Wishlist 2010 :)

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 21:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja då var det snart dags för min födelsedag, 29 november ;P

Och jag tänkte här skriva/visa vad jag önskar mig i år, eftersom jag gjorde detta i bloggen förra året då jag fortfarande var kvar i Tyskland.

Absolut högst upp på årets önskelista kommer:


1

Ett undervattenshus till min kamera Canon G11

Känner att jag verkligen måste ha ett sånt här om jag ska ha med kameran utomlands då jag verkligen är rädd om den ch inte vill att den ska bli förstörd av sand och vatten.
dessa är dessvärre ganska dyra :( De dyraste jag sett kostar över 7 000 - mer än kameran ju!
Detta kostade 2590 på Rajalacamera.se

men kan ju inte bara önska mig undervattenshuset :P

Jag skulle också vilja ha:

 • En hattbox till min dressyrhatt

 • Ett kandar till Mille - men är ju lite kräsen.. Hehe såg dock ett på en häst i senaste Ridsport som såg ut exakt som jag vill ha! Det var svart med lackad bred nosgrimma och rundsytt - I like!
 • Mille skulle också vilja ha ett par Eskadron boots med fårskinnsludd

 • Presentkort på Mio och Boutiqe Sorriso, Strängnäs

Var på Sorriso igår då jag fick ett presentkort av ett par kompisar förra året och hon som har affären var jättetrevlig och duktig, jag köpte en Bh som ka passa under en ny klänning :)
 • Presentkort på kroppsbehandling

Mmm finns det något skönare och mer avslappnande än sköna behandlingar och spabesök?

Det var väl det jag kommit på just för tillfället iaf..
Ännu fler timmar i ridhuset

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 20:25:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja nu är helgen slut och även jag satt på Arro Bell före 8 imorse som tur var annars hade det inte blivit någon ridning idag.
Från 9 har jag haft lektioner sålt och lastat Leukothea tagit emot en ny häst mer info kommer om den. Samt ikväll kom en ny inackordering en C-ponny och imorgon kommer Emma Kjellins nya ponny.
Så det rör på sig i stallet. Min kurs var väl klar 17 idag de var så duktiga och ganska trötta tror jag......
Fina hästar de hade alla det var bara Maria som lånade häst av oss-Bosson och det gick riktigt bra.
Imorgon är det ny vecka och och bara 14 dgr kvar till semester......
God natt
Ann

Några timmar i bil blev det..

Publicerat: 2010-10-31 Kl: 20:19:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloo!

Jaha då var ännu en vecka till ändå, bara fyra veckor kvar till min semester :) och två veckor till mammas och pappas. När man jobbar med det vi gör så är det enda sättet att vara ledig på riktigt att åka iväg ifrån gården för är man hemma finns det alltid saker som ska göras. Mamma och pappa brukar åka utomlands en gång om året i två veckor, några år har de kunnat åka två gånger, det är deras enda semester och i övrigt jobbar de jämnt - från morgon till sen kväll. I år är första gången de ska vara borta i tre veckor i sträck!
Jag och Anders ska ju också vara borta i tre veckor, lite drygt :P, och det blir första 3veckors semestern för mig med.

Ja igår vart det tyvär inget inlägg ifrån mig då det vart sent och lite bråttom som vanligt :P Rangun kändes grymt fin på framridningen och gjorde allt mycket bra, när vi kom in på banan vart han däremot ganska spänd vilket vart lite bättre efter hand. Han tyckte inte om deras bokstäver, knäppis, så vid varje bokstav och det är ju hela 12st :S I övrigt är jag ändå nöjd med vår insatts - han behöver ju helt klart mer rutin för att våga slappna av, nästa start är ju redan på lördag så det känns bra. Även om inte alla byten vart bra så var de där de skulle och det är jag mycket nöjd med. Ska ladda upp videon, Maria G filmade, den kommer antingen senare ikväll eller imorn.
Slutresultatet vart en 21 plats av 38starter med 58,82% Eftersom det var final i Stockholms div 1 så var det tre domare vilket var lite synd just för min del då jag hade hela 20p mer av huvuddomaren :P


På väg till framridningen..


Travar fram


Galopp


Han känns nu väldigt fin på träns, vilket han inte riktigt gjort tidigare sedan jag började rida på kandaret. Så nu kommer det helt klart bli mer träning även med träns, nästa helg är det däremot kandaret som gäller för i den klassen får man bara rida på kandar.


Pappa tyckte det var ruskigt roligt med dressyr.. :P


Maria G förste fotograf och hästskötare!

Idag har vår fina "Leo"  flyttat till sina nya ägare och vi hoppas att hon får det bra och de tar väl hand om henne :)
Idag har jag och Anders varit ute på en liten roadtrip, först Nyköping för att titta på ett par hästar som ev var till ridskolan. Vi håller ju på och säljer några av våra lektionshästar då vi har för många sett till antalet ridande, men när vi sen sålt dessa hästar så känner vi att vi behöver en ny fin och välriden häst som kan gå med iprincip alla typer av elever. Efter "hästkollen" åkte vi vidare till Heron och såg en film på eftermiddagen..
Ganska mysig söndag förutom de minga timmarna i bilen :)

Kram

Många timmar i ridhus idag

Publicerat: 2010-10-30 Kl: 23:26:57 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Ett tag sedan sist denna veckan har fullkomligen rusat iväg. Kom in för en halvtimme sedan då jag även denna helg har kurs. Nu är det dressyrkurs som gäller och det är ett glatt gäng som brukar komma hit - Tina, Kerstin, Maria från Stockholm, Tina från Hista o Anne o Sofia C härifrån. Lång middag blev det men mkt trevligt som vanligt lätt att klockan drar iväg.
Har precis skrivit ett köpeavtal på Leukothea som ska åka imorgon till Boxholm. Klorin o Zorba har ikväll åkt till sitt nybyggda stall bort mot Kumla(utmed vår grusväg). Imorgon kommer även en ny C-ponny som skall stallas upp på vår anläggning samt en häst till oss i familjen. Mer info om den kommer.
På måndag kommer även Emma Kjellins nya C-ponny och sedan är det fullt i stallet igen........
Men många nya inackorderingar vill in så vi får se om vi får någon mer häst såld....
Imorgon är det vintertid så då får man tillbaks timmen som försvann i våras hoppas att man kan sova ordentligt.
Klockan nio ska jag stå iridhuset igen.
God natt
Ann

Lite spänd - min prins..

Publicerat: 2010-10-30 Kl: 22:08:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ibland undrar man vad man håller på med och hur man orkar..

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 20:48:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja go' kväll allesammans.. Är just hemkommen ifrån Ekelund efter en låång dag, började med provatlektion på morgonen som efterföljdes av mockning, lunch och sen en sväng ut med mamma och Fia på Arrobell, Limit och Mille. De tyckte det var urskönt att få komma ut och galoppera av sig lite på de mjuka grusvägarna.
Sen iordningställande av Leukothea för den första spekulanten kl.14 därefter red jag Rangun - som fick gå DRESSYR IGEN, stckarn hela veckan.. De ringde nämnligen ifrån SRK och de hade fått så många strykningar att jag kunde få rida om jag ville, trodde jag verkligen inte då jag ifrån början var nummer nio på listan med bortlottade ekipage.
Jag var då tvungen att rida programmet till imorgon, MsvB:3, då jag endast ridit det EN gång tidigare och det var på tävlingen i Finspång i sommras.. Det kändes iaf mycket bra, förutom bytena som strulade en del - jag kan nu byta iprincip vart som helst volter osv MEN på linjen då man ska "vända över ridbanan" är det ruskigt svårt, jag lyckades iaf till slut klura ut hur jag var tvungen att rida för att det skulle bli bra :)
Jag har även bestämt mig för att rida på träns imorgon då jag red på det även idag och tycket han kändes fin, mamam tycket det såg super ut också :D och det är ju ändrat i TR sedan ett tag tillbaka för tidigare fick man bara rida på träns t om MsvB:2 har jag för mig..
”H” Betsling vid dressyrtävling i lätta klasser tom Lätt A:4 skall vara träns.
I Lätt A:6, Msv C:2, Msv B:1, Msv B:2, Msv B:3 och FEI:s Inledande program för juniorer är betslingen valfritt träns eller kandar, vilket bestäms av ryttaren.
I Msv B:4 och högre skall betslingen vara kandar.


Så imorrn gäller det alltså"!!

Efter mitt pass med Rangun tog vi en fika för att planera lite inna det var dags för de sista spekulaterna att komma, de åkte hemifrån starx före halv fyra och vi räknade med att det skulle ta ca 2h innan de kom - Ack så fel vi hade då det skulle dröja ända till 19'00 innan de dök upp :S jag hann iaf rida Poseidon igen, mamam hjälpte mig, och idag travade vi på lina!! Fina hästen, nu är det bara att ut och galoppera :D
Hade jag vetat att det skulle ta sådan tid hade jag ju kunnat ta Demeter också men hon var alltså kvar idag..
Förhoppningsvis så har vi sålt "Leo" och då kanske hon åker redan imorn  :P men inget säkert ännu. Hon skötte sif iaf exemplariskt och var så fin med båda som provred.

Kram

Lite sorgligt är det allt..

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 19:47:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Totilas är nu såld!!Totilas på plats hos Schockemöhle

Vid tiotiden på måndagskvällen anlände världens bästa dressyrhäst till sin nya ägare, Paul Schockemöhle, i tyska Mühlen. Och i dag var det dags för första ridturen.


Ryttaren som fick nöjet att sitta upp på den svarta drömhingsten var Anja Engelbart - hingstberidare hos Schockemöhle sedan många år.
- Lite skritt, trav och galopp, mest lösgörande arbete - ingen direkt samling, berättade Schockemöhle för St. Georg.

Och Engelbart var lyrisk direkt.
- En sådan känsla har jag aldrig tidigare fått på någon häst, säger hon till tidningen.
Vem som ska tävla hingsten är ännu oklart, men Schockemöhle slår fast att Totilas kommer att fortsätta tävla - men han är inte till salu. Han kommer dock antagligen inte att synas mer på tävlingsbanorna i år. Den närmaste tiden ska Totilas istället tappas på sperma, som ska frysas ner.
Hingstens nästa officiella framträdande blir förmodligen Schockemöhles egen hingstvisning i slutet av januari - då lär det också vara klart vem hans ryttare blir.

Schockemöhle letar efter en tysk ryttare till Totilas, och har kontakter med det tyska olympiska kommittén för ridsport. Även Warendorf, Tysklands huvudsäte för ridsport, har meddelat att man gärna hjälper till att hitta en ryttare.
Att Edward Gal ska fortsätta tävla Totilas är inte aktuellt, även om Schockemöhle uttrycker en viss sorg över att skilja ekipaget åt.

 

Världens absolut bästa dressyrekipage genom tiderna!!

Två pass..

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 19:41:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

hejsan!

Jag började dagen med att rida Lady, som vanligt på torsdagsmorgnar :) Hon var mycket fin!
Sen skyndade jag in och gjorde iordning Rangun för att rida för Gunilla kl.10 - trodde jag :S När jag kom ut med honom sa mamma att hon tydligen inte skulle komma fören halv ett.. Så jag red honom då eftersom jag ändå gjort iordning och allt, han kändes fin men stundtals ngt motspänstig och det tog lång tid att komma igång ordentligt idag. Sen snabbt fixa stallet och så en kvick lunch innan det var dags för att rida Mille för Gunilla - trodde jag, igen. Han hade fått en smäll starx ovanför vänster framknä så han var lite svullen, tror absolut inte att det är någon fara alls men jag avstod att rida och mamma tycket jag kunde rida igenom programet iaf på Rangun.
Så jag tog in honom igen och valde nu att rida på träns, vilket jag inte gjort sedan i sommras tror jag - dressyr alltså. Det är nämnligen så att när jag verkligen får igång honom och hans bakben så börjar han leka med tungan och den hamnar över betten :S Inget hände med tränset och jag funderar nu på om jag ska kolla efter någon annan typ av kandarstång att prova med.
Liane tyckte på ett sätt att det var "positivt" då det tydligen inte är helt ovanligt att detta händer då de börjar ta i ordentligt.

Rangun på tävlingen i Finspång i början av sommaren..

Rangun gick iaf mycket bra och Gunilla vad nöjd! Precis som Liane påpekade så sa även hon att jag måste forma och "böja" mer i skolorna. Vi har även svårt med mellan/ökad trav då han lätt blir springig och där ska jag nu träna på att rida "långsamma" längningar korta bitar.

Sen var det dags för "småhästarna" först ut var Demeter som även fick visa upp sig för Gunilla, idag galopperade jag för första gången sedan i våras - totalt okomplicerad! Sedan Poseidon som jag och Fia först longerade och sen hängde jag på honom, för första gången! Det gick helt utan problem och han stod iprincip som en gammal ko och brydde sig inte ett dugg så sedan svingade jag över benet och vi skrittade runt ett varv :D
Skönt att komma igång ordentligt med honom så vi kan rida ut och galoppera på framåt så han får lite mer framåtbjudning.

Jag avslutade dagen med Leukothea som inte var på min sida till en början men efter en stund så gick hon utan större problem och faktiskt så kändes galoppen bäst av gångarterna idag :)
Imorrn kommer de första spekulanterna!

Kram

Video löshoppning!

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 21:43:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerLeukothea

Demeter


Poseidon
Ja är de inte fina våra uppfödningar?

Alla utom 3 åringen Demeter är till salu så för mer info är det bara att höra av sig :)
Ann 0708-706 426
ekelunds_stuteri@tele2.seVideo Liane träning

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 21:24:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJag och Rangun :)


Mamma och Bellisen..

Sommar och sol - DET vore något!!

Publicerat: 2010-10-27 Kl: 20:50:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag är urless på detta väder!! Regn regn regn och hagar, hästar och utrustning ser ut som skit rent ut sagt.. :S
Idag har det iaf varit löshoppning på schemat och det har gått bra, jag håller på och laddar in videos på alla hästarna nu men det tar ju lite tid så jag lägger in dessa efterhand de blir klara på "tuben"..

Här kommer iaf lite bilder att börja med, kände mig som en japansk turist med min kamera idag - Haha..

Är hon inte galet snygg?!! Vår fina 3 åring Demeter.. Hoppade som en katt gjorde hon också, som ni ser är hon inte så stor - utan alldeles lagom ;P

Tyvärr var det ett hinderstöd mitt i vägen..
Demeter

Här fick man va snabb om man skulle hinna med och ta kort för lilltösen visste exakt vad som skulle göras och for runt utan större problem.. Bell's Thaleia 1år
En riktig katt över hinderna, även om hon var lite spänd idag, och vilken trav hon visade oss!!

Halvsystern Bell's Hera gillade också att få hoppa lite, första gången vi löshoppar dem sedan innan betessläppet i våras.

Årets skönhet Bell's Melete och hennes mamma Gaia fick också springa ett par varv runt, dock med bommarna på marken men oj så hon rörde sig!! Dessutom supersnygga språng över bommarna på marken.

Poseidon och "Leo" vart det tyvärr inga bilder på men tror det vart nån ok video på dem båda!

Rangun fick idag gå ut och lufsa runt i skogen med mig som satt ovanpå och vart som en isbit :S Fy sjutton vad kallt det börjar bli! Mille fick gå 40min på skrittbandet då jag inte ville rida dressyr eftersom han gick hårt i måndags och Fia hoppade igår samt att Gunilla kommer imorrn och jag hade ingen att rida ut med så då fick han motionera "själv". De sprang tydligen runt en del i hagen också starx innan insläpp så han har nog gjort av med en del energi ändå!

Måste också skriva lite om min söta barngrupp jag har på onsdagskvällar, idag var de såå duktiga och det kändes jättekul och bra att ha dem! Om ett par veckor ska de få gå upp till 45min ridning och idag berättade jag för dem att på "45min premiären" så ska de få börja med galoppträning - tror de ni det vart glada och förväntansfulla??! Hehe.. Så nu blir det mycket galoppsnack gångerna fram till dess..


Kram

Fullt fart i mobil och mail!

Publicerat: 2010-10-26 Kl: 19:54:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja att sälja "billiga" hästar verkar vara relativt enkelt. Det är galet många som ringt och mailat på fina Leo sedan jag la ut en ny annons igårkväll, och många verkar vettiga och bra så det känns kanon. Det är även folk som hört av sig på de andra hästarna så vi får se hur många som sen kommer och tittar och provar :)

I helgen som kommer så åker det två hästar, inackorderingar, en mamma och dotter som bygger stall hemma för att ha sina hästar. Det kommer dock inte att stå tomt! En ny inackordering kommer på söndag, en C-ponny - kul att det är så många yngre tjejer i stallet :) Så kommer det även en häst till men det vet jag inte så mycket om ännu så det är lite hemligt ;P

Idag har gymnasiet kommit igen efter sin tre veckors praktik. Jag och Fia tog Demeter och Poseidon direkt på morgonen, Demeter var jätteduktig och jag hade tänkt hänga på Poseidon idag men syster var tvungen att åka iväg för att hämta hem två vovvar på vift :S så det vart bara longering, men imorrn så!

Rangun fick sig ett dressyrpass även idag, ville rida på utebanan och tänkte att det borde tinat upp i solen under dagen men det var stenhårt så det fick bli inomhus.. han var iaf KANONFIN!! :D min fina prins!


På vårt dressyrmeeting i sommras..

Fia hoppar Milleponken nu ikväll för Erik. Leukothea red jag också på em och hon var riktigt fin, stor skillnad på galoppen! Hon galopperade mer uppåt nu, istället för att gräva ner sig - mycket positivt :) På fredag kommer de första och tittar på henne..

Imorrn ska vi löshoppa unghästarna så jag måste komma ihåg kameran! På torsdag kommer Gunilla för lite dressyrträning också :D

Kram

Träning för Liane!

Publicerat: 2010-10-25 Kl: 21:03:36 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja vi började med en rivstart att fixa stallarna innan vi sen käkade en snabb lunch på resten efter helgens weekend. Sen var det till att snabbt fixa Arrobell och rangun samt packa in all utrustning innan det sen bar iväg ner till Nyköping och Liane kl.11.. Jag red först kl.13 och han kändes riktigt fin om än lite matt mot slutet då jag skulle rida igenom FEI's Lagtävlansprog. för juniorer som jag ska rida i Enköping på lördag nästa vecka, jag vart ju bortlottad i Södertälje nu på lördag :( Liane tyckte att han såg mycket bättre ut överlag sedan förra passet och gillade att jag nu har ett lite friskare tempo genomgående.. Vi fortsatte att jobba med takt och tempo i traven och galoppen sen en del enkla byten innan jag skulle börja med de "flygande".
Det har ju gått så bra hemma sedan sist så jag kände mig mycket förväntansfull.. Däremot fick jag inte till dem helt till höger, jag som ville visa hur duktiga vi blivit :S Så jag fick göra ett par som vi tränat dem tidigare - strax innanför spåret, vänster galopp i höger varv, känna att han går fram för skänkeln och blir rak för att sedan "putta" ut bakdelen till vänster. Då fick vi sen fina byten och jag kunde även göra dem på andra linjer efter detta.


Mamma tog ganska många bilder idag men hon får inte riktigt till det där med fokuseringen ;P denna vart annars väldigt fin tycker jag..

Mamma red sedan Arrobell och jag såg den sista stunden och då såg han fin ut, både mamma och Liane verkade nöjda också, tänk att gammelmannen blir 20 nästa år!


Liane förklarar..

Idag hade vi med oss en uppstoppad uggla till Liane :D Den flög in i en av speglarna i hennes ridhus i vintras, tror jag det var, så Johan som är konservator på Lilla Koltorp som ligger innan Ekelund utmed grusvägen fick i uppgift att göra detta. Såg den aldrig men Liane vart glad!


HOHOoo

Väl hemma på gården sedan vid kvart i fem hade jag en häst kvar att rida - Mille! Kände att han verkligen behövde ridas ordentligt idag då det känns som att den senaste veckan har det blivit lite si och så med nån ordentlig träning för just hans del. Så det vart faktiskt lite drygt en timmes dressyrträning i ridhuset - vilket kändes mycket bra :D Han behöver verkligen komma upp i kondition och få lite mer styrka nu så jag måste se till att ca 2 pass i veckan blir lite längre och tuffare, jag rider ju sällan mer än 45min då jag tränar själv eller för mamma men ibland behöver man tänja lite på "gränserna" för att höjja nivån och förmågan - både för mig och hästen..


Mille och jag i sommras..

Kram

Gaia

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 20:06:34 | I kategori: Till Salu! | 0 kommentarer

Gaia

Sto f. -99
e: Troll 660 -  Curacao xx - Iliadd - Ural

Stamboksförd klass 1 med 8:or på alla gångarter. Lätt att få dräktig, fått 4 st klass 1 bedömda avkommor nedärver sina goda gångarter. Mycket snäll i all hantering, kommer att sättas igång under hösten. Säljes ej som tävlingshäst, utan för enklare ridning och/eller avel.
Hon är mycket fin och lätt att rida.

Ca: 163cm

Har föl vid sidan leverans först efter års skiftet, 3 avkommor finns att se på gården.


Gaia med årets föl efter hingsten Arrobell, Bell's Melete

Fölmönstring augusti 2010

Sommarbete 2010

Demeter u: Gaia 3år

Säljes endast till gott och varaktigt hem


Pris: 30 000 ink moms

Säljes då vi bestämt att inte fortsätta med uppfödning

För mer info:
Ann - 0708-706 426
ekelunds_stuteri@tele2.se

Kalypso

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 19:38:07 | I kategori: Till Salu! | 1 kommentarerKalypso

Sto f. -96
e: Troll 660 - Fantom II - Portos - Ganymed
B-prem. Klass 1. 8:or på alla gångarter.
3-årstest hopp 8-9

Gått på vår ridskola i 10år. Tävlad lätt klass hoppning med placeringar av elever. Hon är mycket snäll i all hantering och ridning.

Ca: 163cmHon har haft ett föl som nu är 5år, Leukothea.

Leukothea

Säljes endast till garanterat gott hem för ridning och/eller avel.

Säljes då vi drar ner på antalet hästar i verksamheten.
Kontakta oss för mer info:
Ann - 0708-706 426
ekelunds_stuteri@tele2.se

Video Leukothea

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 19:23:43 | I kategori: Till Salu! | 0 kommentarer
Leukothea

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 19:22:02 | I kategori: Till Salu! | 1 kommentarer

Leukothea

Sto f. -05
e: Briar - Troll 660Hon är en riktigt stor och regäl häst med mycket power som kräver en erfaren ryttare. "Leo"  är mycket snäll i all hantering och vid ridning. Hon fick föl som fyraåring och vart bara smått inriden innan detta så hon har nu varit i träning sedan i februari 2010. Hoppad enstaka gånger och som mest 80cm utan problem, i dressyren har jobbar vi nu med sidvärtsrörelser och att utveckla galoppen, hon går förvänd galopp.

Ca: 175cm
Leukotheas mor Kalypso är stamboksförd klass 1 med 8:or på alla gångarter samt fick poängen 8-9 vid 3-årstest."Leo" oktober 2010
Hennes avkomma f. -09 "Bell's Hera" vart klass 1 med 48p vid fölmöstring.

Hera löshoppning april 2010, 1år

Snygg och högrest

foto: Erika Torrång
Bell's Hera som föl sommaren 2009
Som ni ser så har hon en riktigt fin avkomma!


Säljs till gott och varaktigt hem

Leukothea säljs billigt pga röntgenförändringar efter en olycka som 2-åring, samt platsbrist i stallet.

Pris: 15 000 ink moms

Kontakta oss för mer info

Ann: 0708-706 426
ekelunds_stuteri@tele2.se

Poseidon

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 18:02:28 | I kategori: Hästarna | 0 kommentarer

Poseidon

Val. f - 08
e: Arrobell - Troll 660
Poseidons mamma är vår fina, även hon är född hos oss, Gaia.


April  2010 löshoppning


foto: Angelica Porsin

Fler bilder kommer såsmåningom då vi nu påbörjat inridning

Regn regn regn och vadå? Ännu mer REGN!

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 15:23:28 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Skitväder!!

Detta är inget hästväder.. :( Allt är skitigt, genomblött, trist, kallt och eländigt.  Hästarna tycker inte heller att det är så kul..

Ja igår red jag dressyr på Rangun, samtidigt som mamma hade hopplektion så han var livrädd för att han skulle få hoppa stackarn.. Han kändes mestadels spänd och ngt motspänstig men jag fick ändå till en del riktigt fina byten och skolor i både trav och galopp. Mille skulle ju ha tävlat med Sofia men han var svullen i bakbenet då han hade fått en sår, pälsen var lite avskrapad, så on valde att inte åka. Jag gjorde pajer till mammas weekend en med kryddig köttfärs, f. stekta champinjoner ooch mozzarella och en med tonfisk, f. tomater och creme fraiche.
Ebba fick rida Gordon på sin privatlektion och det gick super, hon RED verkligen ifrån första stund :)
Tildas lektion valde vi sent på fredagskvällen att ställa in då de bara har utebana som det såklart var en del snö på..

Idag hade jag tänkt att bara ta det lugnt och vara ledig ifrån hästar och stall men så vart icke fallet då Fia skickade ett sms på morgonen och sa att hon var sjuk, och pappa var ju ute i skogen och roade sig så det var bara att ge sig själv en spark i baken. Väl på Ekelund mockade jag först i vårt stall innan jag hämtade in Rangun och ställde honom på skritten innan jag gick för att laga lunch till kursen, tagliatelle med citronolja och grön pesto samt en musselsås med krossade tomater, lök och finhackad vitkål. Hoppas det vart gott :)

Mille fick också gå ett 30min pass på skritten. Vi tog in de flesta hästarna innan jag sen åkte då de var genomblöta :(

Nu ska vi kolla på en skräckfilm :S som vi varit och hyrt "Hush" heter den.. Får se om jag kan sova sen ikväll.. Tog med mig mammas dator också då jag ska fixa med den nya hemsidan också :)

Imorrn blir det träning för Liane hemma hos henne utanför Nyköping!! :D Jag med Rangun och mamam på Arrobell.. Ska bli kul att visa upp Rangun då jag verkligen tycker att det hänt SÅ mycket sen jag var där sist!


Foto: Erika Torrång

Kram

Lördag igen..

Publicerat: 2010-10-23 Kl: 21:32:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Aloha! :P

Ikväll har vi en liten trevlig spelkväll hemma hoss oss.. får berätta med om dagen som skenat förbi i högsta växel imorn, måste ju vara trevlig mot gästerna :)

Har haft fullt upp med matlagning, privatlektion och ridning hela dagen, klev ur duschen typ 2min innan de första plingade på dörren..

Saknar sommar, sol och varma långa dagar..

Kram

Herregud!

Publicerat: 2010-10-22 Kl: 22:50:39 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Detta finns att läsa på tidningen ridsports hemsida..

Annette förlorade
striden om Madick

Göta hovrätt ändrar tingsrättens dom i tvisten mellan hästägaren Annette Karlsson och RIDAB om hästen Madick, som tävlats av Helena Lundbäck. Läs hovrättens dom här.

Hopphästen Madick är nu tillbaka hos ägaren Annette Karlsson. Hästen hämtades på Ekensbergs gård.
I dag kom Göta Hovrätts dom, den som ger Helena Lundbäck rätt - "ingångna avtal skall hållas".

Domen upphäver Norrköpings Tingsrätts dom, som jämkade avtalet mellan parterna. Helena Lundbäck skulle enligt denna dom vara tvungen att minska sina krav på ersättning om Madick säljs inom ett år efter avtalets utgång.

Hovrätten anser att det undertecknade avtalet gäller.
"RIDAB (Helena Lundbäcks familjs företag) har vunnit fullt bifall till sin i hovrätten förda talan och har rätt till ersättning för sina rättegångskostnader här."
Hovrätten ansåg att avtalet inte var oskäligt.
- Det här var mycket viktigt för mig och för framtida avtal mellan ryttare och hästägare, kommenterar Helena beslutet.

Annette ska betala RIDAB:s rättegångskostnader i hovrätten med 345 071 kronor och i tingsrätten med 479 517 kronor. Karlsson har ännu inte kunnat nås för kommentar.

Kvar finns en möjlighet för Annette att överklaga till Högsta Domstolen. HD väljer dock endast att pröva fall som har prejudicerande värde.


Kan inte vara lätt för hästägaren.. men jag förstår å andra sidan inte hur hon kunde skriva på ett sådant kontrakt ifrån början.. :S

Härlig bild på Helena och Madick in action!

Två dagar i full fart

Publicerat: 2010-10-22 Kl: 22:34:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,
Har nu precis kommit in. Idag kom Telias ridsektion hit för ridweekend hela helgen. Jättekul denna gång var det tre nya deltagare och fem som varit här många ggr tidigare.
Härligt att träffa dem igen. Började dagen med ett pass i ridhuset på finaste hästen tänk att en häst kan göra en så glad!
Det är en lycka att rida honom varje gång. Därefter kom ett par som letade stallplats till dotterns C-ponny och den kommer hit redan nästa söndag. Klorin och Zorba ska ju flytta till sitt egna nya stall som nu börjar bli färdigt.

Sedan skulle jag hjälpa Madde o Martina i ridhuset men då kom en ny blivand elev och bokade in privatlektion, snabbt upp för att äta lunch.
Planera maten för helgen och så till ICA för att handla ngt stressigt blev det var hemma prick 15 när kursen skulle börja.
Nu har alla ridit och ätít de sitter säkert kvar och har det trevligt fortfarande.

Har fortfarande ont i kroppen eller benen efter gårdagen. Vilken dag Tove-veterinären är säkert ännu mer sliten efter all tandrspning mm.

Ja inte redo än för en redogörelse från gårdagen. Om vi säjer så här så hittade vi röntgenförändringar. Så supertrist då vi lagt ner mkt tid,pengar på att få henne ok efter att hon som 2 åring sjönk ner i ån.
Hon fungerar ju helt att rida men det går ju ej att sälja henne som en helt ok häst.
Få se hur vi går vidare det är ju inte ngt ärftligt hennes mkt fina åring var jättefin på röntgen. Så vanlig ridning och avel kommer hon säkert att duga till gäller bara att hitta någon som vill ha en så stor men snäll häst.

Nu ska jag sova
Ann

:( snö!

Publicerat: 2010-10-22 Kl: 19:55:44 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Bhu! Uscha för snö och kyla! har ca 1dm snö hemma på Ekelund, tog ganska långt tid att köra imorse så det gick ganska trögt på E20..
Idag har det varit full rulle på Ekelund som vanligt, privatlektioner, visning av anläggning för kunder, rida och sköta alla hästar osv osv.. Jag och Martina fick lite hjälp av mamma på fm, jag red Rangun och Martina Leo, förstår mig inte riktigt på Rangun då han var ganska hemsk första 15-20min och sen helt plötsligt så bara gick han som ett spjut :S Då tänker man sig som så att han är en häst som behöver mycket uppvärming men då kan man ju fundera över onsdagens pass på han var så sjukt fin ifrån första stund plus att han då vilat i tre dagar..
Leo fick jobba ordentligt idag och hon såg riktigt fin ut, mycket sidvärts för att få henne lösare i bogarna.

Mille red syster då hon ska hopptävla i Eskilstuna imorn, typiskt att hon ska hit bara för att jag ska vara på Ekelund typ hela dan.. Poseidon longerades och det gick kanon det räkte med mig som "gas" och martina slapp springa med pisken bakom för att få honom att tänka framåt - skönt att han lär sig så snabbt fina pojken - han rör sig dessutom riktigt bra, finfina bakben :D
Demeter vart det bara longering för idag då det var hur mycket hästar som helst i ridhuset, hon fick iaf trava över lite bommar samtidigt och det gjorde hon bra i vänster varv, höger var svårare. Till slut avslutade jag dagen med privatlektion för Stella, vilket gick bra !

Imorrn blir det först lektion för Tilda i Strängnäs sen till Ekelund och lektion för Ebba innan det sen blir mockning och ridning av hästarna..

Mamma och "Svarten" i Gnesta i sommras..

Kram

Händelserik dag på Ekelund

Publicerat: 2010-10-21 Kl: 20:16:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har vi hunnit med ganska mycket om jag får säga det själv..
På morgonen red jag Lady, som var kanonfin :D Man får verkligen ett leende på läpparna när man rider henne och hon har verkligen utvecklats till det bättre, idag red vi som vanligt mycket tempoväxlingar och övergångar för att få henne lite kvick i rektionen och med mer framåtbjudning. Jag har inte ridit så mycket direkta längningar i traven tidigare utan bara testat ett par korta bitar vid varje pass jag ridit henne och idag kände jag att hon verkligen blivit så mycket starkare för nu satte hon verkligen under sig och fick ett par fina lägningar där hon verkligen tog i bitvis, så det går verkligen framåt - och Åsa är såklart jättelycklig och tycker att hon är så fin :) Verkligen en superfin häst de lyckats hitta!

Martina har också börjat komma in i verksamheten på gården och det rullar på bra :) Hon fick prova Leo idag och det såg verkligen riktigt bra ut, hon är ingen helt lätt häst och hon har mycket humör den damen.. Strax innan elva kom Tove för att kolla på alla hästarna - och hon var fortfarande inte klar då jag var tvungen att åka strax före halv sex.. Jag skulle ju hämta min bil på Däckshopen då den fått nya fina dubbdäck till vinter och halka! Eftersom jag kör rätt mycket så kan det väl vara bra att ha ordentliga däck..

Mille gick ett ngt lättare dressyrpass i ridhuset, hatar att rida med massa kläder då man känner sig som en Michellingubbe! men man måste ju annars fryser man ihjäl :S Han kändes ganska fin och det blir nog dressyr för honom imorn också, jag hoppas att mamma kan hjälpa mig.
Rangun var inte alls lika fin som igår och han såg spöken överallt då det vart massa solkatter på väggar och på marken som kan hoppa upp och bita honom.. Hopplösa häst! Därimellan var han dock ganska fin och vi jobbade på mycket med galoppen och ganska mycket byten idag. Red en del på mittvolten där jag växlade mellan höger och vänster galopp - svårt och mycket nyttigt för oss båda. Traven som är han svagaste gångart känns bättre för varje pass som går iprincip så det känns kul!

Rangun i Eskilstuna..

Jag var ju inte med hela tiden då Tove gick igenom hästarna men det var lite blandat resultat och jag överlåter till mamma att berätta om alla hästarna då hon var med och hörde allt hela tiden. Mille och rangun fick iaf lite tandraspning - belive it or not men Mille stod som ett ljus, utan lugnande!

Vet inte varför gårdagens inlägg aldrig publicerades - här är det iaf!!

Kall dag-avskyr kylan

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 22:30:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

 • Ja idag har det varit riktigt fuktigt ute. Fryser om fötterna - håller på och blir tokig mina mountain horse skor med stålhätta håller bokstavligen på att falla isär. Hur lång tid kan det ta att få hem ett par skor. Börjar tröttna på Bidermans i Eskilstuna de har ju aldrig någonting hemma som vi ska ha och våra skor har vi väntat på säkert 6 veckor nu!!!
  Finns det någon annat butik som säljer dessa? Har funderat på om man kan ringa o beställa dem direkt.....

  Vilken nytta vi har av horse-walkern. Arro Bell har blivit så mkt starkare, han har ju känslig rygg och det är ju toppen att kunna träna utan att sitta på.
  Dessutom så hinner man med andra saker samtidigt. Som i morse när alla hästar är ute så får han gå i skritten i 30 min och det är varierat vågrät och uppför backe. Under tiden hinner jag mocka i utestallet o fodra när han är klar så rider jag ett pass och då är han ordentligt framskrittad. Det har inte blivit så att vi använder den istället för att träna utan hästarna rids och går i walkern. Riktigt stor skillnad har jag märkt på Arro Bell o Leukothea i allafall.

  Idag tömkörde jag Demeter och hon var superfin. Blev ju så olycklig när hon var riktigt halt bak i måndags men hon kastade sig ju bakåt i boxen när jag skulle tränsa så hon måste ha gjort ngt då. Det blev ju en riktigt smäll så att även fönstret öppnade sig.
  Hennes trav är så fin ska ta och mäta henne någon dag hon ser mkt större ut än i våras.
  Imorgon kommer ju veterinären Tove (arbetat tidigare på Strömsholm) så det kommer säkert ta sin lilla tid!

  Några tänkvärda ord från gårdagens kurs som avslutades med prestations psykologi med Thomas Fogdö o Johan Plate:

  * Det finns ingen gräns för den psykiska prestationen
  * Det finns ingen gräns för den fysiska prestationen
  * Det är vår bild av vad som är möjligt som styr prestationen och den bilden påverkar vi i hög grad själva!

  Samt
  1. Öka dina chanser
  2. Följ dina ingivelser
  3. Vänta dig att du ska ha tur
  4. Förvandla din otur till tur


  God natt
  Ann

Grr

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 21:51:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja blir galen!
Hade skrivit massor men det försvann :(

Idag har iaf vår elev, som vi valt att kalla henne, Martina kommit till oss för att hjälpa oss i vardagen och utveckla sina kunskaper om hästar, ridning/träning och instruktörskunskap.
Hon är en jättetrevlig tjej ifrån Stockholmsstrakten som vi ser som en stor tillgång och ett kul "projekt" i vårt familjeföretag, hon blir ju nu som en del i familjen då hon kommer att bo på anläggningen.

Idag har även ALLA :D hästar hunnits med och jag började med Rangun innan lunch.. Jag tror ja dööör så fin var han, tänk att den hästen vilar sig i form, han har ju inte ridits på tre dagar. Han var så fin direkt från början, mjuk och fin i handen och riktigt framme och lyhörd för skänkeln.. Jag kunde bara sitta och le och njuta medans vi gjorde byten, skolor i trav och galopp, enkla byten en serie med byten i ver 3:e som kändes toppen och så avslutade vi med passage arbete som gick som en dans. Ja har har ju inte en perfekt stor och luftig passage ännu men han är taktmässig, rund i form och hela kroppen och bara alldeles underbar :D Happy!

Fia red Mille, hon ska ju hopptävla honom på lördag. Leukothea var fin men hade en del ifrågasättande innan dess :P

Min stjärna..

Kram

Lång dag - men kul

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 21:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja 06.45 rullade bilen till Strömsholm i regnvädret. I god tid var jag där - har blivit duktig på att inte vara sent ute längre.
Ändå var många på plats i manegen redan när jag kom hittade en plats på kanten ihop med Ridskolecehfen på Bullersta - Mia och en tjej till som arbetar på ridskolan. Kul att träffas då en av "mina" elever praktiserar där i tre veckor - Elise. De var så nöjda med henne. Det kändes kul.
I övrigt så startade dagen med Young Rider laget som tog silver i EM. Övningen gjorde de i stort sett galant. Det handlade om grundridning. Att få hästen att ta stöd på båda tyglarna var något R-G B återkom till samt att hästen är framme för skänkeln och att om det inte fungerar i trav på bommar så fortsätter man där. Rakriktning innanför spåret. De fick starta att hoppa på två räcken med bom framför och efter på linje på 28 m först red de på 9 galoppsprång och i slutet på 7.
Ja det tar tid att beskriva hela träningen det var ju en lång dag så en liten kortare resume´. Efter dessa så var det två elever från årskurs 2 och två från årskurs 3 samt Jens Fredricson.
Maria Gretzer poängterade noga att de elever som fick äran att delta inte nödvändigtvis var de bästa eleverna men däremot de med bäst inställning!
Bra tycker jag då det inte alltid är så i livet utan en del åker "räkmacka".
Maria påpekade att då hon kom till Strömsholm i vintras så var hon uppe tre ggr innan de fick börja hoppa hinder (hoppeleverna) utan bara jobbade med grundridningen.
Det kanske inte tilltalade alla. Men ju längre man håller på desto mer inser man att det är grunden som är nyckeln till framgång.
Efter lunch så svarade R-G B på frågor i en timme sedan tog nästa par över Johan Plate och Thomas Fogdö.
Mycket bra det också mer om det i annat inlägg nu är det sovdags.
Godnatt

Längst ner på botten..

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 19:50:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu hoppas jag på att jag landat så långt ner som möjligt och att allt bara kan bli bättre från och med nu.. Denna vecka började verklgen "mindre bra" och tisdagen vart helt klart ännu värre.. REGN! HUVUDVÄRK till tusen och ännu mer regn och såklart massa att göra på noll tid!
Till slu kände jag bara att allt blev för mycket och gav upp, jag visste inte i vilken ände jag skulle börja med allt :S

Kom hem tog en varm dusch och sen sov jag en stund - nu känns det absolut bättre..


Min fina prins Helios som vi sålde förra sommaren..
Han föddes på Ekelund år 2000 och jag började rida och utbilda honom då han var fyra och tog honom sedan hela vägen upp till MsvB innan han såldes..
Fina fina Helios! Min solgud :)

Han var är nog den enda hästen jag känt mig riktigt trypp på i hoppningen och även om jag inte hopptävlade så mycket med honom, det fick Fia göra, så hoppade jag en del då och då och faktiskt några enstaka hinder så höga som 1,40 - Belive it or not! Höjdrädda jag :P


Tjoho!!

Snart sovdags

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 22:02:22 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Ja idag blev det ju en lite annorlunda dag, känns som att man mest stressat runt när vi kom hem från Ekerö så hann jag i allafall rida Barbros häst och tömköra Demeter som tyvärr var halt så vi får kolla upp det ordentligt tur att vi har veterinär här på torsdag fm.
Sofia är ju på clinic ikväll med ett gäng från stallet. Det är Rolf-Göran Bengtsson som har clinicen. Imorgon så ska jag iväg till Strömsholm på kurs för tränare börjar redan 8 så nu ska jag gå o lägga mig. Se om jag hinner med en rapport imorgon.
Några bilder från Angelica Porsin:

Bell´s Poseidon

Arro Bell-Gaia-Troll

Bell´s Melete
Arro Bell-Trocea-Troll

Arro Bell

Anart-Stove Friend xx - Chick- Esquire xx

God natt

Ann

Pannkaka

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 18:32:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja dagen vart inte helt dom jag tänkt mig då jag helt förträngt att vi skulle till Agneta Sjögren på Ekerö för att titta på massa unghästar direkt efter att stallet var klart..
Ja egentligen, som ni kanske vet, så har vi varken tid, plats eller råd att köpa fler hästar just nu utan vi behöver först och främst sälja av en del av det vi redan har. Men Agneta måste verkligen bli av med alla hästar då hon för typ 10:e gången bestämt sig för att sluta med hästar och då aveln. Agneta och hennes familj är en god vän till vår familj sedan många år och många hästar som vi haft komemr ifrån början ifrån henne. Arrobell har hon fött upp också! fast han såldes som fölunge eller 1-åring. Vår fina avelshingst Troll 660 som vi hade tidigare köpte vi av henne..

Hon hade mest fölungar och sen två ettåringar, en tvååring och en treåring samt en del avelsston som också ska säljas.. Eftersom jag glömt att vi skulle dit så hade jag ingen kamera med mig men filmade lite med mobilen iaf.. Vi hälsade på fina gammla Marwin också som nu är enögd sedan i sommras dä de tillslut fick lov att operera bort det sjuka ögat som aldrig ville bli bra.. Han är ett år yngre än Arrobell, 18 alltså, och har flertalet meriter som hopphäst både med Helena Lundbäck och John Hickey. Efter att han varit hos Helena kom han till oss en vinter för att jag skulle tävla dressyr och att han skulle stå på station, planen var att jag skulle rida junior SM på honom men tyvärr kom vi aldrig så långt :( Jag lyckaddes ju iaf kvala in hela två andra hästar till SM:et det året även om jag valde att bara ta med Arrobell till start. Mammas fina Anirco fick stanna hemma.

Så när vi sen var hemma starx före tre var det bara att snabbt fixa iordning lite mellis till barnen och se över hästarna innan jag sen fick stressa till Eskilstuna då vi skulle vara på banken kl.16 :S Jag han precis!Jag har ju glömt att visa min present till syrran! Har däremot inte tagit nån bild i öppnat tillstånd :P Jag hade gjort ett jättefint fotoalbum som jag är väldigt nöjd med och jag tror hon vart glad över det.. Hon fick även body lotion och duschgel ifrån Pussy Deluxe..

Kram

Bilder från Ange!

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 22:08:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Bell´s Thaleia- Arro Bell-Trocea-Troll


Bell´s Melete
Arro Bell-Gaia- Troll
Fler kommer
Ann

Mille in action!

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 20:02:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja känner mig ganska liten på honom men det här ser ju riktigt BRA ut :)

Fina fina hästen!

Han kommer definitivt att bli en stjärna!!


Maria, Lille Castor och fina välförtjänta rosetter!

Stolpe ut..

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 18:35:17 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer

Eller vad är det man brukar säga?
Ja vi lyckades tyvär inte knipa någon lagplacering idag heller :( Lite trist men jag tror att alla ändå är relativt nöjda med sina insattser då alla i laget debuterade i LA:4 idag. Maria på "Lillen" lär nog vara mest nöjd då hon lyckades rida ihop till placering både i förklassen, LA:3 och 4:e plats, och i lagklassen där hon vart 5:a :D
Tror det var både bra och dåligt att Mille kändes så grymt fin igår för det vart att jag satt och tänkte på den känslan hela tiden utan att riktigt hitta den.. Men han skötte sig bra jag hade tre stora missar, först galoppinslag i första mellantraven och sen vart det lite strul i första galoppvolten då han slog emot skänkeln och så fick jag ett omslag i förvända.. Annars tycker jag att han jobbade på bra och jag försökte verkligen att rida ut halsen och inte få för mycket i handen genom hela programmet.. Däremot så fick jag då kommentarer på att han vart för låg i formen stundtals men det är inget jag bryr mig något speciellt i då han hela tiden utvecklas och detta är en ny fas vi går igenom och då är det viktigare att hålla sin linje vare sig det ät tävling eller inte.
Rosetter är inte allt! Även om vi under denna, och även tidigare, lagtävling sett att för många är det just antalet rosetter som betyder något - och den blågula är såklart viktigast.
Mina hästar ska fortsätta utvecklas för att bli starka, kunna göra svårare rörelser och komma uppåt i klasserna - har man det som mål så kan man inte lägga jättestor vikt vid tävlingsresultat och rosetter - även om det självklart är jättekul att få :D

Det tar så många år att utbilda en häst och att få resultat..

Så lite bilder ifrån dagens bedrifter..
Denna bild är jag strålande nöjd med! Amanda och Swarovski på framridningen.. Framridningsbanan för för övrigt inte så bra, ganska hårt och stumt spec utmed staketet.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun ;P

Sofia och Limited Edition på framridning

Fin hörnpassering!

Inne på tävlingsbanan.. Jag satt uppe i kafeterian för att hinna äta lunch innan det var dags för mig att rida, jag filmade Fias ritt också..

Däremot var det ingen som ville ta kort eller filma mig med min kamera :( men Ange har tagit lite bilder som jag nog kan få sen..
Mitt protokoll! Som ni ser så fick jag ändå ganska många 7:or men missarna med 3:or och 4:or drar ner regält. Tycker väl att jag kunde fått en 7:a på sittsen ändå, annars känns poängen ok.

Väl hemma igen fixade vi iordning våra duktiga hästar och jag borstade och krattsade Ranguns hovar samt bytte hans täcke innan jag sen åkte hem. Firandet av Anders farmor ändrades till kl.13 så han fick åka upp själv.. Jag har iaf varit jätteduktigt (tycker ja iaf!) :P Har handlat massa mat, tankat min bil, köpt och fyllt på glykol samt städat lite i kylskåpet och packat upp alla mina saker ifrån helgen - Hoppas Anders är nöjd då när han sen kommer hem.. Brukar nämnligen klaga på att jag är lite slarvig - vilket inte jag tycker men men han är perfektionist!


Nu ska jag fixa med kvällsmaten..

Kram

Frost i strålande morgonsol..

Publicerat: 2010-10-17 Kl: 08:32:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

God morgon!

Precis avslutat min frukost, som alltid består av fil och musli, ska nu ner till stallet för att förbereda MIlle inför dagens tävling. Vi ska åka kvart över tio och Fia startar 12'05, jag rider sist i laget så det är inte fören kl.14'40.
Mille ska iaf vara strålande snygg idag, igår fick han ett välbehövligt bad då speciellt svansen var riktigt smutsig. Han har ju ENORM svans, jag tvättade honom strax efter tre och när jag vara nere i stallet igen strax efter åtta så var den fortfarande inte helt torr :S Då flätade jag den iaf och bytta till hans natttäcke, ett svart lite tjockare thermotäcke. 

Dagens tävling som förhoppningsvis leder till seger efter de två tidigare deltävlingarna då vi varit typ 2poäng ifrån seger båda gångerna :P Mille kändes iaf grymt fin igår - Pether Marknes träning har verkligen gått snabbt framåt, han känns så mycket rörligare, lättare och mer frame för skänkeln utan att hänga sig i handen :D KUL KUL!!

Så efter tävlingen ska jag till stallet och fixa med mina prinsar innan planen tydligen är en tur till Stockholm för att fira Anders farmor som fyller 80. Hej och hå! Fullt upp även idag..

Wish us luck!

Kram och hoppas ni får en härlig söndag!

- tänk på att det är älgjakt i skogarna nu så det är bäst att hålla sig till vägarna vid uteritt.

Sofia 20år idag! Grattis :)

Publicerat: 2010-10-16 Kl: 09:10:02 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

God morgon! Igår var det dåligt med bloggandet, tänkt skriva på lunchen men så vart det icke :(
Åkte ju upp till Stockholm vid 6 för att äta middag och gå ut för att fira syster, vi hade väldigt trevligt och käkade först på Vapiano på Sturegatan. Min absoluta favorit resturang! Där är det alltid sjukt mycket folk och vi fick vänta på bord i 1h20min, men det v ar det värt och vi hade inte bråttom någon stans så.
Sen gick vi vidare, jag åkte däremot hem starx efter tolv eftersom Anders körde och inte följde med ut så fanns det inte så mkt att göra för honom, Sofia, Josse och några tjejer till fortsatte någ i ganska många timmar efter det :P

På fredagens morgon började jag med att knoppa och fixa med en av lektionshästarna som vi tänkt sälja då vi har alldeles för många hästar sett till antalet ridande varje vecka, Sofia fotade och filmade medans jag red.
Fina bilder blev det i höstsolen på utebanan.. Jag har tänkt att jag ska lägga in en ny kategori o bloggen nästa vecka - "Till salu"- där vi kommer att ha hästar till salu och ev andra hästrelaterade produkter :)

Igår fick alla våra hästar på ut i skogen och vi började med Arrobell, Limit o Mille - han var som en bomb som jag är taksam över att den inte exploderade, måste rida ut lite mer på honom igen för denna vecka har det bara varit ridhusträningar.
Sen tog jag och syster Rangun och Leo en sväng, vi han även med Poseidon en stund på utebanan när vi kom hem - i snö/hagelstorm.. Det var folk i ridhuset så lagom när vi kom in på utebanan började det och så slutade det när vi sen var klara..

Idag är det svinkallt och alldeles vitt av frosten.. Nu längtar jag till solen och värmen ännu mer!

Idag ska jag strax ner och mocka åt våra hästar, 11 boxar tror jag, sen ska jag ha lektion för Ebba och rida mina hästar. Vi skulle ha åkt till Eskilstuna för att vara med på invigningen av Kaukos nya anläggning men verkar som att det inte blir av, vi ska ju ha släktmiddag o så ikväll för  att fira Fia.

Det blir dressyr för båda prinsarna idag, ska även försöka hinna med några av de yngre förmågorna också.

Bell's Demeter som föl!


En av våra fina lektionshästar - Uranos - med Sofia på ryggen för några år sedan

Kram

 

Vi går mot vinter och kalla tider :S

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 21:28:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

halloj o go' kväll!

Idag har vi haft fortsatt fullt upp med alla hästar.
Gunilla har ju som sagt varit och tränat oss idag, jag fick börja med Mille kl.10 och han gick bra vi tränade på LA:4an inför söndag och fortsatte med mycket framåttänk och inte för mycket i handen.

Ranguns tur efter att Fia ridit Limit emellan, han gick riktigt bra vart väl ett ganska varierat pass med mycket galopp såklart. Mycket programdelar och jag red en del av de delar som ingår i det program jag ska rida i Enköping FEI's Lagtävlansprogram för juniorer. Den tävlingen är den 6:e november.

Efter lunch sen började vi med Poseidon efter att vi tagit in alla hästarna ifrån hagarna. Han skötte sig utomordentligt bra med Kapsonet och hade riktigt bra trav då vi longerade. :D Sen var det Demeters tur och idag valde jag att tömköra eftersom det blåste verkligen storm!! man behöver faktiskt inte utmana ödet även om jag känner mig ganska säker med henne och hon inte brukar bry sig om sånt. Hon var iaf väldigt fin i tömmen!

Sist ut var "Leo" som fick sig ett dressyrpass även idag i ridhuset, idag vart det extra träning för henne då vi endast hade 20*40m eftersom lektionerna hade börjat på den andra halvan plus att det droppade in 3st privatryttare som skulle rida samtidigt. Det gick iaf STRÅLANDE bra - ahde en riktigt fin känsla med henne och vi jobbade ganska länge i skritten i början med att flytta sidvärts och även framdelsvändningar..
Leo.. Fia tog lite bilder när jag red :)

Hon börjar bli SÅ fin..

Stora stallet

Imorse släppte vi ihop Leo och hennes hagkompis Carezza till de andra unghästrarna så jag tog med mig kameran i högsta hugg men de vart inte ens ett varvs springande eller busande :( Walza och hennes fölis stod nästan vid grinden så de var de enda som fick vara med på bild eftersom de andra stod läängst bort i hagen..

KramMöte x 2

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 21:02:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Nyss inkommen från sista mötet för dagen. PÅ fm så var SISU -konsulenten Malin här med vår nya konsulent som jag just nu glömt bort vad hon heter, det tog ett par timmar sedan ett träningspass på Arro Bell och lite annat och nu ikväll styrelsemöte.
Imorgon är det 1 månad till semester........
Morgonbitti så ska det mockas och sedan har jag privatlektion därefter blir det lite ridning.

Nu ska jag ta det lugnt och försöka att gå och lägga mig tidigare än jag brukar. Ronjah var mkt halt igår men idag var det väldigt mkt bättre hon är troligtvis sparkskadad på hasen eftersom det är en del sår där.
Imorse släppte vi ihop alla unghästarna Madde stod beredd med kameran men vilken flopp de sprang inte ens.... men alla har ju gått ihop tidigare (med Leukothea o Carezza) utom Walza och så fölen förstås.
Får se om det blir några bilder de närmsta dagarna. Walzas fölunge är ju bara helt bedårande
Ann

Mer bilder från Erika Torrång -mästerfotografen!

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 23:50:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Här kommer lite bilder igen på våra fina hästar njut av alla färger:

Leukothea f. 2005 e: Briar-Troll-Fantom II-Portos

Bell´s Demeter o Bell´s Poseidon

f.2007 + 2008 helsyskon

e: Arro Bell-Troll-Curacao xx- IliadDemeter igen o Bell´s Thaleia f 2009 e: Arro Bell-Troll-Bordeuex

Demeter o Poseidon igenMillet f. 2004 e: Briar- Königsruf

God natt
Ann

Foto by Erika Torrång!

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 22:07:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj igen..

Erika tog ju en del fina bilder på mig och lille skruttRangun för ett par veckor sedan..Här kommer de!


Tjusigt värre :P

Raggisen..

Fin trav..

God natt gott folk!

C*C*Coold!!

Publicerat: 2010-10-13 Kl: 21:23:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

:S

Nedfrusen och ändå är det inte ens minusgrader ännu.. Känns inte lovande inför denna kalla årstid! Just tagit en varm varm dusch efter att ha varit ute hos Tilda och haft lektion.

Jag insåg också när jag gått och  lagt mig igår att jag missade själva poängen med överskriften till inlägget igår "hoppning".. Mamma såg det också och undrade idag om jag var trött då jag skrev inlägget :P Jag var ju med och hoppade i första gruppen för Erik Berggren på Jolita då det fanns några platser över.. Så jag skött fram Stellas privatlektion till imorgon så jag kunde vara med och skutta runt lite.. Har inte ridit Jolita så mycket och nu var det väldigt länge sedan jag satt på henne, hon kändes stundtals fin men behövde verkligen mycket lösgörande arbete på böjda spår då hon gärna vill bli rak och även vika sig inåt..

Idag har Sofia varit och fixat med ekonomin och bokföring hela dagen och pappa har varit iväg och jobbat på annat håll så det har bara varit jag och mamma i stallet under dagen..

Vi red ut på Arrobell och Rangun på fm, som för övrigt häller på att tappa en sko igen så efter ridturen fick han gå ut i en mindre hage själv..
Mille fick vila idag med ett 30min pass på skritten, imorrn kommer Gunilla för att trimma oss :)
Leo fick ett lite tuffare dressyrpass i ridhuset och mamma tyckte hon såg fin ut!

Demeter longerade jag, när vi longerar har vi alltid hästarna inspända och oftast med en "gummisnodd" som även hon fick använda idag. Sen satt jag upp och mamma longerade mig några varv och släppte mig sedan och jag red ett par varv till.. Så FIN!

Poseidon hanns tyvär inte med idag men imorrn ska han få bli longerad igen och då med en sk Kapson, ett longeringsträns utan bett. Han behöver även tränas mer på att lyfta hovarna osv för där fungerar inte riktigt kommunikationen.

Sedan var det dags för lektion för mina "nybörjarbarn" mellan 17-18, de ville rida barkacka idag igen så det fick de, bra balansträning och jag byggde upp en "styr"bana med massa koner och bommar.

Fina Leukothea

Tävlingsdax på söndag!!

Kram

Hoppning..

Publicerat: 2010-10-12 Kl: 20:12:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan..

Ganska slut i kroppen :S mest efter gårdagens Pump pass på Gympozz.. Idag började jag med att fixa stallet samt klippa fördigt Mille, så nu är han helklippt! Väldigt snygg vart han när all päls försvann, speciellt benen hade han fått riktigt långt och tjockt hår får ta en bild på honom imorrn så ska ni få se på snyggingen. Själv tycker jag att jag är rätt bra på att hantera klippmaskinen och kommer ihåg de första gångerna jag skulle klippa som liten :)
När jag var lite yngre brukade jag även klippa hästar åt både inackorderingar och någon enstaka som kom med sin häst till oss för att jag skulle klippa..
Tycker det är kul, men tungt för rygg och axlar att hålla klippmaskinen, och jag har inte speciellt mycket extra tid till övers för att klippa massa hästar nu.

Sen tidig lunch och så red jag Rangun lite dressyr med mycket galopparbete på vallen tillsammans med Fia som red Leo, som för övrigt såg fin ut idag, hon ville nog ha lite sällskap :P Rangun kändes grymt fin i galoppen och när man rider ute så får man så mycket extra framåtbjudning av sig självt. Han gjorde även 3st byten i var 2:a!! Weihooo fina fina hästen!

På em sen hjälpte Fia mig med Demeter vi longerade och sen satt jag upp och red lite i skritt och trav i båda varven på volten medans syster höll i linan, gick strålande bra!

Så var det sen dags för Poseidon som fick sitt livs första longeringspass, jag höll i linan och mamma sprang bakom med långpisken. Han skötte sig riktigt bra tycker jag då jag minns hur svår Demeter var när hon skulle börja longeras. Nu ska han longeras några dagar innan vi börjar hänga på honom så smått.
En av vinstbuketterna jag gjorde till vårt dressytmeeting i sommras..
Rangun innan tävlingsstart i sommras..

Kram

Mycket snack idag

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 22:43:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan idag har jag haft teori med mina elever på ridskolan. Alla kom :-) själv tycker jag att det är kul att lära mig mera men ibland stöter man ju på det problemet att en del ridskolelever inte vill gå på teorin. Helst ska man ha fler pass än vad vi har men det är en balansgång.
Själv tycker jag det är kul att ha kurs men tror att det kan vara svårt att få elever att komma på sådant som är utanför den ordinarie verksamheten.
Idag har jag fått schemat för seminariet jag ska går på nästa vecka. Det ska bli superkul men säkert jobbigt då det börjar 08.00 på Strömsholm och slutar 18.00. Ska bli kul att se om det är flera dressyrtränare där, detta är ju ett tränarseminarium med Rolf-Göran Bengtsson, Johan Plate (från Mariefred) och Tomas Fogdö.
Tror i och för sig att det är mest hopptränare som kommer att gå.
Nu är det sovdags så att man orkar med morgondagen. Ska börja dagen med träning för Jenny och sedan blir det lite egen ridning mkt kontorsjobb och avsluta med hoppträning för Erik på fina hästen Uranos.
God natt
Ann

Hu vad trött..

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 21:08:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Fattar inte vad det är med måndagar.. Helt slut - har ju iof fått väldigt mycket gjort idag måste jag erkänna så det kan ju bero på det också :D

Började med att handla mellis på Ica till kidsen på morgonen och sen vart det till att fixa stallarna fram till ca 11 då jag hämtade in "Leo" för ett dressyrpass. Passade på att rida på vallen i den fina höstsolen vilket hon också verkade gilla, hon gillade däremot inte att jag satte lite press på henne då satte hon sig på tvären som man så fint säger.. Eftersom jag inte hade någon mobil med mig, den låg kvar i jackan i stallet, så valde jag att inte gå för tufft på henne utifall jag skulle åka av. Då kan det vara bra om jag kan ringa någon som fångar hästen om hon springer hem så det inte blir någon olycka med hingstar eller de andra hästarna.

Efter en snabb lunch var det Mille och Rangun tur att få varsitt dressyrpass i ridhuset, båda skötte sig mycket bra och det känns som jag börjar få lite koll på Mille efter Pethers hårda pass med oss i torsdags.

Idag har de tömt dygnplattan också! Strålande, bara att börja fylla på med ny hästskit!

Efter intag av hästarna gjorde jag iordning Demeter och longerade henne i ridhuset, vilket gick mycket bra och sen hjälpte Sofia mig att sitta upp och så skrittade jag ca 1 varv medans Fia fortfarande höll i en longerlina. Hon skötte sig bra däremot har hon nog glömt vad mina ben betyder men det kommer snabbt tillbaks. Fia skulle fixa med Poseidon idag.

Demeter och jag i våras :)

Kram

Bara arbete i helgen!

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 22:44:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja lördagen startade upp med mina vanliga lektioner. En "ny" men "gammal" elev kom till min sista lektion. Amanda N har ju tidigare ridit mkt på ridskolan men slutat när de köpte ponny, dock har lillal syster ridit på ponnyn i gruppen. Så nu är båda tjejerna tillbaka men i samma grupp, Maria G passade på att rida igen istället för sin mamma. Så helt plötsligt var det full grupp = 8 st.
Snabb lunch för att sedan fixa inför min kortweekend för ICA:s ridsektion. Totalt var de 8 st varav 4 var här i våras och så 4 nya. Kul att träffa dem igen!
Bosson, Uranos, Kalypso, Athos, Tuareg, Gent, Ronjah, Jolita gick med på kursen.
Alla verkade gilla sina hästar. Terese som red Athos tyckte han var stor o tung så jag hjälpte henne lite genom att sitta upp en liten stund sedan hittade även hon "knapparna" och han gick som en klocka resten av kursen.
God mat var fixad till kvällen, tjälknöl med potatisgratäng och kantarellsås som avslutades med paj och vaniljsås.
Söndag morgon startade med dressyr och sedan en lasagne som var supergod. Därefter så ville de att jag skulle rida så då fick det bli bästa hästen Arro Bell. Han skötte sig bra!
Därefter var det dressyr för de 4 som ej ville hoppa. Sedan avslutades dagen med ett hoppass. Hästarna tyckte det var jättekul att avsluta dagen med hoppning.
Rolig helg och de ville boka ny helg till våren. Det känns bra.
Själv avslutade jag dagen med en promenad i skogen tillsammans med min käre granne och våra två hundar. Naturligtvis hittade vi en hel del svamp..... men det blev ganska snart mörkt så vi sparade svamp tills nästa gång.
Imorgon är det teoridag så då hoppas jag att jaghinner rida lite lektionshästar.
Ann

Syster snart 20!

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 21:25:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu är jag äntligen klar med syrrans 20års present! Tror hon kommer att bli nöjd :) Har tagit ett antal timmar att fixa..

Apropå födelsedagar så fyller ju jag också snart år! Har börjat fundera på vad jag ska önska mig.. Precis som förra året så tänkte jag lägga in min önskelista här i bloggen, blir nog mest hästgrejjer.. Som alltid.

Jag skulle ju bland annat vilja ha en snygg hattbox/låda till min hatt jag har när jag tävlar dressyr, nu har jag ju inte använt den på vääldigt länge eftersom de tagit bort hatt i Msv B klasser - nu får man inte använda det förns i Msv A. Vilket jag tycker är bra! Speciellt eftersom juniorer måste ska ha hjälm och de högsta juniorklasserna i dressyr är just Msv B.. Jag får förhoppningsis använda min hatt igen nästa år då Rangun ska gå Msv A/ George är planen :D

Appropå tävlingsgrejjer så köpte jag en skitsnygg plastrong på Sharpman på Strömsholm idag! :D Ska ta ett kort på den så får ni se.. Den är ganska lik min "gamla" men istället för helvit så är det marinblått mitt på kragen frampå i halsen med några multifärgade stenar.. Får bli premiär med den nya plastrongen på söndag då det är final i div II dressyren..

Kram

Helgen till ändå!

Publicerat: 2010-10-10 Kl: 18:16:25 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja det var fullt upp även denn helg, både kul och jobbigt.

Idag kollade vi, ja syrran och Anders, på YR Kraffthoppningen på Strömsholm eftersom vi åkte dit för att lämna Christina. Mestadels bra ridning och fina hästar såklart, men även en del mindre fina rundor fick vi se.. Alma som också gjorde debut i 1,45m på Kurage fick fyra fel i grunden och var jättenöjd med resultatet :)
Var kul att se Amanda Gullström på sin fina "Valle" också som var nolla med en jättesnygg runda i grunden och sen fick ett förargligt pet i omhoppningen, de slutade 6:a :D
Tog lite bilder på Alma och Amanda men var inte helt överens med min kamera idag så de är av lite varierande kvalite..

Alma & "Kurre"
Alma & Kurre i trekombinationen där de fick sitt pet på sista hindret då det vart lite långt och han inte riktigt räckte hela vägen fram.
Amanda & Valence på första hindret i grunden, en trippelbarr.
Första hindret i trekombinationen i grunden.
Hej! vad det går - snyggt! Detta är ifrån omhoppningen..

detta var den enda häst jag tog kort på utöver Alma och Amanda.. Tyckte den var så fin! Hade gärna tagit den till dressyrhäst då den rörde sig mycket bra :) Slöseri att hoppa på en så fin häst ;P hehe.. Kommer dock inte ihåg hästens namn.

Gårdagen var händelserik med väldigt mycket på schemat men jag hade världens bästa hjälp under em av Christina!! Hjälpte mig med städning inför mammas kurs, mockning, hästskötare och till slut tillagning av lunchen till idag. Sen tog vi låång tid på oss att göra oss riktigt snygga inför utgång i Strängnäs på kvällen - mycket lyckad och trevlig kväll!

Kram

Middag..

Publicerat: 2010-10-08 Kl: 22:25:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Ikväll har ja och Anders haft en del av hans familj på middag, vi bjöd på ugnsbakade rödbetor med en citron och örtsås, lammkotletter, marinerade tomater och mozzarella samt en kall sås på turkisk yoghurt, gräslök och sweet chili sås. Till efterätt vart det hemmalagad äppelpaj med vaniljsås :) Känner mig ganska mätt nu :S


Idag har det också varit mycket stressigt och det känns som att det mesta inte blri gjort som man tänkt sig.. Lektion för Åsa på Lady på morgonen och sen fixa stallarna innan det var dags för lunch med farmor halv tolv.. Sen red jag och Fia ut runt sjön  på Leo och Limit, Leo hade riktigt bra framåtbjudning hela vägen runt, hon börjar få bra kondition och styrka nu.

Sen tänkte jag egentligen rida dressyr på Rangun men Fia skulle hoppa Mille och Bosson så då tänkte jag att jag kunde ju passa på att skutta honom över några hinder om det ändå står framme, men när jag gjorde iordning honom så kändes han inte helt ok i benen. Han är alltid lite gallig och speciellt i bakkotorna men nu var det mer och även fram så han vart noggrant borstad och så fick han en rejäl frisering av manen innan han sen fick gå 30min på skritten. Tror inte att han skulle känts oren eller halt om jag ridit men han har gått ganska hårt ett par dagar och nu har jag ändrat en del på ridningen vilket kan göra att det blir andra påfrestningar och andra muskler som jobbar mot vad han är van vid, så jag masserade in Arnika gel på senor och kotor och sen fick han nattbandage med Back on Track paddar.

Passade på att träna Poseidon, 2,5år, medans Rangun promenerade. Han var riktigt lerig och när jag sen fått fram en häst under leran så fick han benskydd, sadel, träns och sen gick vi några varv på utebanan.
När man sadeltränar unghästar kan det vara bra att ha en gammal sadeln som inte är värd så mycket om det skulle hända något som gör att den går sönder. Så Poseidon fick ha en gammal syntetsadel - dessa är också ngt lättare at ha  på ryggen - han brydde sig inget speciellt om sadeln eller den andra utrustningen.
Lille skrutten - visst är han lik Rangun??

Nu ska jag strax sova imorrn blir ytterligare en galen dag :S Först fixa naglar mellan 10-12, var sjukt länge sen nu. Sen ut till Strömsholm och hämta Christina innan vi far ut till Mariefred och på vägen ska vi plocka upp Ebba och även stanna på systemet för att handla vin till mammas kurs. Sen mocka, lektion för Ebba, laga lunch till söndagen, rida och såsmåningom iväg till Strängnäs för utgång tillsammans med ett stort gäng tjejer. Får se om jag hinner med att andas ngt under dagen :S

Kram

Hjärnblödning :S

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 21:03:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer

Ja blir galen.. Kändes som att detta kunde bli en ganska bra och "lugn" vecka men varenda dag har känts helsnurrig och stressig. Inte minst idag har det varit upp och ner, mycket för att det hällregnade hela dagen.. :( Hästarna var kalla och alla täcken genomblöta, finns inga täcken som håller för regn flera timmar i sträck.

Red först Lady på morgonen och hon var som vanligt mycket fin, jobbade med mycket övergångar för att få henne lite mer allert för skänkeln.
Sen var det till att snabbt göra iordning Mille och Limit till träningen på Arphus kl.11 för Pether Markne. Vi red samtidigt men en i taget vilket var super för Mille eftersom han verkligen behöver vila många gånger under passet. Jag fick ändra min ridning ganska regält och Peter förklarade väldigt bra hur och varför, han ansåg att jag behöver få ut halsen mer och rida mer frampt för att få igång bakben och ryggverksamhet samt att jag ska ha mycket lättare kontakt i handen.
Han berömde min sits många gånger och tyckte att jag red bra :D en sak var han däremot inte helt nöjd med och det var min underarm som han tyckte var för stel och spänd, vilket jag sen faktiskt kunde känna skillnad när jag tänkte på att vara lite mer avspänd i just underarmen.
Så jag fick jobba Mille mycket på böjda spår med en mycket lätt hand och vara noga med att han lyssnar direkt på hjälpen, vi avslutade med galopparbete som faktiskt gick kanon och Pether gillade hans galopp. Jag red på volten och fick tänka öppna för att få upp framdelen eftersom han gärna lägger sig just på frambenen i galoppen.
Efter passet var han genomsvettig EXAKT ÖVERALLT.. det rann utmed halsen där jag ändå rakade igår, så han är en häst som svettas enormt mycket då han arbetar.

Fia fick också jobba hårt med Limit som satte sig lite på tvären ibland, Pether var dock lite skeptisk till hans lite svullna has vilket även vi är men tidigare har det inte synts något vid veterinärbesök osv. Han rekomenderade iaf en tysk veterinär som han och Per använder sig av så vi ska få komma dit med Limit nästa gång hon kommer till Arphus så får vi se vad hon kan hitta.

När vi väl kom hem gjorde vi färdigt stallarna och så var det bara att släpa in alla hästarna i ösregnet :S

Jag red Rangun i ridhuset och det kände stor skillnad på hans galopp idag  så det hårda arbetet ger verkligen resultat - fort resultat dessutom - det gäller att vara noggrann och målmedveten :) Han gjorde även 3st klockrena raka byten i var 3:e till hö-vä-hö.. Högerbytena som vi har haft såå kämpigt med! :D Lyckliga jag!

Sen var det att lägga i en sista växel och gasa iväg för att hinna till Bidermans i Eskilstuna innan de stänger klockan 18 :S, det var lättare förut då de stängde sju.. Vart iaf sex nya täcken till ridskolehästarna :) och såklart mer Biotin för Ranguns sköra hovar, däremot hade de inte i pulverform längre utan nu vart det flytande.. Den var dessutom mycket billigare.

Jag hade faktiskt med mig kameran till Arphus idag däremot låg den i bilen hela passet :S där gör den ju inte så mycket nytta..
Hittade iaf en bild på nätet på Pether och Nijinski.. Ser ut att vara tagen på Strömsholm :)

Kram

Dåligt med mitt bloggande

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 23:05:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Hejsan,

Har ju helt missat att berätta om våra fina lektionshästar och duktiga elever.
I lördags var Ida F och tävlade Lindsey i Gripen. I första klassen så var de nolla i grunden och hade något pet i omhoppningen i andra klassen var hon dock trött men de är ju inte vana att vara ute och tävla Ida var jättenöjd när hon kom hem i alla fall.
På söndagen var tre hästar ute och tävlade Ange och Elin var i Vingåker och red distriktsfinalen i ridskolemästerskapet. Ange o Kalypso vann hoppningen som gick i 0.95 i grunden och 1.05 i omhoppningen bra jobbat, dressyren blev inte lika framgångsrik men totalt slutade de på andra plats. Elin o Ronjah kom tvåa i dressyren och även i hoppningen och slutade också totalt på andra plats. Bra jobbat!
Sofia och Bosson var och hoppade i Strängnäs och red endast en LD då det var allsvenskan efter och inte helt kul att vänta  en klass de var jätteduktiga tyvärr ett pet i omhoppningen. Sofia hade även med sig Millet som skötte sig utmärkt kom dock väldigt stort på en oxer och tog ett jätte språng (han är ju alltid högt över) så Sofia blev i lite obalans och fick tyvärr ett stopp på nästa men i övrigt en bra runda han behöver ju rutin på att komma ut och inte överhoppa så.
Nu har jag dessutom börjat återhämta mig från min envisa luftrörshistoria så en del ridpass har det blivit bla Uranos och Bosson förutom min fina Arro Bell. Samt en del träningar, imorgon bitti är det dags för Lise igen. Till helgen är det kursdags då kommer ICA:s ridsektion hit för kurs. Ska bli kul!
Ann

Kan det sluta blåsa storm nu?!!

Publicerat: 2010-10-06 Kl: 21:02:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Herregud vad det blåser!!
Har för en studn sedan kommit hem efter en lång onsdag. Det gick mycket bra för Tilda med Zeline idag, och jag märker stor skillnad sedan förra passet, vi har haft uppehåll två onsdagar i rad så det känns bra att hon är så målmedveten och tränar ordentligt även om inte jag står bredvid :D

Vi startade med att fixa stallarna imorse och sen red jag Mille i ridhuset och han var strålande fin! :) Känns som att poletten verkligen trillat ner vad gäller min egen ridning, iaf just för stunden för inom en ganska snar framtid så lär det komma något nytt att jobba extra med. Sen har pappa skott honom idag och jag hann även med lite rakning vilket gick många gånger bättre än jag trott. Jag satte på Ranguns luva och stoppade lite bomull i öronen innan jag började och sen tog jag halsen, halva frambenen och så en bit snett ned under magen. Får se men tror inte jag hinner klippa resten innan vi åker till Arphus och Peter imorrn, tro vi skulle rida första passet kl.11 och innan det ska jag först rida Lady på morgonen och så hinna fixa stallet, men han är iaf jämnt klippt så förhoppningsvis kan jag göra resten på fredag.

Rangun fick gå ett pass i skogen med Arrobell och Limit, mest skritt över stock och sten - väldigt nyttigt för hästarna!

Nu har Grey's Anathomy börjat! :)

Kram

Vilken tisdag..

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 20:14:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja dagen vart inte helt som jag tänkt mig men ändå ganska bra i slutändan.. Blir alltid stressigt när jag ska handla på morgonen eftersom Ica inte öppnar fören 8.
Sen stallfix innan jag skulle ha lektion kl.11-12 sen skyndade jag mig som tusan för att hinna rida Leo i ridhuset innan kl.13 då det skulle komma en tjej och titta, som sen inte dök upp :(
Så då gjorde jag snabbt iordning Rangun och mamma hjälpte mig med ett tufft galopparbetespass i ridhuset, herregud vad det krävs ridning!! Men så fin han blir när jag verkligen gör rätt! Sån enorm skillnad på galoppen nu, Liane är verkligen guld värd och jag har verkligen fått ordning på så mycket tack vare hennes hjälp även fast det inte blivit så många träningspass eftersom vi måste åka så långt.

Så efter det kom alla kidsen med bussen och jag "utfodrade" mellis till dem innan jag sen tog in hästar och hann rida Mille i ridhuset en kort stund innan jag skulle ha lektion igen halv fem.. Han var faktiskt riktigt fin och jag vågar verkligen rida på lite mer nu, tror ridningen på Rangun verkligen hjälper mig även på Mille - i grund och botten är det ju samma princip på alla hästar.

Imorrn blir det förhoppningsvis en lite lugnare dag, men lång då jag har lektion i Strängnäs på kvällen.

Nu duschdags!

Kram

Ny vecka

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 20:14:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Halloj!

Strålande sol och mycket blåst har dagen bjudit på.. Jag och systeryster har skött hästar och stall själva idag då mamma och pappa åkte iväg på en kort 24h kryssning för att ladda batterierna, vilket de helt klart var värda.

Vi red ut på Arrobell och Mille på morgonen och hamnade nästan mitt i en gåsflock som vart skrämda av oss :P Mille ska nu rakas har jag bestämt för han har fått alldeles för mycket päls :S inte kul alls för jag misstänker att han inte är helt lättrakad.. Det visar sig, får se om jag kan göra detta imorrn kanske.

Rangun red jag dressyr på i ridhuset, han var helt väck idag tror det kan bero på att det blåste så mycket för han var rädd för det mesta och framförallt solkatterna som vart lite här och var. Leo hoppar Fia nu ikväll på mammas lektion för hon hade klivit ur en framsko som pappa fixade nu när han kom hem.

Som ni kanske sett så har jag lagt in några kategorier i bloggen och tänkte att det där sen kommer att finnas lite mer info osv..

Nu har jag tagit bort vår annons på hästnet om att vi söker en tjej till vårt stall för jag har ju fått så galet mycket svar, vilket är jättekul men lite jobbigt och svårt också :)

Fia och låne hopphästen Tamira.
Hopp över klubbens fina regnbågsplank :)

Kram

Ekelund

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 20:01:09 | I kategori: Anläggningen | 0 kommentarer


Utanför stora stallet..

Rabatten..

Utebanan

Utebanan

Baksidan, vårt lilla stall med plats för 5 hästar rakt fram

Utestallet, tror det är 16 boxplatser

Fia krattar spångången i stora stallet

Dörr till dynghögen ifrån stora stallet

Vårt lilla tävlingsstall, Fias Limit står till vänster och mina två längst in. Rangun till vänster och Mille rakt fram.

Samma stall, Arrobell står rakt fram och boxen bredvid är för närvarande tom.

Tagen ifrån det lilla stallet.. utestallet är utmed ridhuset

Det blommar ännu

Kram

Bilder..

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 19:53:06 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Syrran tog min kamera för att fota Limit i veckan  men det var iprincip bara skitbilder alltihopa :P hehe.. här är några av lite bättre kvalite kanske..
Puss på kameran

Härlig kvällssol!

I början av sommaren skulle jag parkera..
en transport mellan två andra transporter.. men då jag skulle ställa tillbaks transporten så hade en av de andra transporterna varit ute och åkt och den som sen hade parkerat sin transport ganska illa rent ut sagt. jag tänkte att jag får ALDRIG in en till emellan men jag hade Maria G som parkeringshjälp och hon sa att det gick, hur jag nu kunde lita på henne, så jag backade på.
Detta är alltså resultatet :D och hon hade rätt DET GICK men jag hade inte många centimeter till godo!!

Jag och Mille innan start igår!
HA HA HA!! Mattias som sköter sekreteriatet brukar alltid hitta på något bus vid varje tävling igår var jag den drabbade - fast jag märkte det inte ens själv först. När jag skulle hämta mitt protokoll fick jag detta och tänkte att jag kanske hörde fel i högtalarna, 61% och att det istället var 59% ( det står till och med 49% men det registrerade inte jag) vart väldigt konfunderad då jag såg att jag ahde fått en 3:a och kommentaren "Svag" på ena skänkelvikningen - en 3:a då har man ju knappt ens utfört rörelsen :S men när jag då stod och väntade på att få beklaga mig för mamma som kom Matthias med ett leende på läpparna och frågade om jag ville ha det riktiga protokollet.. Knappt ens då fattade jag vad han menade - BLONDIE :P

Klubbfesten i ridhuset i sommras! Happy people!!

Kram

Skön söndag..

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 14:57:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag är det inga hästar eller stall på schemat.. Jag och Anders har just kommit hem ifrån en promenad ner på stan, har bland annat köpt lite pyssel till Sofias 20:e födelsedag om ett par veckor :) Nu ska vi ut en sväng till Mio och ev köpa två till "sittpuffar" att ha vid vårt nya köksbord.

Jag är jättenöjd med gårdagens prestation och mamma var supernöjd och imponerad efter min ritt på Mille "-Ingen här skulle kunnat rida honom så bra eller fått honom att gå runt banan idag" :D Var hennes första kommentar, och jag kan medge att det var ingen "glassig" ritt utan jag var tvungen att rida 110% i vartenda steg.


Klass 1 - Dressyr Lätt A:3 Lag
34 anmälda, 30 startande, 8 placerade
Premier
Domare C: Pia Fälth
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
UppfödareHärstamning
1 Liza Lind Lotus 450,00 kr 212 212 68,387
Eskilstunaorten (1) Trofe - Madrigal 1
2 Maria Granberg Lille Castor 350,00 kr 203 203 65,484
Mariefreds RK (1) Erbstein - Micko Tilly 2
3 Cecilia Hansson Hanoi de Mercure 220,00 kr 202 202 65,161
Vingåkers RF Saigon (ex Swingo) - Ceylon 3
4 Victoria Larsson Cristall S 220,00 kr 201 201 64,839
Eskilstunaorten Rubinrot - Tip-Top 4
5 Carolina Mörk Cinoek 220,00 kr 200 200 64,516
Gripens RF Lambada Van Berkenbroeck - Ritmeister 5
5 Åsa Glennhammar Quite Content 220,00 kr 200 200 64,516
Gripens RF (2) Quite Easy 5
7 Sofie Ekman Lutchador 220,00 kr 198 198 63,871
Nyby-Torshälla RK L´Acteur - Bellini 7
8 Carolina Mörk Catmandhu 220,00 kr 197 197 63,548
Gripens RF (2) Bugatti Hilltop - Callaghan 8
9 Annah Norqvist Luzern 193 193 62,258
Gripens RF (1) Robin Z - Eminent 9
10 Madeleine Holmqvist Millet 192 192 61,935
Mariefreds RK (1) Briar (SWB) - Königsruf 10
11 Marjo Länkinen Curiosa 189 189 60,968
Eskilstunaorten Gigolo (SWB) - Herkules 11
12 nina svensson Bimbo 188 188 60,645
Gripens RF (1) Chirac - Daktyl 12
13 Frida Hindemo Söndermarkens Frigga 186 186 60,000
Gripens RF (2) Michellino - World Record xx 13
13 Sofia Holmqvist Limited Edition 186 186 60,000
Mariefreds RK (1) Londonderry - Graf Sponeck 13
13 Sanna Nilsson Perazzi DS 186 186 60,000
Eskilstunaorten (1) Prince Thatch xx - Donnerhall 13
16 Amanda Vesterinen Swarovski 185 185 59,677
Mariefreds RK (1) Balzflug - Zeoliet 16
16 Jeanette Bengtsson Lea 185 185 59,677
Eskilstunaorten (1) Levantos II - Langos 16
18 Anna Karlegård Hedwig 184 184 59,355
Gnesta Ridklubb D-Day - Furioso III 18
19 Sandra Björling Daucus 179 179 57,742
Strömsholms RSF Dardel - Anart 19
20 Angela Hallberg Virtuos 177 177 57,097
Eskilstunaorten (1) Wetano - Besk 20
20 Johanna Gustafsson J´amé (6) 177 177 57,097
Smedstorps RS (1) Silvano - Ceylon 20
22 Kajsa Jonson Ginza 176 176 56,774
Södertälje RK Gigolo (SWB) - Don Gregory 22
23 Lise-Lotte Nettelbladt King Carex 175 175 56,452
Smedstorps RS (1) Solos Carex - Pontus 23
24 Bitte Atterfors Quentin 171 171 55,161
Gripens RF (1) Quite Easy - Amiral 24
25 Helena Lund Pacifique 170 170 54,839
Eskilstunaorten Pascal - Bernstein 25
26 Carina Eriksson Zatellit 168 168 54,194
Köpings RK Casa Grande - Bold Irish xx 26
26 Linda Karlsson Mango 168 168 54,194
Smedstorps RS (1) Martini - Stanford 26
28 Emilie Gripewall Colorado af Pan 165 165 53,226
Eskilstuna SS Cortez - Napoleon 28
29 Åsa Blom Scilla 163 163 52,581
Smedstorps RS (1) Saigon (ex Swingo) - Stanford 29
30 Anna Barkfeldt Jack the Superman 125 125 40,323
Upplands-Västmanl. FK Come Back II - Didriksen 30
till toppen

Klass 1 - Dressyr Lätt A:3 Lag
5 startande lag
Domare C: Pia Fälth
PlatsUppfödareLagnrProcent
Lagledare
RyttareHästSumma
1 Eskilstunaorten Lag 1 62,688
Marjo Länkinen
Liza Lind Lotus 68,387
Sanna Nilsson Perazzi DS 60,000
Jeanette Bengtsson Lea 59,677
Angela Hallberg Virtuos 57,097
1 Gripens RF Lag 2 62,688
Carolina Mörk
Åsa Glennhammar Quite Content 64,516
Carolina Mörk Catmandhu 63,548
Frida Hindemo Söndermarkens Frigga 60,000
3 Mariefreds RK Lag 1 62,473
Ann Holmqvist
Maria Granberg Lille Castor 65,484
Madeleine Holmqvist Millet 61,935
Sofia Holmqvist Limited Edition 60,000
Amanda Vesterinen Swarovski 59,677
4 Gripens RF Lag 1 59,355
Carolina Mörk
Annah Norqvist Luzern 62,258
nina svensson Bimbo 60,645
Bitte Atterfors Quentin 55,161
5 Smedstorps RS Lag 1 55,914
Margaretha Blom
Johanna Gustafsson J´amé (6) 57,097
Lise-Lotte Nettelbladt King Carex 56,452
Linda Karlsson Mango 54,194
Åsa Blom Scilla 52,581
till toppen

Klass 2 - Dressyr Lätt B:3
29 anmälda, 25 startande, 7 placerade
Domare C: Christina Klingspor
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
UppfödareHärstamning
1 Kajsa Jonson Ginza 230 230 69,697
Södertälje RK Gigolo (SWB) - Don Gregory 1
2 Sanna Nilsson Donegal Danny BS 225 225 68,182
Eskilstunaorten Don Dorn (SWB) - Prince Thatch xx 2
3 Sofia Holmqvist Limited Edition 224 224 67,879
Mariefreds RK Londonderry - Graf Sponeck 3
4 Maria Granberg Lille Castor 220 220 66,667
Mariefreds RK Erbstein - Micko Tilly 4
5 Lolo Amkéus Limerick 218 218 66,061
Södertälje RK Levantos II - Maraton 5
6 Bitte Atterfors Quentin 214 214 64,848
Gripens RF Quite Easy - Amiral 6
7 Victoria Larsson Cristall S 213 213 64,545
Eskilstunaorten Rubinrot - Tip-Top 7
7 Lise-Lotte Nettelbladt King Carex 213 213 64,545
Smedstorps RS Solos Carex - Pontus 7
9 Sofie Ekman Lutchador 212 212 64,242
Nyby-Torshälla RK L´Acteur - Bellini 9
10 Cecilia Hansson Hanoi de Mercure 211 211 63,939
Vingåkers RF Saigon (ex Swingo) - Ceylon 10
11 Åsa Glennhammar Quite Content 209 209 63,333
Gripens RF Quite Easy 11
11 Annah Norqvist Luzern 209 209 63,333
Gripens RF Robin Z - Eminent 11
13 Carina Storm De Lorean 206 206 62,424
Södertälje RK Don Larino - Strohmann xx 13
13 Marjo Länkinen Curiosa 206 206 62,424
Eskilstunaorten Gigolo (SWB) - Herkules 13
15 Carolina Mörk Catmandhu 204 204 61,818
Gripens RF Bugatti Hilltop - Callaghan 15
16 Johanna Gustafsson J´amé (6) 203 203 61,515
Smedstorps RS Silvano - Ceylon 16
17 Pia Fridström Malm Vincent Vega 199 199 60,303
Eskilstunaorten Don Cardinale - Sandro 17
17 Carina Eriksson Zatellit 199 199 60,303
Köpings RK Casa Grande - Bold Irish xx 17
19 Linda Karlsson Mango 192 192 58,182
Smedstorps RS Martini - Stanford 19
20 Sandra Björling Daucus 190 190 57,576
Strömsholms RSF Dardel - Anart 20
21 Lili Hofbauer Avelons Lord 184 184 55,758
Södertälje RK Akribori - Goldlöwe 21
22 Emilie Gripewall Colorado af Pan 179 179 54,242
Eskilstuna SS Cortez - Napoleon 22
23 Lydia Jordan Rubin S 172 172 52,121
Katrineholms RF Rubinrot - Tip-Top 23
24 Anna Barkfeldt Jack the Superman 154 154 46,667
Upplands-Västmanl. FK Come Back II - Didriksen 24
25 Sanna Nilsson Perazzi DS 0
Eskilstunaorten Prince Thatch xx - Donnerhall
till toppen

Ja jag var ju faktiskt inte spec långt ifrån att ta en placering med Mille ser jag nu :) Men rosettplockandet fick syster och Maria stå för under gårdagen.. Något som grämer oss är ju lagresultatet :( Ser ni hur extremt lite det skiljer ifrån att vi kunnat vinna allt!! men man ska inte tänka så, det är bara det att det såg nästan likadant ut efter första omgången. Nu blir det träning på max till sista omgången då ska vi banne mig rida hem det!
På torsdag ska vi till Peter Markne och träna och jag funderar på att man kanske ta ta med Mille och inte Rangun - svårt val när man har två så fina hästar.

Rangun fick gå galoppjobb på stubbåkern även igår och det gick strålande, honom har jag anmält till två tävlingar till under hösten- FEI's Inledande program för Juniorer i Enköping och MsvB:3 i Södertälje, den kan säkert bli svår att få rida på med tanke på att det är Div 1.

Sofia & Maria på prisutdelning i första klassen LB:3
Maria och "Lillen" på framridningen till LA:3
Det gäller att ha öga för detaljerna! Jag fixar till Marias hårnät..
Härliga höstfärger. ja och Mille på framridningen..


Glad Maria! Gissar att det är innan min start :P
Han ville inte ner till domarn :S
Första delen på mitt protokoll..
och del två..

Inte så tokigt 3.an drog ju ner ordentligt, vet inte riktigt vad som hände han la på en tvärnit och for rakt upp i luften samtidigt som han vände runt o jag tappade båda stigbyglarna :P Då gjorde jag inga direkta längningar i galoppen ändå eftersom vi har lite problem med komunikationen speciellt i upptagningen.

Kram

RID!!

Publicerat: 2010-10-03 Kl: 01:20:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag var det  verkligen inget mesande med Mille!! Trodde först inte jag skulle få honom runt banan alls då han la i handbromsen ganska snart fetr att vi kommit in på banan. men jag bestämde mig och sen så flöt det på ganska bra..

Lägger upp bilder under söndagen :)

Premiär!

Publicerat: 2010-10-02 Kl: 07:18:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag har jag dragit på mig långkalsongerna under ridbyxorna för första gången i höst :( Känns inget kul alls.. Men var sjukt nerkyld igår efter att ha haft lektion för Ebba på kvällen och idag ska jag skriva åt dommaren i första klassen så det är bara att klä på sig allt man kan hitta!

Tyvär vart det inget inlägg igår då vi hade lagträff med god mat och sen tittade vi på ritterna ifrån VM. Mille fick ett ganska tufft pass med programridningen då han inte var helt med på noterna, jag måste verkligen ha lite *ävlar annamma när jag rider den hästen annars gör han som han själv tycker.´

Leo red jag också ett pass i ridhuset, Fia hoppade henne hela 80cm i torsdags föresten. Hon var inte helt rolig i början utan gick emot och ville inte som jag, sen vart hon däremot kalasfin som hon brukar. Konstigt med ston som man verkligen måste lirka och försöka övertala för att få med sig på sin sida. Tacka vet jag valacker och även hingstar kan vara lättare, iaf de jag har erfarenhet av.

Rangun fick ut och galoppjobba på stubben, som nu börjat torka upp ganska bra men man måste ha  koll på marken hela tiden när man rider. Han tyckte det var härligt och han var superfin, "lekte" lite med byten fram och tillbaka och belive it or not men högerbytena gick strålande och blir faktiskt mycket bättre än vänster. Till vänster byter  han ju iprincip alltid på hjälpen och rent men kanske inte med en sån schest (stavas det så?) som man skulle önska, till höger däremot så blir nu bytena stora och luftiga :D


Nu ska jag ut och mocka lite innan tävlingen  sen börjar klockan 8'00
Ikväll kommer bilder och info ifrån dagens förhoppningsvis strålande ritter!!Kram
RSS 2.0