Rolig dag idag

Publicerat: 2010-08-31 Kl: 23:17:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk vad man kan få en kick av att hoppa. Det var väl så alla började sin bana på hästryggen innan man inser att man även måste rida på marken dvs dressyr.
Jag har i alla fall haft fyra roliga ritter idag började med fina Limit sedan Arro Bell som fick hoppa lite låga hinder på utebanan han tänder verkligen till -älskar att hoppa ikväll har jag ridt två hästar för Erik Bosson och Uranos vilka fina hästar. Jag kände mig nöjd med ridningen Bosson har ju Sofia tagit över så det var ju ett tag sedan och Uranos hoppade jag väl någon 5,5 när han var fyra har inte direkt ridit honom sedan han fick sitt nya "yrke" lektionshäst för ganska många år sedan vi det här laget. Vilken fin häst det är måste vara vår bästa han är ju dessutom så allsidig går utan poblem med små barn på ryggen.
Det verkar ju faktiskt som han verkligen trivs på jobbet. Dessutom fick han ju bästa boxen på gården i sina "anställningsvillkor" minst 16 kvm2. Den är han värd.
Ann

Myggbett och smak av salt..

Publicerat: 2010-08-31 Kl: 20:49:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja tisdagen har verkligen inte haft en lugn stund!
Började med att släppa ut hästar och Leo fick gå på skritten på morgonen sen red jag ut en kortis på Rangun, som helst ville gå i skogen men det är ju så blött nu så han fivk bara gå en kort sväng i skogen och sen på vägen plus att jag inte hade tid  att skritta runt nån lång skogslinga.. Väl tillbaks så red jag Leo i ridhuset, hon har ju inte blivit riden sen i fredags så jag räknade med lite motstånd men hon var så fin så fin :) Förut var det lite av en "plåga" att rida henne eftersom hon stundtals (eller oftast) var okontrollerbar. NU är det inte alls så utan jag ser faktiskt fram emot att rida henne och idag började hon  förså sidvärts och skänkelvikningarna, dessa har jag bara testat på henne knappt 2ggr innan så hon för fina framsteg hela tiden..

Därefter försökte jag hinna göra lunch innan jag skulle ha lektion för Nils - Arne kl.11 det slutade med att pappa fick gör a färdigt lunchen.. Efter lunch kände jag väl att det var dags att ta Herkules en sväng för att se om han fortfarande var halt, var nu ca 1,5 vecka sen han vart halt. Började på ridbanan med att skritta fram och han var så pigg och fin i munnen kom sen fram i trav och kände direkt en ojämnhet dock ganska liten, travade på en bit till och hältan vart mer tydlig. Pappa var i ridhuset så jag skrittade in där och travade ett varv för att visa honom också därinne var han dessutom ännu mer halt, det som känns värst är att han är så himmla fin i övrigt och en häst som är halt brukar stå emot och inte vilja gå fram eller svåra i munnen. Herkules han går i superfin form med enorm framåtbjudning så jag blir så lessen att han är halt men nu har vi verkligen gjort det mesta som går att göra. När jag var färdig så lastade jag in honom i transporten och åkte med honom till hagen vid Stora Koltorp där Demeter, Poseidon och Hera går så att han får ha lite roligt äta massa gräs och bara njuta.. Han vart överlycklig över att få komma ut i hagen!!! Fina fina Herkules..
Väl där plockade jag ner staketet vi satt upp för att dela av hagen eftersom den är så stor så nu får de gå i superstor hage,det var också då jag fick typ 3000 myggor efter mig :S

Eftersom Fia var på ekonomi kurs idag så kunde hon bara rida i den sista gruppen för Erik så jag fick hoppa in och rida Mille i den första gruppen, gick ganska bra fram till vad jag hade tänkt skulle bli den sista rundan för hans del då vart det flera stycken katastrof hopp mestadels pga mig eftersom jag känner mig lite halvt osäker speciellt när det står massa konstiga saker under hinderna som jag vet att han kan titta på :S
Den dåliga rundan resulterade i att jag skulle hoppa ett par språng till, men kände medans jag väntade på de andra att han var trött och ville gå in och när det snart var min tur så skulle jag sätta igång honom lite men han ville inte alls utan försökte dra sig mot dörrarna och lätta i fram :( Mille prinsen.. Vi kom iaf igång och skulle bara hoppa några språng på den banan vi hoppat innan, jag han hoppa det lilla lydnadshindret och sen en typ 5*50 fast inridning i galopp som stod strax bredvid medellinjen och sen skulle det vara en vänster sväng.. Där halkar vi och faller handlöst ner i spånet! Korkade jag, ja kände ju att det var lite små halt just där tidigare men nu var jag inte tillräckligt nogrann att balansera upp honom så då föll vi.. han är ju så stor och väger en del så blir det lite småhalt så gäller det verkligen att fokusera som ryttare, ridhusbotten smakade iaf mest salt och jag fick verkligen underlag ÖVERALLT! Upp igen och så avslutade vi med två små skutt.. Inser också attjag måste skaffa en y hjälm då min "hopphjälm" är för stor den åkte nämnligen fram på näsan i fallet så jag har nog lite tur att den inte är bruten för det är inte helt ovanligt om man trillar med en för stor hjälm..

Nu ska jag garnera mina Cupcakes som står på kylning på balkongen!! Mums!!

Kram

SVETTIGT VÄRRE!!

Publicerat: 2010-08-30 Kl: 21:05:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har jag förbränt en del tror jag :P Först träning hos Liane med Rangun där vi båda fick ett mycket tufft pass med mycket galopparbete. Arbetade med högerbytena  och faktiskt så känns det äntligen som att jag verkligen vet hur jag ska göra och vad jag gjort för fel. Jag hade ju koll på att galoppkvaliten inte var ok för att göra bytena men nu så tror jag att vi fått riktigt bra sätt att träna på detta och det handlar mycket om att få igenom högersidan.
Det var väldigt kallt och regnade massor när vi kom fram så jag behöll de lite fodrade ridhandskarna på och även den lite tunnare Equipage jackan ovanpå pike' tröjan, när passet var klart var handskarna ganska svettiga och fukten hade kommit upp i sömmarna..

Mamma tog inga bilder på mig men det vart en på henne och Arrobell iaf.

När vi kom hem igen så red jag Mille i ridhuset då jag också försökte fortsätta med samma arbete jag fick göra hos Liane, eftersom om jag tänker efter så har jag ju liknande problem med honom där det är mycklet svårare i höger varv bland annat. Han var iaf ganska fin men idag så kände jag verkligen hur svag han blivit efter den långa vilan, har tidigare inte märkt av det så mycket men kanske handlar om att jag nu börjar sätta lite emr press och kräva lite mer av honom. Jag känner det speciellt i den förvända galoppen där han inte riktigt orkar galoppera igenom utan hellre väljer att bryta av - det krävs alltså ganska mycket ridning = ännu mer svettig :P
Efter passet fick han gå 10min på skrittbandet medans jag borstade av Rangun och lindade hans ben med Back on Track paddar samt Arnika liniment under, brukar inte linda hans ben spec ofta längre då jag kommit fram till att jag inte märker någon större skillnad ( är också ganska mycket jobb med lindor på natten) Nu tyckte jag däremot att han var lite gallig och "tråkig" i benen så därför valde jag att linda idag plus att passet hos Liane var väldigt krävande.

När jag var färdig med pållarna var klockan kvart i sex - alltså endast 45min kvar tills kvällens och höstens första Body Pump pass skulle starta :S jag fick springa upp och byta om och sen köra lite fortare än vanligt till Esklistuna och jag hann precis! var mycket tungt och extremt mycket folk säkert ca 50pers, men det känns skönt efteråt så det är bara att bita ihop.

Kram

Slit att göra prov

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 21:23:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter här framför datorn ikväll igen just nu har jobbat med del två av NPH -klassens prov i hälso o sjukvård som tur var har jag bra musik till - Nightwish.......även att rekommendera vid städning men då HÖG ljudnivå. Då får man energi att städa.
Imorgon är det träningsdag. Jag o Madde ska till Liane och träna, ska bli kul har ju lite tävlingar framöver, sedan är det ju tunnsått. Tisdag o onsdag är Sofia på kurs i Stockholm - redovisningskurs. Tyvärr så missar hon ju de två första grupperna på Erikträningen. Madde ska rida en grupp och jag tror att jag ska rida två. Beror på om det finns hästar förstås till det. Nu är ju Svarten borta...
Idag har jag haft stallmöte i cafeterian - vi fick knappt plats många nya och flera som "delar" eller är medryttare på hästar.
Många nya elever har det kommit till ridskolan. Jättekul både barn och vuxna. Härligt när grupperna börjar bli fulla. Det är bara några få grupper som ligger sen t på kvällen som det är lite magert på.
Nej nu måste jag fortsätta med arbetet..
God natt
Ann

Till Rangun?

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 20:05:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Har hittat en typ av "Boot's" som ska göra det svårare för hästen att trampa av sig skorna..

Denna finns att köpa på Grand-prix.se de kostar 1.095kr för ett par.. Dessa kommer vi nog att införskaffa till min fina lekande dressyrprins Rangun eftersom han har en förmåga att kliva ur sina skor allt för ofta :S

Video Madde & Rangun

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 16:57:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJa den här har inte lika bra kvalite som de andra 2 filmerna men är ändå nöjd med mammas prestation! Trodde nog inte att hon skulle få till det alls :P

Video Madde & Mille

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 16:45:36 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerJag är överlag mycket nöjd med den här ritten.. Mitt  mål var att han skulle gå runt banan utan större trams och det klarade vi bra tycker jag.. Sen var det en del missar här och där samt att formen blev lite låg och bakom lodplan, men det var ett resultat av den ganska långa framridningen. Så det vart ungefär som jag planerat.

Video Sofia & Limit

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 16:42:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJa den här ritten fick hon drygt 53% på.. Var det verkligen så dåligt??? Tycker han går som en klocka genom hela programmet..

Mycket lyckad kväll :)

Publicerat: 2010-08-29 Kl: 14:41:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår/ i natt kanske man ska skriva :P Hade vi sjukt roligt allihopa ute på Calles föräldrars land med kräftor och massa annan god mat.

Håller nu på och laddar in 3 filmer ifrån tävlingen igår som kommer upp här senare!


Maria & Lille Castor i LB:3an


Solstrålen Fia precis innan sin start.. Limit i sitt nya bling bling träns..

Fina Mille..

Kram

Bra dag & världens bästa mamma :)

Publicerat: 2010-08-28 Kl: 17:22:18 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Ja dagens första start var då på Mille som jag verkligen är nöjd med. Han var riktigt tramsig när vi skulle till framridningen och bara stod på bakbenen och for runt så Fia fick leda mig bort, jag satt upp 45min innan för att se till att han skulle vara lite trött på banan, men det är en svår avvägning eftersom rider man för länge så kan det få motsatt effekt. Han var kanonfin i början på framridningen sen skrittade jag 10min och efter det var han inte riktigt lika fin och på hugget längre. Men dagens mål med honom var att han skulle gå runt banan utan större konstigtheter och det lyckades vi bra med! Film kommer imorrn.
Skritt på framridningen..
Riktigt snygg var han iaf!
Procenten vart däremot inte så lysande, men lägger absolut ingen vikt eller fundering över det, drygt 51% :S  Lite snopet men hon dömde lite konstigt tyckte många.. Imorrn får ni se och bedömma själva!

Hem och bytte häst till Rangun som fått gå ute i sin stora gräshage hela dagen eftersom han inte skulle in förens halv ett.. Han hade självklart rullat sig men detta löste jag med borste och ganska mycket pälsglans :P
Han var ganska jämn överlag i programmet och jag var mycket nöjd en del missar ledde till drygt 60% vilket jag är nöjd med, det är hans tredje start i denna klass. Slutade strax utanför placvering tror jag..
Film på honom kommer också imorrn, tror mamma lyckades filma ganska bra :)

Så många bilder fick hon inte till.. denna var ju inte spec tjusig men h'är är min fina prins iaf!!

Tusen tack bästa mamma för att du körde min fina pålle till och från tävlingen :)

Nu ivä'g på kräftskiva i Bälgviken.. LÅNGT ut i skogen..

Kram

Laddad för tävling

Publicerat: 2010-08-27 Kl: 22:30:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Vart ett sent inlägg.. Vi åt inte middags förens vid 9 och sen massa prat, är ju kvar på Ekelund idag eftersom jag och syster ska åka härifrån halv åtta imorrn bitti. Sofia ska rida typ halv tio och jag ska rida Mille 10'44 sen åker vi direkt hem igen och vi måste åka med Rangun ca 13'40 eftersom jag startar 15'40 som 3:e ifrån slutet. Så jag får väl bli sist till krfäftskivan (som vanligt).

Hästarna kändes iaf kanon idag och speciellt Rangun gick mycket bra! Red igenom programmen på båda hästarna och tyckte att det överlag kändes bra, en del småmissar men det handlar om att jag måste rida bättre helt enkelt :P

Leo fick också visa upp sig lite för Gunilla och hon skötte sig ganska bra och Gunilla tyckte verkligen att det gått framåt med henne så det känns kul :)

Eftermiddagen har jag ägnat till att puttsa allt inför imorrn osv och sen privatlektion för Ebba på Karaat kvart över fem till kvart över sex.

I veckan var mamma och handlade i Strängnäs och då passade hon på att köpa lite hästböcker också, jag har just börjat läsa en som verkar så super bra den heter "Spänst & harmoni i ryttarens sits" av Birthe Vogelius. Redan efter att ha läst förordet var jag helt fast och är nu på sida 25. Tror att denna boken kan ge mig väldigt mycket och tips till ridningen och även till mina elever då jag instruerar. Jag säger bara köp denna bok och LÄS DEN!
Många ryttare idag förstår inte sina problem och ofta är det så att de inte ens förstår ATT de har problem, denna bok ger ryttaren kunskap om hur kroppen fungerar och hur sitsen ska fungera. Nu tänker ni då kanske att ja man ska ha lodrät sits, axel - höft - häl hur svårt var det då? men det handlar om så mycket mer än bara en lodrät linje genom ryttarens kropp.

Nu ska jag sova så jag är utvilad tills imorn!

Kram

Jag är ingen shoppingmänniska

Publicerat: 2010-08-26 Kl: 23:20:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Tänk att man nästan kan få feber o sedan frysa av att åka o shoppa. Nej kanske en släng av Jennys feber men nu känns det bättre. Kanske för att man kommit hem...
Nu är det bara att skruva ihop eländet. Vilken affärside´att först ska man gå runt o skriva upp vad man ska ha därefter leta vagnar och plocka ihop allt som står på olika ställen + att komma ihåg - gångjärn, handtag luckor, lådor etc.
Stå i lång kö ta sig till bilen o lasta allt igen o sedan hem. Flaket var fullt på Shevan.
Det ska ialla fall bli skönt´att slänga ut den gamla skiten. Tror att Camilla håller med som fixat mkt med ridklubbens aktiviteter.

Idag blev det ingen ridning men jag hann i allafall att ha Arro Bell på horsewalkern innan vi åkte och sedan hjäpte Johanna mig så han fick gå en sväng på em också.

Imorgon är det programridning som gäller på fm på em ska jag ha träning för Amanda o Maria.
Sovdags
Ann

Snacka om heldag på Ikea!!

Publicerat: 2010-08-26 Kl: 19:57:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha snabbfix av stallarna imorse sen for jag mamma och syrran iväg mot kungens kurva och först in en snabbis på Hööks o sen vidare till "höjdpunkten" Ikea.. 5h (!) senare var vi färdiga med att packa bil o allt - 5 kundkärror behövdes för att frakta allt ut till bilen :S Nu ska vi väl iaf ha det mesta som behövs för ett snyggt funktionellt kök som man kan trivas i i kafeterian :D Happy! Så nu ska allt "bara" på plats också.. PAPPA!

Jag hade ju faktiskt tänkt att jag skulle hinna rida iaf både Mille & Rangun men så vart det alltså inte då vi körde in på Ekelund strax efter fyra och halv fem skulle jag sen ha två stycken 45min lektioner eftersom Jenny var sjuk.. Fia tog mittenlektionen och mamma de två sista - tur att det aldrig finns jobb på Ekelund.

Nu har jag troligtvis fått en elev till också!! :D En tjej som ridit hos oss sen hon var liten och har nu i sommar köpt en egen ponny som hon har i Strängnäs, hon rider fortfarande kvar i sin grupp på ridskolan också (!) Vilket inte är helt vanligt när folk skaffar häst - då kan de allt och behöver ingen mer hjälp - typ..
Så första lektionen blir på onsdag nästa vecka då jag åker till hennes stall för att ha lektion.

Härlig bild på Melete på väg till hagen..
Har ni också tänkt på att det har blivit väldigt kyligt om dagarna nu :( snart är det väl dags för Buffy att pulsa runt i snön igen..

Kram

Föl

Publicerat: 2010-08-25 Kl: 20:55:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Full fart även idag, började med att rida dressyr på Rangun och han var riktigt fin. Det vart ett ganska långt pass och han gjorde verkligen allt super, förutom en sak - högerbytena :( fattar verkligen inte varför, jag har iaf kommit fram till att det har inte med förberedelsen att göra det är mer som att dra lott ibland blir det rent men oftast inte :(
Allt annat känns iaf kanon inför helgen, men som sagt jag vill att ALLT ska fungera.

Syrran hoppade på Mille, bra att jag "slapp" för han var så full med lera!! Hehe fick syrran borsta sötnosen istället..
Leo red jag även idag på utebanan och hon går ifrån klarhet till klarhet med framåtbjudning och att tänka "rätt". Så det känns verkligen jättekul att allt jobb ( för det har verkligen inte varit en dans på rosor!) ger resultat ocj jag känner mig riktigt stolt och duktig över att ha rett ut henne och lyckats få fram en så fin och till slut sammarbetsvillig häst :D

Gymnasietjejerna fick rida dressyr, jag ställde upp en sk evighetsbana med koner där de red i både varven med volter vändningar, halter och både skritt, trav o galopp. Därefter praktisk sjukvårdsteori med 1-åringen Thaleia och sen träna på att lägga galoppbandage på Leo.

Min nya barngrupp som jag fått på onsdagar var jätteduktiga, trodde faktiskt inte att de hade kommit så långt i ridningen så det känns kul att få dessa härliga tjejer att jobba med.

Så lite bilder ifrån de två dagarna..
Den enda bilden som mamma lyckades få något sånär skarp :P Tror hon har lite för bråttom att trycka av och sen handlar det ju faktiskt om att ta massa kort så man lär sig och det är även svårt att fota rörelse och speciellt i ridhuset. Jag och Milleponken iaf :)

Fölmönstring. Mamma med Bell's Melete och jag med mamma Gaia.. Snyggt "uppklädda" med vita byxor och mörk ovandel.
De visar upp sig själva..
Snyggt uppställd framför dommarna..
När vi var färdiga vart sötnosen hungrig :)
Rebecca, Emma & Elina (gymnasie) vid ihopsläpp av hästar på Åbykvarn..
Gaia har koll på kameran
Meletes nya hagkompis.. Walza som tidigare gick på ridskolan har fått denna underbara lilla häst tillsammans med Simsalabim..
Gaia visar vem som bestämmer.. :P
Hästliv!!

Kram

Bild på Bosson

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 22:08:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja här kommer då en bild från vårt hoppmeeting som Erika Torrång tagit på vår fina Bosson!
Hoppas att Madde lägger in bilder från dagens övningar. Efter fölmönstringen så kom nämligen Walza ox hit tillsammans med sin 7 veckor gamla fölunge ett skäcksto hur söt som helst.
De ska gå på bete resten av betesperioden ihop med Gaia o Melete. Den fölunge hoppar in i transporten själv. Återkommer mer om kommentarerna på fölmönstringen. Helt ok siffror med tanke på att vi bara tog hem dem från betet så det har ju inte varit någon träning direkt.
Typ                    -8
Huvud, hals, bål  -7
Extremiteter       -7
Skritt                 -7
Trav                  - 8
Galopp              - 8

Ann

Em på Ekelund..

Publicerat: 2010-08-24 Kl: 15:03:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Dagen började med privatlektion för Åsa på Lady Ash, gick riktigt bra och det var visst bara 3:e gången hon red henne.. Hon och dotterna Stella delar på "Lady".
Sen knoppning och fölmönstring, Melete var jätteduktig för att inte ha tränat ngt och slutresultatet vart 45poäng vilket gav klass I!!

Till lunch fick gymnasieklassen testa på ett nytt recept, ihopkokat i mitt huvud, spaghetti med köttfärsås som förutom köttfärsen innehöll curry, ärtor, böngroddar och cocosmjölk.
Sen dressyr  på Milleponken i ridhuset, mamma kollade, han var kalas fin efter en del diskussioner huruvida han skúlle gå framåt eller ej. Känns bra inför helgen förutom att jag gärna hade åkt iväg och ridit ngn annan stanns innan för lite miljöträning, men finns ingen tid för detta i veckan.

Nu ska jag plocka undan mellis efterbarnen som för övrigt för ett väldigt liv här :S sen ska jag hinna rida ut Rangun en sväng innan jag ska ha privatlektion för Nils-Arne kl.16'00

Bye

Cally mår som en prinsessa..

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 20:30:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick igår meddelande att Cally mår bra och har det skönt som pensionär!

Spring!!

Publicerat: 2010-08-23 Kl: 20:25:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det är precis vad man för göra för att inte bli uppäten/ sönderstucken av de underbara myggorna som erövrat hela luften!! Jag fick springa med Leo till hagen, det blir helt klart värre mot seneftermiddag/kväll..
Jaha imorse så började jag med att mocka vårt stall sen tog jag in Herkules för att rida en stund på utebanan, var lite misstänksam/ orolig med tanke på att jag fick ta in honom i lördags för han drog runt som en rodeohäst vilket kanske kunde gjort att han blev halt. Han har ju vilat lö-sö. Ja skrittade iaf fram och sen tog tyglarna - han kändes hur fin som helst i handen :D Sen satte jag igång i trav och kände direkt att han var halt höger fram :...(
SÅ TRÅKIGT på fina Herkules, nu funderar vi på hur vi ska gå tillväga med honom framöver.

Sen tänkte jag rida dressyr på Mille, också på utebanan i den stekande solen, han var inte alls på humör i början tror de kan bero på att han vilade igår och syrran red i lördags - trorinte hon är tillräckligt tuff på honom :P Så vi lyckades med bedriften att ha sönder en överslana på vårt fina staket.. Ganska bra träffsäkerhet iallafall!


Efter lunch hjälpte mamma mig och syster med Rangun och Limit i ridhuset, Rangun kändes ganska ok men jag verkligen Hatar mina vardagsstövlar, Cavallo, de var lite stora redan vid inköp och nu är de typ 10strl för stora känns det som.. Känns som jag bara flaxar runt :( Så jag vill verkligen till Belgien NU och beställa nya, där finns det en skomakare som gör jättefina stövlar till en inte alltför dyr peng.. Var flera som hade sådana i Tyskland i olika färger..
Ser ut typ som de bruna i mitten.. Detta var den bästa bild ja kunde hitta..

Red Leo på utebanan igen på eftermiddagen och hon var så fin, även fast hon hade vilodag igår så det tycker jag är jättebra verkligen framsteg.. Hon travade på som om hon hade eld i baken, jättekul att hon får bättre och bättre framåtbjudning hela tiden :)

Resten av veckan kommer defenitivt att bli hektisk!
Imorgon tisdag :
Privalektion för Åsa på deras nya häst 8'30-9'30
Gymnasiet kommer vid 9'00 och jag ska laga lunch till halv 12
11'30-12'30 privatlektion för Nils - Arne
Så ska jag hinna rida hästarna innan det kommer barn vid 14'30
18'00 ska tävlingskomitten ha möte för att planera vår sista dressyrtävling 2/10 med div II, KM i dressyr och hoppning samt se över vilka tävlingar vi ska ha nästa år då förbundet vill ha in datumen i god tid för planering.

Onsdag:
Gymnasiet fram till kl.16'00 mamma ska bort på fm så jag ska bland annat ha lektion för dem.
Rida hästarna.
Jag ska nu ha en egen barngrupp på onsdagar mellan 17'00-18'00, 30min teori och 30min ridning.

Torsdag:
Så fort vi är färdiga med stallet på morgonen så ska vi upp till Ikea för att köpa efterlängtat nytt kök till kafeterian!! Jippi!
Sen rida osv..

Fredag:
Gunilla kommer kl.10 för dressyrträning
Vid 17'00 privatlektion för Ebba :)
Och självklart massa förberedelser inför lördagens tävling

Lördag:
Tävling för Rangun och Mille, syster ska rida Limit också. Så det lär garanterat ta hela dagen, sen blir det kräftskiva på kvällen..

Syster och jag måste pyssla ihop vår tävlingsdag då både mamma och pappa jobbar och ingen av oss har BE-kort :S Förhoppningsvis ska vi nog lösa det på ett bra sätt. Men vi skulle även behöva lite groomhjälp! Finns det någon som är sugen på att följa med för att titta och hjälpa till med hästarna??
Mycket kul och speciellt nyttigt och läroroikt att åka på tävlingar, man får se mycket ridning och det lär man sig mycket av ATT SE OCH LÄRA :) Det gör att man kan få lättare att förstå vissa saker än att bara höra det teoretiskt.

Något som också  är jättekul är att jag börjar få så många elever - tycker det är jättekul med abitiösa ryttare!!

Kram

Duktiga Bosson

Publicerat: 2010-08-22 Kl: 18:13:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har Bosson varit iväg o tävlat för första gången borta. Han skötte sig exemplariskt. Han har väl inte åkt transport sedan jag köpte honom och den tjejen kunde inte lasta honom....men han gick så snällt in. Väl på plats var han avslappnad och Maria var med o ledde honom när jag o Sofia gick banan.
Han var jättefin på tävlingsbanan fina språng tyvärr fick de en rivning på ett räcke som kom snabbt efter en sväng han kom lite nära det hindret annars klockren det var en 0.95 klass. Därefter lastades han in i avvaktan på nästa klass 1.00 m men när vi skulle lasta ur så har han vridit till högerbaksko ganska illa. Så det var bara att åka hem-tåkappan satt i hoven.
Först var Sofia besviken att inte kunna hoppa en runda till men ingen katastrof han har ju inte van vid ett tävlingsliv så det kan ju vara bra att gå en klass första gången.
Nu i kväll har jag hjälpt till lite i stallet då det började en ny barngrupp 16.30 och sedan kom tre nya elever för att provrida.
Nu ska det städas......
Ann

Söndag och SM finaler för Junior, YR & seniorer på Strömsholm

Publicerat: 2010-08-22 Kl: 15:47:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..
Gårdagen var en väldfylld dag först lektion för duktiga Ebba på Karaat och sen red jag Leo en stund på utebanan hon var riktigt fin så det känns ju kalas att det går framåtmed damen! Rangun fick också gå dressyr på utabanan bland bommar och hinder :) Det gick riktigt bra och han tyckte nog det var skönt att gå utomhus.
Syrran red Mille, tror att hon hoppade..

Idag vilar mina pållar, jag hade gärna åkt ut till Strömsholm och kollat in SM finalerna men sov riktigt länge för att vara jag och nu har vi varit nere på stan en sväng för att jag skulle lämna in mina ridstövlar på lita lagning inför nästa helgs tävling men det var stängt :S Så Anders ska lämna in dem när han kommer hem imorrn, ja kommer ju inte hem förens allt stängt.

Resten av dagen ska ägnas åt städning av lägenheten..

SM Juniorer

1 Marina Mattsson Beckham Willands RF 73,100 71,842 70,450 71,797

2 Elin Aspnäs Donna Romma Willands RF 72,650 68,421 69,099 70,057

3 Emma Byström Don Q Enköpings RK 67,950 64,211 67,207 66,456

4 Emelie Edsmar Veldroos Hogsta DR 69,150 65,789 63,874 66,271
5 Amalie Egholm Hebsgaard Clinton Åsbo RF 66,950 64,912 63,964 65,275
6 Nina Rademaekers Acanto Djursholms RK 67,350 64,298 63,153 64,934
7 Louise Lindström Aristokrat Pan Waxholms FRK 66,700 62,895 63,604 64,400
8 Madeleine Tunell Dionysos Djursholms RK 64,850 64,298 62,432 63,860
9 Petronella Carlsson Bretsky Åstorpsortens RF 65,800 62,368 62,973 63,714
10 Frida Berg Aston Martin Rappestad RK 62,650 61,930 65,495 63,358
11 Clara Häggqvist Hilton Jump Club RSF 62,750 63,421 63,604 63,258
12 Kajsa RosengrenLarsson Estoril af Säfva Båstads RK 63,850 60,351 65,405 63,202
13 Ebba Grönkvist Adelante Troentorps RK ej delt. 62,018 63,153 41,724
14 Emelie Thunborg Aida Årsta-Runsten ej delt. 64,386 60,721 41,702
15 Sofie NytorpeGillberg Fibu Kaskalou Dagstorpsorten ej delt. 62,719 62,162 41,627
16 Amalie Egholm Hebsgaard Elmegårdens Chico Åsbo RF ej delt. 60,877 63,784 41,554
17 Elin Hassellund Goonshine Alfarvad Z Tolita Ridklubb ej delt. 61,842 62,703 41,515
18 Emelie Eklund Whoopee Segersta SR ej delt. 61,228 61,892 41,040
19 Anna Drugge Stroller Torslanda RK ej delt. 65,000 58,018 41,006
Equestrian

Ja det var väl inte helt oväntat att Marina skulle ta hem guldet på sin fina Beckham :)

SM YR
Ryttare                       Häst            Klubb                 2    5    9      Totalt

1 SaraHenrietta B-Källström ginatricot Garcia Storvik Ovansjö 73,350 70,877 69,211 71,146

2 Johanna DueBoje Brownie Färs Härads RF 73,300 68,509 68,333 70,047

3 Sara Skeppstrand Bertram Stockholms FK 70,750 68,509 67,895 69,051

4 Josefine Krönfeldt Poet 996 Rappestad RK 68,200 67,807 67,719 67,909
5 Marina Gustafsson Lennart Ljung Nordhallands RK 67,850 66,754 67,193 67,266
6 Christian Brolin Grand Valley Gnesta Ridklubb 64,850 65,263 65,614 65,242
7 Hannes Melin London Classic 2 Alingsås RS 66,800 68,158 59,912 64,957
8 Philippa Ral Levall 002 Segersta SR 62,750 65,439 64,737 64,309
9 Charlotte Linde Welton Sjövillans RK 64,850 62,456 64,211 63,839
10 Amanda Eklund Germanicus Segersta SR 65,400 62,193 60,702 62,765
11 Towe Lindstam Twin Keep Cool Linköpings FK 63,250 61,754 62,456 62,487
12 Ludvig Michaelsson Vincent af Sungård Segersta SR 59,000 61,754 62,719 61,158
13 SaraHenrietta B-Källström ginatricot Diezel Storvik Ovansjö ej delt. 70,439 70,000 46,813
14 Johanna DueBoje Don Corleone Färs Härads RF ej delt. 66,667 67,018 44,562
15 Lina Andersson Kypros Svedens PK ej delt. 61,316 61,316 40,877
16 Rebecca Svedberg Night-Vision Strömsholms RSF ej delt. 61,404 61,140 40,848
17 Karolina Larsson Wexford Gnesta Ridklubb ej delt. 60,965 59,561 40,175
18 Sanna Nilsson Melvin C Eskilstunaorten ej delt. 54,035 59,386 37,807
19 Ida Kristoffersson Ravell 959 Helsingborgs FRK ej delt. ej delt. 57,456 19,152

Ja och YR guldet hamnade hos Sara på Garcia,var själv lite fundersam över vilken häst hon skulle välja i finalen eftersom Dizel fått högre poäng men Garcia är ju mer erfaren och antar att Sara känner att kûren kanske sitter lite bättre med henne vad vet jag.. Som vi ser så var det ett lyckat beslut iallafall.

Senior SM ser det ut som att Tinne tog hem med Favourit, de har inte gjort färdigt samanställingen ännu på Equpie, och två vart Minna på Larina Höm..

Kram

Lördagkväll o trött

Publicerat: 2010-08-21 Kl: 23:13:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Nu är allt igång igen gymnasiet var här torsdag o fredag vi hade en härlig uteritt på fredagen och hämtade hem Gaia o Melete från Hista. Så nu är alla hästar hemma. Tänkte att det var bra att klassen fick lite lastträning men de går ju nästan in av sig själva i transporten.
Idag har jag haft mina lördagsgrupper på fm och sedan privatträning för Amanda. Som var duktig vi tränar nu på delar i LA:1 O LA:3 programmen.
Flyttade lektionsvalackerna efter lektionerna så att vallen blev ledig. Imorgon ska Stellas Lady Ash släppas in i stohagen = Wilma, Tamira, Zorba , Rose, Chanelen. Jag tycker det är bäst att släppa ihop hästar i stora hagar då är det mindre risk att det blir skador.
Upptäckte dock ikväll att de hade dåligt med vatten så jag fick lov att åka upp i skymningen o slåss med myggorna samtidigt som jag försökte göra rent badkar. Hästarna var rätt oroliga jag hade med mig myggmedel att spruta på dem men de gick bara undan och tyckte det varläskigt med sprayen.
Arro Bell har gått i skritten + att jag hoppade lite på några låga hinder på utebanan. Sånt gillar han.
Imorgon är det tävlingsdags jag ska köra Sofia o Bosson till Strängnäs på hopptävling. Ska bli kul även om jag hellre hade haft sovmorgon som det känns just nu.
God natt Ann

Härliga vänner :)

Publicerat: 2010-08-20 Kl: 20:57:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har Jana åkt hem till Tyskland igen.. Veckan har gått väldigt fort och det har verkligen varit supernyttigt att träna och prata så mycket engelska, känns konstigt att bara prata svenska nu faktiskt :P Igår var vi som sagt i Sthlm och sen åkte vi till fam Eriksson och sov hos Josse.. De börjar verkligen få det jättefint och när allt är färdigt sen så kommer det garanterat bli hur fint som helst!

När jag kom tillbaks till stallet på förmiddagen så red jag först Herkules och han var kalasfin, valde att rida på utebanan för att få lite mer plats och mer framåtbjudning vilket fungerade bra :) Fick galoppera på ordentligt framåt.
Leo fick ett dressyrpass i ridhuset och hon skötte sig utmärkt.. Även Rangun fick gå dressyr i sina nya klackskor :P  Pappa har idag skott om honom bak med specialskor han tillverkat själv med ca 1,5-2cm klack i trakten för att avlasta böjsenan under 1-2 skoperioder..
Mille fick vila idag då han gått mycket bra hela veckan och även ganska tuffa pass både i dressyr och hoppning.  O hemska Thaleia som bara skadar sig hela tiden fick idag ett bandage strax ovanför kotan vid lunch, när jag sen vid fem släppte ut Leo hade hon tagit av det och det satt bara ca 1cm kvar :S Så hon fick följa med in igen för ett nytt bandage..

Igår innan vi åkte så red vi ut allihopa på alla pållarna mamma på Arrobell, Jana på Rangun, jag på Mille och syster på Limit.. Gick bra förutom alla sju miljoner mygg!!! Blir galen på dem, nu har vi köpt en "myggfångare" som pappa nu placerat vid dynghögen och den ska tydligen ta mygg på upp till 2 000 kvadrat :) Hope it works!!

Kram

Hurry hurry

Publicerat: 2010-08-19 Kl: 07:40:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Morrn morrn!

Igår var en sån stressig dag som vanligt iaf när vi kom hem ifrån stallet eftersom Jana ville bjuda oss på middag så när vi kom hem så vart det in i duschen och så ner på stan! :) Vi hade en mycket trevlig kväll!

Kändes ändå som det hanns med ganska mykcet igår jag red fyra pållar.. Gunilla kom vid tio och då började jag med Rangun ( hennes favorit) han känndes överlag mycket fin och vi avslutade med att rida igenom MsvB:4 programmet jag ska rida nästa helg i Eskilstuna. I övrigt var det mycket galopparbete och spec då med bytena.

Mille näste häst ut han var jättefin och Gunilla var även hon lite överaskad tror jag hur fin han ändå är trots så lång vila.. Igår vart det ett par sparkar i galoppen men det var för att jag började med galoppen innan han var framme ordentligt för skänkeln.

Ville också visa finfina Herkules och hon tyckte han var jättefin och hade trevliga gångarter :)

På eftermiddagen sen red jag även jättehästen Leo som gör framsteg, tidigare handlade det om att hon skulle komma till framåtbjudning och mjukna i handen nu har jag börjat göra det "svårare" för henne igen för hon kan faktiskt inte springa runt och halvt gräva ner sig när hon sjunker i formen så igår försökte jag verkligen få upp formen och då vart det såklart jobbigt igen :P

Nu ska Jana och jag först skynda till Ica och handla mat för denna vecka kommer gymnasiet idag och åker imorrn.. Sen mocka & rida innan vi far vidare upp till Stockholm i det underbara :S vädret, efter Sthlm drar vi vidare till Josse Eriksson som numera bor i Nyköping så sover vi där och Janas flyg går vid halv tio imorrn.

Kram

Dagen i kort..

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 23:24:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

halloj vad sent det blev vi var och hyrde en film "Green Zone" helt ok lite lång kanske..
Idag har jag iaf hunnit med en del känns det som! :) Fixade stallet på morgonen och sen privatlektion för Nils-Arne 11-12. Därefter ridning:
Herkules bockade (äntligen ;P) lite fast verkligen jättefin och speciellt galoppen är så himmla fin!
Leo kändes hemsk till en början men släppte till ganska snabbt ändå, hon har ju inte blivit riden på ett par dagar, så jag är verkligen nöjd med hennes pass. Det handlar mestadels om att hon ska gå fram ordentligt för skänkeln, idag fick hon också testa lite sidvärts i trav vilket inte verkar ngt större problem :)
Rangun fick också ett dressyrpass dessvärre valde jag att rida på träns av någon anledning och han blir inte alls lika fin :S men fick ändå till en del grejjer hyfsat bra och jag tycker ändå det är viktigt att rida dressyr på träns ibland ändå.
Mille hoppade syster på "höstens" första träning för Erik Berggren, Fia verkade mycket nöjd med honom :)
Tyvärr lyckades jag inte pricka in nån strålande bild plus att det ösregnade..
Amanda & Swarovski ivägen för fina Mille..
Litet skutt!

Imorrn kommer "Sadeldoktorn" Jimmy klockan nio och sen kommer Gunilla för tr'ning kl.10!

Natti

Ridlägerbilder!!

Publicerat: 2010-08-17 Kl: 20:36:21 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här kommer en bildbomb ifrån sista lägrets lyckade avslutningshoppningMalin & Nisse

Sara & Jolita

Wilma & Bosson

Clara & Lindsey

Helena & Karaat

Filippa & Ronjah

Stella & hennes egna ponny Lady Ash

Wilma & Grappan

Emma & Gordon

Louise & Uranos

Ulrica hade sån fart på Jazza att alla bilderna vart lite suddiga..

Amanda & Ture

Michelle & Gent

Tekla & Nejlika

Hehe.. Ganska rolig bild på mamma.

Amanda var med och hjälpte till

Maria också..

och så får jag väl lov att ta med en bild på mig :P

Annorlunda dag

Publicerat: 2010-08-16 Kl: 22:18:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Idag åkte jag då till Jällsjö gård utanför Flen hos Helena Widell. Tog ju med mig Arro Bell också. Det blev helt plötsligt mkt stressat då jag blev pratande med Jenny som varit en vecka hos Liane och tränat o jobbat.
Man är ju rätt slut efter alla kurser så jag var duktigt trött sista biten innan vi var framme.
Så vi började med att fika i hennes fina ridhus. Oj vad fint - jag frös efteråt (isolerat). Därefter red vi tillsammans riktigt kul. Har inte ridt sedan tidigt i våras i så låg temperatur.....härligt.
Man får väl drömma o fantisera om ett isolerat.....inte värt att säga ngt till Jocke i alla fall.

Därefter så åt vi lunch och bestämde att vi skulle turas om o åka till varandra och rida o äta lunch. Mkt trevligt så det blev ju ett bra avslut med Svarten.
Har inte varit där på många år och det är en mkt fin anläggning. En tanke med allt och fina färger. Riktigt estetiskt och fint kök som de byggt upp till sin verksamhet. Dressyrkurser, Hundkurser o Jakt.
Man vill hem o bygga om.......

Idag började ju ridskolan igen tre nya elever i min första grupp. Kul!

Imorgon hoppas jag att Madde eller Sofia rastar min fina pålle. Ska ju till Jönköping på begravning över dagen.

Godnatt
Ann

No kicking!

Publicerat: 2010-08-16 Kl: 21:11:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Go' kväll!

Dagen har flutit på ganska bra och det har hunnits med ganska mycket kan jag ändå tycka... Hämtade Jana vid flygplatsen och sen åkte vi direkt till stallet.. Jag började med att rida på Rangun i ridhuset, bland 20 000 mygg (!)
Har var så mjuk och lös genom hela kroppen.. Helt underbart tänk var bra att vi åkte med honom till Kauko, han känns inte alls lika stapplig och motspänstig när man börjar så det känns kanon.. Jana fick rida honom en stund på slutet också såg mycket bra ut och det är nyttigt för honom med lite olika ryttare på ryggen. Jana har en jättefin fuxvalack hemma i Tyskland, tror han är 6år.

Sen Mille fick också dressyr i ridhuset och belive it or not - Inte en enda spark eller annat krum idag!! Jättenöjd och glad för det :)
Harkules gick också ett kort pass i ridhuset, han kändes fin men lite kärv i munnen vilket kan bero på att han inte blivit riden sen i fredags..
Ebba kom ut vid tre så då tog vi först in lektionshästarna till lektionerna som började idag och sen red hon lektion på fina fina Karaat! Duktiga ambitösa Ebba alltid med massa frågor och funderingar på hur och varför osv :D

Imorrn ska Jana hyra en bil för att se lite av omgivningen, blir spännande att se vad hon hittar har hittat under dagen jag tipsade iaf om Strömsholm som är sevärt i hästväg..

Kram

Kat D SM

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 20:02:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Marina Mattsson och B Capriole vann SM-guld i kategori D. Foto: Roland Thunholm
SM-guld till Marina

VANSBRO, DRESSYR-SM PONNY: Marina Mattsson, 16 år, tog guld med 7-årige B Capriole i kategori D.

Relaterat:

- Han var lite matt i dag. Förmodligen sitter EM-resan till England
kvar i benen. Travdelen stämde bra, menade Marina efter kürfinalen.
Hon har ett avancerat galopprogram i sin kür med många tuffa vägar för den förvända galoppen. Nu skiljs Marina och Caprioles vägar.
Marina går över till häst, rider redan fine Beckham och har ett stöd i
"Plantskolan" hos Jan Brink.
- Capriole är till salu. Tyvärr, men så är det ju, konstaterade
Marina, som var tolva vid EM.

Silvret gick till duktiga Amalie Egholm Hebsgaard och Extrem. I fjol
tog duon brons. Bronset tog Ebba Deijenberg och Bambino, som också hade hög svårighetsgrad i galoppdelen.

Kat C SM

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 20:00:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Filippa Börjesson hyllade sin ponny efter SM-guldet, "jag har en fantastisk ponny", sa hon om sin hingst Casio RP 141. Foto: Roland Thunholm - Det beror på att jag har en fantastisk ponny som oftast ställer upp för mig, sa hon när hon lindade benen på honom inför prisutdelningen.
Tre segrar gav guld

VANSBRO, DRESSYR-SM PONNY: Filippa Börjeson, 15 år, från Dagstorp gjorde ett suveränt SM i kategori C. Hon red sin fine fuxhigst Casio RP  141 till seger i varje kval och i finalen.


Säsongen var varit suverän. Det blev dubbla silver vid NM och nu ett guld.
- Jag har haft honom i två år. Vi hittade honom i Danmark, berättade hon glädjestrålande.
Filippa presenterade suveräna skolor och en precision i finalen med drygt 73 procent i betyg från de fem domarna.

Ponny SM Vansbro..

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 19:58:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerWilma Björk, Amanda Svanberg och Sophie Nordström tog hand om SM-medaljerna i kategori B. Foto: Roland Thunholm
Domarberöm till ponnyryttarna

Amanda & Findus - denna nu 17-åriga ponny har hjälpt många ryttare till toppen.

VANSBRO, DRESSYR-SM PONNY: Lars Andersson, utbildningsansvarig för svenska dressyrdomarkåren, vart nöjd med vad han såg under ponny-SM i Vansbro.

Han dömde samtliga klasser tillsammans med ett domarkollegium på fem domare. När medaljörerna kom till presskonferensen sa han:
- Ni höll en mycket hög nivå. Det var väldigt svårt att skilja er åt. Ni red verkligen bra.
Det var fin form hos alla finalponnyer och skolad ridning hos ryttarna. Men så satsar samtliga ryttare på riktig träning.

Sophia Nordström, bronsmedaljör på B-ponny från Luleå har faktiskt hjälp från Flyinge i form av Susanne Gielen.
- Hon kommer upp då och då, berättade Sophia som hade 95 mil till mästerskapet.
Resan hem med ponnyn Tovdal's Minitu kändes lättare med ett brons i bagaget.

Helt klart är det en dominans av ryttare från Skåne. Cecilia och Einar Kristoffersen är tränarduon bakom många av de framgångsrika ekipagen. Bland annat bronsmedaljören Ebba Deijenberg med Bambino som nu tar steget till häst.

Arrangörerna i Vansbro fick massor av beröm. Marina Mattsson, guld på D-ponny, tog mikrofonen och tackade från ryttarna för underbara tävlingar.
- Det är både mysigt, hemtrevligt och pampigt, sa hon.News!

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 19:51:52 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerSugen på terränghoppning någon??
Helt otroligt att både hästen och ryttaren klarade sig iprincip oskadda ur fallet.. Detta hände under Malmö Horse Show igår för Christan Malmgren på hinder nummer nio på banan..
Usch!


En åker o en kommer

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 19:39:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var lägret slut men jag har inte kommit in förrän nu. Det blev helt plötsligt en massa saker att göra, vattna hästar rengöra sår städa cafeterian, ta hand om mina hästar.
Imorgon åker jag och lämnar tillbaka Svarten till Helena ska ta med Arro Bell och rida i hennes fina ridhus. Gunilla Å ska följa med också. Sedan börjar ju ridskolan till kvällen.

Idag kom en ny inackorderingen till oss. Familjen Lindström(Maria o Circe) samt Arne o Lillemor har nu skaffat häst på foder. En fin skäck -helbrodern var här på min hoppkurs med Ange och den  hoppade bra så det ska bli spännande och se den här riden också.
Så det är lite ombyte i stallet. Så imorgon får Herkules flytta in bredvid Arro Bell i "vårt" stall.
Ann

Jaha sommartid över imorrn börjar ridskolan igen.

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 17:30:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Helt slut efter ridläger och en helg med för lite sömn..
Tyvärr glömde jag kameran med massa fina bilder på lägerdeltagarna ifrån dagens avslutande hopptävling.. Det får ni se imorn istället.. Imorn kommer Jana med flyget också! Ska hämta henne på morgonen  på Skavsta flygplats. Ebba ska rida lektion imorrn igen också :)

Red Mille ett pass i ridhuset och provade nu ett bett med fasta ringar och jag tyckte det vart stor skillnad eftersom han gärna lägger sig på och drar.. Finhästen!

Bye..

82?? Näe tack.

Publicerat: 2010-08-15 Kl: 06:40:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

God morgon alla söndagspigga!

Hehe.. Är faktiskt inte så farligt trött det var värre igår, men antar att det kommer ifatt mig senare idag och spec imorrn bitti.. Hann inte skriva ngt igår eftersom när jag väl kom hem så skulle vi egentligen redan varit hos dem vi var bjudna på inflyttningsfest till :P Det var iaf hur trevligt som helst och jag tog årets första (och säkert sista) dopp i en sjö.. Borsökna sjön.

Angående rubriken så kan jag meddela att jag är kraftigt halt på mitt högerben! igår på eftermiddagen så fick jag först lite ont, ungefär som en sträckning i höften och jag har haft så förut nån gång så jag tänkte inte så mycket mer på det.. När jag däremot kom till Eskilstuna och klev ur bilen gjorde det ganska mycket mer ont och nu kan jag knappt gå :S Hoppas det går över fort!

Igår var det om man får säga så fruktansvärt varmt och riktigt klibbigt i luften.. Mina tjejer hoppade på fm på utebanan och det gick super för ALLA så nu hoppas jag att de rider lika bra idag på avslutningsuppvisningen :)
På em tränade de in kadriljen..

Jag lyckades iaf rida två hästar igår trotts hettan, red direkt på morgonen på Rangun i ridhuset gick skapligt men han kändes ändå mjukare och speciellt mer loss i högerbytena så det känns kul.. Direkt efter red jag ca 10-15min på världens finaste Herkules - han var jätteduktig och han har verkligen så bra gång, ja traven kanske inte är den absolut bästa inte just nu iaf men han har enorm skritt och galoppen ska vi inte tala om.. Den är minst i klass med Limits och Limit har verkligen en stor fin galopp absolut 9-10mässig när han går som han ska.. Så det känns kul med honom vi får rida på nu och se hur det utvecklas med hoven, förhoppningsvis blir det en kanonhäst av honom.Ja så här blir det när man råkar lämna kameran utan tillsyn har raderat säkert 40 tramsbilder som tjejerna tagit.. Här är iaf Maria G som hjälpt oss på lägret hela veckan och så systeryster såklart..

Nu mot Ekelund och avslutning!!

Vad gör man utan grannar!

Publicerat: 2010-08-14 Kl: 21:52:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja denna sommar har jag inte hunnit klippa mig vilken tur att man kan cykla upp till grannen mellan arbetspassen och få de gjort. Lägertjejerna undrade när vi åt middag - när jag hade åkt till frissan....
Så kan det vara på landet.
Nu ska jag göra diplom till imorgon.
Vi har värsta mygginvasionen och alla lägerbarnen + hästar är ofantligt bitna det började igår som värst. De är agressiva som bara den. Men när vi red ut så sprayade jag alla mina lägertjejer med myggspray som jag har köpt i Thailand. Det hjälpte ska köpa många flaskor nästa gång.
En av mina elever har varit o tävlat dressyr idag - en vinst på 69 % i LC och en tredje plats i LB -Erika på Shazli jättekul så det får bli en bild på dem.
Grattis!


Ann

Tidigt..

Publicerat: 2010-08-14 Kl: 06:50:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Uhh vad trött jag var när klockan ringde kl.6 :S Det vart ganska sent igår då vi var nere på stan på Å-festen - helt galet mycket folk för övrigt..

Igår var det verkligen superväder, man hade helst legat på en strand eller vid poolen, men det var ganska jobbigt att rida hästarna i den värmen..
Mille fick hoppa lite med mig på utabanan vilket gick ganska bra när han väl lyssnade på mig, idag ska jag prova ett annat tränsbett med fasta ringar för att se om det blir ngn skillnad.. Det rann svett om honom när vi var klara och jag red ändå bara ca 25min..
Rangun fick gå ut tillsammans med mina lägerbarn och det tyckte han var skönt förutom alla mygg. Det har verkligen exploderat med myggen, går knappt att rida i skogen och i stallet sitter det flera tusen på väggarna uppe vid taket :S Men det är ju inte så konstigt att det blir mycket mygg när det först regnat hur mycket som helst så det ställer sig vatten överallt och sen blir superhett, perfekt för de äckliga små insekterna.
Leo fick sig ett dressyrpass i ridhuset på em. Hon vart riktigt fin på slutet men det krävs enormt mycket ridning för att få henne att jobba rätt och hon har ett huvud av stål. Var nog det tuffaste passet hitills i hennes liv och hon var helt genomblöt efteråt och svetten rann utmed benen och på huvudet..

Jag och Herkules i torsdags.. Idag får det bli ridning på honom igen..
Fina hästen :)

Fia & Limit

Sofia funderar..

Fyra av tjejerna i min grupp på lägret.. Ulrica - Jazza, Emma - Gordon, Tekla - Nejlika och Whilma - Grappan..

En av tjejerna i mammas grupp hoppar Ronjah på utebanan..

Nu mot Ekelund och jobb!!

Kanon väder.. Lite hett att jobba i dock :S

Publicerat: 2010-08-13 Kl: 19:09:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ska iväg ner på stan stressad som vanligt.. ALLA tycker jag är hopplös m smink skor kläder hår osv..
Skriver mer senare!

Fia & bästa Mille hoppade i onsdags!


Bellisen fick också hoppa lite med mamma Maria & Ange håller ett vakande öga..

Mer kommer..

Svettigt!

Publicerat: 2010-08-12 Kl: 20:31:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag har det varit riktigt varmt och skönt ute på Ekelund! I like :)

På förmiddan hoppade mina tjejer på utebanan och det gick verkligen super för alla och speciellt Jazza tände till som hon kunde göra förr om åren.. Flera av tjejerna har verkligen utvecklats enormt mycket och det är jättekul när de själva förstår och märker när det blir bra eller när det inte blev så bra :)
På teorin fick de idag se en film om att skaffa häst och jag lagade lunch.. Sen red jag Herkules en stund i ridhuset igen och man blir verkligen GLAD AV ATT RIDA HERKULES - han är SÅ fin! Idag galopperdae jag också och det gick som en dans, däremot så avstår jag ifrån att skritta fram och av på långa tyglar med tanke på att han kan explodera och han är trotts allt bara fyra år lillpojken.. Så jag leder ett par varv innan jag sitter upp och då tar jag tyglarna direkt och sen leder jag honom vid avskrittningen också.

Mamma hjälpte mig när jag red dressyr på Mille på morgonen, en häst jag känner att jag verkligen lär mig otroligt mycket på och utvecklas med, han var stundtalt riktigt fin.. Mamma sa att så fin som han är i kroppen nu har han aldrig varit och man kan verkligen inte se att han inte blivit tränad på nästan ett halvår och jag kan bara hålla med.

Sitter och tittar på fiskarna i akvariet ser ut som att vi måste ha en begravning då en av våra black mollys simmar mycket skumt :S Helt sned..

Imorrn ska jag först förbi Willys och handla det sista som behövs till lägret som slutar nu på söndag.. Sen ska det bli spännande att se hur Rangun känns imorrn - om man kan känna någon skillnad kanske.. Men tänkte nog rida ut på honom eftersom mina tjejer ska rida ut ett av passen.


Dags för SM!
Många starter på ponny-SM i dressyr

38 ekipage i kategori D, 19 i mellanstorleken och 18 i den minsta kategori ger totalt 75 startande till helgens ponny-SM i dressyr som avgörs hos Vansbro Ryttarsällskap.

Den första SM-klassen går på fredag och den andra på lördagen. Kvalen går parallellt på två banor med kategori B och C på den ena och kategori D på den andra.

Till söndagens finaler om årets SM-medaljer går de 30 procent som uppnått högsta procenttal efter de två inledande klasserna i respektive kategori. Mer information med tider och startlistor finns hos arrangören.

Jag tycker det är så kul att följa ponnydressyren!

 

Har ni föresten varit inne och läst debatten kring Anky och hennes ritt på Painted Black?!! Vad anser NI?

 

http://tidningenridsport.se/LasarnasDebatterVisa.aspx?m=45208&m1=64677&threadId=467748


Kram

 

 

Trösktider

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 23:22:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då är det snart läggdags men Jocke som är inhyrd som tröskförare ute på Selaön har ännu inte kommit hem. Det ska ju bli regn igen och mkt kvar att tröska. Vädret går hårt åt vetet då falltalet sjunker för varje dag. Jocke kommer vara trött imorgon i alla fall. Nu är det fyra dagar kvar på ridlägret och fem dagar kvar till ridskolan börjar. Hoppas alla är laddade. En o annan ny elev strömmar till för varje dag som går - kul. Har annons på fredag så då får vi se om det blir några flera. Tydligen har ridverksamheten lagt ner på Näsbyholm utanför Strängnäs- har ingen aning om hur stor den var men några är det som hört av sig.
Nu är det bestämt att Svarten (Don Negro) ska tillbaks till sin ägare så här kommer en liten bild på honom och en på mig o Arro Bell från framridningen på Ericsberg
God natt
Ann

B:4an igen..

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 20:43:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerLA:6 igen

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 20:42:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerOnsdag

Publicerat: 2010-08-11 Kl: 20:38:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

halloj..

Känner mig lite tom i huvudet - vet inte riktigt vad jag ska skriva och var jag ska börja..

Jag har iaf inte ridit så mkt idag då Rangun ska ta det lugnt och Fia hoppade Mille på utebanan - tog några kort men kameran är kvar i stallet.. Red ut med min grupp på fm och jag själv red Wega.. Efter lunch fick ja äran att ta premiärturen på Herkules som inte haft en ryttare på ryggen på flera månader.. Han har dessutom varit halvvild när man leder honom och bockar runt i hagen, men jag gillar ju lite fart och fläkt och utmaningar dessvärre vart jag lite besviken då han var som vilken "ko" som helst :P hehe..

Han skötte sig bra iallafall jag skrittade och travade runt  lite i en kvart ungefär, imorrn blir det nog lite galopp kanske kommer det lite bocksprång då iaf! Jag hade ju ändå satt på en martingal och allt för att vara förberedd på det värsta :)

Ska lägga in helgens ritter igen för min kära syssling ringde igår och förklarade hur man gör!

Lite hästbyte på läger men annars ok

Publicerat: 2010-08-10 Kl: 21:42:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det har bytts lite hästar på lägret, Filippa o Mathilda har bytt hästar med varandra -Chanelen o Ronjah. Clara o Helena har bytt -Karaat o Lindsey. Sen tror jag att två tjejer i Maddes grupp också har bytt. Så nu tror jag att alla är nöjda o glada. Vi hoppade på utebanan under em först travade vi cavaletti och sedan en 5 ½(travhopp in på ett mindre hinder ett galoppsprång -oxer och efter det en höger sväng och sedan travhopp ett till som sedan när alla styrde och ramade in hästarna reds i galopp.
Tillslut gick det riktigt bra för alla.
Imorgon så fortsätter vi med hoppning.
Ann

Min kämpe!!

Publicerat: 2010-08-10 Kl: 20:17:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina duktiga Rangun! Ja idag på eftermiddan har syster och pappa varit med Fias lånade hopphäst Miran och Rangun hos Kauko på Sundbyholm.. Miran på återbesök och Rangun har jag velat kolla upp länge och det visade sig vara väl behövligt då han tydligen sträckt höger bakknä vilket gjort att han hade en överansträngning i pathellan (heter det så?) Låter lite farligt tycker jag men han ska ta det lugnt i två dagar sen går det att rida som vanligt så det känns lite skönt ändå.. Med tanke på detta så är jag ännu mer stolt över hans prestationer under helgen som var!!

Red dressyr på Mille på fm - mycket speciell häst - men känns ädnå som att jag nu börjar på lite koll på hur jag ska rida honom för att allt ska fungera OCH NÄR det fungerar så är han som en DRÖM! I slutet av dagens pass när jag galopperade så var han så fin att det kändes som jag skulle kunna gå in och rida vilket program som helst - Vilken känsla!! men för att han ska gå så kräver han 120% ridning och då menar jag verkligen perfekt ända ut i fingertopparna för minsta lilla jag tappar honom så slår han, byter galopp eller tappar allt.. Verkligen så fin när han går!! Många inser inte det men att lära sig rida TAR TID och man blir aldrig fullärd, det handlar om många många timmar i sadeln på många olika typer av hästar självklart med ögon som ser på och instruerar. Annars spelar det ingen roll hur mycket man rider - man BEHÖVER hjälp ALLTID.

Har anmält mig till lite tävlingar framöver också:
28/8 Eskilstuna RF LB:3 på Mille & MsvB:4 på Rangun
4/9  Stjärnholms RF LB:3 på Mille
5/9  Stjärnholms RF MsvB:4 på Rangun

Får se vilka fler tävlingar det blir.. Är bestämt att vi ska ha ett div II lag i dressyr som jag då planerar att rida i med Mille.

Kram

6 vändor till tävlingsplats

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 23:33:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var helgen över jag har varit schafför och även tävlat själv. Det blev en helt ok tävlingshelg. Mina elever skötte sig exemplariskt även om det inte blev placeringar på alla starter. Maria var ju "föräldralös" då de är på husvagnssemester så då fick Lille Castor åka med i transporten tillsammans med Limit. Båda de två hästarna gick bara bättre o bättre. På fredagen red både Maria o Sofia lite försiktigt men ändå helt ok-ingen placering men det grejade ju Madde o Rangun på kvällen. På lördagen försov sig Maria! snyggt jobbat att hinna på moped ta sig från S-näs o sedan knoppa och lasta på en timme från att Sofia väckte Maria. Ska nog ha kostrådsträning i höst. Ingen frukost och på tävlingsplatsen en chokladkaka och coca-cola..........
Men det verkade ju fungera en snygg 5:e plats och Sofia var bara 1 poäng efter och hamnade på 8:e (flera lika plac). Så det kändes helt ok att åka hem o byta häst med två rosetter i bagaget. På sen em red jag o Madde och jag var ganska nöjd med Svarten kändes nog som bästa MSV ritten vi gjort men tyvärr inte lika hög % som sist 63 ngt blev det. Maddes ritt såg jag tyvärr ej men Sofia o Maria sa att det var mkt bra men det räckte tyvärr inte till en placering. Söndagen blev det inte någon klass plac men Både Maria o Sofia placerade sig i cupen kommer ej ihåg vilken plats och fick 2 stora rosetter var! :-) alla gillar rosetter frågan är bara var man gör av dem......
Sen hem för sista vändan själv stod jag över och Madde lyckades riktigt bra i sin andra MSVB:4 på Rangun.

Avslutningsvis en helt ok helg. ( Hann även med grisfest på lördagkväll och dans till Stig Boogie Band) Kul!

Imorgon är det fullt ös på lägret 16 glada tjejer är här så nästan alla hästarna går. Det är bara Athos o Wega just nu som är lediga har lånat in Chanel av Alicia o Bella och Stella som är med har egen häst!
Dressyr på fm o hopp på em blir det.
Ann

Äpplen till hästarna..

Publicerat: 2010-08-09 Kl: 21:26:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då har ridlägret dragit igång med 16st förväntansfulla tjejer!! Jag var och handlade nästan all mat till veckans måltider i morse - vart ganska mycket mat!! Varubandet slutade fungera på Willys för det vart för tungt och då var inte ens allt upplastat på bandet ännu :S Tycker bäst om att handla själv det enda som är lite jobbigt är just när man ska packa ner allt och släpa svintunga påsar. De hade dessutom bytt sina papperskassar till modellen större vilket gjorde att jag inte orkade lyfta ur påsarna ifrån vagnen till bilen utan fick först packa ur typ halva påsen och lägga i baksätet..

Red Mille vid lunch i ridhuset, han har ju vilat 3 dagar så vet inte om det var det d berodde på eller om han bara var på det humöret men det vart en del ganska regäla sparkar idag därimellan var han dock mycket fin. Var supersnygg med beiga lindor idag!

Hann också med Leo innan alla barnen kom och hon var mestadels ganska fin fast därimellan undrar man ibland vad man håller på med :S men så släpper hon till och blir rikitgt fin så nånstans finns det väl hoppas vi på!

På vägen hem hade jag bestämt mig för att stanna på Willys igen för att köpa äpplen till mina hästar, och lite mat hem också, så glömmer jag äpplena!!! Pucko! Så nu har jag varit på Hemköp så hästarna blir glada imorrn. Vill ge dem något när jag tränsar och tycker att äpplen är bäst. Något som man dock ska tänka på om man ger hästen äpplen när man ska tävla så är det viktigt att inte ge dem röda äpplen eller skala äpplena först i såna fall röda skalbitar i mungipan kan tas för att hästen bitit sig i tungan lr liknade och då blir man utblåst på tävling. Så jag är alltid noga med att skala äpplet ifall det är rött om jag är på tävling.

Så lite andra nyheter:

Rolf-Göran nu på 4:e plats på världsrankingen i hoppning!!

Tio-i-topp
1 (3) Kevin Staut, Frankrike 3 317
2 (1) Eric Lamaze, Kanada 3 303
3 (2) Pius Schwizer, Schweiz 3 293
4 (5) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3 079
5 (4) Marcus Ehning, Tyskland 3 013
6 (7) Edwina Alexander, Australien 2 794
7 (9) Ludger Beerbaum, Tyskland 2 793
8 (6) Jessica Kürten, Irland 2 780
9 (12) McLain Ward, USA 2 694
10 (10) Marco Kutscher, Tyskland 2 595

Sen råder jag er att gå in på tidningenridsport.se och gå till debattsidan och klicka vidare till Anky & Painted Black - mycket intressant diskussion och VÄLDIGT många åsiker!!

Video MsvB:4

Publicerat: 2010-08-08 Kl: 22:46:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

http://www.youtube.com/watch?v=XE1YVUDIrh8

Filmen för gårdagens MsvB:2 filmade Fia på sin kamera så den kommer senare..

Video

Publicerat: 2010-08-08 Kl: 21:56:50 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

http://www.youtube.com/watch?v=aoFObk1hLW4

Ovan är länken till LA:6an i fredags.. Fattar inte hur man lägger in videon i bloggen så det bara är att klicka på den :S Någon som vet/ kan hur man gör???

Hur vill dommarna egentligen ha det??

Publicerat: 2010-08-08 Kl: 20:35:20 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Jaha då var söndagen avklarad, helt slut och imorrn kör vi igång ridläger i en vecka med 16 barn/ungdommar.

Hade som sagt lektion för Ebba först när jag kom till Ekelund hon red Karaat även idag och det gick riktigt bra, hon fick träna på förvänd galopp och sen red vi igenom LB:2 programmet och sen lite finslipande av mellangångarterna.

Rangun hade rullat sig i leran på ena sidan så jag fick spola av honom :P Han kändes väldigt mjuk och fin när jag började rida på framridningen ungefär som han kan vara när man ridit ett tufft pass och sen travar av. Så det var kul att han kändes så fin redan ifrån början.

Travar fram under lättridning

Fin galopp

Kolla in hans underbara öron!! Så sweet..

Snygging!

Ja dagens ritt kändes jättebra verkligen och speciellt för att vara andra gången jag rider igenom programmet! Han var mjuk och avspänd och jag tyckte jag fick till en härlig framåt trav :) Ett högerbyte som vart efter bak annars inga missar.

Dagens protokoll ifrån MsvB:4 Maggan Blom dömde.
jag som var så nöjd med tempot i traven - gillade alltså inte den här dommaren :S


Protokoll ifrån fredagens LA:6 domare Lotta Finstorp
När jag läser det sista så tolkar jag det som att hon ville ha lite mer tempo och bakben samt att han vart lite kort i formen. Hittade inte gårdagens protokoll innan jag åkte för att fota det också men på det står det iaf att han var för lång i formen :S Väldigt svårt att veta hur man ska rida sin häst på tävling då alla dommare verka tycka helt olika och ofta även ändrar sina åsikter ifrån tävling till tävling..
Jag blir inte klok på något men detta är en bedömmningssport så när man får lite konstiga kommentarer eller siffror så får man istället försöka förlita sig på sin egen känsla och har man filmat så kan man kolla och se vad som egentligen hände.

Jag är iaf OTROLIGT NÖJD med Rangun denna helg som skött sig exemplariskt!!

Min fina dressyrstjärna..

Publicerat: 2010-08-08 Kl: 10:26:07 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Halloj!

Händelserik och fartfylld helg hitills.. I fredags kom vi hem så sent så jag orkade aldrig skriva ngt och igår hann jag inte för vi skulle iväg på födelsedagsfirande..

Rangun har iaf skött sig utmärkt!! Var jättefin i LA:6an i fredags, hade en miss i ett hörn där han vart rädd för en reklamskylt annars så kändes det jättebra. Vi slutade på 66,28% som gav en 8:e plats så vi fick med en vit rosett hem :) Maria G tog massor av fina bilder på framridningen har filmat också men den kommer in senare både på fredagens och lördagens start.
Fredag

På framridningsbanan..

Glad :)

Snyggaste paret!

Gillar denna skarpt!

Precis innan start..

Mamma och Svarten på framridning

Efter prisutdelningen..

I gårdagens start i MsvB:2 var Rangun också strålande, kändes mjuk och fin igenom hela programmet dessvärre fick jag totalt hjärnsläpp när jag fattat galopp så det gav oss -2. Hade miss i högerbytet också där han böt efter bak, typiskt :S han gjorde jättefina rena luftiga byten på framridningen så det känns bra ändå. Däremot vart jag lite snopen när jag fick poängen, 62,09%, för jag tyckte det kändes mycket bättre än så plus att dommaren Kicki brukar gilla Rangun och jag får ofta bra procent av henne så jag vet inte riktigt vad som hände där men men bara att jobba vidare i denna (ofta mycket underliga) bedömmningssport :P

I eftermiddag är det MsvB:4a som gäller! Jag ska strax åka till Ekelund där jag först ska ha lektion för Ebba, 3:e denna veckan, får se vilken häst hon vill ha idag men misstänker att det är Karaat som gäller eftersom det gick så bra i torsdagas.

Mamma har varit nöjd med sina starter på Svarten och i gårdagens klass så fick hon mer än mig och Rangun vilket hon tyckte var kul :P Idag har hon dock strukit sig. Syster har också gjort fina resultat och igår kom hon på 8:e plats med Limit i LB:3 där Maria G tog 5:e platsen med hennes fina Lille Castor, hoppas det går lika bra idag.

Kram

Värme :)

Publicerat: 2010-08-05 Kl: 20:33:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Just varit hos Johanna på Amino och klippt topparna lite - mycket skönt!

Imorse hämtade jag först upp Ebba på Mc Donalds och när vi kom till Ekelund började jag med ett dressyrpass på Mille och Ebba fick den stora äran att fota.. Svårt med ljuset i ridhuset bara så det var inte lätt att få till helt bra kort. Han var iaf mycket fin idag, gjorde en den sparkar i början av galopparbetet men de försvann efter en stund. Red mycket sidvärts idag med skänkelvikningar på diagonalen.


Bakdelsvändning till höger

10m volt

Idag använde jag mina fina piketröja jag fick av Sabine för första gången :) Supersnygg och jätteskön!
Tänk att det snart är ett år sedan jag åkte dit :P

Tränade på ett par uppridningar i galopp.. Där vi har lite problem med halten, han vill gärna dra mig ur sadeln och inte stå still..

Efter Milles pass följde jag med Ebba för att hämta in Karaat som hon skulle rida på sin lektion för mig. Idag gick det verkligen SÅ himmla bra för Ebba med Karaat! Fick verkligen tagb på honom och jag tror att hon nu förstod hur mycket man verkligen MÅSTE rida HELA tiden :D Vi avslutade passet med att rida igenom LA:1

Ebba & Karaat - visst har han fina lindor?! Ebba fick idag träna på att linda träningsbandage för första gången.

Prydligt!

På eftermiddagen red jag Leo en stund på utebanan, efter att hon gått ett 30min pass i skritten, och hon skötte sig riktigt bra syster kände sig inte helt nöjde efter sitt pass igår med henne men det gav iaf resultat idag :) Leo var genomsvettig efter en ganska kort stund ute i stekande sol..

Sen var det dags för Rangun som inte gjort annat än sprungit i ridhuset senaste dagarna men vad ska man göra när han drar av sig skor och spräcker ridschemat?? han kändes överlag ganska matt men mamma tyckte han såg fin ut, red bara igenom ett av programmen - morgondagens LA:6 och det kändes ganska bra spec galoppen. Behöver på lite mer gung och tryck i traven han blir lätt springing och låg i formen.

Så här snygg var han på dressyrpasset idag!! Rosa och ljusgult :D Och jag hade ljusgult linne som passade bra till.. "Paret Pastell"

Bye..

Kanske kan vi få några sommardagar till :P

Publicerat: 2010-08-04 Kl: 19:13:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Solen skiner och det är rikitgt varmt ute igen! :D Happy! Hoppas det håller i sig..

Idag har det i övrigt regnat från morgon till strax efter lunch. Började dagen med att mocka vårt stall, eftersom Fia skulle rida både Leo och Mille så red jag inte förens efter lunch på Rangun plus att pappa fixade hans hovar på fm. Till lunch på hoppkursen, som startade idag och håller på tills imorrn, lagade jag kokt potatis och till det Pangasusfileer som jag först stekte i smör med lite salt peppar och pressad lime, vid sidan gjorde jag en sås på mestadels grädda med räkor och sparris som jag sedan hällde i en ungnsform och la i fisken pressade lite mer lime över fisken och på med mer räkor och så in i ugnen. Innan servering la jag sedan på kokta halvor av ägg på fisken.
Alla verkade gilla maten :D Jag tycker det är superkul att laga mat och baka och lagar sällan efter recept utan hittar på lite själv och ofta tillkommer en del ingredienser efter hand under matlagningen.
Bakade också två stycken sockerkakor med skivad persika i till eftermiddagsfikat..

Planen med Rangun sprack tyvärr idag, hade tänkt rida igenom programmen men eftersom det var så dåligt väder flyttade de in alla bommar och annat "skräp" i ridhuset så jag fick rida runt emellan allt detta istället. Mamma ska hjälpa mig med programmridningen imorrn :) Han kändes iaf mycket fin, fortsatte såklart UTAN stigbyglar, och han gjorde många fina byetn och även lite seriebyten försökte vi oss på. Han kan ju vara ganska tittig så det var nog ganska nyttigt för honom med alla grejjer som var överallt i ridhuset idag, på Helmer brukar ju hästarna kunna bli lite tittiga och rädda för olika saker.


Snygga ridskolehästen Wega tillsammans med dressyrkurseleven Ingunn, taget på gårdagens programridning för Gunilla Å.

Syster hoppar små skutt med Mille på en blöt ridbana..

Vatten träning!!

Fia travar av..


Pappa fixar lillprinsens hovar för typ 20:e gången den här sommaren..


Inga stigbyglar var det här!!!!

Bye..

Glömde ju!

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 22:02:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Glömde helt bort o berätta att Jana min supergulliga kompis jag träffade under min tid i Tyskland kommer och hälsar på om två veckor! Ska bli superkul och hon bokade beiljetterna hit idag så hon kommer med flyget mån den 16/7 och stannar till fredagen :) Jana har sin häst i den delen av stallet som Sabine hade sina hästar i så vi pratade ganska mycket och var även ute och festade med henne de gånger vi va ute.
Jag och Jana!

Mkt att göra hela tiden..

Publicerat: 2010-08-03 Kl: 21:48:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Man tycker att det borde bli lugnare och lite mindre att göra sommartid men det är snarare tvärtom :S Så man behöver ju inte gå runt och fundera på vad man ska hitta på..

Idag började jag med att rida dressyr på Mille och han var kanonfin!! Superkul verkligen :) Och jag vet inte om jag inbillar mig men känns som att på bara dessa två pass utan stigbyglar redan gjort så mycket med min sits för Mille kändes verkligen så rätt och framme för hjälperna idag.

Fin Mille på tävling i vintras
Min lilla "raggsocka" hade inte helt ovanligt dragit av sig en sko :S och vi hade ingen lagningsplast hemma så han har fått stå inne idag eftersom hovarna är av ganska dåligt kvalite. Hade tänkt trimma lite på programmen inför helgen men så vart det alltså inte utan han fick istället gå 15min i skritten, tänkte att det borde vara skonsamt för hans skolösa hov men när jag tog in honom i stallgången igen så ville han inte stå på den hoven så troligtvis är han halt vilket gör att jag inte kommer att kunna rida imorrn heller när pappa fått på skon.. Trist! Känns som att det blir lite samma uppladdning som till meetinget i Finspång i början av sommaren då han också var oren efter att ha dragit en sko, och då gick det ju bra på tävlingen så detta behöver ju inte betyda något dåligt sålänge han inte är halt på fredag.
Förhoppningsvis så släpper det onda när han haft skon på sig något dygn.

Dagens lunch på dressyrkursen bestod av stekta nudlar med grönsaker och till det wookad kyckling i grädde med finhackade champinjoner - GRYMT GOTT!! Direkt efter matlagning ner till min elev Nils-Arne för lektion på Athos på utebanan. Sen stallfix och så tömkörde jag Leo på ridbanan, gick bra och tror det var välbehövligt för henne att ta igenom henne ifrån marken eftersom hon är så stor och inte helt lätt i huvudet. Var länge sen hon tömkördes nu så ska bli spännande och se om det är någon skillnad imorrn, tror iof att Fia ska rida henne för hon pratade om att lägga ut galoppbommar på ridbanan för att få henne att galoppera på lite mer framåt.
Sen hade jag lektion för min absolut bästa elev Ebba som idag valde att rida sin favorit ponny Gent, vi hade passet i ridhuset och det gick verkligen SÅ bra för Ebba och då har hon ändå inte ridit på hela sommaren eftersom hon varit på Öland osv..

Ebba & Gent på årets sommaravslutning
Hon fick rida utan stigbyglar hela passet som bestod av mycket övergångar, tempoväxlingar, öka/minska volten och sen arbete med förvänd galopp - vilket hon klarade av galant idag. De som ridit Gent vet att han är inte helt lätt eftersom han gärna byter galopp, han är ju trotts allt en hoppponny i botten, han har dock blivit stadigare under åren. Ebba sitter verkligen jättebra så nu fokuserar vi mycket på att hon ska bli lite snabbare i sin hjälper och nästa pass blir redan på torsdag :) Gäller att ta igen efter sommaruppehållet!
Är verkligen superkul att ha en elev som är så entusiastisk och har så mycket vilja :D

Med en stark vilja och mycket träning kommer man längst!!

Kram o go natt..

Madde

Dressyr hela dagen

Publicerat: 2010-08-02 Kl: 23:01:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har det varit dressyrträning från morgon till kväll. Tre grupper före lunch därefter teori och tre grupper efter lunch. Rida Svarten och båda hästarna i "skritten". Tycker att det börjar ge resultat, samt att det bara måste  vara bra för hästarna att skritta mer före o efter ridpass. Så när jag har ridit spolar jag sedan skritten och då hinner jag mocka ur det som blivit putsa och feja i stallet (naturligtvis har jag även skrittat av innan).
Den är så bra maskinen för det minsta hästen reagerar för ngt så stannar den direkt. (Tyckte ibörjan att den var lite läskig)
Charlottes häst har idag åkt hem till Gustavsberg och alla inackorderingar står nu på stall. Samt i natt även kurshästarna: Uranos, Wega, Bosson, Ronjah samt 6 hästar som kommit utifrån.

Jenny har kommit hem från Kyra Kyrklund! Hon är mkt nöjd med sin tid där och har fått mkt hjälp med sin ridning och det betyder mkt sitsträning. Något man aldrig kan få för mkt av. Hennes elever kommer få mkt sitsträning av det jag hört av henne. Så var beredda på hårdkörning när ridskolan drar igång. I lördags så var vi bjudna på välkomstfest som visade sig vara förlovningsfest!
Grattis! Jenny o Gustav
Nu är det sovdags
Ann

Mer pengar till dressyrsporten!

Publicerat: 2010-08-02 Kl: 19:01:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Kul med mer intresse och pengar till vår sport!! Hoppas detta kan leda till att fler företag och personer blir intresserade av att sponsra svensk dressyr..

Titelsponsor till världscupen i dressyr

Världscupen i dressyr får en titelsponsor som innebär att den totala prissumman kommer att öka med cirka 50 procent på varje tävling.

Det rapporterar Ulf Rosengren, ordförande i organisationskommittén för Stockholm International Horse Show, som är en av världscupens tävlingsarrangörer. I Stockholm blir det dock ingen större skillnad för segraren i världscupküren.

- Hos oss får segraren en bil men att den totala prissumman höjs gagnar både övriga pristagare och dressyrsporten som helhet. Jag har fått besked om vad som är på gång men kan ännu inte gå ut med något namn på sponsorn, säger Ulf Rosengren.

Ulf kan dock berätta att såväl Edward Gal som förra årets segrare Adelinde Cornelissen kommer till årets tävlingar i Globen. Gal ska dessutom hålla en clinic. Anky van Grunsven gör det holländska inslaget till minst en trio. Hon ska hålla reiningclinic och rider sannolikt också världscupdressyren.

Tävlingsplatser världscupen i dressyr västeuropaligan 2010-2011
21-24 okt Odense, Danmark
27 okt-1 nov Lyon, Frankrike
26-28 nov Stockholm, Sverige
14-15 dec London, England
15-19 dec Frankfurt, Tyskland
26-30 dec Mechelen, Belgien
27-30 jan 2010 Amsterdam, Holland
17-20 feb Neumünster, Tyskland
24-27 feb Göteborg, Sverige
24-27 mars ´s-Hertogenbosch, Holland


Snälla inte mer regn!!

Publicerat: 2010-08-02 Kl: 18:58:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu börjar jag bli ruskigt trött på regnet! Har regnat iprincip hela dagen och då verkligen hällregn..
Dagen har verkligen gått i ett sedan jag kom tiill Ekelund 07'30 imorse. Började med att rida Rangun ett pass i ridhuset, utan stigbyglar såklart, och han kändes mycket mer framåt och lättare för skänkeln än de senaste passen - inte kan väl stigbyglarna göra så mycket resultat redan? Vore iaf grymt kul isf!
Direkt efter Rangun tog jag Mille, han känns inte som nån bra häst att ta bort stigbyglarna på för tillfället så där sitter de på några veckor till tror jag. Han skötte sig relativt bra en del små skutt för ljud utanför ridhuset så det känns som att det inte går bakåt i utveckligen iaf, han fick börja med att gå 5min på skritten också innan jag red.

Så fort jag var färdig med hästarna så bytte jag lite snabbt om och for iväg ner till Ica för att handla massa mat till dressyrkursfolket :P Till lunch idag fick de min goda köttfärsås med spaghetti och nu ikväll får de klyftpotatis med morötter och zuccini, karrekotlett som jag gjorde en kalasgod marinad till på lunchen och så bearnaisesås till det.

Efter lunchen började jag mocka i vårt stall innan jag fick kila upp och baka fyra sockerkakor som kursdeltagarna skulle ha till eftermiddagsfika. Sen hämtade jag in Leo och hon fick gå 30min på skritten innan jag red henne i ridhuset, gick ganska bra när jag väl fått igång henne - hon är en riktig tjurskalle när man börjar, typiskt ston!

Bye..

Katastrofritt

Publicerat: 2010-08-01 Kl: 22:28:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då har man ridit SB:1 för tredje gången. Det började mkt bättre han kändes fin på framridningen och jag fick lite hjälp av Liane. Strax innan jag skulle in på banan så kändes han lite överladdad och la sig på bettet ordentligt. Ja inne på banan så började det bättre än förut inga hack i ökningarna o piaffen o passagen var bättre (inte som på träning) galopprogrammet brukar vi ju hämta hem en del poäng - inte denna gång -efter galoppfattningen så hävde han sig iväg och vi missade första serien, saxen var inte ok bytena i varje blev en stor miss vi bytte sex fina jämna och missade sista. Därefter blev det väldigt tokigt och missade galoppökningen fick en 1a av en domare :-P. I efterhand försöker jag peppa mig att de stora missarna drog ner mkt på totalprocenten.
Ja ja det är väl bara att träna vidare.
Pigg o glad är han i alla fall.
Imorgon är det dags för dressyrkurs ska bli kul 3 st har redan kommit de åker långt -från Gävle. En av dem har egen häst med imorgon kommer resten.
Nattinatti
Ann

Städning på schemat :P

Publicerat: 2010-08-01 Kl: 18:16:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Ja idag har jag inte varit i stallet utan har istället ågnat mig åt städning hemma. Man ser nu ut genom våra fönster igen och en del annat fix! Mina hästar vilar idag och det känns som att det var välbehövligt speciellt för Mille som har jobbat på riktigt bra under veckan. Blir däremot ingen tävling på honom nästa helg mest på grund av att jag inte hade koll på exakt när anmälningstiden gick ut men samtidigt så känns det lite tidigt att ta ut honom, skulle även vilja åka och träna någon annanstans innan tävlingsstart så jag känner mig ordentligt förberedd på "bortaplan". Han är en så pass stor och ung häst och behöver mycket rutin.

Imorrn startar mamma en 3 dagars kurs i dressyr med 9st deltagare har jag för mig, intresset för denna dressyrkurs har varit jättestort och det var flera stycken som inte fick plats. Kul med dressyr!! Direkt efter denna kursen startar vi sen en hoppkurs på 1,5 dag.

Startlistor för nästa helg finns nu utlagda och på fredag startar jag 19'17 med Rangun i LA:6an, på lördag i MsvB:2 kl.16'28, och söndag MsvB:4 kl.16'48. Dommare är Lotta Finstorp på fredagen, Kicki Klingspor på lördagen och Margaretha Blom på söndag.

Kul med ett 3-dagars meeting med så många klasser så nära hem! Har sett när jag läst startlistorna att det är några ryttare som ska rida fem starter på samma häst under dessa tre dagar! :S Tycker det blir väldigt mycket för hästarna, själv känns det nästan lite mycket med start om dagen i tre dagar i rad, nu är det inte några jättehöga klasser men det krävs ändå ganska mycket av hästarna med framridning och uppladdning. Nu vet jag inte hur vädret ska vara nästa helg men skulle det vara varmt så blir det självklart ännu tuffare att starta och man hoppas att de verkligen förbereder sina hästar för en så pass krävande tävlingshelg.


Förutom att jag har på tok för långa tyglar så tycker jag att den här bilden så så fin på mig och lillstrumpan Rangun :D

Bye..

EM resultat

Publicerat: 2010-08-01 Kl: 17:53:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då är EM över för denna gången och Sverige lyckades med en del fina placeringar. En del referat ifrån tävlingen kommer här.


Fättävlan:

PARDUBICE, TJECKIEN: Hannes Melin och Gaston är vice Europamästare i fälttävlan för unga ryttare. Ekipaget ingick också i det svenska lag som tog brons i Tjeckien.

- Jättekul, jag vet nästan inte vad jag ska säga, säger den svenska förbundskaptenen Gunilla Fredriksson på telefon i väntan på paraden som avslutade mästerskapet på söndagskvällen.
Alingsåsryttaren Hannes Melin är trots sin unga ålder en rutinerad EM-ryttare - både på ponny, som junior och som young rider. Silverhästen Gaston fick kliva fram som Hannes första häst i våras då Black Profit skadades så illa att han var tvungen att avlivas. Hannes och Gaston har varit väl med hela meetinget i Tjeckien. Ekipaget låg fyra efter dressyren, trea efter terrängen och avancerade ytterligare ett snäpp genom att vara felfria på den ganska tunggalopperade hoppbanan.
- De har gjort en jättebra tävling, säger Gunilla Fredriksson.

Förutom Hannes Melin ingick Christoffer Forsberg/Graafman och Frida Andersen/Herta i bronslaget. Graafman rev ett hinder och drog på sig lite tidsfel i hoppningen, även Herta rev ett - men det räckte ändå för att hålla undan för lagen bakom.

Sverige tog brons på YREM även förra året. Guldet gick till England, knappt före Tyskland.


Dressyr:

Marina Mattsson bästa svensk

BISHOP BURTON, ENGLAND, PONNY-EM: Marina Mattsson och B Capriole kom 12:a i kürfinalen och blev därmed bästa svenska ekipage.

Marina fick 68,550 procent. Näst sist av de 15 kürfinalisterna kom Amalie Egholm Hebsgaard/Extrem på 63,850 procent.

Vann gjorde holländskan Antoinette Te Riele/Golden Girl, 78,450 procent. Silver och brons gick till Tyskland, silvret till Lena Charlott Walterscheidt/Deinhard B och brons till Jessica Krieg/Danilo, 77,900 respektive 76,500 procent.
RSS 2.0