat men mamma rider istället. Lite halvkaos med ekipage till Div 1 laget som vanligt.. Skadade hästar gör att vi måste planera om..
Jag har tre hästar jag måste hinna rida och så tre privatlektioner inbokade innan jag måste åka vid 13.30 för att hinna hjälpa mamma med framridningen innan jag sedan ska skuggdömma hela klassen som pågår till strax innan 20 på kvällen.. 
 
Kram Madde
 

Påskmat = mätt...

Publicerat: 2015-04-05 Kl: 19:49:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då är snart påsken över och en ny stjärna finns i stallet. Madde var ju och hämtade en ny häst till ridskolan igår.
En valack Stonehaven´s Micka född 07 fux och ca 165 cm. Mer info o bilder kommer ska bli spännande!
 
Idag har jag tagit det hyfsat lugnt endast ridit 2 hästar och mockat lite boxar. Melete har gått ut i skogen hon är verkligen fantastisk min häst. Jossan kom tillbaks från sin ledighet då hon varit i Tyskland. Oj vad jag saknat henne så nu är ordningen återställd.
Ann

Ridning och lektioner på dagens schema!

Publicerat: 2015-04-03 Kl: 08:16:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon! Frukosten är intagen efter lite välförtjänt sovmorgon..
Nu ska jag rida Roccan-bus och känna lite lätt på Rangun, ska bli så spännande att se om det känns någon skillnad även om tre dagars vattenband inte är så mycket.
Imorgon blir det sedan lite mer ridning och så får han vila på söndag för då ska ja vara ledig från stall o häst ☀️
 
Har även fyra privatlektioner idag, kul med alla elever. Dock inte alltid så lätt att få ihop schemat så alla får rida.. 
 
Den här lillkillen ska få jobba också! Knatar på så fint på bandet, däremot är han så liten så laserstrålen som går mellan väggarna går ovanför honom så jag får sätta en pappersbit iför. 
 
Kram Madde

?

Publicerat: 2015-04-02 Kl: 22:00:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

 Vad ska hända nu tro? 😝
 
I helgen ska ja ut på tur...
 
Madde

Lite värme igen :)

Publicerat: 2015-04-01 Kl: 21:06:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skönt att solen hittat tillbaka! Kirre den lilla hårbollen fick gå ut utan täcke efter att jag tömkört honom på morgonen, fin liten kille - har saknat honom..
Han fick även premiärgå på Horse-Traninern! Duktig ponny pinnade på bra, nyttigt för hans balans. Jag har lite häst-tomt för egen del nu :/ Mille är ännu ej bra, inte Rocco heller och idag hade han trampat sig på kronranden så ingen idé att ens titta efter om han skulle se ok ut då. 
Rangun är på "spa" eller ja han får nog jobba på en del, pratade med Thomas på vägen hem så hade det gått bra idag med. Rangun hade gått i hela 9km/h efter att han jobbat i vattnet! 
Jag ska hämta hem honom imorgon em igen, ville börja försiktigt med tre dagar så får jag se sedan hur jag lägger upp resten av min dagar. Beror på vad Thomas tycker och såklart hur han känns och verkar efter dessa dagar. Har fått mycket bra input och tips kring hur hästarna ska jobba på skritten. 
Ska försöka få tag på vikter som Rangun ska ha på ena sidan när han går för att stärka sig och bli mer jämn/liksidig.
 
www.horseworkz.se 
 
Jätteglad över detta fina pris jag faktiskt VANN med Rangun som årets DM vinnare 2014. Vore super om jag hade råd och möjlighet att fortsätta med vattenträningen även efter dessa 14 dagar jag vunnit. 
 
 
Min prins förtjänar det bästa :)
 
Red Magic och Siri på utebanan = lortiga hästben! Magic var så himla fin, jättekul med hans utvecklng verkligen.
 
Vi tackar även våra praktikanter från Realgymnasiet i Borås som idag avslutat sin praktik och åkt hem igen. Lycka till och välkomna tillbaka Malin & Alice :)
 
Kram Madde
RSS 2.0