Tävla?

Publicerat: 2010-07-31 Kl: 19:04:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu gäller nya regler för olika fodertillskott!!!

Information angående foder och fodertillskott

Foder och fodertillskott till häst regleras av foderlagen. Detta innebär bland annat att fodertillskott skall vara inregistrerat av Jordbruksverket för att få säljas till häst. Detta gäller även fodertillskott som är registrerat i annat land. Obs att fodertillskott innehållande koffein eller dess nedbrytnings-produkter medför en karenstid på 14 dygn.

Från 1 augusti 2010 gäller följande karenstider för fodertillskott, örter och foderrelaterade substanser (med användande av de vanligaste substansnamnen som kan variera mellan svenska, latin och i vissa fall engelska)

96 timmars karenstid gäller för produkter enl ovan som innehåller

 • Capsicum, capsaicin
 • Djävulsklo, Harpagophytum procumbens
 • Vänderot, Valeriana officinalis

14 dygns karenstid gäller för produkter enl ovan som innehåller

 • Guarana

96 timmars karenstid rekommenderas för övriga fodertillskott, örter/örtprodukter som har eller påstås ha farmakologiska effekter på häst eller påverkar/påstås påverka hästens prestationsförmåga eller temperament. Nedan följer exempel på sådana tillskott/substanser/örter

 • Aloe, Aloe vera (>30% av produkten)
 • ASU, Avocado and Soybean unsaponifiable extracts
 • Bipollen, Propolis
 • Boswelia sp.
 • Chondroitinsulfat
 • Di-/trimetylglycin (D-/TMG)
 • Gammaoryzanol, rice bran oil
 • Ginko biloba
 • Ginseng
 • Glucosamin
 • Green lipped mussle extract
 • Gurkmeja, Curcuma longa, curcumin
 • Hyaluronsyra
 • Ingefära, Zingiber officinale, ginger
 • Kreatin
 • L-carnitin
 • Melaleuca alternifolia, tee trea oil
 • MSM, metylsulfonylmetan
 • Munkpeppar, Agnus castus
 • Nypon, Rosa sp., rose hips
 • Octacosanol
 • Röd solhatt, Echinacea purpurea
 • Schizandra
 • Tryptofan
 • Yucca, Yucca schidigera
Så ska du tävla se till att du har koll på vad du stoppar i din pålle! Tävlar man på lägre nivå så är det inte kontroller på samma sätt som på de stora tävlingarna men ibland väljer de ut vissa tävlingar och gör stickprover, hursomhelst så är det viktigt att hålla koll på dessa karenstider redan ifrån början. Då har man koll den dagen det verkligen är aktuellt!

Skön lördag :)

Publicerat: 2010-07-31 Kl: 18:58:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Hade lite sovmorgon imorse men vaknade som vanligt ganska tidigt typ halv åtta, lite tv o sen frukost innan ja åkte till stallet. Mockade tre boxar och sen hjälpte jag mamma att tvätta och knoppa Arrobell till tävlingen senare på eftermiddagen. Sen började jag med lillpojken Rangun och ett dressyrpass - UTAN stigbyglar - kände när jag hade ridit fram att det var läga att plocka bort dem, vilket var ett mycket lyckat beslut. Nu kunde jag verkligen inte släppa sätet i bytena och gissa vad som hände då?? Högerbytena satt som ett smäck, känner att jag lite halvt lutar mig framåt i högerbytena eftersom han gärna skjuter/sparkar upp just i bytet men nu så fungerade det alltså kalas så nu åker nog inte stigbyglarna på igen förens till slutet av veckan. Ska ju tävla på Helmer, Gripens Ryttarförening, fre-sön.

Sen tog jag in Mille hade egentligen tänkt att rida ut en sväng men med tanke på att det är så blött överallt i skogen och jag inte riktigt vet hur han reagarar för att gå över dessa "vadställen" som blivit på grusvägen så valde jag att hoppa på utebanan istället. Så skönt nu på sommaren när det står hinder framme hela tiden utomhus så man slipper släpa fram och tillbaks, enda tråkiga är att det blir svårt att rida dressyr på utebanan. En dröm är ju att ha en riktig dressyrbana ute också :)
Han tyckte iaf att det var kalaskul att hoppa! Hoppade på en tre-studds, en 5-50 och så lite fristående räcken på ca 80cm.

Så dags för dagens sista häst - Leokothea - hon fick först gå 10min på skritten ett program där hon först går 3min sen höjs bandet 1/3 fram från maxhöjd (max är 6 grader) i 4min och sen sänks bandet igen och hon går 3min till. Det finns 10st förprogrammerade program att välja emellan, 8st 30min och 2st 10min. Sen red jag henne i ridhuset gick lite upp och ner, mest ner kanske, hursomhelst så när hon väl går så är hon riktigt fin och ser väldigt snygg ut när man ser i spegeln också plus att hon då känns väldigt stadig men hon är som sagt en mycket vass märr. I början var hon ganska jobbig och drog sig hela tiden mot de öppna dörrarna på kortsidan och gick mot handen sen släpper hon till korta stunder och såsmåningom så går hon som en klocka mot slutet, tycker bara att det är så trist att man ska ha samma diskussioner varje dag iprincip :S

Kom hem vid fyra och då var jag superhungrig eftersom jag inte tog mig tid att äta lunch på Ekelund utan ville bli färdig så vi har varit och ätit Thaimat på Thai Classic :D Mums!

Trevlig lördag!


Spanska ridskolan nästa??

Publicerat: 2010-07-30 Kl: 19:02:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Har faktiskt torkat upp riktigt bra idag tack vare lite värme och mycket vind men vid två ställen på väg ner till Mariefred från Ekelund så forsar det fortfarande enorma mängder vatten.. Helt sjukt att det kan komma så mycket vatten på så kort tid!

Imorse när jag kom så sov alla fortfarande, jag var iof också ganska trött när jag vaknade men gillar ändå att gå upp tidigt så man kommer igång och får allt som ska göras gjort nån gång :P Red först Mille i ridhuset och satte idag lite mer press på honom vilket han inte var helt förtjust i utan försökte sig på en spark ett par gånger men känns som att jag kan hantera det där ganska bra nu och han är verkligen genomgådd på alla möjliga vis så nu tror jag bara det handlar om styrka ioch att han har lärt sig hur han kan komma undan.
Sen tog jag ut Rangun för att galoppera lite på de fina mjuka grusvägarna efter regnet tänkte rida runt sjön men misstänkte att jag skulle få lov att vända när jag kom till "pudelhuset" eftersom där var det en flod på ca 15m över vägen, jag hann dessvärre inte ända dit då vägen såklart också var översvämmad i kurvan vid "rökärr". Tänkte mig att Rangun iaf kunde stå still och titta lite på vattnet innan vi vände men han hade helt andra planer så efter en del diskussioner så vände vi sedan hemmåt igen.

När jag kom tillbaka hade resten av familjen vaknat och kommit ut. Bestämde oss för att rida ut Sofia på Limit mamma på Svarten och jag fick äran att rida Leo. Som när jag red henne tidigare i veckan i ridhuset reste sig lite lätt en gång hursomhelst så när vi kom och skulle rida förbi grannarna som har hästar rakt över åkern så var hon livrädd för den nya shettisen de köpt och tvärvände för att försöka galoppera hem :S
Sen red vi förbi och på vägen tillbaka skulle vi passera shettisen ännu en gång denna gång fick hon som en raket i baken och for iväg hemmåt, men hon måste ju lära sig att det inte är farligt och man ska aldrig låta hästen rusa förbi det som den tycker är läskigt utan gå långsamt förbi, göra halt klappa och prata lugnande. Så det tänkte jag göra och det gick ganska bra tills jag sen vände henne tillbaks åt rätt håll för då ställde hon sig käpprätt upp på bakbenen jag som inte var beredd alls på detta hade lite för långa tyglar och hamnade lite i bakvikt (inte bra då hästen lätt slår över bakåt då) men lyckades sparka på henne så hon gick framåt och sen kom ner på marken igen.. Ett par gånger till försökte hon resa sig men nu var jag beredd och sen skrittade vi vidare hemmåt. Jag tänkte dock inte ge mig så lätt för en häst får aldrig någonsin lära sig att resa sig för att komma undan ryttaren - det blir livsfarligt både för häst och ryttare, man kan bli krossad om man har otur. Jag red iaf in på utebanan för att se hur hon fungerade där och det var lite samma visa så hon fick gå runt där i ca 10-15min och så fort hon försökte resa sig så skänklade jag på henne framåt och tog spöt bakom öronen ungefär. Det är väl pappa Briar som gett henne denna tuffa sida, många har problem med vassa Briaravkommor.

Hursomhelst så har man en häst som av någon anldening börjar få för sig att resa sig så är det jätteviktigt att man tar hjälp. Är man oerfaren eller det minsta osäker är det kört. Det är bättre att be någon annan rutinerad att sitta upp men att den då också är medveten om hur hästen reagerar för annars kan man lätt bli "ansvarig" för någon annans skador om hästen skulle gå runt.

Nu ska vi kolla på film som vi varit o hyrt, finns inte så mycket annat o göra när de e så trist väder..

Bye..

Växter på plats!

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 18:06:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På vägen hem ifrån kryssningen så stannade vi till lite snabbt på Akvarielagret i Bromma och skaffade oss lite fler växter så nu är det såhär tjusigt!! Akvarielagret är för övrigt värt ett besök om man är i Stockholmstrakten - Här finns ALLT och lite till.

Under ett hyreshus i Bromma ligger Sveriges största akvarieaffär och vi håller alltid sommartemperatur. Kom in och se på centralamerikanska deltan, afrikanska floder och malbelamrade stockar. Vi säljer blodtörstiga muränor, bladfiskar, wobbegonger och ganska mycket guppys...

Vi välkomnar såväl privatpersoner som företag.

Affären är 250 kvadratmeter och vi har 239 akvarier varav 42 st är salta. Hos oss hittar ni såväl showiga fiskar som våra jättegurami, arrowanan Malcolm och muränan Hassan, och lite mer jordnära akvariefiskar som Otto, Oscar och Molly - sammanlagt har vi ca 57,000L vatten.

Vi som jobbar här på lagret är specialutbildade inom just akvariefisk, och rådfrågas av akvarister från hela landet. Vi har rest över sex kontinenter för att se fiskarna i deras naturliga miljö och vi håller de märkligaste fiskar i våra egna akvarier hemma.

Helt klart värt ett besök alltså! Vare sig man har fiskar eller inte..

Monsunregn!!!

Publicerat: 2010-07-29 Kl: 18:01:35 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Herregud vad vatten som kommer!! Nu har vatten för hela den tidigare torra sommaren kommit.. Pratade med mamma för en stund sen, hon var på väg för att hälsa på Gunilla Å, och det var tydligen översvämning i och runt om HELA Mariefred.. :S helt galet!

Jag åkte ju som sagt hem tidigt för att fixa mina nails :)
Pärlemovit med stenar på tummar och ringfingrar.

Jag var också uppe tidigt för att köra Herkanperkan till Lasse på Sundbyholm och en behandling av hovleden, det gick snabbt så jag var hemma igen strax efter halv tio. Fixade iordning transporten och sen lite mockning innan jag hämtade in Mille för ett dressyrpass - han var jättefin och idag fick han ha lindor på sig för första gången sedan påskas.
Rangun kände jag att jag inte skulle hinna med att rida ut på då jag endast hade 40min kvar innan jag var tvungen att åka så hann fick bli lite puttsad på bara, skulle ha börjat med honom så hade jag nog hunnit med båda. Gillar inte att stressa med att rida mina hästar - det ska göras ordentligt.

Efter att jag fixat naglarna skulle jag ut till Bidermans för att köpa grejjer till hovslagar pappa, han vart inte så nöjd nu när Lasse ville att Herkules skulle ha Equi-pak soft i framhovarna plus Rollerskor som han måste göra om till ringskor också :S Ett paket Equi-Pak kostar 400kr! Så det är inte helt gratis plus att det kräver ganska mycket extra jobb eftersom hovarna måste vara helt rena och spritade för att dessa "gummisulor" ska fästa ordentligt. Arrobell har haft detta under iprincip hela tiden vi haft honom och även Svarten fick sådana när han kom till oss, han hade tidigare vanliga sulor.

Så lite bilder ifrån gårdagens träning för Liane!

Fia & Limit..


Uppridning och halt på medellinjen.


Jag och lille skrutt Rangun :P Härlig galopp!


Liane instruerar.


Tänk om Maria hade fått till skärpan lite bättre på denna!!

Två sovande små grisar i baksätet :P

Publicerat: 2010-07-28 Kl: 21:00:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja alltså Maria G  o syster yster låg o sov iprincip hela vägen från Liane tidigare ikväll.. Jag somnade faktiskt också en kortare stund men jag roade mig både på dit och hemvägen med att fylla i aktivitetsstöd så nu har juag bara tre lördagsgrupper kvar, lapparna tog slut för mig.

Rangun gick iaf ganska bra för Liane antar att jag hade lite för höga förvämtningar eftersom han varit så fin och utvecklats så bra den senaste tiden. Hursomhelst så fick jag rida mycket galopparbete en del enkla byten och sen byten en del vart riktigt bra och en del katastrof, jag behöver jobba ännu mer mer galoppen speciellt i höger varv där han behöver komma fram mer och få en rundare galopp, jag måste också tänka mer framåt i bytena så han inte stannar upp - speciellt till höger bytet. Min stackars pålle var helt slut efter passet och svetten rann om honom.

På morgonen så red jag och Fia ut på Mille och Leo runt sjön, Fia & Leo fick gå först så syrran hade det lite jobbigt särskilt i galoppen då hon stod emot ganska mycket. Imorrn ska jag försöka hinna med dressyr på Mille. Jag ska vara på Sundbyholm med Herkules kl.8'00, sover kvar på Ekelund i natt. Han ska nu prova att bli behandlad i hovleden tor jag det var så får vi se om det går att göra honom helt frisk igen, känns hemskt om man skulle ta bort honom fom han är just nu för nu ser man knappt alls någon hälta när han springer runt och busar i hagen. Behandlingen ska iaf gå fort så förhoppningsvis är jag hemma igen vid tio så jag hinner rida både Mille & Rangun och även hjälpa till med lunch kanske för jag måste åka strax efter 12. Jossan ska fixa mina naglar kl.13'00 var jättesvårt att få tid när jag pratade med henne förra veckan så kl.13 fick det lov att bli.

 Fia och vår fina numera ridskoleponny Ronjah, tror det är förra sommaren. Ronjah har tävlat tom FEI dressyr och LB/LA hoppning

Ampithrite & Leukothea som föl, 5år sedan, Leos mamma & vår ridskolehäst Kalypso längst bak.

Dressyr i världen..

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 20:31:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina helger för Nina Hofmann

Den Tysklandsbaserade dressyrryttaren Nina Hofmann har två helger i rad haft stora framgångar med segrar för Leo af Magnushöj i Intermediaire II, Grand Prix och Grand Prix Special.

- Han såg en del spöken i första Grand Prix-klassen förra helgen i  Kiel. Då blev det bara 65,8 procent, berättar Nina som dagen efter vann Grand Prix Special på 70,9 med den 15-årige Rohdiamant-sonen.

Den här helgen tävlade Nina i Oldenburg, Rastede. Där vann hon Intemediaire II med 68,9 procent och söndagens Grand Prix på 69,9. Hon har också den lovande unghästen Diamond Dancer som hon rider i den lilla rundan.

- Förra helgen var han tvåa i en S:t Georges på dryga 66 procent. Så det känns väldigt stimulerande, säger Nina som tänker stanna ett bra tag på sin bas i Tyskland.

KUL för duktiga Nina och fina Leo!

GP-hästar kolikopererade

Den amerikanska dressyrryttaren Leslie Morse fick i mars ta sin svenskfödda Tip Top till operation för kolik. Nyligen hände samma sak med en annan av hennes hästar.

Relaterat:

2010-03-14 Tip Top 962 buköppnad för kolik

Denna gång var det KWPN-hingsten Kingston (e Voltaire) som måste kolikopereras. Den 18-årige hingsten har klarat operationen bra och är på bättringsvägen säger Morse till Eurodressage.

Även Melissa Taylors danskfödda, 16-åriga GP-häst Schumacker (e Schwadroneur) har nyligen opererats för kolik och är sakta på väg tillbaka.

- Det betyder 60 dagar skritt vid hand men det är okej för mig, säger Melissa Taylor till Eurodressage.

Vad jag själv tror så handlar dessa kolikanfall om att hästarna inte tillåts röra sig och äta naturligt för att de då skulle kunna skada sig. Dessa hästar på så hög nivå är ju självklart värda enorma summor men för den skull så får man ändå inte ha hästen i en "bommullsinlindad värld". Det är då de skadar sig eller liknande den dag de sen får komma ut. Hästar idag får ofta stora mängder kraftfoder och alldeles för små mängder grovfoder, som är det viktigaste för att hästens mage ska fungera och må bra. Hästens mage är inte skapad att äta pellets och musli utan det är gräs och annat som finns att äta ute i naturen som hästens mage är gjord för - fel foder och för lite rörelse leder raka vägen till kolik och andra åkommor hos våra underbara hästar. Hästar i vilt tillstånd vandrar långa sträckor varje dag och äter resterande delen av dygnet. Magsäcken behöver lite foder ofta och mycket rörelse/motion.

 

Idel tyska segrar

KRONBERG, TYSKLAND: Hemmanationen avslutade lika bra som den börjat och vann därmed samtliga guld vid årets EM i dressyr för juniorer och young rider.

Relaterat:

2010-07-24 Dubbelt tyskt bland young rider

Bland young rider gick guldet i söndagens kür till Fabienne Lütkemeier på 79,35 procent med D´Agostino (De Niro-Shogun). Samma par vann även det individuella programmet på lördagen. Det blev danskt brons genom Anna Kasprzak som fick 77,3 med Blue Hors Future Cup.

Sara Henrietta B Källström kom på åttonde plats efter 72,0 med gina tricot Diezel och Elisabeth Hjelm blev elva med 69,35 för Baltzar.

I juniorernas kür blev det samma medaljörer som i det individuella programmet. Guldet gick till tyska Charlott-Maria Schürmann och World of Dreams 78,3 procent, silver till danska Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy 77,7 och bronsmedaljen hamnade hos Hollands Danielle Houtvast efter 76,9 för Rambo.

Tyskarna har återigen visat vilka det är som regerar i dressyrvärlden.

 

 

Don Auriello till Lövsta och Tinne

Don Auriello - en av Tysklands meriterade unga dressyrhästar - har köpts av Antonia Ax:son-Johnson för att ridas av Tinne Vilhelmson Silfvén.

Den 8-årige valacken Don Auriello har med sin ryttare Birgit Wellhausen-Henschke deltagit i både Bundeschampionat och unghäst-VM som 5-åring. I år har han startat i Medien Cup – Grand Prix för unga hästar 8-10 år - och placerat sig väl.

- Jag är självklart jätteglad, jag tycker mycket om honom och han passar mig perfekt, säger Tinne på telefon.
- Det var Lussan som fick syn på honom på tävling i Hagen, Tyskland i april. Vi frågade om han var till salu, provred och tycke uppstod. Don Auriello kom till oss veckan före Falsterbo i slutet på juni så nu har vi några månader framför oss att träna. Det ligger ingen tävlingsplan klar för honom så vi får se när det är dags att ta ut honom, avslutar Tinne som ju har ett VM med Favourit att planera för.

Don Auriello är efter Don Davidoff med White Star som morfar och såldes av Klaus Hermann Ehlen. Han har med sin tidigare ryttare gjort resultat med över 70 procent i GP under sin första säsong i klassen.

Kul med ett tillskott i den svenska dressyren!!

Hittade en bild ifrån Bundeschampionatet 2007 han fick 9,5 på traven..

 

Lite fler bilder ifrån vår härliga semester hos Christina

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 20:05:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Christina & Dobby på väg in i ridhuset


Almas stora häst "Kurre" Kurage


Gästhuset där vi bodde


Inomhus


Det här sovrummet valde vi på ovanvåningen.. Fanns fem sovrum totalt.


Tre stycken badrum med toa och dusch..


Christina & Dobby i ridhuset..

Sommarn är tillbaka!

Publicerat: 2010-07-27 Kl: 19:53:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jaha då var det typ 300 grader igen då.. :P men jag klagar verkligen inte! Imorse var det inte spec varmt så jag tog massa kläder på mig, nu när ja skulle hem vart det en del att släpa på..

Började mogonen med att hoppa på utebanan med Mille och insåg att jag nog inte hoppat ett enda hinder sedan jag tävlade Bosson på våra hopptävlingar i februari (!!!) Det gick iaf jätte bra och han tyckte det var grymt kul! Hoppade lite enkelhinder som stod uppställda och sen avslutade jag med en linje med tre räcken på svagt böjt spår.. Sista vändan kände jag att han var trött på innan jag kom till hindret för då vart han lite tung i handen och "krullade" ihop sig lite.. Han vart mycket svettig och jag tror det kommer kännas lite i hans muskler imorrn.

Sen tog jag in Leo och hon fick börja med 10min på skritten innan ett ganska långt pass i ridhuset - idag var hon inte så go o tass med :S helt hemsk men var fin de sista två varven och jag han inte rida längre för jag skulle ha en privatlektion för Nils-Arne kl.11 på Uranos. Sen lunch och så hade pappa fixat Ranguns framhovar, han hade lyckats dra av den högra, så jag red dressyr på honom. Red på Utebanan för pappa fixade ridhuset, harva & vattna, Rangun var iaf superfin och han verkar tycke det är roligare att göra byten på utebanan för det gick som en dans idag :D
Fick till en del riktigt bra piruettarbete och han börjar verkligen sätta sig ordentligt nu.
Ska bli kul och se var Liane säger imorrn!

Kl. 15 startade idag en tre dagarskurs som mamma håller i så jag förberedde kvällsmaten - kokt färskpotatis med hemgjorda biffar och löksås.

Bye..

Det är ju tur att nån skriver när jag inte gjort det :P

Publicerat: 2010-07-26 Kl: 19:29:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj..

Hela 4 dagars uppehåll på bloggandet har det visst blivit för min del. I torsdags var jag sjukt trött och på lite halvdåligt humör och fre-lör var det full fart med att hinna med läger och ridning samt lite party på kvällen - denna helg har vi ju haft Riddarspel i Mariefred. Den enda helgen på året det är riktigt mkt folk och man faktiskt kan gå ut och festa - kul också eftersom många som vuxit upp i Mariefred brukar komma hem dessa dagar.
O igår efter lägerslut och ridning så for vi iväg på en 24h timmars kryssning, mamma, pappa, ja, syster, Anders & världens bästa farmor :) Detta var enda dygnet som fungerade att åka iväg nu på hela slutet av sommaren efetrsom vi har olika läger och så ska tävla övriga helger.

Nu är man iaf sjukt trött och sliten! Kommer bli tufft att gå upp imorrn har jag en känsla av..
Rangun har varit ruskigt fin de senaste dagarna då vi tränat dressyr,m galoppen blir bara bättre och bättre så det känns kul inför Liane träning på onsdag. Jag och Fia ska då åka ner till Nyköping ( pappa kör eftersom ingen av hos har E-kort) för att träna kl.16'00. Nu i helgen är det bara mamma som ska tävla med Arrobell på Ericsberg men nästa helg så har grannklubben Gripen 3-dagars meeting med en liten och en stor runda samt lite kring klasser. Då ska ja rida den stora rundan med LA:6, MsvB:2 & MsvB:4 på Rangun och så är planen att Mille ska få starta en eller två klasser. Jag har ju tidigare bara startat LA med honom och tycker det är dötrist att rida LB men mamma tyckte att det kunde vara bra för honom s¨vi får se vad det blir. Han är iaf väldigt fin nu och har bara mkt små tendenser till motstånd i början när man rider, i övrigt så känns han egentligen bättre och faktiskt starkare än innan allt hände. Så det känns grymt kul!

Rangun & jag i inridningen MsvB:2an hemma för ett par veckor sen..

Nu ska jag dö på soffan.. :P

Bye..

ÄNTLIGEN REGN :-D

Publicerat: 2010-07-24 Kl: 23:07:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ikväll firar jag o Jocke - åh vad härligt. Nu kommer gräset växa igen - var observant nu kan det lätt bli fång enligt experterna. Tur att Gordon går där han går uppe på Svedet i en hage med mest sly och skogsmark. Men jag ska hålla extra koll.
Idag har Arro Bell varit så fin - red bara ett lätt jogging pass men red bytesserier innan jag slutade 15 spikraka byten i varje. Härliga Bell - det blir svårt den dagen han är för gammal han är ju 19 år i år men har aldrig känts så fin som nu. Imorgon är planen lite gymnastikhoppning - han tyckte det var kul sist.
Svarten fick ett pass ute i skogen - mina elever ville rida ut idag och jag är inte den som säjer nej till det. Vi red på Fredrik från Hista o Per Morberg (han som lagar mat o jagar i TV) det tyckte tjejerna var spännande...två ggr dessutom då vi red samma runda som de gick med hundarna fast åt andra hållet. Tabita var med hon är en avkomma efter min Buffy och Jockes Ross - så himla fin är hon och är Kickis hund men har valt Fredrik tydligen.
Håller nu på och avslutar min dag med kontorsjobb har bla gjort Diplom till avslutningen imorgon.
Sovdags
Ann

Fredag kväll o två dagar kvar på läger

Publicerat: 2010-07-23 Kl: 22:34:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja sitter nu vid datorn o betalar räkningar mm. Har nu fixat bloggen åt Madde  så nästa gång kan hon lägga in bilder som förr....tur att man är duktig på datorer :-P.
Idag har det varit en tung dag förtog mig igår i värmen så hästarna har fått gått i skritten förutom hagen förstås.
Korkat nog avslutade jag dagen med att springa med hundarna. Imorgon blir det ridning igen. Det går hela tiden bättre o bättre för mina lägertjejer - jättekul. Imorgon har de önskat uteritt och på em blir det kadriljträning.
P åsöndag är det avslutning och då blir det en lietn hopptävling och en kadrilj.
SMHI o YR kan man i allafall glömma de lovade regn idag igen men inte en droppe har vi fått.
Thaleias sår läker fint hoppas vi snart kan släppa tillbaks henne med de andra får nog bli i början av veckan. Jocke har idag snickrat på taket till skritten så imorgon blir det nog tak där - skönt.
Har ikväll tittat på TDB det är sjukt mkt anmälningar till Gripens tävlingar som vi är anmälda till. Förstår inte varför de har så många klasser. De kommer få lotta bort MÅNGA  o ändå ha hur långa dagar som helst. Tur att man ej är anmäld till första klassen.  Skulle aldrig falla mig in att starta kl 07 en lördagmorgon inte ens om det är varmt. Jag har lång startsträcka med min kropp. Vi har förnarvarande anmält oss med Limit, Rangun, Svarten har även tänkt att Millet ska gå någon klass men ej anmält ännu.
Ann

Två droppar regn i em

Publicerat: 2010-07-22 Kl: 18:53:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja inte var det mer. Idag var Sofia snäll och tog mina lägerelever på em. Så det blev dressyrlektion på fm och därefter så lastade jag "mina" ädla springare och åkte till Liane och tränade. Det tar i princip en hel dag. Maria G o Amanda V var snälla och följde med mig. Annars hade det varit svårt att åka med två. Mkt glad för det då det var länge sedan jag tränade Svarten för Liane. Han var superduktig idag och jag fick mkt beröm av Liane. Alltid kul-alla mår bra av beröm! Arro Bell kändes lite matt men piaffen o passagen var bättre än sist. Jag fick helt enkelt rida lite mer idag. Ridbyxorna var dyngsura efter 2 timmar i plåtridhus ja även hästarna förstås. Nu är det kvällsmat - fläskpannkaka en klar favorit bland lägermaten. Det ska ev regna imorgon fm har man tur kommer det 6 mm men jag har slutat hoppas på väderprognoserna. Ann

Kanske inte så dum ide ändå det där med "livlina"

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 21:05:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Benen bär inte längre - pappa kollar här in så att skruvarna är dragna som de ska i plåttaket på ridhuset.. Hade han gjort på "sitt" sätt så hade den där linan han sitter fast i inte funnits.

Slitna pojkar!

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 21:02:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här ser det ut som att orken tagit slut för läänge läänge sen.. Tappra pappa och Peter Vesterinen! Ett glas ( eller ett par) Wiskey på detta och ni sov ganska sött sen :P

Snö!

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 20:59:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Minns vi detta?? Känns så avlägsett i den stekande sommarsolen.. Helt otroligt vilket år 2010 varit så här långt - GALEN vinter med mkt SNÖ och GALEN sommar med mkt sol!

Herkules

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 20:53:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fina Herkules! Han är alltså fortfarande kvar i stallet, eller ja i hagen, och mamma har idag kollat hur han verkar och han var tydligen hakt i ena varvet så imorrn ska hon ringa en veterinär så får vi sen se vad utgången blir. Denna bilden är iaf tagen den 9 januari i år.

Poolbad..

Publicerat: 2010-07-21 Kl: 20:48:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sitter just nu och kollar tre av lägertjejerna som tar ett kvällsdopp i poolen efter en, enligt mig iaf, mycket god middag lagad av mig såklart :P Stekta nudlar med grönsaker och kycklingklubbor och vingar i ugnen.. MUMS! Dagen har varit stekhet fram till nu då solen börjar gå ner och vindarna faktiskt svalkar ngt. På fm så red jag ut med min grupp och Rangun fick följa med - vilket han tyckte var både kul och jobbigt tror jag. Han älskar ju att gå ut i skogen men gillar att skritta på i ganska rask takt vilket ponnyerna inte riktigt gjorde :S så det blir en del väntande och det går väl an förutom alla dessa insekter och speciellt bromsarna. Sen lunch och så kollade jag tjejerna när de badade samtidigt som jag började med det roliga jobbet att fylla i aktivitetsstöd för alla barn och ungdomsgrupper på ridskolan. Dessa lappar ska vara inne första augusti. Sofia hoppade Mille på em jag såg bara ett halvt varv eller nått men hon tyckte att han kännts fin och ganska pigg såklart. Sen visste hon inte rikitigt hur mycket hon vågade gå på honom sa hon men jag sa då att det är bara att rida på framåt och hålla i sig ;P Hehe.. Min grupp fick hoppa i ridhuset på eftermiddagslektionen och jag fick även två tjejer ifrån mammas grupp som ville vara inomhus och hoppa. Jag byggde upp en bana med först en 5-50 på ena långsidan sen snettigenom på ett räcke och sen långsida igen med ett räcke även där.. Först hoppade vi varje hinder två gånger var och sen fick de hoppa dessa hinder i en följd två gånger var. Imorrn ska de hoppa igen och rida ut - de har själva fått bestämma vad de vill göra på sina ridpass. Bye..

Härligt långa arbetsdagar

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 23:03:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja man är ju van visserligen, men lite extra blir det ju allt med ridläger. Har känt mig flitig idag. Hann med ett pass på Bosson innan fm lektionen. Idag lånade vi Ranguns sadel lite bättre med en dressyrsadel. Satt en del kvar från gårdagenspass skönt. Förmiddagen red mina tjejer ett dressyrpass. Där vi tränade sits och övergångar. Mitt favorittema! Duktiga var de men de som inte rider för mig vanligyvis tyckte nog att det var lite jobbigt utan stigbyglar. Teori handlade om ridvägar, sits, hjälper. Lunch och sedan ett dressyrpass på Svarten. Riktigt duktig idag. Därefter så var det ett hoppass på utebanan de fick trava cavaletti och därefter travhopp på raklinje för att sedan avsluta med två hinder i galopp. Alla fick ett bra avslut. Sedan var Emma Å snäll och hämtade in Jolita o Wega så då fick Jolita ett dressyrpass på utebanan. Både Svarten o Arro Bell har även gått i Walkern. Tror de kommer bli jättefina tycker redan att jag märkt resultat. Ikväll så sprang jag även en runda med hundarna och passade samtidigt på att titta till beteshästarna. Avslutade med konflikthantering med lägertjejerna så nu hoppas jag att alla sover så sött de hade ju inte sovit så mkt i natt så bra trötta var de. Någon av tjejerna hade ställt sin väckarklocka fel så den ringde 05.30 :-P. Sovdags

Ännu en seger i raden för den framgångsrike Totilas

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:20:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

AACHEN, TYSKLAND: Totilas och Edward Gal regerar dressyrvärlden. En självklar och självsäker seger blev det givetvis i küren. Även om det inte blev ett nytt världsrekord som det blev i Specialen. - Jag trodde knappt att jag skulle få se en sån här häst i mitt liv, konstaterade dressyrens ”överdomare” Eric Lette Han dömde Totilas under EM på Windsor. - Jag lutade mig tillbaka och gav en tia direkt på första halten på Windsor, fortsatte han. Han använde också liknelsen mellan Totilas och Bolt. Båda leker hem vinsterna och krossar drömgränser utan någon som helst respekt. Det finns inga gränser för vad de kan. - Tro det eller ej. Men Totilas har utvecklats under de senaste året, berömde Lette. Adelinde Cornelissen och Parzival är Asafa Powell för att fortsätta friidrottsspråk. Han slår till och vinner när Totilas går på sparlåga. Parzival gjorde också en strålande kür om än lite matt mot slutet. Toppen var definitivt holländsk precis som i världscupfinalen. Imke Schellekens- Bartels red verkligen till varje takt i sin musik med Sunrise. Helt felfritt. Isabell Werth och Satchmo gjorde en rolig och charmig kür med spexigt musikval. En spark i en piaff förstörde dagen trots att Isabell körde en ”Lussan” Nathhorst variant på slutet med ökning på enhandsfattning!

Yes till VM!

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:17:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Scandic tillbaka i träning Patrik Kittel lämnar lugnande och lovande besked om Scandics lätta skada, en blödning i en bakkota, som hållit hingsten från träning och tävling. - Scandics ägare och veterinär Jan Greve ringde mig igår och berättade att läkningen gått både bättre och snabbare än väntat, om en vecka går vi igång med full träning, berättar Patrik i telefon. - Vårt mål är VM och det finns ingenting i nuläget som talar för att det inte skulle fungera bra, säger han bestämt hemma från ett Aachen som kokade av rykten i alla former, som vanligt. - Om träningen går som den ska kanske vi startar i Kappeln den 22 augusti som tävlingsträning men det är inte nödvändigt för att Scandic ska vara i form. Scandic har under hela våren och sommaren betäckt flitigt och når allt större framgångar som avelshingst. I år är en avkomma uttagen till unghäst-VM för Holland och i Danmark fick han en godkänd son i våras. Skadan har hela tiden varit av det mindre slaget men Patrik och Jan Greve valde tidigt att inte riskera något utan låta den läka ut helt. Skadan kontrolleras med ultraljud och har behandlats med stötvåg under skadeperioden. Var lite orolig när jag fick höra på vårt dressyrmeeting ifrån en av domarna att han var skadad.. Nu kan man alltså förhoppningsvis andas ut :P

Dobby :P

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:14:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ridhus

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:13:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Detta ridhuset skulle jag lätt kunna tänka mig att ha hemma på Ekelund!! Christina med sin 4åriga ponny "Dobby" No Doubt..

Stallarna

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:12:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fotat ifrån ridhusdörren..

Tak över huvudet

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:10:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gång till ridhuset så man slipper bli blöt om det regnar :P

Tjusigt :)

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:08:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Här är den nya såå snygga stalldelen med stora luftiga boxar på Gyllebo

"Limpan" & Anders

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:07:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Christinas 5åriga ponny No Limits och Anders i den gamla stalldelen på Gyllebo.

Inte för att klaga men hur länge kan det egentligen vara så här sjukt varmt?!

Publicerat: 2010-07-20 Kl: 20:05:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja ännu en dag i värmen och är helt slut i benen, vet inte riktigt varför. På förmiddan så red min grupp dressyr 1h, vilket gick bra. Sen red jag Mille innan lunch och han var såå fin min lilla pålle.. Hoppas hoppas det fortsätter så här, imorrn ska han iaf få skutta över lite hinder hade jag tänkt. Han lär väl vara ganska vild då kan ja tänka mig - häststackarn har ju inte hoppat sen i typ början av april. Rangun var väldigt duktig idag, hade inte så höga förväntningar när jag började i värmen men han utvecklades mycket bra under passet. Började med lite mer fokus på traven idag, har varit mest galopparbete senaste tiden, och han kändes kalasfin och börjar fatta det här med passage och lite piaff. Superkul! Sen avslutade jag med lite piruettarbete i galoppen och fick till en riktigt fin halvpiruett till höger, till vänster har vi det lite svårare men fick till fin galopp ett par steg runt då och då där med. Nu ska han få gå ut i skogen ett par dagar och sen ska jag lägga en del jobb på bytena igen, detta hopplösa jobb känns det som stundtals - men skam den som ger sig - till slut sitter de väl som ett smäck! På em hade "mina" tjejer markarbete och lite hoppning 1h vilket gick bra, och Gordon lyckades åstadkomma en avåkning då han när han blir glad efter hindret gärna springer med nosen i backen :P Direkt efter den lektionen hade jag en 1h privatlektion för Nils-Arne på Uranos, han har inte ridit nu på en månad eftersom hästarna haft semester och innan det hade han bara ridit ca 4ggr tror ja det vart men han gör stora framsteg. Imorrn ska jag till Willys och handla mat igen på vägen till Ekelund. Bye

Vågar man hoppas?

Publicerat: 2010-07-19 Kl: 20:24:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan.. Helt slut efter en lång dag. Barnen som kommit på lägret verkar iaf trevliga och faktiskt väldigt jämna ridmässigt, idag har de fått prova på sina hästar och från och med imorrn rider de i två grupper - fem för mig och fem för mamma.. Så har vi teori för våra grupper också. Alla ponnyer samt Nisse går med på lägret. Innan lägret började så har vi hämtat unghästarna för att verka hovarna och fixa med Thaleias sår. Poseidon & Demeter var mycket lättlastade lite värre var det med Hera & Thaleia, till slut fick vi in Hera men Thaleia vart till slut helt avstängd - stod med halvslutna ögon och bara hängde på de stackarna som fick försöka lyfta in henne i transporten :S På tillbaka vägen sen så var de lite mer lättlastade men Thaleia fick gå ut i en hage med Leo, Herkules & Carezza för de är närmre hem så man kan leda hem henne och ha sårvård. Tror det blir mycket nyttigt för henne och Hera också för de är så himla tighta. Vågar man hoppas på att Mille ska fortsätta vandra åt rätt håll?? Idag var han iaf riktigt bra och det var bara lite tjafs i början sen gick han som en klocka resten av passet i ett varmt och dammigt ridhus. :D Red Rangun i ridhuset medans pappa vattnade så vi äntligen slapp dammet, men det lär väl torka upp fort som sjutton. Han var fin men känns lite trött i värmen, tog ju bort det mesta kraftfodret innan jag åkte förra helgen så kan kanske bero på det också men nu har jag lagt upp honom på lite mer kraftfoder igen eftersom vilan är slut för hans del. Innan vilan så åt han: Morgon: 1kg hö 1 Krossad havre 1 Betfor Lunch: Han går ute till kvällen så han får 2 krossad havre 1dl mineraler 0,5 Krafft Energi Plus och salt - behövligt i värmen. Kväll: 5kg hö 2 krossad havre 1 betfor Imorrn blir det full fart med ridläger så nu kommer den närmsta veckan att gå i ett!

Stallgeten!

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:53:22 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Världens goaste get hade de lös i stallet, hon och Anders vart kompisar.

Alpacka

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:51:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ett hägn med alpackor har de i slottsparken.. Helmysko djur, så konstigt utseende.

Getbebisar!!

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:49:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Två små killingar hade de i ett litet hägn.

Gyllebo slott

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:48:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Är det inte helt fantastiskt fint!! Här bor och jobbar min bästa vän Christina sedan några år, vet inte exakt.

Don Negro

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:44:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Mamma & Svarten på framridningen till MsvB:2an på fredagen. De slutade precis utanför placering :(

Vinstbukett

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:41:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Som vanligt så gjorde jag vinstbuketter till alla klasserna - så här såg en av buketterna ut..

Uppstallningsansvarig syster

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:40:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fia skötte uppstallningarna under dressyrmeetinget

4:e plats

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:39:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

MsvB:2 del 1

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:39:02 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

MsvB:2 del 2

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:38:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hemma igen..

Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:37:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Igår åkte vi hem ifrån Göteborg, vart en snabb mellanlandning i Eskilstuna för att lasta av lite packning och sen vidare till Ekelund.. Idag har Rangun fått gå lite dressyr i ridhuset efter en veckas semester, Mille hade dragit av sig en sko så han får vänta tills imorrn så pappa kan fixa hans hovar. Eftermiddagen/kvällen har jag städat i min ena garderob :S Vi stannade på Ikea i Örebro och köpte lite bättre förvaringsgrejjer så nu är det riktigt fint men tog n¨gra timmar och Anders har nu bestämt att varje fredag så ska han kolla så jag håller ordningen :P Han tycker jag har för mycket saker och väldig oordning. Den gångna veckan har varit så bra den bara kunde bli! Först stannade vi i söndags i Jönköping hos min mammas morbror och hans familj sov där och sen vidare till Christina på Gyllebo utanför Simrishamn. Vi fick bo i deras gästhus och det var SÅ fint, bra mycket finare än många människors "vanliga" hus. Där hade vi jättetrevligt hos Christina, sola, lite bad, god mat och lite stallpyssel. Sen till Gbg dit syrran också kom med tåg o väl där vart det en del shopping, bio, sola och Liseberg såklart! Imorrn drar första ridlägret för sommaren igång, i år har vi bara två stycken en veckas sommarläger. Så jag ska handla MASSA mat på vägen ut till Ekelund. Bye..

Oeniga dommare på hög nivå

Publicerat: 2010-07-17 Kl: 10:59:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

I klassen användes skalan med halva poäng som test. Det var dock inte skälet till krismötet. Det handlade om domarnas bedömning. Två ryttare var etta hos en domare och åtta hos en annan. Patrik Kittel var segrare hos en och sist hos en annan. En ryttare fick en rörelse bedömd som underkänd, åttor över lag av övriga domare - Vi tittar på video tillsammans med de tre domarkontrollanterna. Det brukar vi inte göra. Men nu var det nödvändigt, kommenterade den svenska domaren Gustaf Svalling. Ryttarna reagerade starkt. Patrik Kittel sa med trött röst: - Det är nästan så man ger upp och åker hem. Bedrövligt. Han var femma i klassen med Silvano, etta hos en domare och sist hos en annan domare. Klippet är hämtat ifrån Tidningen Ridsport. Ja, Fia o Anders är nu på väg hem i ösregn- förhoppningsvis följer regnet med hela vägen hem till våra torra beten och vallar.. Domarna är Andrew Gardner (GBR), Gustav Svalling (SWE), Leif Törnblad (DEN), Wim Ernes (NED), Katrina Wüst (GER), Gary Rockwell (USA) och Maria Colliander (FIN). Eric Lette (SWE) är en av tre domarkontrollanter.

Mot Göteborg!

Publicerat: 2010-07-15 Kl: 10:07:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

En timme kvar till Gbg, syster sitter på tåget o kmr fram halv ett :) vi ska bo i Dags lägenhet som han är så snäll o lånar ut!! Uppehåll just nu men annars så har d regnat nästan hela vägen- gör väl inte så mycket eftersom man ändå sitter i bilen. Tyvär verkar det inte gå att lägga in bilder i bloggen med mobilen :(

Jag vill ha regn

Publicerat: 2010-07-14 Kl: 22:13:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu går vi mot en mindre katastrof. Följer väderprognoserna varje dag dels på smhi.se samt norska sidan yr.no. För några dagar sedan skulle det bli ihållande regn på lördag uppemot 30 mm regn för varje dag blir det mindre o mindre regn och idag på smhi så var det inget ragn alls på lördag och inte så mkt på söndag...... Betet börjar tar slut och återväxten står o stampar.... Snälla häng ut tvätten och dansa regndans... :-P I morgon ska jag upp tidigt o köra Sofia till tåget i Södertälje hon ska till Göteborg tillsammans med Anders o Madde som väl åker från Ystad i morgon.... Därefter är det dags för några privatlektioner dels Anna på Divan o så Maria på Lille Castor. Ann

Mot beachen!!

Publicerat: 2010-07-14 Kl: 11:19:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Gud va trött man blir när man inte gör någonting :P Men det är ganska skönt också! Nu sitter vi, ja, Anders o Christina, i bilen på väg mot havet o stranden.. Ska bli skönt men blir nog inte så mkt bad, stod i tidningen att det är 14 grader! :S på morgonen nu har Christina ridit en av sina ponnyer o sen hjälpte ja o Anders till med att mocka o sopa stallet. De har för övrigt världens sötaste get lös i stallet, springer bredvid fodervagnen på två ben, frambenen hänger på kanten o huvudet nere i havresäcken :D Bye!

Rapport från tävlingen

Publicerat: 2010-07-13 Kl: 22:41:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja det som jag skrev tidigare försvann ju så nu blir det ett nytt försök. Jag hade en blandad tävlingshelg. På fredagen gick det ju riktigt bra med Svarten nästan 66 % och en ynka poäng från placering kändes ju surt förstås, men jag fick ju glädja mig åt Maddes fina placering. Känns rätt skönt när man själv inte kan se när hon red eftersom jag själv red fram till min start. Efter hon ridit och innan jag fick rapport så såg jag den som sprang med protokoll och resultat ta bort i princip alla pinnar på tidiagre ryttare för att hänga dit Maddes. Då blir man glad. Maddes andra häst som hon utbildat från början upp till MSVB och nu en placering. Härligt då vet man att det är värt allt slit även om man undrar ibland. Lördagen red jag min andra SvårB:1 i livet. Ganska många missar och han bjöd inte till så mycket själv när vi kom in på banan. Men det blev högre procent än förrs gången och jag hade fler efter mig i resultatlistan denna gång. Söndagen så tyckte jag att ritten kändes bättre överlag men oj vad det kostar när man missar första ökningen och ej får tag på honom, han blir lätt lite ojämn om han släpper ryggen i traven, dessutom missade jag en piruett helt. Det blev alltså ett antal 2or o 4or det kostar på procenten. Men det är väl bara att hosta upp sig till nästa tävling se till att man inte har 7000 saker att hålla reda på så går det nog bättre. Ska nog åka till Ericsberg i alla fall men det blir nog bara en dag. Dyr uppstallning 1200 kr..... Ann

En till tagen av Erika

Publicerat: 2010-07-13 Kl: 22:26:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag o Arro Bell framridning

Publicerat: 2010-07-13 Kl: 22:23:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nytt försök

Publicerat: 2010-07-13 Kl: 22:21:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja se om jag får till några rader. Blev ju förbannad sist när jag inte fick in någon bild. Ser också att Madde verkligen tagit ledigt eftersom hon ej skrivit någonting på länge. Igår fick Arro Bell gå i skritten två ggr inegn ridning. Idag ut runt glashuset i supervärme vid 11 tiden. Dessutom har både han och Svrten gått i skritten ikväll innan jag gav mig ut på en springtur med hundarna. Samtidigt tittade vi över alla hästarna. Det går åt mkt vatten i värmen..... och unghästarnas hovar börjar se skruttiga ut de spricker och fnasas sönder nu när det är så torrt och hårt. Deras bete funkar väl ett tag till. Började annars morgonen med att flytta hem alla lektionsvalackarna då betet är slut i den hagen som Werra o co går i så nu har de fått den hagen. Jag läser väderprognoserna varje dag - hoppas verkligen att de stämmer för i såfall ska det bli regn på lördag.. Simsalabim kom hit som inackordering i söndagskväll känns lite konstigt då vi ägt honom i många år. Men han ser mkt fin ut i alla fall. Hoppas Sofia N hittar någon medryttare till honom. Hon kan ju inte rida själv då hon snart ska ha ett barn till. PÅ lördag kommer nog Madde hem igen. God kväll ANN

Vad har hänt med bloggen!

Publicerat: 2010-07-12 Kl: 00:08:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja Madde har väl gjort ngt nu är det läggdags har försökt att både skriva text som försvunnit samt lägga in bilder... God natt Ann

Luften kokar!

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 19:37:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Herregud! Vi har just stannat efter Norrköping för att äta lite, hade glömt hettan ute.. 34 grader här! Var verkligen utomlandskänsla utanför bilen.. Nu ska ja börja på en bok ja fick av Åsa Larsson i påskpresent :)

Ny flugutrustning!

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:32:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Angelica Porsin Ange lyckades få lite bättre bilder än mig på honom.. Han tog bara av sig flughuvan så då vart det fransar istället :P

Nöjd med livet som dressyrpålle!

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:30:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Angelica Porsin

Snygging

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:29:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Angelica Porsin Hmm här ser jag verkligen att jag början med den fula ovanan att lägga handen :S Tycker jag tänker på det hela tiden för att mamma varit på mig om det den senaste tiden.. Tjata tjata tjata - det är det enda som hjälper - tusentals repetitioner!

Trav

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:27:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Foto: Angelica Porsin

Rangun på framridning till MsvB:4

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:26:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det mycket på en o samma gång

Publicerat: 2010-07-11 Kl: 17:21:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan.. Sitter o väntar på Anders som är hos sin mormor på sjukhuset.. Vi ska ju åka ner till Jönköping idag för att hälsa på och sova över hos min mammas morbror och hans familj :) Sen ska vi vidare till Christina imorrn. Gårdagens start i MsvB:4 på Rangun är jag överlag mycket nöjd med - hade inte ridit igenom programmet en endaste gång på honom innan.. Funderade på hur programmet gick under middagen kvällen innan sen när jag vaknade på morgonen så kom jag på hur slutet var :P Så jag tittade på första ekipaget innan det var dags att rida fram. Ange tog för övrigt såå fina bilder på mig och Rangun ifrån framridningen :D Ham var iaf jättefin på framridningen och i travdelen så fick jag i princip bara 6or och 7or om jag minns rätt men sen i galoppdelen så fick vi ganska mycket missar och han vart lite spänd nere vid dommaren.. Jag är iaf jättenöjd med honom och nu kan det bara bli BÄTTRE! Tror jag fick 57% nånting.. Vädret under helgen har också tagit mycket på krafterna både hos hästar, ryttare och speciellt alla underbara funktionärer som ställt upp hela helgen.. Camilla är värd enormt mycket som står och sliter i kafeterian som varit så överhettad att det känts som en bastu inne i köket trotts öppet takfönster och fläkt. Båda ryttarmiddagarna har varit supergoda och mycket uppskattade av alla tävlande. Nu kommer jag iaf att vara borta till på lör så Rangun får nu en liten semester efter sina fina prestationer och Mille han får väl vila ytterligare - känns som att han vilat så mycket under våren och sommaren att det varken gör till eller från. Tror ändå inte att Fia och speciellt inte mamma har någon lust att sätta sig upp på honom. Han är ju inte jättetrevlig i början men det är ju iof ganska bra balansträning :P

Min fina fina Rangun!!

Publicerat: 2010-07-09 Kl: 22:09:29 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Halloj!! Idag har det varit en lång dag i solen och värmen & Rangun gjorde sin andra start i MsvB:2 med strålande resultat. Kändes fin genom hela programmet men en del onödiga missar bland annat båda halterna då han inte ville stå still och även ryggningen är jag missnöjd med då det inte vart halt - stilla- och sen ryggning utan han började så fort jag fått stopp på honom :S Efter starten så skrittade jag iväg på grusvägen innan jag skulle ställa in honom så när vi kom tillbaks så ropade speakern, Emma Å, ut mitt resultat - 68,83%!!!! Duktiga duktiga Rangun o jag fick till och med gåshud för jag vart så himmla glad - det har jag nog bara fått en gång tidigare på tävling och det var när jag vann på Strömsholm när jag gick in på prisutdelningen. Slutresultatet vart en 4:e placering ett ynka poäng efter Siv & "Lilla A".. Imorrn blir det start i MsvB:4 8'56 för samma dommare, på söndag tänker jag inte starta eftersom han varit halt i veckan och han var ju så fin idag plus att B:5an är ganska svår. Förutom att tävla så har jag fixat med allt möjligt annat är bland annat prisansvarig och efter att klasserna var slut idag så har jag burit ut iprincip alla priser ifrån klubbis ner till den nya "klubbvagnen". Skönt att ha allt sammlat på ett o samma ställe hädanefter! Skrev i sista klassen, MsvA:1, för Stefan Westin. Det var första gången jag skrev "på riktigt" och var kul förutom "bastukänslan" som var inne i riddhuset :P Var överlag ganska låg kvalite på ekipagen vilket var lite trist men det blir nog lite fler imorrn - ska skriva en klass då också. Något som Stefan poängterade mycket, alla dommare har väl olika saker de fokuserar extra på, så var det övergångarna - jag sa till honom att man skulle ju kunna förtrycka i protokollet redan innan för jag skerv samma kommentar på ca 98% av alla deltagare i klassen. Nu på kvällen så har jag, efter Tacobuffen, kört lite vatten till hästarna på bete och sen gjort segerbuketter till alla klasser - de vart verkligen superfina! Sitter vid fel dator så jag kan inte lägga in bilderna på denna för att visa. Mamma red också MsvB:2an på Svarten, jag såg inte när hon red men hon verkade ganska nöjd och fick bra poäng så hon slutade starx utanför placering med honom. Nu ska jag sova så jag orkar med ännu en dag men vad det verkar som ännu varmare väder.. Bye..

Tävlingsdax!!

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 22:30:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Då är nog äntligen allt på plats inför morgondagens ovh helgens tävlingar.. Imorrn startar vi med MsvB:2 och sen kör på på ända till Grand Prix på söndag :D Skojjigt blir det - tyvärr missar jag höjdpunkten med GP på söndag :( ska på släktlunch - Anders mormor fyller år och vi har tackat ja redan i januari och maten bestämde vi i februari.. Rangun gick bra idag och hältan är helt borta, har ju inte gjort någonting sedan i lördags nu. Så mamma hjälpte mig och jag red igenom MsvB programmet inför imorrn och får sen se hur jag gör lör & sön beroende på hur han känns imorrn osv.. MsvB:4 på lördag har jag inte ens läst igenom & MsvB:5an på söndag har jag läst igenom men inte tränat några delar ur på Rangun.. Underlaget i ridhuset är iaf SÅ bra nu tack vara pappa som är så himmla duktig på att fixa till det :P Han har också hämtat hem lite nytt råspån så det är lite ljusare och snyggare! Idag har det anlänt ca 10hästar tror jag och resten av helgen är det sen proppfullt - vi har fått fixa stallplatser åt folk i andra närliggande stall också. Leo fick gå på ridbanan i morse och hon håller i sig ännu, riktigt fin stundtals men hon testar gärna om hon verkligen måste och när man kommer vid grinden så vill hon gärna smita så då är det bara att träna på lite extra just där så hon förstår att hon ska vara kvar på ridbanan. Så himmla kul att rida unghästar och man känner så tydligt vad man gör för fel när det tar stopp, jag har ju ändå ridit ganska många unghästar så här långt i livet. :P I höst blir det extra kul då vi ska sätta igång Demeter igen efter betet och sen börja rida in Poseidon som fyller tre nästa år! Mille har också fått sig ett "dressyrpass" idag i ridhuset - han jobbar stenhårt på att sparka hål i sargen, än sålänge har han inte lyckats utan träffat på "rätt" ställe så den har hållit. Känns som att pappa inte skulle bli så överlycklig om jag kom o sa att Mille sparkat hål i väggen :S Så de fösta 10-15min är han helgalen, om man får säga så, sparkar och skjuter åt alla möjliga håll och kanter för att korta korta stunder släppa till och sen börja om igen. Sen på slutet så var han så jättefin och mamma tycker också att han såg super ut - man kan inte tro att han inte tränats sedan i påskas.. Fina Mille vad är det med dig?? Nu är det iaf bara att rida på och se hur det utvecklar sig om det är så att detta är något han lagt sig till med för att han tidigare hade ont eller om det är något annat som stör honom. Nähe nu ska jag duscha och sen sova tänkte nämnligen rida lillprinsen lite i ridhuset innan tävlingarna börjar så han har sett banan en gång till innan han ska in och visa upp sig för dommaren som i morgondagens klass är Kicki Klingspor. Bye..

Tjusigt värre :P

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:27:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ska köpa lite fler växter också, som är lite längre, vi slängde ganska många av dem vi hade innan för de var så fula.

Akvariet i ny kostym :P

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:26:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Så fin kampfiskar fungerar utmärkt ihop - belive it or not!

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:26:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Den gammla looken..

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:25:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Butterfly!

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:24:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är det sparkling nails som gäller!

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:23:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Världens bästa Jossan som gör dessa på Sax och Kam i Eskilstuna

Sent vart det..

Publicerat: 2010-07-08 Kl: 06:22:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon! Vart sent innan ja kom hem igår :S var och fixade naglarna hos Jossan och sen var vi några tjejer som gick på After Work som de så fint heter :P Så ja var hemma vid halv 11. Har tagit lite bilder på naglarna och även akvariet nu på morgonen. Igår stod jag i kafeteriaköket i princip hela dagen kändes det som, lagade massa mat i form av fransk potatissallad, kasler och marinerade tomater till efterrätt vart det hallon/jordgubbs smulpaj a' la Madde ;P hehe De var iaf väldigt nöjda med allting när de åkte sen. Leokothea fick igår äran att visa upp sig för Gunilla nu när hon börjat sköta sig vilket var kul och hon tyckte nog det vart ganska jobbigt att springa, vart ju ett lite längre pass än vanligt men hon behöver få upp konditionen nu. Fick försöka mig på framdelsvändningar och skänkelvikning utmed, innanför spåret, långsidan med huvudet mot väggen. Leo gjorde det mesta riktigt bra tycker jag och Gunilla tyckte hon var fin ovh att hon har goda anlag för piaff och passage - hon protesterade ju ett par gånger och visade då lite anlag för "den högre skolan". Men som sagt hon ska ju säljas och det ska nog inte bli så svårt nu när hon börjar bli så fin :)

Svalare väder och kampfiskar

Publicerat: 2010-07-06 Kl: 22:23:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj.. Äntligen har jag sjunkit ner i fåtöljen med datorn.. kom hem halv 5 och från då fram till halv 9 så har vi tömmt vårt stora akvarium för att sätta in ny inredning - vart supersnyggt visar för och efterbilder imorrn då vattnet klarnat. Vi fick dock ett problem då vi bestämde oss för att flytta över de fiskar vi hade i det lilla akvariet eftersom vi hade en kampfisk hane i vardera som de flesta vet så går det inte att ha två ihop.. men nu är det så att den vi hade i stora akvariet tidigare hade en till hane i samma så han borde vara schyst, vi flyttade över den röda och de spände upp sig lite till och från mot varandra men sen lugnt.. Så för ca 30min sen så säger Anders nu bråkar de!! Ja flyger fram till akvariet för att upptäcka att det är vår kampfisk hona som gett sig på den nya hanen.. ???? Hur gick nu detta till?? så den röda fick flytta tillbaka igen får se hur det blir med honan för nu verkar hon vara på den gamla hanen också - får väl spola ner henne om hon inte sköter sig.. Vill nämnligen skaffa ciklider och ha i det lilla akvariet.. Så till dagen i övrigt, handlade på morgonen till morgondagens lunch för 20 pensionärer halv 1.. sen kokade jag potatisen när jag kom till Ekelund eftersom jag ska göra potatissallad imorrn. Sen mockade jag vårt lilla stall innan jag och Fia red ut på Leo och Limit, gick bra och Leo fick gå i skritten innan vi red vilket jag tror gav lite resultat för hon skrittade på mycket bättre ifrån början idag. Rangun är fortfarande halt, mamma tyckte det var mindre idag men jag vet inte, longerade honom på grusplanen utanför stallet - det är lättare att se hälta på lite hårdare underlag än tex ridhuset. Innan jag åkte hem fick han Arnika liniment och Back on Track nattbandage på frambenen.. Mille fick gå en stund i ridhuset och när jag började så kändes det verkligen hopplöst för han sparkar och far med bakdelen åt alla möjliga håll och kanter men sen på slutet så går han så fint och är precis som innan allt det här fast såklart inte lika stark eftersom han inte tränats på över 4 månader.. Fatta vad snabbt tiden går!! Nu ska jag kolla över helgens uppstallningslista som mamma mailat till mig - allt är kaos som vanligt på Ekelund.. Kan tycka att sommaren åtminstånde kunde få vara lite lugn och skön men inte då - full fart! Bye..

Dancing like crazy!

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:53:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

NM guld till YR

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:46:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Sara Henrietta Bergström - Källström på fina Garcia red igår NM final i Drammen och lyckades ta guld! Med 73,4 procent slog hon precis danskan Anna Kasprzak på Blue Hors Future Cup, som red ihop 73,3 procent. Bland juniorerna tog Marina Mattsson och Beckham hem ett silver, slagna av danskan Nanna Merrald/JJ Rocco. Elin Aspnäs slutade fyra med Donna Romma. På lördagen tog det svenska seniorlaget brons. I laget red Einar Kristoffersen/Montesse, Pia Fälth/Efendi, Kristian von Krusenstierna/Aprils 4cible och Mads Hendeliowitz/Weihenstephaner.

Pappa rockar loss på dansgolvet

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:41:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Glada ungdomar på klubbfesten

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:40:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Torsten, Amanda & Fia målar

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:39:57 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer

Pappa fixar lillprinsens dåliga hovar

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:39:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Elin och Frida öser skitvatten

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:37:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Emma med högtryckstvätten!

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:37:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Milles sydda rumpa :P

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:32:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Update!

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 21:30:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj! Gud va skönt att skriva på datorn istället för iPhone.. :S Älskar den men de e inte spec smidigt att skriva på den, inte ännu iaf - man lär sig väl såsmåningom. Idag har jag iaf tillbringat tid i bil så det räcker för flera veckor - först till Ekelund i morse typ 35min sen till och från Nyköping 3h totalt och sen "på vägen" hem åkte jag först till Enköping för att lämna täcken på brodyr till helgens dressyrtävling drygt 2h till alltså.. Tror att det där vart typ 5,5h :S Rangun fick iaf kallt fotbad på vänster fram när vi kom hem och sen kylbalsam på, hoppas det inte är något allvarligt. Liane tyckte iaf han såg fin ut i kroppen så det är väl alltid lite kul :) Imorrn blir det till att fortsätta med stallarna för att få allt snyggt till helgen osv.. Klippa gräs också antar ja, ett bra med att det är så varmt och inget regn är att det inte växer så förskräckligt - vore visserligen bra om det kunde regna på betena och på vallarna.. Kan man beställa ett sådant regn tro? Bye

Är det inte den ena så är det den andra..

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 13:59:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Min lille skrutthäst :( kändes skum de första skrittstegen o sen när ja började trava så var han halt i vänster varv.. Han har värme i vänster framhov, förhoppningsvis inget allvarligt..

Till Liane

Publicerat: 2010-07-05 Kl: 11:04:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

På väg till Nyköping.. Har först ridit Leo på ridbanan, misstänkte att hon skulle va motspänstig eftersom hon inte gått i helgen men hon var riktigt fin! Sen testade ja Mille igen, i ridhuset, o han slog en del i början men sen så släppte han till o man kunde till och från känna igen den gammla fina Mille :) Får skriva mer sen, lite halvpilligt med iPhone.. Bye

Gaia är klar

Publicerat: 2010-07-04 Kl: 20:49:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Idag när jag kollade brunst på Gaia så visade hon ingen brunst längre. Bra att vi lyckades pricka in betäckningen rätt i brunsten. Nu är det då bara att vänta i 14 dgr innan man börjar kolla brunst igen och efter 17 dgr så är det dags för ultraljud. På tisdag kör vi sedan över Gaia o Melete till Hista på sommarbete med två andra föl. Imorgon så åker jag o Madde för finslipning inför helgens tävling. Em och kvällen har jag ägnat åt att ringa runt till våra domare och kontrollera önskat antal min per ekipage osv. Samt funktionärslistorna men nu är det dags att stänga av datorn. Ann

Poolmiddag

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 22:19:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Grillning vid poolen :) o nu sitter vi o snackar lite skit, ja, mamma, pappa, Fia, Anders o Charlotte.. Stallet är iprincip färdigt! Jippi!!! Rangun hade såklart tappat en av sina bakskor :s hopplösa pålle men de satt ju löst.. Stackars pappa var inte så nöjd.. Leo fick gå ut i skogen med Fia o limit, hon var så duktig och gick först hela vägen!

Äntligen betäckning

Publicerat: 2010-07-02 Kl: 16:16:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag så har vi betäckt Gaia med Arro bell. Först gick det inte så bra då han tappade balansen så vi tog in honom så fick han vila en halvtimme under tiden rensade jag rabatten vid hans hage Rose-Marie har ju planterat en häck där som helt begravts av ogräs det värsta är ju brännässlorna så hela mina armar är uppbrända. Jag känner inget när jag håller på.
Allt tog så långt tid innan vi betäckt och då var det så varmt så jag ändrar min plan de får gå på skrittbandet idag på em och så hjälper Amanda mig med Svarten imorgon så rider vi ut då.
Jag hoppas nu att vi väntat tillräckligt länge med att betäcka så att hon går ur brunst under helgen. Då slipper vi betäcka någon mer gång det är nackdelen när man inte har gjort ultraljud innan då vet man inte hur stort ägg de har men jag tycker att vi har ganska stor känsla för det efter allal år som "riktig" hingststation.
Hingstar vi haft på naturlig betäckning:
Troll 660 e. Falstaff u: Indra (Elit) -Idealist-Drabant-Novarro vår egen superhingst
 Flyinge Uttini 733 e: Labrador-Kew Gardens xx-Gaspari-Drabant
Primör 696 e: Pontus u: Perlemor - Flamingo-Polarstern.2 säsonger stod han hos oss som tävlat svår hoppning med Rolf -Göran Bengtsson liten fin fux otroligt rolig att rida hoppade som en katt - mkt fina galoppombyten synd att han använts så lite i aveln. Hans mamma Elit premierad hade mer än dubbelt så många poäng som krävs för att bli Elit premierad. Själv låg han i topp bland hingstarna innan han oturligt skadades som 9 åring han godkändes pga sina meriter i hoppning.
Epson 766 e: Erbstein-Galanthus-Toddhurst xx- Lucifer mkt fin att rida med otroligt fin trav och galopp mer om dessa fina hingstar vid annat tillfälle.


Resten av dagen har gått åt till att skriva omdömen om min gymnasieklass på alla ämnen som pågår och ej ska betygsättas förrän i 3:an.
Jocke ska fixa lite hagar och sedan åka och hämta "dansgolvet" tills i morgon. Den stora festen!
Men nu är det dags att svalka sig i poolen innan jag fortsätter med pappersarbetet. Skönt när det är klart i allal fall.
Ann

NM

Publicerat: 2010-07-01 Kl: 21:27:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


DRAMMEN, NORGE: Sverige har dubbla silver men Danmark blev först till guld vid helgens Nordiskt/Baltiskt Mästerskap genom att vinna torsdagens nationstävling i dressyr för ponny kategori I och young rider på stor häst.

Den danska segern i ponnyklassen skrevs med 216,574 procent och var klart bättre än svenskarnas silverresultat 196,944. Inte så konstigt att skillnaden blev så stor när det sämsta danska resultatet (som räknades bort) var 70 procent. Så högt nådde inget av de svenska ekipagen.

Om Danmark var i ensamt majestät bland ponnyerna blev det väsentligt jämnare mellan Danmark och Sverige i nationstävlingen för young rider. Med 202,473 procent gick dock även detta guld till danskarna mot Sveriges 199,842.

Finally! Ja har en "piff & puff" häst :D

Publicerat: 2010-07-01 Kl: 20:28:47 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

hehe.. Yes idag har min lille skrutt gått båda piaff och passage! Han är så fin min prins.. Gunilla tyckte han var jättefin och vi tränade på att samla i hörnen och sen rida med mer energi emellan, en grej som hon tog med sig ifrån cliniven med Chaterine Haddad som var på Jälsjö gård tis-ons.. Jag hade gärna gått men kändes inte lika kul när de var typ 30 grader varmt..
Vi red också ganska mycket byten och så skolor i trav - red även saxen i trav och det gick bra men han behöver få med sig höger bak lite bättre..
Mille skrittade jag mest bara en stund i ridhuset och sen klippte jag bort hans stygn. Red Leo i ridhuset på morgonen och jag tror att gårdagens pass var ett stort kliv uppåt på utvecklingstrappan för hennes del.. Hon var verkligen bra idag så förhoppningsvis så fortsätter hon nu att utvecklas.

Eftermiddagen har ägnats åt stallet igen.. Sopa sopa sopa vatten ösa ösa ösa vatten och sen har jag börjat måla det vita. Hann med Wilmas, Mirans, Roses, Kalypsos, Uranos, Grappans och Nejlikas med den vita färgen sen började syrran med den beige/gula när jag var och körde vatten till sommarhagarna..

Bye..
RSS 2.0